FARMOSI HUNOR BÉRKILÖVŐ VADÁSZTÁRSASÁG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FARMOSI HUNOR BÉRKILÖVŐ VADÁSZTÁRSASÁG"

Átírás

1 FARMOSI HUNOR BÉRKILÖVŐ VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZAT Érvényes: március 24-től Módosította: Intéző Bizottság Elfogadta: Közgyűlés

2 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Házi Szabályzat célja, hogy a kialakult szokásoknak, helyi sajátosságoknak megfelelően rendezze azokat a kérdéseket, amelyeket a vadászattal kapcsolatos jogszabályok nem rendeznek. E szabályzattal arra törekszünk, hogy a Vadásztársaságunk fegyelmezett tagjainak kulturált szórakozást biztosítsunk a vadgazdálkodási, környezetvédelmi és természetvédelmi célkitűzéseink megvalósítása kapcsán. A Házi Szabályzat hatálya kiterjed VT. minden tagjára és tagjelöltjére, a vadászterületünkön a vendég és a bérvadászokra, illetve a Vadásztársasággal szerződésben álló munkavállalókra. A Házi Szabályzat ismerete és alkalmazása minden vadásztársasági tagnak, alkalmazottnak kötelessége, a vadásztársasági tagok vendégei meghívójuk által szereznek tudomást a Házi Szabályzat előírásairól. A Házi Szabályzat területi hatálya kiterjed a Földtulajdonosi Közösséggel kötött haszonbérleti szerződésben meghatározott területekre. A vadásztársaság a vadászati jogért a Földtulajdonosi Közösség részére bérleti díjat fizet a bérleti szerződésben foglaltaknak megfelelően. A vadászterület közigazgatási jellemzői: A vadászterület hatósági nyilvántartási száma: A vadászterület becsült mérete 6414 ha. A vadászterület határainak leírása: A Budapest-Szolnok vasútvonal nyomvonalán haladva a Farmos-Tápiószentmárton határvonal találkozásától Budapest irányába, majd Nagykáta és Tápiószentmárton határvonalán haladva a Farmos-Nagykáta-Tápiószentmárton hármas közigazgatási határt jelző kőig. A hármas határt jelző kőtől a Nagykáta-Farmos határán lévő dűlőúton Jászberény- Nagykáta-Farmos közös határáig. Pest megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye határa a Jászboldogházára vezető kövesútig. A kövesúton jobbra fordulva Tápiógyörgye irányába haladó kövesút, majd áthaladva Tápiógyörgye községen, a Tápiószele község felé vezető kövesúton a Budapest-Szolnok vasúti átjáróig. A Tápiógyörgyei vasúti átjárótól a vasútvonal mentén haladva a Tápiószelei Vasútállomásig. A vasútállomásról Tápiószele községen keresztül Cegléd felé a Rákóczi úton haladva a 311-es főútig, a 311-es főúton haladva a Tápió híd kereszteződéséig, majd a Tápió folyó nyomvonalán a Hajta-patak találkozásáig. A Hajtapatak nyomvonalát követve a 311-es főút találkozásáig (hídig), majd a 311-es főút nyomvonala Tápiószentmárton-Farmos közigazgatási határáig, majd a Budapest-Szolnok vasútvonalig a kiindulási pontig.

3 3 II. A VADÁSZATOK RENDJE, VADÁSZATI MÓDOK Vadászni csak a mindenkor érvényben lévő vadászatra vonatkozó jogszabályokban (vadászati törvény) és az ezt részletező rendeletekben leírtak betartásával lehet. Minden vadászat során kímélni, óvni kell a természet értékeit, és az alkotott létesítményeket, növényi kultúrákat, és kerülni kell ezek károsodását. Vadászati érdekből nem szabad környezetvédelmi és természetvédelmi rendelkezéseket sérteni. Tilos a vadászterületen sötétedés után vadászat céljából a vadállomány nyugalmát zavarni, kivétel ez alól a jogszabályban meghatározott vaddisznó és róka éjszakai vadászata, illetve a napfelkeltét egy órával megelőző, és napnyugtát egy órával meghaladó időtartamra eső vadászat. Éjszakai vadászat esetén -engedély birtokában- tilos a rendelkező törvények értelmében a reflektor használata, viszont kötelező a keresőtávcső, fegyvertávcső, fegyverlámpa és zseblámpa használata. Minden egyéni vadászat alkalmával kötelező a beírókönyv (vadászati napló) használata, amely a Vadászházban került elhelyezésre. A társas vadászatokon az erre külön rendszeresített könyvben kell rögzíteni a jelenlevőket. A beírókönyvbe való beírásnál figyelembe kell venni az ott kért adatokat, azokat kötelezően pontosan kell kitölteni, ezen felül meg kell jelölni az elejteni kívánt vadfajt is! A beírókönyvbe minden vadászatot annak megkezdése előtt új sorszámon be kell vezetni, a leshelyet a bejegyzett időpont után 1 órán belül el kell foglalni. Magaslesre való kiülésnél a les pontos helyét és a számát a beírókönyvbe rögzíteni kell. Lesvadászat alkalmával a leshelyet a lehető legrövidebb úton kell megközelíteni és elhagyni. A vadazonosító jelek felhasználásának helyi szabályai: A vadazonosító jeleket a vadászati hatóságtól a vadásztársaság mindenkori vadászmestere által megbízott hivatásos vadász veszi át és tárolja azokat. Egyéni vaddisznó vadászat esetén a vadászok a vadászmester által megbízott hivatásos vadásztól maximum 1db vadazonosító jelet vehetnek fel aláírás ellenében. A további vadazonosító jelet csak akkor vehet fel a sportvadász, ha az előzőt felhasználta. A vadazonosító jel megsemmisülése, megrongálódása, elvesztése esetén a körülmények részletes leírásával jegyzőkönyvet kell felvenni. A vadazonosító jelekkel történő visszaélések esetében az a személy a felelős, akinek a nevére az azonosító jel ki lett adva. A vadászati év lejárta előtt minimum egy héttel a fel nem használt vadazonosító jeleket vissza kell adni a hivatásos vadásznak. A Vadászmester felszólítására a sportvadász köteles elszámolni a vadazonosító jellel a hivatásos vadász felé, a Vadászmester kérésére az azonosító jel visszahívható.

4 4 Amennyiben a vadász nem tud elszámolni a felvett vadazonosító jellel, akkor köteles megtéríteni a Vadászati Hatóság által a Vadásztársaságra kirótt bírságot, valamint büntetésként a mindenkori tagdíj 10 %-át. A vadazonosító jelek felhasználásáról nyilvántartást kell vezetni. A nyilvántartás vezetését és az évenkénti vadazonosító jel felhasználások elszámolását a vadászmester által megbízott hivatásos vadász végzi a Vadászati Hatóság felé. 1./ TÁRSAS VADÁSZATOK Vadászati idényenként szervezett társasvadászatokat tartunk. Ezek ütemtervét az IB készíti el, és a vadászatok megkezdése előtt kiadja minden tagnak és a hivatásos vadásznak. Vadgazdálkodási érdekből jogosult az IB a kiadott ütemtervtől eltérően megtartani a meghirdetett társas vadászatokat. A tagságot az intézkedésről időben értesíteni kell. Minden társas vadászat legalább reggel 8 órától délután 14 óráig tartson, előbb abbahagyni az eredménytől függően a vadászat vezetője illetve a kint lévő tagok többségi akaratával lehessen. Fácán, nyúl csak az IB által szervezett társas vadászatokon ejthető el. Vadgazdálkodási érdekből az IB a hivatásos vadásznak adhat ettől eltérő utasítást egyedek kilövésére. Minden más vadfaj a vadászatra érvényes szabályok szerint, egyéni vadászaton is elejthető. A sportvadász a vadászati idényben társas vadászatokra három alkalommal hívhat vendéget, az Intéző Bizottság tagjai öt alkalommal hívhatnak vendéget, a vendégjegy kitöltése kötelező. Az Intéző Bizottság a megfontolása szerint hívhat vendéget a Vadásztársaság érdekében. Társas jutalomvadászatot szervezhet az IB idényenként a Vadásztársasággal kapcsolatban álló szervek képviselőinek, a vadásztársaságot segítő vállalkozóknak, egyéb szolgáltatásokat végző személyeknek, és a kiemelkedő társadalmi munkát végző sportvadászok jutalmazására. A jutalomvadászaton az IB által meghívott személyek vehetnek részt! Társas vadászatot szervezhetnek a tagok az IB hozzájárulásával őz, vaddisznó, nyúl és fácán vadászat kivételével minden egyéb más vadfajra. Az IB a mezőgazdaságban keletkezett vadkárok csökkentése érdekében vadkár elhárító vadászatokat is szervezhet a fennálló vadászati jogszabályok értelmében és a megfelelő engedélyek birtokában.

5 5 Vadászatvezetők feladata: Kialakítják a vadászat forgató könyvét. Meghatározzák a hajtások számát, helyét, amelyet eligazításkor a vadászatvezető ismertet. A résztvevők egyéni felelősségének érintetlenül hagyása mellett a vadászatvezető felelős a vadászat szabályszerű és biztonságos lefolyásáért. Ezért utasításait ha azok jogszabállyal vagy hatósági utasításokkal nem ellentétesek a résztvevők az egyébként viselt vadászati tisztségüktől függetlenül kötelesek maradéktalanul betartani. Feladata a jelenléti ív kitöltése, a vadászaton részt vevőkkel való aláíratása, balesetvédelmi oktatás megtartása, a vadászat levezetése. Gondoskodik a vadászat során a Helyi Szabályzatban foglaltak betartásáról. A vadászat során indítja a vadászokat és a hajtókat, a hajtás során pedig irányítja a hajtás lefolyását. Ügyel arra, hogy minden résztvevő betartsa a vonatkozó rendelkezéseket, hogy a lőtt vadakat megkeressék, és azok átadásra kerüljenek. Joga a vadászat rendjét sértő vadász figyelmeztetése, súlyosabb esetben a vadászatból való kizárása. Utasításait a vadászat minden résztvevője köteles végrehajtani. 2./ EGYÉNI VADÁSZATOK a.) Őzvadászat Az éves vadgazdálkodási tervben meghatározott számú, ivarú és meghatározott korú őzet hozunk terítékre. Az IB javaslatára a közgyűlés határozza meg, hogy a bérvadásztatásra szánt egyedeken kívül, a sportvadász személy szerint mit ejthet el. A közgyűlés biztosíthat keretet az IB részére az előre nem tervezett személyek részére. Az őzkilövési engedélyek elosztásánál figyelemmel kell lenni a sportvadásznak a vadásztársaság érdekében végzett társadalmi munkájára. A kötelező mértéket meghaladó társadalmimunkát tekintjük az elosztás elsődleges alapjának Az őzvadászat a mindenkor fennálló jogszabályok betartása mellett a hivatásos vadász kíséretében folytatható, a vadazonosító jelet biztosítja és a nyilvántartásban rögzíti. Szükség esetén az IB más személyt is kijelölhet a vadász kíséretére. A sportvadász csak a kísérő által meghatározott egyedet lőheti ki. A trófea és a lőtt vad húsának állagmegóvása a kísérő feladata. A trófeás őzbak vadászata alkalmával a vadászatért felelős személynek minden esetben írásos megállapodást kell kötni a trófea súlyának a meghatározásával. b.) Vaddisznó vadászata A vaddisznó vadászata a mindenkor fennálló, a vadászatra vonatkozó jogszabályokban leírtak szerint történik. Amennyiben a jogszabályok lehetővé teszik, az éjszakai vadászat engedélyezett, ennek során a reflektor használata tilos, viszont kötelező a kereső távcső, puska távcső, puska lámpa és a zseblámpa használata. Vaddisznó lesvadászatára vendég hívható. A lesvadászatot közvetlenül a vadászat megkezdése előtt kell beírni a beírókönyvbe. A beírásnak tartalmaznia kell a magasles pontos számát, a vadászat kezdetét, a vadászaton részt vevők nevét, valamint a vadászat végén a befejezés időpontját. Amennyiben nem lesről történik a vadászat, abban az esetben a sportvadász pontos helyét kell feltüntetni. A magaslest napnyugta és napkelte előtt kell elfoglalni, a vadászat befejeztével a területen áthaladva a résztvevők kötelesek zseblámpával folyamatos fényjeleket adni! Vad kilövése esetén a pontos súlyt és ivar meghatározást a beírókönyvben rögzíteni kell.

6 6 Lőtt vad csak a Vadászmester által kijelölt személy jelenlétében vehető birtokba és szállítható be a Vadászházhoz. A zsigerelésért és a vad beszállításáért a vadász behozatali díjat köteles fizetni, melynek módját és mértékét az IB rendeletben szabályoz. A Vadásztársaság területén lévő magasles a VT. kezelésébe tartozik, és azokat valamennyi tag jogosult használni! c.) Vízi vad vadászata A mindenkor fennálló, a vadászatra vonatkozó jogszabályokban meghatározottak szerint az engedélyezett vadfajokat szabad vadászni az engedélyezett időszakban a hét minden napján. A vízi vad vadászatára vendég hívható. Természetvédelmi okokból az Intéző Bizottság eltérő szabályozást is hozhat, melyről értesíti a sportvadászokat. d.) Szőrmés és szárnyas kártevők vadászata Egyedek létszámának apasztása érdekében az év minden napján a sportvadászok tarthatnak vadászatokat egyénileg is. A sportvadász egyéni vadászataira alkalmanként egy vendégvadászt hívhat. Róka, aranysakál, nyest, pézsmapocok, nyestkutya, mosómedve vadászata: A felsorolt fajok az év minden szakában egyénileg vadászhatók, az éjszakai vadászaton a fényszóró használható, amennyiben arra a Vadászati Hatóság engedélyt adott. Egyéb szőrmés és szárnyas kártevők vadászata: A borz, házi görény, dolmányos varjú, szarka, szajkó a jogszabályban megjelölt vadászati idényben vadászhatók. Idényen kívüli vadászatuk csak a Vadászati Hatóság engedélyével lehetséges, amelyről az IB köteles tájékoztatni a tagságot. Vadgazdálkodási érdekből az IB- nek joga van a vadászterület meghatározott részét az egyéni és társas vadászat elől elzárni. A terület lezárását a sportvadászokkal közölni kell, a határozatot a beírókönyvbe el kell helyezni, és a vadászháznál ki kell függeszteni. 3./ BÉRVADÁSZTATÁS Irányadónak tartjuk az éves vadgazdálkodási és pénzügyi tervünket. Keressük azokat a lehetőségeket, amelyek útján a vadászatok köre gazdaságosan kiszélesíthető lehet anélkül, hogy egyéb egyesületi céljaink veszélyeztetve lennének. A bérvadásztatást az Intéző Bizottság szervezi a Közgyűlés jóváhagyásával. Bérvadásztatáson csak az vehet részt, akit az IB erre kijelölt.

7 7 III. Vendéghívás Meghívott vendégek csak a meghívójuk jelenlétében tartózkodhatnak a területen. A kísérő köteles a Házi Szabályzat rendelkezéseit a vendégekkel ismertetni és ügyelni arra, hogy a vendég azt betartsa. 1./ Társas vadászatok: A sportvadász a vadászati idényben társas vadászatokra három alkalommal, az Intéző Bizottság tagjai öt alkalommal hívhatnak vendéget. A sportvadász társas vadászataira alkalmanként csak egy vendéget hívhat. A vendégjegy kitöltése kötelező. Az Intéző Bizottság a megfontolása szerint hívhat vendéget a Vadásztársaság érdekében. 2./ Egyéni vadászatok: a.) Őz vadászata: A tag átruházhatja egy általa meghívott vendégre az őzkilövés jogát, amennyiben azzal rendelkezik. b.) Vaddisznó, gerle, vízi vad, szőrmés és szárnyas kártevők vadászata: A sportvadász a vadászati idényben egyéni vadászatra három alkalommal, az Intéző Bizottság tagjai öt alkalommal hívhatnak vendéget. A sportvadász egyéni vadászataira alkalmanként csak egy vendéget hívhat. A vendégjegy kitöltése kötelező. Az Intéző Bizottság a megfontolása szerint hívhat vendéget a Vadásztársaság érdekében. Lesvadászat alkalmával a vendég és a meghívója csak ugyanazon biztonsági körzetben lévő, egymással szomszédos lesen folytathat vadászatot. Vendégjegy az Intéző Bizottság által meghatározott összegért vásárolható. IV. VADÁSZRÉSZ A vadászatvezető a gazdálkodási tervnek, a teríték mértékének, az IB. döntésének, illetve a közgyűlés határozatának megfelelően állapítja meg a vadászrész mennyiségét. Vadászrészt (kompetenciát) csak az kap, aki a vadászaton részt vesz (kivétel a főzők). A sportvadászok közül elsőként a főzők, majd a vendégvadászok a meghívó vadász vadászrésze terhére, majd a többi sportvadász kapja a kompetenciát. Minden sportvadász azt a vadat kapja meg amit elejtett, a sikertelen sportvadászok a jelöletlen vadakból részesülnek.

8 8 A vadászat végén a vadászháznál minden elejtett vadból terítéket kell készíteni, a terítéket a vadászatvezető irányításával a hivatásos vadász készíti. A vadászat vezetője jelentse a vadászat eredményét az elnöknek, ha nincs jelen, akkor a titkárnak vagy valamelyik jelenlévő IB tagnak. Köszönje meg a vadászatot a vadászaton részt vevő vendég sportvadászoknak, helyi sportvadászoknak és a hajtóknak. A vadászrész (kompetencia) elosztás szabályai Ha a sportvadászok közül mindenki eredményesen vadászott, ejtett vadat, akkor osztalékként egy vadat kapjon, ha a sportvadász egynél több vadat ejtett, akkor kapjon még egyet. Ha több elejtett vad van mint résztvevő sportvadász, akkor kapjon mindenki vadat. Két vadat kapjon a mindenkori eredményesebben vadászó sportvadász, sorrendben elsőként az, aki a legtöbb vadat lőtte. Ha csak annyi elejtett vad van, mint a résztvevő sportvadász, akkor mindenki kapjon vadat, ha kevesebb elejtett vad van, mint a résztvevő sportvadász, aki eredményes volt az kapjon egy vadat, a maradékot a résztvevő sportvadászok névsorától függően ossza ki a vadászat vezetője. Ha sokkal több elejtett vad van, mint a résztvevő sportvadász, és a többet lőtt sportvadász a két vadat megkapta, akkor egy vadat kaphatnak a vendégvadászok, hajtók, hajtáson részt vett kutyák, valamint a tiszteletbeli tagok ajándékozás címén. Vaddisznó kompetencia Az elejtő sportvadászt illeti a trófea, a belsőség, évente egy alkalommal 30 kg szőrben zsigerelt hús, a többi vaddisznóhús a Vadásztársaság tulajdona. A sportvadász az elejtett vad húsát megveheti az IB által meghatározott vadhús árjegyzék szerint, amennyiben a húsra a vadásztársaság nem tart igényt. V. VADGAZDÁLKODÁS A vadgazdálkodási feladatokban való közreműködés személyes munkával, tagdíjbefizetéssel, és vagyoni hozzájárulással minden tagnak kötelessége. A hivatásos vadász köteles elvégezni mindazokat a munkákat, amelyeket az IB részére feladatként meghatároz. A VT. elősegíti, hogy a tisztségviselők, továbbá a hivatásos vadász részt vegyenek minden olyan továbbképzésen, oktatáson, amely a szakmai tudást előmozdítja. A rendelkezésre álló pénzügyi kereteink között, annak függvényében biztosítjuk a részvétel költségeit. Gazdálkodásunkkal elő kívánjuk segíteni vadkímélő módok térhódítását búvóhelyek létesítésével és vadföldek művelésével. A vadetetők (apróvad, nagyvad) folyamatos karbantartásával növelni kívánjuk a fácán állományunkat, megtartani a nyúl és őzállományunkat, előmozdítani minőségjavulásukat és a törzsállomány fennmaradását.

9 9 Vadállományunk védelme a hivatásos vadász kötelessége. Munkaköri kötelessége a kártékony vadak létszámának apasztása vadászat útján is. Ezek elejtéséért részére lődíjat fizetünk az elejtéskor érvényben lévő rendeletben meghatározott módon. A hivatásos vadász eredményes munkájának elvégzésének segítése minden sportvadász kötelessége! Területünkön vadgazdálkodási létesítmények (lesek, etetők, szórók) elhelyezése csak a mindenkori Vadászmester engedélyével lehetséges. Vadászterületünkön több száz hektáros természetvédelmi terület van, amit vadászatra használunk. Arra törekszünk, hogy a természetvédelmi területek őrizzék meg a táj szépségét, annak élővilágát, biztosítsa a védett madárvilág háborítatlan fészkelését, táplálkozását, gyülekezését. A célok megvalósítása érdekében együttműködünk a Duna-Ipoly Nemzeti Park területi képviselőjével. VI. EGYESÜLETI ÉLET A tagok jogai és kötelességei 1.) A Farmosi Hunor VT. tagja lehet minden magyar állampolgár, aki megfelel az idevonatkozó rendeleteknek, magára vonatkozóan kötelezőnek tartja a vadászat gyakorlásáról szóló jogszabályokat, határozatokat, elfogadja és betartja a Házi Szabályzatot, befizeti a belépési díjat, rendszeresen időben befizeti a tagsági díjat, aktívan részt vesz a VT. életében és munkájában. Tagfelvétel: A felvételi kérelmet írásban kell benyújtani a VT. Intéző Bizottsághoz, melyben a kötelezettségről elfogadóan kell nyilatkozni. A tagfelvételi kérelmeket a soron következő közgyűlés bírálja el az IB ajánlása alapján. Amennyiben a közgyűlés elfogadóan dönt, úgy az IB Tagjelölti szerződést köt a jelentkezővel a következő feltételek figyelembevételével: a) A tagjelölti szerződés maximum 1 vadászati évre köthető. b) A tagjelölt rendes taggá történő felvételéről a következő záró (tavaszi) közgyűlésen dönteni kell a tagságnak. c) A tagjelölt kötelességei azonosak a vadásztársaság rendes tagjainak kötelességeivel. d) A tagjelölt köteles megfizetni a szerződésben meghatározott összegeket a vadásztársaság felé, melyek a tagjelölti díjból (mindenkori éves tagdíj) és a kaucióból (egyszeri belépési díj 20%-a) tevődnek össze. e) A tagjelölt jogosult az IB által szervezett társasvadászatokon, illetve rendes tag vagy hivatásos vadász kíséretében 10 alkalommal egyéni vadászaton részt venni. f) Amennyiben a tagjelölt rendes taggá történő felvétele a Közgyűlés döntése alapján elutasításra kerül, úgy a VT. köteles a kaució összegét a jelöltnek visszafizetni, ha az elutasítás nem fegyelmi vétség indokával történt.

10 10 Az egyszeri belépési díj: Belépési díj új tag esetén: az éves tagdíj két és félszerese (2,5x), melyből a kaució levonandó. A tagdíj mértékét minden esetben a záró közgyűlésen a tagság dönti el. A tagdíj befizetésének rendje: évi kettő részletben történik, félévenként előre. Befizetések határideje: I. félévi tagdíj befizetése a záró közgyűlésen, II. félévi tagdíj befizetése a nyitó közgyűlésen Töröljük a Vadásztársaság névsorából azt a tagot, aki a tagdíj befizetési kötelezettségének felszólítás ellenére nem tesz eleget. Ügyében a fegyelmi szabályzat rendelkezései szerint kell eljárni! A tagsági jog átadható, illetve elhalálozás esetén örökölhető, (a PTK meghatározása szerint) egyenes ágbeli rokon esetén. TISZTELETBELI VADÁSZTAGOK Kérelem alapján, a megalapozott indokkal a közgyűlés dönt a tiszteletbeli vadásztagságról. A tiszteletbeli vadásztag jogai azonosak a tagokéval, kivétel, hogy csak egy szervezett apróvad vadászaton vehet részt. A kötelezettségek azonosak a tagokéval, kivétel a tagdíj mértéke, mely a mindenkori éves tagdíj 10 (tíz) %-a. 2.) A tag köteles személyes munkával is részt venni a vadásztársaság közös feladatainak megvalósításában. Minden tag köteles az IB által szervezett társadalmi munkákon megjelenni, és a rábízott feladatokat elvégezni. A fenti munkát a sportvadász 16 évesnél idősebb családtagja vagy más személyek is végezhetik, ha arra alkalmasak. Aki az előírt vadásztársasági munkában kellő igazolás (táppénzes igazolás, kórházi jelentés) hiányában nem vesz részt, akkor 8 óránként (naponta) a mindenkori éves tagdíj 5 (öt) %-át köteles befizetni a VT. számlájára. A vadásztársasági kötelező munka az előzőekben említett összegért megváltható. A 70 évesnél idősebb tagnak az előírt vadásztársasági munka nem kötelező. A vadásztársasági munka megszervezéséért az IB a felelős. A közösségi munka el nem végzéséért fizetendő megváltást a tag az utolsó szervezett munka napjától számított 30 napon belül köteles teljesíteni. Aki a fenti időpontig a kötelességét nem teljesíti, illetve más okból a VT. felé tartozása van, addig sem egyéni, sem társas vadászaton nem vehet részt. A kötelezettséget nem teljesítőket az IB figyelmezteti, majd ezek után fegyelmi eljárást kezdeményez a mulasztókkal szemben.

11 11 3.) A tagsági jog egyben kötelezettség is. Évente két alkalommal megrendezendő VT közgyűlésen minden tagnak kötelező részt venni. Aki a közgyűlésen nem vesz részt, az akadályozza a közgyűlés eredményességét, a határozathozatalt, és ezzel veszélyezteti a Vadásztársaság működőképességét. Aki egy éven belül, vagy egymást követő két alkalommal a közgyűlésről igazolatlanul hiányzik, azt az IB javaslatára a közgyűlés eljárás mellőzésével kizárhatja a Vadásztársaságból. 4.) A sportvadász köteles megjelenni az Intéző Bizottság által szervezett balesetvédelmi oktatáson, mely a záró Közgyűlésen kerül megrendezésre, éves tartamra. A sportvadász évente egy alkalommal köteles részt venni az Intéző Bizottság által szervezett lőkészség fejlesztő lövészeten is. 5.) Azokat a sportvadászokat, akik tisztségükből adódóan a feladataikat maradéktalanul teljesítik, továbbá akik a kötelező egyesületi munkán túl is végeznek munkát, a Vadásztársaság érdekében egyéb tevékenységet is végeznek, azok jutalomvadászatban illetve külön egyéni vadászatban részesülhetnek. A jutalomvadászatra az IB vendéghívást engedélyezhet. A jutalomvadászatot, illetve a vadászaton való részvételt az Intéző Bizottság szervezi. Záradék A Házi Szabályzat megsértése fegyelmi vétség. Amennyiben a természeti és környezeti viszonyok, vagy a hatósági rendelkezések miatt az Intéző Bizottság a Házi Szabálytól kénytelen eltérni, akkor köteles a legközelebbi közgyűlésen annak megtörténtéről és okairól beszámolni, a közgyűléstől pedig utólagos felmentést kérni. A Házi Szabályzat módosítását a 2018.március 24-én megtartott közgyűlés elfogadta. Farmos, március 24.. Simon Miklós VT elnök. Czira Zsolt VT. titkára. Hitelesítő.. Hitelesítő

H Á Z I S Z A B Á L Y Z A T

H Á Z I S Z A B Á L Y Z A T H Á Z I S Z A B Á L Y Z A T Készült: 2010. október 16. 2 1.. /1/ A Nagycserkeszi Új Erő Vadásztársaság, (továbbiakban VT.) 2010. október 16-án tartott közgyűlése által módosított Házi Szabályzat. /2/ Jelen

Részletesebben

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület.

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület. Házi szabályzat A vadásztársaság területének határai: A 3-as számú fôközlekedési úti Sajó hídtól a Sajó folyó Ónodig, majd nyugatra az ónodi vár elôtt a közútig. Innen Ónod- Nyékládháza közút, Nyékládháza

Részletesebben

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZISZABÁLYZATA

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZISZABÁLYZATA A I. Általános rendelkezések A háziszabály célja, hogy a kialakult szokásoknak, a helyi sajátosságoknak megfelelően rendezze azokat a kérdéseket, melyeket a vadászattal kapcsolatos jogszabályok és a felsőbb

Részletesebben

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület.

Házi szabályzat. A vadászható terület nagysága: 3841ha. Vadvédelmi terület. Házi szabályzat A vadásztársaság területének határai: A 3. számú f közlekedési úti Sajó hídtól a Sajó folyó Ónodig, majd nyugatra az ónodi vár el tt a közútig. Innen Ónod- Nyékládháza közút, Nyékládháza

Részletesebben

A Taktaközi Nimród Vadásztársaság Házi szabályzata. Tartalomjegyzék

A Taktaközi Nimród Vadásztársaság Házi szabályzata. Tartalomjegyzék A Taktaközi Nimród Vadásztársaság Házi szabályzata I. Általános rendelkezések 2 II. Vadászati módok, a vadászat rendje 2 A. Társas vadászatok 2 1. A bérvadásztatás 2 2. Társasvadászatot 2 B. Egyéni vadászatok

Részletesebben

TARNAMÉRAI TARNAMENTE VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA

TARNAMÉRAI TARNAMENTE VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA TARNAMÉRAI TARNAMENTE VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA BEVEZETŐ RÉSZ A Vadásztársaság 1980. december 29.-én vált le a Hevesi Nimród Vadásztársaságtól és alakult meg Tarnamérán TARNAMENTE Vadásztársaságként.

Részletesebben

HÁZI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RÉSZ

HÁZI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS RÉSZ 1 HÁZI SZABÁLYZAT I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1) A Házi Szabályzat /továbbiakban Hsz./ azoknak a vadászattal összefüggő vadásztársasági szintű kérdéseknek szabályozása, amelyeket a vadászati törvény,a végrehajtási

Részletesebben

AZ ÓPUSZTASZERI VÍZÜGYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA

AZ ÓPUSZTASZERI VÍZÜGYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA AZ ÓPUSZTASZERI VÍZÜGYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA 2013. március.. I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1./ A házi szabályzat hatálya kiterjed az Ópusztaszeri Vízügyi Vadásztársaság tagjaira, tagjelöltjeire, vendégvadászaira

Részletesebben

Vadászati idények 2010

Vadászati idények 2010 Vadászati idények 2010 7/2010. (II. 2.) FVM rendelete a vad védelmérıl, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet

Részletesebben

Igal-Ráksi Vadásztársaság 7275 Igal, Szántódi út 0175.hrsz. Tel: HÁZI SZABÁLYZATA Egységes szerkezetben

Igal-Ráksi Vadásztársaság 7275 Igal, Szántódi út 0175.hrsz. Tel: HÁZI SZABÁLYZATA Egységes szerkezetben Igal-Ráksi Vadásztársaság 7275 Igal, Szántódi út 0175.hrsz. Tel: 06-30 95 69 103 HÁZI SZABÁLYZATA Egységes szerkezetben Érvényes : 2017.02.18-tól -2- Az Igal-Ráksi Vadásztársaság közgyűlése, figyelemmel

Részletesebben

Bakony-Vad Vadásztársaság HÁZI SZABÁLYZATA

Bakony-Vad Vadásztársaság HÁZI SZABÁLYZATA Bakony-Vad Vadásztársaság HÁZI SZABÁLYZATA A BAKONY-VAD Vadásztársaság /2007. március 9./ közgyűlése a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996.évi LV. tv. és a végrehajtása

Részletesebben

-I- ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

-I- ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK HÁZI SZABÁLYZATA 1 A Deszki Gazdák Vadásztársasága közgyűlése a vad védelméről, a vadgazdálkodásról szóló 1996 évi LV tv., valamint annak végrehajtására kiadott és módosított 30/1997.es FVM rendelet, a

Részletesebben

A Csókáserdei Vadásztársaság Háziszabályzata

A Csókáserdei Vadásztársaság Háziszabályzata A Csókáserdei Vadásztársaság Háziszabályzata Interneten közzétéve: http://www.csokaserdo.hu/2008/11/haziszabalyzat I. Tartalomjegyzék I. Tartalomjegyzék 1 II. Általános rendelkezések 3 III. Vadászati módok,

Részletesebben

A Hajdúszoboszlói Földgáz Vadásztársaság HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2016 április 28-i taggyűlésen. 1 / 15 oldal

A Hajdúszoboszlói Földgáz Vadásztársaság HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2016 április 28-i taggyűlésen. 1 / 15 oldal A Hajdúszoboszlói Földgáz Vadásztársaság HÁZI SZABÁLYZATA Elfogadva: 2016 április 28-i taggyűlésen 1 / 15 oldal A hajdúszoboszlói Földgáz Vadásztársaság taggyűlése - az Alapszabály 10. -a alapján az egyesületi

Részletesebben

SZENTMÁRTONI FÖLDTULAJDONOSI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZAT

SZENTMÁRTONI FÖLDTULAJDONOSI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZAT SZENTMÁRTONI FÖLDTULAJDONOSI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZAT 2 A Berettyószentmártoni Földtulajdonosi Vadásztársaság közgyűlése az egyesületi életre, vadgazdálkodásra és a vadászatra vonatkozó, helyi adottságoknak

Részletesebben

ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A vadásztársaság jellege és jogi helyzete 1.. 2..

ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A vadásztársaság jellege és jogi helyzete 1.. 2.. 1 VÍZÜGYI VADÁSZTÁRSASÁG ÓPUSZTASZER ALAPSZABÁLYA A Vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, és a vadászatra, a fegyver és lőszer tartására, valamint használatára

Részletesebben

Fejértó Vadásztársaság 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. HÁZI SZABÁLYZAT. 1 Általános rendelkezések

Fejértó Vadásztársaság 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. HÁZI SZABÁLYZAT. 1 Általános rendelkezések Fejértó Vadásztársaság 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. HÁZI SZABÁLYZAT 1 Általános rendelkezések A Fejértó Vadásztársaság Házi Szabályzata a társaság területén, a társaság tagjai, vendégvadászok valamint

Részletesebben

Felsőnyék-Fürgedi Vadász Egyesület HÁZI SZABÁLYZAT EGYSÉGES SZERKEZETBEN

Felsőnyék-Fürgedi Vadász Egyesület HÁZI SZABÁLYZAT EGYSÉGES SZERKEZETBEN Felsőnyék-Fürgedi Vadász Egyesület HÁZI SZABÁLYZAT EGYSÉGES SZERKEZETBEN A Felsőnyék-Fürgedi Vadász Egyesület (továbbiakban: VE) közgyűlése a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról

Részletesebben

Vadászati Árjegyzék 2011/2012. Pilisi Parkerdő Zrt. Kedves Vadászok! Üdvözöljük Önöket a Pilisi Parkerdő Zrt-nél!

Vadászati Árjegyzék 2011/2012. Pilisi Parkerdő Zrt. Kedves Vadászok! Üdvözöljük Önöket a Pilisi Parkerdő Zrt-nél! Kedves Vadászok! Üdvözöljük Önöket a Pilisi Parkerdő Zrt-nél! Vadászati Árjegyzék 2011/2012 Pilisi Parkerdő Zrt Mielőtt nekilátnának áraink áttanulmányozásához, kérjük, hogy olvassák el az általános tudnivalókat.

Részletesebben

TÚR-ERDŐ VADÁSZTÁRSASÁG SONKÁD HÁZISZABÁLYZATA

TÚR-ERDŐ VADÁSZTÁRSASÁG SONKÁD HÁZISZABÁLYZATA TÚR-ERDŐ VADÁSZTÁRSASÁG SONKÁD HÁZISZABÁLYZATA 2014.09.14-TŐL 1 Elfogadta a vadásztársaság közgyűlése: 2007.03.31. Módosította a vadásztársaság közgyűlése utoljára: 2014.09.14. Célja: Az egyesületi tevékenység,

Részletesebben

Háziszabál yz at -1- Petőfi Vadásztársaság Pitvaros, Széchenyi u. 31.

Háziszabál yz at -1- Petőfi Vadásztársaság Pitvaros, Széchenyi u. 31. -1- Petőfi Vadásztársaság Pitvaros, Széchenyi u. 31. a 2012. szeptember 29.-én megtartott közgyűlésen készült jegyzőkönyvi kivonat.. sz. melléklete Háziszabál yz at 1. A háziszabályzat a vadászatra vonatkozó

Részletesebben

Császártöltési vadászterület

Császártöltési vadászterület Császártöltési vadászterület Bérvadászati árjegyzék Érvényes: 2019. március 1-től 2020. február végéig Általános tudnivalók A vadászat és szolgáltatás igénybevételének megkezdése előtt szerződést kell

Részletesebben

neve: MÁTRABALLAI ARANYSZARVAS VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

neve: MÁTRABALLAI ARANYSZARVAS VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA 1 MÁTRABALLAI ARANYSZARVAS VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, a vadászatra, a fegyver és lőszertartásra, használatára

Részletesebben

Kelebiai vadászterület

Kelebiai vadászterület Kelebiai vadászterület Bérvadászati árjegyzék Érvényes: 2019. március 1-től 2020. február végéig Általános tudnivalók A vadászat és szolgáltatás igénybevételének megkezdése előtt szerződést kell kötni

Részletesebben

A vad tulajdonjoga vadkárért való felelősség

A vad tulajdonjoga vadkárért való felelősség A vad tulajdonjoga vadkárért való felelősség Konferencia 2014. Május 14. Dr. Pecsenye Csaba Vadak tulajdonjogának megszerzése Főszabály A vadak az állam tulajdonában vannak Kivétel Vadászterületen elejtett,

Részletesebben

GYÖNGYÖSPATAI VADÁSZTÁRSASÁG

GYÖNGYÖSPATAI VADÁSZTÁRSASÁG Gyöngyöspatai Vadásztársaság 1162 Budapest, Csömöri út 362 T+F.: 06-1-409-1788 GYÖNGYÖSPATAI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA I. fejezet Általános rendelkezések 1. A Házi Szabályzat célja Hogy a jogszabályok,

Részletesebben

Ismertesse az egyéni vadászati módokat! 1. A. Információtartalom vázlata:

Ismertesse az egyéni vadászati módokat! 1. A. Információtartalom vázlata: 1. A Ismertesse az egyéni vadászati módokat! Egyéni vadászati módok Egyéni vadászat során ejthető vadfajok Egyéni vadászat biztonsági előírásai Egyéni vadászat etikai előírásai 1. B Ismertesse a vadászaton

Részletesebben

Kerekegyházi és Nyíri vadászterület

Kerekegyházi és Nyíri vadászterület Kerekegyházi és Nyíri vadászterület Bérvadászati árjegyzék Érvényes: 2019. március 1-től 2020. február végéig Általános tudnivalók A vadászat és szolgáltatás igénybevételének megkezdése előtt szerződést

Részletesebben

Mélykúti vadaskert. Bérvadászati árjegyzék. Érvényes: március 1-től február végéig

Mélykúti vadaskert. Bérvadászati árjegyzék. Érvényes: március 1-től február végéig Mélykúti vadaskert Bérvadászati árjegyzék Érvényes: 2019. március 1-től 2020. február végéig Általános tudnivalók A vadászat és szolgáltatás igénybevételének megkezdése előtt szerződést kell kötni a KEFAG

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERVE. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A feltüntetett karakterszámoktól maximum 20%-al lehet eltérni

VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERVE. KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A feltüntetett karakterszámoktól maximum 20%-al lehet eltérni VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERVE KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ A feltüntetett karakterszámoktól maximum 20%-al lehet eltérni 208 Kódszám Vadgazdálkodási egység neve VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERVE Tervkészítő neve és aláírása

Részletesebben

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra, a vadászatra, a fegyver és lőszertartásra, használatára vonatkozó szabályzatok

Részletesebben

1. A vadgazdálkodási egység alapadatai

1. A vadgazdálkodási egység alapadatai 1. A vadgazdálkodási egység alapadatai 1.1. A vadgazdálkodási egység alapadatai 1.1.1. Név: 1.1.2. Telephely: 1.1.3. Azonosító (kódszám): - - - - 1.1.4. A vadászati jog hasznosítási formája: 1.1.5. A vadgazdálkodási

Részletesebben

VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV

VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV VADGAZDÁLKODÁSI ÜZEMTERV Vadgazdálkodási egység: Telephelye: Kelt:,.. A tervet készítette Vadgazdálkodási egység vezetõje A FÔ FEJEZETEK MUTATÓJA Ennek a lapnak a helyére kerül

Részletesebben

VADÁSZATI ÁRJEGYZÉK. Koronás-szarvas Kft. KAB-HEGY 2004. Nonprofit Kft. Érvényes: 2010. március 1-tıl

VADÁSZATI ÁRJEGYZÉK. Koronás-szarvas Kft. KAB-HEGY 2004. Nonprofit Kft. Érvényes: 2010. március 1-tıl VADÁSZATI ÁRJEGYZÉK Koronás-szarvas Kft. KAB-HEGY 2004. Nonprofit Kft. Érvényes: 2010. március 1-tıl SZARVAS VADÁSZAT Vadászati idény: Bika, tehén: szeptember 1-január 31. Ünı, borjú: szeptember 1-február

Részletesebben

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1 ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1. Általános rendelkezések 1.1 1 Az egyesület neve: Bolgár Kulturális Fórum. 1.2 Az egyesület székhelye: 1112 Budapest, Cirmos u. 1-3., B lépcsőház, VIII. em. 47.

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

Ópusztaszeri Vízügyi Vadásztársaság. 2011. évi beszámoló

Ópusztaszeri Vízügyi Vadásztársaság. 2011. évi beszámoló Ópusztaszeri Vízügyi Vadásztársaság 2011. évi beszámoló Beszámoló 2011 Ópusztaszeri Vízügyi VT T i s z t e l t K ö z g y ű l é s! Az Ópusztaszeri Vízügyi VT tevékenységét az elmúlt évekéhez hasonlóan a

Részletesebben

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1996. évi LXII. törvénnyel módosított 1993. évi LXXIX. törvény 59.. rendelkezései alapján a Than

Részletesebben

HUNOR VADASKERT Zrt. Vadászati árjegyzék Érvényes: 2014. március 1-től visszavonásig

HUNOR VADASKERT Zrt. Vadászati árjegyzék Érvényes: 2014. március 1-től visszavonásig HUNOR VADASKERT Zrt. Vadászati árjegyzék Érvényes: 2014. március 1-től visszavonásig 1. oldal 2. oldal Bemutatkozás Tisztelt Vadászvendégünk! S ok szeretettel köszönti Önt a Hunor Vadaskert Zrt.! Engedje

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1055 BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Dátum: 1/9 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A. Szakosztály

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

Bleier Norbert SZIE - Vadvilág Megőrzési Intézet

Bleier Norbert SZIE - Vadvilág Megőrzési Intézet Bleier Norbert SZIE - Vadvilág Megőrzési Intézet Alapelv: minden eredményes vadászat után készítsünk terítéket, ravatalozzuk a vadat! Nagyvad egyéni vadászata során: utolsó falat sebtöret vadásztöret Az

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYZATA Hajdúhadház, 2012. június 18. A VEZETÉKES ÉS RÁDIÓTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Amely készült a Földgáz Vadásztársaság Hajdúszoboszló április 28. napján órakor megtartott taggyűléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Amely készült a Földgáz Vadásztársaság Hajdúszoboszló április 28. napján órakor megtartott taggyűléséről. JEGYZŐKÖNYV Amely készült a Földgáz Vadásztársaság Hajdúszoboszló 2016. április 28. napján 17.30 órakor megtartott taggyűléséről. Jelen vannak: az egyesület tagjai a mellékelt jelenléti ív szerint Tóth

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

Magyar Solymász Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata és Mellékletei

Magyar Solymász Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata és Mellékletei Magyar Solymász Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata és Mellékletei A MAGYAR SOLYMÁSZ EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Jelen működési szabályzat, továbbiakban

Részletesebben

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják.

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják. MHE tagsági adatok frissítése Kérjük, az alábbi űrlapon frissítse tagsági adatait annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni Önt! Frissítem a tagsági adataim Az alapszabályunk III. fejezete: Az Egyesület

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013. március 22.

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013. március 22. 1. oldal DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA Elfogadva: 2013. március 22. 2. oldal A VADÁSZTÁRSASÁG CÉLKITŰZÉSE 1. A vadászat az ember és a természet sajátos kapcsolata. A vadászat az embert magas

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

Hírlevél A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége tagszervezetei részére

Hírlevél A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége tagszervezetei részére Hírlevél A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége tagszervezetei részére 2009. XII. szám Aktuális teendők December hónap a társas nagyvad vadászatok fő időszaka, ezért ismételten

Részletesebben

NAGYBEREK VADÁSZATI BT.

NAGYBEREK VADÁSZATI BT. Szarvasbika GÍMSZARVAS Trófeasúly EUR ( ) EUR ( ) / 10g 3,99 kg - ig 700.- - 4,00-4,99 kg 900.- - 5,00-5,99 kg 1200.- - 6,00-6,99 kg 1450.- + 7,5.- 7,00-7,99 kg 2150.- + 8,5.- 8,00-8,99 kg 3000.- + 10,5.-

Részletesebben

HUNOR VADASKERT Zrt. Vadászati árjegyzék. Vadászati árjegyzék

HUNOR VADASKERT Zrt. Vadászati árjegyzék. Vadászati árjegyzék HUNOR VADASKERT Zrt. Vadászati árjegyzék 2015/2016 Vadászati árjegyzék 1. oldal 2. oldal Bemutatkozás Tisztelt Vadászvendégünk! S ok szeretettel köszönti Önt a Hunor Vadaskert Zrt.! Engedje meg, hogy néhány

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

ALISCA NYILAI ÍJÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. A módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan

ALISCA NYILAI ÍJÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. A módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan ALISCA NYILAI ÍJÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan ALISCA NYILAI ÍJÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan. (A módosítások az

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság

Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság árjegyzéke a 2012-2013 vadászati évre Elszámolás: - trófeás vadaknál a bírálat napján érvényes OTP Valuta középárfolyam EUR/HUF-ban. - tar vadaknál az elejtés napján

Részletesebben

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya

A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya A Kerge Zerge Természetjáró és Kulturális Egyesület Alapszabálya melyet az alulírott tagok az 1989. évi II. tv. 1.. szerint fogadtak el az alulírott helyen és időben.. 1. Az Egyesület adatai: (1) Az egyesület

Részletesebben

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola 8000 Székesfehérvár, Koppány u. 2/a. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. NOVEMBER 1 Általános rendelkezések Az Iskola Szülői Szervezete

Részletesebben

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY A MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1/10 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Villamos Hálózat Tervező, Szerelő és Üzemeltető Szakosztály

Részletesebben

MUCSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2007. (IX.14.) önkormányzati rendelete

MUCSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 23/2007. (IX.14.) önkormányzati rendelete MUCSONY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2007. (IX.14.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről (egységes szerkezetben) Mucsony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

LUNDI MAGYAR KULTÚRFÓRUM ALAPSZABÁLYZATA

LUNDI MAGYAR KULTÚRFÓRUM ALAPSZABÁLYZATA LUNDI MAGYAR KULTÚRFÓRUM ALAPSZABÁLYZATA 1. AZ EGYESÜLET NEVE ÉS TEVÉKENYSÉGE A Lundi Magyar Kultúrfórum a Lundban és környékén élő magyarok demokratikus közössége; nyitott mindazok számára, akik céljait

Részletesebben

A trófeabírálat jogszabályi háttere

A trófeabírálat jogszabályi háttere Trófeabírálat, SMKBV2235VN A trófeabírálat jogszabályi háttere Bleier Norbert 2010 Törvényi szabályozás 1996/LV. törvény (a vad védelméről a vadgazdálkodásról és a vadászatról) 73-as és 74-es önálló fejezetben

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

1996. évi LV. törvény. a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról 1. V. Fejezet

1996. évi LV. törvény. a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról 1. V. Fejezet 1996. évi LV. törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról 1 V. Fejezet FELELŐSSÉG A VADKÁRÉRT, A VADÁSZHATÓ ÁLLAT ÁLTAL OKOZOTT KÁRÉRT, A VADÁSZATI KÁRÉRT, VALAMINT A VAD ELPUSZTÍTÁSÁVAL

Részletesebben

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12.

ÜGYREND. Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány. Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. ÜGYREND Felügyelő Bizottság Szent András Evangelizációs Alapítvány Székhelye: 1116 Budapest, Fehérvári út 168-178. Alapítva: 2006. január 12. Tartalomjegyzék 1. A Felügyelő Bizottság működése...3 1.1.

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET

POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET POLGÁRDI VÁROSI SPORTEGYESÜLET A Tagdíj fizetési szabályzata A (továbbiakban PVSE) tagjainak az egyesület működtetésére fizetendő tagdíjak fizetését a következőképpen szabályozom: 1. A PVSE igazolt sportolói

Részletesebben

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer

Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer Green Business Szövetség - Tagdíjrendszer A Szövetség tagja lehet bárki, aki a Green Business Szövetség filozófiáját elfogadja és e gondolat a tevékenységében tükröződik. Tagjaink között szívesen látjuk

Részletesebben

2012. május 09-i módosítással Egységes Szerkezetbe Foglalt Szövege

2012. május 09-i módosítással Egységes Szerkezetbe Foglalt Szövege ALAPÍTÓ OKIRAT 2012. május 09-i módosítással Egységes Szerkezetbe Foglalt Szövege Alulírott Alapító az 1959. évi IV. tv. 74/A. - 74/F. szabályai alapján közérdekű célból az alábbi alapítványt (a továbbiakban

Részletesebben

ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA. 1.. A fegyelmi szabályzat célja

ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA. 1.. A fegyelmi szabályzat célja ELZETT CERTA HORGÁSZEGYESÜLET FEGYELMI SZABÁLYZATA 1.. A fegyelmi szabályzat célja A szabályzat szankciórendszerén keresztül biztosítani az egyesület tagsága számára az egyesületi élet zavartalan működését,

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

Magyarország EURÓPA VADÁSZPARADICSOMA

Magyarország EURÓPA VADÁSZPARADICSOMA Magyarország EURÓPA VADÁSZPARADICSOMA Állami vadászterületek Magyarországon KÖZEL 1 MILLIÓ HEKTÁR VADÁSZTERÜLET ÉVENTE MINTEGY 70.000 NAGYVAD KILÖVÉSE ÉVENTE MINTEGY 15.000 APRÓ- ÉS VIZIVAD KILÖVÉSE TÖBB

Részletesebben

Kolontár és környéke egészségéért Egyesület

Kolontár és környéke egészségéért Egyesület Kolontár és környéke egészségéért Egyesület H-8468 Kolontár Arany János u. 33. Kolontár és környéke egészségéért Egyesület Általános rész: ALAPSZABÁLY 1. Egyesület neve: Kolontár és környéke egészségéért

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Készült: 2017. február 16. A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y A

A L A P S Z A B Á L Y A INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION MAGYAR SZEKCIÓ DEBRECENI SZERVEZETÉNEK A L A P S Z A B Á L Y A 2016. február 19. 2 INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION MAGYAR SZEKCIÓ DEBRECENI SZERVEZETÉNEK A L A P S Z A

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013.március 22..

DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG HÁZI SZABÁLYZATA. Elfogadva: 2013.március 22.. 1. oldal DÉLBAKONYI VADÁSZTÁRSASÁG A Elfogadva: 2013.március 22.. 2. oldal A VADÁSZTÁRSASÁG CÉLKITŰZÉSE 1. A vadászat az ember és a természet sajátos kapcsolata. A vadászat az embert magas fokú önfegyelemre,

Részletesebben

Hallgatói Képviselet ösztöndíja

Hallgatói Képviselet ösztöndíja BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Szervezeti és Működési Szabályzat 3. számú melléklet Hallgatói Képviselet ösztöndíja Elfogadta a Hallgatói Képviselet

Részletesebben

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének 1.sz. ügyvédi felelősségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) 1993.

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének 1.sz. ügyvédi felelősségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) 1993. Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyező Egyesületének 1.sz. ügyvédi felelősségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) 1993. január 1-től 2 1. SZ.MELLÉKLET A MAGYAR ÜGYVÉDEK BIZTOSÍTÓ ÉS SEGÉLYEZŐ

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

- 2 - I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.A vadásztársaság jellege és jogi helyzete: az egyesület önálló jogi személy.

- 2 - I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1.A vadásztársaság jellege és jogi helyzete: az egyesület önálló jogi személy. - 1 - ALAPSZABÁLY - 2 - A vadásztársaság célja, hogy az egyesületekre és a vadásztársaságokra, a vadgazdálkodásra és a vadászatra vonatkozó jogszabályok és szabályzatok megtartásával, környezet- és természetvédelmi

Részletesebben

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA

NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA NAGYIVÁNI VADÁSZTÁRSASÁG ALAPSZABÁLYA A vadásztársaság jelen alapszabályhoz mellékletként, külön íven csatolt tagjegyzék szerinti tagjai az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil

Részletesebben

A Hallgatói Képviselet jutalmazása

A Hallgatói Képviselet jutalmazása BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÉPÍTÉSZMÉRNÖKI KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Szervezeti és Működési Szabályzat 3. számú melléklet A Hallgatói Képviselet jutalmazása Elfogadta a Hallgatói Képviselet

Részletesebben

- 2 - ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK

- 2 - ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK Belföldi magánszemélyek Magyarországon csak érvényes vadászjegy birtokában vadászhatnak. A megkötött vadászati szerzõdés alapján a Budapesti Erdõgazdaság Zrt. biztosítja a vadászvendég

Részletesebben

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete a Jánoshalma Városban épített fecskeházban történő elhelyezés feltételeiről Jánoshalma Város Önkormányzati Képviselő-testülete a fiatal

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (X.31.) önkormányzati rendelete az államháztartáson kívüli forrás átadásáról ás átvételéről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kelebiai vadászterület

Kelebiai vadászterület Kelebiai vadászterület Bérvadászati árjegyzék Érvényes: 2017. március 1-től 2018. február végéig GÍMSZARVAS ELEJTÉSE Gímszarvasbika, golyóra érett szeptember 1-től október 31-ig Gímszarvasbika, selejt

Részletesebben

HATÁROZATOK KÖNYVE. Megnyitva:

HATÁROZATOK KÖNYVE. Megnyitva: HATÁROZATOK KÖNYVE Az egyesület neve: Dunaújváros Vitorlás Sport Egyesület Az egyesület rövidített neve: DVSE Az egyesület székhelye: 2400 Dunaújváros, Vadvirág u. 11. Az egyesület képviselője: Grosch

Részletesebben

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról

Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (II.23.) számú rendelete a lakáscélú támogatásokról Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SELEJTEZÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2002. február 27.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SELEJTEZÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2002. február 27. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SELEJTEZÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2002. február 27. 1) A használhatatlannak minősítés és egyéb fogalmak: Vagyontárgyak: minden

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó

T á j é k o z t a t ó T á j é k o z t a t ó A szakmai gyakorlat tartalmi követelményeiről A Külgazdasági szak, nappali tagozat, III. évfolyamos hallgatók a végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzését követően a hatályos Kormányrendelet

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y

A L A P S Z A B Á L Y BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE A L A P S Z A B Á L Y I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. A Biztonsági Tanácsadók Nemzetközi Szakmai Egyesülete (a továbbiakban Egyesület) a Polgári Törvénykönyvről

Részletesebben