ELEMZŐ SZOFTVEREK. A tanárok elemző munkáját támogatja három, egyszerűen használható, minimális alkalmazói ismereteket igénylő Excel állomány.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELEMZŐ SZOFTVEREK. A tanárok elemző munkáját támogatja három, egyszerűen használható, minimális alkalmazói ismereteket igénylő Excel állomány."

Átírás

1 ELEMZŐ SZOFTVEREK A tanárok elemző munkáját támogatja három, egyszerűen használható, minimális alkalmazói ismereteket igénylő Excel állomány.

2 FELADAT-ITEMELEMZÉS munkalap A munkalapon a feladatok, feladatelemek fontosabb jellemzőiről kap információt a felhasználó. ITEMNEHÉZSÉG Minél közelebb van az értéke az 1-hez, annál többen adtak helyes megoldást, azaz annál könnyebb az item. Minél közelebb van az értéke a 0-hoz, annál többen adtak rossz megoldást, azaz annál nehezebb az item. A normaorientált értékelés szempontjából a 0 és 1 nehézségű itemek csak a helyet foglalják a tesztben, mert nem járulnak hozzá a tanulók közötti különbségek megállapításához. A normaorientált értékelés szempontjából az 50% körüli megoldottságú (vagyis 0,5-es nehézségű) itemek a legjobbak. Ám a validitás (=érvényesség) sérülhet, ha csak a várhatóan 50% körüli megoldottságú itemeket tartalmaz a teszt. A gyengébb és jobb képességű tanulók pontosabb megkülönböztetésére különféle nehézségű itemeket célszerű alkalmazni. ELKÜLÖNÍTÉSMUTATÓ Jelentése: Az item azt méri-e, amit a teszt egésze, vagyis a teszttel azonos módon különíti-e el egymástól a különböző tudású tanulókat. Megmutatja, hogy az adott item mennyire hasonlóan differenciál, mint a teljes teszt. A kapcsolat annál szorosabb, minél közelebb áll az elkülönítés-mutató abszolút értéke az egyhez. A negatív értékek azt jelzik, hogy az item a teszttel ellentétesen differenciál, szélsőségesen negatív értékek azonban ritkán fordulnak elő. Nulla korrelációs együttható esetén azt mondjuk, hogy a korrelációszámítás módszerével nem tudjuk a kapcsolatot kimutatni, pedig lehetséges, hogy van összefüggés az adatsorok között.

3 FELADAT-ITEMELEMZÉS munkalap A munkalapon a feladatok, feladatelemek fontosabb jellemzőiről kap információt a felhasználó. Amit a DOLGOZATELEMZŐ közöl: ITEMDETERMINÁCIÓ A mutatószám azt jelzi, hogy az adott itemnek mekkora befolyása van az összpontszám alakulására, azaz milyen a differenciáló ereje, mekkora a determinációs hatása. TESZT MEGBÍZHATÓSÁGA A teszt megbízhatóságának számszerű jellemzése. A megbízhatóság alapgondolata szerint ha a teszt jól mér, akkor ismételt alkalmazása ugyanazt az eredményt adja. MÉRÉSI HIBA Az a pontszám, amely két ITEM-RELIABILITÁS A mutatószám azt jelzi, hogy az adott item mennyire méri azt, amit a teszt/dolgozat egésze mér. Az item reliabilitása (megbízhatósága) tehát az item és a teszt összpontszámának kapcsolatát fejezi ki. Magas érték esetén akik a feladatelemet megoldják, azok az egész dolgozaton/teszten jól teljesítenek. Ha az érték alacsony, akkor a feladatelem nem azt méri, amit a dolgozat/teszt egésze.

4 FELADAT-ITEMELEMZÉS-GRAF munkalap Ez a munkalap az előző - FELADAT-ITEMELEMZÉS - munkalap adatait rendezi táblázatba, illetve jeleníti meg grafikusan. Pl.: Táblázatba rendezte az ITEMNEHÉZSÉG szerint a nehéz, könnyű és közepesen nehéz itemek/feladatok darabszámát, valamint azok arányát a dolgozatban. Ezeket az adatokat kördiagramon jeleníti meg.

5 OSZTÁLY-ÉVFOLYAM-ELEMZÉS-1 munkalap A munkalap az osztály/évfolyam által elért eredmény leíró statisztikai mutatóit tartalmazza, vagyis középértékeket és szóródás-mutatókat ad meg a pontszámra és a %-pontra. A leíró statisztika mutatóinak jelentését a STATISZTIKAI-ABC munkalap tartalmazza. Amennyiben a tanár a feladatokat besorolta a BLOOM-, illetve KÉPESSÉG - taxonómiába, úgy adatokat kap ezek megoldottságáról. Pl.: Az osztály az ismeretet mérő feladatokban elérhető pontszám 63%-át érte el. Az ismeretet mérő feladatok megoldásában érte el a legjobb eredményt. Amit a DOLGOZATELEM- ZŐ közöl: A Z-pont azt mutatja meg, hogy az adott pontszám hány szórásnyira van az átlagtól.

6 OSZTÁLY-ÉVFOLYAM-ELEMZÉS-2 munkalap A munkalapon táblázatban és kördiagramon jelennek meg az osztályra jellemző eloszlások. Abszolút és relatív gyakoriság mutatja meg, hogy hány tanuló, az osztály hányad része (hány %-a) került be egyegy kategóriába. Pl.: hány tanuló ért el átlag fölötti pontszámot, ők az osztály hányad részét, hány %-át teszik ki.

7 OSZTÁLY-ÉVFOLYAM-ELEMZÉS-3 munkalap Amennyiben az alkalmazó az ADATFELVÉTEL-1 munkalapon besorolta a dolgozat feladatait a BLOM, illetve a KÉPESSÉG taxonómiába, úgy ezen az oldalon adatokat kap azok megoldottságáról. Amennyiben a tanár a feladatokat besorolta a BLOOM-, illetve KÉPESSÉG - taxonómiába, úgy adatokat kap ezek megoldottságáról. Pl.: Az osztály a megértést mérő feladatokat 3%-kal jobb eredménnyel oldotta meg, mint a dolgozat egészét. Pl.: Az osztály az ismeretet mérő feladatokban elérhető pontszám 64%-át érte el. Az ismeretet mérő feladatok megoldásában érte el a legjobb eredményt.

8 ÖSSZEVETÉS-MEGADOTT-SZEMPONT munkalap Ha az alkalmazó valamely szempont pl. nemek szerint kategóriákba, csoportokba sorolta a tanulókat, akkor ez a munkalap összehasonlítja az egyes csoportok, például a fiúk és a lányok teljesítményét. Példánkban a tanár megadta a tanulók nemét. Ez a grafikon megmutatja a fiúk illetve a lányok által elért legmagasabb, legalacsonyabb pontszámot, ezek különbségét, valamint a két csoport által elért átlagpontszámot. Amit a DOLGOZATELEMZŐ közöl: Példánkban a tanár megadta a tanulók nemét. Ezért ez a táblázat (T-próba alkalmazásával) kimutatja, hogy a két csoport átlaga közötti eltérés szignifikáns (jelentékeny, jelentős, meghatározó), vagy nem. Példánk szerint NEM szignifikáns a két csoport átlaga közötti különbség. A grafikon azt mutatja, hogy a fiúk csoportján belül lényegesen nagyobb az eredmények különbsége, szóródása, mint a lányokéban.

9 ÖSSZEVETÉS-OSZTÁLYOK munkalap Ha az alkalmazó több osztályban/csoportban íratta meg a dolgozatot, akkor ez a munkalap összehasonlítja az egyes osztályok/csoportok teljesítményét. Példánkban a tanár két osztályban íratta meg a dolgozatot. Ez a grafikon megmutatja az A és a B osztály által elért legmagasabb, legalacsonyabb pontszámot, ezek különbségét, valamint a két csoport által elért átlagpontszámot. A grafikon bemutatja az A és a B osztály által elért megoldottságot.

10 TANULÓELEMZŐ-SZŰRÉSRE munkalap A munkalap minden tanulóra vonatkozóan tartalmazza a tanár által rögzített, valamint a DOLGOZAT- ELEMZŐ által számolt adatokat. Így a SZŰRŐ funkció alkalmazásával lehetővé válik, hogy a tanár valamely szempont, vagy szempontok alapján tanulói csoportokat képezzen, szűrjön ki. Ez a funkció támogatja differenciáláshoz, vagy az együttműködési kooperatív technikák alkalmazásához szükséges a tudatos, egy, vagy több szempontú csoportalakítást. Példánkban az átlag alatt teljesítő tanulókat szűrtük ki.

11 TANULÓLEKÉRDEZŐ-ÉRTÉKELÉS-TOTÁL munkalap A munkalapon egy kiválasztott tanulóról kap elemzést a felhasználó. A tanuló kiválasztás A tanuló teljesítményének viszonyítási listája. A tanuló teljesítményének elhelyezkedése az átlagövezethez viszonyítva. A tanuló teljesítménye a KÉPES- SÉG taxonómiában.

12 TANULÓLEKÉRDEZŐ-ÉRTÉKELÉS-PONT munkalap A munkalap a TANULÓLEKÉRDEZŐ-ÉRTÉKELÉS-TOTÁL munkalapon kiválasztott tanuló teljesítményének jellemzőit pontszámának és %-pontszámának elemzése alapján mutatja be. Az adatok értelmezését oszlop diagramos megjelenítés támogatja. A tanuló teljesítménye a BLOOM és a KÉPESSÉG taxonómiában. A tanuló teljesítményének grafikus viszonyítási listája.

13 TANULÓLEKÉRDEZŐ-ÉRTÉKELÉS-ITEM munkalap A munkalap a TANULÓLEKÉRDEZŐ-ÉRTÉKELÉS-TOTÁL munkalapon kiválasztott tanuló teljesítményének jellemzőit a faladat, illetve feladatelemek megoldottsága szerint mutatja be. Tehát, amíg a TA- NULÓLEKÉRDEZŐ-ÉRTÉKELÉS-PONT munkalapon az elért pontszámok, ezen a munkalapon a megoldott feladatok száma szerinti elemzést kapja az alkalmazó. Az adatok értelmezését itt is oszlop diagramos megjelenítés támogatja.

14 TANULÓLEKÉRDEZŐ-ELTÉRÉSEK munkalap A munkalap a TANULÓLEKÉRDEZŐ-ÉRTÉKELÉS-TOTÁL munkalapon kiválasztott tanuló teljesítményének a viszonyítási pontoktól való eltérését mutatja be táblázatba rendezve és grafikusan. Pl.: A tanuló eredménye ennyi %-kal kevesebb az elérhető pontszámnál. Pl.: A tanuló eredménye ennyi %-kal több, mint amit a tanára várt tőle.

15 TANULÓNAK_NY munkalap A munkalap a tanuló számára közöl szöveges elemzést.

16 DOLGOZATOK-ELEMZŐJE A Dolgozatok-elemző Excel állomány az egyéni (tanulói), a csoport (osztály) mérési eredményeinek elemzését támogatja egy tanévben, egy-egy tantárgyban írt összes dolgozatra vonatkoztatva. Az alábbi ábra a szoftver szolgáltatásait mutatja be.

17 A szoftver alkalmazása négy lépésben történik. 1. lépés Írja be a tanulók számát! Eredménye: Megnyílik a beírt létszámnak megfelelő számú sor.

18 2. lépés Jelölje be, hogy az aktuális dolgozat adatait kitölti! Eredménye Megnyílnak azok a cellák, amelyekbe az elérhető maximális pontszámot, illetve a mérés célját (diagnosztikus, formatív, szummatív) írhatja.

19 3. lépés Írja be az aktuális dolgozat elérhető maximális pontszámát és adja meg a mérés célját! Eredménye Megnyílik az az oszlop, amelybe a tanulók által elért pontszámot írhatja.

20 4. lépés Töltse ki az adatokat! Eredménye Az állomány minden további oldala elemzési eredményeket tartalmaz. AZ ELEMZETT ADATOKNAK ADJON PEDAGÓGIA JELENTÉST, TERVEZZEN PEDAGÓGIAI CSELEKVÉST!

21 OKM EGYÉNI FEJLESZTÉSI PROFILKÉSZÍTŐ SZOFTVER OKM-ELEMZÖ_ nevő Excel állomány lehetıvé teszi, hogy - a évi kompetenciamérés jelentéseit felhasználva a tanítványairól egyéni fejlesztési profilt készítsen a mérés tartalmi keretében. Az egyéni fejlesztési profil nem azt közli, hogy kit hogyan kell fejleszteni, hanem azt, hogy a mérés tartalmi keretén belül egyegy tanulót mibıl, mely területen, részterületen kell, vagy javasolt fejleszteni. Az alábbi ábrák az egyéni fejlesztési profilt tartalmát szemléltetik. Az alkalmazás lépéseit a szoftver ALKALMAZÁS-LÉPÉSEI nevű munkalapján találhatók. A lépések: 1. Mentse el a most megnyitott állományt más néven! 2. Tanulmányozza a munkalapon található leírást! 3. Végezze el az interneten elérhető FIT elemzőböl az adatrögzítést. 3.1 Töltse ki a következő munkalapon a kért adatokat:

22 3.2 Másolja be a FIT-M és a FIT-S munkalapokra a matematika, illetve a szövegértés tanulói adatait tartalmazó táblázatot a FIT elemzőből. Ez az eljárás körülbelül 5-10 percet vesz igénybe. Az adatrögzítés után a szoftver adatokat szolgáltat. Példák: A kiválasztott tanulóra vonatkozóan kijelöli a mérés tartalmi keretének azon elemeit, amejek fejlesztése javasolt. Ezeket a pirosas színű cellák jelölik.

23 Szövegesen is leírja a szoftver azt, amire nem képes a tanuló, tehát fejlesztése javasolt. Szövegesen is leírja a szoftver azt, amire képes a tanuló, tehát fejlesztése nem szükséges..

24 A szoftver támogatja a csoport képzést a differenciált fejlesztéshez. Kigyűjti például az alapszint alatt teljesítő tanulókat.

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ A Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ saját fejlesztésű értékelési modellekkel, vizsgálati- és mérőeszközökkel, mérőeszköztárral, valamint ezek alkalmazásához

Részletesebben

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ

Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ A Nyugat-magyarországi Egyetem Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ saját fejlesztésű értékelési modellekkel, vizsgálati- és mérőeszközökkel, mérőeszköztárral, valamint ezek alkalmazásához

Részletesebben

STATISZTIKA. András hármas. Éva ötös. Nóri négyes. 5 4,5 4 3,5 3 2,5 2 1,5 ANNA BÉLA CILI 0,5 MAGY. MAT. TÖRT. KÉM.

STATISZTIKA. András hármas. Éva ötös. Nóri négyes. 5 4,5 4 3,5 3 2,5 2 1,5 ANNA BÉLA CILI 0,5 MAGY. MAT. TÖRT. KÉM. STATISZTIKA 5 4,5 4 3,5 3 2,5 2 1,5 1 0,5 0 MAGY. MAT. TÖRT. KÉM. ANNA BÉLA CILI András hármas. Béla Az átlag 3,5! kettes. Éva ötös. Nóri négyes. 1 mérés: dolgokhoz valamely szabály alapján szám rendelése

Részletesebben

OSZTÁLYTERMI FIT(t)SÉG

OSZTÁLYTERMI FIT(t)SÉG OSZTÁLYTERMI FIT(t)SÉG 1960 KÓSA ANDRÁS Egy paraszt elad egy zsák krumplit 1000 pezetáért. Termelési költsége 4/5-e az eladási árnak. Mennyi a nyeresége? 1970 Egy paraszt elad egy zsák krumplit 1000 pezetáért.

Részletesebben

Matematika feladatbank I. Statisztika. és feladatgyűjtemény középiskolásoknak

Matematika feladatbank I. Statisztika. és feladatgyűjtemény középiskolásoknak Matematika feladatbank I. Statisztika Elméleti összefoglaló és feladatgyűjtemény középiskolásoknak ÍRTA ÉS ÖSSZEÁLLÍTOTTA: Dugasz János 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. Dugasz János Tartalom Bevezető 7 Adatok

Részletesebben

A 2014.évi országos kompetenciamérés értékelése Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

A 2014.évi országos kompetenciamérés értékelése Kecskeméti Bolyai János Gimnázium A 2014.évi országos kompetenciamérés értékelése Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Iskolánkban a 10 évfolyamban mérik a szövegértés és a matematikai logika kompetenciákat. Minden évben azonos korosztályt

Részletesebben

Országos kompetencia mérés 2017

Országos kompetencia mérés 2017 Országos kompetencia mérés 2017 Átlageredmények Iskolánk átlageredményét az országos átlaghoz, a megyeszékhelyeken működő általános iskolák átlagához és a megyeszékhelyeken működő nagy általános iskolák

Részletesebben

JA45 Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola (OM: ) 5465 Cserkeszőlő, Ady Endre utca 1.

JA45 Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola (OM: ) 5465 Cserkeszőlő, Ady Endre utca 1. ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS EREDMÉNYEINEK ÉRTÉKELÉSE LÉTSZÁMADATOK Intézményi, telephelyi jelentések elemzése SZÖVEGÉRTÉS 2016 6. a 6. b osztály 1. ÁTLAGEREDMÉNYEK A tanulók átlageredménye és az átlag megbízhatósági

Részletesebben

OKM ISKOLAI EREDMÉNYEK

OKM ISKOLAI EREDMÉNYEK OKM ISKOLAI EREDMÉNYEK Statisztikai alapfogalmak Item Statisztikai alapfogalmak Átlag Leggyakrabban: számtani átlag Egyetlen számadat jól jellemzi az eredményeket Óvatosan: elfed Statisztikai alapfogalmak

Részletesebben

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése 2016. június 10. Készítette: Karenyukné Major Ágnes I. A telephely épületének

Részletesebben

A SIOK Beszédes József Általános Iskola évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése és hasznosítása

A SIOK Beszédes József Általános Iskola évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése és hasznosítása A SIOK Beszédes József Általános Iskola 2011. évi kompetenciamérés eredményeinek elemzése és hasznosítása A jelentésben szereplő tanulók száma 2011. évi méréskor 6. a osztály: 24 fő 6. b osztály: 32 fő

Részletesebben

Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium

Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium Előzetes megjegyzések: A kétszintű érettségi vizsga szoftvere a matematika írásbeli vizsgadolgozatokról csak az I.

Részletesebben

Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium

Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium Előzetes megjegyzések: A kétszintű érettségi vizsga szoftvere a matematika írásbeli vizsgadolgozatokról csak az I.

Részletesebben

Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium

Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium Matematika írásbeli érettségi vizsga eredményessége Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium Előzetes megjegyzések: A kétű érettségi vizsga szoftvere a matematika írásbeli vizsgadolgozatokról csak az I. és a

Részletesebben

Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és AMI

Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és AMI 2015. évi OKM Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és AMI Intézményi összefoglaló jelentés 2015. évi Országos Kompetenciamérés eredményeiről Gyöngyössolymos, 2016. április 2015. évi OKM

Részletesebben

Matematika érettségi feladatok vizsgálata egyéni elemző dolgozat

Matematika érettségi feladatok vizsgálata egyéni elemző dolgozat Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Statisztika I. Matematika érettségi feladatok vizsgálata egyéni elemző dolgozat Boros Daniella OIPGB9 Kereskedelem és marketing I. évfolyam BA,

Részletesebben

A évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése

A évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése A 2015. évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése Matematika 6. osztály A szignifikánsan jobban, hasonlóan, illetve gyengébben teljesítő telephelyek száma és aránya (%) A tanulók képességeloszlása

Részletesebben

A 2017-es Országos Kompetenciamérés eredményei:

A 2017-es Országos Kompetenciamérés eredményei: A 2017-es Országos Kompetenciamérés eredményei: Hatodik és nyolcadik évfolyamos tanulóink minden évben részt vesznek az Országos Kompetenciamérésen szövegértésből és matematikából. A jelentéseket a mérést

Részletesebben

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciamérésének értékelése

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciamérésének értékelése A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciamérésének értékelése 2017. június 10. Készítette: Karenyukné Major Ágnes I. A telephely épületének

Részletesebben

Új Budai Alma Mater Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Idegen nyelvi mérés értékelése. 2o16/2o17

Új Budai Alma Mater Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda. Idegen nyelvi mérés értékelése. 2o16/2o17 Új Budai Alma Mater Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda Idegen nyelvi mérés értékelése 2o16/2o17 Az Oktatási Hivatal (OH) harmadik alkalommal, a 2o16/2o17-es tanévben szervezett idegen

Részletesebben

SZILY KÁLMÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS

SZILY KÁLMÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS FIT-jelentés :: 2013 SZILY KÁLMÁN MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM 1097 Budapest, Timót u. 3. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési Összesen A jelentésben szereplők 10. Szakközépiskola

Részletesebben

Iskolai jelentés. 10. évfolyam szövegértés

Iskolai jelentés. 10. évfolyam szövegértés 2008 Iskolai jelentés 10. évfolyam szövegértés Az elmúlt évhez hasonlóan 2008-ban iskolánk is részt vett az országos kompetenciamérésben, diákjaink matematika és szövegértés teszteket, illetve egy tanulói

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS INTÉZMÉNYI EREDMÉNYEINEK ELEMZÉSE tanév

AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS INTÉZMÉNYI EREDMÉNYEINEK ELEMZÉSE tanév AZ ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS INTÉZMÉNYI EREDMÉNYEINEK ELEMZÉSE 2015-2016. tanév Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Nagyesztergár A kompetenciamérésről A 6., a 8. és a 10. évfolyamos

Részletesebben

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Tóth László Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése 2016. június 10. Készítette: Karenyukné Major Ágnes I. A telephely épületének

Részletesebben

A évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése

A évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése A 2014. évi országos kompetenciamérés iskolai eredményeinek elemzése Matematika 6. osztály A szignifikánsan jobban, hasonlóan, illetve gyengébben teljesítő telephelyek száma és aránya (%) Az ábra azt mutatja

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2014-es évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2014-es évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2014-es évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva 2015. június 17. I. A telephely épületének állapota és szaktantermi ellátottsága Az

Részletesebben

Iskolai jelentés. 10. évfolyam szövegértés

Iskolai jelentés. 10. évfolyam szövegértés 2010 Iskolai jelentés 10. évfolyam szövegértés Szövegértési-szövegalkotási kompetenciaterület A fejlesztés célja Kommunikáció-központúság Tevékenység centrikusság Rendszeresség Differenciáltság Partnerség

Részletesebben

FIT-jelentés :: Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 58. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 58. OM azonosító: Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2013 Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 58. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 10. Szakközépiskola

Részletesebben

Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés

Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés Országos kompetenciamérés eredményei Kiskulcsosi Általános Iskola 035857 Telephelyi jelentés 6. 8. évfolyam szövegértés Karcag, 2011. április 4. Horváthné Pandur Tünde munkaközösség vezető Kiskulcsosi

Részletesebben

Korrelációs kapcsolatok elemzése

Korrelációs kapcsolatok elemzése Korrelációs kapcsolatok elemzése 1. előadás Kvantitatív statisztikai módszerek Két változó közötti kapcsolat Független: Az X ismérv szerinti hovatartozás ismerete nem ad semmilyen többletinformációt az

Részletesebben

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája 2014-es évi kompetenciamérésének értékelése

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája 2014-es évi kompetenciamérésének értékelése A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája 2014-es évi kompetenciamérésének értékelése 2015. június 17. Készítette: Karenyukné Major Ágnes I. A telephely épületének

Részletesebben

Kérem, ismerkedjen meg a DigitAudit program AuditTeszt moduljának Adatok tesztelése menüpontjával.

Kérem, ismerkedjen meg a DigitAudit program AuditTeszt moduljának Adatok tesztelése menüpontjával. Tisztelt Felhasználó! Kérem, ismerkedjen meg a DigitAudit program AuditTeszt moduljának Adatok tesztelése menüpontjával. A program céljai: A programot azért fejlesztettük ki, hogy segítséget adjunk a nagytömegű

Részletesebben

18. modul: STATISZTIKA

18. modul: STATISZTIKA MATEMATIK A 9. évfolyam 18. modul: STATISZTIKA KÉSZÍTETTE: LÖVEY ÉVA, GIDÓFALVI ZSUZSA MODULJÁNAK FELHASZNÁLÁSÁVAL Matematika A 9. évfolyam. 18. modul: STATISZTIKA Tanári útmutató 2 A modul célja Időkeret

Részletesebben

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciaméré sének értékelése

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciaméré sének értékelése A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Damjanich János Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciaméré sének értékelése Készítette: Knódel Éva 2017. június 20. I. A telephely épületének állapota

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola kompetenciamérésének 2015-es évi intézményi értékelése Készítette: Knódel Éva

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola kompetenciamérésének 2015-es évi intézményi értékelése Készítette: Knódel Éva Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola kompetenciamérésének 2015-es évi intézményi értékelése Készítette: Knódel Éva 2016. június 17. 6 évfolyam A hatodik évfolyamon összesen 296 diák tanult

Részletesebben

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 2014.évi kompetenciamérésen elért eredményei

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 2014.évi kompetenciamérésen elért eredményei A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 2014.évi kompetenciamérésen elért eredményei Az országos kompetenciamérésen minden tanévben iskolánk 10. évfolyamos diákjai vesznek részt. A 2013. évi

Részletesebben

Érettségi feladatok: Statisztika

Érettségi feladatok: Statisztika Érettségi feladatok: Statisztika 2003. Próba 14. Bergengóciában az elmúlt 3 évben a kormány jelentése szerint kiemelt beruházás volt a bérlakások építése. Ezt az állítást az alábbi statisztikával támasztották

Részletesebben

FIT-jelentés :: Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 58. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 58. OM azonosító: Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2012 Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zs. u. 58. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 10. Szakközépiskola

Részletesebben

1/8. Iskolai jelentés. 10.évfolyam matematika

1/8. Iskolai jelentés. 10.évfolyam matematika 1/8 2009 Iskolai jelentés 10.évfolyam matematika 2/8 Matematikai kompetenciaterület A fejlesztés célja A kidolgozásra kerülő programcsomagok az alább felsorolt készségek, képességek közül a számlálás,

Részletesebben

Munkaforma. Anyagok / eszközök

Munkaforma. Anyagok / eszközök Készült: Szederné Tóth Zsuzsanna pályamunkája alapján Kerettantervi modul / témakör: Valószínűség, statisztika Trefort Ágoston Szakképző Iskola, Sátoraljaújhely A tanóra témája: A statisztikai adatok ábrázolása,

Részletesebben

FIT-jelentés :: Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest, Serény utca 1. OM azonosító: Intézményi jelentés.

FIT-jelentés :: Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest, Serény utca 1. OM azonosító: Intézményi jelentés. FIT-jelentés :: 2016 Összefoglalás Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest, Serény utca 1. Összefoglalás Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Évfolyam Képzési forma Összesen A jelentésben

Részletesebben

Átlageredmények a 2011. évi Országos Kompetenciamérésen. matematikából és szövegértésből

Átlageredmények a 2011. évi Országos Kompetenciamérésen. matematikából és szövegértésből Átlageredmények a 2011. évi Országos Kompetenciamérésen Általános iskola 8. osztály matematikából és szövegértésből Matematika Szövegértés Iskolánkban Ált. iskolákban Budapesti ált. iskolákban Iskolánkban

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva 2015. június 17. I. A telephely épületének állapota és

Részletesebben

Gyakorlat 8 1xANOVA. Dr. Nyéki Lajos 2016

Gyakorlat 8 1xANOVA. Dr. Nyéki Lajos 2016 Gyakorlat 8 1xANOVA Dr. Nyéki Lajos 2016 A probléma leírása Azt vizsgáljuk, hogy milyen hatása van a család jövedelmének a tanulók szövegértés teszten elért tanulmányi eredményeire. A minta 59 iskola adatait

Részletesebben

A 2009-es év országos átlaga megegyezik, a fenntartói 4% csökkenést mutat, az iskolai eredmény viszont 2%-kal jobb a tavalyinál.

A 2009-es év országos átlaga megegyezik, a fenntartói 4% csökkenést mutat, az iskolai eredmény viszont 2%-kal jobb a tavalyinál. Iskolánkban, a 2009-2010-es tanévben 5 osztály vett részt a központi mérésben, összesen.. tanuló. Két telephelyen folyt a mérés: 1. telephely- székhelyiskola - 4. a 2. telephely- Pais Tagiskola- 4. b,

Részletesebben

FIT-jelentés :: Ciszterci Szent István Gimnázium 8000 Székesfehérvár, Jókai u. 20. OM azonosító: Intézményi jelentés.

FIT-jelentés :: Ciszterci Szent István Gimnázium 8000 Székesfehérvár, Jókai u. 20. OM azonosító: Intézményi jelentés. FIT-jelentés :: 2012 Ciszterci Szent István Gimnázium 8000 Székesfehérvár, Jókai u. 20. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 6. 8 évfolyamos gimnázium

Részletesebben

Centura Szövegértés Teszt

Centura Szövegértés Teszt Centura Szövegértés Teszt Megbízhatósági vizsgálata Tesztfejlesztők: Megbízhatósági vizsgálatot végezte: Copyright tulajdonos: Bóka Ferenc, Németh Bernadett, Selmeci Gábor Bodor Andrea Centura Kft. Dátum:

Részletesebben

FIT-jelentés :: Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/b. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/b. OM azonosító: Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2012 Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 2030 Érd, Gárdonyi Géza u. 1/b. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános ola

Részletesebben

FIT-jelentés :: Damjanich János Általános Iskola 2100 Gödöllő, Batthyány u. 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Damjanich János Általános Iskola 2100 Gödöllő, Batthyány u. 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2008 6. évfolyam :: Általános iskola Damjanich János Általános Iskola 2100 Gödöllő, Batthyány u. 32. Matematika Országos kompetenciamérés 1 1 Átlageredmények A telephelyek átlageredményeinek

Részletesebben

FIT-jelentés :: Széchenyi István Gimnázium 9400 Sopron, Templom u. 26. OM azonosító: Intézményi jelentés.

FIT-jelentés :: Széchenyi István Gimnázium 9400 Sopron, Templom u. 26. OM azonosító: Intézményi jelentés. FIT-jelentés :: 2012 Széchenyi István Gimnázium 9400 Sopron, Templom u. 26. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 8. 6 évfolyamos gimnázium 65 60 6 évfolyamos

Részletesebben

FIT-jelentés. Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest XX. kerület, Serény utca 1. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés. Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest XX. kerület, Serény utca 1. OM azonosító: Intézményi jelentés Országos kompetenciamérés 2017 FIT-jelentés Összefoglalás 1203 Budapest XX. kerület, Serény utca 1. FIGYELEM! Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a 2016/2017. tanévtől a képzési formák elnevezései megváltoztak.

Részletesebben

FIT-jelentés. Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest XX. kerület, Serény utca 1. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés. Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest XX. kerület, Serény utca 1. OM azonosító: Intézményi jelentés Országos kompetenciamérés 2018 FIT-jelentés Összefoglalás 1203 Budapest XX. kerület, Serény utca 1. FIGYELEM! Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a 2016/2017. tanévtől a képzési formák elnevezései megváltoztak.

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2011. Intézményi jelentés. Összefoglalás

FIT-jelentés :: 2011. Intézményi jelentés. Összefoglalás FIT-jelentés :: 2011 Összefoglalás Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium, Deutsches Nationalitätengymnasium und Schülerwohnheim 1203 Budapest, Serény u. 1. Összefoglalás Az intézmény létszámadatai Tanulók

Részletesebben

A telephely létszámadatai:

A telephely létszámadatai: Országos kompetenciamérés értékelése - matematika 2011. 2011. tavaszán kilencedik alkalommal került sor az Országos kompetenciamérésre. A kompetenciamérés mind anyagát, mind a mérés körülményeit tekintve

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2014. Hajdúszoboszlói Bocskai István Szakképző Iskola 4200 Hajdúszoboszló, József Attila utca 25. OM azonosító: 031253

FIT-jelentés :: 2014. Hajdúszoboszlói Bocskai István Szakképző Iskola 4200 Hajdúszoboszló, József Attila utca 25. OM azonosító: 031253 FIT-jelentés :: 2014 Hajdúszoboszlói Bocskai István Szakképző Iskola 4200 Hajdúszoboszló, József Attila utca 25. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola 2015-ös évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva 2016. július 17. I. A telephely épületének állapota és szaktantermi ellátottsága Az

Részletesebben

FIT-jelentés :: Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 2030 Érd, Gárdonyi Géza utca 1/b. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 2030 Érd, Gárdonyi Géza utca 1/b. OM azonosító: Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2014 Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium 2030 Érd, Gárdonyi Géza utca 1/b. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános

Részletesebben

FIT-jelentés :: Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 1064 Budapest, Szondy utca 41. OM azonosító:

FIT-jelentés :: Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 1064 Budapest, Szondy utca 41. OM azonosító: FIT-jelentés :: 2015 Összefoglalás Terézvárosi Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola 1064 Budapest, Szondy utca 41. Összefoglalás Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Évfolyam

Részletesebben

FIT-jelentés :: Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 9021 Győr, Eötvös tér 1. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 9021 Győr, Eötvös tér 1. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2015 Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 9021 Győr, Eötvös tér 1. A telephely létszámadatai Tanulók száma Évfolyam Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők CSH-indexszel rendelkezők

Részletesebben

Az Országos Kompetenciamérés intézményi eredményeinek értékelése és a tanulói teljesítmények növelésének lehetőségei

Az Országos Kompetenciamérés intézményi eredményeinek értékelése és a tanulói teljesítmények növelésének lehetőségei Az Országos Kompetenciamérés intézményi eredményeinek értékelése és a tanulói teljesítmények növelésének lehetőségei 1. Az Országos Kompetenciamérés eredményeinek értékelése (2014-2017) Iskolánk tanulói

Részletesebben

SZÉCHENYIVÁROSI ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS

SZÉCHENYIVÁROSI ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS FIT-jelentés :: 2013 SZÉCHENYIVÁROSI ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA 6000 Kecskemét, Lunkányi János u. 10. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános iskola

Részletesebben

FIT-jelentés :: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 3304 Eger, Pásztorvölgy utca 25. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 3304 Eger, Pásztorvölgy utca 25. OM azonosító: Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2016 Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 3304 Eger, Pásztorvölgy utca 25. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános

Részletesebben

FIT-jelentés :: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 3304 Eger, Pásztorvölgy utca 25. OM azonosító: Intézményi jelentés

FIT-jelentés :: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 3304 Eger, Pásztorvölgy utca 25. OM azonosító: Intézményi jelentés FIT-jelentés :: 2014 Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium 3304 Eger, Pásztorvölgy utca 25. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános

Részletesebben

FIT-jelentés :: Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 1028 Budapest, Szabadság u. 23. OM azonosító: Telephely kódja: 001

FIT-jelentés :: Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 1028 Budapest, Szabadság u. 23. OM azonosító: Telephely kódja: 001 FIT-jelentés :: 2008 8. évfolyam :: Általános iskola Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium 1028 Budapest, Szabadság u. 23. Matematika Országos kompetenciamérés 1 1 Átlageredmények A telephelyek

Részletesebben

Kompetenciamérés eredményei 2011 tanév - 6. és 8. osztály. Szövegértés, matematika. SIOK Balatonendrédi Általános Iskola

Kompetenciamérés eredményei 2011 tanév - 6. és 8. osztály. Szövegértés, matematika. SIOK Balatonendrédi Általános Iskola Kompetenciamérés eredményei 2011 tanév - 6. és 8. osztály Szövegértés, matematika SIOK Balatonendrédi Általános Iskola 1 Fit jelentés 2011-es tanév, 6-8. osztály (matematika, szövegértés) A 2011-es mérés

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Városföldi Általános Iskolája 2016-os évi kompetenciamérésének értékelése Készítette: Knódel Éva 2017. június 17. I. A telephely épületének állapota és

Részletesebben

FIT-jelentés :: Budapest XX. Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest, Serény utca 1. OM azonosító:

FIT-jelentés :: Budapest XX. Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest, Serény utca 1. OM azonosító: FIT-jelentés :: 2014 Összefoglalás Budapest XX. Kerületi Német Nemzetiségi Gimnázium és Kollégium 1203 Budapest, Serény utca 1. Összefoglalás Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Évfolyam Képzési forma

Részletesebben

A Kecskeméti Református Általános Iskola évi országos kompetenciamérés eredményének értékelése. 1. táblázat

A Kecskeméti Református Általános Iskola évi országos kompetenciamérés eredményének értékelése. 1. táblázat A Kecskeméti Református Általános Iskola 2014. évi országos kompetenciamérés eredményének értékelése Hatodik évfolyam. Létszámadatok: 1. táblázat A hatodik évfolyamon a 91 tanulóból 8 fő SNI és egyéb rész-képesség

Részletesebben

tanév. Országos Kompetenciamérésének értékelése. 6. évfolyam matematika

tanév. Országos Kompetenciamérésének értékelése. 6. évfolyam matematika OKÉV felmérés értékelése 2011-2012. tanév Országos Kompetenciamérésének értékelése 6. évfolyam matematika Országos szinten 2087 általános iskola vett részt a mérésben. Nálunk jobb teljesítményt 28 iskola

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2011. Rózsakerti Általános Iskola 1223 Budapest, Rákóczi u. 16. OM azonosító: 035200 Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: 2011. Rózsakerti Általános Iskola 1223 Budapest, Rákóczi u. 16. OM azonosító: 035200 Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2011 8. évfolyam :: Általános iskola Rózsakerti Általános Iskola 1223 Budapest, Rákóczi u. 16. Létszámadatok A telephely létszámadatai az általános iskolai képzéstípusban a 8. évfolyamon

Részletesebben

FIT-jelentés :: Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7. OM azonosító: Telephely kódja: 001

FIT-jelentés :: Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7. OM azonosító: Telephely kódja: 001 FIT-jelentés :: 2008 6. évfolyam :: 8 évfolyamos gimnázium 2500 Esztergom, Mindszenty tér 7. Matematika Országos kompetenciamérés 1 1 Átlageredmények A telephelyek átlageredményeinek összehasonlítása Matematika

Részletesebben

1. Egy Kft dolgozóit a havi bruttó kereseteik alapján csoportosítottuk: Havi bruttó bér, ezer Ft/fő

1. Egy Kft dolgozóit a havi bruttó kereseteik alapján csoportosítottuk: Havi bruttó bér, ezer Ft/fő Figyelem! A példasor nem tartalmazza valamennyi típuspéldát. A dolgozatban az órán leadott feladatok közül bármely típusú előfordulhat. A példasor már a második dolgozat anyagát gyakorló feladatokat is

Részletesebben

FIT-jelentés :: Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola 1028 Budapest, Községház u OM azonosító: Telephely kódja: 001

FIT-jelentés :: Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola 1028 Budapest, Községház u OM azonosító: Telephely kódja: 001 FIT-jelentés :: 2012 8. évfolyam :: Általános iskola Máriaremete-Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskola 1028 Budapest, Községház u. 8-10. Létszámadatok A telephely létszámadatai az általános iskolai képzéstípusban

Részletesebben

FIT-jelentés :: Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola 6000 Kecskemét, Lunkányi János utca 10. OM azonosító:

FIT-jelentés :: Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola 6000 Kecskemét, Lunkányi János utca 10. OM azonosító: FIT-jelentés :: 2015 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola 6000 Kecskemét, Lunkányi János utca 10. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési Összesen A jelentésben szereplők 6.

Részletesebben

FIT-jelentés :: Széchenyi István Gimnázium 1118 Budapest, Rimaszombati u OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Széchenyi István Gimnázium 1118 Budapest, Rimaszombati u OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2012 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium 1118 Budapest, Rimaszombati u. 2-4. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéstípusban a 10. évfolyamon Tanulók

Részletesebben

GRASSALKOVICH ANTAL NÉMET NEMZETISÉGI ÉS KÉTNYELVŰ ÁLTALÁNOS

GRASSALKOVICH ANTAL NÉMET NEMZETISÉGI ÉS KÉTNYELVŰ ÁLTALÁNOS FIT-jelentés :: 2016 8. évfolyam :: Általános iskola GRASSALKOVICH ANTAL NÉMET NEMZETISÉGI ÉS KÉTNYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA 2220 Vecsés, Fő utca 90-92. Létszámadatok A telephely létszámadatai az általános

Részletesebben

FIT-jelentés :: Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 7030 Paks, Ifjúság útja 2. OM azonosító: Telephely kódja: 004

FIT-jelentés :: Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 7030 Paks, Ifjúság útja 2. OM azonosító: Telephely kódja: 004 FIT-jelentés :: 2016 8. évfolyam :: Általános iskola Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 7030 Paks, Ifjúság útja 2. Létszámadatok A telephely létszámadatai az általános iskolai képzéstípusban a 8.

Részletesebben

Az OKM jelentések felhasználási lehetőségei az intézményi adatok elemzésében. A FIT elemzőszoftver által kínált lehetőségek

Az OKM jelentések felhasználási lehetőségei az intézményi adatok elemzésében. A FIT elemzőszoftver által kínált lehetőségek Az OKM jelentések felhasználási lehetőségei az intézményi adatok elemzésében A FIT elemzőszoftver által kínált lehetőségek A kompetenciamérés eredményeire alapuló fejlesztés egy lehetséges módja Képességpontok

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2012. Avasi Gimnázium 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM azonosító: 029264 Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: 2012. Avasi Gimnázium 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. OM azonosító: 029264 Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2012 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium Avasi Gimnázium 3524 Miskolc, Klapka Gy. u. 2. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéstípusban a 10. évfolyamon

Részletesebben

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium FIT-jelentés :: 2016 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium és Szakközépiskola 1055 Budapest, Markó utca 18-20. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos

Részletesebben

Szövegértés. Borsos Miklós Általános Iskola OM azonosító: Telephelyi jelentés Telephely kódja: 003. Általános iskola, 6.

Szövegértés. Borsos Miklós Általános Iskola OM azonosító: Telephelyi jelentés Telephely kódja: 003. Általános iskola, 6. Országos kompetenciamérés 12 1a Átlageredmények A telephelyek átlageredményeinek összehasonlítása Az Önök eredményei a városi általános iskolai telephelyek eredményeihez viszonyítva A szignifikánsan jobban,

Részletesebben

FIT-jelentés :: Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2015 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium 1126 Budapest, Márvány utca 32. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéstípusban a 10. évfolyamon Tanulók száma

Részletesebben

FIT-jelentés :: Epreskerti Általános Iskola 4030 Debrecen, Epreskert u. 80. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Epreskerti Általános Iskola 4030 Debrecen, Epreskert u. 80. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2012 8. évfolyam :: Általános iskola 4030 Debrecen, Epreskert u. 80. Létszámadatok A telephely létszámadatai az általános iskolai képzéstípusban a 8. évfolyamon Tanulók száma Osztály neve

Részletesebben

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 8. évfolyam :: Általános iskola

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 8. évfolyam :: Általános iskola FIT-jelentés :: 2016 8. évfolyam :: Általános iskola Fráter György Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3572 Sajólád, Dózsa György út 74. Létszámadatok A telephely létszámadatai az általános

Részletesebben

SEGÉDLET A 2009/2010. TANÉVI 10. ÉVFOLYAMOS ISKOLAJELENTÉSÉNEK ÉRTELMEZÉSÉHEZ KÖVETŐ TÖRTÉNELEM- ÉS IDEGENNYELV-MÉRÉS

SEGÉDLET A 2009/2010. TANÉVI 10. ÉVFOLYAMOS ISKOLAJELENTÉSÉNEK ÉRTELMEZÉSÉHEZ KÖVETŐ TÖRTÉNELEM- ÉS IDEGENNYELV-MÉRÉS Ú T M U T A T Ó SEGÉDLET A 2009/2010. TANÉVI 10. ÉVFOLYAMOS KÖVETŐ TÖRTÉNELEM- ÉS IDEGENNYELV-MÉRÉS ISKOLAJELENTÉSÉNEK ÉRTELMEZÉSÉHEZ 2010. október A 2009/2010. tanévi követő mérés eredményeiről egyetlen

Részletesebben

FIT-jelentés :: Szent István Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium 1095 Budapest, Mester u OM azonosító: Telephely kódja: 001

FIT-jelentés :: Szent István Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium 1095 Budapest, Mester u OM azonosító: Telephely kódja: 001 FIT-jelentés :: 2013 10. évfolyam :: Szakközépiskola Szent István Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium 1095 Budapest, Mester u. 56-58. Létszámadatok A telephely létszámadatai a szakközépiskolai képzéstípusban

Részletesebben

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 8. évfolyam :: Általános iskola

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 8. évfolyam :: Általános iskola FIT-jelentés :: 2013 8. évfolyam :: Általános iskola Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldogasszony Óvoda 3532 Miskolc, Fadrusz János u. 3-8. Létszámadatok A telephely létszámadatai az

Részletesebben

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: Szakközépiskola

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: Szakközépiskola FIT-jelentés :: 2016 10. évfolyam :: Szakközépiskola Budapesti Vendéglátóipari és Humán SZC Giorgio Perlasca Szakközépiskolája és Szakiskolája 1106 Budapest, Maglódi út 8 Létszámadatok A telephely létszámadatai

Részletesebben

Statisztika I. 11. előadás. Előadó: Dr. Ertsey Imre

Statisztika I. 11. előadás. Előadó: Dr. Ertsey Imre Statisztika I. 11. előadás Előadó: Dr. Ertsey Imre Összefüggés vizsgálatok A társadalmi gazdasági élet jelenségei kölcsönhatásban állnak, összefüggnek egymással. Statisztika alapvető feladata: - tényszerűségek

Részletesebben

FIT-jelentés :: Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2014 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéstípusban a 10. évfolyamon

Részletesebben

FIT-jelentés :: Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2016 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium Budai Középiskola 1126 Budapest, Márvány utca 32. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéstípusban a 10. évfolyamon

Részletesebben

A 2012-es kompetenciamérés elemzése a FIT-jelentés alapján

A 2012-es kompetenciamérés elemzése a FIT-jelentés alapján A 2012-es kompetenciamérés elemzése a FIT-jelentés alapján 2012 tavaszán kilencedik alkalommal került sor az Országos kompetenciamérésre. A kompetenciamérés mind anyagát, mind a mérés körülményeit tekintve

Részletesebben

Az országos átlaghoz viszonyítva: szignifikánsan nem különbözik eredményünk 6. és 8. évfolyamon sem.

Az országos átlaghoz viszonyítva: szignifikánsan nem különbözik eredményünk 6. és 8. évfolyamon sem. Mérések-értékelések tapasztalatai Az első évfolyamon az osztálytanítók elvégezték a DIFER mérést 2015. október 22-ig megtörtént a KIR rendszerben való lejelentése. A felmérés során az iskolában szerzett

Részletesebben

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: Szakközépiskola

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: Szakközépiskola FIT-jelentés :: 2014 10. évfolyam :: Szakközépiskola Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki Szakközépiskola 1095 Budapest, Mester utca 60-62. Létszámadatok A telephely létszámadatai a szakközépiskolai

Részletesebben

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: Szakközépiskola

FIT-jelentés :: Telephelyi jelentés. 10. évfolyam :: Szakközépiskola FIT-jelentés :: 2014 10. évfolyam :: Szakközépiskola Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola 1047 Budapest, Baross utca 72. Létszámadatok A telephely létszámadatai a szakközépiskolai

Részletesebben

FIT-jelentés :: 2013 Telephelyi jelentés 10. évfolyam :: Szakközépiskola Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki szakközépiskola

FIT-jelentés :: 2013 Telephelyi jelentés 10. évfolyam :: Szakközépiskola Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki szakközépiskola FIT-jelentés :: 2013 10. évfolyam :: Szakközépiskola Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki szakközépiskola 1095 Budapest, Mester u. 60-62. Létszámadatok A telephely létszámadatai a szakközépiskolai képzéstípusban

Részletesebben

FIT-jelentés :: Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 4600 Kisvárda, Iskola tér 2. OM azonosító: Telephely kódja: 001

FIT-jelentés :: Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 4600 Kisvárda, Iskola tér 2. OM azonosító: Telephely kódja: 001 FIT-jelentés :: 2012 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium Bessenyei György Gimnázium és Kollégium 4600 Kisvárda, Iskola tér 2. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéstípusban

Részletesebben

FIT-jelentés :: Csapókerti Általános Iskola 4033 Debrecen, Jánosi utca 86. OM azonosító: Intézményi jelentés.

FIT-jelentés :: Csapókerti Általános Iskola 4033 Debrecen, Jánosi utca 86. OM azonosító: Intézményi jelentés. FIT-jelentés :: 2015 4033 Debrecen, Jánosi utca 86. Az intézmény létszámadatai Tanulók száma Képzési forma Összesen A jelentésben szereplők 6. Általános ola 39 32 8. Általános ola 43 36 Átlageredmények

Részletesebben

FIT-jelentés :: Dobó István Gimnázium 3300 Eger, Széchenyi u. 19. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés

FIT-jelentés :: Dobó István Gimnázium 3300 Eger, Széchenyi u. 19. OM azonosító: Telephely kódja: 001. Telephelyi jelentés FIT-jelentés :: 2012 10. évfolyam :: 4 évfolyamos gimnázium 3300 Eger, Széchenyi u. 19. Létszámadatok A telephely létszámadatai a 4 évfolyamos gimnáziumi képzéstípusban a 10. évfolyamon Tanulók száma Osztály

Részletesebben

FIT-jelentés :: Katona József Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium 1138 Budapest, Váci út 107. OM azonosító: Telephely kódja: 001

FIT-jelentés :: Katona József Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium 1138 Budapest, Váci út 107. OM azonosító: Telephely kódja: 001 FIT-jelentés :: 2015 10. évfolyam :: Szakközépiskola Katona József Szakközépiskola, Szakiskola és Gimnázium 1138 Budapest, Váci út 107. Létszámadatok A telephely létszámadatai a szakközépiskolai képzéstípusban

Részletesebben