Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel"

Átírás

1 Sajtóközlemény ISO 9001 Új Scania megoldások, amelyek összekapcsolják az üzemeltetőket a járművekkel Scania alkalmazások a flottakezeléshez Üzemanyag-fogyasztás célkitűzés Piacvezető járművezető-támogatási technológia Személyes járművezető-képzés Üzemanyag-fogyasztás és CO 2 kibocsátás szempontjából optimalizált specifikációk A Scania számos olyan új szolgáltatást vezet be, amelyek egyaránt támogatják a járművezetőt és az üzemeltetőt. A Scania C200 minden, Európában értékesített járműbe beszerelésre kerül. Ez a fekete doboz megfelelő platformot nyújt a kiegészítő rendszerek működéséhez, így például megteremti a valós idejű kapcsolatot a jármű és az üzemeltető között a flottakezelés webes felületén keresztül. Scania flottakezelés Az üzemeltetők több szolgáltatási szint és ezáltal csomag közül választhatnak, amelyek mindegyike más típusú kimutatást készít az üzemelési- és teljesítmény-adatokból. MAGYARORSZÁG HUNGARY 1(7)

2 Monitoring csomag Analysiscsomag Control csomag Jelentések -jelentés Flottakezelési weboldal Flottakezelési weboldal Okostelefon / táblagép alkalmazások Terület Áttekintés a teljesítményekről, trendekről és eltérésekről Eszközök a teljesítmény elemzéséhez, az eltérések okai Szolgáltatások Monitoring jelentés Monitoring jelentés Jelzőlámpák szineit alkalmazó jelentés Teljesítmény trendek Környezetvédelmi jelentés Karbantartás tervezése Eszközök a flotta, útvonal, stb részletes elemzéséhez valós időben Monitoring jelentés Jelzőlámpák szineit alkalmazó jelentés Teljesítmény trendek Környezetvédelmi jelentés Karbantartás tervezése Kivétel-jelentés Flotta-helyzet Vezetési idő Jármű nyomon követése Geofence riasztás Karbantartási tervező A karbantartás tervezésének, valamint a szervizzel történő kapcsolattartás megkönnyítése céljából a Scania flottakezelés Driver és Tracking csomagjában található Karbantartási tervezőt továbbfejlesztette a Scania: Heti karbantartási jelentés a különböző események és hibák összesítésével Rálátás a járműre a naptár segítségével, az egyes járművek jelentéseinek lekérése funkcióval azonnali kapcsolat az ügyfél Scania márkaszervizéhez a javítás szükségességéről Az en előzőleg a szerviznek átküldött információk lehetővé teszik, hogy a szerviz felkészüljön a jármű fogadására, így rövidítve le a szervizben töltendő időt. Az előkészületek közé tartozhat a különleges alkatrészek beszerzése vagy a speciális szaktudással rendelkező szerelők adott munkára történő delegálása. MAGYARORSZÁG HUNGARY 2(7)

3 A tachográf adatok letöltése és elemzése A tachográf adatok letöltését és tárolását mindhárom flottakezelési csomag mellé lehet kérni. Két különböző szolgáltatási csomag létezik Basic downloading valamint Remote downloading és mindkét csomag alkalmas a szabálytalanságok kiszűrésére. A rendszer egy egyszerűen kezelhető webportálon keresztül érhető el, de egyes funkciói már okostelefon alkalmazás formájában is léteznek. Alkalmazások okostelefonokra és táblagépekre Scania Flottakezelési alkalmazás Valós idejű flottafigyelés A Scania flottakezelési alkalmazás valós idejű flottafigyelést biztosít okostelefonon keresztül vagy táblagépekre. A Tracking csomag alábbi funkciói érhetők el vele: A flotta minden egyes járművére vonatkozóan a jármű helyzete szövegesen és térképen A járművek csoportosan is megjeleníthetők, pl útvonal, helyzet alapján A térképen a járműre kattintva további információk lesznek elérhetőek: o Megtett távolság, jelenlegi sebesség, üzemanyagszint o A járművezető beazonosítható a tachográf-kártya száma alapján o A járművezető telefonszáma o Jelenlegi tevékenység o Összesített vezetési idő a vizsgált időszakban o Összesített vezetési idő az adott napon MAGYARORSZÁG HUNGARY 3(7)

4 Scania márkaszerviz-kereső (dealer locator) alkalmazás A legközelebbi Scania szerviz megtalálása Az úton levő járművezetők számára jelent segítséget a Scania Dealer Locator alkalmazás, amely automatikusan megmutatja a legközelebbi Scania márkaszervizt. Az alkalmazásból közvetlenül hívható bármely szerviz vagy akár az Assistance szolgáltatás, és persze a szervizhez vezető utat is megmutatja a rendszer. A Scania új szintre emelte a járművezető támogatást Intelligens haladás GPS segítségével A Scania Active Prediction egy különleges sebességtartó automatika, amelyik a Scania C200-ban tárolt domborzati adatok, valamint a GPS segítségével optimalizálja a jármű sebességét. Csakúgy, mint egy, az adott útvonalat jól ismerő járművezető, a rendszer automatikusan módosítja a sebességet hegy- és völgymenetben is. 2-3 %-os üzemanyag-megtakarítás érhető el anélkül, hogy a járművezetőnek bármilyen dolga lenne, ráadásul az időveszteség is elhanyagolható. A kevésbé tapasztalt járművezetőknek segíthet a rendszer igazán, ők akár gazdaságosabb vezetési stílust is elsajátíthatnak. A tapasztaltabb járművezetők számára, illetve ismert utakon a rendszer kevesebb segítséget tud nyújtani, de éjszaka, kedvezőtlen időjárási viszonyok között az Active Prediction használata üzemanyag-megtakarítást eredményezhet. MAGYARORSZÁG HUNGARY 4(7)

5 Valós idejű járművezető-támogatás 2009-es bevezetése idején a Scania Járművezető-támogatási (Scania Driver Support) rendszere úttörőnek számított a járművezetőnek vezetés közben, valósidejű visszacsatolási funkciójával. Úgy tervezték, hogy fenntartsa a járművezető-képzésen elsajátított tudást. A Scania Járművezető-támogatás négy kategóriában vizsgálja a vezetést és ad róla visszajelzést: Lejtőn és emelkedőn történő vezetés: a gázpedál használata, valamint a jármű lendületének kihasználása a különböző domborzati viszonyok között Forgalom felmérése és kezelése: a gyorsítások és fékezések között eltelt idő Fékek használata: az alap és kiegészítő fékrendszer használata (Scania Retarder és kipufogófék) Sebesség megválasztása: a megfelelő sebesség megválasztása az üzemanyagmegtakarítás érdekében Járművezető-képzés A Scania Járművezető-képzés (Scania Driver Training) a világ negyven országában elérhető szolgáltatás. A képzések középpontjában a gazdaságos vezetés, közúti biztonság, rakományrögzítés, baleset során elvégzendő teendők, elsősegélynyújtás állnak, miközben összhangban van az Európai Unió rendszeres továbbképzésről szóló előírásával. A járművezetők oktatására a Scania szervizek területén, illetve az ügyfél telephelyén is sor kerülhet. Az oktatások az ügyfél igényei szerint személyre szabhatóak, így témája lehet a biztonság növelése, az üzemanyag-takarékos vezetési ismeretek elsajátítása vagy a hatékony járműkezelés. A megszerzett ismeretek fenntartására az ügyfél igényei szerint a képzés megismételhető. MAGYARORSZÁG HUNGARY 5(7)

6 Az ügyfeleknek lehetőségük van a jármű és a vezető adatainak folyamatos ellenőrzésére, amellyel már korai szakaszban kiszűrhetők a problémák vagy a csökkenő teljesítmény, csakúgy mint a flotta teljesítménye. Mindez a Scania flottakezelési ajánlatának része. Személyes tanácsadás Az ügyfelek megkérhetik a Scaniát a jármű és a vezető adatainak folyamatos ellenőrzésére, amellyel már korai szakaszban kiszűrhetők a problémák vagy a csökkenő teljesítmény. Mindezek mellett a Scania a járművezetők mellé külön oktatót, mintegy személyi trénert tud felajánlani. A szolgáltatás (Scania Driver Follow-up) során meghatározott időközönként egyeztet a járművezető a Scania szakértőjével a vezetési stílusról és a javulás lehetséges területeiről. Ez a fajta megközelítés új dimenziókat nyit a járművezetők képzésében. Üzemanyag-hatékonyság növelése üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentése A Scania Ecolution az optimális megoldás azon üzemeltetők számára, akik maximális üzemanyag-hatékonyságot szeretnének elérni, miközben csökken CO 2 kibocsátásuk. A csomag fontos része, hogy a járművet minden szempontból üzemanyag-hatékony módon specifikáljuk, anélkül, hogy a teljesítménye csökkene. MAGYARORSZÁG HUNGARY 6(7)

7 Fogyasztási célkitűzés Teljesítményértékelés és a korábbi tapasztalatok alapján az üzemeltető és a Scania meghatároz egy elérendő üzemanyag-fogyasztást. A Scania Ecolution kiemelt figyelmet fordít a járművezetőre. A Scania Járművezető-képzés adja az alapot a leghatékonyabb vezetési technikák elsajátításához, amelyhez szorosan kapcsolódik a Scania Járművezető-támogatás rendszer. Ez utóbbi a fedélzeti számítógépen keresztül segít fenntartani a megszerzett tudást. Személyes tanácsadás A Scania személyes tanácsadót biztosíthat a járművezetők mellé. A szolgáltatás (Scania Driver Follow-up) során meghatározott időközönként egyeztet a járművezető a Scania szakértőjével a vezetési stílusról és javulás lehetséges területeiről. Ez a fajta megközelítés új dimenziókat nyit a járművezetők képzésében. Különleges karbantartás A Scania Ecolution utolsó eleme a személyre szabott karbantartási csomag, azaz a Karbantartás+, amelyben kiemelt figyelmet fordítunk minden, az üzemanyag-fogyasztásra esetlegesen negatív hatást gyakorló tényezőre, így például a légterelők helyes beállítására vagy a kerékösszetartásra. Összességében a Scania Ecolution csomag segítségével akár % üzemanyag-megtakarítás érhető el, amelynek természetesen azonnal érezhető hatása van az ügyfelek üzletmenetére is. További információ a weboldalon érhető el. A Scaniáról A Scania a világ vezető nehéztehergépkocsi-, autóbusz-, hajómotor- és iparimotorgyártói közé tartozik. A vállalat tevékenységében a termékek mellett egyre nagyobb részarányt képviselnek a pénzügyi és egyéb szolgáltatások, amelyek költséghatékony szállítmányozási megoldásokat és maximális üzemidőt biztosítanak a Scania ügyfeleinek. A Scania több mint 37 ezer alkalmazottal mintegy száz országban van jelen. A kutatás és fejlesztés jellemzően Svédországban összpontosul, míg a termelés Európában és Dél-Amerikában folyik, az alkatrészek és komplett járművek gyártásának világméretű megosztásának lehetősége mellett. A 2011-es évben a vállalat értékesítési árbevétele meghaladta a 87 milliárd svéd koronát, míg nettó eredménye 9,4 milliárd svéd koronát tett ki. További információ: Kőhegyi Erika Scania Hungária Kft. Tel.: 06/ erika.kohegyi@scania.hu MAGYARORSZÁG HUNGARY 7(7)

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül

Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül Sajtóközlemény ISO 9001 Üzleti megoldások kapcsolatteremtés a Scania Flottakezelésen keresztül A Scania Communicator a legtöbb országban a jármű alapfelszereltségének része. Az egység egyszerre ad hozzáférést

Részletesebben

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon

A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Sajtóközlemény A Scania 2011-es kortrijk-i Busworld kiállításon Biatorbágy, 2011. október 20. Négy járművet állít ki a Scania a 6-os pavilonban található 602. számú standon. A Citywide a stílusos városi,

Részletesebben

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai

Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Sajtóközlemény ISO 9001 Látványos üzemanyag-megtakarítás A Scania Opticruise különböző üzemmódjai Számos új funkció, köztük a Scania Active Prediction került felár nélkül beépítésre a Scania Opticruise-ba,

Részletesebben

Üdvözöljük a fedélzeten!

Üdvözöljük a fedélzeten! Üdvözöljük a fedélzeten! Méltán képviseli az Ön vállalkozását Ismerje meg a Scania Touringot! Erőteljesen megformált külsejével arra tervezték ezt a sokoldalú autóbuszt, hogy megfeleljen a különjárati

Részletesebben

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások

Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Sajtóközlemény ISO 9001 Scania az IAA kiállításon: középpontban a fenntarthatóság és a szolgáltatások Biatorbágy, 2014. szeptember A Scania az IAA kiállításon olyan termék- és szolgáltatás-újdonságokkal

Részletesebben

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide

SCANIA AUTÓBUSZOK. Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA AUTÓBUSZOK Bemutatkozik a Scania Citywide SCANIA CITYWIDE 2-3 Átveszi a vezetést a városi versengésben Napjainkban a világ népességének több mint fele városokban él, és a városiasodás folyamata

Részletesebben

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 GSM-R Flottamenedzsment Mobil fizetési lehetőségek Parkolási díj Útdíj A GSM közlekedési felhasználása Valós idejű információs szolgáltatás Közlekedési

Részletesebben

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait Gondolt már arra, hogy még a legjobban szervezett folyamatok mellett is van tartalék cégében? Tudta, hogy a kihasználatlan erőforrásokban - melyek értéke akár 30% is lehet - mennyi pénz rejtőzik? Vajon,

Részletesebben

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot

Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Active Prediction az új sebességtartó automatika, amely a GPS adatokat felhasználva takarít meg üzemanyagot TECHNIKAI HÁTTÉR A normál tempomat hiányosságai Egy teherautó

Részletesebben

Milenia Járműfigyelő Rendszer

Milenia Járműfigyelő Rendszer Milenia Járműfigyelő Rendszer Járműfigyelő rendszerünk mobil internet és műholdak segítségével nyújt felhasználóink számára magas színvonalú, valós idejű, járművek figyelésére kialakított szolgáltatást.

Részletesebben

ITS előfizetés (Szolgáltatás) Internet alapú nyomkövető szolgáltatás, mely web böngészőn és Androidos okostelefonon keresztül is elérhető.

ITS előfizetés (Szolgáltatás) Internet alapú nyomkövető szolgáltatás, mely web böngészőn és Androidos okostelefonon keresztül is elérhető. 1 Az Integ Tracking System rövid bemutatása Az ITS egy magyar fejlesztésű újgenerációs nyomkövető rendszer, melynek Segítségével járművek és személyek egyaránt követhetők. A szoftver fő céljául egy olyan

Részletesebben

MOBILTRENDEK A SZÁLLÁSFOGLALÁSBAN

MOBILTRENDEK A SZÁLLÁSFOGLALÁSBAN MOBILTRENDEK A SZÁLLÁSFOGLALÁSBAN AZ MSZÉSZ XXXVIII. KÖZGYŰLÉSE HOTEL EGER PARK 2012.11.21. Gál Péter Tanácsadó BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. TÉMÁK NEMZETKÖZI ÉS MAGYAR MOBILPENETRÁCIÓ,

Részletesebben

ITS helyzetkép a szabályozás tükrében

ITS helyzetkép a szabályozás tükrében Szűcs Lajos elnök ITS Hungary Egyesület 40. Útügyi Napok Szeged 2015. Szeptember 15. 1. Az Európai Unió Parlamentje és Tanácsa 5 évvel ezelőtt kiadta a 40/2010/EK sz. irányelvét az Intelligens közlekedési

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/289. Módosítás

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/289. Módosítás 22.3.2019 A8-0205/289 289 9 preambulumbekezdés (9) Az eltérő végrehajtási gyakorlatok megelőzése és visszaszorítása, valamint a határon átnyúló érvényesítés hatékonyságának és eredményességének növelése

Részletesebben

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft

ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért. Tata, Czakó László Protruck Kft ZF automata sebességváltó a közlekedésbiztonságért Tata, 2016.12.01 Czakó László Protruck Kft TB Busz-hajtástechnika Hybrid Automata sebességváltó HyLife Manuális sebességváltó EcoLife Automatizált sebességváltó

Részletesebben

Hosszan tartó megbízhatóság.

Hosszan tartó megbízhatóság. Hosszan tartó megbízhatóság. WWW.OKTRUCKS.COM OK TRUCKS, használt járművek átfogó kínálata a vezető gyártóktól, az IVECO garanciájával, valamint szolgáltatások és üzleti megoldások teljes skálájával. Rólunk

Részletesebben

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően

Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Sajtóközlemény ISO 9001 Megnövekedett hatékonyság a kifinomult funkcióknak köszönhetően Biatorbágy, 2013. november 7. Az Euro 6 motorcsalád legújabb tagjainak bemutatása mellett a Scania 2013 őszén új

Részletesebben

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása 1. Általános célkitűzések: A kisvárosi helyi tömegközlekedés igényeit maximálisan kielégítő hardver és szoftver környezet létrehozása. A struktúra

Részletesebben

Autonóm - és hagyományos közúti járművek alkotta közlekedési rendszerek összehasonlító elemzése

Autonóm - és hagyományos közúti járművek alkotta közlekedési rendszerek összehasonlító elemzése Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedés- és Járműirányítási Tanszék Záróvizsga 2017.06.20. Autonóm - és hagyományos közúti járművek alkotta közlekedési

Részletesebben

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata

A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata Sajtóközlemény ISO 9001 A Scania intelligens nehézáru-szállító kínálata A Scania moduláris gyártási rendszerének köszönhetően az ügyfelek több millió specifikációs lehetőség közül választhatják ki a munkafeladatuk

Részletesebben

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül!

Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! www.minervatel.hu Felhő alapú telefon és Call Center beruházási költség és rizikó nélkül! Kisvállalkozásoktól nagyvállalatokig. Mindenki számára elérhetően. Virtuális telefonközpont. Egyedi telefonrendszerek.

Részletesebben

VBKTO logisztikai modell bemutatása

VBKTO logisztikai modell bemutatása VBKTO logisztikai modell bemutatása Logisztikai rendszerek információs technológiája: Szakmai nyílt nap Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar 2007. június 6. Tartalom Vagyontárgy nyilvántartó központ

Részletesebben

Azonnali fizetési rendszer megvalósítása

Azonnali fizetési rendszer megvalósítása Azonnali fizetési rendszer megvalósítása 2017. 05. 24. Keretek, alapvetések, megoldandók (minden projekt résztvevőnek) 24/7/365-ös működés (folyamatos működés a karbantartások, upgrade-ek alatt is). Tranzakciók

Részletesebben

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKBAN CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS JÁRMŰ KONTROLL MAGYARORSZÁG KFT. BESZERZÉS 2016 KONFERENCIA Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek fejlesztése

Részletesebben

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz

Garancia kiterjesztés és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz és szervizszolgáltatások Gondtalan szerviz Ismerkedjen meg kínálatunkkal és válassza ki az Önnek megfelelőt! Garancia+ GARANCIA+ EASY SERVICE + A gyártó által előírt kötelező szervizátvizsgálások Hosszabbítsa

Részletesebben

Intelligens közlekedési rendszerek ÁTTEKINTÉS, MŰKÖDÉS. Schuchmann Gábor

Intelligens közlekedési rendszerek ÁTTEKINTÉS, MŰKÖDÉS. Schuchmann Gábor Intelligens közlekedési rendszerek ÁTTEKINTÉS, MŰKÖDÉS ADATIGÉNY sávonkénti járműszám járműosztályok sebességek Környezeti körülmények szabályozási körülmények hálózati adottságok korábbi adatok (változás

Részletesebben

A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint)

A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint) A környezettudatos vezetés aranyszabályai (az ECOWILL projekt 2011. április 28-án tartott római megbeszélésén meghatározott irányelvek szerint) 1. Előre készüljön fel a forgalomra A lehető legnagyobb távolságban

Részletesebben

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ efollow Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ Tartalomjegyzék 1.1. BEVEZETÉS...3 1.2. JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER FELADATA...3 2.1. MIT TUD AZ EFOLLOW?...3 2.2. MILYEN JÁRMŰADATOKAT MÉR JELENLEG A RENDSZER?...3

Részletesebben

A RoadOn+ Flottamenedzser használata

A RoadOn+ Flottamenedzser használata A RoadOn+ Flottamenedzser használata 1 Elérés A webes felhasználói felület Fleet manager ikonjára kattintva új lapon nyílik meg a funkció 2 Járműadatok A menüpontban lehetőség van a rendszerben kezelt

Részletesebben

European Road Transport Research Advisory Council. Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság

European Road Transport Research Advisory Council. Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság European Road Transport Research Advisory Council Európai Közúti Közlekedési Kutatási Tanácsadó Bizottság Háttér EU-irányelvek: Barcelonai, Lisszaboni, Gothenburgi nyilatkozatok Európai Kutatási Tanácsadó

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/366. Módosítás

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0205/366. Módosítás 22.3.2019 A8-0205/366 366 9 b preambulumbekezdés (új) (9b) Annak biztosítása érdekében, hogy a szabályok világosak, könnyen érthetők és végrehajthatók legyenek, az információkat hozzáférhetővé kell tenni

Részletesebben

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül

I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül I n n o v a t í v t r é n i n g e k mellékhatások nélkül Miben más a GDP? >> cégre, szakterületre, csapatra, egyénre szabott tréningek a valós fejlődésért Mit nyújt a GDP Önnek? >> komplex fejlesztési

Részletesebben

Ko zu ti ge pja rmu -, vi zu gyi e s le gu gyi ko zlekede si-, engede lyeze si e s vizsga ztata si folyamatok u gyfe lko zpontu elektroniza la sa

Ko zu ti ge pja rmu -, vi zu gyi e s le gu gyi ko zlekede si-, engede lyeze si e s vizsga ztata si folyamatok u gyfe lko zpontu elektroniza la sa Ko zu ti ge pja rmu -, vi zu gyi e s le gu gyi ko zlekede si-, engede lyeze si e s vizsga ztata si folyamatok u gyfe lko zpontu elektroniza la sa KÖZÉPPONTBAN AZ ÁLLAMPOLGÁR 2016.11.09. Informa ciók a

Részletesebben

ErP-útmutató. Mindig az Ön oldalán. Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően

ErP-útmutató. Mindig az Ön oldalán. Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően ErP-útmutató Mindig az Ön oldalán Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően 1. Mit jelentenek az ErP, Ecodesign és ELD rövidítések? ErP és Ecodesign: Az energiafelhasználással kapcsolatos

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára

MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára Multi Alarm Zrt. MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára Az MA-AgroGPS a gazdálkodók igényei alapján kidolgozott, GPS járműkövetelésen

Részletesebben

Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége. 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia

Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége. 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia Emissziócsökkentés és az elektromos közlekedés jelentősége 2014 október 7. Energetikai Körkép Konferencia Magamról Amim van Amit már próbáltam 194 g/km?? g/km Forrás: Saját fotók; www.taxielectric.nl 2

Részletesebben

Smart megoldások. Ela

Smart megoldások. Ela Smart megoldások ERA-NET Electric Mobility Europe Electric Mobility as a Service (emaas) Dr. Bakonyi Péter Urban Institute Zrt. - BME Ela 1 emaas projekt electric Mobility as a Service Célkitűzés Az emaas

Részletesebben

ADATÁTVITELI RENDSZEREK A GLOBÁLIS LOGISZTIKÁBAN

ADATÁTVITELI RENDSZEREK A GLOBÁLIS LOGISZTIKÁBAN 9. ELŐADÁS ADATÁTVITELI RENDSZEREK A GLOBÁLIS LOGISZTIKÁBAN A logisztikai rendszerek irányításához szükség van az adatok továbbítására a rendszer különböző elemei között. Ezt a feladatot a különböző adatátviteli

Részletesebben

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT

COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT COOKIE (SÜTI) SZABÁLYZAT A GrandVision Hungary Kft. (székhely: 1113 Budapest, Bocskai út 134-146. cégjegyzékszám: 01-09-468765.) (továbbiakban: Adatkezelő) által üzemeltetetett www.ofotert.hu oldalon (továbbiakban:

Részletesebben

Új generációs tablet megoldások a szállodaüzemeltetés területén

Új generációs tablet megoldások a szállodaüzemeltetés területén MSZÉSZ 2013. őszi XL. Közgyűlés Új generációs tablet megoldások a szállodaüzemeltetés területén Marossy Dávid MICROS F&B Solutions Department Manager Mai témáink Infrastruktúra fejlődése, ami lehetővé

Részletesebben

Intelligens közlekedési rendszer alkalmazásokkal a közlekedésbiztonság javításáért

Intelligens közlekedési rendszer alkalmazásokkal a közlekedésbiztonság javításáért Új évtized, új kihívások a közlekedésbiztonságban közúti közlekedésbiztonsági konferencia Intelligens közlekedési rendszer alkalmazásokkal a közlekedésbiztonság javításáért Szűcs Lajos elnök ITS Hungary

Részletesebben

PannErgy Nyrt. NEGYEDÉVES TERMELÉSI JELENTÉS IV. negyedévének időszaka január 15.

PannErgy Nyrt. NEGYEDÉVES TERMELÉSI JELENTÉS IV. negyedévének időszaka január 15. PannErgy Nyrt. NEGYEDÉVES TERMELÉSI JELENTÉS 218. IV. negyedévének időszaka 219. január 15. 218. PannErgy Nyrt. Negyedéves termelési jelentés 218. IV. negyedév Bevezető: A PannErgy Nyrt. zöld energia termelését

Részletesebben

Új! Szerviztermékek fékek karbantartásához. Formula XT Cera Tec Hydra Tec.

Új! Szerviztermékek fékek karbantartásához. Formula XT Cera Tec Hydra Tec. Új! Szerviztermékek fékek karbantartásához Formula XT Cera Tec Hydra Tec www.textar.com Mindent. Kivéve a kompromisszumokat. ELSŐ OSZTÁLYÚ FÉKEZÉSI TECHNOLÓGIA Ha első osztályú fékezési technológiát keres,

Részletesebben

Megoldások a tehergépjárműpihenők parkolóhely előrejelző rendszereire

Megoldások a tehergépjárműpihenők parkolóhely előrejelző rendszereire Megoldások a tehergépjárműpihenők parkolóhely előrejelző rendszereire Sándor Zsolt zsolt.sandor@mail.bme.hu Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedésüzemi

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

a logisztikai informatikai rendszerekben

a logisztikai informatikai rendszerekben Az m-kereskedelem m alkalmazásai a logisztikai informatikai rendszerekben Logisztikai informatika 2005. 11. 21. Fodor Júlia A mobil kereskedelemben alkalmazható eszközök! Mobiltelefonok szolgáltatásai;

Részletesebben

Faipari vállalatok üzleti és foglalkoztatási kilátásai. Vállalat jelen és jövőképe

Faipari vállalatok üzleti és foglalkoztatási kilátásai. Vállalat jelen és jövőképe Faipari vállalatok üzleti és foglalkoztatási kilátásai Vállalat jelen és jövőképe A kérdőív 3 oldalt tartalmaz, összesen 25 kérdésből áll és az alábbi témakörökben keresi a válaszokat: - Vállalata jelen

Részletesebben

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen

Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek. Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet egyszerűen, mindenkinek Energy Online - szinte ingyen Energiafelügyelet a legmodernebb eszközökkel Intelligens és célirányos információ akkor és ahogy Ön szeretné Napjainkban már végtelen

Részletesebben

A repülős adatbázis 28 napig érvényes és az összes repülőtér információt tartalmazza, navigációs segédinformációkkal és kereszteződés adatokkal.

A repülős adatbázis 28 napig érvényes és az összes repülőtér információt tartalmazza, navigációs segédinformációkkal és kereszteződés adatokkal. Garmin D2 Charlie repülős funkciók leírása A repülési adatbázis frissítése Mielőtt frissíthetné a repülési adatbázist, készítenie kell egy Garmin fiókot, és ahhoz hozzá kell adnia készülékét. A készüléke

Részletesebben

A környezetbarát autózás 10 pontja

A környezetbarát autózás 10 pontja A Környezetbarát autózás kampány célja, hogy csökkentse az autók környezetre gyakorolt káros hatását, valamint segítsen a járművezetőknek abban, hogy környezetvédő fejjel gondolkodjanak. A környezetbarát

Részletesebben

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU TACHO-X Olyan megoldást kínálunk Önnek, mellyel pontosan, gyorsan és költséghatékonyan

Részletesebben

FIGYELEM ELŐADÁS ELŐTTED

FIGYELEM ELŐADÁS ELŐTTED KENDERESY KOPPÁNY SZABÓ BENCE SIÓFOK FIGYELEM ELŐADÁS ELŐTTED 2018 JÁTÉK Közlekedj okosan játék Minden helyes válasz SZÁM Számsor TELEFON SZÁM Első SMS NYER SIÓFOK JÁTÉKSZABÁLY 2018 LEVEL 0 SZEMET MEGVEZETŐ

Részletesebben

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette

SCANIA OMNIEXPRESS. Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS Az egyediség ihlette SCANIA OMNIEXPRESS 2-3 Mindenféle alkalmazásra megfelel A kerekek forognak, a világ pedig változik, napról napra gyorsabban. Ezért egyre sürgetőbbé válik, hogy időnként

Részletesebben

Herdon Miklós egyetemi docens. Rózsa Tünde egyetemi adjunktus

Herdon Miklós egyetemi docens. Rózsa Tünde egyetemi adjunktus Herdon Miklós egyetemi docens Rózsa Tünde egyetemi adjunktus Debreceni Egyetem AGTC, Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar, Gazdaságelemzés- módszertani és Alkalmazott Informatikai Intézet Forrás:

Részletesebben

3 gyakorlati tipp a logisztikai költségek csökkentésére.

3 gyakorlati tipp a logisztikai költségek csökkentésére. 3 gyakorlati tipp a logisztikai költségek csökkentésére A Ghibli Kft. 1996-ban alakult olasz-magyar cégként. 2001 óta 100 %-os magyar tulajdonban van. 2008-ban több mint 1300 aktív megbízó. Az új ügyfeleink

Részletesebben

1000 felhasználó 15 országban

1000 felhasználó 15 országban Scolvo Control Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában, és hozzájárulnak a hatékonyabb

Részletesebben

Cafeteria szolgáltatások

Cafeteria szolgáltatások Cafeteria szolgáltatások Teljes körű cafeteria rendszer építés, tanácsadás. Nyilvántartó rendszer A Quick.Cafe elsősorban a munkavállalók cafeteria választásának megkön nyítését szolgáló szoftver. Interneten,

Részletesebben

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK Mohamed Aida* EGYÉNI STRESSZLELTÁRA (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK 100-66% 65-36% 35-0% 27% EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT 0-35% 36-65% 66-100% 42% SZOKÁSOK /JELLEMZŐK 0-35% 36-65% 66-100% 58% Cégnév:

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

minic studio Melinda Steel Weboldal kivitelezési árajánlat 2013.03.01.

minic studio Melinda Steel Weboldal kivitelezési árajánlat 2013.03.01. minic studio Melinda Steel Weboldal kivitelezési árajánlat 2013.03.01. Weboldal 1. Előkészítés 1.1. Anyaggyűjtés 1.2. Kutatás 2. Tervezés 3. Kivitelezés 3.1. Drótváz 3.2. Grafikus tervezés 3.3. Programozás

Részletesebben

Sensor Technologies Kft. TrafficNET (közlekedés-információs rendszer)

Sensor Technologies Kft. TrafficNET (közlekedés-információs rendszer) TrafficNET (közlekedés-információs rendszer) 1 1. Projektcél A TrafficNet projekt célja olyan közlekedés-információs rendszer megvalósítása, amely Kecskeméten és vonzáskörzetében közlekedőket valósidejű

Részletesebben

Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés

Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés Stockholm Public Transport (SL) Lars Romney Team Manager, Autóbusz- és Speciális közlekedés 2011-05-26 1 Az SL mottója: Az SL a közösségi közlekedésen keresztül hozzájárul ahhoz, hogy Stockholmot Európa

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ

ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ ÚTMUTATÓ A NISSANCONNECT EV HASZNÁLATÁHOZ RÖVID ÚTMUTATÓ Hozza ki a legtöbbet Nissan elektromos autójából a NissanConnect EV segítségével. Az alábbi egyszerű lépésekkel kezelheti Nissanját számítógépről

Részletesebben

Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. Monitoring rendszer

Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. Monitoring rendszer ÁROP-1.A.2/B - 2008-0020 - Monitoring rendszer Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál Monitoring rendszer Operatív Program azonosító: ÁROP-1.A.2/B-2008-0020

Részletesebben

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu

Simán spórol. Szöveg: Rob Shoemaker Fotó: Freek van Arkel. 6 SCANIA VILÁGA 2008/2 www.scania.hu Simán spórol Még a tapasztalt gépjárművezetőknek is felnyitja a szemét a Scania gépjárművezető továbbképzése. A belga Danny DeRuyter sok újat tanult, és 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást ért el. Szöveg:

Részletesebben

Pályázat a terep-rallye szakágban alkalmazandó GPS alapú,on-line nyomkövető rendszerre FELOLVASÓ LAP

Pályázat a terep-rallye szakágban alkalmazandó GPS alapú,on-line nyomkövető rendszerre FELOLVASÓ LAP Pályázat a terep-rallye szakágban alkalmazandó GPS alapú,on-line nyomkövető rendszerre FELOLVASÓ LAP Pályázó neve: Székhelye, értesítési címe: Cégjegyzékszáma: Adószáma: Képviseletére jogosult (név, tisztség,

Részletesebben

ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél

ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél ERP rendszer a gyakorlatban az Anda Present Kft-nél Cégünkről Piacvezető üzleti- és reklámajándék tárgy nagykereskedelem 20 éve a piacon Központi iroda és raktár (6.000m 2 ) Budapesten Front office irodák

Részletesebben

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására

Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására Sajtóközlemény ISO 9001 Scania Streamline letisztult megjelenés a légellenállás csökkentésére és a termelékenység fokozására A Scania a G- és R-szériás fülkék átalakításával tovább finomította a légáram

Részletesebben

A megalapozott bizalom: A Toyota

A megalapozott bizalom: A Toyota www.toyota-forklifts.hu A megalapozott bizalom: A Toyota aktív SAS stabilitásvezérlő rendszerével (System of Active Stability) ellátott Traigo targoncák 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING A MEGALAPOZOTT BIZALOM:

Részletesebben

Trimble gépvezérlések

Trimble gépvezérlések Trimble gépvezérlések Az amerikai Trimble Navigations műholdvevő rendszerével számos gépvezérlési rendszer üzemeltethető. A vételi pontatlanságokból adódóan műholdas vezérléssel dózert, nyesőládát és kotrógépet

Részletesebben

GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés

GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés 1/10 Tartalom AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL... 3 AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL FUNKCIÓI... 3 AZ ÜZENETVÁLTÁS FOLYAMATA... 4 AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL FELÉPÍTÉSE ÉS HASZNÁLATA...

Részletesebben

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ

SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ SB VC ÖNKISZOLGÁLÓ PORSZÍVÓ Innovatív dizájn, mindent felülmúló teljesítmény, fejlett és megbízható technológia mindennapi használatban. PROFESSZIONÁLIS JÁRMŰTISZTÍTÁS ERŐS. KÉNYELMES. EGYEDI. Kärcher

Részletesebben

Fenntartható fejlődés és fenntartható gazdasági növekedés. Gyulai Iván 2013. november 20. Budapest

Fenntartható fejlődés és fenntartható gazdasági növekedés. Gyulai Iván 2013. november 20. Budapest Fenntartható fejlődés és fenntartható gazdasági növekedés Gyulai Iván 2013. november 20. Budapest A fenntartható fejlődés mítosza A jelen szükségleteinek kielégítése a jövő sérelme nélkül. A jelen szükségleteinek

Részletesebben

Elektronikus levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatások

Elektronikus levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatások Elektronikus levegőtisztaság-védelmi adatszolgáltatások Kun Gabriella Levegőszennyezés-ellenőrzési referens Környezetmegőrzési Főosztály KSZGYSZ Konferencia Budapest, 2014. november 18. Előadás tematikája

Részletesebben

Megbízható teljesítmény

Megbízható teljesítmény www.toyota-forklifts.hu Megbízható teljesítmény a Toyota System of Active Stability rendszerének köszönhetően 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING MEGBÍZHATÓ TELJESÍTMÉNY A TOYOTA SAS-RENDSZERÉVEL 3 NÉLKÜLÖZHETETLEN

Részletesebben

FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN

FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN FŐBB MEGVALÓSÍTÁSOK ÉS BERUHÁZÁSOK A 2006-2011 KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN 2006 5 évre szóló bérleti szerződéssel két jegyautomatát szereztünk be amelyek a a Szabó Kati Sportcsarnok és a Lábasház megállóhelyeknél

Részletesebben

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától

Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától www.toyota-forklifts.hu Távvezérelt anyagmozgató rendszer a Toyotától 2 TOYOTA MATERIAL HANDLING TÁVVEZÉRELT ANYAGMOZGATÓ RENDSZER 3 Fejleszteni kívánja komissiózási munkafolyamatát? Válassza t - mote

Részletesebben

Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési Tájékoztató Hölgyválasz Kft. (1061 Budapest, Paulay Ede u. 41.) Hatályos: 2008. július 1. Az Adatkezelő (a www.holgyvalasz.hu, valamint a Hölgyválasz Táncstúdió üzemeltetője) ezúton tájékoztatja a a Hölgyválasz Táncstúdió

Részletesebben

Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK

Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ENERGIAHATÉKONYSÁGI INTÉZKEDÉSEKKEL ELÉRT EREDMÉNYEK 2017 TARTALOMJEGYZÉK 1. Bemutatkozás 3 2. Összesített energia felhasználás 5 3. Energiahatékonyságot növelő

Részletesebben

Változat: 01. Kiadás dátuma: LAMBDA COM GROUP - DrivingStyle. DrivingStyle 1 / 23

Változat: 01. Kiadás dátuma: LAMBDA COM GROUP - DrivingStyle. DrivingStyle 1 / 23 LAMBDA COM GROUP DrivingStyle Változat: 01. Kiadás dátuma: 2012.09.01. DrivingStyle 1 / 23 LAMBDA COM GROUP DrivingStyle Változat: 01. Kiadás dátuma: 2015.02.12. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 2. ALKALMAZÁS

Részletesebben

HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER. Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére

HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER. Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére HulladékGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER Eszközésszolgáltatásaszabálytalanságokkiszűrésére A közelmúlt változásai

Részletesebben

A DKV Zrt. tevékenységének bemutatása, új megoldások a közösségi közlekedésben jelen- jövő- mobilitás

A DKV Zrt. tevékenységének bemutatása, új megoldások a közösségi közlekedésben jelen- jövő- mobilitás A DKV Zrt. tevékenységének bemutatása, új megoldások a közösségi közlekedésben jelen- jövő- mobilitás 7. Nemzetközi Logisztikai Nap Debrecen, 2016.04.21. Előadó: Nagy Attila vezérigazgató Tartalom: 1.

Részletesebben

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei

ZF TERMÉKEK. Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás. elemei, alkatrészei ZF TERMÉKEK Hajtáslánc, felfüggesztés és kormányzás elemei, alkatrészei ZF Lenksysteme A ZF 1932-ben kezdte meg a kormányművek gyártását az amerikai Ross Gear & Tool társaság licensze alapján. 1950-ben

Részletesebben

Sourcing Hungary Kft. Beszerzés Professzionális menedzsment energia beszerzés

Sourcing Hungary Kft. Beszerzés Professzionális menedzsment energia beszerzés Beszerzés menedzsment Eszközök, módszerek, szolgáltatások a beszerzés szolgálatában Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Meder utca 8. +36-1-769-13-92 sourcing@sourcing.hu www.sourcing.hu Beszerzés Menedzsment

Részletesebben

A DigiKresz internetes gyakorló program hatékony segítség az elméleti oktatást követő vizsga eredményességének növelésében.

A DigiKresz internetes gyakorló program hatékony segítség az elméleti oktatást követő vizsga eredményességének növelésében. DIGIKRESZ internetes gyakorló program Kedves Felhasználó! A DigiKresz internetes gyakorló program hatékony segítség az elméleti oktatást követő vizsga eredményességének növelésében. A program előnyei a

Részletesebben

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben.

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben. Logisztikai szolgáltatók integrációja B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben Külső logisztikai szolgáltatók integrációja interdiszciplináris web-alapú platformon The logistic domai under the 6th Fram

Részletesebben

Vodafone Mobil Kormányzat. Ürögi Zsolt értékesítési igazgató 2011. november 3.

Vodafone Mobil Kormányzat. Ürögi Zsolt értékesítési igazgató 2011. november 3. Vodafone Mobil Kormányzat Ürögi Zsolt értékesítési igazgató 2011. november 3. A közös siker érdekében Amit nyújtunk: Stratégiai partnerség az Önkormányzatokkal. Világvezető, innovatív 3G szolgáltatás.

Részletesebben

Ezüstérmet nyert a New Holland az Agritechnica Szakkiállításon Innovációs Díj, 2017

Ezüstérmet nyert a New Holland az Agritechnica Szakkiállításon Innovációs Díj, 2017 Ezüstérmet nyert a New Holland az Agritechnica Szakkiállításon Innovációs Díj, 2017 Az idén 320 fejlesztést mutatnak be a 400 ezer látogatóra számító vásáron. Ezek közül a független szakértői bizottság

Részletesebben

A nagy klinikák fogászati szoftvere. Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő!

A nagy klinikák fogászati szoftvere. Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő! A nagy klinikák fogászati szoftvere Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő! A nagy klinikák fogászati szoftvere Ismerje meg a PlanMaster világszinten is egyedülálló megoldásait!

Részletesebben

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG. Regisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése

NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG. Regisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése NEMZETI KLÍMAVÉDELMI HATÓSÁG Regisztrációs és adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság megalakulása és feladata A Hatóság megalakulásának időpontja: 2015. február 18.

Részletesebben

A Xerox átfogó válasza a kkv-k dokumentumkezelési problémáira 2014/02/11

A Xerox átfogó válasza a kkv-k dokumentumkezelési problémáira 2014/02/11 KKV fókusz az MPS piacon A Xerox átfogó válasza a kkv-k dokumentumkezelési problémáira 2014/02/11 Általános tendenciák Teljes piac Vs Xerox, 2013 YOY Piac Xerox 103.778 db +20% 5.170 db +1,5% +5% Forrás:

Részletesebben

Tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja

Tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Sajtóközlemény 2011. Tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 144 helyszín, közel fél millió vizsgálat, elkeserítő szűrési adatok, ez a 2010 év statisztikája. Tovább folytatódik

Részletesebben

Hallgatói elégedettségi felmérés

Hallgatói elégedettségi felmérés Hallgatói elégedettségi felmérés 2012/2013. tanév 1. és 2. félév Kérdések k4 k5 k6 k7 k8 k9 k10 k11 k12 k13 k14 Az oktató mennyire felkészült az órákra? Mennyire érthető az oktató által átadott ismeret?

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Tisztelt Ajánlattevő! Ajánlatkérő ezúton kéri fel ajánlattételre a Tisztelt Ajánlattevőt (a továbbiakban: Ajánlattevő) a jelen ajánlattételi felhívásban meghatározott feladat elvégzésére

Részletesebben

CHARACTERIZATION OF PEOPLE

CHARACTERIZATION OF PEOPLE CONFERENCE ABOUT THE STATUS AND FUTURE OF THE EDUCATIONAL AND R&D SERVICES FOR THE VEHICLE INDUSTRY CHARACTERIZATION OF PEOPLE MOVEMENT BY USING MOBILE CELLULAR INFORMATION László Nádai "Smarter Transport"

Részletesebben

FOLYAMATOSAN FEJLESZTJÜK A PROGRAMOT MÁR MEGSZÜLETÉSÉTŐL FOGVA A FELHASZNÁLÓI VISSZAJELZÉSEK ALAPJÁN.

FOLYAMATOSAN FEJLESZTJÜK A PROGRAMOT MÁR MEGSZÜLETÉSÉTŐL FOGVA A FELHASZNÁLÓI VISSZAJELZÉSEK ALAPJÁN. Kedves ügyfelünk/leendő ügyfelünk! Ha eddig NEM használtad a TachografGurut, akkor MOST itt a megfelelő alkalom! Ha pedig igen, akkor íme, hogy milyen ÚJ FEJLESZTÉSEKET tettünk bele! Amit tudnod kell:

Részletesebben

ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS

ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS TÁJÉKOZTATÓ LEENDŐ ÜGYFELEK RÉSZÉRE TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános tájékoztatás. 2. Telephelyi közlekedési útvonalak. 3. Tankolási előírások. Önkiszolgáló üzemanyagkút működtetése..

Részletesebben

Testre szabható cafeteria megoldások

Testre szabható cafeteria megoldások Testre szabható cafeteria megoldások teljesítmény Növelje vállalata teljesítményét, és csökkentse HR adminisztrációját a Sodexo megoldásával! A különböző szolgáltató, illetve gyártó tevékenységet végző

Részletesebben