Konfliktuselemzés. A tananyag alcíme. Szerző: Dr. Balogh Eszter Lektor:Domschitz Mátyás TÁMOP A/1-11/ INFORMÁCIÓ - TUDÁS ÉRVÉNYESÜLÉS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Konfliktuselemzés. A tananyag alcíme. Szerző: Dr. Balogh Eszter Lektor:Domschitz Mátyás TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1-2011-0091 INFORMÁCIÓ - TUDÁS ÉRVÉNYESÜLÉS"

Átírás

1 Konfliktuselemzés A tananyag alcíme Szerző: Dr. Balogh Eszter Lektor:Domschitz Mátyás

2 Bevezető A leckében a tanulók ismereteket szerezhetnek a konfliktusok természetéről, megértésükhöz szükséges legfontosabb fogalmakról és betekintést kapnak munkaügyi és a munkahelyi konfliktusok közötti különbségekről. A lecke a témát ma a legmodernebb konfliktuselméleti és konfliktuskezelési iskola, az Alternatív Vitarendezési Módszerek (AVR) alapfogalmain keresztül mutatja be. A megértést segíti, hogy a konfliktuselmélet fogalmait, szemléletét számos gyakorlati példával illusztráljuk a munkahelyi és a munkaügyi viták területéről. A bevezetéshez kérem olvassa el a következő szöveget! Klikkeljen az ikonra!

3 Tartalom 1. Általános áttekintés a konfliktusokról 1.1. Marx, Darwin, Freud, Kurt Lewin 1.2. Neumann and Morgenstern 1.3. A XX. század kérdései a konfliktusokról 2. Konfliktus definíció 3. A konfliktusok típusai 4. Zéró /nem-zéró összegű játszmák és konstruktív /destruktív viták 5. Konfliktusok a szervezetekben 6. Ellenőrzés 7. Irodalom

4 1. Általános áttekintés a konfliktusokról 1.1. Marx, Darwin, Freud, Kurt Lewin Az elmúlt 150 évben alapvetően 3 szerző teremtette meg a szociálpszichológiai gondolkodás intellektuális környezetét a konfliktusokkal kapcsolatban: Marx (osztályelmélet) Darwin (evolúcióelmélet) Freud (személyiség szerkezet elmélet) Ezek jelentősége abban fogható meg, hogy mindegyikük hozzájárult a politikai, gazdasági, ideológiai elméletek kialakulásához. (Pl. Darwinizmus-vulgarizálása, szociáldarwinizmus-rasszizmus.) Ennek leágazásaiként pszichológiai, vagy gazdasági politikai társadalmi szemléletből vizsgálhatjuk meg a konfliktusokat. Lewin jelentősége abban rejlik a, hogy új szókincset és szemléletet vitt a konfliktuskutatásba.

5 1.2. Neumann and Morgenstern Nevükhöz a játékelmélet kapcsolódik. A konfliktusokhoz annyiban kötődnek, hogy általuk vált lehetővé, hogy az érdekkonfliktusokat matematizálni tudjuk. Itt kell megemlítenünk a Fogoly dilemma korszakalkotó jelentőségét. A fogoly dilemmája kimutatta, hogy léteznek olyan helyzetek, mikor 2 ember között mind az egyéni, mind a közös haszonmaximalizálás tekintetében jobban megéri együttműködni, mint versengeni.

6 1.3. A XX. század kérdései a konfliktusokról A XX. század számos olyan történeti, ideológiai, gazdasági, társadalmi változáson esett át, mely a konfliktusokról való gondolkozásunkat nagymértékben befolyásolta. Mindamellett, hogy a vitáinkat általában továbbra is ellenséges, szembenálló helyzetként értékeljük, észre kell venni, hogy a háborút követően megjelentek olyan elméletek és gyakorlatok, melyek éppen a fogoly dilemmához hasonló bizalomra építenek és a kooperációt hangsúlyozzák. A társadalmi és gazdasági változásokról olvassa el a skennelt szakirodalmat Hankiss (1983). A XX. században jelent meg az a gondolat, hogy a konfliktusok belső természete és kimenete között összefüggés van. A kettő közötti kapcsolat feltárható, s ezáltal a konfliktusok kimenetele befolyásolható. A konfliktusokkal kapcsolatosan új kérdések a XX. Században a következőképpen fogalmazódnak meg: Milyen feltételek mentén lesz a konfliktus konstruktív vagy destruktív lefolyású? Mit jelent a versengés és mikor célszerű alkalmazni ezt a stratégiát az együttműködéssel szemben? Mi az igazságos? Mi határozza meg a megállapodás jellegét, természetét? Hogyan tud egy harmadik személy abban segíteni, hogy a folyamat ne forduljon destruktív irányba? Mikor és ki avatkozhat közbe egy hosszú és bonyolult konfliktusba?

7 2. Konfliktus definíció Az AVR területén is számtalan definíció létezik a konfliktusokról. Itt azokat a definíciókat fogjuk használni, melyek megítélésünk szerint a munka világában jól hasznosíthatóak. Az AVR konfliktus definíciók kiindulópontjai: 1. A konfliktusok előre viszik a világot, mivel a változás, a fejlődés éppen a versengésen a konfliktusokon keresztül tud realizálódni. Ennek feltételei: a konfliktusok abban az esetben jelentenek pozitív eseményt az életünkben, ha azokat megfelelően tudjuk kezelni. elengedhetetlen, hogy a konfliktusokat megértsük, az okokat felismerjük. 2. A konfliktusokban lényegi és talán a menedzselésüket leginkább meghatározó kérdés, hogy a konfliktusban mekkora a lehetőség arra, hogy a vitázó felek ne egymás kárára nyerészkedjenek, hanem olyan megállapodást tudjanak kötni, melyben mindketten megtalálhatják a számításaikat. Az együttműködés nem azt jelenti, hogy a konfliktusokat tagadnunk kellene vagy azokat elkerülnünk, mintahogyan az sem lehetséges, hogy az embereknek állandóan kooperálniuk kellene Azokat a konfliktusokat, amelyekben fennáll annak a lehetősége, hogy a vitázó felek ne csak egymás kárára tudjanak nyereséget szerezni, nem zéróösszegű játszmának nevezzük, míg ezzel szemben azokat a konfliktusokat, melyekben az egyik ember csak a másik kárára tud nyereséget szerezni, azokat oszthatatlan tétű vagy zéróösszegű játszmának is nevezzük. Például, ha egy csónakban két hajótörött van egy ember számára elegendő élelemmel, akkor azt zéróösszegű játszmának tekintjük, mivel az egyik ember túlélése természetszerűleg a másik ember halálával jár.

8 Székely György: A konfliktus az emberek vagy csoportok közötti rivalizálás egyik formája. Akkor jelenik meg, mikor két vagy több személy illetve csoport bizonyos javak megszerzéséért, vagy bizonyos értékek elismeréséért verseng egymással. (Székely György Győzelem vesztesek nélkül 3K Alapítvány 1995.) Ez a definíció a rivalizálás és az érdekérvényesítés fogalmát helyezi a középpontba. A munka világához talán ez a megközelítés áll a legközelebb, így a továbbiakban ennek a fogalomnak a mentén folytatjuk gondolkozásunkat. Székely azt állítja, hogy a konfliktusoknak a rivalizáláson kívül lehetnek más akár látens funkciói is, például, a következők: a saját helyzet definiálása, saját identitás erősítése, problémamegoldásra irányuló funkció a felek viszonyait alakító legáltalánosabb funkció például a kapcsolatfenntartó funkció vagy a kapcsolat megszüntetését célzó funkció.

9 3. A konfliktusok típusai Székely 1995) A konfliktusok típusait az AVR irodalom egyrészt aszerint szokta meghatározni, hogy a vita milyen kiváltó okokkal hozható összefüggésbe. A konfliktusok forrásait alapvetően 5- féle okra szokták visszavezetni. (Természetesen a konfliktusok annál bonyolultabbak, hogy egy okra lehessen visszavezetni őket; ezért egy vitát a kiváltó okok dominanciája alapján kategorizálunk). Értékviták. Különböző értékrendek összeütközése okozza a vitát. Egy ilyen helyzetben a dominánsan eltérő értékek vezetnek a viszályhoz. A konfliktus az adott helyzetben érdekelt személyek, csoportok eltérő értékrendszeréből vagy ideológiáikból fakad. A társadalmi életben ilyen konfliktusok pl. a politikai konfliktusok, az abortusszal, homoszexualitással összefüggő viták, a kamasz gyerek és a szülők közötti viták többsége. A munkavilágban értékkonfliktusra utalhatnak a vezetési stílussal összefüggő viták. Kapcsolati viták. A viszályhoz a vitázó felek közötti kapcsolati problémák vezetnek. A kapcsolati vitákat erős sztereotípiák, előítéletek kísérik. A konfliktusok forrása általában a múlthoz kötődik, a szereplők közötti régebbi ellentéttel magyarázható. A kapcsolati konfliktusok valamilyen hibás megfigyelés, vagy rossz kommunikáció hatására is kirobbanhatnak, így sokszor olyankor is felléphetnek, mikor objektív értelemben nincsenek jelen konfliktust indokoló, vagy kiváltó okok.

10 Adatkonfliktus. Információ hiány, vagy torzulás okozza a vitát. Ezek az adatokkal kapcsolatos konfliktusok és több forrása különíthető el. Az egyik az adatok mennyiségével kapcsolatos. Konfliktushoz vezethet, ha adatvagy információhiányunk van egy ügyben, de problémás az is, ha az adatokból túl sok van, ilyenkor nehéz kiszűrni a lényeges dolgokat. Az adatok tartalma is vezethet konfliktushoz. Erre lehet példa, mikor a szereplők eltérően értelmezik az információkat, vagy mikor az információ maga téves, s félrevezeti a feleket. (fölösleges konfliktus ) strukturális konfliktusok. Szervezeti, strukturális problémák okozzák a vitát. Ezek a konfliktusok olyan külső adottságokkal kapcsolatosak, amelyek megnehezítik az emberek számára a megegyezést, s eredeti szándékuktól függetlenül szembefordítja őket egymással. Erre példa, mikor a jogi struktúra vagy a szervezeti struktúra ellenérdekeltté teszi a feleket egymással. Érdekkonfliktus. A felek ellentétes érdekei okozzák a vitát: a korlátozott javakért folyó versengést jelenti, mikor az egyik szereplő a másik kárára próbálja az érdekeit érvényre juttatni. A kísérletek és a kutatások arra mutattak rá, hogy az értékek és ideológiák mentén zajló viták nem igen vezetnek eredményre, s hasonlóképpen a kapcsolatokra koncentráló viták is igen nehezen oldhatóak fel konstruktív módon, főleg ha annak rossz előzményei vannak. Ezzel szemben a konfliktusok kimenete szempontjából a leghasznosabbak az érdekviták. Ezek olyan konfliktusok, melyekben az érzelmek és a tények jól elválaszthatóak egymástól, s ahol a rivalizálásnak a konstruktív (nemcsak egymás kárára történő) formái jelenhetnek meg.

11 4. Zéró /nem-zéró összegű játszmák és konstruktív /destruktív viták A hiedelemmel ellentétben a viták, konfliktusok többsége nem-zéróösszegű játszma, következésképpen az egyik ember nemcsak a másik kárára tud nyerni az ügyben. A viták, konfliktusok többségében éppen az lenne a racionális, ha a felek felismernék, hogy együttműködve sokkal többet nyerhetnének, mint egymás legyőzésére törekedve. Erre utal a fogoly dilemmája. A nem-zéróösszegű konfliktusok több jellegzetességgel is rendelkeznek, vagyis felismerhetőek. Ahhoz, hogy be tudjuk azonosítani a nem zéró összegű vitákat, ismernünk kell, a konfliktusok milyen elemekből épülnek fel. Ha a konfliktusunkat megértjük, akkor tisztábban látunk abban is, hogy milyen eszközökkel közelítsünk a megoldása felé. A konfliktusok építőkövei a következők: Tünetek Felek és a felek függősége Érzelmek, szükségletek, Érdekek Hiedelmek, ideológiák Bővíthető javak

12 A pdf-ben olvasottak alapján összefoglalva elmondhatjuk, hogy nem zéró összegű konfliktus jellemzői a következők: bőségesen állnak rendelkezésre a bővíthető erőforrások, a felek között valamilyen függő helyzet áll fent bíznak egymásban. A szakirodalom mindezen alaptételekből kiindulva különböztet meg konstruktív és destruktív vitát (Deutch, 1996). A konstruktív vitára jellemző, hogy mind az együttes, mind az egyéni haszon maximalizálható. Következésképpen a vitában létezik egy olyan optimum, melyben a felek mindegyike jól járhat (nem zéróösszegű játszma), a javak, az erőforrások bővíthetőek. A destruktív vita, mikor az elérhető közös optimum szintje alacsony, az egyik haszna megegyezik a másik veszteségével (Deutch, 1996). A kétféle helyzet konstruktív és destruktív jellege abból adódik, hogy a vita megoldása milyen irányba indul meg: az első esetben a vita a jövőre és a közös megoldásra és a kapcsolat fenntartására irányul, a második esetben a vita a múltra koncentrál és az alapján osztja fel a korlátozott javakat és a kapcsolat minőségére kevésbé fókuszál. A csatolt fájlban összefoglalót olvashat a konstruktív és destruktív vitákról.

13 Destruktív viták A destruktív folyamatok, konfliktusok következményei igen károsak a felek kapcsolatára, a konfliktusok környezetében levő emberekre is. Az ilyen szituációk romboló következményei vázlatosan a következők: Nehezül az együttműködés Együttes végeredmény csökken Érték és érdekellentétek nőnek Közös célok háttérbe szorulnak Félreértések Nem születik megoldás Kommunikáció és a kapcsolat megszakad Nincs kölcsönös megértés Konfliktus átkerül más területre Ezeknek a negatív folyamatoknak az oka a tapasztalatok alapján a következő csoportokba osztható fel: Anarchikus társadalmi helyzet Kompetitív orientáció Belső konfliktusok Kognitív merevség Rossz megítélés, helyzetkép Önkéntelen elkötelezettségek Önmegvalósító próféciák

14 Konstruktív és destruktív viták a munka világában Természetesen a munka világában is be lehet azonosítani a konstruktív és destruktív vitákat. Destruktív viták akkor alakulhatnak ki, ha például a szereplők a korábbi konfliktusokat szőnyeg alá söpörték, így azok feldolgozatlanok maradtak, amely a felszültségeket folyamatosan és fokozatosan növeli. A szervezeti életben erre tipikus példa az elhúzódó személyi és érzelmi bázisú konfliktusok pl. a szakszervezeti tisztségviselő és a menedzsment között. Az ilyen destruktív folyamatok azért rombolják a jelen és a jövő kapcsolatait, mert a konfliktusban érintett szereplők között bizalomhiány következik be, mely egyre inkább elmélyül s mely így ellehetetleníti a kommunikációt, arról nem is beszélve, hogy a negatív érzelmi folyamatok és a bizalomhiány sokszor el is tereli a kommunikációt és a vitát a valódi tényekről. Pl. mikor irodahasználati, helységhasználati vita mögött valójában egy személyi konfliktus áll. Konstruktív vitára példa, mikor a felek valóban vitáznak egymással, céljuk az ügy tényleges megoldása, következésképpen legalább annyira bíznak egymásban, hogy tárgyalnak, a problémákat kezelni akarják és kísérletet tesznek érdekeik érvényesítésére. Az ilyen viták is konfliktusok, azonban a konfrontáció célja a valódi nem az elfedett- probléma megoldása, a felek legalább minimálisan bíznak egymásban és tudják, hogy a probléma megoldására léteznek mindenki számára megfelelő alternatívák, vagyis a javak bővíthetőek. A cél, hogy egyik oldal se érezze vesztesnek magát. Pl. a munkavállalói oldal érdekképviseletének fontos, hogy a munkavállalók számára felmutathasson valamit és a munkáltatói oldalnak is fontos, hogy a vállalat is megtalálja a számításait. Más esetben a személyi és a munkaügyi kapcsolatok nagy eséllyel megromolhatnak.

15 5. Konfliktusok a szervezetekben Konfliktusok típusai a szervezetekben Szervezeteken belüli konfliktusok esetében a konfliktusok két nagy csoportja különíthető el: munkaügyi viták és munkahelyi viták. A két dolog természetében és jogilag is különbözik egymástól. A munkahelyi konfliktus szociológiai, pszichológiai fogalom. Úgy is szokták értelmezni (Tóth, 2003), hogy az a munkavállalók, a csoportok és a személyek közötti konfliktusok, melyek alapulhatnak a csoportok /személyek versengésén, az együttműködési, együttdolgozási feltételek alakításán, az értékek különbségén, stb. A munkahelyi konfliktusok éppen ezért olyan sokfélék és sokszínűek lehetnek, mint a szélesebb értelemben vett társadalomban kialakuló konfliktusok, mivel annak főszereplői maguk az emberek vagy azok egy meghatározott csoportja. A munkahelyi konfliktusok sok esetben látensek (rejtettek, rejtve maradnak, nem nyilvánulnak meg világosan) maradnak, de ezek a konfliktusok - csakúgy, mint bármely más vita az életben- is bizonyos tünetekből ismerhetőek fel (ld. fentebb). A munkahely világában a szervezet csak úgy, mint az emberi test bizonyos szabályok, működési elvek alapján funkcionál. A szervezet életében is zavarok következhetnek be, melyeket külső események, vagy belül kialakuló problémák okozhatnak. Ezeknek a problémáknak vannak tünetei, melyet a konfliktusmenedzsment szakirodalom szokott tematizálni (ld. fentebb).

16 Szervezeten belüli konfliktushelyzetekre pár igen gyakran előforduló példát az alábbiak nyújtanak. (Benedek 1999) Emberek közötti ellenszenv. A személyes problémák függetlenül attól, hogy indokoltak vagy sem, hamar átülnek a környezetre, s fel tudnak erősödni. pl. egy rossz gesztus is óriási konfliktussá tud eszkalálódni) Verseny pozíciókért, forrásokért, elismerésért, mely sokszor a munkavállalókat és az egységeket szembe fordítja egymással. Különböző célok. Például egy vezető nem tudja elfogadtatni a szabályait a beosztottjaival, mert maga egy liberális vezető, míg a beosztottjai bürokraták. Szervezeti struktúrával összefüggő problémák. Mikor a szervezeti normák, szabályok nem tisztázottak (pl. ki kinek referál, felel), vagy átalakulóban vannak. Ezt anómiának is szokták nevezni. A másik igen gyakori eset, mikor nem tisztázott, hogy mi a feladatunk, vagy fordítva, mikor túlszabályozottság van egy szervezetben. A munkavállalók és a csoportok eltérő ambíciói. Ez akkor okoz gondot, mikor latens ambíciók összeütközésbe kerülnek mások ambícióival. Territórium sérelme. Ez az - az eset, mikor a szervezetben megszerzett biztonságot jelentő territórium sérül. Pl. új munkaidő beosztás, áthelyezés, kedvezmények szűkülése, stb.

17 A munkaügyi viták a munka világában a konfliktusok manifesztebb (nyílt) formái, melyek a munkaviszonnyal közvetve vagy közvetlenül összefüggő érdekellentét a munkavállalói és a munkaadói oldal szereplői között. A munkaügyi konfliktus a munkaviszonnyal összefüggő intézményesített konfliktus (Tóth, 2003). A munkaügyi konfliktus alapvetően a két oldal eredendő érdekkülönbségét testesíti meg. A munkaügyi viták kérdésköre, annak szabályozása az állam és a kollektív szerződés hatásköre. A nyílt munkaügyi konfliktusok, azok az esetek, mikor a felek elismerik a konfliktus létét és ennek nyíltan hangot is adnak. Például, a felek kinyilvánítják a konfliktushelyzetet, bejelentik azt. (Kovács Géza, MKDSZ) Azonban van eset, mikor a munkaügyi konfliktus nyíltan nem fogalmazódik meg, nem tör a felszínre, hanem a feszültség egyéni akciókban nyilvánul meg, pl. hiányzások vagy magas fluktuáció formájában. Az ilyen helyzetekre jellemző, hogy nehezen vagy egyáltalán nem kezelhetőek, és a két oldal között bizalomhiányos helyzetet alakít ki. Adott esetben a bizalommentes helyzet konzerválódhat, amely a konfliktus eszkalációjához (elmérgesedéséhez) is vezethet. (Tóth, 2003) A munkaügyi vitákról és kezelésének a módjairól a Munka Törvénykönyve rendelkezik.

18 Ellenőrzés Mielőtt a leckét befejezi, kérem gondolja át a következő kérdéseket Döntse el, hogy mely állítások igazak és melyek hamisak A konstruktív vita egy olyan helyzet, ahol az egyik fél mindenképpen nyer A destruktív vita egy olyan konfliktus, amely hasonlít a zéró összegű játszmákra A nem zéró összegű játszma egy olyan helyzet, amelyben az egyik fél nyereménye egyenlő a másik fél nyereményével A destruktív és konstruktív viták közötti legfőbb különbség, hogy a felek hatékonyan vagy nem hatékonyan tárgyalnak egymással Melyik a kakukktojás? A konfliktusok típusai a következők: Kommunikációs kódokkal összefüggő konfliktusok Értékkonfliktusok Strukturális konfliktusok Érdekkonfliktusok Politikai konfliktusok Válasszon ki egy konfliktus fajtát és írásban jellemezze max. 3 mondatban. Feladat: Az ikonra klikkelve olvassa el a feladatot. Kérem írjon az elsajátított fogalmak alapjáén egy 5 oldalas esetelemzést az ügyről a szövegben megadott szempontok alapján.

19 Mit nevezünk munkaügyi és munkahelyi vitának? Jelölje be a helyes választ! 1. Olyan konfliktus, mely a főnök és beosztott között alakul ki 2. Olyan konfliktus, mely alapvetően bérvitáról szól 3. Olyan konfliktus, melynek tárgya a munkaviszonnyal függ össze 4. Olyan konfliktus, melynek szereplője a szakszervezet és a munkáltató, s tárgya a munkaviszonnyal függ össze

20 Irodalom Dr. Benedek István: Az intézményvezetés négy tétele OKKER Budapest Hankiss Elemér: Társadalmi csapdák Lovas Zsuzsa: Mediáció, vagy fájdalommentes konfliktuskezelés, Múzsák, Székely György Győzelem vesztesek nélkül 3K Alapítvány Morton Deutch-Shula Schiman: A konfliktus a szociálpszichológia perspektívájában Claude Louche: Nyílt konfliktus és a csoportközi tárgyalások dinamikája in.: Politikai pszichológia, Szerk.: Lányi Gusztáv Balassi Bp ( oldal) Tóth Ferenc: A munkaügyi kapcsolatok rendszere Bp. 2003

21 Ikonok Ikonok vissza a legelejére Ugrás a tartalomjegyzékre Hallgatható médiaanyag Film média Külső forrás (pl. csatolt pdf) Külső web forrás Kérdések feladatok Fontos anyagrész

Emberi jogok és szociális munka modul

Emberi jogok és szociális munka modul Emberi jogok és szociális munka modul TÁMOP-5.5.4-09/2-C-2009-0006 Útitársak projekt Készítette: Dr. Egresi Katalin 2011. június 1 TARTALOM Tartalom A MODUL MEGVALÓSÍTÁSÁNAK ELŐFELTÉTELEI... 3 1. Előzetes

Részletesebben

MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM

MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM MAGYAR-KÍNAI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM (1157 Budapest, Kavicsos köz 2-4.) Pedagógiai Program 2

Részletesebben

SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉS MÓDSZERTANI AJÁNLÁS

SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉS MÓDSZERTANI AJÁNLÁS SZÜKSÉGLETFELMÉRÉS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉS MÓDSZERTANI AJÁNLÁS Készítette: Mártháné Megyesi Mária SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Tabán Családsegítő Közösségi Ház és Dél-alföldi Regionális Módszertani

Részletesebben

Menedzsmentszemlélet, Humán erőforrás menedzsment. Dr. Hankó Balázs. Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet

Menedzsmentszemlélet, Humán erőforrás menedzsment. Dr. Hankó Balázs. Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet Menedzsmentszemlélet, Humán erőforrás menedzsment Dr. Hankó Balázs Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet 2014. november 17. 1 Tartalom 1. Menedzsment irányzatok 2. Fogalmak

Részletesebben

FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL BIZONYLATI RENDJE Hatályos: 2013. március 1-jétől. BIZONYLATI REND A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal (továbbiakban: Hivatal) Bizonylati rendjét a számvitelről

Részletesebben

Dr. Saxné Dr. Andor Ágnes Márta. Immateriális javak a számviteli gyakorlatban

Dr. Saxné Dr. Andor Ágnes Márta. Immateriális javak a számviteli gyakorlatban Dr. Saxné Dr. Andor Ágnes Márta egyetemi tanársegéd, Budapesti Corvinus Egyetem Immateriális javak a számviteli gyakorlatban A szerző a SZAKma 2012. novemberi számában a szellemi tőkével kapcsolatos hazai

Részletesebben

Pedagógiai program. I. rész NEVELÉSI PROGRAM

Pedagógiai program. I. rész NEVELÉSI PROGRAM Pedagógiai program I. rész NEVELÉSI PROGRAM Orosháza 2015. TARTALOMJEGYZÉK I. A NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA PEDAGÓGIAI ALAPELVEI, CÉLJAI, FELADATAI, ESZKÖZEI, ELJÁRÁSAI... 4 1. A társadalmi igény és az egyéni

Részletesebben

A teljesítményértékelés és minősítés a közigazgatási szervek vezetésében

A teljesítményértékelés és minősítés a közigazgatási szervek vezetésében Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ ROP.. Programigazgatóság A teljesítményértékelés és minősítés a közigazgatási szervek vezetésében Tankönyv a köztisztviselők továbbképzéséhez

Részletesebben

Bejárható Magyarország Program Emberek, csoportok, közösség

Bejárható Magyarország Program Emberek, csoportok, közösség Bejárható Magyarország Program Emberek, csoportok, közösség Dr. Túri Viktória Sok szeretettel köszöntök mindenkit a Bejárható Magyarország Keretprogram Természetjáró szabadidő-szervező és programkoordinátor

Részletesebben

Rendezettség. Rendezettség. Tartalom. Megjegyzés

Rendezettség. Rendezettség. Tartalom. Megjegyzés Tartalom A rendezettség és két jellemző formája: a hierarchiák és a hálózatok. A világ szintjei a fizikai építőelemektől a társadalmakig. A struktúrák tervezésének és felépítésének egyszerű, moduláris

Részletesebben

Konfliktuskezelési módszerek

Konfliktuskezelési módszerek Konfliktuskezelési módszerek A tananyag alcíme Szerző: Dr. Balogh Eszter Lektor: Domschitz Mátyás Bevezető Ebben a részben áttekintést kap a ma használt legmodernebb konfliktuskezelési módszerekről, az

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK.

TÁJÉKOZTATÓ. az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK. ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK TÁJÉKOZTATÓ az Állami Számvevőszék 2012. évi szakmai tevékenységéről és beszámoló az intézmény működéséről J/l 0973 201 3. ápri lis ISSN 2063-546X T A R T A L O M 1. AZ ÁLLAMI SZÁMVEVŐSZÉK

Részletesebben

Villamos szakmai rendszerszemlélet

Villamos szakmai rendszerszemlélet Villamos szakmai rendszerszemlélet A rendszerszemlélet szükségessége és alapjai Egy 80-as évekbeli és egy mai, korszerűnek tekinthető családi- vagy társasházi lakóépületben található vezetékrendszerek

Részletesebben

Magyar Közgazdasági Társaság Baranya Megyei Szervezete: Pénzügy-politikai elıadássorozat Pécs, 2007. április 20. A KÖZPÉNZÜGYEK SZABÁLYOZÁSA

Magyar Közgazdasági Társaság Baranya Megyei Szervezete: Pénzügy-politikai elıadássorozat Pécs, 2007. április 20. A KÖZPÉNZÜGYEK SZABÁLYOZÁSA Magyar Közgazdasági Társaság Baranya Megyei Szervezete: Pénzügy-politikai elıadássorozat Pécs, 2007. április 20. A KÖZPÉNZÜGYEK SZABÁLYOZÁSA (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) Kedves Kollégák!

Részletesebben

Teljesítménymotiváció és ösztönzés

Teljesítménymotiváció és ösztönzés TELJESÍTMÉNYMOTIVÁCIÓ Általában a teljesítményünkön keresztül értékel bennünket a környezetünk és mi magunk is. Viszonyítjuk teljesítményünk mások teljesítményéhez, valamint előző teljesítményeinkhez és

Részletesebben

KÖVETKEZETESSÉG ÉS RÉSEK A KÖRNYEZETTUDATOS SZERVEZETI MAGATARTÁSBAN

KÖVETKEZETESSÉG ÉS RÉSEK A KÖRNYEZETTUDATOS SZERVEZETI MAGATARTÁSBAN BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖVETKEZETESSÉG ÉS RÉSEK A KÖRNYEZETTUDATOS SZERVEZETI MAGATARTÁSBAN PH.D. ÉRTEKEZÉS Nemcsicsné Zsóka Ágnes Budapest 2005 Nemcsicsné Zsóka Ágnes Környezetgazdaságtani és Technológiai

Részletesebben

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA 2007.

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA 2007. BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓ 2007. T A R T A L O M J E G Y Z É K I. A szociális és gyermekjóléti szolgáltatástervezés.... 2 1.1.

Részletesebben

Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium NYÍREGYHÁZA PEDAGÓGIAI PROGRAM

Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium NYÍREGYHÁZA PEDAGÓGIAI PROGRAM Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium NYÍREGYHÁZA PEDAGÓGIAI PROGRAM 2 0 1 4 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ... 4 I. NEVELÉSI PROGRAM..5 I.1 Az iskolában folyó nevelő-oktató munka pedagógiai

Részletesebben

A támogatott döntéshozatal érvényesülése az egészségügyi jog területén

A támogatott döntéshozatal érvényesülése az egészségügyi jog területén A támogatott döntéshozatal érvényesülése az egészségügyi jog területén Szántó Krisztina ( IV. évfolyam, nappali tagozat) Jogaink, így a betegjogok gyakorlásához is elengedhetetlen a cselekvőképesség megléte.

Részletesebben

Szakiskolai Fejlesztési Program II. XII. Monitoring jelentés. 2009. III. negyedév. Monitoring I. szakasz zárójelentés

Szakiskolai Fejlesztési Program II. XII. Monitoring jelentés. 2009. III. negyedév. Monitoring I. szakasz zárójelentés 3K CONSENS IRODA Szakiskolai Fejlesztési Program II. XII. Monitoring jelentés 2009. III. negyedév Monitoring I. szakasz zárójelentés 2009. október 30. Tartalom 1. Bevezetés... 4 2. A jelentés célja, hatóköre...

Részletesebben

KONCEPCIÓ a szakképzési rendszer átalakítására, a gazdasági igényekkel való összehangolására

KONCEPCIÓ a szakképzési rendszer átalakítására, a gazdasági igényekkel való összehangolására NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM Foglalkoztatáspolitikáért Felelős Államtitkárság Szakképzési és Felnőttképzési Főosztály KONCEPCIÓ a szakképzési rendszer átalakítására, a gazdasági igényekkel való összehangolására

Részletesebben

Stratégiai menedzsment

Stratégiai menedzsment Fülöp Gyula Stratégiai menedzsment Elmélet és gyakorlat Perfekt Kiadó Tartalom Bevezetés... 9 1. A stratégia lényege, stratégiai alapfogalmak... 11 1.1. Katonai gyökerek... 11 1.2. Stratégia az üzleti

Részletesebben

Pedagógiai program. Helyi tanterv. enyhe értelmi fogyatékos tanulók számára

Pedagógiai program. Helyi tanterv. enyhe értelmi fogyatékos tanulók számára Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XX. Kerületi Tankerület Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és EGYMI Pedagógiai program Helyi tanterv az enyhe értelmi fogyatékos

Részletesebben

Útmutató pályaismeretet bővítő csoportfoglalkozások megtervezéséhez és megtartásához Pályaismertető CD/DVD filmek, mint segédanyagok alkalmazásával

Útmutató pályaismeretet bővítő csoportfoglalkozások megtervezéséhez és megtartásához Pályaismertető CD/DVD filmek, mint segédanyagok alkalmazásával Harkányi Adrienne Útmutató pályaismeretet bővítő csoportfoglalkozások megtervezéséhez és megtartásához Pályaismertető CD/DVD filmek, mint segédanyagok alkalmazásával ÁLTALÁNOS BEVEZETŐ Az oktatásban dolgozó

Részletesebben

Pedagógiai Programja. A Hevesi Körzeti Általános Iskola 2004.

Pedagógiai Programja. A Hevesi Körzeti Általános Iskola 2004. A Hevesi Körzeti Általános Iskola Pedagógiai Programja A legjobb terv is csak terv, vagyis jó szándék. Elkötelezettség nélkül arra, hogy ezt végre is akarod hajtani csak ígéreteid és reményeid vannak,

Részletesebben

HÉTVÉGI HÁZI FELADAT SZABÁLYAI, ISKOLAI DOLGOZATOK

HÉTVÉGI HÁZI FELADAT SZABÁLYAI, ISKOLAI DOLGOZATOK HÉTVÉGI HÁZI FELADAT SZABÁLYAI, ISKOLAI DOLGOZATOK SZABÁLYAI AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI 1 Magyar nyelv és irodalom Írásbeli beszámoltatások Rendszeres,

Részletesebben

Általános statisztika II. Kriszt, Éva Varga, Edit Kenyeres, Erika Korpás, Attiláné Csernyák, László

Általános statisztika II. Kriszt, Éva Varga, Edit Kenyeres, Erika Korpás, Attiláné Csernyák, László Általános statisztika II Kriszt, Éva Varga, Edit Kenyeres, Erika Korpás, Attiláné Csernyák, László Általános statisztika II Kriszt, Éva Varga, Edit Kenyeres, Erika Korpás, Attiláné Csernyák, László Publication

Részletesebben

FELMÉRÉS KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEKRŐL Részteljesítés

FELMÉRÉS KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEKRŐL Részteljesítés TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0043 Helyfoglalás aktív jelenlét, aktív együttműködés FELMÉRÉS KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEKRŐL Részteljesítés Készítette: Munka-Egészség-Ügy Tanácsadó Kft Budapest, 2014 Munka-Egészség-Ügy

Részletesebben

Mentorok a gyakorlatban. Készítette: Nagy Tamás

Mentorok a gyakorlatban. Készítette: Nagy Tamás Mentorok a gyakorlatban Készítette: Nagy Tamás Mentorok a gyakorlatban A következő oldalakon az Alapítványban dolgozó mentorok munkájáról olvasható összefoglaló, hivatásukról, szerepeikről és határaikról,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június MUNKAANYAG, KÉRELMEZŐ ELSŐ INTERJÚ ÚTMUTATÓ A HU2004/IB/SO01-TL számú Egyenlő bánásmód elvének érvényesítése és az anti-diszkriminációs törvény végrehajtásának elősegítése Twinning Light projekt összesített

Részletesebben

Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény HELYI TANTERV

Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény HELYI TANTERV Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény HELYI TANTERV az enyhén értelmi fogyatékos tanulók számára 1-4. évfolyam TARTALOM A MISKOLCI ÉLTES MÁTYÁS

Részletesebben

Tantárgyi útmutató. 1. A tantárgy helye a szaki hálóban. 2. A tantárgyi program általános célja. Statisztika 1.

Tantárgyi útmutató. 1. A tantárgy helye a szaki hálóban. 2. A tantárgyi program általános célja. Statisztika 1. Tantárgyi útmutató 1. A tantárgy helye a szaki hálóban Gazdálkodási és menedzsment szakirány áttekintő tanterv Nagyításhoz kattintson a képre! Turizmus - vendéglátás szakirány áttekintő tanterv Nagyításhoz

Részletesebben

Az őrültek helye a 21. századi magyar társadalomban

Az őrültek helye a 21. századi magyar társadalomban Az őrültek helye a 21. századi magyar társadalomban Ez a címe annak a kutatási programnak, amely az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontban, Légmán Anna szociológus vezetésével mutatja be, hogyan jelennek

Részletesebben

A BESZÁMOLÁSI RENDSZER KIALAKÍTÁSA

A BESZÁMOLÁSI RENDSZER KIALAKÍTÁSA S1MORNÉ DETRE AGNES: A BESZÁMOLÁSI RENDSZER KIALAKÍTÁSA A beszámolási rendszer A statisztikai beszámolási rendszer az egyes statisztikai beszámolójelentések szervesen összefüggő rendszere, amely feltételezi

Részletesebben

A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ELEMI BESZÁMOLÓJÁNAK PÉNZÜGYI (SZABÁLYSZERŰSÉGI) ELLENŐRZÉSÉNEK MÓDSZERTANA. 2003. május 001-1

A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ELEMI BESZÁMOLÓJÁNAK PÉNZÜGYI (SZABÁLYSZERŰSÉGI) ELLENŐRZÉSÉNEK MÓDSZERTANA. 2003. május 001-1 A KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSI SZERVEK ELEMI BESZÁMOLÓJÁNAK PÉNZÜGYI (SZABÁLYSZERŰSÉGI) ELLENŐRZÉSÉNEK MÓDSZERTANA 2003. május 001-1 2. Államháztartás Központi Szintjét Ellenőrző Igazgatóság A központi költségvetési

Részletesebben

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG HATÁROZATAI

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG HATÁROZATAI 2014. október 3. 2014. 24. szám AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG HATÁROZATAI AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG HIVATALOS LAPJA TARTALOM 28/2014. (IX. 29.) AB határozat a Fővárosi Ítélőtábla Pf.20.656/2012/7. számú ítélete alaptörvény-ellenességének

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI JOG 3.

KÖZIGAZGATÁSI JOG 3. KÖZIGAZGATÁSI JOG 3. MAGYAR KÖZIGAZGATÁSI JOG Különös rész..kiadó 2008. 1 KÖZIGAZGATÁSI JOG 3. Különös Rész Szerkesztette: DR. NYITRAI PÉTER TANSZÉKVEZETŐ, EGYETEMI DOCENS Szerzők: DR. CZÉKMANN ZSOLT TANÁRSEGÉD

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL TÁJÉKOZTATÓ A PEDAGÓGIAI ASSZISZTENS BA KÉPZÉS SZAKIRÁNYAIRÓL Ez a tájékoztató segítséget nyújt a hallgatóknak, hogy mélyebben megismerjék a BA képzés három szakirányát. Az írásos anyagot a szakirányok

Részletesebben

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Tel/ Fax: 06-66/441-351 Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT Érvényes: 2014. év január hó 1. naptól Jóváhagyta:..

Részletesebben

Most akkor nincs csőd? - Mi folyik a Quaestornál?

Most akkor nincs csőd? - Mi folyik a Quaestornál? 2015.03.23. Körlevél tartalma Forrás: http://www.portfolio.hu/vallalatok/most_akkor_nincs_csod_mi_folyik_a_quaestornal.211744.h tml Most akkor nincs csőd? - Mi folyik a Quaestornál? 2015. március 23. 10:02

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BARANGOLÓ ÓVODA 2017 PÓCSMEGYER, TÁNCSICS u. 26. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Kelt: 2006. január 24. Készítette: Papp István Lőrincné Danyi Zsuzsánna óvodavezető A közoktatásról szóló többször módosított

Részletesebben

Tájékoztató a közigazgatási szakvizsga követelményrendszeréről

Tájékoztató a közigazgatási szakvizsga követelményrendszeréről Tájékoztató a közigazgatási szakvizsga követelményrendszeréről A Közigazgatási Továbbképzési Kollégium a közigazgatási szakvizsgáról szóló 35/1998. (II. 27.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 3. (1)

Részletesebben

HEFOP 3.5.1 Korszer feln ttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása. A szakképzés rendszere

HEFOP 3.5.1 Korszer feln ttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása. A szakképzés rendszere HEFOP 3.5.1 Korszer feln ttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása A szakképzés rendszere Budapest, 2008 II. A szakképzés rendszere Tanácsadó Testület elnöke: Dr. Hunyadi György Alkotószerkeszt k:

Részletesebben

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAK LEVELEZŐ TAGOZAT. mesterképzés (MA, MSc) levelező. Bölcsészettudományi Kar

TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAK LEVELEZŐ TAGOZAT. mesterképzés (MA, MSc) levelező. Bölcsészettudományi Kar Indított szakképzettségek: Képzési terület, képzési ág: Képzési ciklus: Képzési forma (tagozat): Szakért felelős kar: Képzési idő TANÁRI MESTERKÉPZÉSI SZAK LEVELEZŐ TAGOZAT angoltanár, franciatanár, latintanár,

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskola Kommunikáció Doktori Program. Domschitz Mátyás Tudáskombináló szervezeti hálózatok

Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskola Kommunikáció Doktori Program. Domschitz Mátyás Tudáskombináló szervezeti hálózatok 1 Pécsi Tudományegyetem Nyelvtudományi Doktori Iskola Kommunikáció Doktori Program Domschitz Mátyás Tudáskombináló szervezeti hálózatok Hogyan alakul át a munka világa és a vezetés a tudás-intenzív szervezetekben?

Részletesebben

MRR Útmutató a Kockázat értékeléshez és az ellenőrzési tevékenységekhez

MRR Útmutató a Kockázat értékeléshez és az ellenőrzési tevékenységekhez EUROPEAN COMMISSION DIRECTORATE-GENERAL CLIMATE ACTION Directorate A International and Climate Strategy CLIMA.A.3 Monitoring, Reporting, Verification NEM LEKTORÁLT FORDÍTÁS! (A lektorálatlan fordítást

Részletesebben

SZTENDERDIZÁLT MUNKAKÖRI LEÍRÁS JAVASLAT MUNKAKÖR-ÉRTÉKELÉSI RENDSZER JAVASLAT

SZTENDERDIZÁLT MUNKAKÖRI LEÍRÁS JAVASLAT MUNKAKÖR-ÉRTÉKELÉSI RENDSZER JAVASLAT ÁROP 1.A.2/B-2008-0014 MUNKAKÖRI LEÍRÁSOK SZTENDERDIZÁLÁSA (ÁROP 1.b) VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 8200 Veszprém, Óváros tér 9. SZTENDERDIZÁLT MUNKAKÖRI LEÍRÁS JAVASLAT MUNKAKÖR-ÉRTÉKELÉSI

Részletesebben

5. évfolyam ERKÖLCSTAN

5. évfolyam ERKÖLCSTAN 5. évf. Erkölcstan 5. évfolyam ERKÖLCSTAN Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak

Részletesebben

BÓBITA ÓVODA Pedagógiai Programja Környezeti nevelés a fenntarthatóság jegyében

BÓBITA ÓVODA Pedagógiai Programja Környezeti nevelés a fenntarthatóság jegyében BÓBITA ÓVODA Pedagógiai Programja Környezeti nevelés a fenntarthatóság jegyében 1072 Budapest, Akácfa utca 32. Telefon/fax: 06 1 321-3675 Honlap: www.bobitaovoda.hu E-mail: bobitaovi@mail.datanet.hu Az

Részletesebben

Katasztrófa elleni védelem

Katasztrófa elleni védelem - 2006 - 2 Készítette: Janik Zoltán 3 TARTALOMJEGYZÉK Bevezetés... 6 1. A katasztrófák jogszabályi megközelítése... 7 1.1. A minősített időszakok fogalma, jellemzői... 7 1.2. Az országvédelem komplex rendszere...

Részletesebben

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének javaslatai a távhőár-megállapítás témakörében

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének javaslatai a távhőár-megállapítás témakörében 1 A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének javaslatai a távhőár-megállapítás témakörében Előszó A jelen javaslat összeállításánál nem tekintettük feladatunknak, hogy elméleti és szabályozási modelleket,

Részletesebben

Az atipikus formában szervezhetı munkalehetıségek feltárása és elterjesztésének lehetıségei

Az atipikus formában szervezhetı munkalehetıségek feltárása és elterjesztésének lehetıségei KONSZENZUS BUDAPEST Az atipikus formában szervezhetı munkalehetıségek feltárása és elterjesztésének lehetıségei ATIPIKUS MUNKAHELYEK KIALAKÍTÁSÁNAK MÓDSZERTANI ALAPJAI Készült a TÁMOP 1.3.1 kiemelt projekt

Részletesebben

nevelésével kapcsolatos különféle feltételrendszereket tipizáljuk, és e feltételrendszerek

nevelésével kapcsolatos különféle feltételrendszereket tipizáljuk, és e feltételrendszerek Keszi Roland Kiss László Pál Judit Papp Gergő Autista gyermekek a mai magyar közoktatásban nevelésével kapcsolatos különféle feltételrendszereket tipizáljuk, és e feltételrendszerek feltételeit. A kutatás

Részletesebben

KIBOCSÁTÓI TÁJÉKOZTATÓ V 1.0. Tájékoztató anyag az elektronikus számlakibocsátói oldal számára

KIBOCSÁTÓI TÁJÉKOZTATÓ V 1.0. Tájékoztató anyag az elektronikus számlakibocsátói oldal számára Tájékoztató anyag az elektronikus számlakibocsátói oldal számára 2/17 Tartalomjegyzék Tájékoztató anyag az elektronikus számlakibocsátói oldal számára... 1 Tartalomjegyzék... 2 1. Dokumentum célja... 3

Részletesebben

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást!

Professor. Kisméretű sütő PT250B. Használati utasítás. Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! Professor Kisméretű sütő PT250B Használati utasítás Az első használat előtt figyelmesen olvassa el a mellékelt használati utasítást! A készüléket kizárólag otthonában, háztartásbeli célokra alkalmazza!

Részletesebben

nednim kidötö iapórue lekkegészéhen dzük a sétrégevözs nételüret

nednim kidötö iapórue lekkegészéhen dzük a sétrégevözs nételüret nednim kidötö iapórue lekkegészéhen dzük a sétrégevözs nételüret Minden ötödik európai nehézségekkel küzd a szövegértés területén AZ EU SZÖVEGÉRTÉSI KÉSZSÉGGEL FOGLALKOZÓ MAGAS SZINTŰ SZAKÉRTŐI CSOPORTJA

Részletesebben

1 Rendszer alapok. 1.1 Alapfogalmak

1 Rendszer alapok. 1.1 Alapfogalmak ÉRTÉKTEREMTŐ FOLYAM ATOK MENEDZSMENTJE II. RENDSZEREK ÉS FOLYAMATOK TARTALOMJEGYZÉK 1 Rendszer alapok 1.1 Alapfogalmak 1.2 A rendszerek csoportosítása 1.3 Rendszerek működése 1.4 Rendszerek leírása, modellezése,

Részletesebben

ERKEL FERENC Pedagógiai Program TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTERV 1-4... 3 MATEMATIKA 1-4... 63 KÖRNYEZETISMERET 1-4...

ERKEL FERENC Pedagógiai Program TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTERV 1-4... 3 MATEMATIKA 1-4... 63 KÖRNYEZETISMERET 1-4... ERKEL FERENC PEDAGÓGIAI PROGRAM IV. kötet HELYI TANTERV LOGOPÉDIAI OSZTÁLYOK 1-4. 2010. TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTERV 1-4.... 3 MATEMATIKA 1-4.... 63 KÖRNYEZETISMERET 1-4.... 112 ÉNEK-ZENE

Részletesebben

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam

ERKÖLCSTAN. 1-4. évfolyam ERKÖLCSTAN 1-4. évfolyam Az erkölcstan alapvető feladata az erkölcsi nevelés, a gyerekek közösséghez való viszonyának, értékrendjüknek, normarendszerüknek, gondolkodás- és viselkedésmódjuknak a fejlesztése,

Részletesebben

Pedagógiai Program 2015

Pedagógiai Program 2015 Pedagógiai Program 2015 Tartalom 1. Az iskola nevelési programja... 5 1.1. A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 6 1.1.1. Pedagógiai alapelveink, értékeink,

Részletesebben

Pedagógiai program. VII. kötet

Pedagógiai program. VII. kötet Fıvárosi Önkormányzat Benedek Elek Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógia és Módszertani Intézmény Egységes szerkezetbe foglalt módosított Pedagógiai program VII. kötet

Részletesebben

MŰANYAGOK FELDOLGOZÁSA

MŰANYAGOK FELDOLGOZÁSA MŰANYAGOK FELDOLGOZÁSA Ömledék homogenitásának javítási lehetőségei fröccsöntésnél és extrúziónál A reprodukálható termékminőséghez elengedhetetlen a homogén ömledék biztosítása. Színhibák elkerülése,

Részletesebben

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről

Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről Szakmai beszámoló és elemzés a békéltető testületek 2010. évi tevékenységéről Budapest, 2011. február Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet olyan nonprofit kutatóműhely, amely elsősorban alkalmazott

Részletesebben

55 344 01 0010 55 01 Adóigazgatási szakügyintéző

55 344 01 0010 55 01 Adóigazgatási szakügyintéző Pénzügyminisztérium FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS Ú T M U T A T Ó a záródolgozat elkészítéséhez és védéséhez 55 344 01 Államháztartási szakügyintéző szakképesítés 55 344 01 0010 55 01 Adóigazgatási szakügyintéző

Részletesebben

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 3 TÖRTÉNELEM ÉS ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK... 22 HON- ÉS NÉPISMERET... 38 TÁNC ÉS DRÁMA... 43

MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 3 TÖRTÉNELEM ÉS ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK... 22 HON- ÉS NÉPISMERET... 38 TÁNC ÉS DRÁMA... 43 ERKEL FERENC PEDAGÓGIAI PROGRAM V. kötet HELYI TANTERV FELSŐ TAGOZAT 5-8. 2009. TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 3 TÖRTÉNELEM ÉS ÁLLAMPOLGÁRI ISMERETEK... 22 HON- ÉS NÉPISMERET... 38 TÁNC ÉS

Részletesebben

Gondolkodási módszerek 2.5 Versengés, vagy kooperáció Stratégiai játékok (csapdák, dilemmák)

Gondolkodási módszerek 2.5 Versengés, vagy kooperáció Stratégiai játékok (csapdák, dilemmák) Gondolkodási módszerek 2.5 Versengés, vagy kooperáció Stratégiai játékok (csapdák, dilemmák) Mindennapi játékainknak, a társadalmi csapdáknak több altípusa ismert. Ezek egymástól alapvetően különböző stratégiai

Részletesebben

Püspökladányi Víziközmő Társulat. Alapszabálya. 1. A Társulat elnevezése és székhelye. 2. A Társulat célja

Püspökladányi Víziközmő Társulat. Alapszabálya. 1. A Társulat elnevezése és székhelye. 2. A Társulat célja Püspökladányi Víziközmő Társulat Alapszabálya 1. A Társulat elnevezése és székhelye 1.) A Társulat elnevezése: Püspökladányi Víziközmő Társulat 2.) A Társulat székhelye: 4150 Püspökladány, Kossuth u.26.

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2010. december 1. (03.12) (OR. en) 16555/10 Intézményközi referenciaszám: 2008/0028 (COD)

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2010. december 1. (03.12) (OR. en) 16555/10 Intézményközi referenciaszám: 2008/0028 (COD) AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2010. december 1. (03.12) (OR. en) 16555/10 Intézményközi referenciaszám: 2008/0028 (COD) DENLEG 139 AGRI 485 CODEC 1306 FELJEGYZÉS Küldi: az Állandó Képviselők Bizottsága

Részletesebben

A KESZTHELYI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KESZTHELYI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KESZTHELYI VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 Tartalom I. BEVEZETÉS... 5 II. INTÉZMÉNYI ALAPADATOK... 5 1. Az intézmény tevékenységei az érvényes hatályban lévő Alapító Okirat

Részletesebben

A középfokú szakképzésben tanulók átmenete a munka világába; a munkahelyi elvárásokra és kiválasztási folyamatra való felkészítés vizsgálata

A középfokú szakképzésben tanulók átmenete a munka világába; a munkahelyi elvárásokra és kiválasztási folyamatra való felkészítés vizsgálata A középfokú szakképzésben tanulók átmenete a munka világába; a munkahelyi elvárásokra és kiválasztási folyamatra való felkészítés vizsgálata Vámosi Tamás Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző

Részletesebben

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra...

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... iskola sorszáma Ki válaszol a kérdőívre? 1 igazgató, aki nem tankönyvfelelős 2 igazgató, aki tankönyvfelelős is 3 tankönyvfelelős, aki pedagógus 4 tankönyvfelelős, aki nem pedagógus Tankönyv-választás

Részletesebben

Htársadalmi környezet feszültségei és terhei gyakran

Htársadalmi környezet feszültségei és terhei gyakran EZREDFORDULÓ * m m. TflnuLmánvDK LOSONCZI AGNES / UTAK ES KORLATOK HZ EGES2SEGUGYBER Az egészségügy a jelentkező gazdasági, politikai, erkölcsi válságoknak szinte gyűjtőterepe. Itt sűrűsödnek azok a társadalmi

Részletesebben

GYULAI ALAPFOKÚ KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY DÜRER ALBERT ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE HELYI TANTERV 1

GYULAI ALAPFOKÚ KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY DÜRER ALBERT ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE HELYI TANTERV 1 1. félévi óraszá m 2. félévi óraszá Éves m óraszá m 1. félévi óraszám 2. félévi óraszám Éves óraszám 1. félévi óraszá 2. félévi m óraszá Éves m óraszá m 1. félévi óraszá 2. félévi m óraszá Éves m óraszá

Részletesebben

OTDK-DOLGOZAT 2015 1

OTDK-DOLGOZAT 2015 1 OTDK-DOLGOZAT 2015 1 Környezeti vezetői számvitel alkalmazhatóságának kérdései a szarvasmarha tenyésztés területén, kiemelten az önköltségszámításban Questions of applicability of environmental management

Részletesebben

ÖNKÖLTSÉG-SZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT

ÖNKÖLTSÉG-SZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA 2014. Dunaújváros 2. kiadás 0. módosítás 2(21) oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa 49-2013/2014.(2014.04.01.) számú határozatával 2014.04.01. napján fogadta el. Hatályos:2014.április

Részletesebben

A BOGYISZLÓI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA BOGYISZLÓI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A BOGYISZLÓI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA BOGYISZLÓI ÁLTALÁNOS ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA BOGYISZLÓI ÁLTALÁNOS ISKOLA Tartalom BEKÖSZÖNŐ... 4 I.AZ ISKOLA NEVELÉSI PROGRAMJA... 5 1. A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai... 5 Pedagógiai alapelveink...

Részletesebben

2004. évi CXV. törvény. a lakásszövetkezetekrıl

2004. évi CXV. törvény. a lakásszövetkezetekrıl 2004. évi CXV. törvény a lakásszövetkezetekrıl Az Országgyőlés az önkéntes társuláson alapuló lakásszövetkezetek önállósága, a lakásszövetkezetek létesítése és biztonságos fenntartása, szabályszerő és

Részletesebben

BMEEOUVAI01 segédlet a BME Építőmérnöki Kar hallgatói részére. Az építész- és az építőmérnök képzés szerkezeti és tartalmi fejlesztése

BMEEOUVAI01 segédlet a BME Építőmérnöki Kar hallgatói részére. Az építész- és az építőmérnök képzés szerkezeti és tartalmi fejlesztése EURÓPAI UNIÓ STRUKTURÁLIS ALAPOK Az építész- és az építőmérnök képzés szerkezeti és tartalmi fejlesztése HEFOP/2004/3.3.1/0001.01 I N F R A S T R U K T Ú R A L É T E S Í T M É N Y E K K I V I T E L E Z

Részletesebben

Az óvodapedagógus és tanító ideát szolgáló gyakorlati képzés fő jellemzőinek meghatározása, alapelvek

Az óvodapedagógus és tanító ideát szolgáló gyakorlati képzés fő jellemzőinek meghatározása, alapelvek Az óvodapedagógus és tanító ideát szolgáló gyakorlati képzés fő jellemzőinek meghatározása, alapelvek Sontráné dr. Bartus Franciska VÁZLAT: 1. Bevezetés 2. A gyakorlati képzés törvényi háttere, meghatározó

Részletesebben

Az egészséges táplálkozás és a fizikai tevékenység ösztönzése

Az egészséges táplálkozás és a fizikai tevékenység ösztönzése C 250 E/93 P6_TA(2007)0019 Az egészséges táplálkozás és a fizikai tevékenység ösztönzése Az Európai Parlament állásfoglalása az egészséges táplálkozás és a fizikai tevékenység ösztönzéséről; a túlsúly,

Részletesebben

A Büntetés-végrehajtási Szervezet. Közalkalmazotti. Kollektív Szerz dése

A Büntetés-végrehajtási Szervezet. Közalkalmazotti. Kollektív Szerz dése Tervezet a munkáltatói oldal véleményét nem tartalmazza! A Büntetés-végrehajtási Szervezet özalkalmazotti ollektív Szerz dése A közalkalmazottak jogviszonyát szabályozó ollektív Szerz dés létrejött a Büntetés-végrehajtás

Részletesebben

Használati útmutató analóg karórához Cal. 1N00, Cal. VJ32, Cal. VJ33 Cal. VX3K, Cal. VX32, Cal. VX42, Cal. VX50, Cal. VX51, Cal.

Használati útmutató analóg karórához Cal. 1N00, Cal. VJ32, Cal. VJ33 Cal. VX3K, Cal. VX32, Cal. VX42, Cal. VX50, Cal. VX51, Cal. Használati útmutató analóg karórához Cal. 1N00, Cal. VJ32, Cal. VJ33 Cal. VX3K, Cal. VX32, Cal. VX42, Cal. VX50, Cal. VX51, Cal. VX82 - M 2 6 Y Ön mostantól egy PULSAR analóg, kvarc-szerkezetű karóra boldog

Részletesebben

Mit gondolnak a vállalatvezetők az üzleti kapcsolatok értékéről?

Mit gondolnak a vállalatvezetők az üzleti kapcsolatok értékéről? Mit gondolnak a vállalatvezetők az üzleti kapcsolatok értékéről? MANDJÁK Tibor Marketing professzor, Bordeaux École de Management valamint Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem 680,

Részletesebben

Felhasználói leírás v1.0

Felhasználói leírás v1.0 1 Felhasználói leírás v1.0 A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: v1.0 Készült: 2013.március 27. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 Tarifálás... 4 2.1 Navigáció

Részletesebben

TANULMÁNY A BÍRÓSÁGOK KÖZÉRDEKŐ ADATOK KÖZLÉSÉNEK GYAKORLATÁVAL KAPCSOLATBAN VÉGZETT KUTATÁSRÓL

TANULMÁNY A BÍRÓSÁGOK KÖZÉRDEKŐ ADATOK KÖZLÉSÉNEK GYAKORLATÁVAL KAPCSOLATBAN VÉGZETT KUTATÁSRÓL TANULMÁNY A BÍRÓSÁGOK KÖZÉRDEKŐ ADATOK KÖZLÉSÉNEK GYAKORLATÁVAL KAPCSOLATBAN VÉGZETT KUTATÁSRÓL TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...3 A BÍRÓI HATALOM ÁTLÁTHATÓSÁGA...3 A NYILVÁNOSSÁG ALAPELVE...5 SAJTÓNYILVÁNOSSÁG

Részletesebben

2011. évi CXCIX. törvény. a közszolgálati tisztviselőkről

2011. évi CXCIX. törvény. a közszolgálati tisztviselőkről 2011. évi CXCIX. törvény a közszolgálati tisztviselőkről Az erős, de az indokoltnál nem nagyobb, a változásokhoz gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni képes - a nemzeti érdekeket előtérbe helyező - állam

Részletesebben

Munkaügyi hírlevél. 1. Általános tapasztalatok

Munkaügyi hírlevél. 1. Általános tapasztalatok Munkaügyi hírlevél Jelen hírlevelünkben a személy- és vagyonvédelmi (vagyonőri) tevékenységet érintő 2010. június 22. - július 16. között lefolytatott munkaügyi célvizsgálat tanulságos tapasztalatait ismertetjük

Részletesebben

O L V A S Á S S Z O C I O L Ó G I A

O L V A S Á S S Z O C I O L Ó G I A Házi dolgozat K É S Z Í T E T T E : Sándor Judit DE-TTK Informatikus-könyvtáros szak I. évfolyam - 2 félév 2004. május 15. Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 1 A KULTÚRA SZEREPE... 2 MŐVELİDÉSKUTATÁS,

Részletesebben

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE

AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA. Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE HU HU HU AZ EURÓPAI KÖZÖSSÉGEK BIZOTTSÁGA Brüsszel, 16.7.2008 COM(2008) 399 végleges 2008/0151 (COD) Javaslat: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS IRÁNYELVE az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához

ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához ÚTMUTATÓ A LEADER Helyi Vidékfejlesztési Stratégia 2013.évi felülvizsgálatához VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 2013. MÁRCIUS TARTALOM 1. Bevezető 2. A HVS célja és szükségszerűsége 2. A HACS szerepe a döntéshozatalban

Részletesebben

Településfejlesztési füzetek 25. Települési tervezés, útmutató a településfejlesztési program készítéséhez

Településfejlesztési füzetek 25. Települési tervezés, útmutató a településfejlesztési program készítéséhez Településfejlesztési füzetek 25. Települési tervezés, útmutató a településfejlesztési program készítéséhez 1 Belügyminisztérium Településfejlesztési Iroda Magyar Közigazgatási Intézet Az alapozó tanulmány

Részletesebben

Kísérletek. 2010.10.17. Készítette: Kiss Anett

Kísérletek. 2010.10.17. Készítette: Kiss Anett Kísérletek A kísérlet ebben a fejezetben úgy jelenik meg, mint a tudományos megfigyelés egyik módja, ahol a társadalomtudósok igyekeznek jelenségeket megérteni, általánosításokhoz jutni. A kísérlet lényege:

Részletesebben

Az építési műszaki ellenőr képzés a gyakorló szakemberek szemével

Az építési műszaki ellenőr képzés a gyakorló szakemberek szemével Az építési műszaki ellenőr képzés a gyakorló szakemberek szemével Az építési műszaki ellenőrzés területének, ezen belül elsősorban a képzési rendszernek a kutatására az EU finanszírozású Leonardo da Vinci

Részletesebben

VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS ALAPJAI

VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS ALAPJAI VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS ALAPJAI 1 Tartalom 1. Az egyéni vállalkozói tevékenység... 3 2. Egyéni vállalkozók bejelentési és nyilvántartási kötelezettsége... 6 3. Egyéni cég alapítása... 8 4. A közkereseti (kkt.)

Részletesebben

Templomdombi Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM

Templomdombi Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM Templomdombi Általános Iskola PEDAGÓGIAI PROGRAM SZENTENDRE 2013 Tartalom 1. AZ ISKOLA NEVELÉSI PROGRAMJA... 3 1.1 A nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai, feladatai, eszközei, eljárásai...

Részletesebben

Látássérült emberek elemi és foglalkozási rehabilitációja

Látássérült emberek elemi és foglalkozási rehabilitációja Dávid Andrea Dr. Gadó Márta Csákvári Judit Látássérült emberek elemi és foglalkozási rehabilitációja Útmutató látássérült emberek rehabilitációjával foglalkozó szakemberek számára Dávid Andrea Dr. Gadó

Részletesebben

A BIOMEDIKÁLIS MODELL - MEDIKALIZÁCIÓ. - Modernitás és gyógyítás - 1. A biomedikális modell

A BIOMEDIKÁLIS MODELL - MEDIKALIZÁCIÓ. - Modernitás és gyógyítás - 1. A biomedikális modell A BIOMEDIKÁLIS MODELL - MEDIKALIZÁCIÓ - Modernitás és gyógyítás - 1. A biomedikális modell A hagyományos egészségmodell kb. a 19. századig uralja az egészségügyet, ezt követően az egészség új tudományos

Részletesebben

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK JEL ÉS ÉPÍTÉSZET Az építészetszemioitika helye az építészénél és a jelekkel foglalkozó tudományok között VOIGT VILMOS A szemiotika sokféleképpen osztja fel a maga kutatási területeit.

Részletesebben

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com

Code of Conduct. Magatartási Kódex Bertelsmann. www.ethics.bertelsmann.com Code of Conduct Magatartási Kódex Bertelsmann Tartalom Tartalom 1 A Bertelsmann Igazgatóságának közleménye a 04 Magatartási kódex jelentőségéről 2 Elvek 2.1 Általános követelmények 2.1.1 A törvény betartása

Részletesebben

VASS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HELYI TANTERVE

VASS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HELYI TANTERVE VASS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HELYI TANTERVE 2013. Tartalomjegyzék: 2. A VASS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HELYI TANTERVE... 3 2.1. A választott kerettanterv... 3 2.1.1. Iskolánk helyi tanterve az emberi erőforrások

Részletesebben