Tévhitek a felhőbe költözésről. Minden, amit a kis- és középvállalatoknak tudniuk kell a Microsoft Office 365-re való átállásról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tévhitek a felhőbe költözésről. Minden, amit a kis- és középvállalatoknak tudniuk kell a Microsoft Office 365-re való átállásról"

Átírás

1 Tévhitek a felhőbe költözésről Minden, amit a kis- és középvállalatoknak tudniuk kell a Microsoft Office 365-re való átállásról

2 Sok vállalat döntött már arról, hogy ki szeretné használni a felhőbe való költözéssel járó üzleti előnyöket és költségmegtakarítást, de az interneten keringő hatalmas mennyiségű, egymásnak ellentmondó információ miatt sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez mit jelent, és mivel jár pontosan. Azok a vállalatok, amelyek számára a Microsoft Office 365 az első lépés a hosztolt szolgáltatások használatában, hasonló ellentmondásokkal szembesülnek, és nehezen tudják különválasztani a valós és hamis állításokat. Egyes vállalkozások például tévesen úgy gondolják, hogy az Office 365 csupán az Office egy böngészőből elérhető változata. Ez csak egyike azoknak a félreértéseknek az Office 365-tel kapcsolatban, amelyeket szeretnénk eloszlatni ezzel a tényfeltáró útmutatónkkal. Ha az Office 365 segítségével szeretné hatékonyabbá tenni szervezetét, ismernie kell a tényeket. Ezen múlik vállalkozása sikere. Készen áll arra, hogy megismerje az Office 365-tel kapcsolatos kilenc leggyakoribb tévhitet, melyet esetleg Ön is igaznak gondolt? Olvasson tovább!

3 Tévhitek a felhőbe költözésről 1. TÉVHIT 2. TÉVHIT 3. TÉVHIT 4. TÉVHIT 5. TÉVHIT 6. TÉVHIT 7. TÉVHIT 8. TÉVHIT 9. TÉVHIT Az Office 365 csupán felhőbeli Office-eszközöket jelent, melyeket csak online használhatok. Ha az adataink átkerülnek a felhőbe, a vállalkozásnak nem lesz többé befolyása az alkalmazott technológiára. Az adatok biztonságosabban tárolhatók helyileg, mint a felhőben. Vagy mindent áthelyezek a felhőbe, vagy semmit ez a két lehetőségem van. A felhőbe költözés kezelhetetlenül nagy feladat a vállalkozásom számára. Vállalati kémek, kibertolvajok és a kormány is hozzáférhet az adataimhoz, ha azokat a felhőben tárolom. A Skype és a Skype Vállalati verzió egy és ugyanaz. A levelezés a felhőben sem egyszerűbb. Az Office 365 folyamatos frissítése tönkreteszi a fontos üzleti alkalmazásaimat.

4 1. TÉVHIT Az Office 365 csupán felhőbeli Office-eszközöket jelent, melyeket csak online használhatok. Az Office 365 egy felhőalapú, hatékonyságnövelő szolgáltatáscsomag, amely a következőket tartalmazhatja: Office 365 ProPlus vagy Office 365 Business mindkettő olyan asztali Officeprogramcsomag, amely azokat a már ismert és használt programokat foglalja magában, mint a Microsoft Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook és a OneNote, de emellett a szolgáltatás részeként biztosítja ezekhez a jogtiszta licencekkel, illetve az automatikus telepítéssel és frissítésekkel járó előnyöket. Ezek az alkalmazások telepíthetők az Ön eszközére, így azok offline is elérhetőek lesznek, ugyanakkor ha szeretné, az adatokat a felhőben is eltárolhatja. Exchange Online a levelezéshez és a naptárhoz. SharePoint Online és OneDrive Vállalati verzió az együttműködéshez, a webhelyekhez, a munkafolyamatokhoz, illetve a vállalati fájlok szinkronizálásához és megosztásához. Skype Vállalati verzió telefonáláshoz, csevegéshez, értekezletek megtartásához és jelenlét igazolásához. Yammer a közösségi együttműködéshez.

5 2. TÉVHIT Ha az adataink átkerülnek a felhőbe, a vállalkozásnak nem lesz többé befolyása az alkalmazott technológiára. A felhőbe való költözés után sokkal kevesebbet kell hardverek karbantartásával és szoftverfrissítéssel foglalkoznia. Ön és csapata jobban koncentrálhat az üzleti kihívásokra, ahelyett hogy szerviz szerepkört töltenének csak be. Több idő jut az üzleti folyamatok fejlesztésére, illetve agilis kezdeményezések beindítására. Ahelyett, hogy költségvetésének egyre nagyobb hányadát fordítaná a levelezés és a munkafolyamatok tárolására szolgáló szerverek beszerzésére, fontosabb kérdésekkel foglalkozhat, hatékonyabban támogathatja az üzleti vezetőket, és a kéréseikre is gyorsabban reagálhat.

6 3. TÉVHIT Az adatok biztonságosabban tárolhatók helyileg, mint a felhőben. Egyre világosabb, hogy a helyben üzemeltetett rendszerek nem feltétlenül biztonságosabbak, mint a felhőben lévők mondta Mark Anderson, az INVNT/IP Global Consortium, egy kormányzati ügynökségekből és a fokozódó internetes lopások problémájára megoldást kereső biztonsági szakértőkből álló csoport alapítója. Sok vállalathoz rendszeresen törnek be hackerek anélkül, hogy tudnának róla, mondta Anderson, a Strategic News Service kitalálója és alapítója. A biztonság megteremtéséhez ma már egy szakértői csapatot kell foglalkoztatni teljes munkaidőben, és annak a pár szakértőnek, aki rendelkezésre áll, komoly fizetést kell biztosítani. A Microsoft a legjobb és legtehetségesebb szakértőket alkalmazza a biztonsági problémák megoldására, és erre olyan összegeket fordít, amiről a legtöbb vállalat nem is álmodhat. Az Office 356 biztonságának a legmagasabb iparági szabványoknak megfelelő szinten tartásához biztonsági csapatunk olyan eljárásokat használ, mint a biztonságos fejlesztői módszertan, a forgalomszabályozás, illetve a biztonsági problémák megakadályozása, felderítése és mérséklése, amelyeket sok vállalat képtelen saját erőből megvalósítani. Emellett a Microsoft Office 365-re pénzügyileg garantált, 99,9%-os rendelkezésre állási garanciát is vállalunk. Mindemellett vezető iparági szakértőket is alkalmazunk, akik a szabályozásoknak való megfelelőségért felelnek. Ismerjük és figyelemmel kísérjük a legújabb szabályokat és előírásokat, mint a HIPAA és a Sarbanes-Oxley törvény, az Egyesült Államok szövetségi információbiztonsági menedzsmenttel kapcsolatos törvénye (FISMA), az ISO szabvány, az Európai Unió (EU) Model Clauses, az USA és az EU közötti Safe Harbor keretrendszer, a családi oktatási jogokról és adatvédelemről szóló törvény (FERPA), a kanadai személyes információvédelemről és az elektronikus dokumentumokról szóló törvény (PIPEDA), hogy néhányat említsünk. Az Office 365 biztonságával és a szabályozásnaknak való megfelelőségével kapcsolatos bővebb információkért látogasson el az Office 365 adatvédelmi központjába.

7 4. TÉVHIT Vagy mindent áthelyezek a felhőbe, vagy semmit ez a két lehetőségem van. Miközben a felhő első támogatói Szent Grálként tekintettek a felhőre, senki sem javasolta, hogy vállalata teljes infrastruktúráját egy hétvége alatt helyezze át a felhőbe. A legtöbb esetben ez a folyamat egy hibrid megoldással, vagyis egyetlen alkalmazás, például a levelezőrendszer áttelepítésével indul, majd onnan fejlődik tovább. Ez a hibrid felhő egy olyan, az adatközpontokra és a felhőre is kiterjedő, egységes platformot biztosít, amely egyszerűbbé teszi az informatikai feladatokat, a felhaszálók számára pedig szinte bárhol, bármilyen eszközön elérhetővé válnak az alkalmazások és az adatok. Lehetőséget kínál a vállalkozás által igényelt számítási teljesítmény és kapacitás szabályozására, annak szükség szerinti növelésére vagy csökkentésére anélkül, hogy a helyi technológiai erőforrásait fel kellene áldoznia. Sok vállalat hatékonyságnövelő munkafolyamatokat mozgat át a felhőbe, de az áttelepítés módja és az arra fordítandó idő is változó lehet. Segítséget nyújtunk elsőként például csak a fájlszinkronizálás és -megosztás (OneDrive Vállalati verzió) vagy a levelezés (Exchange) átmozgatásában, majd később a bonyolultabb vagy nagyobb projektek hosszú távú terveinek kidolgozásában.

8 5. TÉVHIT A felhőbe költözés kezelhetetlenül nagy feladat a vállalkozásom számára. Ha belegondol abba, hogy hogyan lehet több petabájtnyi adatot áttelepíteni a felhőbe, nem nehéz elképzelni, hogy a felhőbe költözést egyesek túl nagy feladatnak találják. Nem állítjuk, hogy a művelet pofonegyszerű, de gyorsan elsajátíthatja az agilis kezdeményezések és a számított adatok áttelepítésével kapcsolatos tudnivalókat. A folyamat minden lépésénél információkkal és tippekkel segítjük a tűzfal, a fordított proxykövetelmények, az azonosítási opciók, az áttelepítési lehetőségek és a hibrid telepítések fokozatos megvalósításának beállításait. Több olyan útvonalat kialakítottunk, amelyet követhet, és a legtöbb esetben ezekhez meglévő eszközeit és eljárásait is használhatja. Számos online eszközt is biztosítunk Önnek. Az Office 365- tel való ismerkedéshez ajánljuk videóútmutatónkat. További információkat kaphat az Office 365 beállításáról, így behatóbban megismerheti az egyes alkalmazásokat is, áttelepítési központunkban és a Microsoft FastTrackben pedig tippeket kaphat arra vonatkozóan, hogyan tudja csapatával megszerettetni az Office 365-öt.

9 6. TÉVHIT Vállalati kémek, kibertolvajok és a kormány is hozzáférhet az adataimhoz, ha azokat a felhőben tárolom. AZ ÖN ADATAI Sok vállalkozásnak ez a legnagyobb félelme a felhővel kapcsolatban. De ez a félelem alaptalan. Saját informatikai csapata kezeli a hozzáféréseket, ők állítják be a jogosultságokat és a korlátozásokat, illetve biztosítanak okostelefonos elérhetőséget. Az Ön cége marad a kizárólagos tulajdonos: az Office 365-ben tárolt adatok tulajdonosa, jogosultja és érdekeltje is az Ön cége lesz. Az adatvédelem tekintetében több fontos vezérelvet tartunk szem előtt: Adatait nem használjuk reklám és egyéb célokra azon kívül, mint az Ön által megrendelt és fizetett szolgáltatás nyújtása. Ha bármikor úgy dönt, hogy nem kívánja tovább használni a szolgáltatást, minden adatát magával viheti. Az adatvédelmi beállítások segítségével Ön határozhatja meg, hogy szervezetén belül kik kaphatnak hozzáférést, és ők milyen adatokat láthatnak. Kiterjedt ellenőrzési és felügyeleti rendszer akadályozza meg, hogy a rendszergazdák jogosulatlanul hozzáférjenek az Ön adataihoz. Szigorú szabályozások és rendszerelemek akadályozzák meg, hogy adatai más szervezetek adataival összekapcsolódjanak. Adatközpontunk munkatársai sem férhetnek hozzá az Ön adataihoz. Emellett 99,9%- os rendelkezésre állást biztosítunk, melyet pénzügyileg támogatott szolgáltatásiszint-szerződésben garantálunk. Ennek alapján, ha egy ügyfelünk egy hónapban 99,9%- nál kevesebb rendelkezésre állást tapasztal, az ügyfelet a szolgáltatásra felhasználható jóváírással kárpótoljuk. A Microsoft az első nagy felhőszolgáltató, amely a világ első számú nemzetközi szabványát alkalmazza a felhőbeli adatok védelméhez. A szabvány egységes, nemzetközi szemléletmódja biztosítja a felhőben tárolt személyes adatok védelmét, és garantálja a következőket: Ön rendelkezik a saját adatai felett. Tudja, hogy mi történik az adataival. Erős védelmet biztosítunk adatai számára. Adatait nem használjuk fel hirdetési célokra. Kormányzati megkeresés esetén a Microsoft közvetlenül az ügyféltől való adatkérést javasol, kivéve, ha ennek jogi akadálya van, és megkísérli bírósági eljárással elérni az adatok közzétételének megakadályozását.

10 7. TÉVHIT A Skype és a Skype Vállalati verzió egy és ugyanaz. Az otthon használt Skype kiválóan megfelel kevesebb felhasználóhoz, és csak akkor van költsége, ha vezetékes vagy mobiltelefonszámok hívására is előfizet. A Skype Vállalati verzióval ezzel szemben akár 250 felhasználó is részt vehet egy online értekezleten, nagyvállalati szintű biztonságot élvezhet, kezelheti az alkalmazottak fiókjait, emellett az alkalmazás a többi Office-alkalmazásába is beépül. A Skype Vállalati verzió az Office 365-be épülve növeli a hatékonyságot, mivel a munkatársak igény szerint kapcsolatba tudnak lépni egymással. Az alkalmazottak bárhonnan, egyetlen alkalmazás használatával indíthatnak és fogadhatnak hívásokat, tarthatnak bemutatót és vehetnek részt értekezleteken, amennyiben van internetkapcsolatuk. A munkatársak például: Azonnal láthatják, ha valaki elfoglalt vagy elérhető. Egy felhasználó nevére duplán kattintva csevegést indíthatnak. Megoszthatják számítógépük asztal felületét egy értekezlet közben. Meghívhatnak külső partnereket egy értekezletre, és teljes értékű webkonferenciát tarthatnak. Webkamerán keresztül videoképet kapcsolhatnak egy telefonhíváshoz vagy egy konferenciához. A Skype Vállalati verzióval nem kell kijelölt rendszergazdát alkalmaznia kiszolgálók működtetéséhez, vagy az infrastruktúra bővítésére költenie. Erről mi gondoskodunk Ön helyett. Az Office 365 részét képező Skype Vállalati verzióhoz a felhasználók azonnal megkapják az új funkciókat, frissítéseket és javításokat, amint azok rendelkezésre állnak. A Skype Vállalati verzió a Skype otthoni verziójával is egyesíthető, így a platformok közötti kommunikációra is lehetőség van. A Skype Vállalati verzióhoz a nap 24 órájában elérhető támogatást nyújtunk. A szükséges biztonsági és egyéb beállításokat, a hozzáféréseket természetesen saját informatikai csapatának kell megadnia, de a többi a mi dolgunk.

11 8. TÉVHIT A levelezés a felhőben sem egyszerűbb. Ha üzleti levelezését a felhőbe költözteti, nyugodtan hátradőlhet, tudva, hogy a szoftver készítői gondoskodnak a bonyolult karbantartásról, miközben saját csapata szabályozhatja a vállalati szintű funkciókat, illetve azt, hogy a dolgozók hogyan használhatják ezeket a funkciókat. Több időt fordíthat a vállalkozás számára fontos feladatokra a hardverek állandó karbantartása helyett. A szoftverfrissítések és -javítások automatikusan, a kiadásuk után azonnal megtörténnek, és az Exchange Online mindig az első lesz a sorban. Annak ellenére, hogy az üzemeltetés és a frissítés teljesen automatikus, az Exchange Felügyeleti Központ segítségével szükség esetén Ön is kezelheti a beállításokat. Az Office 365 sok lehetőséget kínál, ezért készítettünk egy összehasonlító táblázatot, ami segíthet Önnek eldönteni, melyik szolgáltatáscsomag, ezen belül melyik Exchange Online-ajánlat lehet a leginkább megfelelő vállalata számára.

12 9. TÉVHIT Az Office 365 folyamatos frissítése tönkreteszi a fontos üzleti alkalmazásaimat. Tudjuk, hogy a fontos üzleti alkalmazások és az Office-bővítmények problémamentes használata igen fontos a felhasználók számára. Fontosnak tartjuk, hogy a napi szinten használt eszközök az Office 365-tel is kompatibilisek legyenek. Ezt a következőkkel érjük el: Ugyanazt a nemzetközi szabványt használjuk az ismert és kedvelt asztali alkalmazásokhoz, mint a Word, a PowerPoint vagy az Excel. Fokozottan ügyelünk arra, hogy a felhőbeli Office-alkalmazások rendszeres frissítése ne érintse azokat a területeket, amelyek más szoftverekre hatással lehetnek. Az elmúlt 24 hónapban például az Office 365 havi kiadásai nem tartalmaztak objektummodell- vagy APImódosításokat. Ha üzleti megoldásait jelenleg az Office 2010 vagy az Office 2013 verzióval használja, akkor ezeket nagy valószínűséggel az Office 365-tel is használhatja. Szorosan együttműködünk a vezető szoftvergyártókkal, és biztosítjuk számukra a megfelelő eszközöket, illetve a korai hozzáférést annak érdekében, hogy az eddig az Office-szal használt megoldásaik az Office 365-tel is kompatibilisek legyenek. A frissítések kezelésére és a fejlesztésre vonatkozó útmutatókkal és bevált módszerekkel segítünk elkerülni a kompatibilitási problémákat. Lehetőséget adunk az Office 365 ProPlus és a régebbi Office-verziók egymás melletti telepítésére, így lesz ideje az esetleges problémák orvoslására.

13

ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL. Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő

ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL. Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő ÉLET A FELHŐBEN - HATÉKONYSÁGNÖVELÉS CLOUD TECHNOLÓGIÁVAL Baranyi Fanni Microsoft Online Szolgáltatások Értékesítési Szakértő Magunknak állítjuk elő: kapacitáshiány, vagy kapacitástöbblet Közműhálózatok:

Részletesebben

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban

Felhőalkalmazások a. könyvvizsgálatban Felhőalkalmazások a könyvvizsgálatban Bevezetés cloud computing google keresés Nagyjából 247 000 000 találat (0,39 másodperc) Felhő alapú szolgáltatások jellemzője: bárhonnan (ahol Internet elérés biztosított),

Részletesebben

Aurum-Protector Law IT csomag. Professzionális IT megoldások kifejezetten az ügyvédek igényei szerint összeállítva elérhető áron

Aurum-Protector Law IT csomag. Professzionális IT megoldások kifejezetten az ügyvédek igényei szerint összeállítva elérhető áron Aurum-Protector Law IT csomag Professzionális IT megoldások kifejezetten az ügyvédek igényei szerint összeállítva elérhető áron Essential, Standard, Premium csomagok Az általunk kínált csomagok használatával

Részletesebben

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása

SharePoint Online. Keresés Webhelyek, személyek vagy fájlok között kereshet. Webhely vagy hírbejegyzés létrehozása Rövid útmutató az első lépésekhez A biztonságos hozzáférésnek, megosztásnak és fájltárolásnak köszönhetően bárhonnan hatékonyan dolgozhat. Jelentkezzen be az Office 365-előfizetésébe, majd az appindítón

Részletesebben

Informatikai Biztonsági szabályzata

Informatikai Biztonsági szabályzata A NIIF Intézet Informatikai Biztonsági szabályzata Készítette: Springer Ferenc Információbiztonsági vezető Ellenőrizte: Jóváhagyta: Császár Péter Minőségirányítási vezető Nagy Miklós Igazgató Dátum: 2008.05.09.

Részletesebben

A modern, mobil munkahely hatékonyabbá tétele az Office 365 lehetőségeivel

A modern, mobil munkahely hatékonyabbá tétele az Office 365 lehetőségeivel A modern, mobil munkahely hatékonyabbá tétele az Office 365 lehetőségeivel Nagy Levente Üzletágvezető, Microsoft Magyarország E-mail: nagy.levente@microsoft.com Telefon: +36 (1) 4372832 AZ ÖN VÁLLALATA

Részletesebben

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ

MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ MOBILITÁS VÁLLALATI KÖRNYEZETBEN MEGOLDÁS KONCEPCIÓ 1 Mobil eszközök növekedési trendje 2 A mobil eszközök előnyei Támogatják a mobilitást, könnyű velük utazni, terepen munkát végezni Széles applikáció

Részletesebben

Gersei Tamás Ker-Soft Kft. Migráció O365 felhőbe

Gersei Tamás Ker-Soft Kft. Migráció O365 felhőbe Gersei Tamás Ker-Soft Kft. Migráció O365 felhőbe Bio 1996 Microsoft kiszolgálók, munkaállomások, alkalmazások 2002 Microsoft rendszermérnök 2012 Office 365 Terv készítés 2013 Administering O365 for Small

Részletesebben

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu

Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Ön a jogi feladataira koncentrálhat, az informatikai hátteret mi biztosítjuk. Arconsult Kft. (1) 225-8810 info@arconsult.hu www.eugyved.hu Elektronikus cégeljárás Szoftver és hardver megoldások Ügyviteli

Részletesebben

Exchange verzióváltás

Exchange verzióváltás Exchange verzióváltás Exchange verzióváltás 2007->2010 Tisztelt Felhasználók! Az Informatikai Igazgatóság törekszik a szolgáltatások minõségének folyamatos fejlesztésére. Ezen fejlesztések keretében 2012.

Részletesebben

Aurum-Protector Law IT csomag. Professzionális IT megoldások kifejezetten az ügyvédek igényei szerint összeállítva elérhető áron

Aurum-Protector Law IT csomag. Professzionális IT megoldások kifejezetten az ügyvédek igényei szerint összeállítva elérhető áron Aurum-Protector Law IT csomag Professzionális IT megoldások kifejezetten az ügyvédek igényei szerint összeállítva elérhető áron Problémák amikkel meg kell bírkóznunk Folyamatos karbantartás hiánya: A váratlanul

Részletesebben

Az Office 365 használata Android-telefonon

Az Office 365 használata Android-telefonon Az Office 365 használata Android-telefonon Rövid útmutató az első lépésekhez E-mailek megtekintése Beállíthatja, hogy Android-telefonján e-maileket tudjon küldeni és fogadni Office 365-fiókján keresztül.

Részletesebben

A számítási felhő világa

A számítási felhő világa A számítási felhő világa Ismerkedés az alapfogalmakkal és egyéb aspektusok 0 Copyright 2012 FUJITSU Számítási felhő - tematika 1. Történeti előzmények 2. A felhő fogalma 3. Szolgáltatások a felhőből 4.

Részletesebben

Ismerje meg aktuális Microsoft Office 2007 ajánlatainkat és az Open License konstrukció nyújtotta el nyöket!

Ismerje meg aktuális Microsoft Office 2007 ajánlatainkat és az Open License konstrukció nyújtotta el nyöket! Ismerje meg aktuális Microsoft Office 2007 ajánlatainkat és az Open License konstrukció nyújtotta elnyöket! Akciós ajánlataink: Akcióban résztvev Office 2007 termékek: Microsoft Office 2007 AZ OPEN LICENC

Részletesebben

Nagyobb lehet, mint gondolna!

Nagyobb lehet, mint gondolna! Microsoft Online Services Nagyobb lehet, mint gondolna! gondolna! Microsoft Online Services. Az egyszerű út a nagyszerű IT szolgáltatásokhoz. Informatika a felhôkbôl A munkavégzés új formája Az üzleti

Részletesebben

NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK

NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK NÉGY EGYSZERŰ MÓD, AMELLYEL AZ ALKALMAZOTTAK RUGALMASABBAN DOLGOZHATNAK Jusson magasabbra a vállalkozásával Nem számít, hogyan értékeli a vállalkozása jelenlegi teljesítményét, szinte minden vállalati

Részletesebben

A felhő, amely a vállalatának készült.

A felhő, amely a vállalatának készült. A felhő, amely a vállalatának készült. Ez a Microsoft Cloud. Nincs két egyforma vállalat. Legyen szó akár az egészségügyi ellátásról, akár a kiskereskedelemről, vagy akár a feldolgozóiparról vagy a pénzügyről

Részletesebben

Kezdő lépések Outlook Web Access

Kezdő lépések Outlook Web Access Kezdő lépések Outlook Web Access A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. ügyfelei részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója Tartalom Bevezetés... 3 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

Exchange tájékoztató

Exchange tájékoztató Exchange tájékoztató Rövid tájékoztató a Microsoft Exchange alapú levelezõrendszer használatáról A Pécsi Tudományegyetem Informatikai Igazgatósága Microsoft Exchange Server 2010 alapú levelezési szolgáltatást

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN Az ERP bevezetések 30%-a amiatt hiúsul meg, mert a bevezetést tervező vállalat nem tudja előteremteni az igényeinek megfelelő ERP rendszer bevezetéséhez szükséges erőforrást, vagy úgy gondolja, hogy az

Részletesebben

Rendszerkezelési útmutató

Rendszerkezelési útmutató Rendszerkezelési útmutató Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800-646-4633 (800-MiniMed) 818.576.5555 www.minimed.com Képviselet az Európai Unióban: Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen

Részletesebben

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató

Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Telenor Magyarország MS Office 365 telepítési útmutató Tartalomjegyzék 1 MEGJEGYZÉS a.hu domainnel regisztrált ÜGYFELEK számára... 2 2 Bejelentkezés az O365 fiókba... 3 2.1 Az adminisztrátor felhasználói

Részletesebben

Információ menedzsment

Információ menedzsment Információ menedzsment Szendrői Etelka Rendszer- és Szoftvertechnológiai Tanszék szendroi@witch.pmmf.hu Szervezetek felépítése Szervezetek közötti információáramlás Információ fogadás Elosztás Új információk

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Az ekovut költségvetés követő alkalmazás web-es környezetben működik, adatait SQL adatbázisban tárolja.

Az ekovut költségvetés követő alkalmazás web-es környezetben működik, adatait SQL adatbázisban tárolja. NewSoft Team 9400 Sopron, Avar u. 10. Tel.: 06-30/364-8694 E-mail: newsoft@t-online.hu http://newsoft.hu ekovut - költség menedzsment rendszer Az ekovut építőipari költség menedzsment, költségkövető rendszer,

Részletesebben

Az Office 365 használata Windows Phone-telefonon

Az Office 365 használata Windows Phone-telefonon Az Office 365 használata Windows Phone-telefonon Rövid útmutató az első lépésekhez E-mailek megtekintése Beállíthatja, hogy Windows Phone-telefonján e-maileket tudjon küldeni és fogadni Office 365-fiókján

Részletesebben

SDL Trados szervermegoldások. Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft.

SDL Trados szervermegoldások. Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft. SDL Trados szervermegoldások Szekeres Csaba SDL Trados partner szekeres.csaba@m-prospect.hu M-Prospect Kft. Fókuszban A fájlalapú fordítási memória korlátai SDL TM Server 2009 A fájlalapú terminológiai

Részletesebben

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket?

E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? E mail titkosítás az üzleti életben ma már követelmény! Ön szerint ki tudja elolvasni bizalmas email leveleinket? Egy email szövegében elhelyezet információ annyira biztonságos, mintha ugyanazt az információt

Részletesebben

Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0

Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0 Kategóriák szerinti web-szűrés, állományok titkosítása és NAC. Mindez mobilon. - Sophos Mobile Control 4.0 Kiss Attila Sophos Advanced Sales & Mobile Control Engineer - TMSI Kft. ITBN 2014 IT Biztonsági

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM. Készítette: Szabó Hangya Csilla

KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM. Készítette: Szabó Hangya Csilla KOMMUNIKÁCIÓ ÉS ADATVÉDELEM Készítette: Szabó Hangya Csilla Google társalgó (Hangouts) Csoportos videóbeszélgetésre is lehetőséget teremt Egy adott törzshelyen egyszerre legfeljebb 10 személy vehet részt

Részletesebben

tanácsok játék és nyeremény weboldal-ajánló Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan

tanácsok játék és nyeremény weboldal-ajánló Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan tanácsok játék és nyeremény weboldal-ajánló Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan Munka az irodán kívül Távoli munka hatékonyan Egy vállalkozás termelékenységének, hatékonyságának megőrzése érdekében

Részletesebben

Eszköz és karbantartás management

Eszköz és karbantartás management Eszköz és karbantartás management Hangoljuk össze a vállalati tevékenységeket a CabMap GIS rendszerével IBM Maximo: A vállalat komplex tevékenységének felölelésére alkalmas rendszer, mely által egy egységes

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok

Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok Mobil nyomtatás működési elv és megoldás választási kritériumok A mobil eszközök száma világszerte rohamosan növekszik és jelentős kiegészítőjévé, sok esetben helyettesítőjévé vált a hagyományos számítógépeknek.

Részletesebben

1 IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira

1   IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 1 www.businesstemplates.com IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 2 www.businesstemplates.com TODAY S AGENDA Rólunk Központi jogosultság kezelés Az Innomatrix Services Kft. saját fejlesztésű

Részletesebben

A GDPR számítástechnikai oldala a védőnői gyakorlatban

A GDPR számítástechnikai oldala a védőnői gyakorlatban A GDPR számítástechnikai oldala a védőnői gyakorlatban Dörflinger Csaba Dr. Gulyás Gábor 2018. 05. 18. A védőnő nem informatikus De mégis, mit tehet egy védőnő az adatai védelme érdekében? Mi a fenntartó

Részletesebben

Microsoft SQL Server telepítése

Microsoft SQL Server telepítése Microsoft SQL Server telepítése Az SQL Server a Microsoft adatbázis kiszolgáló megoldása Windows operációs rendszerekre. Az SQL Server 1.0 verziója 1989-ben jelent meg, amelyet tizenegy további verzió

Részletesebben

Windows frissítési programok (Windows Upgrade Option WUO és Windows 8 Pro frissítés (dobozos/online)) Röviden. Office 2010 frissítési akció

Windows frissítési programok (Windows Upgrade Option WUO és Windows 8 Pro frissítés (dobozos/online)) Röviden. Office 2010 frissítési akció 1 PROMÓCIÓK Windows frissítési programok (Windows Upgrade Option WUO és Windows 8 Pro frissítés (dobozos/online)) o Röviden. Minden Windows 8 Pro frissítési program január 31-vel zárul. Ezt követően bármely

Részletesebben

Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban. Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013

Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban. Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013 Felhőszámítástechnika (Cloud Computing) helye és szerepe az on-line világ folyamataiban Dr. Élő Gábor Széchenyi István Egyetem ITOK 2013 A felhő alapú számítástechnika A felhő alapú számítástechnika (angolul

Részletesebben

GDPR- INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK A JOGI MEGFELELÉS BIZTOSÍTÁSÁNAK ÉRDEKÉBEN

GDPR- INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK A JOGI MEGFELELÉS BIZTOSÍTÁSÁNAK ÉRDEKÉBEN GDPR- INFORMATIKAI MEGOLDÁSOK A JOGI MEGFELELÉS BIZTOSÍTÁSÁNAK ÉRDEKÉBEN Pflanzner Sándor ADAPTO Solutions Kockázatelemzés követelménye a rendeletben Az adatkezelő és az adatfeldolgozó... a változó valószínűségű

Részletesebben

Az Office 365 használata iphone-on vagy ipaden

Az Office 365 használata iphone-on vagy ipaden Az Office 365 használata iphone-on vagy ipaden Rövid útmutató az első lépésekhez E-mailek megtekintése Beállíthatja, hogy iphone-ján vagy ipadjén e-maileket tudjon küldeni és fogadni Office 365-fiókján

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2017. július 1. v2.1 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

Click to edit headline title style

Click to edit headline title style O365 AZURE WEBTÁRHELY IP HANG BÉRTELEFONKÖZPONT A Printer-fair Kft. FELHŐ szolgáltatásai Trengerné Dudics Valéria Partner találkozó 2016 A Printer-fair Kft. Által kínált szolgáltatások O365 Azure Webtárhely

Részletesebben

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat

Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat Geotechnika II. (NGB-SE005-2) Geo5 használat A Geo5 szoftvert (1. házi feladathoz opcióként, 2. házi feladathoz kötelezően) online felületen keresztül, távoli asztal kapcsolattal lehet használni. Az ehhez

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés

1. Szolgáltatásaink. Adatok feltöltése és elemzése. Digitális feltöltés. Analóg korong feltöltés v 1.1 1. Szolgáltatásaink Adatok feltöltése és elemzése A Tacho-X rendszer képes a digitális, valamint analóg tachográfból korongokból származó adatokat beolvasni, és elemezni azokat. Az beolvasott adatokat,

Részletesebben

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5.

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5. Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató 2013. November 5. Az új korszak átformálja a üzleti folyamatokat Big Data, közösség, mobil és felhőalapú e-business

Részletesebben

CISCO NET READINESS program

CISCO NET READINESS program CISCO NET READINESS program A leginkább sikereses és innovatív vállalatok többsége felismerte, hogy az információ alapú gazdaságban a túlélés titka a határozott jövőképpel rendelkező vezetés, az erős vállalati/intézményi

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

DW 9. előadás DW tervezése, DW-projekt

DW 9. előadás DW tervezése, DW-projekt DW 9. előadás DW tervezése, DW-projekt Követelmény felmérés DW séma tervezése Betöltési modul tervezése Fizikai DW tervezése OLAP felület tervezése Hardver kiépítése Implementáció Tesztelés, bevezetés

Részletesebben

Integrált-HardverSzoftver-Rendszer

Integrált-HardverSzoftver-Rendszer Integrált-HardverSzoftver-Rendszer dldh.hu dldh.hu/webshop Direct Line Kft DirectLine1 Direct-Line Kft. 2330-Dunaharaszti Jedlik Ányos u. 14. email: info@dldh.hu weblap: www.dldh.hu Történet A Direct-Line

Részletesebben

Microsoft tesztvezetés

Microsoft tesztvezetés Microsoft tesztvezetés Az informatika ígérete Hatékony folyamatok, papírmentes iroda, jobb kommunikáció, időmegtakarítás csak egy néhány azok közül az ígéretek közül, amelyeket már évek, néha évtizedek

Részletesebben

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható

Az OpenScape Business rendszerek egységes architektúrára épülnek: Rugalmas, skálázható és megbízható Rugalmas, skálázható és megbízható Az OpenScape Business rendszer a kis- és közepes vállalkozások változatos igényeinek minden szempontból megfelelő korszerű, egységes kommunikációs (UC) megoldás. A rendszer-felépítése

Részletesebben

Dropbox - online fájltárolás és megosztás

Dropbox - online fájltárolás és megosztás Dropbox - online fájltárolás és megosztás web: https://www.dropbox.com A Dropbox egy felhő-alapú fájltároló és megosztó eszköz, melynek lényege, hogy a különböző fájlokat nem egy konkrét számítógéphez

Részletesebben

Használati utasítás.

Használati utasítás. Lotus Notes Naptár Windows telefonra Használati utasítás. Írta: Varga Róbert 1 http://www.robertwpapps.uw.hu Bevezetés: Ezt az alkalmazást a fejlesztő saját használatra írta a teljesség igénye nélkül.

Részletesebben

FY16 Felhőbeli PBX használatbavételi ajánlat Gyakran ismételt kérdések

FY16 Felhőbeli PBX használatbavételi ajánlat Gyakran ismételt kérdések FY16 Felhőbeli PBX használatbavételi ajánlat Gyakran ismételt kérdések 2016. MÁJUS 23. ÁTTEKINTÉS 2015. december 1-jétől kezdve azok az Office 365-ügyfelek (O365-ügyfelek), akik megvásárolják legalább

Részletesebben

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0 E-mail beállítása Outlook kliensen Magyar verzió 1.0 1 Tartalom Általános info... 3 MAPI postafiók bállítása Outlook 2010-ben, Autodiscovery szolgáltatással... 4 MAPI postafiók kézi bállítása Outlook 2010-ben...

Részletesebben

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS

OZEKI Phone System. 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára. A jövő üzleti telefon rendszere SMS A jövő üzleti telefon rendszere 4 elengedhetetlen szolgáltatás a jövőbeli vállalati telefonos rendszerek számára SMS Mobil mellékek Webtelefon Üzenetküldés és jelenlét Összhang az IT-vel Olvassa el! Ajánlatkérő

Részletesebben

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change

NetWare 6. bemutató. Szittya Tamás. ügyvezető igazgató. The Power to Change NetWare 6 bemutató The Power to Change Szittya Tamás ügyvezető igazgató NetWare 6 három vélemény A NetWare 6 az iparág vezető hálózati operációs rendszerévé válik az üzleti szférában. NetWare 6 sleeping

Részletesebben

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

Biztonsági Felhő A KÜRT legújabb világszínvonalú technológiai fejlesztése

Biztonsági Felhő A KÜRT legújabb világszínvonalú technológiai fejlesztése Biztonsági Felhő A KÜRT legújabb világszínvonalú technológiai fejlesztése Az innovatív szakemberekből álló alkotóműhelyünkben, a KÜRT-ben sikeresen létrehoztunk egy legújabb IT trendeknek megfelelő fejlesztést.

Részletesebben

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás

ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás ÁNYK űrlap benyújtás támogatási szolgáltatás SZOLGÁLTATÁS LEÍRÓ LAP 2016. március 10. v2 EREDETI 2 Tartalom 1. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA... 3 2. A SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELE... 5 3. A SZOLGÁLTATÁS FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása

A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása S SDA Stúdió kft. A Microsoft terminálszolgáltatás ügyfél oldali hardverigényének meghatározása Kiadva: 2002.02.12. Oldalak száma: 7 A dokumentum története Verzió Dátum Módosítás rövid leírása Módosító

Részletesebben

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről ÁSZF 1. melléklet GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b részéről Click&Flow licenc, éves szoftverkövetés és kapcsolódó szolgáltatások díjai 1/6 Tartalomjegyzék Click &

Részletesebben

Tegyünk nagyszerű dolgokat!

Tegyünk nagyszerű dolgokat! Tegyünk nagyszerű dolgokat! Ismerős Természetes környezet Multiplatform Nagyobb hatékonyság Letöltés Ismerős és minden elődjénél jobb Ismerős felületa Windows 10 a jól ismert Windows-élményt nyújtja még

Részletesebben

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM]

Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment [BCM] Üzletmenet folytonosság menedzsment Megfelelőség, kényszer? Felügyeleti előírások Belső előírások Külföldi tulajdonos előírásai Szabványok, sztenderdek, stb Tudatos

Részletesebben

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. ERA Postaláda szolgáltatás. Felhasználói segédlet

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. ERA Postaláda szolgáltatás. Felhasználói segédlet Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete ERA Postaláda szolgáltatás Felhasználói segédlet v1.0 Budapest, 2012. szeptember 19. TARTALOMJEGYZÉK Tartalom Bevezetés... 3 Az ERA Postaláda szolgáltatás használata...

Részletesebben

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ

VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ VÉGFELHASZNÁLÓI LICENC SZERZŐDÉS AZ F-PROT ANTIVÍRUS - HOZ Ez egy kötelező érvényű -, törvényes szerződés a végfelhasználó ( licenc hasznosító ) és a Frisk Software International ( FSI ) között az F-Prot

Részletesebben

Szolgáltatások. Szolgáltatások1990-ben. Szolgáltatások 2011-ben. Hagyományos* Hagyományos* Fapados** VIP VIP. Ár tartalmazza. Ár nem tartalmazza

Szolgáltatások. Szolgáltatások1990-ben. Szolgáltatások 2011-ben. Hagyományos* Hagyományos* Fapados** VIP VIP. Ár tartalmazza. Ár nem tartalmazza Okostelefon elterjedtség Magyarországon Csáki-Barcza Zoltán, IT Partner osztályvezető, Magyar Telekom Nyrt., Kis- és középvállalati értékesítési igazgatóság Az összpontosítás a siker egyik kulcsa. Tisztában

Részletesebben

A nagy klinikák fogászati szoftvere. Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő!

A nagy klinikák fogászati szoftvere. Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő! A nagy klinikák fogászati szoftvere Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő! A nagy klinikák fogászati szoftvere Ismerje meg a PlanMaster világszinten is egyedülálló megoldásait!

Részletesebben

Végfelhasználói licencszerződés

Végfelhasználói licencszerződés Végfelhasználói licencszerződés A jelen Végfelhasználói licencszerződés Ön (mint természetes vagy nem természetes személy, továbbiakban: Felhasználó) és a Magyar Nemzeti Bank (1054 Budapest, Szabadság

Részletesebben

Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések

Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak (P1 csomag) 1. útmutató Saját Office 365-fiók regisztrálása és az első lépések Microsoft Office 365 szakembereknek és kisvállalatoknak 1 1. útmutató:

Részletesebben

SharePoint 2013 áttelepítési ajánlat Gyakran ismételt kérdések

SharePoint 2013 áttelepítési ajánlat Gyakran ismételt kérdések SharePoint 2013 áttelepítési ajánlat Gyakran ismételt kérdések 2016. szeptember 26. ÁTTEKINTÉS A FastTrack korlátozott idejű ajánlatként fogja biztosítani a helyszíni SharePoint 2013-ról való áttelepítéshez

Részletesebben

Rövid útmutató az első lépésekhez

Rövid útmutató az első lépésekhez Rövid útmutató az első lépésekhez A Microsoft Project 2013 megjelenése eltér a korábbi verziókétól, így ezzel az útmutatóval szeretnénk segíteni a megismerését. Gyorselérési eszköztár Ezt a területet testre

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb megoldást! ADSL/VDSL INTERNET Az Invitech Solutions költséghatékony és korszerű megoldásaival támogatja vállalkozását. Szolgáltatásunkat

Részletesebben

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE

ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE SZE INFORMATIKAI KÉPZÉS 1 SZE SPECIFIKUS IT ISMERETEK ALKALMAZÁSOK ISMERTETÉSE A feladat megoldása során valamely Windows Operációs rendszer használata a javasolt. Ebben a feladatban a következőket fogjuk

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

CSP előfizetés és számla magyarázat

CSP előfizetés és számla magyarázat CSP előfizetés és számla magyarázat Felhasználó alapú előfizetés számlázása Felhő alapú előfizetés indításának napjától díjat számítunk fel. Az előfizetés folyamatos teljesítésű közvetített szolgáltatást

Részletesebben

TRL Hungary Kft. Cégismertető. TRL Hungary Kft. www.trl.hu

TRL Hungary Kft. Cégismertető. TRL Hungary Kft. www.trl.hu Cégismertető www.trl.hu Cégismertető A 2000. óta Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Finnország és a balti államok regionális Maconomy disztribútora. A ezenkívül Európától Ázsiáig számos nemzetközi

Részletesebben

Üdvözöljük a FastTrack felületén!

Üdvözöljük a FastTrack felületén! Üdvözöljük a FastTrack felületén! 1 Úgy számítottunk, hogy az Office 365 bevezetése több hónapot is igénybe vesz, de a FastTracknek köszönhetően ÜTEMTERV A SIKERHEZ A FastTrack használatbavételének folyamata

Részletesebben

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet Teljesítmény 5 600 Kh/s

Online megrendelés: www.momacc.com. MM Basic Számítógép vásárlás 24/7 szerver felügyelet Teljesítmény 5 600 Kh/s a kiszámítható jövő a vállalat A vállalatot 2013 szeptemberében hoztuk létre azzal a céllal, hogy egy innovatív felhő technológián alapuló grafikai szolgáltatást nyújtsunk a világ bármely pontján működő

Részletesebben

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító

A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító INFORMATIKAI ÉS ÜZLETI TANÁCSADÁS RENDSZERINTEGRÁCIÓ HÁLÓZATI MEGOLDÁSOK RENDSZERTÁMOGATÁS OUTSOURCING VIRTUALIZÁCIÓ IP TELEFONRENDSZEREK A-NET Consulting a komplex informatikai megoldásszállító A-Net

Részletesebben

1. Létező postafiók megadása

1. Létező postafiók megadása A Microsoft Office Outlook (korábban Microsoft Outlook) egy személyesinformáció-kezelő és e-mail ügyfél program a Microsoft-tól, valamint része a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagnak Habár leginkább

Részletesebben

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Nemzeti Workshop Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1 Az üzleti modell célja 2 Olyan vonzó ajánlat a vevők számára - a termékek

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára

Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára Ellenőrző lista: Útmutató képzési stratégia kiválasztásához kis- és közepes vállalkozások számára A kis és közepes vállalkozások számára rendkívül fontos, hogy kompetenciákon alapuló humán erőforrás rendszert

Részletesebben

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban

A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban A cloud szolgáltatási modell a közigazgatásban Gombás László Krasznay Csaba Copyright 2011 Hewlett-Packard Development Company HP Informatikai Kft. 2011. november 23. Témafelvetés 2 HP Confidential Cloud

Részletesebben

Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. <zambo.marcell@andrews.hu>

Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. <zambo.marcell@andrews.hu> Andrews Kft. A technológia megoldás szállító. Az Andrews bemutatása. 1999 derekán alakult az ALF tűzfal fejlesztésére. Csak magyar tulajdonosok. Tulajdonosok zömében mérnökök

Részletesebben

A Magyar Tiny Core Közösség alapító okirata

A Magyar Tiny Core Közösség alapító okirata A Magyar Tiny Core Közösség alapító okirata 2014. A Magyar Tiny Core Közösség alapító okirata A Magyar Tiny Core Közösség (a továbbiakban Közösség) alapító okiratát a következők szerint adom ki: 1. A Közösség

Részletesebben

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.

Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal. Fogalomtár Etikus hackelés tárgyban Azonosító: S2_Fogalomtar_v1 Silent Signal Kft. Email: info@silentsignal.hu Web: www.silentsignal.hu. 1 Tartalom 1. BEVEZETŐ... 3 1.1 Architektúra (terv) felülvizsgálat...

Részletesebben

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről

ÁSZF 1. melléklet. GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b. részéről ÁSZF 1. melléklet GST-Max Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1021 Budapest, Völgy utca 32/b részéről Click&Flow licenc, éves szoftverkövetés és kapcsolódó szolgáltatások díjai érvényes: 2015.08.01-től 1/7

Részletesebben

A NetSupport School oktatást támogató rendszer

A NetSupport School oktatást támogató rendszer A NetSupport School oktatást támogató rendszer 1. Célcsoport A NetSupport School oktatást támogató rendszer alkalmas valamennyi tanár-diák, oktatóhallgató kapcsolatot igénylő oktatási folyamat támogatására.

Részletesebben

NIIF és a Sulinet + fejlesztések

NIIF és a Sulinet + fejlesztések NIIF és a Sulinet + fejlesztések 2014. január 9. Sulinet + nyílt nap Budapest Mohácsi János Hálózati igh. NIIF Intézet NIIF Intézet és szolgáltatásai NIIF Intézet és Program 1986 óta működik Felsőoktatás,

Részletesebben

Quadro Byte Zrt. www.qb.hu

Quadro Byte Zrt. www.qb.hu Quadro Byte Zrt. www.qb.hu Előadó: Sipos Géza ISO 9001 Mára szinte mindenki valamilyen felhőnek tagja! Felhő alapú alkalmazások: Gmail, Freemail, stb. Google térkép, Navigációk, DropBox Ingyen tárhelyek,

Részletesebben

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1

G Data MasterAdmin 9 0 _ 09 _ 3 1 0 2 _ 2 0 2 0 # r_ e p a P ch e T 1 G Data MasterAdmin TechPaper_#0202_2013_09_09 1 Tartalomjegyzék G Data MasterAdmin... 3 Milyen célja van a G Data MasterAdmin-nak?... 3 Hogyan kell telepíteni a G Data MasterAdmin-t?... 4 Hogyan kell aktiválni

Részletesebben

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését.

Első lépések. A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Első lépések A Microsoft Outlook 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Személyre szabás Az Outlookot testre szabhatja. Másik

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer hálózatban

WIN-TAX programrendszer hálózatban WIN-TAX programrendszer hálózatban Számítógépes hálózat Hálózat kialakítása Szerver gépre telepítendő alkalmazások: Adatbázis kiszolgáló (Firebird 2.5-ös verzió) WIN-TAX programrendszer Kliens gépre telepítendő

Részletesebben