TRÉNINGNAPTÁR ŐSZ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TRÉNINGNAPTÁR ŐSZ"

Átírás

1 TRÉNINGNAPTÁR ŐSZ

2 KEDVES VENDÉGÜNK! Az őszi és téli időszak, az ünnepek, az új év mindig valami új kezdetét jelenti, s ez a METRO Gasztroakadémia esetében sincs másképp. Az őszi szezon kezdetével folytatnánk azt az utat, a közös munkát, melyet nyár elején elkezdtünk a kollégákkal és vendégoktatóinkkal. Számos érdekes témával, újdonsággal, új eszközökkel várjuk a szakembereket, valamint a minőségi gasztronómiáért rajongókat az elkövetkező negyedévben. A sikerrel futó, népszerű kurzusok ismét elérhetőek lesznek, emellett azonban tudatos célunk a szezonalitás, az új irányzatok, a gasztronómiai trendek, valamint vevőink visszajelzéseinek feldolgozása és beépítése Tréningnaptárunkba. A szezonális változásokat az időjárás mellett természetesen a konyhán is észrevehetjük. A hűvösebb idővel párhuzamosan megjelennek a tartalmasabb, nehezebb fogások. Idén nagyobb fókuszt helyezünk vad ételekre, a Márton-napi és az ünnepi menükre is. Bízom benne, hogy képzéseink tematikája és színvonala elnyeri tetszésedet, és újra találkozhatunk. Addig is élményekkel, új ízekkel és jó főzéssel teli őszt, valamint sok-sok elégedett vendéget kívánok! Üdvözlettel: Takács Árpád METRO Gasztroakadémia vezetője Közös együttműködés eredménye, hogy a következő negyedévben négy új névvel, a hazai gasztronómia meghatározó szakembereivel bővül vendégoktatóink köre: Bicsár Attila, Györffy Árpád, Varju Viktor és Szabó Péter kurzusaira is várjuk az érdeklődőket. Célunk, hogy ezen alkalmak ne csak a konkrét tematikákról, receptekről és az ételkészítésről szóljanak, hanem betekintést nyújtsanak hazánk legismertebb séfjeinek filozófiájába, és személyes tanácsaikon, tapasztalataikon keresztül jobban megismerjők őket, és a sikerükhöz vezető utat is.

3 ÚJ OKTATÓINK BICSÁR ATTILA 14 évesen, amikor pályát kellett választani, három helyre adta be a jelentkezési lapot, mind a három szakácsképző iskola volt. A Flamencoban töltött szakmai gyakorlat után egyből a budavári Alabárdosba került, ahol kisebb megszakításokkal közel 20 évet töltött. Több mint két éve indult el világot látni egy szakmai túra keretein belül, London után a második állomása Florida volt, ahol részt vett egy új étterem kialakításában mint kreatív séf. Bicsár Attila ma a villányi Sauska 48 kreatív séfje. Jelenleg egy belvárosi étterem elindításában és szakmai felügyeletében tevékenykedik. VARJU VIKTOR Varju Viktor vagy ahogy a szakmában ismerik: Varju Vili a fővárosi Bock Bisztró executive konyhafőnöke. Konyhafőnöki feladata óriásivá nőtt az elmúlt időszakban, munkásságát a Bock Bisztró, a Vendéglő a KisBíróhoz, és a Hold utcai Chef Utcája is fémjelzi. Hitvallása: letisztult koncepció, maximalizmusra való törekvés, a magyar konyha hagyományainak őrzése. Véleménye szerint a konyha egy hihetetlenül bonyolult rendszer, melynek alappillére a folyamatos állandóság fenntartása és annak egyengetése. SZABÓ PÉTER Szabó Péter a Dawn Foods Hungary Kft. cukrász séfje, nemzetközi tapasztalatot szerzett Németországban, Ausztriában, Olaszországban és az USA-ban, ahol több étterem konyháját vezette. Kíváncsisága, az ízekkel, alapanyagokkal és technológiákkal való kísérletezés szenvedélye vezette őt az édességek, desszertek irányába, ahol megtalálta az alkotás szabadságát. Hitvallása: Egy desszert akkor nyújt igazi élményt, amikor az ízeket és textúrákat egyszerre érzi az ember és mégis külön-külön. Péternek küldetése, hogy ilyen desszerteket alkosson. GYŐRFFY ÁRPÁD Eredetileg pilóta szeretett volna lenni, de beleszeretett a professzionális konyhák hangulatába és végül a szakmát őszinte hivatástudattal választotta. Több mint kilenc évet dolgozott a budapesti Alabárdos étteremben, majd kisebb kitérők után az Arany Kaviár Étterem konyhafőnöki pozícióját vállalta el. Jelenleg a KOLLÁZS étterem séfjeként arra készül, hogy újra-definiálja a modern bisztró konyhát brasserie stílusban.

4 OKTATÓK GÁLICZ ISTVÁN A konyhai gazdálkodást és irányítást Sous Chefként gyakorolta a Polo étteremben 2000-től. Később óceánjáró hajókon szerzett tapasztalatot (Sapphire Princess, Tahitian Princess, Grand Princess, Dawn Princess) a nemzetközi konyhaművészetben, hideg- és melegkonyhán egyaránt. Útjai során István több nemzet tradicionális konyhaművészetével is megismerkedett, mint például a mexikói, az indiai és a thai gasztronómiával. Visszatérve Magyarországra több mint hat évig a Trattoria Pomo D oro étterem Sous Chefjeként dolgozott. Megismerte a tradicionális és a modern olasz konyha nélkülözhetetlen alapanyagait, technológiáit és fogásait. Megszerzett tudását 2012 óta osztja meg a METRO Gasztroakadémia képzéseire látogatókkal. POHNER ÁDÁM A 2018-as hazai Bocuse d Or válogatójának döntőse és nyertese, mellyel nevezte magát a nyáron, Torinoban megrendezésre kerülő Bocuse D Or európai döntőjébe. Ádámot sokan az Olimpia és az Alabárdos étteremből ismerik, ám karrierje még tovább ível, hiszen már a balatonszemesi Kistücsök étteremben folytatja pályafutását. Nincs kiforrott hitvallása, a saját gondolatait és megérzéseit követi, törekszik az egyensúlyra a kreatív és a reális, életszerű megoldások között. Ez adja nagyszerű ételeit, és ez az eredményességének alapja is. Franciaország kiváló éttermeiben szerezte tapasztalatait. Budapesten a Gerlóczy Kávéházban, Sonkaarcokban, Bridges Food Bárban eltöltött időszak után jelenleg saját üzletének nyitásán dolgozik mint tulajdonos. A Séf ételei bölcs egyszerűséggel és valódi szakértelemmel összeállított fogások, ehhez társít egy csipetnyi bohémságot. A francia konyha az alapanyagok és a fogások igazi ismerőjeként mindenkinek segítségére lehet, aki a gall konyhaművészet iránt érdeklődik. DÓCZI GYÖRGY

5 OKTATÓK CSIDEI TAMÁS Csidei Tamás mesterszakács, szakoktató 25 éve dolgozik konyhán, 15 évig hazai és osztrák éttermek, valamint elismert magyarországi szállodaláncok konyháit vezette, miközben szakmai lapokban publikált. Jelenleg saját cégében új konyhatechnológiákat oktat, valamint éttermeket indít be és segít át a koncepcióváltás nehézségein. A megújuló magyar gasztronómia és a monarchiabeli konyha megszállottja. Négy éve csatlakozott a METRO Gasztroakadémia oktatói csapatához, ahol a sousvide és az egyéb új ételkészítési technológiákat tanítja. A pesti gasztronómia egyik kiemelkedő alakja. Szakmai fejlődését kétségtelenül az Onyx étteremben eltöltött 6 év határozta meg, majd tudását a Cafe Pierrot-ban, a Libertében majd a La Perle Noire-ban bővítette. Korábbi években a Bocuse d Or hazai válogatójának döntőse volt, és részt vett számos hazai és nemzetközi gasztronómiai versenyen. Képzésein modern konyhai főzéstechnikákat, valamint többrétű, kreatív alapanyagfelhasználást tanulhatnak a résztvevők. GALGÓCZI GÁBOR VOLENTER ISTVÁN Véletlenül került a pályára. Eredetileg katonatiszt vagy építész szeretett volna lenni óta dolgozik szakácsként, Mórról indult a pályafutása, ahol 21 évesen már konyhát vezetett. Vidéken és Budapesten is több étteremben dolgozott, jelenleg a székesfehérvári 67 Étterem & Bistro séfje. A 2018-as hazai Bocuse D Or verseny döntőjének második helyezettje, igazi veteránnak számít, aki a döntőkben eddig mindig ott volt a dobogón. Sosem az első helyet tűzte ki magának, hanem a szakmai előrelépést.

6 OKTATÓK JAHNI LÁSZLÓ Az egyre divatosabb farm-to-table koncepció hazai nagykövete, a népszerű balatonszemesi Kistücsök Étterem konyhafőnöke. A Séf és csapata hosszú évek óta dolgozik azon, hogy a Balaton ne csak szezonális helyként legyen a köztudatban. Elsők voltak a régióban az egész évben nyitvatartó magas minőséget képviselő vendéglátóhelyek között. A séf a hagyományos ízeket megőrizve értelmezi újra a klasszikus fogásokat. 25 éve, nap mint nap azon dolgozik, hogy minél frissebb alapanyagokkal dolgozhasson, és az étterem vonzáskörzetében dolgozó termelőkkel minél szorosabb együttműködést alakítson ki. A Horváth házaspár, sok balatoni vendéglátós családhoz hasonlóan, Budapestről költözött a Balaton-felvidékre. Horváth Csongor a budapesti Búsuló Juhász konyhafőnöke volt, egy ideig a köveskáli Kővirág étterem konyháját vezette, majd megnyitották a Neked Főztem Gasztrokocsmát Zánka központjában. Az étterem a Káli-medence életérzését és a francia bisztrók hangulatát ötvözi. A Séf hitvallása: Tetszik, hogy szabad vagyok, és azt főzök, amit akarok. HORVÁTH CSONGOR PATAKY PÉTER Pataky Péter itthoni séfkarrierjét 2012 áprilisában kezdte a debreceni IKON étteremben. Bár már gyermekkorában is vonzotta a konyha világa, mégsem szakácsként kezdett tavaszán döntött, és váltott. Angliába utazott, egy étteremben kezdett dolgozni és tanulni úgy, hogy előtte itthon nem dolgozott étteremben. Hamar kiderült, hogy jól döntött, és megtalálta hivatását, amit azóta is szenvedélyesen szeret. Péter a magyar konyha klasszikusait hozza, természetesen saját arcára formálva.

7 OKTATÓK VIDÁK ZOLTÁN Vidák Zoltán, a METRO Gasztroakadémia vendégoktatója, jelenleg a Konyhafőnök televíziós műsor kreatív Séfje. Korán megtanulta a főzés alapjait: 7 évesen már rendszeresen segített nagymamájának a konyhában. Pályája elején több étteremben gyűjtötte a tapasztalatokat, majd az Andrássy úti Premierben már konyhafőnökként kamatoztatta tudását. Legutóbb az etyeki Rókusfalvy Fogadó séfjeként dolgozott. Imádja a modern magyar konyhát: bisztróételeket tökéletesít, új technológiákkal kísérletezik. Juhos József a Sütizz cukrászat társtulajdonosa. A Gundelben 17 évet töltött el, ezalatt számos külföldi vendéglátóhelyen nyílt lehetősége tapasztalatot és természetesen megannyi receptet, ötletet gyűjteni. Többször járt Franciaországban cukrászati tanfolyamokon. Tudását előszeretettel osztja meg másokkal a Gasztroakadémián. JUHOS JÓZSEF BERNÁTH JÓZSEF Bernáth József tanárnak készült, ám 24 éves korában magával ragadta a gasztronómia izgalmas világa, és mára mesterszakács vált belőle. Bejárta fél Európát, hogy tanuljon; Lyonban és Londonban Michelin-csillagos éttermekben is dolgozott, jelenleg egy londoni catering cég kreatív séfje. Ma is egyszerű ételeket szeret készíteni, természetesen mindig egy kis csavarral. Tudását pedig szívesen megosztja másokkal is!

8 Október November Október 18. Október 19. Október 24. Október 26. Október 30. Október 31. Galgóczi Gábor Márton-napi fogások Horváth Csongor Vadhúsok és szezonális köretek Csidei Tamás Libaételek sous-vide technológiával Márton-napra Pohner Ádám Vadak és gombák az őszi étlapon Dóczi György Sertéshús a francia bistroban Jahni László Klasszikus vadfogások a Kistücsökben November 06. November 07. November 08. November 09. November 16. November 20. November 21. November 22. November 27. November 28. November 29. Varju Viktor Magyar tapas Györffy Árpád Halak a karácsonyi menüben Gálicz István Pizza Szabó Péter Bevezetés a Dawn desszertek világába Bernáth József Pasta e basta! Tészta minden mennyiségben Juhos József Bankett desszertek I. Juhos József Bankett desszertek II. Vidák Zoltán Modern magyar konyha Galgóczi Gábor Malachús csúcsminőségben Bicsár Attila Falusi gourmet Csidei Tamás A sous-vide technológia alapjai I. Jelmagyarázat: konyhai oktatás bár oktatás konyhai és bár oktatás

9 December December 03. December 04. December 05. December 06. December 11. December 12. December 13. December 14. December 18. December 19. Bernáth József Sütemények az ünnepekre Volenter István Klasszikus hazai fogások malacból Galgóczi Gábor Tányérdesszertek Vidák Zoltán / Gálicz István Fingerfood Galgóczi Gábor Borjú csúcsminőségben Vidák Zoltán Modern magyar konyha Szárnyasok bontása (alaplevek, mártások) Csidei Tamás A sous-vide technológia alapjai II. Gálicz István Ír érlelt marha steakek Pataky Péter Street food Gálicz István Steaksütés

10 OKTÓBER 18. CSÜT. OKTÓBER 19. PÉNTEK GALGÓCZI GÁBOR MÁRTON-NAPI FOGÁSOK HORVÁTH CSONGOR VADHÚSOK ÉS SZEZONÁLIS KÖRETEK OKTÓBER A Márton-nap az ősz egyik legfontosabb gasztronómiai ünnepe a vendéglátóhelyek és éttermek számára. A klasszikus Márton-napi fogások és alapanyagok mindenki számára jól ismertek, de a fine dining igényességével is megvizsgálhatjuk, milyen fogások készíthetők el erre a napra. Galgóczi Gábor olyan ételekkel készül ezen a napon, amelyek minden szempontból inspirálhatják a tréningen részt vevő szakembereket. A vadak, gombák, szőlő és az őszi gyümölcsök szezonjának legszebb időszakában járva természetes, hogy ezeket használja fel Horváth Csongor a hozzájuk illő első osztályú vadhúsokhoz. Ízletes és komplex fogások, amelyek az őszi menü igazi sztárjai lehetnek! őszi liba consommé húsgaluskával gersli rizottó kacsacomb-ropogóssal, sült libamellel és -májjal, tejfölös vargánya jus-vel l údláb szelet A kurzus során elkészített ételkülönlegességek sora legyen meglepetés!

11 OKTÓBER 24. SZERDA CSIDEI TAMÁS LIBAÉTELEK SOUS-VIDE TECHNOLÓGIÁVAL MÁRTON-NAPRA OKTÓBER 24. A sous-vide módszer segítségével alacsony hőfokon, vákuum alatt készíthetsz el számtalan ételt, így jobban megőrizve a hozzávalók természetes ízét és állagát, valamint növelve a biztonságos eltarthatóságát. A közelgő Márton-napon is érdemes előhúzni a tarsolyból ezt a technikát, hiszen a libahús kiválóan elkészíthető vákuum alatt, akár a mellét, akár a combját szeretnéd felhasználni. Libahúsok és belsőségek hőkezelése vákuum alatt: Libamell füstölés és sous-vide Libacomb vákuum és confit Libazúza confit és grill Libamáj sous-vide, thermomix és szifon Hozzávaló hőkezelése vákuum alatt: Cékla hőkezelése vákuum alatt Sütőtök vákuum alatt hőkezelve és marinálva

12 OKTÓBER 26. PÉNTEK OKTÓBER 30. KEDD POHNER ÁDÁM VADAK ÉS GOMBÁK AZ ŐSZI ÉTLAPON DÓCZI GYÖRGY SERTÉSHÚS A FRANCIA BISTROBAN OKTÓBER A vadhús alapanyagok és a gombák sokszínű felhasználása mindig izgalmas feladat, hiszen számtalan alapanyag áll rendelkezésünkre. A hazai fogásokhoz kiválóan illeszkednek az erdei gombák. Felhasználásuk és beszerzésük már nem okozhat nehézséget, melyek elkészítésével Pohner Ádám teszi még inkább közkedveltté az őszi ételek párosítását. Tarts Te is Pohner Ádámmal, a Gasztroakadémia oktatójával! A kurzus során elkészített ételkülönlegességek sora legyen meglepetés! Dóczi György markánsan fejezi be a hónapot: Franciaországból hozott, kivételesen gazdag tapasztalatát ezúttal sertéshúsokkal mutatja be. A sertés itthon is igazán közkedvelt húsfajta, ezért különösen érdekes megtapasztalni, hogy a francia nemzet konyhájában milyen elkészítést igényelnek és milyen ízélményt nyújtanak az ebből készült bisztró-fogások. Sertés nyak sóban sütve, répa püré, mag ragu, harissa Szegfűborsos malac terrine, rögös zeller püré, kenyér chips Malac karaj, véres hurka, sült császár, padlizsán kaviár, sült szilva/alma Sertés nyak sóban sütve, répa püré, mag ragu, harissa Szegfűborsos malac terrine, rögös zeller püré, kenyér chips Malac karaj, véres hurka, sült császár, padlizsán kaviár, sült szilva/alma

13 OKTÓBER 31. SZERDA JAHNI LÁSZLÓ KLASSZIKUS VADFOGÁSOK A KISTÜCSÖKBEN OKTÓBER 31. Jahni László séf csendben, kitartó munkával formálta át a Balaton gasztroarculatát úgy, hogy közben elveiből nem engedett, mindvégig optimista maradt. Feladatának tartja a vadhúsok folyamatos megismertetését és népszerűsítését. A tréningen különböző fajtájú vadhúsból készült ételek kerülnek terítékre, úgy, hogy azok tradicionális és korszerű felhasználását mutatja be szezonális alapanyagokkal párosítva. Vadraguleves Szarvasborjú tatar Vadas Rántott szarvasborjú bécsi

14 NOV. 6. KEDD NOV. 7. SZERDA VARJU VIKTOR MAGYAR TAPAS GYÖRFFY ÁRPÁD HALAK A KARÁCSONYI MENÜBEN NOVEMBER 6 7. A magyar tapas (vagy ismertebb nevén a zóna" adagok) világába kalauzol el minket Varju Viktor, aki a magyar konyhának és annak újra gondolásának szentelte eddigi munkásságát. A zónapörköltek világa talán kiveszőben van, de a téma sok lehetőséget rejt magában, teret engedve az új irányok felfedezésének. Itt megtanulhatjuk, hogyan lehet ötvözni a modern technikát, a jó alapanyagokat és a hagyománytiszteletet. Itt az idő, hogy elfelejtsd a klasszikus karácsonyi halételeket, és megtapasztald, hogy a halas fogásoknak csak a képzelet szabhat határt! A METRO széles körű halkínálatából merőben új halételeket készít Győrffy Árpád. A képzés során többféle halat használ a Séf, bemutatja az egyes fajták teljes körű felhasználását, és ételkészítési módjait. Érdemes lesz inspirációt gyűjteni a tréning alatt! Bélszín tatár velőscsontban Körömpörkölt kenyérkéregben Hadick Tojás Csöröge labda A kurzus során elkészített ételkülönlegességek sora legyen meglepetés!

15 NOV. 8. CSÜT. NOV. 9. PÉNTEK GÁLICZ ISTVÁN PIZZA SZABÓ PÉTER BEVEZETÉS A DAWN DESSZERTEK VILÁGÁBA JÚNIUS NOVEMBER 8 9. Az autentikus itáliai pizza titka a részletekben rejlik! Bár a pizza elkészítése egyszerűnek is tűnhet, minden lépését professzionálisan kell elvégezni ahhoz, hogy egy igazi, olasz ristorante-ban érezhessük magunkat. Gálicz István ezen a kurzuson mindenkit bevezet a pizzakészítés világába ezen kívül pedig egyszerűen elkészíthető, igazi olasz előételekkel is megismerteti a résztvevőket. A gyors, finom, mutatós és fagyasztást tűrő sütemények, desszertek elkészítése az állandó, kimagasló minőség mellett a legjobb cukrász Séfeknek is kihívás. A tréningen Szabó Péter lépésről mutatja be, hogyan készíthetünk linzer tésztát, mousse-t vagy nehéz felvertet a Dawn termékek felhasználásával. Pizza Ciabbatta Bruschetta válogatás Focaccia Kókuszos tartelettes Vaníliás málnakocka Mangós brownie szelet Áfonyás túrótorta

16 NOV. 16. PÉNTEK BERNÁTH JÓZSEF PASTA E BASTA! TÉSZTA MINDEN MENNYISÉGBEN NOVEMBER 16. Sokan még mindig kézzel készítik a tojásos tésztát, én manapság kizárólag géppel szoktam. Ehhez egy egyszerű aprítógépet, vagy állómixert használok. A friss tészta összeállításához csak hagyjuk dolgozni a gépet, amíg gombóccá áll össze a tésztánk. Ez körülbelül 1-1,5 perc. A kézzel gyúráshoz képest van még egy előnye: ezután nem kell pihentetnünk, azonnal használhatjuk. Ezen a kurzuson három közismert tésztaételt készítünk el természetesen a megszokottól eltérő módon.

17 NOV. 20. SZERDA NOV. 21. CSÜT. JUHOS JÓZSEF BANKETT DESSZERTEK I-II. NOVEMBER Profi cukrászunk, Juhos József ezen a két napos képzésen nem kizárólag az ünnepekre készíti fel a résztvevőket, hanem bevezeti őket a változatos éttermi desszertek világába. Megismerhetik a büfé sütemények 6-8 féle változatatát, a mentes és nyers sütemények elkészítési módját, a kispohár desszeret variánsait és az elkészült desszertkülönlegességek dekorálását. Bankett sütemények Pohárkrémek Mentes sütemények Nyers sütemények Dekorálás A kétnapos képzés ára Ft + ÁFA/FŐ

18 NOV. 22. CSÜT. NOV. 27. KEDD VIDÁK ZOLTÁN MODERN MAGYAR KONYHA GALGÓCZI GÁBOR MALACHÚS CSÚCSMINŐSÉGBEN NOVEMBER Vidák Zoltán igazi küldetéstudattal rendelkezik, a szó legjobb értelmében: nem csak szereti és tiszteli a magyar konyhát, de nagyon sokat dolgozik annak megújításán, újragondolásán is. Az ételek új változatainak kialakítása során nem fél a modern konyhatechnológiákhoz nyúlni, és ezekkel felfrissíteni a magyar klasszikusokat. A malac és a fine dining bár közeli ismeretségben állnak egymással valahogy nem jut eszébe sok embernek elsőre, köztük séfeknek sem. Pedig mennyi ízletes, szaftos, roppanós élményt okozhat egy jól elkészített malachúsos fogás! Galgóczi Gábor megmutatja, melyik részt hogyan kell előkészíteni, elkészíteni, tálalni és olyan körettel ellátni, amely méltó társa lesz a húsnak menüben. Sertéshús, szezonális saláták és köretek Gumós zöldségek különböző módon való felhasználása konfitált malaccomb glasszírozva, füstölt burgonyahabbal, ropogós kenyérmorzsával malac porchetta szalonnás sült káposztával, cékla jus-vel malaccsülök mustáros burgonyapürével, búzasör jus-vel

19 NOV. 28. SZERDA NOV. 29. PÉNTEK BICSÁR ATTILA FALUSI GOURMET CSIDEI TAMÁS A SOUS-VIDE TECHNOLÓGIA ALAPJAI I. NOVEMBER Felszabadult falusi gourmet konyha és a nagyvilág egy tányéron. A tréning alatt Bicsár Attila azt az érzést szeretné átadni a részvevőknek, mintha csak a természetben lennének. A Séf az utazásai során szerzett nemzetközi tapasztalatokat gyűjti össze és mutatja meg a tányérokon, ötvözve a tradicionális alapanyagokat a különböző nemzetközi ízekkel. A kurzus során elkészített ételkülönlegességek sora legyen meglepetés! A sous-vide módszer segítségével alacsony hőfokon, vákuum alatt készíthetsz el számtalan ételt, így jobban megőrizve a hozzávalók természetes ízét és állagát, valamint növelve a biztonságos eltarthatóságát. A Csidei Tamás által vezetett kurzuson betekintést kapnak a résztvevők a sous-vide technológia alapjaiba. Megismerhetik az eszközök használatát, fűszerolajak, marinádok készítését, a vákuumzacskó használatát, a vákuumozást és a hőmérsékleti tartományokat. Őszi zöldségek készítése vákuum alatt Friss fűszerolajak vákuum alatt Vákuumban marinált vöröstonhal savanyított retekkel, salátákkal, gránátalma vinaigrettel Paraj textúrák sous-vide tojással Tanyasi csirke és a téli zöldségek vákuum alatt

20 DEC. 3. HÉTFŐ DEC. 4. KEDD BERNÁTH JÓZSEF SÜTEMÉNYEK AZ ÜNNEPEKRE VOLENTER ISTVÁN KLASSZIKUS HAZAI FOGÁSOK MALACBÓL DECEMBER 3 4. Aki édesszájú, annak kötelező részt venni ezen a kurzuson! Aki szimplán csak a szeretteinek akar kedveskedni néhány klasszikus süteménynyel az ünnepekre, neki is itt a helye! Három teljesen különböző desszertet készítünk el percek alatt: egy piskótaalapút, egy kelt tésztát és egy egyszerű linzert. A kurzuson készült süteményekből csomagolni is lehet majd, így az otthoniak is meg tudják kóstolni mindhárom desszertet. A klasszikus hazai ételek és menüsorok megalkotása során Volenter Istvánnak nem szükséges túl sok hozzávalóval, illetve bonyolult alkotóelemmel készülnie. Ha adott két-három klasszikus recept és tökéletes alapanyag, akkor azokra építve a variációs lehetőségek határtalanok. Kreatív, és professzionális hozzáállással a klasszikus ételek és receptek így felfrissíthetők. Hideg abált malaccsászár Székelykáposzta Savanyú malacleves Fényezett malacsonka

21 DEC. 5. SZERDA DEC. 6. CSÜT. GALGÓCZI GÁBOR TÁNYÉRDESSZERTEK VIDÁK ZOLTÁN / GÁLICZ ISTVÁN FINGERFOOD NOVEMBER 5 6. Jó desszertet, de hogyan? Gyakran hangzik el ez a kérdés az éttermekben. Nehezítő tényező, amikor nincs cukrászunk, és a nem erre specializálódott szakácsnak kell megalkotnia a menü fontos részét képező utolsó fogást. Kurzusunk ebben ad segítséget: megismerkedhetsz az éttermi körülmények között is elkészíthető, különféle tányérdesszertekkel, mindezt profi iránymutatással. Csokoládétextúrák Maracujás piskóta citrusos cremeux-vel Sacher sárgabarack velővel A fingerfood, azaz falatka lehet akár előétel, de ha többfélét készítünk, akár egy teljes állófogadást, ünnepi menüt is összeállhatunk belőle. Annyiban különböznek a többi ételtől, hogy fogyasztásához nincs feltétlenül szükségünk terített aszlatokra vagy akár evőeszközre elég egy kisebb méretű tálaló az étkezéshez, amely történhet akár állva is. A fingerfood variációk száma gyakorlatilag végtelen: hogy milyen lehetőségek rejlenek ebben a kategóriában, a két Séf bemutatja a kurzus alatt. Croissant szendvics karamellizált hagymával, sóban sült céklával morzsolt kecskesajttal Sajtos lolly pop mentás borsóval, disznó babbal, sonka morzsával Quinoa sushi, csíra zöldekkel, füstölt/ pácolt pisztránggal Zeller taco, mimózatojásos salátával sült paradicsom dippel

22 DEC. 11. KEDD GALGÓCZI GÁBOR BORJÚ CSÚCSMINŐSÉGBEN DECEMBER 11. A borjú zsenge húsa és alacsony zsírtartalma miatt méltán számít prémium fajtának nem utolsó sorban pedig végtelenül sok elkészítési módozatát ismerjük. Galgóczi Gábor egy professzionális képzésre hívja mindazokat, akik érdeklődnek a borjúhús iránt, és a fine dining exkluzivitásával szeretnék elkészíteni. Angolos borjúszűz, tonhallal Konfitált borjúcomb Borjúgerinc Borjúnyelves rizottó

23 DEC. 12. SZERDA DEC. 13. CSÜT. VIDÁK ZOLTÁN MODERN MAGYAR KONYHA SZÁRNYASOK BONTÁSA CSIDEI TAMÁS A SOUS-VIDE TECHNOLÓGIA ALAPJAI II. DECEMBER Vidák Zoltán igazi küldetéstudattal rendelkezik, a szó legjobb értelmében: nem csak szereti és tiszteli a magyar konyhát, de nagyon sokat dolgozik annak megújításán, újragondolásán is. Az ételek új változatainak kialakítása során nem fél a modern konyhatechnológiákhoz nyúlni, és ezekkel felfrissíteni a magyar klasszikusokat. A Séf a tréning tematikája alatt bemutatja a csirkebontást- és darabolást, a csirkerészek gazdaságos felhasználását (mellsupreme, szárny, comb), szárnyasalaplevek, mártások (csirke jus) készítését. A sous-vide módszer segítségével alacsony hőfokon, vákuum alatt készíthetsz el számtalan ételt, így jobban megőrizve a hozzávalók természetes ízét és állagát, valamint növelve a biztonságos eltarthatóságát. A Csidei Tamás által vezetett kurzus második fázisában betekintést kapnak a résztvevők a sous-vide technológia tobábbi alapjaiba: élelmiszerbiztonság, mikrobiológia, előnyök és veszélyek, biztonsági megoldások. A Sous-Vide előkészítő műveletei gyakorlatban, gyümölcsök, és bőrős húsok hőkezelése vákuum alatt. Csirkemell supreme gödöllői Csirkecomb töltött tekercs paprikás, specle Csirkeosztriga konfitálva, spenótos diós ravioli gombaszósz Csirkeszárny supreme salátával Gyümölcsök tartósítása vákuum alatt Bőrös húsok hőkezelése vákuum alatt Bőrös lazac sous vide, céklával Kacsamell savanyított gyümölcsökkel Császárhús szarvasgombás csicsókapürével

24 DEC. 14. PÉNTEK DEC. 18. KEDD GÁLICZ ISTVÁN ÍR ÉRLELT MARHAHÚSOK PATAKY PÉTER STREET FOOD DECEMBER Gálicz István bemutatja a METRO sajátmárkájának, a METROCHEF legújabb érlelt ír marhaválasztékát. A steakhúsok legalább 14 napos érlelést kaptak, melynek hatását, íz- és szerkezetbeli különbségét az elkészítés során ismerhetik meg a tréningre jelentkezők. Pataky Péter kurzusán a szakemberek megismerhetik a Séf filozófiáját: kiváló minőségű alapanyag, modern konyhatechnológia és naprakész szaktudás. A Séf szerint: Lehet jót enni, gyorsan! Ezen gondolatmeneten keresztül mutat be egy új megközelítési módot, ami jobbá, különlegesebbé és modernné teszi a streetfood fogásokat. húsválasztási szempontok sózási technikák fűszerezés, marinálás érlelési módok sütés, szeletelés A kurzus során elkészített ételkülönlegességek sora legyen meglepetés!

25 DEC. 19. SZERDA GÁLICZ ISTVÁN STEAKSÜTÉS DECEMBER 19. A steak minden éttermi ajánló igazi sztárja. Íme most minden, amit a steak-sütésről tudni kell. A húsok elkészítése előtt feltétlenül szükségünk van kiváló alapanyagokra. Gálicz István részletesen bemutatja, hogy milyen húsrészt kell felhasználni, milyen módon kell előkészíteni, elkészíteni és minden olyan konyhatechnológai praktikával megismerteti a résztvevőket, mely a tökéletes steak elkészítéséhez szükséges. Rostélyos Hátszín Bélszín Flank Szószok, mártások, köretek

26 OKTÓBER 18. CSÜT. OKTÓBER 30. KEDD NOV. 21. SZERDA DEC. 4. KEDD OKTÓBER 19. PÉNTEK DEC. 5. SZERDA BARISTA ALAPKÉPZÉS AZ ELSŐ HULLÁM KÜLÖNLEGES KÁVÉK ÉS KÁVÉKÜLÖNLEGESSÉGEK A MÁSODIK HULLÁM Milyen a minőségi kávé? Most választ kaphatsz kérdéseidre! Ismerd meg kávékészítés fortélyait, és sajátítsd el a tudást a szakszerű kávéitalok elkészítéséhez: az eszpresszótól kezdve egészen a lattéig, és próbáld ki a gyakorlatban a latte art alapjait is! Alapanyag-ismeret Mi különbözteti meg a jó kávékeveréket a jó eszpresszókeveréktől? Az ár mennyiben nyújt segítséget a választásnál? Mire következtethetünk a pörkölt kávé színéből? Miért csak a profi csomagolás biztosítja a friss és krémes kávét? Technológiai ismeretek Az eszpresszó munkaterület szakszerű kialakítása, berendezése, vízkezelés. Az őrlő működése, kalibrálása, adagolás. Kávégép és barista együttműködése, szükséges kiegészítő eszközrendszer. Tudás a gyakorlatban A résztvevők elsajátítják az igazi, olasz kávébár-választék italainak szakszerű készítését: espresso, cappuccino, caffé latte, latte macchiato, americano... Rétegezés és díszítéstechnikák, a latte art alapjai a gyakorlatban. Nem ragadnál le a szokásosnál? A kávé együtt változik az évszakokkal, mindig aktuális és szezonális. Nem ízesített kávék, hanem egyedi kávéélmények várnak rád, a legismertebb kávézóláncok TOP 10 különlegességével. Alapanyag-ismeret Milyen a 100% arabica espresso? Hogyan készítsünk kiemelkedő minőségű, sűrű és testes espressót arabika keverékekből? Minősítések és minőség: Fair trade, Rainforest Alliance, UTZ, Bird Friendly Technológia ismeretek A barista új gépekkel, eszközökkel ismerkedik. A jégkásás italok készítéséhez elengedhetetlen a blender, a tejszín vagy a tej hideg habosításához leggyorsabb spindle mixer, de a créme brulée kávénál előkerül még a szakácsfáklya is! Tudás a gyakorlatban A kávézóláncok sikere jórészt a kávéhoz való új hozzáállásban keresendő. A kávé együtt változik az évszakokkal, aktuális és szezonális. Ha kell, körbejárja a világot, hogy igazán egzotikus zamatokat gyűjtsön magába. Nem ízesített kávék, hanem egyedi kávéélmények várnak ránk a legismertebb kávézóláncok TOP 10 különlegessége. ÁRA: FT + ÁFA/FŐ ÁRA: FT + ÁFA/FŐ

27 OKTÓBER 31. SZERDA DEC 6. CSÜT. ISMERD MEG KÁVÉSZAKÉRTŐNKET! BARISTA HALADÓ WORKSHOP A KÁVÉS VILÁG LEGÚJABB TRENDJEI A HARMADIK HULLÁM SENKÁRIUK ANDRÁS Mára egyre népszerűbb a világos pörkölésű, úgynevezett újhullámos kávé, ami újdonságot hozott a speciality kávézás világában. Magyarországon is sorban nyílnak olyan kávézók, amik ezt a koncepciót követik. Ismerd meg az alternatív kávés technológiákat és hogy mit jelent az új generáció számára a kávéélmény kifejezés. Alapanyag-ismeret Az eredet-meghatározás a kávésoknál viszonylag újkeletű: ország-, termőhely-, mikrorégió-, feldolgozómalom- és ültetvényszelektált kávékat találunk a polcokon. A legújabb trendek egyre világosabb eszpresszó pörköléseket kínálnak. Kóstolás és elemzés. Technológiai ismeretek Az alternatív technológiák új kávés világokat nyitnak meg a baristák előtt. Az adagonként készített, majd filterezett kávék egy új generáció számára jelenthetik a kávéélményt. French press, V60 dripper, Aeropress, Mizudashi forrón csepegtetett, hideg vízzel kiáztatott és jégen hűtött variációk. Tudás a gyakorlatban A látványos latte art öntéstechnika a 3. hullámos kávézók egyik legfeltűnőbb jellegzetessége. Gyakorlott barista trénerünk bemutatója után az ő segítségével a résztvevők kis csoportokban próbálják ki magukat a latte art formák öntésében. ÁRA: FT + ÁFA/FŐ Vendéglátó-szakoktató, a magyar barista képzés elindítója a Barista Hungary 2003-as alapításától a cég szakmai vezetője. Az utóbbi 13 évben több tucatnyi kávémárka és kávézólánc, vendéglátó üzletek százai és természetesen baristák ezrei végeztek kávés tanulmányokat szakmai felügyelete mellett. Alap + A második hullám együttes befizetése esetén: Ft + ÁFA/fő Alap + A harmadik hullám együttes befizetése esetén: Ft + ÁFA/fő Alap + A második hullám + A harmadik hullám együttes befizetése esetén: Ft + ÁFA/fő

28 JELENTKEZZ MÉG MA! Töltsd ki a oldalon található jelentkezési lapot! Jelentkezésedet elküldheted ben a gasztroakademia@metro.co.hu címre is. Válaszként visszaigazolást küldünk, amelyben feltüntetjük a fizetés módját is. Jelentkezésed akkor válik érvényessé, ha a díj teljes összege megérkezik hozzánk, legkésőbb egy héttel a kiválasztott képzés napja előtt. Konyhai képzéseink ára: Ft + ÁFA/fő Egyéb képzéseink ára ettől eltérő, a képzéseknél megjelölt árakon látogathatók. A képzési díj tartalmazza az oktatás és az ebéd árát. KÉPZÉSEINK HELYSZÍNE: METRO Gasztroakadémia, 2040 Budaörs, Keleti utca 3. Kérdés esetén telefonon is állunk a rendelkezésedre: LEPD MEG ISMERŐSÖDET, KOLLÉGÁDAT, ROKONODAT GASZTROAKADÉMIA AJÁNDÉKUTALVÁNNYAL! A részletekért érdeklődj a megadott elérhetőségek valamelyikén. A METRO Gasztroakadémia fenntartja magának a jogot, hogy kellő számú jelentkező hiányában az adott képzés elmaradjon. Ebben az esetben a lemondásig beérkezett befizetéseket visszautaljuk, illetve a jelentkező saját döntése alapján másik képzésen felhasználhatja az összeget. AJÁNDÉKUTALVÁNY

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TÉL

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TÉL MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR 2017. TÉL KEDVES VENDÉGÜNK! Az új év mindig új kezdetet jelent ez nincs másképp a METRO Gasztroakadémia esetében sem. A karácsonyi ünnepkör során reméljük, hogy mindenki megcsillogtatta

Részletesebben

Kacsa, liba, vad 3149,- 6299,- 2649,- Tartósan kedvező áron! 2999, , , 83

Kacsa, liba, vad 3149,- 6299,- 2649,- Tartósan kedvező áron! 2999, , , 83 METRO.HU 22 24 2018. október 10 november 20. Tartósan kedvező áron! libamell, bőrrel (magret) Csz.: 98921 250-450 g/db 5 /karton 2999, 05 3149,- kacsamáj Csz.: 99418 400-700 g/db 10 /karton 5999, 05 6299,-

Részletesebben

Sous-Vide és új konyhatechnológiák 2015. tematika és időpontok

Sous-Vide és új konyhatechnológiák 2015. tematika és időpontok Sous-Vide és új konyhatechnológiák 2015. tematika és időpontok Január 27. Kedd Sous vide és modern technológia: Afrodiziákumok Vénusz asztalán Valentin napi menü elkészítése A Sous Vide olyan professzionális

Részletesebben

TRÉNINGNAPTÁR JANUÁR-MÁRCIUS

TRÉNINGNAPTÁR JANUÁR-MÁRCIUS MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR 2019. JANUÁR-MÁRCIUS KEDVES VENDÉGÜNK! Az új év mindig új kezdetet is jelent ez nincs másképp a METRO Gasztroakadémia esetében sem. Sikeres évzárás és rengeteg pozitív visszajelzés

Részletesebben

TRÉNINGNAPTÁR NYÁR

TRÉNINGNAPTÁR NYÁR TRÉNINGNAPTÁR 2018. NYÁR KEDVES VENDÉGÜNK! A nyári szezon kezdetével nem csak az alapanyagok színessége, frissessége és azok felhasználhatósága változik a gasztronómiában, hanem a METRO Gasztroakadémia

Részletesebben

Hal és hús 4499,- 3542, , , , ,- SIKER ÖNNEK. SIKER NEKÜNK. Metro Chef Tenger gyümölcsei 1,8 kg/db

Hal és hús 4499,- 3542, , , , ,- SIKER ÖNNEK. SIKER NEKÜNK. Metro Chef Tenger gyümölcsei 1,8 kg/db METRO.HU 24 27 SIKER ÖNNEK. SIKER NEKÜNK. 2018. NOVEMBER 7 DECEMBER 31. Metro Chef Tenger gyümölcsei 1,8 kg/db 4674, 70 5936, 87 1 db: 9499,- 4499,- 3542, 52 1 db: 2929,- T-bone steak Csz.: 61910 4 400

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSEK JELENTKEZZ ONLINE! ÁPRILIS-JÚLIUS METRO.HU/GASZTROAKADEMIA

MESTERKÉPZÉSEK JELENTKEZZ ONLINE! ÁPRILIS-JÚLIUS METRO.HU/GASZTROAKADEMIA EK JELENTKEZZ ONLINE! METRO.HU/GASZTROAKADEMIA 2019. ÁPRILIS-JÚLIUS OKTATÓK KEDVES ÉRDEKLŐDŐ! A tavaszi és a nyári szezon kezdetével nem csak az alapanyagok színessége, frissessége és azok felhasználhatósága

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Szakács szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TAVASZ

MESTERKÉPZÉSEK TRÉNINGNAPTÁR TAVASZ TRÉNINGNAPTÁR 2018. TAVASZ BEREZNAY TAMÁS KEDVES VENDÉGÜNK! A tavasz beköszöntét mi, a gasztronómia szerelmesei várjuk a legjobban, hisz a színes, zöldellő, éledő természet arra inspirál, hogy friss és

Részletesebben

Gundel Károly. Kedves Vendégünk!

Gundel Károly. Kedves Vendégünk! Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett

Részletesebben

Levesek. Desszertek és sajt. Francia sajttál. Séfünk napi ajánlata Chefünk francia sajtízelítôje csatnikkal és magvakkal

Levesek. Desszertek és sajt. Francia sajttál. Séfünk napi ajánlata Chefünk francia sajtízelítôje csatnikkal és magvakkal TAVASZI NYÁRI VÁLASZTÉK 2015 Levesek Desszertek és sajt Gulyásleves Tradicionális magyar gulyásleves 2450 Ft Francia sajttál Zöldségleves Burgonya sárgarépa póréhagyma káposzta brokkoli spenót borsó 2000

Részletesebben

Pozsár Bence BOCUSE D OR

Pozsár Bence BOCUSE D OR Pozsár Bence BOCUSE D OR Az egész egy egyszerű kis mezei szakácsversennyel kezdődött, amit Hajdúböszörményben rendeztek meg. Ezen a versenyen részt vett zsűriként Vomberg Frigyes, aki a séfcsatán nyújtott

Részletesebben

Ha hétköznapokon 12.30-ig, szombaton 10.30-ig nem érkezett meg az ebédje, akkor azt a fenti telefonszámon kérjük jelezzék!

Ha hétköznapokon 12.30-ig, szombaton 10.30-ig nem érkezett meg az ebédje, akkor azt a fenti telefonszámon kérjük jelezzék! CSABAKONYHA Kft. AZ ÉTLAPOKAT KÉRJÜK CSÜTÖRTÖKIG VISSZAJUTTATNI! SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉSBEN RÉSZTVEVŐKNEK IS! 2015. 10. 05.- 10. 10. HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT Zöldborsó Körtés-egres Tyúkhús

Részletesebben

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET a 10048-12 Ételkészítés alapjai modul Alapkészítmények 2 Munkaszervezési alapok elemekből a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0038

Részletesebben

Konyhafőnök ajánlata

Konyhafőnök ajánlata Konyhafőnök ajánlata Nyitrai finom falatok hasábburgonyával Vadpörkölt dödöllével, áfonyával Kijevi pulykamell bazsalikomos, paradicsomos rizzsel Szűzérmék ínyenc módra, krokettel (pirított póréhagyma,

Részletesebben

SZENT ORBÁN ERDEI WELLNESS HOTEL**** ÉTLAP. Érvényes: július 01-től

SZENT ORBÁN ERDEI WELLNESS HOTEL**** ÉTLAP. Érvényes: július 01-től SZENT ORBÁN ERDEI WELLNESS HOTEL**** ÉTLAP Érvényes: 2019. július 01-től ELŐÉTELEK Hideg libamáj zsírjában, lilahagymával 3200.- Nagybörzsönyi hideg házi ízelítők /12/ 2100.- (kézműves mangalica termékek:

Részletesebben

Sütési és főzési áttekintésben

Sütési és főzési áttekintésben Sütési és főzési áttekintésben EOC 69400 2 Electrolux Ez az áttekintés segít kiválasztani a megfelelő sütési és főzési kategóriát ételei elkészítéséhez az "Automata sütés" funkció használatával. Érzékelőgombokat

Részletesebben

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk!

A HÁZ AJÁNLATA. (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) Minden Kedves Vendégünknek jó étvágyat kívánunk! A HÁZ AJÁNLATA 1. Rubin Ékessége 1490,- (füstölt kolbásszal, füstölt szalonnával, vöröshagymával töltött sertés szelet) 2. Szezámmagos rántott tarja 1290,- 3. Betyárcsípős flekken 1290,- 4. Fűszeres csirkemell

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK HIDEG ELŐÉTEK Vadászkürt kóstoló: 2500 vaddisznó pástétom, hideg libamáj, füstölt szarvas comb, juhsajt Tatárbeefsteak, lilahagyma, paradicsom, paprika és pirítós 2500 LEVESEK Fácán erőleves fürjtojással

Részletesebben

Étlap. Házi különlegességek. A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei. szakács ajánlata

Étlap. Házi különlegességek. A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei. szakács ajánlata Étlap Házi különlegességek A kárpáti kastély 300/200 gr. 49.00 Lei Sertéskaraj, csirkemell, marhabélszin, sajt, arany krumpli A f szakács ajánlata Sertéskaraj erdei gyümölcs öntettel 200/150 gr. 31.00

Részletesebben

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését

A kisadag ételek a teljes adagok árának 70 %-át képezik. Ételeink többsége az Ön érdekében frissen készül, ezért szíves türelmét és megértését ÉTLAP Előételek 1. Rántott Camembert áfonyával 1260.- 2. Juhtúróval töltött gombafejek rántva 1190.- 3. Görög saláta 490.- 4. Tenger gyümölcsei, kerti zöldségekkel 1200.- Levesek Csésze Tál 5. Tejszínes

Részletesebben

330.-/DB(KB. 20dkg.)

330.-/DB(KB. 20dkg.) A pirog vagy pirozsok egy orosz ételféleség, mely kelt tésztából készül különféle töltelékkel. Neve valószínűleg a pír, lakoma szóból ered. Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel. A

Részletesebben

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal Jó Étvágyat Kíván Bock József tulajdonos Nemes Barbara executive chef Várdai József chef Érvényes 2015.

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK HIDEG ELŐÉTEK Pácolt-füstölt szarvas Carpaccio fehér szarvasgombaolajjal, pirítóssal 2000 Tatárbeefsteak, lilahagyma, paradicsom, paprika és pirítós 2000 Csilis királyrák farok színes salátaleveleken 2000

Részletesebben

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek

Krémlevesek. Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek Krémlevesek Brokkoli krémleves Camambert-kockákkal Spárga krémleves Fokhagyma krémleves Levesek 690 Ft Bográcsgulyás Falusi Raguleves tárkonnyal, és tejföllel 750 Ft Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal mandulaszelettel

Részletesebben

2509 Esztergom-Kertváros, Dorogi út 5-7. Asztalfoglalás: (+36) 33 512 465 caffe@grante.hu www.caffe.grante.hu

2509 Esztergom-Kertváros, Dorogi út 5-7. Asztalfoglalás: (+36) 33 512 465 caffe@grante.hu www.caffe.grante.hu Köszöntjük Önt éttermünkben! INFORMÁCIÓK Áraink magyar forintban (HUF) vannak megadva és tartalmazzák az ÁFA t. Készpénzt, bankkártyát (Visa, MC), SZÉP kártyát és étkezési utalványokat elfogadunk. Amennyiben

Részletesebben

Üdvözöljük éttermünkben!

Üdvözöljük éttermünkben! Üdvözöljük éttermünkben! Kedves Vendégünk! Örülünk megtisztelő látogatásának Kapitány éttermünk fedélzetén! Reméljük, hogy a nagy odafigyeléssel szerkesztett étlapunkon sikerül kedvére való falatokat találnia.

Részletesebben

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Bajai Szakképzési Centrum Bányai Júlia Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Tartalom 34 811 01 CUKRÁSZ... 1 34 811 04 SZAKÁCS... 2 34 811 03 PINCÉR... 3 34 341 01 ELADÓ...

Részletesebben

Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel

Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel Ajánlatunk: Hideg Előételek: Tatár Beefsteak, kerti zöldségekkel és pirítóssal... 2490.- Ft Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.- Ft Snidlinges rikottával töltött házi sonka színes nyári salátával...

Részletesebben

A séf ajánlata. Bélszín carpaccio balzsamos arugula salátán paradicsomos bruschettával (10, 1, 3) 2890,-

A séf ajánlata. Bélszín carpaccio balzsamos arugula salátán paradicsomos bruschettával (10, 1, 3) 2890,- A séf ajánlata Bélszín carpaccio balzsamos arugula salátán paradicsomos bruschettával (10, 1, 3) 2890,- Tárkonyos vadraguleves újra gondolva spenótos raviolival (1, 3, 4, 6, 7, 9) 1190,- Lenmagos sült

Részletesebben

Bacon-be, kelkáposztába göngyölt csirkemell tavaszi zöldségekkel

Bacon-be, kelkáposztába göngyölt csirkemell tavaszi zöldségekkel Menüajánlataink: Tányérszerviz 70 főig ajánlott I. menü: Tokaji Aszús kacsamáj pástétom zöldpesto-s kevert salátával Gyöngytyúk erőleves füstölt fürjtojással, kenyérchips-szel Bacon-be, kelkáposztába göngyölt

Részletesebben

Üdvözöljük éttermünkben!

Üdvözöljük éttermünkben! Üdvözöljük éttermünkben! Kedves Vendégünk! Örülünk megtisztelő látogatásának Kapitány éttermünk fedélzetén! Reméljük, hogy a nagy odafigyeléssel szerkesztett étlapunkon sikerül kedvére való falatokat találnia.

Részletesebben

A Konyhafőnök ajánlásával

A Konyhafőnök ajánlásával A Konyhafőnök ajánlásával 1. Jocó papa halászleve 0,6 liter, 20 dkg pontyszelettel 2000.- 0,3 liter, 10 dkg pontyszelettel 1400.- 2. Süllő egyben sütve, vajas, petrezselymes burgonyával 100.-Ft/dkg 3.

Részletesebben

Kedves Vendégünk! Merczi Gábor. Nagy Szilvia. Fabók Mihály

Kedves Vendégünk! Merczi Gábor. Nagy Szilvia. Fabók Mihály Kedves Vendégünk! Merczi Gábor Nagy Szilvia Fabók Mihály EGY RÖVID APERITIF LISTA Gundel Prestige Brut, 2005 (15cl) François President Brut Rozé, 2010 (15cl) Kir Royal (15cl) Veuve Clicquot-Ponsardin Brut

Részletesebben

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban Az íz igazán számít! Egyre gyakrabban kerülnek zöldségek az asztalunkra. Fontos is, hogy a mindennapi étrendünk zöldségféléket tartalmazzon, hiszen így tarthatjuk fenn testi és lelki egészségünket. Az

Részletesebben

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTELEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK. Tatárbeefsteak hagymával, zöldségekkel, vajjal, Cézár saláta bélszíncsíkokkal

HIDEG ELŐÉTELEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK. Tatárbeefsteak hagymával, zöldségekkel, vajjal, Cézár saláta bélszíncsíkokkal HIDEG ELŐÉTELEK Tatárbeefsteak hagymával, zöldségekkel, vajjal, pirítóssal 1.99 Ft Cézár saláta bélszíncsíkokkal 1.99 Ft Kecskesajt mandula-mák-kapor kéregben, málnavelővel, pirítóssal 99 Ft Kaviár citrommal,

Részletesebben

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK

HIDEG ELÖÉTELEK LEVESEK A megterített asytal nyújtotta örömöt mindannyian élvezhetjük kortól és társadalmi helyzettől függetlenül, minden nap, a Föld bármelyik résyén az élet többi szépségével együtt. HIDEG ELÖÉTELEK 100 g Sajttál

Részletesebben

Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft. Görög saláta feta sajttal... 920.

Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft. Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft. Görög saláta feta sajttal... 920. Ajánlatunk: Előételek: Tatár Beefsteak... 2500. Ft Hideg libamáj zsírjában, zöldségekkel... 2950.-Ft Görög saláta feta sajttal... 920.-Ft Garnéla falatok thai curry szószban, pirított ciabattával és ropogós

Részletesebben

Az oktatási helyszín jellege: tanműhely, egyéni vállalkozó/gazdálkodó szervezet

Az oktatási helyszín jellege: tanműhely, egyéni vállalkozó/gazdálkodó szervezet Ételkészítési gyakorlatok A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként: Az elméletigényes gyakorlati órák a tanár szempontjából elméletnek, a tanuló szempontjából gyakorlatnak számítanak, tehát

Részletesebben

A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként:

A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként: Ételkészítési ismeretek A tantárgyhoz tartozó tananyagegységek évfolyamonként: Az elméletigényes gyakorlati órák a tanár szempontjából elméletnek, a tanuló szempontjából gyakorlatnak számítanak, tehát

Részletesebben

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Fokhagymás tarja. En: 8039 kj /1914 kc Fehérje: 54,4 gr Sznh.: 60 gr Cuk:16,7gr Só:9,9 gr Zsír:153,9 gr Tzs:0 gr

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Fokhagymás tarja. En: 8039 kj /1914 kc Fehérje: 54,4 gr Sznh.: 60 gr Cuk:16,7gr Só:9,9 gr Zsír:153,9 gr Tzs:0 gr Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 15-18 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat

Részletesebben

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK

HIDEG ELŐÉTEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK HIDEG ELŐÉTEK Tarka madárfészek kertünk illatos eszenciájával, fürjtojással 2000 Tatárbeefsteak, lilahagyma, paradicsom, paprika és pirítós 2500 Füstölt pácolt szarvas carpaccio, fehér szarvasgomba olajjal

Részletesebben

Karácsonyi vacsorájuk helyszínéül javasoljuk Émile Kávéházát vagy Éttermét.

Karácsonyi vacsorájuk helyszínéül javasoljuk Émile Kávéházát vagy Éttermét. Émile Ha igazán csodálatos és új helyszínnel szeretné meglepni rokonait, szeretteit, üzleti partnereit, örömmel javasoljuk Émile-t, Buda új kulináris törzshelyét. A Gerbeaud és az Onyx minősége jelenik

Részletesebben

Levesek Bugaci húsgombócleves (643 kcal) éttermünk specialitása. Több mint 30 éve készítjük vendégeink megelégedésére.

Levesek Bugaci húsgombócleves (643 kcal) éttermünk specialitása. Több mint 30 éve készítjük vendégeink megelégedésére. Levesek Bugaci húsgombócleves (643 kcal)...980.éttermünk specialitása. Több mint 30 éve készítjük vendégeink megelégedésére. Számos rangos gasztronómiai verseny kitüntetettje. Csíkokra vágott zöldség és

Részletesebben

Továbbhaladás feltételei Vendéglátásszervező 2/14. évfolyam Termelés elmélete

Továbbhaladás feltételei Vendéglátásszervező 2/14. évfolyam Termelés elmélete Továbbhaladás feltételei Vendéglátásszervező 2/14. évfolyam Termelés elmélete Tankönyv: Lukács István Oriskó Ferenc Sándor Dénes Zsolnay Gábor: Ételkészítési ismeretek, Képzőművészeti Kiadó Kft., 2011.

Részletesebben

Választható menük a rendhagyó ajánlathoz

Választható menük a rendhagyó ajánlathoz Választható menük a rendhagyó ajánlathoz I. Menüsor rendhagyó ajánlat Előétel tányéron szervírozva Rosé kacsamáj, dió-dresszinges madársalátával Leves csészében tálalva Fácán erőleves zöldségszalmával

Részletesebben

Kedves házasulandó pár!

Kedves házasulandó pár! Kedves házasulandó pár! Köszönjük, hogy életük egyik legfontosabb döntése előtt mint lehetséges helyszínként érdeklődnek Éttermünk iránt. Reméljük, hogy ajánlatunk elnyeri tetszésüket, és mi lehetünk azok,

Részletesebben

Étlap. Előételek. Tostadas vagy Sopes Sült babpürével, hagymával, tejföllel, jégsalátával, túróval és salsa szósszal.

Étlap. Előételek. Tostadas vagy Sopes Sült babpürével, hagymával, tejföllel, jégsalátával, túróval és salsa szósszal. Étlap Előételek Baráti tál (3x3) Cheddar sajttal töltött jalapeńo paprika, kukorica tortillába göngyölt, fűszeres csirkehús kisütve és sajtos quesadillas, avokádókrémmel tálalva. Nachos avokádókrémmel

Részletesebben

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos

BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP. Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal. Jó Étvágyat Kíván. Bock József tulajdonos BOCK HOTEL ERMITAGE & ÓBOR ÉTTEREM ÉTLAP Az ízlésem rendkívül egyszerű. Mindenből beérem a legjobbal Jó Étvágyat Kíván Bock József tulajdonos Nemes Barbara executive chef Várdai József chef Érvényes 2014.

Részletesebben

Rostos gyümölcslevek Szénsavas üdítőitalok Szénsavas és szénsavmentes ásványvíz Teák több féle ízben Kávé variációk

Rostos gyümölcslevek Szénsavas üdítőitalok Szénsavas és szénsavmentes ásványvíz Teák több féle ízben Kávé variációk AJÁNLAT Megrendelő neve: Telefonszám: E-mail: Megbízott: MaN Vendéglátó Kft. Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 57. Kapcsolattartó: Zabolai Réka Telefonszám: +061 325 6078 E-mail: Tárgy: cafe57@cafe57.hu

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

ELŐÉTELEK. Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács G, T, M

ELŐÉTELEK. Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács G, T, M ELŐÉTELEK Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács 1980.- G, T, M Tatár beefsteak (20dkg) lilahagyma, vaj kockák, pirítós 3290.- G, T, M Oliván, fokhagymával grillezett fűszeres kecskesajt

Részletesebben

HIDEG ELŐÉTELEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK. Tatárbeefsteak hagymával, zöldségekkel, vajjal, Kecskesajt mandula-mák-kapor kéregben, málnavelővel,

HIDEG ELŐÉTELEK LEVESEK MELEG ELŐÉTELEK. Tatárbeefsteak hagymával, zöldségekkel, vajjal, Kecskesajt mandula-mák-kapor kéregben, málnavelővel, HIDEG ELŐÉTELEK Tatárbeefsteak hagymával, zöldségekkel, vajjal, pirítóssal 1.99 Ft Kecskesajt mandula-mák-kapor kéregben, málnavelővel, pirítóssal 99 Ft Kaviár citrommal, vajjal, hagymával, pirítóssal

Részletesebben

Karamellás tej Kenyér búzakorpás Margarin Felvágott sajtos párizsi Zöldpaprika. Grill csirkecomb Kukoricás rizs Tartár mártás

Karamellás tej Kenyér búzakorpás Margarin Felvágott sajtos párizsi Zöldpaprika. Grill csirkecomb Kukoricás rizs Tartár mártás Heti étlap: 2017.01.02. - 2017.01.08. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 15-18 év 2017.01.02. hétfő 2017.01.03. kedd 2017.01.04. szerda 2017.01.05. csütörtök 2017.01.06. péntek 2017.01.07.

Részletesebben

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. Telefon: 06 (30) 680 0274 www.casapiadina.hu info@casapiadina.hu CASA PIADINA / OLASZ LEPÉNYHÁZ céges ügyfeleinek kínálja tárgyalásokra,

Részletesebben

Chilly con carne; 400 g 25 lei. Chilly Csárda karaj köményes burgonyával; 400 g 24 lei

Chilly con carne; 400 g 25 lei. Chilly Csárda karaj köményes burgonyával; 400 g 24 lei A csárda ajánlata: C h i l l y C s á r d a Chilly con carne; 400 g 25 lei Chilly Csárda karaj köményes burgonyával; 400 g 24 lei A konyhafőnökök ajánlata: Nagy Sándor: sertés oldalas chillys barbeque szószban,

Részletesebben

THE ART OF BANQUETING KÖNNYED EBÉDEK

THE ART OF BANQUETING KÖNNYED EBÉDEK Kempinski Hotel Corvinus Budapest Erzsébet tér 7-8 1051 Budapest Hungary T +36 1 429 3571 F +36 1 429 4475 meetings.corvinus@kempinski.com kempinski.com/budapest KEMPINSKI.COM THE ART OF BANQUETING KÖNNYED

Részletesebben

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell

Csurgatott tojásleves Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat

Részletesebben

Szilveszteri ajánlat 2015

Szilveszteri ajánlat 2015 BUDAPEST MARRIOTT Szilveszteri ajánlat 2015 Peppers! Mediterranean Grill & AQVA Lounge Bar at Budapest Marriott Hotel 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4 Tel: +36 1 737 7377 www.peppers.hu Reservations:

Részletesebben

Továbbhaladás feltételei Esti munkarend - Szakközépiskola - KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete

Továbbhaladás feltételei Esti munkarend - Szakközépiskola - KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Továbbhaladás feltételei Esti munkarend - Szakközépiskola - KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Tankönyv: Lukács István Oriskó Ferenc Sándor Dénes Zsolnay Gábor: Ételkészítési ismeretek, Képzőművészeti

Részletesebben

ÉTLAP. Kedves Vendégeink!

ÉTLAP. Kedves Vendégeink! ÉTLAP Kedves Vendégeink! Egy hangulatos ízutazásra invitáljuk Önöket. A kulináris élvezetekre belépő a megújult étlapunk, klasszikus és különleges fogásokkal. Vendégeink családias légkörben fogyaszthatják

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.10.01. - 2016.10.02. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.10.01. szombat 2016.10.02. vasárnap 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök

Részletesebben

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!

JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK! BOWLING TREFF SÖRÖZŐ ÉTTEREM 5502 GYOMAENDRŐD, FŐ ÚT 81/1. TELEFON: +36 (66) 282-048 E-MAIL: INFO@BOWLINGTREFF.HU WEB: WWW.BOWLINGTREFF.HU III. KATEGÓRIA ÉTTERMÜNKBEN FELSZOLGÁLÁSI

Részletesebben

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET Felszolgálás modul Felszolgálás elmélet.

Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET Felszolgálás modul Felszolgálás elmélet. Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium TANMENET a 10074-12 Felszolgálás modul Felszolgálás elmélet tantárgyból a TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0038 Leleményesen, élményekkel,

Részletesebben

ÚJ PIZZÁK Csak normál méretben rendelhető

ÚJ PIZZÁK Csak normál méretben rendelhető KONYHAFŐNÖK AJÁNLATA 901 Sessanta Vegyes tál ( Csak kiszállításra és elvitelre ) 4.790,- Cigánypecsenye, Sajttal Sonkával Töltött Rántott Pulykamell, Rántott Sajt, Rizs, Hasábburgonya, Két adag Káposzta

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.07.01. - 2016.07.03. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.07.01. péntek 2016.07.02. szombat 2016.07.03. vasárnap 2016.07.04. hétfő 2016.07.05. kedd 2016.07.06. szerda

Részletesebben

BOURBON GROUP ÉVI KONFERENCIA MENÜSOROK

BOURBON GROUP ÉVI KONFERENCIA MENÜSOROK BOURBON GROUP 2019. ÉVI KONFERENCIA MENÜSOROK KÁVÉSZÜNET I. 10 dkg / fő / alkalom vegyesen az alábbi kínálatból Mini sajtos rúd Mini burgonyás, magvas, tepertős és kapros-túrós pogácsa Parajos, káposztás

Részletesebben

HIDEG ÉTELEK. Kékhomár kóstoló (sashimi és sushi) Osztriga jégágyon tálalva, 3 féle feltéttel (3 db) 6300

HIDEG ÉTELEK. Kékhomár kóstoló (sashimi és sushi) Osztriga jégágyon tálalva, 3 féle feltéttel (3 db) 6300 HIDEG ÉTELEK HALTATÁR Toro tonhaltatár 6900 Lazactatár 3900 Yellowtail tatár 4900 Tokhal kaviárral (3g) +5400 "ÚJ STÍLUSÚ" SASHIMI Lazac 5900 Tengeri sügér 5900 Marha 5500 Tonhal 6900 Osztriga (3 db) 6800

Részletesebben

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft. Rónay-kúria ajánlatok

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft. Rónay-kúria ajánlatok Levesek Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1100 Ft Csirkeragu leves 5 DL Adag 500 Ft Rónay-kúria ajánlatok 1 személyes Rónay bőségtál: Adag 2500 Ft Grill fűszerezésű csirkemell filé roston 10 dkg, Hagymás

Részletesebben

Étlap augusztus.29.-szeptember.02.

Étlap augusztus.29.-szeptember.02. legkésőbb 2016. augusztus 24. (SZERDA) 9 óráig szíveskedjenek leadni. 2016. augusztus.29.-szeptember.02. Karfiol leves Csontleves cérnametélttel Csontleves cérnametélttel Bolognai spagetti Padlizsános

Részletesebben

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1500 Ft Tárkonyos Csirkeragu leves 5 DL Adag 550 Ft Gyümölcsleves 5 DL Adag 550 Ft

ÉTLAP. Levesek. Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1500 Ft Tárkonyos Csirkeragu leves 5 DL Adag 550 Ft Gyümölcsleves 5 DL Adag 550 Ft Levesek Filézett ponty hallé 7,5 DL Adag 1500 Ft Tárkonyos Csirkeragu leves 5 DL Adag 550 Ft Gyümölcsleves 5 DL Adag 550 Ft Rónay-kúria ajánlatok 1 személyes Rónay bőségtál: Adag 2500 Ft Grill fűszerezésű

Részletesebben

III. kategória. 12. Kis húsfazék. (Marha, csirke és sertés hússal ) 13. Újházi tyúkhús leves. 16. Fokhagyma krémleves cipóban.

III. kategória. 12. Kis húsfazék. (Marha, csirke és sertés hússal ) 13. Újházi tyúkhús leves. 16. Fokhagyma krémleves cipóban. Ft Előételek: 1. Hortobágyi húsos palacsinta 2. Tatárbeefsteak 3. Sonkával, sajttal töltött rántott palacsinta 4. Gombás pirítós Levesek: 5. Gulyás leves 6. Tárkonyos raguleves eperlevéllel 7. Erőleves

Részletesebben

Rántott sajt tartármártással. Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) Orjaleves csészében Húsleves gazdagon

Rántott sajt tartármártással. Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) Orjaleves csészében Húsleves gazdagon ELŐÉTELEK Rántott sajt tartármártással Tatárbeefsteak Bruschetta Ropogós csirkeszárny csípős szósszal BBQ csirkeszárny (5db) 1 LEVESEK Orjaleves csészében Húsleves gazdagon Gulyásleves Babgulyás Jókai

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Vendéglátó eladó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 05 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Csontleves házi metélttel Ft. Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal Ft. Csirke raguleves Ft

Csontleves házi metélttel Ft. Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal Ft. Csirke raguleves Ft LEVESEK 1 Csontleves házi metélttel... 700 Ft Fokhagymakrém leves sajtos pirítóssal... 990 Ft Csirke raguleves... 850 Ft Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves... 990 Ft KÉSZÉTELEK Bográcsgulyás... 990 Ft

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2017.07.01. - 2017.07.02. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.07.01. szombat 2017.07.02. vasárnap 2017.07.03. hétfő 2017.07.04. kedd 2017.07.05. szerda 2017.07.06. csütörtök

Részletesebben

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,-

III. Kategória. Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,- III. Kategória ELŐÉTELEK: Tükörtojás 150,- Rántott karfiol 700,- Rántott gombafejek 700,- Rántott sajt 1000,- Rántott Camembert 1000,- Milánói spagetti 1000,- Cézársaláta 750,- LEVESEK: Csontleves 350,-

Részletesebben

SMAKSAK. Receptkönyv

SMAKSAK. Receptkönyv HU SMAKSAK Receptkönyv MAGYAR 3 Tartalom Hasznos tanácsok és javaslatok 3 A változtatások jogát fenntartjuk. Hasznos tanácsok és javaslatok FIGYELMEZTETÉS! Lásd a Biztonság című fejezetet. A táblázatban

Részletesebben

Továbbhaladás feltételei Szakközépiskola, KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete

Továbbhaladás feltételei Szakközépiskola, KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Továbbhaladás feltételei Szakközépiskola, KSZ/11. évfolyam Termelés elmélete Tankönyv: Lukács István Oriskó Ferenc Sándor Dénes Zsolnay Gábor: Ételkészítési ismeretek, Képzőművészeti Kiadó Kft., 2011.

Részletesebben

Étlap. 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800.

Étlap. 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800. Étlap Előételek: 1. Rántott trappista sajt...900. 2. Rántott cammambert áfonyalekvárral...950. 3. Rántott gombafej...900. 4. Kemencés burgonya...800. Levesek: 5. Erőleves tojással...400. 6. Erőleves házi

Részletesebben

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL

KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL KATLAN TÓNI VENDÉGLÁTÁS SZERETETTEL Katlan Tóni Vendéglátás szeretettel A remek ízek, ételek, a kellemes közös étkezések örömöt okoznak és összehoznak. A Kárpát-medence tájegységeinek gasztronómiája egyszerre

Részletesebben

Big Bell étterem. 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550.

Big Bell étterem. 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550. Big Bell étterem Levesek 301 Hagymaleves 450.- 302 Brokkoli krémleves 450.- 303 Sajtkrém leves 450.- 304 Vadgomba krémleves csipetkével 550.- 305 Ököruszályleves gazdagon tésztával, zöldségekkel, főtt

Részletesebben

0,75 bistro 1051 Budapest, Szent István tér 6. a Bazilikánál

0,75 bistro 1051 Budapest, Szent István tér 6. a Bazilikánál 1051 Budapest, Szent István tér 6. a Bazilikánál +36 70 370 74 74 Történetünk A Budáról már jól ismert Palack borbár vezetői és tulajdonosai álmodtak egy nagyot és nullhetvenöt néven megalkották a Palack

Részletesebben

Á R K Ö Z L É S. Érvényes: 2013. Január 07 től.

Á R K Ö Z L É S. Érvényes: 2013. Január 07 től. Á R K Ö Z L É S Érvényes: 2013. Január 07 től. DARABOS ÁRUK: ADAG BRUTTÓ ÁR KASZINÓTOJÁS: 1db 165 SONKATEKERCS: 1db 185 SAJTTÖLCSÉR: 1db 220 STRASSBURGI TOJÁS: 1db 250 MAGYAROS TOJÁS: 1db 250 KAVIÁROS

Részletesebben

Kellemes étkezést kíván az Evezős Csárda Csapata! Üzletvezető: Dancz János

Kellemes étkezést kíván az Evezős Csárda Csapata! Üzletvezető: Dancz János 5000 Szolnok, Vízpart krt. 1. Telefon: 36 / 56 344-857 Kellemes étkezést kíván az Evezős Csárda Csapata! Üzletvezető: Dancz János Áraink a köretet (frissen sültek esetében sültburgonyát vagy rizst) tartalmazzák

Részletesebben

ÉTLAPTERV SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉSBEN RÉSZTVEVŐKNEK IS! HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT

ÉTLAPTERV SZOCIÁLIS ÉTKEZTETÉSBEN RÉSZTVEVŐKNEK IS! HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT 11.26-12.01. Tojás Töltött Budapest módra ½ adag rizs ½ adag sült 870 kcal só 3g Tojás Bugaci sertésapró 630 kcal só 3g Penne tészta 290kcal só 3g Hamis gulyás Sült kolbász 450 kcal só 3g Tökfőzelék 290kcal,

Részletesebben

EGY RÖVID APERITIF LISTA GUNDEL APERITIF SPECIALITÁSOK

EGY RÖVID APERITIF LISTA GUNDEL APERITIF SPECIALITÁSOK EGY RÖVID APERITIF LISTA Gundel Prestige Brut, 2005 (15cl) François President Brut Rozé, 2010 (15cl) Kir Royal (15cl) Veuve Clicquot-Ponsardin Brut (15cl) Tokaji Szamorodni száraz, 2008 (6cl) Tokaji Furmint,

Részletesebben

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK

FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK FRISSEN KÉSZÜLT ÉTELEK LEVESEK Három finomság leves Savanyú-csípős leves Húsmetélt üvegtésztás leves Húsmetélt szecsuáni leves Hung Dun leves Kukorica leves Húsgombóc leves 250 Ft 260 Ft ELŐÉTELEK Hagyományos

Részletesebben

GERBEAUD CUKRÁSZDA. A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel.

GERBEAUD CUKRÁSZDA. A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. GERBEAUD CUKRÁSZDA A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok peregnek, de a Gerbeaud édes szigete

Részletesebben

Halászlé Túrós tészta tepertővelkelkáposzta főzelék Fokhagymás tarja

Halászlé Túrós tészta tepertővelkelkáposzta főzelék Fokhagymás tarja Heti étlap: 2017.02.01. - 2017.02.05. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2017.02.01. szerda 2017.02.02. csütörtök 2017.02.03. péntek 2017.02.04. szombat 2017.02.05. vasárnap 2017.02.06.

Részletesebben

ELŐÉTELEK LEVESEK SALÁTÁK

ELŐÉTELEK LEVESEK SALÁTÁK ELŐÉTELEK Mozzarella caprese friss salátával és házi pirítóssal 1550,- Tatár beefsteak házi pirítóssal és primőr zöldségekkel 3450,- Lazac tatár házi pirítóssal és primőr zöldségekkel 3150,- LEVESEK Húsleves

Részletesebben

Étlap ( )

Étlap ( ) 2018.01.02. KEDD Karfiol leves Paprikás csirkemell csíkok Zöldséges barna rizs Finomfõzelék Virsli 2018.01.03. SZERDA Jókai bableves Sajtos pogácsa Narancs Illatos sült csirkecomb Köles 2018.01.04. CSÜTÖRTÖK

Részletesebben

KELLEMES ÉTKEZÉST KÍVÁN ÜZLETVEZETŐ: DANCZ JÁNOS AZ EVEZŐS CSÁRDA CSAPATA! 5000 SZOLNOK, VÍZPART KRT. 1. TELEFON:

KELLEMES ÉTKEZÉST KÍVÁN ÜZLETVEZETŐ: DANCZ JÁNOS AZ EVEZŐS CSÁRDA CSAPATA! 5000 SZOLNOK, VÍZPART KRT. 1. TELEFON: 5000 SZOLNOK, VÍZPART KRT. 1. TELEFON: +36 56 344 857 KELLEMES ÉTKEZÉST KÍVÁN AZ EVEZŐS CSÁRDA CSAPATA! ÜZLETVEZETŐ: DANCZ JÁNOS ÁRAINK A KÖRETET (FRISSEN SÜLTEK ESETÉBEN SÜLTBURGONYÁT VAGY RIZST) TARTALMAZZÁK

Részletesebben

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év. Kertész leves Bolognai Spagetti tészta

Heti étlap: A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / év. Kertész leves Bolognai Spagetti tészta Heti étlap: 2018.01.01. - 2018.01.07. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2018.01.01. hétfő 2018.01.02. kedd 2018.01.03. szerda 2018.01.04. csütörtök 2018.01.05. péntek 2018.01.06. szombat

Részletesebben

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek *A* menü 2018.DECEMBER 3-7 Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Daragaluska leves Tejfölös gombás sertésszelet Tészta coffocska ek: glutén, hal, szójabab, energia 334 kcal fehérje 22,2 g zsír 25 g szénhidr.12,4

Részletesebben

Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. Pannon Gasztronómiai Akadémia. Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. Pannon Gasztronómiai Akadémia. Magyar Vendéglátók Ipartestülete A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola megalapításának 50. évfordulója alkalmából a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar a Pannon Gasztronómiai Akadémia és

Részletesebben

Brokkoli krémleves Lecsós natúr szelet Burgonya püré. En: 5209 kj /1240 kc Fehérje: 58,3 gr Sznh.: 148,5 gr Cuk:3,3gr Só:8,8 gr Zsír:44,8 gr Tzs:0 gr

Brokkoli krémleves Lecsós natúr szelet Burgonya püré. En: 5209 kj /1240 kc Fehérje: 58,3 gr Sznh.: 148,5 gr Cuk:3,3gr Só:8,8 gr Zsír:44,8 gr Tzs:0 gr Heti étlap: 2016.08.01. - 2016.08.07. A / Napi egyszeri étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év 2016.08.01. hétfő 2016.08.02. kedd 2016.08.03. szerda 2016.08.04. csütörtök 2016.08.05. péntek 2016.08.06. szombat

Részletesebben

ELŐÉTELEK. Séf ajánlat Pikáns tonhal paté, póréhagyma, bagett H, G, T

ELŐÉTELEK. Séf ajánlat Pikáns tonhal paté, póréhagyma, bagett H, G, T ELŐÉTELEK Pikáns tonhal paté, póréhagyma, bagett 1790.- H, G, T Caesar saláta, grillezett csirkemell, parmezán forgács 1980.- Caesar saláta, pirított tigrisrák farok, parmezán forgács 2550.- G, T, M, H

Részletesebben