Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download ""

Átírás

1

2

3

4

5

6

7 2 Szentes Város F építésze és a Polgármesteri Hivatal M szaki Osztálya lakossági fórumot tartott március 3. napján 17 órakor a M vel dési és Ifjúsági Ház épületében a Szentes, Tóth József u szám alatt Jelen voltak: Wittek Krisztina Szentes Város F építésze, Czirok Jánosné Polgármesteri Hivatal M szaki Osztályának vezet je, Jeszenkovics Ádám AZ Építész Bt. tervez je, Móra József képvisel, 9 f szentesi lakos, Lukács Mariann jegyz könyvezet. Téma: A város településszerkezeti terve, helyi építési szabályzata és szabályozási tervének módosítása Wittek Krisztina: Köszöntötte az érdeklődőket. A lakossági fórumot megnyitotta. Elmondta, hogy térkép és projektor segítségével kommentálnák a településszerkezeti tervet, a helyi építési szabályzatot és a szabályozási terv módosítását. Közzé tette, hogy egy évvel ezelőtt hagyta jóvá a Képviselő-testület a város helyi építési szabályzatát és szabályozási tervét, valamint év végén a településszerkezeti tervét. A térkép segítségével az ipari, mezőgazdasági területeket mutatta be elsőként a szabályozási tervek mellett. A telkek funkcionalitását is kiemelten értékelte és a változással érintett területeket taglalta a térkép alapján. A munkálatokon belül szabályozásokat, pontosításokat végeztek el. Előadta, hogy a tervek készítésekor az ipari területek bizonyos részeit mezőgazdasági területté alakították át. A Nagyhegy - térképen rózsaszínnel jelölt rész -- bel- és külterületi része régi zártkertes rész, mely jelenleg mezőgazdasági terület. Az elkerülő út mentén nagy területet hagytak fent a kereskedelemi tevékenységek végzésére. Szentes, Nagyhegy kertváros beépítésű részének bővítését támogatták. A Termál- tó északi részénél hétvégi házas üdülőterületeket jelöltek ki a hasznosításhoz, ezek a korábbi tervben is szerepeltek. Említette továbbá a bányaterületeket is, ahol történetek felmérések és kijelölések agyagkinyerés végett. Új fejlesztési területeket nem jelöltek ki, csak módosításokat hajtottak végre, mint például Alsórét és Bereklapos területeknél. Nagyobb változásként említette, hogy az elkerülő út déli részén, ahol legalább hektárnyi területet lehetne gazdasági területként kezelni, kereskedelmiszolgáltató területnek jelöltek ki, mely a Tiszához viszonylag közel eső terület és ebből kifolyólag alkalmas lenne a tiszai kikötőhöz kapcsolódó logisztika tevékenyég végzésére.

8 3 Az iparterület további bővítését túlzásnak vélték, így általános mezőgazdasági területnek hagyták meg. A Hajnal utca azon része, mely Nagyhegy külterület részén található, a közművesítés megoldott és ennek okán az út felöli sávnál jelöltek ki lakóterületeket. A Kalandpark szabályozását megoldották a strand mellett. Néhány helyen a gazdasági területeket ipari területekre módosították és fordítva is. Bereklaposon kijelöltek egy lakóterületet, mely sűrűn beépített tanyás rész. Kajánújfaluban áthelyeztek néhány tanyát lakóterületbe. Szentes, Alsórét területénél nagyobbra szerették volna felosztani a területeket, ám ezt korlátozta a már korábban kialakult telekstruktúra. A Hékédi terület bármikor beépíthető, ezt a tervezés során nem módosították. A volt vízműnél egy kihasználatlan irodaház található, melynek területét áttették lakóterületbe, további terület részét úgy szabályozták, hogy a bérlőkként jelenlévő gazdasági szereplőkkel egyeztettek a terület jelenlegi használatnak megfelelően. A területrészek jól megközelíthetőek, fejleszthetőek lettek. Kijelölték a Lavotta utcai játszótér területét is a beépítések pontosításán túl. Kérdése, hogy észrevétele van-e a jelenlévőknek? Dancsó János, Szentes, Muskátli utca 6. szám alatti lakos a Váradi Lipót utca vége felöl lévő ingatlana beépítési lehetőségéről érdeklődött. Wittek Krisztina és Jeszenkovics Ádám: Elmondta, hogy látszódik fejlődése a tervnek a többszörös egyeztetéseknek köszönhetően. A lakos kérdésére elmondták, hogy ipari területnek minősítették a Váradi Lipót utca vége felöl lévő ingatlan területét. A projektor segítségével ismertették a terveket a következők szerint: A sötét lila színnel jelölt terület gazdasági terület, a sötétzöld színű terület véderdő és a piros színnel jelölt rész beépítésre szánt terület. A hátulsó rész erdős sávként használható fel, mögötte vízgazdálkodási terület található, ami kék színnel van jelölve a térképen. Közölték továbbá, hogy az állami szervek által alkotott törvényekben és jogszabályokban az előírtak alapján kell eljárniuk, így a munkálatokat ezekhez igazodva végzik a jövőben. Dancsó János szentesi lakos további kérdésére azt a választ kapta a főépítésztől, hogy az északi részén található területre nézve az építkezés megkezdése előtt régészeti feltárásokat szükséges végeztetni. Előzetes számadatokra hivatkozva Ft/ m 2 árat említett régészeti munkadíjként. Hozzátette, hogy előnyben részesítik a régészek azt, ha a talaj nincs mozgatva. Dékány Gyuláné, Szentes, Batthyány utca 13. szám alatti lakos az Ilona Parton az elkerülő úttal párhuzamosan, a volt Termál TSZ területe mögött lévő ingatlana felöl érdeklődött. A víztorony közelében van a m 2 - es ingatlanuk. Helyrajzi számot nem tudott megadni, így térkép segítségével azonosították be a területet. A víztoronytól az elkerülő út felé haladva található meg a szóban forgó telek. A két silógödörből az egyik az ő tulajdonukat képezi.

9 4 Ezen telek megvásárlására korábban azért került sor, mert műhelyt kívántak rá építeni, azonban az építkezésre nem került sor, mivel a tavalyi évben az építési engedély kiadásában illetékes hivatal közölte velük, hogy négyzetméternél kisebb területre nem adnak ki építkezési engedélyt. Ebből kifolyólag szeretné megtudni ezen a fórumon, hogy a jövőben mit tehetnének a területtel a fenti tény tudatában. Wittek Krisztina: A korábbiakban a négyzetméternyi terület meghatározása volt a telekalakításra szóló érték, melyet a későbbiekben négyzetméterre módosították és ajánlotta a lakosnak, hogy - miután a Képviselő - testület jóváhagyja a rendezési tervek módosítását - nyújtsa be építési engedély iránti kérelmét az illetékes hivatalhoz. A lakossági fórum ezen szakában Dancsó János és Dékány Gyuláné elhagyják az előadótermet. Sipos János, 6600 Szentes, Rúzs - Molnár utca 2. szám alatti lakos érdeklődött a belterületen található kis utcákban a felújítási és csatornázási munkálatok tervezése felöl. Wittek Krisztina: A belterületre vonatkozó felújítási és csatornázási munkálatok nem szerepelnek a szabályozási tervben. Sípos János: Előadta, hogy a Nyíri utca és a Nagygörgős utca között található egy terület-, mindösszesen negyven négyzetméteres -, melynek egyik fele aszfaltozott, a másik fele zúzalékos törmelékből áll. Az utóbbi útfelület egyenletlen és a vízelvezetés, mint probléma nincs megoldva, mivel áll a víz az ingatlan előtt. Ebben a szűk utcában egy telefonpózna áll a járda felöli oldalon, a másik oldalon egy villanyoszlop található. Elmondta, hogy szomszédja, amikor építkezett a telefonpózna eltávolítását kérte a telefonszolgáltatótól, aki közölte, hogy fizessen ki Ft- ot a kiemeléséi munkálatokért. Érdeklődne, hogy mit lehetne tenni, hogy ezt a póznát eltávolítsák, mert feleslegessé vált, hiszen sokan rendelkeznek mobiltelefon készülékkel és az utca szűkössége is megszűnne. Móra József: Az elhangzottakat a jegyzőkönyv számára rögzíteni kérte. Elmondta, hogy a csapadékvíz elvezetésére és a telefonpózna eltávolítására szükség lenne ebben az utcában a fentiek indokolása alapján. Sípos János: Előadta, hogy korábban ben, azt az ígéretet kapták, hogy a csatornázás is megoldott lesz az utcájukban. Lefektették a gázvezetékeket és a szennyvízcsatornát.

10 5 Tavaly nyáron egy rövid szakaszon készítettek csapadékvíz elvezető csatornát az aszfaltozott rész mellett, ami a házuk egyik ablakáig tart, a kapu előtti részen tovább már nem lett a csapadékvíz elvezetése megoldott. Móra József: Kérte a projektor általi térkép kivetítését. Elmondta, hogy 668-as helyrajzi számú terület a Nyíri utca 23. szám és a 25. szám, valamint a Rúzs - Molnár utca 2. szám között található. Ígérte, hogy levélben választ ad a feltett kérdésekre. Elmondta, hogy a város ezen részen a csatornázást megoldják, a támogatások elnyerését követően. Czirok Jánosné: A lakos kérdésére a telefonoszloppal kapcsolatosan azt a felvilágosítást adta, hogy fel kellene keresni a szolgáltatót azzal a kérdéssel, hogy élő lekötés található-e még a telefonpóznán, mivel ez előfeltétele eltávolításának, válaszukat követően lehet cselekedni. Sipos János: Véleménye szerint a telefonoszlop megléte felesleges, mivel szomszédja és ő is az internet és a kábeltévé szolgáltatást a villanyoszlopon elvezetett vezetékről nyerik. A Hajnal utcával kapcsolatosan elmondta, hogy a vasúti sínek felöli oldalon bérlemények voltak korábban. Kérdése, hogy a későbbiekben lehetőség nyílik-e telekvásárlásra? Móra József: Elmondta, hogy véderdővé lett nyilvánítva a terület, mert a házsort védeni próbálják a vasút zajától, így telekvásárlásra nincs lehetőség. Kardos Sándor, 6600 Szentes, Arany János u. 6. szám alatti lakos kérdése, hogy a Kossuth utca és Rákóczi utca kereszteződésében lesz-e körforgalom kiépítve a jövőben, mivel a vasárnapi piaci napokon, nehéz közlekedni ebben a kereszteződésben. Wittek Krisztina: Elmondta, hogy tervezésre került körforgalom kiépítése a Kossuth utca és Rákóczi utca kereszteződésében. Terve már elkészült ennek a beruházásnak. Pataki János, 6600 Szentes, Brusznyai sétány 6. szám alatti lakos. Elmondta, hogy évekkel ezelőtt a városnak több kijárata volt, például, ahol most a gyalogos kissorompó van a Bajcsy- Zsilinszky utcánál, itt vasúti forgalom napjainkban nem igen zajlik. Kérdése, hogy nem lehetne-e oda visszaállítani a korábbi elrendezést a nagy sorompóval és a kiszélesített úttal? Wittek Krisztina:

11 6 Elmondta, hogy jelenleg hatályos rendezési terv is számolt ezzel a lehetőséggel. Azonban komplikáltabb megoldása, mert a vasútra nem lehet átjárót tervezni. Azonban a tervezés szem előtt tartja ezt az átalakítást is. Pataki János: A másik vasúttal kapcsolatos kérdése, hogy Berekhátra haladva az Ipari út és a Berekháti bakterház közötti részen található egy településrész, melyről véleménye, hogy az ott lakóknak problémát jelent, a központba bejutás, mivel nagyot kell kerülniük. Gépjárművel, csak az Ipartelepi úton keresztül közelíthető meg a város, vagy a Téglagyári út felé kerülve, illetve dél felé haladva a Vásárhelyi úton keresztül. A Berekháti bakterházat meg kell kerülni, hol ott régebben volt egy átjáró, ahol lovas kocsival is közlekedtek a 60-as évek végéig. Később megszüntették az átjárást, hivatkozva arra, hogy oda még egy fénysorompót fel kellett volna szerelni, hogy az átjáró továbbra is használható legyen. Az ingatlanok értéke is lecsökkent ezen a városrészen. Található egy másik aluljáró a Horváth Mihály utca sarkánál, amely szeméttel van tele. Véleménye, hogy kerékpárutat is lehetne készíteni az aluljárónál, így a vasút alatt kerékpárral át lehetne haladni, ennek eredményeként nem kellene a sötétben közlekedni a gyalogos átjárón keresztül a Nádasdy utca végénél,. Volt még egy észrevétele a Vásárhelyi úttal kapcsolatban. Elmondta, hogy döngetve haladnak el az autók és kamionok az úton, ezért balesetveszélyes ott kerékpárral közlekedni. Kérdése az, hogy egy lakott területre figyelmeztető táblát ki lehet-e tenni, hogy az forgalomcsillapítást eredményezzen? Kardos Sándor: Elmondta, hogy az Ipari út előtt a Kontaktnál többször látta, hogy babakocsit toltak az úton. Kérdése, hogy kerékpárút és járda létesítésére sor kerül- e a jövőben az Ipari út mentén? Wittek Krisztina: Elmondta, hogy az eredeti tervezet végig kialakított kerékpárúttal bír. Említette még, hogy a városban nagy mértékű kerékpárút hálózat lesz kiépítve a jövőben. Pataki János: Fénysorompó felszerelése lenne a megoldás elmondása szerint. Wittek Krisztina: Komolyabb közlekedésmódosítást nem terveztek. Pályázati kiírások által lenne lehetőség kiépítésekre. Demeter István, 6600 Szentes, Kossuth tér 5. szám alatti lakos kérdése, hogy a Görög sarok lebontásra kerül- e a jövőben? Wittek Krisztina:

12 7 Projektor alkalmazásával elő adta, hogy volt terv a Görög sarok lebontásával kapcsolatosan, de az végül nem valósult meg. A Fehérház kérdésében vannak elképzelések, melyek szerint a tetőn lévő raktárhelyiségeket át alakítanák és a teraszt nem bontanák le. Lehetőségként felmerült, hogy helyén egy vendéglátóegység vagy egy kilátó létesítésüljön. Előadta továbbá, hogy a Földhivatal tűzfalához terveztek egy épület, mely üvegből készülne el, és a Napház elnevezést kapná. A Miskolci Egyetemmel együttműködve közös Oktató Központ létesülne a megújuló energia kapcsán. Kiállítótér, oktatóhely és tárgyalóterem is kapna helyet. Hozzátette a fentiekhez, hogy a fényképész helyisége megmaradna a Földhivatal mellett. A buszmegállónál megtalálható kisbüfét szeretnék a későbbiekben lebontani. Demeter István: Nem tartja megfelelőnek elvben, hogy vendéglátóegységet alakítsanak ki a raktárak helyén a legfelsőbb szinten - ellenére annak, hogy a kilátás pazar a belvárosra nézve-, mivel korábban, a Panoráma működése idején az itt lakók nehezen tolerálták a hangzavart. Azonban egy kilátónak létrejöttét támogatnák. Sipos János: Szóvá tette, hogy az idősebb korosztálynak nincs lehetősége szórakozásra a városban a megváltozott szórakozási igények miatt. Demeter István: Érdeklődött a Petőfi Szálló építkezése felöl is. Elmondta, hogy nagyon várják, hogy ismét megnyíljon. Wittek Krisztina: Elmondta, hogy építési engedéllyel rendelkeznek, jelenleg egy pályázat végeredményének kihirdetésére várnak, melyből tőkét nyernének a további munkálatokhoz. Pataki József: Előadta, hogy az Árpád TSZ felé haladva évekkel ezelőtt elkerülő út épült meg, melynek létrejöttéhez a város hozzájárult. Az Árpád TSZ- hez sokan igyekeznek ki dolgozni - fóliákhoz és üvegházakhoz - hajnalban kerékpárral, de a kerékpárút, csak a Nagyhegyi iskoláig van kiépítve. Úgy gondolja, hogy az adózó városlakók megérdemelnék, hogy megépüljön tovább a kerékpárút, mivel itt nagyon sok baleset történt már a hiányos közlekedési feltételek miatt. Kérdése, hogy onnan hogyan lehetne tovább vinni a kerékpárutat az Árpád TSZ- ig, illetve a Kunszentmártoni elágazásig? Móra József: Elmondta, hogy volt már korábban előkészítése a munkának. Wittek Krisztina:

13 8 A rendezési terv tartalmazza a kerékpárút kiépítését, ennek keretében mindent megtettek az ügy érdekében. Sipos János: Kérdése, hogy a tónál megépülő üdülőhöz kerékpárút kialakítására sor kerül-e? Wittek Krisztina: Létesítenek kerékpárutat, de az üdülő megépülése több időt vesz igénybe. Ez a felvetés a korábbi tervekben is szerepelt. Említette, hogy az erre szánt keret már elkülönítésre került a munkálatokra, és a tó környezetét fejleszteni fogják a közlekedés kiépítése által is. Kérdésére egyéb észrevétel nem hangzott el a megjelentek részéről. Megköszönte a jelenlévők értékes hozzászólásait. A lakossági fórumot berekesztette. k. m. f. Wittek Krisztina Főépítész Czirok Jánosné Műszaki Osztály vezetője Lukács Mariann Jegyzőkönyvvezető

14

15

16 Szentes Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének módosítása - VÉLEMÉNYEZÉS Érintettségi kör Államigazgatási szervek, közm szolgáltatók, szomszéd települések El zetes Részt kíván-e El zetes Véleményezés Továbbiakban Részt kíván-e Véleményezés Tervez i válasz 0. közigazgatás Csongrád Megyei Közgy lés x x i illeszkedik a megyei tervhez x 1. településrendezés Csongrád Megyei Közigazgatási Hivatal Dél-Alföldi Állami F építész tájékoztatás i OTrT övezetetit érint módosítások érintettségének véleményezés részletesebb vizsgálata, szerint átdolgozva beépítésre szánt területek növelésének igazolása 2. környezetvédelem Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Természet- és Tájvédelmi Osztály n hozzájárul, korábbi véleményét fenntartja i formai változtatások jogszabályváltozások miatt megválaszolva 3. közegészségügy ÁNTSZ Szentesi, Csongrádi, Kisteleki Kistérségi Intézete n hozzájárul, korábbi véleményét fenntartja n kifogást nem emel x 4. t zvédelem, polgárvédelem Csongrád Megyi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megel zési Osztály n észrevételt nem tesz n hozzájárul x 5. közlekedés (közút, vasút,vízi) Nemzeti Közlekedési Hatóság Délalföldi Regionális Igazgatósága i észrevételt nem tesz i HÉSZ 8. és 11. javítani megválaszolva 5./A közút Magyar Közút i 6. légi közlekedés 7. örökségvédelem 8. természet- tájvédelem Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Dél-Alföldi Iroda Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság n munkatársak bevonása a továbbtervezése, 451 sz. f út melletti területek fejlesztésének átgondolása, Szarvasi úti csomópont tervezésének egyeztetése a Magyar Közút NZRt-vel hozzájárul, nem kíván részt venni i hiányzó lel helyeket pótolni i n észrevételt nem tesz i i ne létesüljön több csomópont megválaszolva n x x Református lelkészlak és Zsoldos téglagyár m emlék HÉSZ kiegészítések, pontosítások megválaszolva megválaszolva 9. földvédelem Csongrád Megyei Földhivatal i hozzájárul i Az elkerül út déli részén lév gazdasági fejlesztést nem támogatja megválaszolva 10. erd rendezés - védelem Bács-Kiskun Megyei Mez gazdasági Szakigazgatósági Hivatal Erdészeti Igazgatóság n észrevételt nem tesz x x x 11. mez gazdasági területrendezése Csongrád Megyei Mez gazdasági Szakigazgatósági Hivatal Földm velésügyi Igazgatóság x x x x x 12. talajvédelem 13. honvédelem Csongrád Megyei Mez gazdasági Szakigazgatósági Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság HM Hadm veleti és Kiképzési F osztály n elfogadását javasolja i hozzájárul x n nem kíván részt venni n hozzájárul x 15. bányászat Szolnoki Bányakapitányság n véleményét fenntartja n hozzájárul x 16. hírközlés Nemzeti Hírközlési Hatóság Szegedi Igazgatóság n saját terve és intézkedése nincs, véleményét fenntartja. i egyeztetésbe bevonni szolgáltatókat, hozzájárul A módosítás anyagát a szolgáltatók megkapták, észrevétlet nem tettek

17 18. állami repülés HM Katonai Légügyi Hivatal x x x x x 20. gázszolgáltató DÉGÁZ n észrevételt nem tesz n hozzájárul x 21. távközlés INVITEL Távközlési Zrt. Déli Régió Nyilvántartó és Hálózat-üzemeltetési Osztály x x n x x 22. vízszolgáltató, csatorna Szentes Víz- és Csatornam Kft. x x i kiegészítések az alátámasztó munkarészhez megválaszolva 23. elektromos szolgáltató DÉMÁSZ x x x x x 24. szomszéd település Nagymágocs, Eperjes, Szarvas, Szelevény, Békésszentandrás, x x n x x Kunszentmárton, Öcsöd 24/a szomszéd település Szelevény x x n x x 24/b szomszéd település Eperjes n észrevételt nem tesz n x x 24/c szomszéd település Öcsöd n kifogást nem emel n észrevételt nem tesz x 24/d szomszéd település Szegvár n észrevételt nem tesz n x c 24/e szomszéd település Nagymágocs x x n észrevételt nem tesz x 24/f szomszéd település Szarvas x észrevételt nem tesz n x x 25. gazdálkodók Árpád-Agrár ZRT, Hungerit Rt., x x x x x

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL F ÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. wittek@szentes.hu tel.: 63/ , 20/ fax.:63/ Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala Hatósági Nyilvántartások Igazgatósága 6721 Szeged, Csongrádi sgt Szeged, Pf.689 Szabó Tibor igazgató részére Ügyintéz jük: Tóthné Mészáros Mária Hivatkozási szám: HZ/9737-4/2010. Ügyintéz : Wittek Krisztina városi f építész Tárgy: Szentes Város településrendezési terveinek és helyi építési szabályzatának módosítása Iktatószám: Tisztelt Hatósági Nyilvántartások Igazgatósága, tisztelt Igazgató Úr! A területrendezési terv részleges módosítása kis mértékben, - és nem minden módosításra kerül területen - de befolyásolja a közm vesítés feladatait. A lakóterületeknél az összközm ves ellátást, gazdasági területeknél a minimum alapközm vízellátás szennyvíz-csatornázás, csapadékvízelvezetés, villamosenergia-ellátás - biztosítását. A területrendezési terv részleges módosítása során a hírközlés szöveges formában javaslattev szinten készült, mivel jórészt konkrét beépítésfejlesztésekr l a terv során nem beszélhetünk. Ezért az üzemeltet kkel egyeztetés külön nem történ, ismervén és figyelembe vett a Nemzeti Hírközlési Hatóság településrendezési terv készítésére vonatkozó évi C. Törvényt, valamint a évi CI. Törvény a Postáról A nyilatkozatban kérjük a Nemzeti Hírközlési Hatóság nyilatkozatát a település fejl dés és építési rendje szempontjából településrendezési eszközként figyelembe vehet saját terveir l és intézkedéseir l. Az üzemeltet kkel egyeztetés külön nem történ, ismervén a figyelembe vett Nemzeti Hírközlési Hatóság településrendezési terv készítésére vonatkozó évi C. Törvényt. A Nemzeti Hírközl Hatóság Hivatal Hatósági Nyilvántartások Igazgatósága kérésére megküldjük az üzemeltet knek a területrendezési terv módosítása tervet. Szentes város területrendezési terv módosításakor figyelembe vettük a 37/2007.(XII.13.) ÖTM rendeletet és a 7/2006. (V.17.) IHM rendelettel többször módosított 29/1999. (X.6.) KHVM rendeletet a távközlési építmények engedélyezésér l. A módosítás közm vesítési munkarészek tervez je: Szentes Dima András - Dima Kft MK , TE-T, TH-T, TV-T Dima.Andras@ybl.szie.hu 06-30/ Szirbik Imre polgármester megbízásából: Wittek Krisztina városi f építész

80

81 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL F ÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. wittek@szentes.hu tel.: 63/ , 20/ fax.:63/ Szentes városában üzemel hírközlési szolgáltatók: 1. Tv NetWork Nyrt 2. Máv Lakásépít és Fenntartó Szövetkezet 3. RubiCom ZRt. 4. Optanet Kft. 5. OPTICON Telekommunikációs Kft. 6. Magyar Telekom NyRrt. Ügyintéz : Wittek Krisztina városi f építész Telefonszám: 20/ Tárgy: Szentes Város településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének módosításához közbens vélemény kérése Iktatószám: Tisztelt Címzett! Az épített környezet alakításáról és védelmér l szóló évi LXXVIII. törvény (továbbiakban: Étv.) 9. (3) bekezdésnek megfelel en ezúton kérem, hogy Szentes Város hatályos rendezési terveinek és helyi építési szabályzatának módosításához észrevételeit, véleményét közölni szíveskedjen. A nyilatkozatban kérjük a Szolgáltató nyilatkozatát a település fejl dés és építési rendje szempontjából településrendezési eszközként figyelembe vehet saját terveir l és intézkedéseir l. A területrendezési terv részleges módosítása kis mértékben, - és nem minden módosításra kerül területen - de befolyásolja a közm vesítés feladatait. A lakóterületeknél az összközm ves ellátást, gazdasági területeknél a minimum alapközm vízellátás szennyvíz-csatornázás, csapadékvízelvezetés, villamosenergia-ellátás - biztosítását. A területrendezési terv részleges módosítása során a hírközlés szöveges formában javaslattev szinten készült, mivel jórészt konkrét beépítésfejlesztésekr l a terv során nem beszélhetünk. Ezért az üzemeltet kkel egyeztetés külön nem történ, ismervén a figyelembe vett Nemzeti Hírközlési Hatóság településrendezési terv készítésére vonatkozó évi C. Törvényt. Szentes város területrendezési terv módosításakor figyelembe vettük a 37/2007.(XII.13.) ÖTM rendeletet és a 7/2006. (V.17.) IHM rendelettel többször módosított 29/1999. (X.6.) KHVM rendeletet a távközlési építmények engedélyezésér l. A módosítás közm vesítési munkarészek tervez je: Melléklet: 1. Teljes dokumentáció CD adathordozón Dima András - Dima Kft MK , TE-T, TH-T, TV-T Dima.Andras@ybl.szie.hu 06-30/ Szentes Szirbik Imre polgármester megbízásából: Wittek Krisztina városi f építész

82

83

84

85

86

87

88

89

90

91

92

93

94

95

96

97

98

99

100

101

102

103

104

105

106

107

108

109

110

111

112

113

114

115

116

117

118

119

120

121

122

2 Szentes Város F építésze és a Polgármesteri Hivatal M szaki Osztálya lakossági fórumot tartott 2010. március 3. napján 17 órakor a M vel dési és Ifjúsági Ház épületében a Szentes, Tóth József u. 10-14.

Részletesebben

Szentes Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének módosítása - VÉLEMÉNYEZÉS

Szentes Város Szerkezeti és Szabályozási Tervének módosítása - VÉLEMÉNYEZÉS Terviratok 1. 9/2010. (I.29.) Kt. Tárgy: Önálló településfejlesztési döntések Szentes Város településrendezési terveinek módosításához 2. 10/2010 (I.29.) Kt Tárgy: Szentes Város településrendezési terveinek

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. Tárgy:

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT. Tárgy: SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT F ÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 Iktatószám:E-..../2011 Ügyintéz : Ügyintéz : Wittek Krisztina f

Részletesebben

A KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSRŐL VISSZAÉRKEZETT VÉLEMÉNYEK, ÉS AZ AZOKRA TETT INTÉZKEDÉSEK ÖSSZEFOGLALÓJA, EGYEZTETŐ TÁRGYALÁS EREDMÉNYE

A KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSRŐL VISSZAÉRKEZETT VÉLEMÉNYEK, ÉS AZ AZOKRA TETT INTÉZKEDÉSEK ÖSSZEFOGLALÓJA, EGYEZTETŐ TÁRGYALÁS EREDMÉNYE A KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSRŐL VISSZAÉRKEZETT VÉLEMÉNYEK, ÉS AZ AZOKRA TETT INTÉZKEDÉSEK ÖSSZEFOGLALÓJA, EGYEZTETŐ TÁRGYALÁS EREDMÉNYE A közbenső véleményezési eljárás során 8 államigazgatási szerv tett véleményezési

Részletesebben

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT FŐ ÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: E 20543 11

Részletesebben

K I V O N A T. A településrendezési terv és helyi építési szabályzat módosítása véleményezési szakaszának lezárásáról

K I V O N A T. A településrendezési terv és helyi építési szabályzat módosítása véleményezési szakaszának lezárásáról K I V O N A T A Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-án tartott ülése jegyzőkönyvéből. TISZALÖK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 65/2014.(VI. 26.) számú határozata

Részletesebben

Győrsövényház. HÉSZ módosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2014. november TH-14-02-13

Győrsövényház. HÉSZ módosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2014. november TH-14-02-13 Győrsövényház HÉSZ módosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2014. november TH-14-02-13 2 Győrsövényház HÉSZ módosítás Véleményezési dokumentáció Aláírólap Felelős tervező: Németh Géza...

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata

Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/ Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály 6600 Szentes, Kossuth tér 6. 63/510-300 Ikt. sz.: E-807-4/2008. Témafelelős: Juhász Márta, Czirokné Tárgy: Szentes Város Helyi Építési Szabályzata és Szabályozási

Részletesebben

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ

TISZATARJÁN KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSÁHOZ JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZ PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u 52 Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy- Zsilinszky út I/2 Tel/Fax: 46/356-345, Mobil:06/530-6676 E-mail: provinciaterv@gmailcom

Részletesebben

SOLTVADKERT S z a b á l y o z á s i t e r v é n e k m ó d o s í t á s a (Elírás javítása)

SOLTVADKERT S z a b á l y o z á s i t e r v é n e k m ó d o s í t á s a (Elírás javítása) ÉPÍTÉSZMŰHELY Kft. Kecskemét, 6000 Wesselényi utca 1. Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É 03 0105 Tel.,fax.:76/482-916 06/30-349-68-74 SOLTVADKERT S z a b á l y o z á s i t e r v é n e k m ó d o s í t

Részletesebben

KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT

KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK KISMÉRTÉKŰ MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u. 52. Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky út 9. I/2 Tel/Fax: /46/ 356-345, /46/ 313-476 E-mail: provinciaterv@gmail.com

Részletesebben

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető.

A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/ /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető. Társadalmi egyeztetés A tervezettel kapcsolatban bővebb felvilágosítás a Titkárságon a 06/29-330-011 /122 es, és 127 es mellék telefonszámon kérhető. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének a

Részletesebben

VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECEN TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK - a 37. városrendezési körzet Házgyár utca, Kishatár utca, Király utca, 17216 hrsz-ú csatorna, Harsona utca által határolt területre vonatkozó - egyszerűsített eljárás

Részletesebben

KAPOLCS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ 20 Jegyzőkönyvi kivonat VÁROS ÉS HÁZ BT NOVEMBER

KAPOLCS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ 20 Jegyzőkönyvi kivonat VÁROS ÉS HÁZ BT NOVEMBER KAPOLCS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ 19 MELLÉKLETEK VÁROS ÉS HÁZ BT 2014. NOVEMBER KAPOLCS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA VÉLEMÉNYEZÉSI

Részletesebben

CompArt Stúdió Tervező és Beruházó Kft. tel.: NEMESVÁMOS KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

CompArt Stúdió Tervező és Beruházó Kft. tel.: NEMESVÁMOS KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA NEMESVÁMOS KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési

Részletesebben

2. TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ELŐZMÉNYEK 2.2. Tájékoztatási szakasz véleményeinek összegzése 2.1. Településfejlesztési döntés (Tájékoztatási szakasz

2. TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ELŐZMÉNYEK 2.2. Tájékoztatási szakasz véleményeinek összegzése 2.1. Településfejlesztési döntés (Tájékoztatási szakasz 2. TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ELŐZMÉNYEK 2.2. Tájékoztatási szakasz véleményeinek összegzése 2.1. Településfejlesztési döntés (Tájékoztatási szakasz véleményei alapján) 2.3. Hatályos HÉSZ (4/2012. (II.28.) önkormányzati

Részletesebben

Rp.I.113-8 (1. és 2. sz. módosítás) a további folyamatban Államigazgatási szervek. küldött. nem kíván részt kíván venni részt venni 1.

Rp.I.113-8 (1. és 2. sz. módosítás) a további folyamatban Államigazgatási szervek. küldött. nem kíván részt kíván venni részt venni 1. Előzetes tájékoztató eljárás A településfejlesztési elképzelésekről és a tervezési programról megtörtént a lakosság és az államigazgatási szervek, valamint az érintett szervezetek tájékoztatása is. Az

Részletesebben

SZABÁLYOZÁSI TERVE A 053/38,42,63,64 HRSZ. ÉS 2748/1-2 HRSZ. TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 202/2013. (IX. 23.) KT.

SZABÁLYOZÁSI TERVE A 053/38,42,63,64 HRSZ. ÉS 2748/1-2 HRSZ. TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 202/2013. (IX. 23.) KT. G Y Ö M R Ő TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE A 053/38,42,63,64 HRSZ. ÉS 2748/1-2 HRSZ. TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 202/2013. (IX. 23.) KT. HATÁROZATA

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2016. (IV.15.) önkormányzati RENDELETE a helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosításáról r Bánk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATAL 3701 Kazincbarcika, Fő tér 4. 48/514-731; fax: 48/514-733 e - mail: ptk@kazincbarcika.hu KAZINCBARCIKA VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK K-4 JELŰ MÓDOSÍTÁSA 2012.

Részletesebben

Create PDF files without this message by purchasing novapdf printer (http://www.novapdf.com)

Create PDF files without this message by purchasing novapdf printer (http://www.novapdf.com) CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉPÍTÉSÜGYI HIVATAL ÁLLAMI F ÉPÍTÉSZ Ügyiratszám: Sz04/113-1/2011. Tárgy: Kiszombor településrendezési tervének módosítása. Étv. 9. (6) Ügyintéz : Sándor Gabriella Hiv. szám:422-10/2011.

Részletesebben

Rendelet-tervezet VAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e

Rendelet-tervezet VAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK./2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Rendelet-tervezet VAJA VÁROS ÖNORMÁNYZAT ÉPVISELŐTESTÜLETÉNE./2016. (...) ö n k o r m á n y z a t i r e n d e l e t e Vaja város Szabályozási Terveinek elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat megállapításáról

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Darabos Gergely és Rácsai Julianna rendezési terv módosítása ügyében beérkezett vélemények elfogadására Tisztelt Képviselő-testület! Hajdúsámson

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2015. március 31-én tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2015. március 31-én tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2015. március 31-én tartandó ülésére. Tárgy: Településrendezési eszközök (településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat)

Részletesebben

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/ Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. út 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó krt. 52. II/5 Tel/fax: 56/343-279 Sz.: 3/2015. JÁSZÁGÓ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE HELYI

Részletesebben

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési szabályzat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA V Á R O S I FŐÉPÍTÉSZ

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA V Á R O S I FŐÉPÍTÉSZ Ügyiratszám: 1623-2 / 2009.. Ügyintéző: Mándi-Hajnal Brigitta / Jné NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA V Á R O S I FŐÉPÍTÉSZ 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-550

Részletesebben

ZAGYVARÉKAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS

ZAGYVARÉKAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS BABILON ÉPÍTÉSZ IRODA BT. 5300 Karcag, Kiss Antal u. 4. T.sz.:10/2016 ZAGYVARÉKAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS Elfogadva: Zagyvarékas Község Önkormányzata.../2016

Részletesebben

Eresztvények A Képviselő-testület támogatja a terület egy részének visszasorolását lakó területbe 2. A Csapás területének

Eresztvények  A Képviselő-testület támogatja a terület egy részének visszasorolását lakó területbe 2. A Csapás területének Tahitótfalu község településszerkezeti tervének, helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének felülvizsgálatához szükséges tájékoztatási dokumentáció A 2010-ben elfogadott településrendezési eszközök

Részletesebben

SZABÁLYOZÁSI TERVE november

SZABÁLYOZÁSI TERVE november G Y Ö M R Ő KOSSUTH-TÖMB TERÜLETÉNEK SZABÁLYOZÁSI TERVE GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 32/2013. (XII. 27.) KT. RENDELETE A 14/2011. (V. 20.) KT. RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL 2013. november

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: Tárgy: Melléklet: E-7997/2014.

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri út és Fonoda utca melletti területeket érintő Miskolci Építési Szabályzat módosítása. Tsz.

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri út és Fonoda utca melletti területeket érintő Miskolci Építési Szabályzat módosítása. Tsz. Tsz.: 88-300048/2013 MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri út és Fonoda utca melletti területeket érintő Miskolci Építési Szabályzat módosítása VÉLEMÉNYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri

Részletesebben

Településszerkezeti terv módosítása (határozattal jóváhagyandó)./2015.( ) határozat-tervezet mellékletekkel

Településszerkezeti terv módosítása (határozattal jóváhagyandó)./2015.( ) határozat-tervezet mellékletekkel Településszerkezeti terv módosítása (határozattal jóváhagyandó)./2015.( ) határozat-tervezet mellékletekkel /2015.(...) KT Soltvadkert településszerkezeti tervének módosítása HATÁROZAT-TERVEZET Soltvadkert

Részletesebben

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA. - a Cser utca északi oldalán -

TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA. - a Cser utca északi oldalán - PARÁD NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA - a Cser utca északi oldalán - 46/2018. (VI.07.) sz. határozattal és 5/2018. (VI.08.) sz. rendelettel ELFOGADOTT

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41. szerinti egyszerűsített eljáráshoz DEBRECEN, 2018. JÚNIUS HÓ 1 2 BEREKFÜRDŐ

Részletesebben

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról HATÁROZAT-TERVEZET Felsőlajos Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

"( ) a mdosítások jóváhagyását javasolja. "

( ) a mdosítások jóváhagyását javasolja. Melléklet a 85/2015. (IV.23.) sz. KGY határozathoz Államigazgatási szervek véleményezésének kiértékelése (a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület!

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület! Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda Vagyongazdálkodási csoport 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Tel.: 63/510-300 Ügyiratszám: H-6114-2/2014 Témafelelős: Bakó Hilda Tárgy: A Szentes, belterület

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41. szerinti egyszerűsített eljáráshoz DEBRECEN, 2018. JÚNIUS HÓ 1 2 BEREKFÜRDŐ

Részletesebben

Az Étv. 9. (3) bek. szerinti közbenső véleményezési eljárásban résztvevő ÁLLAMIGAZGATÁSI SZERVEK VÉLEMÉNYEI

Az Étv. 9. (3) bek. szerinti közbenső véleményezési eljárásban résztvevő ÁLLAMIGAZGATÁSI SZERVEK VÉLEMÉNYEI Az Étv. 9. (3) bek. szerinti közbenső véleményezési eljárásban résztvevő ÁLLAMIGAZGATÁSI SZERVEK VÉLEMÉNYEI CELLDÖMÖLK város 3 részterületére vonatkozó Településszerkezeti és Szabályozási Terv módosításáról

Részletesebben

JOBAHÁZA. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció január TH

JOBAHÁZA. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció január TH JOBAHÁZA Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2014. január TH-14-02-02 2 Jobaháza településrendezési terv módosítás Véleményezési dokumentáció Aláírólap Felelős

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Komló város hatályos bel- és külterületi szabályozási tervének 2012/2.

Részletesebben

KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA

KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA E X! É p í t é s z i r o d a K f t. 5000 Szolnok, Hunyadi út 41. tel. / fax : (56) 423 651 KARCAG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA Településszerkezeti terv (módosítás 2005.) Megállapította

Részletesebben

FEKETEERDŐ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21

FEKETEERDŐ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21 FEKETEERDŐ Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció 2014. szeptember TH-13-02-21 2 Feketeerdő településrendezési terv módosítás Jóváhagyott dokumentáció Aláírólap

Részletesebben

KAZINCBARCIKA VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK K-12 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TELJES ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

KAZINCBARCIKA VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK K-12 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TELJES ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI TERVDOKUMENTÁCIÓ KAZINCBARCIKA VÁROS FŐÉPÍTÉSZE " 3701 Kazincbarcika, Fő tér 4.! 48/514-731; Fax: 48/514-733 mobil:06-20-584-3554 email: lautner.emoke@kazincbarcika.hu. KAZINCBARCIKA VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK K-12

Részletesebben

Beépítésre nem szánt különleges megújuló energia-hasznosítási területek 18/A.

Beépítésre nem szánt különleges megújuló energia-hasznosítási területek 18/A. R E N D E L E T I J A V A S L A T Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2018. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÖTVÖSKÓNYI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 7/2000. (VII. 31.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

Söréd Község Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének módosítása Alba Expert Mérnöki Iroda Bt.

Söréd Község Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének módosítása Alba Expert Mérnöki Iroda Bt. ALÁTÁMASZTÓ MUNKARÉSZEK I. TELEPÜLÉSRENDEZÉS 1. Vizsgálat 1.1. Elhelyezkedés Söréd község Fejér megye észak-nyugati határához közel, Székesfehérvártól 16 km-re helyezkedik el. A települést DNy ÉK-i irányban

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének február 15-i ü l é s é r e

E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének február 15-i ü l é s é r e E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 2018. február 15-i ü l é s é r e Településrendezési eszközök módosítása Tisztelt Képviselő-testület A testület döntése értelmében

Részletesebben

Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete

Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete Tervezet ARNÓT KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének../2013.(V.18.) önkormányzati rendelete A Helyi Építési Szabályzatról szóló a hatályos 21/2008.(XII.17.) önkormányzati rendelet módosításáról ARNÓT

Részletesebben

ELJÁRÁSI DOKUMENTUMOK - ÖSSZEFOGLALÓ - ÁLLAMIGAZGATÁSI SZERVEK ELJÁRÁS SORÁN ADOTT VÁLASZAI

ELJÁRÁSI DOKUMENTUMOK - ÖSSZEFOGLALÓ - ÁLLAMIGAZGATÁSI SZERVEK ELJÁRÁS SORÁN ADOTT VÁLASZAI ELJÁRÁSI DOKUMENTUMOK - ÖSSZEFOGLALÓ - ÁLLAMIGAZGATÁSI SZERVEK ELJÁRÁS SORÁN ADOTT VÁLASZAI KOMLÓ VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA A TERVKÉSZÍTÉSI ÉS A VÉLEMÉNYEZÉSI FOLYAMAT ÖSSZEFOGLALÁSA

Részletesebben

M E N D E. 2014. január

M E N D E. 2014. január M E N D E TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA A 0126/17 HRSZ. TERÜLETRE VONATKOZÓAN MENDE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 22/2013. (XII. 20.) KT. RENDELETE A 11/2002. (X. 8.) KT. RENDELETTEL

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Főépítészétől. Szám:1757-5/ 2012 Javaslat a településrendezési terv módosítás előkészítésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Főépítészétől. Szám:1757-5/ 2012 Javaslat a településrendezési terv módosítás előkészítésére Salgótarján Megyei Jogú Város Főépítészétől Szám:1757-5/ 2012 Javaslat a településrendezési terv módosítás előkészítésére Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város közigazgatási területén két területegység

Részletesebben

MÁRIAHALOM TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS

MÁRIAHALOM TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS 1 MÁRIAHALOM TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV SZERKEZETI TERV, SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS Megbízó Máriahalom község Önkormányzata Murczin Kálmán Polgármester 2527 Máriahalom, Széchenyi

Részletesebben

C E G L É D V Á R O S

C E G L É D V Á R O S C E G L É D V Á R O S TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA SZABÁLYOZÁSI TERV ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA A 03/24, 03/43 ÉS 0334/6 HRSZ. TERÜLETEKRE VONATKOZÓAN JÓVÁHAGYOTT

Részletesebben

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel /2014.( ) határozat Településszerkezeti terv módosítása

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és fogadja el a határozati javaslatot.

POLGÁRMESTERE. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést tárgyalja meg és fogadja el a határozati javaslatot. 1 0 1 I C 1 0 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Tárgy: Budapest, XVII. kerület, Pesti út - (1398004) hrsz-ú út - Gyergyószentmiklós u. - (1398007) hrsz-ú út által határolt terület

Részletesebben

Z S Á M B O K TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 57/2009. (IX. 17.) KT. HATÁROZATA. 2009.

Z S Á M B O K TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 57/2009. (IX. 17.) KT. HATÁROZATA. 2009. Z S Á M B O K TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA ZSÁMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 57/2009. (IX. 17.) KT. HATÁROZATA A 64/2005.(XI. 29.) ÖNK. HATÁROZATTAL ELFOGADOTT TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV

Részletesebben

SZENTES ALSÓRÉT SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA. Szentes város Önkormányzata 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Képviselője: Szirbik Imre polgármester

SZENTES ALSÓRÉT SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA. Szentes város Önkormányzata 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Képviselője: Szirbik Imre polgármester SZENTES ALSÓRÉT SZABÁLYOZÁSI TERV MÓDOSÍTÁSA 2007 MEGRENDELŐ: Szentes város Önkormányzata 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Képviselője: Szirbik Imre polgármester TERVEZŐ: T.T.T. Városépítõ Település-, Magas-

Részletesebben

. számú előterjesztés. Ügyiratszám: 59/75/2016. Ügyintéző: Virányi István Főépítész ELŐTERJESZTÉS

. számú előterjesztés. Ügyiratszám: 59/75/2016. Ügyintéző: Virányi István Főépítész ELŐTERJESZTÉS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Pf: 5. Telefon: 85/501-003 E-mail: polghiv@marcali.hu Fax: 85/501-055 Ügyiratszám: 59/75/2016. Ügyintéző: Virányi István Főépítész. számú

Részletesebben

6600 Szentes, Kossuth tér 6. tel.: 63/ , 20/ fax.:63/

6600 Szentes, Kossuth tér 6.   tel.: 63/ , 20/ fax.:63/ SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 20/9769-391 fax.:63/510-388 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Tárgy: Településrendezési

Részletesebben

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu

Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Tata Város Polgármesterétől H-2890 Tata, Kossuth tér 1. : (36) (34) 588-600 Fax: (36) (34) 586-480 E-mail: polgarmester@tata.hu Szám: I/1-50/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csátalja község Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának módosításáról

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csátalja község Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának módosításáról Csátalja Község Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Csátalja község Településszerkezeti Tervének és Helyi Építési Szabályzatának módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! Csátalja Község Önkormányzat

Részletesebben

Martonvásár város településrendezési eszközök módosítása

Martonvásár város településrendezési eszközök módosítása Martonvásár város településrendezési eszközök módosítása Véleményezési szakaszban beérkezett államigazgatási, partnerségi véleményekre és észrevételekre adott válaszok Intézmény Eljr. szerinti megnevezés

Részletesebben

BOLDOGKÖVÁRALJA KÖZSÉG

BOLDOGKÖVÁRALJA KÖZSÉG PROVINCIA TERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS ÉPÍTÉSZETI TERVEZŐ KFT Levélcím: 3529 Miskolc, Derkovits u. 52. Telephely: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky út 9.I/2 Tel/Fax: /46/ 356-345, /46/ 313-476 Mobil: 06/70/530-6676

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.)

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.) MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.) önkormányzati rendelete Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének Makó Város Önkormányzata Helyi Építési Szabályzatáról szóló 17/2006.(VII.13.)

Részletesebben

BALATONALMÁDI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS

BALATONALMÁDI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS BALATONALMÁDI TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS MEGBÍZÓ Balatonalmádi Város Önkormányzata 8220 Balatonalmádi, Széchenyi sétány 1. TERVEZŐ Völgyzugoly Műhely Kft. 2083 Solymár, Bimbó u. 20. Tel: 439-04-90,

Részletesebben

VÉLEMÉNYEZÉSI SZAKASZ LEZÁRÁSÁRA VONATKOZÓ DÖNTÉS MELLÉKLETE

VÉLEMÉNYEZÉSI SZAKASZ LEZÁRÁSÁRA VONATKOZÓ DÖNTÉS MELLÉKLETE VÉLEMÉNYEZÉSI SZAKASZ LEZÁRÁSÁRA VONATKOZÓ DÖNTÉS MELLÉKLETE SZÉKESFEHÉRVÁR MJV TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÉNEK MÓDOSÍTÁSA a 26/2006. (I.28.) számú önkormányzati rendelettel jóváhagyott, a Székesfehérvár,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. december 5. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyel ség Szám: 72.224-1-4/2010. Ea.: Dr. Kiss Renáta Bánfi Szabolcs (táj- és természetvéd.) Tóth Lajos (víz- és talajvéd. + összefogó)

Részletesebben

állami főépítészi hatáskörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal VMKH Állami Főépítész igen

állami főépítészi hatáskörében eljáró fővárosi és megyei kormányhivatal VMKH Állami Főépítész igen VANYOLA kr. sorszám sorszám 3 1 egyeztetési eljárásban résztvevő államigazgatási szerv egyeztetési szakterület államigazgatási szerv elnevezése válaszolt állami főépítészi hatáskörében eljáró fővárosi

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ VÉLEMÉNYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ egyszerűsített egyeztetési eljáráshoz

KIEGÉSZÍTŐ VÉLEMÉNYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ egyszerűsített egyeztetési eljáráshoz TÁJOLÓ-TERV Területrendezési, Környezetvédelmi és Közigazgatásfejlesztési Kft. BALATONAKARATTYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA (Balatonakarattya 143/2016. (IX.14.) önk. határozat 1. mellékletét

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Pásztó, Kölcsey u. 35. Tel.: (06-32) 460-155 Fax.: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-30/2017. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT

Részletesebben

HUNYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZ MÓDOSÍTÁSA ARANY J. U. - JÓKAI U. - ALKOTMÁNY U. KELETI BELTERÜLETI HATÁR;

HUNYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZ MÓDOSÍTÁSA ARANY J. U. - JÓKAI U. - ALKOTMÁNY U. KELETI BELTERÜLETI HATÁR; HUNYA KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZ MÓDOSÍTÁSA AZ ARANY J. U. - JÓKAI U. - ALKOTMÁNY U. KELETI BELTERÜLETI HATÁR; A JÓKAI U. 437/13 HRSZ-Ú ÚT - AZ É-I ÉS K-I BELTERÜLETI HATÁR KÖZÖTTI TERÜLETEK, TERÜLET

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com. a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 4273-2/2012. 26. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földesi

Részletesebben

területfelhasználási egységekbe sorolja.

területfelhasználási egységekbe sorolja. Kisunyom Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (IX. 11.) önkormányzati rendelete a község helyi építési szabályzatáról és szabályozási tervéről szóló 3/2000. (VI. 19.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

BAKONYSZENTLÁSZLÓ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2015. július TH-15-02-12

BAKONYSZENTLÁSZLÓ. Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2015. július TH-15-02-12 BAKONYSZENTLÁSZLÓ Településrendezési tervmódosítás Egyszerűsített eljárás Véleményezési dokumentáció 2015. július TH-15-02-12 2 Bakonyszentlászló településrendezési terv módosítás Véleményezési dokumentáció

Részletesebben

43. (1) BEKEZDÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSA ALÁTÁMASZTÓ ÉS JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZEK

43. (1) BEKEZDÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSA ALÁTÁMASZTÓ ÉS JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZEK A 10/2018 (V.03.) RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT BUDAFOK-TÉTÉNY BUDAPEST XXII. KERÜLET KERÜLETI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT (30-AS SZÁMÚ VASÚTVONAL ÉSZAKI HATÁRA, ÉRD, DIÓSD, TÖRÖKBÁLINT, BUDAÖRS ÉS A XI. KERÜLET KÖZIGAZGATÁSI

Részletesebben

polgármester városi főépítész Tárgy:

polgármester városi főépítész Tárgy: Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Lautner Emőke városi főépítész Javaslat Kazincbarcika város Településrendezési Terve, ezen belül a Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv

Részletesebben

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ PÉCSÉPTERV STÚDIÓ VÁROSRENDEZÉSs ÉPÍTÉSZETs BELSŐÉPÍTÉSZETs SZAKTANÁCSADÁSs TERVEZÉSs LEBONYOLÍTÁS KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2017. ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ

Részletesebben

A településszerkezeti és szabályozási tervek külterületi vonatkozásai. Sajátságos feladatok a birtokrendezési folyamatban

A településszerkezeti és szabályozási tervek külterületi vonatkozásai. Sajátságos feladatok a birtokrendezési folyamatban A településszerkezeti és szabályozási tervek külterületi vonatkozásai Sajátságos feladatok a birtokrendezési folyamatban Alapvetés Szabályozási terv, Helyi építési szabályzat Birtokrendezés, nyilvántartás

Részletesebben

Nemesgörzsöny község területére korábban rendezési terv ben készült.

Nemesgörzsöny község területére korábban rendezési terv ben készült. VÉLEMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE Nemesgörzsöny község területére korábban rendezési terv 1985- ben készült. A település kiegyensúlyozott fejlődésének elősegítése és a jogszabályi kötelezettség teljesítése miatt Nemesgörzsöny

Részletesebben

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1.

SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. SALGÓTARJÁN MEGYEI JOGÚ VÁROS FŐÉPÍTÉSZE 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. szám: 7399-5 /2008. Javaslat a településrendezési terv és a Salgótarján Megyei Jogú Város Helyi Építési Szabályzatának megállapításáról

Részletesebben

TERVEZET. (4) Az R. 1. számú melléklete helyébe az 1. melléklet lép. (5) Az R. 2. számú melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

TERVEZET. (4) Az R. 1. számú melléklete helyébe az 1. melléklet lép. (5) Az R. 2. számú melléklete helyébe a 2. melléklet lép. A Kormány /2013. (..) Korm. rendelete az egyes nagyberuházásokkal összefüggő közigazgatási ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról szóló kormányrendeletek módosításáról A Kormány a nemzetgazdasági

Részletesebben

Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete

Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete A Helyi Építési Szabályzatról szóló 34/2003. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról Edelény Város Önkormányzat

Részletesebben

ZÁMOLY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV - HÉSZ JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ MEGRENDELŐ: TERVEZŐ:

ZÁMOLY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV - HÉSZ JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ MEGRENDELŐ: TERVEZŐ: ZÁMOLY TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA 1 ZÁMOLY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVEK MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV - HÉSZ JÓVÁHAGYANDÓ MUNKARÉSZ MEGRENDELŐ: Zámoly Község Önkormányzata 8081 Zámoly,

Részletesebben

elfogadott államigazgatási vélemények

elfogadott államigazgatási vélemények 3. melléklet elfogadott államigazgatási vélemények A véleményezési tervdokumentációval kapcsolatos államigazgatási véleményeztetés során kifogást nem emelő, a tervezettel egyetértő észrevétel a következő

Részletesebben

HEREND VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA

HEREND VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA HEREND VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK RÉSZLEGES MÓDOSÍTÁSA 100/2013.(IX.17.) SZ. ÖNK. HATÁROZATTAL ELFOGADOTT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI DÖNTÉS ALAPJÁN 314 / 2012. (XI.8.) KORM. RENDELET 41. SZERINTI EGYSZERŰSÍTETT

Részletesebben

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Pf: 5. Telefon: 85/

VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Pf: 5. Telefon: 85/ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Pf: 5. Telefon: 85/501-003 E-mail: polghiv@marcali.hu Fax: 85/501-055 Ügyiratszám: 468/35/2017. Ügyintéző: Virányi István főépítész 6. számú

Részletesebben

SERÉNYFALVA KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete

SERÉNYFALVA KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete SERÉNYFALVA KÖZSÉG Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelete A Helyi Építési Szabályzatról szóló 3/2007.(III.14.) önkormányzati rendelet módosításáról SERÉNYFALVA KÖZSÉG

Részletesebben

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának

DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának DEBRECEN Megyei Jogú Város Önkormányzatának K Ö Z L Ö N Y E 2010. évi 12. szám 2010. május 31. T A R T A L O M J E G Y Z É K Szám Tárgy Oldal A KÖZGYŰLÉS RENDELETEI 22/2010. (V. 31.) Ö.r. Az Önkormányzat

Részletesebben

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a

N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a N Y Í R E G Y H Á Z A M E G Y E I J O G Ú V Á R O S T e l e p ü l é s r e n d e z é s i e s z k ö z e i n e k m ó d o s í t á s a - 2017 - A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. -a szerinti tárgyalásos

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. A Helyi Építési Szabályzat módosításáról és a Szabályozási Tervek elfogadásáról

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. A Helyi Építési Szabályzat módosításáról és a Szabályozási Tervek elfogadásáról Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 5/05.(III.05.)

Részletesebben

PILISVÖRÖSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS SORÁN

PILISVÖRÖSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS SORÁN PILISVÖRÖSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS SORÁN Megbízó Pilisvörösvár város Önkormányzata Gromon István polgármester 2085 Pilisvörösvár,

Részletesebben

Tompa Településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosítása

Tompa Településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosítása É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T 6000. Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/ 482 916 Levélcím: 6001 Kecskemét Pf 486. E-mail: epitmuh@t-online.hu Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É-03-0105 E-mail:

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület!

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete. Helyben. Tisztelt Képviselő-testület! Szentesi Közös Önkormányzati Hivatal Műszaki Iroda Vagyongazdálkodási csoport Szentes, Kossuth tér. Tel.: /- Ügyiratszám: H-2/2 Témafelelős: Bakó Hilda Tárgy: A Csongrádi utat és a. sz. fő elkerülő szakaszát

Részletesebben

TÁRGY: Településrendezési terv 2016/4. évi részleges módosításával kapcsolatos államigazgatási vélemények ismertetése E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Településrendezési terv 2016/4. évi részleges módosításával kapcsolatos államigazgatási vélemények ismertetése E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 282. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Településrendezési terv 2016/4. évi részleges módosításával kapcsolatos államigazgatási vélemények ismertetése E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD

Részletesebben

IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS - HATÁROZAT ÉS LEÍRÁS

IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS - HATÁROZAT ÉS LEÍRÁS IPOLYTÖLGYES KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERV MÓDOSÍTÁS - HATÁROZAT ÉS LEÍRÁS 2016. MÁJUS.../2016 (...) SZ. ÖNK. HATÁROZAT 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet szerinti

Részletesebben

REGIOPLAN HEGYESHALOM HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA A 12/2015.(XII.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ

REGIOPLAN HEGYESHALOM HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA A 12/2015.(XII.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu HEGYESHALOM HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA A 12/2015.(XII.18.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

6/2015.(III.16.) 12/2005. (XI.

6/2015.(III.16.) 12/2005. (XI. Bócsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2015.(III.16.) számú rendelete a helyi építési szabályokról szóló 12/2005. (XI. 29.) rendelet módosításáról Bócsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben