Alkalmazásportfólió. Szoftvermenedzsment. menedzsment. Racionalizálás. Konszolidáció. Nyilvántartás. Elemzés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Alkalmazásportfólió. Szoftvermenedzsment. menedzsment. Racionalizálás. Konszolidáció. Nyilvántartás. Elemzés"

Átírás

1 Megjegyzés: Egyes megoldásokban, ahol -szel kell jelölni a helyes választ, K (= közömbös) jelzés arra utal, hogy az és az hiánya egyaránt elfogadható (= valami lehetséges, de nem jellemzı) A sorokban álló állítások az oszlopokkal adott kategóriák melyikére jellemzıek? Szoftvermenedzsment Alkalmazásportfólió menedzsment 1. Célja a szervezetné lévı szoftverek által nyújtott szolgáltatások áttekinthetıségének, mérhetıségének és összhangjának javítása. 2. Megmutatja, milyen függések vannak a szervezet szoftverei A szoftvervagyont érintı bármilyen döntés megalapozását szolgálhatja. 4. Beletartoznak az egy-egy adott szoftver beszerzésével vagy fejlesztésével kapcsolatos irányítási és végrehajtási funkciók. 5. A szoftverek között duplikációk, átfedések, illeszkedési problémák feltárása. 6. A szoftverek között feltárt duplikációk, átfedések, egymáshoz A szoftverekkel kapcsolatos fejlesztési, mőködési és Választ tud adni arra a kérdésre, hogy milyen alkalmazások vannak a szervezetnél. 9. Az eredményesség javítása az üzleti szükségletekhez jobban Megmutatja, hogy a szervezet szoftverei milyen mőszaki és Nyilvántartás Elemzés Konszolidáció Racionalizálás Határozza meg, hogy a szoftver életciklusfolyamatok szabványa szerint az alábbi sorokban álló állítások az oszlopokban álló mely életciklusfolyamatokra igazak! Beszerzési folyamat Dokumentálási folyamat Erıforrásbiztosítási foly. Karbantartási folyamat Fejlesztési folyamat Igazolási folyamat Érvényesítési folyamat 1. A támogatási folyamatok közé tartozik. 2. A termék szerzıdéses követelményeknek megfelelıségét bizonyítja. 3. A szervezeti folyamatok közé tartozik. 4. A mőszaki nézetbe tartozik. 5. A termék terveknek, azaz más termékeknek megfelelıségét bizonyítja. 6. A szerzıdéses nézetbe tartozik.

2 82 Gazdasági informatika 5.3. Határozza meg, hogy az alábbi sorokban adott tevékenységek a projektfolyamat melyik vetületébe tartoznak! A projekt célja az önkormányzat építéshatósági szakigazgatási eljárásait támogató szoftver kifejlesztése Gondoskodás arról, hogy adott fejlesztési tevékenységhez a végrehajtó projekttagok a terv szerint rendelkezésre álljanak. A tesztspecifikációk sablonjának kialakítása, és ehhez a kitöltési utasítás elkészítése. A tesztspecifikációk megírása a részletes funkcióspecifikációk alapján. Annak ellenırzése, hogy a tesztelést a tesztspecifikációk szerint hajtották végre. Fejlesztési folyamat Támogatási folyamatok Szervezeti folyamatok 5. A tesztelés során feltárt hibák javítása. A fejlesztendı terméket érintı jogszabályok és szabványok 6. tanulmányozása. A projekt végrehajtása alatt elkészült tervek, termékek 7. verzióinak nyilvántartása 8. Új technológiát ismertetı tanfolyam megszervezése. 5.4 Adattervezési fejezet: OLTP adatbázis: Jármőkategóriákat leíró adatok, Közlekedésben részvevık csoportjait leíró adatok. Úthálózatot, az útvonalszakaszok jellemzıit leíró adatok (földrajzi elhelyezkedés, áteresztıképesség, ). Agglomerációs kapcsolatokat leíró adatok. Tömegközlekedési járatokat leíró adatok (útvonal, megállók, menetrend, költségjellemzık, ). Térfigyelı kamerákat és forgalomszámláló berendezéseket leíró adatok. Térfigyelı kamerák és forgalomszámláló berendezések által győjtött adatok (az aktuálisak) Közlekedést irányító lámpákat leíró adatok (elhelyezési az útvonalhálózatban, vezérlési jellemzık, ). Váratlan rendkívüli helyzetek, események bekövetkeztét leíró adatok. Elıre bejelentett rendkívüli helyzeteket leíró adatok, illetve ilyen helyzetek kezelési tervének adatai. Az aktuális rendkívüli helyzetekhez és a forgalom intenzitásához igazodó döntések adatai (diszpozíciós adatok). OLAP funkciókat kiszolgáló adattárház: Az OLTP adatbázis adataiból mindazok, amelyek közvetlenül funkcionális vezetıi vagy stratégiai döntést alapját képezik. Térfigyelı kamerák és forgalomszámláló berendezések által győjtött adatok nemcsak az aktuálisak, hanem történeti sorban. Rendkívüli helyzetek, események bekövetkeztét leíró adatok történeti nyilvántartása.

3 A szoftver életciklusa 83 Rendkívüli helyzetekhez és a forgalom intenzitásához igazodó döntések (diszpozíciók) történeti nyilvántartása. Az elıbbiekben felsorolt tényadatok elemzési dimenzióinak meghatározása. Az elıbbiekben felsorolt tényadatokból az egyes dimenziók mentén olyan aggregált adatok, amelyeket szintén célszerő letárolni az adattárházban. Feldolgozástervezés fejezet: Operatív mőködés támogatása: Az alapvetı objektumjellegő egyedek adatait (a törzsadatokat) karbantartó funkciók specifikációja. (Jármőkategóriák, közlekedésben részvevık csoportjai, úthálózatot, útvonalszakaszok, közlekedési lámpák, tömegközlekedési járatok, térfigyelı kamerák stb. leíró adatainak karbantartása.) A törzsadatok lekérdezését szolgáló funkciók specifikációja. Térfigyelı kamerák és forgalomszámláló berendezések által szerzett adatokat automatikusan győjtı, letároló háttérfunkciók specifikációja. Térfigyelı kamerák és forgalomszámláló berendezések által szerzett adatok lekérdezését szolgáló funkciók specifikációja. Közlekedési lámpák automatikus szabályozását illetve direkt vezérlését szolgáló funkciók specifikációja. Váratlan rendkívüli helyzetek, események esetén a felelıs felhasználót riasztó funkciók specifikációja. Váratlan rendkívüli helyzetek, események kezelését támogató funkciók specifikációja. Elıre bejelentett rendkívüli helyzetek kezelésének tervezését, illetve a terv végrehajtásának nyomon követését szolgáló funkciók specifikációja. Az aktuális forgalomintenzitásához igazodó döntések meghozatalát és végrehajtását szolgáló funkciók specifikációja. Elemzések, funkcionális és stratégiai irányítás támogatása: További térfigyelı kamerák és forgalomszámláló berendezések beszerzésének és elhelyezésének tervezését szolgáló funkciók specifikációja. Utak, útszakaszok felújításának és a közmővek felújításának összehangolt tervezését szolgáló funkciók specifikációja. A felújítási munkák ütemezésének optimalizálását végzı funkciók specifikációja. A rendkívüli esetek gyakoriságának, területi eloszlásának megelızési célú elemzését szolgáló funkciók specifikációja. Optimális forgalomterelési megoldások keresését célzó elemzési funkciók specifikációja. A tömegközlekedés szükséges átszervezését feltáró, elemzı funkciók specifikációja. Agglomerációs tervek és az átmenı forgalom kezelést célzó tervek kialakítását, valamint ezek összehangolását célzó (elemzési) funkciók specifikációja. A rendszer környezetérıl szóló fejezet: Kezelendı események: Az objektumjellegő egyedek állapotváltozásai, vagy ezek változtatásáról hozott döntések, illetve ilyen döntések végrehajtása. A forgalmi helyzet, a forgalomintenzitás változásai. Váratlan rendkívüli helyzetek, események. Speciális kezelést kívánó tervezett események elıre bejelentése. Az aktuális forgalomintenzitásához igazodó döntések meghozatalát és végrehajtását szolgáló funkciók specifikációja.

4 84 Gazdasági informatika Lekérdezési, elemzési igények jelentkezése, Érintett környezet: Egyes adatcsoportoknak adatgazdái. Felhasználó szervezetek, illetve munkakörök. Kritikus helyzetek kezelésének felelısei. Üzemeltetı szervezet. Közlekedés részvevıi (részükre is készülnek tájékoztató outputok, pl. menetrendek). Felhasználói felület: A rendszer szolgáltatásai kiknek milyen formában álljanak rendelkezésre. Képernyıtervek, menütervek, felhasználói parancsok, nyomtatott outputok. Az elmondottakból milyen közlések vonatkoznak az orgverre? Közvetlenül fellelhetı közlések: Kik (milyen beosztás, munkakör betöltıi) a kritikus helyzetek kezelésének felelısei? Milyen szabályok és szervezeti keretek között történjen az üzemeltetés? Kikövetkeztethetı további speciális orgver-vonatkozások: Minden olyan (közlekedési, területfejlesztési, ) jogszabály, önkormányzati rendelkezés, szervezeti szabályzat, szakmai szabvány, amely a közlekedés tervezésére, szervezésére és a forgalomirányításra vonatkozóan kötelezıen betartandó. Esetleges további interjúkkal milyen kérdéseket kellene tisztázni annak érdekében, hogy a fejlesztık támpontokat kapjanak a logikai és a fizikai szintő tervek elkészítéséhez is? Logikai tervezéshez tisztázandó kérdések: Kezelendı adatmennyiségek. Egyidejőleg bejelentkezı felhasználók várható száma. Idıegység alatti tranzakciószám. Elfogadható válaszidık. Felhasználói szerepkörök és azok hozzáférési jogosultságai (ezek nyilvántartása és érvényesítése céljából szükséges adatok és funkciók). Felhasználói aktivitás nyilvántartásának módja (ennek nyilvántartása céljából szükséges adatok és háttérfunkciók). Felhasználói aktivitás ellenırzését szolgáló (lekérdezı, elemzı esetleg riasztási) funkciók. Adatok bizalmas kezelése (bizalmas minıség nyilvántartása, valamint bizalmas adatok lekérdezésének naplózása céljából szükséges adatok és funkciók) Fizikai tervezéshez tisztázandó kérdések: A rendszerfejlesztés technikai környezete (hardver, rendszerszoftver, programozási környezet, tesztadatbázis típusa, ) Az üzemeltetés technikai környezete (üzemi környezetben adott hardver, operációs rendszer, együttmőködı más szoftverek, adatbáziskezelı típusa, ).

5 A szoftver életciklusa Mit értenek rendszerszervezési változatok alatt? Egy projekten belül milyen okból adódik általában több rendszerszervezési változat? Legkésıbb meddig kell választani a rendszerszervezési változatok közül? A követelmények olyan részhalmazait, amelyek egymással konzisztens és együttesen megvalósítható követelmények tartalmaznak. Az összegyőjtött követelmények együttvéve ellentmondásosak, illetve nem férnek bele az idı, pénz és erıforrások által korlátozott projektbe. A tervezés megkezdése elıtt ( dobozos termékek esetében kivételesen elıfordulhat, hogy a telepítéskor) A fekete doboz módszer az összetett, bonyolult problémák megszelídítésének, kezelhetıvé tételének eszköze. Mint ilyent, nemcsak az elemzés, hanem a tervezés során is alkalmazzák. A szoftvertervezésen belüli feldolgozástervezés keretében a rendszert olyan modulokra (alrendszerekre, funkciómodulokra) bontják, amelyeket a nagyvonalú tervezés szintjén fekete dobozoknak lehet tekinteni, azaz elegendı csak a közöttük megvalósítandó együttmőködéssel foglalkozni, a belsı szerkezetük tervezése késıbbre, a részletes tervezés idejére halasztható Egyszerőbbé válik a tervezés: A modulok közötti együttmőködés során nem kell foglalkozni a részletekkel. Amikor viszont a részleteket kell tervezni, akkor azt egy-egy modulra szorítkozva lehet megtenni. Hasonlóan megkönnyíti a szoftver tesztelését: Az egységtesztek modulonként elvégezhetık, ezeknek csak azt kell bizonyítani, hogy az adott modul képes ellátni a rárótt (rész)feladatot. Az integrációs tesztnek pedig már elég azt kell igazolni, hogy a modulok az elvárt módon mőködnek együtt egymással. További következmények a szoftver használata vagy továbbfejlesztése során jelentkeznek: egyszerőbb elvégezni az elıforduló hibák okának, a felmerülı módosítási igények teljesítése céljából szükséges változtatások helyének kiderítését szolgáló elemzéseket; valamint egyszerőbben, kevesebb ráfordítással, kevesebb nem várt kellemetlen következménnyel lehet megoldani a változtatásokat.

6 86 Gazdasági informatika 5.8. Határozza meg hogy a sorokban adott állítások a szoftverfejlesztésnek az oszlopokban adott fejlesztési szakaszai (tevékenységei) melyikét jellemzik! Elemzés Tervezés Kivitelezés (szőkebben vett) Integráció, integrációs teszt Minıségi teszt Szoftver bevezetése 1. Ennek során történik meg az adatmigráció. 2. Célja a szoftver validációja, lehetıleg az alkalmazási Egyik terméke az architektúramodell. 4. A különbözı fejlesztık, fejlesztı teamek által Termékei a rendszerszervezési változatok. 6. Egyik módszere: interjúk készítése a felhasználói oldal Elvégzik a szoftver forráskódjának megírását Egyik feladata a próbaüzemi teszt. K 9. Egyik változata a próbaüzemi teszt. 10. Szoftver beszerzése (nem fejlesztése) esetén csak Az adott kompozíció közvetlen komponensei Termékei közé tartoznak a funkcionális modulok Az interfésztervek alapján készült tesztspecifikációk az architekturális tervezés és a nagyvonalú terméktervezés között? nagyvonalú terméktervezés, a terméktervezés és a részletes szoftvertervezés között? a részletes szoftverterv és a megoldásmodell között? Mi a különbség vagy a kapcsolat Az elıbbi: nem-funkcionális követelményeket teljesítı megoldások elkülönítését szolgáló nagyvonalú szerkezet és sémák Az utóbbi: a szoftver funkcionális modulokra felbontása. Mindkettı: nagyvonalú tervezés (az elıbbi részletes megoldási sémáit nem számítva). A nagyvonalú terméktervezés és a részletes szoftvertervezés összetevıi a terméktervezésnek. A nagyvonalú terméktervezés a szoftver funkcionális modulokra bontásával és a modulok közötti együttmőködéssel foglalkozik. A részletes szoftvertervezés: a modulok belsı szerkezetével, mőködési mechanizmusával foglalkozik. Az elıbbi: csak az alkalmazási szintre vonatkozó döntéseket tartalmaz. Az utóbbi: a terméktervnek az architekturamodell által kidolgozott struktúrát és mintákat maradéktalanul érvényesítı változata, és mivel az architekturamodell a technikai plattformokra vonatkozó döntéseket is tartalmaz, a megoldásmodell a fizikai szintő tervvel azonosítható. Mindkettı: részletes tervezés (az elıbbi részletes megoldási sémáit nem számítva).

7 5.10. Az alábbi két megoldás bármelyike elfogadható. A szoftver életciklusa 87

8 Gazdasági informatika A sorokban olvasható állítások a szoftverüzemeltetési, szolgáltatás-támogatási folyamat mely alfolyamataira jellemzıek. Az ITIL szerinti alfolyamatok az oszlopokban adottak. 1. A javított, módosított és engedélyezett szoftverváltozatot összeállítja és teríti a felhasználó környezetben. 2. Amennyiben a bejelentett hiba, akadály oka ismert, Ezt az alfolyamatot egy javítási igény indítja el. 4. A többi alfolyamat számára konzisztens központi Kideríti a bejelentett hiba, akadály okát. 6. Erre az alfolyamatra akkor is szükség van, ha a hiba nem... Incidenskezelés Problémakezelés Változáskezelés Kiadáskezelés Konfigurációkezelés Szolgáltatási szint menedzsment Kapacitásmenedzsment Rendelkezésreállás menedzsment Informatikai szolgáltatás folytonosságának irányítása Informatikai szolgáltatás pénzügyi irányítása Az ITIL szerint mi képezi az alábbi feladatok tartalmát? Az informatikai szolgáltatás kielégítı szintjének biztosítása, minıségének folyamatos javítása. Gondoskodás a szükséges erıforráskapacitás rendelkezésre állásáról és a meglevı erıforrások minél jobb kihasználásáról. A szolgáltatásokra, infrastruktúrára vonatkozó olyan rendelkezésreállási célok elérését segíti, amely költséghatékony és támogatja az üzleti célok elérését. Támogatja az üzletmenet-folytonosságot az informatikai szolgáltatás és infrastruktúra üzleti igényeknek megfelelı, elfogadott idın belül történı helyreállításával. A költségek feltérképezése, gondoskodás a szolgáltatások gazdaságos mőködtetésérıl. Az ITIL-ben milyen feladatcsoport összetevıi a fentebb felsorolt feladatok? Szolgáltatás biztosítása feladatcsoport

9 5.13. elınyei? A szoftver életciklusa 89 Mik a komponens alapú fejlesztés életciklusmodell szerinti fejlesztés csökkenthetı a fejlesztés idıtartama és költsége; alaposan kitesztelt, széles körben kipróbált komponensek felhasználásával megbízhatóbb termék állítható elı; a szabványos komponensek felhasználásával javul a termék elemezhetısége, tesztelhetısége, változtathatósága, stabilitása is. hátrányai? nem alkalmazható dominánsan egyedi problémákat megoldó szoftver fejlesztése esetén, azaz ha az adott problémákra nem léteznek gyári komponensek; alkalmazkodni kell a komponensszabványokhoz, illetve a komponensek által képviselt sajátos filozófiához, bizonyos nem alapvetı követelményeket a komponensek lehetıségeihez kell igazítani; nem alkalmazhat ha a követelmények módosításához a felhasználó (az ügyfél) nem járul hozzá a menedzserek nézıpontját? a fejlesztık nézıpontját? A RUP életciklusmodell milyen elemeiben veszi figyelembe a projekt érettségi fázisai fogalmak és az ezekhez tartozó mérföldkövek definiálásával; az egyes tevékenységek érettségi fázisonkénti intenzitására erıforrásigényére vonatkozó információk, grafikonok megadásával. az objektumorientált technológiát (megközelítési módot) támogatja; meghatározza az iterációkon belül végrehajtandó fejlesztı és támogatási tevékenységeket.

10 Gazdasági informatika A megfelelı oszlopokba tett -szel jelezze, hogy az alábbi sorokban álló állítások mely melyik életciklusmodellekre igazak! (Lehetnek olyan állítások, amelyek többféle modellre is igazak a felsoroltak közül.) 1. Rövidebb idın belül állnak elı mőködı részek, így mindenképp A párhuzamos tevékenységek irányítása nehéz feladat. A már... K 3. Erıskező projektvezetés hiányában a felhasználói igények Gyorsan elkészülnek az ember-gép kommunikációval Nagyon hosszú idı telik el a kivitelezés megkezdéséig. 6. A projekt egyszerően ütemezhetı, irányítható Az egyes iterációk menedzselése egyszerő, mert az egyes Világos képet ad arról, hogy adott tevékenység és annak Feltételezi, hogy a követelmények pontosan ismertek és nem A modell szerint a terveket tesztelı prototípus is készül. Vízesés modell V modell Evolúciós fejlesztés Inkrementális modell (Boehm féle) spirálm. RUP modell Követelmények meghatározása Komponsek elemzése Komponens alkalmassági értékelése Követelmények módosítása Tervezés fehér doboz szürke doboz fekete doboz Komponens adaptálása Kivitelezés, komponensek integrálása Validálás

11 A szoftver életciklusa Határozza meg, hogy a sorokban adott állítások az oszlopokban adott mely jelzıkre igazak! moduláris strukturált folyamatvezérelt eseményvezérelt adatvezérelt felhasználóvezérelt objektumorientált 1. Módszertancsoport jelzıje. K 2. Megközelítési mód jelzıje. 3. Ez a megközelítési mód felismerte, hogy a komplex... K K 4. Ez a megközelítési mód megalkotta szerkezet és a Az ilyen módszertanok kialakulása együtt járt a Az ilyen módszertanok a kifejlesztendı rendszer Az ilyen módszertanok megjelenése az adatbázisok Az ilyen módszertanban önálló és domináns Az ilyen megközelítési módban önálló és domináns Az ilyen módszertanok szoros kapcsolatban állnak a Ez a megközelítési mód a fokozatos lebontás A jelzıvel minısített kategória meghatározza a... K 13. A jelzıvel minısített kategória sajátos absztrakciós elje be, hogy a sorokban álló tényekbıl közvetlenül a szoftver mely minıségi jellemzıjére lehet következtetni! (Lehetnek több minıségi tényezıvel összefüggı tények is.) A minıségi jellemzık az MSZ ISO/IEC 9126 szabvány szerint értelmezendık. 1. A szoftver tervdokumentációja jól tagolt. Egyértelmővé teszi,... K K 2. A szoftver fel van készítve a szabálytalan felhasználói akciók, A szoftver eleget tesz a támogatott szakterületre vonatkozó A szoftver nem használja ki valamely adatbáziskezelı Az új szoftver felhasználói felülete nagymértékben hasonlít A szoftver lényegesen különbözı teljesítményő erıforrásokon A szoftver megakadályozza a funkcióihoz és az adatokhoz Az egyes funkciók interfészei jól definiáltak, ezért a szoftver A szoftver a saját eszközeinek felhasználásával könnyen A szoftver lehetıvé teszi, hogy bizonyos szolgáltatásait más A szoftver az iparági szinten legáltalánosabban elfogadott... Funkcionalitás Megbízhatóság Használhatóság Hatékonyság Karbantarthatóság Hordozhatóság

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE MINİSÉGIRÁNYÍTÁS AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL 1. MINİSÉGÜGY AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE MINİSÉGIRÁNYÍTÁS AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL 1. MINİSÉGÜGY AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL V I AD ORO KÖZIGAZGATÁSFEJLESZTÉSI TANÁCSADÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT. 8230 BALATONFÜRED, VAJDA J. U. 33. +36 (30) 555-9096 A R O P.PALYAZAT@YAHOO.COM SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK

Részletesebben

5.1. A sorokban álló állítások az oszlopokkal adott kategóriák melyikére jellemzıek? Alkalmazásportfólió. Szoftvermenedzsment.

5.1. A sorokban álló állítások az oszlopokkal adott kategóriák melyikére jellemzıek? Alkalmazásportfólió. Szoftvermenedzsment. 5.1. A sorokban álló állítások az oszlopokkal adott kategóriák melyikére jellemzıek? 1. Célja a szervezetnél lévı szoftverek által nyújtott szolgáltatások áttekinthetıségének, mérhetıségének és összhangjának

Részletesebben

A külsı minıségbiztosítás jelentısége az e-kormányzati fejlesztésekben, a magyar IIER fejlesztésben szerzett tapasztalatok alapján

A külsı minıségbiztosítás jelentısége az e-kormányzati fejlesztésekben, a magyar IIER fejlesztésben szerzett tapasztalatok alapján A külsı minıségbiztosítás jelentısége az e-kormányzati fejlesztésekben, a magyar IIER fejlesztésben szerzett tapasztalatok alapján Podolcsák Ádám projektvezetı BlomInfo Konzorcium 1. Bevezetés A dán BlomInfo

Részletesebben

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről A közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának

Részletesebben

FOLYAMATLEÍRÁST SEGÍTİ GYAKORLATI ÚTMUTATÓ

FOLYAMATLEÍRÁST SEGÍTİ GYAKORLATI ÚTMUTATÓ FOLYAMATLEÍRÁST SEGÍTİ GYAKORLATI ÚTMUTATÓ 1/ 50 A dokumentum az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Államreform Operatív Program támogatásával, az Elektronikus közigazgatási keretrendszer tárgyú

Részletesebben

ŐRLAP ÖSSZEFONÓDÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ

ŐRLAP ÖSSZEFONÓDÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Gazdasági Versenyhivatal ŐRLAP ÖSSZEFONÓDÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSÁHOZ Őrlap a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló többször módosított 1996. évi LVII.

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 2009 Készítette: Gruber Marianna igazgató Jóváhagyó: Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyőlése 2009. Tervezett felülvizsgálat dátuma:

Részletesebben

Székely Klára: Üzleti etika Power Point segítségével

Székely Klára: Üzleti etika Power Point segítségével NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR MIGI GAZDASÁGTUDOMÁNYI TANSZÉK Székely Klára: Üzleti etika Power Point segítségével TÁMOP 4.1.2.-08/1/C-2009-0009 1. Miért a Power Point? Támogatói véleménye

Részletesebben

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Dél-alföldi Operatív Program. Közösségi Közlekedés fejlesztése c. pályázati felhívásához

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Dél-alföldi Operatív Program. Közösségi Közlekedés fejlesztése c. pályázati felhívásához II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Dél-alföldi Operatív Program Közösségi Közlekedés fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: DAOP 2007-3.2.1 A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

A minıségirányítási program 6. sz. melléklete

A minıségirányítási program 6. sz. melléklete Erzsébet Királyné Szolgáltató és Kereskedelmi Szakközépiskola és Szakiskola 1203 Budapest, Kossuth Lajos u. 35. Tel.: 283-0203 Fax:283-0203/117 Postacím: 1725 Budapest, Pf. 84 www.sisy.hu A KÖZALKALMAZOTTAK

Részletesebben

Módszertani útmutató hulladéklerakók rekultivációjára irányuló projektek költség-haszon elemzéséhez KVVM FI

Módszertani útmutató hulladéklerakók rekultivációjára irányuló projektek költség-haszon elemzéséhez KVVM FI Módszertani útmutató rekultivációs célú projektek költség-haszon elemzéséhez 0 KVVM FI Módszertani útmutató hulladéklerakók rekultivációjára irányuló projektek költség-haszon elemzéséhez Változatelemzés,

Részletesebben

A mintavételezés és a becslés módszertana

A mintavételezés és a becslés módszertana A mintavételezés és a becslés módszertana út az alapbizonylatig Mit szeretnénk elérni? Elegendı és megfelelı legyen, Túl - és alul vizsgálat elkerülése Minél hatékonyabban dolgozzunk! 2 530. st. TARTALOM

Részletesebben

Minıségirányítási felülvizsgálat (audit)

Minıségirányítási felülvizsgálat (audit) Dunaújvárosi Fıiskola Ipari folyamatok minıségirányítási projektje Minıségirányítási felülvizsgálat (audit) Alapkérdések Mit jelent az audit fogalma? Melyek az audit típusai? Mi történik az auditon? Kit

Részletesebben

Tartalom TARTALOM... 1 AZ INTÉZMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA... 2 MÉRÉSI-ÉRTÉKELÉSI RENDSZER AZ INTÉZMÉNY EGÉSZÉRE, ÉS AZ INTÉZMÉNYEGYSÉGEKRE...

Tartalom TARTALOM... 1 AZ INTÉZMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA... 2 MÉRÉSI-ÉRTÉKELÉSI RENDSZER AZ INTÉZMÉNY EGÉSZÉRE, ÉS AZ INTÉZMÉNYEGYSÉGEKRE... Tartalom TARTALOM... 1 AZ INTÉZMÉNY RÖVID BEMUTATÁSA... 2 AZ INTÉZMÉNY MINİSÉGPOLITIKÁJA... 5 MÉRÉSI-ÉRTÉKELÉSI RENDSZER AZ INTÉZMÉNY EGÉSZÉRE, ÉS AZ INTÉZMÉNYEGYSÉGEKRE... 9 MINİSÉGFEJLESZTÉSI RENDSZER...

Részletesebben

26/2005. (VIII. 5.) TNM rendelet

26/2005. (VIII. 5.) TNM rendelet 26/2005. (VIII. 5.) TNM rendelet az egyes szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeirıl és a szakmai vizsga szervezésére jogosult intézmények jegyzékérıl A szakképzésrıl szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT. Czibere Viktória

SZAKDOLGOZAT. Czibere Viktória SZAKDOLGOZAT Czibere Viktória Debrecen 2009 Debreceni Egyetem Informatikai Kar Könyvtárinformatikai Tanszék A könyvtárhasználati ismeretek oktatásának sajátosságai különbözı életkori csoportokban Témavezetı:

Részletesebben

SZEGVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET

SZEGVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET SZEGVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALI TÁJÉKOZTATÓJA A 2013. PÉNZÜGYI ÉVRE 2014. június A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet a Hitelintézetek nyilvánosságra hozatali követelményének

Részletesebben

11. FEJEZET Projektgenerálás

11. FEJEZET Projektgenerálás 11. FEJEZET Projektgenerálás Jelen fejezet a projektgenerálás bemutatásával foglalkozik, mely sok szempontból a 2.-4. fejezet folytatásának tekinthetı. Mint ugyanis a fejezetbıl kiderül, a projektgeneráló

Részletesebben

Általános módszertani útmutató költség-haszon elemzéshez. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Általános módszertani útmutató költség-haszon elemzéshez. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 80 Általános módszertani útmutató költség-haszon elemzéshez 1 Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Általános módszertani útmutató költség-haszon elemzéshez Változatelemzés, pénzügyi elemzés, közgazdasági költség-haszon

Részletesebben

Az e-kormányzás és a Kataszter, Ingatlan-nyilvántartás, földügyi igazgatás szerepe. Osskó András

Az e-kormányzás és a Kataszter, Ingatlan-nyilvántartás, földügyi igazgatás szerepe. Osskó András Az e-kormányzás és a Kataszter, Ingatlan-nyilvántartás, földügyi igazgatás szerepe Osskó András BEVEZETÉS Az informatika fejlıdése rendkívül gyors világszerte. Ezt a gyors fejlıdést követi az alkalmazások

Részletesebben

A Magyar Telekom Nyrt. Audit Bizottságának. Elızetes Jóváhagyási Szabályzata

A Magyar Telekom Nyrt. Audit Bizottságának. Elızetes Jóváhagyási Szabályzata A Magyar Telekom Nyrt. Audit Bizottságának Elızetes Jóváhagyási Szabályzata 1 A Magyar Telekom Nyrt. Audit Bizottságának Elızetes Jóváhagyási Szabályzata 1.. Alapelvek A gazdasági társaságokról szóló 2006.

Részletesebben

A Baross Gábor pályázat keretében létrehozott Solo elektromos hibrid autó projekt összefoglalása

A Baross Gábor pályázat keretében létrehozott Solo elektromos hibrid autó projekt összefoglalása A Baross Gábor pályázat keretében létrehozott Solo elektromos hibrid autó projekt összefoglalása Baross Gábor Program Nyugat-dunántúli Innovációs Fejlesztések ND_INRG_05-TAUMOBIL Az elsı magyar alternatív

Részletesebben

Végrehajtás Operatív Program

Végrehajtás Operatív Program Végrehajtás Operatív Program 1. prioritás: A támogatások felhasználásáért felelıs központi és horizontális intézmények mőködtetése és fejlesztése Akcióterv 2009-2010 Tervezet! 2008. október 30. I. Prioritás

Részletesebben

Tanúsítási módszer kidolgozása meglévı épületekre TANULMÁNY

Tanúsítási módszer kidolgozása meglévı épületekre TANULMÁNY COMFORT CONSULTING Mérnöki Tanácsadó Kft TANULMÁNY A meglévı épületek energetikai jellemzıinek energiafogyasztás alapján történı tanúsítási módszere Megbízó: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai

Részletesebben

Az elektronikus napló

Az elektronikus napló Az elektronikus napló I. Bevezetés A napló az iskolai élet egyik fontos velejárója, a tanárok ebben vezetik a diákok jegyeit, hiányzásait, valamint könyvelik az órával és a diákokkal kapcsolatos egyéb

Részletesebben

A pályázatírás alapjai. A projektmenedzsment és a pályázatírás alapfogalmai. Projekt. Területfejlesztı BSc szakos hallgatók számára, elıadásvázlatok

A pályázatírás alapjai. A projektmenedzsment és a pályázatírás alapfogalmai. Projekt. Területfejlesztı BSc szakos hallgatók számára, elıadásvázlatok A pályázatírás alapjai Területfejlesztı BSc szakos hallgatók számára, elıadásvázlatok A projektmenedzsment és a pályázatírás alapfogalmai Projekt A projekt olyan megtervezett tevékenység, amely forrásokon

Részletesebben

INNOVATÍV ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSA

INNOVATÍV ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSA Innovatív ötletek megvalósítása INNOVATÍV ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSA tanácsadó füzet Megvalósíthatósági tanulmány, üzleti terv, különös tekintettel a pénzügyi tervezésre A kiadvány a Kutatás-fejlesztési Pályázati

Részletesebben

Az Innováció és az ember avagy: Miért (nem) szeretnek a felhasználók kattintani?

Az Innováció és az ember avagy: Miért (nem) szeretnek a felhasználók kattintani? Az Innováció és az ember avagy: Miért (nem) szeretnek a felhasználók kattintani? Esszé az Innováció és kommunikáció tantárgyhoz Készítette: Polgár Péter Balázs, 2007. január 16. A 21. század elejére még

Részletesebben

A Földmővelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2011. évi Magyar Agrárgazdasági Minıség Díj elnyerésére

A Földmővelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2011. évi Magyar Agrárgazdasági Minıség Díj elnyerésére A pályázat célja A Földmővelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázati felhívása a 2011. évi Magyar Agrárgazdasági Minıség Díj elnyerésére A 103/2005. (XI. 4.) FVM rendelet alapján meghirdetésre

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység GAZDASÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1155-06/ Rendszertervezés, adatbázis-kezelés, internet, programozási ismeretek Szóbeli vizsgatevékenység

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 0743-06 Személyügyi, munkaerıpiaci, társadalombiztosítási és bérügyi feladatok ellátásának szabályozási

Részletesebben

II. Intézkedési Terv. Mátészalka 2009.

II. Intézkedési Terv. Mátészalka 2009. SZATMÁRI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS KÖZOKTATÁSI ESÉLYEGYENLİSÉGI PROGRAMJA II. Intézkedési Terv Mátészalka 2009. Készült a Szatmári Többcélú Kistérségi Társulás mint leghátrányosabb kistérség - Közoktatási

Részletesebben

A SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJÁNAK BESZÁMOLÓJA. 2009-2010. tanév

A SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJÁNAK BESZÁMOLÓJA. 2009-2010. tanév A 133/2010.(VI.17.) KT határozat melléklete A SAJÓSZENTPÉTERI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJÁNAK BESZÁMOLÓJA 2009-2010. tanév Készítette: Szarkáné Dubabér Mária és a Minıségbiztosítás,

Részletesebben

Az Európai Parlament és a Tanács 2004/49/EK irányelve (2004. április 29.) a közösségi vasutak biztonságáról, valamint a vasúttársaságok

Az Európai Parlament és a Tanács 2004/49/EK irányelve (2004. április 29.) a közösségi vasutak biztonságáról, valamint a vasúttársaságok Az Európai Parlament és a Tanács 2004/49/EK irányelve (2004. április 29.) a közösségi vasutak biztonságáról, valamint a vasúttársaságok engedélyezésérıl szóló 95/18/EK tanácsi irányelv és a vasúti infrastruktúrakapacitás

Részletesebben

Minıségügyi munka év végi beszámolója a SZOLGSZI 4 tagintézményében

Minıségügyi munka év végi beszámolója a SZOLGSZI 4 tagintézményében Minıségügyi munka év végi beszámolója a tagintézményében. Intézményi szintő feladatok.. IMIP elkészítése A nevelıtestület valamennyi tagjának lehetısége volt véleményével, ötleteivel hozzájárulni elkészítéséhez

Részletesebben

Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet: Módszertani útmutató a felsıfokú szakképzésben részt vevı hallgatók számára az

Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet: Módszertani útmutató a felsıfokú szakképzésben részt vevı hallgatók számára az B/IV. Külsı szakmai gyakorlat kidolgozása (tananyagának, tematikáinak, módszertani útmutatóinak kidolgozása a külsı szakmai gyakorlaton részt vevı hallgatók számára) Bertóthyné dr. Végvári Erzsébet: Módszertani

Részletesebben

SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK

SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK a képzési program részét képezı 30 órás tréning modulhoz, a 12-21., 57-60. és 83-87. számú ajánlati részben szereplı képzéshez és a 63. ajánlati részben szereplı nem OKS képzési modulhoz

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS KÖLTSÉGVETÉS KÉZIRAT

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS KÖLTSÉGVETÉS KÉZIRAT V I AD O R O K Ö Z I G A Z G A T Á S F E J L E S Z T É S I T A N Á C S A D Ó É S S Z O L G Á L T A T Ó K F T. 82 30 B A L A T O N F Ü R E D, V A J D A J. U. 3 3. +36 (3 0 ) 55 5-9 09 6 A R O P.PA L Y A

Részletesebben

Balázs Ildikó* ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓ JÖVİNK KULCSAI

Balázs Ildikó* ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓ JÖVİNK KULCSAI Balázs Ildikó* ELEKTRONIKUS KOMMUNIKÁCIÓ JÖVİNK KULCSAI AZ INFORMATIKA TÉRNYERÉSE A HÉTKÖZNAPI ÉLETBEN, AZ ÜZLETI FOLYAMATOKBAN A számítástechnika, a digitális számítógépek története minden más korábbi

Részletesebben

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki

A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki 5. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTİ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

KIOP 2004 Esélyegyenlõségi Útmutató PÁLYÁZÓK ÉS ÉRTÉKELİK RÉSZÉRE

KIOP 2004 Esélyegyenlõségi Útmutató PÁLYÁZÓK ÉS ÉRTÉKELİK RÉSZÉRE KIOP 2004 Esélyegyenlõségi Útmutató Itt található a neten (a link csak egy sorba írva lesz mûködõképes!): http://www.energiakozpont.hu/palyazat/palyazath/palyazath_body/kiop2004/kiop2004_body/kiop2004_eselyegy.htm

Részletesebben

CÍMLAP. (a jegyzetcsoport bocsájtja rendelkezésre) Szeghegyi Ágnes Tudásmenedzsment I.

CÍMLAP. (a jegyzetcsoport bocsájtja rendelkezésre) Szeghegyi Ágnes Tudásmenedzsment I. CÍMLAP (a jegyzetcsoport bocsájtja rendelkezésre) Szeghegyi Ágnes Tudásmenedzsment I. Impresszum, azonosító 2 Tartalomjegyzék ELİSZÓ... 7 1 A TUDÁSMENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN... 9 1.1 TÉZISEK...

Részletesebben

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Pilis Város Jegyzıje

Pilis Város Jegyzıje Pilis Város Jegyzıje 2721 Pilis Kossuth Lajos u. 47. Telefon: 29/696-310 Fax: 29/696-320 E-mail: jegyzo@pilis.hu Honlap: www.pilis.hu Ügyiratszám:../2014. Pilis Város Polgármesterének és Jegyzıjének 4/2014.

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl Tervezet Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl Budapest, 2010. május A Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelvei A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

2008. január 1-i állapot

2008. január 1-i állapot KOLLEKTÍV SZERZİDÉS azoknak a munkavállalóknak a számára, akiket az egészségügyi és szociális szakmák munkáltatóit tömörítı szakmai egyesület tagjai foglalkoztatnak 2008. január 1-i állapot 2. A KOLLEKTÍV

Részletesebben

FREE DANCE ALAPFOKÚ MÜVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS SZAKISKOLA

FREE DANCE ALAPFOKÚ MÜVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS SZAKISKOLA FREE DANCE ALAPFOKÚ MÜVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS SZAKISKOLA KÖTELEZİEN FELÜLVIZSGÁLT TANÜGYI DOKUMENTUM MÓDOSÍTOTT MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM 2009. augusztus 25. 1 1. A MIP rendeltetése 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

Élethelyzetek. Dr. Mészáros Attila. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. 2. Élethelyzetek, konfliktusok

Élethelyzetek. Dr. Mészáros Attila. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. 2. Élethelyzetek, konfliktusok Négy alaphelyzetet különböztetünk meg, attól függıen, hogy Az innováció humánaspektusai: üzleti kommunikáció alárendelt, felsıbbséggel bíró vagy egyenlı a személyközi kapcsolat. A pozitív és negatív simogatás

Részletesebben

BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2011. február 15-i ülésére TÁRGY:

BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 2011. február 15-i ülésére TÁRGY: BALATONKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. február 15-i ülésére TÁRGY: Pályázati lehetőségekről tájékoztató KEOP-2011-6.2.0/B KEOP-2011.4.9.0 ELŐADÓ: Kovács József polgármester

Részletesebben

Ipar. Szent Korona Értékrend

Ipar. Szent Korona Értékrend Ipar Az ipar anyagi kincseink embert szolgáló átalakítása, vagy környezetromboló szakbarbarizmus? Úgy használjuk, hogy megmaradjon, vagy úgy, hogy felégetjük a jövıt? Miért? Mit? Hogyan? Az EU belsı piaca

Részletesebben

Google Szolgáltatások Feltételei

Google Szolgáltatások Feltételei Google Szolgáltatások Feltételei 1. A Google-el való jogviszony 1.1 A Google termékeinek, szoftverének, szolgáltatásainak és weboldalainak (a jelen iratban ezek együttesen: a Szolgáltatások, ami viszont

Részletesebben

Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Szervezeti és Mőködési Szabályzat Szervezeti és Mőködési Szabályzat Békési Kistérségi Általános Iskola, Alapfokú Mővészeti Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Összeállította: Farkas Lászlóné igazgató 1 TARTALOMJEGYZÉK I. RÉSZ ÁLTALÁNOS

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 58. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Szekszárd és Környéke Közbiztonságáért Alapítvány alapító okiratának elfogadására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Foglalkozási napló. Gazdasági informatikus 14. évfolyam

Foglalkozási napló. Gazdasági informatikus 14. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gazdasági informatikus 14. évfolyam (OKJ száma: 54 41 02) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolygani rád.

Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolygani rád. Szólj, gondolj, tégy jót s minden szó, gondolat és tett tiszta tükörként fog visszamosolygani rád. Újszászi Nevelési Központ A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Pedagógiai Programja 2010. június T A R

Részletesebben

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Mottó: Felelısségteljes élet és cselekvés a munkahelyeken (Fıcze Lajos) Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Vegyipari Ágazati Párbeszédbizottság Budapest 2009. május

Részletesebben

Innováció és kommunikáció c. kurzus keretében 3 elıadás az innovációgazdaságtanból

Innováció és kommunikáció c. kurzus keretében 3 elıadás az innovációgazdaságtanból Az c. kurzus keretében 3 elıadás az innovációgazdaságtanból 1. Az innováció (gazdasági) természetrajza 2006. okt. 3 2. Az innováció a világban és az EU- ban 2006. okt. 10. 3. A hazai innováció és kérdıjelei

Részletesebben

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban 2005 1 Tartalom 1. Bevezetés. 3 2. Iskolatípusok szerinti teljesítmények.... 6 2. 1 Szakiskolák 6 2. 2 Szakközépiskolák. 9 2. 3 Gimnáziumok 11 2. 4 Összehasonlítások... 12

Részletesebben

CSOPORTMEGÁLLAPODÁS AZ EGÉSZSÉGGEL ÉS BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS ALAPELVEKRİL

CSOPORTMEGÁLLAPODÁS AZ EGÉSZSÉGGEL ÉS BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS ALAPELVEKRİL végleges változat CSOPORTMEGÁLLAPODÁS AZ EGÉSZSÉGGEL ÉS BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS ALAPELVEKRİL GDF SUEZ Accord sante sécurite VFinale modif apres Reunion 27janv2010 (2)_HO2 1 Elıszó Jelen megállapodás aláírói

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete 15/2007 (X. 16.) számú rendelete a helyi közút- és közmőépítésekrıl

Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete 15/2007 (X. 16.) számú rendelete a helyi közút- és közmőépítésekrıl Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete 15/2007 (X. 16.) számú rendelete a helyi közút- és közmőépítésekrıl Pátka Község Önkormányzat Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AKKREDITOROK SZÁMÁRA

ÚTMUTATÓ AKKREDITOROK SZÁMÁRA ÚTMUTATÓ AKKREDITOROK SZÁMÁRA A dokumentum az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, az Államreform Operatív Program támogatásával, az Elektronikus közigazgatási keretrendszer tárgyú kiemelt projekt

Részletesebben

Moldex3D/eDesign. Az igazi 3D-s CAE alkalmazás fröccsöntés szimulációhoz. 2009. Június 25. Kırösi Gábor CAM alkalmazás mérnök

Moldex3D/eDesign. Az igazi 3D-s CAE alkalmazás fröccsöntés szimulációhoz. 2009. Június 25. Kırösi Gábor CAM alkalmazás mérnök Moldex3D/eDesign Az igazi 3D-s CAE alkalmazás fröccsöntés szimulációhoz 2009. Június 25. Kırösi Gábor CAM alkalmazás mérnök www.snt.hu/cad Analízis követelmények A szimulációs szoftverekkel szembeni követelmények

Részletesebben

33/2009. (X. 20.) EüM rendelet az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatáról

33/2009. (X. 20.) EüM rendelet az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatáról 33/2009. (X. 20.) EüM rendelet az orvostechnikai eszközök klinikai vizsgálatáról Az egészségügyrıl szóló 1997. évi CLIV. törvény 247. (2) bekezdés k) pontjában foglalt felhatalmazás alapján - az egészségügyi

Részletesebben

Vízmérés vízmérık. Vízellátás csatornázás gázellátás elıadás 2009. október 5.

Vízmérés vízmérık. Vízellátás csatornázás gázellátás elıadás 2009. október 5. Vízmérés vízmérık Vízellátás csatornázás gázellátás elıadás 2009. október 5. 1 Vízfogyasztásmérık A vízfogyasztás mérésre leggyakrabban a szárnykerekes vagy turbinakerekes vízmérıket használják. Ezek összegzı

Részletesebben

Abdalla Rozália* A KÖZÖS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZER (COMMON ASSESSMENT FRAMEWORK) GYAKORLATI ALKALMAZÁSA

Abdalla Rozália* A KÖZÖS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZER (COMMON ASSESSMENT FRAMEWORK) GYAKORLATI ALKALMAZÁSA Abdalla Rozália* A KÖZÖS ÉRTÉKELÉSI KERETRENDSZER (COMMON ASSESSMENT FRAMEWORK) GYAKORLATI ALKALMAZÁSA Az Európai Unió fontos kérdésként kezeli a közigazgatás minıségfejlesztését. A fejlesztési programok

Részletesebben

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól 16/2007. Elnöki Szabályzat A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól Készítette: Közúti Jármő Fıosztály Mőszaki Osztály 1. változat elkészítés idıpontja: 2007. június 2. változat - 2008 - 16/2007. Elnöki

Részletesebben

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA

BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA BUDAPESTI MŐSZAKI FİISKOLA Felsıoktatási Minıségi Díj pályázat 29. április TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 1 1. A Budapesti Mőszaki Fıiskola bemutatása... 1 2. Az intézményi önértékelés illeszkedése

Részletesebben

Mozgásjavító Gyermek- és Ifjúsági Központ

Mozgásjavító Gyermek- és Ifjúsági Központ Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény és Diákotthon Mozgásjavító Gyermek- és Ifjúsági Központ TARTALOMJEGYZÉK. Az intézmény bemutatása... 5.. Az

Részletesebben

3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet. a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl

3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet. a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl A jogszabály 2010. április 2. napon hatályos állapota 3/2001. (I. 31.) KöViM rendelet a közutakon végzett munkák elkorlátozási és forgalombiztonsági követelményeirıl A közúti közlekedésrıl szóló 1988.

Részletesebben

10/2012. (II. 28.) NEFMI

10/2012. (II. 28.) NEFMI Kék színnel szerepel az eredeti besorolási szabálykönyvbıl származó besorolási és kódolási szabályok megfeleltetése, valamint az eredeti könyvbıl e rendeletbe át nem vett mondatok, bekezdések áthúzva.

Részletesebben

EU7403 DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŐ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Közbeszerzési szabályzat ELJÁRÁSI UTASÍTÁS

EU7403 DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŐ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Közbeszerzési szabályzat ELJÁRÁSI UTASÍTÁS DMRV DUNA MENTI REGIONÁLIS VÍZMŐ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Közbeszerzési szabályzat ELJÁRÁSI UTASÍTÁS ENGEDÉLY NÉLKÜLI MÁSOLÁSA NEM MEGENGEDETT! BELSİ HASZNÁLATRA TULAJDONOS NEVE: A PÉLDÁNY SORSZÁMA:

Részletesebben

A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete Ügyrendje

A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete Ügyrendje A Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete Ügyrendje 1. Az Intézet 1.1. Az intézet neve: Nyíregyházi Fıiskola Matematika és Informatika Intézete. A továbbiakban: Intézet. 1.2. Az Intézet

Részletesebben

A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság Ügyvezetõ Bizottsága (Management Committee) ügyrendje

A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság Ügyvezetõ Bizottsága (Management Committee) ügyrendje A Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Mőködı Részvénytársaság Ügyvezetõ Bizottsága (Management Committee) ügyrendje Az Ügyvezetõ Bizottság (a továbbiakban: ÜB) ügyrendje 1. A Magyar Telekom Nyrt. Ügyvezetõ

Részletesebben

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik TÁMOP 1.3.1-07/1-2008-0002 kiemelt projekt A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként Stratégiai irányítás és regionális tervezés támogatása komponens

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Alföldi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Észak-Alföldi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Észak-Alföldi Operatív Program Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járó beteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése Kódszám:

Részletesebben

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata

A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata A Munkaügyi Közvetítıi és Döntıbírói Szolgálat Szervezeti, Mőködési és Eljárási Szabályzata (az Országos Érdekegyeztetı Tanács 2008. július 04. jóváhagyta) 1. / A szervezet megnevezése: Munkaügyi Közvetítıi

Részletesebben

Szabályozási irányok 2. változat a szélsıséges idıjárás hatásának kezelésére a Garantált szolgáltatás keretében

Szabályozási irányok 2. változat a szélsıséges idıjárás hatásának kezelésére a Garantált szolgáltatás keretében Magyar Energia Hivatal Tervezet 091020 Szabályozási irányok 2. változat a szélsıséges idıjárás hatásának kezelésére a Garantált szolgáltatás keretében A Hivatal hozzászólás céljából 2009. szeptember 21-i

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Fıvárosi Ítélıtábla 2. Kf. 27. 441/2010/5. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Fıvárosi Ítélıtábla a dr. E. M. vezetı jogtanácsos által képviselt Telenor Magyarország Zrt. (korábbi neve: Pannon GSM Távközlési

Részletesebben

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email. Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.hu M E G H Í V Ó Balatonkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Széchenyi István Általános Iskola 2092 Budakeszi, Knáb János u. 60. Tel.: +36 23 451 532, fax: +36 23 451 934. Tartalom

Széchenyi István Általános Iskola 2092 Budakeszi, Knáb János u. 60. Tel.: +36 23 451 532, fax: +36 23 451 934. Tartalom Széchenyi István Általános Iskola 2092 Budakeszi, Knáb János u. 60. Tel.: +36 23 451 532, fax: +36 23 451 934 A BUDAKESZI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA 2011 Tartalom I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3

Részletesebben

Díjképzési Módszertan

Díjképzési Módszertan Az 1. számú módosítással egységes szerkezetbe foglalt Díjképzési Módszertan Hatályos: 2009. június 17. Módosítások jegyzéke Módosítás Hatálybalépés idıpontja sorszáma tárgya száma 1. 1. sz. módosítás VPE4482009

Részletesebben

2009. Hatályba lépett: sz. Társulási Tanács határozattal.

2009. Hatályba lépett: sz. Társulási Tanács határozattal. IRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYV JNSZ TISZK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK SZAKKÉPZÉS-SZERVEZÉSI TÁRSULÁS IRÁNYÍTÁSI KÉZIKÖNYVE 2009. Hatályba lépett: sz. Társulási Tanács határozattal. Alkalmazandó: -tól Szőcs Gyula Székhely:

Részletesebben

Javaslat az MKIK stratégiájára a felnıttképzés területén 2010 2020

Javaslat az MKIK stratégiájára a felnıttképzés területén 2010 2020 Budapest, 2010.05.05. 6/4/2010. sz. elıterjesztés az MKIK Elnöksége részére Tárgy: A kamarai rendszer felnıttképzési stratégiája Elıterjesztı: Bihall Tamás alelnök, az Oktatási és Szakképzési Kollégium

Részletesebben

Postai irányítószám: 9724. Ország: Magyarország Kapcsolattartási pont(ok):

Postai irányítószám: 9724. Ország: Magyarország Kapcsolattartási pont(ok): AZ EGYSZERŐ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA Építési beruházás [x] Árubeszerzés [ ] Szolgáltatás [ ] Építési koncesszió [ ] A Közbeszerzések Tanácsa (Szerkesztıbizottsága) tölti ki A hirdetmény kézhezvételének

Részletesebben

Újszászi. Általános Iskola Óvoda, Bölcsıde, Pedagógiai Szakszolgálat Nevelési Központ RENDSZERE

Újszászi. Általános Iskola Óvoda, Bölcsıde, Pedagógiai Szakszolgálat Nevelési Központ RENDSZERE Újszászi Általános Iskola Óvoda, Bölcsıde, Pedagógiai Szakszolgálat Nevelési Központ INTÉZMÉNYI MINİSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAMJA MÉRÉSI, ÉRTÉKELÉSI, FEJLESZTÉSI RENDSZERE Hatálya kiterjed az Újszász Város Önkormányzat

Részletesebben

INFOTEAM 95 Kft. 3849 FORRÓ Fı út 95 Tel.: 06 46 587 264 www.skylan.hu info@skylan.hu INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

INFOTEAM 95 Kft. 3849 FORRÓ Fı út 95 Tel.: 06 46 587 264 www.skylan.hu info@skylan.hu INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK INFOTEAM 95 Kft. 3849 FORRÓ Fı út 95 Tel.: 06 46 587 264 www.skylan.hu info@skylan.hu INTERNET SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Utolsó módosítás kelte: 2009.02.26 Hatálybalépés idıpontja: 2009.03.29

Részletesebben

Hatályosság: 2010.05.15-2010.10.03

Hatályosság: 2010.05.15-2010.10.03 34/2010. (V. 14.) EüM rendelet a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatásba történı befogadásáról, támogatással történı rendelésérıl, forgalmazásáról, javításáról és kölcsönzésérıl szóló

Részletesebben

2009.03.16. Ezeket a kiemelkedı sebességő számítógépeket nevezzük szuperszámítógépeknek.

2009.03.16. Ezeket a kiemelkedı sebességő számítógépeket nevezzük szuperszámítógépeknek. A számítási kapacitás hiánya a világ egyik fontos problémája. Számos olyan tudományos és mőszaki probléma létezik, melyek megoldásához a szokásos számítógépek, PC-k, munkaállomások, de még a szerverek

Részletesebben

KOVÁCS GÁBOR A HATÁRVADÁSZ SZÁZADOK EGYSÉGES RENDÉSZETI ALKALMAZÁSÁNAK LEHETİSÉGEI AZ INTEGRÁLT RENDVÉDELEMBEN

KOVÁCS GÁBOR A HATÁRVADÁSZ SZÁZADOK EGYSÉGES RENDÉSZETI ALKALMAZÁSÁNAK LEHETİSÉGEI AZ INTEGRÁLT RENDVÉDELEMBEN KOVÁCS GÁBOR A HATÁRVADÁSZ SZÁZADOK EGYSÉGES RENDÉSZETI ALKALMAZÁSÁNAK LEHETİSÉGEI AZ INTEGRÁLT RENDVÉDELEMBEN Az elmúlt évtizedben a Magyar Határırség történetében soha nem látott szervezeti korszerősítés

Részletesebben

NEVELİTESTÜLETI VÉLEMÉNY

NEVELİTESTÜLETI VÉLEMÉNY NEVELİTESTÜLETI VÉLEMÉNY GERİCS IBOLYA PÁLYÁZATÁRÓL (Corvin Mátyás Gimnázium és Szakközépiskola intézményvezetıi munkakör betöltésére kiírt pályázati anyagához kapcsolódóan) 1. Általánosságban Gerıcs Ibolya

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 18-0 uditálás, hatékonyságvizsgálat 18-0/2 kézhez kapott esettanulmány részvétel egy belsı auditban.

Részletesebben

Benchmarking könyvtárakban

Benchmarking könyvtárakban Istók Anna: Benchmarking érdemes vajon másoktól tanulni? A Gödöllıi Városi Könyvtár és Információs Központ és az érdi Csuka Zoltán Városi könyvtár tapasztalatai egy új teljesítménymérési módszer bevezetése

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0.

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Környezet és Energia Operatív Program Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. A projektek az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap

Részletesebben

FİBB PONTOK PIACKUTATÁS (MARKETINGKUTATÁS) Kutatási terv. 2012. Március 13.

FİBB PONTOK PIACKUTATÁS (MARKETINGKUTATÁS) Kutatási terv. 2012. Március 13. FİBB PONTOK PIACKUTATÁS (MARKETINGKUTATÁS) 2012. Március 13. A kutatási terv fogalmának, a különbözı kutatási módszerek osztályozása, a feltáró és a következtetı kutatási módszerek közötti különbségtétel

Részletesebben

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA Iskolavezetı: Dr. Buday-Sántha Attila A TERÜLETI TURIZMUSFEJLESZTÉS LEHETİSÉGEI A SZÉKELYFÖLDÖN A doktori

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS. A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS A Kbt. 122. (7) bekezdés a) pontja szerinti eljárásban 1) az ajánlatkérı neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail); Hivatalos név: Lajosmizse Város Önkormányzata Postai cím:

Részletesebben

Tájékoztató. Akadálymentesítések megvalósításának támogatása a Duna-Mecsek Alapítvány által érintett települések területén

Tájékoztató. Akadálymentesítések megvalósításának támogatása a Duna-Mecsek Alapítvány által érintett települések területén Tájékoztató Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány mint támogatásközvetítı szervezet és az EGT & Norvég Finanszírozási Mechanizmusok által is támogatott Akadálymentesítések megvalósításának támogatása

Részletesebben

Szöveges elıterjesztése a 2012. január 01.-tıl alkalmazni kívánt díjmódosítási kérelemhez

Szöveges elıterjesztése a 2012. január 01.-tıl alkalmazni kívánt díjmódosítási kérelemhez A ELİTERJESZTÉSE a Pécs Város területén a kötelezı hulladékkezelési közszolgáltatásba bevont gazdálkodó szervezetekre, intézményekre és magánszemélyekre érvényes hulladékkezelés közszolgáltatási díjainak

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı - testületének. Kakas Béla polgármester

ELŐTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı - testületének. Kakas Béla polgármester ELŐTERJESZTÉS Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı - testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Tájékoztató Sándorfalva város egészségügyi alapellátásának, állategészségügyi ellátásának

Részletesebben

GOP-2009-2.2.1. KMOP-2009-1.2.5.

GOP-2009-2.2.1. KMOP-2009-1.2.5. Formázott: Behúzás: Bal: 0 cm, Függı: 1,25 cm PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÉS ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus

Részletesebben