Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül"

Átírás

1 Sajtóközlemény ISO 9001 Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül A Scania Communicator a legtöbb országban a jármű alapfelszereltségének része. Az egység egyszerre ad hozzáférést az ügyfél és a szerviz részére a jármű adataihoz, valamint ezzel egyidejűleg olyan intelligens fedélzeti támogató rendszerek számára biztosít információt, mint a Scania Active Prediction. Olyan új, az eddigi szolgáltatáscsomagot kiegészítő, a flottakezelést segítő eszközök kerültek bevezetésre, amelyek megkönnyítik a jármű és az ügyfél irodája, valamint az ügyfél irodája és a Scania szerviz közötti kapcsolatfelvételt. A Scania Communicator-on keresztül már több mint jármű kapcsolódott be a Scania Flottakezelési rendszerébe. Ugyanakkor a Scania Communicator fontos láncszem a szerviz és a jármű összekapcsolásában. Az új Scania Távdiagnosztika (Scania Remote diagnostics) szolgáltatás jelentős előnyöket kínál az üzemidő növelésében. A járművezető kiemelt fontosságú tényező Egy fuvarozóvállalat életében az üzemanyag-hatékonyság, a közúti biztonság és a jármű elhasználódása szempontjából a járművezető a legfontosabb tényező. A Scania éppen ezért időt és energiát nem kímélve dolgozik olyan megoldásokon, amelyek a járművezetőt támogatják. Ilyenek például az ízléses és kényelmes belső tér kialakítása, a jármű egyszerű kezelhetősége, valamint az ergonomikusan megtervezett munkaterület. A Scania járművezetőkre fordított kiemelt figyelmét jól tükrözik a Scania Járművezető Versenyek (Scania Driver Competitions), amelyek legfőbb célja, hogy növeljék a tehergépjárművezetői szakma elismertségét és megbecsültségét. A Scania Járművezető-képzés (Scania Driver Training) elvégzésével akár 10 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető, ráadásul az oktatás a járművezetők és az ügyfelek igényeire szabható. A Scania Járművezető-támogató rendszere (Scania Driver Support) egy innovatív valósidejű rendszer, amely segít fenntartani a járművezetőnek a képzés során megszerzett tudást. A Scania Opticruise, Scania Retarder, Scania Active Prediction, valamint számos egyéb, a járműben található rendszer aktívan hozzájárulnak a biztonságos és gazdaságos vezetési stílus kialakításához és fenntartásához. Scania Driver Coaching egy úttörő megoldás a Scaniától Ez a szolgáltatás a járművezető vezetési stílusáról szóló havi jelentéseken alapul. A Scania Driver Coaching az Ecolution by Scania koncepció szerves részét képezi. MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(5)

2 A szolgáltatást választó ügyfelek járművezetőit havonta megkeresi telefonon a Scania oktatója, hogy kielemezzék az alkalmazott vezetési stílust, üzemanyag-fogyasztást, stb. Ennek a személyes kapcsolatteremtésnek a legfőbb célja, hogy hosszútávú hatással legyen a vezetési stílusra. A Scania szolgáltatása teljesen új megközelítést jelent a járművezetők képzésében. A járművezetők és az üzemeltetők napi szintű támogatása A Scania Flottakezelésen belül elérhető új szolgáltatások célja, hogy a korábban már megismert és megszokott napi szintű támogatást továbbra is fenntartsák, de ugyanakkor egy új szintre helyezzék azt a flottakezelési weboldal bevonásával. Alkalmazások a járművezetők részére Scania Dealer Locator: a GPS adatokat felhasználva megmutatja a legközelebbi Scania márkaszervizt, automatikusan megadva annak címét, telefonszámát, valamint útba is irányítja a járművet oda. Scania Service Planning: okostelefonról vagy táblagépről lehetővé válik közvetlenül kapcsolatba lépni a flottakezelő weboldallal. A járművezető így elküldheti észrevételeit vagy a jármű esetleges üzemzavaráról szóló információit, amelyeket a következő szervizlátogatás során felhasználhatnak. Ezeket az adatokat a flottakezelési weboldal Service Planning elnevezésű funkciója tárolja. MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(5)

3 Scania Flottakezelés alkalmazás A Scania Flottakezelés alkalmazás a járművek valós idejű nyomon követését teszi lehetővé okostelefonokon valamint táblagépeken. Az alkalmazás a Control csomag funkciói alapján működik és meghatározható vele például a flotta minden egyes tagjának földrajzi helyzete, a járművek aktuális tevékenysége. Az alkalmazás segítségével a portálról kapott információk alapján a járművezetők teljesítménye is kiértékelhető. Scania Service Planning minden előkészítve A karbantartások tervezésére, illetve a szervizzel történő kapcsolattartás megkönnyítésére a Service Planning a Flottakezelés weboldalon az alábbi funkciókat kínálja: A jármű, a felépítmény, valamint a pótkocsi javítási és karbantartási szükségletének nyomon követése Minden járműről heti rendszerességgel jelentés küldése, amely tartalmazza a különböző események és hibák összefoglalását Az összes jármű vezetőjéről szóló jelentésekhez való hozzáférés Járművenkénti nézet karbantartási naptárral, valamint az egyes járművekkel történt különböző eseményekkel küldési lehetőség a Scania márkaszervizek részére a karbantartás megrendeléséről A jármű központi kijelzőjén megjelenő diagnosztikai jelentések automatikusan továbbküldésre kerülnek a járműből a weboldalra. Ilyen előfordulhat például a kopó alkatrészek, mint a fékbetét esetében, ezáltal biztosítva az üzemeltetőnek hasznos információt. A szerviz számára en átküldött adatok a jármű érkezése előtt lehetővé teszik, hogy a szerviz előkészüljön a jármű fogadására, így csökkentve le az ügyfél számára a munkából kieső hasznos időt. Ezek az előkészületek magukban foglalhatják a speciális alkatrészek beszerzését vagy a különleges szaktudással rendelkező szerelők adott időpontban az adott munkára történő kirendelését. Scania Távdiagnosztika (Scania Remote Diagnostics) egy új korszak kezdete A Scania Communicator lehetővé teszi a jármű és a szerviz közötti közvetlen kapcsolatteremtést, a Flottakezelési portál használata nélkül. SZOLGÁLTATÁSOK AZ ALAPOKTÓL Akár 15 % üzemanyag-megtakarítás Ecolution by Scania Az Ecolution by Scania jelenti az optimális megoldást azon üzemeltetők számára, akik üzemanyag-hatékonyan és kis CO 2 kibocsátással szeretnének dolgozni. A koncepció része, hogy a járművet minden lehetséges szempontból az üzemanyag-hatékony működésre optimalizálják, miközben ez nem megy a teljesítmény rovására. MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(5)

4 Az Ecolution by Scania mögött az üzemeltető és a Scania kölcsönös elkötelezettsége és megállapodása áll. A teljesítmények kiértékelése és a korábbi tapasztalatok alapján üzemanyagfogyasztási célt határoz meg az ügyfél és a Scania. A Scania feladata, hogy az eredményeket folyamatosan nyomon kövesse és javaslatokat tegyen a további fejlődési lehetőségekre. Az Ecolution by Scania kiemelten foglalkozik a járművezetővel. A Scania Járművezető-képzés az alap, amelynek segítségével a vezető elsajátíthatja a leghatékonyabb járművezetői technikákat. A következő lépés az Ecolution by Scania részét képező Scania Driver Coaching. Az Ecolution by Scania negyedik eleme a személyre szabott karbantartási csomag, a Maintenance+, amely kiemelt figyelmet fordít minden olyan tényezőre, ami negatívan befolyásolhatja az üzemanyag-fogyasztást, így például részét képezi a légterelők helyes beállítása, valamint a futómű-beállítás. Összességében az Ecolution by Scania segítségével akár 15 százalékos üzemanyagmegtakarítás is elérhető a mindennapi fuvarfeladatok teljesítése során, amelynek természetesen azonnal érezhető hatása van az ügyfél jövedelmére. A koncepció további előnye a jármű mérsékeltebb kopása és elhasználódása, illetve bizonyos esetekben a kisebb biztosítási díjak. Scania Flottakezelés teljeskörű ellenőrzés a flotta felett Az ügyfelek három szolgáltatási csomagból választhatnak: Terület Monitoring csomag Áttekintés a teljesítmény adatokról, tendenciákról és eltérésekről. Eszköz a szervizlátogatások tervezéséhez. Szolgáltatások Monitoring jelentés Karbantartástervezés Analysis csomag Eszköz a teljesítményadatok elemzésére és az eltérések okainak kimutatására. Monitoring jelentés Piros, sárga, zöld jelentés Teljesítmény tendenciajelentés Környezeti jelentés Kivétel jelentés Karbantartás-tervezés Control csomag Eszköz a teljes flotta, útvonalak ellenőrzésére, nyomon követésére valós időben. Monitoring jelentés Piros, sárga, zöld jelentés Teljesítmény tendenciajelentés Környezeti jelentés Kivétel jelentés Flottapozíció Vezetési idők Járműkövetés Geofence riasztás Járműről figyelmeztető jelzés Karbantartás-tervezés Vegyes összetételű flottákban, más márkájú járműveket szintén be lehet vonni a rendszerbe. MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(5)

5 A tachográf adatok automatikus letöltése és kiértékelése mindenről gondoskodunk A tachográf adatok letöltésére, kiértékelésére és tárolására alkalmas csomag a Flottakezelés bármely csomagja mellé megrendelhető. A járművezető és a jármű adatai automatikusan letöltésre és tárolásra kerülnek, az országos szabályozásnak megfelelően. Az adatok kiértékelése tartalmaz egy, a szabálysértéseket értékelő funkciót is. A tachográf által kiírt üzenetek szintén eltárolódnak. A rendszert az irodai portálon keresztül lehet elérni. További részletekért és fényképekért látogassa meg a Streamline újdonságait bemutató weboldalt: A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotorgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 38 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2012-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 79 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 6,6 milliárd svéd koronát tett ki. További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ erika.kohegyi@scania.hu MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(5)

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel

Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Sajtóközlemény ISO 9001 Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Scania alkalmazások a flottakezeléshez Üzemanyag-fogyasztás célkitűzés Piacvezető járművezető-támogatási

Részletesebben

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Sajtóközlemény A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Biatorbágy, 2011. október 20. Négy járművet állít ki a Scania a 6-os pavilonban található 602. számú standon. A Citywide a stílusos városi,

Részletesebben

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Sajtóközlemény ISO 9001 Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Számos új funkció, köztük a Scania Active Prediction került felár nélkül beépítésre a Scania Opticruise-ba,

Részletesebben

Üdvözöljük a fedélzeten!

Üdvözöljük a fedélzeten! Üdvözöljük a fedélzeten! Méltán képviseli az Ön vállalkozását Ismerje meg a Scania Touringot! Erőteljesen megformált külsejével arra tervezték ezt a sokoldalú autóbuszt, hogy megfeleljen a különjárati

Részletesebben

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Sajtóközlemény ISO 9001 Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Biatorbágy, 2014. szeptember A Scania az IAA kiállításon olyan termék- és szolgáltatás-újdonságokkal

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására A Scania a G- és R-szériás fülkék átalakításával tovább finomította a légáram

Részletesebben

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni DrivePro Life Cycle szolgáltatások Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni Optimális működés a legelső naptól drives.danfoss.hu/services/drivepro-services

Részletesebben

Hosszan tartó megbízhatóság.

Hosszan tartó megbízhatóság. Hosszan tartó megbízhatóság. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS, használt járművek átfogó kínálata a vezető gyártóktól, az IVECO garanciájával, valamint szolgáltatások és üzleti megoldások teljes skálájával. Rólunk

Részletesebben

DAF MULTISUPPORT: Több mint

DAF MULTISUPPORT: Több mint DAF MULTISUPPORT: Több mint javítás és karbantartás DAF MULTISUPPORT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM ÜGYFÉL IGÉNYRE SZABOTT SZOLGÁLTATÁSOK Az ÜGYFÉL TÁMOGATÁS, mely többet nyújt A szállítmányozási szegmensben

Részletesebben

Smart megoldások. Ela

Smart megoldások. Ela Smart megoldások ERA-NET Electric Mobility Europe Electric Mobility as a Service (emaas) Dr. Bakonyi Péter Urban Institute Zrt. - BME Ela 1 emaas projekt electric Mobility as a Service Célkitűzés Az emaas

Részletesebben

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU TACHO-X Olyan megoldást kínálunk Önnek, mellyel pontosan, gyorsan és költséghatékonyan

Részletesebben

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz Ismerkedjen meg kínálatunkkal és válassza ki az Önnek megfelelőt! Garancia+ GARANCIA+ EASY SERVICE + A gyártó által előírt kötelező szervizátvizsgálások Hosszabbítsa

Részletesebben

RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ

RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ Hozza ki a legtöbbet Nissan elektromos autójából a NissanConnect EV segítségével. Az alábbi egyszerű lépésekkel kezelheti Nissanját számítógépről vagy okostelefonról.

Részletesebben

GÉPJÁRMŰ FLOTTAKEZELÉS

GÉPJÁRMŰ FLOTTAKEZELÉS GÉPJÁRMŰ FLOTTAKEZELÉS Tartalom Finanszírozási formák ismertetése Lehet-e sikeres a saját flottakezelés? Flottakezelés a gyakorlatban Miért éri meg a flottakezelés? Hogyan válasszunk flottakezelőt? Finanszírozási

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató

Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató Kapcsolja össze sütőjét a jövővel. Telepítési útmutató Üdvözöljük hálózatba kötött otthonában! Gratulálunk új intelligens háztartási készülékéhez. A Home Connect teljesen új perspektívába helyezi mindennapi

Részletesebben

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot TECHNIKAI HÁTTÉR A normál tempomat hiányosságai Egy teherautó

Részletesebben

Alacsony NoX kibocsátás ErP2 kompatibilis

Alacsony NoX kibocsátás ErP2 kompatibilis gázüzemű tárolós rendszerű VÍZMELEÍTŐK S/SA X SA X S/SA F X SA F X Alacsony NoX kibocsátás ErP2 kompatibilis Falra szerelhető És álló kivitel ázüzemű tárolós rendszerű vízmelegítők S/SA X SA X S/SA F X

Részletesebben

European Road Transport Research Advisory Council. Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság

European Road Transport Research Advisory Council. Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság European Road Transport Research Advisory Council Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság Háttér EU-irányelvek: Barcelonai, Lisszaboni, Gothenburgi nyilatkozatok Európai Kutatási Tanácsadó

Részletesebben

Csapatunk az elmúlt 5 évben kezdte meg

Csapatunk az elmúlt 5 évben kezdte meg Csapatunk az elmúlt 5 évben kezdte meg egyedi fejlesztéseit, melynek köszönhetően kialakítottunk egy olyan innovatív rendszert, ami számos nagy működési terület munkáját hivatott támogatni. Logisztika-

Részletesebben

Konfigurációs és Értékelő Szoftver Szoftver

Konfigurációs és Értékelő Szoftver Szoftver Konfigurációs és Értékelő Szoftver Szoftver D-30744-2015 D-30745-2015 Mérési eredmények mentése, gázérzékelő műszerek professzionális konfigurálása és teljesítmény adatok megtekintése mindez a személyre

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Előszó miért készült ez a könyv? A könyv kiadását a TachografGURU szponzorálta

TARTALOMJEGYZÉK. Előszó miért készült ez a könyv? A könyv kiadását a TachografGURU szponzorálta TARTALOMJEGYZÉK Előszó miért készült ez a könyv? A könyv kiadását a TachografGURU szponzorálta 4. oldal 5. oldal 1. A tachográffal kapcsolatos alapvető meghatározások 6. oldal A 165/2014/EU rendelet alapvető

Részletesebben

Virtuális hegesztés. A jövő kiképzési módja

Virtuális hegesztés. A jövő kiképzési módja Virtuális hegesztés A jövő kiképzési módja Valósághű tanulás a szimulátorral 100%-ban biztonsági kockázat nélkül Erőforrás takarékos A sikeres oktatócsomag ÁLTALÁNOS TUNDNIVALÓK A jövő hegesztési kiképzésének

Részletesebben

A FÜGGETLEN SZERVIZEK SZÁMÁRA KÍNÁLT PEUGEOT MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ

A FÜGGETLEN SZERVIZEK SZÁMÁRA KÍNÁLT PEUGEOT MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ A FÜGGETLEN SZERVIZEK SZÁMÁRA KÍNÁLT PEUGEOT MŰSZAKI DOKUMENTÁCIÓ A PEUGEOT a professzionális felhasználók*, a műszaki dokumentumok kiadói és a javítási felszerelések gyártói számára elérhetővé teszi a

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/289. Módosítás

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/289. Módosítás 22.3.2019 A8-0205/289 289 9 preambulumbekezdés (9) Az eltérő végrehajtási gyakorlatok megelőzése és visszaszorítása, valamint a határon átnyúló érvényesítés hatékonyságának és eredményességének növelése

Részletesebben

UTA MultiBox Kezelési útmutató

UTA MultiBox Kezelési útmutató TARTALOMJEGYZÉK Előszó I. A fedélzeti egység beszerelése 1. A csomag tartalma... 05 2. Jármű hozzárendelés... 05 3. A tartó rögzítése... 06 4. Elhelyezés... 06 5. Csatlakoztatás a tápegységre... 07 II.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Rövid áttekintés Az alkalmazás bemutatása Vonalak Részletes lista... 5

Tartalomjegyzék. 1. Rövid áttekintés Az alkalmazás bemutatása Vonalak Részletes lista... 5 Tartalomjegyzék 1. Rövid áttekintés... 3 2. Az alkalmazás bemutatása... 4 2.1. Vonalak... 5 2.1.1. Részletes lista... 5 2.1.2. Vonalak oldal keresés a részletes listában... 6 2.1.3. Vonalak oldal egyszerű

Részletesebben

Vállalatfejlesztési Diagnózis

Vállalatfejlesztési Diagnózis Vállalatfejlesztési Diagnózis ÚT A BELSŐ POTENCIÁL FELTÁRÁSÁHOZ Az eredmények bemutatásának tartalmi elemei Motiváció Kompetencia Eredmények A Vállalatfejlesztési Diagnózis egy olyan integrált szervezeti

Részletesebben

A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően

A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően Sajtóközlemény ISO 9001 A stílusos Scania tehergépkocsik és motorok nehéz munkára készültek a legszigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak megfelelően A Scania több példát is felvonultat átfogó építőipari

Részletesebben

EW1051 USB Smart kártya olvasó

EW1051 USB Smart kártya olvasó EW1051 USB Smart kártya olvasó 2 MAGYAR EW1051 USB Smart kártya olvasó Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 2.0 EW1051 telepítése Windows 2000 és

Részletesebben

A Mi VÁLASZAiNK AZ AUTÓiPAR LOGiSZTiKAi KiHÍVÁSAiRA

A Mi VÁLASZAiNK AZ AUTÓiPAR LOGiSZTiKAi KiHÍVÁSAiRA A Mi VÁLASZAINK AZ AUTÓIPAR LOGISZTIKAI KIHÍVÁSAIRA Logisztikai szakértőjétől dinamizmust és intelligenciát vár el. Mi vagyunk ez a logisztikai szakértő. A komplex szállítási láncok kezelésének tökéletesnek

Részletesebben

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül!

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! www.minervatel.hu Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! Kisvállalkozásoktól nagyvállalatokig. Mindenki számára elérhetően. Virtuális telefonközpont. Egyedi telefonrendszerek.

Részletesebben

Konkrét adatokra van szüksége targoncaflottájának hatékony irányításához? A megoldás az ISM Online targoncaflotta információs rendszer.

Konkrét adatokra van szüksége targoncaflottájának hatékony irányításához? A megoldás az ISM Online targoncaflotta információs rendszer. Konkrét adatokra van szüksége targoncaflottájának hatékony irányításához? A megoldás az ISM Online targoncaflotta információs rendszer. 1 2 Az ISM Online a targoncaflotta adatait összegyűjtő, megfigyelő

Részletesebben

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKBAN CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS JÁRMŰ KONTROLL MAGYARORSZÁG KFT. BESZERZÉS 2016 KONFERENCIA Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek fejlesztése

Részletesebben

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével.

A szükséges új mérıpontok kialakítása, mérık, kommunikációs hálózat, adattovábbító eszközök elhelyezésével. A FÜGGELÉK Az Energy Online szolgáltatás terjedelme A szolgáltatások telepítése és konfigurálása Meglévı intelligens (kommunikáció képes) mérık integrálása és adattovábbítása az Energy Online szerverek

Részletesebben

Flottakezelés felsőfokon

Flottakezelés felsőfokon www.toyota-forklifts.hu TOYOTA I_SITE Flottakezelés felsőfokon Hogyan javítható a flotta biztonsága? Hogyan csökkenthetők a károkozásokból eredő költségek? Mekkora a flotta optimális mérete? Kivel beszélhetek

Részletesebben

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 GSM-R Flottamenedzsment Mobil fizetési lehetőségek Parkolási díj Útdíj A GSM közlekedési felhasználása Valós idejű információs szolgáltatás Közlekedési

Részletesebben

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Sajtóközlemény ISO 9001 Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Biatorbágy, 2013. november 7. Az Euro 6 motorcsalád legújabb tagjainak bemutatása mellett a Scania 2013 őszén új

Részletesebben

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk

Részletesebben

Az ilex - The Corporate Law Centre fő jellemzői

Az ilex - The Corporate Law Centre fő jellemzői www.ilexsystems.com Az ilex - The Corporate Law Centre fő jellemzői Mi az ilex? Az ilex elsősorban közepes és nagyvállalatok részére fejlesztett Intelligens jogi szolgáltató rendszer, mely képes összefogni,

Részletesebben

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások. Gondtalan szerviz

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások. Gondtalan szerviz és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz Ismerkedjen meg kínálatunkkal és válassza ki az Önnek megfelelőt! Garancia+ GARANCIA+ EASY SERVICE + A gyártó által előírt kötelező szervizátvizsgálások Hosszabbítsa

Részletesebben

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel

Geberit vizelderendszer. Minden igénynek megfelel Geberit vizelderendszer Minden igénynek megfelel Előnyök egy kézből A Geberit vizelderendszert rugalmasság jellemzi: tökéletes megoldást nyújt bármely kívánság vagy építési helyzet esetén. A teljes körű

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Duroset Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/366. Módosítás

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/366. Módosítás 22.3.2019 A8-0205/366 366 9 b preambulumbekezdés (új) (9b) Annak biztosítása érdekében, hogy a szabályok világosak, könnyen érthetők és végrehajthatók legyenek, az információkat hozzáférhetővé kell tenni

Részletesebben

TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor

TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor TPM egy kicsit másképp Szollár Lajos, TPM Koordinátor 2013.06.18 A TPM A TPM a Total Productive Maintenance kifejezés rövidítése, azaz a teljes, a gyártásba integrált karbantartást jelenti. A TPM egy állandó

Részletesebben

Your IT Partner in Business Understanding. Keszőcze Adrienn. Hyperion Planning üzleti szemmel. Bevezetést előkészítő tanulmány

Your IT Partner in Business Understanding. Keszőcze Adrienn. Hyperion Planning üzleti szemmel. Bevezetést előkészítő tanulmány Your IT Partner in Business Understanding Keszőcze Adrienn Hyperion Planning üzleti szemmel Bevezetést előkészítő tanulmány Hyperion Planning bevezetési projekt idővonala Ügyfél Célmeghatározás Felmérés

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Ibiden Hungary Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2

Részletesebben

7. Szervizdíjak. 7.1 Átalánydíj

7. Szervizdíjak. 7.1 Átalánydíj 7. Szervizdíjak 7.1 Átalánydíj Az átalánydíj magába foglalja a kopás, elhasználódás következtében cserére szoruló, vagy üzemelés közben meghibásodó alkatrész árát, az alkatrészcsere munkadíját, a szerviz

Részletesebben

Az automatizálás ergonómiája és az ergonómia automatizálása Siemens megoldásokkal. Molnár Zsolt vezető konzultáns, digitális gyártás graphit Kft.

Az automatizálás ergonómiája és az ergonómia automatizálása Siemens megoldásokkal. Molnár Zsolt vezető konzultáns, digitális gyártás graphit Kft. Az automatizálás ergonómiája és az ergonómia automatizálása Siemens megoldásokkal Molnár Zsolt vezető konzultáns, digitális gyártás graphit Kft. graphit Kft. - cégadatok 550+ 20+ PLM 850M Ipari felhasználó

Részletesebben

Sütik (cookie) kezelése

Sütik (cookie) kezelése Sütik (cookie) kezelése A Simaliba Játszóház weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése

Részletesebben

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet a legmodernebb eszközökkel Intelligens és célirányos információ akkor és ahogy Ön szeretné Napjainkban már végtelen

Részletesebben

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő

EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő EM8690-R1 Vezeték nélküli füstérzékelő 2 MAGYAR EM8690-R1 - Vezeték nélküli füst érzékelő Tartalom 1.0 Bevezetés... 2 2.0 LED indikátor... 3 3.0 Beállítások... 3 3.1 Első használat... 3 3.2 Teszt Mód...

Részletesebben

A közúti közösségi közlekedés kérdései tulajdonosi szcenáriók

A közúti közösségi közlekedés kérdései tulajdonosi szcenáriók A közúti közösségi közlekedés kérdései tulajdonosi szcenáriók Fülöp Attila igazgató-helyettes MNV Zrt. Társaságokért Felelős Igazgatóság Harkány, 2016. november 10-11. A Volán Közlekedési Központok régiók

Részletesebben

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mindenféle alkalmazásra megfelel A kerekek forognak, a világ pedig változik, napról napra gyorsabban. Ezért egyre sürgetőbbé válik, hogy időnként

Részletesebben

EuroTier Újdonságok, Fejlesztések. GEA Farm Technologies

EuroTier Újdonságok, Fejlesztések. GEA Farm Technologies EuroTier 2012 - Újdonságok, Fejlesztések GEA Farm Technologies Tartalom 1. GEA DairyProQ - Az intelligens fejőállás-modul A különböző állásszerkezeti típusok teljes- és félautomatizált változatai 2. GEA

Részletesebben

Megőrzi, ami jó. A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában

Megőrzi, ami jó. A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában Megőrzi, ami jó A vállalati kultúra szerepe a munkaerő megtartásában Az összefoglaló célja Komplex vállalati dolgozói program bemutatása Mint a vállalati kultúra szerves eleme Az érdeklődés felkeltése

Részletesebben

HU-Budapest: Közúti és egyéb járművek javítása, karbantartása és kapcsolódó szolgáltatások 2013/S 086-144988

HU-Budapest: Közúti és egyéb járművek javítása, karbantartása és kapcsolódó szolgáltatások 2013/S 086-144988 1/5 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:144988-2013:text:hu:html HU-Budapest: Közúti és egyéb járművek javítása, karbantartása és kapcsolódó szolgáltatások 2013/S

Részletesebben

Milyen sütiket és mire használ az OTP Bank?

Milyen sütiket és mire használ az OTP Bank? Sütik (cookie) kezelése Az OTP Bank weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Részletesebben

Mobileye okostelefon alkalmazás

Mobileye okostelefon alkalmazás Mobileye okostelefon alkalmazás Használati útmutató 1. Bevezetés A Mobileye okostelefon alkalmazás olyan járművel csatlakoztatva működik, melybe telepítették a Mobileye 5 rendszert, hogy figyelmeztessen

Részletesebben

Volkswagen FlottaSzerviz. Flottájuk tudja, mi a jó neki.

Volkswagen FlottaSzerviz. Flottájuk tudja, mi a jó neki. Volkswagen FlottaSzerviz. Flottájuk tudja, mi a jó neki. Senki nem ért nálunk jobban a Volkswagenekhez, ezért vagyunk mi a legjobb választás flottájuk szervizelésére. Üdvözli a Volkswagen FlottaSzerviz.

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Mom Faktor Kft részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

Jankovits Hidraulika Kft. Alapítva: 1992.

Jankovits Hidraulika Kft. Alapítva: 1992. Jankovits Hidraulika Kft. Alapítva: 1992. A cég története 1992. cégalapítás (működése 100 m 2 -es garázsépületben) 1995. KFT-vé alakulás 1996. kapcsolatfelvétel a Vickers-szel 1996. több telephely (forgácsoló

Részletesebben

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL

MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL MŰHELYTITKOK A KENŐANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN AUTÓJÁNAK IS SZÜKSÉGE VAN MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül szükséges, hogy gépjárműve motorolaját bizonyos időközönként a CITROËN-szabványoknak

Részletesebben

VBKTO logisztikai modell bemutatása

VBKTO logisztikai modell bemutatása VBKTO logisztikai modell bemutatása Logisztikai rendszerek információs technológiája: Szakmai nyílt nap Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar 2007. június 6. Tartalom Vagyontárgy nyilvántartó központ

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ

ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ Hozza ki a legtöbbet Nissan elektromos autójából a NissanConnect EV segítségével. Az alábbi egyszerű lépésekkel kezelheti Nissanját számítógépről

Részletesebben

A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ

A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ A MEGBÍZHATÓ MŰHELYESZKÖZ Optimo 2 a Stoneridge-tól Egy Dell tablet, amely a műhelyek igényeire lett fejlesztve, hogy könnyű kezelhetőségén és hasznos alkalmazásain keresztül növelje a műhelyek hatékonyságát

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2018 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Lászlópack Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projekt. Szeged 2013. január 23.

Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projekt. Szeged 2013. január 23. Zöld Nyíl Miskolci Villamos Projekt Szeged 2013. január 23. A közösségi villamos közlekedés története 1/3 A kezdetek 1897. július 10-én indult az első villamos, a forgalmat 9 darab motor és 4 darab pótkocsival

Részletesebben

~ Teljeskörű otthon modernizáció ~ Egys z e r ű ség. Kén ye l e m. Biztonság. Cégbemutató InfoEconomic Informatikai és Szolgáltató Kft.

~ Teljeskörű otthon modernizáció ~ Egys z e r ű ség. Kén ye l e m. Biztonság. Cégbemutató InfoEconomic Informatikai és Szolgáltató Kft. ~ Teljeskörű otthon modernizáció ~ Egys z e r ű ség. Kén ye l e m. Biztonság. Cégbemutató 2018. InfoEconomic Informatikai és Szolgáltató Kft. Rólunk: A tulajdonos 2013-ban alapította a vállalkozást. Az

Részletesebben

A személyközlekedés minősítési rendszere

A személyközlekedés minősítési rendszere A személyközlekedés minősítési rendszere személyközlekedés tervezése és működtetése során alapvető jelentőségűek a i jellemzők bonus-malus rendszer működtetésére a megrendelési szerződések szerint Minőség:

Részletesebben

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait Gondolt már arra, hogy még a legjobban szervezett folyamatok mellett is van tartalék cégében? Tudta, hogy a kihasználatlan erőforrásokban - melyek értéke akár 30% is lehet - mennyi pénz rejtőzik? Vajon,

Részletesebben

Sajtóközlemény. GfK: több mint 10 százalékkal emelkedett az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon

Sajtóközlemény. GfK: több mint 10 százalékkal emelkedett az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon Sajtóközlemény 2017. november 16. 2016.11.16. Tisza Andrea T: +36 30 619 3361 andrea.tisza@ext.gfk.com GfK: több mint 10 százalékkal emelkedett az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon Változatlanul

Részletesebben

Mi gondoskodunk gépparkjáról, Ön gondoskodhat üzletéről!

Mi gondoskodunk gépparkjáról, Ön gondoskodhat üzletéről! Mi gondoskodunk gépparkjáról, Ön gondoskodhat üzletéről! Hilti. Tartósan teljesít. Hilti Flottamenedzsment Bízza ránk gépparkját, és mi megkíméljük az üzemeltetésből eredő rejtett költségektől. A felszín

Részletesebben

HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER. Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére

HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER. Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére HulladékGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER Eszközésszolgáltatásaszabálytalanságokkiszűrésére A közelmúlt változásai

Részletesebben

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu

Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu Tisztelettel köszöntöm a RITEK Zrt. Regionális Információtechnológiai Központ bemutatóján. www.ritek.hu BEVEZETŐ az ASP-szolgáltatásról Az ASP-szolgáltatás (Application Service Providing) előnyei A megrendelő

Részletesebben

Megbízható teljesítmény

Megbízható teljesítmény www.toyota-forklifts.hu Megbízható teljesítmény a Toyota System of Active Stability rendszerének köszönhetően 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING MEGBÍZHATÓ TELJESÍTMÉNY A TOYOTA SAS-RENDSZERÉVEL 3 NÉLKÜLÖZHETETLEN

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Fémsajtoló Kft részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA

hivatalos árlista Érvényes: április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA LC 500 LC 500h hivatalos árlista Érvényes: 2017. április 18-tól visszavonásig A HIBRID ÚJ KORSZAKA Alapadatok és felépítés Motor Erőátvitel Teljesítmény Gyorsulás (0 100 km/óra) kombinált üzemanyagfogyasztás

Részletesebben

AZ ÖN NYERESÉGE A MI CÉLUNK

AZ ÖN NYERESÉGE A MI CÉLUNK AZ ÖN NYERESÉGE A MI CÉLUNK MINDEN FEJLESZTÉS HÁTTERÉBEN UGYANAZ A KÉRDÉS HÚZÓDIK MEG: ' HOGYAN BEFOLYÁSOLJA A FEJLESZTÉS A HATÉKONYSÁGOT? MEGHÖKKENTŐ HATÉKONYSÁG A DAF jól ismeri az üzlet minden csínját-bínját,

Részletesebben

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT A GrandVision Hungary Kft. (székhely: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. cégjegyzékszám: 01-09-468765.) (továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetetett www.ofotert.hu oldalon (továbbiakban:

Részletesebben

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ efollow Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ Tartalomjegyzék 1.1. BEVEZETÉS...3 1.2. JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER FELADATA...3 2.1. MIT TUD AZ EFOLLOW?...3 2.2. MILYEN JÁRMŰADATOKAT MÉR JELENLEG A RENDSZER?...3

Részletesebben

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre.

Symbian Nokia. A Symbian gyártója és a Nokia szabad forráskódúvá tette a Symbiant, így szabadon fejleszthetőek az applikációk a szoftverre. Symbian Nokia Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Nokia szolgáltatások, alkalmazások Nokia smartphone-okhoz: Az ovi.com Nokia okostelefonokhoz felépített, háttérszolgáltatást

Részletesebben

EM8665 Vezeték nélküli rezgés érzékelő

EM8665 Vezeték nélküli rezgés érzékelő EM8665 Vezeték nélküli rezgés érzékelő 2 MAGYAR EM8665 - Vezeték nélküli rezgés érzékelő Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Csomag tartalma... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1.2 Előlap... 3 1.3

Részletesebben

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató

GPRS Remote. GPRS alapú android applikáció távvezérléshez. Kezelési útmutató GPRS Remote GPRS alapú android applikáció távvezérléshez Kezelési útmutató Tartalomjegyzék Általános leírás... 1 Új modul beállítás... 2 Új okostelefon beállítás... 2 Modulok karbantartása... 3 Okostelefonok

Részletesebben

Útmutató a gépkocsivezetőknek USB kártyaolvasó Dynafleet

Útmutató a gépkocsivezetőknek USB kártyaolvasó Dynafleet Útmutató a gépkocsivezetőknek USB kártyaolvasó Dynafleet, általános ismertető A Dynafleet egység rendelkezik a funkcióval. Ez azt jelenti, hogy segítségével feltölthető a digitális tachográf járművezetői

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. Ilpea ProfExt Kft részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. I. G. GASKET INTERNATIONAL Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. SFS Group Hungary Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. Monitoring rendszer

Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. Monitoring rendszer ÁROP-1.A.2/B - 2008-0020 - Monitoring rendszer Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál Monitoring rendszer Operatív Program azonosító: ÁROP-1.A.2/B-2008-0020

Részletesebben

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017

Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Energetikai szakreferens Éves jelentés 2017 Készítette: E.ON Gazdasági Szolgáltató Kft. AQ ANTON Kft. részére. Tartalomjegyzék 1. Energiafelhasználás és költségek alakulása 2 1.1 Cégadatok 2 1.2 Megoszlások

Részletesebben

Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés

Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés 2011-05-26 1 Az SL mottója: Az SL a közösségi közlekedésen keresztül hozzájárul ahhoz, hogy Stockholmot Európa

Részletesebben

Fenntartható munkahelyi mobilitási tervek koncepciója és lépései

Fenntartható munkahelyi mobilitási tervek koncepciója és lépései Budapest, 2017.09.07 Fenntartható munkahelyi mobilitási tervek koncepciója és lépései Domokos Esztergár-Kiss, BME MUNKAHELYI MOBILITÁSI TERV hosszú távú stratégia egy cég/szervezet alkalmazza célja a fenntartható

Részletesebben

Energo-TDCS - Tachograph & Driver Card Software felépítése

Energo-TDCS - Tachograph & Driver Card Software felépítése Digitális és analóg tachográf kiértékelő program bemutatása Előadó: Sülye Károly 22.04.2009 Digitálny tachograf, TAMEX s.r.o. Tachograph Driver Card Software & System 1 - memóriája 365 nap - az adatok

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS KIEMELT PARTNEREK RÉSZÉRE

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS KIEMELT PARTNEREK RÉSZÉRE ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÁS KIEMELT PARTNEREK RÉSZÉRE Piaci helyzet: Állandó változás az autójavító piacon Életben maradás= alkalmazkodó képesség mértéke Életben maradás=folyamatosan jól meghozott döntések

Részletesebben

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül Miben más a GDP? >> cégre, szakterületre, csapatra, egyénre szabott tréningek a valós fejlődésért Mit nyújt a GDP Önnek? >> komplex fejlesztési

Részletesebben

BMW MŰHOLDAS JÁRMŰKÖVETÉS.

BMW MŰHOLDAS JÁRMŰKÖVETÉS. Eredeti BMW tartozékok Műholdas járműkövetés A vezetés élménye BMW MŰHOLDAS JÁRMŰKÖVETÉS. BIZTONSÁG ÖNNEK ÉS AUTÓJÁNAK. Alacsonyabb fogyasztás. Fokozott vezetési élmény. AZ ÉLMÉNY A BIZTONSÁGÉRZET. MŰHOLDAS

Részletesebben

Gazdaságos utcai hulladékgyűjtők és más újdonságok

Gazdaságos utcai hulladékgyűjtők és más újdonságok 1 Gazdaságos utcai hulladékgyűjtők és más újdonságok TECHNIK ENTSCHEIDET SOLARPRESS A probléma A hagyományos papírzsákok gyakran már nem elegendők A megtelt kukákból kiesik a hulladék A következmény: szemét,

Részletesebben

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL

SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL SZAKÉRTŐ GONDOSKODÁS MINDEN, AMIT TUDNI KELL A KENŐ- ANYAGOKRÓL OLAJCSERÉRE AZ ÖN GÉPJÁRMŰVÉNEK IS FELTÉTLENÜL SZÜKSÉGE VAN. Olajcsere nélkül nincs tökéletes működés. MIÉRT VAN SZÜKSÉG OLAJCSERÉRE? Feltétlenül

Részletesebben

Sütik (cookie) kezelése

Sütik (cookie) kezelése Sütik (cookie) kezelése A Magyar Telekom Nyrt. weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése

Részletesebben