RECEPTEK A NIKKEN ÉTRENDI PROGRAM ELSŐ HETÉRE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "RECEPTEK A NIKKEN ÉTRENDI PROGRAM ELSŐ HETÉRE"

Átírás

1 RECEPTEK A NIKKEN ÉTRENDI PROGRAM ELSŐ HETÉRE

2 A következő ízletes ételek receptjeit súlyleadási programja sikerének elősegítésére állítottuk össze. Az itt bemutatott ételek a Complete Balance shake-italt tartalmazó program kiegészítésére szolgálnak és ezen kívül az egész család számára tápláló ételeket jelentenek. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ezen dokumentumban foglaltak kizárólag tájékoztatás célját szolgálják, és semmilyen garanciát nem tudunk arra vállalni, hogy Ön mennyi felesleges súlyt tud leadni vagy mennyi súlygyarapodást tud elérni a Complete Balance program folytatása révén. Ha a recepteket követve más összetevőket is ad a Complete Balance shake-italhoz, az italnak a csomagon megadott értéknél magasabb kalóriaértéke lesz. Ez azt jelenti, hogy az ital kevésbé lesz hatékony súlycsökkentés szempontjából. A NIKKEN-RECEPTEK KÖZÖS JELLEMZŐI 1. Búzamentesek; 2. Tejtermék-mentesek; 3. Nem tartalmaznak finomított cukrot, sót és mesterséges összetevőket; 4. Táplálékok változatossága törekedjünk arra, hogy havonta legalább száz különböző nyersételt fogyasszunk ételeinkben; 5. Mindig olyat fogyasszunk, ami az adott hónapban természetes módon megterem lásd a milyen zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk az egyes hónapokban c. anyagot. MIELŐTT NEKIKEZDENE: Készítse fel konyháját: Készítse el a külön bemutatott Nikken-fűszerkeveréket, amellyel plusz íz és jótékony hatás adható ételeinknek; Távolítsa el az otthonából a szemetet; Távolítson el minden kísértést jelentő nassolnivalót és hulladékételt a házából; Vonja be családját és barátait; Mondja el családjának, hogy Ön éppen átprogramozza ízlelőbimbóit és épp most tanulja, miként táplálkozhat egészségesebben, így ha meglátják Önön ennek pozitív hatásait, ők is kedvet kaphatnak, hogy kipróbálják maguk is; Vonjon be valakit, aki Ön mellé áll; Mindig könnyebb és szórakoztatóbb, ha megosztja élményeit egy baráttal, így Önök egymással könnyebben számot adnak a helyzetről, ha nehezebbre fordulnak a dolgok, és mindig sokkal nagyobb öröm, ha megoszthatjuk egymással sikereinket. Minden eszközt használatra kész állapotban tartson; A vizespalackot, a Complete Balance keverőedényt, a konyhai eszközöket, a turmixgépet, a víztároló palackot és ételhordót, ha a terepen tölti napjait.

3 HÉTFŐ REGGELI Complete Balance Shake keverje nem állati eredetű tejjel vagy vízzel a csomagon szereplő útmutató szerint. EBÉD Édesburgonyás minestrone leves (4 személyre) 1 kockára vágott édesburgonya 2 kockára vágott sárgarépa 2 kockára vágott pasztinák 1 kockára vágott lilahagyma 1 kockára vágott karórépa 1 paradicsomkonzerv 1 evőkanál paradicsompüré 50 g gluténmentes tészta 1 gerezd zúzott fokhagyma 2 finomra vágott bazsalikomlevél ¼ teáskanál kurkuma Zöldségalap (1 zöldségalap-kocka fél liter vízben feloldva) Daraboljon fel minden zöldséget, tegye serpenyőbe és tegye rá a zöldségalapot (kb. fél liter mennyiségben). Adja hozzá a gyógynövényeket, a fűszerezett konzervparadicsomot és a paradicsompürét. Forralja fel, majd adja hozzá a gluténmentes tésztát. Lassú tűzön melegítse addig, amíg a gluténmentes tészta félig át nem fő (al dente). Ha több fehérjére van szüksége: Adjon hozzá sovány bárányhúst, kockára vágott csirkehúst, csicseriborsót, vörösbabot vagy tofut.

4 VACSORA Narancsos csirke (4 személyre) 4 csirkemell 2 narancs leve 1 narancs darált héja 2 evőkanál tamari (búzamentes szójaszósz) 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 evőkanál olivaolaj a csirke sütéséhez 100 ml csirke-alaplé (10 ml vízben egy kocka feloldva) Fűszerek (bors és himalájai kristálysó) ízesítéshez Facsarja ki a narancs levét és tegye félre az egyik narancs héjával együtt. Őröljön meg egy teáskanálnyi friss gyömbért. Tegye a csirkemellfilét serpenyőbe egy evőkanálnyi olivaolajjal. Öntse rá a tamarit, a narancslevet és a narancshéjat, az őrölt gyömbért és a csirke-alaplevet. Lassú tűzön párolja, amíg a csirkeszaft ki nem tisztul (kb perc). Öntsön egy kis vizet a szószhoz, ha túlságosan gyorsan elpárolgott volna. A választása szerinti párolt zöldséggel tálalja.

5 Vegetáriánus-változat Gomba Sztroganov-módra (4 személyre) 150 g szeletelt shiitake gomba 2 felszeletelt lilahagyma 1 csicseriborsó-konzerv 1 evőkanál olivaolaj 1 teáskanál pirospaprika 1 gerezd fokhagyma 500 ml zöldségalap 1 evőkanál vegetáriánus Worcester-szósz 1 doboz Aplro-márkájú szójakrém 1 kis csomag felvágott petrezselyem Szeletelje fel a shiitake-gombát és a hagymát. Dinsztelje meg a lilahagymát olivaolajban, adja hozzá a fokhagymát és a shiitake-gombát, és kavargassa pár percig. Adja hozzá a zöldség-alapot, a paprikát és a Worcester-szószt, majd lassú tűzön párolja mindaddig, amíg a gomba fel nem szívta a szósz egy részét. Kavargatás közben öntse bele a szójakrémet, majd szórja a tetejére a petrezselymet. Magában vagy párolt zöldséggel tálalja.

6 KEDD REGGELI Complete Balance Yoatie (1 nagyon nagy reggeli-adagot ad ki) vagy tegye el a felét ebédre Complete Balance shake-ital 100 ml nem tejtermék jellegű joghurt 100 ml nem állati eredetű tej (pl. mandulatej, rizstej, zabtej, szójatej, kendertej, kókusztej vagy mogyorótej). 1 Complete Balance shake tasak 1 csésze zab (100 g) Keverje össze a hozzávalókat, de a zabot még ne tegye hozzá. Majd kavarja a shake-italt a zabhoz, és hagyja, hogy a zab felszívja a folyadékot. Fogyassza élvezettel! Ha több fehérjére van szüksége: Hintse meg őrölt magvakkal és mogyoróval. A következő magvakat használja: 20 g dió 20 g brazil dió 20 g mandula 20 g kesudió 20 g pisztácia 20 g tökmag 20 g napraforgómag 20 g szezámmag A magokat darálja le együtt finom porrá. Üvegben vagy pattintós üvegben tárolja, hűtőbe téve, hogy a frissessége megmaradjon. EBÉD Complete Balance Shake keverje nem állati eredetű tejjel vagy vízzel a csomagon szereplő útmutató szerint.

7 VACSORA Lazac vízitormás szószban (4 személyre) Lazacfilé Vízitorma-szósz 100 g vízitorma 1 darabolt fehérhagyma 1 teáskanál olaj a hagyma dinszteléséhez 1 doboz szójakrém vagy 100 ml rizstej kevésbé megterhelő változat esetén 1 evőkanál dijoni mustár 100 ml zöldségalap (10 ml vízben egy kocka feloldva) Grillezze meg a lazacot. A szósz elkészítése: Dinsztelje meg a hagymát, amíg aranysárga nem lesz, majd tegye félre. Tumixgépbe tegye a szójakrémet, a mustárt, az alapot, a dinsztelt hagymát és a vízitormát. Addig turmixolja, amíg sima nem lesz. Öntse a szószt a serpenyőbe, és finoman melegítse, majd öntse a lazacra. Szükség szerint cukorborsóval vagy más párolt zöldséggel tálalja.

8 SZERDA REGGELI Complete Balance Shake-ital friss gyümölccsel (1 személyre) Friss ananász 1/8-a, nagy darabokra vágva 5 fekete szőlő, félbe vágva Fél piros alma, ék alakra vágva Keverje el egy Complete Balance Shake tasak tartalmát nem állati eredetű tejjel vagy vízzel a csomagon szereplő útmutató szerint. Öntse a feldarabolt zöldségre. MEGJEGYZÉS: Ezen italhoz bármely három kedvenc gyümölcsét kiválaszthatja. Ha több fehérjére van szüksége: Hintse meg őrölt magvakkal és mogyoróval. A következő magvakat használja: 20 g dió 20 g brazil dió 20 g mandula 20 g kesudió 20 g pisztácia 20 g tökmag 20 g napraforgómag 20 g szezámmag A magokat darálja le együtt finom porrá. Üvegben vagy pattintós üvegben tárolja, hűtőbe téve, hogy a frissessége megmaradjon.

9 EBÉD Árpaleves (2 személyre) 1 darabolt lilahagyma 1 darabolt sárgarépa ½ darabolt karórépa 1 finoman felvágott zöldhagyma 1 kis felkockázott répa 1 evőkanál olivaolaj 50 g árpa (ha gluténmentes, használhat rizst is) 150 g zsenge spenót 500 ml zöldségalap (1 zöldségalap-kocka fél liter vízben feloldva) Dinsztelje meg a hagymát, amíg aranysárga nem lesz, majd adja hozzá a sárgarépát, a karórépát és a répát. Adja hozzá a zöldségalapot, majd az árpát (vagy rizst), majd lassú tűzön párolja, amíg a zöldségek félig meg nem puhulnak. Ezután adja hozzá a spenótot. Melegítse át és tálalja.

10 VACSORA Bárányhúsos casserole (4 személyre) 250 g kockára vágott bárányhús Búzaliszt vagy rizsliszt a hús panírozásához 1 zellerszár 4 kockára vágott burgonya 2 kockára vágott sárgarépa 1 gerezd fokhagyma 1 nagyon finomra felvágott rozmaring-ág 1 evőkanál vörösborecet 500 ml bárányhús-alap (1 bárányalapkocka fél liter vízben feloldva) 100 ml paradicsomsűrítmény 1 evőkanál paradicsompüré Hintse be a bárányhúst a liszttel majd tegye félre. Szeletelje fel a zöldségeket és tegye sütőálló casserole-edénybe. Vágja fel a fokhagymát és a rozmaringot és szórja a zöldségre. Keverje össze a bárány-alapot, a vörösborecetet, a paradicsompassata-t és a paradicsompürét, és öntse a zöldségre. Tegye a bárányt a zöldség tetejére és fedje le fóliával és a casserole edény fedelével. Tegye az ételt 1 órára 180 ⁰C-os sütőbe.

11 Vegetáriánus-változat Bab pasztinák és bableves (4 személyre) 2 felszeletelt pasztinák 4 darabolt sárgarépa 2 darabolt édesburgonya 1 vajbabkonzerv 1 feketebabkonzerv 1 gerezd fokhagyma 1 nagyon finomra felvágott rozmaring-ág 100 ml paradicsomsűrítmény 1 evőkanál paradicsompüré 500 ml zöldségalap ½ teáskanál kurkuma 1 teáskanál pirospaprika Szeletelje fel a zöldségeket és tegye sütőálló casserole-edénybe. Adja hozzá a babot és kavarja össze. Vágja fel a fokhagymát és a rozmaringot és szórja a zöldségre. Keverje össze a zöldségalapot, a paradicsompassata-t és a paradicsompürét. Adja hozzá a kurkumát, a paprikát és öntse a zöldségekre. Fedje le fóliával és a casserole edény fedőjével. Tegye az ételt 1 órára 180 ⁰C-os sütőbe. Több fehérjét szeretne fogyasztani? Adjon hozzá kockára vágott pulykahúst vagy párolt aranyosfejűhal-filét. Hozzáadhat egy teáskanálnyi őrölt diót és magvakat, hogy az étel több fehérjét tartalmazzon.

12 CSÜTÖRTÖK REGGELI Friss bogyó és banántál (1 személyre) 10 egész málna 5 darabolt eper 10 egész áfonya 1 darabolt banán 3 evőkanál állati eredetű tejtől mentes joghurt (natúr vagy vanília ízesítésű) 1 narancs (húsa és leve) Elkészítési útmutató: Facsarja ki a narancs levét és vegye le a gyümölcs héjának felét, és kavarja az állatifehérjementes joghurtba. Keverje össze a gyümölcsöt és a joghurtot és fogyassza élvezettel. Több fehérjét szeretne fogyasztani? Szórja meg magkeverékkel és egész dió és magvak keverékével. EBÉD Complete Balance Shake keverje nem állati eredetű tejjel vagy vízzel a csomagon szereplő útmutató szerint.

13 VACSORA Kesudiós tőkehal (4 személyre) 4 kis adag tőkehal (kb. maréknyi) A feltét elkészítése: 1 evőkanál lime-lé 1 teáskanál őrölt gyömbér 100g kesudió 1 teáskanálnyi köménymag-őrlemény 1 chillipaprika ízesítéshez (többet vagy kevesebbet, attól függően, hogy mennyire erőset szeretne) Kókuszolaj (kb. 1 evőkanál) Keverési útmutató: Keverje össze a lime-levet, a kesúdiót, a gyömbért, a köménymagport és adja a hozzá a chilliport ízesítés céljából. A keverés közben adjon hozzá kis mennyiségű kókuszolajat, és így készítsen belőle pástétomot. Tegye a hűtőbe. A tőkehalfilére tegye rá a chilli-feltétet és tegye sütőtálcára. Fedje be fóliával. Süsse meg 180⁰C -on, amíg a tőkehal meg nem sül. Másik lehetőség, ha pár percig meggrillezi a chilli-kesúdió feltétet, így az aranyszínű lesz és így tálalható. A választása szerinti párolt zöldséggel tálalja.

14 Vegetáriánus Gesztenyeburger (készítsen 4-6 húsgombócot a mérettől függően). 1 finomra aprított fehérhagyma 1 gerezd fokhagyma 250g kesudió 1 egészgesztenye-konzerv (250 g) 1 evőkanál dijoni mustár 1 tojás Mixelje össze az összes hozzávalót a mixerben, kivéve a tojást, amit törjön fel és verjen fel, majd tegye félre. Öntse a mogyorókeveréket egy tálba, majd adja hozzá a felvert tojást, hogy összetartsa a keveréket. Formázza a keveréket húsgolyókká. Tegye sütőtálcára és süsse percig 180⁰C, vagy amíg aranysárga nem lesz.

15 PÉNTEK REGGELI Complete Balance Shake keverje nem állati eredetű tejjel vagy vízzel a csomagon szereplő útmutató szerint. EBÉD Narancs és lencseleves (2 személyre) 1 darabolt fehérhagyma 100 g vöröslencse 100 ml narancslé 1 szeletelt zellerszár 2 darabolt sárgarépa 1 babérlevél (csak addig legyen a levesben, amíg forrásban van, keverés előtt vegye ki) 1 teáskanál friss kakukkfű Bors ízesítéshez 500 ml zöldségalap (1 zöldségalap-kocka fél liter vízben feloldva) Tegye a hozzávalókat egy serpenyőbe és főzze puhára a lencsét. Vegye ki a babérlevelet. Addig keverje, amíg sima nem lesz. Ízesítse borssal. Több fehérjét szeretne fogyasztani? Adjon egy maréknyi kesudiót a forrásban levő levesbe majd keverje el a levesben.

16 VACSORA Laposhal piripiri szószban (4 személyre) 4 laposhalfilé vagy más kedvenc hal (csirkehússal is kiváló) Piripiri-szósz receptje 1 evőkanál citromlé 1 teáskanál olivaolaj ½ teáskanálnyi cayenne-bors 1 gerezd zúzott fokhagyma ½ teáskanál pirospaprika 1 friss chilli ízesítéshez 100 ml paradicsomsűrítmény Keverje össze a fenti hozzávalókat és csináljon belőlük pástétomot, adja hozzá a chilit ízesítésként, majd öntse rá a paradicsom-passata-ra, ezzel kész a szósz. Tegye a halat sütőálló tálba. Készítse el a szósz és öntse rá a halra. Fedje be fedővel vagy fóliával és a sütőben süsse 20 percig 180 ⁰C-on, amíg a hal át nem sül teljesen. A választása szerinti párolt zöldséggel tálalja.

17 Vegetáriánus Hármas casserole-bab (4 személyre) 1 adzukibab-konzerv 1 csicseriborsó-konzerv 1 feketebabkonzerv 4 kockára vágott sárgarépa 2 kockára vágott lilahagyma 2 konzervdoboznyi darabolt paradicsom 1 teáskanál kömény 1 teáskanál kurkuma 1 köteg petrezselyem Tegye a hozzávalókat fedeles sütőálló tálba és süsse meg az ételt 1 órán át 150 ⁰C-on. Több fehérjét szeretne fogyasztani? Adjon hozzá kockára vágott bárányhúst, majd szórja meg őrölt mogyoró és magkeverékkel tálalás előtt.

18 SZOMBAT REGGELI Complete Balance Shake-ital friss gyümölccsel (1 személyre) ½ papaja 1 datolyaszilva 1 friss füge Keverje el a Complete Balance -tasak tartalmát nem állati eredetű tejjel vagy vízzel a csomagon levő útmutató szerint és öntse a darabolt gyümölcsökre. MEGJEGYZÉS: Ezen italhoz bármely három kedvenc gyümölcsét kiválaszthatja. Ha több fehérjére van szüksége: Hintse meg őrölt magvakkal és mogyoróval. A következő magvakat használja: 20 g dió 20 g brazil dió 20 g mandula 20 g kesudió 20 g pisztácia 20 g tökmag 20 g napraforgómag 20 g szezámmag A magokat darálja le együtt finom porrá. Üvegben vagy pattintós üvegben tárolja, hűtőbe téve, hogy a frissessége megmaradjon.

19 EBÉD Zöldségleves (2 személyre) 1 apróra vágott zellerszár 1 lilahagyma kis kockákra felvágva. 1 maréknyi egész cukorborsó 1 kockára vágott piros paprika 2 kockára vágott sárgarépa 1 kockára vágott burgonya 400 ml zöldségalap (1 zöldségalap-kocka fél liter vízben feloldva) Tegye a hozzávalókat egy serpenyőbe, forralja fel, majd lassú tűzön melegítse addig, amíg minden zöldség félig át nem fő. Több fehérjét szeretne fogyasztani? A főzés során adjon vöröslencsét, quinoa-gabonát, kockára vágott csirkehúst vagy pulykahúst az ételhez.

20 VACSORA Thai tök-curry (4 személyre) 1 kis tök (vagy sonkatök) nagy kockára vágva. 2 kis méretűre vágott piros paprika A szósz elkészítése: 50 g apróra vágott zsenge spenót 1 szeletelt lilahagyma 1 kókusztej-konzerv (250 ml) 1-3 evőkanál vörös thai pástétom, attól függően, hogy csípősebben vagy enyhébb ízben szeretné az ételt. 2 deciliter víz (attól függően, hogy a szósz mennyire sűrű) 2 apróra vágott lime-levél 1 teáskanál tamari Párolja meg a tököt és a piros paprikát, hogy félig megfőjön, majd tegye félre. Tegye az összes hozzávalót egy serpenyőbe és kavarja simára és így készítse el a szószt. Kézi mixert is használhat a folyamat végén, hogy teljesen sima legyen, majd öntse a párolt tökre és paprikára. Kis adag thai rizzsel vagy párolt zöldséggel tálalja.

21 VASÁRNAP REGGELI Complete Balance Yoatie-bogyó 100 ml nem tejtermék jellegű joghurt 100 ml nem állati eredetű tej (pl. mandulatej, rizstej, zabtej, szójatej, kendertej, kókusztej vagy mogyorótej). Keverje el egy Complete Balance Shake tasak tartalmát nem állati eredetű tejjel vagy vízzel a csomagon szereplő útmutató szerint. Válassza ki kedvenc bogyóját (áfonya, eper vagy málna) 1 csésze zab (100 g) Keverje össze, hogy sűrű és sima folyadékot kapjon. Ha több fehérjére van szüksége: Hintse meg őrölt magvakkal és mogyoróval. A következő magvakat használja: 20 g dió 20 g brazil dió 20 g mandula 20 g kesudió 20 g pisztácia 20 g tökmag 20 g napraforgómag 20 g szezámmag A magokat darálja le együtt finom porrá. Üvegben vagy pattintós üvegben tárolja, hűtőbe téve, hogy a frissessége megmaradjon.

22 EBÉD Vízitormaleves (2 személyre) 1 finomra aprított fehérhagyma 1 kockára vágott nagy burgonya 150g vízitorma 400 ml zöldségalap (1 zöldségalap-kocka 50 ml vízben feloldva) 100 ml rizstej vagy más nem állati eredetű tej Tegye az összes hozzávalót egy serpenyőbe és forralja fel. Addig keverje, amíg sima nem lesz. Fogyassza élvezettel! Több fehérjét szeretne fogyasztani? Adjon konzerv-csicseriborsót vagy darált főtt csirkemellhúst, miután a vízitormalevest elkeverte, így más sűrűségű ételt kap.

23 VACSORA Szezámmagos tofu pörkölt mangóval (4 személyre) 2 nagy karikákra vágott mangó 1 csomag tofu (250 g), akkora kockákra vágva, hogy ne törjön el könnyen. Szezámmag a tofu meghintéséhez 2 evőkanál kukoricakeményítő (készítsen egy híg keveréket további víz hozzáadásával, hogy ebben mártsa meg a tofut, majd a tofut forgassa meg a szezámmagban) Szezámolaj 2 felszeletelt lilahagyma Tamari Vágja fel a tofut, és mártsa meg a kukoricakeményítőben, majd forgassa meg a szezámmagban. Tegye félre. Dinsztelje meg a hagymát tamariban és szezámolajban, majd adja hozzá a mangót. Vigyázzon, hogy a mangó ne törjön el. Egy másik serpenyőben pirítsa meg a tofut, amíg aranysárga nem lesz minden oldalán, majd a mangóval egybesütve tálalja. Zsenge spenótágyra vagy választása szerinti párolt zöldségre téve tálalja. Több fehérjét szeretne fogyasztani? Szórja meg mogyoróval és magokkal vagy panírozza a csirkeszeleteket szezámmaggal, majd grillezze meg.

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Chilis bab (3 adag) 1 ek olívaolaj 150g vöröshagyma 400g darált pulykacomb

Részletesebben

1300 kcal minta étrend

1300 kcal minta étrend Reggeli Tízórai Ebéd Uzsonna Vacsora Összesen Étel 1 adag (4) Fehérjés zabkása 150g Uborka 150g Paprika 150g Paradicsom 1db (52g) Főt tojás 100g Főtt rizs (zsír és olaj nélkül) 100g Sült csirkemell 200g

Részletesebben

Menüjavaslatok. Vacsorára

Menüjavaslatok. Vacsorára Menüjavaslatok Vacsorára Főtt tojás Főtt tojás 4 db tojás 1000 g friss spenót 300 ml 10%-os tejszín 60 g liszt 30 ml napraforgó olaj 4 gerezd fokhagyma 5 g petrezselyemzöld 2 g őrölt bors 1 l víz 1 db

Részletesebben

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV

........ HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV ...... HU SÜTŐ RECEPTKÖNYV 2 www.electrolux.com AUTOMATIKUS PROGRAMOK Program száma Program neve 1 MARHA HÁTSZÍN 2 SERTÉS ROSTON 3 CSIRKE EGÉSZBEN 4 PIZZA 5 MUFFIN 6 QUICHE LORRAINE 7 FEHÉR KENYÉR 8 BURGONYAFELFÚJT

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Borsófőzelék főtt tojással (4 adag) 600g mirelit zöldborsó 1ek olívaolaj

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály

2015 RECEPTFÜZET 1. Írta Orosz Mihály 2015 RECEPTFÜZET 1 Írta Orosz Mihály Medvehagymás fűszervaj» 15 dkg vaj» 15-17 szál medvehagyma és bors» chili pehely» 1 gerezd fokhagyma» 2 ek. Aprított petrezselyemzöld A medvehagymát felaprítom, s hozzákeverem

Részletesebben

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma,

Rakott padlizsán - Mussaka. Hozzávalók: 4 padlizsán, só, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, Rakott padlizsán - Mussaka 4 padlizsán, olívaolaj a sütéshez, 10 dkg barnarizs, 40 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál aprított petrezselyem, 1/2 dl olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, bors, 2 evőkanál

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL» 2 személyre -15 perc 1/2 db paprika 1 ek olívaolaj 1 ek currypor Vágd kockára a paprikát és süsd olajban 3 percig. Azután önts hozzá 300 ml sovány tejet. A maradék

Részletesebben

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió

Előszó. Jó főzést mindenkinek! Móni és Márió Előszó Éveken át jártuk a világot, gyűjtöttük az információkat, hogy egyre mélyebbre merülhessünk az egészséges táplálkozás rejtelmeibe. Magyarországra hazatérve időnként azt tapasztaltuk, hogy az egészséges

Részletesebben

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk.

Veganz Pink Smoothie. Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat, és kb. 2 percig alaposan összeturmixoljuk. RECEPTEK Veganz Pink Smoothie Hozzávalók: 2 db érett biobanán 3 dl Veganz bio rizsital 2 ek. Veganz Smoothie bioalappor zöldborsófehérjével és gojibogyóval Elkészítés: Egy turmixgépbe tesszük a hozzávalókat,

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal

MOZAIK ÉTREND. 1200 kcal/nap. Reggelik: 200-240 kcal MOZAIK ÉTREND A megadott étrendi minták közül válasszon kedve szerint az Ön számára javasolt energiatartalmat tartsa szem előtt! 1200 kcal/nap Reggelik: 200-240 kcal 1 Reggeli natúr joghurt 125 g friss

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta

Boróka konyhája. Saláták. Citromfüves aromás vitaminos saláta. Kapros cukkíni saláta Boróka konyhája Saláták... 1 Citromfüves aromás vitaminos saláta... 1 Kapros cukkíni saláta... 1 Joghurtos, zelleres, kapros káposzta saláta... 2 Bazsalikomos tofu saláta... 2 Áfonyasaláta... 3 Tárkonyos

Részletesebben

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket

Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) 363-63-53 e-mail: down@downalapitvany.hu Élj egészségtudatosan, készíts egészséges ételeket Tanulj meg főzni egyszerűen,

Részletesebben

Étlap ( ) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.11.07. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Õszi zöldségleves Hentes tokány Párolt rizs Nutella Félbarna kenyér 2016.11.08. KEDD Kakaó Fahéjas

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Avair receptek - Karácsonyi töltött pulykamellfilé

Avair receptek - Karácsonyi töltött pulykamellfilé 2010 december 20. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Avairértékelve receptek - Karácsonyi Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Főzzön vele! Az automata vezérlésű elektromos kukta újdonság a biztonságos

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Alakformáló mintaétrend

Alakformáló mintaétrend Alakformáló mintaétrend (tejmentes, laktózmentes) Az alakformáló mintaétrend olyan nő számára ajánlott, aki tudatos táplálkozással kívánja elérni és megtartani az ideális testsúlyt! A személyre szabott

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen

Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Étrend gluténmentesen, tejmentesen, cukormentesen Reggeli: Sárgarépás tojáskrém kenyérrel Elkészítési leírás: A tojás(oka)t keményre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Ezután majonézzel, ízlés szerint mustárral,

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGAPRÍTÓ

GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGAPRÍTÓ GYÜMÖLCS- ÉS ZÖLDSÉGAPRÍTÓ Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a gyümölcs- és zöldségaprítót. Kérjük, olvassa el figyelmesen az alábbi útmutatót. A használati útmutatót őrizze meg. A saláták,

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Kalóriaszegény mintaétrend

Kalóriaszegény mintaétrend Kalóriaszegény mintaétrend Varga Gábor dr. www.gvmd.hu 1/9 1. nap 2 dl 1,5%-os tej 94 5 dkg párizsi 106 2 db abonett 60 10 dkg zöldpaprika 20 1 db kockasajt (3,3 dkg) 75 15 dkg alma 45 3 dl Garden rostos

Részletesebben

PROTEIN PALACSINTA RECEPTFÜZET 18 FINOM, EGYSZERŰ ÉS DIÉTÁS PALACSINTA RECEPT

PROTEIN PALACSINTA RECEPTFÜZET 18 FINOM, EGYSZERŰ ÉS DIÉTÁS PALACSINTA RECEPT PROTEIN RECEPTFÜZET 18 FINOM, EGYSZERŰ ÉS DIÉTÁS RECEPT PROTEIN RECEPTFÜZET Örülünk, hogy letöltötted első, ingyenes receptfüzetünket, amit nagy szeretettel készítettünk Neked. Az online füzetünkben 18

Részletesebben

Használja egészséggel!

Használja egészséggel! Mindent eperrel! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! FONTOS!!! A shake-et mindig mixerrel vagy konyhai robotgéppel készítsük! Naponta

Részletesebben

4 hetes reform diétás étrend

4 hetes reform diétás étrend 4 hetes reform diétás étrend A 4 hetes reform diétás étrend változatos és egészséges ételeket tartalmaz. Ha szeretnél egészségesen étkezni a mindennapokban, de eddig nem tudtad, hogyan láss hozzá, most

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 1. Hét

Menü - 1800 kcal. 1. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag

Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag Frissesség MAGYARORSZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com Taste Norway! Specialitások Norvégiából házilag ALACSKA ÉSZAK/DÉL MOSONMAGYARÓVÁR ÉSZAK/DÉL BALATONLELLE

Részletesebben

ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV

ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV CASO MIXER & FACSARÓ OLDAL TARTALOM GYÜMÖLCSÖS & SZAFTOS ZÖLDSÉG IMÁDÓK SMOOTHIE-K SORBET & JÉGKRÉM ELŐSZÓ Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy CASO turmixot gyümölcscentrifugát

Részletesebben

Egyszerű és ízletes receptek

Egyszerű és ízletes receptek Jó dolgok várnak Egyszerű és ízletes receptek Különleges receptfüzet tele nagyszerű ötletekkel TARTALOM Krémek Padlizsánkrém Brokkolikrém Gyökérzöldséges krém Csokoládé humusz 3 4 5 6 Mini lepények és

Részletesebben

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett.

Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Az alábbi receptjeinknek megvan a saját történetük Leves Inkább a szárnyasok húsát kedveljük, miért ne lehetne abból is gulyást készteni? Kipróbáltuk, ízlett. Csirkegulyás - ½ csirkemell-filé - 1 kisfej

Részletesebben

egészségére és adja tovább! Váljék Étkezési kisokos Egészséges gondolatok az étkezésrôl Cukorbetegeknek

egészségére és adja tovább! Váljék Étkezési kisokos Egészséges gondolatok az étkezésrôl Cukorbetegeknek Étkezési kisokos ököl = 1 pohár (2.5 dl) Az Ön esetében = 2 adag tészta vagy zabpehely hüvelykujj Az Ön esetében = 1 adag sajt marék Az Ön esetében 3 6 dkg mag egészségére Váljék és adja tovább! tenyér

Részletesebben

Tartalom. iii. bevezetés 6. első rész Hagyd el! 8

Tartalom. iii. bevezetés 6. első rész Hagyd el! 8 Tartalom bevezetés 6 első rész Hagyd el! 8 1. fejezet elkészülni, vigyázz, rajt! 10 Mielő tt elkezded 12 Belső indítékaid feltárása 13 Felkészültél? 16 Az egészséges testsúly piramisa 18 A Hagyd el! szakasz

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !"#$%&'#()*"+$,-)./)01

Burgonyalepény. pizza módra - sajttal !#$%&'#()*+$,-)./)01 Burgonyalepény pizza módra - sajttal burgonyalepény db 10 paradicsom konzerv kg 0,15 fehér hagyma kg 0,1 fokhagyma kg 0,04 oregano kg 0,01 sajt kg 0,2 vaj kg 0,05 olívaolaj l 0,04 márványsajt kg 0,1 só,

Részletesebben

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12

GILLER AKUPUNKTÚRA. Diétás napló. GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GILLER AKUPUNKTÚRA Diétás napló GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 1 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd 2 2013.02.27. 0:26:12 GillerAkupunktura_DIETASNAPLO_3V_210X120mm_5mmkifuto.indd

Részletesebben

Fogyókúra napok ebéd mintái

Fogyókúra napok ebéd mintái Fogyókúra napok ebéd mintái Vegetáriánus receptek Töltött cukkíni 15dkg cukkíni 45 1,5-7,5 10 dkg gomba 40 5,9 0,2 3,3 1 db tojás 70 5 5-2 dkg barna rizs 60 2,8 0,2 10,6 5 dkg gomolya 140 9 10,5 1,5 5

Részletesebben

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval.

Ételek formázása 1. A formát helyezze a tányérra 2. Helyezze bele az ételt 3. Nyomogassa le. 5. A formát vegye le, az ételt tartsa a nyomóval. Használati útmutató Jellemzés Kiválóan alkalmas rizsből, burgonyából, zöldségből és hasonl. készült ételek tányéron való megformázásához, valamint édes és sós réteges előételek, köretek és desszertek elkészítéséhez.

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2015.11.02. HÉTFÕ Tavaszi leves Bakonyi sertés szelet Hántolt árpa Gyümölcslé Kõrözött Lilahagyma 2015.11.03. KEDD Tarhonya leves Grill csirkecomb Rizi-bizi Vegyes savanyúság Tojáskrém Barna kenyér Jégsaláta

Részletesebben

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ M 2600 Álló mixer Használati útmutató 3 Kedves Vásárló! A készülék első használatba vétele előtt gondosan tanulmányozza át ezt a Használati útmutatót, különösen az első részben található Biztonsági útmutatások

Részletesebben

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 RECEPTEK Gofrik Svédországi inspirációkkal Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 Szerencsés véletlen, finom következmény Apró félreértéseknek köszönhetjük az élet legnagyobb örömeit! Vegyük például

Részletesebben

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK LEVESEK Három finomság leves Savanyú-csípős leves Húsmetélt üvegtésztás leves Húsmetélt szecsuáni leves Hung Dun leves Kukorica leves Húsgombóc leves 250 Ft 260 Ft ELŐÉTELEK Hagyományos

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

Étlap ( ) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.04.04. HÉTFÕ Gyümölcs tea Tojás rántotta Lilahagyma Kapros karfiol leves fölös fokhagymás sertésragu Tészta köret Nutella 2016.04.05. KEDD Kakaó

Részletesebben

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba. Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.) 600-700 g eper (mosva, darabolva) 150 g nyírfacukor vagy 200

Részletesebben

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig

Reggeli. Reggelik. 0-30g szénhidrát-tartalomig Reggeli Reggelik 0-30g szénhidrát-tartalomig Zöldséges túrókrém Hozzávalók 4 adaghoz: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg kígyóuborka, 5 dkg piros kaliforniai paprika, 10 dkg retek, 10 dkg natúr joghurt, só, frissen

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2015.10.05. HÉTFÕ Vaniliás tej Grill sajt Sárgarépa Zsemle Csurgatott tojásleves árpával Zöldborsós tarhonyáshús, sertéshúsból Cékla Zalai felvágott

Részletesebben

1500 Kcal ás mintaétrend

1500 Kcal ás mintaétrend 1500 Kcal ás mintaétrend 1. R: 2dl tej 1,5%-os 1db zsemle margarin 10g (light: 35% zsírtartalmú, vagy még alacsonyabb) csirkemell felvágott 1 vékony szelet paradicsom, paprika, vagy más az idénynek megfelelő

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com HOT DRINKS Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com Hazavinni & kipróbálni Aromás teák Narancs-menta-tea Hozzávalók 1 teáspohárhoz: V narancs 3-4 friss mentalevél 250 ml víz 1 ek mentaszirup

Részletesebben

Párolótál mikrohullámú sütőhöz

Párolótál mikrohullámú sütőhöz Párolótál mikrohullámú sütőhöz hu Használati útmutató és receptek 94497AB1X1IX 2018-07 Kedves Vásárlónk! A párolótálban gyorsan, egészséges és zsírszegény módon készítheti el az ételeket a mikrohullámú

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 18 19 20 A munkahelyi ebédek világában mostanában nagyon divatosak az üvegekbe, dobozokba rétegezett saláták. Hogy ne csak csomagoláskor, hanem fogyasztáskor

Részletesebben

A Paleo jó neked. Szakácskönyv 115 paleo recepttel. Kalmár Erzsébet. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

A Paleo jó neked. Szakácskönyv 115 paleo recepttel. Kalmár Erzsébet. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! A Paleo jó neked Szakácskönyv 115 paleo recepttel Kalmár Erzsébet 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Bevezető Üdvözlök minden kedves olvasót, aki az első megjelent szakácskönyvemet lapozgatja. Pár

Részletesebben

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2019.01.02. SZERDA Kakaó Kifli Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs Pulykasonka Retek 2019.01.03. CSÜTÖRTÖK Gyümölcs tea Sajtmester sajtkrém Grízgaluska leves Zöldbab fõzelék Vagdalthús : 360,160 kcal

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2017.04.03. HÉTFÕ Lestyános karalábé leves Kukoricás sertésragu Fõtt tészta Gyümölcslé Gépsonka Rozskenyér Fejes saláta 2017.04.04. KEDD Magyaros karfiol leves Grillezett csirkemellfilé Petrezselymes burgonya

Részletesebben

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

II. félév, 2 óra. Készült az Európai unió finanszírozásával megvalósuló iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 1. osztályos tanulók részére II. félév, 2 óra Készült az Európai

Részletesebben

Tejeskávé Zsemle korpás Felvágott párizsi Margarin. Zöldpaprika. Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell

Tejeskávé Zsemle korpás Felvágott párizsi Margarin. Zöldpaprika. Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat 2016.10.09. vasárnap

Részletesebben

Étlap ( ) Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.01.04. HÉTFÕ Gyümölcs tea Tojás rántotta Korpás zsemle Lilahagyma Lestyános karalábé leves Sertés pörkölt Hántolt árpa Csemege uborka Nutella 2016.01.05. KEDD Kakaó Gomba leves Baromfihúsos rakott

Részletesebben

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése:

Brokkolis sajtkrém. Sonkával sajttal töltött hústekercs. Erdei gyümölcslé. Elkészítése: Bambi bölcsőde Brokkolis sajtkrém Hozzávalók: 25 dkg brokkoli (mirelit vagy friss) 15 dkg reszelt trappista sajt 1 dl forralt tej őrölt szerecsendió, esetleg fokhagyma Elkészítése: A brokkolit megpároljuk,

Részletesebben

flora-natura.hu Radványi Petra E.V. kizárólagos magyarországi forgalmazó

flora-natura.hu Radványi Petra E.V. kizárólagos magyarországi forgalmazó flora-natura.hu Radványi Petra E.V. kizárólagos magyarországi forgalmazó 0,5 mérőpohár fehér rizs 0,5 mp kókuszreszelék (hogy ne legyen nyákos) csipet só 1 ek. olaj vanília víz az alsó csíkig. A szárazanyagot

Részletesebben

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6

Receptötletek. a friss és sütésre kész tésztákhoz. Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Receptötletek a friss és sütésre kész tésztákhoz Egyszerű, gyorsan elkészíthető recptek! Nr. 6 Friss tészták Tante Fannytól A valaha legjobb, ahogy ma is szeretjük. Frissen sütjük, és sajnos, mindig rögtön

Részletesebben

Text Black. Az összes hozzávalót (kivéve 100 g édeskukoricát és az olajat) turmixgépbe rakjuk, és egyenletesre turmixoljuk.

Text Black. Az összes hozzávalót (kivéve 100 g édeskukoricát és az olajat) turmixgépbe rakjuk, és egyenletesre turmixoljuk. 46-59_Reggelik.qxp 2009.11.19. 13:32 Page 54 Édeskukorica-lepény mártogatós szósszal Tökéletes vasárnap reggelire. Ha keleti ízekre vágyik, tálalja thai mártogatós szósszal, vagy ha inkább mexikóira, használjon

Részletesebben

GYÜMÖLCSTURMIX KÉSZÍTO RECEPTFÜZET

GYÜMÖLCSTURMIX KÉSZÍTO RECEPTFÜZET GYÜMÖLCSTURMIX KÉSZÍTO RECEPTFÜZET Turmixolási tippek - Többször rövid ideig, kb. 1 másodpercig turmixolja. Ezután a kívánt sűrűségtől függően többször kb. 15 másodpercig, kb. 2 másodperces szünetekkel

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.01.02. KEDD Karfiol leves Paprikás csirkemell csíkok Zöldséges barna rizs Finomfõzelék Virsli 2018.01.03. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs Illatos sült csirkecomb Köles 2018.01.04. CSÜTÖRTÖK

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.10.03. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Paradicsom Zöldborsó leves Tarhonyáshús sertés hússból Cékla Nutella Félbarna kenyér 2016.10.04. KEDD Kakaó Gomba leves Csirkepaprikás Fél adag barna rizs

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.11.05. HÉTFÕ Gyümölcs tea Gépsonka Zsemle Magyaros burgonya leves Mexikói sertés ragu Párolt rizs Trappista sajt Póréhagymás vajkrém Retek 2018.11.06. KEDD Kakaó Méz Teljes kiõrlésû kifli Alma Zöldbab

Részletesebben

Az étrend összesített kiszabata Kedd Reggeli. Tízórai. Ebéd Szerda Reggeli fagyasztott zöldborsó

Az étrend összesített kiszabata Kedd Reggeli. Tízórai. Ebéd Szerda Reggeli fagyasztott zöldborsó Az étrend összesített kiszabata 2016. 11. 01. Kedd 2016. 11. 02. Szerda fagyasztott zöldborsó Korpás TK zsemle/ep krémfehérsajt Édes mákos TK kifli/ep bulgur citromlé cukkíni fagyasztott sárgarépa fagyasztott

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2017.01.02. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Magyaros karfiol leves Paprikás pulyka csíkok Fõtt tészta Kockasajt Félbarna kenyér 2017.01.03. KEDD

Részletesebben

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2018.12.03. HÉTFÕ Citromos tea Kockasajt Zsemle Lilahagyma Gomba leves Sertésrizottó sajttal Cékla Zöldséges felvágott 2018.12.04. KEDD Tejes kávé Teljes kiõrlésû kifli Zöldség leves Almás csirkemell csíkok

Részletesebben

Étlap ( ) Helyben, Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Helyben, Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2018.12.03. HÉTFÕ Citromos tea Kockasajt Zsemle Lilahagyma Gomba leves Sertésrizottó sajttal Cékla Zöldséges felvágott 2018.12.04. KEDD Tejes kávé Teljes kiõrlésû kifli Zöldség leves Almás csirkemell csíkok

Részletesebben

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2018.12.03. HÉTFÕ Citromos tea Kockasajt Zsemle Lilahagyma Gomba leves Sertésrizottó sajttal Cékla Zöldséges felvágott 2018.12.04. KEDD Tejes kávé Teljes kiõrlésû kifli Zöldség leves Rakott savanyúkáposzta

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2017.10.02. HÉTFÕ Zalai felvágott Tv paprika Zeller leves Gyõri aprópecsenye Petrezselymes burgonya Vegyes savanyúság Fõtt csirkemell Gyümölcs mártás Dara 2017.10.03. KEDD Kakaó Margarin Jam Korpás kifli

Részletesebben

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek.

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek. Derelyeformázó hu Használati útmutató és receptek www.tchibo.hu/utmutatok Fontos tudnivalók Tisztítsa meg a formákat az első használat előtt és minden használat után meleg vízzel és kevés mosogatószerrel.

Részletesebben

Svájci specialitáso. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com. marche-restaurants.com

Svájci specialitáso. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com. marche-restaurants.com Frissesség MAGYARORZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com C I A L C I W vájci specialitáso ALACKA ÉZAK/DÉL MOONMAGYARÓVÁR ÉZAK/DÉL BALATONLELLE ÉZAK/DÉL Legyen Ön is

Részletesebben

Első hét. Hétfő reggeli. Hétfő ebéd

Első hét. Hétfő reggeli. Hétfő ebéd 2 hetes DIÉTA Első hét Hétfő reggeli - Kis pohár gyümölcslé (150 ml) - 1 nagy tojás, buggyantott vagy rántotta - 1 szelet kis (30g) korpás pirítós vékonyan megkenve vajjal Hétfő ebéd - Sült paradicsomleves

Részletesebben

7 napos egészséges. mintaétrend

7 napos egészséges. mintaétrend 7 napos egészséges mintaétrend Kedves Olvasó! Ez a kiadvány azért készült, hogy segítséget nyújtson neked a helyes étkezésben. A következő oldalakon 7 napos mintaétrendet találsz napi 3 főétkezéssel és

Részletesebben

Étlap. Szerda 2018/06/06. Friss saláta öntettel. A:Glutén, Tojás, Diófélék, Grillcsirkemell. Fott burgonya. Kenyér teljes kiorlésu

Étlap. Szerda 2018/06/06. Friss saláta öntettel. A:Glutén, Tojás, Diófélék, Grillcsirkemell. Fott burgonya. Kenyér teljes kiorlésu 2018.05.31 14:00 változtatás jogát fenntartjuk Menü: INTERNÁTUS/GIMNÁZIUM "EBÉD" Tárkonyos raguleves Brokkoli krémleves Friss saláta öntettel Paradicsom leves Lencse leves 215 kcal Diófélék, 900 kj 172

Részletesebben

Minden, ami csokis! 2.rész

Minden, ami csokis! 2.rész 2.rész Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! További megjelent gyűjteményünk: Csokis álmok Vaniliás finomságok Trópusi ízek Ünnepi

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2018.10.01. HÉTFÕ Citromos tea Kockasajt Zsemle Zeller leves Brassói aprópecsenye Párolt rizs Vegyes savanyúság Párizsi 2018.10.02. KEDD : 220,022

Részletesebben

Az Ön kézikönyve TEFAL ASTUCIO 78545 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3251172

Az Ön kézikönyve TEFAL ASTUCIO 78545 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3251172 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Étlap ( ) Helyben, Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Helyben, Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2019.01.02. SZERDA Kakaó Kifli Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs Pulykasonka Retek 2019.01.03. CSÜTÖRTÖK Gyümölcs tea Sajtmester sajtkrém Grízgaluska leves Zöldbab fõzelék Vagdalthús : 302,120 kcal

Részletesebben

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz

Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Egy jó recepttel te is mesterszakács lehetsz Akkor jó egy recept, ha az első alkalommal már ráérzel az étel tökéletes elkészítésére. 1 Csirkemell rizottó (4 adag) 400g csirkemell 125g barna rizs (1 zacskó)

Részletesebben

BEVEZETÉS AZ ÉTRENDHEZ

BEVEZETÉS AZ ÉTRENDHEZ BEVEZETÉS AZ ÉTRENDHEZ Ne csak igyál egy csésze teát és figyeld, mi történik, hanem inkább igyál egy teát, kelj fel és mozogj! Sok tényező befolyásolja egészségünket, és a legtöbbjük rajtunk múlik. A kiegyensúlyozott

Részletesebben