7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS"

Átírás

1 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást ad el valamilyen problémára. Valamilyen terméket, vagy szolgáltatást ad el. Mi, egyénileg a munkaerőnket, időnket, tudásunkat, és tapasztalatunkat adjuk el. Egy cég, egy üzlet, vagy egy üzleti lehetőség is lehet egy termék, és azt is el kell adni. A Network Marketing/MLM iparban az első számú termék maga az üzleti lehetőség. Amikor a Marketing Terv Bemutatót mondjuk, saját magunkat és az üzleti lehetőséget adjuk el a potenciális vevőknek (jelölteknek). Amikor szponzorálunk, vagy beléptetünk valakit az üzletbe, azt jelenti, hogy sikeresen eladtuk neki az üzleti elképzelést, és/vagy saját magunkat a mi formulánkkal. A szponzorálás eladás. Mindannyian, mindig vásárlunk, és eladunk. Amikor veszünk valamit, azt jelenti, hogy valaki más eladja ugyanazt a dolgot a másik oldalon, és pénzt keres a vételünkön. Kérlek, figyeld a pénz áramlását. Mindig a vevőtől megy az eladó felé! Ki keres pénzt (hasznot, árrést, visszatérítést, bonuszt, prémiumot, vagy nyereséget) a tranzakción? Mindig az eladó! Nem lenne okosabb átállni arra az oldalra, és eladni valamit? Akármit! Mindannyian a piaci szereplők vagyunk, mindaddig, amíg emberekkel vagyunk kapcsolatban. Eladjuk (átváltjuk) az időnket vagy a szakértelmünket egy cégnek, a kormánynak, vagy egy főnöknek. Pénzt keresünk a tranzakción (bér, fizetés, jutalék). Úgyszintén eladjuk az ötleteinket, hitünket, és véleményünket az élettársunknak, gyerekeinknek és barátainknak, és ők ugyanígy eladnak nekünk. Tehát, mindenki saját magának üzletel, és vesz és elad állandóan! Az egyetlen különbség az, hogy a legtöbb embernek nagyon kevés értéke van, amikor ezt a piacon mérik, és nem nagyon tudnak mit áruba bocsájtani. Még ennél is rosszabb, hogy a legtöbb ember azt gondolja, az eladás egy alsóbbrendű foglalkozás, és mindenáron el akarják kerülni.

2 Ebben a leckében el akarom adni nektek az eladást! Az eladás a világon az egyik legjobban fizetett foglalkozás. Amikor megtanulsz eladni, el tudsz adni bármilyen terméket, szolgáltatást vagy ötletet, bárhol, bármikor. Ez egy hordozható és univerzális képesség, és mindig igen keresett, mindenütt a világon. Amikor olvasod a pénzügyi híreket az országod GDP-jéről, emlékezz csak arra, hogy minden egyes árucikket vagy szolgáltatást, amit a GDP kitesz, valaki eladta és profitált rajta! Még annál is jobb, amikor megveszel valamit legközelebb, csak állj meg és gondolkozz el a tényen, hogy valaki pénzt keresett a vételeden! Menj végig ezen a mentális gyakorlaton minden alkalommal, amikor kinyitod a tárcádat vagy az erszényedet és valamiért kézpénzben, vagy kreditkártyával fizetsz. Gondolj a bankra, ami hasznot húz a tranzakcióidon, vásárlásaidon, vagy kézpénzfelvételeiden, minden egyes alkalommal, amikor a kreditkártyádat használod. Az eladás mindennapi életünk természetes része. Nincs jobb módja az eladás elsajátításának, mint a Közvetlen Értékesítés/Network Marketing/MLM iparág. Amikor csatlakozunk az üzlethez, vevők vagyunk. Megvásároljuk a szponzorunkat, az indulási formulát, az üzleti koncepciót, a termékeket, és az eszközöket. Amikor építeni akarjuk az üzletet, át kell változtatni magunkat, vevőből eladóba, és megtanulni eladni. A legtöbb ember soha nem tud átváltani. Boltot nyitnak, és eladás nélkül akarnak boldogulni. Azt várják, hogy a vevők kövezik ki az utat az ajtójukig. Nincs automatikus eladás. Valakinek el kell adnia küldetést a Marsra, az A380-as Légibuszt, a cukorkát a sarki boltban, és a rendszeres fogmosás előnyeit. 10 dolog van, amit eladok az üzletben: 1.) Eladom saját magam, az első benyomást, mosolyt, megjelenést, együttműködést, tudást, tapasztalatot, elkötelezettséget, (nyer/nyer) 2.) Eladom a formulám, a stratégiát, az indítási folyamatot, az üzletépítés módját (kulcsember) 3.) Eladom a koncepciót ahogyan a cég fizeti a bonuszokat, és jutalmazza a kimagasló eredményeket (4%)

3 4.) Eladom a termékeket, ahonnan a pénz jön, és miért szolgáljunk ki vásárlókat ($) 5.) Eladom az önfejlesztést, miért fizetődik ki az életre szóló tanulás (az alkalmazott tudás, és információ hatalom) 6.) Eladom az eszközöket, hogyan váltsuk ki magunkat a gyors másolódás érdekében (BSM) 7.) Eladom a felsővonalamat, miért van szükségem egy harmadik személye, példaképre (mentor) 8.) Eladom a vezetőket, felépítem őket a csoportjuk előtt (10+, LC) 9.) Eladom a rendszert, a gyors növekedés és siker környezetét (Gyémánt Szövetség) 10.) Eladom az álmaimat, anyagi és személyes függetlenség (SZABADSÁG) Menjünk el a piacra, és vizsgáljuk meg, mit tartalmaz az eladási folyamat ott: 1.) A Termék (ötlet, szolgáltatás) megoldás egy problémára, vagy szükségletre 2.) Az Eladó (birtokolja a termék értékesítésének a jogát, hogy ezzel pénzt keressen, és keresi az összes potenciális vevőt) 3.) A Jelölt (potenciális vevő a termékre, akinek vagy van, vagy nincs éppen most problémája vagy szükséglete) 4.) A Vevő (a problémával vagy szükséglettel rendelkező személy, aki a termékekben találja meg a megoldást) 5.) A Pénz (a csereeszköz) 6.) A Számla (tranzakció feljegyzése, hogy a kormány el tudja venni a részét forgalmi adó formájában) Tegyük fel, én vagyok az eladó, és fogkrémem van, mint termék. Kik az én potenciális vevőim? Mindenki, aki használ fogkrémet, és tud arról hogy én fogkrémet forgalmazok! Azok az emberek, akik használnak fogkrémet, de nem tudják, hogy fogkrémet forgalmazok, más valakinek a potenciális vásárlói.

4 Minél több ember tudja rólam, hogy fogkrémet forgalmazok, annál több esélyem van az eladására. (Ez az oka, hogy mindenkit felírok a névlistámra!) Amikor bemutatom a Tervet, olyan, mint mindent áruba bocsátani (a fent felsorolt 10 dolgot) a potenciális vásárlók előtt (leendő üzlettársak), tudván, hogy csak kevesen fogják megvenni az üzletet, és kevesen fogják megvenni a termékeket (kiválasztják magukat)! Azt akarom, hogy minden, amit eladok, olyan csábítóan nézzen ki, amennyire csak lehet. Ezért öltözöm fel elegánsan és rakom rendbe a fogaimat (és mosom meg a saját fogkrémemmel) hogy amikor mosolygok, és a termékeim előnyeiről beszélek, legyen hitelesség a szavaim mögött. Közvetlenül a potenciális vásárlóknak adom el a fogkrémemet (Közvetlen Értékesítés). Az indirekt eladás az, amikor egy cég megfizet egy szexi modellt, tökéletes fogakkal, hogy adja el nekünk a fogkrémet televízión vagy magazinokon keresztül (reklám), és azt mi levesszük a szupermarket polcáról. Azt akarom, hogy a leendő üzlettársaim tudják, az én termékem legalább olyan jó, ha nem jobb, mint amit ők jelenleg használnak! Miért használom az összes terméket, amit a cégem nyújt? Mert gazdaggá tehetnek! Minél többet használom őket, annál többet tudok eladni belőlük, mivel van személyes tapasztalatom és hitelességem, amikor a termékekről beszélek (reklámozom) a potenciális vásárlóknak! Hogy nézne ki, ha egy BMW kereskedő Mercédeszt vezetne? Lehet, hogy nevetségesnek hangzik, de a legtöbb ember, aki csatlakozik a Közvetlen Értékesítés/Network Marketing/ MLM üzlethez, nem használja a termékeket, amiket el kell adnia! A feleségem, Judit, és én, az otthonunkból dolgozunk. Én adom el az üzleti koncepciót, ő a termékeket. Minden hónapban PÉ-ünk van. Ebből valamennyi személyes használatra van, és a többit a rendszeres vásárlóinknak adjuk el. A vásárlóink a barátaink és rokonaink. Judit rendszerint havonta kétszer ad le rendelést az interneten keresztül. Mielőtt rendelést ad le, körbetelefonálja a vásárlókat, és ezt mondja: Ma rendelek a cégtől. Melyik termékeket rendeljem neked? És vár a válaszra! A barátaink és rokonaink

5 leadják a rendeléseiket, ha szükségük van valamire. A nők imádnak vásárolni! Mindenki, aki minket ismer, tudja, hogy nekünk virtuális boltunk van és termékeket árulunk. Ez így működik: Judit felteszi az új sminkjét, és a barátnői mindent tudni akarnak róla. Legközelebb, amikor benéznek hozzánk, be fogja mutatni nekik a termékeket. Judit elviszi a körömlakkját a manikűröshöz, és minden nő tudja, honnan szerezte. Amikor meghívjuk hozzánk a barátainkat, vagy elmegyünk velük vacsorázni, mindig elvisszük magunkkal a vitaminjainkat, és az emberek érdeklődnek felőlük. Amikor a barátaink vagy rokonaink eljönnek hozzánk, látják a termékeket az otthonunkban, amit személyesen használunk a fürdőszobában, a konyhában, a garázsban stb. Judit szokott ajándékba adni termékeket a barátoknak, rokonoknak. Otthon kis ratárkészletet tartunk a legjobban fogyó termékekből, mert azt akarjuk, hogy azonnal ki tudjuk szolgálni a vásárlóinkat, ha szükséges. A következő rendeléssel pótoljuk a termékeket. Amikor az üzlettársaink eljönnek hozzánk, vagy az irodánkba, látják, hogy használjuk a termékeket, amiket árulunk. Ha én nem használom az összes terméket, hogyan várhatnám el az üzlettársaktól, hogy ők használják őket? Ez nyilvánvaló ellentmondás lenne a között, amit tanítok, és amit csinálok. Szeretem a termékeket, mert ingyen házhoz szállítják őket, csúcs minőségűek, gazdaságosak, környezetbarátok, és gazdaggá tesznek. Amikor minden hónapban elérem a 200 PÉ-et (kulcsember), megvan ahhoz a jogom, hogy ugyan ezt elvárjam az üzlettársaimtól is. Azt akarom, hogy másolódjon az üzletemben a 200 személyes pontérték. Azt is akarom, hogy az üzlettársaim megtanuljanak eladni. Én tudom, hogyan kell csinálni, mert kijártam az iskolát, és ez adja nekem azt a képességet, hogy őket is megtanítsam rá. Növeltem az értékemet a piacon, mert új képességeket fejlesztettem ki: minden hónapban forgalmat hozok létre, és meg tudom tanítani, hogyan kell ezt csinálni. A legtöbb ember félreérti a lényeget. Azt gondolják, hogy Judittal azért vannak vásárlóink, hogy a 30-40,000 Forint árrést megkapjuk. Erre a pénzre egyáltalán nincs szükségünk, bár igenis szükségünk van annak a jogára, hogy

6 másolódást várhassunk el, szükségünk van a tapasztalatra és szakértelemre, hogy képesek legyünk ezt megtanítani az üzlettársainknak, és szükségünk van a maximum engedményére az általunk személyesen használt termékek után! Mi mindent a lehető legalacsonyabb áron akarunk megvenni magunknak. Nem számít, mit veszünk, mindig kérünk engedményt, és minden negyedik vagy ötödik alkalommal meg is kapjuk azt. Soha nem veszünk olcsó dolgokat, mindenből csak a legjobbat, de a játék részeként, kíváncsiak vagyunk, mennyivel olcsóbban tudnánk megkapni. Engedményt kérni az eladás! Nem a pénzről van szó, hanem az elvről. Kérj, és kapni fogsz! Az eladás és üzletet kötni egy és ugyan az. Ez az emberi természet része, és ez egy szokás, amit, az évek során alakítottunk ki. Okosan akarunk eladni, és okosan akarunk venni. Az, hogy a saját termékeinket vásároljuk, és saját magunk legjobb vásárlóivá váltunk, egy nagyon okos döntés volt, mert jó példát mutatunk a másolódáshoz. Az, hogy vannak vásárlóink, azért is okos húzás, mert pártatlan visszajelzéseket kapunk arról, hogy valójában milyen jók a termékek. Senki sem dicséri a termékeinket jobban, mint a kiskereskedelmi vevőink. Én elfogult vagyok, de a vásárlóim nem azok. Amikor azt mondják nekem milyen jók a termékek, felbecsülhetetlen értékű visszajelzést kapok. Végül, pénzt keresni a termékek eladásával a kiskereskedelmi vásárlóknak, az üzlettel kapcsolatos kiadásokra fordíthatók. A legtöbb embernek plusz 30-40,000 Forint havonta kezdetben, nagyon sokat jelenthet. Gyakorlatilag a kiskereskedelmi vásárlóik fizethetik ki az üzleti oktatásukat. Ha egyszer megtanuljuk, hogyan kell eladni a termékeket, amik fizikai dolgok, továbbléphetünk a meg nem fogható dolgok, koncepciók és ötletek eladásához. A Marketing Terv Bemutatásánál mindent eladunk, amink van! Amit eladunk, és ahogy eladunk, nagy különbség! Hány dolgot adunk el ugyanakkor, és milyen gyorsan adjuk el, még nagyobb különbség! Hány ember ad el jól az üzletben, az adja a legnagyobb különbséget! Könyvek ezreit írták az eladásról, de hogy ezt elsajátítsuk, ki kell mennünk az emberek közé, és beszélni kell velük. A legtöbb ember meg akarja

7 először tanulni, hogy elkerüljék a hibákat, hogy azután több eladásra legyenek képesek (gyakorlat). Tapasztalatom szerint, pont fordítva működik: először gyakorolunk, hibázunk, azután tanulunk a saját hibáinkból. Próbáld újra, hibázz, tanulj azokból a hibákból; pont úgy, ahogy megtanultunk biciklizni. Nem számít milyen keményen adunk el, vagy milyen okosan kötjük meg az üzletet, nem tudjuk rávenni a jelöltet a vásárlásra. A vásárlás döntése egy biokémiai impulzus a másik ember fejében. Kézben tarthatjuk a folyamatot, kérdéseket tehetünk fel, de nem kontrolálhatjuk az eredményt. Néhány ember azt fogja mondani: nem és néhányan azt fogják mondani igen, nem számít, hogyan adunk el, és mit adunk el! Az eladás játék a számokkal. Mielőtt elkezdtem a hálózatot építeni, szakmámat tekintve üzletkötő voltam. Egy bróker házban dolgoztam és megtakarítási terveket és magánnyugdíj terveket árultam (nyugalomba vonulásnak hívják Ausztráliában). Azután, fax és fénymásoló gépeket árultam, és végül átmentem egy mobiltelefonokat forgalmazó céghez. Nem számított milyen termékeket árulok, minden negyedik vagy ötödik ember mondott igent, és az összes többi nemet. Megtanultam a leckét: Nem kontrolálhatom az eladási folyamat végét, (vásárlásra bírni a vevőt) de kontrolálhatom a folyamat elejét. Azt is megtanultam, hogyan kezeljem az elutasítást. Talán ez a legnehezebb része az üzletnek. Minden igenért, három vagy négy nemet kapok. Ezek az én számaim, és nem voltam képes megváltoztatni őket az elmúlt húsz év során. Úgy döntöttem, tisztelni fogom a számokat, és megtanultam együtt élni velük. Soha nem veszem a szivemre a nemeket, mert megértettem, hogy nem nekem szólnak, hanem ez hozzá tartozik a játékhoz és az a neve, hogy a nagy számok törvénye. Azokat az embereket akik nemet mondanak az ajánlatomra, megpróbálom vevőkké alakítani ha tudom, azokat az embereket akik nemet mondanak a termékekre tapasztalattá alakítom.

8 Pénzt csinálok az igenekből és tanulok a nemekből. Nem számít mi a végeredmény, nyerni fogok. Ily módon, az eladás számomra szórakozás. Intellektuális játékká alakítottam át, amit élvezek. A kulcsszó itt újból a felkészülés. Pontosan tudom, hogy mit fogok mondani a leendő üzlettársaimnak (szöveg). Tudom előre, hogy mit fogok mondani, amikor előjönnek a kifogások, és tudom, hogyan tartsam irányítás alatt az eladási folyamatot kérdések feltevésével. Mivel nem aggódom magam vagy az eredmény miatt, tudok figyelni a jelöltre, és tényleg ki tudom találni a szükségleteit. Megtanultam meghallgatni másokat, és jó közönségnek lenni. Az eladásban az egyik tipikus hiba az, hogy megpróbálják győzködni a jelöltet, és így túl sokat beszélnek. Két fülünk van és egy szánk, és kifizetődik ilyen arányban használni őket. Senki sem taníthat meg minket arra, hogyan kell eladni, ugyanúgy, ahogy biciklizni is magunktól kell megtanulni. Rajtunk múlik, hogy megcsináljuk-e. Én úgy döntöttem, megtanulok eladni. Nagyon nehéz és kényelmetlen volt az elején. Igen sok pénzembe került megvenni az összes eladásról szóló könyvet, megvenni a legjobb audio programokat, és elmenni az értékeasítési szemináriumokra. Kb. 20, 000 Ausztrál Dollárt költöttem az önképzésemre, ebben benne volt a professzionális értékesítési képzés is, mielőtt elkezdtem volna felépíteni az üzlethálózatomat. Az, hogy befektettem a saját képzésembe és megtanultam eladni az életem egyik legjobb döntése volt. Tanulj meg eladni! Jól fizet! James Vágyi

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA # 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA Egy másik akadály az üzletben, az emberek helyes elindítása. Ha táncparkettre viszünk valakit tangózni, tudnunk kell a lépéseket. Meghívjuk az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk

Részletesebben

8 AZ ESZKÖZÖK HASZNÁLATA

8 AZ ESZKÖZÖK HASZNÁLATA 8 AZ ESZKÖZÖK HASZNÁLATA Minden szakma és foglalkozás használ valamilyen eszközt a munkájuk megkönnyítésére. Az ács kalapácsot használ, a sebész szikét, és a pilóta iránytűt (navigációs rendszert). A Network

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

Siker pénz szabadság! Biró Anett onlinekavezo.hu

Siker pénz szabadság! Biró Anett onlinekavezo.hu Siker pénz szabadság! Biró Anett onlinekavezo.hu Fel tehetek Önnek néhány kérdést? Szeretné azt csinálni, amihez kedve van, de abból nem tud megélni? Úgy gondolja, sokkal többet ér, minthogy eladja az

Részletesebben

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER

KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER KOMPENZÁCIÓS TERV DIONIS INTERNATIONAL PEOPLE GROUP- ÜZLETI RENDSZER Ön ebben a pillanatban döntött arról, hogy változásokat hoz a saját életébe. Nem tudom hogyan és milyen stílusú életet él, de egyben

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

17 ELUTASÍTÁSOK KEZELÉSE

17 ELUTASÍTÁSOK KEZELÉSE 17 ELUTASÍTÁSOK KEZELÉSE A legnagyobb ellenségünk a Közvetlen Értékesítés/Network Marketing/MLM üzletben, az elutasítástól való félelem. Amiatt aggódunk, hogy vajon mit fognak gondolni az emberek az ajánlatunkról.

Részletesebben

DR. TÓTH AND RÁS. Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat?

DR. TÓTH AND RÁS. Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat? DR. TÓTH AND RÁS Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat? DR. TÓTH AND RÁS Hogyan adjuk el saját ingatlanunkat? Vevõszerzés kisvállalkozásoknak Dr. Tóth András JÓMÓDÚAK KÖNYVTÁRA 5. Szerkesztõ: Balogh-Czoller

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu

23 CSOPORTDINAMIKA. James Vagyi International All Rights Reserved. www.jamesvagyi.hu 23 CSOPORTDINAMIKA A csoportok másképpen viselkednek, mint az egyének. A hasonló gondolkodású emberek találkozása a Network Marketing/MLM üzlet rendezvényein, különleges atmoszférát teremt. Nagyon nehéz

Részletesebben

Útmutató kiscsoportos koordinátoroknak

Útmutató kiscsoportos koordinátoroknak Útmutató kiscsoportos koordinátoroknak Kiadta: Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága Kedves Testvérünk! Örömünkre szolgál, hogy a Keve Társaság Compass,

Részletesebben

A Liska-féle tulajdon

A Liska-féle tulajdon A Liska-féle tulajdon Megjelent: Mozgó Világ, Budapest, 2005. március. Több mint tíz éve hunyt el Liska Tibor (1925-1994), akit sokan az egyik legeredetibb közgazdasági gondolkodónak tartanak. Liska világmegváltási

Részletesebben

KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV

KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV KORRUPCIÓELLENES POLITIKA ÉS MEGFELELÉSI KÉZIKÖNYV Coca-Cola Hellenic Bottling Company A.G. Turmstrasse 26, CH-6300, Zug, Switzerland T +41 41 726 01

Részletesebben

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje.

Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: Válasz: Kérdés: www.alaje. Kérdés: Mit jelent az, hogy a mostban élni? Válasz: Nem a múltban élést jelenti. Nem a múltban élést, ahol negatív blokkok, negatív gondolatok, negatív érzelmek, félelmek, negatív programok, babonák, negatív

Részletesebben

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe?

Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Hogyan jött az üzleti rész? Hogyan csöppentem a DXN üzletbe? Amikor első kisbabámat vártam, a munkahelyem megszűnt. Elgondolkodtam, mihez fogok kezdeni, ha nem találok később sem munkahelyet. A kisgyermekes

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com 1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Tartalom: 1. Hipnotikus Csábítás technika:... 2 Benned van az erő... 2 Nicholas Victor www.csabitasakademia.com...

Részletesebben

Olyan fotót válassz, amit mondjuk az önéletrajzodhoz is szívesen betennél. a kép tartalma nem lehet sértő vallási, faji, erkölcsi szempontból;

Olyan fotót válassz, amit mondjuk az önéletrajzodhoz is szívesen betennél. a kép tartalma nem lehet sértő vallási, faji, erkölcsi szempontból; GYIK Mi a munkatarsaim.hu oldal? Egy közösségi oldal, ahol megtalálhatod a munkatársaidat, volt munkatársaidat, és azokat, akikkel munkád során kapcsolatba kerültél. Persze tudjuk, hogy őket egyébként

Részletesebben

Én akarom, így akarom, most akarom!

Én akarom, így akarom, most akarom! 2 fotók: Belényesi Tímea (http://timeabelenyesi.blogspot.com) Én akarom, így akarom, most akarom! Kisnémet Mónika Kedves OlvasóIM! Ahogy azt az augusztusi számban ígértem, a szeptemberi megjelenést a dackorszak

Részletesebben

KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS

KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS JÖVŐTERVEI 1 A cigányság a magyar társadalom legnagyobb létszámú etnikai csoportjává vált az elmúlt évtizedekben. (VALUCH,

Részletesebben

A tanítás-tanulás két sikertényezője

A tanítás-tanulás két sikertényezője A tanítás-tanulás két sikertényezője BÁCSI János SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolája, Alapfokú Művészetoktatási Intézménye, Napközi Otthonos Óvodája, Szeged bacsi@jgypk.u-szeged.hu Ha feltesszük

Részletesebben

tengerparton voltak - NEM látták a hajókat! Amit nem ismerünk, az nincs. Amit nem tudunk elképzelni, azt nem látjuk.

tengerparton voltak - NEM látták a hajókat! Amit nem ismerünk, az nincs. Amit nem tudunk elképzelni, azt nem látjuk. Gyerekpénzügyek Gyerekpénzügyek Életrevaló Gyerek 2 Mai világunkban sok gyerek már az előtt eladósodik, mielőtt egy fillért is keresett volna! Keresete még nincs, de havi rezsije már van, ami a mobiltelefon-számlájából,

Részletesebben

Az első feladat. 2016. február 21 - START!

Az első feladat. 2016. február 21 - START! Az első feladat Figyelmeztetés: Jelen program tartalma informatív jellegű, nem helyettesíti a szakorvosi tanácsadást és kezelést, nem orvosi kézikönyv. Intenzív testedzés kezdetekor és életmód váltás megkezdése

Részletesebben

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth

Áttekintés. Tartalom. Andreas Seyfarth Andreas Seyfarth Aranyásó vagy kormányzó? Tanácsos vagy építész? Melyik szerepet játszod majd az új világban? Egyetlen célod, hogy minél nagyobb gazdagságra és hírnévre tegyél szert. A kiadó és a szerző

Részletesebben

ARZENÁL KERESKEDELEMFEJLESZTŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG BESZÁLLÍTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA

ARZENÁL KERESKEDELEMFEJLESZTŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG BESZÁLLÍTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA ARZENÁL KERESKEDELEMFEJLESZTŐ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG 1095 Budapest, Soroksári út 158. Cégjegyzékszám: 01-09-062149 Adószám: 10247132-2-44 BESZÁLLÍTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA ELŐZMÉNYEK A. Felismerve azt

Részletesebben

ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat

ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat ERKÖLCSTAN 5. Tanmenetjavaslat B változat I. SZEMÉLYES KAPCSOLATOK Célok: 1. Fejlesztés: Az osztály szervezetének csoportokra lehetőséget ad arra, hogy minden gyermek megtalálja, illetve tudatosan felépítse

Részletesebben

VI BIMMER BONUS PROGRAM ÚTMUTATÓ

VI BIMMER BONUS PROGRAM ÚTMUTATÓ VI BIMMER BONUS PROGRAM ÚTMUTATÓ A PROGRAM ÁTTEKINTÉSE A Vi Bimmer Bonus a Vi Ösztönző program szerinti Regional Director vagy magasabb szintet elérő és megtartó promoterek jutalmazására szolgál. A programban

Részletesebben

Tehát, nem tudunk változtatni az életünkön, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon. Ebben, ugye egyetértünk?

Tehát, nem tudunk változtatni az életünkön, ha nem változtatunk a gondolkodásunkon. Ebben, ugye egyetértünk? Hogyan tovább? Forgatókönyv 2. dia Elmúlt alkalommal megmutattam neked, kik is vagyunk, mit is csinálunk, most szeretném neked megmutatni, hogyan is lehet itt egy eredményes vállalkozást felépíteni. Tehát,

Részletesebben

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében PLUSZ Gyakorlati Segédlet a fogások! alkalmazásához 9 üzleti fogás amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében Tanulmány + Gyakorlati Segédlet az OkosVállalkozás-tól www.okosvallalkozas.blog.hu

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES festményeket pedig kevés kivétellel mindig megsiratom. De csapodár fajta az ószeres, szerelmes lesz néhány tárgyba, de aztán eladja, utána meg kesereg, miért tette. SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

PROMISE európai útmutató egészségügyi és szociális ellátási szakemberek képzéséhez a lelki egészségfejlesztés terén

PROMISE európai útmutató egészségügyi és szociális ellátási szakemberek képzéséhez a lelki egészségfejlesztés terén PROMISE Lelki egészségfejlesztés A lelki betegségek csökkentése Integráció az oktatáson keresztül Egészségügyi és fogyasztói főigazgatóság 2008-2013 egészségügyi program Együtt az egészségért PROMISE európai

Részletesebben

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Fordította: Czimbalmos Árpád Magyar Gazdag Papa Klub www.richdadclub.hu www.magyargazdagpapaklub.hu Hogyan Szabadultunk Meg a Rossz

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: A Szent István Közösségi Házban 2014. december hó 11-én 17 00 órakor a szászvári vállalkozókkal tartott kötetlen vitafórumról. Köszönöm, hogy elfogadták a meghívást és megjelentek.

Részletesebben

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Pasarét, 2013. február 17. (vasárnap este) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Alapige: Máté 13,45-46 Hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedőhöz, aki igaz

Részletesebben

Kilencedik lecke A tudatos fogyasztó és jogai

Kilencedik lecke A tudatos fogyasztó és jogai Kilencedik lecke A tudatos fogyasztó és jogai Tanári útmutató A legtöbb ember azért nem kapja meg, amit akar, mert maga sem tudja, mit akar. A tudatos vásárlói magaviselet segít a megfelelő pénzügyi döntések

Részletesebben

Kedves Olvasóm! Gondolkozz el, hogyan használhatnád őket a cégedben, majd irány a megvalósítás! Ehhez kívánok sok sikert. Üdvözlettel: Jagodics Rita

Kedves Olvasóm! Gondolkozz el, hogyan használhatnád őket a cégedben, majd irány a megvalósítás! Ehhez kívánok sok sikert. Üdvözlettel: Jagodics Rita Kedves Olvasóm! Ahogy ígértük, ebben az anyagban a 2014-es III. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói konferencia 9 értékes gondolatát gyűjtöttük össze neked, mindegyik előadótól 1-1-et sőt, néha többet

Részletesebben

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009. No. 17. Siker tippek és stratégiák

SIKER CLUB. SIKER CLUB 2009. No. 17. Siker tippek és stratégiák SIKER CLUB SIKER CLUB 2009. No. 17 Siker tippek és stratégiák James Vágyi vagyok a Siker Club tizenhetedik számával, ahol sikeres gondolatokat, ötleteket és információkat ajánlunk arról, hogy hogyan teremtsünk

Részletesebben

Mesénkben a példák, amelyeket az óvodáskorú gyermekek könnyen megérthetnek, elemi matematikai információkat közölnek. Könyvünk matematikai anyaga

Mesénkben a példák, amelyeket az óvodáskorú gyermekek könnyen megérthetnek, elemi matematikai információkat közölnek. Könyvünk matematikai anyaga ELŐSZÓ Kedves szülők! Gyermekeik, mint egykor önök is, szeretik a meséket. Reméljük, hogy könyvünk tetszeni fog nekik. De önöknek elárulunk egy titkot: ez a könyv nem csak mese. Azt szeretnénk, ha gyermekeik,

Részletesebben

A közösségi média használatáról

A közösségi média használatáról A közösségi média használatáról Hogyan ne használd a közösségi médiát? Közösségi média. Egyre gyakoribb kifejezés, egyre többször találkozhatunk vele, de a használatáról, és az előnyeiről még nem sok szó

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

XVI. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szihalom Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 29-én 17.00 órakor tartott Közmeghallgatáson.

XVI. JEGYZŐKÖNYV. Készült: Szihalom Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 29-én 17.00 órakor tartott Közmeghallgatáson. XVI. JEGYZŐKÖNYV Készült: Szihalom Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 29-én 17.00 órakor tartott Közmeghallgatáson. Testületi ülés helye: Művelődési Ház Szihalom Jelen vannak:

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n?

Tartalom. Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? Mit kérdezz meg az Educatio-n? Továbbtanulási kisokos 2012 Tartalom Hogyan tájékozódj egy felsőoktatási intézményről? 3 Mi alapján válassz felsőoktatási intézményt? 6 Mit kérdezz meg az Educatio-n? 9 Mire figyelj egy nyílt napon? 12

Részletesebben

Lázár Tibor, a budapesti Szent István Gimnázium igazgatója

Lázár Tibor, a budapesti Szent István Gimnázium igazgatója VALÓSÁG 279 2005-től az Oktatási Minisztérium ismét igen jelentős változtatást vezet be a közoktatásba, nevezetesen a kétszintű érettségit, amely nemcsak a középfokú oktatást zárja le, hanem a felsőfokú

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel. tartott rendkívüli üléséről 21 / 2009. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 2-án 18,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A rendkívüli képviselő-testületi ülés helyszíne:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. április 27-én 17.30 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott

Részletesebben

ZSEBEDBEN A JÖVŐD Mi a véleményed? Mit tanácsolsz?

ZSEBEDBEN A JÖVŐD Mi a véleményed? Mit tanácsolsz? 1. ÓRA ZSEBEDBEN A JÖVŐD Mi a véleményed? Mit tanácsolsz? MI A VÉLEMÉNYED? MIT TANÁCSOLSZ? (Egyesével olvassuk fel a történetet, utána jelezzék, melyik állítással értenek egyet, illetve van-e valaki, aki

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

7. ÉVFOLYAM. T o l e r a n c i á r a n e v e l é s. A modul szerzői: Marsi Mónika Págyor Henriette Farkas Magdolna

7. ÉVFOLYAM. T o l e r a n c i á r a n e v e l é s. A modul szerzői: Marsi Mónika Págyor Henriette Farkas Magdolna T o l e r a n c i á r a n e v e l é s Csak lógok a neten A TV, az internet- és a mobiltelefonhasználat csapdái A modul szerzői: Marsi Mónika Págyor Henriette Farkas Magdolna SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szabályzata

A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szabályzata A Pécsi Tudományegyetem Pécsi Diplomások Köre szabályzata 2014. február 13. napjától hatályos változat I. Fejezet 1 Általános rendelkezések 1. A Pécsi Tudományegyetem (továbbiakban Egyetem) Szenátusa megalapítja

Részletesebben

ANYABANK PAPABANK. Készítette:

ANYABANK PAPABANK. Készítette: ANYABANK PAPABANK Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére 10 ezer ember előtt megnyitva

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

KÉZIKÖNYV. Shop midi - EDU. (manual-shop-midi-hun) *2010.11.22. 9:52:30. EcoSim Kft. Budapest

KÉZIKÖNYV. Shop midi - EDU. (manual-shop-midi-hun) *2010.11.22. 9:52:30. EcoSim Kft. Budapest *2010.11.22. 9:52:30 Shop midi - EDU (manual-shop-midi-hun) EcoSim Kft. Budapest No part of this edition may be multiplied and/or publicly notified by means of printing, photocopy, microfilm or in any

Részletesebben

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző

JELEN VANNAK: Vollmuth Péter polgármester, Széllné Péber Szilvia, Kövesdi Sándor, Horváth István, Potornai Edit képviselők Dr. Harkai Barbara jegyző BADACSONYTÖRDEMIC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 6/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÉSZÜLT: Badacsonytördemic Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. február 28. napján megtartott rendes

Részletesebben

sorszám 2000.... osztály

sorszám 2000.... osztály sorszám 2000.... osztály 2 Kérdezés időpontja: 2000. hó nap Kérdező: ig. szám: 1 főcím 2 pótcím 1. Település:. 2. Iskola neve:... Iskola kódja: 3. Iskola fenntartója: 1 állami (önkormányzat) 2 alapítványi

Részletesebben

Csöpel Láma NYUNGNE. Az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata

Csöpel Láma NYUNGNE. Az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata Csöpel Láma NYUNGNE Az Együttérzés Buddhájának böjtös gyakorlata 2 nyungne A meditáció A meditáció segítségével megtanuljuk méltányolni a jelent, végtelen gazdagságával és lehetőségeivel együtt. Ehhez

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2009. december 17-én 17.00 órai kezdettel tartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak: Balassa Balázs

Részletesebben

YESS EUROPE Kft. ÜZLETI SZABÁLYZATA

YESS EUROPE Kft. ÜZLETI SZABÁLYZATA YESS EUROPE Kft. ÜZLETI SZABÁLYZATA Az Üzleti szabályzat a Yess Europe Kft. és a Yess+ hálózatába tartozó partnerek kapcsolatát, az ezzel összefüggı jogokat és kötelezettségeket szabályozza. Az Üzleti

Részletesebben

3580 TISZAÚJVÁROS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT SZENT ISTVÁN ÚT 37 /D. Ismerd meg a Családi Pénzügyek Programot. Vajon tudunk neked is segíteni?

3580 TISZAÚJVÁROS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT SZENT ISTVÁN ÚT 37 /D. Ismerd meg a Családi Pénzügyek Programot. Vajon tudunk neked is segíteni? PÉNZÜGYI TUDÁST FEJLESZTŐ 3580 TISZAÚJVÁROS KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT SZENT ISTVÁN ÚT 37 /D GYERMEKPÉNZÜGYEK Ha te magad nem tanítasz gyermekednek semmit a pénzről, sokan akadnak majd akik ezt megteszik.

Részletesebben

Bódis Lajos Privatizáció, munkaszervezet és bérelosztási mechanizmusok egy nagyüzemi varrodában, II. rész

Bódis Lajos Privatizáció, munkaszervezet és bérelosztási mechanizmusok egy nagyüzemi varrodában, II. rész ESETTANULMÁNY Közgazdasági Szemle, XLIV. évf., 1997. szeptember (799 818. o.) Bódis Lajos Privatizáció, munkaszervezet és bérelosztási mechanizmusok egy nagyüzemi varrodában, II. rész A szerzõ az új intézményi

Részletesebben

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv rendkívüli Képviselő-testületi ülésről 2013. 07. 10. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 684-27/2013. Jegyzőkönyv Inárcs

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: 1-19/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 22-én megtartott rendkívüli üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Tengelic Község Önkormányzata

Részletesebben

Mi alapján válassz MLM céget?

Mi alapján válassz MLM céget? Mottó: Ne az üzlet válasszon ki téged, hanem te válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet! Mi alapján válassz MLM céget? azaz tudd meg, hogyan válaszd ki azt a járművet, ami a lehető leggyorsabban képes elrepíteni

Részletesebben

A hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozásának rendszerszemléletű megközelítése

A hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozásának rendszerszemléletű megközelítése A hátrányos helyzetű gyermekek tehetséggondozásának rendszerszemléletű megközelítése DUDÁS Marianna Nyíregyházi Főiskola Pedagógus Képző Kar, Nyíregyháza dudasm@nyf.hu A hétköznapi életben, a tehetség

Részletesebben

TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV

TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV 1. A tanulási mintázat kérdőív... 215 2. A hallgatói élettörténetek gyűjtésének kutatási eszköze... 223 3. A tanulási orientációk állításainak újrarendezési kísérlete faktoranalízis segítségével (N=1004)...

Részletesebben

BANYÁR JÓZSEF: DRÁGÁK-E A MAGYAR BIZTOSÍTÁSOK?

BANYÁR JÓZSEF: DRÁGÁK-E A MAGYAR BIZTOSÍTÁSOK? BANYÁR JÓZSEF: DRÁGÁK-E A MAGYAR BIZTOSÍTÁSOK? 2013. szeptember 16. Bevezetés 2 A pénzügyi termékek ára 2 Az ár más pénzügyi termékeknél 3 A hitelek ára 3 A betéti termékek ára 4 A befektetési jegyek ára

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. október 20-án 14 00 órakor tartott rendkívüli ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 109/2010. (X.

Részletesebben

Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN

Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN 1 Újpest-Belsőváros 2008. 03. 02. Juhász Emília Az élet istentisztelete 3.: A CSALÁDBAN Olvasandó (lectio): 2 Móz 13,1-10 Alapige (textus): 2 Móz 13,8-9 És mondd el fiaidnak azon a napon: Amiatt történik

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

SORSZÁM: OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Kérdőív végzős szakiskolások számára 2010

SORSZÁM: OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Kérdőív végzős szakiskolások számára 2010 OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET 1051 Budapest, Dorottya u. 8. SORSZÁM: Kérdőív végzős szakiskolások számára 2010 MEGJEGYZÉS: EZT AZ OLDALT A KÉRDEZŐBIZTOS TÖLTI KI! Település:... Az iskola neve:...

Részletesebben

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Mindenki számára világos, hogy új világrend van kialakulóban. Az óra ketyeg, az átállás közeledik attól függetlenül, hogy mennyi skandallumot, komplikációt

Részletesebben

Hogyan indítsd el a saját profitáló online vállalkozásod

Hogyan indítsd el a saját profitáló online vállalkozásod Hogyan indítsd el a saját profitáló online vállalkozásod (Útmutató, hogyan indítsd el és működtesd saját online vállalkozásod) Szakmáry Martin Tartalomjegyzék Bevezetés...3 1. fejezet Mi az oka, hogy internetes

Részletesebben

A bölcsesség otthon: férj és feleség

A bölcsesség otthon: férj és feleség A bölcsesség otthon: férj és feleség Lekció: 1Pét. 3.1-9 Textus: Péld 5.15-23, 2.16-1, 14.1, 21.9, 21.19, 12.4, 11.22, 18.22, 19.14, 30.18-19 2013. okt. 20. A bölcsesség otthon. Mit tanít a Példabeszédek

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata ALAPTANÍTÁSOK A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata 1Korinthus 14:27-29 Ha valaki nyelveken szól, kettı vagy legfeljebb három legyen, mégpedig egymás után; és egy magyarázza

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Aszaló község Önkormányzat Képviselőtestület 2011. október 13 napján 15 órakor a tanácskozó teremben tartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Aszaló község Önkormányzat Képviselőtestület 2011. október 13 napján 15 órakor a tanácskozó teremben tartott üléséről. Képviselőtestület Aszaló Szám: 1-12/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült Aszaló község Önkormányzat Képviselőtestület 2011. október 13 napján 15 órakor a tanácskozó teremben tartott üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Reméljük tetszik. Ez a kiadvány könnyen olvasható formában készült.

Reméljük tetszik. Ez a kiadvány könnyen olvasható formában készült. ! Ezt a füzetet neked készítettük. A füzet könnyen olvasható, így bármikor te is el tudod olvasni. Segítünk neked, hogy megismerd magad. Segítünk, hogy dönteni tudj vagy segítséget merj kérni. Képekkel

Részletesebben

iwowwe Munkafüzet SZINERGIA TEAM

iwowwe Munkafüzet SZINERGIA TEAM iwowwe Munkafüzet GRATULÁLUNK! Te most csatlakoztál az egyik legkiválóbb céghez a kapcsolati marketing területén. Most már úton vagy, hogy olyan életet élhess, amelyről mindig is álmodtál... Az iwowwe

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság levezető elnöke javasolja elfogadásra az alábbi napirendet:

JEGYZŐKÖNYV. A bizottság levezető elnöke javasolja elfogadásra az alábbi napirendet: JEGYZŐKÖNYV Készült: a Pénzügyi és Területfejlesztési Bizottság 2008. szeptember 16-én 16:40 órai kezdettel a Monorierdő Község Polgármesteri Hivatal Dísztermében tartott nyílt ülésről Jelen vannak: Dr.Práczki

Részletesebben

SZOLNOKI FŐISKOLA. Ügyletek a pénzügyi piacon példatár. Pénz és tőkepiaci ismeretek és az Értékpapír ügyletek tárgyakhoz

SZOLNOKI FŐISKOLA. Ügyletek a pénzügyi piacon példatár. Pénz és tőkepiaci ismeretek és az Értékpapír ügyletek tárgyakhoz SZOLNOKI FŐISKOLA Ügyletek a pénzügyi piacon példatár a Pénz és tőkepiaci ismeretek és az Értékpapír ügyletek tárgyakhoz Összeállította: Dr. Barta Árpád Szolnok,2013.szeptember 1.Írja be a táblázatba az

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik?

Gyakran Ismételt Kérdések. 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik? Gyakran Ismételt Kérdések 1. Mi az online vitarendezési platform és hogyan működik? Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje 173 Ecsédi Edit A diákok megismerése Az Egyéni Fejlődési Terv alkalmazásának tapasztalatai A Dobbantó program egyik fontos

Részletesebben

Különleges helyzetek

Különleges helyzetek Különleges helyzetek Jövedelem nélküli idõszak Egy személy vagy család számára ez az idõszak a legnehezebb. Ha azonban alkalmazod életedben a témáról tanultakat, akkor nagy valószínûséggel ilyen helyzetbe

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

TÁMOP-1.4.5-12/1.-2012-0002. " Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

TÁMOP-1.4.5-12/1.-2012-0002.  Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu TÁMOP-.4.5-2/.-202-0002 " Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása Lakossági véleményfeltárás Székesfehérváriak véleménye a külföldi munkavállalásról 204. október 30. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

Részletesebben

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13.

Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. Jegyzõkönyv ÁÉT 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl 2008. November 13. ftsz.hu Szám: HUM/1219/2008 JEGYZÕKÖNYV az Ágazati Érdekegyeztetõ Tanács 2008. szeptember 30-án megtartott ülésérõl Köszöntöm

Részletesebben

Marketing cégelemzés. For-Max Kft. 2011. december. 21.

Marketing cégelemzés. For-Max Kft. 2011. december. 21. Marketing cégelemzés For-Max Kft. 2011. december. 21. Iránypontok a következő évhez, hogy az általad tervezett 5%-os növekedéshez közelebb kerüljön a céged 2012-ben Kedves László! Mielőtt megnézzük, hol

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester

Tájékoztatás az elmúlt ülés óta történt eseményekről, a határozatok végrehajtásáról Előadó: Hajnis Ferenc polgármester Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. JEGYZŐ KÖNYVE Készült: 2015. április 28-án 10 00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről Ülés helye: Közösségi Ház tárgyalóterme,

Részletesebben

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V

KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 9181 KIMLE, FŐ ÚT 114. Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026 www.kimle.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kimle Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

AMWAY ÜZLETVITELI SZABÁLYZAT

AMWAY ÜZLETVITELI SZABÁLYZAT AMWAY ÜZLETVITELI SZABÁLYZAT AMWAY ÜZLETVITELI SZABÁLYZAT 1 Tartalom 1. SZEKCIÓ: BEVEZETÉS 3. 2. SZEKCIÓ: MEGHATÁROZÁSOK 3. 3. SZEKCIÓ: AMWAY ÜZLETI VÁLLALKOZÓVÁ / TÖRZSVÁSÁRLÓ PLUSSZÁ VÁLÁS 6. 4. SZEKCIÓ:

Részletesebben

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból?

- Hétévesen kezdtél hegedülni. Volt aki zenei múlttal rendelkezett a családban és ennek hatására kezdtél el tanulni vagy teljesen önszántadból? Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk

Részletesebben

Agresszív marketing?- II. rész. Elıszó. Kedves Vállalkozó!

Agresszív marketing?- II. rész. Elıszó. Kedves Vállalkozó! Témakörök: vállalkozás indítása, kisvállalkozó, stratégiai tervezés, marketing terv, online marketing, felnıttképzés, tanfolyamok, képzés, vállalkozói tanfolyamok, egyéni vállalkozó, internet marketing,

Részletesebben

3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? X 1 van 2 nincs X

3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak? X 1 van 2 nincs X sorszám I-IV. KÉRDÉSEKET A WIP KÉRDŐÍV SEGÍTSÉGÉVEL VÁLASZOLD MEG! I. A kérdezett 1 16 évnél fiatalabb (Wip 19. kérd.) 2 18 évnél fiatalabb 3 18 éves vagy idősebb I.a. Van 18 éven aluli tagja a háztartásnak?

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. augusztus 8-án (Hétfő) 16.08 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐ KÖNYV. Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. augusztus 8-án (Hétfő) 16.08 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. JEGYZŐ KÖNYV Készült Nagykanizsa Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. augusztus 8-án (Hétfő) 16.08 órakor tartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri Hivatal I. emeleti

Részletesebben

A globalplaza.hu kutatása a vasárnapi zárva tartásról

A globalplaza.hu kutatása a vasárnapi zárva tartásról A globalplaza.hu kutatása a vasárnapi zárva tartásról Nem szimpatikus, nem átgondolt a kormány vasárnapi zárva tartással kapcsolatos rendelete a vásárlóknak, de a kereskedők nem panaszkodnak derült ki

Részletesebben