JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann intézményvezetık

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann intézményvezetık"

Átírás

1 JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének május 31-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Mészáros Miklós polgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr. Friss Attila aljegyzı Kalász Zoltán alpolgármester Keserő Zoltán képviselı Resch János képviselı Dr. Sziberth László képviselı Türjei Attila képviselı Vadasfalvi János képviselı Varga Kálmán képviselı Csonka Ágota a Pénzügyi és Költségvetési Iroda vezetıje, Velner János irodavezetı, Gáspár László, Vanya László, Nagyné Keller Izabella referensek a hivatal részérıl Szalai Tünde, Koós Mariann intézményvezetık Tóth Tamás rendır alezredes, ırsparancsnok, Peszt Péter a Polgárırség elnöke, ifj. Horváth Iván tőzoltóparancsnok Távol maradt: Csere Andrea képviselı (igazoltan) Mészáros Miklós polgármester Szeretettel köszönt mindenkit. Megállapítja, hogy a képviselı-testület határozatképes, egy fı igazoltan van távol, az ülést megnyitja. A módosított meghívót javasolja elfogadni azzal a kiegészítéssel, hogy Lengyel Tibor rendırkapitány, illetve Csiszár Szilárd vállalkozó megérkezésekor tárgyalja a testület az ıket érintı napirendeket. Továbbá a Z/5. napirendet - érintett kérésére - levenni javasolja a napirendrıl. Kalász Zoltán alpolgármester A zárt ülésen az összeférhetetlenség kérdésérıl javasol tárgyalni. Dr. Sziberth László képviselı Ha dönteni nem is, de tárgyaljon a testület a közterület-használattal kapcsolatos szerzıdésrıl.

2 2 Mészáros Miklós polgármester Szavazásra bocsátja a módosított napirendet. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 123/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az alábbiak szerint fogadja el a módosított napirendet: Nyílt ülés: 1. A város közbiztonságának helyzete, a bőnmegelızési koncepció megvalósulása (ÜB) 1. Elıadó: rendırkapitányság vezetıje és a polgárırség képviselıje 2. Beszámoló a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekrıl, valamint a polgármester átruházott hatáskörben hozott döntéseirıl 2. Elıadó: Mészáros Miklós polgármester 3. A gyermekvédelem helyi rendszerérıl szóló 35/2003.(XII.29.) KT számú rendelet módosítása (HB, ÜB) 3. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı 4. Az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól szóló 23/2003.(XI.10.) számú rendelet hatályon kívül helyezése (ÜB) 4. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı 5. Rendelet alkotása a felsıoktatási intézményekben tanuló balatonboglári fiataloknak adható tanulmányi ösztöndíjról (HB, ÜB) 5. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı 6. Rendelet alkotása az általános iskolai felvételnél figyelembe veendı sajátos helyzet meghatározásáról (HB, ÜB) 6. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı 7. A tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló rendelet módosítása (PVB, ÜB) 7. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı 8. Tőzoltóság beszámolója a évi tevékenységrıl (PVB) TÁMOP /2 számú óvodafejlesztési pályázat (PVB, HB, ÜB) Az Alapfokú Mővészetoktatási Intézményben új tanszak bevezetése (PVB, HB, ÜB) A Boglári Általános Iskola 2012/2013. nevelési- és tanévben indítható csoport-, osztály-, valamint órakeret számának meghatározása (HB, PVB) Nyári napközis szolgáltatás igénybevétele az általános iskolánál (HB) Nyári sportrendezvények szervezésérıl tájékoztató (HB) Oltalmazó Kezek Alapítvánnyal kötendı szerzıdés (HB, ÜB, PVB) 14.

3 3 15. HÉSZ költségeihez történı lakossági hozzájárulás (PVB) Önkormányzati bérlakásokról beszámoló (HB, PVB, ÜB) MAHIR Cityposter Kft-vel kötött szerzıdés meghosszabbítására vonatkozó kérelem (PVB, ÜB) Urányi Sport Kft. mérlegbeszámolója (PVB) 19. Elıadó: Sós Zoltán ügyvezetı 19. Bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirıl szóló beszámolói, illetve testületi döntést igénylı bizottsági javaslatok 20. Elıadók: bizottsági elnökök Zárt ülés: Z/1. Raiffeisen Bank ajánlata likvidhitel hosszabbítására, a kötvény kondíciónak meghatározása (PVB, ÜB) Z/1. Elıadó: Mészáros Miklós polgármester Z/2. Perindításra javaslattétel (PVB, ÜB) Z/2. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Z/3. Tamás tanító utca csatornázása érdekében az utca déli végének megnyitása (PVB) Z/3. Z/4. Szılıskislak ivóvíz minıség javító program pályázat keretében elvégzendı elıkészítı feladatokra ajánlatkérés (PVB) Z/4. Z/5. Közterület-használattal kapcsolatos szerzıdés felbontására kérelem (Autó-Máté Kft.) (PVB,ÜB) 17. Z/6. Összeférhetetlenség kérdése Elıadó: Kalász Zoltán alpolgármester Lengyel Tibor rendır alezredes, kapitányságvezetı megérkezik az ülésre. NAPIREND ELİTT Mészáros Miklós polgármester április 30-án életének 67. életévében elhunyt Szabó József Boglárlelle rendszerváltó tanácselnöke tıl 1990-ig vezette a várost. A két község egyesítésének, majd szétválasztásának körülményeit sokan vitatták. De az vitathatatlan, hogy e két esemény között megerısítették és továbbfejlesztették a településeket. Ezekben az években az élet minden területén el kellett érnie Boglárlellének az akkori értékrendek szerinti, a városi ranghoz illı színvonalat. Ezért bıvítették a szakközépiskolát, fejlesztették a bolthálózatot, az egészségügyet, a zeneoktatást, a sport és kulturális életet azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Siófok és Keszthely között Boglárlelle erıs szellemi és gazdasági potenciállal bíró város lehessen. Szabó József emberszeretıen, humánusan próbált úrrá lenni a nehézségeken. Ebben az idıszakban éledtek újjá a legyel-magyar kapcsolatok is. A lengyel menekültek befogadásának 50. évfordulóján Pozsgai Imre jelenlétében ünnepeltek a városlakók. Balatonboglár Képviselı-testülete a múlt évben Boglárlelle várossá nyilvánításának 25., Balatonboglár várossá nyilvánításnak 20. évfordulója alkalmából elismerést adományozott Szabó József részére. Balatonboglár Város Önkormányzatának Képviselı-testülete saját halottjának tekinti ıt. Hamvait május 11-én a balatonboglári temetıben helyezték örök

4 4 nyugalomra. Kéri, egyperces néma felállással adózzanak Szabó József emlékének. Június 4-e a Nemzeti összetartozás napja, az 1920-as trianoni békeszerzıdés aláírásának évfordulója. Az Országgyőlés május 31-én beiktatott törvénnyel kinyilvánította, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja része az egységes magyar nemzetnek. Június 2-án ünnepli a város 801. születésnapját. Mindenkit szeretettel vár a kitüntetések átadására, majd a délutáni önfeledt népünnepélyre, illetve este az utcabálra. Szomorúan vette tudomásul, hogy a horvát testvérvárostól kapott és a Vörösmarty téren felállított festett tojást valaki/valakik hétfı éjjel felborították és kigurították a posta elé. Kéri, akinek információja van az esetrıl, jelentkezzen! Május 25-én került megrendezésre a Fischl-házban a helyi termelık borversenye, ahol kiválasztották a város borát is, a legmagasabb pontszámot a Légli Pincészet János-hegyi Sauvignon Blanc 2011-es évjáratú bora kapta. 1. A város közbiztonságának helyzete, a bőnmegelızési koncepció megvalósulása (ÜB) 1. Elıadó: rendırkapitányság vezetıje és a polgárırség képviselıje Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1-5/2012. Lengyel Tibor rendır alezredes, kapitányságvezetı A fonyódi rendırkapitányság területén a bőncselekményszám csökkent. Sajnos a betöréses lopások száma kismértékben emelkedett. A beszámolóban nem szerepel, hisz még folyamatban lévı ügyrıl van szó, de elmondható, hogy az ereszcsatorna, illetve rézgázcsı lopássorozat felderítése eredményes volt, a gyanúsítottak ellen eljárás folyik. Kiemeli, hogy egy körzeti megbízott beiskolázása történt meg kutyavezetıi tanfolyamra, tehát Balatonbogláron is várható, hogy egy általános járırkutyával egy körzeti megbízott fog tevékenykedni. A holnapi napon három új kolléga is szolgálatba áll, akik bár még gyakorlattal nem, de helyismerettel rendelkeznek, hisz látrányi, ordacsehi, illetve fonyódi lakosok. A turisztikai szezonban a tavalyihoz hasonlóan megerısítı erı fog rendelkezésre állni, technikai változás az idei évben, hogy egy bázison lesznek elhelyezve, Fonyódról lesznek kivezényelve. Türjei Attila képviselı Az általános iskolában az utóbbi idıben elıfordult pénzlopások ügyében a lellei rendırırs visszajelzését várják. Lengyel Tibor rendır alezredes, kapitányságvezetı A holnapi nap folyamán jelentkezni fog az igazgató úrnál a lellei rendırırsrıl egy kolléga és megbeszélhetik az ügy részleteit, elindítható az eljárás. Keserő Zoltán képviselı Mit tud tenni a rendırség a fiatalok elleni atrocitások ellen? Kalász Zoltán alpolgármester Mennyire veszélyeztetett Balatonboglár ifjúsága kábítószer ügyben?

5 5 Lengyel Tibor rendır alezredes, kapitányságvezetı Tapasztalataik szerint iskolák diákjai közötti ellentét az alapja ezeknek az aluljáróban, illetve a vonaton történt eseményeknek. Megkeresték az iskolákat, elıadásokat tartottak, sajnos eljárást is kellett kezdeményezni néhány tanuló ellen, továbbá bizonyos járatokon (vonat) rendszeres járırszolgálatot tartanak. A kábítószerhez kötıdı bőncselekmények ismertté válása alacsony a rendırkapitányság területén. Csiszár Szilárd vállalkozó megérkezik az ülésre. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 124/2012.(V.31.) KT számú 1. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete megköszönve a rendırség munkáját, a város közbiztonságának helyzetérıl, a bőnmegelızési koncepció megvalósulásáról szóló beszámolót elfogadja. 2. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete megköszönve a polgárırség munkáját, a város közbiztonságának helyzetérıl, a bőnmegelızési koncepció megvalósulásáról szóló beszámolót elfogadja. 2. Beszámoló a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról, a két ülés közötti fontosabb eseményekrıl, valamint a polgármester átruházott hatáskörben hozott döntéseirıl 2. Elıadó: Mészáros Miklós polgármester Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1-5/2012. Mészáros Miklós polgármester Tájékoztatást ad a két ülés között történtekrıl. Kalász Zoltán alpolgármester Tájékoztatást kér a BAHART tıkejuttatási kötelezettségrıl történt egyeztetés eredményérıl. Mészáros Miklós polgármester Kormánydöntés kötelezi a várost, illetve a többi érintett önkormányzatokat, hogy október 1- jéig eleget tegyenek tıkejuttatási kötelezettségüknek. Balatonboglárnak 106 millió forintot kellene fizetnie a BAHART Zrt. részére. Természetesen a városnak nem áll rendelkezésére ez a pénzösszeg, a költségvetésében sem tervezte, errıl tájékoztatta az ügyvezetést. Folyamatban van egy egyeztetés a kormánnyal a törlesztés öt évvel történı elhalasztásáról. Dr. Sziberth László képviselı A városközponttal kapcsolatban döntés született, hogy reagálta le ezt a másik fél? Továbbá felmerült a IX. számú épület beépítésének felülvizsgálata is. Tájékoztatást kér a strandi beruházás ütemérıl, az hogyan befolyásolja a nyári szezont. Mikor várható a piacnyitás, illetve hogyan alakul a Kápolna dombi beruházás? Történt-e elırelépés a testvérvárosok idelátogatása ügyében? Megjelenik-e a Boglári Hírek a nyári programokkal? Tájékoztatást kér a Supra TV ügyvezetıjével történt tárgyalásról. Érinti-e az új szolgáltató megjelenése

6 6 városban a jelenlegi szolgáltató váltást? Van-e fejlemény az iskola átadásával kapcsolatban? Várható-e a szakrendelések átadása is? Van-e változás a járások felállítása kapcsán? Resch János képviselı Mikor várható a köztéri illemhely kinyitása? A városközponti térre kéri kihelyezni az oda tervezett három padot. Felhívja a figyelmet, panasz van a jankovich-telepi ebtartó telepre. A közmeghallgatáson Fogel úr társadalmi munkát ajánlott fel, mikor történik egyeztetés a járdaépítés ügyében? Többször hangzott el kérésként a hulladékszállítás ellenırzése. Nem történt meg. Gratulál, jól sikerült a fogathajtó verseny a Platán strandon. Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı A városközponti vállalkozót tájékoztatták a testület döntésérıl, válasz még nem érkezett a megkeresésre. A befejezı ütem témája a júniusi pénzügyi és városfejlesztési bizottsági ülés témája lesz. Mészáros Miklós polgármester A Buborék játszótér megépítésére továbbra sincs engedély, a közremőködı hatóság nem adta még ki a szerzıdésmódosításhoz szükséges dokumentumot, ami lehetıvé tenné a közbeszerzés megindítását. Valószínőleg a beruházás megkezdése az ıszre tolódik, így a nyári turisztikai szezont nem fogja érinteni. A piac, illetve a Kápolna befejezésének határideje június 30. A Szent Erzsébet emlékparkkal kapcsolatos közbeszerzési eljárás elindult, a kivitelezés befejezése ısszel várható. A horvát, illetve német testvérvárosok jelezték részvételüket az augusztus 20-ai rendezvényre. A Boglári Hírek júniusban megjelenik a nyári programokkal, és még további egy nyári szám megjelentetését tervezik. A Supra TV egy korszerő halózatot épít Balatonbogláron, az optikai kábelt villanyoszlopokon kívánják kiépíteni. A gerinchálózat elkészülte után bárki rácsatlakozhat a rendszerre. A járásokkal, iskola, illetve szakrendelés átadással kapcsolatban újabb információ nem áll rendelkezésre. A köztéri illemhely június 1-jével nyitva lesz. A padok kihelyezésével kapcsolatos észrevételt továbbítják a Közterület-fenntartó Szervezet felé. Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Hatósági eljárás van folyamatban a jankovich-telepi ebtartással kapcsolatban. Mészáros Miklós polgármester Kéri, hogy a hivatal foglalkozzon a közmeghallgatáson történt felajánlással, illetve dolgozza ki a hulladékszállítás ellenırzésének módját. Köszönetet mond a majális szervezıinek, jól sikerültek a nyári tárlatmegnyitók, sikeresen lezajlott a MÉTA fesztivál, szép helyre került a fogathajtó verseny és a gyermeknapon is nagyon szép programmal kedveskedtek a résztvevı gyermekeknek. Csiszár Szilárd vállalkozó Ígéretükhöz híven elıször a Gömbkilátó felújítása kezdıdött el a Várdombon. A felújításról elıször egy helyi vállalkozóval állapodott meg, de a munka elkezdésekor a vállalkozó nem jelent meg többszöri megkeresésre sem. Egy másik helyi vállalkozó pedig nem vállalta a pályázatban szereplı összegért a felújítást, ezért a Vertex-Bau Kft. és a Rezgı Bt. fogja a felújítást elvégezni. A szerzıdés szerint június 20-ával végeznek a felújítással. Elıreláthatólag tartható a július 1-jei megnyitó idıpontja. A SZISZI BT átalakult, ezért a júniusi ülésen

7 7 aktualizálni szükséges a szerzıdéseket. A kilátó felújításával párhuzamosan épül a fogadó épület is. A bob-pályára engedéllyel rendelkezik. Mészáros Miklós polgármester Kéri a beruházás elkészültéig minden hónapban adjon tájékoztatást a vállalkozó a fejlesztés menetérıl. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 125/2012.(V.31.) KT számú 1. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a két ülés közötti fontosabb eseményekrıl szóló, valamint a polgármester átruházott hatáskörben hozott döntéseirıl szóló beszámolót elfogadja. 2. A Képviselı-testület - az RTL Klub szerzıdés szerinti forgatásáról szóló, valamint - az orvosi rendelınél megépült napenergia hasznosító berendezésrıl szóló tájékoztatókat elfogadja. Határidı: azonnal 3. A gyermekvédelem helyi rendszerérıl szóló 35/2003.(XII.29.) KT számú rendelet módosítása (HB, ÜB) 3. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1376/2012. A bizottság elfogadásra javasolja a rendelet-módosítást. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke A bizottság is elfogadásra javasolja a rendeletet a jegyzıkönyvben szereplı javítással. rendeletet alkotja: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 28/2012.(VI.19.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszerérıl szóló 35/2003.(XII.29.) KT számú rendelet módosításáról Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a gyermekek védelmérıl és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 18. (1) bekezdés b) pontjában, 18. (2) bekezdésében, 20/C. (4) bekezdésében, 21. (1) és (3) bekezdésében, 29. (1) és (2) bekezdésében, 131. (1) bekezdésében, 148. (5) bekezdésében és 162. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következıket rendeli el:

8 8 A gyermekvédelem helyi rendszerérıl szóló 35/2003.(XII.29.) KT számú rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 11. (2)-(4) bekezdésének és 12. (2) bekezdésének az Egészségügyi és Szociális Bizottság szövegrésze helyébe a Humánpolitikai Bizottság szövegrész lép A Rendelet 16. (1) bekezdés b) és c) pontja helyébe a következı rendelkezés lép: [A kérelemhez az egy háztartásban élık nettó havi jövedelmére vonatkozó alábbi igazolásokat mellékelni kell:] b) havonta rendszeresen mérhetı jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelızı hónap jövedelmére vonatkozó igazolást, c) nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelızı tizenkét hónap alatt szerzett jövedelemre vonatkozó állami adóhatósági igazolást, 3. (1) E rendelet a kihirdetését követı nyolcadik napon lép hatályba, és a hatálybalépését követı napon hatályát veszti. (2) Hatályát veszti a Rendelet a) 7. -a; b) 12. (4) bekezdésének A személyi térítési díjat havonta, a tárgyhónapot követı hó 10. napjáig kell megfizetni. szövegrésze; c) 16. (2) bekezdése. 4. Az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól szóló 23/2003.(XI.10.) számú rendelet hatályon kívül helyezése (ÜB) 4. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1378/2012. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke Az Ügyrendi Bizottság az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól szóló 23/2003.(XI.10.) számú rendelet hatályon kívül helyezését javasolja. rendeletet alkotja: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 29/2012.(VI.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól szóló 23/2003.(XI.10.) számú rendelet hatályon kívül helyezésérıl Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, figyelemmel a jogalkotásról szóló évi CXXX. törvény 13. (2) bekezdésében foglaltakra, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott

9 9 feladatkörében eljárva a következıket rendeli el: 1. Balatonboglár Város Önkormányzatának 23/2003.(XI.10.) számú rendelete az önkormányzati biztos kijelölésének és kirendelésének szabályairól hatályát veszti. 2. E rendelet a kihirdetését követı nyolcadik napon lép hatályba, és a hatálybalépését követı napon hatályát veszti. 5. Rendelet alkotása a felsıoktatási intézményekben tanuló balatonboglári fiataloknak adható tanulmányi ösztöndíjról (HB, ÜB) 5. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1379/2012. A bizottság elfogadásra javasolja a rendelet-tervezetet azzal, hogy a külföldi felsıoktatási intézményben tanulmányokat folytató hallgató részére egyedi elbírálással legyen adható ösztöndíj. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke Az Ügyrendi Bizottság a felsıoktatási intézményekben tanuló balatonboglári fiataloknak adható tanulmányi ösztöndíjról szóló rendeletet elfogadásra javasolja az alábbi módosítással: -1. (2) a) Az e rendeletben meghatározott tanulmányi ösztöndíjra jogosult az a személy, aki a kérelem benyújtásakor valamely felsıoktatási intézményben, a képzés helye szerint államilag elismert alapképzésben vagy mesterképzésben legalább a második félévi tanulmányait folytatja. - Az 1. (3) bekezdését törölni javasolja. Mészáros Miklós polgármester Az ügyrendi bizottság módosító indítványát teszi fel szavazásra. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 6 igen és 2 ellenszavazattal az alábbi rendeletet alkotja: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 30/2012.(VI.19.) önkormányzati rendelete a felsıoktatási intézményekben tanuló balatonboglári fiataloknak adható tanulmányi ösztöndíjról Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következıket rendeli el: (1) E rendelet hatálya azokra a lakcímbejelentés szabályai szerint Balatonbogáron lakóhellyel rendelkezı személyekre terjed ki, akik felsıoktatási képzésben vesznek részt. 1.

10 10 (2) Az e rendeletben meghatározott tanulmányi ösztöndíjra jogosult az a személy, aki a) a kérelem benyújtásakor valamely felsıoktatási intézményben, a képzés helye szerint államilag elismert alapképzésben vagy mesterképzésben legalább a második félévi tanulmányait folytatja; b) a kérelem benyújtásakor legalább 3 éve a lakcímbejelentés szabályai szerint Balatonbogáron megszakítás nélkül lakóhellyel rendelkezik; c) a kérelem benyújtásakor a 30. életévét még nem töltötte be; d) a kérelem benyújtását megelızı félévben a felsıoktatási intézmény által hivatalosan igazoltan legalább 4,50 korrigált kredit index eredményt ért el, és vele szemben az a)-d) pontban felsorolt feltételek együttesen fennállnak. 2. (1) Az ösztöndíj megállapítása pályázati eljárás keretében benyújtott kérelmek alapján, a pályázatban meghirdetett keretösszeg erejéig történik. (2) Az ösztöndíj pályázat kiírását Humánpolitikai Bizottság a helyben szokásos módon teszi közzé. A pályázat benyújtásához szükséges adatlap és kérelem Balatonboglár Polgármesteri Hivatalában ingyenesen átvehetı, vagy az önkormányzat hivatalos honlapjáról letölthetı. (3) A pályázat a hozzá tartozó adatlappal és kérelemmel együtt évente két alkalommal, március 30-ig és október 15-ig nyújtható be Balatonboglár Város Önkormányzat Humánpolitikai Bizottságának címezve Balatonboglár Polgármesteri Hivatalához. (4) A pályázatokat a Humánpolitikai Bizottság a benyújtás határidejét követı rendes bizottsági ülésén bírálja el. (5) Külföldi felsıoktatási intézmény hallgatója esetében az ösztöndíj-kérelem adatlapjához külön kérelmet és szöveges indoklást kell benyújtani, melyrıl a Humánpolitikai Bizottság külön eljárásban dönt. 3. (1) Az ösztöndíjra való jogosultság megállapítása az 1. -ban meghatározott feltételek alapján, az ösztöndíj összegének megállapítása az 1. (2) bekezdés d) pontja szerint igazolt tanulmányi eredmény alapján differenciáltan történik. (2) Azonos tanulmányi eredmény esetén elınyben kell részesíteni azt a hallgatót, aki: a) egyidejőleg több szakon, vagy több felsıoktatási intézményben tanul, és mindegyik szakon elérte az 1. (2) bekezdés d) pontjában meghatározott tanulmányi eredményt, b) szakterületén kimagasló eredményt ért el, c) kutatómunkában aktívan és igazoltan részt vesz, d) tudományos publikációval rendelkezik, e) tevékenysége más módon különösen külföldi ösztöndíj elnyerése, nemzeti vagy nemzetközi sporteredményei alapján kiemelkedı. (3) Ki kell zárni az elbírálásból azt a pályázatot, a) amelyet nem a pályázat benyújtásához rendszeresített nyomtatványnak megfelelı adattartalommal nyújtottak be, b) amely hiányos, c) amely a benyújtásra megállapított határidın túl érkezett.

11 11 4. (1) Az ösztöndíjak pénzügyi fedezetét a képviselı-testület évente az önkormányzat költségvetési rendeletében külön nevesítve biztosítja, amelynek keretösszege legalább Ft. (2) Külföldi tanulmányokat folytató hallgató ösztöndíjának fedezetét a képviselı-testület az önkormányzat éves költségvetési rendelete tartalék alapja terhére biztosítja. (3) Az ösztöndíjat a pályázat benyújtásának határidejét magában foglaló egy tanulmányi félévre, 5 hónapra kell megállapítani. A megállapított ösztöndíj kifizetése november és május hónapban, a hónap 10. napjáig, egy összegben történik. (4) Ösztöndíjra jogosulatlanná válik az a hallgató, aki: a) év közben tanulmányait megszakítja, b) félévét elhalasztja. (5) Az ösztöndíjban részesülı hallgató köteles Balatonboglár Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala jegyzıjének nyolc napon belül írásban bejelenteni, ha a tanulmányait félbeszakítja, vagy tanulmányi félévét elhalasztja. (6) A tanulmányait megszakító, vagy a tanulmányi félévét elhalasztó hallgató a részére a megszakított vagy elhalasztott félévre már kifizetett ösztöndíjat nem köteles visszafizetni az önkormányzat részére, de amennyiben a tanulmányait folytatja, a késıbbi pályázatnál egy félévi juttatásból ki kell zárni. 5. (1) E rendelet július 1-jén lép hatályba. (2) Hatályát veszti Balatonboglár Város Önkormányzat 31/2003. (XII.15.) sz. rendelete a felsıoktatási intézményekben tanuló balatonboglári fiataloknak adható tanulmányi ösztöndíj szabályairól. 6. Rendelet alkotása az általános iskolai felvételnél figyelembe veendı sajátos helyzet meghatározásáról (HB, ÜB) 6. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1380/2012. A bizottság támogatja a rendeletet. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke Az Ügyrendi Bizottság az általános iskolai felvételnél figyelembe veendı sajátos helyzet meghatározásáról szóló rendeletet szintén elfogadásra javasolja. rendeletet alkotja:

12 12 Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 31/2012.(VI.19.) önkormányzati rendelete az általános iskolai felvételnél figyelembe veendı sajátos helyzet meghatározásáról Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 66. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következıket rendeli el: 1. E rendelet hatálya Balatonboglár Város Önkormányzata és Ordacsehi Község Önkormányzata által alapított Balatonboglár-Ordacsehi Települések Közoktatási Intézményfenntartó Társulása által fenntartott általános iskolai feladatellátást biztosító közoktatási intézményekre (a továbbiakban: közoktatási intézmény) terjed ki. 2. (1) A közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény (a továbbiakban: közoktatási törvény) 66. (5) bekezdése alkalmazása vonatkozásában sajátos helyzetőnek minısül az a tanköteles tanuló, aki/akinek: 1. hátrányos helyzető vagy sajátos nevelési igényő, 2. védelembe vételét a gyámhatóság határozatban elrendelte, 3. testvére ugyanabba az iskolába jár, 4. testvére vagy szülıje fogyatékos, vagy tartósan beteg. 5. a szülı munkahelye megegyezik a választott intézménnyel, 6. a szülı munkahelye az iskola felvételi körzetében van, (2) A kérelemben fel kell tüntetni az (1) bekezdésében meghatározott sajátos helyzetet megalapozó körülményt. 3. (1) A törvényi felvételi kötelezettség teljesítése után a szabad férıhelyek mértékéig az általános iskola a sajátos helyzető gyermeket sorsolás nélkül felveszi. (2) A felvétel során a 2. (1) bekezdésben meghatározott sorrend szerint kell a tanulók felvételi kérelmét teljesíteni. (3) Ha az iskola valamennyi sajátos helyzető gyermek felvételi, átvételi kérelmét nem tudja teljesíteni, azt a tanulót kell elınyben részesítenie, aki a 2. (1) bekezdés pontjaiból több feltételnek, azonos számú feltétel esetén több, sorrendben elırébb álló feltételnek felel meg. (4) A (3) bekezdés szerinti azonos súlyú feltételek együttes teljesülése esetén az igazgató a közoktatási törvény 66. (5) bekezdésében foglalt eljárási rend betartásával a jelentkezık közül sorsolással dönt. 4. (1) E rendelet a kihirdetését követı nyolcadik napon lép hatályba. (2) Hatályát veszti Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2009. (II.27.) rendelete az általános iskolai felvételnél figyelembe veendı sajátos helyzet meghatározásáról.

13 13 7. A tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló rendelet módosítása (PVB, ÜB) 7. Elıadó: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 290/2012. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottság elfogadásra javasolja a rendelet-módosítást. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke Az Ügyrendi Bizottság a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló 13/2012.(IV.13.) önkormányzati rendelet módosítását elfogadásra javasolja. Velner János irodavezetı A rendelet 1. bekezdés nélküli szövegrészét kiegészíteni javasolja a következıképpen:. 2. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: (1) Az e rendeletben meghatározott tiltott, közösségellenes magatartás elkövetıjével szemben ezer forinttól százötvenezer forintig terjedı közigazgatási bírság szabható ki. A (4) bekezdést javasolja kiegészíteni a helyszínbírság összegével: (4) A tiltott, közösségellenes magatartás tetten ért elkövetıjével szemben a jegyzı, a közterület-felügyelı és a polgármesteri hivatal erre feljogosított köztisztviselıje ötvenezer forintig terjedı helyszíni bírságot szabhat ki. A 2. -ban a kirívóan szót törölni javasolja. A 3. (2) bekezdésében az igazgatási bírság helyett közigazgatási bírság kifejezést javasol beiktatni. Továbbá a 3. (3) bekezdés a) pontjában az 1. -ának kifejezést javasolja törölni. Mészáros Miklós polgármester Szavazásra bocsátja a módosított rendeletet. rendeletet alkotja: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 32/2012.(VI.19.) önkormányzati rendelete a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló 13/2012.(IV.13.) önkormányzati rendelet módosításáról Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 51. (4) bekezdésében, valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló évi CXL. törvény 94/B. -ában kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következıket rendeli el:

14 14 1. (1) A tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról, valamint a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás elkövetıjével szembeni pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló 10/2012.(III.08.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 2. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: (1) Az e rendeletben meghatározott tiltott, közösségellenes magatartás elkövetıjével szemben ezer forinttól százötvenezer forintig terjedı közigazgatási bírság szabható ki. (2) A Rendelet 2. -a a következı (4)-(6) bekezdéssel egészül ki: (4) A tiltott, közösségellenes magatartás tetten ért elkövetıjével szemben a jegyzı, a közterület-felügyelı és a polgármesteri hivatal erre feljogosított köztisztviselıje ötvenezer forintig terjedı helyszíni bírságot szabhat ki. (5) A város jogellenesen elıállított címerét és az e címerrel díszített dolgot; a város jogellenesen elıállított, illetve forgalomba hozott zászlaját; a város jogellenesen elıállított logoját és az e logoval díszített dolgot; a közterületen közterület-bérleti szerzıdés nélkül elhelyezett hirdetıberendezést el lehet kobozni. (6) Az (5) bekezdés alapján elkobzott dolog tulajdonjoga Balatonboglár Város Önkormányzatára száll át. A Rendelet 5. -a helyébe a következı rendelkezés lép: A tiltott, közösségellenes magatartás miatt a közigazgatási hatósági eljárás lefolytatása, és a cselekmény elbírálása a jegyzı hatáskörébe tartozik. 3. (1) E rendelet a kihirdetését követı nyolcadik napon lép hatályba, és a hatálybalépését követı napon hatályát veszti. (2) A Rendelet 2. (1), (2) és (3) bekezdése pénzbírság (igazgatási bírság) szövegrésze helyébe a közigazgatási bírság szövegrész lép. (3) Hatályát veszti a) a Rendelet 2. (1) bekezdésének, 2. (2) bekezdés a) pontjának, 2. (3) bekezdésének, 2. alcímének, 3. felvezetı szövegének, 4. (1) és (2) bekezdésének, 4. (3) bekezdés a) b) és c) pontjának és záró szövegének kirívóan szövegrésze; b) a Rendelet 4. (2) bekezdése; c) Balatonboglár Város Önkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 1/2011. (02.14.) önkormányzati rendelet 38. (1) bekezdés 44. pontja Tőzoltóság beszámolója a évi tevékenységrıl (PVB) 8. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1-5/2012. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke Megköszönve a tőzoltóság munkáját, elfogadásra javasolja a bizottság a beszámolót.

15 15 Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 126/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete megköszönve a tőzoltóság dolgozóinak munkáját, a évi tevékenységükrıl szóló beszámolót elfogadja. 9. TÁMOP /2 számú óvodafejlesztési pályázat (PVB, HB, ÜB) 9. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1868/2012. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottság támogatja az óvodafejlesztési pályázat benyújtását. A bizottság is támogatja a pályázatot. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke Az Ügyrendi Bizottság szintén javasolja pályázat benyújtását az Óvodafejlesztés címő pályázat elnyerésére. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 127/2012.(V.31.) KT számú 1. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete pályázatot nyújt be az Óvodafejlesztés címő, (TÁMOP /2 kódszámú) könnyített elbírálású pályázat elnyerésére. Sikeres pályázat esetén felhatalmazza a Polgármestert a Közremőködı Szervezettel kötendı Támogatói Okirat aláírására. Határidı: június Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Óvodafejlesztés címő, (TÁMOP /2 kódszámú) könnyített elbírálású pályázat pályázatkészítési díját a pályázati támogatás elnyerése esetén a pályázatkészítı részére átutalja. Határidı: értelem szerint 3. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete hozzájárul ahhoz, hogy az Óvodafejlesztés címő, (TÁMOP /2 kódszámú) könnyített elbírálású pályázat elnyerése esetén a projekt gördülékeny lebonyolítása érdekében - esetleges elszámolási nehézségek esetén- a projekt megvalósításához szükséges pénzeszközt megelılegezi. Határidı: értelem szerint 4. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete felkéri Ordacsehi Község Önkormányzatának Képviselı-testületét, hogy az Óvodafejlesztés címő, (TÁMOP

16 16 12/2 kódszámú) könnyített elbírálású pályázat pályázati támogatásának elnyerése esetén - amennyiben az Ordacsehi tagintézményt is érinti a felmerülı költségekhez arányosan járuljon hozzá. Határidı: értelem szerint 10. Az Alapfokú Mővészetoktatási Intézményben új tanszak bevezetése (PVB, HB, ÜB) 10. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1896/2012. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottság Jazz zene tanszak bevezetését támogatja a zeneiskolában. A bizottság szintén támogatja a Jazz zene tanszak bevezetését, a táncmővészeti ág bevezetését nem javasolja. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke A bizonytalanság miatt január 1. elıtt nem támogatja új tanszak bevezetését a bizottság. Kalász Zoltán alpolgármester Elıfordulhat, hogy január 1-jével olyan radikális változások történhetnek a finanszírozásban, hogy meggondolandó újabb önként vállalt feladatok felvállalása, mert kérdéses lehet az önkormányzat részérıl a fenntartásuk. Türjei Attila képviselı Azért merült fel az új tanszakok bevezetésének lehetısége, hogy a környéken egyedülálló szolgáltatást tudjon nyújtani és így elınyösebb helyzetbe kerüljön az intézmény. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 7 igen szavazattal és 1 tartózkodással az alábbi Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 128/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Boglári Általános Iskola Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Óvoda Alapfokú Mővészetoktatási Intézményében szeptember 1-tıl a Jazz zene, mint új tanszak indítását engedélyezi. Határidı: szeptember 1. Felelıs: Türjei Attila igazgató

17 17 Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 129/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Boglári Általános Iskola Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Óvoda Alapfokú Mővészetoktatási Intézményében szeptember 1-tıl Táncmővészeti ág bevezetéséhez nem járul hozzá, néptánc tanszak indítását nem engedélyezi. Határidı: június 15. (értesítésre) 11. A Boglári Általános Iskola 2012/2013. nevelési- és tanévben indítható csoport-, osztály-, valamint órakeret számának meghatározása (HB, PVB) 11. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1863/2012. A bizottság elfogadásra javasolja a határozati javaslat B változatát. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottságnak is ez a véleménye. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 130/2012.(V.31.) KT számú 1. a.) Balatonboglár Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a 2012/2013. tanévben a Boglári Általános Iskola Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Óvoda bázisintézményében az 1. évfolyamon 2, az 5. évfolyamon 2 osztály szervezését; továbbá 4 napközis csoport, és 1 tanulószobai csoport indítását, szervezését engedélyezi. b.) Balatonboglár Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a 2012/2013. tanévben a Boglári Általános Iskola Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Óvoda bázisintézményében a heti összes tanulói óraszámot 707, a tanulmányi kirándulásra, versenyekre fordítható bázisintézmény szintő éves óraszámot 70 órában állapítja meg. A feladat ellátásához az Alapfokú Mővészetoktatási Intézményben új tanszak indítása miatt - 38 pedagógus álláshelyet engedélyez. (31,5 álláshely a tanórai foglalkozásokhoz, 6,5 álláshely a zeneiskolai feladatok ellátásához.) Határidı: szeptember 1. Felelıs: Türjei Attila igazgató 2. a.) Balatonboglár Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a 2012/2013. tanévben a Boglári Általános Iskola Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Óvoda Ordacsehi tagintézményének iskolájában 1 összevont elsı-második, 1 harmadik, 1 negyedik osztály, és 1 napközis csoport; óvodájában 1 óvodai csoport indítását, szervezését engedélyezi.

18 18 b.) Balatonboglár Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a 2012/2013. tanévben a Boglári Általános Iskola Alapfokú Mővészetoktatási Intézmény és Óvoda Ordacsehi tagintézményének iskolájában a heti összes tanulói óraszámot 90 órában állapítja meg. Az oktatási-nevelési feladatok ellátásához 4 pedagógus és 2 óvodapedagógus álláshelyet engedélyez. Határidı: szeptember 1. Felelıs: Türjei Attila igazgató 3.Balatonboglár Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a Hétszínvirág Óvodában a 2012/2013. nevelési évben 6 óvodai csoport szervezését engedélyezi. A feladatok ellátásához 13 pedagógus álláshelyet engedélyez. (11 óvodapedagógus, 1 tagintézményvezetı, 1 fejlesztı pedagógus) Határidı: szeptember 1. Felelıs: Türjei Attila igazgató 12. Nyári napközis szolgáltatás igénybevétele az általános iskolánál (HB) 12. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1864/2012. A bizottság egyetért a nyári napközis szolgáltatás szervezésével az általános iskolában. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 131/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete felkéri a Boglári Általános Iskola igazgatóját nyári napközi szervezésére a június 18-tól augusztus 10-ig terjedı idıszakban. Balatonboglár Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a nyári napközi idejére a gyermekek étkezési térítési díjának támogatásához hozzájárulni nem tud. Határidı: június 15. Felelıs: Türjei Attila igazgató 13. Nyári sportrendezvények szervezésérıl tájékoztató (HB) 13. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1866/2012. A bizottság elfogadásra javasolja a tájékoztatót.

19 19 Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 132/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a évi nyári sportrendezvényekrıl készített tájékoztatót tudomásul veszi. Sós Zoltán ügyvezetı megérkezik az ülésre. 14. Oltalmazó Kezek Alapítvánnyal kötendı szerzıdés (HB, ÜB, PVB) 14. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 535/2012. A bizottság támogatja a határozati javaslat elfogadását. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottság az Oltalmazó Kezek Alapítvány részére nem, a Segítı Kezek Alapítvány részére viszont támogatta a hozzájárulás megadását, hogy házi segítségnyújtó tevékenységet folytasson. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke A bizottság egyik alapítvány részére sem javasolja a hozzájárulási nyilatkozatot kiadni. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 5 igen, 1 ellenszavazattal és 2 tartózkodással az alábbi Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 133/2012.(V.31.) KT számú 1. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a 78/2012. (IV.26.) Kt számú határozatát visszavonja. Határidı: június 15.(értesítésre) 2. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete nem járul hozzá ahhoz, hogy a balatonboglári székhelyő Oltalmazó Kezek Alapítvány (8630 Balatonboglár, Dózsa Gy. u. 149.) a város közigazgatási területén szociális alapszolgáltatás keretében házi segítségnyújtó tevékenységet folytasson. Az alapítvány részére a hozzájáruló nyilatkozatot nem adja meg. Határidı: június 15.(értesítésre) Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 5 igen, 2 ellenszavazattal és 1 tartózkodással az alábbi Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 134/2012.(V.31.) KT számú 1. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a 79/2012. (IV.26.) Kt számú határozatát visszavonja.

20 20 Határidı: június 15.(értesítésre) 2. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete a finanszírozási rendszerbe július 1-jétıl történı befogadás érdekében - hozzájárul ahhoz, hogy a siófoki székhelyő Segítı Kezek Alapítvány (8600 Siófok, Szigeti u. 3.) a város közigazgatási területén szociális alapszolgáltatás keretében házi segítségnyújtó tevékenységet folytasson december 31- ig. Határidı: június 15.(értesítésre) 15. HÉSZ költségeihez történı lakossági hozzájárulás (PVB) 15. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 688/2012. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottság a tervezési költség befizetési határidejét június 30-ával javasolja elfogadni, az elıterjesztést egyébként támogatja. Dr. Sziberth László képviselı Korábbi testületi döntésnek megfelelıen bizonyos intézmények területe megváltozott és önálló helyrajzi számra kerültek területek. Mivel intézményi területként vannak még feltüntetve, a megosztásnak megfelelıen módosuljon a helyi építési szabályzat. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 135/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete elfogadja a Stadler Építész Iroda kimutatását Balatonboglár Város Helyi Építési Szabályzat és Településrendezési Terv költségeihez történı lakossági hozzájárulásokról. A tervezési költség befizetési határideje: június 30. Határidı: június Önkormányzati bérlakásokról beszámoló (HB, PVB, ÜB) 16. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1-5/2012. A Humánpolitikai Bizottság elfogadásra javasolta a beszámolót, de felmerült, hogy meg kellene vizsgálni a nagy összegő hátralékosok kisebb komfort fokozatú lakásba történı költöztetésének lehetıségét.

21 21 Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság a beszámolót elfogadásra javasolta. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke Az Ügyrendi Bizottság az önkormányzati bérlakásokról szóló beszámolót nem javasolja elfogadni a képviselı-testületnek. Javasolja, hogy a szakági bizottság foglaljon állást és tegyen javaslatot a probléma megoldására. A lakástörvény alapján a fizetési határidı elmulasztása után az önkormányzat felhívja a fizetésre a bérlıt és ha nem teljesít, felmondható a lakásbérleti jogviszony, akkor a bérlı elveszíti a határozatlan idejő státuszát és jogcím nélküli lakáshasználóvá válik. Ebben az esetben felajánlható részére egy alacsonyabb komfort fokozatú vagy kisebb mérető lakás. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 136/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete felkéri a Humánpolitikai Bizottságot, hogy az önkormányzati bérlakások bérlıinek szociális és jövedelmi viszonyait egyedileg elbírálva, tegyen javaslatot a bérleti díj tartozások rendezésére vonatkozóan. Határidı: június 15. Felelıs: Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı 17. MAHIR Cityposter Kft-vel kötött szerzıdés meghosszabbítására vonatkozó kérelem (PVB, ÜB) 18. Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1809/2012. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottság támogatja a MAHIR Cityposter Kft-vel fennálló szerzıdés meghosszabbítását. Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke Az Ügyrendi Bizottság javasolja meghosszabbítani a MAHIR Cityposter Kft-vel fennálló szerzıdését további 5 évvel ig. A szerzıdést az alábbiakban javasolja módosítani: - 2. pont: a hirdetı oszlopok felületének 20 %-át az önkormányzat (saját hirdetéseinek kihelyezése céljából) (ingyenesen) veheti igénybe - 5. pont: A folyamatos karbantartás terjedjen ki az oszlopról leváló hirdetmények közterületrıl történı eltávolítására. A bizottság javasolja felhatalmazni a polgármestert a módosított szerzıdés aláírására. Csonka Ágota a Pénzügyi és Költségvetési Iroda vezetıje A szerzıdés 3. pontjában viszont az önkormányzat helyett a Polgármesteri Hivatalt kellene megjelölni az elszámolással kapcsolatban.

22 22 Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 137/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete meghosszabbítja a MAHIR Cityposter Kft-vel fennálló szerzıdését további 5 évvel, ig. A szerzıdést az alábbiakban módosítja: - 2. pont: a hirdetı oszlopok felületének 20 %-át az önkormányzat (saját hirdetéseinek kihelyezése céljából) (ingyenesen) veheti igénybe - 3. pont: a MAHIR Cityposter Kft. közterület-használati díjként a hasznosított felület után befolyt bevétel 20 %-át fizeti a Polgármesteri Hivatal részére bérleti díjként pont egészüljön ki: A folyamatos karbantartás terjedjen ki az oszlopról leváló hirdetmények közterületrıl történı eltávolítására. A Képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert a szerzıdés aláírására. Határidı: június Urányi Sport Kft. mérlegbeszámolója (PVB) 19. Elıadó: Sós Zoltán ügyvezetı Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1-5/2012. Varga Kálmán a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke A bizottság támogatja, hogy az Urányi János Sport Kft. saját tıkéjének pótlására ,- Ft összegő pótbefizetést rendeljen el a testület. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 138/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Urányi János Sport és Szabadidıközpont 2011 évrıl szóló mérlegbeszámolóját, a könyvvizsgálói ellenırzéssel egyetemben elfogadja, azt jóváhagyja. Határidı: azonnal Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 139/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Urányi János Sport Kft. saját tıkéjének pótlására ,- forint összegő pótbefizetését rendeli el. Felkéri a polgármestert arra, hogy a pótbefizetés végrehajtása iránt tegye meg a szükséges intézkedéseket. Határidı: azonnal

23 Bizottságok átruházott hatáskörben hozott döntéseirıl szóló beszámolói, illetve testületi döntést igénylı bizottsági javaslatok 20. Elıadók: bizottsági elnökök Elıterjesztés írásban csatolva. Ügyiratszám: 1-5/2012. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 140/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Humánpolitikai Bizottság átruházott hatáskörben hozott döntéseirıl szóló beszámolót elfogadja. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 141/2012.(V.31.) KT számú Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Ügyrendi Bizottság átruházott hatáskörben hozott döntéseirıl szóló beszámolót elfogadja. 20. Egyéb Dr. Sziberth László az Ügyrendi Bizottság elnöke A Széchenyi utcában egy tuskóig levágott fa felnyomta egy ott lakó kapuját. İsszel távolítható el a földben lévı tuskó. A viacoloros járda helyreállítása érdekében szükséges a költségek felmérése. Felhívja a figyelmet a hétvégi rendezvényen felmerült mőszaki problémára, a mobil színpad keresztirányú megerısítését meg kell oldani. A képviselı-testület zárt ülésen folytatja munkáját. K.m.f. Mészáros Miklós polgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl.

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag

Részletesebben

2011. január 27. napján tartandó

2011. január 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-1/2011. Sorszám: E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 27. napján

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának 2011. május 19-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Dr. Györe Zsuzsanna bizottsági tag

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának 2012. június 21-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Türjei Attila bizottsági tag Dr. Györe

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt.

JEGYZİKÖNYV. Szalai Tünde, Koós Mariann, Dr. Balázs Lajos, Hujber Lászlóné intézményvezetık. Szaka Zsolt az AVE Zöldfok Zrt. JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. április 26-án megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Mészáros Miklós polgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2014. szeptember 10 - i nyilvános testületi ülésére a 7. sz. napirendi ponthoz Tárgy: Feladat ellátási szerzıdés

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1863/2012. Sorszám: 11. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. május 31. napján

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére 2. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: I. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének /2015. (.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester

Látta: Mészáros Miklós Feikusné Horváth Erzsébet polgármester Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1484/2011. Sorszám: 9. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 26. napján

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/

SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/ SAJTOSKÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 20 / 2005/ XII.28. / SZÁMÚ RENDELETE A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL /EGYSÉGES SZERKEZET/ Sajtoskál község Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

Humánpolitikai Bizottságának

Humánpolitikai Bizottságának Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete Humánpolitikai Bizottságának megtartott n y í l t üléséről. Jelen vannak: Keserű Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag Dr. Regős

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. november 22-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester dr. Kiss Attila képviselı Miovecz

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1..

A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1.. Magyarpolány Község Önkormányzata Képviselı-testületének a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 7/2004. (II.12.) rendelete (egységes szerkezetben) Magyarpolány Község Önkormányzatának Képviselıtestülete

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. január 27-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Kalász Zoltán alpolgármester Feikusné Horváth Erzsébet jegyzı Dr.

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás (továbbiakban: Társulás) fenntartásában mőködı:

A rendelet hatálya. A rendelet hatálya kiterjed a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás (továbbiakban: Társulás) fenntartásában mőködı: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3/2011. (III. 03.) önkormányzati rendelete a térítési és tandíj fizetési kötelezettség helyi szabályozásáról Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2012. (II. 17.) határozata. a ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 4/. (II. 17.) határozata a. ÉVI MUNKA- ÉS ÜLÉSTERVÉRİL I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Nyirád Község Önkormányzatának a költségvetési finanszírozásból

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Szekszárdi Önkormányzat 28/2007.(VI.27.) rendelete az önkormányzati fenntartású közoktatási intézményekben igénybe vett szolgáltatásokért fizetendı térítési díjak és tandíjak megállapításáról, valamint

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2012. január 26. (csütörtök) 1. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj részletes költségkalkulációja Elıterjesztı:

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

2010. december 9. napján tartandó rendkívüli. Az önkormányzat önként vállalt feladatairól beszámoló

2010. december 9. napján tartandó rendkívüli. Az önkormányzat önként vállalt feladatairól beszámoló Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Ügyiratszám: 70-12-1 /2010. Sorszám: 4 E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli)

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli) Községi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Kıtelek, Szabadság út 1. szám M E G H Í V Ó Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. január 24-én (hétfı) délután 14 órakor ülést tart, melyre

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

M U N K A P R O G R A M J A

M U N K A P R O G R A M J A B I Z O T T S Á G A I N A K ** 2 0 1 0. I. f é l é v i tervezett M U N K A P R O G R A M J A 1 Szociális Bizottság A szociális bizottság: a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló többször

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2011. január 28. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Szociálpolitikai Osztály vezetıje Szociálpolitikai

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2015. január 29. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Elıterjesztı: Szociálpolitikai Osztály vezetıje 2.)

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. évi MUNKATERVE

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. évi MUNKATERVE Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi MUNKATERVE Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. évi MUNKATERVE A képviselő-testület 2015. évben 9 ülést tart.

Részletesebben

Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2006.(IV.27.) számú rendelete a gyermekek támogatásáról, a gyermekjóléti alapellátásokról

Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2006.(IV.27.) számú rendelete a gyermekek támogatásáról, a gyermekjóléti alapellátásokról Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2006.(IV.27.) számú rendelete a gyermekek támogatásáról, a gyermekjóléti alapellátásokról Sajószöged Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat

ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA. Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat ASZÓD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. I. félévi MUNKAPROGRAMJA Elfogadva: /2009. (XII.17.) ÖKT sz. határozat 1 2010. JANUÁR 14 / CSÜTÖRTÖK/, 16 óra ***************************** 1./ Rendezési

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról K I V O N A T 2010. augusztus 18-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról 275/2010./VIII.18./ sz. h a

Részletesebben

Bizottságának 2012. január 25-én megtartott n y í l t ülésérıl.

Bizottságának 2012. január 25-én megtartott n y í l t ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. január 25-én megtartott n y í l t ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselı-testülete Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 522-1/2008. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Képviselı-testületének 2008.

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B.1896-12/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának 2012. szeptember 6-án megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Dr. Györe Zsuzsanna bizottsági

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: I.B. 1089-3/2015. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységérıl

Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységérıl ELİTERJESZTÉS Alsónémedi Önkormányzat 2010. évi gyermekvédelmi tevékenységérıl Tisztelt Képviselı-testület! A gyermekek védelmérıl és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény ( továbbiakban

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg.

3. Az önkormányzat a támogatás keretösszegét a város éves költségvetési rendeletében határozza meg. Balatonfőzfı Város Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2014. (IV.22.) önkormányzati rendelete Balatonfőzfı város közigazgatási területén útépítéshez, útfelújításhoz, parkoló kialakításához és járda

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-15 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. június 6-án tartott rendkívüli ülésérıl

Részletesebben

c) egyéb önkormányzati célra (egyéb önkormányzati lakás)

c) egyéb önkormányzati célra (egyéb önkormányzati lakás) Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2011. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a lakásokról és helyiségekrıl szóló 17/2009. (XI. 26.) önkormányzati rendelet módosításáról Lajosmizse Város

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 18/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 110-112. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 110/2011.(IX.27.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV.50-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére Elıterjesztés 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. november 29-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye intézményvezetıi

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. március 31-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Helyi Építési Szabályzat

Részletesebben

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Szám: IV. 167-9/2013. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. november 4-én (hétfın) 10 óra 15 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 5. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat Szám: IV.535/2010. J E G Y ZİKÖNYV a Szekszárdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2010. október 13-án (szerdán) 15 00 órakor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti mőszaki tárgyalójában megtartott alakuló ülésérıl.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester,

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Csányi László alpolgármester, képviselı. Mucsi György társadalmi megbízatású alpolgármester, J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2012. július 20-án megtartott rendkívüli ülésén az Aranyszöm Rendezvényház Tanácskozó Termében Jelen vannak: Csányi László alpolgármester,

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: jegyzo@sarospatak.hu Elıterjesztés a - a képviselı- testületnek - az óvodai körzethatárok módosításáról

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete

Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete Polgárdi Város Képviselı Testület 8/2006.(III.31.)Önk.sz. rendelete A lakások és helyiségek bérletérıl és elidegenítésérıl szóló 10/2003.(X.1.)Önk.sz. rendelet módosításáról 2 Polgárdi Város Képviselı

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17.

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17. Ügyszám: 9-31/2014. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2014. április 17. Szıc 2014 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Szıci Mővelıdési Ház Szıc, Kossuth L. u. 41. Az ülés idıpontja: 2014.

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Készült május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-92012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. május 3-án a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében, a helyi Képviselıtestület

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 19-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2015.(VIII..07.) önkormányzati rendelet 10/2015.(VIII..07.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.:: I. 240-5/2012 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA Ikt. szám: IV. 84/2009. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2009.

Részletesebben

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által VIII. 28-án tartott ülésén hozott határozatairól.

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által VIII. 28-án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 10/2012. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. VIII. 28-án tartott ülésén hozott határozatairól. 120/2012.(VIII.28.)sz.Ök.határozat

Részletesebben

11/2008./IV.24./ számú. r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL

11/2008./IV.24./ számú. r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL TÓSZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 11/2008./IV.24./ számú r e n d e l e t e A GYERMEKVÉDELEM HELYI SZABÁLYOZÁSÁRÓL 2 Tószeg község önkormányzati képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. november 05-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester Dr. Árva-Lóky Zsófia képviselı

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Rendelıintézete

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE október 27-én tartott nyilvános alakuló ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE október 27-én tartott nyilvános alakuló ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2014. október 27-én tartott nyilvános alakuló ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A A polgármester illetményének és költségtérítésének megállapítása

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3583/2012. Sorszám: 12. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. szeptember

Részletesebben

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE TOLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. AUGUSZTUS 06-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 11/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete 12/2015. (VIII.07.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat ülésérıl készült könyvébıl: 146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 24/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 150-154. TARTALOMJEGYZÉK OK: 150/2011.(XII.19.)

Részletesebben

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl

Sárospatak Város Alpolgármesterétıl Sárospatak Város Alpolgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Tisztelt Képviselı-testület! ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 312. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételérıl szóló

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8443 Bánd, Petıfi u. 60. Tel/fax: 88/504-131 E-mail: polgarme@vnet.hu Szám: 48/2/2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: ülésén, 2009. február 9-én /hétfı/ 17

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ügyrendi Bizottságának 2011. november 17-én megtartott nyílt ülésérıl. Jelen vannak: Csere Andrea bizottsági tag Türjei

Részletesebben

A támogatásra vonatkozó általános szabályok 1. A rendelet célja, hatálya

A támogatásra vonatkozó általános szabályok 1. A rendelet célja, hatálya Ordacsehi Község Önkormányzata Képviselı-testületének 10/2014.(X.03.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelıanyag támogatás helyi szabályairól Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselı-testülete

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 110-17/2012. SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK HUMÁN BIZOTTSÁGA JEGYZİKÖNYV Amely készült Közgyőlése Humán Bizottságának 2012. december 27-én 9 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Beszámoló Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységéről

Beszámoló Alsónémedi Önkormányzat évi gyermekvédelmi tevékenységéről Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2351 Alsónémedi, Fı út 58. Tel: 29/337-101, fax: 29/337-250 alsonemedi@upcmail.hu, www.alsonemedi.hu Szám: 41-68 /2012. ELŐTERJESZTÉS Készült:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 3/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 17-19. TARTALOMJEGYZÉK 17/2011.(IV.19.)

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete által. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 36/2011. (VI. 30.

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete által. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 36/2011. (VI. 30. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete által a 2011. június 30-i nyilvános képviselı-testületi ülésen hozott határozatok 36/2011. (VI. 30.) határozata Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl

JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl JEGYZİKÖNYV A Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság 2011. január 17. napján tartott nyílt ülésérıl Jelen vannak: Varga Kálmán PVB elnök Vadasfalvi János PVB tag Csere Andrea PVB tag Bors Miklósné PVB

Részletesebben

KIVONAT. Mely készült Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl.

KIVONAT. Mely készült Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl. április 09-én megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 15/2009. (IV.09.) CsKTT. 16-5911-1/2009. Tárgy: Közbeszerzési szabályzat módosítása Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Tanácsa megtárgyalta a Társulás

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják.

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság 2012. október 24-én 17 óra 10 perckor kezdettel megkezdett 17 óra 45 percig, majd 19 óra

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 11/2008. (II.13.) kt. határozat: A 2008. február 13-ai ülés napirendjének elfogadása. 12/2008. (II.13.)

Részletesebben

M U N K A P R O G R A M J A

M U N K A P R O G R A M J A B I Z O T T S Á G A I N A K *************************************************** 2 0 0 9. II. f é l é v i - tervezett - M U N K A P R O G R A M J A 1 Szociális Bizottság ----------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: Kiss Miklós Polgármester Bársony János Alpolgármester Kránicz József Tibor Képviselı

JEGYZİKÖNYV. Jelen vannak: Kiss Miklós Polgármester Bársony János Alpolgármester Kránicz József Tibor Képviselı JEGYZİKÖNYV Készült Ordacsehi Község Önkormányzati Képviselı-testületének 2014. június 25-én, 17 órakor kezdıdı, az Önkormányzat hivatali helyiségében megtartott nyilvános ülésérıl. A Képviselı-testületi

Részletesebben

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 39/2011. (IX.27.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete. 39/2011. (IX.27.) önkormányzati rendelete Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 39/2011. (IX.27.) önkormányzati rendelete A sajátos nevelési igényű gyermekek nem az önkormányzat fenntartásában működő intézményben fizetendő térítési díjainak

Részletesebben

Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl. Medgyesbodzás Széchenyi u. 38.

Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl. Medgyesbodzás Széchenyi u. 38. Medgyesbodzás Község Polgármesterétıl Medgyesbodzás Széchenyi u. 38. Elıterjesztés Medgyesbodzás Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére a szociális célú tőzifa

Részletesebben

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat i Hivatalának dísztermében 2012. február 13-án megtartott rendkívüli Képviselő-testületi üléséről. Jelen lévő képviselők: Bata József,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának, valamint Jóléti Bizottságának 2011. március 07-én (hétfın) 16.00 órai kezdettel

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T :

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T : J e g y z ı k ö n y v Készült: Pereszteg Község Önkormányzati képviselı-testületének 2010. június 14-én tartott testületi ülésén. Jelen vannak: Práznek József polgármester, Zambóné Németh Ilona jegyzı,

Részletesebben