AMiX-digital Informatikai Kft.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AMiX-digital Informatikai Kft."

Átírás

1 AMiX-digital Informatikai Kft. AMiX Kezelési Útmutató Verzió 0.3

2 AMiX-digital Informatikai Kft. 2 Tartalomjegyzék: AMiX Integrált Ügyviteli Rendszer áttekintése... 4 Partnertörzs feltöltése... 5 Raktár... 8 Terméktörzs karbantartása (21)... 8 Raktári mozgások (22) Leltár (23) Készlet korrekció (24) Logisztika Szállítói rendelés (31) Bevételezés (32) Import bevételezés (33) Vevi rendelés (34) Félretesz (35) Szállító (36) Project Managment (37) Számla (38) Sztornó (39) Listák Bizonylat listák (41) Készlet listák (42) Toplisták (43) Cikkelemzések (44) Project Managment Statisztika (45) Napi zárás (46) CRM- és Marketing listák (47)... 30

3 AMiX-digital Informatikai Kft. 3 Bizonylatok kiegyenlítése Bels zárás (49) Egyéb funkciók Jogosultságok (51) COBRA feladás (52) Munkaidbevitel (53) Munkaidstatisztika (54) Dokumentumok (55) Beállítások (56) Kedvezmények (57) Valutaárfolyamok (58) Címkenyomtatás (59) Modemközpont, FTP központ Gépi bevételezés Rendelés monitor Árazás Naplózási monitor... Hiba! A könyvjelz nem létezik. FTP központ... Hiba! A könyvjelz nem létezik. Szállítás... Hiba! A könyvjelz nem létezik. Jármtörzs Javítások Járm és javítási Statisztikák Járm- és gépbérbeadás Bérbeadási statisztikák Költségnyilvántartás Riportok... Hiba! A könyvjelz nem létezik.

4 AMiX-digital Informatikai Kft. 4 AMiX Integrált Ügyviteli Rendszer áttekintése Adatbevitel A rendszerben jellemzen négyféle módon lehet adatokat feltölteni Szöveg beviteli mez, itt bármilyen szöveget meg lehet adni, szöveg és számok megadására használható. Legördül lista, itt a listában szerepl értékek közül tudunk választani vagy a jobb egérgomb használatával új elemeket hozhatunk létre a listában. Szövegdobozok használata ez esetben is a jobb egérgomb segítségével tudunk információt felrögzíteni. Pl. Partner telefonszáma. Táblázatos formában megadott adatok esetén is a jobb egérgombot kell használni az adatok beviteléhez. Pl. Partner kapcsolattartók Keresés sorokra ugrással A programban lev listákban lehetség van egy általunk ismert tételre való ugrásra, ezt úgy tehetjük meg, ha elkezdjük begépelni a tétel nevét. A listák felett található egy vékony sárga csík, mely megmutatja, hogy a begépelés melyik oszlop tartalmára vonatkozik. Ahogy leütjük a billentyt a kijelölés azonnal ráugrik arra az els tételre, amelyik megfelel az eddig begépelt betknek. Egyéb információk A programban nem lehet véglegesen törölni se partnert, se cikke. Ha nincs szükségünk a jövben ezekre a tételekre, akkor töröltként lehet megjelölni. Ettl kezdve nem lehet velük mveleteket végezni, de a törölt elemek listájában megjelennek, ahonnan bármikor újra lehet aktiválni.

5 AMiX-digital Informatikai Kft. 5 Partnertörzs feltöltése A partnerek menüpont alatt lehet felvenni ill., módosítani a partnereket. A program egységesen kezeli a partnereket, pl. felhasználókat, vevket, beszállítókat. Különböz tulajdonságok megadásával fogjuk meghatározni, hogy melyik partner lesz esetleg vev, felhasználó stb. A Partnerek menüpontot választva megjelenik egy lista a már felvitt partnereinkrl. Itt van lehetség szréseket megadni. 1. Telephely szrése: ezt választva csak az általunk kiválasztott telephely partnerei jelennek meg a listában. 2. Besorolás szrése: ekkor csak a meghatározott besorolású partnereink jelennek meg. 3. Névre szkítés: csak azokat a partnereket jeleníti meg, akiknek az itt megadott karakterekkel kezddik a nevk. 4. Törölt partnerek: kiválasztásakor a listában megjelennek a kitörölt partnerek. 5. A Saját partnerek: kiválasztása esetén csak a saját telephelyünkhöz felvitt partnerek jelennek meg.

6 AMiX-digital Informatikai Kft. 6 Ha egy partnert kiválasztunk és ENTERT ütünk vagy a Nev -Alapadatok fülre váltunk, akkor megjelennek a Partner adatai. Partner alapadatai 2 A partnerek alapadatai 2 menüpont alatt megadható a partner tejles neve, esetleg kiegészít megnevezése. A partner alapadatai menüben külön fülek alatt beállítható a partner adatai. Kapcsolatok fül: a partner elérhetségeit jelenti, illetve lehetség van a kapcsolattartók megnevezésére is. Pénzügyi adatok fül: e menüpont alatt ki kell választani, hogy a számla kiegyenlítése átutalással vagy kp-zel történik-e, mely alapértelmezettként is megjelölhet.

7 AMiX-digital Informatikai Kft. 7 Szintén ebben a menüben kell megadni a partner bankjának nevét és számlaszámát, illetve ha a partner valamilyen gazdasági társaság, akkor ugyancsak itt adható meg a társaságra vonatkozó információk. User adatok fül: alatt van lehetség a felhasználó jelszavának megadására, illetve a jelszó megváltoztatására. Munkaid adatok fülben: a munkáltató és a munkavállaló által meghatározott munkaviszony idtartamának megadására van mód. Számla adatok fül: alatt van lehetség, hogy a partnerhez csatolt dokumentumokat megnézzük, elolvassuk. Csak olvasható adat. Szerkeszteni az Egyéb funkciók menüpontban lehet. A késbbiekben errl is szó lesz.

8 AMiX-digital Informatikai Kft. 8 Raktár Terméktörzs karbantartása (21) A Cikktörzs menüpont alatt lehetség van a meglév cikkek adatainak módosítására, ill. új cikk felvitelére. A program egységesen mindent cikként kezel, legyen az szolgáltatás vagy termék. A programból cikket törölni csak úgy tudunk, hogy az törölt cikkek listára kerül, onnan bármikor lehetségünk van újraaktiválni. A már felvitt cikkek közötti navigálás hasonlóan történik, mint a partnereknél. Itt is lehetség van a rágépelés használatára, amivel direktbe tudunk ráugrani egy adott cikkszámra.

9 AMiX-digital Informatikai Kft. 9 Egyéb szrési lehetségek. kiválasztásakor megkapjuk a Töröltnek jelölt cikkeink listáját. kiválasztásakor már csak azok a cikkek jelennek meg, melyek a raktárban vannak. Lehetség van a telephely kiválasztására, ekkor csak az adott telephelyhez felvitt cikkek jelennek meg. Cikktörzs szrése esetén csak egy meghatározott cikktörzsben lév cikkeket listázza ki a program. Megadható a raktár szrése, ebben az esetben csak az adott raktárban lév cikkeket hozza a program. Helyettesít cikk szrése itt lehetség van Joker karakterek használatára is (a * korlátlan számú karaktert helyettesít a? csak egy darab karaktert) pl. *192? ebben az esetben minden olyan cikk megjelenik a listában, aminek a cikkszámában, Bels alternatívájában, Bels helyettesítjében, a Gyártó cikkódjában vagy a Beszállító cikkódjában szerepel a 192-es szám. A cikktörzs ablak alsó felén a következ adatok jelennek meg: Aktuális cikk az, melyen kijelölés van. Megmutatja melyik cikktörzsben ill. telephelyen lett felvíve, illetve mekkora a cikk métere és mennyi az aktuális beszerzési ára.

10 AMiX-digital Informatikai Kft. 10 Ha a partner árszrnél megadunk egy partnert a gombbal, akkor megjelenik, hogy a megadott partner hány % kedvezményt kap az adott cikkárából és hogy mennyi a cikk ára. Az ablak jobb alsó részében lév táblázat megmutatja, hogy a kiválasztott cikkbl melyik telephelyen, melyik raktárában hány elérhet darab van. Ha a kiválasztott cikken ENTERT ütünk vagy a Cikkadatok fülre váltunk, akkor megjelennek a Cikknek megadható egyéb fontos tulajdonságok, jellemzk.

11 AMiX-digital Informatikai Kft. 11 A cikk kódnak (Cikkszám) egyedinek kell lennie, ezzel azonosítható a cikk. Cikktörzs a program korlátlan számú cikktörzs megadását teszi lehetvé, a cikkek könnyebb besorolása érdekében. A megnevezést egy listából lehet kiválasztani elkerülve azt, hogy mindenki más néven vegye fel ua. a cikket (Kisbet/Nagybet) Kiegészít megnevezésként megadható egy hosszabb név, elsegítve a könnyebb azonosítás lehetségét. A gyártó neve listából választható ki; jobb egérgombbal új gyártót tudunk felvinni. Gyártó cikk kód ide a gyártó cikkszámát lehet felvinni, ezekre is lehet keresni a helyettesít cikk szrésénél. Gyártó Publikus neve ezt kiválasztva, kitöltve a Bizonylatokon ezen a néven lesz a Gyártó megnevezve. Áfa besorolás kiválasztása. Besorolás kiválasztása Termék VTSZ, Szolgáltatás SZJ. Besorolási szám a termék VTSZ vagy a Szolgáltatás SZJ Száma. Alapegység, csomagolási egység megadása. Cikk besorolása fül alatt, lehetségünk van a cikket öt kategóriába sorolni. Ezt késbbiekben a Toplistáknál, lehet majd használni bevétel, forgalom adtok kimutatásakor. Címkekészít modul ezeket a cikket fogja feldolgozni. A Modemes klienseknek készül naponta egyszer egy árfrissítés. Ez a bejegyzés dönti el, hogy melyik cikk kerül bele az árfrissít file-ba.

12 AMiX-digital Informatikai Kft. 12 Raktári mozgások (22) A raktári mozgások segítségével tudunk cikkeket raktárak, ill. telephelyek között mozgatni. Minden mozgás egy új bizonylatot generál. Az ablak fels részében a már létrehozott raktári mozgások listája-, az alsó részen a kiválasztott mozgatási bizonylattal átvitt cikkek listája látható. A középen lév mezben a megjegyzésnek felvitt szöveg jelenik meg. Bizonylatok listája listában lehet kiválasztani azt a telephelyet, melynek a raktári mozgásaira kíváncsiak vagyunk. Az gomb segítségével lehet új mozgatást létrehozni. Honnan (Telephely) itt kell megadni azt a telephelyet ahonnan a cikket el fogjuk mozgatni.

13 AMiX-digital Informatikai Kft. 13 Honnan (Raktár) itt lehet kiválasztani az a raktárt, ahonnan a cikket el fogjuk mozgatni. Hova (Telephely) itt kell megadni azt a telephelyet, ahová a cikket el fogjuk mozgatni. Hova (Raktár) itt lehet kiválasztani azt a raktárt, ahová a cikket el fogjuk mozgatni. Megjegyzés rovatban adhatjuk meg a mozgatás okát vagy egyébinformációt, ami a jövben hasznos lehet a könnyebb azonosítás érdekében. A Félretett cikkek beemelése gomb segítségével a már elre félretett cikkeket egyszerre lehet beemelni. A mozgatáshoz. gomb segítségével tudunk cikkeket hozzáadni a raktári A gomb használatával végezzük el a mozgatást, ekkor lezáródik a bizonylat és továbbiakban erre a bizonylatra nem tudunk újabb cikket felrakni. Leltár (23) A leltár egy olyan mvelet, ahol a programnak megadjuk, hogy az árucikkekbl mennyit számoltunk meg. A megadott adatok alapján a program ki tud nyomtatni egy eltérés listát, amin azok az áruk szerepelnek, amelyek megszámolt mennyisége eltér a programban nyilvántartott készletétl. Raktárlista készítés fül: Az ablak fels részében láthatjuk a leltárlistát. Új leltárt az gombbal hozhatunk létre. Ki kell választani a lista felelsét, megjegyzés beírására is van lehetség.

14 AMiX-digital Informatikai Kft. 14 A gombbal tudjuk hozzáadni a cikkeket, mindegyik cikknél külön kiválasztva, hogy melyik raktárban található. Ha felvittünk egy cikket a gombbal ki tudjuk nyomtatni a leltárívet. A gombbal a lista átkerül a második fülbe, azaz a raktárlista rögzítésébe. Ebben a fülben megadjuk, hogy hány db-ot találtunk a leltározás során. A lezárás gombbal ez a lista a különbséglista fülbe kerül át, ahol a program összehasonlítja az általunk számolt cikk darabszámát a programban vezetett darabszámmal. Azokról a cikkekrl, melyek hibásak készíthetünk egy különbséglistát a gombbal. Ha elfogadjuk a listát, akkor az gombra kattintva kiválaszthatjuk azokat a leltárokat, melyeket szeretnénk szerepeltetni a bizonylaton. Ha rákattintunk a leltár lezárására, akkor kerül be a rendszerbe a leltározás. Amennyiben vannak hibás tételek a listában, abban az esetben a hibás cikkekrl egy új leltárt nyitunk, mely újra az els fülben jelenik meg. Innentl a folyamat újra kezddik, de csak a hibás tételekre vonatkozóan.

15 AMiX-digital Informatikai Kft. 15 Készletkorrekció (24) A készletkorrekciót abban az esetben kell használni, ha a raktárkészleten valamilyen különleges, bizonylatokkal nem módosítható ok miatt kell változtatni. A készletkorrekció lehet pozitív vagy negatív, amely készletnövekedést vagy csökkenést jelent. A korrekció adatai fülben adhatjuk meg, hogy melyik telephely melyik raktárában szeretnénk a korrekciót végrehajtani. Kiválaszthatjuk a korrekció okát, illetve a jobb egérgomb lenyomásával új korrekciós okot is megadhatunk. A korrekció lezárása a felvitt cikkeknél a megadott darabszámmal növeli vagy csökkenti a kiválasztott raktár készletét. Egyszerre negatív és pozitív irányba nem lehet korrigálni, ezt csak kett bizonylattal lehetséges.

16 AMiX-digital Informatikai Kft. 16

17 AMiX-digital Informatikai Kft. 17 Logisztika Szállítói rendelés (31) Az ablak fels részében láthatjuk a szállítói rendelések listáját. Új rendelést az gombbal vihetünk fel. Az új visszarendelés arra szolgál, hogy az elzekben megrendelt cikket visszacsináljuk, ill. visszarendeljük. Cikket hozzáadni a gombbal tudunk. Bevételezés (32) Egy bizonylaton új készlet felvitelére szolgál e menüpont. Az gombra ráklikkelve, a bevételezés adatai ablak jelenik meg. Meg kell adnunk az elzménybizonylat típusát, mely számla vagy szállító lehet, és annak számát. Ki kell választanunk a teljesítmény, ill. a fizetés dátumát. A gombbal tudunk új cikket bevételezni. Bevételezni csak akkor lehet, ha elzekben megtörtént az új cikk felvitele a cikklistába! Tehát, a cikk hozzáadása gombra kattintva, eljön a cikktötzs ablaka, melybl kiválaszthatjuk a bevételezésre kerül cikkeket. Ha kijelöltük az aktuális cikket és kétszer rákattintunk (kattintás helyett használhatjuk a cikk hozzáadása gombot is), akkor a cikkadatok megadása ablak jelenik meg. Ebben meg kell adni, hogy hány db-ot bevételezünk, mennyi a bruttó, ill. nettó beszerzési ára a cikknek. Itt szerepelhetnek már értékek, ezek a cikkfelvitelkor beírt cikkadatok értékeit mutatják. Az árszorzó, ill. a besz. kedvezmény értéke is beállítható. Majd az gombbal aktiválhatjuk a módosításokat. Ha a számlán nincs több cikk, amit bevételezni kellene, akkor a

18 AMiX-digital Informatikai Kft. 18 gombbal visszatérünk az áru bevételezés ablakra. Ha esetleg mégis módosítani vagy törölni kellene egy cikket, akkor a ill. gombbal mindez megtehet. Ha befejeztük a gombra kattintva ki tudunk lépni az ablakból. Az ablak fels részében látunk két ikont, amiket be lehet pipálni. Az egyik Csak saját: ha be van pipálva, akkor csak azokat a bizonylatokat láthatjuk, amelyeket a felhasználó hozott létre. A másik: Csak nyitott: ha be van pipálva, akkor csak azokat a bizonylatokat láthatjuk, amelyeknek a státusza nyitott. A bizonylatok telephelye azt mutatja meg, hogy a bizonylat melyik telephelyen lett kiállítva. Alapért. megrendel: annak a megrendelnek neve jelenik meg, aki a fejlécben be van állítva. Ha módosítani szeretnék egy cikknél a megrendelt, akkor erre a cikk hozzáadásánál van rá lehetségünk. Az ablak közepén három gyorsbillentyt találunk, Ctrl+F1: a cikkrl kaphatunk információt. Ctrl+F2: arról a bizonylatról kapunk információt, amely ki van jelölve. Ctrl+F3: rákattintva megjelenik egy kisablak a partner adataival. Árak összesen: ha be van pipálva, akkor a megnyitott bizonylaton szerepl cikkek árát összegzi. Tehát, ha egy cikkbl 4 db-ot bevételeztünk, akkor a 4 db cikk árát összeadja és a bizonylaton azt jeleníti meg. Beszerzési cikk: ha be van pipálva, akkor a cikkszám helyett a bevételezéskor megadott beszerzési cikkszámot mutatja meg. Kiskerár számítás: Milyen típusú kiskerár számítást választ? - kérdés jelenik meg.

19 AMiX-digital Informatikai Kft. 19 Aktuálisét cikkét vagy az Összes cikkét számolja-e a rendszer. Ha ráklikkelünk az egyik gombra, a program automatikusan kiszámítja. Cikk költségek: Költséget lehet rátenni, amivel terheljük a bevételezést. Háromféle költség van: darabköltség, darabszorzó és összköltség. Darabköltség: a cikkek beszerzési árát megterhelem a darabköltséggel, amit úgy számolok ki, hogy a beszerzési árhoz hozzáadom a darabköltséget. Darabszorzó: úgy számolom ki, hogy a cikk beszerzési árát megszorzozzuk a darabszorzóval. Összköltség: Az adott cikk beszerzési ára az összköltség akkora hányadával terheldik, mint amekkora részt az adott cikk összes darabbal felszorzott beszerzési ára képvisel a bizonylat végösszegébl. Példa: összköltség: 40Ft (100) 1db*100Ft -> 100/400 -> 110Ft (300) 2db*150Ft -> 300/400 -> 180Ft Σ 400Ft

20 AMiX-digital Informatikai Kft. 20 Import bevételezés (33) A Bevételezés és az Import bevételezés annyiban különbözik egymástól, hogy import estén valutában kell megadni az árakat bevételezés esetén Ft-ban. Ablakban megjelen információk jelentése Fels lista az eddig elkészült Bevételezési bizonylatok listája. Alsó lista a kijelölt bevételezéssel beemel cikkek listáját tartalmazza. Az gombbal tudunk új bevételezet készíteni. Az gombbal tudunk új visszárut készíteni. A Új bevételezés / Új visszáru készítése Visszáruzni csak olyan számlákat tudunk, melyek be vannak vételezve. A sztornó és a visszáru között az a különbség, hogy sztornózni csak egész számlát tudunk, míg a visszáruzásnál a számla egy-egy tételét is kijelölhetjük és azt jóváírhatjuk.

21 AMiX-digital Informatikai Kft. 21 A Szállító partner neve mellet lév gombbal ki kell választani azt a partnert, akitl a termékeket megvásároltuk. Hova telephelynél a listából kiválasztjuk azt a telephelyünket, ahova a bevételezést készítjük. Majd megadjuk a Raktárt. Számlaszámnál lehet megadni a számla számát, ami alapján a bevételezést elvégezzük. A gombbal tudjuk a cikkeket beemelni a bizonylatra. A nem tudunk az adatokat módosítani. gombbal tudjuk lezárni a bevételezést. A lezárás után már

22 AMiX-digital Informatikai Kft. 22 Vevi rendelés (34) Az ablak fels részében a vevi rendelés listáját láthatjuk. Új rendelést az gombbal vihetünk fel. Az ablak középs felében azok a cikkek jelennek meg, melyet a rendelésnél félreraktunk. Vevi rendelés adatai: Kiválasztjuk a telephelyet, a vev partner nevét, azt hogy melyik raktárban raktuk félre a cikket. Kiválasztható az is, hogy mikorra várható a szállítás. Lehetség van arra is, hogy a cikkeket cikkszámmal nyomtassuk, a kis négyzet bepipálásával. Kiírja a végösszeget is. Ha bepipáljuk az összeszedi lista nyomtatását, akkor arra van lehetség, hogy nevek szerint listázza kinek, mire van szüksége. Minden cikk utánrendel: ha ezt kipipáljuk, akkor mindenképp annyit fog rendelni Félretesz (35) Az ablak fels részében maga a lista látható. Vevpartnerre a gombbal tudunk szrni. Lehetség van státuszra és besorolásra szrni. Ha bepipáljuk a nyomtatás tagolása gombot, akkor kiválaszthatjuk, hogy partner-, vagy beszállító szerint nyomtasson. Középen a cikkek listáját láthatjuk, amibl ki tudjuk választani, hogy melyik cikkbl szeretnénk választani. Ha kiválasztottunk egy cikket és 2 szer ráklikkeltünk, akkor feljön a cikkadatok ablak, ahol kiválaszthatjuk, hogy hány dbra van szükségünk. Mennyi a bruttó és nettó ára, mennyi a kedvezmény. Érvényesség: azt jelenti, hogy mindig szeretnénk a cikket félretenni. Az ablak alsó részében azon cikk adatait láthatjuk, amelyik épp ki van jelölve.

23 AMiX-digital Informatikai Kft. 23 Szállító (36) A szállítóbizonylat, az áru kiszállítására szolgáló bizonylat, mely a készletet csökkenti. A kiállítás menete: F5 Új szállító kiválasztása, A bizonylat kitöltésekor kiválasztandó: - melyik telephelyrl, - melyik raktárba történik a szállítás, - vev partner neve és címe, - fizetés pénztára, - teljesítés dátuma. - a szállítás módja Be kell állítani a teljesítés dátumát. A bizonylaton szerepelnek az aktuális cikkek is. Project Managment (37) - Munka: ebben a menüben nyomon követhetjük a munkákat. Azt, hogy mi a munka sorszáma, neve, ki a munka vezetje, mi volt a munka befejezésének határideje, ill. mi a jelenlegi státusza. Az ablak alsó részében tudunk egy új munkát felvinni, adatait megadni. - Humán ráfordítás: itt megnézhetjük ki dolgozott azon a munkán, mennyi órabérrel és mennyi haszonnal. Nemcsak egyéni, hanem csapatmunkát is be lehet jegyezni. - Anyagráfordítás: az esetleges anyagráfordítások listája szerepel ebben az ablakban.

24 AMiX-digital Informatikai Kft. 24 Számla (38) Számla / Szállító készítése A Számla készítésekor lehetség van már elkészített szállító, Félretett cikk, Vevi rendelés beemelésére. A Vev partner neve mellet lév gombbal ki kell választani a vevt. Honnan telephelynél a listából kiválasztjuk azt a telephelyünket, ahonnan a kiírjuk a cikkeket. Majd kiválasztjuk a Raktárt. Meghatározzuk a fizetés módját. Megadjuk a Teljesítés és a Fizetés dátumát. Ha különbözik, akkor megadhatjuk a Szállítási címet. A gombbal tudunk cikkeket beemelni a bizonylatra.

25 AMiX-digital Informatikai Kft. 25 A gombbal tudjuk lezárni a Számlát. Lezárás után már nem tudunk adatokat módosítani. A Számlát egyszer lehet Eredeti -be nyomtatni, minden ezután kinyomtatott példány már másolat lesz. A nyomtatott számla minden tekintetben megfelel a január elsejétl hatályos PM rendeletnek. Sztornó (39) Stornó bizonylatok készítése Lehetség van Szállítók, Számlák, Bevételezések, Import Bevételezések stornózására. Stornózni csak egész számlát tudunk. Nincs lehetség a számla egyes tételeinek jóváírására. Az ablak fels sorában lév fülek segítségével tudjuk meghatározni, hogy melyik bizonylat típusok közül szeretnénk Stornózni. Ezután a fenti lista megmutatja

26 AMiX-digital Informatikai Kft. 26 bizonylatok listáját. Ebbl kiválasztva egyet, az alsó részben megjelennek a bizonylaton lév cikkek. Gomb segítségével lehet az aktuális bizonylatot Stornózni. Listák Bizonylat listák (41) E menüpontban szrések segítségével információt kérhetünk le bevételezésekre, szállítókra, számlákra. Szrésünk feltétele lehet: kitl-kinek, honnan-hová, melyik idszakra vonatkozik. Készlet listák (42) A Készlet listák menüpont alatt tudunk listákat készíteni, különböz listázási feltételek (Szempontok) szerint csoportokba szedve.

27 AMiX-digital Informatikai Kft. 27 Telephely kiválasztása, Cikkcsoport szrés, Cikk kategóriaszrés, Cikk alkategória szrés, Cikk alkategória 2 szrés, Cikk alkategória 3 szrés, Gyártóra szrés, Raktárra szrés, Cikktörzs szrés, ezek megfelel beállításával tudjuk szkíteni, pontosítani a listát. Az ablak alsó részében lév lista felett található füleken váltogatva tudjuk lekérni az aktuális raktárkészletet, azokat a cikkeket, amik a beállított minimál készlet alatt vannak, azokat a cikkeket, amik aktuálisan negatív készlettel vannak nyilvántartva. Cikkfogyás és készletlista A fent megadott két dátum között tudunk listát készíteni azokról a cikkekrl, amik eladásra kerültek. Mindezeket összesítve láthatjuk a Fogyás oszlopban.

28 AMiX-digital Informatikai Kft. 28 Toplisták (43) A Toplisták menüpont alatt tudunk számításokat, kimutatásokat készíteni egy adott idszaka. A kimutatás összesíthet forgalom, eredmény, Cikk forgalom, Cikk eredmény szerint. Idszak eleje, Idszak vége itt lehet megadni azt az idintervallumot, amire a számítást elvégezzük. Telephely kiválasztása, Cikkcsoport szrés, Cikk kategóriaszrés, Cikk alkategória szrés, Cikk alkategória 2 szrés, Cikk alkategória 3 szrés, Gyártóra szrés, Raktárra szrés, Cikktörzs szrés, ezek megfelel beállításával tudjuk szkíteni, pontosítani a feltételt, mely szerint az AMiX kiszámítja, megjeleníti a feltétel szerinti listát.

29 AMiX-digital Informatikai Kft. 29 Forgalmi összesítés fül Itt az elzekben már ismertetett szrfeltételeken túl az adott partner összforgalmát, és ennek az összegnek a haszon tartalmát kérhetjük le. Ugyancsak lehetség van arra, hogy csak a szállító (leveleket), csak a számlákat vagy akár mindkét típusú bizonylatokat vegyük figyelembe a számításnál. St arra is van lehetség, hogy a Gyártóra szrés -nél egy kiválasztott gyártójú cikkek legyenek csak tekintetbe véve. Cikkelemzések (44) E menüpont alatt a rendszer követni tudja egy adott cikk mozgását, számon tartja, hogy milyen viszonyok keletkeztek, illetve egy bizonyos cikkre milyen bevételek történtek. Project Managment Statisztika (45) A rendszer segítségével kezelhetünk több futó projectet, amire a ráfordított munkaórát, a felhasznált anyagokat, bevételeket tudjuk rögzíteni és utána kimutatásokat készíthetünk a project eredményességérl.

30 AMiX-digital Informatikai Kft. 30 Napi zárás (46) E menüpontban lehetség van arra, hogy a nap végén a számlákat (akár különbontva kp-es, illetve átutalásos számlákra) összesítsük. CRM- és Marketing listák (47) Ez egy vevi kapcsolattartó modul. Marketing célú információkat kaphatunk a partnerekrl, egyéni szrések beállításával. Pl.: beállíthatjuk a telephelyeket, feltüntethetjük a kapcsolattartókat, azok adatait, elérhetségeit. Ugyanitt vihetjük fel jármvekkel és gépekkel kapcsolatos adatokat is.

31 AMiX-digital Informatikai Kft. 31 Bizonylatok kiegyenlítése Ebben a menüpontban a felhasználónak lehetsége van arra, hogy a számlákat nyomonkövesse, illetve kiegyenlítse. Egy adott idszak beállításával a keresett számla vagy számlák gyorsabban és egyszerbben megtalálhatók. A program külön fül alatt tartja nyilván a kp-es és az átutalandó számlákat. Ha egy számlát a vev kiegyenlített, akkor a felhasználó a megfelel fülben, az adott számla összegére állva, a kiegyenlítés gomb megnyomásával tudja a bizonylatot kiegyenlíteni.

32 AMiX-digital Informatikai Kft. 32 Bels zárás (49) Végs soron nagyon hasonló a napi zárásra. E menü abban különbözik a napi zárástól, hogy nemcsak a számlákat öszegzi, hanem a kasszát is. A gombbal eljön egy ablak, melyben megadhatjuk az általunk kiszámolt záróöszeget, melyet össze tudunk vetni a gép által kiszámolt összeggel. St az eredmény kiírásakor kilistázza az aznapi bizonylatokat.

33 AMiX-digital Informatikai Kft. 33 Egyéb funkciók Jogosultságok (51) A menüpontban három fül található. - Az els fülben felhasználói csoportokat hozunk létre, méghozzá úgy, hogy ezen belül kategorizálni tudjuk a felhasználói csoportokat, az egyes csoportok tagjait, illetve fel tudjuk tüntetni az összes felhasználót is. A felvinni. gomb segítségével tudunk egy új felhasználói csoport kategóriát A gomb segítségével az elzleg kiválasztott (a módosítandó csoportnévre 1-szer ráklikkelünk) csoportnevet átírni, módosítani tudjuk. A gomb segítségével lehetség van a kiválasztott csoport törlése. - A második fülben -jogosultságcsoportok-, a csoportok jogosultságait állíthatjuk be. Ez a beállítás lehet általános vagy cikktörzs szerinti. Lehetség van arra, hogy egy tetszleges telephelynek, tetszleges cikktörzséhez jogosultságokat állítsunk be. Egy csoportnak minden tagja ugyanolyan jogokkal rendelkezik az általános beállítás szerint. - A harmadik fülben jogosultsághozzárendelés- nyilvántarthatjuk, hogy hány felhasználói csoport van, azoknak mire van jogosultságuk, illetve hogy egy-egy csoportnak ki a tagja.

34 AMiX-digital Informatikai Kft. 34 COBRA feladás (52) A COBRA egy pénzügyi rendszer, mely felé az AMiX program biztosítja az adatátadást. Munkaidbevitel (53) A program lehetséget ad a felhasználó munkaidejének nyilvántartására is. Többféle módon tudja kezelni. A felhasználó azonosítójának, illetve jelszavának beírásával a program nyilvántartja, hogy épp bejelentkezni vagy kijelentkezni kíván-e. Kiválasztható az is, hogy kilépéskor magán vagy hivatalos ügyben távozik-e. Munkaidstatisztika (54) Végigkövethet a cég egy-egy dolgozójának munkával töltött ideje. Ki kell választani a partner nevét, azt az idszakot, melyre kíváncsiak vagyunk. A program automatikusan kiszámolja a munkanapok, szabadnapok, betegnapok számát.

35 AMiX-digital Informatikai Kft. 35 Dokumentumok (55) Az elzekben röviden már volt szó a dokumentumokról. Dokumentumot szerkeszteni ebben a menüpontban tudunk. A dokumentumkezel felhasználható programon belüli levelezésre is. Az gomb megnyomása után a levél írásához, küldéséhez szükséges adatokat kell kitölteni. A gomb megnyomásával a programból 2 klikkeléssel választható ki a címzett vagy akár több címzett is. Ha egy címzettet törölni szeretnénk, az adott név kijelölése után a gombbal tehetjük meg. A dokumentumhoz fájlt, illetve képet is csatolhatunk, mindez a, gombok megnyomásával lehetséges.

36 AMiX-digital Informatikai Kft. 36 Ha dokumentumot szeretnénk a partnerhez csatolni, azt az megnyomásával tehetjük meg. gomb Beállítások (56) Kedvezmények (57) Valutaárfolyamok (58) E menüpont alatt a rendszer nyilvántartja, a valuták árfolyamát, illetve ez alapján dolgozik, számol velük. Ennek a menünek a bérlésnél, ill. az import bevételezésnél van fontos szerepe.

37 AMiX-digital Informatikai Kft. 37 Címkenyomtatás (59) Egyfajta vonalkód rendszer beállítás. Gyakorlatilag egy vonalkódot rendel a program minden cikkhez. Modemközpont, FTP központ Az AMiX rendszer képes modemen, interneten keresztül rendeléseket fogadni. E funkciókat az FTP host és a modem központ valósítja meg.

38 AMiX-digital Informatikai Kft. 38 Gépi bevételezés Gépi bevételezés során a program küls állományokat dolgoz fel. Els lépésként be kell állítani, hogy milyen típusú az állomány. Be kell állítani a beszállító partnert is. A cikkfelvitelnél a cikkszám kezdete arra szolgál, hogy ha nincs azonosítója a küls állományból bevételezni kívánt cikknek, akkor WE kezdet és *U vég azonosítóval látja el a program, ha a típusa Unix. Ha be van pipálva a forrás törlése gépi bevét után, akkor a bevételezés végén automatikusan feljön egy ablak, rákérdezve arra, hogy valóban akarjuk e törölni a forrást. Azt is ki kell választani, hogy melyik raktárba történik a bevételezés. A gombra kattintva kiválaszthatom, hogy melyik állományt szeretném bevételezni. A bevételezés indítása gombbal elkezddik a cikkek felvitele.

39 AMiX-digital Informatikai Kft. 39 A bevételezés végén az ablak alsó részében üzenetet láthatunk arról, hogy sikerült e a bevételezés, ha igen, milyen azonosítóval látta el a program. Abban az esetben ha nem sikerült, akkor az alábbi hibaüzenetet kapjuk: Ez azt jelenti, hogy valószínleg megsérült a küls állomány vagy valami baj van vele.

40 AMiX-digital Informatikai Kft. 40 Rendelés monitor Ez a menüpont a rendelés teljes folyamatát végigköveti. A bejegyzések automatikusan jönnek létre, amikor a felhasználó a vevi rendelést lezárja. Az adatbázisban nyomon követheti a partner a rendelés folyamatát, illetve jelenlegi állapotát. Árazás Jármtörzs Egy-egy telephely jármveinek nyilvántartására szolgál ez az ablak. A jármlistában láthatjuk a gépszámot, a járm típusát, modelljét és a gép tulajdonosát. Új jármvet az gombbal tudunk felvinni; lenyomásával feljön egy ablak, -ami egyben az alapadatok fül-, ebbe kell beírni az adatokat. Alapadatok: Mint említettem már, az alapadatok fülben azok az adatok találhatók, melyek a gépekre, jármvekre vonatkoznak; itt módosításokra is van lehetség. Tulajdonosi adatok: Itt igazából a gép életútját tudjuk nyomon követni. Nyilvántartja, hogy kik voltak a tulajdonosok, idszakra bontva. Az ablak alsó felében tudunk módosítani, ill. jobb egérgombbal felvinni új adatokat. - Értékesítési adatok: Mi volt az értékesítés dátuma, az eladási ára, ill. a garancia-lejártának ideje. A program kiszámítja, hogy mennyi a nyilvántartási értéke, ami úgy jön ki, hogy a beszerzési értékhez hozzáadja a tartozékok és az üzembehelyezés összegét. Finaszírozási adatok:

RIWO Számítástechnikai és Kereskedelmi KFT. Hardver követelmények Szoftver követelmények Általános tudnivalók A program célja Kezdőoldal Számla és Készletnyilvántartás - Leírás Adatbevitel - Bevét - Számlázás

Részletesebben

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv

JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program Felhasználói kézikönyv JUTA-Soft Computer 1112. Budaörsi út 45. Tel.: 309-2633,309-2600/1189 Fax: 319-3136, Mobil: 06 (30) 9449-668 E-mail : zuber@juta-soft.hu JUTA-Raktár Univerzális raktárkészlet nyilvántartó és számlázó program

Részletesebben

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve.

DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő. Számlázó és készletkezelő rendszer. Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. DATAFLEX HUNGARY KFT. InnVoice Felhő Számlázó és készletkezelő rendszer Az InnVoice Felhő számlázó és készletkezelő rendszer kézikönyve. TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 1 1 Regisztráció... 6 1.1 Regisztráció

Részletesebben

Art Invoice kézikönyv

Art Invoice kézikönyv Art Invoice kézikönyv Verzió: 2.3.94 2005 2015 Art Invoice Hungary Kft. Art Invoice kézikönyv A rendszer felépítése A rendszer felépítése A rendszerbe való bejelentkezés után az Art Invoice rendszer felületét

Részletesebben

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Szolgáltatói számlázó. Kézikönyv. PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Szolgáltatói számlázó Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 273-3310 5 273-3311 Mobil (20) 934-0661 Bemutatóterem: 1143 Budapest, Szobránc u. 5. INTERNET: http:/

Részletesebben

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM. 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 1. oldal ARTSOFT MAX SZÁMLÁZÓ POGRAM 2.1x verziókhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ArtSoft Max Kezelési útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Számla...5 Számla készítése / partner kiválasztása,

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Számla+ Számlázó és nyilvántartó programhoz 8.72 verzió MINDEN JOG FENNTARTVA!

Részletesebben

1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1

1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1 Tartalomjegyzék 1. Hardbit Pro C1 online PG pénztári rendszer elemei...1 1.1. Hardver konfiguráció leírása...1 1.2. Szoftver konfiguráció leírása...1 1.3. Használható hőpapírra vonatkozó előírások...1

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Főkönyv Kettős könyvelést, automatikus kontírozást, számlanyilvántartást

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kis Készlet és Számla Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap:

2002 Provimax Kft. PROVIMAX KFT Iroda: Levélcím: Megrendelés: Telefax: E-mail: Honlap: Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos! 2002 Provimax Kft. A könyv készítése

Részletesebben

infotéka Napló kézikönyv

infotéka Napló kézikönyv kézikönyv I Tartalomjegyzék 3 Fejezet I Kezdő lépések 1 Kezdő lépések... 3 Fejezet II Nézet 8 1 Ikonsor... 8 8 Fejezet III Paraméterezések 1 Felhasználók... és jogok 8 2 Évnyitás... 12 3 Vezérlő rekord...

Részletesebben

Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Felhasználói kézikönyv

Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Felhasználói kézikönyv Symbol Ügyvitel PROFESSIONAL Első kiadás 2009-2011 SymbolTech Kft - 1 - Főablak felépítése, alapvető programfunkciók... 8 Bejelentkezés, több cég és több felhasználó kezelése... 8 Főablak felépítése...

Részletesebben

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv

Kerszám Silver. Felhasználói Kézikönyv Kerszám Silver Felhasználói Kézikönyv Minden jog fenntartva! Jelen könyvet vagy annak részleteit a PROVIMAX KFT engedélye nélkül bármilyen formátumban vagy eszközzel reprodukálni, tárolni és közölni tilos!

Részletesebben

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181

123Szamla.hu Használati Útmutató. Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15. 123szamla.hu info@123szamla.hu 06 30 535 2181 123Szamla.hu Használati Útmutató Verziószám: 2015/W29 Utolsó frissítés: 2015.07.15 Tartalom Szolgáltatói adatok... 4 Kiállítható számlák... 4 Regisztráció... 4 A vállalkozás adatainak beállítása... 5 Logó

Részletesebben

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv

SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal. Számla. Kezelési kézikönyv SYSA Számla V 1.2 Kezelési kézikönyv 1. oldal Számla Kezelési kézikönyv Tartalomjegyzék: Általános ismertető... 2 Törzsadatok áttekintése... 4 Anyagtörzs... 7 Partnertörzs... 7 Számlázás... 9 Számla stornó...

Részletesebben

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3

Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 Balance mérlegelő program Felhasználói kézikönyv BALANCE 1.3 1/63 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 A rendszer rövid jellemzése...3 A program főbb tulajdonságai...3 2. A program használatba vétele...4 3.

Részletesebben

InCash Light, Standard, Trade, Professional és Gold számlázó és készletnyilvántartó programok ismertetje

InCash Light, Standard, Trade, Professional és Gold számlázó és készletnyilvántartó programok ismertetje Számlázó és raktárkészlet nyilvántartó programok Tel./Fax: 75/510-312 obil: 20/932-5164 és GS termékek online kereskedelme InCash Light, Standard, Trade, Professional és Gold számlázó és készletnyilvántartó

Részletesebben

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet

HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul. Verziószám: 3.03. Felhasználói segédlet NRG-COM Kft. 1192 Budapest Bercsényi u. 61. HORIZONT Integrált irodai programcsomag Számlakészítő modul Verziószám: 3.03 Felhasználói segédlet 2012 Tartalomjegyzék Általános információk (GYIK - gyakran

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

Pénzügyi műveletek Felhasználói dokumentáció verzió 2.3.

Pénzügyi műveletek Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Pénzügyi műveletek Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Budapest, 2007. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.1. 2006.10.03. A teljes dokumentáció A teljes dokumentáció megváltozott megváltozott

Részletesebben

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV BUSTER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Bevezetés A mai világba mikor már szinte minden felköltözik az internetre un. felhőkbe felmerül a kérdés, hogy az vállalkozások ügyvitele miért helyhez kötött még mindig.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva!

Részletesebben

JUTA-Soft Online POS. Kezelői leírás. 2014. május 21.

JUTA-Soft Online POS. Kezelői leírás. 2014. május 21. JUTA-Soft Online POS Kezelői leírás 2014. május 21. Tartalomjegyzék Általános tudnivalók...1 Elővigyázatossági rendszabályok... 1 Fontos tudnivalók... 1 A programról általában... 2 A hardver konfiguráció

Részletesebben

KELE Pro. Felhasználói kézikönyv. Verzió 4.8 COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31.

KELE Pro. Felhasználói kézikönyv. Verzió 4.8 COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. KELE Pro Verzió 4.8 Felhasználói kézikönyv COMMADE SOFTWARE KFT. 7623 PÉCS, TOMPA MIHÁLY U. 31. KELE PRO 4.8 Copyright 1991-1996 Commade Software Kft. Minden jog fenntartva. A jelen dokumentációban megadott

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

CASSA NEW. Értékesítési és készlet-nyilvántartási rendszer

CASSA NEW. Értékesítési és készlet-nyilvántartási rendszer CASSA NEW Értékesítési és készlet-nyilvántartási rendszer BUDAPEST 2002. Xix Software Kft. Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék FELHASZNÁLÓI ENGEDÉLY A CASSA PROGRAMCSOMAGRA... 3 BEVEZETÉS... 5 ÁLTALÁNOS

Részletesebben