AZ EURÓPAI UNIÓ EGYÉB ALKALMAZOTTAI FOGLALKOZTATÁSI FELTÉTELEINEK VII. CÍMÉRE VONATKOZÓ VÉGREHAJTÁSI INTÉZKEDÉSEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AZ EURÓPAI UNIÓ EGYÉB ALKALMAZOTTAI FOGLALKOZTATÁSI FELTÉTELEINEK VII. CÍMÉRE VONATKOZÓ VÉGREHAJTÁSI INTÉZKEDÉSEK"

Átírás

1 AZ EURÓPAI UNIÓ EGYÉB ALKALMAZOTTAI FOGLALKOZTATÁSI FELTÉTELEINEK VII. CÍMÉRE VONATKOZÓ VÉGREHAJTÁSI INTÉZKEDÉSEK AZ ELNÖKSÉG ÁPRILIS 14-I HATÁROZATA AZ EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKSÉGE, tekintettel az Európai Unió mőködésérıl szóló szerzıdésre és különösen annak 336. cikkére, tekintettel az Európai Unió tisztviselıinek személyzeti szabályzatát és az Európai Unió egyéb alkalmazottaira vonatkozó alkalmazási feltételeket módosító, október 22-i 1023/2013/EU, EURATOM európai parlamenti és tanácsi rendelettel módosított február 23-i 160/2009/EK tanácsi rendeletre 1 (a továbbiakban: a rendelet ), tekintettel az Európai Parlament eljárási szabályzata 23. cikkének (2) és (5) bekezdésére 2, mivel: (1) Tekintettel a kölcsönös bizalomra, amelynek az akkreditált parlamenti asszisztensek és a munkájukkal támogatott európai parlamenti képviselı vagy képviselık közötti munkakapcsolatot kell jellemeznie, a rendelet az akkreditált parlamenti asszisztensekre vonatkozó közös szabályokat határoz meg, akik az egyéb alkalmazottak új kategóriáját képezik. A rendelet továbbá az említett asszisztenseket az Európai Unió egyéb alkalmazottaira vonatkozó alkalmazási feltételek hatálya alá helyezi, figyelembe véve különleges helyzetüket, az általuk ellátott különleges feladatokat, valamint az általuk betartandó kötelességeket és kötelezettségeket azon parlamenti képviselık tekintetében, akik számára munkát végeznek. E végrehajtási intézkedések kidolgozása során az asszisztensek által ellátott feladatkörök sajátos jellegét szintén figyelembe vették. (2) A rendelet alkalmazása érdekében a jogalkotó a Parlamentet felhatalmazta, hogy belsı határozat alapján végrehajtási intézkedéseket fogadjon el. E végrehajtási intézkedések elfogadása az Elnökség illetékességi körébe tartozik, amely azokat bármikor felülvizsgálhatja, különösen az ezekben szereplı összegek és százalékos arányok kiigazítása céljából. (3) E végrehajtási intézkedések célja a rendelet kiegészítése nemcsak azon rendelkezések tekintetében, amelyek egyértelmően kimondják, hogy az annak végrehajtására vonatkozó feltételeket a Parlament határozza meg, hanem azon rendelkezések tekintetében is, amelyek alkalmazásához végrehajtási intézkedések elızetes meghatározása szükséges. 1 HL L 287., E határozat legutóbbi módosításának napján hatályos változat.

2 (4) Az akkreditált parlamenti asszisztensek jogai és kötelezettségei tekintetében figyelembe kell venni az akkreditált parlamenti asszisztensek által végzett feladatok különleges jellegét, valamint azt a kölcsönös bizalomi viszonyt, amelynek az akkreditált parlamenti asszisztensek és a munkájuk által támogatott európai parlamenti képviselı vagy képviselık közötti munkakapcsolatot kell jellemeznie. (5) A besorolási osztály tekintetében a végrehajtási intézkedések átlátható keretet határoznak meg, amely az akkreditált parlamenti asszisztenseknek az érintett képviselı javaslata alapján történı besorolását teszi lehetıvé. (6) Az egy vagy több akkreditált parlamenti asszisztens szolgálatainak megosztott igénybevételére létrejött képviselıi csoportosulások vonatkozásában, tekintettel azon fontos következményekre, amelyek az akkreditált parlamenti asszisztens és a Parlament között létrejött szerzıdéses viszony összefüggésében érvényesülhetnek, alapszabályokat kell megállapítani ezen csoportosulások létrehozására, összetételük módosítására és feloszlására vonatkozóan. (7) E végrehajtási intézkedések megfelelnek a költségvetési semlegesség elvének. ELFOGADTA EZT A HATÁROZATOT: 1. fejezet Általános rendelkezések Ezen végrehajtási intézkedések alkalmazásában: 1. fejezet Általános rendelkezések (1) személyzeti szabályzat le statut des fonctionnaires de l'union européenne 3 ; (2) RAA : az Európai Unió egyéb alkalmazottaira vonatkozó alkalmazási feltételek 3 ; (3) asszisztens : akkreditált parlamenti asszisztens az RAA 5a. cikke értelmében; (4) képviselı : az Európai Parlament képviselıje, (5) kapcsolattartó képviselı : a) azon képviselı, akinek a kérésére az asszisztenst szerzıdtették, vagy b) amennyiben az asszisztenst képviselık egy csoportjának kérésére szerzıdtették, az a képviselı, akit ezen képviselık képviseletükre kijelöltek, és akinek a nevérıl az illetékes szolgálatot írásban értesítették; a szerzıdés idıtartama alatt a csoport írásban értesítheti az illetékes szolgálatot egy másik névrıl, amely esetben a kapcsolattartó 3 Az Európai Unió tisztviselıinek személyzeti szabályzatát és az Európai Unió egyéb alkalmazottaira vonatkozó alkalmazási feltételeket módosító, október 22-i 1023/2013/EU, Euratom európai parlamenti és tanácsi rendelettel (HL L 287., ) módosított, az Európai Közösségek tisztviselıinek személyzeti szabályzatáról és az Európai Közösségek egyéb alkalmazottainak alkalmazási feltételeirıl szóló, február 29-i 259/68/EGK, Euratom, ESZAK tanácsi rendelet (HL L 56., , 1. o.).

3 képviselı személyében történt változás az értesítésben megjelölt idıpontban vagy ennek hiányában az értesítésnek az illetékes szolgálathoz történı beérkezése idıpontjában lép hatályba; a személyzeti szabályzat rendelkezéseinek és e végrehajtási intézkedések alkalmazása céljából az asszisztens felett a felettesi feladatköröket a kapcsolattartó képviselı látja el, (6) munkaszerzıdés megkötésére jogosult hatóság (a továbbiakban: AHCC ): az RAA 6. cikkében hivatkozott hatóság; az e hatóságra ruházott hatásköröket a hatóság a kinevezésre jogosult hatóság és az AHCC hatásköreirıl szóló elnökségi határozatban foglalt feltételek szerint gyakorolja 4 ; (7) parlamenti asszisztensi juttatás : a parlamenti asszisztensi költségek címén kifizethetı maximális havi összeg, a képviselıi statútum alkalmazási szabályainak 33. cikke (4) bekezdése értelmében cikk Képviselık által létrehozott csoportok 1. A képviselık de facto csoportokat hozhatnak létre egy vagy több asszisztens szolgálatainak megosztott igénybevételére. A képviselık a csoport létrehozásáról szóló megállapodást kötnek, amelyben többek között az alábbiak szerepelnek: a) a csoport neve, b) a csoportot alkotó képviselık nevének listája és az asszisztens(ek) szerzıdésébıl származó költségrészesedés, c) a kapcsolattartó képviselı és helyettesének neve, d) a csoport összetételének vagy a költségrészesedés megváltoztatására vonatkozó eljárás, e) a csoport feloszlása esetén alkalmazandó rendelkezések. 2. Amennyiben egy képviselı kilépett a csoportból, írásban értesíti a csoport többi tagját, valamint az AHCC-t, és a kilépés az értesítés idıpontjától számított két hónapot követıen lép hatályba. A csoport feloszlásával megszőnik az alkalmazott asszisztens vagy asszisztensek szerzıdése az RAA 139. cikke (1) bekezdésének d) pontjában megállapított felmondási idınek megfelelıen, amely idıszak alatt továbbra is a csoportot eredetileg létrehozó képviselık felelısek az asszisztens vagy asszisztensek szerzıdésébıl fakadó költségek rájuk esı részének kifizetéséért. E rendelkezések értelemszerően a valamely képviselıcsoporthoz tartozó képviselı elhunyta esetén is alkalmazandók. 4 Az Elnökség e kérdésben hozott késıbbi határozataival módosított május 3-i elnökségi határozat. 5 Az Elnökség május 19-i és július 9-i határozataival elfogadott, az európai parlamenti képviselık statútumára vonatkozó végrehajtási intézkedések.

4 3. cikk Munkaeszközök 1. Az asszisztensek szabadon hozzáférhetnek a Parlament által a tisztviselık és egyéb alkalmazottak számára rendelkezésre bocsátott eszközökhöz. 2. Az asszisztensek azonban csak azon irodai és távközlési eszközöket használhatják, amelyeket az ıket alkalmazó képviselı vagy képviselık rendelkezésére bocsátanak a quaestorok által megállapított szabályoknak megfelelıen és azok keretein belül. 2. fejezet Jogok és kötelezettségek 4. cikk Kölcsönös bizalom 1. Az asszisztensek támogatják és tanáccsal látják el a képviselıket megbízatásuk ideje alatt. 2. A képviselık és az asszisztensek kölcsönös tisztelettel és megbecsüléssel viseltetnek egymás iránt. Közös munkájuk a kölcsönös bizalmon alapszik. 5. cikk Lojalitási kötelezettség Az asszisztensek a személyzeti szabályzat 11. cikke elsı albekezdésének hatálya alá tartoznak a képviselık által adott utasítások lojális módon történı végrehajtására vonatkozó kötelezettségük tekintetében. 6. cikk Összeférhetetlenség 1. A személyzeti szabályzat 11a. cikke (2) bekezdésének, 12b., 13., 15. és 16. cikkének, valamint 17a. cikke (2) bekezdése elsı albekezdésének alkalmazása esetén az asszisztensek biztosítják az említett valamennyi rendelkezésben foglalt információkat az AHCC és a kapcsolattartó képviselı számára. 2. Az AHCC a kapcsolattartó képviselı meghallgatását követıen az asszisztens tekintetében meghozza a személyzeti szabályzat 11a. cikke (2) bekezdésében, valamint a 12b., 13. és 15. cikkében foglalt intézkedéseket. A személyzeti szabályzat 15. cikke szerinti személyes okokkal indokolt szabadság idıtartama nem haladhatja meg az asszisztens szerzıdésének idıtartamát.

5 7. cikk A képviselık hírnevének és hivataluk méltóságának tiszteletben tartása A személyzeti szabályzat 12. cikke kiterjed bármely olyan cselekményre vagy magatartásra is, amely ronthatja a képviselı hírnevét. 8. cikk A szolgálati jogviszony megszőnését követı kötelezettségek A személyzeti szabályzat 16. cikke csak a legalább öt évig asszisztensként dolgozó személyekre vonatkozik. 9. cikk Titoktartási kötelezettség Az asszisztensekre a személyzeti szabályzat 17. cikke (1) bekezdésében meghatározott titoktartási kötelezettség vonatkozik szerzıdésük idıtartama alatt és annak megszőnése után a szolgálati jogviszonyuk megszőnését követı két évig. 10. cikk A véleménynyilvánítás szabadsága 1. Az asszisztenseknek joguk van a személyzeti szabályzat 17a. cikke szerinti szabad véleménynyilvánításhoz, szigorúan tiszteletben tartva a képviselıkhöz való lojalitás és a kölcsönös bizalom elveit. 2. Az AHCC ellenezheti a személyzeti szabályzat 17. cikke (2) bekezdésének második albekezdésében hivatkozott szövegek nyilvánosságra hozatalát, ha a képviselı bizonyítani tudja, hogy a nyilvánosságra hozatal súlyosan sérti jogos érdekeit. Az említett cikk alkalmazásakor az AHCC az érintett képviselıkkel közösen lép fel és meghallgatásuk után hoz döntést a megállapított határidın belül. 11. cikk Szakmai továbbképzés 1. Az asszisztenseknek kapcsolattartó képviselıjük egyetértésével és az Európai Parlament személyzetének szakmai továbbképzésre vonatkozó belsı szabályokban megállapított korlátozások mellett joguk van részt venni a Parlament által az alkalmazottai számára szervezett szakmai továbbképzéseken. 2. Az asszisztensek évente legfeljebb 15 napon kapcsolattartó képviselıjük egyetértésével más szakmai továbbképzésen is részt vehetnek, feltéve, hogy a képzés a feladataik ellátása szempontjából releváns. 3. Amennyiben a képzésre nem az asszisztens alkalmazási helyén kerül sor, a 28. és a 33. cikk vonatkozó rendelkezéseinek értelmében kiküldetési megbízást kell készíteni.

6 12. cikk Meghatározott személyekre vonatkozó határozatok A kapcsolattartó képviselıt a személyzeti szabályzat 25. cikkében említett, meghatározott személyekre vonatkozó határozatokról is tájékoztatni kell. 3. fejezet Alkalmazási feltételek 13. cikk Alkalmazási kérelem 1. Az asszisztenst a Parlament azon képviselı vagy képviselık kifejezett kérelmére alkalmazza, akit/akiket az asszisztens támogatni fog. 2. Az alkalmazási kérelem meghatározza az asszisztens hivatalba lépésének kért idıpontját, a kért szerzıdés idıtartamát, az alkalmazás helyét (Brüsszel, Luxembourg vagy Strasbourg), a fokozatot és szintet, amelybe az asszisztenst be kell sorolni, valamint a munkaidıt (teljes munkaidı vagy 50, 60, 75, 80 vagy 90%-os részmunkaidı). Amennyiben az asszisztenst több képviselı támogatására alkalmazzák, a képviselıi csoportosulás létrehozásáról szóló megállapodást a kapcsolattartó képviselı által aláírt formában mellékelni kell az alkalmazási kérelemhez. 3. A képviselıi statútum alkalmazási szabályai 43. cikke d) pontjának alkalmazásában a képviselık nem kérhetik az említett alkalmazási szabályok 58. cikk (2) bekezdése szerint meghatározott házastársuk vagy a velük tartós, nem házastársi kapcsolatban elı élettársuk, valamint szüleik, gyermekeik, illetve testvéreik alkalmazását. 4. A képviselık nem kérhetik olyan személy alkalmazását, aki korábban súlyosan megsértette a Parlamenten belül alkalmazandó szabályokat. 14. cikk Minimumképesítések 1. Az RAA 128. cikke (2) bekezdésének f) pontja alkalmazásában asszisztensként történı alkalmazás esetén minimumkövetelmény: (a) (b) (c) a felsıfokú végzettség, a felsıfokú oktatáshoz hozzáférést biztosító középfokú végzettség, és legalább hároméves megfelelı szakmai tapasztalat, vagy ou amennyiben a szolgálat érdekei ezt indokolják, képzés vagy azzal egyenértékő szintő szakmai tapasztalat.

7 2. A szintre történı besoroláshoz az asszisztensnek legalább egy teljes hároméves egyetemi képzést lezáró diplomával vagy azzal egyenértékő szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie. 3. Egyenértékő szakmai tapasztalat : minden olyan, fizetett tevékenység, amely megfelel az érintett fokozatba soroláshoz elıírt képzettségi szintnek. Minden tevékenységet igazoló dokumentumokkal megfelelıen bizonyítani kell. 15. cikk Orvosi vizsgálat 1. Az asszisztens köteles részt venni a Parlament szakorvosa által vagy felelıssége mellett elvégzett orvosi vizsgálaton annak érdekében, hogy a Parlament meggyızıdhessen arról, hogy az asszisztens megfelel az RAA 128. cikke (2) bekezdésének d) pontjában meghatározott alkalmazási feltételnek. 2. Az orvosi vizsgálatra a Fıtitkárság illetékes osztályának felhívására, legkésıbb az asszisztensi munkaszerzıdés kezdı dátumától számított három hónap elteltével kerül sor. Az AHCC amennyiben a körülmények megkövetelik meghosszabbíthatja az elızı a) pontban említett háromhónapos határidıt. 3. Amennyiben az orvosi vizsgálatra az asszisztensi szerzıdés kezdı dátuma után kerül sor, az AHCC azzal a feltétellel alkalmazhatja az asszisztenst, hogy végleges kedvezıtlen orvosi szakvélemény esetén szerzıdését hivatalból fel kell bontani. 4. Amennyiben az asszisztens nem veti magát alá az (1) bekezdésben meghatározott orvosi vizsgálatnak a (2) bekezdésben meghatározott határidın belül, szerzıdését az AHCC az RAA 139. cikke (3) bekezdésének elsı albekezdése alapján felbontja. 5. Ha az (1) bekezdésben elıírt orvosi vizsgálat eredménye kedvezıtlen, az asszisztens ezen orvosi szakvélemény Parlament által történt közlését követı 20 napon belül kérheti az RAA 129. cikkének (2) bekezdésében elıírt orvosi bizottsági véleményt. 6. Az asszisztensi szerzıdés a végleges kedvezıtlen orvosi szakvélemény Parlament által történt közlését követı három munkanap múlva szőnik meg. 7. Az asszisztenst az orvosi vizsgálattal kapcsolatban terhelı költségek a Parlament egyéb alkalmazottaira vonatkozó feltételekkel azonos feltételek mellett visszatérítésre kerülnek. Amennyiben az (5) bekezdésben említett orvosi bizottság megerısíti az (1) bekezdésben elıírt orvosi vizsgálat következtetéseit, az asszisztens viseli az orvosi bizottsággal való konzultációhoz kapcsolódó díjak és a járulékos költségek felét. 8. Az RAA 28. cikkének második albekezdésében és 100. cikkében megfogalmazott elvek az asszisztensekre is vonatkoznak.

8 16. cikk A szerzıdéskötéshez szükséges dokumentumok 1. Annak érdekében, hogy a Parlament megállapíthassa, hogy az asszisztens megfelel-e az RAA 128. cikkében és jelen végrehajtási intézkedések 14. cikkében meghatározott alkalmazási feltételeknek, az asszisztens átadja a fıtitkárság illetékes szolgálatának az összes tıle kért dokumentum eredeti példányát. 2. A kért dokumentumok eredeti példányait legkésıbb a szerzıdés képviselı által kérelmezett kezdı idıpontja elıtt öt munkanappal kell benyújtani a fıtitkárság illetékes szolgálatához. E határidı elmulasztása esetén a szerzıdés kezdetének tervezett idıpontját el kell halasztani. 3. A (2) bekezdéstıl eltérıen, a munkaszerzıdések megkötésére felhatalmazott hatóság alkalmazhatja az asszisztenst az igényelt dokumentumok egyszerő másolata alapján, azzal a feltétellel, hogy a munkaszerzıdés megszőnik, amennyiben az (1) és (2) bekezdésben említett dokumentumok és/vagy azok hiteles másolatai: a) az asszisztens nem nyújtja be az (1) bekezdésben említett dokumentumokat a szerzıdése hatálybalépésének napjától számított három hónapon belül, vagy b) vagy az (1) bekezdésben említett dokumentumokból nem állapítható meg, hogy az asszisztens megfelel-e az RAA 128. cikkében meghatározott alkalmazási feltételeknek. Az AHCC amennyiben a körülmények megkövetelik meghosszabbíthatja az elızı a) pontban említett háromhónapos határidıt. 4. Az asszisztensi szerzıdés megszőnik három munkanappal azután, hogy a Parlament közölte, hogy: a) az asszisztens a (3) bekezdésben említett határidın belül nem nyújtotta be az (1) bekezdésben említett dokumentumokat, vagy b) vagy nem felel meg az egyéb alkalmazottakra vonatkozó szabályzat 128. cikkében meghatározott alkalmazási feltételeknek; c) vagy nem felel meg a személyzeti szabályzat 20. cikkében foglalt rendelkezéseknek. 5. A szerzıdés kezdınapja semmilyen esetben sem lehet korábbi annál a napnál, amelyen az asszisztens az ajánlatot elfogadta. 17. cikk A szerzıdés formája Az asszisztensi szerzıdés magában foglalja az alábbiakat: (a) az AHCC; (b) az érintett fél család- és utóneve; (c) a szerzıdés kezdetének és lejáratának dátuma;

9 (d) annak a képviselınek a család- és utóneve, vagy képviselıi csoportosulásnak a neve, aki/amely támogatására az érintett felet felkérték; (e) az asszisztens besorolási fokozata; (f) az asszisztens besorolási szintje és a kapcsolódó havi alapilletmény; (g) a munkavégzés ideje; (h) a munkavégzés helye; (i) a felmondási idıre vonatkozó szabályok. 18. cikk A szerzıdés idıtartama és megújítása 1. A szerzıdés határozott idıre szól, és legkésıbb annak a parlamenti ciklusnak a végén ér véget, amely során megkötik. Semmilyen szerzıdés nem tarthat tovább a kapcsolattartó képviselı megbízatásának lejártánál, illetve adott esetben a csoport feloszlásánál. Amennyiben a szerzıdés esetlegesen ezzel ellentétes bármely rendelkezést tartalmazna, az semmisnek tekintendı. 2. Az asszisztensi szerzıdés eredeti idıtartama nem lehet kevesebb, mint hat hónap, kivéve a parlamenti ciklus utolsó féléve során, valamint a (6) bekezdésben említett esetekben. 3. A szerzıdés idıtartamát egy parlamenti ciklus alatt kétszer lehet meghosszabbítani a képviselı vagy a képviselıi csoportosulás által meghatározott idıtartamra, feltéve, hogy a hosszabbításra irányuló kérelmeket legkésıbb a szerzıdés lejárata elıtt egy hónappal benyújtják a fıtitkárság illetékes szolgálatának. E meghosszabbításokat az eredeti szerzıdés módosító záradékában kell meghatározni, amely az adott szerzıdés többi kitételén nem változtat. 4. A (3) bekezdésben említett feltételeknek megfelelıen esetlegesen meghosszabbított szerzıdés megszőnését követıen az asszisztenst a Parlament nem foglalkoztathatja ugyanazon képviselı vagy képviselıi csoportosulás ugyanazon parlamenti ciklus alatt történı támogatására, kivéve, ha a szerzıdés az asszisztens kérésére szőnt meg a lejárata elıtt. Ez a rendelkezés nem alkalmazandó azon asszisztensek esetében, akikkel a (6) bekezdés alapján kötöttek szerzıdést. 5. Az szerzıdés valamely záradékának módosítására irányuló kérelmet a kapcsolattartó képviselı legkésıbb egy hónappal a módosítás hatályba lépését megelızıen benyújtja a fıtitkárság illetékes szolgálatának. 6. Asszisztens foglalkoztatására lehetıség van egy másik asszisztens legalább három hónapon át tartó, alábbiakkal magyarázható igazolt távollétének kompenzálása érdekében: (a) (b) (c) (d) (e) (f) betegszabadság; szülési szabadság; szülıi szabadság; családi szabadság; katonai vagy polgári szolgálat miatti szabadság; személyes okokkal indokolt szabadság, választott köztisztviselıi posztra vagy magas rangú politikai funkcióra benyújtott pályázat vagy ilyen funkciók betöltése esetén.

10 7. Az Európai Parlament képviselıi statútumának alkalmazási szabályai 34. cikke (1) bekezdésének b) pontja értelmében egy a (6) bekezdés a) f) pontjában felsorolt okok miatt szabadságon lévı asszisztenst megfelelıen indokolt hiányzása esetén egy helyi asszisztens kivételes esetben az alkalmazandó szabályoknak megfelelıen pótolhat. A helyi asszisztensnek a Parlament három munkahelyére történı kiküldetésére vonatkozó kérelmét a kiküldetés megkezdése elıtt a fıtitkárság illetékes szolgálatának kell benyújtani. A kiküldetésekkel kapcsolatos költségek az Európai Parlament képviselıi statútumának alkalmazási szabályaiban a helyi asszisztensekre vonatkozóan meghatározott szabályokkal összhangban kerülnek elszámolásra az alábbi további feltételek mellett: a) A munkahelyi jólétre és biztonságra, valamint a Parlament épületein belüli biztonságra vonatkozó elıírásokat betartják. b) Az ilyen célú kiküldetések teljes idıtartama évente maximum 90 munkanap lehet. A kiküldetések az érintett akkreditált asszisztens visszatérésekor azonnal véget érnek. 8. A (6) bekezdés a) f) pontjaiban felsorolt okok miatt szabadságon lévı asszisztens pótlása céljából alkalmazott személy foglalkoztatásának költségei a képviselı parlamenti asszisztensi juttatásának terhére kerülnek elszámolásra. A betegszabadságon vagy szülési szabadságon lévı asszisztens alkalmazásának költségei a szabadság elsı három hónapját követıen nem a képviselı parlamenti asszisztensi juttatásának terhére kerülnek elszámolásra. A szülési szabadság vagy családi szabadság miatt távollevı asszisztens alkalmazásának költségei nem a képviselı parlamenti asszisztensi juttatásának terhére kerülnek elszámolásra. 19. cikk Besorolási szint 1. A szerzıdéskötés alkalmával az asszisztenst besorolják az egyéb alkalmazottak alkalmazási feltételei 133. cikkében elıirányzott 19 szint egyikébe. 2. Azokat az asszisztenseket, akiknek fı feladata adminisztratív támogatásból és titkársági tevékenységekbıl áll, emellett azonban fogalmazói és tanácsadói feladatokat is ellátnak, az szintre (I. fokozat) kell besorolni. Azokat az asszisztenseket, akiknek fı feladata fogalmazásból és tanácsadásból áll, emellett azonban adminisztratív támogatási és titkársági feladatokat is ellátnak, a szintre (II. fokozat) kell besorolni. 3. A besorolás az asszisztens alkalmazásakor meghatározott besorolási szintjére és fokozatára vonatkozóan a kapcsolattartó képviselı által nyújtott iránymutatások alapján történik. 4. A kapcsolattartó képviselınek a besorolási fokozat bármely módosítását indokolnia kell.

11 20. cikk A szerzıdés vége 1. Az asszisztensi szerzıdés az egyéb alkalmazottak alkalmazási feltételei 139. cikkének (1) (3) bekezdésében és a jelen végrehajtási intézkedések 15. cikkének (4) és (6) bekezdésében, valamint 16. cikkének (4) bekezdésében meghatározott feltételeknek megfelelıen szőnik meg. 2. Különösen abban az esetben, ha az asszisztens, a képviselı vagy a képviselıi csoportosulás a szerzıdés lejárata elıtt, az egyéb alkalmazottak alkalmazási feltételei 139. cikke (3) bekezdésének vagy (1) bekezdése d) pontjának megfelelıen fel kívánja bontani a szerzıdést, az asszisztens vagy a kapcsolattartó képviselı levélben tájékoztatja errıl a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóságot, meghatározva azon okot vagy okokat, amely vagy amelyek miatt a szerzıdés korai felbontását kérik 3. A szerzıdés felbontására irányuló kérelem kézhezvételekor a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság közli az asszisztenssel vagy a kapcsolattartó képviselıvel a másik fél a szerzıdés felbontására irányuló szándékát. A szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság felhívja figyelmét az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 139. cikkének (3a) bekezdésében megállapított egyeztetési eljárásra. 4. A kapcsolattartó képviselı által benyújtott, a szerzıdés felbontására irányuló kérelem esetén a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság egy vagy több idıpont megadásával behívja az érintett asszisztenst személyes elbeszélgetésre a Parlament azon épületébe, amely munkavégzése helyéül szolgál. Az asszisztens lemondhat az elbeszélgetésrıl vagy olyan, vis maiort képezı okokat jelölhet meg, amelyek következtében az elbeszélgetés videokonferencia formájában való megtartását kérelmezi. Az elbeszélgetés során a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság közli az asszisztenssel a kapcsolattartó képviselı által a szerzıdés felbontására irányuló kérelemben említett indokot/indokokat, és meghallgatja az asszisztens esetleges megjegyzéseit, amelyeket jegyzıkönyvbe vesznek. 5. Amennyiben mindkét fél elutasítja az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 139. cikkének (3a) bekezdésében megállapított egyeztetési eljárásban való részvételre irányuló felhívást, a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 139. cikke (1) bekezdésének d) pontjával vagy (3) bekezdésével összhangban határoz a szerzıdés felbontásáról. 6. Az egyeztetési eljárás folytatódik, ha legalább a felek egyike kifejezésre juttatja az eljárás alkalmazása iránti szándékát. 21. cikk Fizetés nélküli szabadságolás Az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 131. cikkének (5) bekezdése értelmében azt a parlamenti asszisztenst, akinek munkaviszonya nem szőnt meg az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 48. cikkének b) pontja szerint, fizetés nélküli

12 szabadságra küldik, amennyiben a betegszabadság meghaladja a három hónapot vagy az érintett munkavállaló által teljesített szolgálati idıt, amennyiben ez utóbbi meghaladja a három hónapot. A szerzıdés megkötésére felhatalmazott illetékes hatóság tájékoztatja a kapcsolattartó képviselıt arról, hogy a 131. cikk (5) bekezdésében megállapított feltételek teljesültek, valamint arról, hogy a képviselınek lehetısége van arra, hogy az asszisztens szerzıdésének azonnali felbontását javasolja. Az asszisztens a szerzıdés felbontása esetén jogosult az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 48. cikkének b) pontja szerinti juttatásra. 22. cikk A megbízatás megszőnésekor járó juttatás 1. Az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 139. cikkének (2) bekezdésében megállapított juttatás teljes összege egyszer kerül átutalásra a 139. cikk (1) bekezdés c) pontja szerinti szerzıdés lejártakor. 2. A megbízatás megszőnésekor járó juttatásra való jogosultság megszőnik, ha a kedvezményezett új állást talál az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 139. cikkének (2) bekezdésében meghatározott referencia-idıszakban, amely legfeljebb kilenc hónap lehet. Ugyanakkor amennyiben az új álláshelyen felvett javadalmazás alacsonyabb a havi asszisztensi illetménynél, ez utóbbi kiegészítı juttatásban részesül. 4. fejezet Egyeztetési eljárás 23. cikk Általános elvek 1. Az egyeztetıi feladatot egy az Európai Parlament elnöke által kijelölt quaestor látja el a quaestorok megbízatásának megfelelı ideig. 2. Az egyeztetési eljárás kizárólagos célja annak vizsgálata, hogy az érintett asszisztens és képviselı(k) között lehetséges-e a további együttmőködés. Az eljárásnak nem célja a szerzıdés felbontására irányuló kérelemben említett indokok vizsgálata vagy lehetséges felelısségek megállapítása. Nem képez jogorvoslati lehetıséget és az eljárással szemben nincs helye fellebbezésnek. 24. cikk Az egyeztetı megkeresése 1. Ha a 20. cikk (3) bekezdésében elıírt értesítést követıen a felek egyike kifejezésre juttatja,

13 hogy az egyeztetési eljárás alkalmazásához kíván folyamodni, akkor a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság errıl haladéktalanul tájékoztatja a quaestori testület titkárságát, és felfüggeszti a szerzıdés felbontására irányuló kérelemmel kapcsolatos hivatalos ügyintézést. 2. A 20. cikk (3) bekezdésében elıírt értesítés kézhez vételétıl számítva az asszisztensnek vagy a kapcsolattartó képviselınek öt munkanap áll a rendelkezésére ahhoz, hogy a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság elıtt megerısítse, hogy az egyeztetési eljárás alkalmazásához kíván folyamodni. 3. Az egyeztetési eljárás alkalmazására irányuló kérelem bármikor, minden hivatalos formaság nélkül visszavonható, és e visszavonás az eljárás azonnali megszüntetését vonja maga után. 25. cikk Az eljárás lefolytatása és lezárása 1. Az egyeztetı az elızı cikk (1) bekezdésében említett beleegyezés kézhez vételekor megnyitja az egyeztetési eljárást és gondoskodik arról, hogy mind az asszisztens, mind a kapcsolattartó képviselı kifejezésre juttathassa érveit. Az egyeztetı építı módon irányítja a vitát,elımozdítva a párbeszédet a felek között és kitérve az általa fontosnak tekintett valamennyi kérdésre. 2. Ha az egyeztetı megállapítja, hogy a felek közötti együttmőködés folytatása nem lehetséges, haladéktalanul lezárja az egyeztetési eljárást. 3. Amennyiben azonban úgy véli, hogy az asszisztens és az érintett képviselı közötti együttmőködés még lehetséges, úgy felkéri a feleket, hogy vegyék fontolóra egy békés megállapodás lehetıségeit, és ésszerő határidın belül írásban küldjék meg egymásnak e tekintetben kialakított végleges álláspontjukat. 4. Az egyeztetı haladéktalanul tájékoztatja a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóságot az egyeztetési eljárás lezárásáról és kimenetelérıl. 26. cikk Az eljárás kimenetele és a további teendık 1. Ha az asszisztens és az érintett képviselı(k) megállapodnak egymással abban, hogy folytatják az együttmőködést, akkor a szerzıdés felbontására irányuló kérelmet semmisnek kell tekinteni. A szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság ennek tudomásul vételét a feleknek és a quaestori testület tiktárságának megküldött értesítıben igazolja. 2. Az egyeztetési kísérlet kudarca esetén a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság a 20. cikk (5) bekezdésében foglaltaknak megfelelıen haladéktalanul folytatja a szerzıdés felbontására irányuló kérelemmel kapcsolatos ügyintézést.

14 5. fejezet Különleges egyedi jogok 27. cikk Beilleszkedési és újrabeilleszkedési támogatás 1. A parlamenti asszisztens a képviselı kérésére és az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 132a. cikke értelmében a nevezett alkalmazási feltételek 24. cikkének (1) bekezdésében említett beilleszkedési támogatásban részesülhet, amennyiben az eljárási szabályzat VII. mellékletének 5. cikke értelmében megfelel az e támogatás nyújtására vonatkozó feltételeknek. 2. Ha az asszisztens a szolgálatba lépésekor nem részesült beilleszkedési támogatásban, az egyéb alkalmazottakra vonatkozó alkalmazási feltételek 132a. cikke értelmében a nevezett alkalmazási feltételek 24. cikkének (2) bekezdésében említett újrabeilleszkedési támogatásban részesülhet, amennyiben az eljárási szabályzat VII. mellékletének 6. cikke értelmében megfelel az e támogatás nyújtására vonatkozó feltételeknek. 3. A beilleszkedési támogatás vagy az újrabeilleszkedési támogatás összege semmilyen esetben sem lehet magasabb az asszisztens havi alapfizetésénél. A beilleszkedési támogatás vagy az újrabeilleszkedési támogatás összegének kiszámolása során az asszisztens alapfizetéseként figyelembe veendı összeg az asszisztensnek a támogatás folyósításának elsı hónapjában folyósított alapfizetés összege; beilleszkedési támogatás esetén az elsı fizetett hónap, illetve újrabeilleszkedési támogatás esetén az utolsó fizetett hónap. 4. Nem lehetséges a beilleszkedési támogatás egy részének, és emellett az újrabeilleszkedési támogatás egy részének kifizetése, azaz a képviselınek a két támogatás közül az egyiket kell kiválasztania. 6. fejezet Kiküldetési költségek visszatérítése 28. cikk Általános elvek 1. A képviselık szabadon döntenek az asszisztenseik kiküldetéseirıl Kiküldetésekre a képviselık megbízatásának elısegítése céljából nyújtott szakmai segítség keretében kerül sor. 3. A kapcsolattartó képviselı írásban engedélyezi az asszisztensei kiküldetéseit, meghatározva az adott kiküldetés célját, várható idıtartamát és célpontját. 6 Annak figyelembevételével alkalmazandó, hogy az asszisztensek nem vehetnek részt bizottsági vagy parlamentközi küldöttségben.

15 4. A kiküldetések engedélyezésére felhatalmazott hatóság a fıtitkár mint engedélyezésre jogosult vezetı tisztviselı, vagy annak megbízottja. 29. cikk Utazás a Parlament három munkahelye között 1. A képviselı kérésére és a kapcsolattartó képviselı egyetértésével elızetesen kidolgozott ütemezés alapján az illetékes hatóság elkülöníti a több strasbourgi és brüsszeli üléssel kapcsolatos kiküldetési költségek becsült összegét. 2. Az (1) bekezdés értelmében nem beütemezettnek minısülı kiküldetések esetében a kiküldetés megkezdése elıtt kiküldetési megbízást kell kitöltenie és aláírnia a kapcsolattartó képviselınek. 3. Az asszisztens feladata a szükséges foglalások elvégzése, valamint a kiküldetés során felmerülı költségek kiegyenlítése. Az asszisztens kérésre elıleget kaphat kiküldetési költségeire. 4. Az asszisztenseknek joguk van a Parlament három munkahelye közötti utazások költségeinek visszatérítésére a következı szabályok szerint: (a) az útiköltséget átalányalapon térítik vissza, amelynek összege a Parlament utazási irodájánál megvásárolható elsı osztályú vonatjegy árának felel meg; (b) az a) ponttól eltérve a Parlament által bérelt chartervonatok igénybevételével kapcsolatos többletköltségek visszatéríthetık a megfelelı igazoló okirat bemutatása esetén; (c) minden egyéb felmerülı költség (szállás, étkezés és helyszíni költségek) átalányalapon kerül visszatérítésre, amelynek összege 120, 140 vagy 160 EUR a kiküldetés elsı 24 órájára, illetve a választott összeg fele minden további megkezdett 12 órás idıszakra. Az alkalmazandó összeget a kapcsolattartó képviselı határozza meg az asszisztens kiküldetési megbízatásának elkészítését megelızıen. A 120, 140 vagy 160 eurós összeget indexálják a tisztviselıknek és a Parlament egyéb alkalmazottainak fizetendı kiküldetési napidíjakra vonatkozóan meghatározott indexálási módozatok szerint. (d) semmilyen további visszatérítésre nincs lehetıség. 5. A kiküldetésbıl visszatérve az asszisztens a lehetı leghamarabb eljuttatja az illetékes hatóságnak a kiküldetési költségeire vonatkozó, a kapcsolattartó képviselı által láttamozott nyilatkozatát, amelyhez mellékeli az elszámoláshoz szükséges eredeti igazoló okiratokat. Az (1) bekezdés értelmében nem beütemezettnek minısülı kiküldetések esetében mellékelni kell a kiküldetési megbízást is.

16 30. cikk A Parlament három munkahelyén kívüli kiküldetések 1. A Parlament három munkahelyén kívüli kiküldetések során felmerülı költségeket a tisztviselık és a Parlament egyéb alkalmazottainak kiküldetéseire vonatkozó szabályoknak megfelelıen térítik vissza. 2. A kiküldetés megkezdése elıtt a kapcsolattartó képviselınek kiküldetési megbízást kell kiállítania és aláírnia. 3. A kiküldetés jóváhagyása elıtt az illetékes hatóság felbecsüli a várható költségeket a tisztviselıkre és a Parlament egyéb alkalmazottaira vonatkozó számítási táblázat alapján, és megbizonyosodik arról, hogy a becsült összeg rendelkezésre áll-e a képviselı parlamenti asszisztensi juttatása keretében. 4. Amennyiben nem áll rendelkezésre a szükséges összeg a költségvetésben, az illetékes hatóság errıl azonnal értesíti az asszisztenst és a kapcsolattartó képviselıt. 5. Az asszisztens a költségek felmerülése elıtt megbizonyosodik arról, hogy megkapta az illetékes hatóságtól kiküldetése jóváhagyását, máskülönben visszatérítési kérelmét elutasítják. 6. Az asszisztens feladata a szükséges foglalások elvégzése, valamint a kiküldetés során felmerülı költségek kiegyenlítése. Az asszisztens kérésre elıleget kaphat kiküldetési költségeire. 7. A kiküldetésbıl visszatérve az asszisztens a lehetı leghamarabb eljuttatja az illetékes hatóságnak a kiküldetési költségeire vonatkozó, a kapcsolattartó képviselı által láttamozott nyilatkozatát, amelyhez mellékeli az elszámoláshoz szükséges eredeti igazoló okiratokat. 8. A (3) bekezdésben említett kiküldetés várható költségének becsült összegét túllépı költségek visszatérítésére csak akkor van mód, ha az adott összeg rendelkezésre áll a képviselı parlamenti asszisztensi juttatásának keretében, és be kell tartani a tisztviselık és a Parlament egyéb alkalmazottainak kiküldetéseire vonatkozó szabályokban meghatározott összeghatárokat. 31. cikk Más forrásokból fedezett kiküldetések Engedélyezhetıek olyan kiküldetések is, amelyeket teljes egészében vagy részben az adott képviselı(k) parlamenti asszisztensi juttatásától eltérı forrásból finanszíroznak. Az ilyen forrásokról részletes tájékoztatást kell nyújtani a fıtitkárság illetékes szolgálatának. 32. cikk A kiküldetés visszavonása A kiküldetés visszavonása esetén az asszisztens azonnal törli az elvégzett foglalásokat. Amennyiben költségei merülnek fel ennek kapcsán, ezek visszatérítését a 29. cikk (5) bekezdésében vagy a 30. cikk (7) bekezdésében foglalt eljárások szerint kérheti.

17 33. cikk Egyéb rendelkezések Az ezen fejezetben nem érintett kérdésekben a tisztviselık és a Parlament egyéb alkalmazottainak kiküldetéseire vonatkozó szabályok alkalmazandók értelemszerően. 7. fejezet Az asszisztensek képviselete 34. cikk Asszisztensek Bizottsága Az asszisztensek képviseletét az AHCC-vel és a Parlament igazgatási szerveivel való kapcsolataik tekintetében az asszisztensek bizottsága látja el. 35. cikk Az Asszisztensek Bizottságának megbízatása 1. Az Asszisztensek Bizottsága a Parlament illetékes hatóságainak tárgyalópartnere. 2. Az Asszisztensek Bizottsága építı módon hozzájárul a Parlament Személyzeti Bizottságával fenntartott hivatalos kapcsolatok kialakításához a két bizottság közötti közvetlen és hivatalos összeköttetés biztosítása érdekében. 36. cikk Az Asszisztensek Bizottságának szabályzata Az Asszisztensek Bizottsága belsı szabályzattal rendelkezik, és elfogadja az összes olyan rendelkezést, amelyeket megbízatásának gyakorlásához szükségesnek ítél. 37. cikk Az Asszisztensek Bizottságának megválasztása Az Asszisztensek Bizottsága hét tagból áll, akiket két és fél éves idıtartamra választanak meg. A választásra vonatkozó rendelkezéseket az asszisztensek közgyőlése fogadja el. 8. fejezet Jogorvoslati lehetıségek 38. cikk Jogorvoslati lehetıségek 1. Az illetékes szolgálat tájékoztatja a képviselıt, ha asszisztense a szabályzat 90. cikke értelmében kérelmet vagy panaszt nyújtott be.

18 2. A képviselı az illetékes szolgálat értesítésétıl számított négy héten belül megfogalmazhatja írásban az észrevételeit a kérelemmel vagy panasszal kapcsolatban. 3. A képviselıt értesítik a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság által hozott, indoklással ellátott döntésrıl a szabályzat 90. cikke ételmében 4. Az illetékes szolgálat értesíti a képviselıt, ha az asszisztens a szabályzat 91. cikke értelmében jogorvoslati kérelmet nyújtott be a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság (3) bekezdésben említett döntése ellen. 9. fejezet Fegyelmi eljárás 39. cikk Fegyelmi eljárás 1. A szabályzat VI. címének és IX. mellékletének rendelkezései, valamint a fegyelmi eljárásokra és közigazgatási vizsgálatokra vonatkozóan a Parlament által elfogadott általános végrehajtási rendelkezések értelemszerően az asszisztensekre is alkalmazandók az ezen végrehajtási intézkedések szerinti kötelezettségeik szándékos vagy gondatlanságból adódó elmulasztása esetén. 2. Az illetékes szolgálat értesíti a kapcsolattartó képviselıt az asszisztensével szembeni esetleges fegyelmi eljárás indítása céljából közigazgatási vizsgálat indítására irányulóan benyújtott kérelemrıl, valamint ezen eljárás eredményérıl. 3. A fegyelmi tanács a szabályzat IX. mellékletében említett testület elıtt lefolytatott fegyelmi eljárás esetében a tanács kiegészül két, asszisztensi szerzıdéssel rendelkezı taggal. E két kiegészítı tagot a szerzıdés megkötésére felhatalmazott hatóság és az Asszisztensek Bizottsága közös megegyezésével eseti alapon megállapított eljárás alapján jelölik. 10. fejezet Záró rendelkezések 40. cikk Az esedékes összegek kifizetése Az asszisztensnek járó összegek kifizetése euróban történik abban az országban, ahol az asszisztens ellátja feladatait.

19 41. cikk A parlamenti asszisztensi juttatásból levont összegek Minden képviselı parlamenti asszisztensi juttatásából a következı összegek, illetve a képviselık által létrehozott csoportok esetén az adott képviselıre esı részösszegek kerülnek levonásra: az asszisztens alapilletménye; a parlamenti asszisztensi juttatás 2,5%-át kitevı átalányalapú hozzájárulás az asszisztensnek járó családi támogatások fedezésére; munkaadói hozzájárulás a betegbiztosításhoz, a balesetbiztosításhoz és a munkanélküliségi biztosításhoz; külföldi munkavégzési és külföldi tartózkodási támogatás, amennyiben az asszisztens erre jogosult; A 27. cikkben említett beilleszkedési támogatás és újrabeilleszkedési támogatás, A 22. cikkben említett, a megbízatás megszőnésekor járó juttatás, Az asszisztens által ki nem vett szabadságok ellentételezése fejében folyósítandó összeg; a 11. cikk (2) bekezdése szerinti szakmai továbbképzések tandíjai, a 11. cikk (3) bekezdésében és a cikkben elıírt kiküldetési költségek. 42. cikk A képviselık jogorvoslati lehetıségei Amennyiben a képviselı úgy ítéli meg, hogy nem alkalmazták vele szemben megfelelıen ezen végrehajtási intézkedéseket, kezdeményezheti a képviselıi statútum alkalmazási szabályainak 72. cikkében elıírt eljárást. 43. cikk Hatálybalépés Ez a határozat egy naptári hónappal azt követıen lép hatályba, hogy az Elnökség elfogadta. E határozat az Elnökség március 9-i határozatának helyébe lép.

Hatósági szerzıdés. Támogatás mértéke %

Hatósági szerzıdés. Támogatás mértéke % Iktatószám:< ügyirat iktatószáma > Ügyintézı:< ügyintézı neve > telefon:< ügyintézı telefonszáma > Gépi azonosító:< ügyszám > / < ügyiratszám > Tárgy: közfoglalkoztatás támogatás hatósági

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére. Önkormányzati Iroda

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére. Önkormányzati Iroda Elıterjesztés 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Intézményei Gazdasági Szervezete gazdasági vezetı beosztására

Részletesebben

Balatonlelle Város Önkormányzata 17/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl

Balatonlelle Város Önkormányzata 17/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl 1 Balatonlelle Város Önkormányzata 17/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl Balatonlelle Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Intézményeinek Gazdasági Szervezete költségvetési szerv vezetı

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a /2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére

TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a /2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 237. MELLÉKLET : - TÁRGY: Javaslat felügyelıbizottsági tiszteletdíjak megállapítására, valamint a 227-228/2010. (X.21.) szekszárdi öh. számú határozatok kiegészítésére ELİTERJESZTİ:

Részletesebben

A MÉDIA KÉPVISELİI ÁLTAL AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉPÜLETEIBEN KÉSZÍTETT FELVÉTELEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

A MÉDIA KÉPVISELİI ÁLTAL AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉPÜLETEIBEN KÉSZÍTETT FELVÉTELEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK 4.4 A MÉDIA KÉPVISELİI ÁLTAL AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉPÜLETEIBEN KÉSZÍTETT FELVÉTELEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ ELNÖKSÉG 2015. SZEPTEMBER 7-I HATÁROZATA AZ EURÓPAI PARLAMENT ELNÖKSÉGE,, tekintettel az Európai

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

MUNKASZERZİDÉS határozott idıre szóló. <Munkaadó neve> <Munkaadó címe> mint munkáltató,

MUNKASZERZİDÉS határozott idıre szóló. <Munkaadó neve> <Munkaadó címe> mint munkáltató, MUNKASZERZİDÉS határozott idıre szóló amely létrejött egyrészrıl az másrészrıl: mint munkáltató, anyja neve: született: sz.ig. száma: lakcíme: mint között

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben

TOMORI PÁL FİISKOLA SZABÁLYZAT A KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK RENDJÉRİL

TOMORI PÁL FİISKOLA SZABÁLYZAT A KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK RENDJÉRİL TOMORI PÁL FİISKOLA SZABÁLYZAT A KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ ODAÍTÉLÉSÉNEK RENDJÉRİL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2008.12.09. Határozat száma: 2008/5/49. Hatályos: 2008.12.09 Készítette: dr. Kohány

Részletesebben

MUNKÁLTATÓI SZERZİDÉS

MUNKÁLTATÓI SZERZİDÉS MUNKÁLTATÓI SZERZİDÉS mely létrejött egyfelıl a DIMENZIÓ Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár székhelye: H-1054 Budapest, Vécsey u. 3., nyilvántartási száma: Fıvárosi Bíróság 60.978/98., adószáma: 18234732-1-41,

Részletesebben

HONOSÍTÁSI SZABÁLYZAT

HONOSÍTÁSI SZABÁLYZAT Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum Mezıgazdaságtudományi Kar Debrecen HONOSÍTÁSI SZABÁLYZAT Debrecen, 2002. október 29. 1 A felsıoktatásról szóló 1993. évi LXXX. Törvény (továbbiakban Ftv.), valamint

Részletesebben

10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról

10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete. az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2013. (VII.22.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

VÉLEMÉNYTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2011/0455(COD) a Költségvetési Ellenőrző Bizottság részéről. a Jogi Bizottság részére

VÉLEMÉNYTERVEZET. HU Egyesülve a sokféleségben HU 2011/0455(COD) a Költségvetési Ellenőrző Bizottság részéről. a Jogi Bizottság részére EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Költségvetési Ellenőrző Bizottság 2011/0455(COD) 9.2.2012 VÉLEMÉNYTERVEZET a Költségvetési Ellenőrző Bizottság részéről a Jogi Bizottság részére az Európai Unió tisztviselőinek

Részletesebben

Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság november 10-i ülésére

Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság november 10-i ülésére Ügyszám: 07-7/1059/2010. Ügyintézı: dr. Gáspár Jenı Tárgy: Pályázati kiírás a Pannon Filharmonikusok-Pécs magasabb vezetıi munkakörének ellátására Elıterjesztés az Oktatási és Kulturális Bizottság 2010.

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére 2. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: I. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Közfoglalkoztatási terv tervezete 2010

Közfoglalkoztatási terv tervezete 2010 Sóly Község Közfoglalkoztatási terv tervezete 2010 Készítette: Juhász Tibor polgármester Közfoglalkoztatás terv 2010. 1. A közcélú foglalkoztatás jogszabályi ismertetése Az Út a munkához program megvalósításának

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS

Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. ELİTERJESZTÉS Polgármesteri Hivatal 9545 Jánosháza Batthyány u. 2. Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS Jánosháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 2010. augusztus 3-i ülésére 3. számú napirendi

Részletesebben

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva A MAGYAR SZÁMVITELI STANDARDJAVASLATOK KIALAKÍTÁSÁNAK RÉSZLETES ELJÁRÁSI RENDJE módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva 1. (1) A magyar számviteli standardokról, azok értelmezéseirıl és a kapcsolódó

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 37/2009.(XII.31.) rendelete a szentesi önkormányzati intézmények munkaerı-gazdálkodási rendszerérıl

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 37/2009.(XII.31.) rendelete a szentesi önkormányzati intézmények munkaerı-gazdálkodási rendszerérıl Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 37/2009.(XII.31.) rendelete a szentesi önkormányzati intézmények munkaerı-gazdálkodási rendszerérıl Szentes Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT

SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT SZOLGÁLTATÁSI SZABÁLYZAT az AXA Önkéntes Nyugdípénztár tevékenységéhez Érvényes: 2012. április 1-tıl 1. BEVEZETÉS A Pénztár Igazgatótanácsa szabályzatrendeleti felhatalmazásával (lásd Alapszabály, A. III.

Részletesebben

38/2000. (IV. 27.) I.I.T. számú h a t á r o z a t a

38/2000. (IV. 27.) I.I.T. számú h a t á r o z a t a A Semmelweis Egyetem Ideiglenes Intézményi Tanácsának 38/2000. (IV. 27.) I.I.T. számú h a t á r o z a t a az Egyetem dolgozóinak külföldi tanulmányútjával és munkavállalás vagy egyéb célból külföldi tartózkodáshoz

Részletesebben

EGYÜTTMŐKÖDÉSI SZERZİDÉS

EGYÜTTMŐKÖDÉSI SZERZİDÉS EGYÜTTMŐKÖDÉSI SZERZİDÉS amely létrejött egyrészrıl a GYÖNGYHÁZ Önkéntes Kölcsönös Biztosító Nyugdíjpénztár (2400 Dunaújváros, Építık útja 2. képviselı: Balogh László elnök, adószám: 18484717-1-07) - a

Részletesebben

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA 2 Útkeresés Segítı Szolgálat Székhelye: Dunaújváros Bartók B. út 6/B A szabályzat kiterjed intézmény keretében mőködı ellátásokra

Részletesebben

AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához

AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához 6.3.2019 A8-0435/6 Módosítás 6 Danuta Maria Hübner az Alkotmányügyi Bizottság nevében Jelentés A8-0435/2018 Mercedes Bresso, Rainer Wieland A személyes adatok védelme az európai parlamenti választásokkal

Részletesebben

Sásd Város Képviselıtestületének. 9/2006. (XI.13.) ÖKR. számú. r e n d e l e t e

Sásd Város Képviselıtestületének. 9/2006. (XI.13.) ÖKR. számú. r e n d e l e t e Sásd Város Képviselıtestületének 9/2006. (XI.13.) ÖKR. számú r e n d e l e t e a polgármester illetményérıl, a helyi önkormányzati képviselık tiszteletdíjáról, egyéb juttatásokról és költségtérítésekrıl

Részletesebben

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata Ny.sz.:1039V01 1. Általános rendelkezések 1.1. Jelen szabályzat azokat a feltételeket tartalmazza, amelyek - ellenkezı

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata 1. Általános rendelkezések 1.1. Jelen szabályzat azokat a feltételeket tartalmazza, amelyek - ellenkezı szerzıdéses

Részletesebben

2014/2015. tanév rendje

2014/2015. tanév rendje A tanulók bolti gyakorlati napjai: Eladóképzés 10. évfolyam: csütörtök, péntek 11. évfolyam: hétfı, kedd Kereskedıképzés 13. évfolyam: péntek 2014. szeptember 1. évnyitó 2014/2015. tanév rendje 2014. október

Részletesebben

Több mint lehetıség START

Több mint lehetıség START Több mint lehetıség START Napra kész információk a START, START PLUSZ és START EXTRA kártyákról FONTOS! A kártyákat közvetlenül a munkába állás idıpontja elıtt célszerő igényelni START kártya Az a személy,

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 11.5.2005 EP-PE_TC2-COD(2002)0061 ***II AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

EURÓPAI PARLAMENT. Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 11.5.2005 EP-PE_TC2-COD(2002)0061 ***II AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA EURÓPAI PARLAMENT 2004 2009 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 11.5.2005 EP-PE_TC2-COD(2002)0061 ***II AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely második olvasatban 2005. május 11-én került

Részletesebben

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl

Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete. a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testületének 13/2010. (XII. 16.) önkormányzati rendelete a civil szervezetek pénzügyi támogatásának rendjérıl Alap Község Önkormányzata Képviselı-testülete a Magyar

Részletesebben

A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA

A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 1997 2 A MAGYAR ORSZÁGOS KORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG IGAZOLÁSI SZABÁLYZATA A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöksége az

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK 673/2014 RENDELETE (2014. június 2.) a közvetítő testület, valamint annak eljárási szabályzata létrehozásáról (EKB/2014/26)

AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK 673/2014 RENDELETE (2014. június 2.) a közvetítő testület, valamint annak eljárási szabályzata létrehozásáról (EKB/2014/26) L 179/72 AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK 673/2014 RENDELETE (2014. június 2.) a közvetítő testület, valamint annak eljárási szabályzata létrehozásáról (EKB/2014/26) AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK KORMÁNYZÓTANÁCSA,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg?

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg? TÁJÉKOZTATÓ Ahhoz, hogy az álláskeresıt az egyes támogatások megillessék, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen foglalkoztatásához, álláskeresıként történı regisztrálását kell

Részletesebben

A Szent Miklós Alap létrehozása, célja

A Szent Miklós Alap létrehozása, célja Az Esztergomi Önkormányzat 52/2004. (XI.25.) rendelete a Szent Miklós Alap az Esztergomi Gyermekekért támogatási alap létrehozásáról, a jogosultság feltételeirıl és a mőködtetésének rendjérıl (Egységes

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére Elıterjesztés 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye intézményvezetıi

Részletesebben

FİOSZTÁLYVEZETİ-HELYETTES

FİOSZTÁLYVEZETİ-HELYETTES A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ (KSZK) Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium nevében a köztisztviselık jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

9700 Szombathely Kisfaludy S. 57. T/F: 94/500-354, regiofokusz@limexnet.hu www.regiofokusz.hu. Vállalkozásjog. Készítette: Hutflesz Mihály

9700 Szombathely Kisfaludy S. 57. T/F: 94/500-354, regiofokusz@limexnet.hu www.regiofokusz.hu. Vállalkozásjog. Készítette: Hutflesz Mihály Vállalkozásjog Készítette: Hutflesz Mihály A magyar jogrendszer. A jogalkotás rendszere, jogszabályi hierarchia, jogértelmezés, jogalkotás. JOGALKOTÓ SZERV Országgyőlés Kormány Miniszterelnök Miniszter

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Rendelıintézete

Részletesebben

2005. évi.. törvény. a szövetkezetekrıl

2005. évi.. törvény. a szövetkezetekrıl 2005. évi.. törvény a szövetkezetekrıl Az Országgyőlés - kiindulva az Alkotmány 12. -ából, amely szerint az állam támogatja az önkéntes társuláson alapuló szövetkezeteket, - felismerve, hogy a szövetkezeti

Részletesebben

11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e. az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl

11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e. az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl 11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl ( Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 10/2003. (IV.24.) K.r.sz. rendelettel) Fejér Megye Közgyőlése a helyi

Részletesebben

VÉGREHAJTÁSI INTÉZKEDÉSEK AZ EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEKRE ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGRE VONATKOZÓ MAGATARTÁSI KÓDEXÉHEZ

VÉGREHAJTÁSI INTÉZKEDÉSEK AZ EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEKRE ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGRE VONATKOZÓ MAGATARTÁSI KÓDEXÉHEZ VÉGREHAJTÁSI INTÉZKEDÉSEK AZ EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEKRE ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGRE VONATKOZÓ MAGATARTÁSI KÓDEXÉHEZ AZ ELNÖKSÉG 2013. ÁPRILIS 15-I HATÁROZATA Fejezetek: 1. Hivatalos

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 314. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete a Képviselı-testület hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg?

TÁJÉKOZTATÓ. Ki tekinthetı álláskeresınek, és mi illeti meg? TÁJÉKOZTATÓ Ahhoz, hogy az álláskeresıt az egyes támogatások megillessék, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen foglalkoztatásához, álláskeresıként történı regisztrálását kell

Részletesebben

A KÉPVISELŐ PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEIRE VONATKOZÓ

A KÉPVISELŐ PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEIRE VONATKOZÓ A KÉPVISELŐ PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEIRE VONATKOZÓ NYILATKOZAT AZ EURÓPAI PARLAMENT ELJÁRÁSI SZABÁLYZATÁNAK AZ EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEKRE ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGRE VONATKOZÓ MAGATARTÁSI

Részletesebben

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata (az Országos Érdekegyeztetı Tanács 2008. július 04. jóváhagyta) 1. / A szervezet megnevezése: Munkaügyi Közvetítıi

Részletesebben

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5.

PÁLYÁZATI ADATLAP 1. A PÁLYÁZÓ ADATAI: 1.1. NEVE: 1.2. ALAPÍTÁS IDİPONTJA: (év, hó, nap) 1.3. SZÉKHELY: 1.4. TELEPHELY: 1.5. PÁLYÁZATI ADATLAP Tata Város Képviselı-testülete által a helyi mikro-, kis- és középvállalkozások, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, családi gazdálkodók és családi gazdaságok számára, a helyi vállalkozások

Részletesebben

A MEZŐGAZDASÁGI ÉS ERDÉSZETI TRAKTOROKKAL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA

A MEZŐGAZDASÁGI ÉS ERDÉSZETI TRAKTOROKKAL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG VÁLLALKOZÁSPOLITIKAI ÉS IPARI FŐIGAZGATÓSÁG Fogyasztási cikkek Gépjárműipar A MŰSZAKI FEJLŐDÉSHEZ VALÓ HOZZÁIGAZÍTÁSSAL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG MEZŐGAZDASÁGI TRAKTOROK (CATP-AT) ENTR/04-EN

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 52. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Mészöly hagyaték kezelésére vonatkozó együttmőködési megállapodás elfogadására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 117 MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Pályázati felhívás üres háziorvosi állás betöltésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. április 28-i

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 201. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Javaslat a Költségvetési Elszámoló Szervezet igazgatói állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat

Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat Allianz Hungária Nyugdíjpénztár Tagi Kölcsön Szabályzat Ezen szabályzat továbbadása az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár írásos engedélye nélkül nem megengedett. TARTALOMJEGYZÉK 1 A SZABÁLYZAT CÉLJA...3

Részletesebben

1. (1) Az utasítás hatálya kiterjed a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységére.

1. (1) Az utasítás hatálya kiterjed a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységére. 5/2010. számú Klinikai Fıigazgatói Utasítás A különféle gyógyászati eszközök bevitelének és mőködésbe helyezésének engedélyezésérıl az egyes klinikák/intézetek területén Az elmúlt idıszakban átláthatatlanná

Részletesebben

EF-090 ERGO TGR Befektetési egységekhez kötött Életbiztosítások Általános Feltételei

EF-090 ERGO TGR Befektetési egységekhez kötött Életbiztosítások Általános Feltételei EF-090 ERGO TGR Befektetési egységekhez kötött Életbiztosítások Általános Feltételei Tartalomjegyzék 1. A szerzıdéssel kapcsolatos fogalmak 2. Általános rendelkezések 3. A biztosítási szerzıdés alanyai

Részletesebben

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testületének 51/2010. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testületének 51/2010. (XII. 15.) önkormányzati rendelete Budakeszi Város Önkormányzat Képviselı-testületének 51/2010. (XII. 15.) önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselıket megilletı szociális, jóléti és egészségügyi

Részletesebben

Nyilvánosságra hozandó szerzıdési feltételei az Országos Földfelszíni Analóg Rádió és Televízió Mősorszórási Szolgáltatások tárgyában

Nyilvánosságra hozandó szerzıdési feltételei az Országos Földfelszíni Analóg Rádió és Televízió Mősorszórási Szolgáltatások tárgyában ANTENNA HUNGÁRIA ZRT. 1119 Budapest, Petzvál J. u. 31-33. Adószáma: 10834730-2-44 Cégjegyzék száma: 01-10-042190 a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa DH-2644-2/2008. számú határozata alapján az Átláthatóság

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig

HIRDETMÉNY. Érvényes: április 1-tıl visszavonásig HIRDETMÉNY Az ÁLTALÁNOS HITEL ÉS FINANSZÍROZÁSI ZRt. hivatalos tájékoztatója az ügyfeleknél alkalmazott kondíciókról, kamatokról, díjakról, jutalékokról és a fizetések teljesítési rendjérıl egységes szerkezetben

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról 4/2009.(I.29.)Kt.sz. Javaslattevı Testület létrehozása Jánoshalma Város Képviselı-testülete a kitüntetı címek alapításáról és adományozásáról szóló 19/2008.

Részletesebben

A HAJDÚNÁNÁSI HOLDING ZRT. FORGATHATÓ UTALVÁNNYAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGİ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A HAJDÚNÁNÁSI HOLDING ZRT. FORGATHATÓ UTALVÁNNYAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGİ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A HAJDÚNÁNÁSI HOLDING ZRT. FORGATHATÓ UTALVÁNNYAL KAPCSOLATOS TEVÉKENYSÉGÉVEL ÖSSZEFÜGGİ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 1/6 Tartalom PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1. Bevezetés... 3 2. Fogalmak...

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

Intézményfenntartó társulási megállapodás

Intézményfenntartó társulási megállapodás Intézményfenntartó társulási megállapodás Sajószentpéter Város Önkormányzata (székhelye: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4., képviseli: Dr. Faragó ), - gesztor önkormányzat Alacska Község Önkormányzata

Részletesebben

A GÉPJÁRMŰVEKKEL FOGLALKOZÓ MŰSZAKI BIZOTTSÁG ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA

A GÉPJÁRMŰVEKKEL FOGLALKOZÓ MŰSZAKI BIZOTTSÁG ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG VÁLLALKOZÁSPOLITIKAI FŐIGAZGATÓSÁG Egységes piac, fogyasztási cikkekre vonatkozó jogszabályok és azok végrehajtása Gépjárműipar MŰSZAKI BIZOTTSÁG GÉPJÁRMŰVEK ENTR/1722/02-EN Brüsszel,

Részletesebben

A TANÁCS 143/2008/EK RENDELETE

A TANÁCS 143/2008/EK RENDELETE 2008.2.20. Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 44/1 I (Az EK-Szerződés/Euratom-Szerződés alapján elfogadott jogi aktusok, amelyek közzététele kötelező) RENDELETEK A TANÁCS 143/2008/EK RENDELETE (2008. február

Részletesebben

A NEMZETI SZAKÉRTİK EURÓPAI PARLAMENTHEZ TÖRTÉNİ KIHELYEZÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ ELNÖKSÉG MÁJUS 4-I HATÁROZATA

A NEMZETI SZAKÉRTİK EURÓPAI PARLAMENTHEZ TÖRTÉNİ KIHELYEZÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ ELNÖKSÉG MÁJUS 4-I HATÁROZATA 7.1.5. A NEMZETI SZAKÉRTİK EURÓPAI PARLAMENTHEZ TÖRTÉNİ KIHELYEZÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK AZ ELNÖKSÉG 2009. MÁJUS 4-I HATÁROZATA Az Elnökség, - tekintettel az Európai Parlament Eljárási Szabályzata 22.

Részletesebben

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS

M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása AJÁNLATI FELHÍVÁS M2 jármőbeszerzés KÖZOP 5.5. kódszámú angol és magyar nyelvő projektdokumentációjának elkészítése és támogatási kérelmek benyújtása versenyeztetési eljárás Eljárás száma: BKV Zrt. 15/VB-50/2013. AJÁNLATI

Részletesebben

Munkaerı-kölcsönzés. Bihary, Balassa & Társai Ügyvédi Iroda 1028 Budapest, Pasaréti út 83.

Munkaerı-kölcsönzés. Bihary, Balassa & Társai Ügyvédi Iroda 1028 Budapest, Pasaréti út 83. Munkaerı-kölcsönzés jogi háttere Bihary, Balassa & Társai Ügyvédi Iroda 1028 Budapest, Pasaréti út 83. Tartalomjegyzék 1. Jogszabályi háttér 2. Munkaerı-kölcsönzés fogalma 3. Munkaerı-kölcsönzés szereplıi

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

A CODEX Tızsdeügynökség és Értéktár Zártkörően Mőködı Részvénytársaság. Javadalmazási Politikájának Szabályzata

A CODEX Tızsdeügynökség és Értéktár Zártkörően Mőködı Részvénytársaság. Javadalmazási Politikájának Szabályzata A CODEX Tızsdeügynökség és Értéktár Zártkörően Mőködı Részvénytársaság Javadalmazási Politikájának Szabályzata Hatálybalépés idıpontja: 2011.06.01. [jóváhagyta az igazgatóság: /2011.06.09/03. számú, 2011.06.09.

Részletesebben

IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS

IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI TÁVBESZÉLİ SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS Készült: 2003. március 01. Az utolsó módosítás hatályos: 2010. április 1-tıl 1. oldal Tartalomjegyzék 1. A szolgáltató

Részletesebben

- Szervezeti felépítés, hatáskörök és felelısségek (beleértve az irányító- és a kis projekt

- Szervezeti felépítés, hatáskörök és felelısségek (beleértve az irányító- és a kis projekt 3. Melléklet: A Svájci-Magyar Együttmőködési Program keretében mőködı Pályázati Alapok, a Projekt Elıkészítési Alap, a Technikai Segítségnyújtás Alap, és az Ösztöndíj Alap Szabályzata és Eljárásrendje

Részletesebben

Az egyesület alapszabályának adattartalma

Az egyesület alapszabályának adattartalma 41. melléklet a 11/2012. (II. 29.) KIM rendelethez Az egyesület alapszabályának adattartalma 1. Kötelezı rendelkezések az általános rendelkezések körében: 1.1. az egyesület neve 1.2. az egyesület székhelye

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1.

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humán Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Ügyszám: 07-7/669/2011. Ügyintézı: dr. Gáspár Jenı Tárgy: Pályázat kiírása az Integrált Szociális Intézmény igazgatói

Részletesebben

Együttmőködési megállapodás

Együttmőködési megállapodás PE iktatószám: Kórház iktatószám: Együttmőködési megállapodás Melyet a Pannon Egyetem (8200 Veszprém, Egyetem u. 10.; adószáma: 15308816-2-19; OM száma: FI 80554) képviseletében: Dr. Friedler Ferenc rektor

Részletesebben

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA Európai Parlament 2014-2019 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 6.7.2016 EP-PE_TC1-COD(2016)0064 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely első olvasatban 2016. július 6-án került elfogadásra

Részletesebben

E/1/2016. (VII.28.) számú H A T Á R O Z A T A

E/1/2016. (VII.28.) számú H A T Á R O Z A T A A Semmelweis Egyetem Rektorának és Kancellárjának E/1/2016. (VII.28.) számú H A T Á R O Z A T A a Semmelweis Egyetem közalkalmazottainak külföldi tanulmányútjához, valamint munkavállalás és egyéb célból

Részletesebben

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok)

(Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) 2006.4.27. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja L 114/1 I (Kötelezően közzéteendő jogi aktusok) AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 629/2006/EK RENDELETE (2006. április 5.) a szociális biztonsági rendszereknek

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTER E L İ T E R J E S Z T É S az Országos Érdekegyeztetı Tanács részére a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetıségének meghosszabbításáról Budapest, 2009. október 2 Ö S S

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl Sárospatak Város Alpolgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

a képviselő pénzügyi érdekeltségeire vonatkozó nyilatkozat

a képviselő pénzügyi érdekeltségeire vonatkozó nyilatkozat a képviselő pénzügyi érdekeltségeire vonatkozó nyilatkozat AZ EURÓPAI PARLAMENT ELJÁRÁSI SZABÁLYZATÁNAK az európai parlamenti képviselők pénzügyi érdekeltségekre és összeférhetetlenségre vonatkozó magatartási

Részletesebben

hatályos: 2012.01.13-2012.01.14

hatályos: 2012.01.13-2012.01.14 4/2012. (I. 12.) NEFMI rendelet az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának egyes kérdéseirıl szóló 9/1993. (IV. 2.) NM rendelet módosításáról 1 hatályos: 2012.01.13-2012.01.14

Részletesebben

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására Elıterjesztı: Dr. Faragó Péter Készítette: Dr. Guláné Bacsó Krisztina osztályvezetı Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási

Részletesebben

172. sz. Egyezmény. a szállodákban, éttermekben és hasonló létesítményekben irányadó munkafeltételekről

172. sz. Egyezmény. a szállodákban, éttermekben és hasonló létesítményekben irányadó munkafeltételekről 172. sz. Egyezmény a szállodákban, éttermekben és hasonló létesítményekben irányadó munkafeltételekről A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet Általános Konferenciája, Amelyet a Nemzetközi Munkaügyi Hivatal Igazgató

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács 2010. évi munkájáról E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben

A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben 1 A Magyar Tudományos Akadémiáról szóló 1994. évi XL. törvény, a Magyar Tudományos Akadémia Alapszabálya és az Akadémiai Ügyrend egységes szerkezetben = Akadémiai törvény Asz. = Alapszabály Ü. = Ügyrend

Részletesebben

NYILATKOZAT A KÉPVISELŐ PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEIRŐL

NYILATKOZAT A KÉPVISELŐ PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEIRŐL NYILATKOZAT A KÉPVISELŐ PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEIRŐL AZ EURÓPAI PARLAMENT ELJÁRÁSI SZABÁLYZATÁNAK AZ EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK PÉNZÜGYI ÉRDEKELTSÉGEKRE ÉS ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGRE VONATKOZÓ MAGATARTÁSI KÓDEXÉT

Részletesebben

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett 7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Építı közösségek Közmővelıdési intézmények az élethosszig tartó tanulásért címő pályázathoz

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE 3. IKTATÓSZÁM: 2-5/2012. MELLÉKLET: DB TÁRGY: Javaslat egyes önkormányzati rendeltek módosítására és ére ELİTERJESZTİ: Vargha Tamás a

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Solti Gábor vezérigazgató

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Solti Gábor vezérigazgató PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Solti Gábor vezérigazgató Készítette: Dr. Vas Virág Ellenırizte: Mitró Magdolna belsı ellenır Nyirati Ágnes követeléskezelési igazgató Készült: 2010. október 28. Hatályos: 2010.

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. De Rossi Éva vezérigazgató PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT De Rossi Éva vezérigazgató TARTALOMJEGYZÉK 1. A panasz bejelentése... 3 2. A panasz kivizsgálása... 4 3. A panasz nyilvántartása... 6 4. Jogorvoslati lehetıség... 6 5. Záró rendelkezések...

Részletesebben

Referatúra Fıosztály Pécs, Széchenyi tér 1.

Referatúra Fıosztály Pécs, Széchenyi tér 1. Referatúra Fıosztály 7601 Pécs, Széchenyi tér 1. Ügyszám: 08-8/1268/2011. Ügyintézı: dr. Halmosné Czigelédi Judit Tárgy: Keszthelyi Gyula közalkalmazotti jogviszonyának megszüntetése Elıterjesztés az Oktatási

Részletesebben

306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól. Dr. Kugler Tibor. 2012. március 27.

306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól. Dr. Kugler Tibor. 2012. március 27. 306/2011. (XII. 23.) Korm. Rendelet Az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól Dr. Kugler Tibor f ő o s z t á l y v e z e t ő K ö z b e s z e r z é s i H a t ó s á g A Rendelet hatálya

Részletesebben