Petőfi Sándor Általános Iskola, Gödöllő HÁZIREND PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ MUNKÁCSY ÚT 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Petőfi Sándor Általános Iskola, Gödöllő HÁZIREND PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ MUNKÁCSY ÚT 1."

Átírás

1 HÁZIREND PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA GÖDÖLLŐ MUNKÁCSY ÚT 1.

2 I. Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdésének előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni. 2. A Házirend előírásai az iskola tanulóira, a tanulók szüleire és az iskola dolgozóira vonatkoznak a Petőfi Sándor Általános Iskola Munkácsy Mihály és Mátyás király úti épületének kerítés által határolt területén belül. 3. A Házirend, valamint az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának betartása minden tanuló kötelessége (Közoktatási törvény 12. (1) bekezdés h, pontja). 4. A Házirend előírásai minden olyan esetre vonatkoznak, amikor a tanuló az iskola felügyelete alatt áll. 5. A Házirendet minden tanév elején minden tanuló megkapja. A Házirend egy példányát a szülőknek a gyermek iskolába történő beíratásakor, illetve annak érdemi változása esetén át kell adni. 6. A Házirend elolvasható az iskola könyvtárában, az iskola bejáratánál és a tanári melletti faliújságon. II. Az iskolai munkarenddel, az iskolai foglalkozások rendjével, az iskola helyiségeinek eszközeinek használatával kapcsolatos rendelkezések 1. A működés rendje Az intézmény a tanév rendjét a miniszter mindenkori tanévnyitó rendelkezése szerint szervezi meg. Az épület szorgalmi időben 07 órától 18 óráig tart nyitva. A tanulók az épületben a megjelölt időhatárok között tartózkodhatnak tanítási órák, tanórán kívüli foglalkozások igénybevétele céljából, ennek hiányában az épületet el kell hagyniuk. Egyéb okokból (megbeszélés, könyvtár, önálló diákprogram, stb.) iskolában tartózkodás esetén értesíteni kell az osztályfőnököt, ügyeletes tanárt, ha nem érhetők el, akkor az igazgatót vagy igazgatóhelyettest. Értesítés és engedély nélkül az épületben tartózkodni tilos! Olyan osztály-, csoport- vagy egyéb program esetén, amikor az épületet az általános nyitvatartási időn túl akarják igénybe venni, minden esetben az igazgatóság tagjaitól kell engedélyt kérni, tisztázva a felügyelet, a biztonságos zárás kérdéseit. Szorgalmi időn kívül az épület 08 órától 14 óráig tart nyitva. A tanulók, szülők számára az igazgatóság kiírás szerinti napon 9 és 12 óra között tart ügyeletet ügyintézés céljából. Egyéb napokon tanuló az épületet csak bejelentés után és kizárólag tanári felügyelettel veheti igénybe. Fentiek érvényesek a sportfoglalkozásokra is.

3 2. A tanítás rendje a tanítás 8 óra 00 perckor kezdődik és folyamatos az első órától a hatodikig. Az első tanítási órára- az iskolai szülői szervezet és az iskolai diákönkormányzat egyetértésével-7 óra 15 perctől csak kivételesen kerülhet sor; a szünetek: első és második szünet 15 perces, azután 10 percesek; a szüneteket tanárnak, diáknak be kell tartani; korrepetálás, napközi, tanórán kívüli foglalkozások a tanítás általános befejezése után, a délutáni órákban tarthatók (14 órától); a délutáni foglalkozások a tanítás általános befejezése, óra után úgy kezdődnek, hogy legkevesebb 20 perc pihenési-ebédidőt kell beiktatni s legfeljebb 3 óra tartható 10 perces szünetek beiktatásával; a tanítási idő alatt az épületből és az udvarról kimenni a tanulónak tilos; napközbeni eltávozásra a tanulóknak csak az igazgatóság tagjai vagy az osztályfőnökök adhatnak engedélyt; bontott órákon az osztálynaplót minden esetben át kell küldeni a párhuzamos csoportba a tanítási óra és a hiányzók beírása céljából. 3. Csengetési rend 0.óra óra óra óra óra óra óra Délutáni foglalkozások rendje Alsó tagozat: - ebéd, szabadidős foglalkozás önálló tanulás uzsonna osztályszervezésben Felső tagozat: a tanórán kívüli foglalkozások (szakkör, korrepetálás, sportkör, felvételi előkészítő, énekkari fogl.) tól a tanórák után kezdődhetnek. Óra esetén a pihenődő biztosításával. A könyvtár minden délután nyitva van a kifüggesztett rend szerint. Kölcsönözni, helyben olvasni is lehet. A könyvtár tárolja a videokazettákat is. 5. Az iskolai élet alapvető meghatározói Alapkötelességed a képességeiddel összhangban álló szorgalmas tanulmányi munka, a magatartási szabályok betartása. Az iskolaépületben, tantermekben, folyosókon, udvaron viselkedj fegyelmezetten, kulturáltan, törekedj a balesetek megelőzésére! A tanítás kezdete előtt 15 perccel érkezz meg az iskolába! Aki a 7 órai ügyeletre jár, a kijelölt teremben vagy a földszinti aulában várakozzon! 7.30-tól elfoglalhatod helyedet az osztályban, 7.55-tol tartózkodj a teremben!

4 A tanítási órákról ne késs el, mert ezzel megzavarod társaidat és tanárodat is. (Késéseket a tanárok a naplóban K betűvel jegyzik. A késés idejét a magatartásfüzetben tartják nyilván. Amennyiben ez az idő eléri a tanórai foglalkozás idejét, a késés egy igazolt vagy igazolatlan órának minősül. Az elkéső tanuló nem zárható ki a tanóráról.) Fegyelmezetten és aktívan vegyél részt a tanítási órákon, képességeidnek megfelelően tanulj! Mindig hozd magaddal a szükséges felszereléseket! Az a tanuló, aki rendszeresen zavarja társait, az osztályközösség munkáját, feladatait nem teljesíti, munkájának pótlására, valamint pedagógiai beszélgetésre kötelezhető. Ha vége a tanórának, a tantermet rendben hagyd ott, mert Te sem szeretnél rendetlen tanteremben tanulni! (Átadó-átvevő). Ha itt ebédelsz az iskolában, táskádat úgy tedd le, hogy az ne akadályozza a közlekedést. Az ebédlőt kulturált módon használd, a csendes beszélgetésnek kellemesebb hangulata van, mint a kiabálásnak! Az ebédlő használatához kiírt csoportbeosztást tartsd be, hogy ne legyen torlódás! A tornatermet csak tanári felügyelettel használhatod. Az iskola minden közös helyiségét óvjad, mert a te kényelmedet szolgálják. Ha a szünetben kimész az udvarra, esős időben tisztítsd meg a cipődet. Vigyázz az udvari berendezésekre, hogy sokáig örömöd legyen bennük! A tanteremben kikészített szemléltető eszközökhöz ne nyúlj! Vagyonvédelmi okokból, valamint saját és társaid testi épségének megóvása érdekében rendeltetésszerűen használd az iskola eszközeit, felszerelési tárgyait, bútorait! Ha rongálást, káreseményt észlelsz, jelentsd az ügyeletes tanárnak vagy osztályfőnöködnek, illetve az iskola vezetőjének! A szándékosan okozott kárt szüleidnek meg kell téríteni. Az eseményről osztályfőnököd értesíti szüleidet, a kártérítés mértékét az iskolatitkár állapítja meg. Vitás esetekben 11/1994 (VI.8.) MKM rendelet 33. szerint járunk el. Iskolaváltáskor könyvtári tartozásodat ki kell egyenlítened. A büfében vásárolt italokat csak helyben szabad elfogyasztani (büfé előtere, alsó zsibongó). Tiszteld társaidat, tanáraidat, segítsd a kisebbeket, hogy felnézhessenek rád! Viselkedj kulturáltan! Mindenkivel tisztelettudóan beszélj! Ha belépsz az iskolába, köszönéssel üdvözöld tanáraidat és társaidat! (Fiúknak a sapkájukat is illik levenni.) Ízlésesen öltözködj! Az iskolába való érkezéskor és távozáskor a főbejáratot használd, ne a kerítésen keresztül közlekedj! Nagyobb értéket ne hozz be az iskolába, az iskola felelősséget nem vállal érte. Mobiltelefont tanórák alatt használni tilos! (A tanítási órák közötti szünetekben használhatod.) Az iskolába balesetet előidéző eszközöket, tárgyakat (zsebkés, tű, szög) ne hozz magaddal! A bombariadó miatt elmaradt tanítási órákat a bombariadó hetének szombatján pótolni kell.

5 6. A hetesek feladatai tanterem átadása-átvétele (tisztaság) csengetés után társaid figyelmeztesd helyük elfoglalására és a csendre jelentés óra elején, hiányzók felmérése, táblatörlés, krétáról gondoskodás, amennyiben az órára nem érkezik nevelő,10 percen belül jelentsd az igazgatóságon, szellőztetés Ha átvevő hetesként a tanteremben rendellenességet észlelsz, arról értesítsd a szaktanárt vagy a folyosón ügyelő nevelőt. A veszélyforrás miatt a tanterembe ne engedd be társaid! 7. Az ügyelet rendje A napi ügyeletet a felsős tanulók és a nevelők látják el 7 órától. A tanulók a főbejáratnál, a pedagógusok a folyosókon, a zsibongókban és az udvaron ügyelnek. Az ügyeletesek munkáját ne gátold, és személyüket tartsd tiszteletben! 8. A magatartás füzet alkalmazásának szabályai 1. A tanulók órai magatartásának, szorgalmának értékelése a magatartás füzetben történik. A füzetbe a bejegyzést a szaktanár teszi az SZMSZ-ben meghatározott elvek szerint. 2. Egyéni magatartás és szorgalom jegyet felsőben 2 havonta, alsó tagozatban havonta kapsz. A magatartást és szorgalmat az osztályfőnök és az osztály értékeli, a jegyeket a tájékoztató füzetbe beíratja. 3. A tájékoztató füzet 2-szeri elvesztése fegyelmező intézkedéssel jár. 9. A tanulók jutalmazása, a fegyelmező intézkedések Példamutató magatartásodért vagy közösségi munkádért osztályfőnöki dicséret jár. Az iskolai közösségért nyújtott kiemelkedő teljesítményért igazgatói dicséretet kapsz. A félévi ill. év végi magatartási jegy megállapításánál a dicséreteket is figyelembe vesszük. Iskolai hagyományunk szerint az a diák, aki elsőtől nyolcadikig iskolánkba jár és minden tanév végén kitűnő tanuló, nyolcadik év végén ajándékkönyvet kap "Az iskola kiváló tanulója" bejegyzéssel és jelvénnyel. A jól tanuló, kiemelkedően teljesítő, nagy szorgalmú, példás magaviseletű tanulók év végén dicsérő oklevelet, jutalomkönyvet kapnak. A Petőfi Sándor Általános Iskola Hírnevéért díjat akkor kaphatod meg, ha az iskolai évek alatt jeles vagy kitűnő a tanulmányi munkád, ezen felül kiemelkedő tanulmányi-, kulturális-, sportverseny-eredményt érsz el. Nyilvános dicséret illeti azokat, akik tanulmányi versenyeken, sportversenyeken helyezést érnek el, öregbítve iskolánk hírnevét.

6 Ha magatartásoddal megsérted a házirend szabályait, osztályfőnöki figyelmeztetést, intőt, súlyosabb vétség esetén igazgatói figyelmeztetést, majd intőt kapsz. Ha a vétséged súlyos, fegyelmi büntetésben részesülsz. Ha kötelességedet szándékosan illetve súlyosan megsérted, fegyelmi eljárásra fegyelmi bizottság jogosult. A büntetés fokozatai a következők: a.) megrovás, b.) szigorú megrovás c.) áthelyezés másik osztályba, tanulócsoportba d.) áthelyezés másik iskolába ( Ezeket 11/1994. (VI.8) MKM rendelt illetve 5-ös számú melléklet tartalmazza) Osztályfőnöki intő esetén 3-as, igazgatói intő esetén 2-es lesz a magatartás osztályzatod. III. A tanulói jogok gyakorlásával kapcsolatos részletes rendelkezések A tanulók általános jogait a Közoktatási törvény 10. és 11. -a tartalmazza. E jogok gyakorlásának bizonyos kérdéseit a Házirend tartalmazza. 1. Iskolánkban a gyermeki jogok érvényesülésének biztosa a diákönkormányzatot segítő felnőtt. Ha jogaid gyakorlásában sérelem ér, elsősorban az osztályfőnöködhöz, másodsorban a diákönkormányzatot segítő felnőtthöz, harmadsorban az iskola igazgatójához fordulhatsz. 2. Azokban az esetekben, amikor valamely tantárgyat csoportbontásban tanítunk, megválaszthatod, hogy melyik, képességeidnek, szándékaidnak legjobban megfelelő csoportban szeretnéd az adott tantárgyat tanulni. Ezt szüleidnek írásban kell kérnie. A döntést szaktanárod és az iskola vezetősége együtt hozza meg. Erről a tanév végén, legkésőbb az első tanítási héten az osztályfőnököd tájékoztat. A szeptemberben megkezdett tantárgyból kilépésre csak a tanév végén van lehetőség. 3. Napközibe, tanulószobára való jelentkezés szintén a szülő által írásban történik, s a kijelentkezés rendje is ugyanez. Erre tanév közben is van lehetőséged. 4. Az iskola megszervezi azokat a szakköröket, tanfolyamokat, sportköri foglalkozásokat, amelyeken legalább hét tanuló részt vesz, és amelyek megtartásához szükséges feltételeket az iskola biztosítani tudja. Az iskola a szakkörökért, tanfolyamokért az önkormányzati rendeletnek megfelelő térítési díjat kérhet. A térítési díj összegéről a tanév elején tájékoztat az osztályfőnököd. Amennyiben az iskola önhibájából a szolgáltatást nem tudja biztosítani, köteles a térítési díjat számodra 3o napon belül visszafizetni. 5. Diákkör létrehozását kezdeményezheted, diákkörhöz csatlakozhatsz, ha annak céljai, működése nem ellentétes az iskola pedagógiai programjában megfogalmazott alapelvekkel, és ha a diákkör valamennyi tagja a diákkör ülésein az iskolai szabályzatok előírásait megtartja. A diákkör létrehozásáról az iskola igazgatóját tájékoztatnotok kell. Az iskola a diákkör munkáját helyiség biztosításával segíti, a teremigényt legalább két nappal a diákkör ülése előtt a délutáni terembeosztásért felelős igazgatóhelyettessel kell egyeztetnetek. 6. Részt vehetsz az iskolában folyó hitoktatásban. 7. Jogod van iskolai rendezvények előkészítésében, lebonyolításában, de kötelességed annak lezárásában közreműködni.

7 8. A szülők tájékoztatása a taneszközökről a megelőző tanévben történik, melynek véleményezése a Szülői Közösség (SZK) és az Iskolaszék joga. 9. Családotok anyagi helyzetétől függően ingyenes vagy kedvezményes tankönyvellátásban, étkezésben részesülhetsz. Ennek feltételeiről, szabályairól és az igénylés rendjéről az iskola gyermekvédelmi felelősétől kaphatsz te vagy kaphatnak szüleid részletes felvilágosítást. 10. Jogaid gyakorlásához szükséges információkat osztályfőnöködtől (többek között osztályfőnöki órákon ), szüleidtől a diákönkormányzaton keresztül kaphatod meg. 11. Az iskola életével kapcsolatos bármely kérdésben véleményt nyilváníthatsz bármely osztályfőnöki órán az osztályképviselőn keresztül a diáktanácsban, a diákközgyűlésen a diákönkormányzat működési szabályzatában foglaltak szerint. 12. Tanulmányaidat, személyedet érintő kérdésekről bármikor tájékoztatást kaphatsz az osztályfőnöködtől, a szaktanáraidtól. 13. A témazáró dolgozatot előre közlik veled tanáraid. Egy tanítási napon két témazárónál többet nem lehet íratni veled. 14. A tanítási órák keretében, a tanítási folyamat részeként osztály, csoport keretében elkészített dolgok vagyoni joga a tanulóközösséget illeti. 15. Tanulmányaid során kérheted a tanórai foglalkozásokon való részvétel alóli felmentésedet, illetve jogod van magántanulói jogviszonyt létesíteni. Kérésedet szüleidnek kell az iskola igazgatója elé írásban beterjeszteni. Az iskola vezetője biztosítja számodra megfelelő szakértő vizsgálatát. A szakértői javaslat alapján döntést hoz, amelyről tájékoztat téged és szüleidet. IV. A diákönkormányzattal, osztályközösségekkel kapcsolatos rendelkezések 1. A diákönkormányzat saját szabályzata alapján működik. A szabályzat elkészítésekor, módosításakor a nevelőtestület az iskola működési szabályzatában meghatározott rend szerint nyilvánít véleményt.(lásd SZMSZ ) 2. A diákönkormányzat évenkénti döntése alapján részt vesz az iskolai programok szervezésében, tervezésében, önálló programokat szervezhet. 3. A 11/1994. (IV.8.) MKM-rendelet 31. (1) bekezdésében szabályozott kérdésekben a nevelőtestület kikéri a diákönkormányzat véleményét. A tanulók nagyobb közösségét érintő kérdések meghozatalánál az intézmény vezetője tájékoztatja és összehívja a diákönkormányzatot és véleményét kikéri. A véleménykérés szempontjából a tanulók nagyobb csoportjának számítanak a tagozatok: alsó tagozat, felső tagozat. V. A tanulók egészségének, testi épségének megőrzése érdekében szükséges védő, óvó előírások A rendszeres egészségügyi felügyelet és ellátás rendjét mind a pedagógusokra, mind a tanulókra vonatkozóan az SZMSZ37. oldal 12. pont szabályozza. 1. Ha bármilyen rendkívüli eseményt észlelsz, például baleset történik, haladéktalanul szólnod kell a leggyorsabban elérhető pedagógusnak. 2. A tanév első tanítási napján osztályfőnököd tájékoztat a balesetbiztosításb megkötésének lehetőségeiről, valamint azokról a baleset- és tűzvédelmi szabályokról, melyeket saját és társaid testi épségének védelmében köteles vagy megtartani. Ezek közül a legfontosabbak: Az épületben szaladgálni, rohanni tilos! A baleset megelőzése érdekében a lépcsőkön óvatosan közlekedj! A lépcsőfokokat egyesével

8 vedd! Az iskola területén a görkorcsolyázás balesetveszélyes, ezért tilos! Az ablakban kihajolni és annak párkányára ülni életveszélyes, s ezért nem szabad. Az iskolába balesetet előidéző eszközöket, tárgyakat (zsebkés, tű, szög) ne hozz magaddal! Tilos az iskolában szotyolázni, dohányozni és szeszesitalt fogyasztani, illetve órán rágógumizni. Ne hozz és ne is fogyassz egészségkárosító anyagokat! Szüleid fertőző betegségedet kötelesek jelenteni osztályfőnöködnek, hogy a tanuló közösség tagjai elkerüljék a megbetegedést, és az intézmény megtegye a szükséges óvintézkedéseket. Az iskolai védőnő és iskolaorvos évente folyamatosan egészségügyi szűrővizsgálatokat végez, amelyen meg kell jelenned. Évente kétszer az iskolai fogászaton kezelésen kell megjelenned. Ha magán orvosi kezelésben részesülsz, szüleidnek igazolniuk kell. VI. Egyéb rendelkezések 1. Az ünnepélyeket lehetőleg az iskolaudvaron tartjuk meg. Ha az időjárás rossz, akkor a tantermekben vagy az aulában. A rendezvényeken kulturált öltözet viselése kötelező. (Fehér blúz/ing, sötét szoknya/nadrág.) 2. A testnevelés órákon egységes iskolai felszerelésben jelenj meg (tornacipő, címeres, piros felső, fekete alsó. Esetenként címer nélküli piros póló.) 3. A tanítási órán, iskolai ünnepélyeken kötelező részt venni. Az osztálykirándulások tanévenként egy-egy naposak. (Ettől eltérőt - nem tanítási nap terhére - a szülőkkel és az osztályfőnökkel egyeztetve lehet szervezni.) 4. Egy tanév során a szülő 3 összefüggő napot igazolhat. A mulasztás igazolása 3 napon túl orvosi igazolással lehetséges. Erről a szülő köteles gondoskodni. Hiányzásod után ezt az igazolást osztályfőnöködnek be kell mutatnod. Az első igazolatlan mulasztáskor, illetve ha az eléri a tíz órát, az iskola köteles a szülőt értesíteni, felhívni figyelmét az igazolatlan mulasztás következményeire. Ha az értesítés eredménytelen maradt és a tanuló ismételten igazolatlanul mulaszt, az iskola a gyermekjóléti szolgálat közreműködését igénybe véve keresi meg a tanuló szülőjét. A súlyosabb mulasztás esetén az iskola igazgatója értesíti a jegyzőt. A tanulót hosszabb időre elkérni írásban az igazgatótól kell. (Sportkikérés esetén is.) 5. Az ellenőrződet állandóan magaddal kell hordanod, a jegyeket beírnod, tanáraiddal, osztályfőnököddel aláíratni. Szüleiddel rendszeresen írasd alá a jegyeket, beírásokat, üzeneteket. Az "ellenőrződ" okmány, vigyázz rá, felelsz érte! 6. Év elején (alsó tagozaton) az ellenőrződbe szüleid beírják, hogy egyedül közlekedhetsz-e. Ezt az osztályfőnököd és napközis nevelőd a naplóba is jegyzi. 7. Az iskola által szervezett iskolán kívüli rendezvényeken azokat a viselkedési és öltözködési szabályokat tartsd be, amelyeket a Mindentudó illemtudó címet viselő kódexünkben meghatároztunk. Ezt minden tanév elején az osztályközösségek megismerik. VISELKEDJ KULTURÁLTAN, HOGY JÓL ÉREZHESD MAGAD ISKOLÁDBAN!

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Székhelye: Miskolc, Éder György u.1. 3527 Tel./Fax: 06/46-345-417 06/46-347-646 Email: selyemreti.iskola@chello.hu selyemreti.iskola@proxynet.hu

Részletesebben

Hunyadi János Általános Iskola HÁZIREND

Hunyadi János Általános Iskola HÁZIREND HÁZIREND A. A Házirend, valamint az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának betartása minden tanuló kötelessége. B. A Házirend előírásai minden olyan esetre vonatkoznak, amikor a tanuló az iskola

Részletesebben

Közgazdasági Szakgimnáziuma

Közgazdasági Szakgimnáziuma Az iskola munkarendje Az iskola éves munkatervét a nevelőtestület határozza meg a Szülői Szervezet és a Diákönkormányzat véleménye alapján. A tanítás nélküli munkanapok időpontjait az éves munkaterv tartalmazza.

Részletesebben

A Tapolcai Általános Iskola HÁZIRENDJE Kivonat Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Tagintézmény

A Tapolcai Általános Iskola HÁZIRENDJE Kivonat Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Tagintézmény A Tapolcai Általános Iskola HÁZIRENDJE Kivonat Batsányi János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Tagintézmény Készült: 2009. augusztus 15. Hatályba lépett: 2009. szeptember 1. Következő felülvizsgálat

Részletesebben

Házirend A délelőtti tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint:

Házirend A délelőtti tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint: Házirend I. Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdése előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni. 2. A Házirend nyilvános, előírásai

Részletesebben

HÁZIREND. Nagykállói Általános Iskola. 4320 Nagykálló Szabadság tér 5-8.

HÁZIREND. Nagykállói Általános Iskola. 4320 Nagykálló Szabadság tér 5-8. 2014 HÁZIREND Nagykállói Általános Iskola 4320 Nagykálló Szabadság tér 5-8. Jelen házirend a nevelőtestület és a diákság közös akaratából, a szükséges egyeztetések lefolytatása után, az iskola vezetőjének

Részletesebben

II. AZ ISKOLA MŰKÖDÉSI RENDJE, A TANULÓK KÖTELESSÉGEI

II. AZ ISKOLA MŰKÖDÉSI RENDJE, A TANULÓK KÖTELESSÉGEI FIIUMEII ÚTII ÁLTALÁNOS ISKOLA SZOLNOK HÁZIREND TARTALOM: I. Bevezető II. III. IV. Az iskola működési rendje, a tanulók kötelességei A tanulói jogok gyakorlási lehetőségei A tanulók jutalmazásának elvei

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az iskola működési rendje, a tanulói kötelezettségek végrehajtásának módja

Tartalomjegyzék. Az iskola működési rendje, a tanulói kötelezettségek végrehajtásának módja Tartalomjegyzék I. Bevezető II. III. Az iskola működési rendje, a tanulói kötelezettségek végrehajtásának módja A tanulók jutalmazásának formái, a fegyelmező intézkedések formái és alkalmazásának elvei

Részletesebben

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND. Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND. Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb. ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb. igazgató l. oldal Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdésének

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

2013. Házirend. Cseh Péter Általános Iskola Szokolya

2013. Házirend. Cseh Péter Általános Iskola Szokolya 2013. Házirend Cseh Péter Általános Iskola Szokolya 1. Bevezető 1.1. A köznevelésről szóló törvény 25. előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni.

Részletesebben

HÁZIREND. Szent Pál Marista Általános Iskola

HÁZIREND. Szent Pál Marista Általános Iskola Szent Pál Marista Általános Iskola 5300 Karcag, Zádor út 3. 59/503-085 59/503-085 +3630/901-4655 szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu www.szentpalkarcag.hu OM: 201341 Iktatószám:../2010. Tárgy: HÁZIREND 1.

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014.

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014. LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA H á z i r e n d 2013/2014. A házirend célja A nevelőtestület és a tanulókat képviselő diákönkormányzat által meghatározott házirend biztosítja az intézmény közösségi életének

Részletesebben

Kálvin Téri Református Általános Iskola OM azonosító: 201665 HÁZIREND

Kálvin Téri Református Általános Iskola OM azonosító: 201665 HÁZIREND Kálvin Téri Református Általános Iskola OM azonosító: 201665 HÁZIREND 1 I. Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdésének előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket

Részletesebben

SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA dolgozni csak pontosan, szépen SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA JE 2015. 2 BEVEZETŐ... 3 I. AZ ISKOLAI MUNKARENDDEL, AZ ISKOLAI FOGLALKOZÁSOK RENDJÉVEL, AZ ISKOLA HELYISÉGEINEK, ESZKÖZEINEK HASZNÁLATÁVAL, A TANULÓBALESETEK

Részletesebben

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember Dusnok Fajsz Általános Iskola Házirend GorbayNagy Tihamér Intézményvezető Dusnok, 2018. szeptember 01. 1 HÁZIREND I. A házirend hatálya: Ez a házirend a dusnoki általános iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

Házirend Kivonat. Bevezető

Házirend Kivonat. Bevezető Házirend Kivonat Bevezető A közoktatásról szóló törvény 40. (7.) bekezdésének előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni. A házirend előírásai az

Részletesebben

A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE

A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE 1 A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE A tanuló jogai 1. A tanulónak jogában áll: - részt venni az osztály és az iskola életének alakításában - részt venni az iskolagyűlésen, a diáktanács ülésén.

Részletesebben

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola Szekszárd, Kadarka u. 25-27. H Á Z I R E N D

I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola Szekszárd, Kadarka u. 25-27. H Á Z I R E N D I. Béla Gimnázium és Informatikai Középiskola Szekszárd, Kadarka u. 25-27. Bevezető H Á Z I R E N D 1. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 40. (7) bekezdésének előírása értelmében az iskola

Részletesebben

SÉF VENDÉGLÁTÓIPARI, KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÉPZŐ ISKOLA HÁZIREND. (Az iskolával tanulói jogviszonyban álló tanulókra vonatkozik!

SÉF VENDÉGLÁTÓIPARI, KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÉPZŐ ISKOLA HÁZIREND. (Az iskolával tanulói jogviszonyban álló tanulókra vonatkozik! SÉF VENDÉGLÁTÓIPARI, KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÉPZŐ ISKOLA HÁZIREND (Az iskolával tanulói jogviszonyban álló tanulókra vonatkozik!) 1. Bevezetés 2. Jogok, kötelességek 3. Jutalmazás, értékelés

Részletesebben

Iskolai magatartási szabályok 2015.

Iskolai magatartási szabályok 2015. Iskolai magatartási szabályok 2015. Az Iskola Szakmai Programjának melléklete Hatályba lépett: 2015. I. Bevezetés Az intézetben tartózkodó fiatalok kortól és iskolai végzettségtől függetlenül általános

Részletesebben

Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E

Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Neve: Buda Ernő Körzeti Általános Iskola Székhelye: 8878 Lovászi; Lakótelep 96. Telefonszáma: 06-92-576-010 OM azonosító: 037 547 2013. I. Bevezető

Részletesebben

MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND MILKY WAY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND A házirend az intézmény tanulóinak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint az intézmény munkarendjét. Betartása és betartatása minden tanulónak és

Részletesebben

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az

Részletesebben

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015.

Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola Házirend 2015. Házirend 2015. Házirend 2015. 1 Tartalomjegyzék 1. Bevezető 3 1.1 A Házirend célja 3 1.2 A Házirend hatálya 3 2. A tanulói kötelességek teljesítése 3 2.1 Minden tanuló kötelessége, hogy: 3 2.2 A tanulók távolmaradása

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Házirend 2013.

Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Házirend 2013. Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 2013. 1 Bevezető A Zalakarosi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola házirendjének jogszabályi háttere:

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

PANNON OKTATÁSI KÖZPONT ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ALSÓSZENTIVÁNI TAGINTÉZMÉNYÉNEK HÁZIRENDJE. Jóváhagyta: Humán-Pszicho 2002 Kht.

PANNON OKTATÁSI KÖZPONT ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA ALSÓSZENTIVÁNI TAGINTÉZMÉNYÉNEK HÁZIRENDJE. Jóváhagyta: Humán-Pszicho 2002 Kht. Pannon Oktatási Központ Általános és Szakképző Iskola Alsószentiváni Tagintézménye Cím: H-7012 Alsószentiván, Béke út 112. Tel.: 06-25-504-710; Fax: 06-25-504-711 e-mail: iskola@bela-aszentivan.sulinet.hu

Részletesebben

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE KÉSZÍTETTE: Domján István intézményvezető megbízásából Kolozsi-Gángó Ildikó DMS PEDAGÓGUS ELFOGADTA: A Zalaegerszegi Öveges József Általános

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek.

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek. H Á Z I R E N D A házirend célja a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium és a 3530 Miskolc, Bartók Béla tér 1. sz. alatt, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Miskolc,

Részletesebben

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA 1/1. A házirend célja A házirend biztosítja a működés kereteit: az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet szervezéséhez és lebonyolításához,

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Cím: 7361 Kaposszekcső, Táncsics Mihály u. 22. Telefon: +36-74-565-653 Fax: +36-74-466-537 E-mail: kaposkola@freemail.hu OM-azonosító: 036393

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

Német Tagozatos Általános Iskola OM 034870 2005.02.23.

Német Tagozatos Általános Iskola OM 034870 2005.02.23. Ez a dokumentum a Német Tagozatos Általános Iskola házirendje. Amikor ide beléptél, elfogadtad az iskola rendjét és hagyományait, egyben vállaltad, hogy ápolod és megőrzöd azokat. Az iskolai élet rád vonatkozó

Részletesebben

HÁZIREND. Balla Róbert Téri Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Pápa

HÁZIREND. Balla Róbert Téri Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény. Pápa HÁZIREND Balla Róbert Téri Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pápa Tartalom Az intézmény rövid bemutatása... 3 I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda

Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda 2769 Tápiószőlős, Kossuth L. út 3. / Fax: 53/585 538; 53/585 539 E-mail: halesz@t-online.hu OM azonosító: 201823 TÁPIÓSZŐLŐS-ÚJSZILVÁS REFORMÁTUS

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE Készült: 2013. május 15. Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember 1. Következő felülvizsgálat:

Részletesebben

Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E. Hatályba lépés időpontja: szeptember 16.

Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E. Hatályba lépés időpontja: szeptember 16. Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Hatályba lépés időpontja: 2015. szeptember 16. 2 Bevezető rendelkezések A házirend az iskola diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket,

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola A közoktatási intézmény eredményességéről, személyi és tárgyi feltételeihez kapcsolódó információkról szükséges a szülőket tájékoztatni.

Részletesebben

Az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola. házirendje

Az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola. házirendje Az Apostagi Nagy Lajos Általános Iskola házirendje 1 I. rész: Általános rendelkezések 1. A házirend az iskola belső életét szabályozza. Hatályos az iskola teljes területén, illetve szervezett iskolai rendezvényeken

Részletesebben

HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND ESZTERGÁLY MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 032413 Csomád 2013. Tartalom 1Bevezető rendelkezések...4 2Jogok és kötelességek...5 2.1A tanulók jogai...5 2.2A tanulói jogok gyakorlása...6 2.3A

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet. Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.hu Érvényes: visszavonásig HÁZIREND Minden közösség akkor működik megfelelően,

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: 030598 H Á Z I R E N D Koroncó, 2007. 2 Tartalom: I. Preambulum (Bevezetés) II. Az iskola működési rendje, a

Részletesebben

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIREND Készítette: Stolár Mihály igazgató Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember

Részletesebben

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE Intézmény neve: József Attila Általános Iskola Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. Az aláírásokkal hitelesített házirend szabályainak megtartása

Részletesebben

2013 HÁZIREND KTKIKI

2013 HÁZIREND KTKIKI 2013 HÁZIREND KTKIKI TARTALOMJEGYZÉK 1. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK 1.1. A házirend célja 1.2. A házirend feladata 1.3. A házirend jogi és egyéb forrásai 1.4. A házirend hatálya 1.5.

Részletesebben

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013.

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. HÁZIREND 2013 József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 1. Bevezető... 1 2. A házirend

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004.

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. A házirend részei: 0. Bevezető 1. Tanulói jogok 2. Tanulói kötelességek 3. Iskolai munkarend 4. Egyéb rendelkezések 5. Az iskola Etikai

Részletesebben

HÁZIREND. Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. Zalaegerszeg, Köztársaság u. 68. OM azonosító:

HÁZIREND. Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola. Zalaegerszeg, Köztársaság u. 68. OM azonosító: Eötvös József és Liszt Ferenc Általános Iskola Zalaegerszeg, Köztársaság u. 68. OM azonosító: 037521 HÁZIREND Ismerd meg iskolánk múltját, ápold hagyományait, dolgozz hírnevének, arculatának öregbítésén!

Részletesebben

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola HÁZIRENDJE 2013 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Általános rendelkezések... 3 3. A tanuló jogai... 3 4. A tanuló kötelességei... 5 5. Általános

Részletesebben

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Ágazati Függelék 2. számú melléklet BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG VÜI. VÜIG. VILLAMOS FORGALMI FŐMÉRNÖKSÉG H Á Z I R E N D

Részletesebben

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND 2013 Tartalom 1. A Házirend célja és feladata, hatálya... Hiba! A könyvjelző nem 1.1.A házirend hatálya...

Részletesebben

Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde

Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde Fehérgyarmat, Május 14. tér 33. Telefon/fax: 44/510-193 e-mail: kolcseyiskola@fehergyarmat.hu ISKOLAI HÁZIREND 1 Tartalom 1. Az iskola egyházi

Részletesebben

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 7625 Pécs, Cserző köz 2. H Á Z I R E N D J E (Pécs, 2013.) A házirend a Pécsi Martyn Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóira vonatkozik. Érvényes: a tanév

Részletesebben

Gubody Ferenc Szakképző Iskola. OM azonosító: 201038

Gubody Ferenc Szakképző Iskola. OM azonosító: 201038 Gubody Ferenc Szakképző Iskola Szervezeti és Működési Szabályzata OM azonosító: 201038 A szabályzat érvényes: 2013. április 2-től 1 Tartalomjegyzék Tartalom 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A Szervezeti és Működési

Részletesebben

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878 5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu OM azonosító: 035878 a Szegő Gábor Általános Iskola HÁZIRENDJE Módosításokkal együtt hatályba lép: 2015.

Részletesebben

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A házirend az iskola belső életét szabályozza. Hatályos az iskola teljes területén,

Részletesebben

Általános Iskola, Torony HÁZIREND

Általános Iskola, Torony HÁZIREND Általános Iskola, Torony HÁZIREND I. Általános alapelvek 1. Bevezető Az Általános Iskola egységes házirendje állapítja meg az intézményben a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, az iskola munkarendjével

Részletesebben

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A tanuló a beiratkozástól számítva a Fantázia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (továbbiakban iskola) növendéke, így vonatkoznak rá a Házirend

Részletesebben

HÁZIRENDJE BLASKOVITS OSZKÁR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Készítette: A Blaskovits Oszkár Általános Iskola tantestülete.

HÁZIRENDJE BLASKOVITS OSZKÁR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Készítette: A Blaskovits Oszkár Általános Iskola tantestülete. BLASKOVITS OSZKÁR ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Készítette: A Blaskovits Oszkár Általános Iskola tantestülete. Hatályba lépés időpontja: 2009. szeptember Felülvizsgálva: 2011. szeptember Hatálybalépés időpontja:

Részletesebben

ISKOLAI HÁZIREND. OM azonosító: 037735. Petőfi Sándor Általános Iskola 2600 Vác, Deákvári főtér 5.

ISKOLAI HÁZIREND. OM azonosító: 037735. Petőfi Sándor Általános Iskola 2600 Vác, Deákvári főtér 5. Petőfi Sándor Általános Iskola 2600 Vác, Deákvári főtér 5. Móra Ferenc tagiskolája Püspökszilágy, Kossuth Lajos u. 13. OM azonosító: 037735 ISKOLAI HÁZIREND Átdolgozva: közoktatási szakértő véleménye alapján

Részletesebben

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Házirend A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelezettségeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D A Révfülöpi Általános Iskola házirendje - a hatályos jogszabályok alapján - megállapítja a tanulói jogok és kötelességek

Részletesebben

AZ ÉRDI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2030 Érd, Gárdonyi u. 1/b HÁZIRENDJE

AZ ÉRDI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2030 Érd, Gárdonyi u. 1/b HÁZIRENDJE AZ ÉRDI GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 2030 Érd, Gárdonyi u. 1/b HÁZIRENDJE A házirend célja, hogy a szabályok betartásával biztosítsuk az iskola törvényes működését, az iskolai nevelés-oktatás

Részletesebben

Osztályfőnöki órák óra. Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok BLZS

Osztályfőnöki órák óra. Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok BLZS Osztályfőnöki órák 2-3. óra Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok 1. Jelzés Tűzvédelem! 2. Tanterem becsukni 3. Az mellett ülők szabaddá teszik a kijáratot (táska, füzet) összeszedjük 5. Fegyelmezetten,

Részletesebben

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje. OM azonosító: 031073

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje. OM azonosító: 031073 A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje OM azonosító: 031073 KLIK szervezeti egységkód: 082018 Tartalomjegyzék 1 A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.1.1

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és Napközi Otthonos Óvoda

H Á Z I R E N D. Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és Napközi Otthonos Óvoda H Á Z I R E N D Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 2008 Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések...3 1.1 Az intézmény adatai...3 1.2 Személyi hatálya...3

Részletesebben

EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 3300 EGER PÁSZTORVÖLGY U. 25. 031607

EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 3300 EGER PÁSZTORVÖLGY U. 25. 031607 2013 HÁZIREND EGRI PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM 3300 EGER PÁSZTORVÖLGY U. 25. 031607 Házirend I. Bevezető 1. A Köznevelési törvény 25. -nak előírása értelmében az iskola belső életével kapcsolatos

Részletesebben

TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE

TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE 2013. 1 Tartalom 1. A tanulók jogai:... 3 2. A tanulók kötelességei:... 3 3. A tanulók értékelése... 4 4. Az iskola munkarendje... 5 5. Tanulói felelősök...

Részletesebben

5. A nyitva tartás rendje, tanévben tervezett jelentősebb események, rendezvények időpontjai

5. A nyitva tartás rendje, tanévben tervezett jelentősebb események, rendezvények időpontjai 5. A nyitva tartás rendje, tanévben tervezett jelentősebb események, rendezvények időpontjai A) A nyitva tartás rendje Az intézmény épülete szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután 17

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI Szervezeti és Működési Szabályzat Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI OM azonosító: 100 534 Készítette: Boldog István, igazgató Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2. A

Részletesebben

Pókaszepetki Általános Iskola Pakodi 1-4. évfolyamos Tagiskola Pókaszepetki Óvoda Zalaistvándi Óvoda Pakodi Óvoda

Pókaszepetki Általános Iskola Pakodi 1-4. évfolyamos Tagiskola Pókaszepetki Óvoda Zalaistvándi Óvoda Pakodi Óvoda FESTETICS KRISTÓF ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT INTÉZMÉNYEINEK HÁZIRENDJEI Pókaszepetki Általános Iskola Pakodi 1-4. évfolyamos Tagiskola Pókaszepetki Óvoda Zalaistvándi Óvoda Pakodi Óvoda A HÁZIREND JÓVÁHAGYÁSA

Részletesebben

Tartalomjegyzék - 1 -

Tartalomjegyzék - 1 - Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bevezető rendelkezések... 2 A házirend nyilvánossága... 3 Az intézmény adatai... 3 Az iskola nagyobb tanulóközösségei... 3 Jogok és kötelességek... 4 A tanulók jogai...

Részletesebben

HÁZIREND. 2. A tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint:

HÁZIREND. 2. A tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint: HÁZIREND A Házirend, valamint az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának betartása minden tanuló, pedagógus, iskolai dolgozó és az iskolában tartózkodó személy kötelessége. A Házirend előírásai minden

Részletesebben

Nagy László Általános Iskola és Gimnázium. Házirend 2013. április 1-től

Nagy László Általános Iskola és Gimnázium. Házirend 2013. április 1-től Nagy László Általános Iskola és Gimnázium Házirend 2013. április 1-től Tartalomjegyzék 1. A tanulói jogok gyakorlásának módja 2. A tanulói kötelességek végrehajtásának módja 3. Az iskola által elvárt viselkedés

Részletesebben

Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE 2013.

Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE 2013. Tamási Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 2013. Szakályi Tagiskolája HÁZIRENDJE Általános rendelkezések: A házirend hatálya A házirend érvényes az intézmény teljes területén,

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu HÁZIREND Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu A Házirend egységes együttműködési szabályzat tanulók, tanárok és szülők számára,

Részletesebben

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév 1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E 2012/2013-as tanév Tanulóink eredményes munkája érdekében a Házirend betartása és betartatása, a benne rögzített

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Medina Község Önkormányzata

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Medina Község Önkormányzata Intézmény székhelye, címe: Babits Mihály Általános Iskola Szekszárd, Kadarka u. 17. OM azonosítója: 036280 Fenntartó: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Medina Község Önkormányzata Intézmény vezetője:

Részletesebben

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Telefonszám: 06 1 418 2040, 06 1 418 2829 Fax szám: 06 1 415 0789 Nevelési alapelveink Az iskola tanulóitól elvárjuk, hogy a pedagógiai

Részletesebben

HÁZIRENDJE 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola

HÁZIRENDJE 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola HÁZIRENDJE Aktualizálva: 2015. szeptember 10. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola Szentgál, Hársfa u. 14. OM-azonosító: Házirend

Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola Szentgál, Hársfa u. 14. OM-azonosító: Házirend Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskola 8444. Szentgál, Hársfa u. 14. OM-azonosító: 037134 Házirend 1 Tartalomjegyzék Bevezető 2. 1. Az iskola munkarendje 2. 2. Eljárások hiányzások esetén 4. 3. A tanulók

Részletesebben

1. A házirend előírásait be kell tartania az iskolába járó tanulóknak, a tanulók szüleinek, az iskola pedagógusainak és más alkalmazottainak.

1. A házirend előírásait be kell tartania az iskolába járó tanulóknak, a tanulók szüleinek, az iskola pedagógusainak és más alkalmazottainak. A házirend hatálya 1. A házirend előírásait be kell tartania az iskolába járó tanulóknak, a tanulók szüleinek, az iskola pedagógusainak és más alkalmazottainak. 2. A házirend előírásai azokra az iskolai

Részletesebben

tanév folyamán kötelező. Ha balesetet, tűzesetet vagy magadat illetve másokat veszélyeztető állapotot, tevékenységet észlelsz, kötelességed

tanév folyamán kötelező. Ha balesetet, tűzesetet vagy magadat illetve másokat veszélyeztető állapotot, tevékenységet észlelsz, kötelességed HÁZIREND 1. A Házirend azoknak a szabályoknak a gyűjteménye, amelyek betartása kötelező a tanulók, iskolai dolgozók, szülők számára az iskola egész területén. Elkészítése a hatályos jogszabályok alapján

Részletesebben

Kincskereső Általános Iskola Tófej. Házirendje

Kincskereső Általános Iskola Tófej. Házirendje Kincskereső Általános Iskola Tófej Házirendje 2014 Az általános iskola házirendje 1. Bevezető A házirendje a hatályos jogszabályok alapján megállapítja a tanulói jogok és kötelességek gyakorlására, az

Részletesebben

EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYEGYSÉG

EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYEGYSÉG Reményhír Szakképző Iskola, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium EÖTVÖS JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA INTÉZMÉNYEGYSÉG HÁZIREND 2014 1 Tartalom 1 A tanulók mindennapi életét meghatározó szabályok...3 1.1 A tanulók

Részletesebben

A BONYHÁDI OKTATÁSI NEVELÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE. 2013. március

A BONYHÁDI OKTATÁSI NEVELÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE. 2013. március BONI----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BONI A BONYHÁDI OKTATÁSI NEVELÉSI INTÉZMÉNY

Részletesebben

A Kossuth Lajos Gimnázium Házirendje

A Kossuth Lajos Gimnázium Házirendje XX. Kerületi Kossuth Lajos Gimnázium 1204 Budapest, Ady Endre u. 142. Tel/fax.: 283 1270 E-mail: kossuth@klgbp.hu Internet: www.klgbp.hu A Kossuth Lajos Gimnázium Házirendje 2 E házirendet a köznevelésre

Részletesebben

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40 (7) bekezdésének előírásai értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013. I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 26. Tagintézmény: Gárdonyi Géza Általános Iskolája 2882 Kerékteleki, Fő utca 31. Házirendünk

Részletesebben

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01.

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01. 2014 HÁZIREND Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 0 2014.06.01. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 1. Intézménybe való beiratkozás... 3 2. A tanítás és az iskola rendje... 3 2.1. Iskolába érkezés:...

Részletesebben

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D Az iskola adatai

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D Az iskola adatai KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D 2007. Az iskola adatai Az intézmény név: Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Cím: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben