A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozza az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozza az alábbi. H A T Á R O Z A T ot."

Átírás

1 KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt Postafiók 166. Tel: Fax: Ikt.sz.: D. 583/7 /2007. Tárgy: Az AMIX-digital Informatikai Kft. jogorvoslati kérelme a Fıvárosi Szabó Ervin Könyvtár közbeszerzési eljárása ellen A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozza az alábbi H A T Á R O Z A T ot. Az AMIX-digital Informatikai Kft. (1181 Budapest, Zádor u. 4., továbbiakban: kérelmezı) jogorvoslati kérelmének, melyet a Fıvárosi Szabó Ervin Könyvtár (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 4., a továbbiakban: ajánlatkérı) Hardvereszközök beszerzése II. része tárgyú közbeszerzési eljárás ellen nyújtott be részben helyt ad és megállapítja, hogy ajánlatkérı megsértette a közbeszerzésekrıl szóló évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 81. (3) bekezdését és a Kbt. 91. (1) bekezdését, ezért megsemmisíti ajánlatkérı eljárást lezáró döntését, ajánlatkérıvel szemben ,- Ft, azaz Kettıszázezer forint bírságot szab ki. Ezt meghaladóan a jogorvoslati kérelmet elutasítja. A Döntıbizottság kötelezi ajánlatkérıt, hogy a bírságot a határozat kézhezvételétıl számított 15 napon belül a Közbeszerzések Tanácsa MÁK bankszámlájára fizesse be. Kötelezi a Döntıbizottság ajánlatkérıt, hogy a határozat kézhezvételétıl számított 15 napon belül fizessen meg kérelmezı részére ,- Ft. (azaz Egyszázötvenezer forint) igazgatási szolgáltatási díjat. Ezt meghaladóan az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. A határozat ellen fellebbezésnek, újrafelvételi és méltányossági eljárásnak helye nincs. A határozat felülvizsgálatát annak kézhezvételétıl számított 15 napon belül keresettel a Fıvárosi Bíróságtól lehet kérni. A keresetlevelet a Fıvárosi Bírósághoz címezve, de a Döntıbizottságnál kell benyújtani. A keresetlevél benyújtásának a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya.

2 2 I N D O K O L Á S A Döntıbizottság a rendelkezésére álló iratok, valamint felek írásbeli és szóbeli nyilatkozatai alapján az alábbi tényállást állapította meg: Ajánlatkérınek a rendelkezı részben meghatározott tárgyú, a Kbt. negyedik része szerinti hirdetmény közzétételével induló, tárgyalás nélküli közbeszerzési eljárás megindítására vonatkozó ajánlattételi felhívása augusztus 31-én, a Közbeszerzési Értesítı 99. számában jelent meg. Ajánlatkérı a részajánlat tételét az egyes részek vonatkozásában lehetıvé tette. A felhívás szerint a II. rész, Irodai PC-munkaállomás tekintetében a beszerzés mennyisége 134 db 84 db irodai számítógép DVD-olvasóval 50 db irodai számítógép DVD-olvasó/CD-íróval a közbeszerzési mőszaki dokumentációban foglaltak szerint. Az ajánlatkérı az ajánlattételi felhívásban meghatározta a részvételi feltételeket, az alkalmassági követelményrendszerét. A felhívás IV.2.1.) pontja szerint elbírálás szempontja a legalacsonyabb összegő ellenszolgáltatás. Az ajánlattételi határidı szeptember 19., a szerzıdéskötés tervezett idıpontja október 4., a teljesítési határidı november 5. napja. A felhívás VI.3.1) pontja szerint ajánlatkérı a teljes körő hiánypótlási lehetıséget biztosított. Ajánlatkérı dokumentációban ismertette mőszaki elıírásait. A II. rész vonatkozásában a dokumentáció tartalmazta: Irodai munkaállomások Minimális garancia: 48 hónap Összesen 134 db, az alábbiakban részletezettek szerint, CAT5 UTP kábellel. Alapkövetelmény: a számítógépek háza csavarokkal legyen rögzítve (nem pattintós). Alapkonfiguráció: Intel Pentium 4 (min. 2,8 GHz dual core processzor) Intel típusú alaplap 1 GB DDR2 RAM 10/100 Ethernet kártya VGA kártya + DVI csatlakozó Portok: soros, párhuzamos, UTP, USB Front USB2.0 Min. 40 GB HDD, 7200 fordulat/perc Torony modell Billentyőzet HU

3 3 Optikai görgıs egér WindowsXP OM 2.1. PC irodai munkaállomás 84 db Alapkonfiguráció beépített DVD olvasóval UTP kábel 5 méteres 2.2. PC irodai munkaállomás 50 db Alapkonfiguráció beépített combo DVD (DVD-olvasó/CD-író) UTP kábel 3 méteres A dokumentációt 25 érdeklıdı vásárolta meg, az általuk feltett kérdéseket szeptember 11.-én és 14.-én válaszolta meg ajánlatkérı. A szeptember 11.-ei tájékoztatás 5.) pontja szerint Kérdés: A PC-kbe milyen processzor kell Pentium4 vagy dual core? Válasz: Intel Pentium D processzor vagy Intel Core 2 Duo processzor a megfelelı A szeptember 14.-ei tájékoztatás tizenegyedik francia bekezdése szerinti kérdésre, hogy a 2. pontban (Irodai munkaállomások) alaplapi VGA + DVI megoldás megfelelı-e?, ajánlatkérı válasza, Igen volt. Az ajánlattételi határidıig szeptember 19-ig 20 ajánlat került benyújtásra, a II. részre 18 ajánlat érkezett. Kérelmezı a II. és az V. részre tett ajánlatot. A Kventa Kft. ajánlata 82. oldalán irodai munkaállomások részre KVENTA Optima Offic PC konfigurációt ajánlott meg INTEL CORE 2 DUO S775 E GHz processzorral, OPTIKAI PS2 egérrel, VGA->DVI átalakítóval. Ajánlatkérı szeptember 20.-án négy ajánlattevıt hiánypótlásra hívott fel, szeptember 24.-én pedig tájékoztatást adott arról, hogy öt ajánlattevınél 9 rész vonatkozásában számítási hiba miatt módosította az ajánlati árat. A szeptember 26.-án elkészített összegzés 8.a) pontja szerint a II. rész tekintetében a nyertes a Kventa Kft., kérelmezı a nyertest követı legkedvezıbb ajánlatot tette. Kérelmezı szeptember 27-én a nyertes ajánlat jellemzıirıl tájékoztatást kért. Ajánlatkérı október 1. napján kelt tájékoztatására kérelmezı észrevételt tett, melyre ajánlatkérı október 4. napján kelt válaszlevelében közölte, hogy a nyertes ajánlatban a processzor elnevezése hibásan szerepel ugyan, de a szériaszám pontosítja. Közölte, hogy több teszt is rendelkezésre áll, melybıl kiderül, hogy ez a típus az ajánlati dokumentációban meghatározott paramétereknek megfelel. Tájékoztatást adott arról, hogy a szeptember 27-én megküldött összegezést nem módosítja, az abban foglaltakat fenntartja.

4 4 A Kventa Kft október 2.-ai nyilatkozata szerint, a II. részre tett ajánlata minden pontban teljesíti az ajánlattételi felhívásban, a dokumentációban, a kérdésekre adott válaszokban megfogalmazott feltételeket, közölte továbbá, hogy az általa ajánlott processzor teljesítménye meghaladja pl. a Pentium D 915 processzor teljesítményét. Kérelmezı október 5. napján postára adott, a jogorvoslati eljárás során tartott tárgyaláson módosított jogorvoslati kérelmében a II. rész tekintetében jogsértés megállapítását, ajánlatkérı eljárást lezáró döntésének megsemmisítését, az igazgatási szolgáltatási díj, valamint felmerült költségeinek megtérítését kérte. Kérelmezı szerint a nyertesnek hirdetett ajánlattevı II. részre tett ajánlata több szempontból sem felel meg a dokumentáció mőszaki követelményének. 1. A nyertes Kventa Kft. ajánlatában Intel Core 2 Duo processzorként jelölte meg az Intel Pentium Dual-Core E2140 típusjelzéső processzorát. Az E2140 típusjelzéső processzor órajele 1.6GHz. A nyertes által megajánlott processzor nem felel meg a kiegészítı tájékoztatással pontosított ajánlatkérıi elıírásnak, mert az nem Core 2 Duo vagy Pentium D processzor, és az 1.6 GHz-es teljesítmény meg sem közelíti az elvártat. Kérelmezı szerint ajánlatkérı elıírásának megfelel az Intel Pentium D processzorok közül a 820 és a 920 számú processzor, mindkettı 2,8 GHz teljesítményő. Ennél magasabb órajel számú processzor megajánlható volt, de ennél alacsonyabb nem, ebben a tekintetben ajánlatkérı elıírása egyértelmő volt. Kérelmezı nem vitatja, hogy az ajánlatkérı által meghatározott típusú processzorokon kívül az ajánlattevı megajánlhatott ezzel egyenértékő más eszközt. Ebben az esetben azonban a Kbt. rendelkezéseinek megfelelıen egyenértékőségi nyilatkozatot kellett csatolnia az ajánlatban. Amennyiben ilyet a nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata nem tartalmaz, kérelmezı álláspontja szerint érvénytelen a nyertesnek hirdetett ajánlata. Kérelmezı szerint ajánlatkérı megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését, azzal, hogy a Kventa Kft. ajánlatát a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján nem nyilvánította érvénytelenné. Megsértette továbbá a 1. (2) bekezdés szerinti esélyegyenlıség alapelvét is azáltal, hogy egy érvénytelen ajánlatot érvényesnek fogadott el, hátrányos helyzetbe került a többi ajánlattevı, így kérelmezı is. 2. A dokumentáció szerint a számítógépet VGA kártya + DVI csatlakozóval kell szállítani. Ajánlatkérı igénye volt a számítógépek és monitorok digitális kapcsolódásának lehetısége.

5 5 Ajánlatkérınek a kiegészítı tájékoztatás keretében adott válasza szerint elfogad alaplapi VGA+DVI megoldást is. A kérelmezı szerint ezzel ajánlatkérı nem mondott le a digitális jelforrás lehetıségérıl (DVI csatlakozó). Kérelmezı szerint ajánlatkérı DVI és VGA csatlakozót egyaránt kért. A DVI digitális jelforrás, amíg a D-Sub (VGA) analóg. A két technológia eltér egymástól és a DVI által biztosított képminıség jelentısen felülmúlja a hagyományos VGA-val biztosítottat. Ajánlatkérı DVI csatlakozót kért, ami nem egyenértékő a D-Sub (VGA) csatlakozó DVI-ra való átalakításával, mert ez a jel továbbra is analóg minıségő marad. Másrészt a pluszjel azt jelenti, hogy mindkettı, tehát a digitális és az analóg jel küldésére is képesnek kell lennie. A nyertesnek hirdetett ajánlattevı átalakítót ajánlott meg, ami nem felel meg ajánlatkérı elıírásának. Kérelmezı szerint az átalakító elfogadásával ajánlatkérı megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését, a nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlatát a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján kellett volna érvénytelenné nyilvánítania. Tekintettel arra, hogy az átalakító egy jóval olcsóbb megoldás, mint a DVI és a VGA csatlakozó együttes megléte, kérelmezı álláspontja az, hogy az esélyegyenlıség sérelme itt is megvalósult. Akkor hasonlíthatóak össze az ajánlatok - különösen egy olyan eljárásban, ahol a legalacsonyabb összegő ellenszolgáltatás az elbírálás szempontja,- ha azonos mőszaki tartalommal rendelkeznek. 3. Ajánlatkérı elıírta a dokumentációban, hogy Optikai görgıs egér -rel kell szállítani. A nyertesnek hirdetett ajánlattevı görgetı-gomb nélküli PS/2 csatlakozású optikai egeret ajánlott meg. Az Optikai PS/2 megajánlása nem egyenértékő a dokumentációban elıírt Optikai görgıs egér -rel. Kérelmezı ismeretei szerint létezik olyan optikai egér, ami nem görgıs. Kérelmezı kifogásolta, hogy ajánlatkérı a nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlatát úgy fogadta el, hogy az ajánlatból nem volt megállapítható, hogy az egér rendelkezik-e görgetı gombbal, annak ellenére, hogy a dokumentációban ezt elıírta. Kérelmezı szerint ajánlatkérı kérı megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését. A nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlatát a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelenné kellett volna nyilvánítania ajánlatkérınek. 4. Ajánlatkérı elıírása szerint a számítógépet Front USB 2.0 -vel kell szállítani, mely követelményre a nyertes nem tett ajánlatot, legalább is nem állapítható meg az ajánlatából. Nem minden ház rendelkezik Front USB port(ok)kal, továbbá ajánlattevı kötelezettsége, hogy ajánlatát oly módon elkészíteni, hogy abból egyértelmően megállapítható legyen a termék mőszaki megfelelısége.

6 6 Kérelmezı szerint ajánlatkérı a nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlatát úgy fogadta el, hogy az ajánlatból nem volt megállapítható, hogy megajánlott ház Front USB kimenettel rendelkezik-e, annak ellenére, hogy a dokumentációban ajánlatkérı ezt elıírta. Kérelmezı szerint ajánlatkérı megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését, a Kventa Kft. ajánlatát a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelenné kellett volna nyilvánítania. Kérelmezı álláspontja, hogy ajánlatkérınek nem az a feladata, hogy vélelmezze azt, hogy a megtett ajánlat megfelel az általa elıírtaknak, hanem az, hogy ellenırizze, hogy a dokumentáció elıírásainak megfelelıen nyújtotta e be az ajánlatát az ajánlattevı. Ajánlatkérı az alaptalan kérelem elutasítását kérte. Közölte, hogy az ajánlatok mőszaki tartalomnak való megfelelését az Internet útján is ellenırizte, így pl. a Kventa Kft. honlapját is felkeresték. 1. Ajánlatkérı szerint a Kbt a nem teszi lehetıvé, hogy ajánlatkérı pontos típust határozzon meg. Az ajánlatban a Pentium 4 (2,8 GHz dual core) pontosítására volt szükség, hiszen a Pentium4 2,8 GHz processzor a más technológiára épülı dual core, vagyis kétmagos processzoroknak az elıdje. Ajánlattevık az ellentmondásra figyelemmel kérdést intéztek ajánlatkérıhöz. Ajánlatkérı kiegészítı tájékoztatás keretében adott válaszát, mely szerint Intel Pentium D vagy Intel Core 2 Duo processzor a megfelelı csak úgy értelmezhették az ajánlattevık, hogy a megajánlható processzor a két CPU által meghatározott tartományba kell essen. A nyertes által megajánlott Dual Core 2140 típusú processzor az Intel nyilatkozata szerint ilyen. Ajánlatkérı írásban elıterjesztett érdemi észrevételéhez mellékelte az Intel Hungary Ltd. kereskedelmi képviselet október 3-án kelt levelének fénymásolt példányát mely szerint az Intel Pentium Dual Core E2140 processzor teljesítménye meghaladja a 2.8 GHz-es órajelő Intel Pentium D processzorok teljesítményét, mert lényegesen modernebb technológiával készülnek és modernebb az achitektúrájuk. Ajánlatkérı tárgyalási nyilatkozatában elismerte, hogy a nyertes ajánlatában egyenértékőségi nyilatkozat nem szerepel. Ajánlatkérı szerint a kiegészítı tájékoztatás keretében lehetıvé tett Intel Pentium D processzor vagy Intel Core 2 Duo processzor vonatkozásban nem írta elı a 2,8 GHz gigaherc sebességet, a szeptember 11-i kiegészítı tájékoztatásban a 2,8 GHz nem került feltüntetésre a processzorok mellett. 2. Ajánlatkérı szerint kiegészítı tájékoztatás keretében adott válasza egyértelmővé tette, hogy a DVI átalakítót elfogadja.

7 7 A monitorok paraméterei között a DVI csatlakozót azért szerepeltette, hogy ne elavult monitorokat ajánljanak meg. Álláspontja szerint a pluszjel nem és -t jelent. Az ajánlattevık több mint a fele ezt a megoldást választotta. 3. Ajánlatkérı szerint gyakorlatilag nem lehet olyan PS2 optikai egeret kapni, amely nem görgıs, ezért ajánlattevı nyilatkozata alapján elfogadta, hogy a kiírásnak megfelelı eszközt szállít. Ajánlatkérı számára egyértelmő volt, hogy az optikai egér az egyben görgıs egér is, ebbıl adódóan e körben nem kért további információt. Álláspontja szerint a nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata megfelel az ajánlatkérıi elıírásoknak. Nem volt tudomása arról, hogy létezik olyan optikai egér, amely nem görgıs. 4 A Front USB követelménynek való megfelelést ajánlatkérı az ajánlattevı nyilatkozata alapján látta biztosítottnak. Ajánlatkérı az ajánlat vizsgálata során tapasztalta, hogy a nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata nem tartalmaz az USB kimenetre vonatkozó információt, de ajánlatkérı mőszaki ismeretei, illetıleg az ajánlattevı honlapján szereplı információ szerint a megajánlott konfigurációban a nyertes által megajánlott ház elılapja USB kimenetel rendelkezik, ezért az ajánlatot elfogadta. Ajánlatkérı bejelentette, hogy a II. rész tekintetében az eljárást lezáró szerzıdés megkötését a Döntıbizottság érdemi határozatának meghozataláig elhalasztotta. Egyéb érdekeltként a Kventa Kft. a kérelem elutasítását kérte. 1. A dokumentációban írtakat valamint a kiegészítı tájékoztatásban foglaltakat egyéb érdekelt úgy értelmezte, hogy a Pentium D 2.8 GHz processzor volt a minimális követelmény, melynek teljesítményét a megajánlott Intel Pentium Dual Core E2140 processzor felülmúlja. A technológiai váltással egyidejőleg módosult a processzorok elnevezésének belsı jelentéstartalma is, ugyanis addig csak a Pentium D xxx jelöléső processzorok számítottak Dual Core processzornak és a Exxxx jelölésőek pedig Core 2 Duo-nak. Az újonnan megjelenı egyéb érdekelt részérıl is megajánlott processzor Exxxx jelöléső, ami a Core 2 Duo jellemzıje volt eddig, azonban a hivatalos elnevezése dual-core E2140 lett. Így fordult elı, hogy ajánlatában az Intel Pentium Dual-Core E2140 processzort tévesen Intel Core 2 Duo E2140-ként nevesítette. 2. Egyéb érdekelt szerint kérdésre adott válaszban ajánlatkérı lemondott a digitális jelforrás lehetıségérıl. Nincs tudomása arról, hogy létezik olyan alaplap, melyen lenne VGA vezérlı és DVI csatlakozó is. 3. Hivatkozott arra, hogy a Kbt. 70. (1) bekezdés szerinti nyilatkozott, hogy ajánlatát a dokumentációban meghatározott feltételek szerint készítette el.

8 8 Nincs tudomása arról, hogy létezne olyan optikai egér, amely ne lenne egyben görgetı gombos is. Az optikai egek drágábbak, így eleve tartalmazzák a görgetı gombot. 4. Az ajánlatban a Kbt. 70. (1) bekezdés szerint nyilatkozott egyéb érdekelt, hogy ajánlatukat a dokumentációban meghatározott feltételek szerint készítették el, ez az jelenti, hogy teljesítik az összes elıírt követelményt, tehát a Front USB 2.0 kitételt is. A Döntıbizottság ideiglenes intézkedést nem alkalmazott, mert annak jogszabályi feltételei nem álltak fenn. Ajánlatkérı a Kbt. negyedik része szerinti egyszerő eljárást folytatott le. A Kbt (3) bekezdés elsı fordulata szerint az eljárásban az ajánlatkérı az ajánlattételi felhívásban meghatározott feltételekhez, az ajánlattevı pedig az ajánlatához kötve van, kivéve, ha az eljárás tárgyalásos. A (4) bekezdés szerint az ajánlatkérı az ajánlatok elbírálásának befejezésekor külön jogszabályban meghatározott minta szerint írásbeli összegezést köteles készíteni az ajánlatokról. Az írásbeli összegezést az ajánlatkérı köteles a szerzıdéskötés elıtt az összes ajánlattevınek megküldeni. Az összegezés a Közbeszerzési Értesítıben is közzétehetı. A Kbt (6) bekezdése szerint az egyszerő közbeszerzési eljárásban az eljárás megindítására a 48. (2)-(3) bekezdése; az ajánlattételi felhívásra az 52. ; a kiegészítı tájékoztatásra az 56. ; a bírálati szempontokra az 57. (1)-(5) bekezdése; az ajánlatra a 70. (1) bekezdése és a 73. ; az ajánlattételi határidıre és az ajánlati kötöttségre a 74. (6) bekezdése és a 75. (2) bekezdése; az ajánlatok benyújtására és felbontására a ; az ajánlatok elbírálására a , a ; az ajánlatok elbírálásáról szóló tájékoztatásra a 97. ; a szerzıdés megkötésére a 99. (1), (3)-(4) bekezdése; valamint tárgyalás esetén a 128. is megfelelıen alkalmazandó azzal, hogy az ajánlati felhívás helyett ajánlattételi felhívást kell érteni. Az egyszerő közbeszerzési eljárás kapcsán a hirdetmények megküldésére és közzétételére a 249. is megfelelıen alkalmazandó. A Kbt (7) bekezdése szerint az egyszerő közbeszerzési eljárásban a törvény és címének, valamint 32. címének a (6) bekezdésben fel nem sorolt rendelkezései is megfelelıen alkalmazhatóak. A Kbt. 70. (1) bekezdése szerint az ajánlattevınek az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelıen kell ajánlatát elkészítenie és benyújtania.

9 9 Az ajánlatnak tartalmaznia kell különösen az ajánlattevı kifejezett nyilatkozatát az ajánlati felhívás feltételeire, a szerzıdés teljesítésére, a kért ellenszolgáltatásra, valamint arra vonatkozóan, hogy a nyertessége esetén a közbeszerzési eljárás alapján megkötött szerzıdés teljesítése céljából, e szerzıdésen alapuló szerzıdéseiben saját magára vonatkozó kötelezettségként vállalja a 305. (1)-(3) bekezdése és a 306/A. (1) és (2) bekezdése szerinti elıírások érvényesítését. A Kbt. 81. (1) bekezdése alapján az ajánlatok elbírálása során az ajánlatkérınek meg kell vizsgálnia, hogy az ajánlatok megfelelnek-e az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek. A Kbt. 81. (3) bekezdése kimondja, hogy az ajánlatkérı köteles megállapítani, hogy mely ajánlatok érvénytelenek, illetıleg van-e olyan ajánlattevı, akit az eljárásból ki kell zárni. A Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja szerint az ajánlat érvénytelen, ha egyéb módon nem felel meg az ajánlati felhívásban és a dokumentációban, valamint a jogszabályokban meghatározott feltételeknek; A Kbt. 89/A. (2) bekezdése szerint nem nyilvánítható érvénytelennek - a közbeszerzési mőszaki leírás teljesítmény- és funkcionális követelményekre való hivatkozással történı meghatározása esetén - az európai szabványt közzétevı nemzeti szabványnak, európai mőszaki engedélynek, közös mőszaki elıírásnak, nemzetközi szabványnak vagy valamely európai szabványügyi szervezet által kidolgozott mőszaki ajánlásnak megfelelı ajánlat, amennyiben ezek a leírások az ajánlatkérı által megállapított teljesítményre, illetve funkcionális követelményekre vonatkoznak. Az ajánlattevınek az ajánlatában - megfelelı módon, bármely megfelelı eszközzel - bizonyítania kell, hogy a szabványnak megfelelı termék, szolgáltatás vagy építési beruházás megfelel az ajánlatkérı által meghatározott teljesítmény-, illetve funkcionális követelményeknek. Megfelelı eszköz lehet különösen a gyártótól származó mőszaki dokumentáció vagy valamely független, szakmailag elismert szervezet [58. (6) bekezdés] minısítése. A Döntıbizottság vizsgálta, hogy a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján érvénytelen-e a II. rész vonatkozásában nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata arra tekintettel, hogy az általa megajánlott processzor nem felel meg a ajánlatkérıi elıírásnak.

10 10 Ajánlatkérı dokumentációját, kérdésekre adott válaszát a Kbt-ben meghatározott jogvesztı határidın belül nem támadták meg, így ahhoz mind az ajánlatkérı, mind ajánlattevık kötve vannak, így a Döntıbizottság a dokumentáció, valamint a kérdésekre adott válasz tartalma alapján bírálta el a jogorvoslati kérelmet. A dokumentáció szerint a processzornak Intel Pentium 4 (min. 2,8 GHz dual core) processzornak kell lennie. Ajánlatkérı kiegészítı tájékoztatás keretében adott válasza szerint Intel Pentium D, vagy Intel Core 2 Duo processzor megajánlható. A Döntıbizottság megállapította, hogy a II. rész tekintetében nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata 82. oldalán INTEL CORE 2 DUO S775 E GHz processzort, ténylegesen Intel Pentium Dual-Core E2140 típusjelzéső processzort ajánlott meg, amely a Döntıbizottság megítélése szerint nem felel meg ajánlatkérı elızıekben ismertetett konkrét elıírásának. A Kbt. rendelkezései alapján ajánlatkérı a felhívásban és a dokumentációban írhatja elı, a kiegészítı tájékoztatás keretében pontosíthatja az ajánlattevıvel, illetve az ajánlattal szemben támasztott elvárásait. Ajánlattevı csak abban az esetben tehet érvényes ajánlatot, ha a felhívásban és a dokumentációban meghatározott, a kiegészítı tájékoztatást keretében pontosított valamennyi feltételt maradéktalanul teljesíti. Ajánlatkérı elıírásaihoz maga is kötve van, az ott megfogalmazottaknak utóbb maga sem adhat olyan értelmet, amely a felhívás, dokumentáció, kiegészítı tájékoztatás tartalmából nem következik. A Döntıbizottság nem fogadta el ajánlatérı álláspontját mely szerint elıírása oly módon értelmezhetı, hogy az általa közölt két CPU által meghatározott tartományba esı processzorok megajánlhatóak. A Döntıbizottság nem fogadta el ajánlatérı álláspontját, atekintetben sem, hogy a Kbt. 58., így a Kbt. 89/A -ra tekintettel megfelel a mőszaki követelményeknek a Kventa Kft. processzorra tett ajánlata. A Kbt. 89./A. (2) bekezdése alapján ugyanis, amennyiben ajánlattevı eltér a mőszaki leírás szerinti feltételektıl, az ajánlatában köteles bizonyítani, hogy az ajánlatkérı által meghatározott teljesítmény-, funkcionális követelményeknek megfelelı ajánlatot tett. A Döntıbizottság megállapította, hogy a II. rész tekintetében nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata nem tartalmazott erre vonatkozó bizonyítást. Tekintettel arra, hogy a megajánlott processzor nem felel meg az ajánlatkérıi elıírásnak és az egyenértékőség vizsgálatát kizárta az, hogy a nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata nem tartalmazott bizonyítékot a Kbt. 89/A.(2) bekezdés szerinti megfelelésre, az órajelsebesség tekintetében vizsgálatra nem kerülhetett sor.

11 11 A Döntıbizottság megállapította, hogy ajánlatkérı jogsértıen járt el, amikor a kiegészítı tájékoztatással pontosított dokumentáció elıírásának meg nem felelı processzort megajánló Kventa Kft. II. részre tett ajánlatának érvénytelenségét nem állapította meg a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján. Ajánlatkérı az érvénytelenség megállapításának elmulasztásával megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését, ezért a Döntıbizottság ebben a részben helyt adott kérelmezı jogorvoslati kérelmének. Kérelmezı kifogásolta hogy a nyertesnek hirdetett ajánlattevı átalakítót ajánlott meg, ami nem felel meg ajánlatkérı elıírásának. Ajánlatkérı az ajánlati dokumentációban elıírta, hogy az irodai munkaállomás VGA kártya + DVI csatlakozóval rendelkezzen. Kiegészítı tájékoztatás keretében azt közölte, hogy az alaplapi VGA + DVI megoldás megfelelı. Ajánlatkérı fenti elıírása alapján a Döntıbizottság szerint az irodai munkaállomásnak rendelkeznie kell akár kártyán, akár alaplapon elhelyezett VGA és DVI kimeneti porttal egyaránt. A Döntıbizottság megállapította, hogy a II. rész tekintetében nyertesnek hirdetett ajánlattevı által megajánlott irodai munkaállomás nem rendelkezik VGA és DVI porttal. A Kventa Kft. ajánlata 82. oldalán az Optima Offic PC konfigurációt VGA->DVI átalakítóval ajánlotta meg, amely Döntıbizottság megítélése szerint nem felel meg ajánlatkérı elızıekben ismertetett kiegészítı tájékoztatás keretében pontosított elıírásának. A Döntıbizottság megállapította, hogy ajánlatkérı jogsértıen járt el, amikor a kiegészítı tájékoztatással pontosított dokumentáció elıírásának meg nem felelı Kventa Kft. II. részre fentiek szerint tett ajánlatának érvénytelenségét nem állapította meg a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján. Ajánlatkérı az érvénytelenség megállapításának elmulasztásával megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését, ezért a Döntıbizottság ebben a részben helyt adott kérelmezı jogorvoslati kérelmének. Kérelmezı szerint ajánlatkérı megsértette az esélyegyenlıség alapelvét is azzal, hogy II. rész tekintetében nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlatát nem nyilvánította érvénytelenné a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján abból az okból, hogy az a processzorra, valamint a VGA és DVI kimeneti port tekintetében meghatározott ajánlatkérıi elıírásoknak nem felel meg. A Kbt. 1. (2) bekezdése szerint az ajánlatkérınek esélyegyenlıséget és egyenlı bánásmódot kell biztosítania az ajánlattevık számára.

12 12 A Döntıbizottság álláspontja szerint különös figyelemmel kell vizsgálni ajánlatkérı eljárását a tekintetben, hogy amennyiben a Kbt specifikus szabályozásának megsértése megállapításra kerül, akkor ezen túlmenıen bekövetkezik-e az alapelvi sérelem. Jelen esetben nem volt megállapítható olyan többlet tényállási elem, mely a tételes jogsértésen felül alapelvi jogsérelem fennállását is megalapozná, ezért a Döntıbizottság az alapelvi sérelmet önálló jogsértésként nem állapította meg, az erre irányuló kérelmi elemet elutasította. A dokumentációban ajánlatkérı elıírta, hogy az irodai munkaállomást Optikai görgıs egér -rel kell szállítani, rendelkeznie kell Front USB2.0 kimenettel. A Döntıbizottság a jogorvoslati kérelemre tekintettel vizsgálta, hogy ajánlatkérı jogszerően foglalt-e állást akkor, amikor úgy döntött, hogy a Kventa Kft. ajánlata e mőszaki elıírásoknak megfelel. A Kventa Kft. ajánlata 82. oldalán tartalmazza az irodai munkaállomásra vonatkozó ajánlatát, e helyen nevesítette, hogy KVENTA Optima Office PC konfiguráció részeként PS/2 csatlakozású optikai egérre tett ajánlatot. A Döntıbizottság megállapította, hogy az ajánlat egyéb, más helyén a II. részre megajánlott egér tekintetében részletesebb ismertetést nem adott. Egyáltalán nem tartalmaz II. rész tekintetében nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlata közlést a Front USB kimenetre vonatkozóan. A Döntıbizottság megállapította, hogy a II. rész tekintetében nyertesnek hirdetett ajánlattevı ajánlatából nem állapítható meg, hogy az általa megajánlott optikai egér, görgıs egér, továbbá az sem, hogy a munkaállomás rendelkezik-e Front USB2.0 kimenettel. A Döntıbizottság álláspontja szerint, az ajánlatkérı által egyértelmően megadott, konkrét elıírásra nézve az ajánlatnak is egyértelmő, konkrét információt kell adnia, melyet a Kbt. 70. (1) bekezdés szerinti nyilatkozat nem helyettesít. Önmagában az a körülmény, hogy az ajánlattevı szerint ajánlatát a dokumentációban meghatározott feltételek szerint készítette el, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy az ajánlat ténylegesen is teljesíti az ajánlatkérı kifejezett igényeit. Az ajánlatkérı által pontosan meghatározott követelményekre, ajánlattevı ajánlatának konkrét közlést kell tartalmaznia. Az ajánlatkérınek pedig az általa meghatározott követelményekre vonatkozóan az ajánlattevı által az ajánlatban közölt konkrét adatok, mőszaki paraméterek alapján kell megállapítania, hogy az ajánlat megfelel-e saját elıírásainak.

13 13 Amennyiben az ajánlattevıi nyilatkozat helyettesíthetné az ajánlatkérıi elvárásokra vonatkozó konkrét közlést, úgy ajánlatkérınek kizárólag az ajánlati nyilatkozat meglétét kellene megvizsgálnia az ajánlat érvényességével kapcsolatban, hiszen a felhívás és a dokumentáció valamennyi feltételének való megfelelést tartalmazza, ez azonban a Kbt. egyetlen rendelkezésébıl sem vezethetı le. A Döntıbizottság megállapította, hogy ajánlatkérı jogsértıen járt el, amikor a dokumentáció elıírásának meg nem felelı Kventa Kft. II. részre fentiek szerint tett ajánlatának érvénytelenségét nem állapította meg a Kbt. 88. (1) bekezdés f) pontja alapján. Ajánlatkérı az érvénytelenség megállapításának elmulasztásával megsértette a Kbt. 81. (3) bekezdését, ezért a Döntıbizottság helyt adott kérelmezı 3. és 4. jogorvoslati kérelmi elemének. A Döntıbizottság szükségesnek tartja megjegyezni, hogy az ajánlatok megfelelıségét a benyújtott ajánlatok vizsgálata alapján kell ajánlatkérınek megítélnie. Az ajánlat érvényessége a benyújtott ajánlat tartalma alapján állapítható meg. Az ajánlatkérı részérıl igényelt, de az ajánlatban nem szereplı adatok, információk kizárólag a Kbt. által lehetıvé tett körben, a törvényben meghatározott eljárási rend szerint pótolhatóak. Ezért a benyújtott ajánlatok vizsgálata, a vizsgálat eredményeként az ajánlat érvénytelenségének megállapítása nem mellızhetı arra hivatkozással, hogy az ajánlatból hiányzó adatok, információk egyéb forrásból, így az elbírálást végzık tudomása, esetleg az Internet útján megszerezhetıek voltak. A Kbt. 91. (1) bekezdése szerint az eljárás nyertese az az ajánlattevı, aki az ajánlatkérı részére az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott feltételek alapján, valamint az 57. (2) bekezdésében meghatározott bírálati szempontok egyike szerint a legkedvezıbb érvényes ajánlatot tette. Tekintettel arra, hogy ajánlatkérı jogsértıen, érvénytelen ajánlatot bírált el érdemben, és érvénytelen ajánlatot hirdetett ki nyertesnek, megsértette a Kbt. 91. (1) bekezdését. A Döntıbizottság a Kbt (1) bekezdésében biztosított hatáskörében eljárva a Kbt (2) bekezdés a) pontja alapján a megalapozatlan kérelmi elemet elutasította, Kbt (2) bekezdés c) pontja alapján megállapította a jogsértés megtörténtét, a Kbt (2) bekezdés e) pontja alapján a jogsértés megállapítása mellett megsemmisítette az ajánlatkérı eljárást lezáró döntését. A Kbt (1) bekezdése szerint a Döntıbizottság a jogkövetkezményeket együttesen is alkalmazhatja.

14 14 A Kbt (3) bekezdés e) pontja értelmében a Döntıbizottság bírságot szabhat ki az e törvény szabályait megszegı, illetıleg a nyilvánvaló jogsértés ismeretében szerzıdést kötı szervezettel (személlyel), valamint a jogsértésért, illetıleg a szerzıdéskötésért felelıs személlyel, illetıleg a szervezettel jogviszonyban álló a jogsértésért felelıs személlyel és szervezettel szemben. A Kbt (3) bekezdése szerint a Közbeszerzési Döntıbizottság annak eldöntésében, hogy indokolt-e a bírság kiszabása, illetıleg a bírság összegének megállapításában az eset összes körülményét így különösen a jogsérelem súlyát, a közbeszerzés tárgyát és értékét, a jogsértésnek a közbeszerzési eljárást lezáró döntésre gyakorolt befolyását, az e törvénybe ütközı magatartás ismételt tanúsítását, a jogsértınek az eljárást segítı együttmőködı magatartását veszi figyelembe. A bírság összegének megállapításakor figyelembe kell venni azt is, ha a jogsértés nyilvánvalóan szándékos volt. A Kbt (4) bekezdése szerint a 340. (3) bekezdésének e) pontja, valamint (4)-(6) bekezdése szerinti bírság mértéke a közbeszerzés értékének legfeljebb harminc százaléka lehet. A Döntıbizottság a jogsértés megállapítása mellett a bírság alkalmazását indokoltnak ítélte. A Döntıbizottság szerint ajánlatkérı súlyos jogsértést valósított meg azzal, hogy az érvénytelen ajánlatot bevonta az értékelésbe és az érvénytelen ajánlatot benyújtó ajánlattevıt hirdette ki nyertesnek. A bírság összegének meghatározása során Döntıbizottság figyelemmel volt a közbeszerzés alacsonyabb értékére, (A beszerzés becsült értéke N Ft, a jogorvoslattal támadott II. rész tekintetében az ajánlatok N Ft és N Ft közöttiek.) valamint arra a körülményre, hogy az eljárást lezáró döntés megsemmisítése által a jogsértés reparálható. A fentiek alapján a Döntıbizottság az elkövetett jogsértéssel a rendelkezı részben megjelölt bírság összegét találta arányban állónak. A Döntıbizottság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján úgy ítélte meg, hogy nem vonható le megalapozott következtetés a megállapított jogsértésért felelıs személyre, így személyi bírságot nem szabott ki. A Döntıbizottság a Kbt. 340 (2) bekezdés f) pontja és a 341. (6) bekezdés alapján rendelkezett a költségek viselésérıl. Kérelmezı jogorvoslati kérelmében költségigény megjelölése és ezt alátámasztó dokumentum nélkül azt kérte, hogy a Döntıbizottság marasztalja ajánlatkérıt az igazgatási szolgáltatási díj és jogorvoslati eljárás költségeiben.

15 15 Kérelmezı költségei összegének megjelölése és ennek igazolása hiányában a Döntıbizottság nem volt abban a helyzetben, hogy az eljárási költség összege tekintetében bizonyítékra alapított, megalapozott döntést hozhasson, ezért a rendelkezı részben foglaltak szerint határozott. A bírósági jogorvoslatot a Kbt (1) bekezdése biztosítja. Budapest, november 9. Dr. Bátorligeti Márta sk közbeszerzési biztos Fábián Péter sk közbeszerzési biztos Dr. Varga László sk közbeszerzési biztos A kiadmány hiteléül: Liszi Barbara Kapják: 1. AMIX-digital Informatikai Kft. (1181 Budapest, Zádor u. 4.) 2. Fıvárosi Szabó Ervin Könyvtár (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 4.) 3. EuroOne Számítástechnikai Zrt. (1145 Budapest, Újvilág u ) 4. Nádor Rendszerház Kft. (1141 Budapest, Öv u. 3.) 5. e-selectrade Computer Kft. (1106 Budapest, Fehér út 10.) 6. FEFO Kft. (1135 Budapest, Jász u ) 7. Delta Informatika Zrt. (1033 Budapest, Szentendrei út ) 8. Flaxcom Elektronikai és Kereskedelmi Kft. (1149 Budapest, Mogyoródi út 53.) 9. Kventa Kft. (2040 Budaörs, Vasút u. 15.) 10. Inter-Computer-Informatika Zrt. (1075 Budapest, Károly krt. 3/a.) 11. Módus Office-Holding Informatikai és Ügyviteli Zrt. (1087 Budapest, Könyves K. krt. 76.) 12. Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Zrt. (1016 Budapest, Mészáros u. 58/b.) 13. WSH Számítástechnikai Oktató és Szolgáltató Kft. (1133 Budapest, Árbóc u. 6.) 14. Lansoft Informatikai Kft. (1135 Budapest, Szent L. út 71.) 15. Baumspeed Kft. (1119 Budapest, Fehérvári út 77/c) 16. SzinvaNet Kft. (1149 Budapest, Mogyoródi út 32.) 17. Albacomp Zrt. (8000 Székesfehérvár, Mártírok útja 9.) 18. TRANDEX Infokommunikációs Zrt. (1116 Budapest, Barázda u. 38.) 19. Partner-Computer Kft. (2000 Szentendre, Berek u. 1.) 20. Közbeszerzések Tanácsa Elnöke (1024 Budapest, Margit krt. 85.) 21. Irattár

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot K Ö ZB E S Z E R Z É S E K T A N Á C S A K Ö ZB E S Z E R Z É S I D Ö N TİB I ZO T T S Á G 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.93/4 /2007. Tárgy:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.156/ 10/2007. Tárgy: A Danubius Zrt. Pécsi Szállodák jogorvoslati

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D. 532/5 /2008. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot.

H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt. sz.: D.75/ 10 /2007. Tárgy: A Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési

Részletesebben

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t.

Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.:D.752/4 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.915/5/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. Ikt.sz.: D.1006/14/2011. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi V É G Z É S-t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 782 /4 /2010.

Részletesebben

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, és bírósági felülvizsgálata sem kérhetı. I N D O K O L Á S Ikt. sz.: D.118/9/2013. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály

Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály Szám:3/50121-27/2010. Ügyintézı: Hardy László Keszthely Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály 8360, Keszthely, Fı tér 1. Tel.: 83/505-550; Fax.: 83/505-568 vuz@keszthely.hu OTTO HUNGARIA

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D. 409/3/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról mobiltelefonok beszerzése tárgyban verseny újbóli megnyitásával lebonyolított közbeszerzés eljárásban 1) Az Ajánlatkérő neve, címe, elérhetősége: Nemzeti

Részletesebben

... / 2010. É r t é k e l é s

... / 2010. É r t é k e l é s ... / 2010 É r t é k e l é s Sárospatak, Kistérségi Járóbeteg Központ kivitelezése elnevezéső meghívásos közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakaszában a beérkezett ajánlatokról Az ajánlatkérı Sárospatak

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi J<=?

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi J<=? érl ''SoS.od.oh I KUOAl'KST FŐVÁROS X. KKKOl\Y\ KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT '/.AT Polgármesteri I li.viiiiiln Iklsz.: D.363/ /2008. KÖZBESZERZÉSE^T^A'CS'A KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBI^gTADSi^ Budapest, Marg 'íkrt.

Részletesebben

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. Az eljárás során felmerült költségeiket ezt meghaladóan a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.73/10/2017. A Közbeszerzési

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot

H A T Á R O Z A T-ot Ikt. sz.: D. 829/ 6 /2009. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.863/18/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S - t. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.87/14/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot:

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot: KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D. 226/8 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Hajdúszoboszló Város Önkormányzata 4200 Hajdúszoboszló, Hısök tere 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Informatikai eszközök

Részletesebben

V É G Z É S -t. Az eljárás során felmerült további költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S -t. Az eljárás során felmerült további költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZE RZÉSI DÖ NTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.:D.989/15/2016. A Közbeszerzési

Részletesebben

IV.1.1) A Kbt. mely része, illetve fejezete szerinti eljárás került alkalmazásra: Kbt. Harmadik rész

IV.1.1) A Kbt. mely része, illetve fejezete szerinti eljárás került alkalmazásra: Kbt. Harmadik rész 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: MTA Természettudományi

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Adó- és Vámhivatal címe: 1054 Budapest, Széchenyi utca 2. telefonszáma: 373-1661 fax száma: 373-1798 e-mail címe: kh.kf@nav.gov.hu;

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. számú melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez 1. Az ajánlatkérı neve címe: Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Kft. 6600 Szentes, Kossuth u. 3335. 2. A közbeszerz tárgya mennyisége: Informatikai

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Lajosmizse Város Önkormányzata 6050 Lajosmizse, Városház tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.238/11/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-4/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. február 3-án 9.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

1525 Postafiók 166. Tel.: Fax: H A T Á R O Z A T-ot.

1525 Postafiók 166. Tel.: Fax: H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt. sz.: D.356/5/2008. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés

M&M COMPUTER. Előzetes vitarendezés Előzetes vitarendezés M&M COMPUTER Számítás- és Irodatechnikai Kereskedelmi Kft. 7623 Pécs, Mártírok u. 42. Telefon: 72-516-516 Fax:72-516-529 e-mail : info@mmcomputer.hu http://www.mmcomputer.hu Az ajánlatkérő:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.574/12/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás 1.) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és faxszáma Ajánlatkérı neve: Tolna Város Önkormányzata Címe: 7130 Tolna, Hısök tere 1. Telefon: 06 74 540-800 Fax: 06 74 443-805 E-mail cím:

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Nemzeti, Kbt. 113. Nyílt eljárás - E50 - Bírálati szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

J E L E N L É T I Í V

J E L E N L É T I Í V J E L E N L É T I Í V a Pilis Város Önkormányzata által kezdeményezett, PILISI GERJE-FORRÁSVIDÉK TÁJRENDEZÉS REKONSTRUKCIÓ MŐSZAKI ELLENİRZÉSE (KÉ-12153/2009) tárgyú, egyszerő közbeszerzési eljárás eredményhirdetése

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottság 2010. szeptember 8-i, valamint a Költségvetési Bizottság 2010. szeptember 7-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottság 2010. szeptember 8-i, valamint a Költségvetési Bizottság 2010. szeptember 7-i ülésére Baranya Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Költségvetési Bizottsága elnöke Baranya Megyei Önkormányzat Közgyőlésének Gazdasági és Foglalkoztatási Bizottsága elnöke 776-10/2010 ELİTERJESZTÉS Baranya Megyei

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.479/17/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt)

Részletesebben

Keretmegállapodás azonosító száma: KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Keretmegállapodás azonosító száma: KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez 30 Óbudai Egyetem részére a 25/2018. (II. 26.) Korm. rendelet alapján nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősített EFOP-4.2.1-16-2017-00020

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT Sátoraljaújhely Város Önkormányzata valamint Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala - mint ajánlatkérı - közbeszerzési eljárásai elıkészítésének, lefolytatásának

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 dontobizottsag@közbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt. sz.: D.787/ 10 /2009. A

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Ajánlatkérı: Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 7. melléklet a /2009. (...) IRM rendelethez Hivatalos név: Balatonboglár Város Önkormányzata Postai cím: Erzsébet u. 11.

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. sz. Kapcsolattartó

Részletesebben

Tisztelt Döntőbizottság! A FŐTAXI ZRt (1087 Budapest, Kerepesi út 15.) kérelmező képviseletében eljárva, az Országgyűlés Hivatala (1055 Budapest, Koss

Tisztelt Döntőbizottság! A FŐTAXI ZRt (1087 Budapest, Kerepesi út 15.) kérelmező képviseletében eljárva, az Országgyűlés Hivatala (1055 Budapest, Koss 1!:f>irmS7r:rtrí-S h(i/.13i.tii! ;YIi\j 11AjY)S.^G i)ü!vfoil!/ 7-1 ;Sn6 Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottság 1026 Budapest, Riadó u. 5. jogorvoslati eljárás kezdeményezése iránti kérelme

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot:

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot: Ikt. sz.: D.44 / 13 /2011. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1. sz. mellékelt AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS modellezı rendszer tervezése és kifejlesztése Baranya és Somogy megyében és kiemelten Pécsen címő pályázathoz könyvvizsgálói jelentés elkészítésére 1 AZ AJÁNLATTÉTELI

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. Az eljárás során rész-ajánlattétel lehetősége megengedett az Ajánlattevők számára.

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. Az eljárás során rész-ajánlattétel lehetősége megengedett az Ajánlattevők számára. / 1lo{í. OHAC00002865 ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1 Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalayu. 10-14. 2 A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: PC-k és monitorok

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.:D.488/9/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı:

Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: Hirdetmény tulajdonságai Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2009 / 103 Ajánlatkérı: Dorogi Városüzemeltetési Nonprofit KFT. Molnárné Király Éva Ügyvezetı Nyertes ajánlattevı: RELABOR Foglalkozási

Részletesebben

Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményéről

Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményéről MÁTÉSZALKA VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 4701. Mátészalka, Hősök tere 9. Tel.: 44/501-358 Fax: 44/501-360 Száma: 304-29/2007 Tájékoztatás a panelprogram kivitelezőjének kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás

Részletesebben

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Írásbeli összegezés az ajánlatok elbírálásáról Ellenőrzési tevékenység során végzett adatelemzéshez egyéb hardver és szoftver eszközök beszerzése 3 részteljesítéssel tárgyban, verseny újbóli megnyitásával

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek az Esze Tamás általános iskola

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot.

H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 e-mail cím:dontobizottsag @ kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt. sz.: D. 503/7

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.176/4/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége:

Részletesebben

HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA

HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA HIRDETMÉNY NÉLKÜLI TÁRGYALÁSOS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Ajánlatkérı: Magyar Állami Operaház 1061 Budapest, Andrássy út 22. A beszerzés tárgya: A Budapesti Operabál eszközparkjának

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.663/8 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság)

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf. 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.51/8 /2008. Tárgy: Az Állami Számvevőszék által hivatalból kezdeményezett

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/ ; ; Fax: 74/ HATÁROZATOT:

Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/ ; ; Fax: 74/ HATÁROZATOT: Szekszárd Megyei Jogú Város Helyi Választási Bizottság 7100 Szekszárd, Béla király tér 8. Tel.: 74/504-100; 504-180; Fax: 74/510-251 Ikt.sz.: IV.280-6/2014. HATÁROZATI KIVONAT SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: neve: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet címe: 1096 Budapest, Haller u. 29. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Szıtt

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége:

Részletesebben

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S - t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.301/2/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 9. melléklet a 92./2011. (XII. 30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége:

Részletesebben

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1126 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Postafiók 166. Tel: 882-8594, Fax: 882-8593 E-mail cím: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.669/ 3/2012. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Az érettségi vizsgához kapcsolódó feladatírás

Részletesebben

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI

8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI 8. melléklet a 92/2011. (XII.30.) NFM rendelethez A SZERZİDÉS TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK I. SZAKASZ: A SZERZİDÉS ALANYAI I.1) AZ AJÁNLATKÉRİKÉNT SZERZİDİ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Lajosmizse

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776, Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.262/ 8 /2008. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság)

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére)

KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére) KÖZBESZERZÉSI SZAKVÉLEMÉNY (a bíráló bizottság jogorvoslati eljárást követő ülésére) Közbeszerzés tárgya: Szentendre Város Önkormányzata Vállalkozási szerződés Szentendre Duna-korzó árvízvédelmi gát programmal

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI Nemzeti, Kbt. 113. Nyílt eljárás - EKR000800022018 E50 - Bírálati szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpont Többféle

Részletesebben

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10

AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL KÉSZÍTETT ÍRÁSBELI ÖSSZEGEZÉS MINTA 1 / 10 TÁJÉKOZTATÓ A MINTA HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOSAN A jelen minta azzal a céllal készült, hogy segítséget nyújtson az európai uniós forrásból

Részletesebben

A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. Ikt.sz.: D.959/ 13/2010. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Folyószámla-, forgóeszköz- és bérhitel szerz dések átstrukturálása

Folyószámla-, forgóeszköz- és bérhitel szerz dések átstrukturálása AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS Enying Város Önkormányzata ajánlatkér által ajánlattételi felhívás megküldés útján Folyószámla-, forgóeszköz- és bérhitel szerz dések átstrukturálása tárgyban indított, beszerzési

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi: V É G Z É S -t

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az alábbi: V É G Z É S -t KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Ikt.sz.: D.652/ 11/ 2010.. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) meghozta az

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. Az eljárás során rész-aiánlattétel lehetősége megengedett az Ajánlattevők számára.

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL. Az eljárás során rész-aiánlattétel lehetősége megengedett az Ajánlattevők számára. OHAC00002832 32 ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1 Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalayu. 10-14. 2 A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: PC-k és monitorok beszerzése

Részletesebben

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L

Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L Ö S S Z E G E Z É S A Z A J Á N L A T O K E L B Í R Á L Á S Á R Ó L 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (székhely: 1132 Budapest, Visegrádi utca 49.) 2. A közbeszerzés

Részletesebben

Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak szerint

Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak szerint Vissza Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2010 / 115 Ajánlatkérı: Dunántúli Regionális Vízmő Zrt. Nyertes ajánlattevı: Teljesítés helye: DRV Zrt. üzemvezetıségei, a dokumentációban meghatározottak

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS 14. melléklet a 44/2015. (XI. 2.) MvM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS I. szakasz: Ajánlatkérő I.1) Név és címek 1 (jelölje meg az eljárásért felelős összes ajánlatkérőt) Hivatalos név: MTA Természettudományi

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. HATÁROZAT - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.151/17/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Adó- és Vámhivatal címe: 1054 Budapest, Széchenyi utca 2. telefonszáma: 373-1661 fax száma: 373-1798 e-mail címe: kh.kf@nav.gov.hu;

Részletesebben

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA A Társulási Tanácsa a közbeszerzésekrıl szóló 2003. évi CXXIX. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 6. (1) bekezdése alapján közbeszerzési szabályzatát

Részletesebben

a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság február 16-i ülésére

a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság február 16-i ülésére Ikt.sz.: 02-2-312-3-2011 Tárgy: Porta és ırzés-védelmi szolgáltatás Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Intézményeiben tárgyú közbeszerzési eljárás lezárása Melléklet: 1 db. Elıterjesztı: Csizi Péter

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG

KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.:D.87/ 14 /2010. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérõ neve és címe: Paks Város Önkormányzata 7030 Paks, Dózsa György u. 55.-61. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: Prognosztizált, fixáras

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG. V É G Z É S - t.

KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG. V É G Z É S - t. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8592, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.365/4/2013. A Közbeszerzési

Részletesebben

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S

V É G Z É S t. I N D O K O L Á S KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1126 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Postafiók 166. Tel: 882-8594, Fax: 882-8593 E-mail cím: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.4/6/2013. A Közbeszerzési Döntıbizottság

Részletesebben

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT

BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Aszód Város Önkormányzata Átdolgozott Szabályzat (4. pályázati elem) BESZERZÉSI SZABÁLYZAT Készítette: CONTROLL Holding Tanácsadó Zrt. Közigazgatási Igazgatósága 2014. október 1 A gazdaság verseny tisztaságának

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Dél-Zala Murahíd Letenye Többcélú Társulás 8868 Letenye, Kossuth Lajos u. 10. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: Szállítási

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérı neve és címe: Iszkaszentgyörgy Község Önkormányzata 8043 Iszkaszentgyörgy, Kossuth tér 1. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: I. részajánlattételi

Részletesebben

I.1. pont alatti cím és Georgikon u. 5. sz. alatti telephely

I.1. pont alatti cím és Georgikon u. 5. sz. alatti telephely Hirdetmény Közbeszerzési Értesítı száma: 2010 / 77 Ajánlatkérı: Városi Kórház Keszthely Nyertes ajánlattevı: E-ON Energiaszolgáltató Kft. Teljesítés helye: I.1. pont alatti cím és Georgikon u. 5. sz. alatti

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 1022 Budapest, Törökvész u. 32-34.

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 1022 Budapest, Törökvész u. 32-34. 30700/14512- /2015. 1. Az ajánlatkérő neve és címe: 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Nemzetbiztonsági Szakszolgálat 1022 Budapest, Törökvész u. 32-34. I. rész:

Részletesebben

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya:

1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya: 9. melléklet a 92/2011. (XII. 30.) NFM rendelethez 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. H-1134 Budapest, Váci út 45/B. 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tárgya:

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérı neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail) Ajánlatkérı neve: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Ajánlatkérı címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. Kapcsolattartó

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSON KÍVÜLI AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSON KÍVÜLI AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSON KÍVÜLI AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS 1. Az ajánlatot kérő neve, címe, kapcsolattartó személy és elérhetőségei: Ajánlatkérő: Tel.: 74/565-040 Fax.: 74/466-929 Kapcsolattartó: Noé Zoltán,

Részletesebben

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL

ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Oktatási Hivatal 1055 Budapest, Szalay u. 10-14. ÖSSZEGEZÉS AZ AJÁNLATOK ELBÍRÁLÁSÁRÓL 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Megbízási keretszerződés feladatírói és nemzetközi

Részletesebben

V É G Z É S-t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

V É G Z É S-t. Az eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf. 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail cím: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu Ikt.sz.: D. 703/ 10 /2010.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: FKF Nonprofit Zrt. 1081 Budapest, Alföldi u. 7. Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 2. A közbeszerzés tárgya és mennyisége: Tervezési szerződés keretében a Logisztikai

Részletesebben

D.340/7/2017. H A T Á R O Z A T ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik.

D.340/7/2017. H A T Á R O Z A T ot. A jogorvoslati eljárás során felmerült költségeiket a felek maguk viselik. KÖZBESZERZÉSI HAT ÓSÁG K ÖZBESZE RZÉSI DÖNTŐB IZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Az ügy iktatószáma: D.340/7/2017. A

Részletesebben

v é g z é s t : I n d o k o l á s

v é g z é s t : I n d o k o l á s A a Dr. Bencze Péter és Társa Ügyvédi Iroda (ügyintéző dr. Bencze Péter ügyvéd) által képviselt Magyar Szocialista Párt (kérelmező címe) kérelmezőnek a Megyei Területi Választási Bizottság 2014. október

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot.

H A T Á R O Z A T-ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.772/9 /2009. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 34/2014. (IX.15.) számú határozata

Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 34/2014. (IX.15.) számú határozata Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9. Fejér Megyei Területi Választási Bizottság 34/2014. (IX.15.) számú határozata A Fejér Megyei Területi Választási Bizottság

Részletesebben