Felhasználói kézikönyv

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Felhasználói kézikönyv

2 Norton Internet Security Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben leírt szoftverre licencszerződés vonatkozik, és a szoftver csak az abban leírt feltételeknek megfelelően lehet használni. Dokumentáció verziószáma: 15.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A Symantec, a Symantec embléma, a Norton, a Ghost, a GoBack, a LiveUpdate, a Norton AntiSpam, a Norton AntiVirus, a Norton Internet Security, a Norton 360 és a Norton SystemWorks a Symantec Corporation vagy partnerei védjegye, illetve bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. A Windows a Microsoft Corporation védjegye. Az egyéb nevek tulajdonosaik védjegyei. A dokumentumban említett termék forgalmazása a használatot, másolást, terjesztést, valamint visszafordítást vagy visszafejtést korlátozó licencek alapján történik. A dokumentum részének vagy egészének bármilyen formában történő másolása a Symantec Corporation, illetve az engedély birtokosai előzetes írásos meghatalmazása nélkül tilos. A DOKUMENTÁCIÓ JELEN ÁLLAPOTÁBAN KERÜL NYILVÁNOSSÁGRA. MINDENFAJTA KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT FELTÉTEL, SZERZŐDÉSTÉTEL ÉS GARANCIA, BELEÉRTVE A FORGALMAZHATÓSÁGRA, ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁGRA VONATKOZÓ VÉLELMEZETT GARANCIÁT IS, A JOGSZABÁLYOK ÁLTAL MEGENGEDETT MÉRTÉKIG KIZÁRÁSRA KERÜL. A SYMANTEC CORPORATION NEM TEKINTHETŐ FELELŐSNEK A NYÚJTOTT TELJESÍTMÉNNYEL ÉS A FELHASZNÁLÁSSAL KAPCSOLATOS, ELŐRE NEM LÁTHATÓ VAGY KÖVETKEZMÉNYES KÁROKÉRT. A DOKUMENTUMBAN KÖZÖLT INFORMÁCIÓK ELŐZETES ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL MEGVÁLTOZHATNAK. A FAR szakaszai szerint a licenc által lefedett szoftver és dokumentáció "kereskedelmi számítógépszoftvernek" minősül, melyre a FAR "Kereskedelmi számítógépszoftver - Korlátozott jogok", a DFARS A kereskedelmi számítógépszoftverrel és kereskedelmi számítógépszoftver-dokumentációval kapcsolatos jogok és az egyéb vonatkozó szabályozások szerint korlátozott jogok vonatkoznak. Az Amerikai Egyesült Államok kormánya kizárólag a jelen szerződésben rögzítettek szerint használhatja, módosíthatja, sokszorosíthatja, jelenítheti meg és ruházhatja át a licenc által lefedett szoftvert és dokumentációt. Symantec Corporation Stevens Creek Blvd. Cupertino, CA Írországban készült.

3 Tartalom 1. fejezet Telepítés Mielőtt belekezdene... 5 A Norton Internet Security telepítése és aktiválása... 5 Ha nem jelenik meg a nyi- tóképernyő fejezet Első lépések A Norton Internet Security elindítása... 7 A termék aktiválása... 8 A főablak felfedezése... 8 A védelmi kategóriák állapotának megtekintése A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése További információk fejezet Vészhelyzet esetén javasolt teendők Ha nem sikerül telepíteni a terméket Ha valószínű, hogy a számítógépet megfertőzte egy vírus EMEA támogatási megoldások Tárgymutató

4 4 Tartalom

5 Telepítés 1 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 Mielőtt belekezdene 1 A Norton Internet Security telepítése és aktiválása 1 Ha nem jelenik meg a nyi- tóképernyő Mielőtt belekezdene w Mielőtt elkezdené, zárjon be minden megnyitott programot a számítógépen, és győződjön meg róla, hogy kapcsolódik az internethez. A Norton Internet Security tartalmaz egy AntiVirus programot. Ha más vírusvédelmi programok vannak telepítve a számítógépre, akkor megjelenik egy párbeszédpanel, melynek segítségével eltávolíthatja azokat. A Symantec azt javasolja, hogy feltétlenül távolítson el minden egyéb vírusvédelmi programot. Kövesse a párbeszédpanelen megjelenő utasításokat. A Norton Internet Security tartalmaz egy tűzfal programot. Ha a számítógépen más tűzfalprogramok vannak telepítve, akkor a Symantec azt javasolja, hogy feltétlenül távolítsa el azokat, hogy elkerülje a telepítési hibákat. Ezzel kapcsolatos további tájékoztatást a tűzfalprogram dokumentációjában talál. Ha megjelenik egy tűzfallal kapcsolatos üzenet, akkor kattintson az Igen gombra a Norton Internet Security tűzfal használatához. A Norton Internet Security telepítése és aktiválása A Norton Internet Security programot telepítheti a CD-lemezről vagy letöltött fájlból is.

6 6 Telepítés Ha nem jelenik meg a nyi- tóképernyő A Norton Internet Security telepítése és aktiválása Lásd, Ha nem jelenik meg a nyitóképernyő, 6. oldal 1 Válasszon az alábbi lehetőségek közül: 2 1 Ha CD-ről végzi a telepítést, akkor helyezze a CD-t a CD-ROM meghajtóba. 1 Ha letöltötte a Norton Internet Security egy példányát, kattintson duplán a letöltött fájlra. A nyitó párbeszédpanelen kattintson A Norton Internet Security telepítése gombra. 3 Olvassa el a licencszerződést, adja meg a termékkulcsot, majd kattintson az Elfogadom lehetőségre. Ha nem fogadja el a licencszerződést, nem folytathatja a telepítést. 4 Tekintse át a "Ha más biztonsági termékek is telepítve vannak" kezdetű panelt, majd kattintson a Tovább gombra. 5 A Norton Internet Security párbeszédpanelen tekintse át a lehetőségeket, majd kattintson a Tovább gombra. 6 Tegye az alábbiak egyikét, ha megjelenik a Norton Account párbeszédpanel: 1 Ha Ön már Norton Account felhasználó, akkor a Bejelentkezés segítségével beléphet a Norton Account alkalmazásba. 1 Ha egy új Norton Account felhasználót szeretne létrehozni, akkor töltse ki a Norton Account létrehozása című részt. 7 Kattintson a Tovább gombra. 8 A Norton Internet Security párbeszédpanelen tekintse át az előfizetés részletes adatait, majd kattintson a Befejezés gombra. Ha nem jelenik meg a nyi- tóképernyő Néha a számítógép CD-meghajtója nem indítja el automatikusan a CD-t. A telepítés indítása a terméket tartalmazó CD-lemezről 1 Az asztalon kattintson duplán a Sajátgép ikonra. 2 A Sajátgép ablakban kattintson duplán a CD-ROM meghajtó ikonjára. 3 A fájllistán kattintson duplán a CDStart.exe fájlra.

7 Első lépések 2 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 A Norton Internet Security elindítása 1 A termék aktiválása 1 A főablak felfedezése 1 A védelmi kategóriák állapotának megtekintése 1 A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése 1 További információk A Norton Internet Security elindítása Lásd, A biztonsági állapotjelzők kezelése, 12. oldal A Norton Internet Security automatikusan védi a számítógépet, amelyre telepítették. Önnek nem kell elindítania a programot ahhoz, hogy gépe védve legyen. Ha a Norton Internet Security olyan helyzetet észlel, melynek megoldásához felhasználói beavatkozás szükséges, akkor a probléma megoldását segítő ablakot jelenít meg. A Norton Internet Security bármikor elindítható, és elvégezhetők a beállítások, megtekinthető a védelem állapota, megújítható a védelem vagy végrehajtható a megelőző karbantartás. A program összes funkciója elérhető a fő ablakból. A Norton Internet Security elindítása 4 Válasszon az alábbi lehetőségek közül: 1 A Windows értesítési területén kattintson duplán a Norton Internet Security ikonra. 1 A Windows tálcán kattintson a Start>Mindenprogram>NortonInternet Security > Norton Internet Security parancsra.

8 8 Első lépések A termék aktiválása A termék aktiválása Ha a telepítés közben nem aktiválta a terméket, akkor rendszeresen Aktiválás szükséges riasztást fog kapni mindaddig, amíg az aktiválást el nem végzi. w A termék aktiválásával csökkenti a szoftverek jogtalan használatának esélyét, és meggyőződhet arról, hogy eredeti Symantec szoftvert használ-e. A terméket a riasztásban megadott időn belül aktiválni kell, ellenkező esetben a termék nem fog működni. A termék aktiválása közvetlenül a Termékaktiválás szükséges riasztás ablakából végezhető el. Vagy használhatja a fő ablakban a Súgó és támogatás hivatkozást is. A művelet mindössze néhány percet vesz igénybe. A termék aktiválása a Termékaktiválás szükséges riasztás ablakából 1 A riasztás ablakában kattintson az Azonnali aktiválás lehetőségre. 2 Kattintson az OK gombra. 3 A Termékaktiválás ablakban kattintson a Tovább gombra. 4 A Sikeres volt az aktiválás ablakban kattintson a Befejezés gombra. A termék aktiválása a főablakból 1 A főablak felső részén kattintson a Súgó és támogatás gombra. 2 A fő ablakban kattintson a Termékaktiválás lehetőségre. 3 A Termékaktiválás ablakban kattintson a Tovább gombra. 4 A Sikeres volt az aktiválás ablakban kattintson a Befejezés gombra. Ha nem tudja aktiválni a terméket Ha nem tud a Symantec kiszolgálóihoz kapcsolódni, és ezért nem tudja aktiválni a terméket, akkor ellenőrizze, hogy Ön vagy az internetszolgáltató használ-e szülői tartalomszűrő szoftvert, amely esetleg gátolja a kapcsolatot. Ha szülői tartalomszűrő szoftvert használ, problémái adódhatnak a kapcsolat létrehozásával. Ha arra gyanakszik, hogy a szülői tartalomszűrés gátolja a kapcsolódást, akkor változtassa meg a tartalomszűrési beállításokat, hogy azok ne gátolják az aktiválás folyamatát. A beállítások módosításához rendszergazdai jogosultsággal kell bejelentkezni a szülői tartalomszűrő szoftverbe, vagy szintén rendszergazdai jogosultsággal az internetszolgáltatón keresztül az internetre. A főablak felfedezése A Norton Internet Security elindulása után a főablak nyílik meg. A főablak hozzáférést nyújt a Norton Internet Security összes funkciójához, lehetőségéhez, a súgóhoz és a támogatáshoz.

9 Első lépések A főablak felfedezése 9 A fő ablak használata Lásd, A Norton Internet Security elindítása, 7. oldal 1 Indítsa el a Norton Internet Security programot. 2 A főablak felső részén kattintson a megtekinteni kívánt hivatkozásra. A következő lehetőségek közül választhat: Visszajelzés Visszajelzést küldhet a Norton-termékkel kapcsolatos tapasztalatairól Norton Account Lehetővé teszi, hogy egyetlen központi helyről kezelje az összes Norton-terméket. Súgó és támogatás Megtekintheti a Norton terméktámogatása weboldalát, a Symantec Súgóközpontot, és a Norton Internet Security névjegyét

10 10 Első lépések A védelmi kategóriák állapotának megtekintése 3 A fő ablak bal oldalán kattintson a felfedezni kívánt lehetőségre. A következő lehetőségek közül választhat: Biztonsági állapot Megtekintheti a számítógép biztonsági állapotát Hálózati térkép Beállíthatja és megtekintheti a Hálózatbiztonsági térkép funkcióit LiveUpdate Megkeresheti a legújabb termékfrissítéseket Vizsgálat Azonnal megvizsgálhatja a számítógépet, és megkeresheti a kockázatot jelentő elemeket Előzmények megtekintése Áttekintheti a közelmúltban elvégzett tevékenységek részletes adatait Lehetőségek Megadhatja a Norton Protection Center és a Norton Internet Security beállításait. Előfizetés Megújíthatja vagy visszaállíthatja a Norton Internet Security előfizetését 4 Az ablak közepén kattintson a megtekinteni kívánt lehetőségre. A következő lehetőségek közül választhat: Feladatok és vizsgálatok Lehetővé teszi az adott termékhez kapcsolódó feladatok futtatását Beállítások Lehetővé teszi az adott termékhez kapcsolódó feladatok megtekintését és testreszabását Jelentések és statisztikák Lehetővé teszi a védelmi tevékenységekkel kapcsolatos információk megtekintését A védelmi kategóriák állapotának megtekintése A Norton Internet Security tartalmazza a Norton Protection Center nevű alkalmazást is. A számítógép használata közben a Norton Protection Center figyelemmel kíséri, hogy mennyire védett a számítógép, illetve a tevékenységek a fenyegetésekkel, kockázatot jelentő elemekkel és a károkkal szemben. A feladatok végrehajtása előtt a Norton Protection Center segítségével megállapíthatja, hogy az adott művelet végrehajtása biztonságos-e vagy sem.

11 Első lépések A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése 11 A védelmi kategóriák állapotának megtekintése Lásd, A Norton Internet Security elindítása, 7. oldal 1 A fő ablakban kattintson az Otthon fülre. 2 A Norton Protection Center ablakában tekintse meg az elemek állapotát az egyes védelmi kategóriák alatt.. 3 Vagy válasszon az alábbi lehetőségek közül: 1 A biztonsági állapotról további adatokat az elemre kattintva kaphat. 1 Ha szeretné kijavítani egy olyan elem állapotát, mely befolyásolja a rendszer általános állapotát, akkor kattintson az elemre, majd a Javítás lehetőségre. 1 Ha szeretné mellőzni egy olyan elem állapotát, mely befolyásolja a rendszer általános állapotát, akkor kattintson az elemre, majd a Mellőzés lehetőségre. 1 Ha szeretne megfigyelni egy korábban mellőzött elemet, kattintson rá, majd a Megfigyelés lehetőségre. A védelmi kategóriák ismertetése A Norton Protection Center alkalmazással együtt telepített programoktól függően a védelmi kategóriák az alábbiak lehetnek: Számítógép Az adott termékhez kapcsolódó védelmi kategóriák állapotát jeleníti meg internet A kimenő és a bejövő vizsgálatának védelmi állapotát jeleníti meg Személyes adatok Az internetes tranzakciók védelmi állapotát jeleníti meg A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése A Norton Protection Center fő ablaka összefoglalja az egyes tevékenységekhez üzenet küldéséhez, böngészéshez tartozó védelmi szinteket, továbbá a számítógépre telepített biztonsági programok alapján felbecsüli az általános védelmi szintet is. A Biztonsági állapotjelző a fő ablak bal oldalán látható. Az állapot a következő lehet: Biztonságos Nincs szükség felhasználói beavatkozásra. Figyelem Bizonyos témakörök felhasználói beavatkozást igényelnek, ám a számítógép nincs veszélynek kitéve. Kockázat Veszély fenyegeti a számítógépen található adatokat vagy a számítógép megfelelő működését.

12 12 Első lépések További információk A biztonsági állapotjelzők kezelése Amikor egy állapotjelző felhívja a figyelmét valamilyen körülményre, akkor a megfelelő művelet elvégzésével növelheti a védelem szintjét. Az állapotjelzők kezelése 4 A fő ablakban kattintson a Javítás lehetőségre. Ha a Windows operációs rendszer Media Center Edition verzióját használja, akkor megjelenhet egy választ vagy valamilyen más művelet végrehajtását váró üzenet. Célszerű bezárni az üzenetet, és a számítógépet használni a feladatok végrehajtásához. Media Center riasztás kezelése 4 Tegye az alábbiak egyikét, amikor megjelenik egy riasztás: 1 Ha a Media Centert futtató számítógépen olvassa az üzenetet, akkor kattintson a Tovább gombra és kövesse a képernyőn megjelenő üzenetet. 1 Ha Extender szolgáltatást használ, akkor olvassa el az üzenetet, majd kattintson az OK gombra. Lehet, hogy szükség lesz az egérre és a billentyűzetre a következő művelet végrehajtásához. További információk A súgó használata A termékdokumentáció segítséget nyújt a Norton Internet Security használatához. A szükséges információk megtalálhatók a számítógépen és a Symantec weboldalán. A Súgó a Symantec-termék minden pontjáról elérhető. A súgó olyan információkra mutató hivatkozásokat tartalmaz, melyek segítséget nyújtanak az elvégezni kívánt feladatokhoz. Az online súgó útmutatást nyújt a termék valamennyi szolgáltatásához és az elvégezhető összes művelethez. Hozzáférés a súgóhoz 1 A főablak felső részén kattintson a Súgó és támogatás gombra. 2 A Súgó és támogatás ablakban kattintson a Súgó lehetőségre. 3 A Súgó ablak bal ablaktábláján kattintson valamelyik fülre. A következő lehetőségek közül választhat: Tartalom Megjeleníti a súgó témaköreit. Szójegyzék Betűrendben sorolja fel a súgótémakörök összes kulcsszavát. Keresés Keresőmezőt nyit meg, amelyben megadható a keresett szó vagy kifejezés.

13 Első lépések További információk 13 A súgó bármelyik témaköre kinyomtatható. A súgótémakörök kinyomtatása 1 A Súgó ablakban kattintson a Tartalom fülre. 2 A Tartalom listában válassza ki a nyomtatni kívánt témakört, majd kattintson a Nyomtatás gombra. 3 Döntse el, hogy csak a kijelölt témakört, vagy az adott témakört az összes altémakörével együtt szeretné-e kinyomtatni. 4 Kattintson az OK gombra. A PDF formátumú felhasználói kézikönyv megnyitása w A CD-lemezen megtalálható a Norton Internet Security Felhasználói kézikönyv PDF formátumú változata. A PDF-fájl olvasásához a számítógépre kell telepíteni az Adobe Reader programot. Ha letöltéssel vásárolta meg a terméket, akkor a PDF-fájl és az Adobe Reader nincs mellékelve hozzá. A PDF-fájlt a Symantec weboldaláról, az Adobe Reader programot pedig az Adobe weboldaláról kell letölteni. Az Adobe Reader telepítése a CD-ről 1 Helyezze a CD-t a CD-ROM-meghajtóba. 2 A megjelenő ablakban kattintson a Tallózás gombra. 3 A CD-t mutató ablakában kattintson duplán a Manual (kézikönyv) mappára. 4 Szükség esetén kattintson duplán az Adobe mappára. 5 Kattintson duplán a programfájlra. 6 A képernyőn megjelenő utasításokat követve jelöljön ki egy mappát az Adobe Reader számára, és végezze el a telepítést. Az Adobe Reader telepítése után már olvasni tudja a CD-n található PDF fájlokat. A CD-lemezen található, PDF formátumú felhasználói kézikönyv olvasása 1 Helyezze a CD-t a CD-ROM-meghajtóba. 2 A megjelenő ablakban kattintson a Tallózás gombra. 3 A CD-t mutató ablakában kattintson duplán a Manual (kézikönyv) mappára. 4 Kattintson duplán a PDF fájlra. A felhasználói kézikönyvet átmásolhatja a számítógépre, és azt onnan is olvashatja. A számítógépre átmásolt felhasználói kézikönyv olvasása 1 Nyissa meg azt a könyvtárat, amelybe a PDF fájlt másolta. 2 Kattintson duplán a PDF fájlra. A Symantec weboldal elérése A Symantec weboldala a termékből és a böngésző segítségével is elérhető. A Symantec webhelyének elérése a Jelentések és statisztikák részből 1 A fő ablakban kattintson a Norton Internet Security lapra, majd kattintson a Jelentések és statisztikák lehetőségre.

14 14 Első lépések További információk 2 Kattintson az Online vírushatározó megtekintése lehetőségre. A Symantec webhelyének elérése a böngészőprogramból 1 Nyissa meg a webböngészőt. 2 Keresse fel a következő oldalt:

15 Vészhelyzet esetén javasolt teendők 3 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 Ha nem sikerül telepíteni a terméket 1 Ha valószínű, hogy a számítógépet megfertőzte egy vírus Ha nem sikerül telepíteni a terméket A telepítés előtti vizsgálat megkeresi azokat a kockázati elemeket a számítógépen, melyek megakadályozhatnák a sikeres telepítést. Ha nem futtatja a telepítés előtti vizsgálatot, a telepítés sikertelen lehet. Ha ezt történne, akkor újra el kell indítania a telepítőt, és futtatnia kell a telepítés előtti vizsgálatot. Az ideiglenes fájlok törlése után kezdje el ismét a telepítést, és futtassa a Symantec telepítés előtti vizsgálatát, hogy megtudja, valóban megoldotta-e a problémát. Miután futtatta a telepítés előtti vizsgálatot, töröljön minden telepítési fájl, amely megmaradt az előző telepítési kísérletből. A megmaradt telepítő fájlokat az alábbi módon törölheti: w 1 A Windows tálcáján kattintson a Start > Futtatás parancsra. 2 A Futtatás párbeszédpanelben írja be a következőt: %TEMP% 3 Kattintson az OK gombra. 4 Nyissa meg a temp mappát, és a Szerkesztés menüben kattintson Az összes kijelölése lehetőségre. 5 Nyomja meg a Törlés gombot. Ha nem biztos benne, milyen fájlokat kell törölnie, akkor inkább helyezze át azokat egy másik mappába. 6 Zárja be a temp mappa ablakát.

16 16 Vészhelyzet esetén javasolt teendők Ha valószínű, hogy a számítógépet megfertőzte egy vírus Ha valószínű, hogy a számítógépet megfertőzte egy vírus Ha nem tudja végrehajtani a telepítés előtti vizsgálatot, de internet-hozzáféréssel rendelkezik, akkor közvetlenül a Symantec Security Response webhelyén is végezhet vizsgálatot. Vírusok keresése a Symantec Security Check segítségével A webalapú Symantec Security Check vizsgálata a legújabb védelmi frissítéseket használja, beleértve a termék vásárlása után kiadott frissítéseket is. Vírusvizsgálat a Symantec Security Check segítségével 1 Látogasson el a Symantec Security Response webhelyére, melynek címe: 2 A Symantec Security Check bemutatkozó ablakában kattintson a Mehet gombra. 3 A Vírusészlelés részben kattintson az Indítás lehetőségre. 4 Olvassa el a végfelhasználói licencszerződést, majd kattintson az I accept (Elfogadom) lehetőségre.. Ha nem fogadja el a licencszerződést, nem folytathatja a vizsgálatot. 5 Kattintson a Tovább gombra. 6 Olvassa el az adatvédelmi szabályzatot, majd kattintson az I consent (Hozzájárulok) lehetőségre. Ha nem járul hozzá, akkor nem folytathatja a vizsgálatot. 7 Kattintson a Tovább gombra.

17 EMEA támogatási megoldások A támogatásról Ha önnek Norton 360, Norton Internet Security vagy Norton AntiVirus szoftvere van, a termék telepítése után azonnal, a terméken belülről elérheti a támogatást. A részleteket megtalálja az "Egy-kattintásos támogatás" című részben. Minden más termékkel kapcsolatban felmerülő kérdésére vagy problémájára kétféle támogatási lehetőséggel találhat választ. Mindkét lehetőség részleteiről a megfelelő részben tájékozódhat. 1 Öngyógyítás Egy-kattintásos támogatás 1 Forduljon a támogatási ügyfélszolgálathoz A Symantec szoftver más verzióival kapcsolatos megjegyzés: Előre telepített (OEM) szoftver - Ha érvényes előfizetése van egy, a számítógépére előre telepített Norton termékhez, a számítógép gyártója segítséget nyújthat támogatással kapcsolatos kérdéseiben. A legtöbb esetben a számítógép gyártója segítséget tud nyújtani a Norton termék újratelepítésében. Az előfizetésre illetve termékaktiválásra vonatkozó kérdésekkel kapcsolatban keresse meg a Symantec Ügyfélszolgálatát. Internetszolgáltatótól (ISP) letöltött szoftver - Ha Norton termékét az internetszolgáltatójától (ISP) töltötte le, minden, termékaktiválással, előfizetéssel és fizetéssel kapcsolatos kérdésével forduljon ehhez a szolgáltatóhoz. A Symantec Ügyfélszolgálata ilyen esetekben nem állhat rendelkezésére az előfizetéssel, fizetéssel és termékaktiválással kapcsolatos kérdésekben. A szolgáltatás Norton 360, Norton Internet Security és Norton AntiVirus esetében érhető el. Ha terméke nincsen telepítve, használja az "Öngyógyítás" vagy a "Kapcsolatfelvételi" támogatás lehetőséget. Az egy-kattintásos támogatás lehetővé teszi, hogy a támogatást a terméken belülről érje el, és olyan eszközöket biztosít, amelyekkel automatikusan feltárhatók és elháríthatók a leggyakoribb hibák. Emellett megoldást kereshet, vagy könnyedén támogatást kaphat akár telefonon is, illetve ingyenes támogatásra van lehetősége azonnali üzenetküldés és formájában is. Az egy-kattintásos

18 18 EMEA támogatási megoldások A támogatásról támogatás eléréséhez kattintson a "Támogatás" lehetőségre a termék felhasználói felületén. Öngyógyítás A Symantec honlapja választ ad az ügyfelek által leggyakrabban feltett kérdésekre. A webhelyen az alábbiakat teheti: 1 Segítséget kaphat előfizetésével, letöltésekkel, termékaktivációval kapcsolatos és más, általános problémákban. 1 Tudásbázisunk segítségére lehet technikai problémákban, például telepítésben, beállításokban, és a Symantec termékekkel kapcsolatos hibaelhárításban. Tájékozódjon a legújabb fenyegetésekkel és vírus-eltávolító eszközökkel kapcsolatban A Symantec támogatási weboldalát az alábbi helyen érheti el: Forduljon a támogatási ügyfélszolgálathoz A felhasználóknak az önsegítő lehetőségek mellett arra is módjuk van, hogy csevegés, vagy telefonhívás formájában kérjenek segítséget támogatási munkatársunktól. Az alábbiakban áttekintjük a háromféle támogatáskérési formát. Csevegés - valós idejű csevegést folytathat támogatási munkatársunkkal. Az összetettebb műszaki problémáknál csevegés esetén a felhasználó - saját belátása szerint - megengedheti a támogatási szakembernek, hogy távolról a számítógépre csatlakozzon, és helyette megoldja a problémát. A csevegő támogatás - vírus- és kémprogram-megoldási szolgáltatásunkat kivéve - ingyenes. - küldje el weboldalunkon kérdését ben, és ben kap rá választ. Az es támogatás esetében többet kell várni a válaszra, mint csevegésnél vagy telefonhívásnál. Az es támogatás ingyenes. Telefon - folytasson valós idejű telefonbeszélgetést támogatási munkatársunkkal. A Norton termékek aktuális verziójának telepítését vagy általános műszaki problémáit illető kérdésekre vonatkozóan a támogatás ingyenes. Más problémák vagy korábbi verziók használata esetén fizetni kell a telefonos támogatásért. A nem műszaki jellegű problémák megoldásához ingyenes támogatást nyújtunk. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a támogatási lehetőségek nyelvenként és termékenként eltérhetnek. Támogatási munkatársainkkal a Symantec támogatási webhelyére lépve veheti fel a kapcsolatot: 1 Lépjen a webhelyre 1 Először az online támogatási lehetőségek jelennek meg, utána a kapcsolat-felvételi lehetőségek, ahol kiválaszthatja a kívánt támogatási típust.

19 EMEA támogatási megoldások A támogatásról 19 Támogatási politika Amikor a Symantec bejelenti, hogy valamely termékének forgalmazását vagy értékesítését beszünteti, az adott termékhez kapcsolódó telefonos támogatás 6 hónappal a bejelentést követően megszűnik. A megszűnő termékek műszaki támogatása azonban továbbra is elérhető marad a támogatási webhelyen, az alábbi címen: A Symantec fenntartja a támogatási politika előzetes bejelentés nélküli megváltoztatásának jogát. A támogatási politika legutóbbi változata a helyen tekinthető meg.

20 20 EMEA támogatási megoldások A támogatásról

21 Tárgymutató A Adobe Reader használata a PDF fájlok megtekintéséhez 13 telepítés 13 Á állapotjelzők kezelés 12 Media Center 12 C CD-ROM nyitóképernyő 6 PDF-formátumú felhasználói kézikönyv olvasása 6 telepítés indítása 6 E Előfizetés és felhasználó adatai 13 F Figyelem 11 főablak Beállítások 10 Biztonsági állapot 10 Előfizetés 10 Előzmények megtekintése 10 Feladatok és vizsgálatok 10 funkciók 8 Hálózati térkép 10 Jelentések és statisztikák 10 lehetőségek 8 LiveUpdate 10 Norton Account 9 Súgó 8 Súgó és terméktámogatás 9 Terméktámogatás 8 Visszajelzés 9 Vizsgálat 10 H hibaelhárítás telepítés 15 termékaktiválás 8 I internet 11 L lehetőségek 10 N Norton Internet Security főablak 9 ikon az asztalon 7 indítás 7 Norton Protection Center állapotszintek 11 Biztonsági állapotjelző 11 védelmi kategóriák 10 P PDF formátumú felhasználói kézikönyv CD-n 13 megnyitás 13

22 22 Tárgymutató S Súgó hozzáférés 12 nyomtatás 12 Symantec Security Check 16 Symantec webhelye hozzáférés a böngészőből 13 hozzáférés a Jelentések és statisztikák alól 13 Online vírushatározó 13 SZ Számítógép 11 Személyes adatok 11 T Technikai tanácsadás Norton Internet Security programhoz 13 Symantec vállalattól 13 telefonos aktiválás 8 telepítés 5 CD-lemezről 5 letöltött fájlból 5 problémák Telepítés előtti vizsgálat probléma a futtatáskor 15 telepítési problémák 6 termékaktiválás aktiválás 5 eljárás 8 riasztások 8 telefon 8 termékaktiválási problémák 8 V vírusvédelem Symantec Security Check 16 Telepítés előtti vizsgálat 15 vizsgálatok Symantec Security Check 16

23

24 foo PN:

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton Internet Security Online Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben leírt szoftverre licencszerződés vonatkozik, és a szoftver csak az abban leírt feltételeknek megfelelően lehet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton AntiVirus Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben leírt szoftverre licencszerződés vonatkozik, és a szoftver csak az abban leírt feltételeknek megfelelően lehet használni. Dokumentáció

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton 360 Felhasználói kézikönyv Dokumentáció verziószáma: 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A FAR 12.212 szakaszai szerint a licenc által lefedett

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton AntiVirus felhasználói kézikönyv Dokumentáció verziószáma: 14.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A FAR 12.212 szakaszai szerint a licenc által lefedett

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton 360 Online Felhasználói kézikönyv Dokumentáció verziószáma: 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A FAR 12.212 szakaszai szerint a licenc által lefedett

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton 360 felhasználói kézikönyv Dokumentáció verziószáma: 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A FAR 12.212 szakaszai szerint a licenc által lefedett

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton 360 Online Felhasználói kézikönyv Dokumentáció verziószáma: 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A FAR 12.212 szakaszai szerint a licenc által lefedett

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. TM Norton AntiVirus Online Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton Internet Security 2006 Felhasználói kézikönyv A 9,0-s programverzió dokumentációja Copyright 2005 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A Symantec, a Symantec embléma,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton 360 felhasználói kézikönyv Dokumentáció verziószáma: 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A FAR 12.212 szakaszai szerint a licenc által lefedett

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei által okozott környezetterhelést. A kézikönyv újrahasznosított

Részletesebben

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Norton 360TM Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse

Részletesebben

Általános nyomtató meghajtó útmutató

Általános nyomtató meghajtó útmutató Általános nyomtató meghajtó útmutató Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) B verzió HUN 1 Áttekintés 1 A Brother

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei által okozott környezetterhelést. A kézikönyv újrahasznosított

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Norton TM AntiVirus Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei által okozott környezetterhelést. A kézikönyv újrahasznosított

Részletesebben

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára

Norton Family. 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára Norton Family TM Getting Started 1. lépés: Felhasználói fiók beállítása gyermeke számára A Norton Family használatához először szokásos felhasználói fiókokat kell létrehozni a gyereknek minden általa használt

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1

KIRA. KIRA rendszer. Telepítési útmutató v1 KIRA rendszer Telepítési útmutató v1 1. Bevezetés A dokumentáció, illetve a dokumentáció mellékleteként megtalálható állományok segítségével készíthető fel a kliens oldali számítógép a KIRA rendszer működtetésére.

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

1. A Windows programok telepítése

1. A Windows programok telepítése 1. A Windows programok telepítése Amennyiben a program egy korábbi példánya már telepítve van a számítógépre, akkor beszélünk frissítésről. Ellenkező esetben a következőkben leírtakat átlépheti és a telepítés

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról

Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról OTP BANK NYRT. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató az átállásról Bankunk ügyfeleink folytonos szoftverhasználatát biztosító szempont alapján úgy döntött, hogy az új verziót (6.01-01) most nem a megszokott

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken

F-Secure Biztonsági megoldás. Az első lépések Windows-számítógépeken F-Secure Biztonsági megoldás Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató

Bluetooth párosítás. Felhasználói útmutató Bluetooth párosítás Felhasználói útmutató Copyright 2012 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6510 TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Szoftverfrissítés Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01.

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.3 KELT: 2012.02.01. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ

Messenger. Novell 1.0. www.novell.com GYORSKALAUZ Novell Messenger 1.0 GYORSKALAUZ www.novell.com A Novell Messenger egy vállalati, keresztplatformos gyorsüzenet-kezelő program, amelynek működése a Novell edirectory TM címtáron alapul. A Messenger rendszer

Részletesebben

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése

Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Elektronikusan hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzése Adobe Reader beállítása és használata a hitelesített PDF dokumentumok ellenőrzéséhez A dokumentáció szabadon tovább terjeszthető, a legfrissebb

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

MÉRY Android Alkalmazás

MÉRY Android Alkalmazás MÉRY Android Alkalmazás Felhasználói kézikönyv Di-Care Zrt. Utolsó módosítás: 2014.06.12 Oldal: 1 / 7 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés 3 1.1. MÉRY Android alkalmazás 3 1.2. A MÉRY Android alkalmazás funkciói

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata

A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata A MOKKA hitelesítő szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7 rendszeren Távszámla aláírásának ellenőrzésére 1(9) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013

Telepítési és indítási útmutató. DataPage+ 2013 DataPage+ 2013 Tartalomjegyzék Telepítés előfeltételei Alkotólemek... 1 Áttekintés... 1 1. lépés: Futtassuk a setup.exe fájlt és indítsuk el a varázslót... 1 2. lépés: Fogadjuk el a licencszerződést...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A MODEM SETUP for Nokia 6310i PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. A MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i TELEPÍTÉSE...1 3.

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez

Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez Útmutató az OKM 2007 FIT-jelentés telepítéséhez 1. OKM 2007 FIT-JELENTÉS ASZTALI HÁTTÉRALKALMAZÁS telepítése 2. Adobe Acrobat Reader telepítése 3. Adobe SVG Viewer plugin telepítése Internet Explorerhez

Részletesebben

ESET CYBER SECURITY PRO for Mac Rövid útmutató. Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

ESET CYBER SECURITY PRO for Mac Rövid útmutató. Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET CYBER SECURITY PRO for Mac Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET Cyber Security Pro csúcsminőségű védelmet biztosít számítógépének a kártékony kódokkal szemben.

Részletesebben

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge

Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Telepítési útmutató a Solid Edge ST7-es verziójához Solid Edge Tartalomjegyzék Bevezetés 2 Szükséges hardver és szoftver konfiguráció 3 Testreszabások lementése előző Solid Edge verzióból 4 Előző Solid

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken

Protection Service for Business. Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business Az első lépések Android-készülékeken Protection Service for Business az első lépések Ez az útmutató ismerteti a PSB Mobile Security telepítését és konfigurálását Android-eszközökön.

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT:

AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: AZ N-WARE KFT. ÁLTAL ELEKTRONIKUSAN ALÁÍRT PDF DOKUMENTUMOK HITELESSÉGÉNEK ELLENŐRZÉSE VERZIÓ SZÁM: 1.1 KELT: 2010.08.18. Tartalom 1. A dokumentum célja... 3 2. Akiknek segítséget kívánunk nyújtani...

Részletesebben

Product Activation Release 2 2011

Product Activation Release 2 2011 Kezdő képernyő Ez az ablak, vagy varázsló, azután fog megjelenni, hogy a telepítés befejezése után az első alkalommal indításra került a szoftver. Ez fog megjelenni, amíg a felhasználó nem aktiválta a

Részletesebben

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése

ÁNYK53. Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése ÁNYK53 Az Általános nyomtatványkitöltő (ÁNYK), a személyi jövedelemadó (SZJA) bevallás és kitöltési útmutató együttes telepítése Az ÁNYK53 egy keretprogram, ami a személyi jövedelemadó bevallás (SZJA,

Részletesebben

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató

Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével. vírusirtási útmutató Teljes vírusirtás a NOD32 Antivirus System segítségével vírusirtási útmutató 1. A vírus definíciós adatbázis frissítése A tálca jobb alsó sarkán található NOD32 ikon segítségével nyissa meg a Vezérlő központot.

Részletesebben

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010 SZERVIZ 7 a kreatív rendszerprogram Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz Verzió: 08/ 2010 3Sz-s Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Postacím és operatív telephely: 1158 Budapest, Jánoshida

Részletesebben

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása 15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! A laborgyakorlat során a Microsoft Internet Explorer beállításait fogjuk konfigurálni. Az

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez

Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Tisztelt Felhasználó! Telepítési útmutató a SMART Notebook 10 SP1 szoftverhez Ezt a dokumentációt abból a célból hoztuk létre, hogy segítse Önt a telepítés során. Kövesse az alábbi lépéseket, és a telepítés

Részletesebben

Home Media Server. A Home Media Server telepítése aszámítógépre. A médiafájlok kezelése. Home Media Server

Home Media Server. A Home Media Server telepítése aszámítógépre. A médiafájlok kezelése. Home Media Server 2007 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia, a Nokia Connecting People és az Nseries a Nokia Corporation védjegye, illetve bejegyzett védjegye. Az említett egyéb termékek és cégek neve tulajdonosuk védjegye

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva.

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A. NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ. Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A NOKIA PC SUITE 4.51a FOR NOKIA 6510 PROGRAMCSOMAGHOZ Copyright Nokia Corporation 2002. Minden jog fenntartva. Tartalom 1. BEVEZETÉS...1 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...1 3. A PC SUITE

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben