Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai"

Átírás

1 Sajtóközlemény ISO 9001 Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Számos új funkció, köztük a Scania Active Prediction került felár nélkül beépítésre a Scania Opticruise-ba, így hozva létre egy prediktív hajtásláncot, amely 4-5 százalékos üzemanyag-megtakarítást eredményezhet. A különböző alkalmazásokban a hatékonyság növelése érdekében specializált üzemmódokat fejlesztettek ki. A Scania Opticruise alap verziója további opció a maimális üzemanyag-hatékonyság eléréséhez; meghatározott működési módokkal tovább egyszerűsíti a gazdaságos járművezetést. Az új Economy üzemmód a hosszú távú fuvarozás során a maimális üzemanyag-hatékonyság elérését szolgálja. A Scania Opticruise, a Scania Active Prediction-nel és az új Economy üzemmóddal kiegészülve akár 4-5 százalékos üzemanyag-megtakarítást tesznek lehetővé. További jelentős megtakarítás a Scania Streamline-nal bevezetett új aerodinamikai kialakításnak, a jobb átviteli hatásfokú sebességváltóknak és az Euro 6 motorok 450 és 490 lóerős második generációjának köszönhetően realizálható. A Scania Active Prediction egy fejlett sebességtartó automatika, amely egyrészt a GPS adatokat, másrészt a domborzati adatokat felhasználva állítja be a jármű menetsebességét. Teljes egészében integrálták az új működési módokba és a különböző üzemeltetési körülményeknél eltérő üzemanyag-megtakarítási stratégiákat használ. A Scania Ecocruise új változata azokban az országokban használható, ahol a domborzati adatokat tartalmazó térkép nem elérhető. Az új üzemmódok lehetővé teszik, hogy az ügyfelek a jármű teljesítményét teljes egészében a saját felhasználási területükre szabják, figyelembe vegyék a funkcionalitás terén az egyéni kívánságokat, valamint a járművezető képességeit. Az összes beállítás a későbbiekben finomítható a Scania szervizekben. Az új funkciók a már meglévő irányítóegységbe lettek integrálva például a Scania Active Prediction a kormánykerék gombjairól irányítható, a Scania Opticruise a kormánykerék bajuszkapcsolójáról. Az üzemmódok közötti váltást a gyűrűkapcsoló teszi lehetővé, az elérhető üzemmódokat a központi kijelző mutatja. MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(7)

2 Gyűrűkapcsoló N Üres D Direkt / Előremenet R Hátramenet Üzemmód-kapcsoló Üzemmód váltás Standard üzemmód E Economy üzemmód P Power üzemmód O Off-road üzemmód Bajuszkapcsoló + Manuális felváltás Manuális váltás lefele Manőverezés (1 másodpercig tartani) A/M Automata / manuális AUT kapcsoló AUT Automata retarder / fékpedál Testre szabott teljesítmény akár három üzemmód egy tehergépkocsin A Scania Opticruise-zal három különböző üzemmód specifikálható a tehergépkocsin. Az ügyfél igényei alapján számos egyéb paraméter egyénileg beállítható, amelyek mindegyike a későbbiek folyamán megváltoztatható a Scania szervizekben. A Standard üzemmód egy sokoldalú üzemmód, amely amellett, hogy kedvező üzemanyag-hatékonyságot biztosít, hegyvidékes terepen is kitűnő teljesítményt nyújt. Hegymenet során a rendszer arra törekszik, hogy maimális nyomatékon menjen a motor. A Scania Active Prediction-t teljes mértékben integrálták a rendszerbe, így kissé megemeli a szerelvény sebességét a hegymenet előtt annak érdekében, hogy a jármű lendületet szerezzen. A lejtmenet előtt viszont az üzemanyag-takarékosság miatt üresbe kapcsol, és a jármű lendületét kihasználva szerzi meg a szükséges sebességet. A jármű a beállított menetsebességhez képest 6 százalékkal csökkenti, illetve 4 százalékkal növeli a sebességet. (-6%, +4%) Az Economy üzemmód a lehető legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás elérésére van beállítva, viszont ez a menetidő terén némi áldozatot jelent. A motor lassabban reagál a gázadásra (Euro 6 motorokkal). Alternatívaként 85 vagy 80 km/órás sebességhatár állítható be, és a jármű az Economy üzemmód bekapcsolásakor automatikusan ezzel a sebességgel fog haladni. A padlógáz ( kickdown ) funkció nem használható. A Scania Active Prediction különleges gazdaságossági stratégiát alkalmaz. A beállított sebességhez képest 12 százalékkal csökkenhet a sebesség, viszont fölé nem megy (- 12%, 0%). Economy üzemmódban lejtmenet esetén a retarder használatával a minimálisan beállítható eltérés a menetsebességhez képest 5 km/óra (egyéb üzemmódokban 3 km/óra). A Power üzemmód azokra az alkalmazásokra, fuvarfeladatokra lett kifejlesztve, ahol a menetidő a legfontosabb tényező. A gázadási reakció agresszív (Euro 5 XPI, Euro 6 motorok), a hegymeneti teljesítményt arra optimalizálták, hogy a motor maimális MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(7)

3 teljesítménnyel pörögjön, a Standard módnál valamivel gyorsabb sebességváltásokkal. A Scania Active Prediction nem elérhető és a sebességtartó automatika normál módon működik. Az Off-road üzemmód ideális választás laza talajon és nagy gördülési ellenállású felszínen történő vezetéshez. A terepen történő vezetéshez specifikált járművek rendelkeznek Off-road üzemmóddal, de ugyanakkor más alkalmazásokhoz is specifikálhatóak, például erdészeti munkához. A gázadási reakció lágyabb (Euro 5 XPI, Euro 6 motorok) az akadálymentes haladás érdekében. A rendszer a lehető leghosszabb ideig próbálja meg összezárva tartani a kuplungot azért, hogy elkerülje az erőátvitel megszakadását a hajtásláncban. A sebességváltások száma minimalizálható azáltal, hogy a motor szélesebb fordulatszám-tartományban dolgozhat. A sebességváltások gyorsabbak, sőt a sebességváltás gyorsasága előnyt élvez a kényelemmel szemben. A Scania Active Prediction nem elérhető és a sebességtartó automatika normál módon működik. Scania Opticruise alap változat, limitált funkcionalitással A Scania kifejlesztett egy egyszerűsített sebességváltási rendszert, amely korlátozza a járművezető beavatkozási lehetőségét a sebességváltásba. Általában a nagyobb, különböző márkákból álló flották tulajdonosai számára jelenthet kedvezőbb üzemanyag-hatékonyságot ez a megoldás. Scania Opticruise Basic változat a hosszú távú fuvarozás számára: Teljesen automatizált Scania Opticruise (automata kuplunggal) Standard és Economy üzemmód Scania Active Prediction (vagy Scania Ecocruise) Sebességhatároló 85 vagy 80 km/órára állítva Padlógáz ( kickdown ) kiiktatva Manuális sebességváltás kiiktatva (50 km/órás sebesség felett) Az üzemmódok opcióinak összefoglalója Az összes paraméter beállítható a Scania szervizekben. Scania Opticruise Scania Retarder Scania Active Prediction Scania Ecocruise (domborzati adatokat nélkülöző országokban) 1 Padlógáz ( kickdown ) letiltva Opció Opció Opció MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(7)

4 Manuális sebességváltás letiltva X km/óra sebesség felett Opció Opció Sebességhatároló beállítások Opcionális beállítás Economy üzemmódban Opcionális beállítás Economy üzemmódban 89 km/óra 89 km/óra 85 km/óra 80 km/óra 89 km/óra 89 km/óra Automatikus sebességszabályozás 1 A Scania Active Prediction Standard üzemmódban letiltható a Scania szervizekben. TECHNIKAI RÉSZLETEK A Scania Opticruise funkciói 1995-ös bevezetése idején a Scania Opticruise az egyik első automatizált váltási rendszer volt a piacon, amely teljesen új szintre emelte a vezetési kényelmet és a járművezetőnek nyújtott támogatást. A rendszert, illetve funkcióit folyamatosan fejlesztették, mígnem mára a Scania Opticruise egy átfogó hajtáslánc-vezérlő rendszerré fejlődött. Az ügyfelek igényeik szerint választhatnak a teljesen automatizált vagy a kuplungpedálos verzió között. Az elektro-hidraulikus automata kuplung kivételesen pontos és sima váltást biztosít. Az új üzemmódok bármelyik változatra specifikálhatóak. A sebességváltáshoz kapcsolódó összes irányító funkciót a kormánykerék jobb oldalán levő bajuszkapcsolóba integrálták, ugyanabba, amellyel a Scania Retarder is vezérelhető. Gyűrűkapcsoló N Üres D Direkt / Előremenet R Hátramenet Üzemmód kapcsoló Üzemmód választó Standard üzemmód E Economy üzemmód P Power üzemmód O Off-road üzemmód Bajuszkapcsoló + Manuális felváltás Manuális váltás lefele Manőverezés (1 másodpercig tartani) AUT kapcsoló AUT Automata retarder / fékpedál MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(7)

5 Az összes vezetési módot az Opticruise bajuszkapcsolóján található gyűrűkapcsolóval lehet beállítani, és a kiválasztott üzemmód a központi kijelzőn is megjelenik. Példák a kijelzőre N R m Üres Hátramenet Manőverező Automata A Standard üzemmód AE Economy üzemmód AP Power üzemmód AO Off-road üzemmód Manuális M Standard üzemmód ME Economy üzemmód MP Power üzemmód MO Off-road üzemmód Hatékony nehézáru szállítás A Scania Opticruise egy költséghatékony megoldás a nehéz-teheráru fuvarozás esetében, ahol a szerelvény teljes össztömege elérheti a 250 tonnát Az erőátvitel tisztán mechanikus, a Scania automata kuplunggal és a gyorsítóváltóval. A mechanikus hajtás jó hatásfokú és üzemanyaghatékony. Köszönhetően a kis fordulatszámon leadott nagy nyomatéknak a kuplung egyenletesen kapcsol már kis fordulatszámon is. Tempomat stratégiák A 2011-ben bevezetett Scania Active Prediction úttörő megoldásnak számított a tempomatok között, hiszen a GPS és domborzati adatokat felhasználva igazította a jármű sebességét az előtte álló úthoz. A Scania ügyfelei három különböző stratégiát alkalmazó sebességtartó automatika közül választhatnak. A normál tempomat hegymenetben megpróbálja fenntartani a sebességet a motor maimális nyomatéktartományát felhasználva. A Scania Active Prediction a GPS helymeghatározását, valamint a topográfiai adatokat tartalmazó térkép adatait felhasználva optimalizálja a szerelvény sebességét hegy- és völgymenetben, amellyel akár 2-3 százalék üzemanyag-megtakarítás is elérhető dombos terepen. A Scania Active Prediction a Scania Opticruise-zal együttműködve Economy üzemmódban egy különleges üzemanyag-takarékos stratégiát alkalmaz, ami további 2 százalék megtakarítást tesz lehetővé dombos terepen. A Scania Ecocruise a domborzathoz igazítja a jármű haladási sebességét. A Scania Ecocruise csak Economy üzemmódban érhető el és a Scania Active Prediction rendszert helyettesíti azokban az országokban, ahol a domborzati adatokat tartalmazó térkép nem áll rendelkezésre. Hegyes, dombos területen az üzemanyag-megtakarítás a 3 százalékot is elérheti. MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(7)

6 Példák a különböző üzemmódokra és alkalmazási területekre Maimum három üzemmód specifikálható a tehergépjárművön. A lenti táblázat megmutatja, hogy a különböző üzemmódok hogyan használhatók különböző alkalmazások esetén. Az összes beállítás módosítható a Scania szervizekben. Üzemmódok Hosszú távú fuvarozás Könnyű 1 Nehéz Hegyes Sík Építőipari tehergépjárművek Billenőplatós Betonszállítók Rönkszállító Bányászati Összkerékmeghajtás Nehézáru Elosztó Városi Tűzoltó és műszaki mentőjárművek 1 Economy üzemmód a leghatékonyabban nehéz körülmények között működik minél dombosabb, meredekebb a terep, annál jobban teljesít. További részletekért és fényképekért látogassa meg a Streamline újdonságait bemutató weboldalt: A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotorgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maimális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 38 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2012-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 79 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,6 milliárd svéd koronát tett ki. MAGYARORSZÁG HUNGARY 6(7)

7 További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ MAGYARORSZÁG HUNGARY 7(7)

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Sajtóközlemény A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Biatorbágy, 2011. október 20. Négy járművet állít ki a Scania a 6-os pavilonban található 602. számú standon. A Citywide a stílusos városi,

Részletesebben

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Sajtóközlemény ISO 9001 Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Scania alkalmazások a flottakezeléshez Üzemanyag-fogyasztás célkitűzés Piacvezető járművezető-támogatási

Részletesebben

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül Sajtóközlemény ISO 9001 Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül A Scania Communicator a legtöbb országban a jármű alapfelszereltségének része. Az egység egyszerre ad hozzáférést

Részletesebben

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk

Részletesebben

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Sajtóközlemény ISO 9001 Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Biatorbágy, 2014. szeptember A Scania az IAA kiállításon olyan termék- és szolgáltatás-újdonságokkal

Részletesebben

A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően

A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően Sajtóközlemény ISO 9001 A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően A Scania több példát is felvonultat átfogó építőipari

Részletesebben

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot TECHNIKAI HÁTTÉR A normál tempomat hiányosságai Egy teherautó

Részletesebben

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás

Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás Új hajtásláncok a Volvótól a nagyobb teljesítmény és a kedvezőbb üzemanyagfogyasztás érdekében Januárban a Volvo Trucks bemutatta a világ legerősebb, 700 lóerő teljesítményű teherautóját. Most pedig a

Részletesebben

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Sajtóközlemény ISO 9001 Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Biatorbágy, 2013. november 7. Az Euro 6 motorcsalád legújabb tagjainak bemutatása mellett a Scania 2013 őszén új

Részletesebben

Üdvözöljük a fedélzeten!

Üdvözöljük a fedélzeten! Üdvözöljük a fedélzeten! Méltán képviseli az Ön vállalkozását Ismerje meg a Scania Touringot! Erőteljesen megformált külsejével arra tervezték ezt a sokoldalú autóbuszt, hogy megfeleljen a különjárati

Részletesebben

A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint)

A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint) A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint) 1. Előre készüljön fel a forgalomra A lehető legnagyobb távolságban

Részletesebben

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu Simán spórol Még a tapasztalt gépjárművezetőknek is felnyitja a szemét a Scania gépjárművezető továbbképzése. A belga Danny DeRuyter sok újat tanult, és 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást ért el. Szöveg:

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül

A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Sajtóközlemény A Scania építőipari termékkínálata tovább bővül Biatorbágy, 2011. november 11. A Scania folyamatosan bővíti építőipari termékkínálatát annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a legújabb

Részletesebben

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására A Scania a G- és R-szériás fülkék átalakításával tovább finomította a légáram

Részletesebben

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató

SpeedPower Sprintbox. Használati és beszerelési útmutató SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Kedves Ügyfelünk SpeedPower Sprintbox Használati és beszerelési útmutató Gratulálunk, hiszen Ön minőségi, SpeedPower terméket választott. Cégünk

Részletesebben

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért Tata, 2016.12.01 Czakó László Protruck Kft TB Busz-hajtástechnika Hybrid Automata sebességváltó HyLife Manuális sebességváltó EcoLife Automatizált sebességváltó

Részletesebben

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei ZF TERMÉKEK Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás elemei, alkatrészei ZF Lenksysteme A ZF 1932-ben kezdte meg a kormányművek gyártását az amerikai Ross Gear & Tool társaság licensze alapján. 1950-ben

Részletesebben

Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás

Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás Sajtóközlemény ISO 9001 Az Euro 6 motorok második generációja kisebb üzemanyagfogyasztás A Scania bemutatja új Euro 6 motorjait, amelyek tovább fokozzák a hatékonyságot. Az Euro 6 motorok második generációjához

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben

A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben Közlekedéstudományi Konferencia, Győr, 2017 A hibrid hajóhajtás alkalmazási lehetősége a folyami közforgalmú közlekedésben Dr. Simongáti Győző - Hargitai L. Csaba - Réder Tamás 2017. március 31. Tartalom

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto RÁBA JÁRMŰ KFT.

S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto RÁBA JÁRMŰ KFT. S91 városi midibusz fejlesztés: Rába-Molitus-Webasto 1 Rába B115.50-174 önjáró midibusz alváz 2 Rába B115.50-174 önjáró midibusz alváz 3 Megoldások Daimler OM 904 LA motor, 115kW / 610Nm Allison S2100

Részletesebben

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid?

hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? Audi hybrid A hibridtechnika bemutatása hybrid kézikönyv Mit jelent a hybrid? A görög és latin eredetű hibrid szó jelentése teli, keresztezett vagy kevert amely jelzők tökéletesen illenek a hibridjárművekre

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg.

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MODELL:KJR-12B. Vezetékes távirányító. Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Vezetékes távirányító MODELL:KJR-12B Kérjük, hogy használat előtt olvassa el ezt az útmutatót, majd őrizze meg. TARTALOMJEGYZÉK 1.BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK------------------------------------------------

Részletesebben

Kongsberg XP Auto: 24/7 folyamatos működés

Kongsberg XP Auto: 24/7 folyamatos működés Kongsberg XP Auto: 24/7 folyamatos működés A Kongsberg XP Auto teljesen automatizált, kivágó szerszám nélkül működő kivágó asztal, amit a csomagoló és a POP display ipar számára fejlesztettek ki. A sikeres

Részletesebben

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mindenféle alkalmazásra megfelel A kerekek forognak, a világ pedig változik, napról napra gyorsabban. Ezért egyre sürgetőbbé válik, hogy időnként

Részletesebben

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása 7055 4700 11/00 Kérjük õrizze meg! Kezelési útmutató RC helyiség hõmérséklet szabályozó Általános elõírások Az RC helyiség hõmérséklet szabályozó egy, a következõkkel felszerelt moduláló helyiség hõmérséklet

Részletesebben

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától www.toyota-forklifts.hu Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING TÁVVEZÉRELT ANYAGMOZGATÓ RENDSZER 3 Fejleszteni kívánja komissiózási munkafolyamatát? Válassza t - mote

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz

- 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz - 1 - Hosszú élettartammal rendelkező új Continental abroncsok a regionális áruszállításhoz A Continental megkezdte az új harmadik generációs abroncsszéria értékesítését 17,5 22,5 colos méretekben a rohamosan

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

427F2. Árokásó-rakodó

427F2. Árokásó-rakodó 427F2 Árokásó-rakodó Vezetőfülke A Cat árokásó-rakodó új vezetőfülkéjének bevezetésével egy kényelmes és egyszerűen használható kezelői környezet valósult meg. A munkagép számos funkciójának testre szabhatóságával

Részletesebben

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 1.ON/OFF gomb A készülék be- és kikapcsolásához. 2.HŐMÉRSÉKLET BEÁLLÍTÓ gomb - A - gomb megnyomásával a beállított hőmérsékletet csökkentheti. Ha 2 másodpercig

Részletesebben

AZ ÖN NYERESÉGE A MI CÉLUNK

AZ ÖN NYERESÉGE A MI CÉLUNK AZ ÖN NYERESÉGE A MI CÉLUNK MINDEN FEJLESZTÉS HÁTTERÉBEN UGYANAZ A KÉRDÉS HÚZÓDIK MEG: ' HOGYAN BEFOLYÁSOLJA A FEJLESZTÉS A HATÉKONYSÁGOT? MEGHÖKKENTŐ HATÉKONYSÁG A DAF jól ismeri az üzlet minden csínját-bínját,

Részletesebben

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át.

Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Állítsa be pillanatok alatt. Élvezze sok-sok éven át. ÚJ living by Danfoss termosztátok Váltson magasabb komfortszintre! Egyszer beállítja és elfelejtheti a programozást Az

Részletesebben

T a k a ré k o s U t a sb a rá t M a g y a r

T a k a ré k o s U t a sb a rá t M a g y a r Takarékos Utasbarát Magyar Tartalom Hello Budapest! Fejlesztés célja Buszkoncepció Az új Credo Econell CiTY Az egyetlen Takarékos Utasbarát Magyar Tesztfutás a Fővárosban H e l l o V á r o s! Célul tűztük

Részletesebben

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata

IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata IVECO a fenntartható fejlődésért Az IVECO CNG jármű kínálata Medveczki András IVECO magyarországi képviseleti iroda CNG KONFERENCIA 2011. November 24. Haladunk a jövő szállítási megoldásai felé ELKÖTELEZETTSÉG

Részletesebben

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja

Scania Citywide LF. a városi és elővárosi buszok új családja Sajtóközlemény Scania Citywide LF és LE a városi és elővárosi buszok új családja Biatorbágy, 2011. október 20. Az új, Scania Citywide alacsonypadlós és alacsony belépésű buszcsalád jellegzetes, de ugyanakkor

Részletesebben

A MÁRKA ÍGÉRETE A MÁRKA ÍGÉRETEA. A Roger nem csak egy név. Ez a márka hatalmas élményt ígér a szakemberek és végfelhasználók számára.

A MÁRKA ÍGÉRETE A MÁRKA ÍGÉRETEA. A Roger nem csak egy név. Ez a márka hatalmas élményt ígér a szakemberek és végfelhasználók számára. A MÁRKA ÍGÉRETE A MÁRKA ÍGÉRETEA MÁRKA ÍGÉRETE A Roger nem csak egy név. Ez a márka hatalmas élményt ígér a szakemberek és végfelhasználók számára. Filozófiánk Roger Technology A Háztartási automatizálás

Részletesebben

PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT 7631 Pécs, Megyeri út 67. Tel.: 72/525-183, fax.: 72/525-184.

PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT 7631 Pécs, Megyeri út 67. Tel.: 72/525-183, fax.: 72/525-184. PÉCSI MÉRLEGSTÚDIÓ KFT 7631 Pécs, Megyeri út 67. Tel.: 72/525-183, fax.: 72/525-184. Kezelési Útmutató R420 kijelzőhöz Figyelmeztetés: - Csak földelt konnektorba dugja be a mérleget - Ne tegyen rá több

Részletesebben

Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar

Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar Credo Econell 13 CiTY katalógus 2017 magyar CREDO ECONELL 13 CiTY NAGYOBB KOMFORT ÉS GAZDASÁGOSSÁG EGY SZEGMENSTEREMTŐ MAGYAR JÁRMŰTŐL Maximális kapacitás Alacsony tömeg Akadálymentes utastér Akár 75-80

Részletesebben

Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára

Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára Sajtóinformáció Az új Volvo FH az IAA-n mutatkozik be először a nagyközönség számára Tíz új Volvo FH tehergépkocsit állítanak majd ki a hannoveri IAA-n szeptemberben, ezenkívül pedig számos új részegységet

Részletesebben

Adaptív Frekvenciaváltós hajtás Kiemelkedő hűtőteljesítmény

Adaptív Frekvenciaváltós hajtás Kiemelkedő hűtőteljesítmény Adaptív Frekvenciaváltós hajtás Kiemelkedő hűtőteljesítmény Adaptív frekvenciaváltó készletek érhetőek el a Trane léghűtéses és vízhűtéses folyadékhűtő berendezéseihez. Ha RTAC, RTAD, RTWD vagy RTWB hűtőberendezéssel

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

Tavaszi autóvásárlás Nyolc Bosch technika, amely gazdaságosabbá teszi az új autókat

Tavaszi autóvásárlás Nyolc Bosch technika, amely gazdaságosabbá teszi az új autókat Sajtóközlemény Tavaszi autóvásárlás Nyolc Bosch technika, amely gazdaságosabbá teszi az új autókat 2014. február 18. Stefan Seiberth: A Bosch fejlesztései minden egyes kilométeren üzemanyagot takarítanak

Részletesebben

PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas

PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas TITAN PONTOS. ERŐS. TÁGAS. KÖLTSÉGHATÉKONY. Sokoldalú műtrágya adagolós vetőgép amely minimálisan és hagyományosan előkészített magágyba vetéshez alkalmas A Tume Titan kitűnő vetést biztosít, direkt vetéshez

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

Elvégezni a motor kezelését Bishop's Original termékkel, mely csökkenti a súrlódást és a motor elhasználódását és a jellemzők következetes mérése.

Elvégezni a motor kezelését Bishop's Original termékkel, mely csökkenti a súrlódást és a motor elhasználódását és a jellemzők következetes mérése. NANTESI EGYETEM NANTESI EGYETEM ÁLLAMI MŰSZAKI EGYETEM E.M.S.M. 1 Rue de la Noe 44072 NANTES CEDEX Tel: (40) 74.79.76 Műszai Intézet Technológia és gyártás Saját jelzés: TTPLM/AD/270 79 Motor- és géplaboratórium

Részletesebben

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM Paragrafus Tárgy 1. Vezérlés / Szemléltetés panel 1.1. PARANCSOK 1.2. SZEMLÉLTETÉS 2. Üzemmódok 2.1. AUTOMATIKUS

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Trelleborg Wheel Systems Abroncs és szereltkerék megoldások

Trelleborg Wheel Systems Abroncs és szereltkerék megoldások Pagina 3 TWS 05-2010 Trelleborg Wheel Systems Abroncs és szereltkerék megoldások TM600 TM100 sorozatú metrikus optimális vontatási teljesítmény és terhelhetőség maximális kényelmet biztosít az úton minimális

Részletesebben

Szobai Fűtő Termosztát Adatlap&Telepítés HT01 Sorozat 2.0 Verzió

Szobai Fűtő Termosztát Adatlap&Telepítés HT01 Sorozat 2.0 Verzió Termék leírás HT01-es sorozatú Fűtő Termosztát alkalmas Vízfűtő rendszerként működni 3 amper terhelés alatt, valamint 16 amper terhelés alatt Elektromos fűtő rendszerként funkcionál. A termék egyenletes

Részletesebben

FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat:

FORD FOCUS RS. One Call Ügyfélszolgálat: FORD FOCUS RS 2018-as modellév - 2017/5 Érvényes: 2017 október 1-i gyártástól Felszereltség Motor 5 ajtós RS 23l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD 12 180 000 Ft RS + 23l EcoBoost (350LE) M6 EURO6 AWD 13 465

Részletesebben

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ Protruck Kft tevékenysége a haszongépjármű sebességváltók területén A Protruck Kft, mint a ZF magyarországi szervizképviselete, a haszongépjármű szektorban az alábbi

Részletesebben

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan 1 Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan Első pillantásra leginkább az tűnik fel, hogy az új Swift tervezői mennyi mindent megőriztek a korábbi verzióból. De ha jobban megnézi az ember, hogy mit rejtenek

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1 HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató SAFEHOME v1.1 Ez a leírás szakképzett telepítőknek szól. A telepítés megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a teljes leírást. A termék nem

Részletesebben

EN-MOTION FUTÓGÉP. EN-Motion: az alap PHYSIO futópad

EN-MOTION FUTÓGÉP. EN-Motion: az alap PHYSIO futópad EN-MOTION FUTÓGÉP Az EN-Motion futógép egy értékes befektetés a fizioterápia és a rehabilitáció világában. Egy innovatív készülék a fizioterápia és a rehabilitáció területén. AZ EN-MOTION FUTÓPAD Az EN-MOTION

Részletesebben

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre.

Megújult külső. Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Megújult külső Újratervezett műszerfal és kormányoszlop. Modern megjelenés és tökéletes rálátás a gép körüli területekre. Jóval kisebb erőfeszítés szükséges az előre/hátrameneti pedál működtetéséhez. A

Részletesebben

Mindig a jó megoldás!

Mindig a jó megoldás! Pers/Press/Presse/Prensa/Stampa DAF-tehergépkocsik a 2014-es IAA kiállításon Hanoverben: Mindig a jó megoldás! Egyedi megoldás minden fuvarozó alkalmazáshoz Új: CF Silent,különösen csendes áruterítő tehergépkocsi

Részletesebben

A megalapozott bizalom: A Toyota

A megalapozott bizalom: A Toyota www.toyota-forklifts.hu A megalapozott bizalom: A Toyota aktív SAS stabilitásvezérlő rendszerével (System of Active Stability) ellátott Traigo targoncák 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING A MEGALAPOZOTT BIZALOM:

Részletesebben

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804,

MEZŐGAZDASÁGI GÉP ALKATRÉSZ KENŐANYAG - SZERVIZ Telephely: 7522 Kaposújlak, 610-es Fő út, 095/3 hrsz. Telefon: 82/713-274, 82/714-030, 30/336-9804, METAL-FACH bálázók Z562 A Z562 bálázógép gyártásánál a Metal-Fach elsőként az országban alkalmazott olyan innovatív gyártási módszert, ahol a megbízhatóságot és a magas fokú préselést (szorítást) a teljesen

Részletesebben

Megbízható teljesítmény

Megbízható teljesítmény www.toyota-forklifts.hu Megbízható teljesítmény a Toyota System of Active Stability rendszerének köszönhetően 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING MEGBÍZHATÓ TELJESÍTMÉNY A TOYOTA SAS-RENDSZERÉVEL 3 NÉLKÜLÖZHETETLEN

Részletesebben

MY COMFORT BASE Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz

MY COMFORT BASE Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ MY COMFORT BASE Mikroprocesszoros vezérlő egység fan-coilhoz Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Kérjük, hogy használat előtt figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatóban leírtakat!

Részletesebben

Szervizinformáció. Olajcserekészlet ZF 8HP automata sebességváltóhoz

Szervizinformáció. Olajcserekészlet ZF 8HP automata sebességváltóhoz A forró olaj égési sérüléseket okozhat. Könnyű, ill. közepes sérülés lehetséges. Viseljen védőszemüveget. Viseljen védőkesztyűt. Viseljen védőruhát. Az elektrosztatikus kisülés (ESD) anyagi károkat okozhat.

Részletesebben

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel.

CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD kezelő panel APT13LCD450U CITY 1.1, 1.2, 5.1, 5.2, Lagro, Savela kezelő panel. LCD panel méretei Feszültség: Üzemi hőmérséklet: Tárolási hőmérséklet: LCD panel elektromos paraméterei: 24V/36V -20 C~60

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ Innovatív dizájn, mindent felülmúló teljesítmény, fejlett és megbízható technológia mindennapi használatban. PROFESSZIONÁLIS JÁRMŰTISZTÍTÁS ERŐS. KÉNYELMES. EGYEDI. Kärcher

Részletesebben

Alapjel állító HCU 23. Telepítés és működés

Alapjel állító HCU 23. Telepítés és működés Alapjel állító HCU 23 Telepítés és működés Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Áttekintés 3 Tájékoztatás 3 Alkalmazás 3 Csomag tartozékai 3 Kezelő szervek és kijelző 4 Indítás 5 Elemek behelyezése

Részletesebben

Beszerelési útmutató a KIYO AMS6 ülésmasszázs-berendezéshez

Beszerelési útmutató a KIYO AMS6 ülésmasszázs-berendezéshez 1. A KIYO ülésmasszázs-berendezés (AMS6) tartozékai A tartozékok megnevezése db 1 Masszázsmotor 6 2 Masszázsvezérlő-egység 1 3 Kapcsoló 1 4 Vezetékek 1 Kapcsoló Többfokozatú LED-es nyomógomb, 2 színű Manuális

Részletesebben

Szélkövetés: Ehhez az üzemmódhoz a PR3-as paraméter értékét 0-ra kell állítani.

Szélkövetés: Ehhez az üzemmódhoz a PR3-as paraméter értékét 0-ra kell állítani. Szélkövető v4 1 Bekapcsolást követően a szélkövető elektronika kijelzőjén a SZEL42 felirat jelenik meg néhány másodpercre, majd ezt követően pedig az ALAP felirat (Az Auto/Kézi kapcsoló lekapcsolva). A

Részletesebben

Ismerje meg az új Safari érzést

Ismerje meg az új Safari érzést Ismerje meg az új Safari érzést Üljön be egy új TATA SAFARI-ba, ahol otthonos világ fogadja. Ragadja meg a kormányt, indítson, tegyen meg több száz km-es távolságot. Autópályán, hegyen-völgyön, földutakon,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a klímaberendezést. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati és telepítési útmutatót, a készülék telepítése és

Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a klímaberendezést. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati és telepítési útmutatót, a készülék telepítése és Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a klímaberendezést. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt a használati és telepítési útmutatót, a készülék telepítése és használata előtt, valamint őrizze meg. Távvezérlő használati

Részletesebben

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom 1. Jellemzők... 2 2. Az óra részei... 3 3. A töltés állapotának ellenőrzése... 4 A GPS vételek jele aktív... 4 A GPS vételek jele inaktív... 5 4. Időzóna beállítás...

Részletesebben

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik.

A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik. A gyermekek quadja, de a felnőttek is szeretik. Lehet, hogy az mérete kicsi, de a Yamaha nagyobb típusaiban megtalálható számos funkcióval rendelkezik, így például dupla A-karos, független első felfüggesztéssel,

Részletesebben

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató

Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Digitális szivattyúvezérlő vízszivattyúhoz Beépítési és használati útmutató Forgalmazza: 6782, Mórahalom, Szegedi u. 108. 1. DPC-10 előlap bemutatása Modell száma LED lámpa LCD kijelző Nyomásegység Gombok

Részletesebben

Olajcserekészlet ZF 5HP/6HP automata sebességváltóhoz

Olajcserekészlet ZF 5HP/6HP automata sebességváltóhoz A forró olaj égési sérüléseket okozhat. Könnyű, ill. közepes sérülés lehetséges. Viseljen védőszemüveget. Viseljen védőkesztyűt. Viseljen védőruhát. Az elektrosztatikus kisülés (ESD) anyagi károkat okozhat.

Részletesebben

Sunit-AIM. Szolgáltatás Felelet Alkalmasság Garancia. Felhasználás Profi vállalkozás Hatékonyság Jármű Telemetria Iroda a Járműben

Sunit-AIM. Szolgáltatás Felelet Alkalmasság Garancia. Felhasználás Profi vállalkozás Hatékonyság Jármű Telemetria Iroda a Járműben Vezetés Szolgáltatás Felelet Alkalmasság Garancia Elképzelés Felületek R&D folyamat Felhasználás Profi vállalkozás Hatékonyság Jármű Telemetria Iroda a Járműben Ár-Érték Normák Az elképzelés feladata:

Részletesebben

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE53-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

L G K l í m a k é s z ü l é k e k

L G K l í m a k é s z ü l é k e k L G K l í m a k é s z ü l é k e k ABLAKKLÍMA TÍPUSOK Ez a kis helyet igénylô típus önálló egységként telepíthetô ablakba vagy külsô falba. Az örökéletû szerkezet széles típusválasztékban áll rendelkezésre.

Részletesebben

Komfortos fürdőzés egész évben

Komfortos fürdőzés egész évben Komfortos fürdőzés egész évben A szabályzott belső légállapot egy fontos tényező különösen a medenceterekben, ahol a magas relatív páratartalom és a kondenzáció előfordulása csökkentheti a felhasználók

Részletesebben

MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE.

MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE. ÚJ MINDENFÉLE ÚTRA, MINDENFÉLE KÖRÜLMÉNYRE. BÁRHOVA ELJUTÓ JÁRMŰVEK TELJES KÖRŰ KÍNÁLATA PÁRATLAN SOKOLDALÚSÁG, RENDKÍVÜLI ROBUSZTUSSÁG ÉS KIMAGASLÓ VEZETÉSI KÉNYELEM MINDEN FUVARFELADATHOZ A Daily 4x4

Részletesebben

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat

Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat Sajtóinformáció Megelőző karbantartással tízből nyolc teherautónál el lehet kerülni a nem tervezett megállásokat A járművek nem tervezett megállásainak száma elérheti a 80%-ot. Ez derül ki a Volvo Trucks

Részletesebben

ITS előfizetés (Szolgáltatás) Internet alapú nyomkövető szolgáltatás, mely web böngészőn és Androidos okostelefonon keresztül is elérhető.

ITS előfizetés (Szolgáltatás) Internet alapú nyomkövető szolgáltatás, mely web böngészőn és Androidos okostelefonon keresztül is elérhető. 1 Az Integ Tracking System rövid bemutatása Az ITS egy magyar fejlesztésű újgenerációs nyomkövető rendszer, melynek Segítségével járművek és személyek egyaránt követhetők. A szoftver fő céljául egy olyan

Részletesebben

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék

1 3. Főbb vonalaiban közös formavilág a PB-vel és Century-vel, a hátfal azonban teljesen más 4. Scania Irizar i4 választék 8 CAMION TRUCK&BUS 009/6 BUSZVILÁG AUTÓBUSZTESZT KÖZEPES HATÓTÁVOLSÁG Scania Irizar i L,9 méter hosszban SOKOLDALÚ ALKALMAZHATÓSÁG Nem egyszerű dolog röviden megfogalmazni azt, amit a 007-ben bemutatott

Részletesebben

Encom EDS800/EDS1000 frekvenciaváltó alapparaméterei

Encom EDS800/EDS1000 frekvenciaváltó alapparaméterei Encom EDS800/EDS1000 frekvenciaváltó alapparaméterei Paraméter Érték Leírás F0.00 F0.02 0 Billentyűzet potméter 4 Külső potméter VC1 bemenetre 0 Vezérlés billentyűzetről 1 Vezérlés sorkapcsokról 3 Vezérlés

Részletesebben

AUTOMAC. Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b, 1222 Budapest. www.petruzalek.hu

AUTOMAC. Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b, 1222 Budapest. www.petruzalek.hu Petruzalek Kft. Sörház utca 3/b, 1222 Budapest Gépek tálca hegesztéshez XPEED 5 MAP technológia Az új XPEED tálcahegesztõgép megvalósulását a frissáru csomagolás terén felmerülõ ipari követelmények hívták

Részletesebben

Termékáttekintés. Μagyarorszàg 07.2009

Termékáttekintés. Μagyarorszàg 07.2009 Termékáttekintés Μagyarorszàg 07.09 Ajánlott abroncsok az optimális teljesítményhez AUTÓPÀLYA KÖZÙT BURKOLATLAN ÙT ÉS TEREP SZÉLSŐSÈGES ÚTVISZONYOKRA VÀROSI UTAKRA TÉLI 70--AS SZÉRIÁJÚ TEHERGÉ- PJÁRMŰ

Részletesebben

Elektronikus Akadémia 2017.

Elektronikus Akadémia 2017. Elektronikus Akadémia 2017. Szivattyú csoport szabályozás és áramláskompenzáció változó térfogatáramú rendszerekben Toma Gábor Értékesítés támogatási vezető, Alkalmazástechnikai mérnök Témakörök A VLT

Részletesebben

Az optimális megoldás a a légúti váladékok kezelésére. Könnyen kezelhető, biztonságos, neminvazív.

Az optimális megoldás a a légúti váladékok kezelésére. Könnyen kezelhető, biztonságos, neminvazív. Az optimális megoldás a a légúti váladékok kezelésére. Könnyen kezelhető, biztonságos, neminvazív. Úgy tervezték, hogy elősegítse annak betegek és egészségügyi szolgáltatók általi használatot. TRACHEOBRONCHIALIS

Részletesebben

D16K motor euro 6. Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint D16K750 D16K650 D16K550 D16K550

D16K motor euro 6. Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 D13k motor euro 6 Teljesítmény/Nyomaték D16K motor euro 6 Teljesítmény/Nyomaték Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint Nettó teljesítmény EC 582/2011 szerint Teljesítmény, LE Nyomaték Nm Teljesítmény,

Részletesebben

BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ

BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ BC 240 D ÚJ TÖBBFUNKCIÓS BOZÓTVÁGÓ BC 240 D Az új BC 240 D bozótvágót mind a saját kertet gondozó magán felhasználók mind a városi zöldterületek - mint társasházak, lakóparkok,

Részletesebben