EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM"

Átírás

1 TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: JANUÁR 13., HELYE: TANÁRI KLUB (SZERB UTCA I. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter elnök 14:00-kor megnyitja a Tanács ülését, üdvözölve a Tanács megjelent tagjait. Az elnök megállapítja, hogy a 14 szavazati joggal rendelkező tag közül 11 jelen van, így az ülés határozatképes. (Jelenléti ív a 2. sz. mellékletben.) Az elnök az emlékeztető vezetésére Kóré Veronikát, a TT titkárát kéri fel, amit a Tanács egyhangúlag (11 igen szavazattal) elfogad. Az elnök szavazásra bocsátja az előzetesen megküldött napirendet, melyet a Tanács egyhangúlag (11 igen szavazattal) elfogad. A napirendi pontok tárgyalása előtt a Tudományos Tanács elnöke gratulál Farkas Illésnek, és ünnepélyesen átadja részére az Ígéretes Kutatói díjat, amelyet A tudományos kutatás napja az ELTE-n című ünnepi rendezvényen a díjazott nem tudott átvenni. 1. napirendi pont: Pályázatok elbírálása a) Nemzetközi konferencia szervezése Az elnök elmondja, hogy a Tudományos Alap nemzetközi konferenciaszervezésre tervezett 5 millió forintos, évi kerete elfogyott, ezért már az előző ülésen is a évi forrás terhére szavazta meg a támogatandónak ítélt nemzetközi konferenciák pályázatát a Tanács. Az idei keretből eddig forint összegű támogatást szavazott meg a Tanács, a végleges költségvetés elfogadásáig a tavalyi keretnek megfelelő összeggel (5 millió forint) lehet csak számolni. Szabó P. Katalin, az EDÖK által delegált tanácstag nem vett részt a nemzetközi konferenciák pályázatának tárgyalásánál és szavazásánál, mivel az egyik pályázat beadásánál érintett _nk_1 nemzetközi konferenciaszervezésre benyújtott pályázatának költségtervét hiányosnak találja a Tanács, árajánlatok sem szerepelnek benne. Márkus Éva szerint szakmai szempontból támogatandó a pályázat, azonban nem derül ki belőle, hogy pontosan kiket hívnak meg a felsorolt különböző országokból. Fokasz Nikosz is egyetért ezzel a véleménnyel, ha ilyen közeli (áprilisi) a konferencia időpontja, akkor már tudnia kell a szervezőknek, hogy kit hívnak meg /1. határozat: A Tanács _nk_1 pályázatát egyhangúlag (10 nem szavazattal) nem támogatja.

2 _nk_2 pályázatának több eleme nem támogatható a korábban rögzített elvek alapján, ilyen például a tanulmánykötet, illetve a vászontáska elkészítése. Az elnök javasolja a pályázat elutasítását azzal a megjegyzéssel, hogy _nk_2 a pályázat lektorálási részére benyújthat egy másik pályázatot, mivel a Tudományos Alap lektorálási keretében még nagyobb források állnak rendelkezésre /2. határozat: A Tanács _nk_2 pályázatát egyhangúlag (10 nem szavazattal) nem támogatja, de javasolja egy másik, a lektorálásra vonatkozó pályázat beadását. Az elnök elmondja, hogy _nk_3 pályázatának pozitívuma az, hogy máshonnan is kértek és kaptak támogatást a Tetthelyek című konferencia szervezéséhez, nevezetesen a Német Nagykövetségtől, az Osztrák Kulturális Fórumtól, a Svéd Kulturális Intézettől, az Izlandi Irodalmi Központtól, stb. A magas nemzetközi támogatás miatt az elnök javasolja, hogy az ELTE is járuljon hozzá a szervezési költségekhez azzal a kitétellel, hogy honoráriumot az ELTE nem tud fizetni /3. határozat: A Tanács _nk_3 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen szavazattal támogatja, de honoráriumot nem lehet fizetni a támogatás összegéből, mely forint _nk_4 pályázatával kapcsolatban az elnök elmondja, hogy véleménye szerint érdemes a támogatásra, de a pénzügyi keret szűkössége miatt javasolja a költségek csökkentését. A Tanács támogatja a javaslatot azzal a pontosítással, hogy a pályázatban megnevezett 10 előadóból csak 5 részvételére kaphat hozzájárulást a pályázó. Az 5 résztvevőre és előadásának témájára vonatkozóan pontosítást kér a Tanács /4. határozat: A Tanács _nk_4 pályázatát egyhangúlag (10 igen szavazattal) előzetesen támogatja forint összeggel, de kéri, hogy a végső döntés előtt a pályázó nyújtson be pontos listát a meghívott résztvevőkre és előadásuk témájára vonatkozóan _nk_5 pályázata hiányos, mivel nem szerepel benne, hogy pontosan kik lennének a külföldi résztvevők /5. határozat: A Tanács _nk_5 pályázatát egyhangúlag (10 nem szavazattal) nem támogatja _nk_6 pályázatával kapcsolatban az elnök elmondja, hogy pályázat komoly, részletesen kidolgozott munka eredménye. Az egyetlen problémát okozó tétel a pályázat tervezett költségvetésében a vancouveri repülőjegy, ami jóval többe kerül, mint ha európai előadót hívnának meg. Oláh Attila szerint fontos lenne támogatni a művészetpedagógiai területen szervezett konferenciát, mivel elindíthat fontos kutatási együttműködéseket a területen.

3 Mivel a Tudományos Alap forrásai végesek, a teljes támogatási összeget nem szavazhatja meg a Tanács. Többek javaslatára a vancouveri repülőjegy és a kiállítás költségeit nem támogatja a Tanács /6. határozat: A Tanács _nk_6 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen szavazattal támogatja forint összeggel, de a vancouveri repülőjegy és a kiállítás költségeit nem lehet ebből a támogatásból fizetni. Az EDÖK pályázatával kapcsolatban az elnök elmondja, hogy sok olyan tétel szerepel benne, amit a Tudományos Alap nem tud támogatni, például az étkezés és a tanulmánykötet költségét _nk_7 pályázatát, ami egy doktorandusz konferencia megszervezését célozza, elsősorban azért nem támogatná a Tanács, mert a pályázat elsődleges célja az ELTE oktatói által szervezett, tudományos célú nemzetközi konferenciák megrendezése, és ezzel az oktatók tudományos előrelépésének támogatása /7. határozat: A Tanács _nk_7 pályázatát egyhangúlag (10 nem szavazattal) nem támogatja. b) Külföldi előadók meghívása Szabó P. Katalin, az EDÖK által delegált tanácstag az ülés további részében részt vehet és szavaz. Az elnök elmondja, hogy mindezidáig forintot szavazott meg a Tanács a évi keret terhére. Mivel 2016-ban 4 millió forintot biztosított az ELTE külföldi előadók meghívására a Tudományos Alap terhére, egyelőre 2017-ben is ekkora összeggel kell számolni. Zentai László elmondja, hogy _ke_1 pályázatában ismertetett árak reálisak és mértéktartóak. Az elnök is a Tanács támogatására javasolja abban az esetben, ha a meghívottak nemcsak tanszéki, hanem intézeti vagy kari hallgatóság előtt is tartanak előadást /8. határozat: A Tanács _ke_1 pályázatát egyhangúlag (11 igen szavazattal) forint összeggel támogatja, azzal a feltétellel, hogy a meghívott előadók intézeti vagy kari szintű tudományos előadást is tartanak _ke_2 pályázatában viszonylag kis összeget igényel: fapados járat repülőjegyére (Stockholmból) és a budapesti szállás költségére tervezi fordítani a kért összeget. Az elnök támogatásra javasolja a pályázatot /9. határozat: A Tanács _ke_2 pályázatát egyhangúlag (11 igen szavazattal) forint összeggel támogatja.

4 _ke_3 pályázata kapcsán az elnök elmondja, hogy a pályázati kiírás célja nem teljesen egyezik azzal, amit beadtak, mivel a Tudományos Alap nem oktatási célból támogatja professzorok meghívását, hanem egy tanszéki keretet meghaladó (kari vagy intézeti szintű), tudományos célú előadások megszervezését kívánja elősegíteni /10. határozat: A Tanács _ke_3 pályázatát egyhangúlag (11 nem szavazattal) nem támogatja _ke_4 pályázata kapcsán az elnök elmondja, hogy tiszteletdíjat nem lehet elszámolni a Tudományos Alap terhére. Mivel a dél-amerikai (Argentína, Cordoba) repülőjegy költsége magas (1300 euro), az önmagában a kért összeget ( forint) elérné. Frank Tibor nem támogatja az ilyen nagy költségű utazásokat, mivel véleménye szerint elvi kérdés, hogy egy olyan egyetem, amely más téren anyagi nehézségekkel küzd, korlátot kell szabjon a támogatások mértékét illetően. Frei Zsolt nem teljesen ért egyet az előző véleménnyel, mert ha egy előadó exponenciálisan jobb szakmailag, mint mások (pl.: egy nagy Nobel díjas tudós), akkor lehet számára magasabb útköltséget kifizetni, de fontos, hogy a Tanács kritikus legyen a meghívott előadó tudományos értékelését illetően /11. határozat: A Tanács _ke_4 pályázatát egyhangúlag (11 nem szavazattal) nem támogatja. Frei Zsoltnak ekkor távoznia kellett az ülésről egyéb elfoglaltságai miatt. c) Lektorálás _l_1 pályázatához még nem készült peer review, a pályázat előzetes lektorálására kér támogatást. A Hungarian Studies folyóirat, amelyben publikálni kíván a szerző, három nyelven jelenik meg (angol, német és francia), így indokolt a francia nyelvű lektorálási kérelem /12. határozat: A Tanács _l_1 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen _l_2 pályázata nem illeszkedik a pályázati kiírás célkitűzéseihez, mivel nem segíti elő az egyetem nemzetközi láthatóságát: a folyóirat, amiben a tanulmány megjelenne, nem egy nemzetközileg elismert tudományos folyóirat. Mivel a pályázó még nem oktató, hanem csak doktorandusz, és a Tanács a pályázatokkal elsősorban az oktatók tudományos fejlődését kívánja elősegíteni, az elnök nem javasolja támogatásra a pályázatot /13. határozat: A Tanács _l_2 pályázatát egyhangúlag (10 nem szavazattal) nem támogatja.

5 Az Állam- és Jogtudományi Kar (ÁJK) több oktatója is beadott pályázatot, amelyeket egyenként értékel a Tanács, bár egyértelmű, hogy a pályázók célja egy teljes kötet megjelentetése. Mivel a pályázati kiírás tanulmányok lektorálására lett kiírva, a Tanács így szavaz a pályázatokról. Fokasz Nikosz elmondja, hogy a pályázat szerint a tanulmányok a Springer kiadónál jelennének meg, amely egy magas presztízsű kiadó, ezért támogatandó a lektorálás is. Az elnök felhívja a figyelmet arra, hogy csak 7 tanulmány szerzője az ELTE ÁJK oktatója, a másik 8 pályázat a Sapientia Egyetem munkatársaihoz köthető, nem ELTE munkatársak a szerzők. A Tudományos Alap pályázatai kizárólag az ELTE polgárai részére lettek kiírva abból a célból, hogy az egyetem munkatársainak tudományos fejlődését és nemzetközi láthatóságát elősegítsék. Az ELTE oktatóinak 7 pályázatát támogatásra javasolja, de a másik nyolcat sajnos nem tudja támogatni a Tanács /14. határozat: A Tanács _l_3 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen /15. határozat: A Tanács _l_4 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen /16. határozat: A Tanács _l_5 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen /17. határozat: A Tanács _l_6 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen /18. határozat: A Tanács _l_7 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen /19. határozat: A Tanács _l_8 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen /20. határozat: A Tanács _l_9 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 igen /21. határozat: A Tanács _l_10 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem /22. határozat: A Tanács _l_11 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem /23. határozat: A Tanács _l_12 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem

6 /24. határozat: A Tanács _l_13 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem /25. határozat: A Tanács _l_14 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem /26. határozat: A Tanács _l_15 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem /27. határozat: A Tanács _l_16 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem /28. határozat: A Tanács _l_17 pályázatát egy tartózkodás mellett 9 nem 2. napirendi pont: Az Értékpreferenciák felülvizsgálata Fokasz Nikosz rövid magyarázatot fűz a korábban en elküldött dokumentumhoz: az általa készített kis grafikonokon x tengely mentén a kutatók találhatók, a pontok a megfelelő indikátorok. Fokasz Nikosz elmondja, hogy azért bonyolult megoldást találni a kiugró értékek problémájára, mert nem mindegyik indikátornál vannak kiugró értékek. Azonban annál a három, általa már megvizsgált indikátornál (nevezetesen: összes MTMT publikáció, a független hivatkozások és a Hirsch index esetében) egyértelmű, hogy a logaritmus használata kedvező eredményre vezet, mivel a logaritmálás javít ott, ahol kell, de nem rontja el az eleve engedelmesebben viselkedő indikátorokat. Márkus Évának ekkor távoznia kellett az ülésről egyéb elfoglaltságai miatt. Az elnök az indikátorokkal kapcsolatban elmondja, hogy jelenleg nincs napirenden az indikátorok felülvizsgálata, most a cél az, hogy a Rektori kiválósági különdíj megítélésénél felmerült problémákat orvosoljuk. Fokasz Nikosz hozzáteszi, hogy azoknak, akik ezeket az indikátorokat használják, pontosan tudniuk kell, hogy mire alkalmasak, és mire nem, ezek után mindenki a saját felelősségére használhatja őket. Fokasz Nikosz a nem valós nulla indikátorok problémáinak elemzésével folytatja a napirendi pont tárgyalását. Elmondja, hogy ez a terület még az előzőnél is bizonytalanabb, mivel két különböző táblázatot tanulmányozott, és ezekben nem egyeznek meg az ugyanolyan cellák tartalmai. Van olyan, ahol szerepelnek adatok és nulla értéket mutatnak, de van, ahol egyáltalán nem szerepel adat.

7 További nehézséget okoz az, hogy a doktori iskolák sem hasonlíthatók össze minden esetben: például a Q1 típusú folyóiratban történő publikálás bizonyos természettudományos területeken nagyon fontos, ellenben más tudományágak tekintetében ez kevésbé lehet releváns. Az elnök elmondja, hogy a szabadalmak száma is fontos mutató, de bizonyos tudományágak esetében nem értelmezhető és nem használható. Ilyen esetekben a referenciaérték nulla éréke miatt az adott tudományterületen az indikátor nem kerül értékelésre. Azonban a medián akkor is lehet nulla, amikor a doktori iskola törzstagjai nem töltöttek ki megfelelő rovatokat: ilyen esetben nem jogos, ha az adott indikátor nem kerül beszámolásra. Akkor sem működik ez az eljárás például, ha a fiatalabb kutatók között megjelenik egy tevékenység, amely idősebb kollégáik között még nem, ami miatt a medián lehet nulla, következésképpen a fiatalok ilyen tevékenysége sem kerül értékelésre. Bárdos György elmondja, hogy az átlaggal számolva reálisabb értékelést tudunk végezni szinte minden esetben. Harmathy Attila kihangsúlyozza, hogy jogi területen több indikátor sem használható, például tipikusan ilyen a Hirsch index, más indikátorok pedig erős fenntartásokkal, például az MTMTből származó adatok. Az elnök lezárja a napirendi pont megvitatását, de felkéri Fokasz Nikoszt, hogy a többi indikátor esetén is vizsgálja meg a logaritmus használatának lehetőségét, illetve a nem valós nulla indikátorok problémáját is továbbgondolásra javasolja. 3. Tudástérkép A titkár elmondja, hogy a tudástérkép kialakítása továbbra is fontos célkitűzése az egyetemnek. A tudástérkép kialakításához szükség van egy széles körben ismert és jól kidolgozott, a tudományok gyors fejlődését is követő tudományági besorolási rendszerre. A Tudománypolitikai Iroda megpróbálta kideríteni, hogy melyik besorolási rendszert javasolhatná a tudástérkép számára. Az OECD által kidolgozott Frascati rendszer tűnik legalkalmasabbnak erre a célra, mivel ez képezi a nemzetközi szinten leggyakrabban használt scopus és a web of science publikációs rekordjait is. Bár arról ellentmondásos hírek terjedtek el, hogy végül az MTMT a Frascati rendszert fogja-e használni, pedig a 3 szintű besorolási rend viszonylag könnyen kezelhető és megfeleltethető más, nemzetközi adatbázisokkal is. Harmathy Attila megkérdezi, hogy miért nem az MTA által kidolgozott tudományági besorolás képezi az alapját az egyetemi tudástérképnek. Az elnök elmondja, hogy az MTA besorolással az a probléma, hogy sokan nem támogatják, mivel bizonyos, elsősorban fiatal tudományágak nem szerepelnek benne. De az ellentmondásos hírek miatt fontos lenne megvárni a végleges döntést az MTMT-ben használható új besorolási rendszerről. 4. napirendi pont: TOP 50 listák

8 Az elnök elmondja, hogy a TOP 50 lista publikálásától végül Rektor úr is eltekint, mivel egyértelművé vált, hogy a tudományos jelleg szerinti szűrés sem vezetett a lista tudományos szempontból elfogadhatóvá tételéhez. A kérdéskört azonban tovább kell gondolni, mert a lista adatai az MTMT-ből származnak, és az MTMT teljes megbízhatósága tudományos téren fontos más területen is (például az értékpreferenciák esetében is onnan származnak az adatok). Az elnök felolvassa az MTMT szabályzatában található definíciót arról, hogy mi számít tudományos jellegnek: A szaktudomány normáinak megfelelő formában, tárgyalásmóddal és ellenőrzési eljárással készült, tudományos közösségnek szánt, publikálás esetén tartós hordozón tárolt és a nyilvánosság számára hozzáférhető mű, kiadvány, közlemény, amely témájában rendszerint: a) eredeti elméleti vagy empirikus kutatási eredményről számol be vagy: b) meglévő eredményeket dolgoz fel, szintetizál, értékel; vagy: c) a szakirodalomban való eligazodást, tartalomfeltárást szolgálja. Az elnök elmondja, hogy a tudományos jelleget három lépésben ítélik meg: első az adminisztrátori láttamozás, második az érvényesítés (ekkor az adatok helyességét ellenőrzik általában az egyetemi MTMT adminisztrátorok). A harmadik lépés ritkán kerül sorra, ez az ún. hitelesítés, erre szűk körnek van jogosultsága, de fontos lehet néha, mert zárolja a rekordot. Az elnök hozzáteszi, hogy nehezen elfogadható, hogy egy könyvtáros minden egyes tudományterület esetében alkalmas lehet arra, hogy a fenti definíció alapján megítélje a tudományos jelleg kérdését, ezért is szokták ritkán megváltoztatni azt, amit a szerző eredetileg bejelöl az MTMT-ben. Ezért szükség lenne olyan javaslatokra, amelyek a könyvtárosok munkáját segíthetik, vagy teljesen más folyamatot alakítanak ki a tudományos jelleg megítélése és elfogadása kapcsán. Frank Tibor véleménye szerint komoly veszélyei vannak annak, ha egy kari adminisztrátor a főnöke véleményével ellentétes állásfoglalásra kényszerülne, nem egyértelműen felvállalható egy ilyen helyzet. Az ellenőrzést végző könyvtáros lehet, hogy egyszerűen nem tudja, de az is lehet, hogy nem meri felvállalni a korábbi besorolás megváltoztatását. Bárdos György véleménye szerint arra is megoldást kell találni, hogy ha az ellenőr véleményével a szerző nem ért egyet, akkor hova és kihez fordulhat jogorvoslatért. Frank Tibor arra világít rá, hogy a nemzetközi elvárásokhoz is alkalmazkodnia kellene a tudományos jelleg meghatározásának, mivel ami hazánkban tudományosnak számít, az a határainkat átlépve is tudományos kellene legyen, ezért fontos, hogy a színvonal emelésén dolgozzon a Tanács ennél a témánál is. Katz Sándor szerint azt is meg kell fontolni, hogy a szigorú meghatározás elfogadásával nem ártunk-e saját kollégáinknak: ha az ELTE elvárásai

9 szigorúbbak, mint más felsőoktatási intézményeké, akkor elképzelhető, hogy a saját statisztikáink ezért rosszabbak lesznek. Mivel ez egy igen összetett téma, a jövőben még vissza kell rá térni. A Tanács titkársága várja az ezzel kapcsolatos javaslatokat január folyamán, hogy a következő ülésre egy összefoglalót készítsen. 5. napirendi pont: Egyebek Az elnök beszámol arról, hogy idén 16 Lendület-pályázatot ad be az ELTE, ez minden eddiginél magasabb szám. A pályázatokban az ELTE kötelezettséget vállal, hogy kb. a pályázott összeg 10%-a erejéig hozzájárul a költségvetéshez. A pályázatok költségvetésének kidolgozásában sokat segített a Pályázati Központ, ezúton is köszönjük a segítséget. Az elnök ismerteti, hogy a CELSA (Central Europe Leuven Strategic Alliance ) a Leuveni Egyetem (KU Leuven) kezdeményezésére indult: tudományos alapot hoztak létre 7 egyetem együttműködése céljából. Magyarországról az ELTE, a Semmelweis Egyetem és a BME vesz részt az együttműködésben, régiónkból még szlovén és cseh egyetemekkel közösen. A CELSA költségvetésének jelentős részét a KU Leuven adja (1 millió euro), de a többi egyetem is hozzájárul ahhoz (az ELTE 60 ezer euroval). Az együttműködés és a pénzügyi támogatás fontos kritériuma az, hogy minden kutatásban részt vegyen a Leuveni Egyetem is. A CELSA keretében elindult kutatások fő célja az, hogy a 2. év során már EU pályázatokat adjanak be a konzorciumok. A CELSA pályázati kiírás hamarosan megjelenik, és május első napjaiban lesz a pályázatok leadási határideje. A bírálóbizottságba az ELTE-nek is kell jelölnie tagot, pontosabban három főt kell megnevezni különböző tudományterületekről. A három közül a Leuveni Egyetem és az elnök (a Ljubljanai Egyetem rektora) választja ki a végleges bírálót oly módon, hogy a bizottságban minden tudományterület le legyen fedve. A Tudományos Tanács feladata az lesz, hogy ki kell jelölnie, stratégiailag mely tudományterületről válasszon az ELTE lehetséges bírálókat. A kutatási pályázatokat csak nemzetközi együttműködés keretében lehet benyújtani, ezek lehetnek 2, 3 vagy akár 4 oldalú nemzetközi kutatások. Frank Tibor azt javasolja, hogy érdemes lenne bírálónak olyan tudóst választani, aki Leuvenben tanult, dolgozott vagy végzett, mert egyrészt jól ismeri az ottani egyetem szervezetét, kutatásait, másrészt egy tapasztalt kolléga megítélése is kedvezőbb lehet. Az elnök megköszöni ezt a hasznos javaslatot. Az elnök 16:50-kor lezárja a Tanács ülését. Budapest, január 13.

10 Dr. Szalay Péter elnök dr. Kóré Veronika titkár, emlékeztető-vezető /29. határozat: _nk_5 a pályázatából korábban hiányolt dokumentumokat megküldte, így a Tanács _nk_5 pályázatát Ft összeggel 2 tartózkodás mellett 12 igen

11 1. SZ. MELLÉKLET NAPIREND ELTE/1018/1/(2017) 1. Pályázatok elbírálása a) Külföldi előadó támogatása b) Nemzetközi konferencia szervezése c) Lektorálás 2. Az Értékpreferenciák felülvizsgálata 3. Tudástérkép (tájékoztató) 4. TOP 50 (tájékoztató) 5. Egyebek

12 2. SZ. MELLÉKLET ELTE/1018/1/(2017)

13 3. SZ. MELLÉKLET (4. NAPIRENDI PONT) ELTE/1018/1/(2017)

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1015/2(2019) TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2019. FEBRUÁR 1., 14.00-15.00. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter elnök 14:00-kor megnyitja

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM REKTORI KABINET Tudománypolitikai Iroda TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM REKTORI KABINET Tudománypolitikai Iroda TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2016. ÁPRILIS 29. 14:00-16:00 HELYE: TÁRGYALÓTEREM (SZERB UTCA 21-23. II. EM. 23.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Dr. Szalay Péter elnök 14:00-kor megnyitja a Tanács ülését,

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/4(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. ÁPRILIS 13., 14.00-15.45. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt:

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/8(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. OKTÓBER 5., 13.00-14.15. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/9(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. NOVEMBER 9., 14.00-16.20. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt:

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1015/3(2019) TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2019. MÁRCIUS 8., 14.00-16.00. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter elnök 14:00-kor megnyitja

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/6(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. JÚLIUS 6., 13.00-14.00. HELYE: TANÁRI KLUB (SZERB UTCA 21-23. I. EMELET) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI HABILITÁCIÓS SZAKBIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 1. Az Ügyrend hatálya 1. Jelen szabályozás az SZTE Közgazdaságtudományi Habilitációs Szakbizottságának a működésére

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/3(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. MÁRCIUS 2., 14.00-16.00. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/1(2018) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. JANUÁR 12., 14.00-17.00. HELYE: TANÁRI KLUB (SZERB UTCA 21-23. I. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter elnök

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1015/1(2019) TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2019. JANUÁR 11., 14.00-16.30. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter elnök 14:00-kor megnyitja

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1034/2(2017) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2018. FEBRUÁR 2., 14.00-16.00. HELYE: TÁRGYALÓ (1056 BUDAPEST, SZERB UTCA 21-23., II. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/1018 /3/(2017) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2016. ÁPRILIS 28., 14.05-16.10 HELYE: TANÁRI KLUB (SZERB UTCA 21-23. I. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter

Részletesebben

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk

Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Tájékoztatás a 4- éves doktori tanulmányok komplex vizsgájáról: a jelentkezésre és a vizsga lebonyolítására vonatkozó információk Ezen tájékoztató dokumentum célja a komplex átvilágító vizsgára vonatkozó

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM ELTE/11926 /12 (2016) EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2016. DECEMBER 2., 14.00-17.05 HELYE: TANÁRI KLUB (SZERB UTCA 21-23. I. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter

Részletesebben

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek...

Napirendi javaslat... 532. I. napirend Rendkívüli önkormányzati támogatás pályázat benyújtása... 533. II. napirend Indítványok, egyebek... 530 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. július 21-én 17,00 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 11/2015.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Segesd Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata testületének 2015. június 10.-én (szerda) 14 órakor Segesd Község Önkormányzata házasságkötő termében megtartott soron következő

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TUDOMÁNYOS TANÁCS ÜLÉSE IDŐPONT: 2017. JÚNIUS 2., 14.00-16.10. HELYE: TANÁRI KLUB (SZERB UTCA 21-23. I. EM.) EMLÉKEZTETŐ Napirend előtt: Szalay Péter elnök 14:00-kor megnyitja a Tanács ülését, üdvözölve

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének október 22-én megtartott alakuló üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 22-én megtartott alakuló üléséről. Határozat száma: Tárgya: 112/2014.( X.22.) Szavazatszámláló Bizottság választása titkos

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 17-én, 10.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 17-én, 10.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 17-én, 10.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 59/2015. sz. képviselő-testületi határozat: Napirendi pontok elfogadása

Részletesebben

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar. Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása. Szeged, március 2. A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Külügyi Bizottságának Ügyrendje és Pályázati Eljárása Szeged, 2017. március 2. 1 A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar A Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

BELSŐ TUDOMÁNYOS PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA

BELSŐ TUDOMÁNYOS PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM BÖLCSÉSZETTUDOMÁNYI KARÁNAK BELSŐ TUDOMÁNYOS PÁLYÁZATI SZABÁLYZATA Jelen szabályzat az SZTE BTK Kari Tanácsának 2018. 01. 11-ei ülésén hozott 17/2018. sz. határozata szerint módosított

Részletesebben

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 *

Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 * Az SZTE Irodalomtudományi Doktori Iskola működési szabályzata 2014 * 1. A Ftv. és a SzTE Doktori Szabályzatának figyelembe vételével és ezek függelékeként a SzTE BTK-n működő Irodalomtudományi Doktori

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 26-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-2/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. február 26-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szegedi Szlovák Önkormányzat Segedínska slovenská samospráva Cím: Nemzetiségek Háza Adresa: Dom národností 6721 Szeged, Osztróvszky u. 6. ul. Osztróvszkeho č. 6, H-6721 Segedín, Maďarsko Tel: (62) 424-248,

Részletesebben

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2015. évi konferencia- és kiadvány-támogatására 1. A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA október 27 -i alakuló üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V CSÁKÁNYDOROSZLÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2014. október 27 -i alakuló üléséről Önkormányzati rendelet: 10/2014.(X.27.) önkormányzati rendelet: 1 Határozat: 101-104

Részletesebben

Bírálati szempontok. 1. A pályázat benyújtását megelőző 5 év tudományos tevékenysége összesen

Bírálati szempontok. 1. A pályázat benyújtását megelőző 5 év tudományos tevékenysége összesen A doktori iskolai bíráló bizottságok tevékenysége A pályázatok bírálati szempontjait a Támogató határozta meg a kiírás 16. pontja szerint. A bírálati szempontok konkretizálása céljából a kutatási terv

Részletesebben

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ

OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ OKTATÓ RÖVID TANULMÁNYÚT KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Pályázati jelentkezés Jelentkezés alapjául szolgáló intézmény: legördülő menüsorból lehet kiválasztani, mely intézményhez kapcsolódóan kíván pályázni. Pályázat

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Roma Nemzetiségi Önkormányzat január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Roma Nemzetiségi Önkormányzat január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. január 23. napján tartandó rendkívüli üléséhez 1. NAPIRENDI PONT A Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2015. január 23-i ülésére

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK A/221-es terme (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A., II. emelet)

Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK A/221-es terme (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A., II. emelet) Jegyzőkönyv a DOSz Nyelvtudományi Osztályának alakuló üléséről Ülés időpontja: 2013. 10. 21. 15:00 Ülés helyszíne: Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK A/221-es terme (1088 Budapest, Múzeum körút 4/A., II.

Részletesebben

Jegyzőkönyv Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete október 30-án tartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete október 30-án tartott rendkívüli üléséről Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Jegyzőkönyv Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. október 30-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Árvay Attila, Braun

Részletesebben

Magyar Tudományos Művek Tára a Széchenyi István Egyetemen

Magyar Tudományos Művek Tára a Széchenyi István Egyetemen Magyar Tudományos Művek Tára a Széchenyi István Egyetemen Bella Szilvia Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtár Intelligens szolgáltatás A szolgáltatások intelligenciája Magyar Könyvtárosok Egyesülete

Részletesebben

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 16 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja:

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Felsőoktatási Posztdoktori Kutatói Ösztöndíjra az Új Nemzeti Kiválóság Program keretében (pályázati kód: ÚNKP-16-4) 2016/2017. tanév Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatot hirdet

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Az Óriás Nándor Alapítvány pályázati felhívása

Az Óriás Nándor Alapítvány pályázati felhívása Az Óriás Nándor Alapítvány pályázati felhívása Az Óriás Nándor Alapítvány a Jogászképzésért alapítványi kuratóriuma határozatot hozott az Óriás Nándor-díj 2016. évi kiadásáról. Az 5/2014. (XII. 22.) sz.

Részletesebben

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. TDK szabályzata

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. TDK szabályzata Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a A Szervezeti és működési szabályzat melléklete 2012. szeptember Tartalomjegyzék A szabályzat célja... 3 A szabályzat hatálya... 3 A TDK célja... 3 Részvételi feltételek

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-4/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. március 6-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

AZ ERASMUS+ PROGRAM ÉRTÉKELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE

AZ ERASMUS+ PROGRAM ÉRTÉKELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE AZ ERASMUS+ PROGRAM ÉRTÉKELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ELJÁRÁSI RENDJE Az Európai Bizottság által az Erasmus+ Program keretében a Nemzeti Irodák részére kiadott Kézikönyv (NA Guide) alapján, a pályázati döntés előkészítése

Részletesebben

KULTURÁLIS ÉS SPORT PÁLYÁZAT 2019/2020 TANÉV ŐSZI FÉLÉV

KULTURÁLIS ÉS SPORT PÁLYÁZAT 2019/2020 TANÉV ŐSZI FÉLÉV Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Kulturális és Sportbizottság Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union 1088 Budapest, Múzeum krt. 4/H H-1088

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

Az MTMT és az Intézeti Repozitóriumok összekapcsolása bevezetési tapasztalatok SZLUKA PÉTER SEMMELWEIS EGYETEM KÖZPONTI KÖNYVTÁR

Az MTMT és az Intézeti Repozitóriumok összekapcsolása bevezetési tapasztalatok SZLUKA PÉTER SEMMELWEIS EGYETEM KÖZPONTI KÖNYVTÁR 1 Az MTMT és az Intézeti Repozitóriumok összekapcsolása bevezetési tapasztalatok SZLUKA PÉTER SEMMELWEIS EGYETEM KÖZPONTI KÖNYVTÁR PSZLUKA@LIB.SOTE.HU A repozitórium 2 Néhány tulajdonsága Elektronikus

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ MTA KUTATÓHELYEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Török Ádám, az MTA főtitkára

BESZÁMOLÓ AZ MTA KUTATÓHELYEK ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Török Ádám, az MTA főtitkára BESZÁMOLÓ AZ MTA KUTATÓHELYEK 2016. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Török Ádám, az MTA főtitkára AZ MTA KUTATÓHÁLÓZATÁNAK FELÉPÍTÉSE Kutatóintézet-hálózat 10 kutatóközpont 5 önálló jogállású kutatóintézet Támogatott

Részletesebben

Tudományszervezési és kutatási pályázat

Tudományszervezési és kutatási pályázat Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union Tudományos Bizottság Academic Committee 1088 Budapest, Múzeum

Részletesebben

Szempontrendszer az oktatók/kutatók szakmai munkájának értékeléséhez

Szempontrendszer az oktatók/kutatók szakmai munkájának értékeléséhez 1.melléklet Szempontrendszer az oktatók/kutatók szakmai munkájának értékeléséhez Az Óbudai Egyetem oktatóinak/kutatóinak (továbbiakban: oktatók) szakmai teljesítményét az alábbi szempontrendszer szerint

Részletesebben

J E G Y Zİ K Ö NYV. az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottsága 2013. október 01-én tartott üléséről

J E G Y Zİ K Ö NYV. az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottsága 2013. október 01-én tartott üléséről MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA IX. Gazdaság- és Jogtudományok Osztálya Hadtudományi Bizottsága J E G Y Zİ K Ö NYV az MTA IX. Osztály Hadtudományi Bizottsága 2013. október 01-én tartott üléséről Az MTA IX.

Részletesebben

Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Szentkirályszabadja Petőfi u. 12. Szám: 17./2017 Jegyzőkönyv

Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Szentkirályszabadja Petőfi u. 12. Szám: 17./2017 Jegyzőkönyv Szentkirályszabadja Község Önkormányzat 8225. Szentkirályszabadja Petőfi u. 12. Szám: 17./2017 Jegyzőkönyv Készült: Szentkirályszabadja Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. augusztus 1-jén 8.00

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-5/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. április 28-án megtartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 19 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő:

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Kiss Lajos polgármester, Schumacher Mária képviselő b./ Tanácskozási joggal résztvevő: Bakonyság Község Önkormányzata 8557 Bakonyság, Béke u. 14. Szám: 40-3/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonyság Község Önkormányzati Képviselő-testülete 2016. május 19-én 9,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Szakmai előrehaladási jelentések rendje

Szakmai előrehaladási jelentések rendje Szakmai előrehaladási jelentések rendje Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Szakmai előrehaladási jelentés: kitöltési útmutató...2 Rövid szakmai összefoglaló...2 A projekt résztvevői...2 A projektben elért eredmények...2

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének június 14-én tartott nyilvános üléséről. 1-7/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2017. június 14-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi ülés helye: Bősárkányi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

TÁMOP B-10/2/KONV számú projekt keretében a Projekt Iránytó

TÁMOP B-10/2/KONV számú projekt keretében a Projekt Iránytó EMLÉKEZTETŐ amely készült kiválósági központok fejlesztésére alapozva a területein című, TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010- számú projekt keretében a Projekt Iránytó Testület üléséről Helyszín: Miskolci Egyetem

Részletesebben

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA

PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS doktori képzésben való részvételre 2016-2017. tanév PSZICHOLÓGIA DOKTORI ISKOLA BME TERMÉSZETTUDOMÁNYI KAR 1 A BME Természettudományi Kar pályázatot hirdet a Pszichológia Doktori Iskola

Részletesebben

Projektzáró. Projekteredmények összefoglalása. MTA KIK - MTMT Osztály

Projektzáró. Projekteredmények összefoglalása. MTA KIK - MTMT Osztály Projektzáró TÁMOP-4.2.5.A-11/1-2012-0001 A MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA (MTMT) PUBLIKÁCIÓS ADATBÁZIS SZOLGÁLTATÁSOK ORSZÁGOS KITERJESZTÉSE Projekteredmények összefoglalása Seres József MTA KIK - MTMT Osztály

Részletesebben

PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 -

PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 - PRO UNIVERSITATE ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT SZAKMAI ÖSZTÖNDÍJ, KIEMELT KÖZÖSSÉGI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a 2017/2018-as tanév 1. (őszi) félév - 0 - Általános információk A BCE HÖK pályázatot hirdet a Hallgatói

Részletesebben

E M L É K E Z T E T Ő

E M L É K E Z T E T Ő Ikt. sz.:11783/2011-4000/4120 Irattár: 0594/05O30 E M L É K E Z T E T Ő Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram Tanács ülése Időpont: Helyszín: 2011. november 04. 9 óra 1054 Budapest, Akadémia u. 3. (Nemzeti

Részletesebben

ELŐTERJESZTŐI ÉRTÉKELÉS (az előterjesztő tölti ki) (a kitöltött adatlap-minta utolsó javítása: október 22.)

ELŐTERJESZTŐI ÉRTÉKELÉS (az előterjesztő tölti ki) (a kitöltött adatlap-minta utolsó javítása: október 22.) ELŐTERJESZTŐI ÉRTÉKELÉS (az előterjesztő tölti ki) (a kitöltött adatlap-minta utolsó javítása: 2014. október 22.) Jelölt Péter kérelmező doktori habitusáról az MTA Műszaki Tudományok Osztálya Áramlás-

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 5/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. április 27-én megtartott testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Várbalog Község Önkormányzata

Részletesebben

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését.

Az Akadémia Domus programja támogatni kívánja a magyar közösségek szempontjából fontos konferenciák megrendezését, kiadványok megjelentetését. A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása a szomszédos országokban működő magyar tudományos szervezetek 2014. évi konferencia- és kiadvány-támogatására A pályázat célja A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017. 07. 14. 8:08 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 12/2012. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. szeptember 25 -én megtartott testületi ülésről JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. szeptember 25-én, a

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre. A pályázat célja... 2. Pályázásra jogosultak... 2. Tudományterület, kategória...

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre. A pályázat célja... 2. Pályázásra jogosultak... 2. Tudományterület, kategória... NEMZETKÖZI IGAZGATÓSÁG MAGYAR ÖSZTÖNDÍJ BIZOTTSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj a 2015-ös évre Tartalom A pályázat célja... 2 Pályázásra jogosultak... 2 Tudományterület, kategória...

Részletesebben

A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Kutatási és Fejlesztési Támogatási Rendszere BELSŐ KUTATÁSI FŐIRÁNYOK SZABÁLYZAT

A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Kutatási és Fejlesztési Támogatási Rendszere BELSŐ KUTATÁSI FŐIRÁNYOK SZABÁLYZAT A Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar Kutatási és Fejlesztési Támogatási Rendszere BELSŐ KUTATÁSI FŐIRÁNYOK SZABÁLYZAT A Széchenyi István Egyetem (SZE) Műszaki Tudományi Kar (MTK) Kutatási és

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017.01.06. 8:47 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. nappali tagozatos hallgatói, oktatói és kutatói részére. A PÁLYÁZAT KATEGÓRIÁI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Kereskedelmi Bank Rt. által 1988. december 17-én a volt Kossuth Lajos Tudományegyetem javára létesített UNIVERSITAS ALAPÍTVÁNY kuratóriuma az alapító dokumentum szellemében a 2016-os

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM REKTOR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM REKTOR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM REKTOR 8/2017. (VII. 13.) rektori utasítás az egyetemi docensi munkakör követelményeiről a Gazdálkodástudományi Intézetben Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Szervezeti és Működési

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2012. február 27-én megtartott közgyűléséről Közgyűlés helye: Szeged, Osztrovszky u. 6. Időpontja: 2012. február 27.16.30. óra Taglétszám: 80 fő Megjelentek száma:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Iktatószám: I.B.1915-12/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlésének Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2010.10.25-én 14.00 órakor a Polgármesteri Hivatal I. emeleti

Részletesebben

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 23-án, 17.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e

Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 23-án, 17.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e Tápióság Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 23-án, 17.00 órakor megtartott rendkívüli ülésének j e g y z ő k ö n y v e 79/2012. sz. képviselő-testületi határozat: Jegyzőkönyv hitelesítők

Részletesebben

K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S

K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S K O N F E R E N C I A F E L H Í V Á S A Doktoranduszok Országos Szövetsége (DOSz) örömmel értesíti a doktorandusz hallgatókat, doktorjelölteket, fiatal kutatókat, mesterszakos hallgatókat, hogy 2018-ban

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA SZABÁLYZAT

DUNAÚJVÁROSI EGYETEM MAGYAR TUDOMÁNYOS MŰVEK TÁRA SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI EGYETEM Dunaújváros 2016 2. kiadás 0. módosítás 2 (13). oldal A Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 64-2015/2016. (2016.01.19.) sz. határozatával egységes szerkezetben elfogadva Hatályos:

Részletesebben

A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 projekt.

A Miskolci Egyetemen működő tudományos képzési műhelyek összehangolt minőségi fejlesztése TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0008 projekt. PÁLYÁZATI KIÍRÁS A Miskolci Egyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolája pályázatot hirdet PREDOKTORI ÖSZTÖNDÍJRA (új alkalmazásra tudományos segédmunkatárs munkakörben A Miskolci Egyetemen működő tudományos

Részletesebben

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com

BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com BÁRÁND KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4161 Báránd Kossuth tér 1. Telefon: 06/54-466-030 Fax: 06/54-466-291 E-mail: barandhivatal@gmail.com Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 23- án megtartott

Részletesebben

Oktatók és kutatók teljesítmény-értékelésének szabályzata a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán

Oktatók és kutatók teljesítmény-értékelésének szabályzata a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán Oktatók és kutatók teljesítmény-értékelésének szabályzata a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának (a továbbiakban: Kar) Tanácsa a Karral oktatói és

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Doktorandusz hallgatók pályázati kutatását támogató ösztöndíj az EFOP pályázati forrás terhére HTJSZ 16/E

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. Doktorandusz hallgatók pályázati kutatását támogató ösztöndíj az EFOP pályázati forrás terhére HTJSZ 16/E PÁLYÁZATI KIÍRÁS Doktorandusz hallgatók pályázati kutatását támogató ösztöndíj az EFOP-3.6.2-16-2017-00007 pályázati forrás terhére HTJSZ 16/E 2018/2019. tanév PÁLYÁZATI KIÍRÁS a BCE Pályázat Doktori Kiválósági

Részletesebben

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM

SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2009. A Szegedi Tudományegyetem Köztársasági Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem) kiemelkedő tanulmányi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szegedi Szlovák Önkormányzat Segedínska slovenská samospráva Cím: Nemzetiségek Háza Adresa: Dom národností 6721 Szeged, Osztróvszky u. 6. ul. Osztróvszkeho č. 6, H-6721 Segedín, Maďarsko Tel: (62) 424-248,

Részletesebben

Interdiszciplináris Doktori Iskola

Interdiszciplináris Doktori Iskola Interdiszciplináris Doktori Iskola PTE BTK Interdiszciplináris Doktori Iskola Európa és a magyarság a 18-20. században Doktori Program habilitációs kritériumai I. Publikációk 1. Két monográfia. (vagy 2.

Részletesebben

Tudományszervezési és kutatási pályázat

Tudományszervezési és kutatási pályázat Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT Eötvös Loránd University Faculty of Humanities Students' Union Tudományos Bizottság Academic Committee 1088 Budapest, Múzeum

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. Tárnokréti Község Képviselő-testülete 3-6/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. szeptember 29-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, június 26.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, június 26. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2017. június 26. A Szegedi Tudományegyetem Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25. Ikt.szám:42-39/2014. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. szeptember 11-én tartott ülésén. (Bánk, Petőfi S. út 25.) Jelen vannak:, a testület e dr. Egyed Ferdinánd,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Jóléti és Ügyrendi Bizottságának 2015. június 9-én (kedden) 15.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről 1 Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, Tanácsterem

Részletesebben

SZABÁLYZAT A NORMATÍV KUTATÁSTÁMOGATÁS ÉS A KONFERENCIA-KERET INTÉZMÉNYI FELHASZNÁLÁSÁRA

SZABÁLYZAT A NORMATÍV KUTATÁSTÁMOGATÁS ÉS A KONFERENCIA-KERET INTÉZMÉNYI FELHASZNÁLÁSÁRA Eötvös József Főiskola Baja, Szegedi út 2. SZABÁLYZAT A NORMATÍV KUTATÁSTÁMOGATÁS ÉS A KONFERENCIA-KERET INTÉZMÉNYI FELHASZNÁLÁSÁRA A normatív kutatástámogatás és a konferencia-keret céljára rendelkezésre

Részletesebben

3.) Nagyközségi Sportegyesület anyagi támogatás kérelme. Előterjesztő: Kondor Géza polgármester

3.) Nagyközségi Sportegyesület anyagi támogatás kérelme. Előterjesztő: Kondor Géza polgármester Jegyzőkönyv Készült: Révfülöp Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án 08.40 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Községháza Szontagh Tamás

Részletesebben

Kelt: Kapostüskevár, 2010. Február 27. szombat

Kelt: Kapostüskevár, 2010. Február 27. szombat Jegyzőkönyv A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület közgyűléséről Időpont: 2010. február 27. szombat Helyszín: Egyesületi iroda helyiség, Kapostüskevár MÁV állomás Jelen vannak: Az egyesület tagjai

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ AZ EISZ PROGRAMTANÁCS 2016. MÁRCIUS 18-I ÜLÉSÉRŐL. Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ, 2. emelet, Konferenciaterem

EMLÉKEZTETŐ AZ EISZ PROGRAMTANÁCS 2016. MÁRCIUS 18-I ÜLÉSÉRŐL. Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ, 2. emelet, Konferenciaterem EMLÉKEZTETŐ AZ EISZ PROGRAMTANÁCS 2016. MÁRCIUS 18-I ÜLÉSÉRŐL Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ, 2. emelet, Konferenciaterem Jelen vannak: lásd a jelenléti ív szerint

Részletesebben

1/ /2014./I.27./ HATÁROZATA: A két testületi ülés közötti eseményekről szóló tájékoztatóról.

1/ /2014./I.27./ HATÁROZATA: A két testületi ülés közötti eseményekről szóló tájékoztatóról. JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT PÉNZÜGYI ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA 1/2014. Jászszentandrás Községi Önkormányzat Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottsága 2014. január 27-én megtartott ülésének

Részletesebben

a BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács évi munkaterve

a BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács évi munkaterve BELÜGYMINISZTÉRIUM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG KATASZTRÓFAVÉDELMI TUDOMÁNYOS TANÁCS Jóváhagyom! Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy tűzoltósági főtanácsos főigazgató a BM OKF Katasztrófavédelmi

Részletesebben

InCites bemutató. Tóth Szász Enikő Solution Specialist

InCites bemutató. Tóth Szász Enikő Solution Specialist InCites bemutató Tóth Szász Enikő eniko.szasz@clarivate.com Solution Specialist 2 Tartalom o o o o Pár szó a bibliometriáról Bevezető a metrikákba Előre beállított elemzések Saját elemzések készítése Pár

Részletesebben

Publikációs stratégia, tudománymetria, open access, szakirodalmi adatbázisok április 11.

Publikációs stratégia, tudománymetria, open access, szakirodalmi adatbázisok április 11. Publikációs stratégia, tudománymetria, open access, szakirodalmi adatbázisok 2018. április 11. Miért írunk cikket? A tanulmány megjelentetésének lépései (0,5-2,5 év időtartam) Szakirodalmazás Téma meghatározása

Részletesebben

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők:

A képviselő-testületi ülés helye: Önkormányzat Tanácskozóterme, Markotabödöge. A képviselő-testületi ülésen tanácskozási joggal meghívott jelenlévők: Markotabödöge Község Képviselő-testülete 128-2/2011./NY. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2011. február 21-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 00 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA TUDOMÁNYOS PUBLIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS ADATBÁZIS (MTMT) ALKALMAZÁSÁNAK SZABÁLYZATA. Dunaújváros 2014.

A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA TUDOMÁNYOS PUBLIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS ADATBÁZIS (MTMT) ALKALMAZÁSÁNAK SZABÁLYZATA. Dunaújváros 2014. A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA ADATBÁZIS (MTMT) ALKALMAZÁSÁNAK SZABÁLYZATA Dunaújváros 2014. 1. kiadás 0. módosítás 2 (11). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 1-2014/2015. (2014.10.22.) számú határozatával

Részletesebben

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24.

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA. Szeged, 2011. október 24. A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZTÁRSASÁGI ÖSZTÖNDÍJ SZABÁLYZATA Szeged, 2011. október 24. A Szegedi Tudományegyetem Köztársasági Ösztöndíj Szabályzata 1 A Szegedi Tudományegyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének február 29-én órai kezdettel megtartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: Jelen vannak Mogyorósbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. február 29-én 13.00 órai kezdettel megtartott ülésén. Polgármesteri Hivatal Mogyorósbánya,

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti

Részletesebben

Az általános pályázat feladatokon túl a pályázó által ellátandó feladatok:

Az általános pályázat feladatokon túl a pályázó által ellátandó feladatok: KS/HUM/2477/2011 A Semmelweis Egyetem rektora pályázatot hirdet az Általános Orvostudományi Karon, egyetemi docensi álláshelyek betöltésére. Az álláshelyek a pályázati eljárást követően tölthetők be, határozatlan

Részletesebben