Rábatamási Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2001(II.1.) rendelete. (Egységes szerkezetben) A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Rábatamási Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2001(II.1.) rendelete. (Egységes szerkezetben) A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL"

Átírás

1 Rábatamási Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 1/2001(II.1.) rendelete (Egységes szerkezetben) A TEMETİKRİL ÉS A TEMETKEZÉSRİL Rábatamási Község Önkormányzatának Képviselı-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján, a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló évi XLIII. törvény (továbbiakban: Tv.) 40..(1) bekezdésben és a 41..(3) bekezdésben foglaltak alapján, figyelemmel a végrehajtásról rendelkezı 145/1999.(X.1.) Korm. számú rendelet (továbbiakban: Vhr.) szabályaira, az alábbi rendeletet alkotja: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.. (1) E rendelet hatálya Rábatamási község közigazgatási területén az önkormányzat tulajdonában lévı temetıre terjed ki. (2) Az önkormányzat tulajdonában lévı temetı köztemetı (továbbiakban: temetı) belterületben fekszik, 878.hrsz. alatt, területe 7.887m2. (3) A temetı fenntartásáról, üzemeltetésérıl az önkormányzat e rendeletében foglaltak szerint gondoskodik az 1999.évi XLIII. rendelet elıírásainak betartása mellett. (4) A temetıben a temetés egyházi és világi. 2.. Az önkormányzat a temetı fenntartásához biztosítja: a./ a rendeltetésszerő használathoz szükséges építményt (ravatalozót) b./ a közlekedı utat, parkolást c./ a közmőveket (víz, villany), vízvételi lehetıség, illemhely d./ zöldterületet (fásítást)

2 2 e/ hulladék elhelyezésnek feltételeit, rendszeres szállítást f./ gondoskodik a temetı kegyeleti méltóságának megırzésérıl g./ a temetési helynek megfelelı területérıl h./ a temetı kerítésérıl, mint meglevı létesítményrıl 3. Értelmezı rendelkezések a./ köztemetı: az önkormányzat tulajdonában lévı temetı, illetıleg a temetınek az a része, amelyben az önkormányzat a köztemetı fenntartására vonatkozó kötelezettségét teljesíti b./ temetési hely: a temetıben létesített sírhely, sírbolt, urnafülke, urnasírbolt c./ kegyeleti emlékhely: az elhunytak emlékének megjelölésére és megırzésére létesített építmény, emlékmő, emlékjel, épületen elhelyezett emléktábla d./ kegyeleti közszolgáltatás: a köztemetı fenntartását, továbbá üzemeltetését magába foglaló egyéni és közösségi kegyeleti célú, az elhunyt emlékének megırzésére irányuló önkormányzati tevékenységek összessége e./ temetkezési szolgáltatások: a szolgáltatások körét a Tv. végrehajtásáról rendelkezı 145/1999.(X. 1.) Korm. rend ai határozzák meg. A TEMETİ HASZNÁLATA, ÜZEMELTETÉSE, IGÉNYBE- VÉTELÉNEK SZABÁLYAI 4.. (1) A temetı használat célját szolgálja a temetı bekerített része és az elıtte kiépített gépjármőpark. (2) A temetı használata a 2..-ban felsoroltakkal biztosított. A ravatalozót és a kiszolgáló helyiségeket, tárgyi eszközöket a halott átvételétıl a búcsúztatásig, a kegyeleti szertartás idejéig szabad használni. (3) A temetési helyek igénybevételét, létesítését, a temetés módját e rendelet ai szabályozzák. (4) Temetı használat: a kegyeleti közszolgáltatás ellátása, a temetkezési szolgáltatások ellátása alatti idıben. 5.. A temetı beépítési szabályait az önkormányzat szabályozási terve tartalmazza.

3 3 6.. (1) A temetı üzemeltetése: az önkormányzat, mint a tulajdonos fenntartó a temetı üzemeltetését a költségvetési gazdálkodás körében látja el. (2) Az önkormányzat üzemeltetési feladatai. a./ a temetıben végzett egyéb vállalkozási tevékenységek engedélyezése, ellátása rendjének és szolgáltatási díjának megállapítása b./ biztosítja az eltemetés (urnaelhelyezés) feltételeit, rendelkezésre bocsátja a ravatalozót és kiszolgáló helyiséget, gondoskodik a karbantartásról, mőködtetésrıl c./ gondoskodik a temetı létesítményeinek tisztántartásáról, a temetı elıtti területrész és a temetı területének rendszeres főnyírásáról, a síktalanításról és hóeltakarításról d./ a hulladék győjtésérıl és elszállításáról e./ gondoskodik a temetı rendjének betartásáról és betartatásáról f./ tájékoztatás a temetı rendjérıl a temetı rendelet kifüggesztésével (3) Az önkormányzat kegyeleti közszolgáltatási szerzıdést köthet: a./ temetési szolgáltatás b./ temetıbe kiszállított elhunytak átvétele c./ a nyilvántartó könyv, sírboltkönyv, temetıi térkép vezetése d./ temetési helyek kijelölése e./ temetések összehangolása f./ üzemeltetési feladatok ellátására a jogszabályokban meghatározott szakmai követelményeknek megfelelı vállalkozással. 7.. (1) Temetkezési szolgáltatást az végezhet, aki megfelel a törvényi feltételeknek. (2) A temetkezési szolgáltatások körét a Vhr ai határozzák meg. (3) A szolgáltatások önállóan is végezhetık a szolgáltatóval. A szolgáltatást egyeztetni kell a feladatot ellátó üzemeltetıvel, illetve a fenntartó önkormányzattal. TEMETKEZÉSI HELYEK, TEMETÉSI MÓD 8.. (1) A temetés hamvasztással, vagy hamvasztás nélkül (koporsós) történik egyházi, vagy világi szertartás szerint, a Tv aiban foglaltak betartásával. (2) A temetıben temetni az arra kijelölt helyen lehet.

4 4 (3) A temetési hely feletti rendelkezési jog szabályait a 12.. tartalmazza. (4) A temetési helyre igénybejelentést az üzemeltetınél lehet megtenni. A temetési hely felett rendelkezési joggal az rendelkezik, aki azt megváltotta: az eltemettetı és a törvényes örökös. 9.. (1) A temetı sírhelytáblákra (parcellákra), a sírhelytáblák pedig sorokra oszlanak.temetési hely továbbá a temetı bejárat melletti urnafal. (mód.:6/2008.(iv.29.) (2) A temetési helyeket a Korm. rend. elıírásai szerint kell nyilvántartásba venni. A nyilvántartást a tulajdonos végzi. (3) A sírhely gondozásáról, környékének rendbetartásáról a rendelkezési joggal rendelkezı köteles gondoskodni (1) Temetési helyek: a./ egyes sírhely ( sírgödör) b./ kettes sírhely (2 koporsó elhelyezésére szolgáló sírgödör) c./urnafülke (egyes kettes)(mód.:6/2008.(iv.29.) (2) A temetési helyek: Hossza Szélessége a./ a felnıtt egyes sírhely 210 cm 100 cm b./ a felnıtt kettes sírhely 210 cm 190 cm c./ a gyermek sírhely 130cm 60 cm d./ urna földbetemetés esetén 80cm 60 cm (3)A sírhelygödör mélysége 200 cm, a koporsó rátemetés esetén úgy kell mélyíteni, hogy a rátemetett koporsó aljzata 160 cm mélyen legyen. (4)A felnıtt sírokat egymástól 60 cm, a gyermeksírokat egymástól 40 cm távolságra kell elhelyezni. (5)A sírhelytáblák között - lehetıleg -1,5 m széles utat kell hagyni, a sorok közötti távolságnak 60 cm-esnek kell lenni. (6)A sírdombok magassága 30 cm-nél magasabb nem lehet (1)A temetési hely megjelölésére sírjel, síremlék használható illetve létesíthetı. A sírjelet a temetési helyen kell elhelyezni. (2) A síremlék és tartozékai, valamint az elhelyezendı oszlop tervét (vázrajzát) a fenntartónál be kell mutatni, ha az üzemeltetésre teljes körő szerzıdés megkötésekor kerül sor.

5 5 TEMETÉS HELY FELETTI RENDELKEZÉSI JOG SZABÁLYAI (1) A sírhely feletti rendelkezési idı: 12.. a./ egyes sírhely esetén 25 év, illetve az utolsó rátemetés napjától számított 25 év / Korm. rend (1) bekezdés a./pontja b./ kettıs sírhely esetén az utolsó koporsós betemetés napjától számított 25 év / Korm. rend.18..(1.) bekezdés b./pontja c./urnafülke esetén 10 év(korm.rend. 18..(1) c./pontja (mód.: 6/2008.(IV.29.) (2) A temetési hely feletti rendelkezési jog újraváltható. (3) Az egyes sírhelyek elıre nem váltható meg. (4)A rendelkezési jog gyakorlása megszőnik. - ha a használati idı lejár - a temetési hely megszőnik - új temetési helyre történı áthelyezés esetén elhamvasztással, ebben az esetben a megváltási ár idıarányos részét vissza kell téríteni. A sírhely felett rendelkezı kötelessége a sírhely gondozása, sírjel, síremlék karbantartása, helyreállítása. (5) Koporsós temetés a Korm. rend aiban foglalt feltételek betartása mellett történhet. A hamvasztásos temetés a Korm. rend aiban foglaltaknak megfelelıen szabad elvégezni. (6) A sír vagy sírbolt felnyitására a Korm. rend aiban leírtaknak kell alkalmazni. TEMETÉSI HELY, TEMETİ FENNTARTÁSI HOZZÁJÁRULÁS, TEMETİI SZOLGÁLTATÁS DÍJA 13.. (1) Temetési hely díjak (megváltás ár.): a./ egyes sírhelyek Ft b./ kettes sírhelyek Ft c./ egyes urnafülke 3.000Ft d. /kettes urnafülke 6.000Ft (mód.:6/2008.(iv.29.) (2) Ha a megváltott sírhelyre korábban történik a temetkezés, mint annak a lejárati ideje, a díjat idıarányosan kell megfizetni, de a megváltás idıtartama nem változik

6 (1)Temetı fenntartási hozzájárulás: a létesítmények - ravatalozó és helyiségei - felszerelése és közmőhasználat temetéskor, kegyeleti szertartáskor 1.000Ft 15.. Temetıi szolgáltatást a temetı területén reklámozni tilos A temetıben vállalkozásszerően munkát végzı temetıfenntartási díját e rendelet függeléke tartalmazza. A vállalkozásszerően végzett munkát és a vállalkozást az üzemeltetonek, illetve a fenntartó önkormányzatnak be kell jelenteni. TEMETİ LÉTESÍTÉSE, LEZÁRÁSA, MEGSZÜNTE- TÉSE, ÚJBÓLI HASZNÁLATBAVÉTELE 17.. A temetı létesítésére, lezárására, megszüntetésére, újbóli használatbevételére a Tv. és a Vhr. szabályait kell alkalmazni. TEMETÉSI REND, TEMETİI MAGATARTÁS 18.. (1) A sírhelysorokban a temetkezést a halálozást sorrendjében kell végrehajtani. (2)A temetkezési szolgáltatást ellátó ennek érdekében köteles egyeztetni a temetések idejét az üzemeltetovel (3) Rátemetés akkor engedélyezhetı, ha a sírhelytáblát még nem zárták le és a késıbb eltemetett halott helye (temetési hely) feletti rendelkezési jog 25 év, urnasírhelynél, a 10 év még nem telt el (1) A temetıben jármőforgalom csak indokolt esetben - sírbolt, síremlék építés, síremlék szállítás -lehet. E rendelkezés a rokkantakat szállítóm, illetve jármővel közlekedı rokkant személyre, a temetı fenntartását és a temetkezési szolgáltatokat ellátó jármővekre nem vonatkozik.

7 7 (2) A temetıben az (1) bekezdés kivételével a jármőforgalom tilos (1) A nyitvatartási idı alatt a temetıt bárki korlátozás nélkül látogathatja, a sírokat gondozhatja, 12 éve aluli gyermek a temetıben csak felnıtt személy felügyelete mellett tartózkodhat. (2)A sírok gondozásán, díszítésén kívül minden egyéb tevékenységet, annak megkezdése elıtt a temetı üzemeltetoje részére fel kell jelenteni. (3)A temetıben munkát végzı vállalkozók mőködésük során az e rendeletben foglaltakat kötelesek betartani. Tevékenységükkel a szertartások rendjét nem zavarhatják a látogatók kegyeleti érzéseit nem sérthetik, a szomszédos sírokban és a temetı infrastrukturális létesítményeiben kárt nem okozhatnak. (1) Tilos 21.. a./ a temetıbe kutyát bevinni, a vak vezetı kutya kivételével b./ az üzemelteto elızetes hozzájárulás nélkül a temetıbe építıanyagot beszállítani, építési vagy bontási munkát megkezdeni, a bontási anyagot elszállítani c./ hulladékot, koszorú-és virágmaradványt a kijelölt lerakóhelyen kívül egyéb helyen lerakni. d./ hulladékot, koszorú és virágmaradványt a temetıbe elégetni. e./ hangoskodással, zajkeltéssel a szertartások rendjét zavarni, a temetılátogatók kegyeleti érzéseit megsérteni f./ Hatályon kívül helyezve (mód.:11/2006. V. 31.). (2) Aki az egyes szabálysértésekrıl szóló 218/1999.(XII.28.) Korm. rendeletben foglaltakon túl az e rendeletben foglalt tilalmakat megszegi szabálysértést követ el és forintig terjedı pénzbírsággal sújtható. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 22.. E rendelet 2001.március 1.-jén lép hatályba, egyidejőleg a temetırıl és a temetkezési tevékenységrıl szóló 6/1987.(XII.16.) T. számú rendelettel módosított 3/1986.(VII.9.) T. számú rendelet hatályát veszti. Szabó István sk. polgármester Varga Tivadarné sk. jegyzı

8 Módosító rendeletek: 11/2006.(V.31.) Hatályba lépése: június 1. 6/2008.(IV.29.) Hatályba lépése: május 1 8

9 9 FÜGGELÉK A temetırıl és a temetésrıl szóló 1/2001.(II.1.) rendelet 16..-ában foglalt temetıfenntartási díj : Ft

10 10 Kihirdetési záradék E rendelet kihirdetése- a Polgármesteri Hivatal hirdetıtábláján -a mai napon megtörtént. Rábatamási, február 1. Kihirdetési záradék Varga Tivadarné sk. jegyzı E rendelet kihirdetése- a Körjegyzıség hirdetıtábláján -a mai napon megtörtént. Rábatamási, május 31. Kihirdetési záradék Varga Tivadarné sk. körjegyzı E rendelet kihirdetése- a Körjegyzıség hirdetıtábláján -a mai napon megtörtént. Rábatamási, április 29. Varga Tivadarné sk. körjegyzı

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Zákány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2004/XII.1./ önkormányzati rendelete Az 5/2007(IV.17.), a 7/2008(IV.29.) a 12/2010.(XII.31.) és az 1/2011.(I.12.) rendeletekkel módosított, a temetőkről

Részletesebben

Letenye Város Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2000. (IX.27.) számú rendelete. (módosításokkal egységes szerkezetben) Általános rendelkezések

Letenye Város Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2000. (IX.27.) számú rendelete. (módosításokkal egységes szerkezetben) Általános rendelkezések 1 Letenye Város Önkormányzat Képviselı-testületének 13/2000. (IX.27.) számú rendelete a temetıkrıl és temetkezésrıl (módosításokkal egységes szerkezetben) Letenye Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról.

16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról. 16/2004(XII.22.) számú képviselő-testületi rendelet a temetőről és annak használatáról. Vácduka Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi LXV.

Részletesebben

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete. a temetőkről és a temetkezésről JUTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2009.(IV. 7.) rendelete a temetőkről és a temetkezésről Juta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi

Részletesebben

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről

Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e. a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2001. (III.10.) számú R e n d e l e t e a temetőkről és a temetkezésről Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete továbbiakban: Önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének - a 18/2000./XI.30./ Ktr. számú rendelettel - egységes szerkezetbe foglalt 21/2005.(XII.22.)Ktr. rendelete a községi a temetőről és a temetkezésről Székkutas

Részletesebben

6/2009. /V. 10./ rendelete a

6/2009. /V. 10./ rendelete a DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2009. /V. 10./ rendelete a TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL Dunaegyháza Község Képviselőtestülete /továbbiakban Önkormányzat/ a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kulcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2013. (...) Önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Kulcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi

Részletesebben

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről

Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzata képviselő-testületének 4/2010 (IV.28.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Jászboldogháza Község Önkormányzatának képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről

Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tát Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 17/2000. (IX.26.) Kt. sz. rendelete a temetőkről és a temetkezésről 2 Tát Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete (a továbbiakban: önkormányzat)

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselőtestületének 11/2009. (V.29.) rendelete A temetőkről és a temetkezésről [Módosítva a 18/2009. (IX.29. ÖR-rel] (Egységes szerkezetben!) Tiszaszentimre Község

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról, és a temetkezésről Kaskantyú Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testületének 16/2010. (IX. 30.) önkormányzati rendelete a köztemetıkrıl Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselı-testülete a temetıkrıl és temetkezésrıl szóló 1999.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kisköre Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 29.) rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosítással egységes szerkezetben) Kisköre Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések. /1/ A rendelet hatálya Beled Nagyközség Önkormányzata által fenntartott köztemetıkre terjed ki.

Általános rendelkezések. /1/ A rendelet hatálya Beled Nagyközség Önkormányzata által fenntartott köztemetıkre terjed ki. Beled Nagyközség Képviselı-testületének 18/2000.(VII.01.) rendelete a temetıkrıl és a temetkezések rendjérıl egységes szerkezetben a 6/2006.(V.01.), a 8/2008.(IV.30.), valamint a 13/2008.(XI.03.) rendelettel

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE. a temetőkről és a temetkezésről temető POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLET 5/2001. (II. 13.) ÖNK. SZ. RENDELETE a temetőkről és a temetkezésről Egységes szerkezetben a 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz. rendelettel A 10/2001. (VI. 26.) Önk. sz.

Részletesebben

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú R e n d e l e t e A temetőkről és a temetkezésről /Egységes szerkezetben 2007. 07. 18./ Csákvár Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

A temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. -a a következı (7)-(8) bekezdéssel egészül ki:

A temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. -a a következı (7)-(8) bekezdéssel egészül ki: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 67/2011. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról * Szekszárd

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések

Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről. Általános rendelkezések Csengőd Község Képviselőtestületének 16/2011.(IX.1.) önk. rendelete a temetőkről és a temetkezésről Csengőd Község Képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. tv. (továbbiakban:

Részletesebben

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014. (II. 4.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről

Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről Csány Községi Önkormányzata Képviselőtestületének 23/2004.(IV.27.)rendelet a temetőről és a temetkezésről Csány Községi Önkormányzat Képviselőtestülete (továbbiakban: önkormányzat) a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosításokkal egységes szerkezetben) Mályinka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2001. (VI.18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről (a 18/2012. (VI.01.) Önk. rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

A temetık és a temetkezés helyi szabályairól

A temetık és a temetkezés helyi szabályairól Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 7/2009. (V. 05.) kt. RENDELETE A temetık és a temetkezés helyi szabályairól Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete a Helyi önkormányzatokról

Részletesebben

15/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet

15/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet 15/2004. (V. 03.) Önkormányzati Rendelet a temetıkrıl és a temetkezések rendjérıl Hajdúnánás Városi Önkormányzat képviselı-testülete az elhunyt személyek emlékének méltó megırzése és ápolása, a temetkezés

Részletesebben

Balatonfőzfı Város Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2013. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete a temetı üzemeltetésérıl és a temetkezésrıl

Balatonfőzfı Város Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2013. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete a temetı üzemeltetésérıl és a temetkezésrıl Balatonfőzfı Város Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2013. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete a temetı üzemeltetésérıl és a temetkezésrıl Balatonfőzfı Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a

Részletesebben

24/2000. (XI. 30.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet. A köztemetırıl 1

24/2000. (XI. 30.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet. A köztemetırıl 1 1 24/2000. (XI. 30.) Kál Nagyközség Önkormányzati rendelet A köztemetırıl 1 Kál Nagyközség Önkormányzatának Képviselıtestülete a temetıkrıl és a temetési tevékenységrıl szóló 1999. évi XLIII. törvény 41.

Részletesebben

Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről

Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről Kunpeszér Község Önkormányzat 22/2005.(IX.15.)sz. rendelete a temetőről és a temetkezésről Kunpeszér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete ( továbbiakban: önkormányzat ) a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1

Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat 16/2013. (XI. 22.) rendelete A köztemetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetbe foglalva) 1 Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete a Temetőkről

Részletesebben

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002. (II. 27.) SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS TEMETKEZÉSRŐL

ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002. (II. 27.) SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS TEMETKEZÉSRŐL ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2002. (II. 27.) SZÁMÚ RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS TEMETKEZÉSRŐL Egységes szerkezetbe foglalva: 2011. február 17. 2 ATKÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Részletesebben

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE

EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE EPÖL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2000./IX.28./sz. Ökt. RENDELETE a köztemetőről és a temetkezésről. Epöl Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.évi

Részletesebben

Apaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 19/2011. (XII.16.) rendelettel módosított 11/2011. (IX.12.) rendelete

Apaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 19/2011. (XII.16.) rendelettel módosított 11/2011. (IX.12.) rendelete Apaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 19/2011. (XII.16.) rendelettel módosított 11/2011. (IX.12.) rendelete a temetőről és a temetkezésről A módosításokkal egységes szerkezetben. Apaj Községi

Részletesebben

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről

IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről IVÁNC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (VI.29) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről Ivánc község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben)

Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2007. (IV. 27.) rendelete a temetőről és a temetkezésről (egységes szerkezetben) Telekgerendás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15.

Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének. 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15. Nagylók Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 11/2012.(XI.28.) önkormányzati rendelettel módosított 6/2001./IV.15./ önkormányzati r e n d e l e t e a köztemetőről és a temetkezési tevékenységről (

Részletesebben

Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól

Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól Nagykereki Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2010. (II.18.) rendelete a temető használatának szabályairól Nagykereki Község Önkormányzata az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló

Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a községi köztemetőről és a temetkezésről szóló 14/2005. (X.24.), 19/2005.(XII.28.), 12/2006.(VIII.14.) 7/2012.(IV.23.) rendeletekkel módosított

Részletesebben

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1

Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának 8/2009.(III.26.) rendelete a köztemetőről és a temetési helyekről 1 Makó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2002. (III.28.) ÖKT rendelete

Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2002. (III.28.) ÖKT rendelete Tetétlen Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2002. (III.28.) ÖKT rendelete A temetőkről és a temetkezésről Tetétlen község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a

Részletesebben

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV.30.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Igal Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország önkormányzatokról

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Nagymágocs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének a temetőről és a temetkezésről szóló 14/2004. (XI. 10.) Ör. (módosításokkal egységes szerkezetben) Nagymágocs Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről

NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 7/2005. (X.27.) számú rendelete a temető és temetkezés rendjéről Nyáregyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. A rendelet hatálya

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. A rendelet hatálya OZORA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2001.(X.17) számú Önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl. (egységes szerkezetben) Ozora Község Önkormányzata Képviselı-testülete a

Részletesebben

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2008. (X.31.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben)

Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben) Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2004. (VII.8.) rendelete a temetőkről és a temetkezésekről (egységes szerkezetben) Fülöpszállás Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a temetőkről

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 37/2011. (XII. 15.), a 41/2012. (IV.26.), 45/2012. (V.30.) valamint az 53/2012. (IX. 27.) önkormányzati rendeletekkel módosított 25/2011. (IX. 29.) önkormányzati

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2013.(XII.13.) önkormányzati rendelete a köztemetőről szóló 10/2011. (IV.1.) önkormányzati rendeletének módosításáról 1. A köztemetőről szóló 10/2011.(IV.1.)

Részletesebben

Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének. 7/2003. (III. 30.) rendelete. A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben

Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének. 7/2003. (III. 30.) rendelete. A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testületének 7/2003. (III. 30.) rendelete A temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben Gyöngyösoroszi Községi Önkormányzat Képviselő testülete a temetőkről

Részletesebben

Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE

Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE Bekecs Községi Önkormányzat 3/2004. (I.25. ) SZÁMÚ RENDELETE A temetőkről és a temetkezésekről A Bekecs Község Önkormányzatának képviselőtestülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII.

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzatának 10/2001. (XII. 28.) rendelete a köztemetı rendjérıl és a temetkezésrıl

Pécsely Község Önkormányzatának 10/2001. (XII. 28.) rendelete a köztemetı rendjérıl és a temetkezésrıl Pécsely Község Önkormányzatának 10/2001. (XII. 28.) rendelete a köztemetı rendjérıl és a temetkezésrıl Pécsely Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

MURAKERESZTÚR KÖZSEG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 9/2000.(X.19.) számú RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL

MURAKERESZTÚR KÖZSEG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 9/2000.(X.19.) számú RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL MURAKERESZTÚR KÖZSEG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 9/2000.(X.19.) számú RENDELETE A TEMETŐRŐL ÉS A TEMETKEZÉS RENDJÉRŐL Murakeresztúr Község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mánfa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (VI.13.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezésről (a 14/2013. (XII.20.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szöveg)

Részletesebben

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl (Egységes szerkezet)

Kiszombor Község Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzat Képviselı-testületének 20/2000. (IX. 26.) KKÖT rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl (Egységes szerkezet) Kiszombor Község Önkormányzatának Képviselı-testülete a temetıkrıl

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2000.(X. 28.) KT számú r e n d e l e t e a köztemetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl

Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2000.(X. 28.) KT számú r e n d e l e t e a köztemetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 22/2000.(X. 28.) KT számú r e n d e l e t e a köztemetıkrıl és a temetkezési tevékenységrıl Módosította: 22/2002. (XII.21.) KT, 16/2003.(VII.11.)KT, 9/2006.

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések Döbrököz Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2006. (V.18.) számú rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről (Egységes szerkezetbe foglalva a 10/2007. (IV.19.) sz. ÖK rendelettel, a 16/2010.

Részletesebben

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Csörötnek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről

Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.19.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezési tevékenységről Cserszegtomaj Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről

Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről 1 Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7./2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezések rendjéről Csákberény Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről

Részletesebben

DARNÓZSELI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. /V.8./ RENDELETE

DARNÓZSELI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. /V.8./ RENDELETE DARNÓZSELI ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. /V.8./ RENDELETE a temetőkről és a temetkezésről Darnózseli Község Önkormányzata Képviselő-testülete /továbbiakban: Önkormányzat / a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA

SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI KÖZTEMETŐ ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZATA SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG ÖNKOMÁNYZATÁNAK A TEMETŐKRŐL ÉS TEMETKEZÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ 24 /2013. /XII. 19./ rendeletének MELLÉKLETE Tartalomjegyzék: I.

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről

Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről Rábahídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2007. (V.23.) számú rendelet a temetőkről és a temetkezésről Rábahídvég község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat)

Részletesebben

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 3/2003./I.27./ SZ. RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL

SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 3/2003./I.27./ SZ. RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL SZAKÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETE 3/2003./I.27./ SZ. RENDELETE A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL Szakály Község Önkormányzati Képviselő-testületének 3/2003.(1.27.) számú rendelete a temetőkről

Részletesebben

Helesfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2005.(IX.28.) számú rendelete a községi temetőről

Helesfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2005.(IX.28.) számú rendelete a községi temetőről Helesfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2005.(IX.28.) számú rendelete a községi temetőről Helesfa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi

Részletesebben

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú rendelete A temetőkről és a temetkezésről

Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú rendelete A temetőkről és a temetkezésről Csákvár Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2001. (VII.19.) Kt. számú rendelete A temetőkről és a temetkezésről (Egységes szerkezetben a 11/2007.(VII. 18.), 12/2012. (VI.1.) és a 22/2014.

Részletesebben

I. fejezet Értelmező rendelkezések

I. fejezet Értelmező rendelkezések Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11 /2007. (IX. 28.) rendelete a köztemetők rendjéről, használatuknak, igénybevételüknek szabályairól Halmaj községi Önkormányzat Képviselő-testülete a

Részletesebben

SZŐD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5 /2006.(03.21.) SZÁMÚ, A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL RENDELETE

SZŐD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5 /2006.(03.21.) SZÁMÚ, A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL RENDELETE SZŐD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5 /006.(03.1.) SZÁMÚ, A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL RENDELETE Sződ Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.

Részletesebben

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya

Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete. A temetőről és a temetkezési tevékenységről. A rendelet hatálya Vezseny Községi Önkormányzat Képviselő testületének 23/2013 (XII.23.) rendelete A temetőről és a temetkezési tevékenységről Vezseny Közégi Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete

BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete 1 BUZSÁK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2013. (XI.1.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól Buzsák Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete 12/2009. (IX. 24.) rendelete a temetı fenntartásáról, rendjérıl és üzemeltetésérıl

Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete 12/2009. (IX. 24.) rendelete a temetı fenntartásáról, rendjérıl és üzemeltetésérıl Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı-testülete 12/2009. (IX. 24.) rendelete a temetı fenntartásáról, rendjérıl és üzemeltetésérıl Nyársapát Község Önkormányzat Képviselı Testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Domoszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben

Domoszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről. Egységes szerkezetben Domoszló Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. (IV. 26.) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezésről Egységes szerkezetben Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

ŐR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(XII.11.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól

ŐR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(XII.11.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól ŐR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2014.(XII.11.) önkormányzati rendelete a temető használatának szabályairól Őr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

VÖLCSEJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 3/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete

VÖLCSEJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 3/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete VÖLCSEJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (II. 27.) önkormányzati rendelete a temetırıl és a temetkezésrıl Völcsej Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hantos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5 /2001. (IV. 02) valamint a 11/2009.(IX.30.), 8/2011. (VIII.31.) és 9/2012.(XI.15,)önkormányzati rendeleteivel módosított 8 /1997 (VII.1) önkormányzati

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Szentbékkálla község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2000. (X.16.) számú r e n d e l e t e a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (egységes szerkezetbe foglalva) Szentbékkálla

Részletesebben

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete

Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 24/2004.(VII.14.) rendelete Balatonkenese Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2004.(VII.14.) rendelete a köztemető rendjéről, használatának, igénybevételének szabályairól (Egységes szerkezetben a 32/2004.(X.15.) rendelettel.

Részletesebben

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely.

Temetési helyek 2.. (3) Nem nyitható újabb közös (kettőnél több) sírhely és díszsírhely. Tiszakürt Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2013.(V.2.) rendeletével módosított 11/2012.(VI. 01.) és 14/2007.(XI. 8.) rendeletével módosított 12/2000.(XI. 30.) sz. rendelete (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 10/2014.(V.30.) Rendelet típusa: alap Rendelet címe: A temető rendjéről és a temetkezésről Módosított rendelet azonosítója:

Részletesebben

temetői szabályzatot

temetői szabályzatot A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény és az annak végrehajtására kiadott 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján a Csömöri Római Katolikus Egyházközség a tulajdonában

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete. a köztemetőről és a temetkezés rendjéről Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2014. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a köztemetőről és a temetkezés rendjéről A temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi LXIII. törvény

Részletesebben

Értelmező rendelkezések

Értelmező rendelkezések Vámosmikola Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2006. (I. 31.) számú rendelete a temetőről és a temetkezési tevékenységről a módosításáról szóló 13/2008.(XI.27.) rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

A rendelet hatálya. A temető fenntartása

A rendelet hatálya. A temető fenntartása Zsombó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017. (XI.30.), 20/2016. (XI.23.), 14/2015. (XI.25.), 17/2014. (XI.26.) rendeletével módosított 11/2014. (IX.15.) rendelete a temetőről és a temetkezésről

Részletesebben

Nyírbogdány Községi Önkormányzat

Nyírbogdány Községi Önkormányzat Nyírbogdány Községi Önkormányzat 16/2001.(XII.1.) a 9/2003. (XII.31.) és a 4/2010. (IV hó 07.nap) rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt rendelete a temetőkről és a temetkezésről Nyírbogdány

Részletesebben

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről

Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (VIII.29.) önkormányzati rendelete a köztemető fenntartásáról és a temetkezés rendjéről Újrónafő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Alsótold Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2007. (VI.25.) számú rendelete

Alsótold Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2007. (VI.25.) számú rendelete Alsótold Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2007. (VI.25.) számú rendelete a temetőkről és a temetkezésekről [ A 9/2009.(X.6.) számú rendelettel módosított és egységes szerkezetbe foglalt szöveg]

Részletesebben

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről

Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2008. (X.30.) rendelete. temetőről és a temetkezésről Bakonygyirót Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2008. (X.30.) rendelete a temetőről és a temetkezésről A rendelet kihirdetve: 2008. október 30-án. Dr. Kancsal Károly körjegyző Bakonygyirót Önkormányzat

Részletesebben

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről MÁRTÉLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 34/2011. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről Mártély Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A.

Részletesebben

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések

Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (...) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet (tervezet) Somlójenő Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (VI. 26.) rendelete. (Módosításokkal egységes szerkezetben)

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (VI. 26.) rendelete. (Módosításokkal egységes szerkezetben) Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2009. (VI. 26.) rendelete Egységesítve: 2015.05.05. Hatályos: 2015.06.01. A TEMETŐKRŐL ÉS A TEMETKEZÉSRŐL (Módosításokkal egységes szerkezetben) Kadarkút

Részletesebben

Alap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Alap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Alap Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 18.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Alap Község Önkormányzat Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

FÜLESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/2009. (X. 28.) FKKT. rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről.

FÜLESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/2009. (X. 28.) FKKT. rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről. FÜLESD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 14/2009. (X. 28.) FKKT. rendelete A köztemetőről és a temetkezés rendjéről. Fülesd Község Önkormányzati Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 281. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl szóló 9/2003. (IV. 30) önkormányzati

Részletesebben

14/2004. (V.1.) önkormányzati rendelete

14/2004. (V.1.) önkormányzati rendelete Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 14/2004. (V.1.) önkormányzati rendelete a temetıkrıl és a temetkezésrıl (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 4/2006.(III.31., 18/2006.(XII.22.),

Részletesebben

IV. Temetkezési helyek

IV. Temetkezési helyek Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete a temetőről és a temetkezés rendjéről (tervezet) Lesencetomaj Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

4/2009.(II.27.) rendelete

4/2009.(II.27.) rendelete 4/2011.(II.22.); 11/2011.(III.8.) rendeletekkel egységes szerkezetbe foglalt önkormányzati rendelet Kenderes Város Önkormányzata Képviselı-testületének 4/2009.(II.27.) rendelete a temetırıl és a temetı

Részletesebben

Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről

Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Apátistvánfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a temetőkről és a temetkezés rendjéről Módosította: a 25/2014.(XII.13.) és az 5/2015.(II.23.) önkormányzati

Részletesebben