A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón."

Átírás

1 Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei által okozott környezetterhelést.

2 Norton Internet Security Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben leírt szoftverre licencszerződés vonatkozik. A szoftvert csak a licencszerződésben meghatározott feltételeknek megfelelően lehet használni. Dokumentáció verziószáma: 17.0 Copyright 2009 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A Symantec, a Symantec embléma, a Norton, a SONAR, a LiveUpdate, a Norton AntiSpam, a Norton AntiVirus, a Norton Internet Security, a Norton 360 és a Norton SystemWorks a Symantec Corporation vagy partnerei védjegye, illetve bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. A Windows a Microsoft Corporation védjegye. A termék bizonyos részei - Copyright [ ] Glyph & Cog, LLC. Az egyéb nevek tulajdonosaik védjegyei. A dokumentumban említett termék forgalmazása a használatot, másolást, terjesztést, valamint visszafordítást vagy visszafejtést korlátozó licencek alapján történik. A dokumentum részének vagy egészének bármilyen formában történő másolása a Symantec Corporation, illetve az engedély birtokosai előzetes írásos meghatalmazása nélkül tilos. A DOKUMENTÁCIÓ JELEN ÁLLAPOTÁBAN KERÜL NYILVÁNOSSÁGRA. MINDENFAJTA KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT FELTÉTEL, SZERZŐDÉSTÉTEL ÉS GARANCIA, BELEÉRTVE A FORGALMAZHATÓSÁGRA, ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁGRA VONATKOZÓ VÉLELMEZETT GARANCIÁT IS, A JOGSZABÁLYOK ÁLTAL MEGENGEDETT MÉRTÉKIG KIZÁRÁSRA KERÜL. A SYMANTEC CORPORATION NEM TEKINTHETŐ FELELŐSNEK A NYÚJTOTT TELJESÍTMÉNNYEL ÉS A FELHASZNÁLÁSSAL KAPCSOLATOS, ELŐRE NEM LÁTHATÓ VAGY KÖVETKEZMÉNYES KÁROKÉRT. A DOKUMENTUMBAN KÖZÖLT INFORMÁCIÓK ELŐZETES ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL MEGVÁLTOZHATNAK. Symantec Corporation 350 Ellis Street, Mountain View, CA Az Egyesült Államokban nyomtatva

3 Tartalom 1. fejezet Áttekintés... 5 A Norton Internet Security bemutatása... 5 A Norton Internet Security újdonságai fejezet Telepítés... 7 Mielőtt belekezdene... 7 A Norton Internet Security telepítése... 7 Ha nem jelenik meg a nyitó képernyő fejezet Első lépések... 9 A Norton Internet Security elindítása... 9 A termék aktiválása A főablak felfedezése A számítógép védelmi állapotának megtekintése A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése További információk fejezet Vészhelyzet esetén javasolt teendők A Norton Bootable Recovery Tool használata, ha a termék telepítése sikertelen A Norton Bootable Recovery Tool letöltése Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások Tárgymutató Gyors telepítés... 26

4 4 Tartalom

5 Áttekintés 1 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 A Norton Internet Security bemutatása 1 A Norton Internet Security újdonságai A Norton Internet Security bemutatása A Norton Internet Security gyors és könnyű online fenyegetés elleni védelmet nyújt. Megvédi a számítógépét, a hálózatát, az online tevékenységeit és a személyes adatait a napjaink agresszív, gyorslefolyású támadásainak leküzdéséhez kifejlesztett innovatív észlelési technológia használatával. A Norton Internet Security használata mellett az internetes vásárlás, a banki műveletek és a böngészés biztonságosabb, mint valaha. A továbbfejlesztett Norton védelmi rendszer többréteges biztonsági technológiákat nyújt. Együtt dolgoznak az átfogó védelem biztosítása érdekében, mely észleli és eltávolítja a fenyegetéseket, mielőtt árthatnának a számítógépének. A Norton védelmi rendszer megállítja a személyes adatok online ellopását, a vírusokat, a hackereket, a botokat, a kémprogramokat, a trójai falovakat és számos egyéb fenyegetést anélkül, hogy lelassítaná a programok futását, vagy zavarná a felhasználót. A Norton Internet Security újdonságai A Norton Internet Security jelen verziója a következő új szolgáltatásokat kínálja: Továbbfejlesztett Norton védelmi rendszer Többszintű technológia alkalmazásával proaktív módon képes kiszűrni azokat a támadásokat, illetve észlelni és eltávolítani azokat a fenyegetéseket, amelyeket egy hagyományos víruskereső nem képes távol tartani Norton Letöltés Insight Elemzi a letöltéseket, fájlokat és alkalmazásokat, és még a telepítés vagy futtatás előtt jelzi, hogy azok megbízhatók-e.

6 6 Áttekintés A Norton Internet Security újdonságai Továbbfejlesztett sérülékenységvédelem Védelmet nyújt az operációs rendszer, az alkalmazások, a böngészők és a böngészőbővítmények sebezhetőségével szemben, és megakadályozza a fenyegetések beszivárgását. Norton Insight hálózat Valós idejű védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel szemben a Symantec globális információs hálózatát felhasználva. Valós idejű SONAR 2 (Symantec Online Network for Advanced Response) Kizárólagos és teljes mértékben átalakított SONAR technológiát alkalmaz a számítógépen tapasztalhat gyanús viselkedések észleléséhez, illetve az olyan fenyegetések proaktív kiszűréséhez, amelyeket más víruskeresők nem tudnak megállítani. Havi jelentés Megtudhatja belőlük, hogy a Norton Internet Security mit tett az elmúlt hónapban, így mindig tisztában lesz azzal, hogyan védi Önt és számítógépét. Továbbfejlesztett Norton Insight Kiterjedt online információs bázist használ a számítógép proaktív védelméhez anélkül, hogy lelassítaná azt. Világos és hasznos adatokat közöl a letöltésekről, fenyegetésekről és fájlokról. Norton Fenyegetés Insight A jelentések ismertetik, milyen műveleteket tettek a fenyegetések, honnal származtak, hogy a későbbi támadások elkerülhetők legyenek. Norton Fájl Insight A jelentések ismertetik, honnan származnak a fájlok és alkalmazások, megbízhatóak-e mielőtt használja, és hogyan hathatnak a számítógép teljesítményére a fájlok és alkalmazások. Továbbfejlesztett Norton Safe Web Professzionális védelem a kéretlen levelekkel szemben Tovább fokozza a védelmet az interneten végzett keresés, vásárlás és böngészés során, és még azelőtt leállítja az internetes fenyegetéseket, hogy azok megfertőznék számítógépét. 1 Már a keresési eredményekben azonosítja a nem biztonságos és veszélyes webhelyeket 1 Elemzi a letöltéseket, fájlokat és alkalmazásokat, és még a telepítés vagy futtatás előtt jelzi, hogy azok megbízhatók-e. Ugyanazt a technológiát alkalmazza, mint amelyet számos nagyvállalat is használ, hogy távol tartsa a nem kívánt, veszélyes vagy csalással fenyegető eket.

7 Telepítés 2 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 Mielőtt belekezdene 1 A Norton Internet Security telepítése 1 Ha nem jelenik meg a nyitó képernyő Mielőtt belekezdene w Mielőtt elkezdené, zárjon be minden megnyitott programot a számítógépen, és ellenőrizze, hogy rendelkezik-e internetkapcsolattal. A Norton Internet Security tartalmaz vírusirtó programot is tartalmaz. Ha a számítógépre más vírusvédelmi programok vannak telepítve, akkor megjelenik egy párbeszédpanel, mely segítséget nyújt azok eltávolításához. A Symantec azt javasolja, hogy feltétlenül távolítson el minden más vírusvédelmi programot. Kövesse a párbeszédpanelen megjelenő utasításokat. A Norton Internet Security tűzfalprogramot is tartalmaz. Ha a számítógépre másik tűzfalszoftver is telepítve van, a Symantec azt tanácsolja, hogy a telepítési hibák elkerülése érdekében távolítsa el azt. További tájékoztatásért tekintse át a tűzfalprogramhoz mellékelt dokumentációt. Ha a telepítés során tűzfallal kapcsolatos üzenet jelenik meg, a Norton Internet Security által biztosított tűzfal használatához kattintson az Igen gombra. A Norton Internet Security telepítése A Norton Internet Security telepíthető CD-lemezről, USB meghajtóról vagy letöltött fájlból is.

8 8 Telepítés Ha nem jelenik meg a nyitó képernyő A Norton Internet Security telepítése 1 Válasszon az alábbi lehetőségek közül: 1 Ha CD lemezről vagy USB meghajtóról telepíti, helyezze be a médiát a számítógépbe. A nyitó párbeszédpanelen kattintson A Norton Internet Security telepítése lehetőségre. 1 Ha letöltötte a Norton Internet Security egy példányát, kattintson duplán a letöltött fájlra. 2 A Norton Internet Security telepítési oldalán adja meg a termékkulcsot. 3 Kattintson a Telepítési beállítások hivatkozásra, tekintse át a beállításokat, majd kattintson az OK gombra. 4 Kattintson a Felhasználói licencszerződés hivatkozására, és olvassa el a szerződést. 5 A szerződés áttanulmányozása után kattintson az Elfogadom, indulhat a telepítés lehetőségre. Ha nem jelenik meg a nyitó képernyő Néha a számítógép CD-meghajtója nem indítja el automatikusan a CD-t. A telepítés indítása a terméket tartalmazó CD-lemezről 1 Az asztalon kattintson duplán a Sajátgép ikonra. 2 A Sajátgép ablakban kattintson duplán a CD-meghajtó ikonjára. 3 A fájllistán kattintson duplán a Start.exe fájlra.

9 Első lépések 3 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 A Norton Internet Security elindítása 1 A termék aktiválása 1 A főablak felfedezése 1 A számítógép védelmi állapotának megtekintése 1 A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése 1 További információk A Norton Internet Security elindítása Lásd, Reagálás a biztonsági állapotjelzők jelzéseire, 13. oldal A Norton Internet Security automatikusan védi a számítógépet, amelyre telepítették. Önnek nem kell elindítania a programot ahhoz, hogy gépe védve legyen. A Norton Internet Security bármikor elindítható, és elvégezhetők a beállítások vagy végrehajtható a megelőző karbantartás. A program összes funkciója elérhető a főablakból. A Norton Internet Security elindítása 4 Válasszon az alábbi lehetőségek közül: 1 A Windows értesítési területén kattintson duplán a Norton Internet Security ikonra. 1 A Windows tálcán a Start menüben, kattintson a Minden program > Norton Internet Security > Norton Internet Security parancsra.

10 10 Első lépések A termék aktiválása A termék aktiválása Ha a telepítés közben nem aktiválta a terméket, akkor rendszeresen kap majd termékaktiválásra vonatkozó riasztást mindaddig, amíg az aktiválást el nem végzi. w A termék aktiválásával csökkenti a szoftverek jogtalan használatának esélyét, és meggyőződhet arról, hogy eredeti Symantec szoftvert használ-e. A termék aktiválása egy megadott időszakra biztosítja a Norton-termék használatát. Az előfizetési időszak végén arra is lehetősége lesz, hogy megújítsa előfizetését. A terméket a megadott időn belül aktiválni kell, ellenkező esetben a termék nem működik. A termék aktiválása közvetlenül a termékaktiválásra vonatkozó riasztás ablakából is elvégezhető. Az aktiváláshoz a főablakban található Aktiválás most gombot is használhatja. A művelet mindössze néhány percet vesz igénybe. Az aktiválás közben a Norton Account ablak jelenik meg. Itt létrehozhatja saját Norton Account fiókját, és regisztrálhatja a terméket. Ezenkívül megtekintheti a részletes adatokat, így például a termékkulcsot, a regisztráció dátumát, illetve a termék legújabb frissítéseit. A NortonAccount ablak kihagyása esetén a termék aktiválása megtörténik ugyan, de a rendszer nem menti a termékkulcsot a Norton Account fiókba. A termékkulcs kinyomtatható, így egy esetleges későbbi újratelepítésnél kéznél lesz. A termék aktiválása a riasztási ablakból 1 A riasztás ablakában tegye a következők valamelyikét: 1 Ha a kereskedelmi forgalomban kapható termék előfizetéses verzióját vásárolta meg, kattintson az Aktiválás most lehetőségre. 1 Ha a számítógépet úgy vásárolta, hogy a termék már telepítve volt a gépen, válassza az Azonnali megújítás lehetőséget. A termék aktiválható vagy az előfizetése megújítható bármelyik nem rendszergazdai fiókból is. 2 Kattintson az OK gombra. 3 A termék aktiválásához vagy megújításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 4 A megjelenő ablakban kattintson a Kész gombra. A termék aktiválása a főablakból 1 A Norton Internet Security főablakában tegye a következők valamelyikét: 1 Ha a kereskedelmi forgalomban kapható termék előfizetéses verzióját vásárolta meg, kattintson az Azonnali aktiválás lehetőségre. 1 Ha a számítógépet úgy vásárolta, hogy a termék már telepítve volt a gépen, kattintson az Azonnali megújítás lehetőségre. A termék aktiválható vagy az előfizetése megújítható bármelyik nem rendszergazdai fiókból is. 2 A termék aktiválásához vagy az előfizetéshez kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 3 A megjelenő ablakban kattintson a Kész gombra.

11 Első lépések A főablak felfedezése 11 Az aktiválás során felmerülő problémák Ha nem tud kapcsolatot létesíteni a Symantec kiszolgálóival a termék aktiválásához, akkor először ellenőrizze az internetkapcsolatot. Ezt követően állapítsa meg, hogy használ-e szülői tartalomszűrő szoftvert a számítógépre telepítve, vagy internetszolgáltatóján keresztül, mert ez gátolhatja a kapcsolódást. Ha szülői tartalomszűrő szoftvert használ, problémái adódhatnak a kapcsolat létrehozásával. Ha arra gyanakszik, hogy a szülői tartalomszűrés gátolja a kapcsolódást, akkor változtassa meg a tartalomszűrési beállításokat, hogy azok ne gátolják az aktiválás folyamatát. A beállítások módosításához rendszergazdai jogosultsággal kell bejelentkezni a szülői tartalomszűrő szoftverbe, illetve az internetszolgáltatón keresztül az internetre. A főablak felfedezése A Norton Internet Security elindulása után a főablak nyílik meg. A főablak hozzáférést nyújt a Norton Internet Security összes funkciójához, lehetőségéhez, a súgóhoz és a támogatáshoz. A főablak használata Lásd, A Norton Internet Security elindítása, 9. oldal 1 Indítsa el a Norton Internet Security programot. 2 A főablak felső részén kattintson a megtekinteni kívánt hivatkozásra. A következő lehetőségek közül választhat: Visszajelzés Visszajelzést küldhet a Norton-termékkel kapcsolatos tapasztalatairól Norton Account Lehetővé teszi, hogy egyetlen központi helyről kezelje az összes Norton-terméket. Súgó és terméktámogatás Innen lehet elérni a Norton Súgóközpontot, a Norton Egykattintásos támogatást, az útmutatókat, az új verzió keresését, az előfizetés állapotát és a Norton Internet Security névjegyét.

12 12 Első lépések A számítógép védelmi állapotának megtekintése 3 A főablak bal oldalán kattintson a felfedezni kívánt lehetőségre. A következő lehetőségek közül választhat: Biztonsági állapotjelző Megtekintheti a számítógép biztonsági állapotát Norton Tasks Segítségével az összes olyan Norton-specifikus háttérfeladat megtekinthető és követhető, amelyeket a Norton Internet Security futtat tétlenség közben CPU-használat Lehetővé teszi a rendszer processzorhasználatának, illetve a Norton-termékek processzorhasználatának figyelését. Teljesítmény Lehetővé teszi, hogy megnézze és figyelje a rendszer aktivitását. Alkalmazásbesorolások Lehetővé teszi a számítógépen található fájlok intelligens vizsgálatát. 4 Az ablak közepén kattintson a Beállítások lehetőségre a felfedezni kívánt kategória paneljén. A következő lehetőségek közül választhat: Számítógép Segítséget nyújt a számítógépen található adatok vírusokkal és egyéb fenyegetésekkel szembeni megvédésében. Hálózat Segít megvédeni a rendszert a fenyegetésekkel szemben. Web Segítségével elvégezheti személyes adatainak kezelését, és nagyobb biztonságot élvezhet a webes böngészések és az online tranzakciók során. A számítógép védelmi állapotának megtekintése w A Norton Internet Security főablaka egy védelmi központként is működik. A főablakból hozzáférhet a legfőbb funkciókhoz, és figyelemmel kísérheti a számítógép teljesítményét. A számítógép használata közben a termék figyelemmel kíséri, hogy mennyire védett a számítógép, illetve mennyire védettek az azon futó tevékenységek a fenyegetésekkel, kockázatot jelentő elemekkel és a károkkal szemben. A termék csak a kijelölt elemek védelmi szintjét mutatja.

13 Első lépések A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése 13 A számítógép védelmi állapotának megtekintése Lásd, A Norton Internet Security elindítása, 9. oldal 1 A Norton Internet Security főablakában állítsa az egérmutatót az egyik elem mellett látható tájékoztató ikonra. 2 Vagy válasszon az alábbi lehetőségek közül: 1 Ha figyelmen kívül szeretné hagyni a rendszer általános biztonsági szintjét befolyásoló valamelyik elem állapotát, kattintson a Figyelmenkívülhagyás lehetőségre. 1 Ha szeretne megfigyelni egy korábban mellőzött elemet, kattintson a Megfigyelés lehetőségre. A biztonsági állapot kijelzőjének ismertetése A Biztonságiállapot-jelző összefoglalja az egyes tevékenységekhez üzenet küldéséhez, böngészéshez tartozó védelmi szinteket, továbbá megbecsüli a számítógépre telepített biztonsági programok által biztosított általános védelmi szintet. A Biztonságiállapot-jelző a fő ablak bal oldalán látható. Reagálás a biztonsági állapotjelzők jelzéseire Ha a rendszer veszélyforrást vagy fenyegetést észlel, a Norton Internet Security a főablakban kijelzi a biztonsági állapotot. Amikor egy állapotjelző felhívja a figyelmét valamilyen körülményre, akkor a megfelelő művelet elvégzésével növelheti a védelem szintjét. A védelem a számítógépre telepített programoktól függ. A védelem növelése érdekében frissítse a telepített programokat. Az állapotjelző a következő állapotokat jeleníti meg: Biztonságos Azt jelzi, hogy a számítógép és a tevékenységek biztonságban vannak a fenyegetésekkel és kockázatokkal szemben. Figyelem Azt jelzi, hogy a számítógép és a tevékenységek figyelmet igényelnek. Végezze el a megfelelő műveletet a védelmi szint javítása érdekében. Kockázat Azt jelzi, hogy a számítógép és a tevékenységek kockázatnak vannak kitéve. Azonnal tegye meg a szükséges lépéseket a védelmi szint javítása érdekében. Az állapotjelzőkre vonatkozó válaszlépését közvetlenül a főablakból is elindíthatja. Az állapotjelzések kezelése a főablakból 1 A Norton Internet Security főablakában kattintson a Javításmost lehetőségre. 2 Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

14 14 Első lépések További információk További információk A súgó használata A termékdokumentáció segítséget nyújt a Norton Internet Security használatához. A szükséges információk megtalálhatók a számítógépen és a Symantec weboldalán. A Súgó a Symantec-termék minden pontjáról elérhető. A súgó olyan információkra mutató hivatkozásokat tartalmaz, melyek segítséget nyújtanak az elvégezni kívánt feladatokhoz. Az online súgó az összes termékfunkció ismertetését tartalmazza. Hozzáférés a súgóhoz 1 A főablak felső részén kattintson a Súgó és támogatás gombra. 2 A legördülő listán kattintson a Súgó lehetőségre. 3 A Súgó ablak bal ablaktábláján kattintson valamelyik fülre. A következő lehetőségek közül választhat: Tartalom Megjeleníti a súgó témaköreit. Szójegyzék Betűrendben sorolja fel a súgótémakörök összes kulcsszavát. Keresés Keresőmezőt nyit meg, amelyben megadható a keresett szó vagy kifejezés. A súgótémakörök kinyomtatása 1 A Súgó ablakban kattintson a Tartalom fülre. 2 A Tartalom listában válassza ki a nyomtatni kívánt témakört, majd kattintson a Nyomtatás gombra. 3 Döntse el, hogy csak a kijelölt témakört, vagy az adott témakört az összes altémakörével együtt szeretné-e kinyomtatni. 4 Kattintson az OK gombra. A PDF formátumú felhasználói kézikönyv megnyitása w A CD-lemezen megtalálható a Norton Internet Security felhasználói kézikönyvének PDF formátumú változata. A PDF-fájl olvasásához a számítógépre kell telepíteni az Adobe Reader programot. Ha letöltés útján jutott hozzá a termékhez, a PDF-fájl és az Adobe Reader nincs mellékelve hozzá. Ebben az esetben a PDF-fájlt a Symantec weboldaláról, az Adobe Reader programot pedig az Adobe weboldaláról kell letölteni. Az Adobe Reader telepítése a CD-lemezről 1 Helyezze a CD-lemezt a CD-meghajtóba. 2 A megjelenő ablakban kattintson a Tallózás gombra.

15 Első lépések További információk 15 3 A CD-meghajtó tartalmát megjelenítő ablakban kattintson duplán a Manual(kézikönyv) mappára. 4 Kattintson duplán az Adobe programfájlra. 5 Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Az Adobe Reader telepítése után már olvasni tudja a CD-lemezen található PDF fájlokat. A CD-lemezen található, PDF formátumú felhasználói kézikönyv olvasása 1 Helyezze a CD-lemezt a CD-meghajtóba. 2 A megjelenő ablakban kattintson a Tallózás gombra. 3 A CD-meghajtó tartalmát megjelenítő ablakban kattintson duplán a Manual(kézikönyv) mappára. 4 Kattintson duplán a PDF fájlra. A felhasználói kézikönyvet a számítógépre másolhatja, és onnan is megnyithatja. Az előzőleg a számítógépre másolt felhasználói kézikönyv megnyitása 1 Lépjen arra a könyvtárra, amelybe a PDF-fájlt másolta. 2 Kattintson duplán a PDF fájlra. A Symantec weboldal elérése A Symantec weboldala a termékből és a böngésző segítségével is elérhető. A Symantec webhelyének elérése a böngészőprogramból 1 Nyissa meg a webböngészőt. 2 Keresse fel a következő oldalt:

16 16 Első lépések További információk

17 Vészhelyzet esetén javasolt teendők 4 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 A Norton Bootable Recovery Tool használata, ha a termék telepítése sikertelen 1 A Norton Bootable Recovery Tool letöltése A Norton Bootable Recovery Tool használata, ha a termék telepítése sikertelen Ha nem sikerül telepíteni a terméket, használhatja a terméklemezen található Norton Bootable Recovery Tool összetevőt. A Norton Bootable Recovery Tool megvizsgálja a számítógépet, van-e olyan kockázat, amely megakadályozhatja a sikeres telepítést. A Norton Bootable Recovery Tool használata, ha a termék telepítése sikertelen 1 Helyezze a terméklemezt a meghajtóba. 2 Zárjon be minden programot, és indítsa újra a számítógépet. 3 A Nyomjon meg egy gombot a CD- vagy DVD-lemezről történő rendszerindításhoz felirat megjelenésekor nyomja meg az Enter billentyűt. 4 A Norton Bootable Recovery Tool ablakában válassza ki a megfelelő nyelvet, majd kattintson az OK gombra. 5 Írja be a Norton termékkulcsát, és kattintson az Elfogadomalicencszerződést lehetőségre. 6 Kattintson a Vizsgálat indítása gombra. 7 A vizsgálat befejeződése után távolítsa el a CD-lemezt a CD-meghajtóból, és indítsa újra a számítógépet. A Norton Bootable Recovery Tool letöltése Ha nem sikerül telepíteni a terméket, letöltheti a Norton Bootable Recovery Tool összetevőt. A Norton Bootable Recovery Tool megvizsgálja a számítógépet, van-e olyan kockázat, amely megakadályozhatja a sikeres telepítést.

18 18 Vészhelyzet esetén javasolt teendők A Norton Bootable Recovery Tool letöltése Mielőtt elkezdené, zárjon be minden megnyitott programot a számítógépen, és ellenőrizze, hogy rendelkezik-e internetkapcsolattal. A Norton Bootable Recovery Tool letöltése 1 Keresse fel a következő oldalt: 2 Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

19 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások A támogatás bemutatása w Ha a Norton SystemWorks, Norton 360, Norton Internet Security vagy Norton AntiVirus alkalmazások egyikét használja, akkor a telepítést követően a terméken keresztül is elérheti a támogatást. További tájékoztatásért tekintse át az Egykattintásos támogatás című részt. Minden egyéb termék esetében két lehetőséget is kínálunk, hogy megtalálja a választ kérdéseire, és megoldást találjon esetleges problémáira. Az egyes lehetőségek leírása a megfelelő részben olvasható. 1 Önkiszolgáló súgó Egykattintásos támogatás Önkiszolgáló súgó 1 Kapcsolatfelvétel a támogatással A nyújtott támogatás terméktől vagy nyelvtől függően változhat. Ez a szolgáltatás a Norton 360, a Norton Internet Security és a Norton AntiVirus esetén vehető igénybe. Ha a termék nincs telepítve, akkor használja az önkiszolgáló súgót vagy vegye fel a kapcsolatot a támogatással. Az Egykattintásos támogatás segítségével a terméken belül is elérheti a támogatást, illetve automatikusan megkeresheti és elháríthatja a gyakori problémákat. Ezenkívül megoldásokat kereshet, igénybe veheti a telefonos támogatást, valamint csevegve vagy ben ingyenes támogatást kaphat. Az Egykattintásos támogatás eléréséhez kattintson a Súgó és támogatás lehetőségre a termék kezelőfelületén. A Symantec webhelyén meglelheti a válaszokat az ügyfelek által leggyakrabban feltett kérdésekre. A webhely lehetőséget nyújt a következőkre: 1 Segítséget kaphat az előfizetéssel, letöltéssel, termékaktiválással, illetve az egyéb, nem technikai jellegű problémákkal kapcsolatban.

20 20 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások Kapcsolatfelvétel a támogatással 1 Technikai jellegű többek között a Symantec-termék telepítésével, beállításával vagy hibáinak elhárításával kapcsolatos problémákhoz kapcsolódó információkat kereshet a tudásbázisban. 1 Tájékozódhat a legújabb vírusfenyegetésekről, és beszerezheti a legfrissebb eltávolító eszközöket. A Symantec támogatási webhelye a következő címen érhető el: Kapcsolatfelvétel a támogatással w Az Önkiszolgáló súgó mellett csevegéssel, ben vagy telefonon keresztül is felveheti a kapcsolatot egy támogatási szakemberrel. A nyújtott támogatás terméktől vagy nyelvtől függően változhat. A következő szakasz az igénybe vehető támogatási lehetőségeket ismerteti. Csevegés Valós idejű beszélgetést jelent a támogatási képviselővel. Bonyolultabb technikai problémák esetén azt is megteheti, hogy távoli hozzáférést engedélyez a támogatási szakértő számára, így a szakértő maga tudja megoldani a problémát. A csevegés útján nyújtott támogatás a Virus and Spyware Solution nevű szolgáltatás kivételével ingyenes. A webhelyen feltett kérdéseire ben is választ kaphat. Az ben nyújtott támogatás válaszideje hosszabb, mint a csevegés vagy a telefonos támogatás esetén. Az ben nyújtott támogatás ingyenes. Telefon A támogatási szakemberekkel telefonon is kapcsolatba léphet. A támogatási szakemberekkel történő kapcsolatfelvételhez látogasson el a Symantec támogatási webhelyére, melynek címe: Először az online támogatás jelenik meg, majd megjelennek a kapcsolatfelvételi lehetőségek is, amelyek közül szabadon választhat. Támogatási szabályzat Amikor a Symantec bejelenti, hogy egy adott terméket a jövőben már nem értékesít, akkor további hat hónapig telefonos támogatást nyújt a termékhez. A termékekkel kapcsolatos technikai jellegű információkhoz azonban az alábbi terméktámogatási webhelyen keresztül még hozzájuthat. A webhely címe:

21 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások Az előfizetés naprakészen tartása 21 A Symantec fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül megváltoztassa támogatási szabályzatát. A támogatási szabályzat aktuális verziója a következő URL-címen tekinthető meg: Az előfizetés naprakészen tartása Az előfizetés időtartama termékenként eltérő lehet. A folyamatos védelem fenntartása érdekében az előfizetést naprakészen kell tartania. Ha nem újítja meg az előfizetést, akkor nem tudja beszerezni a frissítéseket, és a szoftver sem fog működni. Ha a LiveUpdate szolgáltatást röviddel az előfizetési időszak lejárta előtt futtatja, a program figyelmeztet az előfizetés névleges díj ellenében történő megújítására. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a megújításhoz. Ha megújítja az előfizetést, a leírásfrissítések és új termékfunkciók elérhetők lesznek az előfizetés időtartama alatt. Ne feledje, hogy ezen időszak alatt bővítheti, módosíthatja és eltávolíthatja a termékfunkciókat. Nemzetközi vevőszolgálat és terméktámogatás A terméktámogatási lehetőségek országról országra változnak. A Symantec vállalat és nemzetközi partnereinek Egyesült Államokon kívüli elérhetőségeivel kapcsolatban forduljon a felsorolásban szereplő vevőszolgálati irodákhoz. Ezenfelül felkeresheti a következő webhelyet, és ott megadhatja a kívánt nyelvet: Az adott régiókhoz tartozó telefonszámot megtalálja a webhelyen. Terület Elérhetőség Észak-Amerika Ausztrália és Új-Zéland 1 Symantec Corporation 555 International Way Springfield, OR USA 1 Symantec Australia Level 2, 1 Julius Avenue North Ryde, NSW 2113 Sydney Ausztrália

22 22 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások ClubSymantec Terület Elérhetőség Európa, Közel-Kelet és Afrika Latin-Amerika 1 Symantec Ltd Consumer Services & Support PO Box 5689 Blanchardstown Dublin 15 Írország 1 Symantec Brasil Sevico e Suporte Symantec Caixa Postal 3037 CEP Brazília 1 Portugál nyelvű terméktámogatás: 1 Spanyol nyelvű terméktámogatás: ClubSymantec Lépjen be a ClubSymantecbe, és iratkozzon fel az ingyenes havi hírlevélre, mely a biztonsággal kapcsolatos legújabb cikkeket, tippeket és üzleti ajánlatokat tartalmazza. További tájékoztatásért látogasson el a következő URL-címre, és a legördülő listából válassza ki tartózkodási helyét:

23 Tárgymutató Szimbólumok Önkiszolgáló súgó 19 A Adobe Reader használata a PDF-fájlok megtekintéséhez 14 telepítés 14 aktiválás hibaelhárítás 11 riasztások 10 B Biztonsági állapotjelző védelmi szintek 13 biztonsági állapotjelző megtekintés 12 reagálás 13 C CD termék telepítése innen 8 Club Symantec biztonsági tippek 22 E Egykattintásos támogatás 19 előfizetés megőrzés 21 F fő ablak Számítógép 12 főablak 12 Biztonsági állapot 12 funkciók 11 Hálózat 12 internet 12 lehetőségek 11 Norton Account 11 Súgó és terméktámogatás 11 Személyes adatok 12 Támogatás 11 visszajelzés 11 H hírlevél 22 N Névjegy Norton Internet Security 5 Norton Bootable Recovery Tool használat 17 letöltés 17 Norton Internet Security aktiválás 10 főablak 11 ikon 9 indítás 9 P PDF formátumú felhasználói kézikönyv CD-n 14 megnyitás 14

24 24 Tárgymutató S Súgó elérés 14 nyomtatás 14 Symantec webhelye 15 hozzáférés a böngészőből 15 SZ számítógép védelmi állapot 12 T Támogatás kapcsolatfelvétel 20 Önkiszolgáló súgó 19 támogatás nemzetközi vevőszolgálat 21 telefon 20 Támogatási szabályzat 20 Technikai tanácsadás Norton Internet Security programhoz 15 Symantec vállalattól 15 telepítés CD-ről 7 letöltött fájlból 7 problémák 8, 17 USB-ről 7 utasítások 7 termékaktiválás eljárás 10 problémák 11 V Vizsgálatok Norton Bootable Recovery Tool 17

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Norton 360TM Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Norton Internet Security 2006 Felhasználói kézikönyv A 9,0-s programverzió dokumentációja Copyright 2005 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A Symantec, a Symantec embléma,

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Felhasználói útmutató (7.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb

Részletesebben

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató

Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató Kaspersky Anti-Virus Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

Kaspersky Internet Security 2010 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

Kaspersky Internet Security 2010 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Kaspersky Internet Security 2010 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ T E R M É K V E R Z I Ó : 9. 0 K R I T I K U S J A V Í T Á S 2 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Kaspersky Anti-Virus 6.0 SOS MP4 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 6. 0, 4. K A R B A N T A R T Á S I C S O M A G, 1. K R I T I K U S J A V Í T Á S Tisztelt Kaspersky Anti-Virus

Részletesebben

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató

Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató Kaspersky Internet Security Felhasználói útmutató A L K A L M A Z Á S V E R Z I Ó J A : 1 5. 0 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában,

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Felhasználói útmutató (8.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 5

ESET SMART SECURITY 5 ESET SMART SECURITY 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET SMART SECURITY

Részletesebben

AVG Internet Security 2013

AVG Internet Security 2013 AVG Internet Security 2013 Felhasználói kézikönyv Dokumentumverzió 2013.11 (13.2.2013.) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. Minden jog fenntartva. Minden egyéb márkanév a tulajdonosok tulajdonát képezi.

Részletesebben

AVG Internet Security 2013

AVG Internet Security 2013 AVG Internet Security 2013 Felhasználói kézikönyv Dokumentumverzió 2013.01 (30.8.2012) Copyright AVG Technologies CZ, s.r.o. Minden jog fenntartva. Minden egyéb márkanév a tulajdonosok tulajdonát képezi.

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5

ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 ESET NOD32 ANTIVIRUS 5 Felhasználói útmutató (5.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Beépített összetevők: ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antispyware ESET Personal Firewall ESET Antispam A NOD32 technológiaúj generációja Felhasználói útmutató we protect your digital worlds tartalomjegyzék

Részletesebben

1. fejezet: Telepítés...5

1. fejezet: Telepítés...5 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Tartalom 2 Tartalom 1. fejezet: Telepítés...5 1.1 Az első telepítés előtt...6 1.2 A program első telepítése...7 1.3 Alkalmazások telepítése

Részletesebben

AVG Anti-Virus 2012. User Manual. Document revision 2012.01 (27.7.2011)

AVG Anti-Virus 2012. User Manual. Document revision 2012.01 (27.7.2011) AVG Anti-Virus 2012 User Manual Document revision 2012.01 (27.7.2011) C opyright AVG Technologies C Z, s.r.o. All rights reserved. All other trademarks are the property of their respective owners. This

Részletesebben

KASPERSKY LAB. Kaspersky Anti-Virus 7.0. Felhasználói Útmutató

KASPERSKY LAB. Kaspersky Anti-Virus 7.0. Felhasználói Útmutató KASPERSKY LAB Kaspersky Anti-Virus 7.0 Felhasználói Útmutató KASPERSKY ANTI-VIRUS 7.0 Felhasználói Útmutató Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com Tartalomjegyzék 1. FEJEZET A SZÁMÍTÓGÉP BIZTONSÁGÁT FENYEGETŐ

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 8

ESET SMART SECURITY 8 ESET SMART SECURITY 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Smart Security egy

Részletesebben

KASPERSKY LAB. Kaspersky Anti-Virus 6.0 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

KASPERSKY LAB. Kaspersky Anti-Virus 6.0 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ KASPERSKY LAB Kaspersky Anti-Virus 6.0 FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ KASPERSKY ANTI-VIRUS 6.0 Felhasználói útmutató Kaspersky Lab http://www.kaspersky.com Utolsó módosítás: 2006. március Tartalomjegyzék 1. FEJEZET

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató (a 4.2-es és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / NT4 / 2000 / 2003 / 2008 Tartalom 1. ESET NOD32 Antivirus 4...4 1.1 Újdonságok... 4 1.2 Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 7

ESET SMART SECURITY 7 ESET SMART SECURITY 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET Smart Security csúcsminőségű

Részletesebben

Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató

Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató Gyors kezdési és hibaelhárítási útmutató TARTALOMJEGYZÉK Fontos információk 2 Számítógépes alapismeretek 4 Biztonság és kényelem... 4 Biztonsági óvintézkedések... 4 Egészségügyi óvintézkedések... 4 Ismerkedés

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus

ESET NOD32 Antivirus ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató A telepítési útmutatóból megismerheti a szoftver újdonságait, és segítséget kap a telepítéshez. Az egyes funkciókat részletesen a szoftverhez tartozó kézikönyvbôl

Részletesebben

Gyorsindító & Hibajavítási útmutató

Gyorsindító & Hibajavítási útmutató T ARTALOMJEGYZÉK Fontos információk 2 Számítógépes alapismeretek 3 Biztonság és kényelem... 3 Biztonsági óvintézkedések... 3 Egészségügyi óvintézkedések... 3 Ismerkedés a számítógéppel... 4 A billentyűzet

Részletesebben

NetIQ imanager 2.7.7. Telepítési útmutató. September 2013

NetIQ imanager 2.7.7. Telepítési útmutató. September 2013 NetIQ imanager 2.7.7 Telepítési útmutató September 2013 Jogi közlemény JELEN DOKUMENTUM ÉS A DOKUMENTUMBAN LEÍRT SZOFTVER HASZNÁLATÁNAK FELTÉTELEIT EGY LICENCSZERZŐDÉS, ILLETVE TITOKTARTÁSI SZERZŐDÉS HATÁROZZA

Részletesebben

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP

Felhasználó útmutató. Lenovo Security Solution FP Felhasználó útmutató Lenovo Security Solution FP Az itt közölt információk minden tudomásunk szerint pontosak és megbízhatók. Az Upek, Inc ugyanakkor nem vállal felelősséget az információk használatából

Részletesebben

LICENCSZERZŐDÉS MICROSOFT-SZOFTVERHEZ WINDOWS 8.1 PRO

LICENCSZERZŐDÉS MICROSOFT-SZOFTVERHEZ WINDOWS 8.1 PRO LICENCSZERZŐDÉS MICROSOFT-SZOFTVERHEZ WINDOWS 8.1 PRO Köszönjük, hogy a Microsoft Windows 8.1 Pro szoftver használata mellett döntött. A jelen dokumentumban foglalt licencfeltételek olyan szerződést képeznek

Részletesebben

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds

ESET NOD32 Antivirus. telepítési útmutató. we protect your digital worlds ESET NOD32 Antivirus telepítési útmutató we protect your digital worlds 1. ESET NOD32 Antivirus A sokszorosan díjnyertes ESET NOD32 Antivirus egy gyors és hatékony vírusirtó. Az AV-Comparatives víruslaboratórium

Részletesebben

ÚTMUTATÓ A MICROSOFT WINDOWS 8 ALAPÚ

ÚTMUTATÓ A MICROSOFT WINDOWS 8 ALAPÚ ÚTMUTATÓ A MICROSOFT WINDOWS 8 ALAPÚ SZÁMÍTÓGÉPEK BIZTONSÁGI ÖSSZETEVŐINEK HASZNÁLATÁHOZ A dokumentum a Security Cooperation Program (biztonsági együttműködési program) keretében készült. Tartalom 1. Bevezetés...

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések. a Kaspersky KAV / KIS 2013 vírusvédelemhez

Gyakran Ismételt Kérdések. a Kaspersky KAV / KIS 2013 vírusvédelemhez Gyakran Ismételt Kérdések a Kaspersky KAV / KIS 2013 vírusvédelemhez 2. oldal Gyakran Ismételt Kérdések a Kaspersky KAV / KIS 2013 vírusvédelemhez 2013 április 22. Dokumentum verzió: 1.0.1 Tartalom TELEPÍTÉS

Részletesebben

HP Photosmart C5100 All-in-One series. Útmutató

HP Photosmart C5100 All-in-One series. Útmutató HP Photosmart C5100 All-in-One series Útmutató HP Photosmart C5100 All-in-One series Útmutató 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az Adobe és az Acrobat logó az Adobe Systems Incorporated védjegyei.

Részletesebben