Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár. Bízza ránk nyugdíjcélú megtakarítását, hogy Ön is nyugodtan gondolhasson a jövőre!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár. Bízza ránk nyugdíjcélú megtakarítását, hogy Ön is nyugodtan gondolhasson a jövőre!"

Átírás

1 Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár Bízza ránk nyugdíjcélú megtakarítását, hogy Ön is nyugodtan gondolhasson a jövőre!

2 millió Miért fontos, hogy nyugdíjunkról magunk is gondoskodjunk? Az átlagéletkor világviszonylatban folyamatosan nő, egyre tovább élünk. Ez jó hír, hiszen számíthatunk rá, hogy akár évet is élünk majd nyugdíjasként. 1 A nyugdíjat az állam az aktív dolgozók befizetéseiből fizeti. A probléma az, hogy egyre kevesebb gyermek születik, valamint egyre több fiatal hagyja el az országot. Mit is jelent ez? Egyre kevesebb aktív dolgozónak kell egyre több nyugdíjast eltartania. 2 Az átlagnyugdíj összege jelenleg forint, 3 azonban ma Magyarországon több mint 1 millió nyugdíjasnak csupán Ft közötti juttatásból kell megélnie. 4 Ön fel van rá készülve, hogy élete közel egynegyedét szűkösebb anyagi körülmények között élje le? Népesség előreszámítás KSH 2 KSH: Népesség-előreszámítás 3 hvg.hu - Térkép: nézze meg, magasabb-e a nyugdíja, mint a megyei átlag, december, az öregségi nyugdíj főellátására vonatkozó adatai (Forrás: ONYF) nyugdíjasok (65+ év) aktívak (20-54 év) gyerekek (0-19 év) Van megoldás: az Önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás! Az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarításából kiegészítheti majdani állami nyugdíját és ezáltal nagyobb anyagi biztonságban várhatja nyugdíjas éveit. % Nyugdíjpénztári befizetéseit az állam is támogatja Saját befizetései után 20%-os adó-visszatérítést igényelhet! 5 Mit jelent ez? 1000 forint tagdíjbefizetését az állam adó-visszatérítés formájában 200 forinttal kiegészítheti, tovább gyarapítva az Ön egyéni nyugdíjszámláját. Rugalmas nyugdíjcélú megtakarítás Egyénileg, illetve az éves Cafeteria keretéből is fizetheti tagdíját; Ön dönti el, mikor és mennyit fizet be! 6 A vállalt tagdíját havonta, vagy negyedévente is fizetheti, sőt, alkalmanként kiegészítheti rendkívüli befizetésekkel is. Kamatadómentes A megtakarításán jóváírt hozamot nem terheli adó- és járuléklevonás. Az egyik legolcsóbb nyugdíj megtakarítás 7 A szektorszintű átlagos díjterhelés 1% alatti. Örökölhető Megtakarítására kedvezményezettet jelölhet, ezáltal nem csak magáról, hanem szeretteiről is gondoskodhat. Ha ezzel a lehetőséggel nem él, megtakarítására az örökösei válnak jogosulttá. 5 Egyéni befizetései (illetve a vállalati adomány) után 20%-os adó-visszatérítést igényelhet, de csak az adott évben megfizetett összevont adóalapjának személyi jövedelemadója erejéig, és legfeljebb évi forintig. Más megtakarításai után is járhat adó-visszatérítés, ebben az esetben a következő szabályokra figyeljen: - Önkéntes nyugdíj-, egészségpénztári és önsegélyező pénztári befizetések után évente összesen legfeljebb forint lehet az adó-visszatérítés összege. - Önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági és nyugdíjbiztosítási befizetések után összesen évente legfeljebb forint lehet az adó-visszatérítés összege. 6 Az Alapszabályban meghatározott minimális tagdíj, melyet minden pénztártagnak meg kell fizetnie: 2018-ban havi 5000 Ft, negyedévente Ft. 7 MNB: A nyugdíjpénztári tagok díjterhelése ( ).

3 Miért válassza az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárt? Biztonság Ha nyugdíj, akkor Aegon! A világon minden 6. ember nyugdíját az Aegon cégcsoport fizeti ki. A világ több mint 20 piacán, több millióan választották már az Aegon valamely termékét. A cégcsoport méreténél és szakértelménél fogva komoly biztonságot nyújt ügyfelei részére. A Nyugdíjpénztár vagyonkezelője és adminisztrációs szolgáltatója a holland alapítású, de azóta már az egész világot átívelő cégcsoport tagja. Profi pénzügyi szakértelem 2015 AZ ÉV ALAPKEZELŐJE 2017 AZ ÉV ALAPKEZELŐJE Az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár portfólióit az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő kezeli. Büszkék vagyunk arra, hogy Kollégáink már kétszer is elnyerték az Év Alapkezelője díjat. Önnek nem kell befektetési tapasztalattal rendelkeznie, nyugdíjcélú megtakarítását bátran rábízhatja a profi szakértőinkre.

4 Sávos költséglevonás Pénztárunk sávos költséglevonást alkalmaz, ami azt jelenti, hogy az adott éves befizetés magasabb sávhatárba eső részéből alacsonyabb összeget vonunk le a Pénztár működtetésére. A legmagasabb sávban például csupán 1%-ot. 8 Infláció feletti hozamok Infláció feletti Klasszikus portfólió (vagyonarány: hozamok 8%) 3,18% évi nettó hozamráta és infláció Kiegyensúlyozott portfólió (vagyonarány: 64%) Növekedési portfólió (vagyonarány: 14%) Szakértői abszolút hozam portfólió (vagyonarány: 11%) 5,07% 6,77% 7,77% Sávhatárok az éves befolyt tagdíj alapján Fedezeti alap (egyéni számla) Működési alap Likviditási alap Klímaváltozási portfólió (vagyonarány: 3%) Infláció (dec/dec) 2,10% 4,78% Ft közötti tagdjrész 90% 10% 0% Ft közötti tagdjrész 94% 6% 0% Ft közötti tagdíjrész 96% 4% 0% Ft közötti tagdjrész 98% 2% 0% 10 éves átlagos nettó hozamráta és infláció ( ) Klasszikus portfólió Kiegyensúlyozott portfólió Növekedési portfólió 6,03% 6,37% 5,99% feletti tagdjrész 99% 1% 0% Szakértői abszolút hozam portfólió* 7,83% Klímaváltozási portfólió* 9,21% Infláció (dec/dec) 2,70% Például: Amennyiben Ön a minimális tagdíj összegét fizeti havonta, azaz az éves befizetése forint, ebből 4000 forint (6,6%) kerül levonásra forintos éves befizetésnél: az első forintig 10% (1000 Ft), forintig 6% (6600 Ft), forintig 4% (4800 Ft), forinttól 2% (1200 Ft) a levonás, ami összesen forint. Ez a teljes befizetésének 4,5%-a. 15 éves átlagos nettó hozamráta és infláció ( ) Klasszikus portfólió Kiegyensúlyozott portfólió Növekedési portfólió Szakértői abszolút hozam portfólió* Klímaváltozási portfólió* Infláció (dec/dec) 3,68% 6,15% 7,19% 8,52% 7,83% ,21% 8 A belépést követő első 4000 Ft befizetés a működési alapba kerül. Az ezt követő befizetésekre a táblázatban jelzett sávhatárok és levonási mértékek érvényesek. Forrás: saját pénztári hozamadatok, valamint a KSH-tól kapott inflációs adatok alapján. Felhívjuk figyelmét, hogy a múltbeli teljesítmény nem jelent garanciát a jövőre nézve. * A Szakértői abszolút hozam és Klímaváltozási portfólió 2008 februárjában indult, így 10 éves és 15 éves átlaghozam mutató nem áll rendelkezésre. Helyettük a év átlagos eredményét tüntettük fel a jogszabályoknak megfelelően. A es időszakra vonatkozó 9 éves átlagos infláció 2,61%.

5 Mikor és mennyit érdemes megtakarítania? Nézzük, mi történik, ha valaki nyugdíjba vonulása előtt 10, 20, illetve 30 évvel előbb kezd el nyugdíjszámlájára havi forintot megtakarítani. 9 Életkor a megtakarítás kezdetekor 55 éves 45 éves 35 éves Megtakarítás időtartama 10 év 20 év 30 év Befizetés a nyugdíjszámlára Ft Ft Ft Adó-visszatérítés Ft Ft Ft Várható hozam Ft Ft Ft Elérhető vagyon Ft Ft Ft Jól látszik, hogy érdemes minél hamarabb, akár már 35 évesen elkezdeni a rendszeres megtakarítást, hiszen a befizetett tagdíj közel kétszeresét veheti fel nyugdíjba vonulásakor az adó-visszatérítésnek és a hozamnak köszönhetően. A kamatos kamat hatása hosszú távon érvényesül! 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 71% 62% 55% 10 év 20 év 30 év Várható hozam Adó-visszatérítés Befizetés 9 Számítási paraméterek: A számítások az Aegon önkéntes nyugdíjpénztár kalkulátora alapján készültek, éves 2%-os tagdíjnövekedést és 1%-os reálhozam-elvárást feltételezve (0 Ft induló megtakarítás). A jelenleg igénybe vehető adó-visszatérítéssel a tagság teljes tartama alatt számoltunk. Az eredményeket 500 Ft-ra kerekítettük. A tagdíjakból az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár én hatályos sávos költséglevonását alkalmaztuk. A számítások becslésen alapulnak és nem minősülnek ajánlattételnek. A jelenérték és jövőérték számításánál a Nemzetgazdasági Minisztérium inflációs előrejelzéseit vettük figyelembe. Az eredmények nem garantálhatóak a jövőben. Mit jelent az indexálás? Képzelje el, hogy 8 évvel ezelőtt elkezdett megtakarítani havonta 5000 Ft-ot. Ebből az összegből 2010-ben még 20 kg kenyeret tudott venni, 2017-ben azonban már csak 18 kg-ot, hiszen a kenyér ára a KSH adatai szerint az elmúlt 8 éves időszakban 14,3%-kal emelkedett! Vagyis ahhoz, hogy a megtakarítás értéke ne csökkenjen a kezdeti 5000 Ft helyett ma már legalább 5715 Ft-ot kellene befizetnie! Az indexálás választása esetén Pénztárunk évente felajánlja az egyéni tagdíjemelés lehetőségét, de Ön döntheti el, hogy befizetéseivel követi-e az infláció alakulását: az indexálás mértéke az előző évi, KSH által közzétett éves fogyasztói árindex + 2%.

6 Mikor és hogyan juthat a megtakarításához? A nyugdíjba vonulás után: a megtakarítás egy részének vagy egészének felvétele egy összegben, rendszeres járadék 5-25 éves időtartamra, a megtakarítás egy részének egy összegben, a fennmaradó résznek járadékban való felvétele. 10 A nyugdíjba vonulást megelőzően Az egyéni számláján felhalmozott vagyont, vagy annak egy részét, legalább 10 év folyamatos tagság után veheti fel. A kifizetés tőke része után a hatályos jogszabályok szerint adóznia kell, viszont a hozam minden esetben adómentes. Milyen portfóliók közül választhat? A választható portfóliók összetétele Klasszikus Kiegyensúlyozott Szakértői abszolút hozam Megtakarítását szakembereink folyamatosan befektetik, így nyugdíjpénztári vagyona a 20%-os adó-visszatérítésen¹¹ felül hozamokkal is gyarapodik. Pénztárunk tagjai 5 féle befektetési portfólió közül választhatnak. Mindegyik portfóliónak más az összetétele, így kockázatuk, valamint a befektetésen elérhető hozamuk mértéke is különböző. Minél kevesebb részvényt tartalmaz egy portfólió, az annál biztonságosabbnak tekinthető, viszont valószínűleg mérsékeltebb a rajta elérhető hozam is. A magas részvényarányú, kockázatosabb portfóliókban hosszabb távon a piaci viszonyoktól függően magasabb hozam érhető el, azonban rövid távon az eredményük ingadozó lehet. 100% 77,5% 20% 2,5% 100% Növekedési 51,5% 45% 3,5% Klímaváltozási 50% 50% Kötvények és pénzpiaci eszközök Egyéb: Ingatlan alap és Abszolút hozamú alap Részvények A vagyonkezelő belátása szerint a törvény és a Vagyonkezelési irányelvek adta limitek között szabadon dönthet, nincs előre meghatározott stratégiai eszközallokáció. A portfólió abszolút hozam elérésére törekszik. 10 Részletek az Alapszabályban. ¹¹ Egyéni befizetései (illetve a vállalati adomány) után 20%-os adó-visszatérítést igényelhet, de csak az adott évben megfizetett összevont adóalapjának személyi jövedelemadója erejéig, és legfeljebb évi forintig. Más megtakarításai után is járhat adó-visszatérítés, ebben az esetben a következő szabályokra figyeljen: - Önkéntes nyugdíj-, egészségpénztári és önsegélyező pénztári befizetések után évente összesen legfeljebb forint lehet az adó-visszatérítés összege. - Önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági és nyugdíjbiztosítási befizetések után összesen évente legfeljebb forint lehet az adó-visszatérítés összege.

7 Melyik portfóliót érdemes választania? Célszerű a megtakarítás időtartamának, az egyéni kockázatvállalásnak és a hozamelvárásnak megfelelő befektetési portfóliót választania, hiszen így tovább növelheti a leendő nyugdíj-kiegészítésének mértékét. Portfólió neve Klasszikus Javasolt befektetési idő (nyugdíjig hátralévő idő) 1-5 év 5-10 év év 15+ év Kiegyensúlyozott Szakértői abszolút hozam Növekedési Klímaváltozási Portfólió neve Klasszikus Kockázati besorolás (1 = alacsony, 5 = magas) Kiegyensúlyozott Szakértői abszolút hozam Növekedési Klímaváltozási

8 Ismerje meg a portfólióink besorolását! Az abszolút hozamra törekvő Szakértői portfóliót azoknak ajánljuk, akik a portfólió összetételének megválasztását teljesen a vagyonkezelőre szeretnék bízni. Így nem szükséges a befektetési piac változásait folyamatosan figyelniük, mert a megfelelő időpontban a megfelelő részvény-kötvény arány kiválasztásáról szakértőink döntenek helyettük. Ez a közepes kockázatot képviselő portfólió nem követ egy állandó részvény-kötvény arányt. A vagyonkezelő az összetétel dinamikus változtatásával törekszik középtávon a kockázatmentes hozamnál magasabb hozam realizálására. A magas kockázatú Növekedési portfóliót azoknak ajánljuk, Az alacsony kockázatú Klasszikus portfóliót azoknak ajánljuk, akiknek 5 vagy annál kevesebb évük van a nyugdíjba vonulásig és a biztonságot részesítik előnyben. Célja a biztonságosabb értékpapírok kiválasztásával a befizetések értékének megőrzése, valamint az infláció feletti hozam elérése. A portfóliót ezért szinte kizárólag állampapírok alkotják, így az Ön nyugdíjcélú megtakarításának értéke a piaci viszonyoktól függően egyenletesen, nagyobb ingadozások nélkül gyarapodhat. A közepes kockázatú Kiegyensúlyozott portfóliót azoknak ajánljuk, akik 5-15 év múlva vonulnak nyugdíjba. Célja a befektetett eszközökön középés hosszú távon magas hozam realizálása, valamint a befektetési kockázatok minimalizálása, ezért jelentős részben állampapírokat tartalmaz. A portfólió kisebb részét kitevő hazai és nemzetközi részvények a befektetési eredményeket ebben az időtávban jelentősen javíthatják, ezzel arányosan azonban a kockázatot is növelik. Ez az Alapportfólió, melybe a portfoliót nem választó tagok megtakarítása is kerül. akiknek a nyugdíjba vonulásig legalább 15 évük van hátra. Célja hosszú távon (15-20 év) magas hozam realizálása. A portfólióban jelentős súlyt képviselnek a hazai, valamint a világ legnagyobb, tőkeerős, vagy ígéretes növekedési lehetőségekkel bíró tőzsdéin jegyzett társaságok részvényei, mely jelentős árfolyamkockázatot jelent. A Klímaváltozási portfóliót azoknak ajánljuk, akik hajlandóak a magas hozam reményében magas kockázatot vállalni egy olyan iparágba való befektetéssel, amely a Földünket sújtó klímaváltozás elleni tevékenységével minden bizonnyal az elkövetkező évtizedek egyik legdinamikusabban fejlődő területe lesz. A portfólió választásával Ön is hozzájárul környezetünk védelméhez. Célja hosszú távon magas hozam realizálása elsősorban olyan vállalatok értékpapírjaiba történő befektetéssel, amelyek bevételeinek döntő hányada a globális éghajlat-változásból eredő üzleti lehetőségek kiaknázásából, alternatív erőforrások hasznosításából (pl. megújuló energia) és mezőgazdasági tevékenységből származik.

9 Ügyintézés az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárban Belépés Lépjen be Ön is az Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztárba! Ehhez nincs más teendője, mint kitölteni a Belépési Nyilatkozatot, melyet megtalál a honlap Letölthető dokumentumok mappájában. A nyilatkozatot átadhatja személyes tanácsadójának, vagy elküldheti postán a 1399 Budapest, Pf címre. Portfólióváltás A portfólióváltás lehetséges kockázatai Miután a nyugdíjpénztári megtakarítások hosszú távra tervezett befektetések, így a portfóliók közötti váltás kockázatot rejthet. Egy rosszkor időzített portfólióváltással realizálhatja a befektetési veszteségeket. A veszteségek és nyereségek idővel kiegyenlíthetik egymást. Természetesen a döntést Önnek kell meghoznia ebben a kérdésben. Mekkora költséggel jár a portfólióváltás? A belépéskor a portfólió választás ingyenes. A későbbiekben a portfólióváltás díja a befektetett vagyon aktuális forintértékének 0,1%-a, de maximum 2000 Ft. Tehát például, ha Ft értékű vagyonát szeretné áthelyezni más portfólióba, az 1000 Ft-ba kerül, míg egy Ft-os megtakarítás portfólióváltása 2000 Ft. Fontos még megjegyezni, hogy egy nyugdíjpénztári számlán csak egyfajta portfólióban tudja elhelyezni a teljes megtakarítását. Tagdíjfizetés Egyéni tagdíját fizetheti banki átutalással, csoportos beszedési megbízással, weboldalunkon keresztül bankkártyával ( illetve csekken is. Telefonos és Online ügyfélszolgálat Regisztráljon a oldalon és megtakarításával kapcsolatos ügyeit intézze kényelmesen otthonából! Aktuális számlaegyenlegét bármikor lekérdezheti, vagy módosíthatja egyes adatait. Ha kérdése merülne fel, Call Centerünk örömmel várja hívását! E-posta szolgáltatás Kérje pénztári leveleit en! Vegye igénybe kényelmes és gyors e-posta szolgáltatásunkat Online ügyfélszolgálati fiókjában! Hogyan értesülhet befektetéseinek eredményéről? A törvényi előírások értelmében minden év február 28-ig elküldjük Önnek éves számlaértesítőjét, melyben megtalálja az előző évre vonatkozó befizetéseit, az elért hozamokat és számlaegyenlegét. A weboldalon naponta frissített információt talál a nyugdíjpénztári portfóliók árfolyamairól.

10 Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás Kezdje el most a felkészülést! Ha felkeltettük érdeklődését, vagy szeretne többet megtudni az Aegon Önkéntes nyugdíjpénztárról, kérjük, keresse bizalommal szakképzett tanácsadóinkat, akik az Ön igényeinek megfelelő javaslatokkal segítik pénzügyi döntéseit. További elérhetőségeink: Telefonos Ügyfélszolgálat: Honlap: cím: nypugyfel@aegon.hu Online Ügyfélszolgálat:

11 NYP-0139v február 9. Az Ön Aegon kapcsolattartója: Aegon Magyarország Pénztárszolgáltató Zrt Budapest, Pf Ügyfélszolgálat:

Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár

Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár Aegon Önkéntes Nyugdíjpénztár Bízza ránk nyugdíjcélú megtakarítását, hogy Ön is nyugodtan gondolhasson a jövőre! Nyugdíjpénztár millió 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0 Miért fontos, hogy nyugdíjunkról magunk is

Részletesebben

Az önkéntes nyugdíjpénztárak működése és sajátosságai

Az önkéntes nyugdíjpénztárak működése és sajátosságai MOTTÓ: MAGUNK FORMÁLJUK SZERENCSÉNKET, S ÚGY HÍVJUK SORS... Az önkéntes nyugdíjpénztárak működése és sajátosságai Előadók: Hanák Márta ügyvezető Jakab Ilona befektetési kontroller 2015. augusztus 31. TARTALOM

Részletesebben

Hosszú távú nyugdíjcélok, önkéntes nyugdíjpénztár. Öngondoskodással megalapozhatja nyugdíjas éveinek anyagi biztonságát!

Hosszú távú nyugdíjcélok, önkéntes nyugdíjpénztár. Öngondoskodással megalapozhatja nyugdíjas éveinek anyagi biztonságát! Hosszú távú nyugdíjcélok, önkéntes nyugdíjpénztár Öngondoskodással megalapozhatja nyugdíjas éveinek anyagi biztonságát! Tudjon meg többet az önkéntes nyugdíjpénztárakról! ÖNGONDOSKODÁS 26 Milyen kérdésekben

Részletesebben

Hosszú távú nyugdíjcélok, önkéntes nyugdíjpénztár. Öngondoskodással megalapozhatja nyugdíjas éveinek anyagi biztonságát!

Hosszú távú nyugdíjcélok, önkéntes nyugdíjpénztár. Öngondoskodással megalapozhatja nyugdíjas éveinek anyagi biztonságát! Hosszú távú nyugdíjcélok, önkéntes nyugdíjpénztár Öngondoskodással megalapozhatja nyugdíjas éveinek anyagi biztonságát! Tudjon meg többet az önkéntes nyugdíjpénztárakról! ÖNGONDOSKODÁS 26 Milyen kérdésekben

Részletesebben

nyugdíjbiztosítás Hosszú távú nyugdíjcélok,

nyugdíjbiztosítás Hosszú távú nyugdíjcélok, Hosszú távú nyugdíjcélok, nyugdíjbiztosítás Alapozza meg nyugdíjas éveit! Kezdjen megtakarítani mielőbb, hogy a gondtalan évek alatt az anyagi kérdések se okozhassanak problémát! ÖNGONDOSKODÁS 22 Milyen

Részletesebben

nyugdíjbiztosítás Hosszú távú nyugdíjcélok, Szeretné megalapozni jövője anyagi biztonságát?

nyugdíjbiztosítás Hosszú távú nyugdíjcélok, Szeretné megalapozni jövője anyagi biztonságát? Hosszú távú nyugdíjcélok, nyugdíjbiztosítás Szeretné megalapozni jövője anyagi biztonságát? Kezdjen megtakarítani mielőbb, hogy a nyugdíjas évek alatt a pénzügyi kérdések ne okozhassanak problémát! ÖNGONDOSKODÁS

Részletesebben

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás Aegon Relax nyugdíjbiztosítás Az Aegon Relax nyugdíjbiztosítással megalapozhatja kiegyensúlyozott, nyugodt jövőjét!

Részletesebben

Allianz Nyugdíjpénztár

Allianz Nyugdíjpénztár Allianz Nyugdíjpénztár Öngondoskodással, nyugdíjmegtakarításokkal kapcsolatos felmérés 2017. ősz 1 HVG Állásbörze 2017 Ősz kérdőív / 1 1. Milyen jövőképed, elképzeléseid vannak a nyugdíjaddal, nyugdíjas

Részletesebben

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának évi Üzleti jelentése

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának évi Üzleti jelentése BIZALOM Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely:1146 Budapest, Borostyán u. 1/b. Adószám: 18061457-1-42 Bankszámlaszám: K&H Bank 10200964-20221713 Tel./Fax: (06) 1-351-4843 Tel.: (06) 1-351-0372 Honlap: www.bizalompenztar.hu

Részletesebben

20% adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel és további 10% bónusszal!

20% adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel és további 10% bónusszal! UNION-Pezsgő Nyugdíjprogram 20% adóhoz kapcsolódó kedvezménnyel és további 10% bónusszal! NyUgdíjreNdszer A nyugdíjrendszer működőképességét nagymértékben az határozza meg, hogy az aktív és nyugdíjas lakosság

Részletesebben

Már most Ön is gondoskodhat munkavállalói leendő nyugdíj-kiegészítésének biztosításáról, melynek egyik formája az önkéntes nyugdíjpénztári számla.

Már most Ön is gondoskodhat munkavállalói leendő nyugdíj-kiegészítésének biztosításáról, melynek egyik formája az önkéntes nyugdíjpénztári számla. Tisztelt Munkáltató! Egész Európára jellemző a társadalom elöregedése, így a nyugdíjra jogosultak számának emelkedése. Az aktívkorú lakosság száma és az államkasszába áramló nyugdíjra fordítható bevételek

Részletesebben

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának évi Üzleti jelentése

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának évi Üzleti jelentése BIZALOM Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely:1146 Budapest, Borostyán u. 1/b. Adószám: 18061457-1-42 Bankszámlaszám: K&H Bank 10200964-20221713 Tel./Fax: (06) 1-351-4843 Tel.: (06) 1-351-0372 Honlap: www.bizalompenztar.hu

Részletesebben

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás

Megtakarítási program az Ön által választott célra. Regnum Életbiztosítás Megtakarítási program az Ön által választott célra Regnum Életbiztosítás Akár évi 130 000 Ft értékű adókedvezménnyel! Rendszeres megtakarítással a biztos jövőért Céljaink megvalósítása jelentős kiadással

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2014. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

Higgy abban, kézbe veheted

Higgy abban, kézbe veheted Higgy abban, kézbe veheted hogy ajövőd. Nyugdíjbiztosítás Jövőkulcs 2 Higgy magadban. Nyugdíj? Ugyan, hol van az még! Talán még bele sem gondolt, vagy igyekszik elhessegetni a nyugdíjas lét anyagi kérdéseit.

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

Higgy abban, hogy kézbe veheted. jövőd. Jövôkulcs nyugdíjbiztosítások. Higgy magadban.

Higgy abban, hogy kézbe veheted. jövőd. Jövôkulcs nyugdíjbiztosítások. Higgy magadban. Higgy abban, hogy kézbe veheted a jövőd. Jövôkulcs nyugdíjbiztosítások Higgy magadban. Jövőkulcs nyugdíjprogram Befektetési egységekhez kötött biztosítás, amiben a befektetés összetétele a nyugdíjba vonulás

Részletesebben

nyugdíjelőtakarékossági számla

nyugdíjelőtakarékossági számla Hosszú távú nyugdíjcélok nyugdíjelőtakarékossági számla Szeretné megalapozni jövője anyagi biztonságát? Kezdjen megtakarítani mielőbb, hogy a nyugdíjas évek alatt a pénzügyi kérdések ne okozhassanak problémát!

Részletesebben

nyugdíjelőtakarékossági számla

nyugdíjelőtakarékossági számla Hosszú távú nyugdíjcélok nyugdíjelőtakarékossági számla Szeretné megalapozni a nyugdíjas évek biztonságát? Kezdjen megtakarítani mielőbb, hogy a gondtalan évek alatt az anyagi kérdések se okozhassanak

Részletesebben

TRADÍCIÓ ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ NYUGDÍJPÉNZTÁR ÜZLETI JELENTÉS ÉV

TRADÍCIÓ ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ NYUGDÍJPÉNZTÁR ÜZLETI JELENTÉS ÉV TRADÍCIÓ ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ NYUGDÍJPÉNZTÁR ÜZLETI JELENTÉS 2015. ÉV T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÁLTALÁNOS ÉRTÉKELÉS... 3 2. A TAGLÉTSZÁM ALAKULÁSA... 3 3. AZ ALAPOK ALAKULÁSA... 3 4. A

Részletesebben

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás

Gyermekem támogatása. Novum Életbiztosítás Gyermekem támogatása Novum Életbiztosítás Ma egy biztosítás, holnap gyermeke jövőjének záloga Minden szülő arra vágyik, hogy megadhassa gyerme - kének mindazt a támogatást, amellyel hozzásegítheti céljai

Részletesebben

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap kereskedelmi kommunikáció 2014. november 2 háttér, piaci trendek 1Q12 2Q12 3Q12 4Q12 1Q13 2Q13 3Q13 4Q13 1Q14 2Q14 3Q14 4Q14 1Q15 2Q15 3Q15 4Q15

Részletesebben

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában

Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Kiből lehet milliomos? Körséta a befektetések világában Szalay György szakértő Pannon Egyetem Veszprém 2015. október 12. 1 2 Pénzügyi pozíció az egyes életszakaszokban Több megtakarítás, mint adósság Egyszerű

Részletesebben

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának BIZALOM Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely:1146 Budapest, Borostyán u. 1/b. Adószám: 18061457-1-42 Bankszámlaszám: K&H Bank 10200964-20221713 Tel./Fax: (06) 1-351-4843 Tel.: (06) 1-351-0372 Honlap: www.bizalompenztar.hu

Részletesebben

4. Mi az a Magánnyugdíjpénztár?

4. Mi az a Magánnyugdíjpénztár? 4. Mi az a Magánnyugdíjpénztár? MEGOSZLÁS QUESTOR ALLIANZ ARANYKOR AXA AEGON OTP MKB GENERALI De szerencsére volt reform A nyugdíjrendszer elemei 2008. 1. Társadalom biztosítás - kötelező 2. Magánnyugdíjpénztár

Részletesebben

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Tájékoztató

Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. Tájékoztató 12. a) sz. melléklet Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége Tájékoztató a Pannónia Nyugdíjpénztár 2012-2013. évi tevékenységéről, a Pénztár előtt álló 2013-2014.évi feladatokról

Részletesebben

ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás. Első lépés a biztonságos jövő felé

ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás. Első lépés a biztonságos jövő felé ELŐRELÁTÓ PROGRAM Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás Első lépés a biztonságos jövő felé ELŐRELÁTÓ GONDOSKODÁS Életünkben a legnagyobb események mint például az esküvő, az első saját otthon megteremtése,

Részletesebben

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje...

Pannónia Nyugdíj Kötvény. Éppen itt az ideje... Pannónia Nyugdíj Kötvény Éppen itt az ideje... Jól megérdemelt nyugdíjas évek Képes lesz gondoskodni megélhetéséről nyugdíjas korában? Ez a kérdés valamennyiünket érint, hiszen ki ne szeretne kényelmes

Részletesebben

Befektetési Politika Kivonata

Befektetési Politika Kivonata "H O N V É D" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 1135 Budapest, Aba utca 4. Tel/Fax: 329-6651, HM 269-77, 268-79, 269-37. www.hnyp.hu Befektetési Politika Kivonata Önkéntes Nyugdíjpénztár A Befektetési Politikát

Részletesebben

HONVÉD Önkéntes Nyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata

HONVÉD Önkéntes Nyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata HONVÉD Önkéntes Nyugdíjpénztár A Befektetési Politika kivonata 1. A Befektetési Politika főbb elemei 1.1. A Pénztár a legfontosabb céljának és kötelezettségének tekinti a tagi, munkáltatói tagi és támogatói

Részletesebben

Lejáratkor kamatadó- és Eho-mentes befektetés

Lejáratkor kamatadó- és Eho-mentes befektetés Dinamikus portfóliókezeléssel! Lejáratkor kamatadóés Eho-mentes befektetés Bonum Életbiztosítás Befektetés és biztosítási védelem Meglévő megtakarításunk befektetésekor mindannyiunk számára fontos szempont,

Részletesebben

Díjterhelés. Megmutatjuk, mennyit gombolnak le rólad a nyugdíjpénztárak :14

Díjterhelés. Megmutatjuk, mennyit gombolnak le rólad a nyugdíjpénztárak :14 Megmutatjuk, mennyit gombolnak le rólad a nyugdíjpénztárak 2018.01.15 05:14 Huszák Dániel A napokban közzétett adatok szerint 2016-ban ismét csökkent az önkéntes nyugdíjpénztárak átlagos díjterhelési mutatója,

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2016. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

Az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár évi befektetéseinek összetétele, hozam és egyéb adatai

Az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár évi befektetéseinek összetétele, hozam és egyéb adatai Az Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár 2015. évi befektetéseinek összetétele, hozam és egyéb adatai 1. A pénztár tárgyév eleji és végi taglétszáma: Megnevezés 2015.január 1. 2015 december 31. Taglétszám

Részletesebben

Az önkéntes nyugdíjpénztárak szerepe a hazai megtakarítási és nyugdíj-el. előtakarékossági piacon

Az önkéntes nyugdíjpénztárak szerepe a hazai megtakarítási és nyugdíj-el. előtakarékossági piacon MOTTÓ: MAGUNK FORMÁLJUK SZERENCSÉNKET, S ÚGY HÍVJUK SORS... Az önkéntes nyugdíjpénztárak szerepe a hazai megtakarítási és nyugdíj-el előtakarékossági piacon Előadó: dr. Hardy Ilona Előadó: az Aranykor

Részletesebben

Forintban Denominált Modell Portfoliók Átmeneti portfolió 45% 10% Átmeneti portfolió 45% Pénzpiaci Kötvény Abszolút hozamú A befektetési stratégia célja: A tőke reálértékének megőrzése és egy stabil kamatjövedelem

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2017. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

HONVÉD Magánnyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata

HONVÉD Magánnyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata HONVÉD Magánnyugdíjpénztár A Befektetési Politika kivonata 1. A Befektetési Politika főbb elemei 1.1. A Pénztár a legfontosabb céljának és kötelezettségének tekinti a tagi, munkáltatói tagi és támogatói

Részletesebben

Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok ÖtletAdó

Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok ÖtletAdó Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok ÖtletAdó A jelen tájékoztatóban nyújtott adóügyi következményekre vonatkozó információk az idei évre szólnak, pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján

Részletesebben

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás

A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás. Aegon Relax nyugdíjbiztosítás A céljaink valóra válhatnak, csak tennünk kell értük! Aegon Baba-Mama Program életbiztosítás Aegon Relax nyugdíjbiztosítás Az Aegon Relax nyugdíjbiztosítással megalapozhatja kiegyensúlyozott, nyugodt jövőjét!

Részletesebben

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR Ü Z L E T I J E L E N T É S 2017. ÉV T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. 2017-BEN BŐVÜLŐ TAGSÁG, BŐVÜLŐ EGYÉNI BEFIZETÉSEK AZ ÚJ PILLÉRBEN...

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatának 2007. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatának 2007. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatának 2007. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok I. A Pénztár egészére vonatkozó adatok 1. A pénztár tárgyév eleji

Részletesebben

Megtakarítás és biztonság

Megtakarítás és biztonság Megtakarítás és biztonság kompromisszumok nélkül Aqua Életbiztosítás Rendszeres megtakarítás és többszörös gondoskodás A befektetéssel kombinált életbiztosításokról sokan azt állítják, hogy indokolatlan

Részletesebben

Megfelelési és alkalmassági teszt

Megfelelési és alkalmassági teszt Megfelelési és alkalmassági teszt Ajánlatszám: Tanácsadó neve, kódja: Szerződő neve: Anyja neve: Születési hely, idő: Tisztelt Ügyfelünk! Jogszabályi előírás alapján a biztosítási alapú befektetési termékek

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2015. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

Befektetési Politika Kivonata

Befektetési Politika Kivonata Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely: 1135 Budapest Aba utca 4. Levelezési cím: 1397 Budapest, Pf.: 528. Befektetési Politika Kivonata A Befektetési Politikát a Honvéd Közszolgálati Önkéntes

Részletesebben

Nyugdíjas évek csak az orrunkig látunk? Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató

Nyugdíjas évek csak az orrunkig látunk? Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató Nyugdíjas évek csak az orrunkig látunk? Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató 1 Megtakarítás 2 Nem változik az arány ha kivesszük a nyugdíjasokat Szoktak Önök megtakarítani a rendszeres jövedelmükből?

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a július 1-jétől hatályos Befektetési irányelvekről

KÖZLEMÉNY. a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a július 1-jétől hatályos Befektetési irányelvekről KÖZLEMÉNY a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a 2015. július 1-jétől hatályos Befektetési irányelvekről A HORIZONT Magánnyugdíjpénztár (a továbbiakban: Pénztár) a jogszabályi

Részletesebben

gyermekei Gondoljon jövőjére!

gyermekei Gondoljon jövőjére! Gondoljon gyermekei jövőjére! Szeretné megalapozni gyermekei jövőjét? Olvassa el tájékoztatónkat, hogy megtudja, hogyan gondoskodhat anyagi biztonságukról! BEFEKTETÉSEK 29 Milyen kérdésekben segít ez a

Részletesebben

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére A dokumentum célja A Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár weboldalán ügyfeleinknek lehetőségük van a Belépési

Részletesebben

Befektetés és biztonság

Befektetés és biztonság Befektetés és biztonság kompromisszumok nélkül Terra Életbiztosítás Befektetés és többszörös gondoskodás A befektetéssel kombinált életbiztosításokról sokan azt állítják, hogy indokolatlan költségekkel

Részletesebben

Vagyonkezelési irányelvek (Befektetési politika tartalmi kivonata) Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár

Vagyonkezelési irányelvek (Befektetési politika tartalmi kivonata) Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár Vagyonkezelési irányelvek (Befektetési politika tartalmi kivonata) Allianz Hungária Önkéntes Nyugdíjpénztár 2014. augusztus 1. napjától Az Allianz Hungária Nyugdíjpénztár a befektetések során az egyes

Részletesebben

A Bizalom Nyugdíjpénztár évi Üzleti jelentése

A Bizalom Nyugdíjpénztár évi Üzleti jelentése A Bizalom Nyugdíjpénztár 2006. évi Üzleti jelentése Budapest, 2007. április 24. Török László IT elnök 1. A 2006. év legfontosabb eseményei: A pénztár taglétszáma az előző, több éves időszak dinamikus növekedését

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatának 2008. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatának 2008. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár önkéntes pénztári ágazatának 2008. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok I. A Pénztár egészére vonatkozó adatok 1. A pénztár tárgyév eleji

Részletesebben

Nyugdíjpénztári hozamok (2004-2013)

Nyugdíjpénztári hozamok (2004-2013) i hozamok A Magyar Nemzeti Bank jogszabályi kötelezettségének eleget téve (281/2001. (XII. 26.) Korm. rendelet 24. (2) bekezdés, illetve 282/2001. (XII. 26.) Korm. rendelet 20. (2) bekezdés), ezúton teszi

Részletesebben

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR

ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR ÚJ PILLÉR ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR Ü Z L E T I J E L E N T É S 2016. ÉV T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. 2016-BAN BŐVÜLŐ TAGSÁG, BŐVÜLŐ EGYÉNI BEFIZETÉSEK AZ ÚJ PILLÉRBEN...

Részletesebben

Nyugdíjpénztári hozamok (2005-2014)

Nyugdíjpénztári hozamok (2005-2014) i hozamok A Magyar Nemzeti Bank jogszabályi kötelezettségének eleget téve (281/2001. (XII. 26.) Korm. rendelet 24. (2) bekezdés, illetve 282/2001. (XII. 26.) Korm. rendelet 20. (2) bekezdés), ezúton teszi

Részletesebben

A pénztárak szerepe a magyar bankok stratégiájában

A pénztárak szerepe a magyar bankok stratégiájában 2009.03.17. 10:22 A pénztárak szerepe a magyar bankok stratégiájában Pénztárkonferencia 2006. november 8-9. PSZÁF Előadó: dr. Csányi Sándor Elnök-vezérigazgató OTP Bank Magyarország a lakossági megtakarítási

Részletesebben

Összefoglaló a CIG Pannónia

Összefoglaló a CIG Pannónia Összefoglaló a CIG Pannónia Nyugdíj KötvényE nyugdíjbiztosításról Termékbemutatónkat azzal a céllal állítottuk össze, hogy átlátható formában összefoglaljuk Önnek a CIG Pannónia Nyugdíj KötvényE legfontosabb

Részletesebben

Életbiztosítási igényfelmérő és termékismertető

Életbiztosítási igényfelmérő és termékismertető Életbiztosítási igényfelmérő és termékismertető Kérjük, nyomtatott betűvel töltse ki! A megfelelő helyen így jelölje! Ajánlatszám: Tanácsadó neve, kódja: Szerződő neve: Anyja neve: Születési hely, idő:

Részletesebben

Befektetési politika kivonat

Befektetési politika kivonat Befektetési politika kivonat A PÉNZTÁRI BEFEKTETÉSEK IRÁNYELVEI A Pénztár elsődleges célja a befektetett vagyon biztonságos gyarapítása. A Pénztár lehetővé teszi tagjai számára, hogy megtakarításukat koruk,

Részletesebben

Gyakran Ismételt kérdések

Gyakran Ismételt kérdések Gyakran Ismételt kérdések Hogyan tudok belépni a Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztárba?... 3 Nyugdíjasként is be tudok lépni a Gyöngyház Önkéntes Nyugdíjpénztárba?... 3 Van-e valamilyen költsége a tagsági

Részletesebben

Újdonságok a Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztárnál Különös tekintettel Választható Portfoliós Rendszerre

Újdonságok a Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztárnál Különös tekintettel Választható Portfoliós Rendszerre Újdonságok a nál Különös tekintettel Választható Portfoliós Rendszerre PSZE SZAKMAI Konferencia Budapest, 2017. október 11. Előadó: Szabó Borbála Magyar Posta Takarék Önkéntes Nyugdíjpénztár Miről is lesz

Részletesebben

Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár 1145 Budapest, Columbus u. 35. Levélcím: 1580 Bp. Pf. 133.

Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár 1145 Budapest, Columbus u. 35. Levélcím: 1580 Bp. Pf. 133. Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár 1145 Budapest, Columbus u. 35. Levélcím: 1580 Bp. Pf. 133. Befektetési Politika tartalmi kivonat 2015. január 1. napjától A Vasutas Önkéntes Nyugdíjpénztár Befektetési Politikáját

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a május 21-től hatályos Vagyonkezelési irányelvekről

KÖZLEMÉNY. a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a május 21-től hatályos Vagyonkezelési irányelvekről KÖZLEMÉNY a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a 2016. május 21-től hatályos Vagyonkezelési irányelvekről A HORIZONT Magánnyugdíjpénztár (a továbbiakban: Pénztár) a jogszabályi

Részletesebben

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára 2015. év 1. A pénztár 2015. év eleji és végi taglétszáma Megnevezés 2015. január 1. 2015. december 31. Taglétszám (fő) 3 165 3 257 2.

Részletesebben

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére

Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére Használati útmutató elektronikus belépési nyilatkozat kitöltéséhez tagszervezők részére A dokumentum célja A Generali Önkéntes Nyugdíjpénztár weboldalán ügyfeleinknek lehetőségük van a Belépési nyilatkozat

Részletesebben

Választható portfóliók Januártól indul az Évgyűrűknél. A nyugdíj-megtakarítás befektetési pályája követi a tag életpályáját

Választható portfóliók Januártól indul az Évgyűrűknél. A nyugdíj-megtakarítás befektetési pályája követi a tag életpályáját SAJTÓKÖZLEMÉNY Választható portfóliók Januártól indul az Évgyűrűknél A nyugdíj-megtakarítás befektetési pályája követi a tag életpályáját Budapest 2007. október 31. Az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár a kötelező

Részletesebben

Nyugdíjprogram Jövőkulcs Bonus

Nyugdíjprogram Jövőkulcs Bonus Nyugdíjprogram Jövőkulcs Bonus Higgy magadban. Nyugdíj? Ugyan, hol van az még! Talán még bele sem gondolt, vagy igyekszik elhessegetni a nyugdíjas lét anyagi kérdéseit. Egy nyugdíjasra jutó járulékfizető

Részletesebben

Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok ÖtletAdó

Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok ÖtletAdó Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok ÖtletAdó A jelen tájékoztatóban nyújtott adóügyi következményekre vonatkozó információk az idei évre szólnak, pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján

Részletesebben

GONDOLJON GYERMEKEI JÖVŐJÉRE!

GONDOLJON GYERMEKEI JÖVŐJÉRE! GONDOLJON GYERMEKEI JÖVŐJÉRE! Szeretné megalapozni gyermekei jövőjét? Olvassa el tájékoztatónkat, hogy megtudja, hogyan gondoskodhat anyagi biztonságukról! 29. Milyen kérdésekben segít Önnek ez a tájékoztató?

Részletesebben

Gyűjtsön SuperShop pontokat!

Gyűjtsön SuperShop pontokat! UNION-Elán Gyűjtsön SuperShop pontokat! UNION-Elán: ideális partner a hosszú távú célok megvalósításában Élethosszig tartó, befektetési egységekhez kapcsolódó életbiztosítás. Családtagokra is kiterjedő

Részletesebben

1. Telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatos tájékoztató Nyugdíjpénztári telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége

1. Telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatos tájékoztató Nyugdíjpénztári telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége 1. Telefonos ügyfélszolgálattal kapcsolatos tájékoztató 1.1. Nyugdíjpénztári telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége Telefonszám Hívásfogadás ideje Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 06-1- 477-4890 8-16

Részletesebben

TEMPO Önkéntes Nyugdíjpénztár

TEMPO Önkéntes Nyugdíjpénztár TEMPO Önkéntes Nyugdíjpénztár TEMPO ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ NYUGDÍJPÉNZTÁR ÜZLETI JELENTÉS 2016. ÉV T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÁLTALÁNOS ÉRTÉKELÉS... 3 2. A TEMPO NYUGDÍJPÉNZTÁR BEVÉTELEINEK

Részletesebben

MAGYAR NEMZETI BANK. Háromnegyedére csökkentek a nyugdíjpénztári tagokat terhelő díjak 15 év alatt

MAGYAR NEMZETI BANK. Háromnegyedére csökkentek a nyugdíjpénztári tagokat terhelő díjak 15 év alatt MAGYAR NEMZETI BANK Háromnegyedére csökkentek a nyugdíjpénztári tagokat terhelő díjak 15 év alatt A Magyar Nemzeti Bank 2018-ban is vizsgálta az önkéntes nyugdíjpénztárak által a tagoknak felszámolt díjak

Részletesebben

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés

Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés Tizedik lecke Megtakarítás és befektetés A takarékosságot eszköznek tekintsd arra, hogy mindig független légy az emberektől, ami tisztességed megóvásának nélkülözhetetlenebb feltétele, mintsem hinnéd.

Részletesebben

TARTALOM. Budapest, 2011. június 27. Ára: 6890 Ft 8. szám A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK ÉS AZ ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRAK KÖZLEMÉNYEI

TARTALOM. Budapest, 2011. június 27. Ára: 6890 Ft 8. szám A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK ÉS AZ ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRAK KÖZLEMÉNYEI Budapest, 2011. június 27. Ára: 6890 Ft 8. szám TARTALOM A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAK ÉS AZ ÖNKÉNTES NYUGDÍJPÉNZTÁRAK KÖZLEMÉNYEI A magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról szóló 1997. évi LXXXII. törvény

Részletesebben

Hozamfelosztási és Hozamelszámolási Szabályzat

Hozamfelosztási és Hozamelszámolási Szabályzat Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely: 1135 Budapest Aba utca 4. Levelezési cím: 1397 Budapest, Pf.: 528. Hozamfelosztási és Hozamelszámolási Szabályzat A Hozamfelosztási és Hozamelszámolási

Részletesebben

adóazonosító jel -ét és a tagdíj szöveget minden esetben tüntesse fel az utalás közlemény rovatában

adóazonosító jel -ét és a tagdíj szöveget minden esetben tüntesse fel az utalás közlemény rovatában TÁJÉKOZTATÓ A MOBILITÁS NYUGDÍJPÉNZTÁR PANNÓNIA NYUGDÍJPÉNZTÁRBA TÖRTÉNŐ BEOLVADÁSÁRÓL, Tisztelt Tagtársunk! TAGI TEENDŐKRŐL ÉS TAGOKRA VONATKOZÓ KÖVETKEZMÉNYEIRŐL Köszöntjük Önt a Pannónia Nyugdíjpénztár

Részletesebben

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz 2/a sz. melléklet Eszközalapok összetétele és befektetési politika Optimax Céldátum Vegyes eszközalap politika eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz Az Optimax Céldátum Vegyes eszközalap

Részletesebben

ÖtletAdó. Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok

ÖtletAdó. Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok ÖtletAdó Év végi megtakarítási és befektetési ajánlatok Az alább leírtak nem minősülnek sem adótanácsadásnak, sem a jogszabályok hivatalos értelmezésének, kizárólag általános tájékoztatási célt szolgálnak.

Részletesebben

Ingatlan Alap Figyelő

Ingatlan Alap Figyelő Ingatlan Alap Figyelő OTP Ingatlan Befektetési Alapok Portfoliójelentés december Tartalom OTP Ingatlan Befektetési Alapok OTP Ingatlanbefektetési Alap OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap OTP Ingatlanvilág

Részletesebben

3. Pénztári hozamok, valamint a referenciaindexek hozamrátájának alakulása. hozamrátája

3. Pénztári hozamok, valamint a referenciaindexek hozamrátájának alakulása. hozamrátája Danubius Nyugdíjpénztár 2017. év 1. A pénztár 2017. év eleji és végi taglétszáma Megnevezés 2017. január 1. 2017. december 31. Taglétszám (fő) 3 450 3 671 2. A tagdíjbevételek pénztári tartalékok közötti

Részletesebben

Postás ~ Kiegészítő Nyugdíj pénztár

Postás ~ Kiegészítő Nyugdíj pénztár Postás ~ Kiegészítő Nyugdíj pénztár Engedély száma: E-278196 2014.07.01-2015.06.30 időszak Elfogadó közgyűlés időpontja: 20 14.05.27 A pénztár közgyűlése által elfogadva: I ~MQÁd~ -t~~---~ 2014.05.27.

Részletesebben

Hogyan kezeljem a megtakarításom?

Hogyan kezeljem a megtakarításom? Hogyan kezeljem a megtakarításom? 2017. Március 28. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Alkalmassági és Megfelelési teszt KÖZÜLETEKNEK

Alkalmassági és Megfelelési teszt KÖZÜLETEKNEK KÖZÜLETEKNEK Az Üzletszabályzat 19. sz. melléklete Az alábbi teszt kitöltését a befektetési vállalkozásokról és árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló

Részletesebben

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő:

Megfelelési teszt. Név: Cím: Ügyfélszám: Számlatulajdonos: Meghatalmazott/képviselő: Megfelelési teszt Felhívjuk Tisztelt Ügyfelünk figyelmét, hogy a Random Capital Zrt. a befektetési szolgáltatási tevékenysége és kiegészítő tevékenysége és kiegészítő szolgáltatása keretében történő szerződéskötést,

Részletesebben

az Életút Nyugdíjpénztár a 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza a 2016.

az Életút Nyugdíjpénztár a 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza a 2016. az Életút Nyugdíjpénztár a 281/2001. (XII. 26.) kormányrendelet 25. -a által meghatározott adatokat nyilvánosságra hozza a 2016. évre vonatkozóan: I. Az önkéntes nyugdíjpénztárak nyilvánosságra hozatali

Részletesebben

A Pannónia Nyugdíjpénztár tájékoztatója az EVDSZ 2012. november 27-i Kongresszusa részére

A Pannónia Nyugdíjpénztár tájékoztatója az EVDSZ 2012. november 27-i Kongresszusa részére A Pannónia Nyugdíjpénztár tájékoztatója az EVDSZ 2012. november 27-i Kongresszusa részére 2012. évi események Önkéntes nyugdíjpénztári ágazat: bővülés és nyilvántartó rendszer váltás a Mobilitás Önkéntes

Részletesebben

Összefoglaló a (Forint vagy Euró alapú) Pannónia Esszencia Befektetési Életbiztosításról

Összefoglaló a (Forint vagy Euró alapú) Pannónia Esszencia Befektetési Életbiztosításról Összefoglaló a (Forint vagy Euró alapú) Pannónia Esszencia Befektetési Életbiztosításról Termékbemutatónkat azzal a céllal állítottuk össze, hogy átlátható formában összefoglaljuk Önnek a (Forint vagy

Részletesebben

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára 2016. év 1. A pénztár 2016. év eleji és végi taglétszáma Megnevezés 2016. január 1. 2016. december 31. Taglétszám (fő) 3 257 3 450 2.

Részletesebben

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának évi Üzleti jelentése

A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának évi Üzleti jelentése A Bizalom Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának 2007. évi Üzleti jelentése Budapest, 2008. április 28. Török László IT elnök 1. A 2007. év legfontosabb eseményei: A pénztár taglétszáma az előző, több éves

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Amit az egészségpénztárról tudni kell

Amit az egészségpénztárról tudni kell Amit az egészségpénztárról tudni kell Tudja Ön, mennyit költ egészsége védelmére? Lépjen be egy egészségpénztárba, éljen a kedvezményekkel és vegye igénybe az adó-visszatérítést! ÖNGONDOSKODÁS 30 Milyen

Részletesebben

VIT Nyugdíjpénztár Önkéntes ágazat 2008. év nyilvánosságra hozott adatai

VIT Nyugdíjpénztár Önkéntes ágazat 2008. év nyilvánosságra hozott adatai VIT Nyugdíjpénztár Önkéntes ágazat 2008. év nyilvánosságra hozott adatai 1. A pénztár tárgyév eleji és végi taglétszáma: Megnevezés 2008. január 1. 2008. december 31. Taglétszám (fı) 32 696 31 928 2. A

Részletesebben

Hozamfelosztási és Hozamelszámolási Szabályzat

Hozamfelosztási és Hozamelszámolási Szabályzat Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztár Székhely: 1135 Budapest Aba utca 4. Levelezési cím: 1397 Budapest, Pf.: 528. Hozamfelosztási és Hozamelszámolási Szabályzat A Hozamfelosztási és Hozamelszámolási

Részletesebben

Új Pillér. Bemutatkozik a független Patika-csoporthoz tartozó hatcsillagos prémiumpénztár

Új Pillér. Bemutatkozik a független Patika-csoporthoz tartozó hatcsillagos prémiumpénztár Új Pillér Bemutatkozik a független Patika-csoporthoz tartozó hatcsillagos prémiumpénztár 2015 A lényeg Az Új Pillér a Patika Egészségpénztár prémium-pénztára Mint egy független egészségügyi bank Az Új

Részletesebben

Biztosítók és pénztárak stratégiai együttműködése. Erdős Mihály. Eger,

Biztosítók és pénztárak stratégiai együttműködése. Erdős Mihály. Eger, Biztosítók és pénztárak stratégiai együttműködése Erdős Mihály Eger, 2006. 05. 10. 1 Tartalom A jelenlegi helyzettől A várható jövő felé Eger, 2006. 05. 10. 2 Nyugdíjcélú megtakarítás aspektusai szociális

Részletesebben

Egyszeri 1000 SuperShop pont!

Egyszeri 1000 SuperShop pont! UNION-Nyitány Egyszeri 1000 SuperShop pont! HOSSzú távú célokra HaNgOlódva! gyermek, unoka jövőjének anyagi megalapozása egyéni célok megvalósítása védőháló a megtakarítási időszakban: anyagi segítség

Részletesebben

Nyugdíj: kinek, mennyit és mikor?

Nyugdíj: kinek, mennyit és mikor? Nyugdíj: kinek, mennyit és mikor? Az AEGON Biztosító 12 országot érintő tavalyi kutatása szerint az emberek 39 százaléka egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy mekkora jövedelemre számíthat majd nyugdíjas

Részletesebben