TRÉNINGNAPTÁR NYÁR

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TRÉNINGNAPTÁR NYÁR"

Átírás

1 TRÉNINGNAPTÁR NYÁR

2 KEDVES VENDÉGÜNK! A nyári szezon kezdetével nem csak az alapanyagok színessége, frissessége és azok felhasználhatósága változik a gasztronómiában, hanem a METRO Gasztroakadémia is megújul. Bereznay Tamás után engem ért a megtiszteltetés, hogy folytathatom az Akadémia teljes operációs és szakmai vezetését. A jövőbe tekintve rengeteg új és izgalmas tervvel készülök, melyeknek megvalósításában folyamatosan segítségemre lesz számos új oktató séf, akik a hazai vendéglátás meghatározó személyiségei és kultikus alakjai. A Gasztroakadémia csapata készen áll arra, hogy június elejétől egészen szeptember végéig visszatérő, közkedvelt és vadonatúj témákkal várjon Benneteket. A forró nyári időszak lehetőséget nyújt a vendéglátós kollégák számára, hogy még több friss és kiváló minőségű alapanyagot használjanak fel az ételkészítéshez, illetve a grillteraszon vagy kültéri rendezvényeken elkezdődhessen a professzionális munka. Bereznay Tamás mint vendégoktató tovább erősíti a csapatot, és még több képzéssel jelentkezik. A kurzusokra jelentkezők számára segítséget nyújt a grillezés fortélyainak elsajátításában, a tökéletes hamburger és a legjobb steakek elkészítésében, vagy éppen abban, hogyan örökítsük meg az elkészített ételeinket. Ebben az időszakban az éttermekben közkedvelt alapanyag a pisztráng, a ponty és a harcsa, melyek legkézenfekvőbb felhasználását és elkészítését Jáhni László tréningjén ismerhetjük meg. Csidei Tamás könnyű nyári sous-vide szárnyas ételeket készít, Galgóczi Gábor pedig csúcsminőséggel várja a fine dining ételek rajongóit. Megismerhetjük Gábor tökéletes kenyérsütési titkait, ami tökéletesen párosítható a két napos kurzusán bemutatásra kerülő pástétomokkal. Gálicz István a Gasztroakadémia Sous-Chefje bemutatja a tökéletes és tradicionális pizza receptjét, és megismerteti a legkülönbözőbb antipastik elkészítési módját. Azon kollégák, akik mégis inkább a hazai ízek mellett döntenének, választhatják Volenter István és Vidák Zoltán klasszikus, de megújító magyar modern konyha kurzusait. A barista képzéseinken Senkáriuk András a korábban már jól bevált módon kalauzolja el a jelentkezőket a professzionális kávékészítés világába. Sok új oktatóval (Jáhni László, Horváth Csongor, Pataky Péter), szezonális alapanyagokkal, ételkészítési technikákkal, receptekkel készülünk, hogy segítséget nyújtsunk abban, hogy az újonnan megszerzett vagy továbbfejlesztett tudásoddal könnyen egyedivé varázsold a vendéglátó egységedet! Találkozzunk hamarosan személyesen is Budaörsön, és hozzuk ki együtt a legtöbbet az elkövetkező időszakból! Üdvözlettel: Takács Árpád METRO Gasztroakadémia szakmai és operációs vezetője

3 ÚJ OKTATÓINK JÁHNI LÁSZLÓ Az egyre divatosabb farm-to-table koncepció hazai nagykövete, a népszerű balatonszemesi Kistücsök Étterem konyhafőnöke. A Séf és csapata hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a Balaton ne csak szezonális helyként legyen a köztudatban. Elsők voltak a régióban az egész évben nyitvatartó magas minőséget képviselő vendéglátóhelyek között. A séf a hagyományos ízeket megőrizve értelmezi újra a klasszikus fogásokat. 25 éve, nap mint nap azon dolgozik, hogy minél frissebb alapanyagokkal dolgozhasson, és az étterem vonzáskörzetében dolgozó termelőkkel minél szorosabb együttműködést alakítson ki. A Horváth házaspár, sok balatoni vendéglátós családhoz hasonlóan, Budapestről költözött a Balaton-felvidékre. Horváth Csongor a budapesti Búsuló Juhász konyhafőnöke volt, egy ideig a köveskáli Kővirág étterem konyháját vezette, majd megnyitották a Neked Főztem Gasztrokocsmát Zánka központjában. Az étterem a Káli-medence életérzését és a francia bisztrók hangulatát ötvözi. A Séf hitvallása: Tetszik, hogy szabad vagyok, és azt főzök, amit akarok. HORVÁTH CSONGOR PATAKY PÉTER Pataky Péter itthoni séfkarrierjét 2012 áprilisában kezdte a debreceni IKON étteremben. Bár már gyermekkorában is vonzotta a konyha világa, mégsem szakácsként kezdett tavaszán döntött, és váltott. Angliába utazott, egy étteremben kezdett dolgozni és tanulni úgy, hogy előtte itthon nem dolgozott étteremben. Hamar kiderült, hogy jól döntött, és megtalálta hivatását, amit azóta is szenvedélyesen szeret. Péter a magyar konyha klasszikusait hozza, természetesen saját arcára formálva.

4 OKTATÓK GÁLICZ ISTVÁN BEREZNAY TAMÁS A konyhai gazdálkodást és irányítást Sous-Chefként gyakorolta a Polo étteremben 2000-től. Később óceánjáró hajókon szerzett tapasztalatot (Sapphire Princess, Tahitian Princess, Grand Princess, Dawn Princess) a nemzetközi konyhaművészetben, hideg- és melegkonyhán egyaránt. Útja során István több nemzet tradicionális konyhaművészetével is megismerkedett, mint például a mexikói, az indiai és a thai gasztronómiával. Visszatérve Magyarországra több mint hat évig a Trattoria Pomo D oro étterem Sous Chefjeként dolgozott. Megismerte a tradicionális és a modern olasz konyha nélkülözhetetlen alapanyagait, technológiáit és fogásait. Megszerzett tudását 2012 óta osztja meg a METRO Gasztroakadémia képzéseire látogatókkal. Bereznay Tamás kérkedhetne azzal, hogy 2001 és 2010 között a Kárpátia étterem konyhafőnökeként nemcsak a volt köztársasági elnöknek, de az ország valamennyi vezetőjének készített ételeket. Tamás mindezek mellett hosszú éveket töltött azzal, hogy a gasztronómia lelkes híveinek adjon tanácsokat a konyhaművészet minél magasabb szintű elsajátításához. Sokan emlékezhetnek a Nők Lapjában éveken át megjelenő receptjeire, de sorolhatjuk a jobbnál jobb szakácskönyveit is: Főzni gyerekjáték, Süteményeskönyv vagy a Mesék a konyhából. Tamás kurzusain résztvevők számtalan fortéllyal, ötlettel térnek majd haza vendégeik és szeretteik örömére. DÓCZI GYÖRGY György Franciaország kiváló éttermeiben szerezte tapasztalatát. Budapesten a Gerlóczy Kávéházban, a SonkaArcokban, majd a Bridges Food Bárban eltöltött időszak után jelenleg saját üzletének nyitásán dolgozik, mint tulajdonos. A Séf ételeit a bölcs egyszerűséggel és valódi szakértelemmel összeállított fogások jellemzik, és mindehhez egy csipetnyi bohémságot is társít. A francia konyha, az alapanyagok és a fogások igazi mestereként mindenkinek segítségére lehet, aki a gall konyhaművészet iránt érdeklődik. POHNER ÁDÁM A 2018-as hazai Bocuse d Or válogatójának döntőse és nyertese, mellyel nevezte magát a nyáron Torinoban megrendezésre kerülő Bocuse D Or európai döntőjébe. Ádámot sokan az Olimpia és az Alabárdos étteremből ismerik, ám karrierje még tovább ível, hiszen már a balatonszemesi Kistücsök étteremben folytatja pályafutását. Nincs kiforrott hitvallása, a saját gondolatait és megérzéseit követi, törekszik az egyensúlyra a kreatív és a reális, életszerű megoldások között. Ez határozza meg nagyszerű ételeit is.

5 OKTATÓK VIDÁK ZOLTÁN Vidák Zoltán, a METRO Gasztroakadémia vendégoktatója, jelenleg a Konyhafőnök televíziós műsor kreatív Séfje. Korán megtanulta a főzés alapjait: 7 évesen már rendszeresen segített nagymamájának a konyhában. Pályája elején több étteremben gyűjtötte a tapasztalatokat, majd az Andrássy úti Premierben már konyhafőnökként kamatoztatta tudását. Legutóbb az etyeki Rókusfalvy Fogadó séfjeként dolgozott. Imádja a modern magyar konyhát: bisztróételeket tökéletesít, új technológiákkal kísérletezik. CSIDEI TAMÁS Csidei Tamás mesterszakács, szakoktató már 25 éve dolgozik konyhán, 15 évig hazai és ausztriai éttermek, valamint elismert magyarországi szállodaláncok konyháit vezette, miközben szakmai lapokban publikált. Jelenleg saját cégében új konyhatechnológiákat oktat, valamint éttermeket indít be, és segít át a koncepcióváltás nehézségein. A megújuló magyar gasztronómia és a monarchiabeli konyha megszállottja. Négy éve csatlakozott a METRO Gasztroakadémia oktatói csapatához, ahol a sousvide és az egyéb ételkészítési technológiákat tanítja. A pesti gasztronómia egyik kiemelkedő alakja. Szakmai fejlődését kétségtelenül az Onyx étteremben eltöltött 6 év határozta meg, majd tudását a Cafe Pierrot-ban, a Libertében majd a La Perle Noire-ban bővítette. Korábbi években a Bocuse d Or hazai válogatójának döntőse volt, és részt vett számos hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyen. Képzésein modern konyhai főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyagfelhasználást tanulhatnak a résztvevők. GALGÓCZI GÁBOR VOLENTER ISTVÁN István egy véletlen folytán került a pályára, hiszen eredetileg katonatiszt vagy építész szeretett volna lenni óta dolgozik szakácsként, Mórról indult a pályafutása, ahol 21 évesen már konyhát vezetett. Vidéken és Budapesten is több étteremben dolgozott, jelenleg a székesfehérvári 67 Étterem & Bistro séfje. A 2018-as hazai Bocuse d Or verseny döntőjének második helyezettje lett. Már igazi veteránnak számít, aki a döntőkben eddig mindig ott volt a dobogón. Sosem az első helyet tűzte ki magának, hanem a szakmai előrelépést.

6 Június Július Június 01. Dóczi György Szárnyasok a francia bisztróban Június 05. Bereznay Tamás és Gálicz István Grill szezon (grill ételek, technikák, pácok, fűszerkeverékek) Június 12. Gálicz István Homárból készíthető fogások az étlapon Június 13. Galgóczi Gábor Borjú ételek csúcsminőségben Senkáriuk András Barista alapképzés Június 14. Bereznay Tamás Steaksütés Senkáriuk András Különleges kávék és kávékülönlegességek Június 18. Bereznay Tamás Híres szendvicsek a Street foodban Június 19. Bereznay Tamás és Körmendi Imre Ételfotózás Június 20. Gálicz István Pizza / antipasti Június 26. Bereznay Tamás Hamburgerkészítés Június 28. Csidei Tamás Sous-vide szárnyasok Július 03. Galgóczi Gábor Kenyerek, fűszervajak, krémek Senkáriuk András Barista alapképzés Július 04. Bereznay Tamás Steaksütés Senkáriuk András Barista haladó workshop Július 05. Gálicz István Pizza / antipasti Július 10. Bereznay Tamás és Gálicz István Grillezett és melegen füstölt halak Július 11. Galgóczi Gábor Szárnyas ételek a fine diningban Július 12. Bereznay Tamás és Gálicz István Grillkolbász készítés házilag, savanyúságok és szószok

7 Augusztus Szeptember Augusztus 22. Gálicz István Szárnyasok és egészséges köretek a közétkeztetésben Augusztus 23. Bereznay Tamás Modern főzelékek és feltétek a közétkeztetésben Szeptember 04. Gálicz István Pizza / antipasti Szeptember 05. Csidei Tamás Sous-vide sertés Szeptember 06. Gálicz István Ír érlelt marhahúsok Szeptember 11. Horváth Csongor Balaton-felvidéki bárány ételek Senkáriuk András Barista alapképzés Szeptember 12. Volenter István Klasszikus hazai fogások Senkáriuk András Különleges kávék és kávékülönlegességek Szeptember 13. Pataky Péter Stílusos Értelmiség a konyhán Senkáriuk András Barista haladó workshop Szeptember 18. Bereznay Tamás Hamburger készítés Szeptember 19. Galgóczi Gábor Pástétomok és hidegtálak I. Szeptember 20. Galgóczi Gábor Pástétomok és hidegtálak II. Szeptember 25. Jáhni László Vidéki fogások hazai édesvízi halakból Szeptember 26. Vidák Zoltán Modern magyar konyha Szeptember 27. Pohner Ádám Klasszikus főzelékek és feltétek újragondolva Jelmagyarázat: konyhai oktatás bár oktatás konyhai és bár oktatás

8 JÚNIUS 01. PÉNTEK DÓCZI GYÖRGY SZÁRNYASOK A FRANCIA BISZTRÓBAN JÚNIUS Dóczi György markánsan kezdi a hónapot: Franciaországból hozott, kivételesen gazdag tapasztalatát ezúttal szárnyasokon mutatja be. Különösen érdekes megtapasztalni, hogy a francia nemzet konyhájában milyen elkészítést igényelnek, és milyen ízélményt nyújtanak az ebből készült bisztrófogások. Dóczi György ezúttal pulykát, csirkét, kacsát és gyöngytyúkot készít bisztróstílusban. fűszeres pulykamellfilé, szarvasgombás szendvicsben kukorica velouté, garnélás csirke ropogós, D Espelette paprika kacsamellfilé, padlizsán textúrák, szezám gyöngytyúk, zöldség rizotto, szárnyas cékla jus

9 JÚNIUS 05. KEDD JÚNIUS 12. KEDD BEREZNAY TAMÁS ÉS GÁLICZ ISTVÁN GRILL SZEZON GÁLICZ ISTVÁN HOMÁRBÓL KÉSZÍTHETŐ FOGÁSOK AZ ÉTLAPON JÚNIUS Bereznay Tamás és Gálicz István gondoskodik róla, hogy senkit ne érjen váratlanul, ha megérkezik a jó idő, és elindul az éttermek grillteraszán a munka. Tamás és István különleges fogásokat, praktikákat, ötleteket és elengedhetetlen grillezési szabályokat mutat be. A nyári szezonban előtérbe kerülnek a vendéglátóhelyeken a tenger gyümölcsei és a homárból készíthető fogások különböző variánsai. Gálicz István ételsora a homárból készíthető fogásokra fókuszál, melyben egyedi megoldásokat, főzési és bontási technikákat és felhasználási javaslatokat mutat be a Séf a tréning ideje alatt. lazac teriyaki grillrostélyos fűszerkeverékek és pácok szezonális grillzöldségek sertésoldalas készítése homár forró fűszervajjal marinált homárolló zellerrel és almával póréhagymaleves homárral tagliatelle homárral

10 JÚNIUS 13. SZERDA JÚNIUS 14. CSÜT. GALGÓCZI GÁBOR BORJÚ ÉTELEK CSÚCSMINŐSÉGBEN BEREZNAY TAMÁS STEAKSÜTÉS JÚNIUS A borjú zsenge húsa és alacsony zsírtartalma miatt méltán számít prémium fajtának nem utolsó sorban pedig végtelenül sok elkészítési módozatát ismerjük. Galgóczi Gábor egy professzionális képzésre hívja mindazokat, akik érdeklődnek a borjúhús iránt, és a fine dining exkluzivitásával szeretnék elkészíteni azt. Bereznay Tamás tanfolyamán minden kiderül a tökéletes steak elkészítésének titkairól. Az alapanyag kiválasztásával kezdve, a pácoláson és érlelésen át egészen a megfelelő sütési idő kiválasztásáig mindenről fellebbenti a fátylat, hogy a végeredmény tökéletesen elkészített és ízletes steak legyen. paradicsomos borjú consomé parmezán royale-val osso bucco risottóval, sáfrányzselé borjúszűz, füstölt burgonyapüré, újhagymaolaj sous-vide borjúmáj, barnavajas cider jus, almasaláta és briós rostélyos hátszín bélszín flank szószok, mártások és köretek

11 JÚNIUS 18. HÉTFŐ JÚNIUS 19. KEDD BEREZNAY TAMÁS HÍRES SZENDVICSEK A STREET FOODBAN BEREZNAY TAMÁS ÉS KÖRMENDI IMRE ÉTELFOTÓZÁS JÚNIUS A vendégek már pontosan tudják, hogy az Újvilágban egy rendes szendvics nem arról szól, hogy egy kettévágott zsömlét megvajazunk, majd egy szelet felvágottal és sajttal le is tudjuk a továbbiakat. Sokkal profibb megoldásokkal és autentikusabb receptekkel készülünk: a képzésen a legfinomabb, legszaftosabb amerikai, klasszikus szendvicsek elkészítése tanulható meg. Az ételfotózás ma már nem csak a kiváltságosok számára elsajátítható tudás. Sőt, a modern eszközöknek és technológiák egyre könnyebben elérhetők, egyre több célra. Azonban a fotózás nem a kattintással kezdődik. A képzésen mindenki a saját fényképezőgépét vagy telefonját használja, hogy értő útmutatás mellett vizuálisan a legtöbbet hozza ki a fogásokból. Főzni-sütni nem fogunk, viszont többféle beállítású képet készítünk. És az itt megtanultak csupán a kezdetet jelentik. reuben szendvics club szendvics pastrami cubano bruschetta válogatás Fontos, hogy a képzésre mindenki hozzon magával fényképezős okostelefont vagy fényképezőgépet, hiszen ez egy igazán interaktív alkalom lesz!

12 JÚNIUS 20. SZERDA JÚNIUS 26. KEDD GÁLICZ ISTVÁN PIZZA / ANTIPASTI BEREZNAY TAMÁS HAMBURGERKÉSZÍTÉS JÚNIUS JÚNIUS A valódi, itáliai pizza titka a részletekben rejlik! Bár a pizza elkészítése egyszerűnek tűnhet, minden lépését professzionálisan kell elvégezni ahhoz, hogy egy igazi, olasz ristorante-ban érezhessük magunkat. Gálicz István ezen a kurzuson mindenkit bevezet a pizzakészítés világába ezen kívül pedig egyszerűen elkészíthető, olasz előételekkel is megismerteti a résztvevőket. A hamburger az egyik legnagyobb street food klasszikus, amit a magyar közönség az utóbbi időben újra felfedezett, és ennek köszönhetően talán népszerűbb lett, mint valaha. A képzésen Bereznay Tamás kalauzolásával végigjárjuk a főbb alkotóelemek elkészítését: a szaftos húspogácsák, illetve a hozzájuk illő szószok és kiegészítők is sorra kerülnek. Egy hamburgert nem kell túlbonyolítani, de jól fel kell építeni az ízek és az arányok összhangját. Tanulj nálunk új megoldásokat, új ízeket! pizza ciabbatta bruschetta válogatás focaccia szarvasburger áfonyával bárányburger joghurttal és sült paprikával lazac burger tzatzikivel sertésburger mogyoró szósszal

13 JÚNIUS 28. CSÜT. CSIDEI TAMÁS SOUS-VIDE SZÁRNYASOK JÚNIUS 28. A sous-vide olyan professzionális főzési módszer, amelynek lényege az alacsony hőfokon, vákuum alatt történő elkészítés, amellyel jobban megőrizhetjük az alapanyagok természetes ízét és állagát, valamint növelhetjük a biztonságos eltarthatóságát. Csidei Tamás ezen a kurzuson többek között kacsamellet, kacsamájat és csirkemellet készít nem mindennapi eljárással. fürj kacsamájas gnocchival, és erdei gombakrém velouté kacsamell narancsos zellerpürével parajos csirkemell sonkarizottóval

14 JÚLIUS 03. KEDD GALGÓCZI GÁBOR KENYEREK, FŰSZERVAJAK, KRÉMEK JÚLIUS Galgóczi Gábor nem csak az ételkészítésben jártas, hanem a péktermékek és kenyérkészítés területén is nagy tudással rendelkezik. A kenyérkészítés a kiváló alapanyag felhasználásán, a megfelelő arányok betartásán, és a friss sütésen alapszik. Érdemes jó minőségű kenyeret készíteni, hiszen egyre többen keresik és igénylik. A képzés ideje alatt Gábor a kenyérkészítés mellett készít még a kenyérhez kínálható különböző stílusú házi fűszervajakat és krémeket. toast kenyér barnasörös magvas vekni pannóniasajtos cipó baguette

15 JÚLIUS 04. SZERDA JÚLIUS 05. CSÜT. BEREZNAY TAMÁS STEAKSÜTÉS GÁLICZ ISTVÁN PIZZA / ANTIPASTI JÚLIUS A steak minden éttermi menü igazi sztárja íme most minden, amit a steaksütésről tudni kell. A húsok elkészítése előtt feltétlenül szükségünk van kiváló alapanyagra. Bereznay Tamás részletesen bemutatja, hogy milyen húsrészt kell felhasználni, milyen módon kell előkészíteni és elkészíteni, és minden olyan konyhatechnológiai praktikát bemutat, mely a tökéletes steak elkészítéséhez szükséges. A valódi, itáliai pizza titka a részletekben rejlik! Bár a pizza elkészítése egyszerűnek tűnhet, minden lépését professzionálisan kell elvégezni ahhoz, hogy egy igazi, olasz ristorante-ban érezhessük magunkat. Gálicz István ezen a kurzuson mindenkit bevezet a pizzakészítés világába ezen kívül pedig egyszerűen elkészíthető, olasz előételekkel is megismerteti a résztvevőket. rostélyos hátszín bélszín flank szószok, mártások és köretek pizza ciabatta bruschetta válogatás focaccia

16 JÚLIUS 10. KEDD JÚLIUS 11. SZERDA BEREZNAY TAMÁS ÉS GÁLICZ ISTVÁN GRILLEZETT ÉS MELEGEN FÜSTÖLT HALAK GALGÓCZI GÁBOR SZÁRNYAS ÉTELEK A FINE DININGBAN JÚLIUS A grillezésnek nem csak az otthoni, tavaszinyári délutánokon és estéken tartott kerti partikon van helye, hanem a professzionális gasztronómia területén is! A két Séf kurzusán valódi gourmet-magasságokba emeli a mindenki által jól ismert sütési technikát, és olyan alapanyagokat tesz a rácsra, mint a pisztráng, a lazac, a branzino, a lepényhal vagy a kardhal. Galgóczi Gábor a képzés alatt bemutatja, hogy a hazai konyha milyen meglepő ízeket és izgalmas fogásokat tud alkotni szárnyas alapanyag felhasználásával. A Séf professzionális útmutatást nyújt minden résztvevőnek, hogyan lehet a szárnyas alapanyagokat legjobban variálni. A Séfek a leírásban szereplő halak elkészítési módjára fókuszálnak a napi friss termékekkel kiegészítve. kellevélben gőzölt libamáj gyöngytyúk kacsamájjal, hagymalekváros parmezános toasttal karalábésalátával tanyasi csirke tekercs bay zöldségekkel

17 JÚLIUS 12. CSÜT. BEREZNAY TAMÁS ÉS GÁLICZ ISTVÁN GRILLKOLBÁSZ KÉSZÍTÉSE HÁZILAG, SAVANYÚSÁGOK ÉS SZÓSZOK JÚLIUS 12. A Séfek különböző alapanyagok (bárány, sertés, hal) felhasználásából, a húsfajtákhoz legjobban párosítható egyedi fűszerezéssel készítenek házi kolbászokat. A grillen elkészült kolbászokhoz házilag frissen savanyított szezonális zöldséget készítenek különböző mártogatósokkal. báránykolbász sertéskolbász halkolbász

18 AUG. 22. SZERDA GÁLICZ ISTVÁN SZÁRNYASOK ÉS EGÉSZSÉGES KÖRETEK A KÖZÉTKEZTETÉSBEN AUGUSZTUS 22. A képzésünk megálmodásában és inspirációnkban nagyban segítettek a közétkeztetőkre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások. Mi is úgy gondoljuk, hogy a közétkeztetés megújulásában, színvonalának javításában szeretnénk segítséget nyújtani. A kurzus alatt Gálicz István bemutatja a friss szárnyasok és szezonális alapanyagok kíméletes konyhatechnológiai eljárásokkal való felhasználhatóságát, illetve a sokszor mellőzött hazai egészséges köretek elkészítésének sokszínűségét. marokkói csirke kuszkusszal szezonális zöldségekkel töltött csirkerolád zelleres burgonyapürével sous-vide csirkepaprikás gerslirizottóval

19 AUG. 23. CSÜT. BEREZNAY TAMÁS MODERN FŐZELÉKEK ÉS FELTÉTEK A KÖZÉTKEZTETÉSBEN AUGUSZTUS 23. Bereznay Tamás kurzusa elsődlegesen a vendéglátásban, közétkeztetésben dolgozó szakemberek részére lehet igazán érdekes. A Séf betekintést nyújt a hagyományos hazai főzelékek és feltétek megújított elkészítésébe úgy, hogy szem előtt tartja a kreativitást, az újszerűséget, a tálalást és nem utolsó sorban azt is, hogy a receptek elkészíthetők és tálalhatók legyenek akár több száz adagban is. zöldborsófőzelék skót tojással kelkáposzta főzelék sült paprikás sertés tekerccsel tökfőzelék marinált tőkehallal

20 SZEPT. 04. KEDD GÁLICZ ISTVÁN PIZZA / ANTIPASTI SZEPTEMBER 04. Az autentikus olasz pizza elkészítése nem ördöngösség, mindössze odafigyelést és minőségi alapanyagokat igényel. Gálicz István kurzusán nem csak a pizzasütés kulisszatitkaiba avat be, de könnyen elkészíthető, ízletes olasz előételekkel is megismerteti a résztvevőket, hogy a tányérokra kerülő finomságokkal egy limoncellós trattoria atmoszféráját idézhessék meg. pizza ciabatta bruschetta válogatás focaccia

21 SZEPT. 05. SZERDA SZEPT. 06. CSÜT. CSIDEI TAMÁS SOUS-VIDE SERTÉS GÁLICZ ISTVÁN ÍR ÉRLELT MARHAHÚSOK SZEPTEMBER A sous-vide professzionális módszerével, az alacsony hőfokon, vákuummal történő elkészítéssel jobban megőrizhetjük az alapanyagok természetes ízét és állagát. A sertés számtalan része alkalmas arra, hogy a vákuum alatt egészen új ízeket varázsolj belőle. A tarja, a szűz és a karaj is csak arra vár, hogy előcsalogasd belőlük a legjobb formájukat, és remekül passzoló, izgalmas köreteket készíts hozzájuk. Gálicz István bemutatja a METRO sajátmárkájának, a METROCHEF legújabb érlelt ír marhaválasztékát. A steakhúsok legalább 14 napos érlelést kaptak, melynek hatását, íz- és szerkezetbeli különbségét az elkészítés során ismerhetik meg a tréningre jelentkezők. vákuumban konfitált tarja cukkinis lepénnyel, paradicsomconcasse szűzpecsenye friss gombákkal és zellervariációkkal malackaraj bazsalikomos karfiolpürével, gyömbéres karottával húsválasztási szempontok sózási technikák fűszerezés, marinálás érlelési módok sütés, szeletelés

22 SZEPT. 11. KEDD SZEPT. 12. SZERDA HORVÁTH CSONGOR BALATON-FELVIDÉKI BÁRÁNY ÉTELEK VOLENTER ISTVÁN KLASSZIKUS HAZAI FOGÁSOK SZEPTEMBER Horváth Csongor tréningjén bemutatja a Balaton felvidéki gasztrokocsmájában készített legkedveltebb bárány fogásokat, melyhez szezonális zöldségeket, a legfrissebb zöldfűszereket és gyógynövényeket használja fel. A nap végén a tányérokra olyan ételek kerülnek és úgy érezheti magát a kurzusra jelentkező kolléga, mintha a káli-medence éttermének teraszán ülne. A klasszikus hazai ételek és menüsorok megalkotása során Volenter Istvánnak nem muszáj rengeteg hozzávalóval és bonyolult alkotóelemmel készülnie. Ha van két három klasszikus recepted és tökéletes alapanyagod, akkor azokra építve a variációs lehetőségek határtalanok. Kreatív és a professzionális hozzáállással a klasszikus ételek és receptek is felfrissíthetők. báránycsülök báránygerinc bárány lapocka friss zöldfűszerek és gyógynövények ponty halászlé kacsamell és -máj, meggyel és káposztával vargabéles

23 SZEPT. 13. CSÜT. SZEPT. 18. KEDD PATAKY PÉTER STÍLUSOS ÉRTELMISÉG A KONYHÁN BEREZNAY TAMÁS HAMBURGERKÉSZÍTÉS SZEPTEMBER Pataky Péter kurzusán a szakemberek megismerhetik a Séf filozófiáját: kiváló minőségű alapanyag, modern konyhatechnológia és naprakész szaktudás. A vidék klasszikus ízeit ötvözi számos európai konyhatechnológiával és alapanyaggal. Hitvallásának tekinti a magyar konyha értékeinek újszerű bemutatását, a hagyományok megőrzését és megújítását. A filozófiáján keresztül mutat be egy olyan új megközelítési módot, ami jobbá, különlegessé, modernné teszi ezeket a hagyományos fogásokat. nyírségi gombócleves borjúhússal harcsakolbász A hamburger az egyik street food klasszikus, amit a magyar közönség az utóbbi időben újra felfedezett, és ennek köszönhetően talán népszerűbb lett, mint valaha. A képzésen Bereznay Tamás kalauzolásával végigjárjuk a főbb alkotóelemek elkészítését: a szaftos húspogácsák, illetve a hozzájuk illő szószok és kiegészítők is sorra kerülnek. Egy hamburgert nem kell túlbonyolítani, de jól fel kell építeni az ízek és az arányok összhangját. Tanulj nálunk új megoldásokat, új ízeket! Iberico burger szardella, sült paprika, padlizsánkrém nizzai burger, tonhal, olajbogyó, tojás, paradicsom marhaburger, gorgonzola, körte, csokoládé marhaburger Reuben, ementáli, koktélszósz, savanyú káposzta

24 SZEPT. 19. SZERDA SZEPT. 20. CSÜT. SZEPT. 25. KEDD GALGÓCZI GÁBOR PÁSTÉTOMOK ÉS HIDEGTÁLAK I II. JÁHNI LÁSZLÓ VIDÉKI FOGÁSOK HAZAI ÉDESVÍZI HALAKBÓL SZEPTEMBER Elegánsak, egyszerűek, igazi klasszikusok és tökéletes vendégvárók, hiszen könnyen és előre elkészíthetők. Készülhetnek bármilyen húsból, halból vagy épp zöldségből. Most alkoss te is különleges pástétomot, galantínt és terrint Galgóczi Gábor segítségével! csuka szuflé libamáj krém libamáj terríne többféleképpen kacsa galantine kacsamáj brüllée liba rilette malacfej sajt vaddisznó pathe en crouthe Jáhni László tréningjén betekintést kapunk az alapanyagok legkézenfekvőbb és legoptimálisabb felhasználásába. A Séf munkája során megismerhetik a hazai édesvízi halakból készíthető vidéki fogásokat. Vágjunk neki az áruháznak, válasszuk ki az alapanyagokat, és döntsük el együtt, mit főzzünk aznap a METRO Gasztroakadémia konyhájában! A kétnapos képzés ára Ft + ÁFA ( Ft)! ponty pisztráng harcsa

25 SZEPT. 26. SZERDA SZEPT. 27. CSÜT. VIDÁK ZOLTÁN MODERN MAGYAR KONYHA POHNER ÁDÁM KLASSZIKUS FŐZELÉKEK ÉS FELTÉTEK ÚJRAGONDOLVA SZEPTEMBER Vidák Zoltán igazi küldetéstudattal rendelkezik, a szó legjobb értelmében: nem csak szereti és tiszteli a magyar konyhát, de nagyon sokat dolgozik annak megújításán, újragondolásán is. Az ételek új változatainak kialakítása során nem fél a modern konyhatechnológiákhoz nyúlni, és ezekkel felfrissíteni a magyar klasszikusokat. Aki nem szeretne lemaradni a modern magyar konyha újdonságait illetően, annak érdemes odafigyelnie Pohner Ádámra. Az ő lendülete, profizmusa és kreativitása egészen új köntöst ad a klasszikus, néha akár rossz emlékeket felelevenítő főzelékeknek. Hiszen maga a főzelék egy egészséges, zsenge, vitaminban és rostban gazdag fogás lehet, csak jól kell elkészíteni! sóban sült zeller taco zöldekkel zeller püré, bőrén sült hal céklás couscous, cékla textúrák lassan sült sertés szűzpecsenyével répa torta, vaníliás paszternák püré burgonyafőzelék, sült tarjával borsófőzelék tojással spenótfőzelék rákkal

26 JÚNIUS 13. SZERDA JÚLIUS 03. KEDD SZEPT. 11. KEDD JÚNIUS 14. CSÜT. SZEPT. 12. SZERDA BARISTA ALAPKÉPZÉS AZ ELSŐ HULLÁM KÜLÖNLEGES KÁVÉK ÉS KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉGEK A MÁSODIK HULLÁM BARISTA KÉPZÉSEK Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre. Ismerd meg kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a latte-ig, és próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is. Alapanyag-ismeret Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől? Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál? Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből? Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét? Technológiai ismeretek Az eszpresszó munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése, vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és barista együttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer. Tudás a gyakorlatban A résztvevők elsajátítják az igazi, olasz kávébár-választék italainak szakszerű készítését: espresso, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano... Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban. Nem ragadnál le a szokásosnál? A kávé együtt változik az évszakokkal, mindig aktuális és szezonális. Nem ízesített kávék, hanem egyedi kávéélmények várnak rád, a legismertebb kávézóláncok top 10 különlegességével. Alapanyag-ismeret Milyen a 100% arabica espresso? Hogyan készítsünk kiemelkedő minőségű, sűrű és testes espressót arabika keverékekből? Minősítések és minőség: Fair trade, Rainforest Alliance, UTZ, Bird Friendly Technológia ismeretek A barista új gépekkel, eszközökkel ismerkedik. A jégkásás italok készítéséhez elengedhetetlen a blender, a tejszín vagy a tej hideg habosításához leggyorsabb spindle mixer, de a créme brulée kávénál előkerül még a szakácsfáklya is! Tudás a gyakorlatban A kávézóláncok sikere jórészt a kávéhoz való új hozzáállásban keresendő. A kávé együtt változik az évszakokkal, aktuális és szezonális. Ha kell, körbejárja a világot, hogy igazán egzotikus zamatokat gyűjtsön magába. Nem ízesített kávék, hanem egyedi kávéélmények várnak ránk a legismertebb kávézóláncok TOP 10 különlegessége. ÁRA: FT + ÁFA/FŐ ÁRA: FT + ÁFA/FŐ

27 JÚLIUS 04. SZERDA SZEPT. 13. CSÜT. ISMERD MEG KÁVÉSZAKÉRTŐNKET! BARISTA HALADÓ WORKSHOP A KÁVÉS VILÁG LEGÚJABB TRENDJEI A HARMADIK HULLÁM SENKÁRIUK ANDRÁS Mára egyre népszerűbb a világos pörkölésű, úgynevezett újhullámos kávé, ami újdonságot hozott a speciality kávézás világában. Magyarországon is sorban nyílnak olyan kávézók, amik ezt a koncepciót követik. Ismerd meg az alternatív kávés technológiákat és hogy mit jelent az új generáció számára a kávéélmény kifejezés. Alapanyag-ismeret Az eredet-meghatározás a kávésoknál viszonylag újkeletű: ország-, termőhely-, mikrorégió-, feldolgozómalom- és ültetvényszelektált kávékat találunk a polcokon. A legújabb trendek egyre világosabb eszpresszó pörköléseket kínálnak. Kóstolás és elemzés. Technológiai ismeretek Az alternatív technológiák új kávés világokat nyitnak meg a baristák előtt. Az adagonként készített, majd filterezett kávék egy új generáció számára jelenthetik a kávéélményt. French press, V60 dripper, Aeropress, Mizudashi - forrón csepegtetett, hideg vízzel kiáztatott és jégen hűtött variációk. Tudás a gyakorlatban A látványos latte art öntéstechnika a 3. hullámos kávézók egyik legfeltűnőbb jellegzetessége. Gyakorlott barista trénerünk bemutatója után az ő segítségével a résztvevők kis csoportokban próbálják ki magukat a latte art formák öntésében. ÁRA: FT + ÁFA/FŐ Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista tanfolyamok elindítója a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett. Alap + A második hullám együttes befizetése esetén: Ft + ÁFA/fő Alap + A harmadik hullám együttes befizetése esetén: Ft + ÁFA/fő Alap + A második hullám + A harmadik hullám együttes befizetése esetén: Ft + ÁFA/fő BARISTA KÉPZÉSEK

28 JELENTKEZZ MÉG MA! Töltsd ki a oldalon található jelentkezési lapot! Jelentkezésedet elküldheted ben a gasztroakademia@metro.co.hu címre is. Válaszként visszaigazolást küldünk, amelyben feltüntetjük a fizetés módját is. Jelentkezésed akkor válik érvényessé, ha a díj teljes összege megérkezik hozzánk, legkésőbb egy héttel a kiválasztott képzés napja előtt. Konyhai képzéseink ára: Ft + ÁFA/fő Egyéb képzéseink ára ettől eltérő, a képzéseknél megjelölt árakon látogathatók. A képzési díj tartalmazza az oktatás és az ebéd árát. KÉPZÉSEINK HELYSZÍNE: METRO Gasztroakadémia, 2040 Budaörs, Keleti utca 3. Kérdés esetén telefonon is állunk a rendelkezésedre: ALAKÍTSUK EGYÜTT A TRÉNINGNAPTÁRAT! Milyen új képzésen vennél részt 2018-ban? Van-e olyan étel vagy technológia, amiről szívesen tanulnál profiktól? Van olyan képzés, amiről lemaradtál régebben, de érdekelne? Írd meg bátran ötleteidet, visszajelzéseidet a gasztroakademia@metro.co.hu címre! Nekünk minden vélemény számít. Köszönjük! A METRO Gasztroakadémia fenntartja magának a jogot, hogy kellő számú jelentkező hiányában az adott képzés elmaradjon. Ebben az esetben a lemondásig beérkezett befizetéseket visszautaljuk, illetve a jelentkező saját döntése alapján másik képzésen felhasználhatja az összeget.

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TÉL

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TÉL MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR 2017. TÉL KEDVES VENDÉGÜNK! Az új év mindig új kezdetet jelent ez nincs másképp a METRO Gasztroakadémia esetében sem. A karácsonyi ünnepkör során reméljük, hogy mindenki megcsillogtatta

Részletesebben

Sous-Vide és új konyhatechnológiák 2015. tematika és időpontok

Sous-Vide és új konyhatechnológiák 2015. tematika és időpontok Sous-Vide és új konyhatechnológiák 2015. tematika és időpontok Január 27. Kedd Sous vide és modern technológia: Afrodiziákumok Vénusz asztalán Valentin napi menü elkészítése A Sous Vide olyan professzionális

Részletesebben

TRÉNINGNAPTÁR ŐSZ

TRÉNINGNAPTÁR ŐSZ TRÉNINGNAPTÁR 2018. ŐSZ KEDVES VENDÉGÜNK! Az őszi és téli időszak, az ünnepek, az új év mindig valami új kezdetét jelenti, s ez a METRO Gasztroakadémia esetében sincs másképp. Az őszi szezon kezdetével

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TAVASZ

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TAVASZ TRÉNINGNAPTÁR 2018. TAVASZ BEREZNAY TAMÁS KEDVES VENDÉGÜNK! A tavasz beköszöntét mi, a gasztronómia szerelmesei várjuk a legjobban, hisz a színes, zöldellő, éledő természet arra inspirál, hogy friss és

Részletesebben

TRÉNINGNAPTÁR JANUÁR-MÁRCIUS

TRÉNINGNAPTÁR JANUÁR-MÁRCIUS MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR 2019. JANUÁR-MÁRCIUS KEDVES VENDÉGÜNK! Az új év mindig új kezdetet is jelent ez nincs másképp a METRO Gasztroakadémia esetében sem. Sikeres évzárás és rengeteg pozitív visszajelzés

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSEK JELENTKEZZ ONLINE! ÁPRILIS-JÚLIUS METRO.HU/GASZTROAKADEMIA

MESTERKÉPZÉSEK JELENTKEZZ ONLINE! ÁPRILIS-JÚLIUS METRO.HU/GASZTROAKADEMIA EK JELENTKEZZ ONLINE! METRO.HU/GASZTROAKADEMIA 2019. ÁPRILIS-JÚLIUS OKTATÓK KEDVES ÉRDEKLŐDŐ! A tavaszi és a nyári szezon kezdetével nem csak az alapanyagok színessége, frissessége és azok felhasználhatósága

Részletesebben

Hal és hús 4499,- 3542, , , , ,- SIKER ÖNNEK. SIKER NEKÜNK. Metro Chef Tenger gyümölcsei 1,8 kg/db

Hal és hús 4499,- 3542, , , , ,- SIKER ÖNNEK. SIKER NEKÜNK. Metro Chef Tenger gyümölcsei 1,8 kg/db METRO.HU 24 27 SIKER ÖNNEK. SIKER NEKÜNK. 2018. NOVEMBER 7 DECEMBER 31. Metro Chef Tenger gyümölcsei 1,8 kg/db 4674, 70 5936, 87 1 db: 9499,- 4499,- 3542, 52 1 db: 2929,- T-bone steak Csz.: 61910 4 400

Részletesebben

Kacsa, liba, vad 3149,- 6299,- 2649,- Tartósan kedvező áron! 2999, , , 83

Kacsa, liba, vad 3149,- 6299,- 2649,- Tartósan kedvező áron! 2999, , , 83 METRO.HU 22 24 2018. október 10 november 20. Tartósan kedvező áron! libamell, bőrrel (magret) Csz.: 98921 250-450 g/db 5 /karton 2999, 05 3149,- kacsamáj Csz.: 99418 400-700 g/db 10 /karton 5999, 05 6299,-

Részletesebben

Konyhafőnök ajánlata

Konyhafőnök ajánlata Konyhafőnök ajánlata Nyitrai finom falatok hasábburgonyával Vadpörkölt dödöllével, áfonyával Kijevi pulykamell bazsalikomos, paradicsomos rizzsel Szűzérmék ínyenc módra, krokettel (pirított póréhagyma,

Részletesebben

Levesek. Desszertek és sajt. Francia sajttál. Séfünk napi ajánlata Chefünk francia sajtízelítôje csatnikkal és magvakkal

Levesek. Desszertek és sajt. Francia sajttál. Séfünk napi ajánlata Chefünk francia sajtízelítôje csatnikkal és magvakkal TAVASZI NYÁRI VÁLASZTÉK 2015 Levesek Desszertek és sajt Gulyásleves Tradicionális magyar gulyásleves 2450 Ft Francia sajttál Zöldségleves Burgonya sárgarépa póréhagyma káposzta brokkoli spenót borsó 2000

Részletesebben

Gundel Károly. Kedves Vendégünk!

Gundel Károly. Kedves Vendégünk! Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett

Részletesebben

Pozsár Bence BOCUSE D OR

Pozsár Bence BOCUSE D OR Pozsár Bence BOCUSE D OR Az egész egy egyszerű kis mezei szakácsversennyel kezdődött, amit Hajdúböszörményben rendeztek meg. Ezen a versenyen részt vett zsűriként Vomberg Frigyes, aki a séfcsatán nyújtott

Részletesebben

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését ÉTLAP Előételek 1. Rántott Camembert áfonyával 1260.- 2. Juhtúróval töltött gombafejek rántva 1190.- 3. Görög saláta 490.- 4. Tenger gyümölcsei, kerti zöldségekkel 1200.- Levesek Csésze Tál 5. Tejszínes

Részletesebben

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban Az íz igazán számít! Egyre gyakrabban kerülnek zöldségek az asztalunkra. Fontos is, hogy a mindennapi étrendünk zöldségféléket tartalmazzon, hiszen így tarthatjuk fenn testi és lelki egészségünket. Az

Részletesebben

Ha hétköznapokon 12.30-ig, szombaton 10.30-ig nem érkezett meg az ebédje, akkor azt a fenti telefonszámon kérjük jelezzék!

Ha hétköznapokon 12.30-ig, szombaton 10.30-ig nem érkezett meg az ebédje, akkor azt a fenti telefonszámon kérjük jelezzék! CSABAKONYHA Kft. AZ ÉTLAPOKAT KÉRJÜK CSÜTÖRTÖKIG VISSZAJUTTATNI! SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉSBEN RÉSZTVEVŐKNEK IS! 2015. 10. 05.- 10. 10. HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT Zöldborsó Körtés-egres Tyúkhús

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Szakács szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel

Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal... 2490.- Ft Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.- Ft Snidlinges rikottával töltött házi sonka színes nyári salátával...

Részletesebben

Bacon-be, kelkáposztába göngyölt csirkemell tavaszi zöldségekkel

Bacon-be, kelkáposztába göngyölt csirkemell tavaszi zöldségekkel Menüajánlataink: Tányérszerviz 70 főig ajánlott I. menü: Tokaji Aszús kacsamáj pástétom zöldpesto-s kevert salátával Gyöngytyúk erőleves füstölt fürjtojással, kenyérchips-szel Bacon-be, kelkáposztába göngyölt

Részletesebben

A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként:

A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként: Ételkészítési ismeretek A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként: Az elméletigényes gyakorlati órák a tanár szempontjából elméletnek, a tanuló szempontjából gyakorlatnak számítanak, tehát

Részletesebben

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok

Részletesebben

TANTÁRGYI PROGRAM 1. A tantárgy neve: Gasztronómia AV_TND120, AV_TLD120 2. Tantárgyfelelős neve, beosztása: 3. Szak, szakcsoport:

TANTÁRGYI PROGRAM 1. A tantárgy neve: Gasztronómia AV_TND120, AV_TLD120 2. Tantárgyfelelős neve, beosztása: 3. Szak, szakcsoport: TANTÁRGYI PROGRAM 1. A tantárgy neve: Gasztronómia AV_TND120, AV_TLD120 2. Tantárgyfelelős neve, beosztása: igazgató 3. Szak, szakcsoport: Turizmus szak 4. Tantárgy típusa: kötelező 5. Tantárgy oktatásának

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

Az oktatási helyszín jellege: tanműhely, egyéni vállalkozó/gazdálkodó szervezet

Az oktatási helyszín jellege: tanműhely, egyéni vállalkozó/gazdálkodó szervezet Ételkészítési gyakorlatok A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként: Az elméletigényes gyakorlati órák a tanár szempontjából elméletnek, a tanuló szempontjából gyakorlatnak számítanak, tehát

Részletesebben

Étlap. Házi különlegességek. A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei. szakács ajánlata

Étlap. Házi különlegességek. A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei. szakács ajánlata Étlap Házi különlegességek A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei Sertéskaraj, csirkemell, marhabélszin, sajt, arany krumpli A f szakács ajánlata Sertéskaraj erdei gyümölcs öntettel 200/150 gr. 31.00

Részletesebben

ÉTLAP február 1-3

ÉTLAP február 1-3 2017. február 1-3 5. HÉT Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek sajtkrémes Házi barackos ivójoghurt stangli Citromos tea főtt virsli ketchup Kakaó Vaníliás tej sárgarépás tökmagos pogácsa LEVES Zöldbableves

Részletesebben

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat

Részletesebben

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Fokhagymás tarja. En: 8039 kj /1914 kc Fehérje: 54,4 gr Sznh.: 60 gr Cuk:16,7gr Só:9,9 gr Zsír:153,9 gr Tzs:0 gr

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Fokhagymás tarja. En: 8039 kj /1914 kc Fehérje: 54,4 gr Sznh.: 60 gr Cuk:16,7gr Só:9,9 gr Zsír:153,9 gr Tzs:0 gr Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 15-18 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat

Részletesebben

BOURBON GROUP ÉVI KONFERENCIA MENÜSOROK

BOURBON GROUP ÉVI KONFERENCIA MENÜSOROK BOURBON GROUP 2019. ÉVI KONFERENCIA MENÜSOROK KÁVÉSZÜNET I. 10 dkg / fő / alkalom vegyesen az alábbi kínálatból Mini sajtos rúd Mini burgonyás, magvas, tepertős és kapros-túrós pogácsa Parajos, káposztás

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátó eladó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 05 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

SMAKSAK. Receptkönyv

SMAKSAK. Receptkönyv HU SMAKSAK Receptkönyv MAGYAR 3 Tartalom Hasznos tanácsok és javaslatok 3 A változtatások jogát fenntartjuk. Hasznos tanácsok és javaslatok FIGYELMEZTETÉS! Lásd a Biztonság című fejezetet. A táblázatban

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.10.01. - 2016.10.02. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.10.01. szombat 2016.10.02. vasárnap 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök

Részletesebben

Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft. Görög saláta feta sajttal... 920.

Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft. Görög saláta feta sajttal... 920. Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft Görög saláta feta sajttal... 920.-Ft Garnéla falatok thai curry szószban, pirított ciabattával és ropogós

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Sütési és főzési áttekintésben

Sütési és főzési áttekintésben Sütési és főzési áttekintésben EOC 69400 2 Electrolux Ez az áttekintés segít kiválasztani a megfelelő sütési és főzési kategóriát ételei elkészítéséhez az "Automata sütés" funkció használatával. Érzékelőgombokat

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK HIDEG ELŐÉTEK Vadászkürt kóstoló: 2500 vaddisznó pástétom, hideg libamáj, füstölt szarvas comb, juhsajt Tatárbeefsteak, lilahagyma, paradicsom, paprika és pirítós 2500 LEVESEK Fácán erőleves fürjtojással

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. Pannon Gasztronómiai Akadémia. Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. Pannon Gasztronómiai Akadémia. Magyar Vendéglátók Ipartestülete A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola megalapításának 50. évfordulója alkalmából a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar a Pannon Gasztronómiai Akadémia és

Részletesebben

330.-/DB(KB. 20dkg.)

330.-/DB(KB. 20dkg.) A pirog vagy pirozsok egy orosz ételféleség, mely kelt tésztából készül különféle töltelékkel. Neve valószínűleg a pír, lakoma szóból ered. Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel. A

Részletesebben

A séf ajánlata. Bélszín carpaccio balzsamos arugula salátán paradicsomos bruschettával (10, 1, 3) 2890,-

A séf ajánlata. Bélszín carpaccio balzsamos arugula salátán paradicsomos bruschettával (10, 1, 3) 2890,- A séf ajánlata Bélszín carpaccio balzsamos arugula salátán paradicsomos bruschettával (10, 1, 3) 2890,- Tárkonyos vadraguleves újra gondolva spenótos raviolival (1, 3, 4, 6, 7, 9) 1190,- Lenmagos sült

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk!

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Partnerünk! Alábbiakban szeretnénk bemutatni a Bástya Bisztró 2009 évi ajánlatát. Termeink befogadóképessége az asztalok elrendezésétől függően: Étterem 60-100 fő Kávézó 40-50 fő Különterem 50-80

Részletesebben

2509 Esztergom-Kertváros, Dorogi út 5-7. Asztalfoglalás: (+36) 33 512 465 caffe@grante.hu www.caffe.grante.hu

2509 Esztergom-Kertváros, Dorogi út 5-7. Asztalfoglalás: (+36) 33 512 465 caffe@grante.hu www.caffe.grante.hu Köszöntjük Önt éttermünkben! INFORMÁCIÓK Áraink magyar forintban (HUF) vannak megadva és tartalmazzák az ÁFA t. Készpénzt, bankkártyát (Visa, MC), SZÉP kártyát és étkezési utalványokat elfogadunk. Amennyiben

Részletesebben

Kedves házasulandó pár!

Kedves házasulandó pár! Kedves házasulandó pár! Köszönjük, hogy életük egyik legfontosabb döntése előtt mint lehetséges helyszínként érdeklődnek Éttermünk iránt. Reméljük, hogy ajánlatunk elnyeri tetszésüket, és mi lehetünk azok,

Részletesebben

SZENT ORBÁN ERDEI WELLNESS HOTEL**** ÉTLAP. Érvényes: július 01-től

SZENT ORBÁN ERDEI WELLNESS HOTEL**** ÉTLAP. Érvényes: július 01-től SZENT ORBÁN ERDEI WELLNESS HOTEL**** ÉTLAP Érvényes: 2019. július 01-től ELŐÉTELEK Hideg libamáj zsírjában, lilahagymával 3200.- Nagybörzsönyi hideg házi ízelítők /12/ 2100.- (kézműves mangalica termékek:

Részletesebben

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek Krémlevesek Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek 690 Ft Bográcsgulyás Falusi Raguleves tárkonnyal, és tejföllel 750 Ft Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal mandulaszelettel

Részletesebben

Továbbhaladás feltételei Vendéglátásszervező 2/14. évfolyam Termelés elmélete

Továbbhaladás feltételei Vendéglátásszervező 2/14. évfolyam Termelés elmélete Továbbhaladás feltételei Vendéglátásszervező 2/14. évfolyam Termelés elmélete Tankönyv: Lukács István Oriskó Ferenc Sándor Dénes Zsolnay Gábor: Ételkészítési ismeretek, Képzőművészeti Kiadó Kft., 2011.

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2015.10.05. HÉTFÕ Vaniliás tej Grill sajt Sárgarépa Zsemle Csurgatott tojásleves árpával Zöldborsós tarhonyáshús, sertéshúsból Cékla Zalai felvágott

Részletesebben

Tisztelt (leendő) partnerünk!

Tisztelt (leendő) partnerünk! Tisztelt (leendő) partnerünk! Engedje meg, hogy a következő néhány sorban felhívjuk figyelmét egy általunk kínált lehetőségre, amely bizonyára felkelti érdeklődését. Kéréseivel, kérdéseivel kapcsolatban

Részletesebben

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL Katlan Tóni Vendéglátás szeretettel A remek ízek, ételek, a kellemes közös étkezések örömöt okoznak és összehoznak. A Kárpát-medence tájegységeinek gasztronómiája egyszerre

Részletesebben

Big Bell étterem. 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550.

Big Bell étterem. 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550. Big Bell étterem Levesek 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550.- 305 Ököruszályleves gazdagon tésztával, zöldségekkel, főtt

Részletesebben

mester képzések TRÉNINGNAPTÁR 2015. január március

mester képzések TRÉNINGNAPTÁR 2015. január március mester képzések TRÉNINGNAPTÁR 2015. január március Azoknak, aki lépést akarn a gasztrotr KEDVES LÁTOGATÓNK! Boldog új esztendőt kívánok a METRO Gasztroakadémia munkatársai nevében, abban a reményben, hogy

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.01.02. KEDD Karfiol leves Paprikás csirkemell csíkok Zöldséges barna rizs Finomfõzelék Virsli 2018.01.03. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs Illatos sült csirkecomb Köles 2018.01.04. CSÜTÖRTÖK

Részletesebben

ÉTLAP. Kedves Vendégeink!

ÉTLAP. Kedves Vendégeink! ÉTLAP Kedves Vendégeink! Egy hangulatos ízutazásra invitáljuk Önöket. A kulináris élvezetekre belépő a megújult étlapunk, klasszikus és különleges fogásokkal. Vendégeink családias légkörben fogyaszthatják

Részletesebben

THE ART OF BANQUETING KÖNNYED EBÉDEK

THE ART OF BANQUETING KÖNNYED EBÉDEK Kempinski Hotel Corvinus Budapest Erzsébet tér 7-8 1051 Budapest Hungary T +36 1 429 3571 F +36 1 429 4475 meetings.corvinus@kempinski.com kempinski.com/budapest KEMPINSKI.COM THE ART OF BANQUETING KÖNNYED

Részletesebben

GERBEAUD CUKRÁSZDA. A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel.

GERBEAUD CUKRÁSZDA. A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. GERBEAUD CUKRÁSZDA A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok peregnek, de a Gerbeaud édes szigete

Részletesebben

Tejeskávé Zsemle korpás Margarin Szalámi diákcsemege. Zöldpaprika. Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell

Tejeskávé Zsemle korpás Margarin Szalámi diákcsemege. Zöldpaprika. Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08.

Részletesebben

Választható menük a rendhagyó ajánlathoz

Választható menük a rendhagyó ajánlathoz Választható menük a rendhagyó ajánlathoz I. Menüsor rendhagyó ajánlat Előétel tányéron szervírozva Rosé kacsamáj, dió-dresszinges madársalátával Leves csészében tálalva Fácán erőleves zöldségszalmával

Részletesebben

É T L A P. III. Kategória Üzletvezető: Soltész Zoltán

É T L A P. III. Kategória Üzletvezető: Soltész Zoltán É T L A P Az étlapon nincsnek degusztációs ételek, nincsenek háromsoros, különleges összeállítású fogások. Vannak viszont egyszerűen készített hagyományos ételek, frissen készítve, normális adagban, házias

Részletesebben

2014. Október 1-5. Allergének: Allergének: Allergének: Allergének: Allergének:

2014. Október 1-5. Allergének: Allergének: Allergének: Allergének: Allergének: 2014. Október 1-5. Édes savanyú csirkecsíkok Zöldséges rizzsel lé Nizzai saláta Brauni Rántott füstölt sajt Párolt rizs Eper jam joghurt 2014. Október 6-12. Amerikai kolbászos bab fokhagymás tejföl Alma

Részletesebben

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Savanyú tojásleves * 890.- - hagyományos sváb leves 650.- köménymagos tojásleves, ecettel és tejföllel ízesítve Bakonyi betyárleves, ropogós cipóban * 1

Részletesebben

Továbbhaladás feltételei Szakközépiskola, KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete

Továbbhaladás feltételei Szakközépiskola, KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Továbbhaladás feltételei Szakközépiskola, KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Tankönyv: Lukács István Oriskó Ferenc Sándor Dénes Zsolnay Gábor: Ételkészítési ismeretek, Képzőművészeti Kiadó Kft., 2011.

Részletesebben

Rösti tejszínes gombamártással Juhtúróval töltött gombafejek Rántott sajt tartármártással

Rösti tejszínes gombamártással Juhtúróval töltött gombafejek Rántott sajt tartármártással ELŐÉTELEK Kis vitamin salátatál (paradicsom, paprika, uborka, fejes saláta, kapros joghurtos öntet, reszelt sajt) Hortobágyi palacsinta (1db) (magyar különlegeség-palacsinta hússal töltve, paprikás szósszal)

Részletesebben

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal Jó Étvágyat Kíván Bock József tulajdonos Nemes Barbara executive chef Várdai József chef Érvényes 2015.

Részletesebben

Rostos gyümölcslevek Szénsavas üdítőitalok Szénsavas és szénsavmentes ásványvíz Teák több féle ízben Kávé variációk

Rostos gyümölcslevek Szénsavas üdítőitalok Szénsavas és szénsavmentes ásványvíz Teák több féle ízben Kávé variációk AJÁNLAT Megrendelő neve: Telefonszám: E-mail: Megbízott: MaN Vendéglátó Kft. Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 57. Kapcsolattartó: Zabolai Réka Telefonszám: +061 325 6078 E-mail: Tárgy: cafe57@cafe57.hu

Részletesebben

Rántott sajt tartármártással. Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) Orjaleves csészében Húsleves gazdagon

Rántott sajt tartármártással. Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) Orjaleves csészében Húsleves gazdagon ELŐÉTELEK Rántott sajt tartármártással Tatárbeefsteak Bruschetta Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) 1 LEVESEK Orjaleves csészében Húsleves gazdagon Gulyásleves Babgulyás Jókai

Részletesebben

Specialitásaink Csülök pékné módra, vele sült hagymás burgonyával Főtt, füstölt csülök steak burgonyával,

Specialitásaink Csülök pékné módra, vele sült hagymás burgonyával Főtt, füstölt csülök steak burgonyával, Specialitásaink Csülök pékné módra, vele sült hagymás burgonyával Főtt, füstölt csülök steak burgonyával, párolt lilakáposztáva Rántott csülök fokhagymás steak burgonyával Vörösboros marhapörkölt Vargányás

Részletesebben

ÉTLAP JANUÁR 02-06

ÉTLAP JANUÁR 02-06 2017. JANUÁR 02-06 Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Kakaó, párizsis, eskávé teljes kiörlésű Házi erdei ös joghurt Gyümölcs tea házi májkrém tonhalkrémes korpás LEVES Tavaszi zöldségleves Karottakrémleves

Részletesebben

Gyors útmutató a Mealstream 402s-el való sütéshez

Gyors útmutató a Mealstream 402s-el való sütéshez Gyors útmutató a Mealstream 40s-el való sütéshez Work in progress A Merrychef bemutatja legújabb, szellőző nélküli innovációját a gyorsított konyhai technológia területén. Útmutató a kombinációs sütéshez

Részletesebben

ELŐÉTELEK. Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács G, T, M

ELŐÉTELEK. Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács G, T, M ELŐÉTELEK Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács 1980.- G, T, M Tatár beefsteak (20dkg) lilahagyma, vaj kockák, pirítós 3290.- G, T, M Oliván, fokhagymával grillezett fűszeres kecskesajt

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2017.10.02. HÉTFÕ Zalai felvágott Tv paprika Zeller leves Gyõri aprópecsenye Petrezselymes burgonya Vegyes savanyúság Fõtt csirkemell Gyümölcs mártás Dara 2017.10.03. KEDD Kakaó Margarin Jam Korpás kifli

Részletesebben

8360 Keszthely, Martinovics I. utca 1 Web : jobarat.blogspot.com E-mail : jobarat@keszthelynet.hu Tel.: +36-83-311-422. Levesek

8360 Keszthely, Martinovics I. utca 1 Web : jobarat.blogspot.com E-mail : jobarat@keszthelynet.hu Tel.: +36-83-311-422. Levesek 8360 Keszthely, Martinovics I. utca 1 Web : jobarat.blogspot.com E-mail : jobarat@keszthelynet.hu Tel.: +36-83-311-422 Húsleves finommetélttel Húsleves házi májgombóccal 350,- Levesek Húsleves gazdagon

Részletesebben

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk! A HÁZ AJÁNLATA 1. Rubin Ékessége 1490,- (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) 2. Szezámmagos rántott tarja 1290,- 3. Betyárcsípős flekken 1290,- 4. Fűszeres csirkemell

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2017.09.01. - 2017.09.03. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 15-18 év 2017.09.01. péntek 2017.09.02. szombat 2017.09.03. vasárnap 2017.09.04. hétfő 2017.09.05. kedd 2017.09.06. szerda

Részletesebben

Továbbhaladás feltételei Esti munkarend - Szakközépiskola - KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete

Továbbhaladás feltételei Esti munkarend - Szakközépiskola - KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Továbbhaladás feltételei Esti munkarend - Szakközépiskola - KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Tankönyv: Lukács István Oriskó Ferenc Sándor Dénes Zsolnay Gábor: Ételkészítési ismeretek, Képzőművészeti

Részletesebben

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Helyben, Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2019.01.02. SZERDA Kakaó Kifli Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs Pulykasonka Retek 2019.01.03. CSÜTÖRTÖK Gyümölcs tea Sajtmester sajtkrém Grízgaluska leves Zöldbab fõzelék Vagdalthús : 360,160 kcal

Részletesebben

KARÁCSONYI BÜFÉ AJÁNLATOK

KARÁCSONYI BÜFÉ AJÁNLATOK KARÁCSONYI BÜFÉ AJÁNLATOK Danubius Health Spa Resort Margitsziget & Danubius Grand Hotel Margitsziget 6.000 Ft/fő Hideg fogas ízelítő chili majonézzel Kacsamáj pástétom ribizli raguval Snidlinges ricotta

Részletesebben

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával

Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Tájjellegű ételeink, Konyhafőnökünk ajánlásával Savanyú tojásleves * 790.- - hagyományos sváb leves 590.- köménymagos tojásleves, ecettel és tejföllel ízesítve Bakonyi betyárleves, ropogós cipóban * 1

Részletesebben

Étlap ( ) A menü Étel név Korcsoport: Felnõtt Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) A menü Étel név Korcsoport: Felnõtt Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2017.01.02. HÉTFÕ Magyaros karfiol leves Paprikás pulyka csíkok Fõtt tészta 2017.01.03. KEDD Paradicsom leves Rakott kelkáposzta darálthússal 2017.01.04. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs 2017.01.05.

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.03.05. HÉTFÕ Vágottborsó leves Pirított csirkemáj Párolt rizs Vegyes savanyúság Ásványvíz Zalai felvágott Korpás zsemle Retek Nápolyi 2018.03.06. KEDD Paradicsom leves Tavaszi sertés szelet Fõtt burgonya

Részletesebben

VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL

VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL VÍZIBIVALY-TATÁR FŰSZERVAJJAL, SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL A tatárbifsztek eredetét, csakúgy, mint sok más ételét is, legendák övezik. Egyesek szerint elnevezése ellenére a tatárokhoz semmi köze, származása

Részletesebben

Cégünkről. 30 év tapasztalat. Innovatív, kényelmi megoldás. BRC, IFS és HALAL minősítések. Kapacitás: tonna

Cégünkről. 30 év tapasztalat. Innovatív, kényelmi megoldás. BRC, IFS és HALAL minősítések. Kapacitás: tonna Termékkatalógus Cégünkről A Marnevall egy több évtizedes múltra visszatekintő családi gyökerekkel rendelkező vállalkozás, amely fagyasztott, panírozott, készre sütött húskészítmények gyártásával foglalkozik.

Részletesebben

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK LEVESEK Három finomság leves Savanyú-csípős leves Húsmetélt üvegtésztás leves Húsmetélt szecsuáni leves Hung Dun leves Kukorica leves Húsgombóc leves 250 Ft 260 Ft ELŐÉTELEK Hagyományos

Részletesebben

Étlap augusztus.29.-szeptember.02.

Étlap augusztus.29.-szeptember.02. legkésőbb 2016. augusztus 24. (SZERDA) 9 óráig szíveskedjenek leadni. 2016. augusztus.29.-szeptember.02. Karfiol leves Csontleves cérnametélttel Csontleves cérnametélttel Bolognai spagetti Padlizsános

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátó eladó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 05 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Étlap HOTEL ATLANTIS MEDICAL WELLNESS & CONFERENCE. I. osztályú étterem

Étlap HOTEL ATLANTIS MEDICAL WELLNESS & CONFERENCE.  I. osztályú étterem HOTEL ATLANTIS MEDICAL WELLNESS & CONFERENCE 4200 Hajdúszoboszló, Damjanich u. 10. Telefon: +36-52/899-930; +36-52/899-931 E-mail: info@hotelatlantis.hu www.hotelatlantis.hu I. osztályú étterem Étlap A

Részletesebben

3 669 Ft Ft Ft Ft

3 669 Ft Ft Ft Ft Garganelli (D01) Surgital Gnocchi lilaburgonyával (K131) Surgital Ravioli ricottás-spenótos (P510) Surgital 1 kg/cs 4 kg/# Ravioli vargányval töltve (teljeskiörlésű lisztből) (C42) Surgital Arrabbiata

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.10.03. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Paradicsom Zöldborsó leves Tarhonyáshús sertés hússból Cékla Nutella Félbarna kenyér 2016.10.04. KEDD Kakaó Gomba leves Csirkepaprikás Fél adag barna rizs

Részletesebben

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom 34 811 01 CUKRÁSZ... 1 34 811 04 SZAKÁCS... 2 34 811 03 PINCÉR... 3 34 341 01 ELADÓ...

Részletesebben

Szilveszteri ajánlat 2015

Szilveszteri ajánlat 2015 BUDAPEST MARRIOTT Szilveszteri ajánlat 2015 Peppers! Mediterranean Grill & AQVA Lounge Bar at Budapest Marriott Hotel 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4 Tel: +36 1 737 7377 www.peppers.hu Reservations:

Részletesebben

Étlap ( ) Helyben, Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Helyben, Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2019.03.04. HÉTFÕ Gyümölcs tea Kockasajt Zsemle Vágottborsó leves Pirított csirkemáj Párolt rizs Vegyes savanyúság Gépsonka Retek 2019.03.05. KEDD Tejes kávé Tejles kiõrlésû kifli Paradicsom leves Tavaszi

Részletesebben

ÉTLAP SZOMBATHELY október 29november04. Óvoda TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Tej Sárgabarack extra dzsem Margarin Félbarna kenyér

ÉTLAP SZOMBATHELY október 29november04. Óvoda TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Tej Sárgabarack extra dzsem Margarin Félbarna kenyér Sárgabarack extra dzsem bedara fahéjas szórat Tojáskarika, 292 247 252 5,5 1,8 11,8 3,9 2,1 11,0 7,8 2,3 12,8 50,0 10,9 1,2 41,3 13,5 0,3 30,4 0,0 1,0 Magyaros zöldborsóleves Bakonyi sertéstokány Kagylótészta

Részletesebben

MALTA BUDAPEST ÉTLAP

MALTA BUDAPEST ÉTLAP MALTA BUDAPEST ÉTLAP ELŐÉTELEK WAGYU MARHA CARPACCIO Béarni jégkrém mártással, mangó chutney Amarone borban marinált sonkahagymával és amaretto kaviárral, tölgyfával füstölve 5200 Ft 200 C-ON SZOTÍROZOTT

Részletesebben

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Felsõ tagozatos Étel név Korcsoport: Felsõ tagozatos Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2017.01.02. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Magyaros karfiol leves Paprikás pulyka csíkok Fõtt tészta Kockasajt Félbarna kenyér 2017.01.03. KEDD

Részletesebben

Beszámoló Olasz tanulmányútról

Beszámoló Olasz tanulmányútról Vendéglátó szakmát tanulók és gyakorlati oktatók szakmai kompetenciafejlesztése Olaszországban (2015-1-HU01-KA102-013197) Beszámoló Olasz tanulmányútról Gradoi szakmai tanulmányút során olyan emberekkel

Részletesebben

EFTERSMAK. Receptkönyv

EFTERSMAK. Receptkönyv HU EFTERSMAK Receptkönyv MAGYAR 3 Tartalom Hasznos tanácsok és javaslatok 3 A változtatások jogát fenntartjuk. Hasznos tanácsok és javaslatok FIGYELMEZTETÉS! Lásd a Biztonság című fejezetet. A táblázatban

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. Telefon: 06 (30) 680 0274 www.casapiadina.hu info@casapiadina.hu CASA PIADINA / OLASZ LEPÉNYHÁZ céges ügyfeleinek kínálja tárgyalásokra,

Részletesebben

2890 Tata, Tópart sétány 13. Tel / Web:

2890 Tata, Tópart sétány 13. Tel / Web: 2890 Tata, Tópart sétány 13. Tel. +36-34/489-372 Web: www.pikanto.hu Email : pikant@pikant.hu Facebook: Pikanto Funclub A számla végösszege a szervízdíjat nem tartalmazza. A kis adag ételek rendelése esetén

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.11.05. HÉTFÕ Gyümölcs tea Gépsonka Zsemle Magyaros burgonya leves Mexikói sertés ragu Párolt rizs Trappista sajt Póréhagymás vajkrém Retek 2018.11.06. KEDD Kakaó Méz Teljes kiõrlésû kifli Alma Zöldbab

Részletesebben

Étlap ( ) Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2017.03.06. HÉTFÕ Gyümölcs tea Zalai felvágott Magos zsemle Vágottborsó leves Pirított csirkemáj Fõtt burgonya Vegyes savanyúság Kockasajt Lilahagyma

Részletesebben

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft. Rónay-kúria ajánlatok

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft. Rónay-kúria ajánlatok Levesek Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft Rónay-kúria ajánlatok 1 személyes Rónay bőségtál: Adag 2500 Ft Grill fűszerezésű csirkemell filé roston 10 dkg, Hagymás

Részletesebben