Jó étvágyat! Borsósült 20 dkg mirelt borsó 10 dkg sárgaborsó liszt 1 csipet sütıpor

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jó étvágyat! Borsósült 20 dkg mirelt borsó 10 dkg sárgaborsó liszt 1 csipet sütıpor"

Átírás

1 Egytálételek I. Berber zöldségfazék 40 dkg újburgonya 1 db tök 1 szál sárgarépa 1 db padlizsán 1 szál fehérrépa 1 fej fokhagyma 2 fej hagyma 1 csokor petrezselyemmel 1 tk római kömény 1 tk csípıs pirospaprika Olívaolajon pirítsuk meg az egyik fej, karikázott hagymát és a főszereket. 5 dl sós vízben megfızzük a másik fej hagymát, megtisztított felaprított zöldségeket és megtisztított fokhagymagerezdeket. Ha megpuhult öntsük bele a serpenyő tartalmát és fözzük össze. Sőrő állagú fızeléket kell kapnunk. Tönkölybúzából készült pitával vagy kenyérlángossal fogyasztjuk. Petrezselyem helyett lehett kevert menta levelet használni. Kisebb zsenge tököt válasszunk. Borsósült 20 dkg mirelt borsó 10 dkg sárgaborsó liszt 1 csipet sütıpor Sós vízben fızzük meg a borsót, majd a sárgaborsó lisztet ízesítjük sóval, csipetnyi sütıporral, ırölt római köménnyel és hozzáadunk annyi vizet a borsó levébıl, hogy palacsinta állagú tésztát kapjunk. A tésztát jól eldolgozzuk és hozzáadjuk a borsót. A masszából kanálnyi adagokat formálva beletesszük forró olajba, és mind két oldalát aranysárgára sütjük. Itassuk le róla a felesleges olajat. Összevágott mentalevéllel megszórjuk. Csípıs paradicsommártással szervírozzuk.

2 Brokkolis mandulás palacsinta 600g brokkoli 80g szeletelt mandula 12 g fokhagyma 200g tönkölyliszt 600g sárgarépa 2 ek olaj só csipetnyi szerecsendió Készítsünk palacsinta tésztát a tönkölylisztbıl, olajból, vízbıl és hagyjuk állni 20 percet, ezután süssünk belıle palacsintát. A brokkolit zúzott fokhagymával, szerecsendióval ízesítsük, sózzuk, majd pároljuk majdnem puhára. Töltsük meg a palacsintát a brokkolival, hajtogassuk össze és tegyük bele egy sütıbe. Locsoljuk meg olajjal és szorjuk meg a mandulával. Forró sütıben süssük meg. Tálaljuk karikára vágott, párolt sárgarépával. Megjegyzés: azoknak akik komolyabb lúgosító diétát végeznek, nem ajánlom ezt az ételt a palacsinta miatt, viszont ha szeretnél finom kiadós ebédet fızni a családodnak, akkor szívbıl ajánlom. Currys Tofu 20 dkg Tofu 10 dkg szójakocka 30 dkg burgonya 30 dkg sárgarépa 6 gerezd fokhagyma 2 fej hagyma 4 db babérlevél 1 t.k. ırölt bors 0.5 l kókusztej, vagy rizstej 0.5 e.k ételízesítı Olajon dinszteljük meg a fokhagymát és az apróra vágott hagymát. A már üveges hagymához adjuk hozzá a memosott, lecsöpögtetett szójakockát, a kockára vágott tofut, a caynne bors, vegamixet, pirospaprikát, borsot. Forgassuk meg párszor és ezután tegyük bele a feldarabolt burgonyát, a sárgarépát és öntsük le tejföllel percig közepes tüzön fedı alatt fızzük.

3 Csili 1 pohár szójagranulátum 1 db hagyma 1 gerezd fokhagyma 2 ek olaj 2 pohár paradicsomkonzerv 1 tk római kömény 2 tk caynne bors (csili helyett) 1 tk himalája só 2 pohár limabab 1 csésze forró vizze öntsük fel a szójagranulátumot és adjuk hozzá a sót, keverjük el. Az apróra vágott vöröshagymát egy kétliteres edénybe fonnyasszuk meg és mikor már majdnem jó adjuk hozzá a fokhagymát. Kevergessük addig, amíg a fokhagyma illatát el nem kezdjük érezni, szórjuk rá a caynne borsot, a római köményt és az áztatott szóját. Kevergetve 5 percig süssük. Adjuk hozzá a 2 pohár darabos paradicsom konzervet (ne pürét), vagy apróra vágott friss paradicsomot és 2 cs. vizet. Forraljuk fel, amjd alacson lángon még 10 percig fızzük. Adjuk hozzá a 2 pohár fızött limababot levél együtt. Még kb 20 percig fızzük, ha szükséges füszerezzük tovább. Csıben sőlt burgonya és cukkini 50 dkg cukkini 50 dkg burgonya 10 dkg sajt 4 gerezd fokhagyma 2 ek tárkony 5 dl szójatejföl Egy tőzálló tálba belekarikázzuk a burgonyát és a cukkinit, úgy hogy félig fedjék egymást. Egy másik tálban keverjük össze a tejfölt és a szétnyomott fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk. A tejfölbe tegyük bele a frissen összevágott tárkonyt, majd öntsük az egészet a cukkinis,burgonya tetejére. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal és biomargarint morzsoljunk rá percig elımelegített sütıben 220 fokon sütjük, addíg amíg a teteje egészen meg nem pirul. Melegen tálaljuk.

4 Csıben sült brokkoli és karfiol 30 dkg karfiol 30 dkg brokkoli 15 dkg paradicsom 15 dkg mozarella 6 gerezd fokhagyma 1 ek citromlé A rózsára szedett karfiolt, sós citromos vízben elıfızzük, a brokkolit sós, fokhagymás vízben leforrázzuk. A brokkolit és a karfiolt helyezzük régetesen egy tőzálló tálba úgy, hogy minden sor közé teszünk mozzarella sajtot. A tetejét teljesen beboríthatjuk a sajttal és paradicsomkarikákkal díszíthetjük, majd így az egészet tegyük be a sütıbe és süssük pirosra. Fokhagymás padlizsán 2 tányér rozscsíra személyenként 1 padlizsán 1 gerezd fokhagyma A padlizsánt sütés után hámozzuk meg, majd vágjuk szét hosszában. A rozscsírát daráljuk meg és az így kapott szószt ízesítjük, sóval, fokhagymával, olajjal. Öntsük rá a padlizsánra és tálaljuk melegen. Fokhagymás újburgonya 50 dkg újburgonya 1 cs újhagyma 10 gerezd fokhagyma 2 ek olivaolaj 1 ek kakukkfő Az újburgonya héjját egy körömkefével folyó víz alatt dörzsöljük le. A megtisztított újhagyma minden szálát hosszában vágjuk ketté. Egy edénybe forrósítsunk fel olajat és az újburgonyákat piros ropogósra süssük. Adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket és az újhagymát, kevergetve még 5 percig pároljuk, süssük. Füszerezzük: aprított kakukfővel, borsal, sóval. Felöntjük vízzel és még percig fızzük, hogy megpuhuljon. Tálalás: forrón sütött zöldésgekkel (cukkini, padlizsán, paprika). Olivaolaj helyett lehet százamolajat is használni. Kakukkfő helyett pedig lehet: oregánó, majoranna, metélıhagyma. A fokhagymát ne pirítsuk, mert keserő lesz.

5 Francia zöldbab 40 dkg mirelit zöldbab 1 fej vöröshagyma 4 db paradicsom 1 gerezd fokhagyma 1 dl víz Olajon pároljuk meg a felaprózott hagymát. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, apróra vágott fokhagymát, közepes lángon, kevergetés fızzük egy kicsit. Adjuk hozzá a babot, borssal ízesítjük és öntsük fel a vízzel. Felforrás után még 5-10 percig fızzük kevergetés mellett. Akkor van kész, ha érezzük, hogy a zöldbab megpuhult és egy kicsit besőrösödött a leve. A főszerezést ízlésünk szerint alakíthatjuk. Füszeres sült paradicsomfalatok 1 kg paradicsom 1 dl olivaolaj 1 fej fokhagyma 1 cs rozmaring 1 cs kakukkfő A paradicsomokat mossuk meg és a csumáját szedjük le. Vágjuk fel fél cm vastag karikákra. Egy tepsit olajjal kikenjük és beletesszük a felkarikázott paradicsomot, majd ezután a zöld főszereket megmossuk és a leveleket leszedjük róla. A fokhagymát pedig szedjük gerezdjeire, de ne hámozzuk meg. A paradicsom darabokra szórjuk rá a fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet és a maradék olajat, majd forró 200 C-fokos fütıbe tesszük és percig sütjük, amíg a paradicsom ráncos nem lesz. Hajdina Lasagne 200 g egész hajdina 600 g paradicsom 80 g hajdinaliszt 120 g jégsaláta 80 g újhagyma ruccola saláta 1 db római saláta 80 g újhagyma olivaolaj bazsalikom himalája só Bı sós vízben fızzük meg a hajdinát, majd hőtsük ki. Keverjük hozzá a hajdina lisztet és főszerezzük bazsalikommal. Forró olajban süssünk palacsintákat a masszából melyeket rétegezzünk egy tepsibe paradicsomkarikákkal. A tetejére tegyünk paradicsomkarikáta, sózzuk meg és süssük meg tepsiben. A salátákat vágjuk fel újnyi vastagra és adjuk hozzá az olivaolajat, darabolt újhagymát, majd keverjük össze.

6 Hajdina-palacsinta friss paradicsommal és zöldsalátával 200 g hajdinaliszt 800 g paradicsom 120 g jégsaláta 120 g ruccola saláta olaj friss bazalikom himalája só Vízzel és olajjal összekeverve a hajdinalisztbıl sőrő palacsinta tésztát keverünk és ízesítjük himalája sóval. 20 perces pihentetés után süssünk belıle minipalacsintákat. Karikázzuk fel a paradicsomokat, tegyük egy tálba és sózzuk be. Adjuk hozzá a finorma vágott ruccolát, bazsalikomot és olajat. Keverjük össze lazán és töltsük meg vele a palacsintákat. Indiai Curry-s zöldség 90 dkg vegyes zöldség 40 dkg paradicsom 45 dkg hagyma 3 dl szójatej 4 ek. olaj 3 evıkanál cayanne bors (curry örlemény) 2 ek citromlé stevia 1 ek paradicsompüré 1 mk. vegamix A hagymát olajon egy serpenyıben aranysárgára sütjük, majd rászorjuk a cayanne borsot és lejebb vesszük a lángot. Kevergetés mellett a hagymát még 3 percig sütjük. Öntsük bele a szójatejet és a citromlevet és folytassuk a sütést. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsompürét, steviával ízesítjük, a vegamixbıl készült zöldséglével öntsük fel. Forraljuk fel és fedı alatt átgyöngyözve 1 órán keresztül forraljuk. A legvégén tegyük bele a zöldséget és még kb 30 percig fızzük, amíg puha nem lesz. Többször kevergessük meg, majd tálaljuk. Tálaljuk fıtt barnarizzsel és uborkával. Karfiolpörkölt 1 fej karfiol 1 gerezd fokhagyma 2 fej hagyma 2 ek. paradicsompüré 1 tk. sáfrány 2 ek tönkölybúzaliszt 1 tk olivaolaj 1 késhegyni pirospaprika 1 tk himalája só Miután a karfiolt kisebb rózsákra szedtük 1-2 percig sós vízben forraljuk, majd szőrjük le. A megtisztított apróra vágott hagymát a karfiollal olajon pároljuk meg, majd szórjuk rá a tönkölylisztet, pirospaprikát és öntsük fel 2 dl vízzel. Keverjük bele az apróra metélt fokhagymát,

7 paradicsompürét, főszereket. Fızzük puhára úgy, hogy a karfiol még ne essen szét. Tálaljuk hagyományos pörkölt körettel. Kínai sültrizs 4 pohár fıtt barnarizs 2 db hagyma 30 dkg tofu 2 db sárgarépa 2 db zellerszál 0.25 pohár szójaszósz 0.25 pohár olivaolaj 1 csomag tofut vágjunk össze apró darabokra, vagy zuzzuk össze, hogy túró szerő legyen. Vágjuk fel a répát gyufaszál vékonyságúra, a hagymát apróra, a zellerszálat vékony darabokra. Az olajat forrósítsuk fel egy wokban, elıször a hagymát tegyük bele és kevergessük pár másodpercig, majd dobjuk rá a többi zöldséget és forrósítsuk ezeket is. Ez után rátehetjük a tofut is. Közepes magas lángon kb 10 percig süssük és közben kevergessük. Kb. negyedpohárnyit locsoljunk rá a szójaszószból (Arra vigyázzunk, hogy sokféle szójaszósz van, ezért apránként, kóstolás mellett öntsük rá), és utána hozzáadhatjuk a barnarizset is. Pluszban még adhatunk hozzá apróra vágott újhagymát, vagy korianderzöldet. Az eredeti kínai rizs tojással készül, ezt helyettesíthetjük a tofuval. Lerakott felfújt fıtt újburgonya nyers reszelt répa nyers hagyma törött köménymag himalája só paprika Tőzálló tálba elkezdjük soronként lerekni az alapanyagokat. Egy sor krumpli, majd rá egy sor felkarikázott hagymát, erre egy sorban a nyers sárgarépát, köménymag és ezt újra megismételjük. A tetejét leöntjük olivaolajjal és betesszük ¾ órát sülni. A sárgarépát helyettesíthetjük nyers vöröscéklával és kis darabokban karfiolt. Medvehagymával párolt tofu csíkok karalábé raguval 120 g medvehagyma 400 g tofu 200 g póréhagyma 800 g karalábé himalája só petrezselyemzöld olivaolaj Ceruzavastagságura vágjuk fel a tofut, sózzuk és erıs tüzön kevés olajban pirítsuk. Kevés vizet

8 öntsünk alá, adjuk hozzá a medvehagymát és pároljuk. Kevés olajban pirítsuk meg a karikára vágott póréhagymát, adjuk hozzá a kockára vágott karalábét, finomra vágott petrezselyemmel főszerezzük, sózzuk és pároljuk majdnem puhára. Mexikói ragu Elkészítés: 60 perc, 8 személy részére 2 db vöröshagyma 2 db lilahagyma 1 fej fokhagyma 300 g limabab 300 g vörös kidney bab konzerv 300 g kukorica konzerv 1 db fehérrépa 3 db sárgarépa 1 mk. ırölt bors 0.25 db zeller 2 tk oregánó 1 tk ırölt koriander 2 tk ırölt római kömény 3 tk pirospaprika 1 tk ırölt koriander 4 ek olivaolaj 400 g lecsó A hagymát, a zöldségeket, a fokhagyma felét apróra vágom. A fokhagyma másik felét egészben hagyom. A pirosbabot használjuk a levével együtt, a limababot és a kukoricát pedig öblítsük le folyóvízzel. A fokhagymát és a hagymát egy serpenyıben olajon fonyasszuk meg, tegyük rá a zöldségeket, ízesítsük sóval és fedı alatt fızzük, amíg félig puha nem lesz. Ezután tegyük rá a főszereket és kevergessük addíg, amíg kicsit illatozni nem kezd. Adjuk hozzá a lecsot, kukoricát, babot, zúzott fokhagymát és forraljuk jól össze ıket. Tálalás elıtt hagyjuk állni legalább 15 percet, így az ízek jól össze tudnak érni. Lehet beletenni csípıspaprikát, és rizzsel lehet tálalni. Paradicsomos padlizsán 1 padlizsán ½ vagy 1 csésze paradicsom (annak fügvényében, hogy nagyobb, vagy kisebb padlizsánt használunk fel) 1 fej vöröshagyma 1 ek. oliva olaj (vagy hidegen sajtolt olaj) himalája só, bors, oregánó, bazsalikom, majoranna A felkarikázott padlizsán mind két oldalát bedörzsöljük majorannával, egy kis sóval, majd grillezzük puhára grilsütıben. Ezalatt pirítsuk meg a hagymát egy kis olajon, majd a meggrillezett padlizsánt vágjuk kockákra és forgass bele a hagymába. Adjuk hozzá a főszereket, a paradicsomsőrítményt és pároljuk össze az egészet egy kicsit. Fogyaszthatjuk melegen és hidegen is, körettel pl. rizs, köles, salátaként, önmagában, kis élesztımentes kenyérrel, pászkával. Megjegyzés: el lehet készíteni más zöldségekkel is pl. a padlizsánt pároljuk együtt paradicsommal és pritaminpaprikával, ilyenkor nem szőkséges sőrített paradicsom. Ízesíthetjük fokhagymával úgy hogy vagy dinszteljük az elején olajon, vagy a végén belekeverve.

9 Paradicsomos Tofu 30 dkg tofu 1 fej hagyma 25 dkg paradicsom 10 dkg biomargarin Az összetört tofut ízesítsük vegamix-el, sóval, majd dinszteljük meg olvad margarinban. Olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd tegyük bele a felkarikázott paradicsomot, keverjük össze és rövid ideig süssük. Szedjük ki egy tálra és a közepére tegyük a tofut. A tetejére szórjunk borsot. Párolt brokkoli 500 g brokkoli 1 m.k szerecsendió só bors 1-2 kanál olaj A brokkoliról vágjuk le a rózsáit és szeljük apró darabokra, majd tegyük félre. A száráról a külsı rostos részt húzzuk le és vékony szeletekre vágjuk fel. Egy serpenyıbe vagy wokba tegyünk 1-2 kanál olajat, vagy annyit, hogy az alját ellepjre. Dobjuk rá a felaprított brokkoli szárat és 2 percig forrósítsuk. Főszerezzük: só, bors, frissen ırölt szerecsendió, ha szeretnénk tehetünk rá fokhagymaport is. Tegyük rá a brokkolirózsákat és keverjük addig amíg élén sötét zöld nem lesz a színe. Vegyük le a lángot és fedı alatt kb 5 percig pároljuk, ez idı alatt ne emeljük a fedıt. Zárjuk el a lángot és még pár percig hadjuk lefedve. Kölessel, barnarizzsel tálaljuk. Pirított karfiol 40 dkg rózsáira szedve 5 ek. vízben fızött vegamix 1 fej hagyma apróra vágva ½ ek kölesliszt 2 ek szezámmag 1 ek reszelt gyömbér 3 ek oliva olaj (vagy hidegen sajtolt olaj) 2 gerezd fokhagyma 2 ek bio növényi margarin (nem hidrogénezett) Forró olajon pirítsuk a hagymát kb 2 percig, tegyük bele a karfiolt, szezámmagot, kicsit pirítsuk ıket, majd öntsük fel zöldséglével és adjuk hozzá a margarint. Néhány perc múlva vegyük le a lángot, adjuk hozzá a gyömbért és fedı alatt még pároljuk tovább, hogy a karfiol meg tudjon puhulni. Végül adjuk hozzá a köleslisztet, amitıl be fog sőrüsödni. Elzárjuk a tüzet, keverjük hozzá a zúzott fokhagymát. Kihülésig tartsuk fedı alatt.

10 Egytálételek II. Provánszi törökparadicsom törökparadicsom olivaolaj kakukfő bazsalikom fokhagyma paradicsompüré tönkölybúzaliszt tengerisó Hámozzuk meg, majd vágjuk újjnyi vastagra a friss törökparadicsomot. Mind két oldalát sózzuk meg tengerisóval, késıbb pedig citromlevelet csöpögtessünk rá, és amíg nem használjuk tegyük félre. Egy kevés olajon kakukfüvet és bazsalikomot futassunk meg. A paradicsompürét egy kevés olajon hevítsünk fel, majd tegyük bele a paradicsompürét és egy kissé pirítsuk meg. Ízesítsük sóval, borssal és egy kevés fokhagymapépet tegyünk hozzá, így kellemes ízüvé tenni. Adjuk hozzá a főszeres olajat és gyakori kevergetés mellett fızzük mártás sőrőségüvé. A törökparadicsom szeleteket forgassuk meg a lisztben és süssük kis szép pirosra, tálaljuk a mártással. Ráctök 6 db paradicsom 2 db tök 3 db paprika 4 dl szójatejföl 1 ek himalája só 1 ek biomargarin 1 késhegyni ırölt bors A tököt tisztítsuk meg, vágjuk ketté és a belét szedjük ki, majd szereteljük kb 1 cm vastagságú csíkokra. Vágjuk csíkokra a paprikát és a paradicsomot is. Vajazzunk ki egy tepsit abba rakjuk bele a tök 1/3át és erre tegyük rá a felszeletett paprikát, paradicsomot és öntsünk rá egy szójatejfölt. Sózzuk meg és a maradék hozzávalókat ugyan ilyen sorrendbe tegyük rá. A tetejét zárja egy tökréteg. A tök tetejét kenjük be olvasztott, sós margarinnal és sütıben közepes lángon kb 20 percig süssük, majd nagy lángon pirítsuk meg. Rakott krumpli 1,2 krumpli 1 db gabonakolbász 300 g tofu 1 tk fehérbors 1 tk kurkuma

11 1 ek himalája só 4 dl szójatejföl (Yoja) A rakott krumplit ugyan olyan módon kell elkészíteni, mint a hagyományos karott krumplit, csak a savasító hozzávalókat kell kicserélni. A tojást tofutojással, a tejfölt szójatejföllel, vagy házliag készített tofutejföllel helyettesítsük, a kolbászt pedig gabonakolbásszal. Egy tőzálló tálba tegyünk egy kevés szójatejfölt arra krumplit sózzuk meg erre morzsoljunk rá egy kevés kolbászt, majd tojást. Ezt a mőveletet végezzük addig, amíg az összes alapanyag el nem fogy. A tetejére tegyünk krumplit és tejfölt. Elımelegített sütıben süssük át jól. Rakott padlizsán I. Padlizsán (uborka vastagságú) Hámozott paradicsom Vöröshagyma Kapor Fokhagymapép Tengerisó Szójatejföl Olivaolaj barnarizs morzsa A megmosott, meghámozott padlizsánokat ujjnyi vastagságura vágjuk. Ugyan így teszünk a paradicsommal is és felhasználásig félretesszük. Készítsünk elı finomra vágott kaprot, vöröshagymát, fogkhagymapépet, morzsát, tejfölt, tengerisót. Ezalatt készítsünk pároltrizset. A padlizsánt sózzuk, porsozzuk és egy kevés olajon pirosra sütjük, amíg nem használjuk fel tegyük félre egy rácsra. A hagymát pirítsuk aranysárgára és adjuk hozzá az elıáztatott szójagranulátumot, főszerezzük, és gyorsan, erısen pirítsuk le. A fokhagymapépet akkor tegyük bele, amikor már levettük a tőzrıl. Egy tepsit kenjünk ki olajjal és szorjuk meg morzsával. Az aljára tegyünk egy sor padlizsánt erre egy vékony réteg rizset teszünk, melyen egyenletesen osszuk el a korábban elkészült főszeres szóját. Végül fedjük be a paradicsomszeletekkel és a megmaradt sült padlizsánnal. Öntsük le a szójatejföllel egy kis kaprot hintsünk rá és sütıben süssük meg. Rakott padlizsán II. 1 kg padlizsán 1 cm-s szeletre vágva, sózva 1 tofu vékony szeletekre vágva ½ kg paradicsom körszeletekre vágva Öntet: 1 citrom leve 1 dl olivaolaj 2 tk himalájasó 2 tk bazsalikom 2 csésze víz

12 A nyers lecsepegtetett paradicsomot, padlizsánt, tofut tegyük le rétegesen, a tofu tetejére öntsünk egy kicsit az öntetbıl és kezdjük elırrıl a rétegezést. A rétegezést lehet vízszintesen és függılegesen is pakolni, ha marad még az öntetbıl akkor a végén a tetejére öntsük rá percig süssük közepes lángon, amíg a padlizsán meg nem puhul. Ratatouille 20 dkg cukkini 20 dkg padlizsán 20 dkg paradicsom 20 dkg hagyma 20 dkg paprika 2 gerezd fokhagyma Az egészset úgy készítjük el, mint egy lecsót csak olivaolajon. Ízesítjük kakukfővel, sóval, rozmaringgal. Sült szójavirslivel és tönkölykenyérrel tálaljuk Rizses lencse 1 csésze megtisztított, megmosott lencse 1 csésze megtisztított, megmosott barnarizs 1 fej felkarikázott vöröshagyma 2-3 babérlevél 2 csipett só 2 ek hidegen sajtolt olaj Külön a rizst 2 dl vízben enyhén sózva és külön a lencsét 4 dl vízben babérlevéllel kezdjük el fızni. Amikor a rizs már félkész állapotban van, keverjük össze a lencsével és fızzük meg együtt a kettıt. A hagymát olajon pirítsuk meg és tálaláskor ezt tegyük a tetejére. Tofu lecsó (2 személy részére) 30 dkg tofu 0,5 kg paradicsom 1 tk. ırölt pirospaprika Az elkészítése ugyan az mint a hagyományos lecsónak. Mikor már minden hozzávalót beletettünk a lábosba és fıztük egy kis ideig, akkor hozzáadjuk a kb 1cm-es kockára vágott tofut és készre pároljuk! Töltött káposzta II. 8 közepes nagyságú káposztalevél 50 dkg savanyú káposzta 30 dkg szójagranulátum 30 dkg barnarizs 12 dkg reszelt vöröshagyma 1 kk pirospaprika

13 1 fokhagyma Olaj Borsika Só vagdalthús-főszerkeverék Szójatejföl A barnarizset elızı este áztassuk be és fızzük meg. A szójagranulátumot egy éjszakára szintén áztassuk be főszeres vízbe, majd másnap öntsük le róla és nyomkodjuk ki belıle a vizet. Keverjük össze 8 dkg pirított hagymával, risszel, főszerekkel. A káposztaleveleket töltsük meg az így elkészült töltelékkel, egy edénybe tegyünk egy sor savanyukáposztát, erre a töltött káposztákat, majd ismét egy sor savanyúkáposztát. Engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje. A forrástól számítva percig fızzük. Olajon pirítsunk barnalisztet, vagdaljunk bele 4 dkg vöröshagymát, 1 gerezd fokhagymát majd ha ez megpirult hozzáadjuk a pirospaprikát elkeverjük, feleresztjük vízzel és hozzáöntjük a káposztához. Tálaláskor tejföllel tálaljuk. Töltött szılılevél I. 30 dkg szılılevél 2 db citrom 25 dkg szezámmag 2 ek paprikapüré 2 ek fokhagyma granulátum 3 ek vegamix 1 ek kurkuma 2 dl olivaolaj 1 tk rozmaring 0,5 kg barnarizs A szılılevelet elıször forrázzuk le, hogy puha legyen, majd a barnarizset mossuk meg, csöpögtessük le és szárazon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az összes hozzávalót a szezámmag kivételével és engedjük fel 3x vízmennyiséggel. Egy turmixgépbe tegyük bele a citromlevet, olivaolajat, fokhagymát és 1-2 dl vizet, majd turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a rizshez. Fızzük meg és utána adjuk hozzá a szárazon megpirított szezámmagot. Várjunk vele egy kicsit, míg ki nem hől, így könnyebben tudunk vele dolgozni. Minden szılılevélbe tegyünk egy kanál főszeres rizset. Elıször a felsı szélét hajtsuk be, majd a két szélsıt és ez után tekerjük fel, egymás mellé rakosgatva tegyük bele egy tepsibe és a tetejét locsoljuk meg a fokhagymás, olajos, citromos öntettel. Sütıben 15 percig süssük át. Töltött szılılevél 1 üveg tölteni való zsenge szılılevél ½ kg barnarizs 3 ek vegamix 2 ek paprikalekvár (sóban eltett darált pritamin) 2 tk ırölt kömény 2 ek fokhagymagranulátum só ízlés szerint 1 tk rozmaring 25 dkg szárzaton megpirított szezámmag 1 ek kurkuma

14 Elkészítése ugyan az, mint a Töltött szılılevél I.-ben. Zöldbab-"Curry" 50 dkg zöldbab 2 db újkrumpli (rózsaszín, nem tárolt) 2 db paradicsom 1 fej hagyma 0.25 tk ırölt gyömbér 1 tk citromlé 2 tk biomargarin 2 tk cayenne bor (chili örlemény) 1 tk kurkuma A megpucolt zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A biomargarint forrósítsuk fel és tegyük bele az apróra vágott hagymát és pirítsuk meg. Ízesítsük kurkumával, gyömbérrel, sóval, 2-3 percig pirítsuk még majd adjuk hozzá a meghámozott, kockára vágott krumplit és paradicsomot, zöldbabot. Lefedve pároljuk puhára a zöldségeket. Mielıtt befejeznék a fızést egy 5-10 perccel elıtte tegyük bele a cayenne borsot és ízesítsük citromlével. Tönkölykenyérrel tálaljuk. Zöldség "Curry" 2 fej vöröshagyma 2 db paradicsom 1 db cukkini 1 db padlizsán 0,5 fej karalábé 1 db sárgarépa 0,25 fej sütıtök 2 ek cayenne bors 3 gerezd fokhagyma 1 csokor koriander levél 3 dl kókusztej A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát pirítsuk meg olivaolajon egy nagy lábosban. Amikor már üveges beletehetjük a cayenne borsot és kicsit még pirítsuk hogy az ízek összeérjenek. Egy kevés vízzel öntsük fel és tegyük bele a kockára vágott, meghámozott paradicsomot, rotyogtassuk pár percig és tegyük bele a felkarikázott karalábét, sárgarépát, padlizsánt, cukkinit, színes paprikadarabokat, sütıtököt. Ízesítsük ırölt borssal, sóval, csokor összevágott koriander levéllel és tehetünk bele egy kocka zöldségleveskockát is. Ha szükséges felengedhetjük annyi vízzel, ami ellepi 3/4ig. Lefedve a zöldséges puhulásáig fızzük, de vigyázzunk, hogy a zöldségek ne följenek szét. Ha ez így elkészült, akkor adjuk hozzá a kókusz tejet és forraljuk össze. Párolt rizzsel tálaljuk.

15 Zöldségragu 3 db karalábé 1 fej karfiol 4 db paprika 2 db babérlevél 2 tk ırölt koriander 1 tk bors 3 tk mustármag 1 tk erıs paprika 6 ek olaj A karalábét kockázzuk fel, a paprikát karikázzuk fel, a megtisztított karfiolt, pedig szedjük rózsáira. Az olajban közepes barnára pirítsuk a főszereket a következı sorrendben: mustármag, babérlevél, a legvégén az ırölt bors, és az ırölt koriander. Tegyük bele a karalábét és fedı alatt pároljuk, egy kevés vizet tehetünk is alá. Amikor a karalábé már majdnem kész adjuk hozzá a paprikát és a karfiolt, keverjük össze és fedı alatt pároljuk meg az egészet. A végén sózzuk, ha szükséges pótoljuk a vizet. Zöldséges hajdnia 500 g hajdina 1 nagy fej reszelt hagyma 2-3 közepes reszelt répa 1 közepes zeller lereszelve só ízlés szerint 2 ek vegamix A hajdinát mossuk meg és csöpögtessük le, szárazunk pirítsuk meg folyamatos kavargatás mellett, amíg nem érezzük a pörkölt illatot. Ezután felönthetjük 2-3x vízmennyiséggel és adjuk hozzá a többi hozzávalót is percig fızzük puhára lassú tüzön. Zöldséges köles 12 dkg köles 1 zöldpaprika 2 közepes vöröshagyma 1 palizsán 1 cukkini 3 ek olivaolaj 6 gerezd fokhagyma borsika só babérlevél Kakukkfő Pirítsuk meg a hagymát, tegyük bele a kockázott, felvágott hozzávalókat, főszerezzük, majd lassan kevergetve adjuk hozzá a kölest. Fedı alatt kb 20 percig pároljuk.

16 Fasirtok, Feltétek Egybesült lencsefasirt 1,5 csésze fıtt lencse 0,5 csésze finomravágott hagyma 1,5 csésze fıtt barnarizs 1 csésze durvára darált mandula 2 ek szójaszósz 1 tk himalája só Keverjük össze az összes hozzávalót, egy tepsit olajozzunk ki és szórjuk meg morzsával majd ebbe öntsük bele az összekevert alapanyagokat. Süssük 30 percig lefedve, majd 30 percig kitakarva. Hajdinakrokett 1 csésze hajdina 1 csésze teljes ırléső búzaliszt 4 csésze forrásban lévı víz 1 ek tengeri só 2 ek szezámolaj 4-5 mogyoróhagyma (darálva) 2 kis vöröshagyma lereszelve 1 maréknyi apróra vágott metélıpetrezselyem Egy mély serpenyıben pirítsuk meg a száraz hajdinát barnára és ropogósra, adjuk hozzá a sót és a forrásban lévı vizet. 20 percig fızzük, majd hagyjuk lehülni és adjuk hozzá a lisztet. Egy serpenyıben forrósítsuk fel az olajat és ebben futtasuk meg a hagymát. Ezt is hagyjuk lehülni. A kásához keverjük hozzá a kihült hagymát, petrezselymet és mogyoróhagymát. Gyúrjuk össze ıket és formázzunk belılet tetszıleges mérető és formájú kroketteket. Forgassuk meg zabpehelyben, vagy teljes kiörléső lisztben, majd süssük ki annyi olajban ami éppen hogy ellepi az edény alját. Amikor már szép barnára sültek tegyük ki ıket papírkendıre, így a fölösleges olajat felszívja. Hirtelen sült szójaszelet Elkészítés 30 perc (4 személy részére) 80 g szójaszelet ízlés szerint főszerek 1 dl olivaolaj A szójaszeleteket áztassuk be, majd nyomkodjuk ki belıle a vizet és ízlés szerint főszerezzük. Lehet sós vízben áztatni és miután kinyomkodtuk, felszeleteltük vietnámi szójaszósszal meglocsolni. Kevés olajon mind a két oldalát süssük pirosra. Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor rágós lesz.

17 Karfiol ropogós 1 kg párolt karfiol 5 dl nem túl híg mogyorótejföl A karfiolt gız fölött pároljuk puhára, majd készítsük el a mogyorótejfölt (0,5 csésze mogyoró, 0,5 citrom leve, 0,5 csésze víz, 1 tk majoranna, 0,5 ek vegamix, 1 csapott tk só). Miután a mogyorótejföl elkészült a rózsáira szedett karfiolt tegyük bele egy magasfalú tepsibe és öntsük le a tejföllel percig, a szósz dermedéséig süssük közepes lángon. Kevergetve sütött csíra 2-3 evıkanál földimogyoró vagy kukorica olajat körbefuttatunk egy felhevített wokban vagy mély serpenyıben. Beleteszünk 2-4 db újhagyma fehér részét, majd miután már sistereg beleteszünk 2-3 nagyon vékony, friss gyömbérgumót. Tegyünk bele 30 dkg szójacsírát és ugyan úgy erıs tüzön 2-3 percig folyamatos forgatás mellett süssük. A vége fel az újhagyma zöld részével és sóval hintjük meg. A babcsira miután megsült, ugyan úgy ropogós marad, mivel kevés vizet veszít. Nem szabad túlfızni. Kölessült 2 dl köles 6 dl víz 3 dl apróra vágott póréhagyma 1 tk bazsalikom 1 tk szárított zöldpetrezselyem 1 ek vegamix A 6 dl vízben megfızzük az alapanyagokat, majd beletesszük egy olajjal kikent tőzálló tálba és kb 1 órán át sütjük. Fogyasztható szósszal, salátával vagy feltétkén sárgaborsó-, zöldborsó-, lencse-, és más fızelékekhez. Köles-zeller fasírt 2,5 dl reszelt zellergumó 7,5 dl fıtt köles 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma 2-3 cikk fokhagyma 2,5 dl ırölt napraforgómag 1 tk zellersó 1 tk zsálya Az alapanyagokat összekeverjük és fasirtokat formálunk belıle, majd 30 percig sütjük közepesen meleg sütıben. Olajban sült töklepények 30 dkg spárgatök 30 dkg burgonya (rózsaszínő, nem tárolt) 30 dkg tofu 5 ek tönkölybúzaliszt 1 db hagyma

18 1 pohár olivaolaj A tököt (vagy cukkinit) és a krumplit, reszeljük le. A tofut törjük össze kézzel vagy villával, hogy túrószerő legyen. A hagymát vágjuk apróra. Mindezt főszerezzük és keverjük össze a liszttel.főszerezni lehet borssal, egy kis kurkumával. Ebbıl az egészbıl galuskaszerő tésztát kapunk. Serpenyıben olajat forrósítunk és ebbe teszünk egy jó nagy kanálnyi masszát, amit ellapítunk, hogy lepényformájú legyen. Mind a két oldalát megsüstjük. Lehet teflonsütıben is sütni kevesebb olajjal, így egészségesebb. A masszába tehetünk apróra vágott petrezselyemzöldet, vagy egyébb más főszert ízlés szerint. Ehetjük tea mellé, salátával, feltétként valamilyen fızelékhez. Tehetünk rá ketchup-ot vagy szójatejfölt vagy bármilyen más öntetet. Rántott tofu A tofut vágjuk fel 1 cm-s szeletekre, szórjuk meg mindkét oldalát vegamixxel, majd hagyjuk állni 1-2 óráig, hogy az ízeket átvegye. Panírozzuk (Sárgaborsó vagy csicseriborsó lisztet vízzel palacsintatészta sőrőségőre keverünk, és ebbe forgatjuk bele), és forró olajban aranybarnára sütjük. Roston sült csillagtök (patiszon) 4 ek olaj 1 db patiszon A csillagtököt hámozzuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük fel. Egy serpenyıbe kevés olajat melegítsünk. Csak annyit, hogy az alján legyen, ne lepje el a tököt. A tök egyik oldalát sózzuk, borsozzuk és ezzel a felével tegyük bele a forró olajba, majd ekkor sózzuk, borsozzuk a másik felét, így nem ereszt levelet és nem fog fröcsögni. Kb. 5 perc múlva megfordítom és megsütöm a másik oldalát is. Lehet melegen is fogyasztani bármilyen körettel, vagy hidegen is nagyon jó. Hidegen lehet fogyasztani pirítóssal. Az állástól ereszthet levet, amit a piritóssal nyugodtan fel lehet mártogatni. Míg az egyik adag sül lehet a következı adagot borsozni. Szójasajt puffancs Vágjunk 16 kockába egy tofut. Egy wokban hevítsünk fel olajat 200 ºC-ra, ebbe tegyük bele a tofut és 15 percig süssük amíg ropogós aranybarna nem lesz. Az olaj forróságát úgy ellenırizhetjük, ha beledobunk egy száraz kenyérkockát, mert az 40mp alatt megpirul. Tempurált zöldségek Tempura: olyan mint a hagyományos palacsintatészta. Kukorica lisztet, valamilyen teljes kiörléső lisztet keverjünk össze kevés búzakeményítıvel és adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy amikor összekeverjük sőrő palacsintatésztát kapjunk belıle. Bármilyen főszerrel lehet ízesíteni pl. koriander, ırölt kömény, grill főszerkeverék, enyhe főszerkeverék stb. Ebbe a masszába kell belemártani a vékonyan felvágott, sózott, kukorica lisztben megforgatott zöldségeket és forró olajban kell kisütni ıket. Tofugolyócskák 30 dkg tofu 17 g teljeskiırléső búzaliszt 17 g búzacsíra vagy dúrvára ırölt napraforgómag 10 g reszelt hagyma

19 3 g főszerkeverék 1 gerezd áttört fokhagyma 5 g tengeri só 2 g fehérbors Az alapanyagokat jól dolgozzuk össze massza állagúvá és hagyjuk állni 30 percig. Nedves kézzel formáljunk belılük kis golyókat és forró olajban süssük ki. Vegyes körettel, öntetekkel kiválló. Tofu marhaszelet módra (4 személyre) Stevia ízlés szerint adagolva 0,5 kg tofu 0,5 db sárgarépa 0,7 dl szójaszós 1 gerezd fokhagyma 1 ek paradicsomlé 1 mk ırölt gyömbér 3 dl víz 1 mk mustár 1 ek keményítı A sárgarépát reszeljük le, a fokhagymát vágjuk apróra. A tofu és a keményítı kivételével egy tálban keverjük össze az alapanyagokat. A tofut vágjuk 8 szeletre és tegyük bele a pácléba, fedjük le és hagyjuk 1,5 órát állni hőtıben. Miután kivettük a tofut a lébıl keverjük bele a keményítıt és fızzük sőrőre. Forró olajban 3 percig süssük a tofu mind két oldalát. Néhányszor kenjük meg szósszal. A szósszal leöntve azonnal tálaljuk.

20 Levesek Amarántos leves: 10 dkg Amaránt 2 db fehérrépa 2 db sárgarépa 2-3 burgonya 1 zeller 1 közepes vöröshagyma Kevés olajon, lassú tüzön az amaránt magot megpirítjuk, hozzáadunk 1 zöldséget, 1 sárgarépát, pirospaprikát, ½ zellert, a vöröshagymát beledaraboljuk és felöntjük vízzel. Kb. 30 percig fızzük. Ami megmaradt alapanyag azt lereszeljük és hozzáadjuk a leveshez, majd tálalásig lefedve hagyjuk. Barnarizs leves 10 dkg barnarizs 10 dkg sárgarépa 1 db uborka 1 db póréhagyma 1 db paradicsompaprika 2 db savanyú alma 2 e.k. olaj 1.25 l víz 1 m.k. ırölt gyömbér 4 e.k. Tamari szójaszósz (cukormentes szójaszósz) 2 e.k. petrezselyem Fızzük meg a barnarizset, a sárgarépát pedig hosszanti irányba vájuk fel, majd daraboljuk össze. Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részre és összefogva karikázzuk fel. A póréhagymát vágjuk fel 12 cm vastag szeletekre. Az almát pedig negyedeljük és a negyed részeket is hosszában félbávágjuk. Az olajat hevítsük fel és adjuk hozzá a hagymát, sárgarépát majd kis lángon enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá a maradék zöldséget az almát és további 2-3 percig pirítsuk. A félig fıtt barnarizshez hozzáadjuk a zöldségeket, így egyszerre tud megpuhulni az összes hozzávaló. Füszerként adjunk hozzá szójaszószt és gyömbért vagy köménymagot. Tálaláskor tehetünk a tetejére apróra vágott petreszelyem zöldet.

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc)

Böjti receptek. Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) Köles juhsajtos zöldbabbal: (Elkészítési idő: 70 perc) Böjti receptek Gombás zöldbabragu: (Elkészítési idő: 60 perc) 25 dkg zöldbab 1dl olaj 15 dkg gomba 1 gerezd fokhagyma 5dkg paradicsompüré 1 mokkáskanál só késhegynyi erősen csípős pirospaprika A megtisztított,

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával

Gomba- és salátavariációk. a ajánlásával Gomba- és salátavariációk a ajánlásával Garnélás gombasaláta 1000 g Bio-Fungi 500 g tisztított garnélarák 1 db közepes méretű ananász 1 csokor koriander 2-3 db citrom leve 2-3 gerezd fokhagyma olívaolaj,

Részletesebben

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye

TÖKÖS ÉTELRECEPTEK. Igal Városért Egyesület gyűjteménye TÖKÖS ÉTELRECEPTEK Igal Városért Egyesület gyűjteménye 2014 Tökös- mákos muffin: 20 dkg liszt, 22 dkg cukor, 0,5 tk sütőpor, 0,5 tk szódabikarbóna, 0,5 tk só, 0,5 tk őrölt fahéj, 2 tojás, 2 étolaj, 1 db

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd

Mazsolás libanyak. Márton-napi napi lúd Magyaros libamáj 50 dkg libamáj 15 dkg libazsír 6 dkg liszt 2 fej vöröshagyma 4 cső zöldpaprika 3 darab paradicsom 15 dkg csípős kolbász 4 kisebb szelet szalonna (bőrös) A felaprított hagymát dinszteljük

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Vegetáriánus ételek wokban

Vegetáriánus ételek wokban Vegetáriánus ételek wokban A wok kiválasztása Öntöttvasból, acélból, nemesacélból (alumíniummaggal) vagy egyszerő vasból készült wokok közül választhatunk. A kereskedelemben rézbıl készült wokot is lehet

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Egyél céklát (akár) minden nap!

Egyél céklát (akár) minden nap! 1 Egyél céklát (akár) minden nap! A receptek alatt találtok egy rövid ismertetőt a cékla jótékony hatásairól: Almás céklasaláta 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal MOZAIK ÉTREND A megadott étrendi minták közül válasszon kedve szerint az Ön számára javasolt energiatartalmat tartsa szem előtt! 1200 kcal/nap Reggelik: 200-240 kcal 1 Reggeli natúr joghurt 125 g friss

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

páclé (bármely Alap-páclé

páclé (bármely Alap-páclé A vadak pácolása A vadak húsa sötét, mert elejtés után nem tudnak kivérezni. A vadak húsa száraz, rostos, ezért előkészítése is több munkát és különleges gondosságot igényel. Ezért e húsoknál pácolást

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom

Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom Tepsis zöldségtál (4 adag) 40 dkg burgonya 40 dkg laskagomba 20 dkg vöröshagyma 20 dkg zöldpaprika 40 dkg patisszon 3 ek. olaj só bors bazsalikom A burgonyát, vöröshagymát, zöldpaprikát karikára vágjuk,

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei

Nagyi Szakácskönyve. A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve A gyermekkor ízei Nagyi Szakácskönyve Z-dsgn Ez a könyv kizárólag referencia kiadványként szolgál, és üzleti célból semmilyen formában nem terjeszthető, nem nyomtatható! Receptek:

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Babareceptek 6 hónapos kortól

Babareceptek 6 hónapos kortól Anyatejes spenót 2 marék spenótlevél (vagy 5-6 kis adag fagyasztott leveles spenót) 2 ek olívaolaj 2 ek kukoricaliszt 150 ml anyatej Jó- ha friss spenótból dolgozunk: a spenótot megmossuk, a levelek ereit

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó

Hozzávalók: 0,5kg rizs víz só pirospaprika bors éteízesítő zöldborsó Krumplipüré 1 kg krumpli, hámozva, kockára vágva víz a krumpli megfőzéséhez ízlés szerint 3 dkg vaj 2 deci tejföl 1 egész tojás A krumplit fazékba tesszük, és leöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András

A Drótgalamb recepttára. 5. Könyv. Összeállította: Klement András A Drótgalamb recepttára 5. Könyv PIZZA RECEPTEK Összeállította: Klement András Barcs, 2000. Május 29. Tartalomjegyzék 1.... 5 Burgonyás pizza tészta...5 Búzacsírás pizza tészta...5 Graham-lisztes pizza

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval.

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval. Használati útmutató Jellemzés Kiválóan alkalmas rizsből, burgonyából, zöldségből és hasonl. készült ételek tányéron való megformázásához, valamint édes és sós réteges előételek, köretek és desszertek elkészítéséhez.

Részletesebben

Hencsey Roland mesterszakács receptjei

Hencsey Roland mesterszakács receptjei 1 2 1. alkalom Minestrone leves Könnyű ugyanakkor tartalmas olasz zöldségleves elkészítése egyszerű, de mint minden nagy odafigyelést igényel 0,15 kg császárszalonna kockára vágva 0,2 kg sárgarépa batonokra

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben

2016/06/09 07:52 1/18 Recept

2016/06/09 07:52 1/18 Recept 2016/06/09 07:52 1/18 Recept < Főoldal Recept Főétel Vegyes maradék 50 dkg babcsíra 15 dkg hús (disznó, marha, csirke) 1 teáskanál (finoman) paradicsompüré hagyma fokhagyma olívaolaj teáskanál méz 2 evőkanál

Részletesebben

Diétázóknak - Tej- és lisztérzékenyeknek Rizskoch - tej-érzékenyeknek Szója leves Újházy módra.

Diétázóknak - Tej- és lisztérzékenyeknek Rizskoch - tej-érzékenyeknek Szója leves Újházy módra. Diétázóknak - Tej- és lisztérzékenyeknek Amit merek javasolni: a tej, tejföl, tejszín egyes ételekben jól helyettesíthetı szójatejjel vagy kefirrel. A másik, úgy tudom, hogy a kecsketej, laktóz - érzékenység

Részletesebben

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc.

Sajtos húsfalatok. Sült spárga. * Szezonális: Kiemelt napok a naptárban * Elkészítési idő: 45 perc * Főzési idő: 30 perc. Sajtos húsfalatok - 20 dkg krémsajt (pl. tömlős Camping sajt), - 75 dkg csirkemell, 2 evőkanál olaj, - 1 evőkanál vaj, 2 dl húsleves (akár kockából is), - 2 gerezd fokhagyma, - 1 csokor vegyes zöldfűszer

Részletesebben

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 18 19 20 A munkahelyi ebédek világában mostanában nagyon divatosak az üvegekbe, dobozokba rétegezett saláták. Hogy ne csak csomagoláskor, hanem fogyasztáskor

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS

A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS A nyúlhús egészséges és finom! Ön kóstolta már? Próbálja ki grillezve is! TERMÉKTANÁCS Kedves Fogyasztó! A magyar lakosság egy fôre jutó nyúlhúsfogyasztása messze elmarad a nagy konyhakultúrájú országokétól.

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig Reggeli Reggelik 0-30g szénhidrát-tartalomig Zöldséges túrókrém Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg kígyóuborka, 5 dkg piros kaliforniai paprika, 10 dkg retek, 10 dkg natúr joghurt, só, frissen

Részletesebben

4 hetes reform diétás étrend

4 hetes reform diétás étrend 4 hetes reform diétás étrend A 4 hetes reform diétás étrend változatos és egészséges ételeket tartalmaz. Ha szeretnél egészségesen étkezni a mindennapokban, de eddig nem tudtad, hogyan láss hozzá, most

Részletesebben

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1

A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Paradicsomos receptek. A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv. Klemi 202. 1 A Drótpostagalamb recepttára 202. könyv Klemi 202. 1 Tartalomjegyzék...1 Levesek...6 Fűszeres hideg paradicsomleves...6 Fűszeres paradicsomleves...6 Habart paradicsomleves...6 Hideg tejszínes paradicsomleves...6

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 1. Hét

Menü - 1800 kcal. 1. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves

Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye. Káposztaleves Győri, répcementi és sokorói receptek gyűjteménye Káposztaleves 1 füstölt csülök, vagy 30 dkg főzőkolbász ½ kg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál liszt pirospaprika

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

Drótpostagalamb recepttára Wok receptek

Drótpostagalamb recepttára Wok receptek Drótpostagalamb recepttára Wok receptek Fordította: Csonka János Kínában a fõzést mővészetnek tekintik. BEVEZTÉS, A KÍNAI KONYHÁBA Minden ételt apróra feldarabolnak, és gyorsan készítik el. Az elıkészítés

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com HOT DRINKS Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com Hazavinni & kipróbálni Aromás teák Narancs-menta-tea Hozzávalók 1 teáspohárhoz: V narancs 3-4 friss mentalevél 250 ml víz 1 ek mentaszirup

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások

Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára. Sócsökkentett megoldások Közkedvelt ételek a közétkeztetés számára Sócsökkentett megoldások 1 Paradicsomleves 2 Temesvári sertéstokány 3 Zöldborsó főzelék 4 Brokkolikrémleves levesgyönggyel 5 Spárgás raguleves 6 Zöldséges zellerkrémleves

Részletesebben

A Drót post agalam b receptt ára 397. könyv

A Drót post agalam b receptt ára 397. könyv A Drót post agalam b receptt ára 397. könyv Dızsölı diéta Dızsölı diéta Dızsölı diéta Tartalomjegyzék Dızsölı diéta... 1 Tartalomjegyzék...2 SALÁTÁK, HIDEGTÁLAK...4 Babbal készült húskenyér saláta 1....4

Részletesebben

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék

Sajtos csirkesaláta Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé 25 dkg paradicsom 10 dkg jégsaláta 5 dkg sajt sült csirke fűszerkeverék 30-90 napos szétválasztó diéta A kúra alapvetően négy napos periódusokra osztott, aszerint, hogy milyen tápanyagot fogyaszthatunk az egyes napokon. Étkezésünket fehérje, keményítő, szénhidrát és gyümölcsnapok

Részletesebben

Az étrend összesített kiszabata Kedd Reggeli. Tízórai. Ebéd Szerda Reggeli fagyasztott zöldborsó

Az étrend összesített kiszabata Kedd Reggeli. Tízórai. Ebéd Szerda Reggeli fagyasztott zöldborsó Az étrend összesített kiszabata 2016. 11. 01. Kedd 2016. 11. 02. Szerda fagyasztott zöldborsó Korpás TK zsemle/ep krémfehérsajt Édes mákos TK kifli/ep bulgur citromlé cukkíni fagyasztott sárgarépa fagyasztott

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

Avair receptek - Karácsonyi töltött pulykamellfilé

Avair receptek - Karácsonyi töltött pulykamellfilé 2010 december 20. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Avairértékelve receptek - Karácsonyi Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Főzzön vele! Az automata vezérlésű elektromos kukta újdonság a biztonságos

Részletesebben

Előételek. www.jogadebrecen.hu

Előételek. www.jogadebrecen.hu JÓGARECEPTEK Előételek Paprikás búzakrém Biobúza, vaj, pirospaprika, tengeri só, petrezselyem zöld, fokhagyma, fekete bors vagy borsikafű A megőrölt búzát, sós vízben puhára főzzük, majd a fűszerekkel,

Részletesebben

Egészséges ételek előállítása alapanyagoktól a készételig. Betegségek megelőzése egészséges táplálkozással.

Egészséges ételek előállítása alapanyagoktól a készételig. Betegségek megelőzése egészséges táplálkozással. Egészséges ételek előállítása alapanyagoktól a készételig. Betegségek megelőzése egészséges táplálkozással. A kontakt képzésekhez használható illusztrációk, segédanyagok Ábrák 1. foglalkozás 1 2 3 4 2.

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl )

Levesek. Spárgakrémleves. Hozzávalók: (1 csésze = 2-2,5 dl ) Spárgakrémleves Levesek RÓZSASZÍN- lisztmentes ZÖLD- egészséges (1 csésze = 2-2,5 dl ) 500 g fehér spárga, tisztítva só 1 tk kristáycukor 2 ek vaj 2 ek liszt 1 csésze húsleves 1 csésze tejszín Készíthetjük

Részletesebben

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből

Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Képes szakácskönyv erdélyi ételekből Készítette: Szabó Mária 2012. Tartalomjegyzék Erdélyi rakott káposzta... 4 Erdélyi borsos tokány... 6 Juhtúrós puliszka /Mamaliga/...

Részletesebben

klemi-recepttar@uze.net Diétás ételek - Orvosaink diétája

klemi-recepttar@uze.net Diétás ételek - Orvosaink diétája klemi-recepttar@uze.net Diétás ételek - Orvosaink diétája Zöldborsóleves Tartalomjegyzék Diétás ételek - Orvosaink diétája... 1 Tartalomjegyzék...2 SALÁTÁK ÉS EGYÉB ZÖLDSÉGES ÉTELEK...4 Babsaláta...4 Csirkeragu

Részletesebben

Fitness Lunch március 2015.

Fitness Lunch március 2015. S. Kovács Ádám, világbanok sportoló Fitness Lunch - 2015. március Az előző két hónap ha rendesen végig csináltad akkor kiváló alapokat nyújtott. Itt az idő, hogy komolyabban vegyük saját magunkat és bízzunk

Részletesebben

Bab gulyás szürkemarhából

Bab gulyás szürkemarhából Bab gulyás szürkemarhából 35 dkg szürkemarha lábszár 5 dkg zsiradék 20 dkg fejtett bab 7,5 dkg vöröshagyma 10 dkg sárgarépa 5 dkg zellergumó 7,5 dkg burgonya 1 db paradicsom Fél tv paprika Fél hegyes erős

Részletesebben

RECEPTEK A NIKKEN ÉTRENDI PROGRAM ELSŐ HETÉRE

RECEPTEK A NIKKEN ÉTRENDI PROGRAM ELSŐ HETÉRE RECEPTEK A NIKKEN ÉTRENDI PROGRAM ELSŐ HETÉRE A következő ízletes ételek receptjeit súlyleadási programja sikerének elősegítésére állítottuk össze. Az itt bemutatott ételek a Complete Balance shake-italt

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS Ma már nem is lehetne egyszerűbb a konyhában tökéletes eredményeket elérni, a Whirlpool új többfunkciós sütőjének köszönhetően, amely sokféle

Részletesebben

Szendvicsek, vendégvárók

Szendvicsek, vendégvárók Receptek sonkából Szendvicsek, vendégvárók Húsvéti szendvics 4 szelet szendvicskenyér 2 dkg vaj 12 dkg fôtt sonka 1 db fôtt tojás tormahab 4 zöldpetrezselyem ág 1 db piros, kaliforniai paprika Vajazzuk

Részletesebben

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák

Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák I70 Amur kompérágyáson, lórban sütve, frissen készített savanyúsággal Mátranovák ÍZÔRZÔK Hozzávalók: másfél kg tisztított amur 10 dkg füstölt kenyérszalonna 10 dkg fôtt császárszalonna szeletben 2 nagyobb,

Részletesebben

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK

CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK CO-2000 LÉGKEVERÉSES FİZİEDÉNY RECEPTEK SERTÉS COMB SZALONNÁVAL TŰZDELVE, HÉJÁBAN SÜLT BURGONYÁVAL ÉS ALMÁS MAZSOLÁS SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Elkészítéshez szükséges idő: 2 óra 1-1,5kg sertés lapocka 0,50kg

Részletesebben

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba. Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.) 600-700 g eper (mosva, darabolva) 150 g nyírfacukor vagy 200

Részletesebben

Egyszerű és ízletes receptek

Egyszerű és ízletes receptek Jó dolgok várnak Egyszerű és ízletes receptek Különleges receptfüzet tele nagyszerű ötletekkel TARTALOM Krémek Padlizsánkrém Brokkolikrém Gyökérzöldséges krém Csokoládé humusz 3 4 5 6 Mini lepények és

Részletesebben

Házi tartósítási eljárások. A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.

Házi tartósítási eljárások. A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg. Házi tartósítási eljárások A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg. Cél egészséges, kis energiaigényű, változatos Téli élelmiszer biztosítása Amit szeretnénk

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ.

KÖSZÖNTŐ. et z ü f t p e c Re KÖSZÖNTŐ A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesületének a célja a rendezvény megszervezésével, egy olyan gasztrokulturális fesztivál alapjainak megteremtése, mely méltó arra,

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2017.07.01. - 2017.07.02. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.07.01. szombat 2017.07.02. vasárnap 2017.07.03. hétfő 2017.07.04. kedd 2017.07.05. szerda 2017.07.06. csütörtök

Részletesebben