Felhasználói kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Felhasználói kézikönyv"

Átírás

1 Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei által okozott környezetterhelést.

2 Norton Internet Security Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben leírt szoftverre licencszerződés vonatkozik. A szoftvert csak a licencszerződésben meghatározott feltételeknek megfelelően lehet használni. Dokumentáció verziószáma: 18.0 Copyright 2010 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A Symantec, a Symantec embléma, a Norton, a SONAR, a LiveUpdate, a Norton AntiSpam, a Norton AntiVirus, a Norton Internet Security, a Norton 360 és a Norton SystemWorks a Symantec Corporation vagy partnerei védjegye, illetve bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban. A Windows a Microsoft Corporation védjegye. A termék bizonyos részei - Copyright [ ] Glyph & Cog, LLC. Az egyéb nevek tulajdonosaik védjegyei. A dokumentumban említett termék forgalmazása a használatot, másolást, terjesztést, valamint visszafordítást vagy visszafejtést korlátozó licencek alapján történik. A dokumentum részének vagy egészének bármilyen formában történő másolása a Symantec Corporation, illetve az engedély birtokosai előzetes írásos meghatalmazása nélkül tilos. A DOKUMENTÁCIÓ JELEN ÁLLAPOTÁBAN KERÜL NYILVÁNOSSÁGRA. MINDENFAJTA KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT FELTÉTEL, SZERZŐDÉSTÉTEL ÉS GARANCIA, BELEÉRTVE A FORGALMAZHATÓSÁGRA, ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGRA ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁGRA VONATKOZÓ VÉLELMEZETT GARANCIÁT IS, A JOGSZABÁLYOK ÁLTAL MEGENGEDETT MÉRTÉKIG KIZÁRÁSRA KERÜL. A SYMANTEC CORPORATION NEM TEKINTHETŐ FELELŐSNEK A NYÚJTOTT TELJESÍTMÉNNYEL ÉS A FELHASZNÁLÁSSAL KAPCSOLATOS, ELŐRE NEM LÁTHATÓ VAGY KÖVETKEZMÉNYES KÁROKÉRT. A DOKUMENTUMBAN KÖZÖLT INFORMÁCIÓK ELŐZETES ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL MEGVÁLTOZHATNAK. Symantec Corporation 350 Ellis Street, Mountain View, CA Az Egyesült Államokban nyomtatva

3 Tartalom 1. fejezet Áttekintés... 5 A Norton Internet Security bemutatása fejezet Termékaktiválás... 7 Mielőtt belekezdene... 7 A Norton Internet Security aktiválása... 7 Az aktiválás során felmerülő problémák fejezet Első lépések... 9 A Norton Internet Security elindítása... 9 Norton Account létrehozása A főablak felfedezése Reagálás a rendszer állapotjelzőinek jelzéseire A funkciók védelmi állapotának megfigyelése További információk fejezet Vészhelyzet esetén javasolt teendők A Norton Bootable Recovery Tool letöltése Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások Tárgymutató... 23

4 4 Tartalom

5 Áttekintés 1 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 A Norton Internet Security bemutatása A Norton Internet Security bemutatása A Norton Internet Security gyors és könnyű online fenyegetés elleni védelmet nyújt. Megvédi a számítógépét, a hálózatát, az online tevékenységeit és a személyes adatait a napjaink agresszív, gyorslefolyású támadásainak leküzdéséhez kifejlesztett innovatív észlelési technológia használatával. A Norton Internet Security használata mellett az internetes vásárlás, a banki műveletek és a böngészés biztonságosabb, mint valaha. A továbbfejlesztett Norton védelmi rendszer többrétegű biztonsági technológiákat nyújt. Együtt dolgoznak az átfogó védelem biztosítása érdekében, mely észleli és elhárítja a fenyegetéseket, mielőtt árthatnának a számítógépének. A Norton védelmi rendszer anélkül állítja meg a személyes adatok online ellopását, a vírusokat, a hackereket, a botokat, a kémprogramokat, a trójai falovakat és számos egyéb fenyegetést, hogy lelassítaná a programok futását, vagy zavarná a felhasználót.

6 6 Áttekintés A Norton Internet Security bemutatása

7 Termékaktiválás 2 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 Mielőtt belekezdene 1 A Norton Internet Security aktiválása 1 Az aktiválás során felmerülő problémák Mielőtt belekezdene w Mielőtt elkezdené, zárjon be minden megnyitott programot és fájlt a számítógépen, és ellenőrizze, hogy az internetkapcsolat aktív-e. Előfordulhat, hogy az aktiválás közben Microsoft-üzenetek jelennek meg. A Norton Internet Security aktiválásának folytatásához kövesse a képernyőn megjelenő Microsoft-utasításokat. A Norton Internet Security aktiválása w A Norton Internet Security már telepítve van a számítógépen, de még nincs beállítva. Ha nem aktiválja a terméket a megadott időn belül, akkor a termék nem fog tovább működni. A termék aktiválásához internetkapcsolat szükséges. Ha problémába ütközne az aktiválás során, akkor keresse fel a Symantec weboldalát. Látogassa meg a következő webhelyet: A Norton Internet Security aktiválása 1 Kattintson a Licencszerződés hivatkozására, és olvassa el a szerződést. 2 Kattintson az Azonnali aktiválás gombra.

8 8 Termékaktiválás Az aktiválás során felmerülő problémák 3 Tegye az alábbiak egyikét, ha megjelenik a Norton Account párbeszédpanel: 1 Ha Ön már Norton Account felhasználó, akkor a Bejelentkezés segítségével beléphet a Norton Account alkalmazásba. 1 Ha egy új Norton Account felhasználót szeretne létrehozni, akkor töltse ki a Norton Account létrehozása című részt. 4 A Norton Internet Security párbeszédpanelen tekintse át az előfizetési adatokat. 5 Kattintson a Vásárlás most gombra. Az aktiválás során felmerülő problémák Ha nem tud kapcsolatot létesíteni a Symantec kiszolgálóival a termék aktiválásához, akkor először ellenőrizze az internetkapcsolatot. Ezt követően állapítsa meg, hogy használ-e szülői tartalomszűrő szoftvert a számítógépre telepítve, vagy internetszolgáltatóján keresztül, mert ez gátolhatja a kapcsolódást. Ha szülői tartalomszűrő szoftvert használ, problémái adódhatnak a kapcsolat létrehozásával. Ha arra gyanakszik, hogy a szülői tartalomszűrés gátolja a kapcsolódást, akkor változtassa meg a tartalomszűrési beállításokat, hogy azok ne gátolják az aktiválás folyamatát. A beállítások módosításához rendszergazdai jogosultsággal kell bejelentkezni a szülői tartalomszűrő szoftverbe, illetve az internetszolgáltatón keresztül az internetre. Ha proxykiszolgáló segítségével létesít internetkapcsolatot, konfigurálnia kell a proxybeállításokat. A hálózati proxybeállításokat az Egyébbeállítások részben tudja megadni.

9 Első lépések 3 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 A Norton Internet Security elindítása 1 Norton Account létrehozása 1 A főablak felfedezése 1 Reagálás a rendszer állapotjelzőinek jelzéseire 1 A funkciók védelmi állapotának megfigyelése 1 További információk A Norton Internet Security elindítása Lásd, Reagálás a rendszer állapotjelzőinek jelzéseire, 12. oldal A Norton Internet Security automatikusan védi a számítógépet, amelyre telepítették. Önnek nem kell elindítania a programot ahhoz, hogy gépe védve legyen. A Norton Internet Security bármikor elindítható, és elvégezhetők a beállítások vagy végrehajtható a megelőző karbantartás. A program összes funkciója elérhető a főablakból. A Norton Internet Security elindítása 4 Válasszon az alábbi lehetőségek közül: 1 A Windows értesítési területén kattintson duplán a Norton Internet Security ikonra. 1 A Windows tálcán kattintson a Start>Mindenprogram>NortonInternet Security > Norton Internet Security parancsra.

10 10 Első lépések Norton Account létrehozása Norton Account létrehozása A Norton Account tárolja a termékhez tartozó számlázási információkat, valamint a termékkulcsot. Ezenkívül arra is lehetőséget ad, hogy regisztrálja a terméket a Norton Account rendszerében. w Ezenkívül a Norton Account a következőkben is segít: 1 Hozzáférés a termékkulcshoz és az egyéb termékinformációkhoz, amikor szüksége van ezekre. 1 A Norton-termék újratelepítése. 1 További termékkulcsokat vásárolhat otthonra vagy az irodába. 1 A Norton frissítési központ segítségével megkeresheti és letöltheti a termék legfrissebb verzióját. 1 Mentheti az online rendeléseket és frissítheti a számlázási adatokat. 1 Jelentkezzen be egyéb kiegészítő termékekbe, így például a Norton Online Family és a Norton Online Backup programba. A Norton Account létrehozásához internetkapcsolat szükséges. Ha proxykiszolgáló segítségével létesít internetkapcsolatot, konfigurálnia kell a proxybeállításokat. A hálózati proxybeállításokat az Egyéb beállítások részben tudja megadni. A Norton Account a termék aktiválása során is létrehozható. Amikor létrehoz egy Norton Account fiókot a termékből, a termék regisztrálásra kerül a fiókban. Ha már van Norton Account fiókja, akkor megadhatja ugyanazt az címet a Norton Account ablakban. Ez lehetővé teszi, hogy az aktuális terméket is regisztrálja, és felvegye azt a Norton-termékek listájára meglévő Norton Account fiókjában. Ha a terméket a rendelkezésre álló legfrissebb verzióra frissíti, a termékregisztráció ugyanazon Norton Account-fióknál marad. Ez esetben Ön a jövőben is ugyanazon bejelentkezési adatokat használhatja a Norton Account-fiókhoz. A 2006 előtt készült Symantec-termékek nem jelennek meg a Norton Account alkalmazásban. Norton Account létrehozása a Norton Account weboldalán 1 A Norton Internet Security főablakában kattintson az Account lehetőségre. 2 A Norton Account megjelenő weboldalán kattintson a Sign up now (regisztrálás) lehetőségre. 3 A Norton Account Sign Up (Norton Account regisztrálása) oldalon adja meg a fiókadatait, majd kattintson a Sign Up (Regisztrálás) gombra. Norton Account fiók létrehozása és a termék regisztrálása az aktiválás után 1 A Norton Internet Security főablakában kattintson az Account lehetőségre. 2 Adja meg címét a Norton Account aktiválása ablakban. 3 A Create your Norton Account (Norton Account létrehozása) ablakban adja meg adatait, majd kattintson a Next (Tovább) gombra. A termék adatait csak akkor menti a rendszer a Norton Account fiókjába, ha már bejelentkezett Norton Account fiókjába.

11 Első lépések A főablak felfedezése 11 4 Tegye az alábbiak egyikét: 1 A Norton Account megerősítéséhez kattintson a Done (Kész) gombra. 1 A Norton Account-fiókba történő bejelentkezéshez és a termékinformációk eléréséhez látogasson el az alábbi webhelyre: A főablak felfedezése A Norton Internet Security elindulása után a főablak nyílik meg. A főablak hozzáférést nyújt a Norton Internet Security összes funkciójához, lehetőségéhez, a súgóhoz és a támogatáshoz. A főablak használata Lásd, A Norton Internet Security elindítása, 9. oldal 1 Indítsa el a Norton Internet Security programot. 2 A főablak felső részén kattintson a megtekinteni kívánt hivatkozásra. A következő lehetőségek közül választhat: Beállítások Lehetővé teszi a Számítógép, a Hálózat, a Web és az Egyéb beállítások, továbbá a Szülői tartalomszűrés megtekintését. Teljesítmény Lehetővé teszi, hogy megnézze és figyelje a rendszer aktivitását. Visszajelzés Visszajelzést küldhet a Norton-termékkel kapcsolatos tapasztalatairól Account Lehetővé teszi, hogy egyetlen központi helyről kezelje az összes Norton-terméket. Támogatás Innen lehet elérni a Norton Súgóközpontot, a Norton Egykattintásos támogatást, az Ismertetőket és a Norton Internet Security névjegyét. 3 Az ablak közepén kattintson a lehetőségre a felfedezni kívánt kategória paneljén. A következő lehetőségek közül választhat: Számítógép-védelem Segítséget nyújt a számítógépen található adatok vírusokkal és egyéb fenyegetésekkel szembeni megvédésében. Hálózatvédelem Segít megvédeni a rendszert a fenyegetésekkel szemben. Webes védelem A segítségével kezelheti személyes adatait, és nagyobb biztonságot élvezhet a webes böngészések és az online tranzakciók során.

12 12 Első lépések Reagálás a rendszer állapotjelzőinek jelzéseire 4 A főablak alján kattintson a megismerni kívánt menüpontra a NortonInternet Security Vezérlőközpontban. A következő lehetőségek közül választhat: Tevékenységi térkép A segítségével hozzáférhet a kiberbűnözés gócpontjait tartalmazó világtérképhez és a legfrissebb fenyegetésekhez. Online Family A segítségével beállíthatja a Norton Online Familyt, amelynek segítségével figyelemmel követheti gyermekei internetes tevékenységét. Online biztonsági mentés A segítségével beállíthatja a Online biztonsági mentés fiókot, vagy elérheti az online biztonsági mentés állapotát. Safe Web A segítségével ellenőrizni tudja a meglátogatni kívánt weboldal biztonsági állapotát, vagy Safe Web-keresést hajthat végre. w Ezen lehetőségek a Norton Internet Security bizonyos verzióinál nem állnak rendelkezésre. Ilyen esetekben ezt a lehetőséget nem lehet elérni. Reagálás a rendszer állapotjelzőinek jelzéseire A Norton Internet Security a számítógép védelmének általános állapotát Rendszerállapotként jeleníti meg a főablak tetején. Amikor a Rendszerállapot figyelmet igényel vagy veszélyben van, a megfelelő művelet elvégzésével növelheti a Rendszerállapot védelmének szintjét. A védelem a számítógépre telepített programoktól függ. A védelem növelése érdekében frissítse a telepített programokat. A Rendszerállapot állapotjelző a következő állapotokat jeleníti meg: Biztonságos Azt jelzi, hogy a számítógép és a tevékenységek biztonságban vannak a fenyegetésekkel és kockázatokkal szemben. Figyelem Azt jelzi, hogy a számítógép és a tevékenységek figyelmet igényelnek. Végezze el a megfelelő műveletet a védelmi szint javítása érdekében. Kockázat Azt jelzi, hogy a számítógép és a tevékenységek kockázatnak vannak kitéve. Azonnal tegye meg a szükséges lépéseket a védelmi szint javítása érdekében.

13 Első lépések A funkciók védelmi állapotának megfigyelése 13 A Rendszerállapot állapotjelzőkre vonatkozó válaszlépését közvetlenül a főablakból is elindíthatja. A Rendszerállapot állapotjelzők kezelése a főablakból 1 A Norton Internet Security főablakának Vezérlőközpontjában kattintson a Javítás most lehetőségre. 2 Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A funkciók védelmi állapotának megfigyelése A Norton Internet Security főablaka egy védelmi központként is működik. A főablakból hozzáférhet a legfőbb funkciókhoz, és figyelemmel kísérheti a számítógép teljesítményét. Időnként előfordulhat, hogy egy lehetőséget ki szeretne kapcsolni bizonyos okok miatt. Azonban ekkor a rendszer állapota Figyelem vagy Veszélyben állapotra módosul. Ilyen esetekben mellőzheti egy adott funkció védelmi állapotát, hogy fenntartsa a rendszer jó általános állapotát. Például, ha ki akarja kapcsolni a Böngészővédelmet egy bizonyos időre, de a rendszert Biztonságos állapotban szeretné tartani. Ebben az esetben mellőzheti a Böngészővédelem védelmi állapotát, majd kikapcsolhatja a funkciót. Amikor mellőzi egy adott funkció védelmi állapotát, az nem befolyásolja az általános Rendszerállapotot. A mellőzőtt funkció védelmi állapotát bármikor megfigyelheti. Kizárólag azon kiválasztott funkciók védelmi állapotát mellőzheti vagy figyelheti meg, melyek elérhetőek a főablakban. A funkciók a következők: 1 Vírusok elleni védelem 1 Kémprogramok elleni védelem 1 SONAR védelem 1 Intelligens tűzfal 1 Behatolásmegelőzés 1 védelem 1 Böngészővédelem 1 Biztonságos böngészés A funkciók védelmi állapotának megfigyelése 1 A Norton Internet Security főablakában vigye az egérmutatót a mellőzendő vagy megfigyelendő funkció fölé. 2 Válasszon az alábbi lehetőségek közül: 1 Ha szeretné mellőzni egy olyan fukció állapotát, mely befolyásolja a számítógép általános állapotát, akkor kattintson a Mellőzés lehetőségre. 1 A mellőzőtt funkció védelmi állapotának megfigyeléséhez kattintson a Felügyelet lehetőségre.

14 14 Első lépések További információk További információk A súgó használata A termékdokumentáció segítséget nyújt a Norton Internet Security használatához. A szükséges információk megtalálhatók a számítógépen és a Symantec weboldalán. A Súgó a Norton termék minden pontjáról elérhető. A súgó olyan információkra mutató hivatkozásokat tartalmaz, melyek segítséget nyújtanak az elvégezni kívánt feladatokhoz. Az online súgó az összes termékfunkció ismertetését tartalmazza. Hozzáférés a súgóhoz 1 A főablak tetején kattintson a Támogatás gombra. 2 A legördülő listán kattintson a Súgó lehetőségre. 3 A Súgó ablak bal ablaktábláján kattintson valamelyik fülre. A következő lehetőségek közül választhat: Tartalom Megjeleníti a súgó témaköreit. Szójegyzék Betűrendben sorolja fel a súgótémakörök összes kulcsszavát. Keresés Keresőmezőt nyit meg, amelyben megadható a keresett szó vagy kifejezés. A súgótémakörök kinyomtatása 1 A Súgó ablakban kattintson a Tartalom fülre. 2 A Tartalom listában válassza ki a nyomtatni kívánt témakört, majd kattintson a Nyomtatás gombra. 3 Döntse el, hogy csak a kijelölt témakört, vagy az adott témakört az összes altémakörével együtt szeretné-e kinyomtatni. 4 Kattintson az OK gombra.

15 Vészhelyzet esetén javasolt teendők 4 Ez a fejezet a következő témaköröket tárgyalja: 1 A Norton Bootable Recovery Tool letöltése A Norton Bootable Recovery Tool letöltése w w Ha nem sikerül telepíteni a terméket, letöltheti a Norton Bootable Recovery Tool összetevőt. A Norton Bootable Recovery Tool megvizsgálja a számítógépet, van-e olyan kockázat, amely megakadályozhatja a sikeres telepítést. A letöltött program egy könnyen használható varázslót tartalmaz, amelynek segítségével letöltheti a varázslót a számítógépre, vagy rendszerindító CD-t, DVD-t vagy USB-eszközt hozhat létre. A Norton Bootable Recovery Tool USB-verziójának használatához a számítógépet egy USB-eszközről kell elindítania. Mielőtt hozzálátna, zárjon be minden megnyitott programot a számítógépen, és ellenőrizze, hogy rendelkezik-e internetkapcsolattal. A Norton Bootable Recovery Tool használata termékkulcsot igényel. A próbaverzióval rendelkező felhasználóknak Norton Account-fiókot kell létrehozniuk, hogy megkaphassák a Norton Bootable Recovery Tool használatához szükséges termékkulcsot. A Norton Bootable Recovery Tool varázsló letöltése az internetről 1 Keresse fel a következő oldalt: 2 Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. A Norton Bootable Recovery Tool varázsló letöltése a Norton Internet Security termékből 1 A Norton Internet Security főablakában, a Számítógép panelen kattintson a Vizsgálat most lehetőségre. 2 A Számítógép-vizsgálat panelen tegye a következők egyikét: 1 Kattintson a Gyorsvizsgálat lehetőségre. 1 Kattintson a Teljes rendszervizsgálat lehetőségre.

16 16 Vészhelyzet esetén javasolt teendők A Norton Bootable Recovery Tool letöltése 3 A vizsgálati ablak alján, a Ha úgy gondolja, hogy további kockázatok állnak fenn lehetőség mellett menjen a kattintson ide hivatkozásra. 4 A Norton helyreállító eszközök ablakban kattintson A Norton Bootable Recovery Tool letöltése lehetőségre. 5 Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

17 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások A támogatás bemutatása Ha a Norton 360, a Norton Internet Security, a Norton AntiVirus vagy a Norton AntiVirus Classic alkalmazások egyikét használja, a támogatást a telepítést követően a terméken keresztül is elérheti. További tájékoztatásért tekintse át az Egykattintásos támogatás című részt. Minden egyéb termék esetében két lehetőséget is kínálunk, hogy megtalálja a választ kérdéseire, és megoldást találjon esetleges problémáira. Az egyes lehetőségek leírása a megfelelő részben olvasható. 1 Önkiszolgáló súgó w 1 Kapcsolatfelvétel a támogatással A nyújtott támogatás terméktől vagy nyelvtől függően változhat. Az Egykattintásos támogatás megnyitása Ez a szolgáltatás a Norton 360, a Norton Internet Security, a Norton AntiVirus és a Norton AntiVirus Classic termékekhez vehető igénybe. Az Egykattintásos támogatás segítségével a terméken belül is elérheti a támogatást, illetve automatikusan megkeresheti és elháríthatja a gyakori problémákat. Ezenkívül megoldásokat kereshet, igénybe veheti a telefonos támogatást, valamint csevegve vagy ben ingyenes támogatást kaphat. Az Egykattintásos támogatás megnyitása w 1 A termék főablakában kattintson a Támogatás lehetőségre 2 A legördülő listában kattintson a Támogatás elemre. A támogatás térségenként eltérő módon áll rendelkezésre. Egyes országokban normál telefon- és internethasználati díjat számíthatnak fel. A támogatás minden részlete a következő címen érhető el:

18 18 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások Az önkiszolgáló súgó bemutatása Az önkiszolgáló súgó bemutatása A Symantec webhelyén meglelheti a válaszokat az ügyfelek által leggyakrabban feltett kérdésekre. A webhely lehetőséget nyújt a következőkre: 1 Segítséget kaphat az előfizetéssel, letöltéssel, termékaktiválással, illetve az egyéb, nem technikai jellegű problémákkal kapcsolatban. 1 Technikai jellegű többek között a Norton termék telepítésével, beállításával vagy hibáinak elhárításával kapcsolatos problémákhoz kapcsolódó információkat kereshet a támogatási forrásokban. 1 Tájékozódhat a legújabb vírusfenyegetésekről, és beszerezheti a legfrissebb eltávolító eszközöket. A Symantec támogatási webhelye a következő címen érhető el: Válasszon országot, hogy elérje a vevőszolgálatot, a műszaki tanácsadást és a kémprogramokra és vírusokra vonatkozó súgót. Kapcsolatfelvétel a támogatással w Az Önkiszolgáló súgó mellett Ön csevegés segítségével, ben vagy telefonon keresztül is felveheti a kapcsolatot egy támogatási szakemberrel. A támogatás térségenként eltérő módon áll rendelkezésre. Egyes országokban normál telefon- és internethasználati díjat számíthatnak fel. A támogatás minden részlete a következő címen érhető el: A következő szakasz az igénybe vehető támogatási lehetőségeket ismerteti. Csevegés Valós idejű beszélgetést jelent a támogatási képviselővel. Bonyolultabb technikai problémák esetén azt is megteheti, hogy távoli hozzáférést engedélyez a támogatási szakértő számára, hogy így oldja meg a problémát. A csevegés útján nyújtott támogatás a Virus and Spyware Solution nevű szolgáltatás kivételével ingyenes. A webhelyen feltett kérdéseire ben is választ kaphat. Az ben nyújtott támogatás válaszideje hosszabb, mint a csevegés vagy a telefonos támogatás esetén. Az ben nyújtott támogatás ingyenes. Telefon A támogatási szakemberekkel telefonon is kapcsolatba léphet. A támogatási szakemberekkel történő kapcsolatfelvételhez látogasson el a Symantec támogatási webhelyére, melynek címe:

19 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások Támogatási szabályzat 19 Először az online támogatás jelenik meg, majd megjelennek a kapcsolatfelvételi lehetőségek is, amelyek közül szabadon választhat. Támogatási szabályzat A Symantec termékek értékesítésének megszűntét bejelentő közleményt követően a megszűnő termékhez tartozó telefonos támogatás további hat hónapig vehető csak igénybe. A termékekkel kapcsolatos technikai jellegű információkhoz azonban az alábbi terméktámogatási webhelyen keresztül még hozzájuthat. A webhely címe: A Symantec fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül megváltoztassa támogatási szabályzatát. A támogatási szabályzat aktuális verziója a következő URL-címen tekinthető meg: Az előfizetés naprakészen tartása Az előfizetés időtartama termékenként eltérő lehet. A folyamatos védelem fenntartása érdekében az előfizetést naprakészen kell tartania. Ha nem újítja meg az előfizetést, akkor nem tudja beszerezni a frissítéseket, és a szoftver sem fog működni. Ha a LiveUpdate szolgáltatást röviddel az előfizetési időszak lejárta előtt futtatja, a program figyelmeztet az előfizetés névleges díj ellenében történő megújítására. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a megújításhoz. Ha megújítja az előfizetést, a leírásfrissítések és új termékfunkciók elérhetők lesznek az előfizetés időtartama alatt. Ne feledje, hogy ezen időszak alatt bővítheti, módosíthatja és eltávolíthatja a termékfunkciókat. Nemzetközi vevőszolgálat és terméktámogatás A nemzetközi vevőszolgálat és a terméktámogatási lehetőségek országról országra változnak. A Symantec helyi irodáinak megkereséséhez tekintse meg az alábbi lista részleteit és címeit. Ha szeretné felvenni a kapcsolatot az egyik vevőszolgálatunkkal, lépjen az alábbi webhelyre, és ott adja meg a kívánt nyelvet.

20 20 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások ClubNorton Terület Elérhetőség Észak-Amerika Ausztrália és Új-Zéland Európa, Közel-Kelet és Afrika Latin-Amerika 1 Symantec Corporation 555 International Way Springfield, OR USA 1 Symantec Australia Level 2, 1 Julius Avenue North Ryde, NSW 2113 Sydney Ausztrália 1 Symantec Ltd PO Box 5689 Blanchardstown Dublin 15 Írország 1 Symantec Brasil Sevico e Suporte Symantec Av. Dr. Chucri Zaidan, 920, 14º andar CEP Sao Paulo - SP Brazília 1 Portugál nyelvű terméktámogatás: 1 Spanyol nyelvű terméktámogatás: ClubNorton ClubNorton, az internetes biztonság komplett központja. Azt szeretnénk, hogy Ön Norton vásárlóként biztonságosnak, kellemesnek és hatékonynak érezze a számítógép használatát. Legyen szó akár saját pénzügyeinek, online vásárlásainak vagy legfrissebb digitális képeinek a barátokkal és családjával való megosztásáról, a ClubNorton mindezt kellemessé teszi. Célunk a megfelelő eszközök és információk következetes átadása annak érdekében, hogy vásárlóink számítógépei naprakészek legyenek.

21 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások ClubNorton 21 További tájékoztatásért látogasson el a következő URL-címre, és a legördülő listából válasszon országot vagy térséget:

22 22 Vevőszolgálati és terméktámogatási megoldások ClubNorton

23 Tárgymutató Szimbólumok Önkiszolgáló súgó 18 A aktiválás 7 B biztonsági állapotjelző megtekintés 13 C ClubNorton biztonsági tippek 20 E előfizetés megőrzés 19 F fő ablak Számítógép 11 Személyes adatok 11 főablak beállítások 11 funkciók 11 internet 11 Norton Account 11 súgó és támogatás 11 támogatás 11 visszajelzés 11 H hírlevél 20 N Névjegy Norton Internet Security 5 Norton Account létrehozás 10 Norton Bootable Recovery Tool varázsló letöltés 15 Norton Internet Security főablak 11 ikon 9 indítás 9 regisztrálás 10 R Rendszer állapotjelzőinek jelzései reagálás 12 S Súgó hozzáférés 14 nyomtatás 14 SZ számítógép védelmi állapot 13 T Támogatás Egykattintásos támogatás 17 kapcsolatfelvétel 18 nemzetközi vevőszolgálat 19 Önkiszolgáló súgó 17 Telefon 18 Támogatási szabályzat 19

24 24 Tárgymutató telepítés problémák 15 termékaktiválás hibaelhárítás 8 termékaktiválási problémák 8

25

26 foo A Symantec Norton termékei megvédik az ügyfeleket a hagyományos fenyegetésektől a vírusirtóval, a kéretlen levelek elleni védelemmel és a kémprogramok elleni védelemmel. Védenek a botok ellen, drive-by letöltések ellen, és felismerik a személyes adatok ellopását, valamint nem foglalnak le sok rendszer-erőforrást. Ezenfelül a Symantec olyan szolgáltatásokat is nyújt, mint az online biztonsági mentés és a számítógép finomhangolása, valamint megbízható forrása a család online biztonságának. További információkért válasszon egyet az alábbi hivatkozások közül: Vírusirtó Kéretlenlevél-szűrés Kémprogramok elleni védelem Online biztonsági mentés Copyright 2010 Symantec Corporation. Minden jog fenntartva. A Symantec, a Norton és a Norton-embléma a Symantec Corporation és leányvállalatai védjegye vagy bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban. Az egyéb nevek a megfelelő tulajdonosok védjegyei.

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

Biztonság Felhasználói kézikönyv

Biztonság Felhasználói kézikönyv Biztonság Felhasználói kézikönyv Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

2500 Series multifunkciós készülék

2500 Series multifunkciós készülék 2500 Series multifunkciós készülék Bevezetés 2006. december www.lexmark.com A Lexmark és a rombusz alakú emblémával ellátott Lexmark név a Lexmark International, Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban

Részletesebben

Családbiztonság Windows 8 rendszerben

Családbiztonság Windows 8 rendszerben Microsoft Magyarország Családbiztonság Windows 8 rendszerben [Type the document subtitle] Andras Toth 10/19/2012 Contents Állítsa be gyermekei fiókját a Családbiztonság funkcióban...2 Megjegyzés...3 Fiók

Részletesebben

DNX7150DAB DNX715WDAB DNX4150DAB DNX4150BT

DNX7150DAB DNX715WDAB DNX4150DAB DNX4150BT GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER DNX7150DAB DNX715WDAB DNX4150DAB DNX4150BT GPS-NAVIGÁCIÓ KEZELÉSI ÚTMUTATÓ IM386_Nav_E_Hu_00 Tartalom Végfelhasználói licencszerződés 4 Első lépések 10 A navigációs rendszer használata

Részletesebben

Korlátozott jótállás és támogatási útmutató

Korlátozott jótállás és támogatási útmutató Korlátozott jótállás és támogatási útmutató Jótállási nyilatkozat Végfelhasználói licencszerződés Biztonsági információ A támogatással kapcsolatos információk Mielőtt kapcsolatba lépne a HP ügyfélszolgálatával,

Részletesebben

ESET SMART SECURITY 9

ESET SMART SECURITY 9 ESET SMART SECURITY 9 Felhasználói útmutató (9.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET SMART SECURITY

Részletesebben

Biztonság. Felhasználói útmutató

Biztonság. Felhasználói útmutató Biztonság Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ előzetes

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360

NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360 NORTON LICENCSZERZŐDÉS Norton AntiVirus / Norton Internet Security / Norton 360 FONTOS: KÉRJÜK, HOGY A (LENT MEGHATÁROZOTT) SZOFTVERNEK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINAK HASZNÁLATBA VÉTELE ELŐTT GONDOSAN TANULMÁNYOZZA

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. A termékkel

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Felhasználói útmutató (9.0-s és újabb termékverziókhoz) Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját ESET NOD32 ANTIVIRUS

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28.

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. K&H e-bank felhasználói kézikönyv utolsó frissítés dátuma: 2016.04.28. 1 Kedves Ügyfelünk! Köszöntjük Önt a K&H e-bank felhasználói között. Jelen felhasználói kézikönyvben röviden bemutatjuk a rendszer

Részletesebben

AZÚR TAKARÉK Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Electra Internet Banking szolgáltatáshoz

AZÚR TAKARÉK Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Electra Internet Banking szolgáltatáshoz AZÚR TAKARÉK Takarékszövetkezet ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Electra Internet Banking szolgáltatáshoz 1.b. melléklet 2016. június 01. után kötött szerződésekre vonatkozóan, valamint a 2016. június 01.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

a készülék gyártója között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti; vagy a szoftver telepítője között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti.

a készülék gyártója között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti; vagy a szoftver telepítője között, aki a szoftvert a készülékkel terjeszti. LICENCFELTÉTELEK MICROSOFT SZOFTVERHEZ MICROSOFT OFFICE 2010 ASZTALI ALKALMAZÁSSZOFTVER Az alábbiakban a licencfeltételek két különálló halmaza olvasható. Ezek közül csak egy feltételhalmaz vonatkozik

Részletesebben

AC1600 intelligens WiFi router

AC1600 intelligens WiFi router Védjegyek A NETGEAR, a NETGEAR logó, valamint a Connect with Innovation a NETGEAR, Inc. és/vagy leányvállalatai védjegyei és/vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. Az

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

GT-P7500. Felhasználói kézikönyv

GT-P7500. Felhasználói kézikönyv GT-P7500 Felhasználói kézikönyv Az útmutató használata Gratulálunk a Samsung P7500 készülék megvásárlásához. Ezzel a nagyteljesítményű, bárhol a világban készülékkel olyan internetes mobil számítógép eszközt

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

Novell VibeTM OnPrem. Felhasználói kézikönyv. 3 Public Beta. novdocx (hu) 16 April 2010. 2010. november 09. www.novell.com

Novell VibeTM OnPrem. Felhasználói kézikönyv. 3 Public Beta. novdocx (hu) 16 April 2010. 2010. november 09. www.novell.com Felhasználói kézikönyv Novell VibeTM OnPrem 3 Public Beta 2010. november 09. www.novell.com Novell Vibe OnPrem 3 felhasználói kézikönyv Szerzői jogi megjegyzések A Novell, Inc. nem vállal garanciát a jelen

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem

Részletesebben

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Rövid útmutató Ide kattintva letöltheti a dokumentum legújabb verzióját Az ESET NOD32 Antivirus csúcsminőségű védelmet biztosít

Részletesebben

hp Intelligens bővítőmodul

hp Intelligens bővítőmodul hp Intelligens bővítőmodul Kiegészítő megjegyzések Ez a fájl a felhasználói útmutató harmadik kiadásának kiegészítése (a 2,1-s belső vezérlőprogramnak megfelelő tartalommal), és az alábbi témakörökhöz

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673, 30/9-593-167 kettős könyvviteli programrendszer v2.0 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusoknál) Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató Copyright 2015, 2016 HP Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye vagy védjegye az Egyesült Államokban és/vagy más országokban. A DTS szabadalmakkal

Részletesebben

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató

Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Szoftverfrissítések Felhasználói útmutató Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban. A termékkel kapcsolatos

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv közigazgatási szervek részére a tartalékállományba helyezett köztisztviselők és kormánytisztviselők információs rendszerének (TARTINFO) használatához TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület

Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület Poszeidon (EKEIDR) Irat és Dokumentumkezelő rendszer webes felület Felhasználói dokumentáció Cím: 1111 Budapest, Budafoki út 59. Tel.: +36 (1) 381-0736 Fax: +36 (1) 386-6022 E-mail: poszeidonsupport@sdadms.hu

Részletesebben

HP ProtectTools Felhasználói útmutató

HP ProtectTools Felhasználói útmutató HP ProtectTools Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató

Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Vezeték nélküli eszközök (csak egyes típusokon) Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporationnek az Amerikai Egyesült Államokban

Részletesebben

Kaspersky Small Office Security 2 Felhasználói útmutató

Kaspersky Small Office Security 2 Felhasználói útmutató Kaspersky Small Office Security 2 Felhasználói útmutató TERMÉKVERZIÓ: 9.1 Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy termékünket választotta. Reméljük, hogy ez a dokumentum segít a munkájában, és választ ad

Részletesebben

UserGuide_QuickRef.book Page i Thursday, April 5, 2001 11:46 AM

UserGuide_QuickRef.book Page i Thursday, April 5, 2001 11:46 AM UserGuide_QuickRef.book Page i Thursday, April 5, 2001 11:46 AM Windows Macintosh gyors útmutató hp deskjet 845c/825 825c series UserGuide_QuickRef.book Page ii Thursday, April 5, 2001 11:46 AM UserGuide_QuickRef.book

Részletesebben

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv

GT-C6712. Felhasználói kézikönyv GT-C6712 Felhasználói kézikönyv Az útmutató használata Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Samsung mobiltelefont. A készülék a Samsung kiemelkedő technológiájára és magas követelményeire épül, így minőségi

Részletesebben

Z2400 Series használati útmutató

Z2400 Series használati útmutató Z2400 Series használati útmutató 2007. www.lexmark.com Tartalom Biztonsági tájékoztató...7 Bevezetés...8 Információ keresése a nyomtatóval kapcsolatban...8 A nyomtató részei...10 A biztonsági figyelmeztetések

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A

Részletesebben

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó

HP Deskjet F2100 All-in-One series. Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Windows súgó HP Deskjet F2100 All-in-One series Tartalom 1 HP Deskjet F2100 All-in-One series súgó...5 2 HP All-in-One áttekintés A HP All-in-One készülék bemutatása...7

Részletesebben

NetIQ imanager Telepítési útmutató. 2016. január

NetIQ imanager Telepítési útmutató. 2016. január NetIQ imanager Telepítési útmutató 2016. január Jogi közlemény A jogi megjegyzésekkel, védjegyekkel, jogi nyilatkozatokkal, garanciákkal, szabadalmakra vonatkozó szabályokkal, FIPSkompatibilitással, exportálási

Részletesebben

X10 mini pro. Kibővített használati útmutató

X10 mini pro. Kibővített használati útmutató X10 mini pro Kibővített használati útmutató Tartalomjegyzék Felhasználótámogatás...6 A telefonon elérhető használati útmutató...6 Felhasználótámogatási alkalmazás...6 Nagyszerű, új élmények. Fedezze fel!...6

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 16 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei által okozott környezetterhelést. A kézikönyv újrahasznosított

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató PRIV Verzió: 6.0 Felhasználói útmutató Kiadva: 2016-05-19 SWD-20160519164213606 Tartalomjegyzék Beállítás és alapok... 5 Az eszköz áttekintése...5 A SIM-kártya behelyezése... 6 Médiakártya behelyezése...7

Részletesebben

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón.

A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. TM Norton AntiVirus Online Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Multimédia Felhasználói útmutató

Multimédia Felhasználói útmutató Multimédia Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 32 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

ETR Pénzügyi közönségszolgálat

ETR Pénzügyi közönségszolgálat ETR Pénzügyi közönségszolgálat modul Azonosító: ETR-PKSZOLG Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2001. május 1. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT

Részletesebben

Összefoglaló útmutató Rövid magyarázatok rutin műveletekhez

Összefoglaló útmutató Rövid magyarázatok rutin műveletekhez Összefoglaló útmutató Rövid magyarázatok rutin műveletekhez DCP-L5500DN DCP-L6600DW MFC-L5700DN MFC-L5750DW MFC-L6800DW MFC-L6900DW Brother azt tanácsolja, hogy tartsa a Brother készüléke mellett az összefoglaló

Részletesebben

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv

HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó. Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv HP Scanjet 8270 síkágyas lapolvasó Felhasználói kézikönyv Szerzői jogok és licencszerződések 2005 Copyright Hewlett-Packard Development Company,

Részletesebben

Használati útmutató MFC-9140CDN MFC-9330CDW MFC-9340CDW. Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN

Használati útmutató MFC-9140CDN MFC-9330CDW MFC-9340CDW. Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN Használati útmutató MFC-9140CDN MFC-9330CDW MFC-9340CDW Nem minden modell kapható az összes országban. 0 verzió HUN Ha kapcsolatba kell lépnie a vevőszolgálattal Adja meg az alábbi információkat a későbbi

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C

Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Útmutató Támogatási Kérelem kitöltéséhez GUL-15-C Tartalom 1. Regisztráció... 2 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás, elfelejtett jelszó... 5 3. EPTK felület bemutatása... 7 3.1. Fő menüpontok... 8 1.1.1.

Részletesebben

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv Nokia 2730 classic - Felhasználói kézikönyv 9217082 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Kezdő lépések 5 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 5 A microsd-kártya behelyezése 5 Vegyük ki a microsd-kártyát

Részletesebben

1. ábra. Néhány tipikus ikon képe

1. ábra. Néhány tipikus ikon képe Fájlok és mappák A fájl információt, például szöveget, képet vagy zenét tartalmazó elem. Megnyitása után a fájl épp úgy nézhet ki, mint egy íróasztalon vagy iratszekrényben található szöveges dokumentum

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Tartalom Vásárlási Feltételek... 3 A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:... 3 Az üzemeltető adatai:... 3 A rendelés:... 4 Rendelés menete...

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem

Részletesebben

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS

A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Szoftvertelepítési útmutató A SZOFTVER TELEPÍTÉSE ELŐTT TELEPÍTÉS WINDOWS KÖRNYEZETBEN TELEPÍTÉS MACINTOSH KÖRNYEZETBEN HIBAKERESÉS Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Ez a kézikönyv leírja, hogyan

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez

Felhasználói kézikönyv. Magyar. APC Smart-UPS SC. 420/620 VA 110/120/230 Vac. Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 420/620 VA 110/120/230 Vac Torony kivitelű szünetmentes tápegységhez 990-1853D 12/2005 Bevezetés The APC szünetmentes tápegységet (UPS) úgy alakították ki,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Székhely: 6065 Lakitelek, Liget u. 2. Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Kisfaludy u.8. Telefon: (76) 502-650 e-mail: kozpont@lakitelek.tksz.hu Kirendeltségek: Lakitelek (76) 449-135 Nyárlırinc (76) 343-015

Részletesebben

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató

HP 23tm érintőképernyős monitor. Felhasználói útmutató HP 23tm érintőképernyős monitor Felhasználói útmutató 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy

Részletesebben

A www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele. nyereményjáték részvételi és játékszabályzata

A www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele. nyereményjáték részvételi és játékszabályzata A www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele nyereményjáték részvételi és játékszabályzata (A dokumentum letöltése: ITT) 1. A nyereményjáték elnevezése www.itrigo.hu - Csak nyerhet vele nyereményjáték, a továbbiakban:

Részletesebben

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés. Felhasználói kézikönyv

MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés. Felhasználói kézikönyv MAGYAR POSTA BEFEKTETÉSI ZRT. e-befektetés Felhasználói kézikönyv a Magyar Posta Befektetési Zrt. e-befektetéséhez Verziószám: 1.1 Hatályos: 2016.02.16. Magyar Posta Befektetési Zrt. Felhasználói kézikönyv

Részletesebben

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató

Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Energiagazdálkodás Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Webhost Kft (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.motormann.hu weboldalon keresztül

Részletesebben

ETR Hallgatói webes alkalmazás

ETR Hallgatói webes alkalmazás ETR Hallgatói webes alkalmazás Azonosító: ETR-HWA Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2002. április 24. DEXTER Copyright jegyzék Copyright jegyzék A Microsoft, a Windows, a Windows NT, a Windows NT Workstation,

Részletesebben

1. oldal, összesen: 29 oldal

1. oldal, összesen: 29 oldal 1. oldal, összesen: 29 oldal Bevezetõ AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ Program Az AXEL PRO Nyomtatványkitöltõ egy olyan innovatív, professzionális nyomtatványkitöltõ és dokumentum-szerkesztõ program, mellyel

Részletesebben

YOU+NISSAN HŰSÉGPROGRAM TÁJÉKOZTATÓJA. Általános program feltételek

YOU+NISSAN HŰSÉGPROGRAM TÁJÉKOZTATÓJA. Általános program feltételek YOU+NISSAN HŰSÉGPROGRAM TÁJÉKOZTATÓJA Általános program feltételek I. ÁLTALÁNOS BEVEZETŐ A kizárólag Nissan-tulajdonosoknak szóló YOU+NISSAN hűségprogram célja, hogy Ön a Nissan járművéhez kapcsolódó minden

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Mindenki másnál több felhasználót védünk a legtöbb online fenyegetéssel szemben. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Első lépések Compaq Notebook sorozat

Első lépések Compaq Notebook sorozat b Első lépések Compaq Notebook sorozat Dokumentum cikkszáma: 271247-211 2002. június Ez az útmutató ismerteti a hardver és szoftver üzembehelyezésével, a számítógép használatával és a problémák elhárításával

Részletesebben

Samsung Portable SSD T3

Samsung Portable SSD T3 Rev. 1.0 MU-PT250B / MU-PT500B / MU-PT1T0B / MU-PT2T0B JOGI NYILATKOZATOK FELELŐSSÉGKIZÁRÓ NYILATKOZAT A SAMSUNG ELECTRONICS FENNTARTJA A JOGOT ARRA, HOGY ÉRTESÍTÉS NÉLKÜL MEGVÁLTOZTATHASSA A TERMÉKEKET,

Részletesebben

Általános szerződési feltételek Üzletszabályzat

Általános szerződési feltételek Üzletszabályzat Általános szerződési feltételek Üzletszabályzat Jelen dokumentum elektronikus formában kerül megkötésre, nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik. Amennyiben a webáruház működésével kapcsolatban

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek 1. Alapvető rendelkezések A WayteQ Europe Kft. által üzemeltetett www.newteq.eu webáruház használatára, megrendelések leadására és a létrejövő adásvételi szerződésre vonatkozó

Részletesebben

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez

Magyar. APC Smart-UPS SC. 1000/1500 VA 110/120/230 Vac. Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez Felhasználói kézikönyv Magyar APC Smart-UPS SC 1000/1500 VA 110/120/230 Vac Toronykivitelű vagy 2U magas, RACK-be szerelhető szünetmentes tápegységhez 990-1851D 03/2007 Bevezetés The APC szünetmentes

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.axelentshop.hu weboldalon (a továbbiakban: Honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének nagykereskedők,

Részletesebben

TESZTKÉRDÉSEK. 2013 ECDL Online alapismeretek Szilágyi Róbert S.

TESZTKÉRDÉSEK. 2013 ECDL Online alapismeretek Szilágyi Róbert S. TESZTKÉRDÉSEK Mi az Internet? a) Az internet az egész világot körülölelő számítógép-hálózat. b) Egy olyan számítógépes hálózat, ami csak Magyarországon érhető el. c) Egy adott cég belső számítógépes hálózata.

Részletesebben

Útmutató a hálózat és az internet használatához Asztali számítógépek vállalatok számára

Útmutató a hálózat és az internet használatához Asztali számítógépek vállalatok számára Útmutató a hálózat és az internet használatához Asztali számítógépek vállalatok számára A kiadvány cikkszáma: 312968-211 2003. február Ez az útmutató az egyes számítógépekben található hálózati kártya

Részletesebben

TomTom navigation module

TomTom navigation module TomTom navigation module 1. A doboz tartalma A doboz tartalma TomTom navigation module Autós dokkoló USB-kábel MyTomTom prospektus 2 2. Ezt olvassa el először! Ezt olvassa el először! Autós dokkoló Tolja

Részletesebben

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Felhasználói kézikönyv A Gyorstelepítés rövid leírását lásd a hátsó borítón. Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről,

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

Az Ön kézikönyve HTC TOUCH PRO2 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3462210

Az Ön kézikönyve HTC TOUCH PRO2 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3462210 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Felhasználói leírás v1.0

Felhasználói leírás v1.0 1 Felhasználói leírás v1.0 A Lakás Expressz Szolgáltatás Elemző rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: v1.0 Készült: 2013.március 27. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 3 2 Tarifálás... 4 2.1 Navigáció

Részletesebben

Szuperszerviz Általános vállalási feltételek

Szuperszerviz Általános vállalási feltételek Szuperszerviz Általános vállalási feltételek Szuperszerviz Általános vállalási feltételek A szolgáltató adatai Magyar Telekom Távközlési Részvénytársaság Székhely: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55. Cégjegyzékszám:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Környezetünk védelme mindannyiunk érdeke. A Symantec eltávolította a borítót erről a kézikönyvről, hogy csökkentse termékei által okozott környezetterhelést. A kézikönyv újrahasznosított

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation-nek az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. Az itt

Részletesebben

NeoSzámla Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15. neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181

NeoSzámla Használati Útmutató. Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15. neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181 NeoSzámla Használati Útmutató Verziószám: 2014/Q2 Kelt: 2014.07.15 neoszamla.hu info@neoszamla.hu 06 30 535 2181 Tartalom Szolgáltatói adatok... 3 Kiállítható számlák... 3 Regisztráció... 3 A vállalkozás

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Számítástechnikai Fejlesztı Kft. FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ E-SZIGNÓ KÁRTYAKEZELİ ALKALMAZÁS ver. 1.0 2010. november 9. MICROSEC SZÁMÍTÁSTECHNIKAI FEJLESZTİ KFT. 1022 BUDAPEST, MARCZIBÁNYI TÉR 9. Felhasználói

Részletesebben

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811

OFFICEJET PRO 8000. Felhasználói kézikönyv A811 OFFICEJET PRO 8000 Felhasználói kézikönyv A811 HP Officejet Pro 8000 (A811) nyomtatósorozat Felhasználói kézikönyv Szerz i jogok 2011 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Hewlett-Packard

Részletesebben

Cisco Unified Communications önkiszolgáló portál felhasználói útmutató, 10.5(1)-es kiadás

Cisco Unified Communications önkiszolgáló portál felhasználói útmutató, 10.5(1)-es kiadás Cisco Unified Communications önkiszolgáló portál felhasználói útmutató, 10.5(1)-es kiadás Egységes kommunikációs önkiszolgáló portál 2 Egységes kommunikációs önkiszolgáló portál beállításai 2 Telefonok

Részletesebben