Az EN81-1+A3 szabvány szerinti. megoldásai a gyakorlatban villamos hajtású felvonók esetén

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az EN81-1+A3 szabvány szerinti. megoldásai a gyakorlatban villamos hajtású felvonók esetén"

Átírás

1 Az EN81-1+A3 szabvány szerinti fülke ellenőrizetlen elmozdulása ellen védő berendezés (UCM) és a szintbeállási követelmények teljesítésének megoldásai a gyakorlatban villamos hajtású felvonók esetén Előadó: Hebők László (ifj.) Tanúsító mérnök Tel.: +36/30/

2 Követelmény EN81: A felvonókat el kell látni ellenőrizetlen fülkemozgást megállító berendezéssel. Érzékelje az állomástól távolodó ellenőrizetlen fülkemozgást, ha közben az aknaajtó nincs reteszelt állapotban és a fülkeajtó nincs csukott helyzetben.

3 Követelmény A berendezés érzékelje a fülke ellenőrizetlen mozgását, állítsa meg a fülkét, és tartsa fenn annak mozdulatlan állapotát.

4 Miért szükséges?

5 Követelmény Nem vonatkozik: a függesztő kötelek vagy láncok hibája, illetve a hajtógép hajtótárcsájának, hajtódobjának vagy lánckerekeinek hibája (hajtóképesség csökkenése).

6 Követelmény Hova hathat: a fülkére, az ellensúlyra

7 Követelmény Hova hathat: a (függesztő vagy kiegyenlítő) kötelekre

8 Követelmény Hova hathat: vagy a hajtótárcsára (pl.: közvetlenül a tárcsára vagy annak tengelyére a tárcsa közelében) Üzemi fék Fék a hajtótárcsa tengelyen

9 Követelmény Hova hathat: hidraulikus rendszerre (beleértve a motort/szivattyút fel irányban)

10

11

12

13 Követelmény A berendezés megállítást végző eleme azonos lehet: a leirányú sebeségtúllépést megakadályozó eszközökkel, vagy a fülke felirányú sebeségtúllépését megakadályozó eszközökkel.

14 Követelmény Fontos különbség! UCM: A berendezés érzékelje a fülke ellenőrizetlen mozgását, állítsa meg a fülkét, és tartsa fenn annak mozdulatlan állapotát. Védőberendezés a felfelé mozgó fülke sebességtúllépése ellen: a fülkét állítsa le, vagy a sebességet legalább arra az értékre csökkentse, amire az ellensúly ütközőjét méretezték.

15 Követelmény A hajtógép fékjének használata esetén a felügyelő rendszer végezheti a mechanizmus megfelelő nyitásának vagy zárásának az ellenőrzését, vagy a fékező erő ellenőrzését. Ha hibát észlel, a felvonó következő normál üzemű indulását meg kell akadályoznia. A felügyelő rendszert típusvizsgálatnak kell alávetni.

16 Követelmény

17 Követelmény

18 Követelmény 1: fékerő egyenlő a rendszert gyorsító erőkkel 2: sebesség 3: az akaratlan elmozdulás érzékelésének és a vezérlő áramkörök késleltetési ideje 4: fékező elemek késleltetési ideje 5: idő v Fékezési szakasz t

19 Mi működtesse: o biztonsági kapcsoló, o biztonsági kapcsolás, Követelmény o szakasz szerinti programozható elemeket tartalmazó biztonsági berendezés (PESSRAL).

20 Követelmény Biztonsági kapcsoló: érintkezőik megszakítása mechanikusan, kényszerműködtetéssel következzen be, akkor is, ha az érintkezők összehegedtek.

21 Biztonsági kapcsoló?

22 Biztonsági kapcsoló? Kötelező haladási irány?! Kényszerműködtetésű érintkező jele az EN szabvány szerint: MSZ EN : Kisfeszültségű kapcsoló- és vezérlőkészülékek rész: Vezérlő-áramköri készülékek és kapcsolóelemek. Elektromechanikus vezérlő-áramköri készülékek

23 Biztonsági kapcsolás:a biztonsági kapcsolások a hibák egyenkénti előfordulása esetén feleljenek meg a szakasz szerinti követelményeknek.

24 NB-LIFT European Coordination of Notified Bodies által kiadott szemléltető kapcsolás:

25 Biztonsági kapcsolás: Érzékelő Érzékelő Biztonsági áramkör Biztonsági relé Biztonsági áramkör Biztonsági relé Biztonsági relé

26 Biztonsági relé: Összehegedt érintkező Mechanikai kényszerkapcsolat az érintkezők között

27 Általános relé: Biztonsági relé:

28

29

30 A nyitott ajtókkal történő ellenőrizetlen fülkemozgás ellen védő berendezést biztonsági berendezésnek kell tekinteni, és az F.8. szakasz követelményeinek megfelelően kell azokat megvizsgálni. Típustanúsítványt kell kiállítani. Az irányelv nem sorolja fel a biztonsági berendezések között.

31

32 Példák megvalósításra Wittur: Elektronikus építőelemeket tartalmazó sebességhatároló (EOS)

33 Példák megvalósításra Wittur:(EOS) Ezt a berendezést vizsgáltatni kell: -mint sebességhatárolót -mint elektronikus elemeket tartalmazó biztonsági berendezést -és mint az ellenőrizetlen fülkemozgást megállító berendezés részét.

34 Példák megvalósításra Elektronikus építőelemeket tartalmazó sebességhatároló (EOS) + kétirányú fogókészülék;

35 Példák megvalósításra EOS + hajtómű nélküli meghajtógép fékje.

36 Liftequip: Vezérlés Ellenőrzi a sebességet, vezérli a hajtást és a hajtómű nélküli hajtás fékét. Példák megvalósításra UCM fék egység Jelen esetben a hajtóműnélküli hajtás megkettőzött üzemi fékje. SR2 modul Bontja a biztonsági áramkört és tiltja a szabályzót. Ajtózóna érzékelés Szint felett/alatt beállított távolság után az UCM-nek vezérlőjelet ad.

37 Példák megvalósításra SR2 modul Az áramkör relékből álló huzalozott biztonsági kapcsolás, mely hasonlít az NB-LIFT által megadott kapcsoláshoz. tápfeszültség biztonsági áramkör ajtóérintkező rövidrezáró áramkör Az SR2 modul végzi: -ajtóérintkező rövidrezárás a szintvisszaállításhoz és az érkezési ejtóelőnyitáshoz, -biztonsági áramkör megszakítását, akaratlan fülkeelmozdulás érzékelésekor. vezérlőcsatorna ajtózóna érzékelő csatorna tápfeszültség Biztonsági kapcsolás állapotának ellenőrzése Fülke- és aknaajtó érintkezők vezérlés

38 Példák megvalósításra Hajtásszabályzó Vezérlés Tiltja a hajtást és működteti a hajtótárcsa tengelyre épített fékszerkezetet Ajtózóna érzékelés Tiltja a hajtást és működteti a hajtótárcsa tengelyre épített fékszerkezetet

39 Példák megvalósításra

40 Példák megvalósításra Dynatech:

41 Példák megvalósításra Az EN81-1+A3 szabvány kapcsán az ellenőrizetlen fülkemozgást megállító berendezés részét képező sebességhatárolók mindegyikére szükséges az elektromos működtetésű kioldószerkezet. Az eddig távműködtetésre használt elektromos működtetésű kioldó feladata és működése megváltozik.

42 Példák megvalósításra Dynatech STAR sebességhatároló Működése: A sebességhatároló fel van szerelve egy elektromágnes által működtetett kioldószerkezettel. Az elektromágnes gerjesztés hatására a kioldónyelvet a röpsúlyokkal szerelt tárcsától eltávolítja, így biztosítva annak szabad elfordulását. Az elektromágnes a felvonó álló állapotában nyugalmi helyzetben van, ekkor elmozdulás hatására a sebességhatárolót kioldott helyzetbe kerül és működteti a fogókészüléket. A kép az elektromágnes gerjesztett állapotát mutatja kioldószerkezet Sebességhatároló tárcsa

43 Példák megvalósításra Dynatech VEGA sebességhatároló Működése: Kioldószerkezet A berendezés működése analóg a STAR típus működésével Sebességhatároló tárcsa

44 Példák megvalósításra UCM elektronika UCM elektronika végzi az ajtózóna, az ajtók állapotának figyelését, valamint a vezérléstől kapott információk ismeretében vezérli a sebességhatárolóba épített kioldószerkezetet. A UCM elektronika végzi vizsgálat esetén a sebességhatároló távműködtetésű kioldását, valamint lehetőséget biztosít a fülkében rekedt utasok kiszabadítására mentési üzemmódban energiakimaradás esetén akkumulátorról is.

45 A felvonókba beépített UCM elektronikus egységek, a sebességhatárolók elektromos kioldóegységei vészmentéskor szükségáramforrást igényelnek mert tápfeszültség hiányában a vészmentés nem végrehajtható. Ez az utast, üzemügyeletest szakszerűtlen mentésre kényszerítheti. ( 113/1998 Korm. R. 1.sz. melléklet 3. pont, c) bekezdés ). Esetleg a mentés csak roncsolással lesz megoldható.

46 Az EN81-1+A3 szabvány kapcsán beépítendő, az ellenőrizetlen fülkemozgást megállító berendezés próbája a gyártó utasítása alapján!

47 Szintbeállási pontosság: A szabvány szakasza szerint: A fülke szintbeállási pontossága ± 10 mm legyen. Vizsgálata: a fülke szintbeállási pontosságát minden állomáson, illetve a közbenső állomásoknál mindkét irányban le kell ellenőrizni, hogy megfelel-e a szakasznak; le kell ellenőrizni a fülke szakasz szerinti szintmegtartási pontosságát a be- és kiszállások esetén. Ezt az ellenőrzést a legkedvezőtlenebb állomáson kell végezni.

48

49 Szintbeállási pontosság: 2.: Létrehozott gyorsulás. A forgó / haladó tömegek rendszerének a féknyomaték által létrehozott lassulása. Forgó / haladó tömegek rendszere: A hajtóműves berendezések esetében a haladó tömegek tehetetlenségi nyomatéka körülbelül egy nagyságrenddel kisebb, mint a forgó tömegek tehetetlenségi nyomatéka.

50 Szintbeállási pontosság:

51 Szintbeállási pontosság:

52 Szintbeállási pontosság:

53 Szintbeállási pontosság: Összefoglalva: AL motor Rotor tehetetlenségi nyomatéka Jm/Jrot kg*m^2 4 kw 0, kw 0,35 1,5 Maximális megengedett tehetetlenségi nyomaték kg*m^2 Példa (Sassi) 4 kw 6 kw 0,097 0,122 0,37 0,55

54 Szintbeállási pontosság:

55 Szintbeállási pontosság:

56 1 gyertya fényereje: 1 cd (candela) Gömb: 4π sr = ~ 12,57 sr Átlagos gyertya fényárama: 4π sr*1 cd = ~ 12,57 lm

57 Zárt ólomakkumulátorok:

58 Zárt ólomakkumulátorok:

59 Zárt ólomakkumulátorok:

60 Zárt ólomakkumulátorok:

61 Zárt ólomakkumulátorok:

62 Zárt ólomakkumulátorok:

63 Bizalom a felvonóval szemben

64 Bizalom a felvonóval szemben

65 Köszönöm megtisztelő figyelmeteket!

Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái

Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái FŐTENGELY FÉKEK Jogszabályi háttér Milyen előírásokat kell figyelembe vennünk: 146/2014. (V. 5.) Korm. rendelet FMF /4771b/2012 sz. körlevele: Felvonók

Részletesebben

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme:

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme: Oldal: 1/5 1. A felvonók műszaki biztonságtechnikai vizsgálatának fajtái és terjedelme: 1.1 Üzembe helyezési vizsgálat: 1.1.1 Az ellenőrzés hatálya: Ezen vizsgálatot minden olyan a 113/1998. (VI.10.) Kormányrendelet

Részletesebben

2015.04.17 ÉMI TÜV SÜD Kft. Felvonó ellenőri továbbképzés. Új konstrukciójú felvonók

2015.04.17 ÉMI TÜV SÜD Kft. Felvonó ellenőri továbbképzés. Új konstrukciójú felvonók 2015.04.17 ÉMI TÜV SÜD Kft. Felvonó ellenőri továbbképzés Új konstrukciójú felvonók Koncepció - Hajtás : Gen2 + Regen Drive - Gépészeti alap: Gen2 - Egy fázis - alacsony áramfelvétel ( 1,5 A ) - A felvonó

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: Témakörök: A Felvonóellenőri szakmai ismeretek gyakorlata és technikája

A vizsgafeladat ismertetése: Témakörök: A Felvonóellenőri szakmai ismeretek gyakorlata és technikája A vizsgafeladat ismertetése: Témakörök: A Felvonóellenőri szakmai ismeretek gyakorlata és technikája Amennyiben a tétel kidolgozásához segédeszköz szükséges, annak használata megengedett, az erre vonatkozó

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás rögzíti az Európai Parlament (EP) és Tanács a tagállamok felvonókra vonatkozó jogszabályainak összehangolásáról szóló 95/16/EK irányelvével összeegyeztethető

Részletesebben

Hajtás-, fülkeajtó cserék, meglévő fülke alapterület problémái. Fazekas Árpád

Hajtás-, fülkeajtó cserék, meglévő fülke alapterület problémái. Fazekas Árpád Hajtás-, fülkeajtó cserék, meglévő fülke alapterület problémái Fazekas Árpád ' Komponens felújítások oka, terjedelme Miért kell felújítani komponenseket A komponens elhasználódása, alkalmatlan továbbra

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás rögzíti az Európai Parlament (EP) és Tanács a tagállamok felvonókra vonatkozó jogszabályainak összehangolásáról szóló 95/16/EK irányelvével összeegyeztethető

Részletesebben

Karbantartási utasítás

Karbantartási utasítás Villamos üzemű felvonó MM-I-97.1 24.11.2012 A Általános karbantartási utasítás A felvonó karbantartását havonta legalább egyszer (legfeljebb 30 naponként), de a nagy igénybevétel miatt célszerű havonta

Részletesebben

Fülke, ellensúly. Követelmények, kialakítás, méretezés

Fülke, ellensúly. Követelmények, kialakítás, méretezés Fülke, ellensúly Követelmények, kialakítás, méretezés részletek Követelmények A fülke magassága A fülke szabad belmagassága legalább 2 m legyen. A fülke bejárat magassága legalább 2 m legyen. Hasznos

Részletesebben

KIADOTT TANÚSÍTVÁNY No. A tanúsított termék típusa, megnevezése Száma Tulajdonosa Kiadás dátuma

KIADOTT TANÚSÍTVÁNY No. A tanúsított termék típusa, megnevezése Száma Tulajdonosa Kiadás dátuma No. KIADOTT TANÚSÍTVÁNY Száma Tulajdonosa Kiadás dátuma A tanúsított termék típusa, megnevezése 1 F-0004/2002 Otis Felvonó Kft. 2002.11.19 "MADRID 99" O2000VF-MRL gépház nélküli felvonócsalád 2 F-0005/2002

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 32 521 01 Felvonószerelő Tájékoztató

Részletesebben

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Oximo WT: Automatikus végállás beállítás, motorfejen nem kell végállást állítani Akadályfelismerő funkció Típusok: Cikkszám Hossz L1 Hossz L2 Forgatónyomaték (Nm) Oximo

Részletesebben

Kezelési útmutató AS 100 kapuvezérlés

Kezelési útmutató AS 100 kapuvezérlés Bevizsgálva a következő szabvány alapján: EN 12453 1 / 5 oldal 06 javítás Kezelési útmutató Az AS 100 vezérlést Totmann-üzemű, háromfázisú kapunyitó berendezésekkel történő használatra tervezték. A kapu

Részletesebben

MRM R fel e von vo ó n r ó en e d n sze d r sze mod o e d r e ni n záci zá ó ci h ó o h z o Fazekas Árpád

MRM R fel e von vo ó n r ó en e d n sze d r sze mod o e d r e ni n záci zá ó ci h ó o h z o Fazekas Árpád MRM felvonórendszer modernizációhoz Fazekas Árpád Az MRM rendszer pozícionálása a felvonó piacon Nagytelj. > 25 megálló > 2.5m/s Közepes 15-25 megálló 1.6-2.5m/s Alacsony 15 megállóig 1.0m/s-ig 1.6m/s;

Részletesebben

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. Felvonók, mozgólépcsők és mozgójárdák ellenőrzése

ELJÁRÁSI SZABÁLYZAT F-01. Felvonók, mozgólépcsők és mozgójárdák ellenőrzése Oldal: 1/14 1. A felvonók ellenőrző vizsgálatainak fajtái és terjedelme: 1.1. A felvonók, illetve mozgólépcsők és mozgójárdák üzembe helyezési és ismételt üzembe helyezési vizsgálata 1.1.1. Az ellenőrzés

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Felvonó irányelv és az MSZ EN 81-20/50

Felvonó irányelv és az MSZ EN 81-20/50 Felvonó irányelv és az MSZ EN 81-20/50 Előadó: Gyökér Imre 30/530-2592 ÉMI - TÜV SÜD 2017.05.02. 1 Felvonóirányelv Az EURÓPAI PARLAMENT és a TANÁCS 2014/33/EU irányelve a felvonókra és a felvonókhoz készült

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 35 52 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

TM Fékezés és állomás vezérlő modul

TM Fékezés és állomás vezérlő modul TM-22272 Fékezés és állomás vezérlő modul Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

CTX 3 ipari mágneskapcsolók 3P

CTX 3 ipari mágneskapcsolók 3P CTX 3 ipari mágneskapcsolók 3P 9 és 100 A között 4 160 96 4 161 26 4 161 46 4 161 56 4 161 86 4 161 96 Műszaki jellemzők (60. oldal) Geometriai méretek és koordinációs táblázatok, e-katalógusban Megfelel

Részletesebben

Havi felvonó karbantartási szerződés

Havi felvonó karbantartási szerződés Havi felvonó karbantartási szerződés Megrendelő: Budapest, Vállalkozó: Liftmester Kft. Szerződés tárgya: 1131 Budapest, E-mail: info@liftmester.hu Tel: 06/30-2679-976 1 db. 500kg.-os, 6 személyes személyfelvonó

Részletesebben

TGV-2 típusú kéziműködtetésű motorvédő kapcsoló Műszaki ismertető

TGV-2 típusú kéziműködtetésű motorvédő kapcsoló Műszaki ismertető TGV-2 típusú kéziműködtetésű motorvédő kapcsoló Műszaki ismertető A motorvédőkapcsoló olyan mechanikai kapcsolókészülék, amely hárompólusú érintkezőrendszerből, kéziműködtetésű mechanizmusból, termikus

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

Centronic UnitControl UC42 / UC45

Centronic UnitControl UC42 / UC45 Centronic UnitControl UC42 / UC45 hu Szerelési és kezelési útmutató Egyéni vezérlő készülék UC42 / Egyéni vezérlő készülék kalapos sínhez UC45 Fontos információk: a szerelő / a villamos szakember / a felhasználó

Részletesebben

Használati utasítás. DIMAT KFT Harkány, Bercsényi u

Használati utasítás. DIMAT KFT Harkány, Bercsényi u Használati utasítás M6 Lite V3 termosztát padló, és levegő érzékelő szondával DIMAT KFT. 7815 Harkány, Bercsényi u.18. info@dimat.hu +36 70 601 02 09 www.dimat.hu M6 Lite V3 termosztát Elektromos fűtési

Részletesebben

MPX 3 motorvédő kismegszakítók

MPX 3 motorvédő kismegszakítók MPX 3 motorvédő kismegszakítók műszaki jellemzők MOTORVÉDŐ KISMEGSZAKÍTÓK MPX 3 32S MPX 3 32H Méret 1 2 Típus termikus-mágneses termikus-mágneses Zárlati megszakítóképesség normál kiemelt Kar típusa billenőkaros

Részletesebben

GD Dollies Műszaki leírás

GD Dollies Műszaki leírás GD Dollies Műszaki leírás A szállítóeszköz elektromos működtetésű, rádiós távvezérlésű két kocsiból álló egység, mely páros és szóló üzemmódban egyaránt használható. Elsősorban beltéri ill. üzemi területen

Részletesebben

TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Technikai adatok Mértékegység ROCK ROCK V ROCK 230

TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Technikai adatok Mértékegység ROCK ROCK V ROCK 230 TELCOMA ROCK Modellek és jellemzők Önzáró elektromechanikus motor. Motor áramellátása 24 V DC. Működés garantálva 115 fokig. Nagyobb nyitási szögre használja a speciális kiegészítő alkatrészeket a felszerelésnél.

Részletesebben

A felvonók és mozgólépcsők/mozgójárdák biztonságtechnikai felülvizsgálatok fajtái és terjedelme:

A felvonók és mozgólépcsők/mozgójárdák biztonságtechnikai felülvizsgálatok fajtái és terjedelme: Oldal: 1/27 A felvonók és mozgólépcsők/mozgójárdák biztonságtechnikai felülvizsgálatok fajtái és terjedelme: 1. Nem ismétlődő ellenőrző vizsgálatok: 1.1. A felvonók, illetve mozgólépcsők és mozgójárdák

Részletesebben

LM, NM, SM, GM Zsalumozgató, rugó-visszatérítés nélkül. Nyit-zár, 3 pont vezérlés

LM, NM, SM, GM Zsalumozgató, rugó-visszatérítés nélkül. Nyit-zár, 3 pont vezérlés Zsalumozgató, rugó-visszatérítés nélkül - - 00. július KIVITEL LM NM SM GM Alkalmazás, illeszthetõség Az LM.., az NM.., az SM.. és a GM.. zsalumozgatók a légtechnikai rendszerek különböző típusú, ill.

Részletesebben

MFZ. A ZM-SKS B áramkör kezelési útmutatója. A ZM-SKS B áramkör / Rev. 1.1 1

MFZ. A ZM-SKS B áramkör kezelési útmutatója. A ZM-SKS B áramkör / Rev. 1.1 1 A ZMSKS B áramkör kezelési útmutatója H A ZMSKS B áramkör / Rev. 1.1 1 1. Tartalom 3. Általános biztonsági utasítások 1. Tartalom 2 2. Szimbólumok magyarázata 2 3. Általános biztonsági utasítások 2 4.

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Elektromos gép- és készülékszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

NanoSpace és CombiSpace bemutatása Új KONE megoldások a felvonók teljes cseréjére

NanoSpace és CombiSpace bemutatása Új KONE megoldások a felvonók teljes cseréjére NanoSpace és CombiSpace bemutatása Új KONE megoldások a felvonók teljes cseréjére Csibrik László KONE Felvonó Kft. 2017. 04. 04. ÉMI-TÜV Felvonó ellenőri tanfolyam Gyalyatető KONE Bevezetés KONE NanoSpace

Részletesebben

Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók

Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók Szivattyú vezérlések, szintkapcsolók Brio 2000 MT áramláskapcsoló A Brio 2000 MT áramlás és nyomás ellenőrzésére alkalmas szivattyús rendszerekben. Amíg vízáramlás van a rendszerben, az ellenőrző egység

Részletesebben

RCA távműködtető segédrelé

RCA távműködtető segédrelé távműködtető segédrelé ic60 kismegszakítókhoz PB10653-40 távműködtető rendszer lehetővé teszi: b Kismegszakító villamos távműködtetése (nyitás és zárás) Vigi áram-védőkioldóval vagy anélkül, villamos kioldótekercsekkel

Részletesebben

MTZ 320 MTZ 320 MÛSZAKI ADATOK MÉRETEK ÉS TÖMEGADATOK MOTOR ERÕÁTVITEL KORMÁNYMÛ HAJTOTT ELSÕ TENGELY ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK FÉKBERENDEZÉS

MTZ 320 MTZ 320 MÛSZAKI ADATOK MÉRETEK ÉS TÖMEGADATOK MOTOR ERÕÁTVITEL KORMÁNYMÛ HAJTOTT ELSÕ TENGELY ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK FÉKBERENDEZÉS MTZ 320 vízhûtéses dízelmotor. LDW1503CHD Teljesítmény, kw (LE): 22 (30) Névleges fordulatszám, ford/min: 3 000 Hengerek száma: 3 Furat löket, mm: 88 85 Hengerûrtartalom, cm 3 : 1 551 Maximális nyomaték,

Részletesebben

ZL160. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás:

ZL160. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás: 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZL160 Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz Általános leírás: Vezérlés 24 V-os

Részletesebben

Felvonó Konferencia Siófok, 2015.06.11. Honvári Gábor Schindler Hungária Kft.

Felvonó Konferencia Siófok, 2015.06.11. Honvári Gábor Schindler Hungária Kft. Felvonó Konferencia Siófok, 2015.06.11. Honvári Gábor Schindler Hungária Kft. Termékbiztonság és munkavédelem Schindler Idıszakos Biztonságtechnikai Ellenırzés Ultrahangos tengelymérés Munkavédelem Schindler

Részletesebben

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra

A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra TÍPUSISMERET EV3 TÍPUSÚ METRÓ MOTORKOCSI IDŐSZAKOS VIZSGA 2014 TESZTKÉRDÉSEK A Vizsgaközpont által készített kérdések egy pontszámmal kerülnek értékbesorolásra A vonat ajtózárás vezérlés biztosítéka (PD2)

Részletesebben

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset Z1000/1500. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset Z1000/1500 Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

Mérnöki alapok 2. előadás

Mérnöki alapok 2. előadás Mérnöki alapok. előadás Készítette: dr. Váradi Sándor Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék 1111, Budapest, Műegyetem rkp. 3. D ép. 334. Tel:

Részletesebben

Magasházak tervezése és megvalósítása

Magasházak tervezése és megvalósítása Magasházak tervezése és megvalósítása I. rész: Létesítési koncepciók, szerkezeti problémák 10. Téma: Magasházak felvonó rendszere Gondolatébresztő előadás Némethy Zoltán felvonó szakértő 2017. december

Részletesebben

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát Programozható, LCD kijelzős fűtő-termosztát Hetente ismétlődő ciklusban, napi 6 periódust ( eseményt ) lehet az előre megadott hőmérsékleteknek megfelelően beállítani. Választhat a periódus-vezérlő üzemmód

Részletesebben

Felvonókról általában

Felvonókról általában Felvonókról általában rövid összefoglalás Hlatky Endre 1 Miről lesz szó? Fogalmak és szabályok: az OTÉK vonatkozó előírásai; rendeletek, szabványok Az épületek forgalmi igényei: a személy- és teherszállítás

Részletesebben

Felvonók helyszíni vizsgálatai (I. rész)

Felvonók helyszíni vizsgálatai (I. rész) 2016. május 10.c. sz. JAVASLAT MŰSZAKI SEGÉDLET Felvonók helyszíni vizsgálatai (I. rész) Technical guide for on the spot examinations of lifts Készült a MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA támogatásával (23 oldal) Tartalomjegyzék

Részletesebben

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 62 521 01 Felvonóellenőr Tájékoztató

Részletesebben

VIRGO SMART BT A EGYÉB JELLEMZŐK

VIRGO SMART BT A EGYÉB JELLEMZŐK Elektromechanikus motor csuklókarral lakossági használatra szárnyaskapukhoz 2 m-ig és 200 kg-ig. Beépített vezérlőegység lcd kijelzővel, mechanikus végállásokkal. Akár 120 -os nyitási szög. EGYÉB JELLEMZŐK

Részletesebben

MARTON SZAKÉRTŐ KFT. Felvonó ellenőr Galyatető. Ellenőri továbbképzés Galyatető Tóta Lajos

MARTON SZAKÉRTŐ KFT. Felvonó ellenőr Galyatető. Ellenőri továbbképzés Galyatető Tóta Lajos MARTON SZAKÉRTŐ KFT. Felvonó ellenőr 2017.04.03-04. Galyatető Ellenőri továbbképzés - 2017.04.03-04. Galyatető Tóta Lajos 1 Témakörök A vonatkozó jogszabályok, szabványok A folyamat elvi menete (a vizsgálatig)

Részletesebben

DITEC kapunyitó automatikák és automata sorompók karbantartási utasítása

DITEC kapunyitó automatikák és automata sorompók karbantartási utasítása DITEC kapunyitó automatikák és automata sorompók karbantartási utasítása A karbantartás 12 havonta végzendő! Rendszeres ellenőrzéseket képzett szakember végezze a termék a dokumentációja alapján. Kapunyitó

Részletesebben

80 mm min. Fűtésvezérlés: Forrasztástechnika Műanyag ipar Galvanazilás Csomagolás Gumi ipar

80 mm min. Fűtésvezérlés: Forrasztástechnika Műanyag ipar Galvanazilás Csomagolás Gumi ipar W EGY-, KETTŐ ÉS HÁROMFÁZISÚ VEZÉRLÉSŰ FÉLVEZETŐ-KAPCSOLÓK - ÁLTALÁNOS ADATOK FÉLVEZETŐ-KAPCSOLÓK 30 mm min. (LAS1, LAW, LAK 15 A, LAD, LAA 30 A) 80 mm min. 30 mm min. 90 mm széles kapcsoló méretek (LAS2

Részletesebben

Telepítési útmutató. DEVIreg 531. Elektronikus termosztát.

Telepítési útmutató. DEVIreg 531. Elektronikus termosztát. Telepítési útmutató Elektronikus termosztát www.devi.com Tartalomjegyzék 1 Bevezető................. 3 1.1 Műszaki jellemzők........ 4 1.2 Biztonsági utasítások...... 5 2 Felszerelési utasítások........

Részletesebben

FELVONÓK ENERGIA-HATÉKONYSÁGA

FELVONÓK ENERGIA-HATÉKONYSÁGA I. Katonai Hatósági Konferencia Balatonkenese, 2012. május 08-09. FELVONÓK ENERGIA-HATÉKONYSÁGA Bánréti Tibor ÉMI Felvonó- és Mozgólépcső Felügyelet oszt. vez. hely. Adatok az ELA-tól: ELA = European Lift

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

Felvonók korszerő hajtása.

Felvonók korszerő hajtása. Felvonók korszerő hajtása. A felvonók tömeges elterjedése szorosan összefügg a forgóáramú villamos hálózatok kialakulásával. Magyarországon az elsı villamos hálózatot 1884.-ben Temesváron állították fel.

Részletesebben

Mozgólépcsők műszaki-biztonsági követelményei

Mozgólépcsők műszaki-biztonsági követelményei Mozgólépcsők műszaki-biztonsági követelményei Csomai-Kürtössy Roland Norbert BKV ZRt. Mozgólépcső Szolgálat Galyatető 2017.04.03. Bemutatkozás Tömegközlekedési útvonalon üzemelő mozgólépcsők karbantartása.

Részletesebben

A felvonók és mozgólépcsők/mozgójárdák ellenőrző vizsgálatainak fajtái és terjedelme:

A felvonók és mozgólépcsők/mozgójárdák ellenőrző vizsgálatainak fajtái és terjedelme: Oldal: 1/17 A felvonók és mozgólépcsők/mozgójárdák ellenőrző vizsgálatainak fajtái és terjedelme: 1. Nem ismétlődő ellenőrző vizsgálatok: 1.1. A felvonók, illetve mozgólépcsők és mozgójárdák üzembe helyezési

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4

Tartalomjegyzék. 2 Telepítés A rendszer standard telepítése Eszköz leírása Eszköz mérete 4 PL500 Tartalomjegyzék 1 Figyelmeztetések 2 2 Telepítés 3 2.1 A rendszer standard telepítése 3 2.2 Eszköz leírása 3 2.3 Eszköz mérete 4 2.4 Hajtómotor és fogasléc telepítése 4 2.5 Telepítés ellenőrzése

Részletesebben

Helyesbítés MOVIDRIVE MDX60B / 61B. Kiadás: 2005. 06. LA360000 11436379 / HU

Helyesbítés MOVIDRIVE MDX60B / 61B. Kiadás: 2005. 06. LA360000 11436379 / HU Hajtóműves motorok \ Ipari hajtóművek \ Hajtáselektronika \ Hajtásautomatizálás \ Szolgáltatások MOVIDRIVE MDX60B / 61B LA360000 Kiadás: 2005. 06. 11436379 / HU Helyesbítés 1 kva i P f n Hz Műszaki adatok

Részletesebben

Bánréti Tibor: A BIZTONSÁG EGYES MŰSZAKI KÉRDÉSEI

Bánréti Tibor: A BIZTONSÁG EGYES MŰSZAKI KÉRDÉSEI Bánréti Tibor: A BIZTONSÁG EGYES MŰSZAKI KÉRDÉSEI A felvonók hajtásában, a meghajtó gépek elvében és konstrukciójában néhány év alatt forradalmi változás zajlott le, ezért több előadás foglalkozik ezek

Részletesebben

ART CV 710/711 ciklikus szelepek

ART CV 710/711 ciklikus szelepek ART CV 710/711 ciklikus szelepek ALKALMAZÁS Az ART CV 710/711 ciklikus szelepek (CV) olyan NYIT-ZÁR pillangószelepek, melyek magas működésű ciklusszámra lettek kifejlesztve elsősorban szennyvíztisztításban

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TOLÓKAPU MOTOR CARRERA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TOLÓKAPU MOTOR CARRERA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TOLÓKAPU MOTOR CARRERA FIGYELEM: A rendszer telepítése, és használata előtt, olvassa el figyelmesen a kézikönyvet, mert az a csomag szerves részét képezi. Termékeink - amennyiben

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TOLÓKAPU MOTOR SLIM

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TOLÓKAPU MOTOR SLIM FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV TOLÓKAPU MOTOR SLIM FIGYELEM: A rendszer telepítése, és használata előtt, olvassa el figyelmesen a kézikönyvet, mert az a csomag szerves részét képezi. Termékeink - amennyiben azokat

Részletesebben

Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon

Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon Felvonó felújítás, modernizálás helyzete Magyarországon Siófok 2014. május 05. Gyökér Imre tanúsítási csoportvezetı Tel: 30 / 530-2592 30 / 267-6383 E-mail: gyoker.imre@emi-tuv.hu Gyors áttekintés Az országban

Részletesebben

80 mm min. Fűtésvezérlés: Forrasztástechnika Műanyag ipar Galvanazilás Csomagolás Gumi ipar

80 mm min. Fűtésvezérlés: Forrasztástechnika Műanyag ipar Galvanazilás Csomagolás Gumi ipar W EGY-, KETTŐ ÉS HÁROMFÁZISÚ VEZÉRLÉSŰ FÉLVEZETŐ-KAPCSOLÓK - ÁLTALÁNOS ADATOK FÉLVEZETŐ-KAPCSOLÓK 30 mm min. 45 mm széles kapcsoló méretek (LAS1, LAW, LAK 15 A, LAD, LAA 30 A) 80 mm min. 30 mm min. 90

Részletesebben

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1

HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató. SAFEHOME v1.1 HANDY PROGRAMOZÓ EGYSÉG STAR VEZÉRLÉSHEZ Használati útmutató SAFEHOME v1.1 Ez a leírás szakképzett telepítőknek szól. A telepítés megkezdése előtt figyelmesen olvassa el a teljes leírást. A termék nem

Részletesebben

ict kontaktorok MSZ EN 61095, IEC 1095 Zavarszűrő iactp b Ez a kiegészítő egy zavarszűrő, amely korlátozza a túlfeszültségeket a vezérelt áramkörben

ict kontaktorok MSZ EN 61095, IEC 1095 Zavarszűrő iactp b Ez a kiegészítő egy zavarszűrő, amely korlátozza a túlfeszültségeket a vezérelt áramkörben DB99 DB669 Tanúsítványok DB0660 MSZ EN 6095, IEC 095 két változatban érhetők el: b Standard kontaktorok b Kézi működtetésű kontaktorok. Az széles választéka kielégíti a legtöbb alkalmazás igényeit. at

Részletesebben

Garázsajtó nyitó (R-1350 G)

Garázsajtó nyitó (R-1350 G) Garázsajtó nyitó (R-1350 G) Mûszaki adatok: Húzóerô: 1100 N/R-1350G Vezérlô: CPU Vezérlési módszer: impulzus indukció Motor: 24 V Világítás: 1 25 W, E14 Ajtó sebessége: 11 cm/mp Biztosíték típusa: teljesítmény

Részletesebben

ÜZLETKÖTŐI ÉRTEKEZLET 2012-01-13 DUNAKESZI

ÜZLETKÖTŐI ÉRTEKEZLET 2012-01-13 DUNAKESZI ÜZLETKÖTŐI ÉRTEKEZLET 2012-01-13 DUNAKESZI ÉS MOTORVÉDŐ KAPCSOLÓK KONTAKTOROK Kontaktor definíció: Olyan gyakori működésre alkalmas elektromágneses elven működtetett mechanikus kapcsolókészülék,

Részletesebben

BU 1000 típusú vezérlés, ULIXES 24V motorhoz. Technikai jellemzők és kapcsolási rajz

BU 1000 típusú vezérlés, ULIXES 24V motorhoz. Technikai jellemzők és kapcsolási rajz BU 1000 típusú vezérlés, ULIXES 24V motorhoz Technikai jellemzők és kapcsolási rajz A Stagnoli vezérlése a 24V motorokhoz, használható egy vagy két karos 24VDC motorokhoz. A mozgatás enkóderrel történik

Részletesebben

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető

Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz. Műszaki ismertető Kézi- és villamos működtető mechanizmusok (hajtások) a KM-típusú kompakt megszakítókhoz Műszaki ismertető TRCON udapest Kft. KM-típusú megszakító-sorozata által nyújtott műszaki szolgáltatások körét bővítik

Részletesebben

Motorvezérlők. MC BS2 Cikkszám: Motorvezérlők. BUS motorvezérlő két darab árnyékoló egyedi vezérléséhez

Motorvezérlők. MC BS2 Cikkszám: Motorvezérlők. BUS motorvezérlő két darab árnyékoló egyedi vezérléséhez BS2 Cikkszám: 01078020 BUS motorvezérlő két darab árnyékoló egyedi vezérléséhez Mikroprocesszor vezérlet BUS motorvezérlő két darab Két darab 230 V-os Egy programozható csoport és két darab egyedi kapcsoló

Részletesebben

Telepítési útmutató. DEVIreg 316. Elektronikus termosztát. www.devi.com

Telepítési útmutató. DEVIreg 316. Elektronikus termosztát. www.devi.com Telepítési útmutató DEVIreg 316 Elektronikus termosztát www.devi.com The English language is used for the original instructions. Other languages are a translation of the original instructions. (Directive

Részletesebben

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei 2016/2017. tanév, II. félév Dr. Kovács Szilveszter E-mail: szkovacs@iit.uni-miskolc.hu Informatika Intézet 107/a. Tel: (46) 565-111 / 21-07 A jármű alrendszerei

Részletesebben

Q3/Q3G forgólézer Cikkszám: R120/R121. Használati útmutató

Q3/Q3G forgólézer Cikkszám: R120/R121. Használati útmutató Q3/Q3G forgólézer Cikkszám: R120/R121 Használati útmutató Biztonsági előírások Lézersugár A HEDUE Q3 forgólézer fénysugara állítható. Kültéri használat esetén használja II. lézerosztályban. Beltéri használat

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

TM Ingavonat vezérlő

TM Ingavonat vezérlő TM-78261 Ingavonat vezérlő Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR SL60 ablakmozgató motor 1. oldal, 1. összesen HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA VÉGIG, MERT A TELEPÍTÉSI HIBÁKÉRT A GYÁRTÓ ÉS FORGALMAZÓ CÉG NEM VÁLLAL FELELİSÉGET!

Részletesebben

CE jelzéssel ellátott felvonók felújítása. Tájékoztató. Felvonó direktíva szerint készült felvonók modernizálása

CE jelzéssel ellátott felvonók felújítása. Tájékoztató. Felvonó direktíva szerint készült felvonók modernizálása CE jelzéssel ellátott felvonók felújítása Tájékoztató Felvonó direktíva szerint készült felvonók modernizálása 2015 European Lift Association aisbl Belgium Minden jog fenntartva. Tartalomjegyzék Bevezető...

Részletesebben

SM2000 SM2000M SM2000T

SM2000 SM2000M SM2000T SM 2000 Modellek és leírások SM 2000 Elektromechanikus fogaskerekes motor olajkádban 2000 Kg-os kapukig száraz mechanikus tengelykapcsolóval, elektromos fékkel és manuális vészkioldóval. Tartozékok: kondenzátor,

Részletesebben

Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz

Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz ELETTRONIC DIVISION Felhasználói és Telepítői Kézikönyv AT 7070 Elektronikus vezérlő garázskapukhoz ALAPRAJZ RF CODE CLOSE OPEN PROG 1 2 3 4 ON 5 6 7 8 POWER 1 2 3 4 SLOW SPEED + TR1 + TR2 10 5 6 7 8 9

Részletesebben

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual TM-72427 Vasúti átjáró vezérlő Használati útmutató Railroad-crossing controller User's manual 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában,

Részletesebben

Telepítési útmutató. DEVIreg 610. Elektronikus termosztát. www.devi.com

Telepítési útmutató. DEVIreg 610. Elektronikus termosztát. www.devi.com Telepítési útmutató DEVIreg 610 Elektronikus termosztát www.devi.com Tartalomjegyzék 1 Bevezető................. 3 1.1 Műszaki adatok.......... 4 1.2 Biztonsági utasítások...... 5 2 Felszerelési utasítások........

Részletesebben

Az OTIS energia hatékony megoldása a Zöld Felvonó koncepció keretében és ennek alkalmazása a panelépületek felújítása során

Az OTIS energia hatékony megoldása a Zöld Felvonó koncepció keretében és ennek alkalmazása a panelépületek felújítása során Az OTIS energia hatékony megoldása a Zöld Felvonó koncepció keretében és ennek alkalmazása a panelépületek felújítása során Készítette: Lukács Attila Ügyvezetı Igazgató OTIS Felvonó Kft. 00-36-70-866 8075

Részletesebben

80 mm min. Fűtésvezérlés: Forrasztástechnika Műanyag ipar Galvanazilás Csomagolás Gumi ipar

80 mm min. Fűtésvezérlés: Forrasztástechnika Műanyag ipar Galvanazilás Csomagolás Gumi ipar W EGY-, KETTŐ ÉS HÁROMFÁZISÚ VEZÉRLÉSŰ FÉLVEZETŐ-KAPCSOLÓK - ÁLTALÁNOS ADATOK FÉLVEZETŐ-KAPCSOLÓK 30 mm min. (LAS1, LAW, LAK 15 A, LAD, LAA 30 A) 80 mm min. 30 mm min. 90 mm széles kapcsoló méretek (LAS2

Részletesebben

Gépjárművek erőátvitele II.

Gépjárművek erőátvitele II. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Gépjárművek erőátvitele II. Készítette: Kovács Balázs DJQ4YX 2016/2017/I. félév Oktató: Vass Sándor Bárdos Ádám Budapest,

Részletesebben

Szelepmozgatók analóg helyzetvezérléssel AME 13SU, AME 23SU - biztonsági funkció (emelő rugó)

Szelepmozgatók analóg helyzetvezérléssel AME 13SU, AME 23SU - biztonsági funkció (emelő rugó) Szelepmozgatók analóg helyzetvezérléssel - biztonsági funkció (emelő rugó) Leírás A biztonsági szelepmeghajtó motorokat többnyire VZ szelepekhez (), valamint VS, VM és VB szelepekhez (, ) alkalmazzák.

Részletesebben

Garázsajtó nyitó (R-1350 G)

Garázsajtó nyitó (R-1350 G) Garázsajtó nyitó (R-1350 G) Mûszaki adatok: Húzóerô: 1100 N/R-1350G Vezérlô: CPU Vezérlési módszer: impulzus indukció Motor: 24 V Világítás: 1 25 W, E14 Ajtó sebessége: 11 cm/mp Biztosíték típusa: teljesítmény

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 525 02 Autószerelő Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel a nevét! Ha a vizsgafeladat

Részletesebben

Szerelési utasítások. devireg 316

Szerelési utasítások. devireg 316 HU Szerelési utasítások devireg 316 A devireg 316 DIN sínre szerelhető, 52 mm magas termosztát, amelynek felhasználási területe szobahőmérséklet, padlóhőmérséklet, szellőztetés vagy hűtés szabályozása,

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

record.group Rövid útmutató system 20 automatikus ajtórendszerek ez record! record your global partner for entrance solutions

record.group Rövid útmutató system 20 automatikus ajtórendszerek ez record! record your global partner for entrance solutions record your global partner for entrance solutions Rövid útmutató system 20 your global partner for entrance solutions record.group automatikus ajtórendszerek ez record! Módosítások listája Módosítások

Részletesebben

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához A vásárolt terméket csak megfelelı szakismerettel rendelkezı, cégünk által felkészített szakember szerelheti fel, kötheti be

Részletesebben

Garázsajtó nyitó R-1350 G

Garázsajtó nyitó R-1350 G Garázsajtó nyitó R-13 G Mûszaki adatok: Húzóerô: 1100 N/R-13G Vezérlô: CPU Vezérlési módszer: impulzus indukció Motor: 24 V Világítás: 1 25 W, E14 Ajtó sebessége: 11 cm/mp Biztosíték típusa: teljesítmény

Részletesebben

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért

Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért CÉLIANE TM Radio/ZigBee technológia: rugalmas megoldás a kényelmes otthonért A Radio/ZigBee világítási- vagy redőnyvezérlő szerelvényeivel bontás és plusz vezetékezés nélkül teheti intelligenssé otthonát.

Részletesebben

TELE - Referenciák. A TELE Vásárlói

TELE - Referenciák. A TELE Vásárlói TELE - Referenciák A TELE Vásárlói Az ipar valamennyi területén elégedett vásárlói kapcsolatok Ipari automatizálás Ermvek Vízkezelés Berendezésgyártók Bányászat Termelipar Élelmiszeripar Htkocsik Ftés,

Részletesebben

PRGH433PP PROGRAMOZÁS

PRGH433PP PROGRAMOZÁS PRGH433PP 1. oldal, összesen: 7 VIDUE PRGH433PP Programozható vezérlés redőnymozgatáshoz A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket.

Részletesebben