JUMO. Beépíthetõ ház DIN szerint. Rövid leírás. Blokkvázlat. Sajátságok. JUMO dtron 16.1

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JUMO. Beépíthetõ ház DIN 43 700 szerint. Rövid leírás. Blokkvázlat. Sajátságok. JUMO dtron 16.1"

Átírás

1 JUMO dtron 16.1 kompakt mikroprocesszoros szabályozó 1. Oldal Beépíthetõ ház DIN szerint Rövid leírás A JUMO dtron 16.1 típusú kompakt mikroprocesszoros szabályozók, 48 mm x 48 mm méretû elõlap-kerettel és dugaszolható szabályozóbetéttel, különösen alkalmasak csomagoló gépek, laboratóriumi felszerelések, mûanyag fröccsöntõgépek, készülékgyártás stb. számára. A szabályozó két négyszámjegyes 7-szegmenses kijelzõvel rendelkezik a pillanatnyi érték (piros) és az alapérték (zöld) mutatására. A programozás ideje alatt a kijelzések a bevitelek kommentálására szolgálnak. Programozható kétpont-, hárompont-, ill. állásos szabályozóként különbözõ szabályozási struktúrával. A szabályozó rendelkezik egy mértérték bemenettel, egy opcionális bemenettel egy külsõ alapjeladóhoz, két relékimenettel, egy opcionális kimenettel különbözõ kialakításban, valamint két kombinált bináris bemenet / logikai kimenet. Továbbá a szabályozó rendelkezik két limitkomparátorral (határérték kapcsoló), amelyek a bemenõ jelhez rendelhetõk. Nyolc különbözõ limikomparátor-funkció közül lehet választani. Rámpafunkció beállítható meredekséggel, programfunkció négy programszakasszal, valamint az önoptimalizálás alapfelszereltségek közé tartozik. Opcionálisan a készülék szállítható soros illesztõvel (RS 485), MOD- / J-BUS protokollt használva. Az elektromos csatlakozás sorkapcson keresztül történik. Az elõlap IP 65-ös. Blokkvázlat Sajátságok Típus / Bemenet 1 Mértérték bemenet Pt100-hoz, hõelemhez vagy egységjelhez Bemenet 2 Külsõ alapjelállításhoz egységjel bemenettel vagy soros illesztõ RS 485 MOD- / J-BUS protokoll AC 48 63Hz, V vagy UC 0/48 63Hz, 20 53V JUMO dtron 16.1 Kimenet 1 relék Kimenet 2 relék Kimenet 3 relék folytonos logikai 12 V tranzisztor Struktúrált kezelési- és programozási séma Önoptimalizálás Rámpafunkció Programfunkció négy progamszakasszal Külsõ alapjeladás Digitális bemeneti szûrõ állítható idõkonstanssal Soros illesztõ RS limitkomparátor 5 kimenet a funkciók szabad meghatározásával Mértértékkimenet Tasztatúra- és síkreteszelés 2 alapjel, átkapcsolási lehetõséggel 2 paramétercsoport, átkapcsolási lehetõséggel UL-engedélyezés kérelem (USA forgalmazás) Bináris bemenet vagy Kimenet 1 potenciálmentes kontaktushoz logikai 5V Bináris bemenet 1 vagy Kimenet 1 potenciálmentes kontaktushoz logikai 5V Opcionális

2 Kezelés Kijelzõ- / kezelõszervek 2. Oldal Az egyszerû programozás és kezelés eléréséhez a szabályozási paraméterek és a konfigurációs adatok különbözõ síkokon vannak elhelyezve. Kezelési sík Paraméterezési sík A fóliatasztatúra az egyszerû és felhasználóbarát kezelést szolgálja. Mind a két kijelzõ mutatja a paraméterszimbólumokat a hozzá tartozó értékekkel, így lesz a kezelés átlátható. Kezelési sík Konfigurációs sík Az alsó kijelzõ mutatja a szimbólumot (pl. SP1), a felsõ a hozzátartozó értéket. Az SP1 és SP2 alapjelek a fóliatasztatúrán keresztül változtathatók meg (SP = setpoint). (1) (2) (3) (4) Mértértékkijelzõ Piros, 10 mm magas, 4 számjegyû Alapjelkijelzõ zöld, 7 mm magas, 4 számjegyû Dekrementáló-gomb az érték megváltoztatásához PGM-gomb a paraméter kiválasztásához Rámpafunkciók (5) (6) (7) (8) EXIT-gomb a sík elhagyásához Inkrementáló-gomb az érték megváltoztatásához Kapcsolóállás visszajelzõ az 1 3-as kimenetekhez, sárga LED a rámpa- / programfunkcióhoz ég, ha konfigurálva van, zöld A készülék tud emelkedõ és süllyedõ rámpafunkciót is (az alapjel növekedése vagy csökkenése). A t 0 idõpillanatban beállított alapjel (SP) lesz a rámpa végérték. A rámpa a t 0 idõpillanatbeli alapjellel indul. A rámpa emelkedése programozható; az emelkedés elõjelét a t 0 idõpillanatbeli alapjel és az SP viszonya adja meg. A készülék bekapcsolásakor a rámpa az aktuális alapjellel indul. Paraméterezési sík Ezen a síkon történik a szabályozónak a szabályozott szakaszhoz való illesztése. Itt találhatók a mindenkori paraméterek szimbólumai és értékei. Csak azok a paraméterek kerülnek kijelzésre, amelyek a szabályozó konfigurációjának (konfigurációs sík) megfelelnek. Konfigurációs sík Ez a sík szolgál, arra hogy a szabályozót a szabályozási feladathoz ill. a be- és kimenetekhez illesszük. Programfunkciók Lehetõség van egy programrámpa - max. négy programszakaszból álló - megvalósítására. A szakaszok alapjelei (SP00 SP03) és idõállandói (t00 t03) a kezelés síkon állíthatók be. Mint idõ sec. és perc állítható be (max. szakaszidõ 9999 perc) A program a mértértéknél indul, ez azt jelenti, hogy a programgörbe egy olyan alapjelet fog keresni, amelyik a start vagy a bekapcsolás idõpillanatában lévõ mértértéknek felel meg. A program futása ezen a helyen folytatódik. Amennyiben a mértérték a programgörbén kívül helyezkedik el, akkor az elsõ programszakasz indul el. Ebben az esetben a szakaszalapjel az elsõ szakasz meredekségével (pozitív vagy negatív) indul. A program lehet ciklikus vagy egyszeri. Továbbá kiadható egy program vége jel, amitõl a program futása megszakad.

3 3. Oldal Mértérték csökken: relé elenged 148 o C-on. Limitkomparátorok (határértékadók) A szabályozó rendelkezik két limitkomparátorral, amelyekhez az alább leírt funkciók egyike rendelhetõ. Az 1-es és 2-es analógbemenetek értékei figyelhetõk. Az AL1 és AL2 határértékek és az X Sd kapcsolási hiszterézis programozhatók. Funkció lk1 Ablakfunkció: relé meghúz, ha a mértérték egy az alapjel körül megadott sávban található. w = 200 o C, AL = 20, X Sd = 4. Mértérték nõ: relé meghúz 182 o C-on és elenged 222 o C-on. Mértérték csökken: relé meghúz 218 o C-on Funkció lk5 felsõ határértékijelzés Mûködés: relé elenged, ha mértérték > (alapjel + határérték). w = 200 o C, AL = 20, X Sd = 4. Mértérték nõ: relé elenged 222 o C-on. Mértérték csökken: relé meghúz 218 o C-on. Funkció lk8 Ugyanaz, mint az lk7 csak fordított és elenged 178 o C-on. Funkció lk2 Ugyanaz, mint az lk1 csak fordított Funkció lk3 alsó határértékijelzés Mûködés: relé elenged, ha mértérték < (alapjel határérték). w = 200 o C, AL = 20, X Sd = 4. Mérérték nõ: relé meghúz 182 o C-on Mérérték csökken: relé elenged 178 o C-on. Funkció lk4 Ugyanaz, mint az lk3 csak fordított Funkció lk6 Ugyanaz, mint az lk5 csak fordított Funkció lk7 A kapcsolási pont független az alapjeltõl; egyedül az AL határozza meg. Mûködés: relé meghúz, ha mérérték > határérték. AL = 150, X Sd = 4 Mértérték nõ: relé meghúz 152 o C-on. Önoptimalizálás Az alapfelszereltségként megtalálható önoptimalizálás a szabályozónak a szabályozott szakaszhoz való automatikus illesztését teszi lehetõvé. Így szabályozástechnikai ismeretek nélkül is lehetséges a szabályozó optimális beállítása. Az önoptimalizálás beállítja a szabályozási paramétereket a PI- és PID-szabályozóhoz (arányos tag, differenciálási idõ, integrálási idõ) valamint a kapcsolási idõt és a digitális bemeneti szûrõ idõkonstansát. Helyzetkorlátozás A végrehajtó helyzet maximális és minimális értékét a helyzetkorlátozással lehet befolyásolni. Állásos P-szabályozó csökkenõ karakterisztikával.

4 4. Oldal Y1 maximális helyzet Y2 minimális helyzet Kapcsolóüzemû kimenet esetén a végrehajtó helyzetet a kitöktési tényezõ (inpulzus szünet arány) hatáeozza meg. Paramétercsoportok Egy bináris bemeneten keresztül mód van a aparamétercsoprtok közötti átkapcsolásra (lásd paramétertáblázatot, 5. oldal). Illesztõegység A szabályozó (opcionálisan) rendelkezhet RS 485-ös illesztõegységgel. Ez a fölérendelt rendszerekkel való kommunikációt szolgálja, és az adatforgalomba való integrálást. Mint kommunikációs protokoll a MOD- / J-BUS szolgál.

5 Mûszaki adatok 1-es bemenet Pt 100, Pt 1000, hõelem és 0(4) 20 ma-es árambemenet között szoftveresen lehet választani. A 0(2) 10V árambemenet hardveresen különbözik a többi bemenettõl. Szabályozó ellenállás-hõmérõ bemenettel (w) Bemenet Pt 100, Pt 1000 Két- és háromvezetékes kapcsolásban. Méréstartomány -199,9 +850,0 o C o C Vonalkiegyenlítés Háromvezetékes kapcsolásban nem szükséges. Kétvezetékes kapcsolásban a vonalkiegyenlítést egy vonalkiegyenlítõ ellenállással lehet megvalósítani (R kiegyenlítõ = R vezeték). Továbbá lehetõség van a vezetékellenállást szoftveresen mértértékkorrekcióval kompenzálni. Szabályozó hõelem bemenettel (t) Méréshatárok Fe-CuNi L Fe-CuNi J NICr-Ni K Cu-CuNi U NiCrosil-Nisil N Pt10Rh-Pt S Pt13Rh-Pt R Pt30Rh-Pt6Rh B Hõmérséklet kompenzácó belsõ o C o C o C o C o C o C o C o C Szabályozó egységjelbemenettel linearizált távadóhoz (u/i) Bemenet Jel 0(4) 20 ma 0(2) 10 V 2-es bemenet Belsõellenállás R j feszültségesés Ue Ue < 1 V R j = 100 kω Szabályozó egységjelbemenettel linearizált távadóhoz (u/i) Bemenet Jel 0(4) 20 ma 0(2) 10 V Belsõellenállás R j feszültségesés Ue Ue < 1 V R j = 100 kω Az egységjelbemenetek konfigurálhatók. Bináris bemenetek Funkciók tasztatúrareteszelés síkreteszelés program- / rámpastop program- / rámpastart alapjelátkapcsolás paramétercsoprt átkapcsolás a limitkomparátorok szabad megadása A bináris bemenetek alapesetben fukció nélküliek. Kimenetek A készülék 2 relékimenettel, 2 logikai kimenettel és egy opcionális kimenettel (relé, folytonos, logikai 0/12 V vagy tranzisztor) rendelkezik. 1. Relékimenetek K1 / K2 Munkaérintkezõ (záró) kapcsolási teljesítmény: 3 A, 250 V AC ohmikus terhelésnél érintkezõ élettartam: > kapcsolás névleges teljesítményen 2. Relékimenetek K3 (opcionális) Váltóérintkezõ kapcsolási teljesítmény: 3 A, 250 V AC ohmikus terhelésnél érintkezõ élettartam: > kapcsolás névleges teljesítményen 3. Folytonos kimenet K3 0(2) 10 V R terhelõ 500 Ω 0(4) 20 ma R terhelõ 450 Ω a bemenetekhez galvanikusan leválasztva U 30 V AC U 50 V AC 4. Tranzisztor kimenet K3 (opcionális) galvanikusan leválasztva kapcsolófeszültség: 30 V DC kapcsolóáram: 50 ma 5. Logikai kimenet K3 (opcionális) 0/12 V R terhelõ 650 Ω 6. Logikai kimenet K3 (opcionális) 0/5 V R terhelõ 250 Ω Általános adatok A megadott értékek tartalmazzák a linarizációs toleranciát. * Pt30Rh-Pt6Rh B esetén o C- os tartományban. A/D átalakító Felbontás > 15 Bit Kijelzés Max. 2 tizedesig (konfigurálható) 5. Oldal Szabályozó típus Kétpont-, hárompont-, folytonos szabályozó konfigurálható. Mintavételi idõ 210 ms Mérési pontosság Környezeti hõmérsékletbefolyás Ellenállás-hõmérõnél 0,1 % 25 ppm/k hõelemnél a munkavégzési tartományban 0,25 %* 100 ppm/k Egységjelbemenettel linearizált távadóval 0,1 % 100 ppm/k Mérõkör felügyelet Távadó szakadás rövidzár Ellenálláshõmérõ X X Hõelem X 0 10 V 2 10 V X X 0 20 ma 4 20 ma X X X = felismeri, - = nem ismeri fel A kimenetek hiba esetén egy definiált állapotot vesznek fel. Adatvédelem EEPROM Tápfeszültség AC Hz, V +10/-15% vagy UC 0/48 63 Hz, V ± 0 (UC = AC/DC) Teljesítményfelvétel kb 5 VA Elektromos csatlakozás sorkapoccsal, max. 1.5 mm 2 es vezetékhez és végelzáróval Megengedet környezeti hõmérséklet 0 55 o C Megengedett tárolási hõmérséklet o C Klímaállóság relatív páratartalom 75% harmatpontképzõdés nélkül Védelem EN szerint elõlap IP 65 hátlap IP 20 Elektromos védelem EN szerint Levegõ és kúszóáramút ellen - túlfeszültség kategória II - szennyezettségi fok 2 Elekromágneses tûrés NAMUR-ajánlás szerint NE 21, EN rész, EN rész Ház beépíthetõ ház mûanyagból, DIN szerint, básizanyag PC, dugaszolható szabályozó egység. Beépítés tetszõleges Tömeg kb. 140 g RS 485-ös illesztõ galvanikusan leválasztva. Baudrate 4800 / 9600 Baud Protokoll MOD- / J - BUS

6 6. Oldal Paraméterek Kijelzés gyárilag határérték határérték limitkomparátor 1 AL digit határérték limitkomparátor 2 AL digit arányos szabályozó Pb digit arányos szabályozó Pb digit differenciálási idõ dt 80 s s Integrálási idõ rt 350 s s 1-es periódus idõ CY1 20,0 s 0,5 999,9 s 2-es periódus idõ CY2 20,0 s 0,5 999,9 s kontaktus távolság db 0,0 0,0 100,0 digit 1-es kapcsolási hiszterézis HYS1 1,0 0,0 999,9 digit 2-es kapcsolási hiszterézis HYS2 1,0 0,0 999,9 digit munkapont Y0 0% % max. helyzet Y1 100% % Max. helyzet Y2-100% % Szûrõidõ konstans df 0,6 0,0 100,0 s Rámpameredekség rasd digit / min vagy digit / h 1. Csak az 1-es paramétercsoprtban él. Méretek Típus / Bekötési rajz Hátulnézet csavarozható dugaszokkal Schalttafelausschnitt = kapcsolótábla kivágás Egymás mellé szerelés Bináris bemenet 1+2/ kimenet 3 kimenet 2 Kimenet 4+5 (K3) (K2)

7 7. Oldal Típusmagyarázat Amennyiben a raktáron lévõ készülékek nem felelnek meg igényeiknek, úgy az alábbi számokkal önállóan is megjelölhetik a szabályozó pontos típusát. (1) szabályozófunkciók kétpont-szabályozó O funkcióval relé elenged x > w 10 kétpont-szabályozó S funkcióval relé elenged x < w 11 hárompont-szabályozó 3. kapcsoló / kapcsoló.0 folytonos / kapcsoló.1 kapcsoló / folytonos.2 folytonos-szabályozó csökkenõ növekvõ (2) bemenet 1 Pt Pt Fe-CuNi J 040 Cu-CuNi U 041 Fe-CuNi L 042 NiCr-Ni K 043 Pt10Rh-Pt S 044 Pt13Rh-Pt R 045 Pt30Rh-Pt6Rh B 046 NiCrSi-NiSi N 047 linearizált távadó 0 20 ma ma V V 071 (3) bemenet (opcionális) nem használt 000 illesztõ RS 485 galvanikusan leválaszva 053 külsõ alapjeladás ma ma V V..8 (1) (2) (3) (4) (5) (6) /.... / (4) kimenet 3 (opcionális) (5) tápszültség Kód nem használt 000 AC 48 63Hz, relé V +10 / -15% logikai kimenet 0 / 12 V 113 UC 0/48 63 Hz, V folytonos kimenet* 0 20 ma 4 20 ma UC = AC /DC (6) típuskiegészítõk 0 10 V V 070 Kód tranzisztorkimenet 106 Típuskiegészítõk nélkül 000 DC 30 V / 50 ma UL - engedélyezés 061 * A folytonos kimenet konfigurálható mértérték kimenetként is. A kimenetek gyári beállítása Kimenet Kimeneteknél kétpont-szabályozó (O funkció) H X X X kétpont-szabályozó (S funkció) X K X X hárompont-szabályozó (kapcsoló / kapcsoló) H K X X hárompont-szabályozó (folytonos / kapcsoló) X K H X X hárompont-szabályozó (kapcsoló / folytonos) H X K X X folytonos-szabályozó (csökkenõ jelleggörbe) X X H X X folytonos-szabályozó (emelkedõ jelleggörbe) X X K X X H fûtõkontaktus K hûtõkontaktus 1.lk 1. limitkomparátor 2.lk. 2. limitkomparátor X funkció nélkül - nem áll rendelkezésre Alapvetõen a kimenetek a konfigurációs okkal szabadon rendezhetõk. A 4-es 5-ös kimenetek gyárilag logikai kimenetek (0/5 V). Raktárról szállítható Típus / / / /000 * Hõelem és egységjel 0(4) 20 ma konfigurálható. Szabályozási tartomány távadó eladási cikkszám o C Pt100 70/ o C Pt100 70/

Logoprint 500. Sajátosságok határérték figyelés eseményjelzés terjedelmes szövegkijelzés statisztika (jelentés) min- / max- és középértékkel

Logoprint 500. Sajátosságok határérték figyelés eseményjelzés terjedelmes szövegkijelzés statisztika (jelentés) min- / max- és középértékkel Meß- und Regelgeräte GmbH A-1232 Wien, Pfarrgasse 48 Magyarországi Kereskedelmi Képviselet Telefon: 00-43-1 / 61-061-0 H-1147 Budapest Öv u. 143. Fax: 00-43-1 / 61-061-59 Telefon/fax: 00-36-1 / 467-0835,

Részletesebben

Felépítés Típus 955010/ Konfigurálás setup programmal. Mérési adatok kiolvasása

Felépítés Típus 955010/ Konfigurálás setup programmal. Mérési adatok kiolvasása JUMO Meß- ud Regelgeräte GmbH A-1232 Wie, Pfarrgasse 48 Magyarországi Kereskedelmi Képviselet Telefo: 00-43-1 / 61-061-0 H-1147 Budapest Öv u. 143. Fax: 00-43-1 / 61-061-59 Telefo/fax: 00-36-1 / 467-0835,

Részletesebben

2 Készüléktípus azonosítás

2 Készüléktípus azonosítás Tartalomjegyzék 1.1 Leírás...7 1.2 Blokkvázlat...7 1.3 Jelmagyarázat...8 1.3.1 Figyelmeztetõ jelek...8 1.3.2 Útmutató jelek...8 1.3.3 Ábrázolásmód...8 2.1 Típusmagyarázat...9 2.2 Tartozékok...10 3.1 Szerelési

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 15.3 Jelkészlet a mátrix kijelzõhöz...91 15.4 Készülék felszereltség...92

Tartalomjegyzék. 15.3 Jelkészlet a mátrix kijelzõhöz...91 15.4 Készülék felszereltség...92 Tartalomjegyzék 1.1 Leírás...7 1.2 Blokkvázlat...7 1.3 Jelmagyarázat...8 1.3.1 Figyelmeztetõ jelek...8 1.3.2 Útmutató jelek...8 1.3.3 Ábrázolásmód...8 2.1 Típusmagyarázat...9 2.2 Tartozékok...10 3.1 Szerelési

Részletesebben

PANELMÛSZEREK. 2 relé K3GN-NDC DC24V K3GN-NDC-FLK DC24V. 3 tranzisztor K3GN-NDT1 DC24V K3GN-NDT1-FLK DC24V. 2 relé K3GN-PDC DC24V K3GN-PDC-FLK DC24V

PANELMÛSZEREK. 2 relé K3GN-NDC DC24V K3GN-NDC-FLK DC24V. 3 tranzisztor K3GN-NDT1 DC24V K3GN-NDT1-FLK DC24V. 2 relé K3GN-PDC DC24V K3GN-PDC-FLK DC24V Intelligens panelmûszer feszültség, áram, frekvencia méréshez, digitális kijelzés PLC-hez Egyszerû programozás elõlapról, vagy soros vonalon keresztül Jól látható, 5 digites, változtatható színû kijelzõ

Részletesebben

OMRON DIGITÁLIS IDÕRELÉK H5CX

OMRON DIGITÁLIS IDÕRELÉK H5CX OMRON DIGITÁLIS IDÕRELÉK H5CX H5CX Multifunkciós digitális idõrelé Jól látható, háttérmegvilágításos, inverz LCD-kijelzõ Programozható ellenõrzõjel szín a kimenet változásának vizuális figyelmeztetésére

Részletesebben

Multifunkciós Digitális Idõrelé

Multifunkciós Digitális Idõrelé Multifunkciós Digitális relé H5CX Jól látható, háttérmegvilágításos, inverz LCD kijelzõ. Programozható ellenõrzõjel szín a kimenet változásának vizuális figyelmeztetésére (sorkapcsos bekötésû típusok).

Részletesebben

Általános tudnivalók. Rendszerfelépítés

Általános tudnivalók. Rendszerfelépítés Általános tudnivalók A 3G3JV típusú inverter miniatőr frekvencia-átalakító, a felhasználónak lehetısége van választani sok beállítható paraméter közül. A táplálás speciális megoldásának köszönhetıen az

Részletesebben

DT920 Fordulatszámmérő

DT920 Fordulatszámmérő DOC N : DT920 No EEx-62 DT920 Fordulatszámmérő Felhasználói leírás Gyártó: DATCON Ipari Elektronikai Kft 1148 Budapest, Fogarasi út 5 27 ép Tel: 460-1000, Fax: 460-1001 2 Tartalomjegyzék 1 Rendeltetés4

Részletesebben

J1000 Frekvenciaváltó sorozat

J1000 Frekvenciaváltó sorozat J1000 Frekvenciaváltó sorozat Az alapvetı inverter V/F motorvezérlés Nagy nyomaték már 3 Hz frekvencián (150%) Kettıs besorolás: o normál üzem 120% / 1 perc túlterhelés o nehéz üzem 150% / 1 perc túlterhelés

Részletesebben

Elektromotoros szelepmozgató

Elektromotoros szelepmozgató 4 554 Elektromotoros szelepmozgató 2 mm lökethosszal rendelkező szelepekhez SQX32 SQX82 SQX32 Tápfeszültség: AC 23 V, Vezérlőjel: 3-pont SQX82 Tápfeszültség: AC 24 V, Vezérlőjel: 3-pont Tápfeszültség:

Részletesebben

A rendszerbe foglalt reléprogram, 1954 óta. Szilárdtest relék optocsatolóval, bekapcsolás a feszültség nullátmeneténél vagy nem szinkronizált módon

A rendszerbe foglalt reléprogram, 1954 óta. Szilárdtest relék optocsatolóval, bekapcsolás a feszültség nullátmeneténél vagy nem szinkronizált módon A rendszerbe foglalt reléprogram, 1954 óta 77-es sorozat Elektronikus (SSR) relék Szilárdtest relék optocsatolóval, bekapcsolás a feszültség nullátmeneténél vagy nem szinkronizált módon 77-es sorozat

Részletesebben

R2T2. Műszaki leírás 1.0. Készítette: Forrai Attila. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

R2T2. Műszaki leírás 1.0. Készítette: Forrai Attila. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. R2T2 Műszaki leírás 1.0 Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web: www.rubin.hu

Részletesebben

MaxiCont. ME3011E Hiba- és jelfeldolgozó egység

MaxiCont. ME3011E Hiba- és jelfeldolgozó egység E3011E Hiba- és jelfeldolgozó egység Tartalomjegyzék Főbb jellemzők:... 1 Biztonsági információ!... 2 További információ... 2 Általános funkciók... 2 Jelzés feldolgozás ISA 18.1... 2 Csatlakozópontok...

Részletesebben

DT1100 xx xx. Galvanikus leválasztó / tápegység. Kezelési útmutató

DT1100 xx xx. Galvanikus leválasztó / tápegység. Kezelési útmutató Galvanikus leválasztó / tápegység Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...4 1.1. Rendeltetése... 4 1.2. Célcsoport... 4 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 4 2. Biztonsági útmutató...5

Részletesebben

MÛSZERKÖNYV KDD MIKROPROCESSZOROS DIGITÁLIS MÉRÕ ÉS MONITOR MÛSZER

MÛSZERKÖNYV KDD MIKROPROCESSZOROS DIGITÁLIS MÉRÕ ÉS MONITOR MÛSZER H GA R KDD MIKROPROCESSZOROS DIGITÁLIS MÉRÕ ÉS MONITOR MÛSZER MÛSZERKÖNYV HAGA AUTOMATIKA Kft 1037 Budapest, Királylaki út 35. T/F 368-2255 368-6002 MOBIL: (20) 931-2700 E-mail: haga@elender.hu 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

MŰSZAKI ISMERTETŐ. Motorvédő relék

MŰSZAKI ISMERTETŐ. Motorvédő relék TRACO Budapest Kft. MŰSZA ISMERTETŐ Motorvédő relék A motorvédő reléket egyfázisú és háromfázisú motorok védelmére fejlesztették ki. Segítségükkel elősegíthető a motorok hatékony és hibátlan működése.

Részletesebben

Szerelési, üzemeltetési útmutató

Szerelési, üzemeltetési útmutató PULSER triak szabályzó egy- vagy kétfázisú elektromos fűtőelemek folyamatos teljesítmény szabályozására Szerelési, üzemeltetési útmutató ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A PULSER egy-, vagy két-fázisú elektromos fűtőelemek

Részletesebben

Autokláv Reaktor Műanyag fröccsöntő Szárítószekrény Sörgyári gép Erjesztő Érlelő Sterilizátor Mosodai berendezés Élelmiszeripari gép

Autokláv Reaktor Műanyag fröccsöntő Szárítószekrény Sörgyári gép Erjesztő Érlelő Sterilizátor Mosodai berendezés Élelmiszeripari gép univerzális többcsatornás PID kompakt-szabályozó és programszabályozó 4 PID + 2 ON-OFF szabályozási hurok PID, arányos, ON-OFF, motoros szelep, HŰT-FŰT, követő, kaszkád és carbonpotenciál szabályozási

Részletesebben

Vigilec Mono. Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz. I. A csavarok eltávolítása után csúsztassuk felfelé az előlapot a felső állásba (A ábra)

Vigilec Mono. Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz. I. A csavarok eltávolítása után csúsztassuk felfelé az előlapot a felső állásba (A ábra) Vigilec Mono Egyfázisú szivattyú vezérlő és védelmi doboz TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu Leírás Indító relé egyfázisú felszíni

Részletesebben

83- 83-as sorozat - Időrelék 8-12 - 16 A 83.01 83.02. Felu gyeleti és időrelék

83- 83-as sorozat - Időrelék 8-12 - 16 A 83.01 83.02. Felu gyeleti és időrelék - Időrelék 8-12 - 16 A 83- Egy vagy többfunkciós időrelék Kivitelek: többfunkciós 8 választható funkcióval vagy egyfunkciós Nyolc időzítési tartomány, 0,05 s-tól 10 napig Többfeszu ltségű: (24...240) V

Részletesebben

Digitális vezérlés jégtelenítővel és ventilátor-vezérléssel XR06CX típus

Digitális vezérlés jégtelenítővel és ventilátor-vezérléssel XR06CX típus dixell Használati Útmutató 1592020160 sz. 1. TARTALOM Digitális vezérlés jégtelenítővel és ventilátor-vezérléssel XR06CX típus 1. Tartalom 1 2. Általános biztonságtechnikai figyelmeztetések 1 3. Berendezés

Részletesebben

JUMO. JUMO itron 04/08/16/32 kompakt mikroprocesszoros szabályozó. Beépíthetõ ház DIN szerint. Rövid leírás. Blokkvázlat.

JUMO. JUMO itron 04/08/16/32 kompakt mikroprocesszoros szabályozó. Beépíthetõ ház DIN szerint. Rövid leírás. Blokkvázlat. 1. Oldal itron 04/08/16/32 kompakt mikroprocesszoros szabályozó Beépíthetõ ház DIN 43 700 szerint Rövid leírás A itron család tagjai univerzális, szabadon programozható kompakt készülékek, nagyszámú szabályozástechnikai

Részletesebben

Modell 9125 Vezetőképesség, ellenállás és koncentráció távadó

Modell 9125 Vezetőképesség, ellenállás és koncentráció távadó Modell 9125 Vezetőképesség, ellenállás és koncentráció távadó Kételektródos és induktív Polymetron szondák jelét egyaránt elfogadja (+Pt 100 / Pt 1000) Egyszerű, felhasználóbarát programozás Szabadon programozható

Részletesebben

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Termékismertető -SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Biztonsági utasítások FIGYELMEZTETÉS! Azokon a berendezéseken történő munkavégzésnél, amelyek 230 V váltóáramúak, a DIN VDE 0100

Részletesebben

SAX.. Elektromotoros szelepmozgató szelepekhez ACVATIX. 20 mm szelepszár elmozdulással

SAX.. Elektromotoros szelepmozgató szelepekhez ACVATIX. 20 mm szelepszár elmozdulással s 4 501 ACVATIX Elektromotoros szelepmozgató szelepekhez SAX.. 20 mm szelepszár elmozdulással SAX31.. AC 230 V tápfeszültség, 3-pont vezérlőjel AC/DC 24 V tápfeszültség, DC 0 10 V, 4 20 ma vezérlőjel SAX81..

Részletesebben

40-es sorozat - Miniatûr print-/ dugaszolható relék 8-10 - 16 A

40-es sorozat - Miniatûr print-/ dugaszolható relék 8-10 - 16 A . = 2.4.. = = 2.4 2.4 -es sorozat - Miniatûr print-/ dugaszolható relék 8-0 - 6 A.3..2 Standard teljesítményrelé, dugaszolható és NYÁK-ba szerelhetõ, a legtöbb nemzeti tanúsítvánnyal A választható érintkezõ

Részletesebben

Biztonsági Időzítő Óra ÜZEMELTETÉSI LEÍRÁS

Biztonsági Időzítő Óra ÜZEMELTETÉSI LEÍRÁS típusú Biztonsági Időzítő Óra.0 verzió Budapest, 008. szeptember. Tartalomjegyzék. ÁLTALÁNOS ISMERTETÉS.... MŰSZAKI ADATOK... 4. IDŐZÍTŐ TÍPUSOK... 4 4. AZ IDŐZÍTŐ ELVI MŰKÖDÉSE ÉS FELÉPÍTÉSE... 8 4. AZ

Részletesebben

Merülő hőmérsékletszabályozó

Merülő hőmérsékletszabályozó 3 333 Synco 100 erülő hőmérsékletszabályozó 2db DC 0 kimenettel RLE162 erülő típusú vízoldali hőmérsékletszabályozó fűtési és hűtési rendszerekhez Kompakt kivitel, 2 db analóg DC 0 szabályozó kimenet fűtéshez

Részletesebben

Az Ön kézikönyve OMRON E5 R http://hu.yourpdfguides.com/dref/2887721

Az Ön kézikönyve OMRON E5 R http://hu.yourpdfguides.com/dref/2887721 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

SZILÁRD ANYAGOKRA SZINTKAPCSOLÓK REZGŐRUDAS SZINTKAPCSOLÓK

SZILÁRD ANYAGOKRA SZINTKAPCSOLÓK REZGŐRUDAS SZINTKAPCSOLÓK SZILÁRD ANYAGOKRA SZINTKAPCSOLÓK REZGŐRUDAS SZINTKAPCSOLÓK M I N D I G A F E L NIVOCONT R REZGŐRUDAS SZINTKAPCSOLÓK JELLEMZŐK Hosszabbítás 20 m-ig Állítható érzékenység Közeghőmérséklet 10 C-ig Univerzális

Részletesebben

71-es sorozat - Villamos felügyeleti relék 10 A

71-es sorozat - Villamos felügyeleti relék 10 A Különbözõ funkciójú felügyeleti és mérõrelék 71.11.8.23.1 71.11.8.23.11 Feszültségfelügyelet Pozitív biztonsági logika, a felügyelt tartományból való kilépéskor a záróérintkezõ nyit A jelalaktól független

Részletesebben

UPS Műszaki Adatlap S-5300X 30 40 kva

UPS Műszaki Adatlap S-5300X 30 40 kva UPS Műszaki Adatlap S-5300X 30 40 kva Statron AG Industrie Nord CH-5506 Maegenwil http//www.statron.com Rev. Description Date Issued Checked Approved Page / of 0 Emission 09-05-11 M.Huser M.Eigenmann M.Dreier

Részletesebben

DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók

DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók DOC N : DT1361-1393-62 DT13xx Gyújtószikramentes NAMUR / kontaktus leválasztók Felhasználói leírás DT1361, DT1362, DT1363, DT1364, DT1371, DT1372, DT1373, DT1381, DT1382, DT1384, DT1393 típusokhoz Gyártó:

Részletesebben

E - F. frekvenciaváltó gépkönyv. Érvényes: 2006. júliustól

E - F. frekvenciaváltó gépkönyv. Érvényes: 2006. júliustól E - F frekvenciaváltó gépkönyv Érvényes: 2006. júliustól P Köszönjük Önnek, hogy a PROCON Hajtástechnika Kft. által gyártott frekvenciaváltót választotta. A gépkönyv biztosítja az Ön számára a frekvenciaváltó

Részletesebben

Beépítési és kezelési útmutató EB 8331-1 HU. Villamos állítómű Típus 3374. Kiadás: 2006. augusztus

Beépítési és kezelési útmutató EB 8331-1 HU. Villamos állítómű Típus 3374. Kiadás: 2006. augusztus Villamos állítómű Típus 3374 1. ábra Típus 3374 állítómű, Típus 3535 háromjáratú szelepre szerelve Beépítési és kezelési útmutató Kiadás: 2006. augusztus Tartalomjegyzék Tartalom Oldal 1 Felépítés és működés...

Részletesebben

Szelepmozgató AME 335

Szelepmozgató AME 335 AME 5 11-1 KIVITEL AME 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AME 5 szelepmozgató a VRB, VRG, VF és VL típusú két- és háromjáratú szelepeknél használható max. DN 80 átmérőig. A szelepmozgató rendelkezik néhány

Részletesebben

Képernyős regisztráló TFT-kijelzővel, CompactFlash kártyával és USB csatolóval

Képernyős regisztráló TFT-kijelzővel, CompactFlash kártyával és USB csatolóval JMO HNGÁRIA Mérés és Szabályozástechnika Kft. H7 Budapest, Öv u.. Tel/fax: 6 67 08 5; 6 67 08 0 Email: jumobudapest@jumo.hu KeletMagyarországi Iroda: H980 Sátoraljaújhely, Dókus u.. Tel: 6 7 5 06 Fax:

Részletesebben

Xenta Szabadon programozható LonWorks alapú szabályozókészülék-család

Xenta Szabadon programozható LonWorks alapú szabályozókészülék-család Xenta Szabadon programozható LonWorks alapú szabályozókészülék-család 27 TAC Xenta 280 Szabadon programozható, LonMark tanúsítvánnyal és kötött bemenetekkel és kimenetekkel rendelkezô szabályozó. A szabályozó

Részletesebben

JUMO ctron 16/08/04 kompakt szabályozó, rámpa és timer funkcióval

JUMO ctron 16/08/04 kompakt szabályozó, rámpa és timer funkcióval JUMO Hungária Mérés és Szabályozástechnika Kft. Tel/fax : + 36 1 467 0835 1147 Budapest, Öv u. 143. + 36 1 467 0840 Kelet-magyarországi Iroda: 3980 Sátoraljaújhely, Dókus u. 21. Telefon: + 36 47 521 206

Részletesebben

DIXELL XR20C-XR20D TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/12 DIGITÁLIS TERMOSZTÁT IDÕZÍTHETÕ LEOLVASZTÁSSAL

DIXELL XR20C-XR20D TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/12 DIGITÁLIS TERMOSZTÁT IDÕZÍTHETÕ LEOLVASZTÁSSAL DIXELL XR20C-XR20D TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/12 DIGITÁLIS TERMOSZTÁT IDÕZÍTHETÕ LEOLVASZTÁSSAL 1. ÁLTALÁNOS JELLEGÛ KÖZLEMÉNYEK... 2 A MÛSZERCSALÁD ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA... 3. BESZABÁLYOZÁS... 4.

Részletesebben

Analóg helyzetvezérelt szelepmozgató motorok AME 435

Analóg helyzetvezérelt szelepmozgató motorok AME 435 Analóg helyzetvezérelt szelepmozgató motorok AME 435 Leírás szelepkarakterisztika beállítási lehetőség; az áramlási karakterisztikát változtatni lehet lineárisról logaritmikusra és fordítva. energiamegtakarító,

Részletesebben

3. Bemenet típusa T: Hőelem/platina-ellenállású hőérzékelő (többfunkciós bemenet)

3. Bemenet típusa T: Hőelem/platina-ellenállású hőérzékelő (többfunkciós bemenet) Hőmérsékletszabályozók ECSV DIP-kapcsoló segítségével egyszerűen beállítható, könnyen használható szolgáltatásokkal rendelkező, DIN 8 x 8 mm-es méretű hőmérsékletszabályozók Egyszerű beállítás DIP- és

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 8A. TS35 sínre szerelhető kivitel (IP 20)

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 8A. TS35 sínre szerelhető kivitel (IP 20) VIBRAC - 218 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika két rezgőadagoló működtetéséhez, max. 2 x 8A. TS35 sínre szerelhető kivitel (IP 20) Tip:006-002-005-008 Jellemzők: Két rezgőadagoló működtetése

Részletesebben

1592002250 XT151D XT160D

1592002250 XT151D XT160D XT151D XT160D Három- és négyfokozatú digitális szabályzó több érzékelõs bemenettel 1. FIGYELMEZTETÉS 1.1 HASZNÁLAT ELÕTT OLVASSA EL EZT A KEZELÉSI UTMUTATÓT Jelen útmutató a készülék elválaszthatatlan

Részletesebben

QXA2602/QXA2604 QXA2603 QXA2604. Kondenzáció érzékelő

QXA2602/QXA2604 QXA2603 QXA2604. Kondenzáció érzékelő s 3 302 Kondenzáció érzékelő QXA2601 QXA2602 QXA2603 QXA2604 AC/DC 24 V vagy AC 230 V tápfeszültség Potenciálmentes váltó kontaktus AC/DC 1 30 V vagy AC 230 V Egyszerű és gyors felszerelés Felületi vagy

Részletesebben

NRR 2-52 NRR 2-53 URB 50

NRR 2-52 NRR 2-53 URB 50 GESTRA GESTRA Steam Systems NRR 2-52 NRR 2-53 URB 50 HU Magyar Kezelési utasítás 819293-00 NRR 2-52 szintszabályozó NRR 2-53 szintszabályozó URB 50 kezelő- és kijelző készülék 1 Tartalomjegyzék Fontos

Részletesebben

376-03 melléklet. Fogyasztásmérők, összegzők

376-03 melléklet. Fogyasztásmérők, összegzők Tartalomjegyzék: M3.1. Fogyasztásmérő és összegző műszaki specifikáció:... 2 M3.1.1.Háromfázisú, négyvezetékes, elektronikus kombinált villamos energia fogyasztásmérők... 2 M3.1.2. Elektronikus távösszegzők

Részletesebben

ZELIO TIME időrelék. Katalógus RE11, RE48

ZELIO TIME időrelék. Katalógus RE11, RE48 ZELIO IME időrelék Katalógus 2005 E11, E48 artalom Zelio ime idõrelék E 11 moduláris relék szilárdtest kimenettel eferenciaszámok, méretek, bekötési sémák...2. és 3. oldal Karakterisztikák...4. és 5. oldal

Részletesebben

Sentry-G3 intelligens gépvédelmi rendszer

Sentry-G3 intelligens gépvédelmi rendszer Sentry-G3 intelligens gépvédelmi rendszer Programozható, API 670 megbízhatóságú gép- és turbinavédelmi rendszer moduláris, konfigurálható, teljesen programozható rendszer API 670 szabványnak megfelelő

Részletesebben

AME 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz AME 55

AME 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz AME 55 Kivitel Alkalmazás, Illeszthetõség Típusválaszték, tartozékok s Működtető fesz. Rendelési szám mûszaki adatok 55 24 V~ 082H022 Az AME 55 szelepmeghajtó motorokat VL 2, VL vagy VFS 2 szelepekhez használjuk

Részletesebben

AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AC LAKATFOGÓ AX-202 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Biztonság Nemzetközi biztonsági jelzések Ha egy másik jelzés vagy csatlakozó ezzel a szimbólummal van megjelölve azt jelenti, hogy olvassa el a használati útmutatót,

Részletesebben

Yale CORNI Szerelési útmutató az 570-es elektromos zárhoz

Yale CORNI Szerelési útmutató az 570-es elektromos zárhoz Yale CORNI Szerelési útmutató az 570-es elektromos zárhoz A ábra A retesz átkapcsolása 57039.25/30/35 1) Csavarja ki teljesen a csavarokat 2) Húzza le és fordítsa el a reteszt 180 ºC-kal, majd helyezze

Részletesebben

THNG IBMSZ Beltéri műszerszekrény Típusdokumentáció kiterjesztés

THNG IBMSZ Beltéri műszerszekrény Típusdokumentáció kiterjesztés THNG IBMSZ Beltéri műszerszekrény Típusdokumentáció kiterjesztés 2007 TH-NG-2007/23 Tartalomjegyzék 1. A kiterjesztés általános ismertetése...3 2. Vonatkozó szabványok...3 3. Új típusú berendezések beépítési

Részletesebben

72-es sorozat - Folyadékszintfigyelõ relék 16 A

72-es sorozat - Folyadékszintfigyelõ relék 16 A 72-es sorozat - Folyadékszintfigyelõ relék 16 A Vezetõképes folyadékok szintfelügyelete Pozitív biztonsági logika töltés és ürítés vezérléséhez Beállított szint vagy tartomány figyelhetõ Érzékenység állítható

Részletesebben

Szobatermosztát nagyméretű LCD kijelzővel (nem programozható) Nagy méretű LCD kijelző Elemes tápellátás: 2 x Alkáli elem AA típusú, 1.

Szobatermosztát nagyméretű LCD kijelzővel (nem programozható) Nagy méretű LCD kijelző Elemes tápellátás: 2 x Alkáli elem AA típusú, 1. 3 069 Szobatermosztát nagyméretű LCD kijelzővel (nem programozható) Fűtési vagy hűtési rendszerekhez RDH10 Nagy méretű LCD kijelző Elemes tápellátás: 2 x Alkáli elem AA típusú, 1.5 V Használat Az RDH10

Részletesebben

Fogyasztásmérők. Fogyasztásmérők

Fogyasztásmérők. Fogyasztásmérők Fogyasztásmérők PB110836 PB108400 iem2000t PB108401 Feladata A digitális fogyasztásmérők nullával vagy anélküli egyfázisú vagy háromfázisú hálózatok hatásos fogyasztásának (rms) mérésére alkalmazhatók

Részletesebben

Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez

Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez Használati útmutató az MT-1210 digitális műszerhez BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK A biztonságos használat érdekében és hogy a műszer minden funkcióját használja, kövesse figyelmesen az ebben a részben leírtakat.

Részletesebben

Beép. szélesség. Rendelési kód 2 TE 46004 46004-TNC 46004-TNS 46004-TT 46054 46054-TNC 46054-TNS 46054-TT 46070-TNC 46070-TNS 46070-TT 6 TE 8 TE 8 TE

Beép. szélesség. Rendelési kód 2 TE 46004 46004-TNC 46004-TNS 46004-TT 46054 46054-TNC 46054-TNS 46054-TT 46070-TNC 46070-TNS 46070-TT 6 TE 8 TE 8 TE ÁRAMELLÁTÁS Termékáttekintõ Kombivédelem B/C/D; 1/2/3 típus Típus Kivitel Beép. szélesség Rendelési kód Méretezési fesz. Uc Iimp (10/350) Levezetõképesség Maradékfesz. Ures Köv. áram kioltóképesség Max.

Részletesebben

2. Az univerzális szabályozók funkciói.

2. Az univerzális szabályozók funkciói. 2. Az univerzális szabályozók funkciói. A mérnöki tudományok bármilyen újszerûek, magukon viselik a fejlõdés nyomait. Mindig történelmi visszatekintéssel kell kezdenünk a téma tárgyalását. A múlt században

Részletesebben

Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435

Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435 Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435 Leírás szelepkarakterisztika beállítási lehetőség; az áramlási karakterisztikát változtatni lehet lineárisról logaritmikusra és fordítva. a nyomaték-kapcsolóval

Részletesebben

MC-5438, MC5538, MC-5638, MC-5738, MC-5838 TÍPUSÚ MIKROPROCESSZOROS SZABÁLYZÓK

MC-5438, MC5538, MC-5638, MC-5738, MC-5838 TÍPUSÚ MIKROPROCESSZOROS SZABÁLYZÓK MC-5438, MC5538, MC-5638, MC-5738, MC-5838 TÍPUSÚ MIKROPROCESSZOROS SZABÁLYZÓK MC-5438 MC-5538 MC-5638 MC-5738 MC-5838 (48x48) (48x96) (96x48) (72x72) (96x96) BEMENET: Pt100 MÉRET: 48x48, 48x96, 96x48,

Részletesebben

KW1M sorozat. Egyszerű és kis méretű fogyasztásmérő vezérlőtáblákhoz. KW1 M Eco-POWER METER

KW1M sorozat. Egyszerű és kis méretű fogyasztásmérő vezérlőtáblákhoz. KW1 M Eco-POWER METER WM sorozat co-powr MTR gyszerű és kis méretű fogyasztásmérő vezérlőtáblákhoz WM-H co-powr MTR SD memóriakártyás típus W M co-powr MTR standard típus -év jótállás 00. panasonic-electric-works.net/ac Panasonic

Részletesebben

ACS 100 Felhasználói Kézikönyv

ACS 100 Felhasználói Kézikönyv ACS 100 Felhasználói Kézikönyv ACS 100 Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv ACS 100 Biztonsági előírások Figyelem! Az ACS 100-as frekvenciaváltót csak képzett szakember helyezheti üzembe. Figyelem!

Részletesebben

1 záróérintkező 10 A beltérre, oldalfalra szereléshez 230/230 230/230 2.300 2.300 120...230 120...230 2,5/ 2,5/ 96...253 96...253

1 záróérintkező 10 A beltérre, oldalfalra szereléshez 230/230 230/230 2.300 2.300 120...230 120...230 2,5/ 2,5/ 96...253 96...253 - Kombinált kapcsolók (fénykapcsoló + mozgásérzékelő) 10 A 18- Infravörös mozgásérzékelők Hőt sugárzó élőlények (emberek, állatok) mozgását érzékelik; ugyancsak érzékelik pl. u zemelő járművek mozgását

Részletesebben

VLT Micro Drive. Kis frekvenciaváltó maximális terherbírás és megbízhatóság

VLT Micro Drive. Kis frekvenciaváltó maximális terherbírás és megbízhatóság 1 VLT Micro Drive Kis frekvenciaváltó maximális terherbírás és megbízhatóság IP 20-as mechanikai védettség A hűtőventilátor közvetlenül nem szellőzteti át az elektronikát Minőségi kondenzátorok Működés

Részletesebben

Paraméter csoport. Alapbeállítások

Paraméter csoport. Alapbeállítások Paraméter csoport A1 b1 b2 C1 C2 C3 C4 C6 d1 d2 d3 d4 E1 E2 H1 H2 H3 H4 H5 L1 L2 L3 L4 L5 L6 L8 n1 n3 o1 o2 o3 o4 U1 U2 U4 Neve Alapbeállítások Működésmód paraméterek Egyenáramú fékezés Fel és lefutási

Részletesebben

SPDT csatlakozás 24 V AC/DC, 2 A induktív terhelés Normál működés során

SPDT csatlakozás 24 V AC/DC, 2 A induktív terhelés Normál működés során ACLO EC3-D72/D73 Digitális túlhevítés szabályzó Az EC3-D72/3-as túlhevítés szabályzó a Digitális Scroll és hozzá kapcsolódó elektromos adagoló (EX4 6) működését hangolja össze, egy külső szabályzótól érkező

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. EC 2-311 P220 és EC 2-311 P024. kis méretű digitális hőmérő

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. EC 2-311 P220 és EC 2-311 P024. kis méretű digitális hőmérő EC 2-311 P220 és EC 2-311 P024 kis méretű digitális hőmérő Figyelem! Kizárólag professzionális alkalmazásra! Az eszköz szakszerű használatához villamos irányú képesítéssel megszerezhető szakismeret szükséges!

Részletesebben

11.12 Menü 12: Küszöbdetektorok, változó-kiválasztók és a fékvezérlés funkciója

11.12 Menü 12: Küszöbdetektorok, változó-kiválasztók és a fékvezérlés funkciója Alap 11.12 Menü 12: Küszöbdetektorok, változó-kiválasztók és a fékvezérlés funkciója 11-14. ábra A Menü 12 logikai vázlata 1-es küszöbdetektor Bármely változtatható 1-es küszöbdetektor küszöbszintje 1-es

Részletesebben

SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló. Használati utasítás Magyar

SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló. Használati utasítás Magyar SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Áramütésveszély! Az

Részletesebben

SED2. Frekvenciaváltók. Siemens Building Technologies HVAC Products

SED2. Frekvenciaváltók. Siemens Building Technologies HVAC Products 5 192 Frekvenciaváltók SED2 Frekvenciaváltók ventilátorokat és szivattyúkat meghajtó háromfázisú váltóáramú motorok sebességszabályozására. Tartomány: 0,37 kw 90 kw az IP20/21 típus esetében, 1,1 kw 90

Részletesebben

71-es sorozat - Villamos felu gyeleti relék 10 A

71-es sorozat - Villamos felu gyeleti relék 10 A Ku lönböző funkciójú felu gyeleti és mérőrelék Feszu ltségfelu gyelet Pozitív biztonsági logika, a felu gyelt tartományból való kilépéskor a záróérintkező nyit A jelalaktól fu ggetlen mérési módszer, 500

Részletesebben

Megoldások irodákhoz és munkahelyekhez

Megoldások irodákhoz és munkahelyekhez ÚJDONSÁG 630. old. Kapcsolók, nyomók, szenzoros kapcsoló Program Mosaic ÚJDONSÁG 637. old. Túlfeszültséglevezetôk ÚJDONSÁG 641. old. Csatlakozóaljzatok DLP csatornához Kórháztechnika 656. old. Program

Részletesebben

Elektrohidraulikus szelepmozgatók

Elektrohidraulikus szelepmozgatók 4 563 Elektrohidraulikus szelepmozgatók 2 mm lökettel rendelkező szelepekhez SKD62... SKD6 SKD62: Tápfeszültség: AC 24 V, vezérlőjel DC... V, 4... 2 ma vagy... Ω, DIN 3273 szerinti rugó visszatérítéssel

Részletesebben

AF 088II DIO 16/8 AF 088II DIO 16. Digitális ki-, bemeneti modul. Digitális bemeneti modul

AF 088II DIO 16/8 AF 088II DIO 16. Digitális ki-, bemeneti modul. Digitális bemeneti modul - Csatlakozás az AF 088II rendszer digitális buszra - Kódkapcsolóval beállitható egység cím0..f - 16 db kétállapotú bemenet (=24V DC) - Galvanikus leválasztás - 1.5 kv szigetelési feszültség - Túlfeszültség

Részletesebben

300 (5/5) 300 (5/5) Normál érintkező anyag Tápfeszu ltség jellemzői 230 230 értékek U N. (0,8...1,2)U N DC Műszaki adatok Villamos élettartam AC1-nél

300 (5/5) 300 (5/5) Normál érintkező anyag Tápfeszu ltség jellemzői 230 230 értékek U N. (0,8...1,2)U N DC Műszaki adatok Villamos élettartam AC1-nél 71- - Villamos felu gyeleti relék 10 A 71- Ku lönböző funkciójú felu gyeleti és mérőrelék Feszu ltségfelu gyelet Pozitív biztonsági logika, a felu gyelt tartományból való kilépéskor a záróérintkező nyit

Részletesebben

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27

TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 1 oldal TC3XY NT/MT Beléptető rendszer 1.0 verzió Telepítési Útmutató 2005 08 27 2 oldal Tartalom I. BEVEZETÉS...4 I.1. A TC3XY VEZÉRLŐ...4 I.2. ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI ÖSSZEFOGLALÓ...4 I.3. ELEKTRONIKUS

Részletesebben

Meddő teljesítmény szabályzó termékcsalád

Meddő teljesítmény szabályzó termékcsalád MŰSZAKI ISMERTETŐ Meddő teljesítmény szabályzó termékcsalád A villamos hálózatokban, vezetékrendszerekben minimalizálni kell a meddőenergia szállítást, ennek következtében csökkenteni a veszteségeket és

Részletesebben

Pára- és hőmérséklet mérőműszer

Pára- és hőmérséklet mérőműszer Pára- és hőmérséklet mérőműszer testo 645 Nagy pontosság az ipari szektorokban Nagy pontosságú páratartalom mérés ±1 %rf-ig %rh 2 csatlakoztatható külső érzékelő bemenet Hőmérséklet, relatív pára és nyomás

Részletesebben

Zelio Time időrelék. Katalógus 2012

Zelio Time időrelék. Katalógus 2012 Zelio ime időrelék Katalógus 2012 artalomjegyzék Zelio ime időrelék 1 E 11 moduláris relék szilárdtest kimenettel endelési számok, méretek, bekötési sémák Jellemzők E 11 moduláris relék, relés kimenettel

Részletesebben

PQRM5100 31 Ux Ix xx xx (PS) Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó. Kezelési útmutató

PQRM5100 31 Ux Ix xx xx (PS) Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó. Kezelési útmutató Háromfázisú multifunkciós teljesítmény távadó Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Kezelési útmutató...5 1.1. Rendeltetése... 5 1.2. Célcsoport... 5 1.3. Az alkalmazott szimbólumok... 5 2. Biztonsági útmutató...6

Részletesebben

H - I - J. frekvenciaváltó gépkönyv

H - I - J. frekvenciaváltó gépkönyv H - I - J frekvenciaváltó gépkönyv P TARTALOMJEGYZÉK SZEMLÉLTETŐ JELEK... 4 FONTOS TUDNIVALÓK... 4 A KÉSZÜLÉKEK RENDELTETÉSE... 4 MŰKÖDÉSI LEÍRÁS... 4 ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK... 5 MECHANIKAI TELEPÍTÉS...

Részletesebben

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek.

Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. - Műszaki adatok - Bekötés - K2-3/4 vezetőképesség mérő szenzor Rádiókommunikációval Az adatokat szabad rádiófrekvencián sugározza az őt lekérdező AQUADAT készüléknek. 2xS-F-K2A vagy -K2AI 2xS-F-K2B vagy

Részletesebben

Katalógus. BUDAPEST 1064 RÓZSA UTCA 90. TEL. (06-1) 473-0026 FAX. (06-1)473-0027 e-mail: logen@logen.hu Web: http://www.logen.hu

Katalógus. BUDAPEST 1064 RÓZSA UTCA 90. TEL. (06-1) 473-0026 FAX. (06-1)473-0027 e-mail: logen@logen.hu Web: http://www.logen.hu 2011 Katalógus BUDAPEST 1064 RÓZSA UTCA 90. TEL. (06-1) 473-0026 FAX. (06-1)473-0027 e-mail: logen@logen.hu Web: http://www.logen.hu DIGITAL DIMMER LDD1225-C2 v1.00 2,5 kw kimeneti teljesítmény csatornánként

Részletesebben

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087

H-2040 Budaörs, Komáromi u. 22. Pf. 296. Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 MŰSZER AUTOMATIKA KFT H-2040 Budaörs, Komáromi u 22 Pf 296 Telefon: +36 23 365280, Fax: +36 23 365087 Telephely: H-2030 Érd, Alsó u10 Pf56Telefon: +36 23 365152 Fax: +36 23 365837 wwwmuszerautomatikahu

Részletesebben

60-as sorozat - Ipari relék 6-10 A

60-as sorozat - Ipari relék 6-10 A -as sorozat - Ipari relék - 0 A..3 Dugaszolható ipari relék AC vagy DC kivitelû tekercsek Alapszigetelés az EN 0- (VDE 035) szerint Zárható teszt nyomógomb és mechanikus kapcsolási állapot látjelzés Választható

Részletesebben

V1.02 szelepvezérlő modul.

V1.02 szelepvezérlő modul. V1.02 szelepvezérlő kiskerti öntözésnél használható, ahol a hálózati vizet mágnesszeleppel töltik az átmeneti tárolóba. A víztérbe függesztett szondák jeleit használva mágnesszelepet működtet, így teli

Részletesebben

Nyomtatóport szintillesztő 3V2

Nyomtatóport szintillesztő 3V2 Nyomtatóport szintillesztő 3V2 A 3V2-es verziójú illesztő kártya lehetővé teszi a nyomtató porthoz vagy az UC300-hoz való kényelmes, egyszerű hozzáférést, a jelszintek illesztett megvalósítása mellett.

Részletesebben

Szobatermosztát 24-órás programmozási lehetőséggel és nagyméretű LCD kijelzővel

Szobatermosztát 24-órás programmozási lehetőséggel és nagyméretű LCD kijelzővel 3 071 Szobatermosztát 24-órás programmozási lehetőséggel és nagyméretű LCD kijelzővel Fűtési rendszerekhez RDJ10 Működési módok: automatikus mód, komfort mód, energiatakarékos mód és fagyvédelmi mód Nagyméretű

Részletesebben

SHARKY 775 Ultrahangos kompakt hőmennyiségmérő. Beépítési és kezelési útmutató

SHARKY 775 Ultrahangos kompakt hőmennyiségmérő. Beépítési és kezelési útmutató SHARKY 775 Ultrahangos kompakt hőmennyiségmérő Beépítési és kezelési útmutató 1 Tartalomjegyzék 1 Általános 4 1.1 A segédletről általában 4 1.1.1 Célcsoportok 4 1.1.2 Változások, érvényesség 4 1.1.3 Egyéb

Részletesebben

MagFlux ELEKTROMÁGNESES ÁRAMLÁSMÉRŐK BROCHURE HU 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401

MagFlux ELEKTROMÁGNESES ÁRAMLÁSMÉRŐK BROCHURE HU 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 MagFlux ELEKTROMÁGNESES ÁRAMLÁSMÉRŐK BROCHURE HU 3.05 MAGFLUX BROCHURE 1401 BEVÁLT ÉS MEGBÍZHATÓ ÁRAMLÁSMÉRÉS Az MJK cég MagFlux áramlásmérőit a nagy pontosság, stabilitás és a kis karbantartásigény jellemzi.

Részletesebben

SOÓS ÉS TÁRSA RT A XR60C - XR60D - XR70D HÛTÉSVEZÉRLÕ - KEZELÉSI UTASÍTÁS 12/ 1

SOÓS ÉS TÁRSA RT A XR60C - XR60D - XR70D HÛTÉSVEZÉRLÕ - KEZELÉSI UTASÍTÁS 12/ 1 A XR60C - XR60D - XR70D HÛTÉSVEZÉRLÕ - KEZELÉSI UTASÍTÁS 12/ 1 1. ÁLTALÁNOS JELLEGÛ KÖZLEMÉNYEK. 2 A KÉSZÜLÉKCSALÁD ÁLTALÁNOS LEÍRÁSA. 3. BESZABÁLYOZÁS. 4. HOMLOKLAP. 5. PARAMÉTERLISTA. 6. TELEPÍTÉS, SZERELÉS.

Részletesebben

A típusszámok felépítése

A típusszámok felépítése Egyfázisú feszültségrelé K8AB-VW Ideális választás a feszültség figyelésére ipari berendezéseknél és készülékeknél. és feszültségesés egyidejű figyelése. Független beállítások és kimenetek a feszültségcsökkenés

Részletesebben

FCM szabályzók. Tanúsítvány A termék ISO 9001 minısítéssel rendelkezik

FCM szabályzók. Tanúsítvány A termék ISO 9001 minısítéssel rendelkezik FCM szabályzók 1.0 Bevezetı Az FCM szabályzók a fı fizikai jellemzık (hımérséklet, nyomás, légnedvesség) alapján történı szabályozásra szolgálnak (légkondicionálás, hőtés, főtés). 1.1 Általános jellemzık

Részletesebben

NRR 2-52 NRR 2-53 URB 50

NRR 2-52 NRR 2-53 URB 50 GESTRA GESTRA Steam Systems NRR 2-52 NRR 2-53 URB 50 HU Magyar Kezelési utasítás 819293-01 NRR 2-52 szintszabályozó NRR 2-53 szintszabályozó URB 50 kezelő- és kijelző készülék 1 Tartalom Fontos tudnivalók

Részletesebben

CRE, CRIE, CRNE, CRTE SPKE, MTRE, CME, BMS hp

CRE, CRIE, CRNE, CRTE SPKE, MTRE, CME, BMS hp GRUNDFOS KEZELÉSI UTASÍTÁSOK CRE, CRIE, CRNE, CRTE SPKE, MTRE, CME, BMS hp Telepítési és üzemeltetési utasítás Supplement instructions for pumps with integrated frequency converter Magyar (HU) Magyar (HU)

Részletesebben

Ipari vezérlés és automatizálás

Ipari vezérlés és automatizálás Érzékelők Optikai érzékelők Osiris Fotoelektromos érzékelők Univerzális típusok Tárgyreflexiós Tárgyreflexiós háttérelnyomással Intelligens megoldás Egyetlen termék, amely ön műkö dő en alkalmazkodik min

Részletesebben

JUMO Meß- und Regelgeräte GmbH A-1232 Wien,Pfargasse48 Jumo Kereskedelmi Képviselet Telefon:00-43-1/61-061-0 H-1147 Budapest Öv u.

JUMO Meß- und Regelgeräte GmbH A-1232 Wien,Pfargasse48 Jumo Kereskedelmi Képviselet Telefon:00-43-1/61-061-0 H-1147 Budapest Öv u. JUMO Meß- und Regelgeräte GmbH A-1232 Wien,Pfargasse48 Jumo Kereskedelmi Képviselet JUMO DICON400/500 Univerzális folyamatszabályozó Katalóguslap 70.3570 1.Oldal Rövid leírás A szabadon programozható univerzális

Részletesebben

ASTI. Kismegszakítók és áram-védő eszközök ASTI. Kismegszakítók. Áram-védőkapcsolók. Áramvédő kismegszakítók. Motorvédő megszakítók.

ASTI. Kismegszakítók és áram-védő eszközök ASTI. Kismegszakítók. Áram-védőkapcsolók. Áramvédő kismegszakítók. Motorvédő megszakítók. ASTI ASTI Kismegszakítók Áram-védőkapcsolók Áramvédő kismegszakítók Motorvédő megszakítók Műszaki adatok 12 22 25 32 190 Kismegszakítók és áram-védő eszközök Az erő felügyeletet igényel 11 Kismegszakítók

Részletesebben