Comfort. - beltéri szellőztető klíma rendszerek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Comfort. - beltéri szellőztető klíma rendszerek"

Átírás

1 lindab comfort Comfort - beltéri szellőztető klíma rendszerek

2

3

4 comfort lindabról Lindab világszerte Iroda Lindab Ventiláció Biatorbágy, Állomás u. /a Tel: Fax: +--- A változtatás jogát fenntartjuk!

5 comfort lindabról Tartalom Lindabról Comfort és design A termékek áttekintése / jelmagyarázat Elmélet Mennyezeti anemosztátok Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Csatlakozódobozok Fali befúvók Sugárfúvókák Ventiduct Rácsok Elárasztásos befúvók Változó térfogatáramú elemek ( VAV ) Térfogatáram-szabályozók Légszelepek Légbevezetők Tartalom.0 Lindab Ventilation A/S. Írásos engedély nélkül a másolás minden formája tilos. A embléma a Lindab AB bejegyzett márkavédjegye. A Lindab termékei, rendszerei, termékcsoportjai és termékismertetői szellemi tulajdonjogi védelmet (IPR) élveznek.

6 comfort lindabról Új utakon járunk a beltéri klíma területén A jó beltéri klíma ma még korántsem természetes része napi életünknek, bár annak kellene lennie. Most azonban a megfelelő komfort is a középpontba került. Ez önre is feladatokat ró, és a Lindab segíthet ezek teljesítésében. A Lindab a beltéri klímát is napirenden tartja Nem minden ügyfél gondolkodik azon, hogy milyen tenyezők határozzák meg a jó komfortot. A Lindab a maga részéről a sokéves tapasztalatot biztosítja. Mélyreható ismereteink vannak arról, hogyan kell létrehozni a legjobb körülményeket a jó komforthoz, és meg kell értenünk, hogy ez mit jelent az egészség és a jólét szempontjából. Ezt a tudást és tapasztalatot bocsátjuk az ön rendelkezésére, amikor üzleti partnerének a Lindabot választja. Segítünk, hogy a megfelelő komfort mindenki számára elérhető legyen Nemcsak a beltéri klíma kialakításában járunk új utakon, hanem az ügyfeleinkkel folytatott együttműködésben is. Nem véletlen, hogy termékeink a világ legtöbb légtechnikai rendszerének szerves részét alkotják. A gyártás tervezésétől a szállításig a megrendelők igénye áll középpontban. Akkor lehetünk sikeresek, ha együttműködünk. Hogyan? Ezt szeretnénk bemutatni Önöknek a következő oldalakon! A jó komfort nem a véletlen műve. Négy kulcsfontosságú dolog szükséges ahhoz, hogy a lehető legjobb komfortot tudjuk kínálni ügyfeleinknek: tudás, logisztika, design, megfelelő kounikáció. Mi rendelkezünk a fenti képességekkel. Ez jelenti azt, hogy a Lindab új utakon jár. Tudás A tudás azt jelenti, hogy rendelkezünk a szükséges szakérteleel és rálátással, ami lehetővé teszi a megfelelő megoldások és rendszerek kifejlesztését. Továbbá, hogy megértjük ügyfeleinket és munkatársainkat, akik műszaki tanácsot és támogatást adnak, illetve kifejlesztik és megtervezik ezeket a megoldásokat. Dokumentáljuk az általunk kínált megoldásokat Egy megoldás megvalósításakor biztosnak kell lennünk termékeink minőségében. A dokumentáció és az új technológia ezért játszik fontos szerepet munkánkban, hogy megtaláljuk a legintelligensebb megoldásokat és legmegfelelőbb termékeket. Ezeket folyamatosan teszteljük laboratóriumainkban a legmagasabb minőség biztosítása érdekében. Termékeinket részletesen leírjuk és dokumentáljuk katalógusokban és a CADvent programban, ami a Lindab ITline, a Lindab széleskörű szoftvercsomagjának a része. A Lindab laboratóriumai magas minőséget biztosítanak A minőség kulcsfontosságú, hogy ügyfeleink üzleti partnerként bennünket válasszanak. Következésképpen, minden termékünket saját lég- és hangtechnikai laboratóriumainkban teszteljük, ahol ügyfeleink ötleteit és elgondolásait szakmai tudásunkkal és tapasztalatainkkal ötvözzük még mielőtt a gyártás elkezdődik. A laboratóriumok lehetővé teszik, hogy ügyfeleink számára közvetlen előnyt biztosító teljeskörű tesztelést végezzünk. A változtatás jogát fenntartjuk!

7 comfort lindabról Logisztika Az idő pénz, ezért nagyon fontos, hogy mindig időben szállítsunk. Sohase késve, és ne is túl korán. Pontos szállítás A Lindabnál nagy hangsúlyt kap a pontos szállítás. Hatékony logisztikai rendszerünk kulcsa teljesen integrált online értékesítési és termelési rendszerünk, amely összekapcsolja a Lindab egységeit. Design A.000-nél is több elemből álló standard alkatrészválasztékával és a speciális megoldások lehetőségével a Lindab mindenkinek segít a megfelelő komfort kialakításában. A kellemes környezet a designon is múlik Ha azt akarjuk, hogy emberek ezrei az év minden napján élvezhessék a jó beltéri klímát, nem csak hatékony és gazdaságos terméket kell szállítanunk. A designon is sok múlik. Együttműködünk a szakemberekkel A Lindabnál tudjuk, hogy nem elég, ha megoldásaink hatékonyak, szépnek is kell lenniük és harmonizálniuk kell azzal a környezettel, amelybe beillesztjük. Ezért sok-sok éven át párbeszédet folytattunk ügyfeleinkkel és szorosan együttműködünk számos nemzetközileg elismert építésszel és belsőépítésszel. Ezek a szakemberek alakították az anemosztátokat és a többi látható részletet. Többek között együtt dolgoztunk Knud Holscher építésszel és ipari formatervezővel, aki befúvóink tervezéséért ipari formatervezési díjat kapott. Ügyfeleinket különleges bánásmódban részesítjük Mindig a feladatra összpontosítunk. Általános termékválasztékunkon kívül meg tudunk tervezni és elő tudunk állítani olyan elemeket és megoldásokat, amelyek minden igényt kielégítenek. Vannak olyan részlegeink, amelyek a különleges megoldásokra szakosodtak. Mondja el nekünk, hogy mire van szüksége, és mi előállítjuk Önnek. A tökéletes megoldást csak együtt tudjuk kidolgozni! A változtatás jogát fenntartjuk!

8 comfort lindabról Párbeszéd A kounikáció vállalatunk sikeres működésének alapja. Az ügyfeleinkkel, szállítóinkkal és munkatársainkkal folytatott kounikáció meghatároz mindent, amit csinálunk. A kounikáció mindennapi életünk fontos része A napi kapcsolat lehetővé teszi, hogy jobban kiszolgáljuk ügyfeleinket, jobb legyen az együttműködés, és új, innovatív termékeket fejleszthessünk ki. A Lindab nem csupán egy szállító műszaki tanácsokat adunk termékeinkkel kapcsolatban, képesek vagyunk arra, hogy kielégítsük ügyfeleink különböző igényeit és kívánalmait. A kounikáció szerepe a fejlesztésben Csak az ügyfeleinkkel fenntartott szoros kapcsolat révén tudunk folyamatosan egyre jobb megoldásokat kidolgozni. A párbeszéd fenntartásához két fél szükséges, a Lindab soha nem ül a babérjain, várva, hogy megcsörrenjen a telefon. Az aktív együttműködés keretében utánajárunk az önök elvárásainak. Másképpen hogyan felelhetnénk meg az elvárásoknak? Ismerjük az önök igényeit A Lindab modern és innovatív, nagy tapasztalatokkal és szakérteleel rendelkező vállalat a légtechnika területén. Ha hozzánk fordul, segítünk felkészülni, hogy választ tudjon adni a jövő kihívásaira és követelményeire. Lindab nemzetközi siker A Lindab vállalatot -ben alapították Svédországban, a cég két üzletággal rendelkezik: Ventiláció és Profil, melyek vékony acéllemezből előállított szellőztető- és építőelemeket fejlesztenek, gyártanak és forgalmaznak. A vállalatnak világszerte több mint 0 alkalmazottja van részlegben és országban. Vállalatirányítási rendszerünk ISO 00 és ISO 0 szabvány szerinti tanúsítással rendelkezik. Ügyfeleink sikere jelenti számunkra a jövőt Ma a Lindab a légtechnikai rendszerek egyik vezető szállítója és arra törekszünk, hogy ez a jövőben is így maradjon. Folyamatosan fejlesztjük és erősítjük alappilléreinket: a tudást, a logisztikát, a designt és a kounikációs tevékenységet és ezzel új utakon járunk, hogy folyamatosan biztosítsuk ügyfeleink sikerét. Egyszerű. A változtatás jogát fenntartjuk!

9 comfort lindabról Termékcsoportok Légcsatorna-rendszerek A termékcsoport magában foglalja kör és négyszög keresztmetszetű légcsatornáink és elemeink teljes skáláját. Tartalmazza továbbá a kifúvófejeket, a zsalukat, hangcsillapítókat stb. Ezekről bővebben az Air Duct Systems katalógusban olvashat. Comfort beltéri klímarendszerek A Comfort termékek között levegős és vizes beltéri klímarendszerek, valamint hangcsillapítók találhatók. A levegős rendszerek sorában amelyekről ebben a katalógusban olvashat többek között megtalálhatók az anemosztátok, rácsok, a VAV-rendszerek és a zsaluk. A vizes rendszerek részét képezik az aktív és passzív hűtőgerendák, indukciós elemek, hűtőpanelek, fűtőpanelek, szabályozók, kondenzáció elleni védelem, stb. Ezekről bővebben a Comfort Water Systems katalógusban olvashat. Szoftver megoldások A szellőztető és beltéri klímarendszerek tervezéséhez programok egyedi palettáját kínáljuk. Ezzel időt és pénzt takarít meg a projektben érintett valamennyi fél számára és megbízhatóbb, biztonságosabb és hatékonyabb szellőzőrendszert kínálunk. A szoftver megoldásokról bővebben a következő oldalon olvashat. A változtatás jogát fenntartjuk!

10 comfort lindabról Szoftver megoldások Az idő fontos tényező, amikor légtechnikai rendszerek építésével és méretezésével foglalkozunk. Minél gyorsabban és szabadabban tud mozogni a különféle munkafolyamatok között, annál gyorsabban képes befejezni az aktuális feladatot. Mi a Lindabnál tudjuk, mennyire drága az ön ideje. Többféle intelligens és racionális eszközt kínálunk, hogy megkönnyítsük a mindennapjait. Egyszóval, lehetőséget kínálunk arra, hogy a szellőztetésre a lehető legrövidebb időn belül optimális és megbízható megoldásokat dolgozzon ki. CADvent A CADvent egy AutoCAD alapú alkalmazás teljeskörű eszköz a rajzoláshoz, méretezéshez, a mennyiségek meghatározásához és a teljes légtechnikai rendszer bemutatásához. Gyors és egyszerűen használható D és D alkalmazás, a tervezési funkciók között szerepel a méretezés és a számítások, magában foglalja a piacon fellelhető legkülönlegesebb és legfejlettebb eszközöket, lehetővé teszi a tervezőmérnök számára, hogy az információ automatikus frissítésével gyorsan és egyszerűen gyökeres változtatásokat hajtson végre a légtechnikai rendszerben, darabjegyzék készítése - összesen és szintenként, alaprajzi és metszeti rajzok figyelemfelkeltő és helyes bemutatása, a projekttervezési rendszer D-s kiegészítésével a. dimenziót beépíthetjük a projektbe. Ez lehetőséget kínál a tervezésre, a szállításra, az ütemezésre és az optimalizált tervezésirányításra, a CADvent által készített darabjegyzék közvetlenül továbbítható a Lindabhoz, így könnyen, gyorsan kaphat árajánlatot. DIMcomfort A Lindab beltéri klíma rendszerek megoldásainak termékkiválasztó és méretező programja. A felhasználó által meghatározott követelmények alapján a program megfelelő termékalternatívákat kínál. Önálló programként is használható a termékek kiválasztásához, lehetőség az anemosztátok és rácsok gyors kiválasztására, biztosítja a termékek helyes méretezését és elhelyzését, a befújt levegő áramlásának szimulációja mellett a zajjal és hőmérséklettel kapcsolatos számítások is elérhetők, lehetőség van a kiválasztott termékek kinyomtatására, a befúvók és elszívók beállítása a helyiségben tartózkodók komfortérzetének optimalizálásához, letölthető a oldalról. DIMsilencer A Lindab hangcsillapítók kiválasztását és méretezését segítő program részletes támogatást biztosít a légcsatornarendszerek hatékony hangcsillapításához. A felhasználó által meghatározott követelmények alapján a program megfelelő termékalternatívákat kínál. Önálló programként is használható a termékek kiválasztásához, gyorsan kiválaszthatók az előre meghatározott követelményeknek megfelelő hangcsillapítók, teljes rendszerkalkuláció a ventilátortól a helyiségig, az alternatív megoldások meghatározásához gyorsan és egyszerűen módosíthatók a követelmények és a körülmények, lehetőség a kiválasztott hangcsillapítók kinyomtatására, letölthető a oldalról. A DIMsilencer, melyet a legújabb eredmények felhasználásával folyamatosan fejlesztenek, felhasználóbarát. A prograal a helyiség adottságainak megfelelő akusztikai számítások végezhetők el. TEKNOsim A beltéri klíma szimulációs programja könnyen használható és a projekt minden szakaszában alkalmazható. Az egyéb funkciók mellett a falak, az ablakok, a mennyezet és a padlózat teljes szerkezete az adatbázis párbeszédablakai segítségével választható ki. A program nem kapcsolódik egy meghatározott gyártmányhoz. Ez azt jelenti, hogy a program által megadott méretek alapján választhat a mi termékeink vagy más gyártók termékei között. A szükséges hűtőhőmérséklet kiszámításával választhat a léghűtés (0%-os konvekciós áramlás) vagy valamelyik Lindab klímagerenda (a sugárzás és a konvekciós áramlás keveréke) között. Az energiaszükséglet vagy az eredő (lég- és operatív) hőmérséklet kiszámítása mellett a TEKNOsim a PPD-indexet is kiszámolja. Az eredményeket grafikus és szöveges formában is bemutatjuk. Minden eredmény könnyedén exportálható Word vagy Excel formátumba. Képzés és támogatás A Lindab valamennyi programjával kapcsolatban képzési és támogatási lehetőségeket biztosít. További információ a oldalon. Szoftver megoldásainkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy megkönnyítsük, és hatékonyabbá tegyük az ön munkáját. A projekt kezdetétől a végéig - gyors, egyszerű és megbízható. A változtatás jogát fenntartjuk!

11 comfort lindabról Referenciák A honlapon mindig megtalálja a legújabb referenciákat és a termékekre vonatkozó legfrissebb híreket. Syddansk Egyetem, Odense Aluminium rácsok, metróállomások, Koppenhága lakópark, Aarhus A változtatás jogát fenntartjuk! Hotel Marriott, Koppenhága Billund reptér, Billund Opera, Koppenhága

12 comfort lindabról Referenciák A honlapon mindig megtalálja a legújabb referenciákat és a termékekre vonatkozó legfrissebb híreket. Marienlyst Casino, Elsinore Henning Larsen tervezőiroda, Koppenhága Kórház, Koppenhága A változtatás jogát fenntartjuk! Ejendal jégcsarnok, Leksand Királyi Színház, Koppenhága Telia, Koppenhága

13 comfort comfort és design Comfort és design Lindabról Comfort és design A termékek áttekintése / jelmagyarázat Elmélet Mennyezeti anemosztátok Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Csatlakozódobozok Fali befúvók Sugárfúvókák Ventiduct Rácsok Elárasztásos befúvók Változó térfogatáramú elemek (VAV) Térfogatáram - szabályozók Légszelepek Légbevezetők Tartalom.0 Lindab Ventilation A/S. Írásos engedély nélkül a másolás minden formája tilos. A embléma a Lindab AB bejegyzett márkavédjegye. A Lindab termékei, rendszerei, termékcsoportjai és termékismertetői szellemi tulajdonjogi védelmet (IPR) élveznek.

14 comfort comfort és design Comfort és design Amikor a klíma tökéletes, szabadok a gondolatok Az ember nem arra született, hogy állandóan zárt térben tartózkodjon. Természetünkből adódóan a szabad levegőt szeretjük. Ez ad komfortérzetet és mindannyian tudjuk, hogy ez mennyire fontos a hatékony munkavégzés érdekében is. Nem mindenki dolgozhat a szabadban. A Lindab évek óta beltéri klíma megoldásokat fejleszt, és mindig szem előtt tartjuk azt a célt, hogy optimális beltéri klímát teremtsen. Know-how-nk révén világszerte kényelmesebbé vált a zárt térben való munkavégzés. Beltéri klíma megoldásaink a standard elemeket tekintve ma a tervezési folyamat szerves részét képezik; különösen igaz ez a különleges építészeti megoldásoknál. Termékek mindenféle beltéri klíma megoldáshoz A Lindab beltéri klíma megoldások sorozatát kínálja, amelyek a levegős és a vizes beltéri megoldásokat és a hangcsillapítók széles választékát foglalja magában. E két program, együtt és külön-külön is, a legjobb feltételeket teremti meg a komfortot nyújtó különleges követelményekhez és igényekhez igazított beltéri klíma megoldásokhoz. Ezért foglaltuk össze megoldásainkat egy név alatt: Comfort. Dánia kompetenciaközpontja a beltéri klímához A kényelem iránti igény a technológia fejlődésével egyenes arányban nő. Piacvezetőként a Lindab tudatában van annak, hogy nem elég válaszolni a piaci igényekre, felelős a fejlődés befolyásolásáért is. Hivatásunk, hogy a kutatás és termékfejlesztés révén folyamatosan továbbfejlesszük termékeinket, hogy minél inkább megfeleljenek az Önök igényeinek. Kézzelfogható bizonyíték erre a vállalat Farumban működő, beltéri klíma megoldásokkal foglalkozó kompetenciaközpontja és az Aarhus melletti Vibyben működő ügyfélszolgálata. A kompetenciaközpontban a fejlesztési és gyártási területen folyó munkával a legjobb megoldások kidolgozására összpontosítunk. A fejlesztés a kompetenciaközpont hang- és légtechnikai laboratóriumával szoros együttműködésben valósul meg, a termékek piacra kerülése előtt teszteljük a konstrukciókat és információt szolgáltatunk a megoldások optimalizálására. A fejlesztés öröme és az ügyfél elégedettsége hajt bennünket, jutalmunk pedig az az elismerés, amiben a tökéletes megoldásért részesülünk. Hiszen mi is emberek vagyunk. A változtatás jogát fenntartjuk!

15 comfort comfort és design Comfort és design Biztos kezekben az eléjétől a végéig Ha a beltéri klíma megoldásában a Lindab az üzleti partnere, ön biztos kezekben van. Attól a pillanattól kezdve, hogy a projekttel megkeres bennünket, egészen addig, amíg a beruházónak átadja a komplett beltéri klíma megoldását. Nálunk elsőbbséget élvez, hogy elejétől a végéig az ön számára biztosítsunk megoldást, hogy ön teljes biztonságban tudhassa magát. Jó kezdet. Akkor indul jól egy projekt, ha a folyamatos megvalósítás mellett döntenek. A későbbi módosítások általában sokkal többe kerülnek, mintha a változtatások a projekt megkezdése előtt hajtják végre. A Lindab sokféleképpen lehet a segítségére. A Lindab készen áll arra, hogy az ország teljes területén segítségére legyen. Biatorbágyon a legfrissebb ismeretekkel rendelkező technikusok és mérnökök állnak készen arra, hogy tanácsot adjanak a lehető legjobb megoldás megvalósításához. Helyes megoldás, ott és akkor, amikor Önnek szüksége van rá Tisztában vagyunk azzal, hogy fontos a gyors és pontos szállítás az építési területre, a jó csapatmunka egymás iránti bizalmat kíván. Nagyon büszkék vagyunk a teljesítési garanciánkra, és mindig arra törekszünk, hogy logisztikai helyzetünket tovább erősítsük. A leggyakrabban alkalmazott Comfort termékek gyorsan elérhetők központi raktárunkból. Az Ön által választott megoldás megerősítése Célunk, hogy mindig megerősítsük ügyfeleink megoldásait. Ezek azok az esetek, amikor mérnökeink termékcsaládokat dolgoznak ki és kutatásokat végeznek, hogy megtalálják a jövő beltéri klíma megoldásait, és IT megoldásokat fejlesztünk, hogy megkönnyítsük az önök mindennapi életét. A közvetlenül a munkaterületen megvalósított megoldások mellett tanácsot adunk aktuális projektek tervezésével és megvalósításával kapcsolatban. A Lindab mindenben Ön mellett áll. A változtatás jogát fenntartjuk!

16 comfort comfort és design Comfort és design Egy dolog az elmélet és más a gyakorlat Napjainkban a szellőztető létesítmények szabványos és különlegesen kialakított elemeinek dokumentációjában egyre nagyobb igényeket támasztanak a biztonsággal szemben. A szellőztetéssel kapcsolatos műszaki számítások nem minden esetben elégségesek, hogy megalapozzák az épület tulajdonosának igényeit kielégítő beltéri klímához szükséges helyes kalkulációkat. A teljeskörű tesztelések egyik célja az épületek és a terhelések közötti viszony feltárása. Következésképpen a Lindab Észak-Európa legnagyobb és legfejlettebb lég- és hangtechnikai laboratóriumában végzi az elméletek reális tesztelését. Itt a legtöbb szellőztetési problémára megtalálhatjuk a tökéletes megoldást. Óriási biztonságérzetet kelt, ha a projekt beindítása előtt teljes üzemi méretben megtekinthetjük a megoldást. Tesztelés üzemi méretben A légáramlást füsttel tesszük láthatóvá, hogy pontos képet kapjunk a választott megoldásról. Erre azért van szükség, hogy meghatározzuk, a megoldás valóban a legjobb az adott célra. Fejlett mérőműszerek A fejlett technikai berendezések és mérőműszerek segítségével regisztráljuk az adatokat. A mérési folyamat során speciális szoftverrel a vezérlőközpontból gyűjtünk adatokat. Összeállítunk egy részletes jelentést, amit továbbítunk az ügyfél részére, ez felhasználható a folyamatos tervezési folyamatban, vagy a beruházó dokumentációjában. A Lindab hanglaboratóriuma a DS/EN ISO. sz. szabvány szerint épült. Ebben a környezetben mérjük az abszorpciós hangcsillapítók csillapítási képességét, a légszállítás zaját és az össznyomásesést. A változtatás jogát fenntartjuk!

17 comfort comfort és design Comfort és design Együttműködünk a szakemberekkel A Lindabnál tudjuk, hogy nem elég, ha megoldásaink hatékonyak, de szépnek is kell lenniük és harmonizálniuk kell azzal a környezettel, amelybe beillesztjük. Ezért sok-sok éven át párbeszédet folytattunk ügyfeleinkkel és szorosan együttműködünk számos nemzetközileg elismert építészszel és belsőépítésszel. Ezek a szakemberek alakították az anemosztátokat és a többi látható részletet. Többek között együtt dolgoztunk Knud Holscher építésszel és ipari formatervezővel, aki befúvóink tervezéséért ipari formatervezési díjat kapott. Nálunk a különlegességek szériatermékeknek számítanak Abból indulunk ki, hogy nincs lehetetlen feladat. Az ügyfelek igényeihez igazított megoldások kidolgozásával töltött sok-sok év alatt megalapozott know-how-ra tettünk szert, ami mindenkinek előnyös. Az egyedi termékek gyártása szempontjából kulcsfontosságú, hogy az anemosztátokat ahhoz a környezethez igazítjuk, ahol azokat használni fogják, miközben az optimális funkció kidolgozására törekszünk. A Lindab folyamatos eszmecserét biztosít az ötlet felmerülésétől a termék beépítéséig és teszteléséig. Az, hogy a Lindab megoldásai a presztízst jelentő létesítményekben világszerte megtalálhatók annak köszönhető, hogy képesek vagyunk magas minőséget képviselő különleges megoldások szakértőjeként és gyártójaként fellépni. Teljeskörű megoldások A Lindab évek óta szakértője az olyan mennyezeti alkalmazásoknak, ahol az esztétikának és a funkciónak egyszerre kell érvényesülnie ahhoz, hogy a lehető legjobb megoldás születhessen meg. A befúvók nagy választéka a legtöbb mennyezethez illeszthető. További részleteket a Menynyezeti anemosztátok c. fejezetben ismertetjük. A Lindab az álmennyezeti rendszerek több szállítójával is együttműködést alakított ki. A FUSION olyan új, és másfajta dinamikát hordozó mennyezeti koncepció, amelyben több szállító biztosítja a mennyezetbe integrált, és kidolgozott elemeket. A Lindab hozzájárul mind a levegős, mind a vizes klíma megoldásokhoz. A következő oldalakon áttekintjük a különféle designokat, amelyeket a katalógusban található kombinációk felhasználásával állítottak elő. A változtatás jogát fenntartjuk!

18 comfort comfort és design Comfort és design Formatervezési lehetőségek Négyszögletes anemosztátok A különféle kialakítású perforációk lehetőséget kínálnak az ügyfélnek arra, hogy a látható részleteket a környezetbe integrálja. A perforált anemosztátok és a rejtett rotációs minták kombinálásának lehetősége megfelel mind a funkciónak, mint az esztétikumnak. Design és Design és Design átmérő négyzetes elosztás szabad km. % x szabad km. % Design és Design és OB x egyenletes elosztás, x szabad km. % x egyenletes elosztás,, szabad km. % A -as változatban a frontlap perforációja megfelel a mennyezeti rendszer perforációjának. Kör alakú anemosztátok Design és átmérő szabad km. % Design A változtatás jogát fenntartjuk!

19 comfort comfort és design Comfort és design Formatervezési lehetőségek Rotációs négyszög és kör alakú anemosztátok, fix lamellákkal Design Design Rotációs, állítható terelő lamellák, matt fekete műanyagból Design Design A terelő lamellák készülhetnek a frontlapnak megfelelő vagy más kontrasztos színben is. Design A terelő lamellák készülhetnek a frontlapnak megfelelő vagy más kontrasztos színben is. Design Design Az egyedi légsugár alak változtatását szolgáló fúvókák fehér műanyagból készülnek. A műanyag fúvókák készülhetnek a frontlapnak megfelelő, vagy más kontrasztos színben is. A változtatás jogát fenntartjuk!

20 comfort comfort és design Comfort és design Formatervezési lehetőségek Elárasztásos egységek Ø osztás négyzetes elosztás, perforált szabad km. % x (OB) egyenletes elosztás, x perforált szabad km. % x perforált szabad km. % x egyenletes elosztás,, perforált szabad km. % Közvetlen párbeszéd révén fejlesztünk A Lindab elárasztásos egységei számos speciálisan módosított változatban kaphatók. Önálló változatban az egység az épület architektúrájának, vagy a dekorációnak lehet a része. Az elárasztásos egység felszerelhető oszlopok köré is, hogy elrejtse azokat. Ugyanakkor befúvó-egységként is funkcionálnak. Minden lehetőség nyitva áll tervezze meg saját megoldását és vegye fel a kapcsolatot a Lindabbal, hogy életre kelthessük azt! A változtatás jogát fenntartjuk!

21 comfort comfort és design Comfort és design Színek és anyagok Színek A Lindabnak a legmodernebb gyártási technológia áll rendelkezésére. Ugyanez a helyzet a felületkezelési rendszerrel. Többféle porszórt bevonatos rendszerünk van, melyek biztosítják, hogy a befúvókat a kívánt színben, kiváló minőségben és gyorsan tudjuk szállítani. A Lindab minden RAL és NCS színben vállalja a felületkezelést. Többek között együttműködünk németországi laboratóriumokkal meghatározott és különleges színek létrehozásához szükséges porfestékek elemzése és előállítása érdekében. Más típusú bevonatokat is kínálunk, többek között selyemfényű és kemény krómbevonatot, vagy korrózióvédelmet biztosító felületeket, akár a. korrózióvédelmi osztályig. Anyagok Amennyiben szükséges, a Lindab meghatározott anyagokból előállított befúvókat is szállít. A befúvó készülhet rozsdamentes acélból, vörös- vagy sárgarézből, különféle ötvözetekkel és felületekkel és különböző felületkezeléssel. További információért forduljon a Lindabhoz. A változtatás jogát fenntartjuk!

22

23 comfort a termékek áttekintése / jelmagyarázat A termékek áttekintése / jelmagyarázat Lindabról Comfort és design A termékek áttekintése / jelmagyarázat Elmélet Mennyezeti anemosztátok Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Csatlakozódobozok Fali befúvók Sugárfúvókák Ventiduct Rácsok Elárasztásos befúvók Változó térfogatáramú elemek (VAV) Térfogatáram-szabályozók Légszelepek Légbevezetők Tartalom.0 Lindab Ventilation A/S. Írásos engedély nélkül a másolás minden formája tilos. A embléma a Lindab AB bejegyzett márkavédjegye. A Lindab termékei, rendszerei, termékcsoportjai és termékismertetői szellemi tulajdonjogi védelmet (IPR) élveznek.

24 comfort a termékek áttekintése / jelmagyarázat A termékek áttekintése Lindab Formo Formázott design Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes és függőleges befúvás, -- irányú befúvás, elszívás. Alkalmazás Irodák, éttermek, bemutatótermek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények. Szerelés Közvetlenül a mennyezetbe illesztve vagy álmennyezetbe szerelve, mennyezethez igazított adapterek használatával. Méret és teljesítmény ø -0, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Mennyezethez igazított, egyszerű és gazdaságos, formatervezési díjat nyert. Lindab Integra Integrált design Funkció Keveredéses szellőztetés és kis légsebességű befúvás, vízszintes és függőleges befúvás, elszívás. Alkalmazás Irodák, éttermek, bemutatótermek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények. Szerelés Közvetlenül a mennyezetbe illesztve vagy álmennyezetbe szerelve, a mennyezethez igazított adapterek használatával. Méret és teljesítmény ø -, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Süllyesztett anemosztát, mennyezethez igazítva, rugalmas lehetőségek. Lindab Versio Számtalan lehetőség Funkció Keveredéses szellőztetés és kis légsebességű befúvás, vízszintes és függőleges befúvás, -- irányú befúvás, elszívás. Alkalmazás Irodák, éttermek, bemutatótermek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények. Szerelés Beszerezhető álmennyezethez igazított változatban. Méret és teljesítmény ø -, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Számtalan variációs lehetőség, egyedi felfüggesztési rendszer a frontlaphoz, álmennyezeti rendszerbe integrált. Lindab Lineo Világos vonalvezetés Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes és függőleges befúvás, elszívás. Alkalmazás Irodák, éttermek, szállodák, bemutatótermek, üzletek. Szerelés Közvetlenül a mennyezetbe vagy a falba/szegélybe illesztve. Méret és teljesítmény ø -0, 0- W/m Fontos tulajdonságok Egyszerű és világos vonalvezetés, lehetőség a folyamatos sávok elhelyezésére a helyiség teljes hosszában. Mennyezeti befúvók látható dobozzal Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes befúvás, elszívás. Alkalmazás Irodák, éttermek, bemutatótermek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények. Szerelés A mennyezetre vagy szabadon függesztve. A doboz tetején a felszereléshez menetes anyák találhatók. Méret és teljesítmény ø 0-, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Az anemosztátokhoz nem szükséges egyenes légcsatornaszakasz a csatlakozódoboz előtt. A változtatás jogát fenntartjuk!

25 comfort a termékek áttekintése / jelmagyarázat A termékek áttekintése Ipari befúvók Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes és függőleges befúvás. Alkalmazás Bemutatótermek, konferencia termek, szupermarketek, ipari csarnokok. Szerelés Szabadon függesztett vagy falra, oszlopra szerelt. Méret és teljesítmény ø -, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Többféle motoros és termofejes kivitelben a befúvási irány módosításához. Csatlakozódobozok Funkció Biztosítja az egyenletes légszállítást a befúvóhoz, a hangcsillapítást és az egyedi beállítást. Alkalmazás Minden épülettípus. Szerelés Rejtett vagy szabad felfüggesztés. A szerkezetbe integrált többféle szerelési mód. Méret és teljesítmény ø 0- Fontos tulajdonságok Kis beépítési magasság, bowdenes beállítás. A K-faktor rányomtatva a bowdenre. A K-faktor befúvótól független. Fali befúvók Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes és állítható befúvás, elszívás. Alkalmazás Irodák, éttermek, bemutató termek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények. Szerelés Szerelés a falra vagy a szegélybe. Méret és teljesítmény ø 0-0, 0- W/m Fontos tulajdonságok Kompakt csatlakozódoboz típusú fali befúvó, max. szélessége 0, így 00-es oszloptávolsággal rendelkező könnyűszerkezetes falba beépíthető. Sugárfúvókák Funkció Keveredéses szellőztetés, befúvás nagy vetőtávolsággal. Alkalmazás Uszodák, sportcsarnokok, üzletek, szupermarketek, ipari csarnokok. Szerelés Közvetlenül a légcsatornába, felszerelés a légcsatorna / szegély felőli oldalon. Méret és teljesítmény ø -0, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Állítható fúvókák. Ventiduct Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes és függőleges befúvás, -- irányú befúvás. Alkalmazás Ipar, edzőtermek, iskolák. Szerelés Szabadon függesztett. Méret és teljesítmény ø 0-0, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Nagy teljesítmény, rugalmas felhasználás, egyszerű felszerelés. Rácsok Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes, függőleges és állítható befúvás, elszívás. Alkalmazás Irodák, éttermek, bemutatótermek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények. Szerelés Szerelés falba / padlóba vagy közvetlenül a légcsatornába. Méret és teljesítmény Standard méretekben szerezhető be, max 00 x 00, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok A piacon fellelhető legátfogóbb termékskála, alumínium és acél rácsok. A változtatás jogát fenntartjuk!

26 comfort a termékek áttekintése / jelmagyarázat A termékek áttekintése Elárasztásos befúvók Funkció A kiszorítás elve, állítható légsugár alak. Alkalmazás Munkahelyi étkezdék, éttermek, bemutatótermek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények, ipari csarnokok. Szerelés Falra szerelve, padlón vagy szabadon függesztve. Méret és teljesítmény ø -, 0-0 W/m Fontos tulajdonságok Állítható fúvókák, melyekkel változtatható a közelségi zóna geometriája. Jó illesztési lehetőségek. Légbevezetők / Nyomáskiegyenlítők Funkció Légcserét és a helyiségek között nyomáskiegyenlítődést eredményez. Alkalmazás Irodák, otthonok. Szerelés Külső vagy belső falba építve. Méret és teljesítmény Kör és téglalap alakú változatok. Fontos tulajdonságok Teleszkópos funkció, amely egyszerűsíti a felszerelést. VAV Funkció Keveredéses szellőztetés és kis légsebességű befúvás. Vízszintes befúvás, beépített szabályozó funkció a befúvóban. Alkalmazás Irodák, éttermek, kiállítótermek, iskolák, üzletek, szupermarketek, intézmények. Szerelés Közvetlenül a mennyezetbe illesztve, vagy az álmennyezeti rendszerhez igazítva. Térfogatáram-szabályozók közvetlenül a légcsatornarendszerben. Méret és teljesítmény Befúvók ø 0-, 0-0 W/m Szabályozók ø -, max. m/s Fontos tulajdonságok Befúvók beépített motoros szabályozóval, lehetővé teszi a légmennyiség 0 % és 0 % közötti változtatását. program funkcióval rendelkező Regula Combi szobai szabályozó. Térfogatáramszabályozók Funkció Állandó vagy változó térfogatáram a légcsatornarendszerben mechanikus szabályozóval. Alkalmazás Kör keresztmetszetű légcsatornarendszerben, minden épülettípusban. Szerelés Kör keresztmetszetű légcsatornákban. Méret és teljesítmény ø 0-, max m/s Fontos tulajdonságok Mechanikai funkció, elérhető motoros kivitelben is. Légszelepek Funkció Keveredéses szellőztetés, vízszintes befúvás, elszívás. Alkalmazás Minden épülettípus. Szerelés Közvetlenül a kör alakú légcsatornákba vagy szerelvényekre. Méret és teljesítmény ø 0-0 Fontos tulajdonságok Egyszerű és könnyű felszerelés közvetlenül a légcsatornába, bajonett foglalattal. A változtatás jogát fenntartjuk!

27

28 comfort a termékek áttekintése / jelmagyarázat A kombináció áttekintése Lehetőségek Jelmagyarázat A kombinációk áttekintése, ami legtöbb esetben rendelkezésre áll, egyszerű és gyors áttakintést ad a terméksorozatokról. A kombinációk áttekintése során az egyes termékeket a lehetséges kombinációkkal, különféle típusú tartozékokkal és mennyezeti illesztésekkel mutatjuk be. Az alábbi jelképek a lehetséges kombinációkat mutatják be.. A termék és a műszaki adatok leírása megtalálható a katalógusban.. Kombináció lehetséges. A műszaki adatok leírása megtalálható a katalógusban.. Kombináció lehetséges. A műszaki adatok nem találhatók meg a katalógusban.. Ha a terület üres, kombináció nem lehetséges. Termékválaszték: Versio: PS Perforált Négyszög RS Rotációs Négyszög NS Fúvókás Négyszög GS Rács Négyszög Integra: PC Perforált Kör RC Rotációs Kör NC Fúvókás Kör Fali befúvók: PR Perforált Négyszög NR Fúvókás Négyszög DR Állítható lamellák Négyszög Design: A konfigurált sorozat lehetőséget ad a perforációk és a légsugár alak, stb. többféle változatának kialakítására. A változatok számozottak, és részletesebb leírásuk megtalálható a Comfort és design c. fejezetben. Csatlakozódobozok: Különösen a Versio-sorozat esetén csatlakozódoboz a konfiguráció része. Választhatunk a kör vagy négyszög alakú frontlap illetve a függőleges vagy vízszintes csatlakozás között. Ugyanakkor a befúvó ellátásához szükséges szabályozó típusa felől dönteni kell. Választási lehetőségek csatlakozások: V H R Függőleges, kör alakú csatlakozás. Négyszög alakú felső csatlakozódoboz. Vízszintes, kör alakú csatlakozás. Négyszög alakú csatlakozódoboz. Vízszintes, téglalap alakú csatlakozás. Négyszög alakú csatlakozódoboz. Választási lehetőségek szabályozók: 0 Szabályozó és mérőeszköz nélkül (V csatlakozásnál mindig). Szabályozóval, mérőeszköz nélkül. Szabályozóval és mérőeszközzel. Funkció: A konfigurált sorozat befúvás és elszívás többféle típusához alkalmazható. A kívánt funkció eléréséhez meg kell határozni, hogy a befúvót hogyan fogják használni. Választási lehetőségek: S E L Befúvás Elszívás Kis légsebességű befúvás Csatlakozás mérete: A befúvók csatlakozási méretét a térfogatáram függvényében kell megválasztani. Mennyezeti rendszer: A mennyezeti rendszert ki kell választani, hogy a befúvót illeszteni lehessen a megfelelő mennyezeti típushoz. A mennyezeti rendszereket megszámoztuk, részletesebb ismertetésük a Mennyezeti illesztés c. részben található. Rendelési kódok: A konfigurált sorozat a kívánt konfigurációból rendelhető. A rendelési kódok a termékeket bemutató oldalakon találhatók. Tartozékok: A kombinációk áttekintése során megadjuk azoknak a tartozékoknak a típusait, amelyekkel a termékek kombinálhatók. A tartozékok külön rendeletők meg, a további részletek az egyes termékeket ismertető oldalakon találhatók. A változtatás jogát fenntartjuk!

29 comfort a termékek áttekintése / jelmagyarázat Jelölések A jelölések jó áttekintést adnak A jelmagyarázat segítségével ügyfeleink megismerhetik az egyes termékek kiválasztása esetén rendelkezésükre álló lehetőségeket. Az alábbi jelöléseket használjuk: Keveredéses szellőztetés Elárasztásos szellőztetés Kis légsebességű befúvás Befúvás Elszívás Vízszintes befúvás Függőleges befúvás Perdület befelé Perdület kifelé Befúvás, irányú Befúvás, irányú Befúvás, irányú Befúvás, irányú Sugárfúvóka Zárt szabályozó Nyitott szabályozó Szabályozó nélkül A változtatás jogát fenntartjuk!

30

31 comfort elmélet Elmélet Lindabról Comfort és design A termékek áttekintése / jelmagyarázat Elmélet Mennyezeti anemosztátok Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Csatlakozódobozok Fali befúvók Sugárfúvókák Ventiduct Rácsok Elárasztásos befúvók Változó térfogatáramú elemek (VAV) Térfogatáram - szabályozók Légszelepek Légbevezetők Tartalom.0 Lindab Ventilation A/S. Írásos engedély nélkül a másolás minden formája tilos. A embléma a Lindab AB bejegyzett márkavédjegye. A Lindab termékei, rendszerei, termékcsoportjai és termékismertetői szellemi tulajdonjogi védelmet (IPR) élveznek.

32 comfort elmélet Elmélet Tartalom Oldal Légvezetési rendszerek Keveredéses szellőztetés Elárasztásos szellőztetés Kis légsebességű befúvás A légvezetési rendszer kiválasztása Keveredéses szellőztetés Leírás Nyomásesés Zajszint Izotermikus befúvás Coanda effektus Légsugár sebessége Meleg levegő befúvása A keveredéses szellőztetés megtervezése Elárasztásos szellőztetés Leírás Függőleges hőmérsékleteloszlás Hatásosság Nyomásesés Zajszint Közelségi zóna Az elárasztásos szellőztetés megtervezése Akusztikai tervezés Leírás Döntés a zajszintről A változtatás jogát fenntartjuk!

33 comfort elmélet Légvezetési rendszerek Keveredéses szellőztetés t i t u hatásosságával és a tartózkodási zónában a légsebességgel kapcsolatos követelményeket. E probléma megoldása történhet motoros befúvókkal, amelyekkel módosítható a befúvás iránya. Másik lehetőség a befúvók méretezése hűtésre az alapadatoknak megfelelően, majd függőleges fúvókák hozzáadása meleg levegő befúvására. t r Elárasztásos szellőztetés. ábra Keveredéses szellőztetés t u A keveredéses szellőztetés során a levegőt viszonylag nagy sebességgel juttatják be a tartózkodási zónán kívül, általában a mennyezetről vagy a falból. A befújt levegő nagy sebessége azt jelenti, hogy a helyiség levegőjének jelentős mennyisége indukciósan kering. A befújt levegő sebességét olyan értéken kell tartani, amivel biztosítható a keveredés hatásossága, és ezzel egyidejűleg a levegő sebessége a kívánt értékre csökkenjen, mire eléri a tartózkodási zónát. Ez bizonyos követelményeket állít az alkalmazott befúvó egységekkel szemben a légsebesség és az indukciós képesség szempontjából. A befújt levegő sebességének növekedése a zajszintet is megnöveli. Az alacsony zajszint iránti követelmény ebből fakadóan korlátot jelent a befúvó hatásosságával szemben. A hőmérséklet és a szennyezőanyag koncentrációja nagyjából ugyanolyan az egész helyiségben, mind izotermikus, mind hűtőtt levegő esetében. A keveredéses szellőztetést kevéssé befolyásolják a külső hatások, alkalmazható fűtésre és hűtésre egyaránt. Meleg levegő befúvása Mivel a meleg levegő könnyebb, mint a helyiség levegője, meglehetősen sok energia szükséges ahhoz, hogy a levegőt a tartózkodási zónába lehessen juttatni. Ez azt jelenti, hogy a lefelé irányuló befújt levegő sebességével kapcsolatos energiaigény a belmagassággal és az emelkedő hőmérséklettel együtt növekszik. Ha a belmagasság nagy, a levegőt általában függőlegesen, föntről lefelé kell befújni. Hűtött levegő befúvása A mennyezetről betáplált nehezebb hideg levegő túlságosan nagy légsebességet eredményezhet a tartózkodási zónában, ha a hőterhelés nagy. A befúvóktól induló légsugár (általában vízszintes) és a hőforrásoktól induló konvekciós áramlás (emberek, világítás, gépek) olyan légsebességet eredményez a tartózkodási zónában, amely a befújt levegő sebessége mellett az egy négyzetméterre eső hőterheléstől (W/m ), az egyes befúvókon jelentkező eloszlástól és a befúvók áramlási képétől függ. A meleg és a hideg levegő mennyezetről való bejuttatása esetén ugyanazzal a befúvóval általában nem lehet egyszerre kielégíteni a hőmérsékletgradienssel, a szellőztetés t r. ábra Elárasztásos szellőztetés Az elárasztásos szellőztetés alkalmazása esetén a légeloszlást a helyiség hőforrásai irányítják. A befúvás közvetlenül a tartózkodási zónába történik a padló magasságában - kis sebességgel, hűtött levegővel. A levegő a padlón terjed szét, és kiszorítja a meleg, szennyezett levegőt, ami a hőforrásoktól konvekciós áramlással jut el a mennyezetig. Az elszívás a mennyezetnél történik ott, ahol a meleg, szenynyezett légréteg kialakul. A rétegződés miatt az elárasztásos szellőztetés hatásossága nagyobb, mint a keveredéses szellőztetésé. Minél nagyobb a belmagasság, annál nagyobb a különbség. A megnövelt hatásosság azt jelenti, hogy hűtőenergia takarítható meg, illetve jobban kihasználható a külső levegő hűtő hatása, miután a távozó levegő melegebb, és több hőt tud elvonni a helyiségből. Normál körülmények között az elárasztásos szellőztetés fűtési célokra nem alkalmas. Az egységek közelségi zónája elsősorban a befújt levegő mennyiségétől, a hőmérsékletétől és az egység elhelyezésétől függ. Az ajánlott térfogatáram tartományon belül az egység méretének nincs gyakorlati hatása a közelségi zónára. Az egyedi szükségletek kielégítésére a közelségi zóna geometriája fúvókák állításával módosítható. t i A változtatás jogát fenntartjuk!

34 comfort elmélet Légvezetési rendszerek t r t i t u A légvezetési rendszer kiválasztása A különböző rendszereknek megvannak az előnyei és a hátrányai. A rendszermegoldás kiválasztása előtt ezeket körültekintően végig kell gondolni. Minden rendszermegoldásban egy közös elv érvényesül: minél több egységet használnak, és minél jobb az egységek eloszlása a helyiségben, annál jobb hőérzet és környezeti komfort érhető el. Az előnyöket és a hátrányokat az alábbiakban körvonalazzuk. Kis légsebességű befúvás. ábra Kis sebességű befúvás Kis légsebességű befúvás alkalmazásakor a hideg levegő lassan ereszkedik le a mennyezetről. A tiszta levegő kiszorítja a szennyezett levegőt. A legjobb eredmény úgy érhető el, ha a befújt levegőt kis adagokban terítik az egész mennyezeten. A rendszer fűtésre nem alkalmas. Keveredéses szellőztetés + Használható hűtésre és fűtésre, + a nagy indukció lehetővé teszi jelentősen hűtött levegő befúvását, + közel azonos hőmérséklet és levegőminőség az egész helyiségben, azaz kis hőmérséklet és koncentráció-gradiens, + stabil légsugár alak, + rugalmasság a befúvók elhelyezésében, + nem csökken a kihasználható terület ( közelségi zóna ), - fennáll a rövidre zárás veszélye (különösen a fűtésnél), - nagyobb energiaszükséglet hűtéshez, - huzat veszélye nagy hűtőhatás esetén. Elárasztásos szellőztetés + Nagyobb szellőztetési és hőmérséklet hatásosság, + jobb levegőminőség a tartózkodási zónában, + alacsony sebesség a tartózkodási zónában, a közelségi zónában azonban nem, + alkalmas nagy belmagasságú helyiségek hűtésére, - kisebb szabadság a bútorok elhelyezését illetően, és befúvók közelségi zónája miatt csökken a helyiség hasznos területe, - alacsony indukció, - nagy függőleges hőmérsékletgradiens, - légfűtésre nem alkalmas. Kis légsebességű befúvás + Nem csökken a hasznos terület, + alkalmas nagy légcserére, korlátozott hűtés mellett, + nagy helyi hatékonyság, - alacsony indukció, - fűtésre nem alkalmas, - rövidre zárás veszélye, ha az elszívó a mennyezeten helyezkedik el. A változtatás jogát fenntartjuk!

35 comfort elmélet Légvezetési rendszerek A légvezetési rendszerek kiválasztása Keveredéses Elárasztásos Kis sebességű Sugárfúvókák Rácsok Iroda Fűtés + hűtés 0- W/m -0 W/m >0 W/m Fali befúvók Mennyezeti befúvók egy réssel Perforált befúvók Kúpos befúvók Rotációs befúvók Résbefúvók Fali befúvók Padlóbefúvók Színházi befúvók Közösségi terek Konferenciaterem Mozi Előadóterem Étterem Oktatási intézmény Kiállítócsarnok Üzletek Bolt Bevásárlóközpontok Sportcsarnok Uszoda Üzemi konyha Laboratórium "Tiszta tér" Lakótér Intézet Alkalmazható Jó Kíváló A légvezetési rendszer kiválasztása ipari környezetben Szellőzési szükséglet Kis szükséglet Fűtési szükséglet X X X X X X X X X X X Nagy szükséglet Hűtési szükséglet Keveredéses szellőzés Elárasztásos szellőzés Kis sebességű A változtatás jogát fenntartjuk!

36 comfort elmélet Keveredéses szellőztetés Keveredéses szellőztetés Egy befúvó egységnek annyi levegőt kell biztosítania, hogy a szellőzés megfelelő legyen. Ugyanakkor a hangnyomásszinttel, légsebességgel és hőmérséklettel kapcsolatos igényeknek is eleget kell tenni a tartózkodási zónában. A követelmények teljesítéséhez bizonyos tervezési irányelvek szükségesek. A legfontosabbakat az alábbiakban adjuk meg. Egy anemosztát kiválasztásakor figyelembe kell venni a nyomásesést, zajszintet, vetőtávolságot. Ezeket az adatokat minden egyes termékre megadjuk. A Lindab katalógusban található kiválasztási és teljesítményadatok a Lindab laboratóriumaiban, modern, precíziós műszerekkel végrehajtott mérések eredménye. A gyakorlatban azonban ritkán olyan ideálisak a körülmények mint a laboratóriumban, mivel az építészeti megoldások, a bútorzat, a légelosztó egységek elhelyezése stb. nagy hatással van a helyiségen belül a levegő elosztására. A Lindab a gyakorlati körülmények ellenőrzését kínálja a teljes üzemi tesztek elvégzésével, ami nagyon hasznos, amikor nagy és összetett projekteket terveznek. Jelölések A Teljes abszorpció a helyiségben [m ] b h Maximális vízszintes irányú sugárszélesség 0, m/s sebességnél [m] b v Maximális függőleges irányú sugárszélesség 0, m/s sebességnél [m] F Szabad keresztmetszet (q/v 0, ahol v 0 a mért érték) [m ] K ok Korrekciós tényező a hangteljesítményszinthez [db] l 0, Vetőtávolság 0, m/s sebességnél [m] l 0,0 Fordulópont függőleges befúvásnál [m] l b Távolság a befúvó és a max. sugárszélesség között [m] L A A-hangnyomásszint [db(a)] L WA A-hangteljesítményszint [db(a)] L Wok Hangteljesítményszint oktávsávokban [db] L p Hangnyomásszint [db] L W Hangteljesítményszint [db] L Hangcsillapítás [db] D Helyiség csillapítása [db] p t Össznyomásesés [Pa] q Térfogatáram [m /h], [l/s] t A befújt levegő és a helyiség hőmérsékletének különbsége [K] v 0 Befújt levegő kezdősebessége [m/s] v x A légsugár sebessége X távolságra a befúvó közepétől [m/s] v term Termikus max. légsebesség a tartózkodási zónában [m/s] Nyomásesés A diagram megadja az anemosztáton keletkező össznyomásesést (ρ =, kg/m ), azaz a statikus és a dinamikus nyomás összegét (a lehetséges csatlakozódobozzal együtt) az anemosztát csonkméretével megegyező méretű, m hosszú egyenes légcsatorna-szakasszal csatlakoztatva. Zajszint A diagram megadja az anemosztátok L WA A-hangteljesítményszint adatait lehetséges csatlakozódobozzal és az anemosztát csonkméretével megegyező méretű, m hosszú egyenes légcsatorna-szakasszal csatlakoztatva. A hangnyomásszinttel a hang erejét mérjük, azaz az érzékelt nyomásingadozásokat, míg a hangteljesítményszinttel a hangforrást jellemezhetjük. Általában mindkét értéket dbben (decibel) adjuk meg, ez némi zavart okozhat. Hangnyomás (Lp) A hang intenzitásának mértéke, ami a nyomásingadozást jellemzi, füllel érzékelt vagy a zajmérő mikrofonnal mért. A hangnyomást Pascalban (Pa) mérjük, és általában hangnyomásszintet adunk meg (db vagy db(a)- ban). Hangteljesítmény (Lw) A hangforrás (pl. egy gép) által hanghullám formájában keltett energia. A hangteljesítményt Wattban (W) mérjük, és a hangteljesítmény szintjét általában decibelben adjuk meg (db vagy db(a)). A katalógusban a befúvók zajkeltő tulajdonságait a hangteljesítményszinttel jellemezzük. Hangteljesítményszint: L W = log N [db] N re N az aktuális hangteljesítmény [W], amit a zajforrás nyomásingadozás formájában kibocsát, N re = - W a referencia hangteljesítmény. Hangnyomásszint: p az aktuális hangnyomás [N/m ] és p re = - N/m a referencia hangnyomás. A helyiség csillapítása D [db] a hangteljesítményszint és hangnyomásszint különbsége. L P = L W - D Az L WA A-hangteljesítményszint oktávsávonkénti meghatározása: L Wok = L WA + K ok A K ok korrekciós érték, minden egységre táblázatos formában adjuk meg. Hangcsillapítás Minden egységre megadjuk, és a légcsatorna és a helyiség között a hangteljesítményszint csökkenésére utal (a visszaverődéssel együtt). Izotermikus befúvás Minden műszaki adat az izotermikus állapotra vonatkozik. Vetőtávolság L P = log Az l 0, vetőtávolság az egység közepe és a 0, m/s sebességű pont közötti legnagyobb távolság. Az l 0, vetőtávolságra meghatározott értékek a mennyezetre szerelt befúvóknak felelnek meg. (. ábra) l 0 [db]. ábra, l 0, vetőtávolság a mennyezetre szerelt befúvók esetén p p re A változtatás jogát fenntartjuk!

37 comfort elmélet Keveredéses szellőztetés A függesztett szerelés, azaz ha a befúvókat a mennyezettől 0 -nél nagyobb távolságban szerelik fel (. ábra), %-kal csökkenti a vetőtávolságot, így az l 0, függesztett = 0, x l 0,. 0 min. l b b h. ábra Vízszintes sugárszélesség. ábra, Függesztett befúvó. Rács esetén l 0, a mennyezettől 00 -nél távolabb történő szerelésre vonatkozik. (. ábra). l 0 Coanda effektus > 00 b v. ábra, A mennyezettől 00 -nél távolabb felszerelt rácsok vetőtávolsága Ha a rácsot a mennyezethez 0 -nél közelebb kell felszerelni (. ábra) a vetőtávolság l 0, %-kal meghosszabbodik, így az l 0, rács a mennyezetnél =, l 0,. < 0 l b l b. ábra, A mennyezethez 0 -nél közelebb felszerelt rács vetőtávolsága Sugárszélesség l 0 A maximális függőleges sugárszélesség, b v meghatározza a mennyezettől mért legnagyobb függőleges távolságot és a 0, m/s sebességet. (. ábra). l b. ábra, Függőleges sugárszélesség A vízszintes sugárszélességet b h -val jelöljük, és a légsugár maximális vízszintes terjedését határozza meg 0, m/s sebesség mellett. (. ábra). Az egység és a legnagyobb sugárszélesség pontja közötti távolságot l b -vel jelöljük. A b v -t, a b h -t és az l b -t minden egység esetén az l 0, vetőtávolság függvényeként határozzunk meg. b v b v. ábra, Légáramlás Coanda effektussal Amikor a levegőt egy felülettel (pl. mennyezettel) párhuzamosan fújják be, az áramló levegő statikus nyomása csökken a környezeti nyomáshoz képest, emiatt a légsugár a mennyezethez tapad (ez a Coanda effektus). (. ábra). Ez a hatás nagyon fontos, különösen amikor hűtött levegő befúvásáról van szó. A lehető legnagyobb Coanda effektus eléréséhez a levegőt minden egységhez kis mennyiségben kell eljuttatni a menynyezeten való lehető legnagyobb sugárszélességgel és a lehető legnagyobb sebességgel. Vagyis, a legjobb módszer az, ha a levegőt a befúvóból mindig 0 -ban fújják be, irányterelő nélkül. A légsugár leesésének elkerülése érdekében a résbefúvókat (MTL) aktív és inaktív részekre osztják. Légsugár sebessége A légsugár magsebességét a következő képlet alkalmazásával lehet kiszámítani erre a behatárolt területre: l v x = <=> x = l 0, 0, 0, 0, x ahol X az egység és a központi sugár csúcsa közötti távolság méterben, ahol a légsebesség v x m/s. Példa: v x A befúvó vetőtávolsága l 0, = m. A távolságot addig a pontig, ahol a légsugár sebessége 0, m/s, az alábbiak szerint számíthatjuk ki: X = m 0, m/s 0, m/s = m A változtatás jogát fenntartjuk!

A termékek áttekintése / jelmagyarázat

A termékek áttekintése / jelmagyarázat A termékek áttekintése / jelmagyarázat Lindabról Comfort és design A termékek áttekintése / jelmagyarázat Elmélet Mennyezeti anemosztátok Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Csatlakozódobozok

Részletesebben

Comfort és design. Lindabról 1. comfort és design. A termékek áttekintése / jelmagyarázat. Elmélet. Mennyezeti anemosztátok

Comfort és design. Lindabról 1. comfort és design. A termékek áttekintése / jelmagyarázat. Elmélet. Mennyezeti anemosztátok Lindabról A termékek áttekintése / jelmagyarázat Elmélet Mennyezeti anemosztátok Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Csatlakozódobozok Fali befúvók Sugárfúvókák Ventiduct Rácsok Elárasztásos

Részletesebben

Elmélet. Lindabról. Comfort és design. A termékek áttekintése / jelmagyarázat. elmélet. Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód

Elmélet. Lindabról. Comfort és design. A termékek áttekintése / jelmagyarázat. elmélet. Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Elmélet Lindabról Comfort és design A termékek áttekintése / jelmagyarázat Elmélet Mennyezeti anemosztátok Mennyezeti anemosztátok - látható szerelési mód Csatlakozódobozok Fali befúvók Sugárfúvókák Ventiduct

Részletesebben

Perforált ipari befúvó

Perforált ipari befúvó ek Ød Leírás A kör alakú, elárasztásos befúvó, amely ipari igények kielégítésére alkalmas. A szabályozóval rendelkezik, ami lehetővé teszi a befúvás irányának vízszintes és a függőleges közötti változtatását

Részletesebben

Lindab Elmélet Légi mengoldások. lindab we simplify construction

Lindab Elmélet Légi mengoldások. lindab we simplify construction Lindab Légi mengoldások 9.11 Lindab Ventilation A/S. Írásos engedély nélkül a másolás minden formája tilos. A embléma a Lindab AB bejegyzett márkavédjegye. A Lindab termékei, rendszerei, termékcsoportjai

Részletesebben

Méretek. Karbantartás A frontlap eltávolítható, ami lehetővé teszi a belső részek tisztítását, vagy a doboz, illetve a légcsatorna megközelítését.

Méretek. Karbantartás A frontlap eltávolítható, ami lehetővé teszi a belső részek tisztítását, vagy a doboz, illetve a légcsatorna megközelítését. RS RS V-típusú csatlakozódobozzal Leírás Az RS négyzet alakú, rotációs anemosztát állítható lamellákkal. Az RS befúvásra és elszívásra egyaránt használható. A rotációs minta nagy indukciót és nagy dinamikus

Részletesebben

Teli frontlapos anemosztát

Teli frontlapos anemosztát Méretek Ø U Ø d Ø D Leírás Az kör alakú, teli frontlapos anemosztát, amely befúvásra és elszívásra egyaránt alkalmazható. Az alkalmas hűtött levegő vízszintes befúvására, ahol nagy impulzus szükséges.

Részletesebben

Kör légcsatornára szerelhető rács

Kör légcsatornára szerelhető rács Méretek B+0 A+0 A B Leírás Az négyszögletes szellőzőrács állítható, függőleges lamellákkal, amely közvetlenül felszerelhető kör keresztmetszetű légcsatornára. A rács egyaránt használható befúvásra és elszívásra.

Részletesebben

Méretek. Rendelési minta. Anyag és felületkezelés Csatlakozódoboz Horganyzott acél. comfort mennyezeti anemosztátok. RS14 V-típusú csatlakozódobozzal

Méretek. Rendelési minta. Anyag és felületkezelés Csatlakozódoboz Horganyzott acél. comfort mennyezeti anemosztátok. RS14 V-típusú csatlakozódobozzal RS RS V-típusú csatlakozódobozzal RS H-típusú csatlakozódobozzal Leírás Az RS négyzet alakú, rotációs anemosztát, fix lamellákkal, amely befúvásra és elszívásra egyaránt használható. A rotációs minta nagy

Részletesebben

Méretek. Karbantartás A frontlap eltávolítható, ami lehetővé teszi a belső részek tisztítását, vagy a doboz, illetve a légcsatorna megközelítését.

Méretek. Karbantartás A frontlap eltávolítható, ami lehetővé teszi a belső részek tisztítását, vagy a doboz, illetve a légcsatorna megközelítését. RS RS V-típusú csatlakozódobozzal Leírás Az RS négyzet alakú, rotációs anemosztát állítható lamellákkal. Az RS befúvásra és elszívásra egyaránt használható. A rotációs minta nagy indukciót és nagy dinamikus

Részletesebben

Kúpos befúvó. Méretek. Leírás

Kúpos befúvó. Méretek. Leírás Méretek Függőleges Ø N G D F Ø A Ø B C Vízszintes Leírás Az állítható kör alakú több kúpos anemosztát, amelyet tipikusan befúvásra használnak. A befúvás iránya vízszintes és függőleges között változtatható,

Részletesebben

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta

c o m f o r t s u g á r f ú v ó k á k Méretek 0. szerelés 1. szerelés Leírás Karbantartás 2. szerelés Anyag és felületkezelés Súly Rendelési minta GTI Méretek. szerelés Ød Leírás A GTI olyan sugárfúvóka, amely nagy területek szellőztetésére alkalmas. A fúvóka meleg és hideg levegő befúvására egyaránt használható, a levegőt szórt és koncentrált formában

Részletesebben

Fúvókás anemosztát. Méretek

Fúvókás anemosztát. Méretek NC ek ØU Ød 0 ØA Leírás Az NC kör alakú anemosztát egyedileg állítható fúvókákkal. A befúvó alkalmas a hűtött levegő vízszintes befúvására, ahol a légsugár alak nagy rugalmassága szükséges. A befúvó beállítható

Részletesebben

Állítható sugárfúvóka

Állítható sugárfúvóka Állítható sugárfúvóka A Méretek A-0 Karimával falba vagy légcsatorna oldalába való szereléshez. Ø ( ) 0 Ø F Ø Nom 0 0 Ø A Ø B Ø E Leírás A A állítható sugárfúvóka, amely alkalmas nagy területek szellőztetésére,

Részletesebben

Előszó. A segédletet témakörökre osztottuk a Lindab termékcsoportjainak megfelelően. Biatorbágy, 2008.04.14. Vigh Gellért CADvent tervezői tanácsadó

Előszó. A segédletet témakörökre osztottuk a Lindab termékcsoportjainak megfelelően. Biatorbágy, 2008.04.14. Vigh Gellért CADvent tervezői tanácsadó Előszó Ezzel a kiadvánnyal útjára indítunk egy folyamatosan bővített, pdf formátumú, tervezési kérdéseket, javaslatokat tartalmazó segédletet. A segédlet további bővítéséhez szívesen fogadunk ötleteket

Részletesebben

Rotációs befúvó. Méretek. Leírás. Motor típus

Rotációs befúvó. Méretek. Leírás. Motor típus Méretek B H Ød H/ ØA Leírás Az olyan integrált dobozos, rotációs befúvó (RCW), amely különösen alkalmas nagy belmagasságú létesítményekhez. A befúvó állítható lamellákkal van felszerelve, így a befújt

Részletesebben

Airvent típusú előlap: ÖV FRONT - XXX - X Airvent típusú állítható lamellás perdületes befúvó dobozzal együtt:

Airvent típusú előlap: ÖV FRONT - XXX - X Airvent típusú állítható lamellás perdületes befúvó dobozzal együtt: ÖV/ÖVB állítható lamellás perdületes befúvó Alkalmazási terület Állítható lamellás perdületes mennyezeti elemek, melyek nagyobb hőmérsékletkülönbség esetén is alkalmazhatók befúvásra és elszívásra egyaránt.

Részletesebben

T 2.2/2/HU/1. Perdületbefúvók. XARTO típus. Kreatív álmennyezeti dizájnhoz. The art of handling air

T 2.2/2/HU/1. Perdületbefúvók. XARTO típus. Kreatív álmennyezeti dizájnhoz. The art of handling air T 2.2/2/HU/1 Perdületbefúvók XARTO típus Kreatív álmennyezeti dizájnhoz The art of handling air Tartalom Leírás Leírás 2 Innováció 3 Kialakítások méretek 4 Beépítés 5 Jelmagyarázat 6 Gyorskiválasztó 7

Részletesebben

Sugárfúvóka. Méretek. Légcsatornába szerelt. Karbantartás A fúvóka látható részei nedves ruhával tisztíthatók. Rendelési minta

Sugárfúvóka. Méretek. Légcsatornába szerelt. Karbantartás A fúvóka látható részei nedves ruhával tisztíthatók. Rendelési minta Méretek 0 min. O 0 Ø 0 Ø eírás A egy gumiból készült sugárfúvóka, amely alkalmas nagy területek szellőztetésére, ahol nagy vetőtávolságra van szükség. A fúvóka a légszállítás iránya szerint állítható,

Részletesebben

Résbefúvó: Leírás. Rendelési minta. Anyagok és felületkezelés. comfort mennyezeti anemosztátok

Résbefúvó: Leírás. Rendelési minta. Anyagok és felületkezelés. comfort mennyezeti anemosztátok A C B + D eírás Az alumíniumból készült, téglalap alakú résbefúvó, amely befúvásra és elszívásra egyaránt használható. Az légterelőkkel van felszerelve, ami lehetővé teszi használatát vízszintes befúvásra.

Részletesebben

Mennyezeti befúvó 4-DF

Mennyezeti befúvó 4-DF Mennyezeti befúvó 4-DF Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás...

Részletesebben

Mennyezeti örvénybefúvó DQJA / DQJR típus

Mennyezeti örvénybefúvó DQJA / DQJR típus Mennyezeti örvénybefúvó DQJA / DQJR típus Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3

Részletesebben

Örvénybefúvó DQJ-FSR

Örvénybefúvó DQJ-FSR Örvénybefúvó DQJ-FSR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Tartozékok...

Részletesebben

Elárasztásos rendszerû

Elárasztásos rendszerû 1/7.1/U/2 Elárasztásos rendszerû befúvók QSH ISH sorozat Trox Austria GmbH Telefon 212-1211; 212-9121 Magyarországi Fióktelep Telefax 212-0735 1016 Budapest http://www.troxaustria.at Krisztina krt. 99.

Részletesebben

Légszelepek LV Sorozat

Légszelepek LV Sorozat 1/4/U/4 Légszelepek LV Sorozat befúvásra, elszívásra TROX Austria GmbH Telefon: 212-1211; 212-9121 Magyaroroszági Fióktelep Telefax: 212-0735 1016 Budapest http://www.troxtechnik.at Krisztina krt. 99.

Részletesebben

BDLD. Négyszög könyök hangcsillapító. Méretek

BDLD. Négyszög könyök hangcsillapító. Méretek Négyszög könyök hangcsillapító Méretek Függőleges beépítés Vízszintes beépítés b a a Leírás egy hagyományos kulisszás könyök hangcsillapító, melynek külső mérete megegyezik a csatlakozó mérettel. A hangcsillapító

Részletesebben

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem DRT DRTI csatlakozódoboz a DRT és DRTI befúvóelemek opciós tartozéka, külön kell megrendelni. lkalmazási terület DRT és DRTI típusú, körkeresztmetszetű csatlakozócsonkkal

Részletesebben

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem

DRT DRTI DRT/DRTI. Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem Állítható fúvókás mennyezeti befúvóelem DRT DRTI csatlakozódoboz a DRT és DRTI befúvóelemek opciós tartozéka, külön kell megrendelni. lkalmazási terület DRT és DRTI típusú, körkeresztmetszetű csatlakozócsonkkal

Részletesebben

HotelAir. HotelAir. Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére

HotelAir. HotelAir. Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére Aktív klímagerenda hotelszobák szellőztetésére, hűtésére és/vagy fűtésére Leírás A csatlakozódobozban egy sorban vannak elhelyezve a frisslevegő fúvókák. A doboz függőleges oldalán található kétsoros befúvó

Részletesebben

Alapvető információ és meghatározások

Alapvető információ és meghatározások .3 X X testregistrierung Alapvető információ és meghatározások Állandó légmennyiség-szabályozás CONSTANTFLOW Termékkiválasztás Alapvető méretek Jelmagyarázat Korrekciós értékek rendszercsillapításhoz Mérések

Részletesebben

DLDY. Négyszög egyenes hangcsillapító. Méretek

DLDY. Négyszög egyenes hangcsillapító. Méretek Négyszög egyenes hangcsillapító Méretek a + 00 b Leírás A egy kulisszás hangcsillapító, melyben a csatlakozó keresztmetszeten kívül beépített oldalsó kulisszák találhatók. A hangcsillapító minden standard

Részletesebben

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon.

A VAQ légmennyiség szabályozók 15 méretben készülnek. Igény esetén a VAQ hangcsillapított kivitelben is kapható. Lásd a következő oldalon. légmennyiség szabályozó állítómotorral Alkalmazási terület A légmennyiségszabályozókat a légcsatorna-hálózatban átáramló légmennyiség pontos beállítására és a beállított érték állandó szinten tartására

Részletesebben

TRS-K TRS-R TRSE-R sorozat

TRS-K TRS-R TRSE-R sorozat 1/3/U/4 Szellõzõrácsok TRS-K TRS-R TRSE-R sorozat TROX Austria GmbH Telefon 212-1211; 212-9121 Magyarországi Fióktelep Telefax 212-07 1016 Budapest http://www.troxaustria.at Krisztina krt. 99. e-mail trox@trox.hu

Részletesebben

ANEMOSZTÁTOK. Termékek, rendszerek és megoldások

ANEMOSZTÁTOK. Termékek, rendszerek és megoldások ANEMOSZTÁTOK Termékek, rendszerek és megoldások AZ SIG AIR HANDLING BEMUTATÁSA Az SIG Air Handling az egyik vezető beszállító a termékek és rendszerek a légtechnikai piacon. Teljeskörű légtechnikai megoldásokat

Részletesebben

Mennyezeti befúvó DBB

Mennyezeti befúvó DBB Mennyezeti befúvó DBB Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás...

Részletesebben

Négyszög egyenes hangcsillapító DLD. Méretek

Négyszög egyenes hangcsillapító DLD. Méretek Méretek DLD b a 0 Leírás A DLD egy hagyományos kulisszás, melynek külső mérete megegyezik a csatlakozó mérettel. A minden standard méretben elérhető. Kialakítás DLD háza trapéz merevítésű, mely javítja

Részletesebben

Mennyezeti örvénybefúvó DO-SR-F

Mennyezeti örvénybefúvó DO-SR-F Mennyezeti örvénybefúvó DOSRF Ferdinand Schad KG Steigstraße 2527 D78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63 980 0 Telefax +49 (0) 74 63 980 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás...

Részletesebben

Befúvó ZMD Tartalom Leírás... 3 Kivitel és méretek... 4 Műszaki adatok... 6 Jelmagyarázat...14 Kiírási szöveg /17-2

Befúvó ZMD Tartalom Leírás... 3 Kivitel és méretek... 4 Műszaki adatok... 6 Jelmagyarázat...14 Kiírási szöveg /17-2 Befúvó ZMD Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Kivitel...

Részletesebben

Termék áttekintő Akusztikai megoldások. lindab we simplify construction

Termék áttekintő Akusztikai megoldások. lindab we simplify construction Termék áttekintő Akusztikai megoldások lindab we simplify construction Akusztikai megoldások A hangcsillapító alkalmazása luxus? Több zaj és zavaró tényező vesz minket körül, mint valaha. Néha a tartós

Részletesebben

KDL KDL. Perforált befúvóelem

KDL KDL. Perforált befúvóelem Perforált befúvóelem KDL Leírás A KDL iskolák, üzemcsarnokok, stb. szellőztetésére használható. Különböző mintázatú perforációval ellátott horganyzott acéllemezből készül RAL 900 fehér porfestéssel. A

Részletesebben

ALNX ALNX. Négyszögletes mennyezeti befúvóelem

ALNX ALNX. Négyszögletes mennyezeti befúvóelem Négyszögletes mennyezeti befúvóelem LNX LNX befúvóelem TLS csatlakozódobozzal. TLS opciós tartozék, melyet külön kell megrendelni. Leírás z LNX egy négyszögletes kialakítású mennyezeti befúvóelem. elem

Részletesebben

Örvénybefúvó DQF. Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon: 06-23/ Telefax: 06-23/

Örvénybefúvó DQF. Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon: 06-23/ Telefax: 06-23/ Örvénybefúvó DQF Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon: 06-23/445-670 Telefax: 06-23/445-679 e-mail@schako.hu www.schako.hu Tartalom Leírás...3 Kialakítás... 3 Kivitel... 3 Tartozékok...

Részletesebben

RBF RBF. Résbefúvó. Standard méretek RBF: 500, 1000, 1250, 1500, 2000 mm hosszban és soros kivitelben.

RBF RBF. Résbefúvó. Standard méretek RBF: 500, 1000, 1250, 1500, 2000 mm hosszban és soros kivitelben. Résbefúvó RBF Leírás Az RBF álmennyezetbe építhető résbefúvó elszívásra és befúvásra egyaránt alkalmazható. Használata,7-3,9 m belmagasság esetén javasolt. Az RBF résbefúvók,, 3 és 4-soros kivitelben rendelhetők.

Részletesebben

Mennyezeti befúvó 4-DE

Mennyezeti befúvó 4-DE Mennyezeti befúvó 4-DE Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás...

Részletesebben

Örvényes - SDRF sorozat 1/9.1/U/1

Örvényes - SDRF sorozat 1/9.1/U/1 1/9.1/U/1 Örvényes - lépcsõbefúvó SDRF sorozat TROX Austria GmbH Telefon 212-1211; 212-9121 Magyarországi Fióktelep Telefax 212-0735 1016 Budapest http://www.troxaustria.at Krisztina krt. 99. e-mail trox@trox.hu

Részletesebben

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu VAV szabályozó zsalu Leírás A légmennyiség szabályozók a légcsatornában áramló levegő pontos szabályozására és állandó értéken tartására használhatók. A fő elemei a légmennyiség beállításáért felelős zsalu

Részletesebben

Mennyezeti befúvó IDA

Mennyezeti befúvó IDA Mennyezeti befúvó IDA Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás...

Részletesebben

PRQX PRQX. Perdületes mennyezeti befúvóelem, állítható légterelő betétekkel

PRQX PRQX. Perdületes mennyezeti befúvóelem, állítható légterelő betétekkel Perdületes mennyezeti befúvóelem, állítható légterelő betétekkel befúvóelem TLS csatlakozódobozzal. TLS opciós tartozék, melyet külön kell megrendelni. Leírás z egy négyszögletes kialakítású perdületes

Részletesebben

Csővezetéki befúvó DBB-RR

Csővezetéki befúvó DBB-RR DBB-RR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás... 3 Kivitel... 3

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

A02 SPN-1 GALVA. Egysoros rács SPIKO légcsatornához.

A02 SPN-1 GALVA. Egysoros rács SPIKO légcsatornához. 02 Egysoros SPIKO rács függőleges állítható lamellákkal. lkalmazási terület Levegő befúvásra és elszívásra a szellőző és légkondicionáló rendszerekben nyaga Színe Natúr színű Kivitel Egysoros rács SPIKO

Részletesebben

Örvényes padlóbefúvó BDA

Örvényes padlóbefúvó BDA Örvényes padlóbefúvó BDA Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon: +49 (0) 74 63-980 - 0 Fax: +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás...

Részletesebben

Mennyezeti klímagerenda DISA-601

Mennyezeti klímagerenda DISA-601 Mennyezeti klímagerenda DISA-601 Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 e-mail@schako.hu www.schako.hu Tartalom Leírás...3

Részletesebben

VTZ. Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL

VTZ. Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL VTZ FORDULATSZÁM SZABÁLYOZOTT TETŐVENTILÁTOROK NYOMÁSÉRZÉKELŐVEL Nagy teljesítmény, amelyhez kiváló energiahatékonyság társul 6 típusváltozat: max. légszállítás 5 m 3 /h-tól 7 m 3 /h-ig, nyomásérték akár

Részletesebben

PRC PRCI PRC/PRCI. Perdületes mennyezeti befúvóelem

PRC PRCI PRC/PRCI. Perdületes mennyezeti befúvóelem Perdületes mennyezeti befúvóelem PRC PRCI PRC és PRCI befu vo elem opcio s eleme a TR csatlakozo doboz, igény esetén ku lo n kell megrendelni lkalmazási terület PRC/PRCI mennyezeti befúvóelemek komfort

Részletesebben

PremiAir. PremiAir. 4-utas indukciós típusú aktív klímagerenda

PremiAir. PremiAir. 4-utas indukciós típusú aktív klímagerenda 4-utas indukciós típusú aktív klímagerenda PremiAir Leírás A PremiAir 4-utas indukciós típusú aktív klímagerenda, mely integrált beépítésre lett kialakítva és közvetlenül álmenynyezetbe építhető. A PremiAir

Részletesebben

Lépcsőbefúvó SAR/SAQ

Lépcsőbefúvó SAR/SAQ Lépcsőbefúvó SAR/SAQ Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Lépcsőbefúvó SAR/SAQ Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

Állandó térfogatáram-szabályozó

Állandó térfogatáram-szabályozó Állandó térfogatáram-szabályozó DAU Méretek B Ød l Leírás Állandó térfogatáram szabályozó egy térfogatáram érték kézi beállításáal DAU egy állandó térfogatáram szabályozó, ami megkönnyíti a légcsatorna

Részletesebben

ZRT. Szabvány elárasztásos befúvó, SQ. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Szerkezet. Alakváltozatok. Tartozékok

ZRT. Szabvány elárasztásos befúvó, SQ. Légtechnikai rendszerek. Alkalmazási terület. Szerkezet. Alakváltozatok. Tartozékok ZRT Légtechnikai rendszerek Szabvány elárasztásos befúvó, SQ Alkalmazási terület Az SQ szabvány elárasztásos befúvó biztosítja hűtés esetén a szellőztető- és légkondicionáló berendezések friss levegővel

Részletesebben

Elárasztásos padlóbefúvó PIL-B

Elárasztásos padlóbefúvó PIL-B Elárasztásos padlóbefúvó PIL-B Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 74 63-980 - 0 Telefax +49 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

Fali indukciós befúvó DISA-W

Fali indukciós befúvó DISA-W Fali indukciós befúvó DISA-W Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 74 63-980 - 0 Telefax +49 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Előnyők...3 Működés...3

Részletesebben

DQJ-SL. Ferdinand Schad KG Steigstraße Kolbingen Telefon (07463) Telefax (07463)

DQJ-SL. Ferdinand Schad KG Steigstraße Kolbingen Telefon (07463) Telefax (07463) DQJ-SL Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 78600 Kolbingen Telefon (07463) 980-0 Telefax (07463) 980-200 info@schako.de Tartalom Leírás Kialakítás Tartozék. Rögzítés Kivitel és méretek Légsugár vezetés

Részletesebben

Csőbe integrált rács KG-RR

Csőbe integrált rács KG-RR Csőbe integrált rács KG-RR Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

Alapvető információ és meghatározások

Alapvető információ és meghatározások . X X testregistrierung Alapvető információ és meghatározások Változtatható térfogatáram-szabályozás VARYCONTROL Termékkiválasztás Alapvető méretek Jelmagyarázat Korrekciós értékek rendszercsillapításhoz

Részletesebben

Rendelési információk

Rendelési információk Rendelési információk Kiírási szöveg: Padlóanemosztátok álpadlóba történõ beépítésre. A perdületes kifúvás által a kritikus üzemi viszonyokhoz való illeszkedés biztosítható. Magas indukció hozható létre,

Részletesebben

MENNYEZETI FŰTŐ-HŰTŐ PANEL

MENNYEZETI FŰTŐ-HŰTŐ PANEL NGBS MENNYEZETI FŰTŐ-HŰTŐ PANEL Sugárzó fűtés-hűtés Ipari és sport létesítmények optimális beltéri klímatizálásának kihívásaira nyújt kimagaslóan gazdaságos, magas komfortú mogáldást az NGBS mennyezeti

Részletesebben

Padló-résbefúvó FBS Tartalom Leírás... 3 Kivitel és méretek... 4 Műszaki adatok... 9

Padló-résbefúvó FBS Tartalom Leírás... 3 Kivitel és méretek... 4 Műszaki adatok... 9 Padló-résbefúvó FBS Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Padló-résbefúvó FBS Tartalom Leírás...

Részletesebben

F = Flat P = Panel. alacsony építésû légkezelõ

F = Flat P = Panel. alacsony építésû légkezelõ FP F = Flat P = Panel alacsony építésû légkezelõ Miért éppen az AeroMaster FP? I Az AeroMaster FP alacsony építésû (álmennyezeti) légkezelõ berendezés ideális választás irodák, üzletek, éttermek és hasonló

Részletesebben

Kombinált befúvó KWB

Kombinált befúvó KWB Kombinált befúvó KWB Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

OptimAir. Klímagerenda

OptimAir. Klímagerenda Klímagerenda OptimAir HF Működés Az OptimAir-HF (High Flow) álmennyezetbe építhető indukciós klímaelem szellőztetésre, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas. A kezelt friss (primer) levegő a csatlakozódobozban

Részletesebben

Rendelési információk

Rendelési információk Rendelési információk Kiírási szöveg A DUK sorozatú vetõfúvókák optimális akusztikai tulajdonságaik miatt alkalmasak nagy vetõtávolságok áthidalására, kiváltképpen a komforttartományokban, mivel mind fûtésre,

Részletesebben

Rendelési imformációk

Rendelési imformációk Rendelési imformációk Kiírási szöveg Állítható résbefúvó 15 mm széles befúvórésszel álmennyezeti panelek közzé beépítve amely egy frontrészbõl beépített lamellákkal, a lamellák gyárilag a rendelés szerint

Részletesebben

versenyképes választás

versenyképes választás Vvégtelenül V versenyképes választás V Légcsatornába építhetõ szellõzõ rendszer Vento - Légcsatornába építhetõ szellõzõ rendszer végtelenül versenyképes választás A Vento légcsatornába építhetõ légkezelõ-

Részletesebben

Vetőfúvóka rácsok WGA

Vetőfúvóka rácsok WGA Vetőfúvóka rácsok WGA Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

Légáram utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsa tornákban

Légáram utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsa tornákban .1 X X testregistrierung Hőcserélő típus Légáram utófűtéshez kör keresztmetszetű légcsa tornákban Kör keresztmetszetű melegvizes hőcserélő légáramok utófűtéshez, TVR VAV készülékekhez és RN vagy VFC típusú

Részletesebben

Kompakt szűrős rács KG-F

Kompakt szűrős rács KG-F Kompakt szűrős rács KG-F Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Kivitel...

Részletesebben

Pillangószelep DKG Tartalom Leírás...3 Kivitel és méretek...4 Műszaki adatok...5 Jelmagyarázat...6 Rendelési adatok...6 Kiírási szöveg...

Pillangószelep DKG Tartalom Leírás...3 Kivitel és méretek...4 Műszaki adatok...5 Jelmagyarázat...6 Rendelési adatok...6 Kiírási szöveg... Pillangószelep DKG Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 74 63-980 - 0 Telefax +49 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás...3 Kialakítás... 3 Kivitel...

Részletesebben

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat

HV-STYLVENT. AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat AXIÁLIS ABLAK- ÉS FALI VENTILÁTOROK HV-STYLVENT sorozat Axiális ventilátorok falba vagy ablakba szereléshez. Mindegyik ventilátor kemény ABS műanyag ráccsokkal, zsaluval és egyfázisú V-5 Hz motorral rendelkezik.

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

EPIC. 2005 március. Beltéri klímarendszerek TERVEZZE MEG A KÉNYELMÉT

EPIC. 2005 március. Beltéri klímarendszerek TERVEZZE MEG A KÉNYELMÉT EPIC L1 X71 2005 március Beltéri klímarendszerek TERVEZZE MEG A KÉNYELMÉT Intelligens megoldások Beltéri klímarendszerek Innovatív megoldások A ma megoldásai a jövô igényeinek tesznek eleget A ClimaCool

Részletesebben

SZELLŐZTETŐ- RENDSZER. A ventilátor 50%-os fordulaton történő működtetése 70%-os energiafelhasználás. csökkenést eredményez. SZELLŐZTETŐ- RENDSZER

SZELLŐZTETŐ- RENDSZER. A ventilátor 50%-os fordulaton történő működtetése 70%-os energiafelhasználás. csökkenést eredményez. SZELLŐZTETŐ- RENDSZER HALK MŰKÖDÉSŰ CSŐVENTILÁTOROK TD-SILENT ECOWATT sorozat TD-SILENT ECOWATT - ÉS 1 KÖZÖTTI TÍPUSOK ENERGIA- HATÉKONY TD-SILENT ECOWATT - 1 ÉS TÍPUSOK ENERGIA- HATÉKONY SZELLŐZTETŐ- RENDSZER SZELLŐZTETŐ-

Részletesebben

Kezdőlap > Termékek > Szabályozók > VARYCONTROL > VAV-készülékek > Típus TVR. Típus TVR

Kezdőlap > Termékek > Szabályozók > VARYCONTROL > VAV-készülékek > Típus TVR. Típus TVR Kezdőlap > Termékek > Szabályozók > VARYCONTROL > VAV-készülékek > Típus TVR Típus TVR A SZABVÁNYOS TÉRFOGATÁRAM-TARTOMÁNYOKAT IGÉNYLŐ LEGKÜLÖNBÖZŐBB FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEKHEZ Kör keresztmetszetű VAV-készülékek

Részletesebben

ASH InFlex Légcsatorna rendszer InFlex

ASH InFlex Légcsatorna rendszer InFlex SH légcsatorna rendszer, szabadon / betonba szerelhető kivitelben. Egyszerű megoldás az épületen belüli légvezetésre, a csővezetékek közvetlenül a betonba vagy padlóra hőszigetelésbe fektethetők, de akár

Részletesebben

Térfogatáram határoló Volkom

Térfogatáram határoló Volkom Térfogatáram határoló Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Alkalmazási

Részletesebben

Térfogatáram mérő kés zülékek

Térfogatáram mérő kés zülékek ,1 X X testregistrierung Térfogatáram mérő kés zülékek típus Statikus nyomás különbség jeladó Térfogatáramok méréséhez légcsatornákban Négyszög keresztmetszetű térfogatáram mérő egységek, térfogatáram

Részletesebben

SUPRABOX COMFORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK

SUPRABOX COMFORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK SUPRABOX COMORT KOMPAKT LAKÁSSZELLŐZTETŐGÉPEK ECOIT ETRI THE AIR MOVEMENT GROUP Rosenberg Hungária Lég- és Klímatechnikai Kft. 2532 Tokodaltáró, József Attila út 32-34. Telefon +36/33-515-515 ax +36/33-515-500

Részletesebben

Szabályozó áramlásmérővel

Szabályozó áramlásmérővel Méretek Ød Ødi l Leírás Alkalmazási terület Az áramlásmérő felhasználható szabályozásra és folyamatos áramlásmérésre is. Állandó beépítésre készült, így már a tervezési fázisban specifikálni kell. Szerelési,

Részletesebben

4:88 AIRVENT JET VENTILÁTOROK. JET ventilátorok. Légtechnikai ZRT.

4:88 AIRVENT JET VENTILÁTOROK. JET ventilátorok. Légtechnikai ZRT. JET ventilátorok TJFT: normál 3-fázisú motorral TJHT: F-1 ( C/2h) minõsítésû 3-fázisú motorral A JET (légsugár) elven mûködõ axiális ventilátorok teremgarázsok, alagútak és metróállomások ill. minden olyan

Részletesebben

RESIDENT OTTHONI KLÍMA

RESIDENT OTTHONI KLÍMA RESIDENT OTTHONI KLÍMA Toshiba fix fordulatos flexi készülék, otthoni alkalmazásra. Elegáns, kompakt fali készülék, harmonikusan illeszkedik bármilyen stílusú otthonba. Nagy teljesítményű, precíz, nagyon

Részletesebben

DQJ-SLC. Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon Telefax

DQJ-SLC. Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon Telefax Mennyezeti örvénybefúvó DQJ-SLC Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 74 63-980 - 0 Telefax +49 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

Klíma és légtechnika szakmai nap

Klíma és légtechnika szakmai nap Klíma és légtechnika szakmai nap Hővisszanyerők műszaki paraméterei és jelentésük Tóth István Zehnder Group Magyarországi Képviselet 12/8/2015 Zehnder és Paul hővisszanyerők lakásba, családi házba 2 08.12.2015

Részletesebben

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók 17:22 IRVENT Tel/Fax: [94] -48 Tel/Fax: [52] 422-64 CDP 75 légcsatornázható légszárító CDP 75 típusú légcsatornázható légszárító nagyobb magán- és közületi uszodákban,

Részletesebben

Tányérszelep TVB Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon Telefax

Tányérszelep TVB Ferdinand Schad KG Steigstraße D Kolbingen Telefon Telefax Tányérszelep Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Kivitel... 3 Tartozékok...

Részletesebben

Fali elárasztásos befúvó WQA

Fali elárasztásos befúvó WQA Fali elárasztásos befúvó WQA Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3 Kivitel...

Részletesebben

Mennyezeti illesztés. 4 2. T24/T15 Lay-in, nem tisztítható. mennyezeti anemosztátok. Áttekintés. 7. Danotile Contur Ecophon D Rockfon D-XL

Mennyezeti illesztés. 4 2. T24/T15 Lay-in, nem tisztítható. mennyezeti anemosztátok. Áttekintés. 7. Danotile Contur Ecophon D Rockfon D-XL Áttekintés. T/T Lay-in. Danotile Contur Ecophon D Rockfon D-XL. T/T Lay-in, nem tisztítható. Ecophon Focus DG. Teli mennyezet. Rockfon E Ecophon E / T. Dampa Clip-in, peremezett 0. Rockfon E Ecophon E

Részletesebben

Luftschleieranlagen. Légfüggönyök beépítési változatainak áttekintése

Luftschleieranlagen. Légfüggönyök beépítési változatainak áttekintése Luftschleieranlagen Légfüggönyök beépítési változatainak áttekintése STE beépítési mód (standard beépítés) 1. Szabadon történő szerelés falhoz vagy mennyezethez rögzítve 2. Elburkolt beépítés. Álmennyezeti

Részletesebben

Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek. Lindab Coverline. Lindab Trapézlemezek Műszaki információ

Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek. Lindab Coverline. Lindab Trapézlemezek Műszaki információ Lindab Coverline Műszaki információ Burkolati rendszerek Lindab Coverline Lindab Trapézlemezek Műszaki információ Színskála Lindab tető- és falprofilok Lindab színkód Név Legközelebbi NCS Legközelebbi

Részletesebben

Zehnder radiátor ötletek

Zehnder radiátor ötletek Design radiátorok Komfortos szellőztetés hővisszanyeréssel Mennyezeti sugárzó hűtő-fűtő rendszerek Légtisztító rendszerek Zehnder radiátor ötletek szobai radiátorok, padlókonvektorok, fürdőszoba radiátorok

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Pillangószelepek. VFR típus. Térfogatáramok megbízható kiegyensúlyozásához K

Pillangószelepek. VFR típus. Térfogatáramok megbízható kiegyensúlyozásához K .2 X X testregistrierung Pillangószelepek típus Forgókapcsolós változat Állítómotor poten ciométerekkel Állítómotor mechanikus ütközőkkel Térfogatáramok megbízható kiegyensúlyozásához Kör keresztmetszetű

Részletesebben