A helyes választás. és működés-ellenőrzés érdekében. mutatja a szelep nyitottságát. egyenként az egyszerű üzembehelyezés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A helyes választás. és működés-ellenőrzés érdekében. mutatja a szelep nyitottságát. egyenként az egyszerű üzembehelyezés"

Átírás

1 Szabályozó szelepek

2 A helyes választás Hosszú élettartam - Kiválóan korrózióálló Hawle bevonat (GSK). - Számos alkatrész rozsdamentes acélból készül. Az egyedülálló kivitelezésű, speciális szelepülék megakadályozza a gyors kopást, és lehetővé teszi a pontos beszabályozást. Maximális biztonság - Egyszerű, jól bevált technológia. - Legkiválóbb svájci minőség. - Hozzáértő tanácsadás és támogatás a kiválasztásnál. - Számos nemzetközi engedély. - Precíz szabályozás. Egyszerű kezelés - A skálával ellátott optikai helyzetkijelzés mutatja a szelep nyitottságát. - Mindig két nyomásmérővel a nyomásérték vizuális ellenőrzéséhez. - A vezérlőszelep szerszám nélkül, kézzel beszabályozható. Kis karbantartási költség - Az optimális áramlási geometria csökkenti a kopást és maximális átfolyást tesz lehetővé. - Az integrált szennyfogók garantálják a zavartalan működést. - Minden vezérlőköri vezeték lezárható egyenként az egyszerű üzembehelyezés és működés-ellenőrzés érdekében. - A saját közeg alkalmazásából adódóan nincs szükség segédenergiára. 272 Minden ábra, műszaki adat tájékoztató jellegű, a változtatás jogát fenntartjuk!

3 Áttekintés HAWIDO Szabályozószelepek beépítési hossza DN 1 1/ L (mm) Kivitel Típus Változatok Nyomáscsökkentő szelepek Nr. 15xx - Elektromosan vezérelt. - Két nyomásfokozathoz. - Motorosan vezérelt. A kimenő nyomás szabályozása a beállított értékre. Nyomástartó- és nyomásleeresztő szelepek Nr. 14xx - Elektromosan vezérelt. - Úszó-vezérléssel. - Visszaáramlásgátlóval. A bemenő nyomás szabályozása a beállított értékre. Vízszint szabályozóés Nyit/Zár szelepek Nr. 16xx Nr. 17xx - Úszó-vezérléssel. - Progresszív szabályozással. A tározóban/tartályban érzékelt vízállásnak megfelelően nyit és zár a szelep. Vízhozam szabályozó és biztonsági szelepek Nr. 13xx - Visszaáramlásgátlóval. - Integrált nyomáscsökkentővel. - Úszó-vezérléssel. A változó üzemi nyomástól függetlenül szabályozza a beállított vízhozamot. Állítható blendék Lehetővé teszi egy meghatározott átfolyási érték kézi rögzítését. Névleges átmérők: 40/50/65/80/100/125/150/200/250/300/400 Nyomásfokozatok: PN 10 / PN 16 / PN 25 Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft. H-2000 Szentendre Tel.: info@hawle.hu Dobogókői út 5. Fax:

4 Áttekintés Nyomáscsökkentő szelep Nyomásszabályozó szelep bemeneti nyomásellenőrzéssel Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep úszó vezérléssel 1500 Nyomáscsökkentő szelep 1502 Nyomásszabályozó szelep bemeneti nyomásellenőrzéssel 1400 Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep 1406 Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep úszó vezérléssel 1501 Nyomáscsökkentő szelep visszacsapó funkcióval 1505 Nyomásszabályozó szelep bemeneti nyomásellenőrzéssel és visszacsapó funkcióval 1401 Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep visszacsapó funkcióval 1405 Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep idegen vezérléshez Nyomáscsökkentő szelep elektromos vezérléssel Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep elektromos vezérléssel 1503 Nyomáscsökkentő szelep elektromos vezérléssel 1403 Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep elektromos vezérléssel 1593 Elektromosan vezérelt nyomáscsökkentő szelep két nyomásfokozathoz 1515 Nyomáscsökkentő szelep motorosan vezérelt vezérlőszeleppel 274 Minden ábra, műszaki adat tájékoztató jellegű, a változtatás jogát fenntartjuk!

5 Áttekintés Vízszintszabályozó és nyit/zár szelep 1600 Nyit/zár szelep úszóvezérléssel Vízhozamszabályozó vagy vízhozamkorlátozó szelep 1300 Vízhozamszabályozó vagy 1707 Visszaáramlást gátló szelep vízhozamkorlátozó szelep 1301 Vízhozamszabályozó vagy vízhozamkorlátozó szelep visszacspó funkcióval 1601 Úszószelep progresszív vezérlőszeleppel Speciális szelepek 1709 Biztonsági szelep csőtörés ellen 1302 Vízhozamszabályozó vagy vízhozamkorlátozó szelep nyomáscsökkentéssel Kiegészítők 1699 PE védő cső 1981 Elektromos vezérlés 1090 Karimák közé építhető szűkítő blende 1306 Vízhozamszabályozó vagy vízhozamkorlátozó szelep külön úszóvezérléssel Vízszintszabályozó és nyit/zár Vízhozamszabályozó vagy víz- Speciális szelepek elektromos szelep elektromos vezésléssel hozamkorlátozó szelep elektrovezérléssel mos vezérléssel 1303 Vízhozamszabályozó vagy 1603 Nyit/zár szelep elektromos vízhozamkorlátozó szelep elektroúszóvezérléssel mos vezérléssel 1703 Nyit/zár szelep elektromos vezérléssel 1705 Szivattyúvédő szelep 1708 Biztonsági szelep csőtörés ellen 1795 Nyit/zár szelep elektromos vezérléssel (fokozatos működés) Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft. H-2000 Szentendre Dobogókői út 5. Tel.: Fax:

6 Nyomáscsökkentő szelep Típus Kapcsolás 1500 Nyomáscsökkentő szelep : Állandó kimenő nyomásra szabályozza a bemeneti nyomást Elektromosan vezérelt nyomáscsökkentő szelep (Nyomáscsökkentő szelep elektromos nyit/zár funkcióval) : Állandó kimenő nyomásra szabályozza a bemeneti nyomást, működtetés elektromosan vezérelhető elektromágneses szeleppel. A mágnesszelep alapértelmezésben árammentes állapotában zárja a szelepet, egyéb működés kérésre Elektromosan vezérelt nyomáscsökkentő szelep 2 nyomásfokozathoz : Állandó kimenő nyomásra szabályozza a bemeneti nyomást. A szelepen két üzemelési nyomásfokozat állítható be két vezérlőszelep segítségével. Az üzemelési nyomásfokozatok közötti átkapcsolás mágnesszeleppel történik Nyomáscsökkentő szelep motorosan vezérelt vezérlőszeleppel 3 4 M 6 : Állandó kimeneti nyomásra szabályozza a bemeneti nyomást. Elektromos vezérléssel (nem tartozik a szállítás terjedelméhez) beállítható a kimeneti nyomás A 7B 8 2A 2B 2C DS p 1 p 2 1 L 276 Minden ábra, műszaki adat tájékoztató jellegű, a változtatás jogát fenntartjuk!

7 Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep Típus Funkció Kapcsolás 1400 Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep A szelep - a vízhozamingadozástól függetlenül - automatikusan állandó értéken tartja a beállított bemeneti nyomást úgy, hogy a hálózati túlnyomást megakadályozza. Gyorsan nyit, de lassan zár, hogy a nyomáslökések kialakulását megakadályozza Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep elektromos vezérléssel Elektromos nyit/zár funkcióval kiegészített nyomástartó és nyomásleeresztő szelep Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep idegen vezérléshez : A szelep idegen vezetékben történő nyomásnövekedés esetén gyorsan nyit, és a beállított kimeneti nyomásra lassan zár, hogy a nyomáslökések kialakulását megakadályozza Nyomástartó és nyomásleeresztő szelep úszó vezérléssel tartály feltöltéséhez Vízszintről vezérelt nyit/zár funkcióval kiegészített nyomástartó és nyomásleeresztő szelep. Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft. H-2000 Szentendre Tel.: info@hawle.hu Dobogókői út 5. Fax:

8 Vízszint szabályozó és nyit/zár szelepek Típus Funkció Kapcsolás 1600 Nyit/zár szelep úszóvezérléssel A szelep a tartályban a vízállást mechanikusan/hidraulikusan szabályozza egy úszó vezérlő szeleppel, és egy úszóval Úszószelep progresszív vezérlőszeleppel A nyit/zár szelep mechanikusan/hidraulikusan centiméterre pontosan szabályozza a vízállást egy medencében Nyit/zár szelep elektromos úszóvezérléssel : A nyit/zár szelep a maximális és minimális vízállást szabályozza egy medencében egy mágneses szelep segítségével, ami az együtt leszállított úszó szenzorokra reagál. Áram nélkül zárt. A vezérlést opcionálisan lehet hozzá rendelni Nyit/zár szelep elektromos vezérléssel (fokozatos működés) A nyit/zár szelep a mágnesszelepek vezérlése szerint lépésben nyit és zár, így a szelep fokozatos nyitását és zárását teszi lehetővé az átfolyás vagy vízállás szabályozásához 278 Minden ábra, műszaki adat tájékoztató jellegű, a változtatás jogát fenntartjuk!

9 Vízhozamszabályozó vagy -hozamkorlátozó szelepek Típus Funkció Kapcsolás 1300 Vízhozamszabályozó vagy -hozamkorlátozó szelep A szelep pusztán hidraulikus működéssel egy előre meghatározott átfolyást garantál, és például oltótartalékok biztosítására szolgál az elsődleges hálózatban Karimák közé építhető szűkítő blende Típus Funkció Kapcsolás 1090 Karimák közé építhető szűkítő blende A szűkítő blendét két karima közé kell beépíteni, és kézzel a kívánt átfolyási mennyiségre kell állítani, majd rögzíteni. Mennyiségkorlátozásra vagy nagy nyomáskülönbség esetén a szelepek kavitáció elleni védelmére szolgál. Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft. H-2000 Szentendre Tel.: info@hawle.hu Dobogókői út 5. Fax:

10 Beépítési ajánlások Megnevezés 1 Tolózár A szelepek megfelelő működése rendszeres karbantartással biztosítható. A szelep előtt és után elhelyezett tolózárak lehetővé teszik a szelep kiszakaszolását a karbantartás időtartamára. 2 Szennyszűrő A szennyszűrő biztosítja a szelep működőképességét, védi a szelepet (elsősorban a vezérlőkört) az esetleges szennyeződésektől. 3 Szelep 4 Légtelenítő A szelepek környezetében levegő kiválása várható, ami problémákat okozhat a hálózat üzemeltetése során, ezért javasoljuk légtelenítő szelep beépítését. 5 Leeresztő csap A leeresztő csap segítségével vízteleníthetjük a szelepet a karbantartás idejére, a beszabályozás során csökkenthetjük a kifolyási oldalon a nyomást, lehetővé válik vízminta vétele. 2 By-Pass beépítési ajánlás a folyamatos üzem mellett elvégezhető karbantartáshoz 1 Ez az elrendezés ajánlott olyan esetekben, amikor nem fogadható el a vízszolgáltatás szüneteltetése. A karbantartás időpontját a kisebb fogyasztású időszakokra időzítve lehetővé válik kisebb méretű szabályozó szelep beépítése. Pl. a DN 100 főszelep (1) megkerülhető DN 50-es by-pass vezetékkel és szeleppel (2). A by-pass szelep védelmére szennyszűrő beépítése szükséges. 280 Minden ábra, műszaki adat tájékoztató jellegű, a változtatás jogát fenntartjuk!

11 DOROT szabályozószelepek Vezérlési funkciók Kézi működtetésű nyit-zár szelep Elektromos vezérlésű szelep Nyomáscsökkentő szelep Nyomástartó/nyomás-leeresztő szelep Gyors működésű biztonsági szelep Hidraulikus távműködtetésű szelep Hidraulikus visszaáramlásgátló szelep Vízhozam-szabályozó szelep Túláramlás-gátló szelep Progresszív vízszintszabályozó szelep Differenciál vízszintszabályozó szelep Hidrosztatikus vízszintszabályozó szelep Szivattyúvédő szelep Lengésvédelmi szelep DOROT Biztonsági szelep csőtörés ellen - Egyéb funkciók, illetve funkció kombinációk kérésre! A kép illusztráció, a szelepek formája funkciótól, kiviteltől, felszereltségtől függően eltérő! Típus és méretválaszték mm DOROT M EL PR PS QR RC CV FR FE FL FL/DI Csatlakozás Menet Menet Karima Karima Karima Karima Menet Anyag Öv. Bronz Öv. Göv. Göv. Bronz Bronz Coll 20 ¾ ¼ 40 1 ½ ½ AL BC RE Hawle Szerelvénygyártó és Forgalmazó Kft. H-2000 Szentendre Tel.: info@hawle.hu Dobogókői út 5. Fax:

12

Szerelési közdarab. Nr. 9810

Szerelési közdarab. Nr. 9810 Szerelési közdarab Nr. 9810 Konstrukciós jellemzők Karimás idom, amely lehetővé teszi a csőrendszerek hosszanti irányú távolságának kompenzálását Egyszerű össze- és szétszerelés A rudak végig menetesek,

Részletesebben

Combi-T E2 tolózár 4340E2. Karimás T-idom integrált E2-tolózárral rövid beépítési hossz, egál és szűkített

Combi-T E2 tolózár 4340E2. Karimás T-idom integrált E2-tolózárral rövid beépítési hossz, egál és szűkített Combi-T E2 tolózár Rend.szám Közeg PN 4340E2 víz, nem agresszív szennyvíz, más közeghez kérésre! Karimás T-idom integrált E2-tolózárral rövid beépítési hossz, egál és szűkített 16 Méret / 1 65 80 100 150

Részletesebben

Megfúrókészülék. Nr. 5800 Megfúrókészülék. nyomás alatti csövek megfúrásához. Használható öntöttvas, acél, azbesztcement és műanyag csövekhez.

Megfúrókészülék. Nr. 5800 Megfúrókészülék. nyomás alatti csövek megfúrásához. Használható öntöttvas, acél, azbesztcement és műanyag csövekhez. Megfúrókészülék Nr. 5800 Megfúrókészülék nyomás alatti csövek megfúrásához Használható öntöttvas, acél, azbesztcement és műanyag csövekhez. Nyomásalatti megfúráskor a forgácsot megfelelő leágazáson keresztül

Részletesebben

tolózár a világon az első egybeöntött házzal készült puhazárású tolózár. Ezzel az egyedülálló konstrukcióval az elzárószerkezet rendkívül masszív.

tolózár a világon az első egybeöntött házzal készült puhazárású tolózár. Ezzel az egyedülálló konstrukcióval az elzárószerkezet rendkívül masszív. Karimás tolózár Rend. szám Beépítési hossz Közeg PN 4000A 4700A rövid EN 558-1 GR 14 ivóvíz Méret / DN 50 65 80 0 125 150 200 250 300 hosszú EN 558-1 GR 15 tolózár a világon az első egybeöntött házzal

Részletesebben

Nyomásveszteség diagram

Nyomásveszteség diagram Nyomásveszteség diagram E-tolózár műszaki adatok Nyomásvesztesé rp (mbar) HAWLE tolózár DN -00 (zeta 0.0*) HAWLE tolózár DN 0- (zeta 0.0*) átfolyás sebesség v (m/s) *... Zeta = veszteségtényező teljesen

Részletesebben

Megfúró- és javítóbilincsek

Megfúró- és javítóbilincsek Univerzális megfúróbilincs, vakbilincs Rend.szám 3500 acél, öntöttvas csőre 3502 a.c. csőre 3510 acél, öntöttvas csőre 3512 a.c. csőre Kivitel univerzális megfúróbilincs menetes csatlakozással univerzális

Részletesebben

Csapózárak, visszacsapószelepek

Csapózárak, visszacsapószelepek Csapózárak, visszacsapószelepek Csapózár kétszeresen excentrikus csapágyazással Termékleírás EN 593 szerint Nr. 9881 Beépítési méretek EN 558-1 szerint (Series 14) Karimás csatlakozás EN 1092-2 szerint

Részletesebben

Alkalmazás A gépgyártásban, a fűtés-, szellőzés- és klímatechnikában sokoldalúan felhasználható állítószelepek. DN 15 150 PN 16 40-196 +450 C

Alkalmazás A gépgyártásban, a fűtés-, szellőzés- és klímatechnikában sokoldalúan felhasználható állítószelepek. DN 15 150 PN 16 40-196 +450 C Típussorozat 240 Villamos állítószelepek Típus 3241/3374; Átmeneti szelep Típus 3241 Villamos állítószelepek Típus 3244/3374; Háromjáratú szelep Típus 3244 Alkalmazás A gépgyártásban, a fűtés-, szellőzés-

Részletesebben

Segédenergia nélküli hőmérséklet-szabályozók Hőmérséklet-szabályozó Típus 9 Nyomáskiegyenlített 1) háromjáratú szeleppel Karimás csatlakozás

Segédenergia nélküli hőmérséklet-szabályozók Hőmérséklet-szabályozó Típus 9 Nyomáskiegyenlített 1) háromjáratú szeleppel Karimás csatlakozás Segédenergia nélküli hőmérséklet-szabályozók Hőmérséklet-szabályozó Típus 9 Nyomáskiegyenlített 1) háromjáratú szeleppel Karimás csatlakozás Alkalmazás Hőmérséklet-szabályozó keverő- vagy elosztószeleppel,

Részletesebben

DR16 EVS. Szabályozó szelepek Motoros pillangó szelep

DR16 EVS. Szabályozó szelepek Motoros pillangó szelep DR16 EVS Szabályozó szelepek Motoros pillangó szelep IMI TA / Szabályozó szelepek / DR16 EVS DR16 EVS Épületgépészeti és ipari rendszerekben szabályozásra és elzárásra. Egyaránt alkalmazható melegvizes

Részletesebben

V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep

V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep V2000 Design Thera Design Sorozat - TRV Szelep EXTRA MINŐSÉGŰ KIVITEL DESIGN RADIÁTOROKHOZ TERMÉK LEÍRÁS Sarok Jobb tér sarok Egyenes Bal tér sarok Kialakítás A design termosztatikus radiátor szeleptest

Részletesebben

Tűzcsapok h8. Nr. 5081 h8 Földfeletti tűzcsap, kitörésbiztos KTB, 2B. Konstrukciós jellemzők: Csőtakarás, méter 1,00 1,25 1,50 2B 100 (16 bar kérésre)

Tűzcsapok h8. Nr. 5081 h8 Földfeletti tűzcsap, kitörésbiztos KTB, 2B. Konstrukciós jellemzők: Csőtakarás, méter 1,00 1,25 1,50 2B 100 (16 bar kérésre) Tűzcsapok h8 Rendelési szám 5081 Csatlakozás DN Névleges nyomás 2B 80 10 bar Csőtakarás, méter 1,00 1,25 1,50 2B 100 (16 bar kérésre) Nr. 5081 h8 Földfeletti tűzcsap, kitörésbiztos KTB, 2B Konstrukciós

Részletesebben

Segédenergia nélküli nyomásszabályozó. Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23

Segédenergia nélküli nyomásszabályozó. Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23 Segédenergia nélküli nyomásszabályozó Univerzális nyomáscsökkentő Típus 41-23 Alkalmazás Nyomásszabályozók 5 mbar... 28 bar alapjelre Szelepek DN 15...100 névleges átmérővel Névleges nyomás PN 16 40 Folyadékokra,

Részletesebben

V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep

V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep V2480 - Verafix Design Thera Design Sorozat - Torlószelep EXTRA MINŐSÉGŰ KIVITEL DESIGN RADIÁTOROKHOZ TERMÉK LEÍRÁS Sarok Jobb tér sarok Egyenes Bal tér sarok Kialakítás A Verafix design torlószelep részei:

Részletesebben

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz

Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz U Telepítési leírás Hidraulikus, csuklókaros ajtóbehúzókhoz 3022AW, 3023AW, 5012AD, 5012AW, 5022AD, 5022AW, 5023AD, 5023AW, 5033AD, 5033AW, 5034AW, 5044AW, 5044BW, 5045AW, 7022AD, 7022AW, 7023AD, 7023AW,

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VF 2 2 utú szelep, karima VF 3 3 járatú szelep, karima

Ülékes szelepek (PN 16) VF 2 2 utú szelep, karima VF 3 3 járatú szelep, karima Ülékes szelepek (PN 16) VF 2 2 utú szelep, karima VF 3 3 járatú szelep, karima Leírás VF 2 VF 3 A VF 2 és a VF 3 szelep minőségi és költséghatékony megoldást nyújt a legtöbb víz és hűtött víz alkalmazás

Részletesebben

Visszaöblítő dobszűrő S

Visszaöblítő dobszűrő S HU Visszaöblítő dobszűrő S A közeg tisztaságának új definiciója Szűrőrendszereink védik a: Visszaöblítő dobszűrő S hűtővíz folyóvíz tengervíz lerakódás- és salakanyag eltávolítás emulziók lemezes hőcserélőket

Részletesebben

BWT E1 ¾ -1 (DN 20-25)

BWT E1 ¾ -1 (DN 20-25) Beépítési és használati útmutató HU E1 HWS DIN/DVGW-által bevizsgált E1 HWS DIN/DVGW-tanusítvánnyal BWT E1 ¾ -1 (DN 20-25) EHF Egykaros szűrő / HWS Háztartási vízkezelő tartalmazza az elektromos szűrőcsere

Részletesebben

AVT hőmérséklet szabályozó biztonsági STM / VG(F) hőmérséklet figyelővel (PN25)

AVT hőmérséklet szabályozó biztonsági STM / VG(F) hőmérséklet figyelővel (PN25) Adatlap AVT hőmérséklet szabályozó biztonsági STM / VG(F) hőmérséklet figyelővel (PN25) Leírás A szabályozó emelkedő hőmérsékletre zár. A szabályozók: - Típusteszteltek az EN 14597 szerint és védenek a

Részletesebben

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ és elõremenõ ágba

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ és elõremenõ ágba Adatlap Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ és elõremenõ ágba Leírás Az AVQ egy segédenergia nélküli térfogatáram szabályozó elsõsorban távfûtõ rendszerek számára. A szabályozó

Részletesebben

UP S 25-125 UP S 25-1 20 UPS 25-40 B UPS 32-60 UP S 32-50 UPS 32-40 UPS 32-30 UP S 32-20. 0,2 0,3 0,4 0,6 0,8 1,0 2,0 4,0 6,0 8,0Q [m³/h]

UP S 25-125 UP S 25-1 20 UPS 25-40 B UPS 32-60 UP S 32-50 UPS 32-40 UPS 32-30 UP S 32-20. 0,2 0,3 0,4 0,6 0,8 1,0 2,0 4,0 6,0 8,0Q [m³/h] p [kpa] 100 0 60 H [m] 10,0,0 6,0 UP S 25-1 20 UP S 25-125 UPS 40 4,0 UPS 25-60 UPS 25-50 UPS 25-0 UP S 32-0 (F ) UPS 25-40 UPS 32-60 20 2,0 UPS 25-30 UP S 32-50 UPS 32-40 UPS 40-50 F UP S 40-0 F 10 6

Részletesebben

Visszaöblítő dobszűrő

Visszaöblítő dobszűrő HU Visszaöblítő dobszűrő A közeg tisztaságának új definíciója Szűrőrendszereink védik a: Visszaöblítő dobszűrő hűtővíz folyóvíz tengervíz lerakódás- és salakanyagleválasztás emulziók lemezes hőcserélőket

Részletesebben

KÖVETELMÉNYEK SZENNYVÍZ NYOMÓVEZETÉKEK ÉPÍTÉSÉNÉL

KÖVETELMÉNYEK SZENNYVÍZ NYOMÓVEZETÉKEK ÉPÍTÉSÉNÉL KÖVETELMÉNYEK SZENNYVÍZ NYOMÓVEZETÉKEK ÉPÍTÉSÉNÉL SOPRONI VÍZMŐ ZRT. Sopron, 2013. 04. - 1 Tartalomjegyzék 1. VEZETÉKEK 1.1. Csıvezetékek anyagai 1.2. Alkalmazott csıkötések 1.3. Idomok 1.4. Szerelvények

Részletesebben

A közegtisztaság új definíciója. Automatikus tisztítás

A közegtisztaság új definíciója. Automatikus tisztítás HU Szűrőautomata A közegtisztaság új definíciója Szűrőrendszereink védik a: A szűrőautomata hűtővíz folyóvíz lemezes hőcserélőket fúvókákat tengervíz lerakódás- és salakanyageltávolítás emulziók technológiai

Részletesebben

BAH- típusú fúvócsalád katalógusa Érvényes: 2007/IX. hótól

BAH- típusú fúvócsalád katalógusa Érvényes: 2007/IX. hótól BAH- típusú fúvócsalád katalógusa Érvényes: 2007/IX. hótól BAH- sorozat legnagyobb előnyei: 1. Egyszerű kivitel 2. Alacsony ár 3. Kis telepítési felület igény 4. Egyszerű karbantartás 5. Könnyű kezelhetőség

Részletesebben

WILO-STAR-E 25/1-3, E 30/1-3

WILO-STAR-E 25/1-3, E 30/1-3 WILO-STAR-E 25/1-3, E 30/1-3 Beépítési és üzemeltetési utasítás 2035785/0104 EK. azonossági nyilatkozat Ezennel kijelentjük, hogy az agregát a megkívánt alanti feltételeknek megfelel: EK-Gépirányelvek:

Részletesebben

Nyit/Zár (ON/OFF) zónaszelepek AMZ 112, AMZ 113

Nyit/Zár (ON/OFF) zónaszelepek AMZ 112, AMZ 113 Adatlap Nyit/Zár (ON/OFF) zónaszelepek AMZ 112, AMZ 113 Leírás Jellemzők: A pillanatnyi szeleppozíció kijelzése; LED jelzi az elfordulás irányát; Kézi szelepállítási mód nem oldható tengelykapcsolóval;

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Leírás A szelepek kialakítása olyan, hogy kombinálhatók az AMV(E) 335, AMV(E) 435 vagy az AMV(E) 438 SU szelepmozgató

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Kombitároló Logalux P750 S Szakemberek számára Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa el. 6 720 648 507 (2001/03) HU Tartalomjegyzék 1 Általános tudnivalók.........................................

Részletesebben

Honeywell VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS TARTALOMJEGYZÉK UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK GÉPKÖNYV

Honeywell VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS TARTALOMJEGYZÉK UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK GÉPKÖNYV UNIVERZÁLIS GÁZSZELEPEK VE4000 SOROZAT A OSZTÁLYÚ GÁZSZELEPEK ALKALMAZÁS GÉPKÖNYV Az A osztályú gázszelepek gáznemű, nem szilárd halmazállapotú anyagok kapcsolására és szabályozására használhatók, gázzal

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Leírás A VRG szelepek minőségi, költséghatékony megoldást adnak a legtöbb víz és hűtött víz alkalmazás esetén.

Részletesebben

UNI-S66 típusú gömbcsapok

UNI-S66 típusú gömbcsapok UNI-S66 típusú gömbcsapok ALKALMAZÁS Háromrészes gömbcsap teljes (FB) és szűkített (RB) átömlési keresztmetszettel. Egyszerű szerelhetőség, helytakarékos megoldások, 30%-os felszerelési idő megtakarítás!

Részletesebben

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel

Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Ülékes szelepek (PN 16) VRG 2 2-utú szelep, külső menettel VRG 3 3-utú szelep, külső menettel Leírás A VRG szelepek minőségi, költséghatékony megoldást adnak a legtöbb víz és hűtött víz alkalmazás esetén.

Részletesebben

NETTÓ ÁRLISTA H-9/10-2 H-9/10-1 H-9/10-EF H-9/10-AN. Plasson elektrofitting karmantyú D PN SDR LISTAÁR. BTR PE gömbcsap PN SDR LISTAÁR

NETTÓ ÁRLISTA H-9/10-2 H-9/10-1 H-9/10-EF H-9/10-AN. Plasson elektrofitting karmantyú D PN SDR LISTAÁR. BTR PE gömbcsap PN SDR LISTAÁR ÉRVÉNYES: 2015. FEBRUÁR 20-TÓL VISSZAVONÁSIG H-9/10-EF Plasson elektrofitting karmantyú D PN SDR Elektrofitting karmantyú 20 16 SDR11 760 Elektrofitting karmantyú 32 16 SDR11 840 Elektrofitting karmantyú

Részletesebben

Karimás csőidomok. Nr. 8500 Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16

Karimás csőidomok. Nr. 8500 Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16 Karimás csőidomok Nr. 8500 Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Gömbgrafitos öntöttvasból, epoxi-porbevonattal Karima méretezés: EN 1092-2 (DIN 28605) szerint Alapkivitel megfúrása DIN 2501 szerint

Részletesebben

Indirekt fűtésű, szögletes álló melegvíz tároló SD 100 BC. Szerelési és használati Útmutató

Indirekt fűtésű, szögletes álló melegvíz tároló SD 100 BC. Szerelési és használati Útmutató Indirekt fűtésű, szögletes álló melegvíz tároló SD 100 BC SAUNIER DUVAL Szerelési és használati Útmutató Forgalmazó: Saunier Duval Magyarország Rt 1238. Budapest, Helsinki út 120. Tel: 283-0553, 283-0556

Részletesebben

PolluCom M Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mőszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2. Fontos tudnivalók

PolluCom M Beépítési és üzemeltetési utasítás. 1. Mőszaki adatok. Szállítási terjedelem. Tartalom. 2. Fontos tudnivalók A PolluCom M kompakt hımennyiségmérı a vízzel mint energiahordozó közeggel mőködı főtési rendszerek energiafogyasztásának mérésére szolgál. Ez a beépítési és üzemeltetési utasítás a PolluCom M kompakt

Részletesebben

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ vagy elõremenõ ágba

Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ vagy elõremenõ ágba Adatlap Térfogatáram szabályozó (PN 25) AVQ - beépítés a visszatérõ vagy elõremenõ ágba Leírás Az AVQ egy segédenergia nélküli térfogatáram-szabályozó elsősorban távfűtő rendszerek számára. A szabályozó

Részletesebben

1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40

1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40 s 4 213 VI60.. VI60..L VI60..T CVTIX TM 1-utú nyit / zár és 2-utú váltó golyóscsapok motoros mozgatókkal, PN40 belső menetes csatlakozással VI60.. VI60..L VI60..T UNS C35330 (DZR) Réz golyóscsap szelep

Részletesebben

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6%

Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Szelencés Standard manométerek Osztály pontosság 1,6% Nem agresszív gáz és folyékony halmazállapotú, nem kristályosodó, alacsony viszkozítású közegek mérésére Nullapont beállítási lehetőség! A ház anyaga:

Részletesebben

Beavatkozószervek 2006.05.10.

Beavatkozószervek 2006.05.10. Beavatkozószervek 2006.05.10. 1 Beavatkozószervek beavatkozószervek feladatuk: az irányítórendszertől (szabályzó egységtől) érkező parancsok végrehajtása, a beavatkozás megvalósítása a technológiai folyamaton

Részletesebben

SV60 Biztonsági szelep

SV60 Biztonsági szelep 1 / 7 oldal TI-S13-27 CH Issue 9 Cert. No. LRQ 0963008 ISO 9001 SV60 Biztonsági szelep Megnevezés Az SV60 teljes emelkedésű rugóterheléses biztonsági szelep, gőzre, ipari inert gázokra és folyadékokra

Részletesebben

54 582 01 0000 00 00 Épületgépész technikus Épületgépész technikus 31 582 09 0010 31 01 Energiahasznosító berendezés szerelője

54 582 01 0000 00 00 Épületgépész technikus Épületgépész technikus 31 582 09 0010 31 01 Energiahasznosító berendezés szerelője A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Reflex - szakértelem és megbízhatóság

Reflex - szakértelem és megbízhatóság Termékkatalógus 2008 Reflex - szakértelem és megbízhatóság A REFLEX márka Európa és világszerte vezető szerepéről ismert a fűtési, hűtési és ivóvíz-ellátási nyomásszabályozási technológiák gyártásában.

Részletesebben

Adatlap. Leírás / Alkalmazás

Adatlap. Leírás / Alkalmazás Adatlap Szelepmozgatók 3-pont és arányos szabályozáshoz AMV(E) 413, AMV(E) 613, 633 - biztonsági funkcióval AMV(E) 410, AMV(E) 610 - biztonsági funkció nélkül eírás / Alkalmazás AMV 410, 413 AMV(-H) 610,

Részletesebben

CSAPOK FÜZETE. Közössegi, vandalbiztos, viztakarekos, higienikus, nagy igenybevetelre tervezett.

CSAPOK FÜZETE. Közössegi, vandalbiztos, viztakarekos, higienikus, nagy igenybevetelre tervezett. Kft CSAPOK FÜZETE Közössegi, vandalbiztos, viztakarekos, higienikus, nagy igenybevetelre tervezett. 2045 Törökbálint, TT Ipartelep. Tel: (1) 371-3000 (20) 381-3000 Fax: (1) 371-3009 posta@gyurma.hu www.gyurma.hu

Részletesebben

Gyártmányválaszték 8.5 kiadás. Előkészítés 2012-2013

Gyártmányválaszték 8.5 kiadás. Előkészítés 2012-2013 Gyártmányválaszték 8.5 kiadás Előkészítés 1-1 Tartalomjegyzék 1 > Mozgatás okkal > Vezérlés okkal > Előkészítés okkal 4 > Csatlakozás okkal 5 > Vákuum > Előkészítés MC sorozat: Moduláris FRL levegő-előkészítő

Részletesebben

Flamco Fill Compact. Termékadatok. Felhasználási cél. 3.1. Áttekintés

Flamco Fill Compact. Termékadatok. Felhasználási cél. 3.1. Áttekintés Flamco Fill Compact Termékadatok Felhasználási cél Az automatikus főtési utántöltı szerelvény a max. 90 C-os főtıvíz-hımérséklető főtıkörökben való használatra alkalmas. A DIN EN 1717 szabvány szerint

Részletesebben

Elektropneumatika. 3. előadás

Elektropneumatika. 3. előadás 3. előadás Tartalom: Az elektropneumatikus vezérlés Az elektropneumatikus a rendszer elemei: hálózati tápegység, elektromechanikus kapcsoló elemek: relék, szelepek, szenzorok. Automatizálástechnika EP

Részletesebben

TANK- és SILO KATALÓGUS

TANK- és SILO KATALÓGUS TANK- és SILO KATALÓGUS A Takács Kft. 2045 Törökbálint Tópark utca 9. www.atakacskft.hu atakacskft@atakacskft.hu 0623/418-308 Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 08:00-17:00 Szombat: 08:00-12:00 ERŐS ALKATRÉSZEK

Részletesebben

Szabályozószelepek. VL 2 egyutú szelep; VL 3 kétutú szelep VL 2 VL 3. A VL 2 és a VL 3 szelepek minőségi és Legfontosabb adatok:

Szabályozószelepek. VL 2 egyutú szelep; VL 3 kétutú szelep VL 2 VL 3. A VL 2 és a VL 3 szelepek minőségi és Legfontosabb adatok: Ülékes Ülékes szelepek szelepek ( VL ( 2 3 6) ( 6) 6) VL 2 Ülékes VL VL 2-utú 2 szelepek 2-utú szelep, szelep, karima ( 6) karima VL VL 2 -utú 3-utú szelep, karima VL 3 VL 3-utú 3 3-utú szelep, szelep,

Részletesebben

CORONA MWI TÖBBSUGARAS VÍZMÉRŐ NEDVESENFUTÓ

CORONA MWI TÖBBSUGARAS VÍZMÉRŐ NEDVESENFUTÓ CORONA MWI ALKALMAZÁSI TERÜLET A CORONA MWI többsugaras, nedvesenfutó aknás vízmérő, amely ötvözi a jól bevált többsugaras technológia előnyeit a távleolvasás kínálta lehetőségekkel - akár utólagosan,

Részletesebben

Nyomáskiegyenlített térfogatáram-szabályozó és motoros szelep AB-QM DN 10-250

Nyomáskiegyenlített térfogatáram-szabályozó és motoros szelep AB-QM DN 10-250 Adatlap Nyomáskiegyenlített térfogatáram-szabályozó és motoros szelep AB-QM DN 10-250 A szelepmozgatóval felszerelt AB-QM egy teljes autoritású szabályozó, automatikus beszabályozó, és térfogatáram -szabályozó

Részletesebben

Szelepmozgató AME 335

Szelepmozgató AME 335 AME 5 11-1 KIVITEL AME 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AME 5 szelepmozgató a VRB, VRG, VF és VL típusú két- és háromjáratú szelepeknél használható max. DN 80 átmérőig. A szelepmozgató rendelkezik néhány

Részletesebben

Jelátalakítók vagy érzékelők beépített kiértékelő elektronikával. Túlterhelésálló és hosszú időn át stabil a kerámia mérőcellának köszönhetően.

Jelátalakítók vagy érzékelők beépített kiértékelő elektronikával. Túlterhelésálló és hosszú időn át stabil a kerámia mérőcellának köszönhetően. Jelátalakítók vagy érzékelők beépített kiértékelő elektronikával. Túlterhelésálló és hosszú időn át stabil a kerámia mérőcellának köszönhetően. Mérési tartomány 600 barig. Opcionális adapterekkel választható

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS t Köszönjük, hogy termékünket választotta, és a bizalmát cégünk iránt. A használati utasítás az optimális használathoz szükséges információkat tartalmazza, ezért olvassa

Részletesebben

Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal

Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal Szabályozó szelepek CV216 RGA, CV316 RGA Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás őmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE Fűtési és hűtési

Részletesebben

MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001

MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001 MOTOROS FORGÓKEFÉS CSIZMAMOSÓ BK09028000001 1. ábra BK09028.DOC 8/2 2005. 11. 23. A berendezés főbb részei (1. ábra): 1. Lábrácsozat 1 db 2. Állítható láb 4 db 3. Alsó burkolat 1 db 4. Alsó kefe 1 db 5.

Részletesebben

2-járatú karimás szelep PN 6

2-járatú karimás szelep PN 6 4 310 2-járatú karimás szelep PN 6 VVF21... Szürke vasöntvény szeleptest EN-GJL-250 DN 25...100 k vs 1.9...160 m 3 /h Felszerelhető SQX... elektromos szelepállítóval, vagy SKD...-, SKB...- és SKC...-elektrohidraulikus

Részletesebben

FREKVENCIAVÁLTÓS ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐS SZIVATTYÚVEZÉRLŐK

FREKVENCIAVÁLTÓS ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐS SZIVATTYÚVEZÉRLŐK SZIVATTYÚ VEZÉRLÉS FREKVENCIAVÁLTÓS ÁRAMLÁSÉRZÉKELŐS SZIVATTYÚVEZÉRLŐK SIRIO és SIRIO Entry inverter H (m) SIRIO 3 LE -ig 2200 W -ig SIRIO ENTRY 2 LE -ig 1500 W -ig Nyomás / áramlás diagram A SIRIO család

Részletesebben

Szabályozószelepek. VF 2 egyutú szelep; VF 3 kétutú szelep

Szabályozószelepek. VF 2 egyutú szelep; VF 3 kétutú szelep Adatlap Ülékes Adatlap Adatlap Ülékes szelepek szelepek (PN 16) (PN 16) VF Ülékes 2 2 utú szelep, karima Ülékes VF szelepek 2 2 utú szelep, szelepek (PN (PN 16) karima 16) VF 32 VF VF 32 járatú 3 utú 3

Részletesebben

Hidraulika. 5. előadás

Hidraulika. 5. előadás Hidraulika 5. előadás Automatizálás technika alapjai Hidraulika I. előadás Farkas Zsolt BME GT3 2014 1 Hidraulikus energiaátvitel 1. Előnyök kisméretű elemek alkalmazásával nagy erők átvitele, azaz a teljesítménysűrűség

Részletesebben

ZILMET TARTÁLY KATALÓGUS 2009. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

ZILMET TARTÁLY KATALÓGUS 2009. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com ZILMET TARTÁLY KATALÓGUS 2009 ZILMET zárt tágulási tartályok szolár rendszerekbe Biztonságos működés, hosszú élettartam A tágulási tartálynak biztosítania kell, hogy a szolár rendszer biztonságosan működjön

Részletesebben

(11) Lajstromszám: E 005 387 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA. (54) Eljárás és berendezés víz sótalanítására nyomásesés-kiegyenlítéssel

(11) Lajstromszám: E 005 387 (13) T2 EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA. (54) Eljárás és berendezés víz sótalanítására nyomásesés-kiegyenlítéssel !HU00000387T2! (19) HU (11) Lajstromszám: E 00 387 (13) T2 MAGYAR KÖZTÁRSASÁG Magyar Szabadalmi Hivatal EURÓPAI SZABADALOM SZÖVEGÉNEK FORDÍTÁSA (21) Magyar ügyszám: E 03 810387 (22) A bejelentés napja:

Részletesebben

TERMÉK KATALÓGUS. Mechanikai szűrők. Ipari szűrők. Vízlágyítók. Vastalanítók. Aktívszén szűrők. RO készülékek. UV csírátlanítók. Adagoló szivattyúk

TERMÉK KATALÓGUS. Mechanikai szűrők. Ipari szűrők. Vízlágyítók. Vastalanítók. Aktívszén szűrők. RO készülékek. UV csírátlanítók. Adagoló szivattyúk Mechanikai szűrők Ipari szűrők Vízlágyítók Vastalanítók Aktívszén szűrők TERMÉK KATALÓGUS RO készülékek UV csírátlanítók Adagoló szivattyúk 8041 Csór Felsőtabán u. 4/c. Tel./Fax.: 22/599-518 Mobil: 06-30-517-0652

Részletesebben

Segédenergia nélküli hômérséklet-szabályozó Típussorozat 43

Segédenergia nélküli hômérséklet-szabályozó Típussorozat 43 Segédenergia nélküli hômérséklet-szabályozó Típussorozat PN 6... PN Class 0 DN... DN 0 DN... DN G... G NPT... NPT... 00 C... 0 F Kiadás 6 június Áttekintés T 0 HU Segédenergia nélküli hômérséklet-szabályozó

Részletesebben

DR16 EVS. Motoros pillangó szelep ENGINEERING ADVANTAGE

DR16 EVS. Motoros pillangó szelep ENGINEERING ADVANTAGE Szabályozó szelepek DR16 EVS Motoros pillangó szelep Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE Épületgépészeti és ipari rendszerekben szabályozásra

Részletesebben

R 1-25 50 5 1,5-40 0,1-0,3 2 25 - + 200 C

R 1-25 50 5 1,5-40 0,1-0,3 2 25 - + 200 C HU JET S szűrő A közeg tisztaságának új definíciója Szűrőrendszereink védik a: A JET S szűrő hűtővíz folyóvíz lemezes hőcserélőket fúvókákat tengervíz lerakódás- és salakanyageltávolítás emulzió technológiai

Részletesebben

Lefejtő haszna lati utasí ta s VRR12L/VRR24L VRR12L-OS/VRR24L-OS

Lefejtő haszna lati utasí ta s VRR12L/VRR24L VRR12L-OS/VRR24L-OS Lefejtő haszna lati utasí ta s VRR12L/VRR24L VRR12L-OS/VRR24L-OS Jelen használati utasítás nem teljes. Kérjük, az ábrák értelmezéséhez használják a készülékhez mellékelt angol nyelvű használati utasítást

Részletesebben

OPTIKAI KIJELZŐ BILLENŐLAMELLÁS SZINTJELZŐ SZINTMÉRŐK

OPTIKAI KIJELZŐ BILLENŐLAMELLÁS SZINTJELZŐ SZINTMÉRŐK OPTIKAI KIJELZŐ BILLENŐLAMELLÁS SZINTJELZŐ SZINTMÉRŐK M I N D I G A F E L NIVOFLIP BILLENŐLAMELLÁS (BYPASS) SZINTJELZŐK JELLEMZÔK ALKALMAZÁSOK Távolról is jól látható optikai kijelzés 500-5500 mm csonktávolság

Részletesebben

Nemcsak más, hanem jobb! MdA. mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET

Nemcsak más, hanem jobb! MdA. mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET Nemcsak más, hanem jobb! MdA mágneses dinamikus finomiszapleválasztó TERVEZÉSI SEGÉDLET Rólunk A Industria-Technik egy épületgépészeti-, energiatechnikai- és környezetvédelmi mérnöki irodából jött létre.

Részletesebben

AVK PILLANGÓSZELEP PN 10 VAGY PN 16 75/10

AVK PILLANGÓSZELEP PN 10 VAGY PN 16 75/10 AVK PILLANGÓSZELEP PN 10 VAGY PN 16 75/10 Szendvics típus Beépítési méret ISO 5752 szerint rövid, 20-as alapsorozat (BS 5155 szendvics tip. rövid, DIN 3202-K1) Karimacsatlakozás ISO 7005-2 (BS EN 1092-2

Részletesebben

11. Technológiai szelepek

11. Technológiai szelepek 11. Technológiai szelepek Technológiai csővezeték-rendszer és elemei A technológia szelepek és a technológiai csővezeték-rendszer témakörében egy kicsit vonatkoztassunk el a szűkebb értelemben vett pneumatikus

Részletesebben

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gázüzemű kondenzációs kazán 404-628 kw

VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gázüzemű kondenzációs kazán 404-628 kw VIESMANN VITOCROSSAL 200 Gázüzemű kondenzációs kazán 404-628 kw Műszaki adatlap A rendelési számokat és az árakat lásd az árjegyzékben VITOCROSSAL 200 Típus: CT2 Gázüzemű kondenzációs kazán H és S földgázhoz

Részletesebben

Termosztatikus szabályzószelep (PN 25) AVT / VG - külsõ menetes AVT / VGF - peremes

Termosztatikus szabályzószelep (PN 25) AVT / VG - külsõ menetes AVT / VGF - peremes Termosztatikus szabályzószelep (PN 25) AVT / VG - külsõ menetes AVT / VGF - peremes Leírás AVT / VG Az AVT / VG(F) szabályozó egy segédenergia nélkül mûködõ, arányos, hõmérséklet szabályozó, amelyet elsõsorban

Részletesebben

Prémium kategóriás szerelvények + rendszerek Cocon Q szabályozó szelep Szerelvény fűtési- és hűtési rendszerek beszabályozásához és szabályozásához

Prémium kategóriás szerelvények + rendszerek Cocon Q szabályozó szelep Szerelvény fűtési- és hűtési rendszerek beszabályozásához és szabályozásához Prémium kategóriás szerelvények + rendszerek Cocon Q szabályozó szelep Szerelvény fűtési- és hűtési rendszerek beszabályozásához és szabályozásához Termékismertető MADE IN G E R M A N Y Cocon Q szabályozó

Részletesebben

6 720 614 356-00.1R. Indirekt fűtésű melegvíz tároló ST 65 E. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 641 201 (2009/09) HU

6 720 614 356-00.1R. Indirekt fűtésű melegvíz tároló ST 65 E. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára 6 720 641 201 (2009/09) HU 6 720 614 356-00.1R Indirekt fűtésű melegvíz tároló ST 65 E. Szerelési és karbantartási utasítás szakemberek számára HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata.............................

Részletesebben

Visszacsapó szelepek és lábszelepek

Visszacsapó szelepek és lábszelepek Visszacsapó szelepek és lábszelepek Golyós visszacsapó szelep Alkalmazási terület Nyersvizek, csurgalék és csapadék vizek, szennyvizek és más egyéb nagy viszkozitású folyadékoknál Technikai adatok Menetes

Részletesebben

Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16

Karimás csőidomok. Nr Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Üzemi nyomás max. PN 16 Nr. 8500 Kétkarimás idom FF-idom EN 545 (DIN 28614) Karima méretezés: EN 1092-2 (DIN 28605) szerint Alapkivitel megfúrása DIN 2501 szerint PN 10 Karimás csőidomok L DN 50 65 80 100 125 150 *200 *250 *300

Részletesebben

Külső menetes háromjáratú szelep, PN 16

Külső menetes háromjáratú szelep, PN 16 OEM Külső menetes háromjáratú szelep, PN 6 VXG48... Szürkeöntvény ház: EN-GJL-250 NÁ 20...NÁ 40 k vs 6,3...20 m 3 /h Külső menetes csatlakozás (G B) lapos tömítéssel (ISO 228- szerint) Menetes csatlakozó

Részletesebben

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek!

Az útmutató biztonsági előírásai betartandók! A felszerelés helyiségének meg kell felelnie a szellőzési igényeknek! Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő Therm 6000 O WRD14/18-2 G... hu Beszerelés és használati utasítás Szerelés előtt olvassa el a szerelési útmutatót! Üzembehelyezés előtt olvassa el a kezelési utasítást!

Részletesebben

Szerelvények térfogatáram-, nyomásés hõmérséklet beszabályozására

Szerelvények térfogatáram-, nyomásés hõmérséklet beszabályozására Szerelvények térfogatáram-, nyomásés hõmérséklet beszabályozására Hycocon V beszabályozó szelepek Hycocon A strangelzáró szelepek Termék kvs Csom. egység Termékszám Megjegyzés Hycocon V beszabályozó szelepek

Részletesebben

HIDRAULIKUS BONTÓKALAPÁCSOK SB TÍPUSCSALÁD. Erős ház, innovatív szerszámvezető rendszer és figyelemreméltó hidraulika rendszer

HIDRAULIKUS BONTÓKALAPÁCSOK SB TÍPUSCSALÁD. Erős ház, innovatív szerszámvezető rendszer és figyelemreméltó hidraulika rendszer HIDRAULIKUS BONTÓKALAPÁCSOK SB TÍPUSCSALÁD Erős ház, innovatív szerszámvezető rendszer és figyelemreméltó hidraulika rendszer Folytonos és megbízható termelékenység 50 éve mutattuk be az innovatív hidraulikus

Részletesebben

2-járatú karimás szelep PN 16

2-járatú karimás szelep PN 16 4 40 2-járatú karimás szelep PN 6 VVF4... Szürke vasöntvény szeleptest EN-GJL-250 DN 50...50 k vs 9...00 m /h Felszerelhető SQX... elektromos szelepállítóval vagy SKD...-, SKB...- és SKC...- elektrohidraulikus

Részletesebben

SABIANA JANUS. Hűtő-fűtő termoventilátorok gépkönyv és kezelési utasítás. SABIANA JANUS hűtő- fűtő termoventilátorok

SABIANA JANUS. Hűtő-fűtő termoventilátorok gépkönyv és kezelési utasítás. SABIANA JANUS hűtő- fűtő termoventilátorok SABIANA JANUS Hűtő-fűtő termoventilátorok gépkönyv és kezelési utasítás RENDELTETÉS A KÉSZÜLÉK INSTALLÁLÁSA ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A KEZELÉSI UTASÍTÁST. A légkondicionáló olyan készülék, amelyet

Részletesebben

Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435

Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435 Szelepmozgató motorok arányos vezérléshez AME 435 Leírás szelepkarakterisztika beállítási lehetőség; az áramlási karakterisztikát változtatni lehet lineárisról logaritmikusra és fordítva. a nyomaték-kapcsolóval

Részletesebben

Euromag MUT indukciós áramlásmérő MC608 jelfeldolgozóval

Euromag MUT indukciós áramlásmérő MC608 jelfeldolgozóval Euromag MUT indukciós áramlásmérő MC608 jelfeldolgozóval K ezelési útmutató 6.0 és frisebb verziókhoz! 1. Előzetes információk Az indukciós áramlásmérőt alkotó fő alkatrészek: A a mérőcső (sensor) kerül

Részletesebben

Nyit/Zár (ON/OFF) zónaszelepek - (PN 16) AMZ 112, AMZ 113

Nyit/Zár (ON/OFF) zónaszelepek - (PN 16) AMZ 112, AMZ 113 Adatlap Nyit/Zár (ON/OFF) zónaszelepek - (PN 16) AMZ 112, AMZ 113 eírás AMZ 112/2 átmeneti szelep 15-32 AMZ 112/2 átmeneti szelep 40-50 AMZ 113/3 átmeneti szelep Az AMZ 112 és AMZ 113 típusú Nyit/Zár (ON/OFF)

Részletesebben

182 Önfelszívó szivattyúk 185 Öntöttvas önfelszívó szivattyúk 186 Önfelszívó szivattyú tenger vízhez 187 Centrifugál szivattyúk 195 Speciális

182 Önfelszívó szivattyúk 185 Öntöttvas önfelszívó szivattyúk 186 Önfelszívó szivattyú tenger vízhez 187 Centrifugál szivattyúk 195 Speciális S Z I V A T T Y Ú K 182 Önfelszívó szivattyúk 185 Öntöttvas önfelszívó szivattyúk 186 Önfelszívó szivattyú tenger vízhez 187 Centrifugál szivattyúk 195 Speciális centrifugál szivattyúk tengervízhez 198

Részletesebben

Exclusive Green. Kondenzációs / Fali gázkazánok. Környezetbarát kondenzációs fali gázkazánok kombi és fûtõ kivitelben. Háztartási készülékek

Exclusive Green. Kondenzációs / Fali gázkazánok. Környezetbarát kondenzációs fali gázkazánok kombi és fûtõ kivitelben. Háztartási készülékek Exclusive Green Környezetbarát kondenzációs fali gázkazánok kombi és fûtõ kivitelben Kondenzációs / Fali gázkazánok Háztartási készülékek Exclusive Green: A kondenzáció A Beretta bemutatja az új Exclusive

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás 7 747 00 099 03/2004 HU Szakemberek számára Szerelési és karbantartási utasítás Logalux L35 200 tároló melegvíz termelő A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ez a termék szerkezetét

Részletesebben

CV206/216 GG, CV306/316 GG

CV206/216 GG, CV306/316 GG Szabályozó szelepek CV206/216 GG, CV306/316 GG Szabályozó szelepek elektromos meghajtókkal Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás őmérséklet-szabályozás ENGINEERING ADVANTAGE Fűtési és hűtési

Részletesebben

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek

HERZ-TS-90-H. HERZ Armatúra Hungária Kft. Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás. Termosztátszelep alsórészek. Speciális kivitelek Termosztátszelep alsórészek Normblatt 7723/7724/7728 7758/7759 2002. feb. kiadás Speciális kivitelek R = R 1/2" G = G 3/4" Módosítás joga a technikai fejlődés függvényében fenntartva. HERZ Armatúra Hungária

Részletesebben

Táj. elj. eredm._forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás_kombinált csatornamosó-szívó célgép beszerzése

Táj. elj. eredm._forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás_kombinált csatornamosó-szívó célgép beszerzése Táj. elj. eredm._forrás-4 Szennyvíz-Közmű Önkormányzati Társulás_kombinált csatornamosó-szívó célgép beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/57 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol

Szerelési és karbantartási utasítás Logasol Szolár szivattyús egység termikus szolár rendszerekhez 77700689.00-.SD 6 70 80 596 (0/0) HU Szerelési és karbantartási utasítás Logasol KS005, KS005E, KS00, KS00E, KS00, KS050 Szerelés és karbantartás

Részletesebben

0,1 MM FELBONTÁS SZINTTÁVADÓK MAGNETOSTRIKCIÓS SZINTTÁVADÓK

0,1 MM FELBONTÁS SZINTTÁVADÓK MAGNETOSTRIKCIÓS SZINTTÁVADÓK 0,1 MM FELBONTÁS SZINTTÁVADÓK MAGNETOSTRIKCIÓS SZINTTÁVADÓK M I N D I G A F NIVOTRA CK M A GN ET O S T RI KC I Ó S S Z I NTTÁ V A D Ó K JELLEMZŐK ALKALMAZÁSOK Jövedéki törvény szerinti elszámolási mérés

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Vendi-Hungária Kft VÍZFÜRDİS MELEGENTARTÓK G 070, G 071, G 271, G 072, G 073 TÍPUSVÁLASZTÉK: Importálja és forgalmazza:

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Vendi-Hungária Kft VÍZFÜRDİS MELEGENTARTÓK G 070, G 071, G 271, G 072, G 073 TÍPUSVÁLASZTÉK: Importálja és forgalmazza: HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VÍZFÜRDİS MELEGENTARTÓK TÍPUSVÁLASZTÉK: G 070, G 071, G 271, G 072, G 073 Importálja és forgalmazza: Vendi-Hungária Kft Vendéglátóipari és kereskedelmi gépek, berendezések, eszközök

Részletesebben

HIDRAULIKUS CSATLAKOZÓ és TARTÓELEMEK

HIDRAULIKUS CSATLAKOZÓ és TARTÓELEMEK HIDRAULIKUS CSATLAKOZÓ és TARTÓELEMEK Csatlakozó- és tartóelemek A csatlakozóelemek fontos tartozékok a szivattyú és a kimeneti csövezet közötti állítható hidraulikus csatlakozásának kialakításához. Ez

Részletesebben

Légbeszívó és légtelenítő szelep. Légbeszívó és légtelenítő szelep DN 1" kis levegő mennyiséghez DN 2" / DN 50

Légbeszívó és légtelenítő szelep. Légbeszívó és légtelenítő szelep DN 1 kis levegő mennyiséghez DN 2 / DN 50 Rend. szám Kivitel Közeg 987 1" standard hideg víz 987 standard hideg víz 9874 50 karimacsatlakozással, gömbgrafitos öntvény hideg víz 1" kis levegő mennyiséghez Üzemi tartomány, PN 0,1 PN PN 0,8 PN 1

Részletesebben

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU

6720801526-00.1V. Tárolós vízmelegítő. Tronic 1000 T ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B. Telepítési és kezelési kézikönyv 6 720 801 513 (2011/11) HU 6720801526-00.1V Tárolós vízmelegítő ES 030/050/080/100/120-4 M 0 WIV-B Telepítési és kezelési kézikönyv HU 2 Tartalom Tartalom 1 A szimbólumok magyarázata és biztonsági utasítások..............................

Részletesebben