Az UBM Kft. életében mindvégig hangsúlyos pont volt a partnerek személyes megkeresése, és a lehető legközvetlenebb kapcsolat kialakítása.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az UBM Kft. életében mindvégig hangsúlyos pont volt a partnerek személyes megkeresése, és a lehető legközvetlenebb kapcsolat kialakítása."

Átírás

1

2

3 Múlt, jelen, jövő

4

5 Kezdetek 5 Az UB Merchants Kft ban alakult, amikor az állattenyésztés fejlődésének és jövedelmezősége növelésének a feltételei fennálltak. A magyar mezőgazdaság túl volt a kárpótláson, az új típusú mezőgazdasági vállalkozások átalakulással és magánosítással kialakultak, a Feed üzletág szereplői is változásban voltak. A cég alaptevékenysége már megalakuláskor a takarmány-alapanyagként felhasználható fehérjehordozók, gabonafélék és szemes termények, valamint egyéb takarmány-kiegészítők nagykereskedelmére irányult. Az UBM Kft. életében mindvégig hangsúlyos pont volt a partnerek személyes megkeresése, és a lehető legközvetlenebb kapcsolat kialakítása. Kezdetektől fogva a személyes kapcsolaton alapuló, minél szélesebb partnerkör megteremtése volt a cél. A kapcsolattartáson alapuló stratégia működőképesnek bizonyult, és nagy rugalmasságot biztosított a versenytársakkal szemben. A menedzsment nyilvánvaló kapcsolatorientáltsága nagymértékben hozzájárult a cég kezdeti sikereihez.

6

7 Fejlődés re a cég - az üzleti tevékenységének megkezdése után három évvel - az első három magyarországi takarmány-alapanyag importőr közé került. Ezt a pozícióját azóta is tartja, miközben a közép-európai vállalatok rangsorában a évi adatok alapján a 871. helyen végzett (Central European Capital) ra pedig már a Crossover Research The Top 1000 Companies of New Europe kutatása a 672. helyre rangsorolta a Európai Unió vállalatai között. Az üzletmenet kiegyensúlyozottsága, az üzleti-szállítói bizalom erősödése lehetővé tette a tevékenység további bővítését. A vállalkozás menedzsmentje felismerte, hogy a tömegtermékek forgalmazása mellett a meglévő ügyfélkörre alapozva a magyar mezőgazdaságban lehetőség van a termékkínálat jelentős bővítésére, amely a megnövekedő árbevétel mellett tovább növelte az ezzel együtt járó szinergiákat. A szójadara kereskedelmére épülő Fehérje üzletág mellett megalakult a Gabona és a Feed üzletág. Mára a vállalkozás a takarmányozásában felhasznált valamennyi alapanyagot és takarmány-kiegészítőt forgalmazza, biztosítja a hazai állattenyésztő gazdaságok számára. A termékpaletta a mai napig folyamatosan bővül, az évente behozott mennyiségek állandóan növekednek. Az import fehérje, és egyéb adalékanyagok kereskedelme mellett a vállalat tevékenységi körébe tartozik a kukorica, búza, árpa, valamint az olajos magvak, elsősorban a napraforgó és repce belföldi kereskedelme és exportja is.

8 A cégcsoport felépítése UBM Trade Zrt. vagyonkezelés UBM Grain Zrt. szemes termény és olajos magvak kereskedelme UBM Feed Kft. takarmánygyártás és kereskedelem, védett fehérje gyártás UBM Agro Zrt. fehérjehordozó-, és egyéb takarmány-alapanyag kereskedelem UBM Genetics Kft. sertésgenetika, tenyésztés UB Merchants Kft. számviteli és adminisztrációs szolgáltatások UBM Project Zrt. ingatlan üzemeltetés, bérbeadás, szójabab kereskedelem UBM Tranzit Zrt. közraktározás, szállítmányozás

9 Átalakuló cégstruktúra 9 A külső környezeti tényezők és a belső megújulás igényére válaszolva a cégcsoport magyar magánszemélyekből álló tulajdonosi köre a cégstruktúra teljes átalakítása mellett döntött. Ez a megújítás lehetővé teszi a cégcsoport transzparenciáját, és egy modern, átlátható vállalatcsoport létrejöttét eredményezi. A vezérlő elv az eredeti UBM Kft. tevékenységi körök alapján történő megosztása volt, amely több szempontból is előnyös helyzetet teremt. Az így felálló anya-, és leányvállalatok finanszírozási lehetőségei megnőttek és egyszerűbbé váltak, valamint az egyes cégek kereskedelmi tevékenysége és eredményessége is jobban követhető. A cégcsoport ezáltal még biztosabb és biztonságosabb alapokra helyezte működését megnövelve ezzel partnerei kezdetektől fogva fennálló üzleti bizalmát.

10

11 Az UBM cégcsoportban levő vállalatokban a tulajdonosi jogokat a magyar tulajdonosok az UBM Trade Zrt.-n keresztül gyakorolják. A cég aktív tevékenységet nem végez, szerepe a tulajdonosi jogok gyakorlására és az egyes, aktív tevékenységeket végző vállalatok részvényeinek tartására korlátozódik. 11 A vállalat a cégcsoportban levő ingatlanok kezelését, fejlesztését és az ingatlanokkal kapcsolatos beruházások, projektek koordinációját végzi. Az UBM Project Zrt. működteti a cégcsoport Környén található takarmánykeverőjét, illetve az alsómocsoládi sertéstelepét, amely referenciatelepként működik. Mindkét helyen termelő tevékenység folyik. Az UBM Grain Zrt. szemestermény, olajos mag és szójabab kereskedelmi tevékenysége mellett a cégcsoport menedzsmentje az üzletmenet biztonságának növelése és az akítv kereskedelem likviditásának megőrzése érdekében létrehozta az UBM Tranzit Zrt.-t, amely a fenti termények egyes tételeinek közraktároztatását, és finanszírozását végzi. A közraktárra vétel főleg azokban az esetekben történik, ahol nagy értékű áru hosszabb ideig történő tárolásáról van szó. Így kerülhető el a forgóeszköz hitelek tartós lekötése nélküli biztonságos tárolás, a kiszállítás vagy termelés megkezdéséig.

12

13 13 Szójadara és fehérjehordozók Az UBM Agro Zrt. tevékenységét tekintve szójadara és más fehérjehordozók nagykereskedelmére specializálódott. A cégcsoport átstrukturálásával az UB Merchants Kft. Fehérje üzletágának tevékenysége áttevődött az UBM Agro Zrt.-be. Bár a külső piaci környezet és a konkurencia erőssége folyamatosan változik, az UBM Kft.-hez hasonlóan az UBM Agro Zrt. is képes piacvezető helyének megőrzésére, továbbörökítve mindazokat az értékeket és hagyományokat, amelyek az UB Merchants Kft.-t jellemezték és sikerre vitték.

14

15 15 Szemes termények és olajos magvak Az UBM Grain Zrt. szemes termények és olajos magvak kereskedelmével foglalkozik. A szervezeti felépítés átstrukturálásával a korábbi Gabona üzletágat az UBM Grain Zrt. váltotta fel. Az UBM Grain többnyire Magyarországon vásárolja fel az árut és mind hazai, mind külföldi piacokon értékesíti azt. A legfontosabb külföldi célországok között van Olaszország, Németország, Hollandia, Horvátország, Szerbia, Lengyelország és Görögország. A szállítások tehergépkocsival, vonattal és uszállyal kerülnek lebonyolításra a célországoknak megfelelően. Az elmúlt évek folyamán az üzletág éves forgalma árbevételben és tonnában is folyamatosan emelkedett. A kereskedelmi tevékenység bővülése és biztonsága érdekében a vállalat dunai kikötőkben (Gönyű, Budapest-Csepel, Adony, Baja), illetve az ország egyéb területein is tartósan bérel raktárakat, ahol a készletezést és a felvásárlást egyaránt bonyolítja.

16

17 17 Takarmány-kiegészítők és alapanyagok A Feed üzletág tevékenységét 2003-ban kezdte meg az UB Merchants Kft.-n belül. Piaci aktivitása, amely takarmány-kiegészítők kereskedelmével indult, 2004 őszén kibővült a DEVA Feed Kft. környei keverőüzemének termelésével. Ezáltal az osztály, és vele együtt az UBM Kft. a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjévé vált a takarmány előállításban és forgalmazásban elejétől a vállalat környei üzemében saját termékek gyártását indította el. Ezekben a termékekben a múltban oly sikeres Környe Táp márka hagyományai és megbízhatósága ötvöződnek a modern gyártástechnológiával és korszerű beltartalommal. A termékpaletta bővülése és a tevékenységi kör kiszélesítése lehetővé tette, hogy az UB Merchants Kft. üzletágából a DEVA Feed Trade Kft. beolvadásával az UBM Feed Kft. a cégcsoporton belül önálló, meghatározó tényezővé váljon.

18

19 19 Sertésgenetika Az UBM Genetics Kft. a Hypor sertésgenetika magyarországi képviseletét látja el. Ennek kapcsán tenyészállat forgalmazást, telepi tenyésztésszervezést, teljes körű szakmai tanácsadást biztosít. Az UBM Feed partnerei számára szakmai és termelés szervezési segítséget nyújt az alkalmazott genetikától függetlenül. A tevékenység a jövőben a genetika takarmányozási tanácsadásával, és a hamarosan megépülő kantelep sperma értékesítésével bővül, ahol az UBM Genetics specifikusan csak Hypor fajta spermát forgalmaz a legmagasabb genetikai értékű állatok használatával.

20

21 Az UBM 12 pontja összetett portfólió 2. megbízható kereskedelmi tevékenységgel szerzett üzleti bizalom 3. személyes kapcsolatok állandó és folyamatos fenntartása 4. szélesebb termékkínálat 5. rugalmas, a külső piaci környezethez gyorsan alkalmazkodó logisztika 6. szigorú, folyamatos vevő-, és kinnlevőség kezelés 7. többoldalú kereskedelem lehetőségének biztosítása 8. innováció, tevékenységbővítés a takarmánygyártásban és a GMO-mentes szója előállításban 9. kiszámíthatóság a bankkapcsolatokban, következetes és pontos teljesítés 10. tudatosan vállalt társadalmi felelősségvállalással végzett üzleti tevékenység 11. hiteles minőségbiztosítási rendszer működtetése 12. tervszerű humánpolitika, amely megfelelő keretet ad az elkötelezett és eredményes munkavégzésnek

22

23 Küldetésünk 23 Törekszünk a magyar állattenyésztés magas színvonalát erősítő alkotó közreműködésre A kereskedelmi, üzleti hírnevünknek való megfelelés érdekében jól kialakított üzleti kapcsolatainkkal, szakértelmünkkel és a partneri bizalom erősítésével, a szakmai hitelesség állandó megtartása mellett, törekszünk a magyar állattenyészés magas színvonalát erősítő alkotó közreműködésre. Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük szakmai kompetenciánkat és alkalmazói gyakorlati képességeinket. Kereskedelmi tevékenységünket a versenyen és magántulajdonon alapuló gazdaság keretei között valósítjuk meg. Elvetjük a mezőgazdaságban súlyos károkat okozó tisztességtelen befolyásra irányuló törekvést. Az UBM stabil, széles partneri körrel rendelkező, megbecsült cégcsoport tartós piaci beágyazódással. A tulajdonosok a megalapításától kezdve aktívan vesznek részt a vállalatirányításban és a kereskedelmi tevékenységben egyaránt. A cégcsoport értékét jelzi az elkötelezett tulajdonosi kör, amely az ágazatban eltöltött 15 éves tapasztalatával, 40 éves átlagos életkorával biztosítéka a vállalkozás tőkeerejének és eredményessége növelésének.

24

25 Társadalmi felelősségvállalás 25 Eredményes, biztonságos, megélhetést teremtő A magyar mezőgazdaság fejlesztése mellett köteleztük el magunkat, és társadalmi felelősségvállalásunkban annak tudatában dolgozunk, hogy üzleti tevékenységünk sokak számára jelent eredményes, biztonságos mezőgazdasági vállalkozást, megélhetést, és még több ember számára biztonságos élelmiszerfogyasztást. Az élelmiszerbiztonság, az üzleti megbízhatóság és a fenntarthatóság érdekében elkötelezettségünket, magatartásunkat az üzleti haszonszerzéssel összhangban alakítjuk. Szigorúan őrködünk az állatvédelem és állatjólét alapvető normáinak megtartásán. Aktívan közreműködünk a hazai GMO-mentes élelmiszerfogyasztás alapvető feltételeinek megteremtésében. Ezt az elkötelezettséget jövőbeni fejlesztési tevékenységünkben is érvényesítjük.

26 Az UBM termékpalettája Alapanyagok Gabonamagvak és azok termékei, melléktermékei Búza Kukorica Árpa, tritikálé Kukoricaglutén Kukoricacsíra Nedves és száraz CGF Actiprot (gabona DDGS) Actiprot corn (kukorica DDGS) Olajos magvak és azok termékei, melléktermékei Szójabab Napraforgómag olajipari felhasználásra Repcemag olajipari felhasználásra Fullfat szója Extrahált szójadara Védett szója (Marhajó) Védett szójabab (SoyPreme ) Extrahált napraforgódara Frakcionált napraforgódarák: - Naptáp prémium - Naptáp 03 - Naptáp 04 Extrahált repcedara Védett repcedara Zsírok Hidrogénezett zsír Kalcium szappan 40%-os növényi- és állati zsírpor Növényi olajok (szója, napraforgó) Halolaj Koncentrált fehérjehordozók Halliszt (64-72%) Hemoglobin Vérplazma Burgonyafehérje Hallisztpótlók Szójakoncentrátum Rostkiegészítők Szárított cukorrépapellet Lucernapellet Szójahéjpellet Tejipari eredetű takarmány alapanyagok Tejpor Tejsavópor Ásványi anyagok MCP, DCP, MAP Takarmánymész Takarmánysó Dolomit Szódabikarbóna Adalékok Antioxidánsok Aromák Glicerin 80/90%, MPG Tojás és bőrszínezők Savanyítók (takarmány és ivóvíz) Vitaminok és provitaminok Enzimek Aminosavak: lizin, metionin, treonin, triptofán Toxinkötők Pelletkötők Penészedésgátlók Szalmonellagátlók Karbamid Caromic (Szentjánoskenyérmag őrlemény) Egyéb termékek Premixek Bendővédett premixek Koncentrátumok Takarmánykeverékek Malactápszerek Tejpótló tápszerek

27

28 H-2085 Pilisvörösvár, Fő u T F

Egységes és komplett sertés premixek

Egységes és komplett sertés premixek Egységes és komplett sertés premixek v3 Cégünkről Az UBM Feed Kft. üzleti tevékenységét 2004 őszén kezdte meg DEVA Feed Trade Kft. néven. Alaptevékenysége a kezdetektől fogva belföldi szójadara kereskedelem

Részletesebben

Egységes és komplett baromfi premixek

Egységes és komplett baromfi premixek Egységes és komplett baromfi premixek UBI Fix Dry Mire használható az UBI Fix Dry? Az UBI Fix Dry alacsony bekeverési arányú pelletkötő, mely rendkívül nagy adszorpciós képességgel rendelkezik. A legjobb

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK Baromfitakarmányok Central intenzív brojler indító 5% komplett premix kokcidiosztatikummal Kiegészítő takarmány Cikkszám: 412-115-01 Nettó súly: 25kg tak.mész, búzatak.liszt,

Részletesebben

Takarmánykeverékek. sertés pulyka brojler szülőpár árutermelő jérce és tojó kacsa lúd borjú

Takarmánykeverékek. sertés pulyka brojler szülőpár árutermelő jérce és tojó kacsa lúd borjú Takarmánykeverékek sertés pulyka brojler szülőpár árutermelő jérce és tojó kacsa lúd borjú Cégünkről Az UBM Feed Kft. üzleti tevékenységét 2004 őszén kezdte meg DEVA Feed Trade Kft. néven. Alaptevékenysége

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK A mai rohanó világban egyre gyakrabban érkezik el az a pillanat, amikor összefut a nyál a szánkban és a nagymamáink által elkészített,

Részletesebben

A bioüzemanyag-gyártás melléktermékeinek felhasználása a takarmánygyártás gyakorlatában

A bioüzemanyag-gyártás melléktermékeinek felhasználása a takarmánygyártás gyakorlatában Fábián János, Ph.D. Kutatás-fejlesztési igazgató Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. A bioüzemanyag-gyártás melléktermékeinek felhasználása a takarmánygyártás gyakorlatában Kukorica tőzsdei jegyzésének alakulása

Részletesebben

Credit management az értékesítés szemszögéből. Bustyaházai László kereskedelmi vezető

Credit management az értékesítés szemszögéből. Bustyaházai László kereskedelmi vezető Credit management az értékesítés szemszögéből Bustyaházai László kereskedelmi vezető +36 30 231 6748 laszlo.bustyahazai@ubm.hu Tartalom Piaci sajátosságok Az UBM cégcsoport A credit management szerepe

Részletesebben

Keveréktakarmány-gyártás

Keveréktakarmány-gyártás Keveréktakarmány-gyártás Összeállította: dr. Simon László Nyíregyházi Főiskola Minden szerzői jog fenntartva Keveréktakarmányok A keveréktakarmány (más néven táp vagy ipari abrakkeverék) olyan állati táplálék,

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-36/2009/6. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Kabai Táp és Takarmányfeldolgozó Zrt. kérelmezı összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban, amelyben

Részletesebben

Baby Top prestarter E 10

Baby Top prestarter E 10 Baby Top prestarter E 10 Késztakarmány szopós malacoknak, a fialást követö 3. naptól 42-45 napos korig. Növényi zsír, szója, tejpor, búza, kukorica, korpa, foszfor forrás, vitaminok, nyomelemek, takarmány

Részletesebben

Részletes takarmányozástan gyakorlat Hízósertés takarmányozása A SERTÉS S HÍZLAL ZLALÁSA Vágási végt v gtömeg - húsminőség: Izomrostok mennyisége Hús s színe (myoglobin( myoglobin) Lédúss ssága (vízmegk

Részletesebben

(Adalékkal kezelt repcedara, szójadara kiváltására)

(Adalékkal kezelt repcedara, szójadara kiváltására) (Adalékkal kezelt repcedara, szójadara kiváltására) 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 82-84. telefon: 06 30 473 9989 email: kapcsolat@fhpagrohaz.hu www.fhpagrohaz.hu 1. A takarmány-alapanyag nevének értelmezése

Részletesebben

Alternatív takarmány összetevők a sertéstakarmányozásban Dr. Szabó Csaba egyetemi docens

Alternatív takarmány összetevők a sertéstakarmányozásban Dr. Szabó Csaba egyetemi docens Alternatív takarmány összetevők a sertéstakarmányozásban Dr. Szabó Csaba egyetemi docens Kényszerítő tényezők - Legolcsóbb megoldás megtalálása - Takarmány bázis biztosítása Tömeggyarapodás Izom (hús)

Részletesebben

Elmer Kft. Cégbemutató

Elmer Kft. Cégbemutató Elmer Kft. Cégbemutató 2012 Elmer Kft. Cím: 1145 Budapest, Amerikai út 98. Tel: +36-1-445-1951 Fax: +36-1-445-1968 E-mail: elmer@ciklo-group.com Web: www.elmer.hu Küldetésünk: Magyarország egyik vezető

Részletesebben

UBM HOLDING NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉSE

UBM HOLDING NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉSE UBM HOLDING NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG FELELŐS TÁRSASÁGIRÁNYÍTÁSI JELENTÉSE 2016 Az UBM Holding Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 2085 Pilisvörösvár, Fő út 130.; nyilvántartó hatóság:

Részletesebben

AZ ALKOHOLGYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEINEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TAKARMÁNYGYÁRTÁSBAN. Dr. Koppány György VITAFORT ZRT

AZ ALKOHOLGYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEINEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TAKARMÁNYGYÁRTÁSBAN. Dr. Koppány György VITAFORT ZRT AZ ALKOHOLGYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEINEK GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TAKARMÁNYGYÁRTÁSBAN Dr. Koppány György VITAFORT ZRT BEVEZETÉS A BIOÜZEMANYAG CÉLÚ ALKOHOLGYÁRTÁS ALAPANYAGAI A MAGAS SZÉNHIDRÁT TARTALMÚ NÖVÉNYI

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK A mai rohanó világban egyre gyakrabban érkezik el az a pillanat, amikor összefut a nyál a szánkban és a nagymamáink által elkészített,

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK Szarvasmarha- és juhtakarmányok Borjú starter koncentrátum 20% Termékszám: 923-000-00 Nettó súly: 20kg extrahált szójadara, lucernaliszt, MCP, takarmánymész, előkeverék

Részletesebben

Minőségi takarmányozás költséghatékonyan! MOLNÁR ISTVÁN, AGROFEED KFT.

Minőségi takarmányozás költséghatékonyan! MOLNÁR ISTVÁN, AGROFEED KFT. Minőségi takarmányozás költséghatékonyan! MOLNÁR ISTVÁN, AGROFEED KFT. MELYIK AZ ERŐSEBB ÉS MELYIK AZ OLCSÓBB TAKARMÁNY? tak. alap Kukorica % 37,14 Búza % 20,00 Extr. szójadara % 33,50 Napraforgó olaj

Részletesebben

Szójapiaci kilátások 2018/19.

Szójapiaci kilátások 2018/19. Szójapiaci kilátások 2018/19. Fülöp Péter kereskedelmi igazgató UBM Feed Kft. 2018. 12. 03. 1 Általános megállapítások: Rekordtermés közeli számok világszinten. A vezető exportőrök USA, ARG, BRA együttes

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról szóló 216. évi CLV. törvény

Részletesebben

Baby Gold malactápszer 99-3010

Baby Gold malactápszer 99-3010 Baby Gold malactápszer 99-3010 Szopós malacok részére, a megszületést követı naptól 8-9 kg-os élıtömeg eléréséig Hıkezelt tejtermék, növényi fehérje, szerves savak, növényizsír, vitaminok, ásványi anyagok,

Részletesebben

Vállalkozás általános bemutatása

Vállalkozás általános bemutatása Helyi adottságokhoz, erőforrásokhoz illeszkedő térségi gazdaságfejlesztés keretében Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése célterületre benyújtott

Részletesebben

Részletes takarmányozástan 3. gyakorlat Tenyésznövendék és tojótyúk takarmányozása A tenyésznövendékek takarmányozása Hajtatott nevelés hátrányai: Ivarérés felgyorsul Tojásrakás korán megindul Apró, keltetésre

Részletesebben

A brojler takarmányozás aktuális kérdései. Dr. Gyenis József takarmányozási szakértő

A brojler takarmányozás aktuális kérdései. Dr. Gyenis József takarmányozási szakértő A brojler takarmányozás aktuális kérdései Dr. Gyenis József takarmányozási szakértő Aktualitások Takarmányozási költségek csökkentése Toxinokról - érthetően Brojler termelési feltételek Termelési eredmények

Részletesebben

4.számú melléklet A Visegrádi országok mezőgazdasági termelése. % Millió EUR

4.számú melléklet A Visegrádi országok mezőgazdasági termelése. % Millió EUR 4.számú melléklet A Visegrádi országok mezőgazdasági termelése Megnevezés Csehország Lengyelország 1998 1999 1998 1999 Millió EUR % Millió EUR % Millió EUR % Millió EUR % kibocsátás 2933 100 12191 100

Részletesebben

2010. I. félév FİBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA

2010. I. félév FİBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA FİBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA Fıbb termények és termékek alakulása Fıbb termények és termékek alakulása 21. szeptember Megjelenik félévente TARTALOMJEGYZÉK Összefoglaló...3 Fıbb termények

Részletesebben

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK

AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK AZ ÉLVONAL TAKARMÁNYA GYÁRTMÁNYJEGYZÉK A mai rohanó világban egyre gyakrabban érkezik el az a pillanat, amikor összefut a nyál a szánkban és a nagymamáink által elkészített,

Részletesebben

Földesi László - Dr. Nagy Sándor Gödöllő,

Földesi László - Dr. Nagy Sándor Gödöllő, Kicsiből nagyot Ahogy Franciaországban láttuk Földesi László - Dr. Nagy Sándor Gödöllő, 2017. 12. 14. ? Termesz kolónia (több millió egyed) Méhcsalád (40-80 000 egyed) Éves mérlegfőösszeg: 103,58 Mrd USD

Részletesebben

C é g t ö r t é n e t

C é g t ö r t é n e t C é g t ö r t é n e t t a l a p a s p o r t k f t. z ö l d s é g - g y ü m ö l c s n a g y k e r e s k e d é s A Talapa Sport Kft. 1994. április 11- ével alakult, határozatlan idôre. A cég alapítója és

Részletesebben

Bábolna. Takarmányozási Program. Malac Takarmánykeverékek

Bábolna. Takarmányozási Program. Malac Takarmánykeverékek Bábolna Takarmányozási Program Malac Takarmánykeverékek Tisztelt Partnerünk! Jelen kiadványunkban szeretnénk átfogó képet nyújtani a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. által gyártott sertéstakarmányokról.

Részletesebben

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT Bolyós Gyula ÁRPÁD-AGRÁR ZRT.

ÁRPÁD-AGRÁR ZRT Bolyós Gyula ÁRPÁD-AGRÁR ZRT. Világhírű is lehet a MAGYAR takarmánygyártás Európa éléskamrája a régi időkben Magyarország gyakran birtokolta ezt a titulust. Kiváló minőségű földek, a Kárpát-medence és az Alföld egyedi, különleges klímája,

Részletesebben

Bábolna. Takarmányozási Program. Malac Komplett premixek

Bábolna. Takarmányozási Program. Malac Komplett premixek Bábolna Takarmányozási Program Malac Komplett premixek 1 Tisztelt Partnerünk! Jelen kiadványunkban szeretnénk átfogó képet nyújtani a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. által gyártott sertéstakarmányokról.

Részletesebben

VI. évfolyam, 2. szám Statisztikai Jelentések. FŐBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA év

VI. évfolyam, 2. szám Statisztikai Jelentések. FŐBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA év VI. évfolyam, 2. szám 215 Statisztikai Jelentések FŐBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA 214. év Főbb termények és termékek alakulása Főbb termények és termékek alakulása VI. évfolyam, 2. szám 215

Részletesebben

A BIOETANOL GYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEI MINT ALTERNATÍV FEHÉRJEFORRÁSOK. Mézes Miklós Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszék

A BIOETANOL GYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEI MINT ALTERNATÍV FEHÉRJEFORRÁSOK. Mézes Miklós Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszék A BIOETANOL GYÁRTÁS MELLÉKTERMÉKEI MINT ALTERNATÍV FEHÉRJEFORRÁSOK Mézes Miklós Szent István Egyetem Takarmányozástani Tanszék MELLÉKTERMÉKEK FELHASZNÁLÁSÁNAK CÉLJA - Nagy mennyiségben és folyamatosan

Részletesebben

Bábolna. Takarmányozási Program. Kiegészítő takarmányok

Bábolna. Takarmányozási Program. Kiegészítő takarmányok Bábolna Takarmányozási Program Kiegészítő takarmányok 1 Tisztelt Partnerünk! Jelen kiadványunkban szeretnénk átfogó képet nyújtani a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. által gyártott sertéstakarmányokról.

Részletesebben

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása 2009 június Tartalom Elan SBI Capital Partners Tőkealapkezelő Zrt.- Bemutatása SBI European Tőkealap (Alap) - Bemutatása SBI European Tőkealap

Részletesebben

OLAJOS MAGVAK: VILÁG PIACOK ÉS KERESKEDELEM. Az alacsonyabb gabonaárak befolyásolták a gyenge keresletet a szójadara kivitelére

OLAJOS MAGVAK: VILÁG PIACOK ÉS KERESKEDELEM. Az alacsonyabb gabonaárak befolyásolták a gyenge keresletet a szójadara kivitelére OLAJOS MAGVAK: VILÁG PIACOK ÉS KERESKEDELEM Az alacsonyabb gabonaárak befolyásolták a gyenge keresletet a szójadara kivitelére Nagyon kevés tényező befolyásolja a keresletet a mezőgazdasági termékek iránt

Részletesebben

A HALTAKARMÁNYOZÁS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI HELYZETE

A HALTAKARMÁNYOZÁS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI HELYZETE A HALTAKARMÁNYOZÁS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI HELYZETE Dr. Gregosits Balázs kutatás-fejlesztési igazgató Vitafort Zrt. Gödöllő, 2016. 02. 04. VI. Gödöllői Halászati- Horgászati Szakember találkozó A KEZDETEKTŐL.NAPJAINKIG

Részletesebben

Szójabab piaci körkép. Fülöp Péter kereskedelmi igazgató UBM Feed Kft.

Szójabab piaci körkép. Fülöp Péter kereskedelmi igazgató UBM Feed Kft. Szójabab piaci körkép Fülöp Péter kereskedelmi igazgató UBM Feed Kft. 1 Globális olajmagtermelés alakulása 2013-2017 Globális olajmagtermelés, 2010/2011 2011/2012 2012/2013 2013/2014 2014/2015 2015/2016

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja. Heicz Péter, 2014.01.14.

Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja. Heicz Péter, 2014.01.14. Contivo Átfogó üzemi megoldások A Syngenta új szakmai programja Heicz Péter, 2014.01.14. Termelői kihívások Magyarországon Hogyan tudom stabilizálni a terméshozamaimat ilyen időjárási szélsőségek mellett?

Részletesebben

KMS Védjegy általános szakmai követelményei

KMS Védjegy általános szakmai követelményei KMS Védjegy általános szakmai követelményei A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy céljai: felhívja a hazai és külföldi fogyasztók figyelmét az ellenőrzötten kiváló minőségű sertéshúsból készült termékekre

Részletesebben

Cselekvési forgatókönyvek és a társadalmi gazdasági működés biztonsága - A jó kormányzás: új, intézményes megoldások -

Cselekvési forgatókönyvek és a társadalmi gazdasági működés biztonsága - A jó kormányzás: új, intézményes megoldások - Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke Cselekvési forgatókönyvek és a társadalmi gazdasági működés biztonsága - A jó kormányzás: új, intézményes megoldások - 1 Államhatalmi

Részletesebben

GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG

GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG GOOD HEALTH, GOOD LIFE, GOOD WILL A GYÓGYSZERIPAR KISZOLGÁLÁSÁTÓL AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A BETEGEK SZOLGÁLATÁIG Gyógyszeripari állásközvetítés Csapatok toborzása, teljes koordinációja multinacionális és magyar

Részletesebben

Biharugrai Halgazdaság Kft. bemutatása. Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshop Szarvas, Sebestyén Attila - kereskedelmi vezető

Biharugrai Halgazdaság Kft. bemutatása. Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshop Szarvas, Sebestyén Attila - kereskedelmi vezető Biharugrai Halgazdaság Kft. bemutatása Magyar-Román Halászati és Akvakultúra Workshop Szarvas, 2018.10.25. Sebestyén Attila - kereskedelmi vezető A Biharugrai Halgazdaság Kft. elhelyezkedése - A Biharugrai-halastavak,

Részletesebben

Az UBM termékpalettája

Az UBM termékpalettája v1 Az UBM termékpalettája Alapanyagok Gabonamagvak és azok termékei, melléktermékei Búza Kukorica Árpa, tritikálé Kukoricaglutén Kukoricacsíra Nedves és száraz CGF Actiprot (gabona DDGS) Actiprot corn

Részletesebben

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia -

Több milliárdos fejlesztés a 65 éves HAJDU cégcsoportnál. Szerkesztő: Sőbér Livia - A HAJDU cégcsoport október 13-án ünnepélyes üzemátadó rendezvényén számolt be arról a több milliárdos komplex fejlesztési csomagról, melyet 2015 és 2017 között valósított meg. A vállalatcsoport vezetői

Részletesebben

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020

Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020 ÉLELMISZER-FELDOLGOZÁS NÉLKÜL NINCS ÉLETKÉPES MEZŐGAZDASÁG; MEZŐGAZDASÁG NÉLKÜL NINCS ÉLHETŐ VIDÉK Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiája 2014-2020 Dr. Bognár Lajos helyettes

Részletesebben

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után

Intézkedési terv intézményi tanfelügyeleti látogatás után Intézmény neve: Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Intézmény OM azonosítója: 037326 Intézményvezető neve: Takácsné Tóth Alice Noémi Intézményvezető oktatási azonosítója: 76215132822

Részletesebben

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg:

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. a következő állásokat hirdeti meg: Marketing menedzser Projekt munkatárs Műszaki munkatárs Pozíciókat érintő háttérinformációk 1 oldal 2 oldal 3 oldal 4-5 oldal Marketing

Részletesebben

Nagy tapasztalatú ingatlanbefektetési szakértők Nagy múltú márka - Megalakult a. Biggeorge s-nv Rt. Az Értékteremtő Ingatlanfejlesztő

Nagy tapasztalatú ingatlanbefektetési szakértők Nagy múltú márka - Megalakult a. Biggeorge s-nv Rt. Az Értékteremtő Ingatlanfejlesztő Nagy tapasztalatú ingatlanbefektetési szakértők Nagy múltú márka - Megalakult a Biggeorge s-nv Rt. Az Értékteremtő Ingatlanfejlesztő Sajtótájékoztató 2005. május 18. Tulajdonosok és cégkapcsolatok NV Vagyonkezelő

Részletesebben

Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében

Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében Ősze Gábor Termékfelelős, Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2015. április 16. Tevékenységünk A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

A biodízelgyártás során keletkező melléktermékek felhasználása gazdasági haszonállatok takarmányozásában

A biodízelgyártás során keletkező melléktermékek felhasználása gazdasági haszonállatok takarmányozásában Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vidékfejlesztési Minisztérium A bioüzemanyag-gyártás melléktermékeinek felhasználása a takarmányozásban Budapest, 2013. július 8. A biodízelgyártás során keletkező melléktermékek

Részletesebben

- Az ivarzás rendellenességei (álivarzás, csendes ivarzás, ivarzási düh)

- Az ivarzás rendellenességei (álivarzás, csendes ivarzás, ivarzási düh) 1. Jellemezze a gazdasági állatok szaporítását! Információtartalom vázlata: - Ivar- és tenyészérettség - Az ivarzás fogalma, elnevezései fajonként - Az ivarzás jelei - Az ivarzás időtartama, ismétlődése,

Részletesebben

BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1)

BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1) Nemzeti Akkreditáló Testület BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1) a NAT-1-1029/2012 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A Cargill Magyarország Kereskedelmi Zrt. Központi Laboratórium (7400 Kaposvár,

Részletesebben

FINO CSOPORT 2013.11.06.

FINO CSOPORT 2013.11.06. FINO CSOPORT 2013.11.06. FINO CSOPORT Földrajzi elhelyezkedés Mezőgazdasági vertikum 100% magyar családi tulajdonban ÁLLATTENYÉSZTÉS 2013 2014 Tejelő tehén állomány (fő): 2.500 3.300 Tejtermelés (Liter/nap):

Részletesebben

Dercés és granulált takarmány Gyermelyről

Dercés és granulált takarmány Gyermelyről A Gyermelyi Vállalatcsoport Magyarország egyik meghatározó élelmiszeripari vállalkozása. Fő termékei, a tészta, a liszt és a tojás, széles körben ismertek és kedveltek. A cégcsoport egy teljesen zárt vertikumot

Részletesebben

Nádudvar, április 5. Nagisz Rt. - Takarmánykeverõ

Nádudvar, április 5. Nagisz Rt. - Takarmánykeverõ Tisztelt partnerünk! A Nádudvaron megvalósult állattenyésztés indokolttá tette a megbízható minõségû, zökkenõmentes, magas színvonalú takarmánygyártás megteremtését. Így épült fel 1973-ban az elsõ takarmánykeverõ,

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény- és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály Állategészségügyi Osztály 1135 Budapest, Lehel u. 43.47. SERTÉS HÍZÉKONYSÁGI ÉS VÁGÁSI VÉGTERMÉKTESZT

Részletesebben

A sertéságazat fejlesztésének időszerű kérdései Alternatív növények takarmányozási lehetőségei a sertéstartásban

A sertéságazat fejlesztésének időszerű kérdései Alternatív növények takarmányozási lehetőségei a sertéstartásban A sertéságazat fejlesztésének időszerű kérdései Alternatív növények takarmányozási lehetőségei a sertéstartásban Szépe Ferenc főosztályvezető Földművelésügyi Minisztérium 2015. május 5. NAIK Mezőgazdasági

Részletesebben

Kiss Dezső. Korábbi munkahelyek: tehenészetben ágazatvezető között termelésirányító.

Kiss Dezső. Korábbi munkahelyek: tehenészetben ágazatvezető között termelésirányító. Kiss Dezső Végzettségek: 1987-ben végzett a hódmezővásárhelyi Állattenyésztési Főiskolán. Egy évet töltött Kaliforniában gyakornokként a Baretto & Silviera farmon. Korábbi munkahelyek: 1988-2005 tehenészetben

Részletesebben

Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Bemutatkozás Kiss János Kereskedelmi igazgató 2013.10.08 Magunkról Alapítók: Magyar Állam (Miniszterelnökség Külügyi és Külgazdasági Ügyekért Felelős Államtitkársága) és

Részletesebben

1,45 1,40 1,35. kg/kg 1,20 1,21 1,13 1,15 1,10 1,05. 1,00 D Prestarter 1,37. BS Új Piggy PLATINUM

1,45 1,40 1,35. kg/kg 1,20 1,21 1,13 1,15 1,10 1,05. 1,00 D Prestarter 1,37. BS Új Piggy PLATINUM A BÁBOLNA TAKARMÁNY új fejlesztésű PLATINUM PRESTARTER malac-takarmányának elnevezése az egyik legnemesebb fém, a platina latin nevére utal. Az ékszeriparban is használt platina az aranyhoz, vagy az ezüsthöz

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások RÖVID CÉGISMERTETŐ SZÁMOKBAN - 20 éve vagyunk jelen szállítmányozás, raktározás,

Részletesebben

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur.

Premixek lovaknak. Agronatúr Kft. 9330 Kapuvár, Ipartelepi út. 9. Tel./fax: +36 96 245 176 Mobil: 06 20 9 50 60 46 www.agronatur. Premixek lovaknak A termék tartalmazza mindazokat a vitaminokat, makró és mikroelemeket, melyekre a fokozott fizikai és szellemi igénybevételkor nagyobb mennyiségben van szüksége a szervezetnek és amelyeket

Részletesebben

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások

Ügyfelünk a Grundfos. Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Ügyfelünk a Grundfos Központi raktár, egy helyre összpontosított erőforrások Összefoglalás A Grundfos globális viszonylatban vezető szerepet tölt be a szivattyúágazatban. A dán vállalat jelenléte Magyarországon

Részletesebben

A precíziós gazdálkodás bankos szemmel Gór Arnold Regionális agrár kapcsolattartó Takarék Agrár Központ

A precíziós gazdálkodás bankos szemmel Gór Arnold Regionális agrár kapcsolattartó Takarék Agrár Központ A precíziós gazdálkodás bankos szemmel Gór Arnold Regionális agrár kapcsolattartó Takarék Agrár Központ 2017 május-június Mint szorgos méhecske Az agrárium a stratégiai partnerünk Kiszolgálásában egyedülálló

Részletesebben

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI

A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI A SIKA ÉRTÉKEI ÉS ALAPELVEI SIKA EGY VILÁGSZINTŰ BESZÁLLÍTÓ ALAPELVEI ÉS HAGYOMÁNYAI Több mint 100 évvel ezelőtt a jövőbe látó feltaláló, Kaspar Winkler megalapította Svájcban a Sikát, mely mára sikeres

Részletesebben

Á LTA L Á N O S F E LT É T E L E K

Á LTA L Á N O S F E LT É T E L E K Á LTA L Á N O S F E LT É T E L E K A HITELPROGRAM CÉLJA a hazai mikro- és kisvállalkozóknak kíván az indulásukhoz, a vállalkozásuk fejlesztéséhez indokolt, szükséges, megalapozott és elégséges forrásokat

Részletesebben

Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel

Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel A MÁV Zrt. Pályavasúti üzemeltetési főigazgatóság működése napjainkban XVI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia BÜKFÜRDŐ 2015.04.15-17.

Részletesebben

Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai

Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése és pénzügyi kimutatásai (MAGYAR SZÁMVITELI SZABÁLYOK ALAPJÁN) 1997. december 31. Az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. üzleti jelentése A teljeskörû

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ PREZENTÁCIÓ 2018

CÉGBEMUTATÓ PREZENTÁCIÓ 2018 CÉGBEMUTATÓ PREZENTÁCIÓ 2018 CÉGCSOPORT BEMUTATÁSA ANYAVÁLLALATUNK - PPD d.o.o. Import részesedés Horvátországban 100% magántulajdonban lévő horvát vállalkozás A legnagyobb földgáz importőr a 2016/2017-es

Részletesebben

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2013. augusztus 26.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2013. augusztus 26. SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ 2013. augusztus 26. SÓLYOM Befektetési és Vagyonkezelési Holding Korlátolt Felelősségű Társaság A SÓLYOM cégcsoport tagjai 2013 májusától alakultak meg folyamatosan. Először a SÓLYOM Befektetési

Részletesebben

Bábolna. Takarmányozási Program. Brojler

Bábolna. Takarmányozási Program. Brojler Bábolna Takarmányozási Program Brojler 1 Tisztelt Partnerünk! Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy röviden bemutassuk baromfitakarmányozási programunkat. Takarmánykészítményeinket, keveréktakarmányainkat

Részletesebben

Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései

Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Vidékgazdaság és élelmiszerbiztonság főbb összefüggései Készítette: Gódor Amelita Kata, PhD hallgató Enyedi György

Részletesebben

VERSENYKÉPES (-E) A MAGYAR BROJLER TERMELÉS. Versenyképességünk helyzete Európában

VERSENYKÉPES (-E) A MAGYAR BROJLER TERMELÉS. Versenyképességünk helyzete Európában VERSENYKÉPES (-E) A MAGYAR BROJLER TERMELÉS Versenyképességünk helyzete Európában 2010 2014. Előzmények: a hazai agrár-élelmiszer ipar elmúlt 25 éve ~ A '80-as évek végére a tőkeigényes állattenyésztési

Részletesebben

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai:

Cégtörténet. Célkitűzésünk. Transemex Kft. fejlődésének főbb állomásai: Rólunk A TRANSEMEX Kft 1989-ben azzal a céllal alakult, hogy a hagyományos európai közúti szállítmányozási tevékenység mellett, megbízható szakmai hátteret biztosítson partnereinek a Törökország és Magyarország

Részletesebben

OLAJOS MAGVAK: VILÁGPIACOK ÉS KERESKEDELEM AZ EU REPCE TERMELÉSÉNEK VISSZAÁLLÍTÁSA ELLENSÚLYOZZA AZ ALACSONYABB BEHOZATALT

OLAJOS MAGVAK: VILÁGPIACOK ÉS KERESKEDELEM AZ EU REPCE TERMELÉSÉNEK VISSZAÁLLÍTÁSA ELLENSÚLYOZZA AZ ALACSONYABB BEHOZATALT OLAJOS MAGVAK: VILÁGPIACOK ÉS KERESKEDELEM AZ EU REPCE TERMELÉSÉNEK VISSZAÁLLÍTÁSA ELLENSÚLYOZZA AZ ALACSONYABB BEHOZATALT Kép EU-28 repce kínálata és forgalmazása 2017/18-ban EU repce termelése várhatóan

Részletesebben

IV. évfolyam, 1. szám, Statisztikai Jelentések FİBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA félév

IV. évfolyam, 1. szám, Statisztikai Jelentések FİBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA félév IV. évfolyam, 1. szám, 212 Statisztikai Jelentések FİBB TERMÉNYEK ÉS TERMÉKEK KÉSZLETALAKULÁSA 212. félév Fıbb termények és termékek alakulása Fıbb termények és termékek alakulása IV. évfolyam, 1. szám,

Részletesebben

OPTICON ELJÁRÁSSAL GAZDASÁGOSABB TERMELÉS - MAGYARORSZÁGON VÉGZET TELEPI KISÉRLET -

OPTICON ELJÁRÁSSAL GAZDASÁGOSABB TERMELÉS - MAGYARORSZÁGON VÉGZET TELEPI KISÉRLET - OPTICON ELJÁRÁSSAL GAZDASÁGOSABB TERMELÉS - MAGYARORSZÁGON VÉGZET TELEPI KISÉRLET - Tehenészet: MILKMEN Kft., Magyarország Összehasonlítás: deukalac UDP 41 és AminoPlus MILKMEN Kft. 800 nagy tejtermelésű

Részletesebben

A főbb növényi termékek

A főbb növényi termékek UDOVECZ GÁBOR A főbb növényi termékek világpiaci kilátásai NEMZETKÖZI AGRÁRPIACI KILÁTÁSOK 25 BUDAPEST A világ búzatermelésének legnagyobb termelő országok szerinti megoszlása 24-ben és 214-ben EU TERMELÉS:

Részletesebben

IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL ENERGY EUROPEAN. MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció MARKETS

IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL ENERGY EUROPEAN. MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció MARKETS IMPLEMENTING INNOVATION IN TRADITIONAL EUROPEAN ENERGY MARKETS MET Magyarország Zrt. bemutatkozó prezentáció Vezérigazgatói üzenet Alapértékünk és egyben sikerünk kulcsa, hogy olyan testreszabott üzleti

Részletesebben

Az élelmiszeripar jelene, jövője

Az élelmiszeripar jelene, jövője Az élelmiszeripar jelene, jövője dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár 2012. április 25. Élelmiszergazdaság jelentősége Stratégiai jelentőségű ágazat:

Részletesebben

Sugó-Gabona Kft. VIII. Bajai Gabona Partnerség Találkozó június 9-10.

Sugó-Gabona Kft. VIII. Bajai Gabona Partnerség Találkozó június 9-10. Sugó-Gabona Kft. VIII. Bajai Gabona Partnerség Találkozó 2016. június 9-10. Termelői csoportok Magyar mezőgazdaság: kitörési pont a termelői összefogás Önkéntes együttműködés Termelői csoportok Nemzeti

Részletesebben

Összeállította: Sallai András. Minőség

Összeállította: Sallai András. Minőség Összeállította: Sallai András Minőség MINŐSÉG (QUALITY) Az egység azon jellemzőinek összessége, amelyek befolyásolják képességét, hogy meghatározott és elvárt igényeket kielégítsen. Célok a vevő elvárásainak

Részletesebben

NEGYEDÉVES INTEGRÁLT GAZDASÁGSTATISZTIKAI JELENTÉS Mezőgazdasági, kereskedelmi és szolgáltatási ágazatok

NEGYEDÉVES INTEGRÁLT GAZDASÁGSTATISZTIKAI JELENTÉS Mezőgazdasági, kereskedelmi és szolgáltatási ágazatok Eitv.melléklete II/14 szerinti közzétételhez NEGYEDÉVES INTEGRÁLT GAZDASÁGSTATISZTIKAI JELENTÉS Mezőgazdasági, kereskedelmi és szolgáltatási ágazatok Beérkezési határidő: a tárgynegyedévet követő hó 20.

Részletesebben

A pénzügyi közigazgatás modernizációja. Előadó: Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár Gazdasági Főigazgatója

A pénzügyi közigazgatás modernizációja. Előadó: Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár Gazdasági Főigazgatója A pénzügyi közigazgatás modernizációja Előadó: Vertetics Ádám, a Magyar Államkincstár Gazdasági Főigazgatója 2014-ben a Nemzetgazdasági Miniszter a Kincstár elnökének előterjesztésére elfogadta a Modern

Részletesebben

Gabonafélék. Világ összes gabonatermelése meghaladta a 2,22 milliárd tonnát 2009-ben Kukorica: 36% Búza: 31% Rizs: 22%

Gabonafélék. Világ összes gabonatermelése meghaladta a 2,22 milliárd tonnát 2009-ben Kukorica: 36% Búza: 31% Rizs: 22% Ágazatok értékelése Gabonafélék Gabonafélék Világ összes gabonatermelése meghaladta a 2,22 milliárd tonnát 2009-ben Kukorica: 36% Búza: 31% Rizs: 22% Nemzetközi kereskedelembe 270 millió tonna gabona került

Részletesebben

A GMO MENTES TEJ. Zászlós Tibor GMO-Mentes Magyarországért Egyesület Elnöke. Élelmiszeripari Körkép Tejfeldolgozás

A GMO MENTES TEJ. Zászlós Tibor GMO-Mentes Magyarországért Egyesület Elnöke. Élelmiszeripari Körkép Tejfeldolgozás A GMO MENTES TEJ Zászlós Tibor GMO-Mentes Magyarországért Egyesület Elnöke Élelmiszeripari Körkép 2017. Tejfeldolgozás 2017. 09. 14. GMO-MENTES MAGYARORSZÁG EGYESÜLET Az egyesület tipikusan civil kezdeményezés

Részletesebben

XVI. évfolyam, 2. szám, Statisztikai Jelentések MŰTRÁGYA ÉRTÉKESÍTÉS I. negyedév

XVI. évfolyam, 2. szám, Statisztikai Jelentések MŰTRÁGYA ÉRTÉKESÍTÉS I. negyedév XVI. évfolyam, 2. szám, 2015 Statisztikai Jelentések MŰTRÁGYA ÉRTÉKESÍTÉS 2015. Műtrágya értékesítés Műtrágya értékesítés XVI. évfolyam, 2. szám, 2015 Megjelenik negyedévente Osztályvezető Dr. Vágó Szabolcs

Részletesebben

ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS

ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS ZÖLD ÓVODA KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA NEVELÉS Neumayer Éva http://www.ofi.hu/sh45 A Zöld Óvoda céljai Fenntarthatóságra nevelés Környezettudatos szemlélet kialakítása Egészséges életmód Természettel való kapcsolat

Részletesebben

A DDGS a takarmányozás aranytartaléka

A DDGS a takarmányozás aranytartaléka A DDGS (Distillers Dried Grains with Solubles) magyarra fordítva szárított gabonatörköly, aminek az alapanyaga kukorica. Kevéssé ismert, hogy a kukorica feldolgozásával előállított bioetanol nem a folyamat

Részletesebben

Húsok és húskészítmények iránti kereslet módosulása, avagy mire kell felkészülnie a húsiparnak

Húsok és húskészítmények iránti kereslet módosulása, avagy mire kell felkészülnie a húsiparnak Húsok és húskészítmények iránti kereslet módosulása, avagy mire kell felkészülnie a húsiparnak Éder Tamás Az iparszerűen előállított húsok és húskészítmények PR problémái (I.) A tevékenységi specializáció

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön számít

Üdvözöljük! Ön számít Üdvözöljük! Ön számít Az ügyfél az első Bármit teszünk, ügyfeleink igényeiből indulunk ki Hiszen a munkánk Önről szól. Az Ön életéről, igényeiről és pénzügyi biztonságáról. Ezért az NN-nél folyamatosan

Részletesebben

A rost szerepe a kocák takarmányozásában

A rost szerepe a kocák takarmányozásában A rost szerepe a kocák takarmányozásában Mézes Miklós Szent István Egyetem, Takarmányozástani Tanszék Gödöllő 1 Növényi sejtfal Nyersrost A nyersrost olyan növényi szénhidrátok komplex keveréke, amelyeket

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. h a t á r o z a t o t

VERSENYTANÁCS. h a t á r o z a t o t VERSENYTANÁCS Vj 211/2005/9. Ikt.sz: AM/285/2006/8. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Szabolcs Gabona Holding Vagyonkezelő Rt. kérelmező összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban,

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

A GMO-mentes jelölés Magyarországon

A GMO-mentes jelölés Magyarországon A GMO-mentes jelölés Magyarországon Érdiné dr. Szekeres Rozália főosztályvezető Természetmegőrzési Főosztály A magyar GMO-mentes mezőgazdasági stratégia - Országgyűlési h. a géntechnológiai tevékenységgel,

Részletesebben