A temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. -a a következı (7)-(8) bekezdéssel egészül ki:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. -a a következı (7)-(8) bekezdéssel egészül ki:"

Átírás

1 Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 67/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról * Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló évi XLIII. törvény 41. (3) bekezdésében, valamint a szabálysértésekrıl szóló évi LXIX. törvény 1. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 8. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva - a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról szóló 10/2000. (IV. 17.) önkormányzati rendelet 3. melléklet 2. pont 1. alpontjában meghatározott feladatkörében eljáró Jogi és Közbiztonsági Tanácsnok, valamint a Szervezeti és Mőködési Szabályzatról szóló 10/2000. (IV. 17.) önkormányzati rendelet 1. melléklet 1. pont 5) bekezdésének 25. alpontjában meghatározott feladatkörében eljáró Gazdasági és Pénzügyi Bizottság véleményének kikérésével - a következıket rendeli el: 1. A temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. -a a következı (7)-(8) bekezdéssel egészül ki: (7) E rendeletben foglaltakat köteles betartani minden temetı látogató természetes személy, a temetıkben vállalkozásszerően munkát végzı (ipari, szolgáltatási tevékenység) természetes személy egyéni vállalkozó, gazdálkodó szervezet, a temetı üzemeltetıje, valamint mindazok, akiknek a rendelet hatálya alá tartozó tevékenységek ellátása során, azzal összefüggésben jogai keletkeznek, és rá kötelezettségek hárulnak. (8) Az üzemeltetı és a temetkezésben érintett más vállalkozók kötelesek egymással együttmőködni. Az üzemeltetı a temetkezési szolgáltatók között köteles az egyenlı bánásmód követelményét megtartani. 2. Az R. 2. -a a következı (8) bekezdéssel egészül ki: * A rendeletet a Közgyőlés a december 15-i ülésén fogadta el.

2 (8) Amennyiben az üzemeltetınél nem az eltemettetı jár el személyesen, a képviseletét ellátó meghatalmazását is csatolni kell a megrendeléshez. 3. Az R. 5. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: (1) A temetési hely e rendeletben meghatározott mértékő térítési díj ellenében váltható meg. A temetési hely az újbóli megváltás idején érvényes idıtartamra és díjért a rendelkezésre jogosult, vagy annak örököse által újból megváltható. A megváltott sírhelyrıl a rendelkezésre jogosult, vagy annak örököse lemondhat. 4. Az R. 8. -a a következı (12)-(14) bekezdéssel egészül ki: (12) A temetı területén temetkezési szolgáltatás reklámját az erre a célra kijelölt hely kivételével tilos közzétenni. (13) Az üzemeltetı a köztemetıkben folyamatosan biztosítja az elhunytak átvételét. Az elhunytak átadásának idıpontját az üzemeltetıvel, az általa megjelölt elérhetıségeken egyeztetni kell. (14) Az elhunytak kiadása munkanapokon de óráig és du óráig az üzemeltetıvel történt elızetes egyeztetés alapján történik. 5. Az R. 8/A. -a a következı (1a)- (1b) bekezdéssel egészül ki: (1a) A temetési helyen kívül - az üzemeltetı vagy az önkormányzat által történı temetı parkosítás kivételével- növényt ültetni tilos. (1b) A temetı kulturált kiépítésének és gondozottságának biztosítása érdekében a rendelkezésre jogosult köteles a temetési hely ápolásáról gondoskodni. 6. Az R. 9. (6) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: (6) A síremlékkészítık, és más a temetıben munkát végzı vállalkozók, természetes személyek a hozzátartozók részérıl történt sírgondozás, a temetési hely növénnyel való beültetése és díszítése kivételével - a munkavégzés körülményeirıl, idıpontjáról, kötelesek az üzemeltetıvel egyeztetni és az üzemeltetınek a temetı rendjével kapcsolatos e rendeletben, valamint a Korm. rendelet 23. -ában foglaltakon alapuló - utasításait betartani. 7. Az R a a következı (13)-(15) bekezdéssel egészül ki: (13) A temetı területére csak kész síremlék vihetı be. A síremlék csak akkor helyezhetı el, ha a sírhelyen lévı, elızıleg elbontott és beépítésre már nem használható síremlék és részei elszállításra kerültek.

3 (14) Rátemetés miatt lebontott síremlék 6 hónapon belül visszaállítandó. A lebontott síremlék elhelyezésérıl úgy kell gondoskodni, hogy az másokat a temetıben történı közlekedésben ne akadályozzon, és másnak kárt ne okozzon. A nem megfelelıen elhelyezett síremlékeket az üzemeltetı a temetıi kıtárba szállítja a tulajdonos költségére. A síremléknek a temetı területén való tárolása az üzemeltetınek nem kötelezettsége, az abban keletkezett károkért felelısség nem terheli. (15) A megbontott síremlék egyes darabjait idegen sírokon tárolni tilos. 8. (1) Az R.12. (1) bekezdése helyébe a következı rendelkezés lép: (1) Aki e rendelet 1. (7)-(8), 2. (7)-(8), 8. (2)-(10) és (12), 8/A. (1a) és (7)-(9), 9. (1) és (3)- (4) és (6)-(11), 10. (1), (7), (13), (15) bekezdésekben foglaltakat megszegi, és a cselekmény vagy mulasztás nem tartozik más, szabálysértést megállapító jogszabályi rendelkezés hatálya alá, szabálysértést követ el és ,- Ft-ig terjedı pénzbírsággal sújtható. (2) Az R.12. -a a következı (1a) bekezdéssel egészül ki: (1a) A közterület felügyelet ,- Ft-ig terjedı helyszíni bírsággal sújthatja az (1) bekezdésben megjelölt szabálysértés tetten ért elkövetıit. 9. (1) Az R. 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. (2) Az R. 2. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép. 10. Az R. 5. (2) bekezdésében az 1.számú melléklete szövegrész helyébe az 1. melléklete szöveg, 9. (2) bekezdésében a 2. számú mellékletében szövegrész helyébe a 2. mellékletében szöveg, 9. (4) bekezdésében a 2. számú melléklet szövegrész helyébe a 2. melléklet szöveg, 9. (5) bekezdésében a 2. sz. melléklete szövegrész helyébe a 2. melléklete szöveg lép. 11. Ez a rendelet január 1-jén lép hatályba, és hatálybalépését követı 10. napon hatályát veszti. 12. Ez a rendelet a belsı piaci szolgáltatásokról szóló december 12-i 2006/123/EK Európai Parlamenti és Tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgálja. Horváth István polgármester Amreinné dr. Gál Klaudia jegyzı Kihirdetési záradék:

4 A kihirdetés napja: december 20. Amreinné dr. Gál Klaudia jegyzı

5 1. melléklet a 67/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelethez 1. melléklet a 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelethez A temetési helyek megváltási díja I. Sírhelyek: 1. Gyermeksírhely megváltása díjmentes Erre történı rátemetés díjmentes 2. Egyes felnıtt sírhely megváltása ,- Ft Erre történı rátemetés ,- Ft 3. Kettıs sírhely megváltása ,- Ft Erre történı rátemetés koporsónként ,- Ft 4. Lejárt, meg nem váltott és újra értékesített sírhelyek ,- Ft II. Sírboltok: 1. 2 személyes sírbolt megváltása ,- Ft 2. 4 személyes sírbolt megváltása ,- Ft 3. 6 személyes sírbolt megváltása ,- Ft III. Hamvasztásos temetési helyek: 1. urnafülke megváltása ,- Ft 2. urna sírhelyre, sírboltba történı rátemetése ,- Ft 3. urnasírhely ,- Ft 4. urnasírbolt ,- Ft IV. Újra értékesített temetési helyek elıkészítési díjai: Lejárt, meg nem váltott és újra értékesített temetési helyek, sírhely elıkészítési díjak a maradványok egyéb módon történı elhelyezése mellett, amely tartalmazza a betemetés elıtti sírhelynyitás díját (2. sz. melléklet I.3.a)-b) pont) ,- A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.

6 2. melléklet 67/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelethez 2. melléklet a 9/2003. ( IV. 30.) önkormányzati rendelethez I. A temetıi létesítmények, illetıleg az üzemeltetı által biztosított szolgáltatások igénybevételéért a temetkezési szolgáltatók által fizetendı díjak: 1. ravatalozó használati díja temetésenként 5.600,- Ft (berendezési tárgyakkal és hangosítóval) 2. elhunyt hőtési díja naponta 1.550,- Ft 3. temetkezési hely nyitása (sírásás, sírnyitás) díja a) felnıtt sírhely, sírbolt esetén ,- Ft b) gyermek sírhely esetén 8.250,- Ft c) urnasírhely, urnakripta esetén 8.350,- Ft 4. visszahantolás (temetkezési hely zárása) díja a) felnıtt sírhely, sírbolt esetén 8.350,- Ft b) gyermek sírhely esetén 4.100,- Ft c) urnasírhely, urnakripta esetén 4.200,- Ft 5. urna falba helyezése esetén szakszemélyzet igénybevétele 5.200,- Ft 7. hétvégi felár (rendkívüli esetben történı temetésnél) 4.500,- Ft/fı II. A köztemetıben - a temetkezési szolgáltatók kivételével vállalkozásszerően munkát végzık által fizetendı temetı-fenntartási hozzájárulás díja a) síremlékek építése, felújítása esetén 750,- Ft /munkavégzés napja; b) sírgondozás esetén 350,- Ft/ munkavégzés napja. A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 281. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30) önkormányzati

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 310. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30) önkormányzati

Részletesebben

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testülete a temetıkrıl és temetkezésrıl szóló 1999.

Részletesebben

24/2000. (XI. 30.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet. A köztemetırıl 1

24/2000. (XI. 30.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet. A köztemetırıl 1 1 24/2000. (XI. 30.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A köztemetırıl 1 Kál Nagyközség Önkormányzatának Képviselıtestülete a temetıkrıl és a temetési tevékenységrıl szóló 1999. évi XLIII. törvény 41.

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 1999.

Részletesebben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl * a módosításokkal egységes szerkezetben

Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárdi Önkormányzat 9/2003.(IV.30.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl * a módosításokkal egységes szerkezetben Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 1999.

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2013. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete a temetı üzemeltetésérıl és a temetkezésrıl

Balatonfőzfı Város Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2013. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete a temetı üzemeltetésérıl és a temetkezésrıl Balatonfőzfı Város Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2013. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete a temetı üzemeltetésérıl és a temetkezésrıl Balatonfőzfı Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 8. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2014. ( ) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30) önkormányzati

Részletesebben

Általános rendelkezések. /1/ A rendelet hatálya Beled Nagyközség Önkormányzata által fenntartott köztemetıkre terjed ki.

Általános rendelkezések. /1/ A rendelet hatálya Beled Nagyközség Önkormányzata által fenntartott köztemetıkre terjed ki. Beled Nagyközség Képviselı-testületének 18/2000.(VII.01.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezések rendjérıl egységes szerkezetben a 6/2006.(V.01.), a 8/2008.(IV.30.), valamint a 13/2008.(XI.03.) rendelettel

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2000. (IX.27.) számú rendelete. (módosításokkal egységes szerkezetben) Általános rendelkezések

Letenye Város Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2000. (IX.27.) számú rendelete. (módosításokkal egységes szerkezetben) Általános rendelkezések 1 Letenye Város Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2000. (IX.27.) számú rendelete a temetıkrıl és temetkezésrıl (módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 19-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 19-i ülésére 4. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. május 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. (.. ) önkormányzati rendelete a köztemetırıl

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 241 MELLÉKLET: db

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 241 MELLÉKLET: db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 241 MELLÉKLET: db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének../2009. (.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) rendelet módosításáról

Részletesebben

Rábatamási Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2001(II.1.) rendelete. (Egységes szerkezetben) A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL

Rábatamási Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2001(II.1.) rendelete. (Egységes szerkezetben) A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL Rábatamási Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2001(II.1.) rendelete (Egységes szerkezetben) A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL Rábatamási Község Önkormányzatának Képviselı-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi LXIII. törvény

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013.(XII.13.) önkormányzati rendelete a köztemetőről szóló 10/2011. (IV.1.) önkormányzati rendeletének módosításáról 1. A köztemetőről szóló 10/2011.(IV.1.)

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 45/2011. (XI.15.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről szóló 20/2000. (VI. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról Kaposvár Megyei

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Csengőd Község Képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. tv. (továbbiakban:

Részletesebben

15/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet

15/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet 15/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet a temetıkrıl és a temetkezések rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat képviselı-testülete az elhunyt személyek emlékének méltó megırzése és ápolása, a temetkezés

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 232 MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 1/2009. (II. 3.) önkormányzati

Részletesebben

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK A TEMETŐKRŐL ÉS TEMETKEZÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ 24 /2013. /XII. 19./ rendeletének MELLÉKLETE Tartalomjegyzék: I.

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

A temetık és a temetkezés helyi szabályairól

A temetık és a temetkezés helyi szabályairól Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 7/2009. (V. 05.) kt. RENDELETE A temetık és a temetkezés helyi szabályairól Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete a Helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről 2 Tát Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

Ózd, február 16. Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője Előkészítette: ÓZDINVEST Kft. PH. Településf. és Vagyong. O.

Ózd, február 16. Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője Előkészítette: ÓZDINVEST Kft. PH. Településf. és Vagyong. O. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../2012. (...) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 8/2001. (IV. 02.) önkormányzati rendelet módosításáról Ózd, 2012.

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 40/2012.(X. 4.) önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi számára biztosított juttatásokról, támogatásokról * a módosításokkal

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére

Gyömrő Város Önkormányzat. Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság december 9-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Gyömrő Város Önkormányzat Ügyrendi, Jogi és Közbiztonsági Bizottság 2013. december 9-én tartandó ülésére A köztemetőkről és a temetkezésről szóló 33/2007.(XII.13.) Önk. rendelet

Részletesebben

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE a köztemetőről és a temetkezésről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről

Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a temetkezés helyi rendjéről Prügy Községi Önkormányzat képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Részletesebben

6/2009. /V. 10./ rendelete a

6/2009. /V. 10./ rendelete a DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. /V. 10./ rendelete a TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL Dunaegyháza Község Képviselőtestülete /továbbiakban Önkormányzat/ a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. A rendelet hatálya

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. A rendelet hatálya OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001.(X.17) számú Önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl. (egységes szerkezetben) Ozora Község Önkormányzata Képviselı-testülete a

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2000.(X. 28.) KT számú r e n d e l e t e a köztemetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2000.(X. 28.) KT számú r e n d e l e t e a köztemetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2000.(X. 28.) KT számú r e n d e l e t e a köztemetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl Módosította: 22/2002. (XII.21.) KT, 16/2003.(VII.11.)KT, 9/2006.

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Zákány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2004/XII.1./ önkormányzati rendelete Az 5/2007(IV.17.), a 7/2008(IV.29.) a 12/2010.(XII.31.) és az 1/2011.(I.12.) rendeletekkel módosított, a temetőkről

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kisköre Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 29.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosítással egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosításokkal egységes szerkezetben) Mályinka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 206. MELLÉKLET : - TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2010. (..) önkormányzati rendelete a szabálysértési és helyszíni pénzbírság legmagasabb összegének

Részletesebben

Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Takácsi Község Képviselő-testülete 15/2003. (XII. 22.) sz. módosított rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2004.(VII.14.) rendelete a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (Egységes szerkezetben a 32/2004.(X.15.) rendelettel.

Részletesebben

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzatának képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

a 45/2010. (XII.17.) Ör. 20/2011. (V.27.) Ör. és a 45/2011.(XII.16.) Ör-rel módosított

a 45/2010. (XII.17.) Ör. 20/2011. (V.27.) Ör. és a 45/2011.(XII.16.) Ör-rel módosított VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK a 45/2010. (XII.17.) Ör. 20/2011. (V.27.) Ör. és a 45/2011.(XII.16.) Ör-rel módosított 21/2010. (VI.28.) önkormányzati rendelete a köztemetık üzemeltetésérıl

Részletesebben

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 113. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a Vagyongazdálkodási Alapról szóló 37/2008. (XII. 5.) önkormányzati

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről temető POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE a temetőkről és a temetkezésről Egységes szerkezetben a 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz. rendelettel A 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz.

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (a 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője. Ózd, 2013. április 24.

Előterjesztő: ÓZDINVEST Kft. ügyvezetője. Ózd, 2013. április 24. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének.../ (...) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 8/2001. (IV. 02.) önkormányzati rendelet módosításáról Előterjesztő:

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete A temetőkről és a temetkezésről [Módosítva a 18/2009. (IX.29. ÖR-rel] (Egységes szerkezetben!) Tiszaszentimre Község

Részletesebben

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki:

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 11/2012. (III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 31/2004. (XII. 1) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 312. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételérıl szóló

Részletesebben

Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről. Általános rendelkezések

Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről. Általános rendelkezések Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2006. (IV.28.) rendelete a temetőről és temetkezésről Öttömös Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

temetői szabályzatot

temetői szabályzatot A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény és az annak végrehajtására kiadott 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján a Csömöri Római Katolikus Egyházközség a tulajdonában

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 98 MELLÉKLET: - TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a helyi környezetvédelmi alap létrehozásáról, az alappal való

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete 12/2009. (IX. 24.) rendelete a temetı fenntartásáról, rendjérıl és üzemeltetésérıl

Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete 12/2009. (IX. 24.) rendelete a temetı fenntartásáról, rendjérıl és üzemeltetésérıl Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete 12/2009. (IX. 24.) rendelete a temetı fenntartásáról, rendjérıl és üzemeltetésérıl Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı Testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013. (. ) rendelet-tervezete. a temetőkről és a temetkezésről

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013. (. ) rendelet-tervezete. a temetőkről és a temetkezésről BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013. (. ) rendelet-tervezete a temetőkről és a temetkezésről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Temetőkről

Részletesebben

A rendelet 2.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 2.. (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 53/2014 (XII.19) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 42/2000. (IX. 15.) önkormányzati rendelet módosításáról 1. A temetőkről

Részletesebben

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések

T E R V E Z E T. 1. Általános rendelkezések T E R V E Z E T Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (..) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Sárisáp Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

(2) Az (1) bekezdés szerinti bérbeadásról szóló szerzıdéseket - átruházott hatáskörben eljárva - a polgármester köti meg.

(2) Az (1) bekezdés szerinti bérbeadásról szóló szerzıdéseket - átruházott hatáskörben eljárva - a polgármester köti meg. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 17/2013. (IV. 2.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 31/2004. (XII. 1) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet (tervezet) Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország önkormányzatokról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére 9510-1 /2009 E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2009. október 21-i ülésére Tárgy: A temetőkről és a temetkezésről szóló 17/2000. (X. 26.) számú rendelet módosítása. Az

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének - a 18/2000./XI.30./ Ktr. számú rendelettel - egységes szerkezetbe foglalt 21/2005.(XII.22.)Ktr. rendelete a községi a temetőről és a temetkezésről Székkutas

Részletesebben

IV. Temetkezési helyek

IV. Temetkezési helyek Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről (tervezet) Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. / ) rendelet-tervezete. a temetőkről és a temetkezésről

BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. / ) rendelet-tervezete. a temetőkről és a temetkezésről BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.... ) rendelet-tervezete a temetőkről és a temetkezésről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

Bajót Község Önkormányzata 9/2007 (IV. 26.) sz. Kt rendelete a községi köztemetırıl és temetkezési tevékenységrıl

Bajót Község Önkormányzata 9/2007 (IV. 26.) sz. Kt rendelete a községi köztemetırıl és temetkezési tevékenységrıl Bajót Község Önkormányzata 9/2007 (IV. 26.) sz. Kt rendelete a községi köztemetırıl és temetkezési tevékenységrıl Bajót Község önkormányzatának Képviselı-testülete (továbbiakban: képviselıtestület) a helyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata képviselő-testületének /2013. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről szóló 17/2007. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról (t e r v e z e

Részletesebben

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5 /2001. (IV. 02) valamint a 11/2009.(IX.30.), 8/2011. (VIII.31.) és 9/2012.(XI.15,)önkormányzati rendeleteivel módosított 8 /1997 (VII.1) önkormányzati

Részletesebben

1/2014. (II. 3.) 17/2013. (XII.

1/2014. (II. 3.) 17/2013. (XII. Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének az 1/2014. (II. 3.) önkormányzati rendelettel módosított 17/2013. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezés helyi szabályairól

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK. 43/2011.(XII.16.) önkormányzati. rendelete

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK. 43/2011.(XII.16.) önkormányzati. rendelete NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÜLÉSÉNEK 43/2011.(XII.16.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 27/2007. (IX.25.) önkormányzati rendelet módosításáról A Közgyülés

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 295. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2013. ( ) önkormányzati rendelete a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételérıl szóló

Részletesebben

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Tokod Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 10/2014.(V.30.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: A temető rendjéről és a temetkezésről Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

VÖLCSEJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 3/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete

VÖLCSEJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 3/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete VÖLCSEJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetırıl és a temetkezésrıl Völcsej Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (V. 31.) önkormányzati rendelete. a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (V. 31.) önkormányzati rendelete. a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Letenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (V. 31.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzatának

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete továbbiakban: Önkormányzat

Részletesebben

Jászszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és temetkezésről

Jászszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és temetkezésről Jászszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2017. (VIII. 25.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és temetkezésről Jászszentlászló Község Önkormányzata Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlésének 36/2000.(IX.21.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl és a temetkezés rendjérıl

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlésének 36/2000.(IX.21.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl és a temetkezés rendjérıl Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyőlésének 36/2000.(IX.21.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl és a temetkezés rendjérıl (Egységes szerkezetben a 18/2002. /IX.12./, 36/2003. (XII.11.), 36/2004. (XII.16.),

Részletesebben

Boda Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010.(VI.03.)Kt. számú rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről.

Boda Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010.(VI.03.)Kt. számú rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről. Boda Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010.(VI.03.)Kt. számú rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről Preambulum: Boda Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S. AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 125. MELLÉKLET: 1 db

E L İ T E R J E S Z T É S. AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 125. MELLÉKLET: 1 db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 125. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a közterületi parkolók üzemeltetésérıl és a parkolási díjakról

Részletesebben

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl (Egységes szerkezet)

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a temetıkrıl

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA:101. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat ügykörébe tartozó adóügyi feladatokat ellátó

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 47/2006.(XI.28.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 47/2006.(XI.28.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 47/2006.(XI.28.) KGY r e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezési tevékenységről szóló 62/2000.(XII.1.) KGY rendelet módosításáról A Közgyűlés a temetőkről

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2001. (IV. 1.) számú rendelete a temetık és temetkezés rendjérıl 1,2,3,4

Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2001. (IV. 1.) számú rendelete a temetık és temetkezés rendjérıl 1,2,3,4 Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 5/2001. (IV. 1.) számú rendelete a temetık és temetkezés rendjérıl 1,2,3,4 (az idıközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat

Részletesebben

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000.(IX.18.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000.(IX.18.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2000.(IX.18.) sz. rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Borsodszentgyörgy Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Rendelet-tervezet BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013. (. ) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Rendelet-tervezet BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013. (. ) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Rendelet-tervezet BERHIDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013. (. ) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete a köztemetők rendjének szabályozására

Részletesebben

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK. 18/2008. (XII.19.) rendelete. a köztemetı fenntartásáról, használatáról és igénybevételérıl

KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK. 18/2008. (XII.19.) rendelete. a köztemetı fenntartásáról, használatáról és igénybevételérıl KEMECSE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİTESTÜLETÉNEK 18/2008. (XII.19.) rendelete a köztemetı fenntartásáról, használatáról és igénybevételérıl Kemecse Város Önkormányzatának Képviselıtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Előkészítés Koporsó előkészítés (névírás) 7 040 8 941 Névírás sírjelzőre 2 200 2 794. Koszorúk, sírcsokrok leszedése 2 530 3 213

Előkészítés Koporsó előkészítés (névírás) 7 040 8 941 Névírás sírjelzőre 2 200 2 794. Koszorúk, sírcsokrok leszedése 2 530 3 213 TEMETÉSI SZOLGÁLTATÁS EGYÉB DÍJAI Ügyintézés 4 400 5 588 Utólagos módosítás (sírhely, időpont, ravatalozás helyének módosítása, stb. esetén) 5 197 6 600 Előkészítés Koporsó előkészítés (névírás) 7 040

Részletesebben

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013. (V.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013. (V.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről LETENYE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2013. (V.31.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetben. Hatályos: 2016. 08. 01 től) Letenye Város Önkormányzatának

Részletesebben

1. Parkolóhelyek létesítése

1. Parkolóhelyek létesítése Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 41/2011. (VII. 5.) önkormányzati rendelete a lakások és egyéb építmények építéséhez, kialakításához kapcsolódó parkolóhelyek biztosításáról * Szekszárd

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzatának 10/2001. (XII. 28.) rendelete a köztemetı rendjérıl és a temetkezésrıl

Pécsely Község Önkormányzatának 10/2001. (XII. 28.) rendelete a köztemetı rendjérıl és a temetkezésrıl Pécsely Község Önkormányzatának 10/2001. (XII. 28.) rendelete a köztemetı rendjérıl és a temetkezésrıl Pécsely Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. fejezet Értelmező rendelkezések

I. fejezet Értelmező rendelkezések Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11 /2007. (IX. 28.) rendelete a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól Halmaj községi Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben