OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK"

Átírás

1 OKTATÁSI FŐOSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK Óvdai felvétel, tanulói jgviszny, kllégiumi tagsági viszny létrejöttének egyenlő bánásmód követelményeinek megsértési miatti eljárás Pedagógus igazlvány kiállítása nyugdíjas pedagógusk és a Kt (3) bekezdésében meghatárztt intézménybe Általáns iskla székhelye szerinti többcélú kistérségi társulás és a megyei önkrmányzat bevnásával a nylc évflyamnál kevesebb évflyammal működő általáns iskla engedélyezésének meghsszabbításáról... 2 Köznevelési-közktatási intézmények hatósági ellenőrzése... 3 Az rszágs mérés, értékelés eredménye szerint ismételten a jgszabályban meghatárztt minimum szint alatt teljesítő isklák fenntartóinak intézkedési tervében fglaltak végrehajtásának hatósági ellenőrzését a fővársi és megyei krmányhivatal látja el Nem állami, nem helyi önkrmányzati intézmények működési engedélyezési eljárása... 6 Nem állami, nem helyi önkrmányzati intézmények nyilvántartása, adatszlgáltatás... 7 Nem állami, nem helyi önkrmányzati intézmények nyilvántartása... 8 A krmányhivatal törli a nyilvántartásba vett intézményt a nyilvántartásból, ha az intézmény azt kéri; ha engedélyének az Szt. szerinti visszavnására kerül sr; ha akkreditációjának a hatálya lejárt és az intézmény az akkreditáció újbóli megadása iránt 90 napn belül nem terjesztett elő kérelmet vagy kérelmét elutasíttták; ha akkreditációját a FAT visszavnta; ha az állami fglalkztatási szerv által hztt, felnőttképzési tevékenységflytatási tilalmat kimndó határzat hatálya alatt áll n fglalkztattt pedagógusk részére SNI tanulók ellátásának megállapítása A fővársi és megyei krmányhivatal rendszeresen ellenőrzi a szakmai vizsga vizsgaszervezési feladatainak ellátását és e tevékenység tekintetében ellátja a szlgáltatási tevékenység megkezdésének és flytatásának általáns szabályairól szóló törvény szerinti szlgáltatás felügyeletét ellátó hatóság feladatait Szakmai vizsga megszervezésére vnatkzó engedélyek kiadása Nem állami, nem helyi önkrmányzati fenntartók törvényességi ellenőrzése Egyházi szerv egyldalú nyilatkzattételéhez való hzzájárulás megtagadása Kötelező felvételt biztsító óvda, illetve iskla kijelöléséről Osztályindítási tilalm alóli felmentés Törvényességi kérelem (független vizsga, érettségi vizsga, szakmai vizsga vizsgabizttságának döntése ellen) Győr, Szablcska M. u. 1/A. - Telefn: +36 (96) Fax: +36 (96) ktatas@gyrkzig.hu - Hnlap:

2 Államigazgatási és egyéb hatósági ügyek: Ügy fajtája Általáns iskla székhelye szerinti többcélú kistérségi társulás és a megyei önkrmányzat bevnásával a nylc évflyamnál kevesebb évflyammal működő általáns iskla engedélyezésének meghsszabbításáról Eljárás típusa: elsőfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 132 (16), Az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet 41/C. (1) c) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

3 Köznevelési-közktatási intézmények hatósági ellenőrzése Eljárás típusa: Hivatalból elrendelt, előzetesen jóváhagytt ellenőrzési terv alapján, vagy terven kívüli rendkívüli ellenőrzés. Alapvető eljárási szabályk: évi LXXIX. törvény a közktatásról 95/A (4) évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szlgáltatás általáns szabályairól (a tvábbiakban: Ket.) a hatósági ellenőrzésre vnatkzó rendelkezései 307/2006. (XII. 23.) az Oktatási Hivatalról 41. (1) 20/1997. (II.13.) Krm. rendelet a közktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról 17. (3) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Miniszter által jóváhagytt ellenőrzési terv alapján, bejelentés esetén írásbeli kérelemre. A hatósági ellenőrzés főszabály szerint hivatalból indul, bejelentés alapján annak leflytatásáról a krmányhivatal dönt. Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: állami, önkrmányzati fenntartású intézmények esetében 30 nap, nem állami, nem önkrmányzati fenntartású intézmények esetében két hónap. Ügyek intézését segítő útmutatók: Az ellenőrzés Belső eljárásrend alapján flyik. Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: A fővársi és megyei krmányhivatal az ágazati miniszter által tanév rendje rendeletében rszágsan előírtak alapján, valamint a miniszter által jóváhagytt éves ellenőrzési terv szerint végzi a hatósági ellenőrzést. A fővársi és megyei krmányhivatal a vnatkzó jgszabály által meghatárztt körben (1993. évi LXXIX. törvény a közktatásról 95/A (4)) hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja, a köznevelési intézmény működésének jgszerűségét. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: évi LXXIX. törvény a közktatásról évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szlgáltatás általáns szabályairól (a tvábbiakban: Ket.)

4 2011. évi CXII. törvény az infrmációs önrendelkezési jgról és az infrmációszabadságról 20/1997. (II.13.) Krm. rendelet a közktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról 307/2006. (XII. 23.) az Oktatási Hivatalról 288/2010. (XII. 21.) Krm. rendelet a fővársi és megyei krmányhivatalkról 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési-ktatási intézmények működéséről Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai: A megyei krmányhivatal hnlapján megtalálható-

5 Az rszágs mérés, értékelés eredménye szerint ismételten a jgszabályban meghatárztt minimum szint alatt teljesítő isklák fenntartóinak intézkedési tervében fglaltak végrehajtásának hatósági ellenőrzését a fővársi és megyei krmányhivatal látja el. Eljárás típusa: Közktatási intézmények fenntartóinak hatósági ellenőrzése Alapvető eljárási szabályk: Az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet 41. (2) b) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

6 Nem állami, nem helyi önkrmányzati intézmények működési engedélyezési eljárása Eljárás típusa: kérelemre induló ügyek Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény A nevelési ktatási intézmények működéséről szóló 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet 35. A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló 20/1997. (II. 13.) Krm. rendelet 17/D (1) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Nem állami, nem önkrmányzati fenntartó közktatási intézmény működési engedély iránti kérelme benyújtható személyesen vagy pstai útn az intézmény feladat-ellátási helye szerint illetékes krmányhivatalban. Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 2 hónap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ha a nevelési-ktatási intézményt nem helyi önkrmányzat alapítja, működésének megkezdéséhez engedély szükséges. Az engedély kiadásáról a működést engedélyező szerv, a feladat-ellátási helye szerint illetékes krmányhivatal dönt. A 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 6. számú melléklete meghatárzza az kérelem frmáját és mellékleteit. A működési engedélyezési eljárást minden esetben megelőzi a nyilvántartásba vétel, melyben az illetékesség minden esetben az intézmény székhelye szerinti krmányhivatalnál van. A nyilvántartásba vétel és a működési engedély kiadása egy kérelemben is kezdeményezhető. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

7 Nem állami, nem helyi önkrmányzati intézmények nyilvántartása, adatszlgáltatás Eljárás típusa: adatszlgáltatás jgszabályi kötelezettségből Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló 20/1997. (II. 13.) Krm. rendelet 12. (1), 12/B. (5) és 17/D. (5) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: - Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: A megyében a krmányhivatal, a fővársban a főjegyző minden év któber 15-ig a KIR-en keresztül összesítő jelentést készít az illetékességi körébe tartzó, nem megyei intézményfenntartó közpnt, nem települési önkrmányzat által fenntarttt nevelési-ktatási intézmények jgszabályban meghatárztt adatairól. A közktatási intézmény megszűnését nem költségvetési szerv esetében a székhely szerinti krmányhivatal jelenti be, egyúttal közli a jgszabályban meghatárztt adatkat. A székhely szerinti krmányhivatal a nyilvántartását elektrnikusan köteles vezetni. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

8 Nem állami, nem helyi önkrmányzati intézmények nyilvántartása Eljárás típusa: kérelemre induló ügyek Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 37. (2), A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló 20/1997. (II. 13.) Krm. rendelet 17/D. (1) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Nem állami, nem önkrmányzati fenntartó nyilvántartásba vétel iránti kérelem benyújtható személyesen vagy pstai útn a krmányhivatalban. Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: A közktatási intézmény alapítását az alapító kirat aláírását követő harminc napn belül az alapító kirat, tvábbá - ha a fenntartó a tevékenységet nem jgszabály felhatalmazása alapján látja el - a közktatási szlgáltató tevékenység flytatására jgsító kirat megküldésével, nyilvántartásba vétel céljából be kell jelenteni. A bejelentést költségvetési szerv esetén a törzskönyvi nyilvántartást vezető szervnél, más esetben az intézmény székhelye szerint illetékes krmányhivatalnál kell teljesíteni. A nyilvántartásba vétel feltétele a működési engedély megszerzésének, de a nyilvántartásba vételre és a működési engedély megszerzésére irányuló kérelem a fenntartó részéről egy eljárásban is kezdeményezhető. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

9 A krmányhivatal törli a nyilvántartásba vett intézményt a nyilvántartásból, ha az intézmény azt kéri; ha engedélyének az Szt. szerinti visszavnására kerül sr; ha akkreditációjának a hatálya lejárt és az intézmény az akkreditáció újbóli megadása iránt 90 napn belül nem terjesztett elő kérelmet vagy kérelmét elutasíttták; ha akkreditációját a FAT visszavnta; ha az állami fglalkztatási szerv által hztt, felnőttképzési tevékenységflytatási tilalmat kimndó határzat hatálya alatt áll. Eljárás típusa: Engedéllyel rendelkező szakmai vizsgaszervező intézmények nyilvántartása, adatszlgáltatás Alapvető eljárási szabályk: 111/2010. (IV. 9.) Krm. rendelet a szakmai vizsga megszervezésére vnatkzó engedély kiadásának és a vizsgaszervezési tevékenység ellenőrzésének részletes szabályairól. Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

10 Óvdai felvétel, tanulói jgviszny, kllégiumi tagsági viszny létrejöttének egyenlő bánásmód követelményeinek megsértési miatti eljárás Eljárás típusa: elsőfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 95/C (1), Az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet 41/C. (1) a) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

11 Pedagógus igazlvány kiállítása nyugdíjas pedagógusk és a Kt (3) bekezdésében meghatárztt intézményben fglalkztattt pedagógusk részére Eljárás típusa: kérelemre induló ügyek Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló 20/1997. (II. 13.) Krm. rendelet (tvábbiakban: Krm. rendelet) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Személyesen vagy pstai útn Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 8 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: A kérelem a Krmányhivatal Oktatási Fősztályán nyújtható be. Annak a részére, akit pedagógus munkakörből helyeznek vagy helyeztek nyugállmányba, az utlsó munkáltatója állítja ki a pedagógus igazlványt. Ha az így kiállíttt pedagógus igazlvány elveszik, megrngálódik, megsemmisül, vagy a feltüntetett adatk megváltznak, a pedagógus igazlvány cseréjét a megyei krmányhivatalnál kell kérni. Ebben az esetben az igénylőnek igazlnia kell, hgy pedagógus munkakörből ment nyugdíjba, illetve, hgy a Krm. rendelet 3/A. (2) bekezdésében meghatárztt igazgatási szlgáltatási díjat befizette. A nyugdíjas pedagógus igazlvány határzatlan ideig érvényes. A krmányhivatal pedagógus igazlványt állít ki annak is, akit pedagógus-munkakörben közalkalmaztti jgvisznyban vagy munkavisznyban fglalkztatnak, ha a munkáltatója a közktatásról szóló törvény 122. (3) bekezdésében meghatárztt intézmény. Ebben az esetben a kérelmezőnek igazlnia kell, hgy pedagógus munkakörben fglalkztatják, illetve, hgy a Krm. rendelet 3/A. (2) bekezdésében meghatárztt igazgatási szlgáltatási díjat befizette. A krmányhivatal az új igazlványt a munkáltatói igazlás, az igazgatási szlgáltatási díj befizetése, valamint az igazlványkép megküldését követően 8 napn belül állítja ki. Az új igazlvány személyesen és pstai útn is átvehető. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

12 SNI tanulók ellátásának megállapítása Eljárás típusa: másdfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: Kt. Ket. 4/2010. OKM Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Írásban személyesen vagy pstai útn (fellebbezés alapján) Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

13 A fővársi és megyei krmányhivatal rendszeresen ellenőrzi a szakmai vizsga vizsgaszervezési feladatainak ellátását és e tevékenység tekintetében ellátja a szlgáltatási tevékenység megkezdésének és flytatásának általáns szabályairól szóló törvény szerinti szlgáltatás felügyeletét ellátó hatóság feladatait. Eljárás típusa: Szt. szerinti szakmai vizsgák hatósági ellenőrzése Alapvető eljárási szabályk: Az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet 4/C. (2) A szakmai vizsga megszervezésére vnatkzó engedély kiadásának és a vizsgaszervezési tevékenység ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 111/2010. (IV. 9.) Krm. rendelet Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 2 hónap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

14 Szakmai vizsga megszervezésére vnatkzó engedélyek kiadása Eljárás típusa: elsőfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: évi CXXXXVII. Törvény, 111/2010. Krmányrendelet Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: személyesen, pstai útn, vagy meghatalmaztt útján Ügyfélfgadási idő: A Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban: ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügyek intézését segítő útmutatók: Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Az engedély iránti kérelemnek tartalmaznia kell a kérelem adatlapt, és a mellékleteket. A benyújtáshz szükséges adatlap és a mellékletek letölthetőek a Győr- Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal ldaláról, vagy igényelhetőek az ktatas@gyrkzig.hu címről. az engedély iránti kérelmet és valamennyi mellékletét 1 eredeti példányban kell beküldeni a fősztály címére: 9023 Győr, Szablcska Mihály u. 1/a., a kérelem adatlapt és az 1-4 mellékleteket elektrnikus frmában is meg kell küldeni a következő címre: ktatas@gyrkzig.hu. Ha a kérelem frmai, vagy tartalmi szempntból hiánys, a krmányhivatal az ügyfelet hiánypótlásra szólítja fel. A hiánypótlásra, illetve a tényállás tisztázásáhz szükséges adatk közlésére irányuló felhívástól az annak teljesítéséig terjedő idő az ügyintézési határidőbe nem számít bele. Az igazgatási szlgáltatási díj összegét a hnlapn található részletes leírás szerint kell teljesíteni. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése:- Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: a közigazgatási hatósági eljárás és szlgáltatás általáns szabályairól szóló évi CXL. törvény (a tvábbiakban: Ket.) a közktatásról szóló évi LXXIX. törvény a szakképzésről szóló évi CLXXXVII. törvény a felnőttképzésről szóló évi CI. törvény az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet a fővársi és megyei krmányhivatalkról szóló 288/2010. (XII.21.) Krm. rendelet az Országs Képzési Jegyzékről és az Országs Képzési Jegyzék módsításának eljárásrendjéről szóló 133/2010. (IV.22.) Krm. rendelet a szakmai vizsgáztatás általáns szabályairól és eljárási rendjéről szóló 20/2007. (V. 21.) SZMM rendelet a szakmai vizsga megszervezésére vnatkzó engedély kiadásának és vizsgaszervezési tevékenység ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 111/2010. (IV. 9.) Krm. rendelet a szakmai vizsga szervezésére vnatkzó engedély megszerzésére irányuló engedélyezési eljárás igazgatási szlgáltatási díjáról és a díj megfizetésének szabályairól szóló 12/2010. (IV. 20) SZMM rendelet.

15 az igazságügyi szakértők díjazásáról szóló 3/1986. (II.21.) IM rendeletet módsító 65/2007. (XII.23.) IRM rendelet Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai: -

16 Nem állami, nem helyi önkrmányzati fenntartók törvényességi ellenőrzése Eljárás típusa: Hivatalból, előzetesen jóváhagytt ellenőrzési terv alapján, vagy terven kívüli rendkívüli ellenőrzés. Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 80. (1) (2), A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény végrehajtásáról szóló 20/1997. (II. 13.) Krm. rendelet 17. (6) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: - Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 2 hónap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: A fővársi és megyei krmányhivatal legalább kétévente végzi a nem helyi önkrmányzat által fenntarttt nevelési-ktatási intézmény fenntartói tevékenységének törvényességi ellenőrzését. A fővársi és megyei krmányhivatal a törvényességi ellenőrzés keretében vizsgálja, hgy a fenntartó a nevelési-ktatási intézményt az alapító kiratban és a működéshez szükséges engedélyben meghatárzttak szerint működteti-e. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

17 Egyházi szerv egyldalú nyilatkzattételéhez való hzzájárulás megtagadása Eljárás típusa: elsőfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 118 (9), Az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet 41/C. (1) e) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

18 Kötelező felvételt biztsító óvda, illetve iskla kijelöléséről Eljárás típusa: elsőfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 95/C (2), Az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet 41/C. (1) c) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

19 Osztályindítási tilalm alóli felmentés Eljárás típusa: elsőfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 132 (16), Az Oktatási Hivatalról szóló 307/2006. (XII. 23.) Krm. rendelet 41/C. (1) d) Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Ügyfélfgadási idő: Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban ktatási fősztály) Ügyintézés határideje: 30 nap Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: - Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: - Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai:

20 Törvényességi kérelem (független vizsga, érettségi vizsga, szakmai vizsga vizsgabizttságának döntése ellen) Eljárás típusa: másdfkú hatósági eljárás Alapvető eljárási szabályk: Kt. 84 (5); Ket. Az eljárást megindító irat benyújtásának módja: Vizsgaszervező intézménynél döntés követő 3 munkanapn belül, szakmai vizsga esetén 5 napn belül Ügyfélfgadási idő: A Győr-Msn-Sprn Megyei Krmányhivatal Oktatási Fősztályán (tvábbiakban: ktatási fősztály): Ügyintézés határideje: (elintézési, fellebbezési határidő): 3-5 munkanap Ügyek intézését segítő útmutatók: Ügymenetre vnatkzó tájékztatás: A vizsgázó (illetve kiskrú vizsgázó esetében a szülő, gndviselő) a vizsga vizsgabizttságának döntése ellen a döntést azaz a vizsga eredményének kihirdetését követő hárm munkanapn belül jgszabálysértésre hivatkzva törvényességi kérelmet nyújthat be (szakmai vizsga esetén 5 napn belül). A törvényességi kérelem benyújtására meghatárztt határidő elmulasztása jgvesztő, igazlási kérelemnek helye nincs. A törvényességi kérelemnek nincs frmai követelménye, géppel vagy kézzel írt papírn is be lehet nyújtani. A törvényességi kérelemnek röviden azkat az indkkat kell tartalmaznia, amelyek a jgszabálysértés tényét igazlják. A törvényességi kérelem nem illetékköteles. A törvényességi kérelmet a vizsgát szervező intézmény igazgatójának kell benyújtani, de a területileg illetékes megyei, fővársi krmányhivatalnak (tvábbiakban krmányhivatal) (a krmányhivatal által működtetett vizsgabizttság esetén az Oktatási Hivatalnak) kell címezni. A törvényességi kérelmek esetében a kérelmezőnek a krmányhivatallal (vagy az Oktatási Hivatallal) nincs közvetlen kapcslata. A törvényességi kérelmet a krmányhivatal (a krmányhivatal által működtetett vizsgabizttság esetén az Oktatási Hivatal) hárm munkanapn belül bírálja el, (szakmai vizsgák esetében 5 nap). A vizsgát szervező intézmény igazgatója a törvényességi kérelmet a döntéssel kapcslatban rendelkezésre álló valamennyi irat máslatával együtt a benyújtás napján (ha ez nem lehetséges, a benyújtást követő első munkanapn) megküldi a krmányhivatalnak (a krmányhivatal által működtetett vizsgabizttság esetén az Oktatási Hivatalnak). A kérelemhez csatlni kell a vizsgabizttság elnökének az üggyel kapcslats nyilatkzatát is. A krmányhivatal (a krmányhivatal által működtetett vizsgabizttság esetén az Oktatási Hivatal) a benyújtást követő hárm munkanapn (szakmai vizsga esetén 5 napn) belül meghzza a döntését, és a döntésről (a kézbesítéssel egyidejűleg) rövid útn (futár, telefax, telefn) értesíti a vizsgát szervező intézmény igazgatóját. A vizsgát szervező intézmény igazgatója a döntésről haladéktalanul értesíti a vizsgázót és az érintett vizsga vizsgabizttságának elnökét. A krmányhivatal (a krmányhivatal által működtetett vizsgabizttság esetén az Oktatási Hivatal) a döntését - annak érdekében, hgy az esetleges bírósági felülvizsgálattól függetlenül végre lehessen hajtani - előzetesen végrehajthatóvá nyilvánítja. Ha a vizsgázó, illetőleg szülője, gndviselője a törvényességi kérelem ügyében hztt döntéssel nem ért egyet, jgszabálysértésre való hivatkzással a határzat közlésétől számíttt harminc napn belül

21 kérheti a jgerős hatósági határzat bírósági felülvizsgálatát a közigazgatási ügyekben eljáró területileg illetékes megyei vagy fővársi bíróságtól. Ügyintézéshez használt letölthető nymtatványk: - Igénybe vehető elektrnikus prgramk elérése: Időpntfglalás: - Ügytípushz kapcslódó jgszabályk jegyzéke: A közigazgatási hatósági eljárás és szlgáltatás általáns szabályairól szóló évi CXL. törvény A közktatásról szóló évi LXXIX. törvény 84. (5) bekezdése évi CLXXXVII. törvény Tájékztatás az ügyfelet megillető jgkról, és az ügyfelet terhelő kötelezettségekről: Az ügyfél jgai: jga van anyanyelvének használatáhz jga van az eljárásban nyilatkzatt tenni jga van az eljárás irataiba betekinteni, azkról máslatt készíteni köteles az eljárás srán jóhiszeműen közreműködni köteles az idézésnek eleget tenni Alaptevékenységgel kapcslats vizsgálatk, ellenőrzések nyilváns megállapításai: -

22

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL

SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATAL 9022 Győr, Türr István utca 1. - 9020 Győr Pf.: 36 - Telefn: +36 (96) 326-244; 326-453 - Fax: +36 (96) 518-220 E-mail: gyamhivatal@gyrkzig.hu - Hnlap: www.gyrkzig.hu 2 Államigazgatási

Részletesebben

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi

15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala. Budapest Főváros Kormányhivatala (továbbiakban: Hivatal) hatáskörében eljárva meghoztam az alábbi Budapest Fővárs Krmányhivatala ~ ' " lyi és Igazságügyi Fősztály láüs és Gyámügyi Osztály izés jgerős: L 15AUG28. JBUDAPEST FOVÁROS h6ls.,j,a^0rmányhivatala ÉRKEZETT 2015 AOO 3 jg^tszám: BPC/020/02173-2/2015

Részletesebben

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét A Krmányhivatalk közneveléssel kapcslats feladatai A 2013-2014. tanévben 2013.08.29. Kecskemét Az előadás témái 1. Flyamats feladatk Járási Hivatal Oktatási Fősztály 2. Időszaks feladatk Járási Hivatal

Részletesebben

Az ellátások formái: álláskeresési járadék, és nyugdíj előtti álláskeresési segély

Az ellátások formái: álláskeresési járadék, és nyugdíj előtti álláskeresési segély Tartalmjegyzék Álláskeresők nyilvántartásba vétele, ellátásk megállapítása... 2 Bérgarancia... 4 Csprts létszámleépítés bejelentése... 5 Felnőttképzési intézmények nyilvántartásba vétele... 9 külföldiek

Részletesebben

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata

Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye Alapító Okirata 2005. január 25. (módsításkkal egységes szerkezetben) 1. Az intézmény neve: Autizmus Alapítvány Egységes Gyógypedagógiai

Részletesebben

Fennmaradási engedélyezési eljárás

Fennmaradási engedélyezési eljárás Lakssági tájékztató Lakssági tájékztató a fennmaradási engedélyezési eljárás 2013. január 1 jén hatályba lépő új szabályairól Milyen esetben kérhető, és ki kérhet fennmaradási engedélyt? Fennmaradási engedély

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZLÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA A PARAGON-Alkusz Biztsításközvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (tvábbiakban: Biztsításközvetítő) a felmerülő panaszk gyrs és egyértelmű

Részletesebben

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala

ÁKR tájékoztató kérelemre indult eljárások esetén Budapest Főváros Kormányhivatala ÁKR tájékztató kérelemre indult eljárásk esetén Budapest Fővárs Krmányhivatala KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00041 A szlgáltató krmányhivatali és közigazgatási mdell bevezetése Ügyintézési határidőt beflyásló,

Részletesebben

4. Közfoglalkoztatás

4. Közfoglalkoztatás 4. Közfglalkztatás 4.2 Járási startmunka mintaprgram Hatáskörrel rendelkező szerv megnevezése: Pest Megyei Krmányhivatal járási hivatala Az ügyintézéshez szükséges dkumentumk, kmányk: Kérelem Önkrmányzatk,

Részletesebben

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ

A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ A WEBOLDALON KERESZTÜL RÖGZÍTETT SZEMÉLYES ADATOKRA VONATKOZÓ TÁJÉKOZTATÓ Tisztelt Látgató! A Hungar Classic Kft. a webldalunkn keresztül rögzített személyes adatkra vnatkzóan az alábbiakról kívánja Önt

Részletesebben

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma

A Zsadányi Református Egyházközség presbitériuma A Zsadányi Refrmátus Egyházközség, a Zsadányi Refrmátus Általáns Iskla, mint ktatási intézménynek 15/2012. Számú presbitériumi alapító határzat alapján Alapító Okiratát az alábbiak szerint állapítja meg:

Részletesebben

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok:

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok: 1. Személyes adatk Név: Születési név: Születési hely, idő: Anyja neve: TAJ szám: Államplgárság: Kérelemnymtatvány súlys mzgáskrlátztt személyek közlekedési kedvezményei igényléséhez 2016. február hónaptól

Részletesebben

Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Pályázati felívás

Előterjesztő: Bodorkós Ferenc polgármester. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Pályázati felívás Tárgy: Gencsapáti Idősek Klubja intézményvezetői álláshelyére vnatkzó pályázati kiírás jóváhagyása Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: Pályázati felívás

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat. könyvtárának. Könyvtárhasználati szabályzat

Balatonederics Települési Önkormányzat. könyvtárának. Könyvtárhasználati szabályzat Balatnederics Települési Önkrmányzat könyvtárának Könyvtárhasználati szabályzat A szabályzatt megtárgyalta Balatnederics települési Önkrmányzatának Képviselőtestülete és jóváhagyta 65/2007. (IV. 26.) számú

Részletesebben

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok. Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek

2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok. Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek 2.2. A hatósági ügyek intézésének rendjével kapcsolatos adatok Bejelentés köteles és működési engedély köteles kereskedelmi tevékenységek 2.2.1 Az államigazgatási, önkormányzati és egyéb hatósági ügyekben

Részletesebben

Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Erdészeti Osztály. Más napokon előre egyeztetett időpontban.

Szombathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Erdészeti Osztály. Más napokon előre egyeztetett időpontban. Szmbathelyi Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Fősztály Erdészeti Osztály Osztályvezető: Kiss Tibr Cím: 9700 Szmbathely, Batthyány tér 2. Levelezési cím: 9701 Szmbathely, Pf. 24. Telefn: 94/512-980

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 2

TARTALOMJEGYZÉK 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 2 2. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAÜGGYEL KAPCSOLATOS KÖZIGAZGATÁSI FELADATOKRÓL... 5 1. TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAVÉDELEMMEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán:

A 2011-ben benyújtott Leader pályázatok elszámolása kapcsán: Felhívjuk mindenki figyelmét, hgy a tájékzódásra szánt hivatals dkumentum az MVH által kibcsáttt közlemény. Ez a vázlat nem teljes körű, a kifizetési kérelmek benyújtásáhz, mindenképpen szükséges áttanulmányzni

Részletesebben

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája Sárkeresztúri Naprafrgó Óvda Tel./fax.: 25/523-630,e-mail: vilak@invitel.hu OM aznsító: 202875 SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általáns közzétételi listája A Krmány 229/2012.(VII.28) Krm.rendelet 10.fejezet

Részletesebben

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal.

Ügyleírás: A köznevelési feladatot ellátó hatóság a megyeszékhely szerinti járási hivatal. A nem állami költségvetési szerv, vagy települési önkormányzat beleértve a helyi önkormányzatok társulását is által alapított intézmények (egyházi és magán köznevelési intézmények) működési engedélye Ügyleírás:

Részletesebben

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani:

A csatlakozás érdekében a Csatlakozó adatkezelőnek az alábbi folyamat szerint kell informatikai rendszerének csatlakozását megvalósítani: Melléklet 1 A Csatlakzás eljárásrendje A csatlakzás érdekében a Csatlakzó adatkezelőnek az alábbi flyamat szerint kell infrmatikai rendszerének csatlakzását megvalósítani: 1. Regisztráció a https://e-egeszsegugy.gv.hu/ekapu

Részletesebben

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok:

I. Súlyos mozgáskorlátozott, illetve egyéb fogyatékossággal élő személyre vonatkozó adatok: A Hivatal tölti ki! Érk.dátum: Érk. szám: Aláírás: Melléklet: A Hivatal tölti ki! ELLENŐRIZTEM Dátum: Aláírás: 1. Személyes adatk Név: Születési név: Születési hely, idő: Anyja neve: TAJ szám: Államplgárság:

Részletesebben

Kérelemnyomtatvány súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez 2014. január hónaptól hatályos

Kérelemnyomtatvány súlyos mozgáskorlátozott személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez 2014. január hónaptól hatályos Kérelemnymtatvány súlys mzgáskrlátztt személyek közlekedési kedvezményének igényléséhez 2014. január hónaptól hatálys 1. Súlys mzgáskrlátztt, illetve egyéb fgyatékssággal élő személyre vnatkzó adatk: 1.1.

Részletesebben

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai

A területi kamarák és a Magyar Ügyvédi Kamara elektronikus ügyintézési törvényből fakadó 2018-tól teljesítendő feladatai I. Elektrnikus ügyintézés lehetőségének biztsítása 2. (1) bekezdés valamennyi kamarai feladat- és hatáskörbe tartzó hatósági, fegyelmi és egyéb ügyben valamennyi jgszabály alapján biztsítandó kamarai szlgáltatás

Részletesebben

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT GYAKORNOKI SZABÁLYZAT Liszt Ferenc Ének - zenei Általáns Iskla 2013. Készítette: Frrainé Kószó Györgyi Érvényes: 2013. szeptember 1. napjától Tartalm 1. Fgalmak... 3 2. A szabályzat területi hatálya...

Részletesebben

Muzsikáló Egészség Alapítvány. Pályázati kiírás

Muzsikáló Egészség Alapítvány. Pályázati kiírás Muzsikáló Egészség Alapítvány Pályázati kiírás Muzsikáló Egészség Alapítvány (4024 Debrecen, Szent Anna u. 31.) Pályázatt hirdetünk a Alapfkú Művészeti Iskla (Debrecen, Szent A. u. 31.) igazgatói munkakörének

Részletesebben

ÜGYMENETMODELLEZÉS. Az ügymenet-modellezés során bemutatható, hogy mi történik az ügyirattal a közigazgatási szervhez kerülést követően.

ÜGYMENETMODELLEZÉS. Az ügymenet-modellezés során bemutatható, hogy mi történik az ügyirattal a közigazgatási szervhez kerülést követően. ÜGYMENETMODELLEZÉS Az ügymenet-mdellezés srán bemutatható, hgy mi történik az ügyirattal a közigazgatási szervhez kerülést követően. I. Nyilvántartásba vétel - általáns ügyviteli feladatk 1. Érkezés pstán,

Részletesebben

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról

Tájékoztató a évre vonatkozó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszolgáltatás módjáról és tartalmáról Tájékztató a 2015. évre vnatkzó építésügyi valamint építésfelügyeleti hatósági statisztikai adatszlgáltatás módjáról és tartalmáról 1. BEVEZETÉS Az adatszlgáltatás jgszabályi hátterét az e-epites.hu nyitóldalán

Részletesebben

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató

Utólagos, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módosításokról szóló tájékoztató Utólags, Ügyfél kérésére történő hitelszerződés módsításkról szóló tájékztató Tartalm: Fedezetcsere... 1 Fedezetkivnás... 4 Adóstárs csere... 6 Lakáscél és/vagy finanszírztt ingatlan módsítás... 7 Fedezetcsere

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség elnöksége által létrehztt MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM keretei között nyújtandó támgatás elnyerésére. I. BEVEZETÉS A Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség

Részletesebben

I. A felosztandó jogdíjak alanyai

I. A felosztandó jogdíjak alanyai A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének Felsztási Szabályzata A Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) által kezelt jgdíjakat a Szövetség közgyűlésének 2006. április 21-én hztt határzata (2007. február

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

Általános Szerződéses Feltételek

Általános Szerződéses Feltételek Általáns Szerződéses Feltételek 1. A szlgáltató adatai, elérhetősége 1. A szlgáltató neve: Match-Meeting Kft. A szlgáltató címe: 1037 Budapest, Bécsi út 85. A szlgáltató cégjegyzékszáma: 11-09-023512 2.

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-toborzáshoz kapcsolódó adatkezelésről RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? 2. Mi a jelen Adatvédelmi Szabályzat célja? 3. Ki az Ön személyes adatainak

Részletesebben

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS

RÉSZLETES ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÁS munkaerő-tbrzáshz kapcslódó adatkezelésről 1. Ki kicsda a jelen Adatvédelmi Szabályzatban? Mi, azaz az AmRest Kft. (székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. trny 2. emelet) Ön, azaz az a természetes

Részletesebben

Adatkezelési szabályzat

Adatkezelési szabályzat Adatkezelési szabályzat ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ Süveges Kft. Ez az adatkezelési tájékztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatk szabad áramlásáról az Európai Parlament és a

Részletesebben

"-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint hazánkat nemzetközi szinten képviselő gyermekek sprttevékenysége 2011.

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA. Tisztelt Jegyző Asszony/Tisztelt Jegyző Úr!

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA. Tisztelt Jegyző Asszony/Tisztelt Jegyző Úr! KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZOCIÁLIS ÉS GYÁMHIVATALA Ügyszám: 09/101-1/2011. Ügyintéző: Körtvélyfáyné dr. Sztán Kinga Elérhetőség: 34/515-185 Tárgy: Tájékztatás jgszabály módsításról Valamennyi

Részletesebben

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó!

Szociális ügyek. Tisztelt Felhasználó! Szciális ügyek Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban megtalálhatja a Plgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály Hatósági Csprt Szciálplitika által intézett leggyakribb ügyek listáját. Aktív krúak ellátása

Részletesebben

Projektzárási használati útmutató

Projektzárási használati útmutató Prjektzárási használati útmutató Tartalmjegyzék I. Prjektzárási dkumentáció minimális tartalma:... 2 A Kifizetési kérelem és Záró Prjekt Előrehaladási Jelentés (ZPEJ) nymtattt váltzata (5. számú melléklet)...

Részletesebben

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály

Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály Pest Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztály a közoktatásról szóló1993. évi LXXIX. törvény 95/A. (4) bekezdése (hatályát veszti 2012. 09. 01.-helyette miniszteri rendelet a hatósági ellenőrzési területekről)

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. június 20-i változásáról

Tájékoztató az Általános Szerződési Feltételek 2012. június 20-i változásáról Tájékztató az Általáns Szerződési Feltételek 2012. június 20-i váltzásáról Tisztelt Ügyfelünk! Tájékztatjuk Önt, hgy a Betét Üzletszabályzat és annak mellékletei (az egyes betéti termékek általáns szerződési

Részletesebben

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Hatálys: v1_2017. január 23-tól Tartalmjegyzék ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ... 3 1. Bevezető rendelkezések... 3 2. Az adatkezelő és az adatfeldlgzó... 4 3. A kezelt adatk köre, az adatk

Részletesebben

NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI. Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték

NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI. Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték NYEREMÉNYJÁTÉK-SZABÁLYZAT DIGI Irány Bázel! Európa Liga nyereményjáték A DIGI Távközlési és Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság ( Szervező vagy DIGI ) a szlgáltatásával kapcslats nyereményjátékt (a

Részletesebben

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása

Közgyógyellátás és a jogosultság nyilvántartása Közgyógyellátás Hatósági ügy neve: Közgyógyellátás és a jgsultság nyilvántartása A hatáskörrel Gyógyszerkeret megállapítására: jegyző székhelye szerinti MEP rendelkezdő szerv neve Közgyógyellátási igazlvány

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató www.hbt-shp.hu A HB Technik Kft. (székhely: 3200 Gyöngyös, Bugát Pál tér 4. 1 em. 4. Adószám: 23802092-2 Cégjegyzékszám: 10-09-032737; Ügyvezető: Hrvát Rland; Telefnszám: +36 20

Részletesebben

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról

HIRDETMÉNY. A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról HIRDETMÉNY A pénzmsás és a terrrizmus finanszírzása megelőzéséről és megakadályzásáról szóló törvény követelményeinek betartásáról Az Erste Bank Hungary Zrt. (tvábbiakban Bank), mint a 2007. évi CXXXVI.

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

A Magyar Telekom Nyrt. Hello Mol! elnevezésű nyereményjátékának játékszabálya

A Magyar Telekom Nyrt. Hello Mol! elnevezésű nyereményjátékának játékszabálya A Magyar Telekm Nyrt. Hell Ml! elnevezésű nyereményjátékának játékszabálya 1. A jelen nyereményjáték szabályzat ( Szabályzat ) vnatkzik a Magyar Telekm Nyrt. (Cg. 01-10-041928, 1013 Budapest, Krisztina

Részletesebben

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására

K É R E L E M gyógyszertámogatás megállapítására 2015/2 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 G Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Felzárkóztató egészségügyi ápolói szakképzési programok. A felhívás kódszáma: EFOP-3.8.1-14 EFOP_3.8.1-14 FELHÍVÁS Az egészségügyi ellátórendszerben dlgzó, OKJ előtti szakképesítéssel rendelkezők számára az OKJ-s szakképesítés megszerzése támgatásának megvalósítására A felhívás címe: Felzárkóztató

Részletesebben

Gyakornoki Szabályzat

Gyakornoki Szabályzat SZENT GELLÉRT KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM Gyakrnki Szabályzat Tóth Ferenc, intézményvezető 2014.09.01. Tartalm 1. Fgalmak... 2 2. A szabályzat területi hatálya... 2 3. A szabályzat személyi

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Társaság neve: cégjegyzékszáma: székhelye: Infrmációs közpnt: elektrnikus címe: hnlapja: UNI-MED Szeged Egészségügyi Szlgáltató Krlátlt Felelősségű Társaság 06-09-011070 (Szegedi Törvényszék Cégbírósága)

Részletesebben

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Nagycenki Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Nagycenki Közös Önkrmányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarrszág helyi önkrmányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (tvábbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Nagycenk- Pereszteg-Fertőbz

Részletesebben

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT

KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT KÉZENFOGVA ALAPÍTVÁNY JOGSEGÉLYSZOLGÁLAT ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ Az alábbi tájékztató célja, hgy segítségével Ön a Kézenfgva Alapítvány Jgsegély Szlgálata (A tvábbiakban: Szlgáltató) (http://kezenfgva.hu/jgsegely-szlgalat)

Részletesebben

Szolgáltatási Rend. GRÁTISZ Kommunikációs és Jelnyelvi Tolmács Központ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete

Szolgáltatási Rend. GRÁTISZ Kommunikációs és Jelnyelvi Tolmács Központ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete Szlgáltatási Rend GRÁTISZ Kmmunikációs és Jelnyelvi Tlmács Közpnt Heves Megyei Közhasznú Egyesülete Elláttt terület: Heves megye Címünk: 3300 Eger, Telekessy u. 8. fszt. 4. Nyitvatartási rend: hétfő szerda

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányság

Részletesebben

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai

A Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság 559/2011. (VIII. 22.) határozatával a kőbányai Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere J,j. számú előterjesztés Előterjesztés a Kulturális, Oktatási és Sprt Bizttság részére a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Az intézett hatósági ügy megnevezése: Bányaszolgalommal kapcsolatos eljárások

TÁJÉKOZTATÓ. Az intézett hatósági ügy megnevezése: Bányaszolgalommal kapcsolatos eljárások TÁJÉKOZTATÓ A Fejér Megyei Kormányhivatal (a továbbiakban: hivatal) joghatóságába, hatáskörébe és illetékességébe tartozó közigazgatási ügyek intézéséről A hivatal illetékességi területe: Fejér megye Az

Részletesebben

Internátusi Szakmai Találkozó Szabadi Edit Pedagógiai előadó Kecskemét, március 23.

Internátusi Szakmai Találkozó Szabadi Edit Pedagógiai előadó Kecskemét, március 23. Internátusi Szakmai Találkzó Szabadi Edit Pedagógiai előadó Kecskemét, 2018. március 23. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 326/2013. (VIII. 30.) Krm. rendelet a pedagógusk előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazttak

Részletesebben

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal feladatai a vizsgaelnöki névjegyzékkel és a vizsgaelnöki kijelöléssel kapcsolatban

Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal feladatai a vizsgaelnöki névjegyzékkel és a vizsgaelnöki kijelöléssel kapcsolatban Az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal feladatai a vizsgaelnöki névjegyzékkel és a vizsgaelnöki kijelöléssel kapcsolatban Dr. Papp Dávid főosztályvezető 2013. március 27., Budapest AZ EEKH

Részletesebben

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat

Előterjesztő: Dr. Görög István jegyző. Összeállította: Dr. Görög István jegyző. Melléklet: Partnerségi Egyeztetési Szabályzat ELŐTERJESZTÉS Gencsapáti Község Önkrmányzata 9721 Gencsapáti, Hunyadi út 229. Tel.: (94) 510-225 Fax: (94) 511-542 gencsapati@savaria.hu Tárgy: Gencsapáti Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 2016.

Részletesebben

A KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY

A KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY A KŐRÖSI CSOMA SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY GYAKORNOKI SZABÁLYZATA A Kőrösi Csma Sándr Általáns Iskla és Alapfkú Művészetktatási Intézmény igazgatója, mint munkáltató,

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv. 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK VI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:1063

Részletesebben

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma

M.8. számú melléklet A megbízási és a bizományosi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete M.8. számú melléklet A megbízási és a bizmánysi szerződések tartalma Egyetemes Szlgáltatói Üzletszabályzat M.8. számú melléklete 1 MEGBÍZÁSI

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető

TÁJÉKOZTATÓ. Bevezető TÁJÉKOZTATÓ Az pénzmsás és terrrizmus finanszírzása megelőzésével és megakadályzásával kapcslats eljárásairól Bevezető A pénzmsás lyan bűncselekmény, amelynek célja, hgy az illegális útn, avagy bűnözésből

Részletesebben

m^ &A fiidl ( ..dyt.. Q&ís&k&ti fi e^^v <r- 20U JAN-0& ;UA.-C n 2AJ7/? OfOt 7^ JO(V Oj,öG. PO 005/06

m^ &A fiidl ( ..dyt.. Q&ís&k&ti fi e^^v <r- 20U JAN-0& ;UA.-C n 2AJ7/? OfOt 7^ JO(V Oj,öG. PO 005/06 PO 005/06 Ügyiratszám: 1-563/2014 Kötelezettségvállalást előkészítő sztály : Plgármesteri Kabinet A szerződés tárgya: Megbízási szerződés Nrvég Alap pályázatírásra Móra Ferenc Általáns Iskla pályázatára,

Részletesebben

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában

K I V O N A T. 3/2013. (I.18.) Tata Kt. határozata KEM Múzeumok Igazgatósága alapító okiratának módosítása tárgyában K I V O N A T Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testületének 2013. január 18-án megtarttt rendkívüli ülésének jegyzőkönyvéből Tata Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete 1/2013.(I.18.) Tata Kt. határzata a

Részletesebben

KIR. Személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer

KIR. Személyi nyilvántartó és adatmódosító rendszer KIR Személyi nyilvántartó és adatmódsító rendszer Felhasználói útmutató O ktatási Hivatal Készült: 2012. któber Tartalm Bevezető... 3 Jgszabályi háttér... 3 Belépés a prgramba... 4 Tanulók és gyermekek

Részletesebben

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató

Adatkezelési adatvédelmi tájékoztató Jelen adatvédelmi - adatkezelési tájékztató célja, hgy a Adatkezelési adatvédelmi tájékztató Rejtett Kincsek Dwn Egyesület, Székhely: 4400 Nyíregyháza, Közép utca 17. Telephelyek: 4400 Nyíregyháza, Bcskai

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen dkumentum tartalmazza a Gerade, s.r..; (Priemyselná 1847, Šamrín, 93101, SK) által üzemeltetett www.jbn.hu internetes ldaln keresztül elérhető pályázati anyagküldés

Részletesebben

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a :

A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. A Könyvkiadás Kollégiuma meghívásos pályázatot hirdet, amelyre meghívja a : A KÖNYVKIADÁS KOLLÉGIUMÁNAK MEGHÍVÁSOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A Könyvkiadás Kllégiuma meghíváss pályázatt hirdet, amelyre meghívja a : Könyvtárellátó Kiemelkedően Közhasznú Nnprfit Kft.-t (tvábbiakban KELLÓ).

Részletesebben

ILLETÉKEK 2014. (a felsorolás nem teljeskörű, lásd: Illetéktörvény 33. )

ILLETÉKEK 2014. (a felsorolás nem teljeskörű, lásd: Illetéktörvény 33. ) ILLETÉKEK 2014. Tájékztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hgy az illetékekről szóló többször módsíttt 1990. évi XCIII. törvény szerint egyes vagynszerzési és eljárási illetékek az alábbiak 1. Államigazgatási

Részletesebben

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására

K É R E L E M rendkívüli települési támogatás megállapítására 2015/3 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 R Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

ADÓ ELENGEDÉSÉRE, MÉRSÉKLÉSÉRE, RÉSZLETFIZETÉSRE VONATKOZÓ HATÁROZATOK

ADÓ ELENGEDÉSÉRE, MÉRSÉKLÉSÉRE, RÉSZLETFIZETÉSRE VONATKOZÓ HATÁROZATOK ADÓ ELENGEDÉSÉRE, MÉRSÉKLÉSÉRE, RÉSZLETFIZETÉSRE VONATKOZÓ HATÁROZATOK a. Építményadó mentesség b. Gépjármű adómentesség c. Iparűzési adó elengedése, illetve mérséklése d. Talajterhelési díj megfizetése

Részletesebben

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata

Pénzügyi folyamatok felülvizsgálata BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALA ÁROP Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata (WP3) 2010.02.11. Pénzügyi flyamatk felülvizsgálata ÁROP 3.A.1/B pályázat - szervezetfejlesztés

Részletesebben

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Közzétételi lista a 2011. évi CXII. törvény 1. melléklete szerinti adattartalommal. I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat

Részletesebben

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg

Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg Sprni Német Nemzetiségi Általáns Iskla Deutsche Natinalitätenschule Ödenburg SOPRON Szervezetiés Működési Szabályzat SZMSZ 2009. 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT BEVEZETÉSE 1.1. Általáns rendelkezések,

Részletesebben

Diákjogi szektor 2008.

Diákjogi szektor 2008. Diákjogok érvényesülése 14, 15 Diákjogi szektor 2008. Hatóságok és szervezetek a diákjogok iskolán belüli védelmében dr. Jásper András előadása Kezdeményezze, hogy az ellenőrzési joggal rendelkezők végezzenek

Részletesebben

Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár. Szolgáltatási és Elszámolási Szabályzat

Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár. Szolgáltatási és Elszámolási Szabályzat Pstacím: 1385 Budapest, Pf. 846 ffice@ersteny p.hu Telef n: (+36 1) 411 3200 Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár Szlgáltatási és Elszámlási Szabályzat Jelen szabályzat hatályba lépésének napja: 2015. któber

Részletesebben

SZÁMÁRA. Pályázhatnak nagyvállalatok Támogatási keretösszeg: 10 Mrd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: db.

SZÁMÁRA. Pályázhatnak nagyvállalatok Támogatási keretösszeg: 10 Mrd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: db. A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TERVEZET MUNKAHELYI KÉPZÉSEK TÁMOGATÁSA NAGYVÁLLALATOK MUNKAVÁLLALÓI SZÁMÁRA GINOP-6.1.5-16 TÁRSADALMI EGYEZTETÉS ALATT A Krmány a Partnerségi Megállapdásban

Részletesebben

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató Adatkezelési tájékztató A Bradway-Imm Kft. (tvábbiakban: Adatkezelő) az általa üzemeltetett www.bradwayclub.hu webldal (a tvábbiakban: Hnlap) üzemeltetése srán a Hnlapra látgatók és a Hnlapn ajánlatt kérők

Részletesebben

A nem állami, nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények működési engedélyének kiadása és módosítása... 5

A nem állami, nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények működési engedélyének kiadása és módosítása... 5 Egyházi szerv egyoldalú nyilatkozattételéhez való hozzájárulás... 1 A nem állami, nem önkormányzati fenntartású közoktatási intézmények működési engedélyének kiadása és módosítása... 5 A nem állami, nem

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény egyes rendelkezéseinek 2013. január 1. nappal történő módosításáról 1./ 2013. január 1. naptól a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2.

Építésügyi Fizetési Portál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. Építésügyi Fizetési Prtál (EKOP-2.A.3-2013-2013-0003) Képzés 2. ÉTDR hatósági felhasználók képzése Készítette: Szbnya Margit 2014.10.25. ÉTDR hatósági felhasználók képzése... 1 1. Építésügyi Fizetési Prtál

Részletesebben

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2015/5 (érkezett: átvevő: ) Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 D Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám:

Részletesebben

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat

BME NYELVVIZSGAKÖZPONT. Vizsgaszabályzat Vizsgaszabályzat Vizsgalehetőségek, időpntk és vizsgadíjak A BME Vizsgaközpnt által fejlesztett és a Közös Európai Referenciakeretben (KER) megfgalmaztt elváráskhz illesztett BME nyelvvizsgákat hárm szinten

Részletesebben

A közbeszerzési eljárás becsült értékére figyelemmel a közbeszerzési eljárás iratanyaga a

A közbeszerzési eljárás becsült értékére figyelemmel a közbeszerzési eljárás iratanyaga a ' 1 ) :;, számú előterjesztés Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjeszt és a Képviselő-testület részére a "Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat és intézményei

Részletesebben

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató

2017/1 átvevő: Makói Polgármesteri Hivatal Központi Iktató 2017/1 átvevő: Makói Plgármesteri Hivatal Közpnti Iktató Makói Plgármesteri Hivatal 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Tel.: +3662/511-800 F Makó, 20.. év..hó nap szám mell. Ügyintéző: Előszám: Hatósági csprt

Részletesebben

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁSRA ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSE

IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI TÁMOGATÁSRA ÚJ LAKÁS ÉPÍTÉSE Támgatást igénylő neve: Ügyféltanácsadó neve: Hitelközvetítő neve: telefnszáma: telefnszáma: kódja: IGÉNYLÉSHEZ SZÜKSÉGES DOKUMENTUMOK ELLENŐRZŐ LISTÁJA 16/2016 (II. 10.) KORMÁNYRENDELET SZERINTI ADÓ-VISSZATÉRÍTÉSI

Részletesebben

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani.

KÉRELEM. Alulírott kérem, hogy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultságot szíveskedjenek megállapítani. KÉRELEM Alulírtt kérem, hgy gyermeke(i)m részére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jgsultságt szíveskedjenek megállapítani. NYILATKOZAT A) Személyi adatk 1. A rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre

Részletesebben

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (ZUGLÓI PARKOLÁS) BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (ZUGLÓI PARKOLÁS) BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ (ZUGLÓI PARKOLÁS) BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK A Zuglói Közbiztnsági nn-prfit Krlátlt Felelősségű Társaság (tvábbiakban: ZKNP KFT., székhelye: 1143 Budapest, Laky Adlf u. 36., cégjegyzékszáma:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők

ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők 1 ÁLTALÁNOS KÖZZÉTÉTELI LISTA Helyi szerv 1. Szervezeti, személyzeti adatok 1.1. Kapcsolat, szervezet, vezetők I. Elérhetőségi adatok 1. Hivatalos név: BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság 2. Székhely:

Részletesebben

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata

A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben projekt Szervezeti és Működési Szabályzata A TÁMOP 3.1.7-11/2-2011-0413. Referencia intézmény az Őrségben prjekt Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: szerződéskötés ideje 2012. április 25-2012.któber 31. + fenntartási kötelezettség. 2012.

Részletesebben

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról 1 Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói

Részletesebben

Bejelentés ipari tevékenység folytatásáról

Bejelentés ipari tevékenység folytatásáról ZALAKOMÁR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Cím: 8751 Zalakmár, Tavasz u. 13. Tel: (93) 386-017 Fax: (93) 386-037 E-mail: inf@zalakmar.hu Web: http://www.zalakmar.hu Bejelentés ipari tevékenység flytatásáról (A

Részletesebben