MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM SZEPSI ISKOLAI RENDTARTÁSA ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM SZEPSI ISKOLAI RENDTARTÁSA ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK"

Átírás

1 I. A tanítási nap rendje ÁLTALÁNOS ELŐÍRÁSOK 1. A tanítás az érvényes órarend szerint folyik, az órarendet minden diák és pedagógus köteles betartani. 2. A délelőtti tanítás 7.50-kor kezdődik ( a 0.óra 7.00, a napközi 6.15-kor nyit), és kor fejeződik be. A délutáni tanítás kor kezdődik és kor fejeződik be. 3. Az iskola épülete munkanapokon től ig van nyitva. 4. Az iskola bejáratánál az iskola nem pedagógus alkalmazottai tartanak ügyeletet, akik a diákokat és a látogatókat hivatottak útbaigazítani, valamint feladatuk az iskola épületének és az öltözőknek a nyitása és zárása. 5. A tanítás a tantermekben, szaktantermekben és a tornateremben folyik. 6. Minden osztály öltözővel rendelkezik, amelyért az egész iskolai év folyamán felel. A tanulók tanítás alatt az öltözőben csak kivételes esetben tartózkodhatnak (ha orvoshoz mennek, az osztályfőnök beleegyezésével távoznak az iskolából, stb.) 7. A testnevelési órára a tanulók a tornaterem öltözőjében öltöznek át. 8. Ha a tanuló túl korán érkezett az iskolába, az öltözőben tartózkodik. 9. A nagyszünetben a tanulók az ügyeletes tanár utasítása alapján vagy a folyosón vagy az udvaron tartózkodnak. A kisszünetben mindenki az osztályban van, de frissítőt vásárolhatnak az iskolai büfében. 10. A szülők hivatalos ügyeiket a titkárságon intézhetik el minden nap között. A tanuló előmeneteléről és viselkedéséről az osztályfőnök a szülői értekezleteken ad felvilágosítást, szükség szerint a szülő személyesen is meglátogathatja az osztályfőnököt az iskolában. II. A tanulók jogai és kötelességei 1. Minden tanulónak joga van: a) egészségét és biztonságát védenie a tanítás alatt b) az általános pszichológiai előírások betartására (a szünetek hossza és száma, a tanítási óra hossza, stb.) c) színvonalas oktatásra d) a feletteseivel való beszélgetésre a humanizmus és a tolerancia szellemében e) kifejteni véleményét és feltenni a tananyaggal kapcsolatos kérdéseit f) időben értesülnie az írásbeli felmérők időpontjáról, ismernie az értékelés kritériumait, joga van a hibák elemzésére g) javító (komisszionális) vizsgát kérvényezni (kiskorúaknál a szülő közbenjárásával) h) a kínálat szerint válaszható tantárgyat választani i) érdeklődése szerint bekapcsolódni a szakköri tevékenységbe j) szabadidejében térítésmentesen használni az iskola egyes helyiségeit (tornaterem, könyvtár, számítástechnikai szaktanterem) tanári felügyelet mellett.

2 2. A tanuló köteles: a) elsajátítani az alapiskolai (gimnáziumi) tananyagot b) a humanizmus, tolerancia, hazafiság elve alapján viselkedni, a pedagógus utasításait követni és az iskolában valamint az iskolán kívül is tisztelettudóan viselkedni c) óvni saját és mások egészségét, ügyelni a rendre és tisztaságra az iskolán belül és kívül d) az iskolában tisztán és rendes öltözetben megjelenni, benti lábbelit (papucsot) váltani, tankönyvvel és egyéb szükséges segédeszközökkel rendelkezni e) megóvni az iskola berendezését (a szándékosan okozott kárt meg kell térítenie) f) betartani a tanítási órák hosszát, a szüneteket. 3. A diákoknak tilos: a) dohányozni az iskolában, az iskola környékén és az iskolai rendezvényeken b) alkoholt, kábítószert vagy más egészségre káros anyagot fogyasztani az iskolában és az iskolai rendezvényeken c) az iskolába és az iskolai rendezvényekre belépni olyan tárgyak birtokában, amelyek veszélyeztetik mások egészségét és biztonságát d) rongálni az iskola birtokában lévő tárgyakat és az iskola biztonsági berendezéseit e) a falat firkálni, az iskola berendezését rongálni f) vulgáris kifejezéseket használni g) a tanítási órán maroktelefont, MP3-as lejátszót használni h) a szünetekben, az öltözőben tartózkodni i) értéktárgyakat, nagyobb pénzösszeget magánál tartani (Kivételes esetben a tanuló köteles a pedagógusnak átadni megőrzésre. Ezek eltűnése esetén az iskola nem vállal felelősséget.) III. Nevelési intézkedések A nevelési intézkedések közé tartoznak a dicséretek, jutalmazások és a fegyelem megerősítésére tett intézkedések. 1. Osztályfőnöki dicséretben részesülhet a tanuló, ha - kitűnő tanulmányi eredményt ért el (1, 5-ös tanulmányi átlagig) - maximum 10 igazolt órát hiányzott egy adott félévben - valamilyen rendezvényen vagy versenyen az osztályt képviselte - magatartása és viselkedése példamutató osztálytársai számára 2. Igazgatói dicséretben részesülhet a tanuló, ha - kitűnő tanulmányi eredményt ért el (1-es tanulmányi átlag) - egyetlen tanítási órát sem mulasztott az adott félévben - valamilyen rendezvényen vagy versenyen az iskolát sikeresen képviselete - önzetlen segítséget nyújtott, humánus cselekedetet vitt véghez, példamutatóan viselkedett -valamilyen intézmény vagy személy elismerésben részesítette

3 3. Osztályfőnöki figyelmeztetést (intőt) kaphat a tanuló: Az iskolai rendtartás egyszeri megszegéséért: - késés a tanítási óráról - bejegyzés az osztálykönyvben - nem megfelelő öltözet - a benti lábbeli (papucs) mellőzése - a hetesi kötelességek elmulasztása - nem megfelelő viselkedés a tanárokkal és az iskola alkalmazottaival szemben - az osztályfőnök megítélése alapján más kevésbé komoly kihágások 4. Írásbeli osztályfőnöki megrovást az a tanuló kaphat, aki: - 5 órát igazolatlanul hiányzott - tetteiben a 3. pontban leírt kihágásokat többször megismételte 5. Írásbeli igazgatói megrovást az a tanuló kaphat, aki: - szándékosan félrevezette tanárait vagy iskolatársait - az iskolában, az iskola környékén és az iskolai rendezvényeken dohányzott és alkoholt fogyasztott - ismételten tisztességtelenül viselkedett. 6. Kielégítő (2) magaviseleti jegyet kap, aki órát igazolatlanul hiányzott - ismételten alkoholt és kábítószert fogyasztott az iskolában, az iskola környékén és iskolai rendezvényeken - olyan tárgyakat és egészségre káros anyagokat használt, amelyek veszélyeztették a többi tanuló biztonságát és egészségét - akadályozta a tanulási folyamatot - Ismételten beírást kap az osztálykönyvbe - az iskola berendezését szándékosan rongálta - bántalmazta, veszélyeztette, megfélemlítette iskolatársait 7. Kevésbé kielégítő (3) magaviseleti jegyet kap és feltételesen kizárható az iskolából (gimnáziumi tanulók esetében), aki: órát igazolatlanul hiányzott - A 6. pontban leírt súlyos szabálysértéseket többször elkövette - más tulajdonát elsajátította - Szándékosan fizikailag és lelkileg bántalmazta iskolatársait - vandál módon viselkedett 8. Nem kielégítő (4) magaviseleti jegyet kap és kizárható az iskolából (gimnáziumi tanuló esetében), aki - 21 és több órát igazolatlanul hiányzott - nem teljesítette az iskolából való feltételes kizárás feltételeit - olyan tettet hajtott végre, ami veszélyeztette a többi tanuló nevelését A tízéves tankötelezettséget teljesített tanuló feltételes kizárásáról az igazgató dönthet miután az esetet a pedagógiai tanács, megvitatta. A feltételes kizárásról szóló határozatban az igazgató maximum 1 évre szóló próbaidőt határoz meg. Ha a próbaidő ideje alatt a tanuló újabb komoly vétséget követ el, az iskola igazgatója azonnali hatállyal kizárja az iskolából.

4 B A tanulók viselkedése az iskolában I. A tanulók érkezése az iskolába 1. A 0. és 1.órára érkező tanulók legkésőbb 15 perccel a tanítás kezdete előtt érkeznek. Az iskola épületét kor nyitják és 8.00-kor zárják óra után a tanulók csak az osztályfőnök aláírásával ellátott kimenővel távozhatna. Ha a tanuló késve érkezik az iskolába (8.00 óra után), átöltözik és bemegy a tanítási órára. Ha a tanítás a 2. órával kezdődik a tanulók az öltözőben vagy a tanteremben csöndben várakoznak. 2. Az iskolába lépés előtt a tanulók alaposan megtisztítják a lábbelijüket, az öltözőben benti lábbelit (papucsot) húznak. 3. A tanév elején minden osztály zárható öltözőt kap, ezért az iskolában tilos utcai lábbeliben járni. 4. A tanuló az öltözőben csak a felsőruházatát és cipőjét hagyhatja. Az öltöző nem a tanszerek, és más segédeszközök tárolására szolgál. 5. A tanuló az iskolába való tartózkodás teljes ideje alatt köteles benti lábbelit (papucsot) viselni. 6. A tanítás ideje alatt és a szünetekben tilos az öltözőben tartózkodni (Kivételt képez, ha az osztályfőnök beleegyezik az iskola épületének elhagyásába.) 7. Az iskolába érkezés és a tanítás kezdete közötti időben a tanuló felkészül a tanításra és ismétel. Ebben az időben tilos az előző napokban feladott házi feladat írása. II. A tanulók viselkedése a tanítási órán 1. A tanuló időben érkezik a tanításra és az iskolai rendezvényekre az adott napra szükséges iskolai felszereléssel. 2. A tanuló kizárólag olyan dolgokat hozhat az iskolába, melyekre a tanítás ideje alatt feltétlenül szüksége van. Nem hozhat az iskolába értékes tárgyakat, valamint a tanulók figyelmét és nevelését megzavaró dolgokat (fegyverek, robbanóanyagok, értékes ékszerek, nagyobb pénzösszeg, pornográf kiadványok, állatok, rádió, hangszer, elektromos fogyasztók, MP3-as lejátszók). Ezek eltűnése esetén az iskola nem vállal felelősséget. 3. A tanuló becsengetés után csendben várja a tanárt. 4. A tanuló a tanítási órán illedelmesen ül, figyeli a tanár magyarázatát, az osztálytársai feleletét, lelkiismeretesen és aktívan dolgozik, nem folyamodik alantas eszközökhöz (súgás, lesés), nem zavarja a tanítást. 5. A tanuló kézemeléssel jelzi, ha mondanivalója van. Felszólítás esetén hangosan és érthetően válaszol. A tanár engedélyével helyet foglalhat. A tanítási órán illetlenség engedély nélkül beszélni és rágógumit rágni.

5 6. A szaktantermekben a tanuló betartja az ide vonatkozó rendszabályokat és biztonsági előírásokat. 7. Ha a tanuló nem készült a tanítási órára, mulasztását az óra elején jelenti. Az óra alatt történő jelentést a tanár nem köteles elfogadni. 8. A tanuló az osztályt csak a tanár engedélyével hagyhatja el. 9. Mielőtt az osztályból távozik a tanuló rendet, rak maga körül. A szemét a szemétkosárba való. III. A tanulók viselkedése a szünetekben 1. A szünetben a tanulók fegyelmezetten vonulnak a következő óra tanterme elé, ahol megvárják a tanár érkezését. 2. A kisszünetekben a tanuló az osztályban tartózkodik, előkészíti tanszereit a kővetkező órára, hangoskodásával nem zavarja osztálytársait, nem verekszik, nem futkározik sem, az osztályban sem a folyosón. Az ügyeletes tanár engedélyével mehet az iskolai büfébe vásárolni. 3. A tanuló nagyszünetben a folyosón vagy az iskolai udvaron tartózkodik az ügyeletes tanár utasítása alapján. 4. A tanuló becsengetés után csendben várja a tanár érkezését. Ha a tanár 5 percen belül nem jelenik meg, a hetes köteles ezt jelenteni az igazgatóságon. IV. A tanulók távozása az iskolából 1. Az utolsó óra befejezése után a tanuló elteszi tanszereit, rendet rak a környezetében, kidobja padjából a szemetet és felrakja székét a padra. 2. A hetesek letörlik a táblát, becsukják az ablakokat, ellenőrzik a vízcsapot, lekapcsolják a villanyt. 3. A tanár kíséretében a tanulók bevonulnak az öltözőbe, átöltöznek, és elhagyják az iskola épületét. 4. A tanítás befejezése után a tanuló nem tartózkodik az iskola épületében és az előtt.

6 V. A tanulók iskolába járása 1. A tanuló rendszeresen jár iskolába, időben érkezik a tanítási órákra és az iskolai rendezvényekre. 2. A tanuló a tanításról és az iskolai rendezvényekről csak betegség, komoly családi okok, rendkívüli időjárás és váratlan közlekedési események miatt hiányozhat. Tanítás alatt családi és egyéb kirándulásokon csak az igazgató engedélyével vehet részt. 3. Ha a tanuló előre tudja, hogy a következő napon nem vehet részt a tanításon, a szülő köteles értesíteni az osztályfőnököt. a.) A tanulót 1 vagy több tanítási óráról, 1 2 tanítási napról az osztályfőnök engedheti el. b.) 2 vagy több tanítási nap esetében az igazgató engedélyezheti a tanuló távolmaradását az osztályfőnök javaslatára. 4. Ha a tanuló váratlan okok miatt nem jelenik meg a tanítási órán, a szülő köteles 2 napon belül jelenteni a hiányzás okát. Ha ezt nem teszi meg, a tanuló hiányzása igazolatlan lehet. 5. A tanuló a hiányzás utáni első tanítási napon szülői aláírással ellátott hiteles irattal igazolja távolmaradását. Ha a tanuló több mint 5 egymás utáni tanítási napon hiányzott, orvosi igazolás szükséges. Utólagos igazolást az osztályfőnök nem köteles elfogadni. Egy adott félévben a szülő maximálisan 5 nem egymást követő tanítási napot igazolhat. 6. Az a tanuló, aki már nem iskolaköteles (gimn.), írásban kérheti az iskola igazgatójától tanulmányai megszakítását. 7. Ha a tanuló már nem iskolaköteles (gimn.), és 5 napig igazolatlanul hiányzik, az igazgató felszólítására köteles igazolnia a mulasztott órákat. Ha a felszólítás kézbesítése után 10 napon belül nem jelenik meg a tanításon, vagy nem igazolja távolmaradását, magatartása tanulmányainak megszakítását jelentheti. VI. A tanulók iskolán kívüli magatartása 1. Minden tanuló a tanítási időn túl és a szünidőkben is iskolánk diákja marad, és így kell viselkednie. Szüleivel, testvéreivel, barátaival, tanáraival, az iskola alkalmazottaival és ismerőseivel szemben tisztességes, udvarias és becsületes, találkozáskor illően köszönti őket. 2. Osztálytársaihoz barátságos, segítőkész. Nem kezdeményez veszekedést és verekedést, nem használ közönséges kifejezéseket.

BELSŐ RENDSZABÁLYZAT ISKOLAI HÁZIREND

BELSŐ RENDSZABÁLYZAT ISKOLAI HÁZIREND BELSŐ RENDSZABÁLYZAT ISKOLAI HÁZIREND ZÁKLADNÁ ŠKOLA A GYMNÁZIUM S VYUČOVACÍM JAZYKOM MAĎARSKÝM MAGYAR TANNYELVŰ ALAPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM MOLDAVA NAD BODVOU scientia est potentia" vedomosť je moc a tudás

Részletesebben

Iskolai rendtartás. Pongrácz Lajos Alapiskola Ifjúsági u. 24., 936 01 Ipolyság

Iskolai rendtartás. Pongrácz Lajos Alapiskola Ifjúsági u. 24., 936 01 Ipolyság Pongrácz Lajos Alapiskola Ifjúsági u. 24., 936 01 Ipolyság Iskolai rendtartás (Kivonat a tanulók részére a pedagógiai tanács által 2015. augusztus 26-án elfogadott Školský poriadok c. dokumentumból) Mgr.

Részletesebben

A T A N U L Ó J O G A I

A T A N U L Ó J O G A I A tanulónak joga van: A T A N U L Ó J O G A I az alapos, érthető magyarázatra, az adott tananyaggal kapcsolatban bármilyen kérdést feltennie és arra kielégítő választ kapnia, az objektív értékelésre, a

Részletesebben

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév 1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E 2012/2013-as tanév Tanulóink eredményes munkája érdekében a Házirend betartása és betartatása, a benne rögzített

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

Iskolai magatartási szabályok 2015.

Iskolai magatartási szabályok 2015. Iskolai magatartási szabályok 2015. Az Iskola Szakmai Programjának melléklete Hatályba lépett: 2015. I. Bevezetés Az intézetben tartózkodó fiatalok kortól és iskolai végzettségtől függetlenül általános

Részletesebben

Iskolai rendtartás. 1. Magaviselet. 1.1. Általános viselkedési szabályok

Iskolai rendtartás. 1. Magaviselet. 1.1. Általános viselkedési szabályok Súkromná stredná odborná škola s vyučovacím jazykom maďarským Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Slovenská ulica 52, Kolárovo tel. 035/777 50 80, fax 035/777 50 82, schola.privata@stonline.sk, Iskolai

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

Spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským. Lichnerova 71, 903 01 Senec

Spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským. Lichnerova 71, 903 01 Senec Spojená škola s vyučovacím jazykom maďarským Lichnerova 71, 903 01 Senec Organizációs részei: Gymnázium Alberta Molnára Szencziho Szenczi Molnár Albert Gimnázium s vyučovacím jazykom maďarským Stredná

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek.

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek. H Á Z I R E N D A házirend célja a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium és a 3530 Miskolc, Bartók Béla tér 1. sz. alatt, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Miskolc,

Részletesebben

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc Iskolai rendtartás Az iskolai rendtartás rögzíti a tanulók jogait és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának

Részletesebben

Közgazdasági Szakgimnáziuma

Közgazdasági Szakgimnáziuma Az iskola munkarendje Az iskola éves munkatervét a nevelőtestület határozza meg a Szülői Szervezet és a Diákönkormányzat véleménye alapján. A tanítás nélküli munkanapok időpontjait az éves munkaterv tartalmazza.

Részletesebben

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40 (7) bekezdésének előírásai értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes

Részletesebben

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Ágazati Függelék 2. számú melléklet BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG VÜI. VÜIG. VILLAMOS FORGALMI FŐMÉRNÖKSÉG H Á Z I R E N D

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004.

ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK. Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK Készült : Ajak, 2004. december 14. Ajak, 2004. A házirend részei: 0. Bevezető 1. Tanulói jogok 2. Tanulói kötelességek 3. Iskolai munkarend 4. Egyéb rendelkezések 5. Az iskola Etikai

Részletesebben

SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA dolgozni csak pontosan, szépen SZÁRCSA ÁLTALÁNOS ISKOLA JE 2015. 2 BEVEZETŐ... 3 I. AZ ISKOLAI MUNKARENDDEL, AZ ISKOLAI FOGLALKOZÁSOK RENDJÉVEL, AZ ISKOLA HELYISÉGEINEK, ESZKÖZEINEK HASZNÁLATÁVAL, A TANULÓBALESETEK

Részletesebben

Stredná odborná škola technická Műszaki Szakközépiskola Bratislavská cesta 10, Komárno. Iskolai rendtartás. I. fejezet Viselkedési szabályok

Stredná odborná škola technická Műszaki Szakközépiskola Bratislavská cesta 10, Komárno. Iskolai rendtartás. I. fejezet Viselkedési szabályok Stredná odborná škola technická Műszaki Szakközépiskola Bratislavská cesta 10, 945 01 Komárno Iskolai rendtartás I. fejezet Viselkedési szabályok 1. bekezdés A diákok jogai Minden tanulónak joga van: 1.

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA 1/1. A házirend célja A házirend biztosítja a működés kereteit: az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet szervezéséhez és lebonyolításához,

Részletesebben

BEVEZETÉS. Az iskolaválasztás önkéntes, az intézményben tanuló diák pedig köteles betartani az iskola belső rendjét és szabályait.

BEVEZETÉS. Az iskolaválasztás önkéntes, az intézményben tanuló diák pedig köteles betartani az iskola belső rendjét és szabályait. ISKOLAI RENDTARTÁS BEVEZETÉS Az Ipari Szakközépiskola (Stredná priemyselná škola v Komárne) a továbbiakban csak iskola olyan művelődési intézmény, mely lehetővé teszi a tanulóknak, hogy a következő szakokon

Részletesebben

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VJM JÁNOSA ERDÉLYIHO, ULICA Z. FÁBRYHO 36, 079 01 VEĽKÉ KAPUŠANY

ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VJM JÁNOSA ERDÉLYIHO, ULICA Z. FÁBRYHO 36, 079 01 VEĽKÉ KAPUŠANY ZÁKLADNÁ ŠKOLA S VJM JÁNOSA ERDÉLYIHO, ULICA Z. FÁBRYHO 36, 079 01 VEĽKÉ KAPUŠANY Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Fábry utca 36, Nagykapos Tel: 056/628 48-70, 628 48-71, Fax: 056/628 48-70

Részletesebben

OM 034993. Grundschule in Gazdagrét. A Házirend tartalomjegyzéke. Készítette: az iskola nevelőtestülete. Hatályba lépés időpontja: 2012. szeptember 1.

OM 034993. Grundschule in Gazdagrét. A Házirend tartalomjegyzéke. Készítette: az iskola nevelőtestülete. Hatályba lépés időpontja: 2012. szeptember 1. OM 034993 GAZDAGRÉT-TÖRÖKUGRATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA Grundschule in Gazdagrét 1118 BUDAPEST, Törökugrató u. 15. sz. JE Készítette: az iskola nevelőtestülete Hatályba lépés időpontja: 2012. szeptember 1. A

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Hajdúsámson, 2015. február 11. Sándorné Sas Ildikó igazgató

H Á Z I R E N D. Hajdúsámson, 2015. február 11. Sándorné Sas Ildikó igazgató H Á Z I R E N D Hajdúsámson, 2015. február 11. Sándorné Sas Ildikó igazgató 1 I. A tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával összefüggő rendelkezések A házirend intézményünk egyik alapdokumentuma. Rögzíti

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA ÉS ÓVODA FELSŐSZELI. Iskolai rendtartás

SZÉCHENYI ISTVÁN MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA ÉS ÓVODA FELSŐSZELI. Iskolai rendtartás SZÉCHENYI ISTVÁN MAGYAR TANÍTÁSI NYELVŰ ALAPISKOLA ÉS ÓVODA FELSŐSZELI Iskolai rendtartás A Felsőszeli Széchenyi István MTNY Alapiskola rendtartása (kivonat) Az iskola belső rendtartása jogok, kötelességek

Részletesebben

Házirend. Nyitott Világ Alapfokú Művészetoktatási Iskola Szeged, Pósz J.u.2.

Házirend. Nyitott Világ Alapfokú Művészetoktatási Iskola Szeged, Pósz J.u.2. Nyitott Világ Alapfokú Művészetoktatási Iskola Szeged, Pósz J.u.2. Házirend Elfogadta a nevelőtestület: 2012.08.31. A fenntartó jóváhagyta. 2012.08.31. A házirend szabályainak alapja: A Közoktatásról szóló

Részletesebben

A tanuló kötelessége, hogy az iskola tanárainak, valamennyi dolgozójának és tanulótársainak emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsa.

A tanuló kötelessége, hogy az iskola tanárainak, valamennyi dolgozójának és tanulótársainak emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartsa. Általános rendelkezések A házirend hatálya a) Területi hatály: A házirend érvényes az iskola teljes területén, illetve az iskola által szervezett és a pedagógiai programban meghatározott iskolán kívüli

Részletesebben

Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény

Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény 1 Sylvester János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző Intézmény 1149 Budapest, Pillangó park 3-5. / Fax: 1/363 2612 E-mail: sylvester@sylvester.hu OM azonosító: 101138 HÁZIREND 2 I. Ez a

Részletesebben

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu HÁZIREND Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu A Házirend egységes együttműködési szabályzat tanulók, tanárok és szülők számára,

Részletesebben

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014.

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014. LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA H á z i r e n d 2013/2014. A házirend célja A nevelőtestület és a tanulókat képviselő diákönkormányzat által meghatározott házirend biztosítja az intézmény közösségi életének

Részletesebben

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1.

Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Intézmény neve: Házirend. Szabályzat típusa: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. Intézmény neve: Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szabályzat típusa: Házirend Intézmény székhelye, címe: 8999 Zalalövő Rákóczi u. 1. 037602 Intézmény fenntartója: Klebelsberg Intézményfenntartó

Részletesebben

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 HÁZIREND Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 Tartalom 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A Házirend célja, feladata... 4 1.2. A Házirend

Részletesebben

Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola

Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola Magyar Üzletemberképző Szakközépiskola HÁZIREND A házirend az iskola működésének szabályozására és koordinálására létrejött megállapodás. Jelen Házirendet a tantestület 2012. augusztus 21. napján fogadta

Részletesebben

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A tanuló a beiratkozástól számítva a Fantázia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (továbbiakban iskola) növendéke, így vonatkoznak rá a Házirend

Részletesebben

Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola

Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola Nagymagyari Magyar Tannyelű Alapiskola Iskolai rendtartás Az iskola legfontosabb feladata az oktatás, nevelés, képzés, használható tudás megszerzésének biztosítása minden tanuló számára. Mindezt olyan

Részletesebben

Janikovszky Éva. Általános Művelődési Központ HÁZIREND 2012.

Janikovszky Éva. Általános Művelődési Központ HÁZIREND 2012. Janikovszky Éva / Általános Művelődési Központ HÁZIREND 2012. TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 4 1.1 A házirend célja és feladata 4 1.2 A házirend elfogadásának és módosításának szabályai 4 1.3 A házirend

Részletesebben

Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Házirend - 2012/2013 tanév H Á Z I R E N D

Dunaferr Szakközép- és Szakiskola Házirend - 2012/2013 tanév H Á Z I R E N D H Á Z I R E N D I. Készült a DUNAFERR Szakközép és Szakiskolában Dunaújváros Vasmű tér 1-2. OM: 030213 Hatálybalépés ideje: 2012. év szeptember 1. A Házirend hatálya A Házirend területi hatálya az iskolai

Részletesebben

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE

MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE MARCALVÁROSI ARANY JÁNOS ANGOL-NÉMET KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 030523 HÁZIRENDJE Készült: 2013. május 15. Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember 1. Következő felülvizsgálat:

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

Házirend. Általános Iskola Olasz

Házirend. Általános Iskola Olasz Házirend Általános Iskola Olasz 2013 Tartalomjegyzék 1., A házirend kiterjedése 2., Az iskolai házirend tartalma 3., A térítési díjra vonatkozó rendelkezések 4., A gyermek, a tanuló távolmaradásának engedélyezési

Részletesebben

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01.

HÁZIREND. Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 2014.06.01. 2014 HÁZIREND Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola 0 2014.06.01. Tartalomjegyzék Bevezető... 2 1. Intézménybe való beiratkozás... 3 2. A tanítás és az iskola rendje... 3 2.1. Iskolába érkezés:...

Részletesebben

A TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMI HÁZIRENDJE

A TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMI HÁZIRENDJE A TÜRR ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM GIMNÁZIUMI HÁZIRENDJE 1. Az iskola jellege, nevelési irányultsága 1.1. A Türr István Gimnázium és Kollégium azoknak a diákoknak az iskolája, akik nyitottak az intellektuális

Részletesebben

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok

H Á Z I R E N D. I. A házirendet szabályozó jogszabályok 1 H Á Z I R E N D I. A házirendet szabályozó jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és köznevelési intézmények

Részletesebben

Házirend Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI

Házirend Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI Házirend Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI 2013 1. BEVEZETÉS 1.1. A 2011.évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről és a 20/2012.EMMI rendelet előírása értelmében, az iskola életével kapcsolatos

Részletesebben

SZMSZC SAVARIA KÖZLEKEDÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA HÁZIREND 2015.

SZMSZC SAVARIA KÖZLEKEDÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA HÁZIREND 2015. SZMSZC SAVARIA KÖZLEKEDÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA HÁZIREND 2015. Iskola neve és címe: Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Közlekedési Szakképző Iskolája és Kollégiuma 9700 Szombathely,

Részletesebben

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012.

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012. Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és HÁZIREND 2012 2 Tartalom ELFOGADÁSRA VONATKOZÓ NYILATKOZATOK 4 1 A HÁZIREND CÉLJA 5 2 A TANULÓ KÖTELESSÉGEI 5 3 A TANULÓ JOGAI 5

Részletesebben

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése

Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése Minőségbiztosítás a 2009/2010. tanév felmérésének kiértékelése a Gallup Intézet nyilvános, bemért kérdőívei és feldolgozási módszere szerint Tanulói elégedettség kérdőívének kiértékelése Törpe tanulói

Részletesebben

Iskolai rendtartás a tanulók részére

Iskolai rendtartás a tanulók részére Bratislavská 38, 932 01 Veľký Meder, www. oagvm.sk e-mail: oagvm@oagvm.sk, telefón 031/555 2321 Iskolai rendtartás a tanulók részére Letárgyalva és jóváhagyva 2016. 10. 04. Hatályos: 2016. október 5-től

Részletesebben

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 1/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 1/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 1/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT HÁZIREND MÓDOSÍTÁSÁRÓL Papp András Igazgató

Részletesebben

NAPKORI JÓSIKA MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA NAPKORER JÓSIKA MIKLÓS GRUNDSCHULE. OM azonosító: 033579 HÁZIRENDJE. Napkor, 2015. augusztus 31.

NAPKORI JÓSIKA MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA NAPKORER JÓSIKA MIKLÓS GRUNDSCHULE. OM azonosító: 033579 HÁZIRENDJE. Napkor, 2015. augusztus 31. NAPKORI JÓSIKA MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA NAPKORER JÓSIKA MIKLÓS GRUNDSCHULE OM azonosító: 033579 HÁZIRENDJE Napkor, 2015. augusztus 31. Készítette: Tudlik Ferenc igazgató Házirend mely a Napkori Jósika Miklós

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013.

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. HÁZIREND 2013 József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 1. Bevezető... 1 2. A házirend

Részletesebben

Iskolai rendtartás. 1. Cikkely

Iskolai rendtartás. 1. Cikkely Iskolai rendtartás Az iskolai rendtartást az 245/2008-as iskolai törvény 153 as írja elő. Feladata, ésszerűsíteni a feladatok elosztását az egyes érdekeltek között, a munkaidő helyes kihasználása, a biztonság

Részletesebben

1.3 A tanuló távolmaradásának, mulasztásának és késésének igazolására vonatkozó előírások... 8

1.3 A tanuló távolmaradásának, mulasztásának és késésének igazolására vonatkozó előírások... 8 BUDAPEST XXII. KERÜLETI NÁDASDY KÁLMÁN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013. Tartalom 1 Az Általános Iskolai tagintézmény házirendje... 5 1.1.1 A tanulói jogok gyakorlásának módja...

Részletesebben

MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HAJDÚDOROG OM azonosító: 031047 HÁZIREND

MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HAJDÚDOROG OM azonosító: 031047 HÁZIREND MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HAJDÚDOROG OM azonosító: 031047 HÁZIREND 2010 2 Tartalomjegyzék A házirend nyilvánossága... 5 Az intézmény adatai... 5 Az iskola nagyobb

Részletesebben

VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND VAJAI MOLNÁR MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND Tanulói házirend A Házirend állapítja meg a Vajai Molnár Mátyás Általános Iskolában a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, az iskolai munkarenddel

Részletesebben

Kós Károly Szakképző Iskola HÁZIRENDJE

Kós Károly Szakképző Iskola HÁZIRENDJE Kós Károly Szakképző Iskola HÁZIRENDJE 2010. június 28. Tartalomjegyzék I. Bevezető rendelkezések... 3 1. Az intézmény alapadatai... 4 2. Az iskola tanulóközösségei... 5 II. Jogok és kötelességek... 6

Részletesebben

NEPOMUKI SZENT JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 200422 HÁZIREND

NEPOMUKI SZENT JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 200422 HÁZIREND NEPOMUKI SZENT JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 200422 HÁZIREND TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 3 2. AZ ISKOLA MUNKARENDJE 4 2.1. A tanítási nap rendje 4 2.2. A tanórák rendje

Részletesebben

Kossuth Lajos Általános Iskola Házirendje

Kossuth Lajos Általános Iskola Házirendje 2013 Kossuth Lajos Általános Iskola Házirendje Ercsi, 2013 Készítette: a tantestület Jóváhagyta: Németh Mária igazgató Érvényes 2013.04.01-től visszavonásig 1 TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék...2 I. Az

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2013. I. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Székhely: 2881 Ászár, Kossuth Lajos utca 26. Tagintézmény: Gárdonyi Géza Általános Iskolája 2882 Kerékteleki, Fő utca 31. Házirendünk

Részletesebben

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola HÁZIREND mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján

Részletesebben

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878 5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu OM azonosító: 035878 a Szegő Gábor Általános Iskola HÁZIRENDJE Módosításokkal együtt hatályba lép: 2015.

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista i Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2013/2014. tanév Pedagógus végzettsége Pedagógus szakképzettsége

Részletesebben

VARGA TAMÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013.

VARGA TAMÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. VARGA TAMÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE 2013. Az iskola célja, hogy kulcsot adjon a tudáshoz. A Házirend célja, hogy kulcsot adjon a tanulói jogok gyakorlásához és a kötelezettségek teljesítéséhez. A fegyelem

Részletesebben

NEPOMUKI SZENT JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 200422 HÁZIREND

NEPOMUKI SZENT JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 200422 HÁZIREND NEPOMUKI SZENT JÁNOS RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 200422 HÁZIREND TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 3 2. AZ ISKOLA MUNKARENDJE 4 2.1. A tanítási nap rendje 4 2.2. A tanórák rendje

Részletesebben

A KÖLCSEY FERENC REFORMÁTUS TANÍTÓKÉPZŐ FŐISKOLA GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK ( 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17. )

A KÖLCSEY FERENC REFORMÁTUS TANÍTÓKÉPZŐ FŐISKOLA GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK ( 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17. ) I. Általános rész A KÖLCSEY FERENC REFORMÁTUS TANÍTÓKÉPZŐ FŐISKOLA GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK ( 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17. ) HÁZIRENDJE Iskolánk alapvető feladata a 6-14 éves korosztály oktatása,

Részletesebben

3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje

3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje 3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje Vizsgák fajtái: Osztályozó vizsga Különbözeti vizsga Javító- pótvizsga Szaktantárgyi

Részletesebben

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje. OM azonosító: 031073

A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje. OM azonosító: 031073 A Debreceni Dózsa György Általános Iskola házirendje OM azonosító: 031073 KLIK szervezeti egységkód: 082018 Tartalomjegyzék 1 A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 3 1.1 Bevezetés... 3 1.1.1

Részletesebben

AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE

AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3528 Miskolc, Csele u. 14. AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE 2013. Tartalomjegyzék Házirend

Részletesebben

I S K O L A I H Á Z I R E N D

I S K O L A I H Á Z I R E N D I S K O L A I H Á Z I R E N D Az intézmény neve: Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Komárom A pedagógiai tanács elfogadta: Hatályba lépés: Tartalom 1. Alapelvek 2. Általános érvényű szabályok

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a http://kemeny-eger.sulinet.hu oldal főmenüjében található Elektronikus napló linkre történő kattintással,

Részletesebben

Tomori Pál Tagiskola 1131 Budapest, Tomori utca 2. OM: 035022. Házirend 2013.

Tomori Pál Tagiskola 1131 Budapest, Tomori utca 2. OM: 035022. Házirend 2013. Tomori Pál Tagiskola 1131 Budapest, Tomori utca 2. OM: 035022 Házirend 2 Tartalomjegyzék Bevezető 4 1. A tanuló távolmaradásának, mulasztásának, késésének igazolására vonatkozó rendelkezések 4 1.1. A távolmaradás

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-naplóba belépéshez először a http://www.gyulai-abony.sulinet.hu oldal bal oldali menüjében található E-napló -ra, majd a

Részletesebben

Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium HÁZIRENDJE 2014.

Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium HÁZIRENDJE 2014. Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium HÁZIRENDJE 2014. Elfogadta az intézmény nevelőtestülete 2014. augusztus 28-án. A Házirend készítésekor véleményezési jogot gyakorolt a szülői

Részletesebben

A Diósgyőri Gimnázium házirendje

A Diósgyőri Gimnázium házirendje A Diósgyőri Gimnázium házirendje I. Bevezető rész 1. A Diósgyőri Gimnázium tantestülete és a tanulókat képviselő diákönkormányzat egységes szerkezetbe foglalja az iskola életének és működésének legfontosabb

Részletesebben

Faktor Tanműhelyek Kft. Gyakorlati oktatóhely

Faktor Tanműhelyek Kft. Gyakorlati oktatóhely Faktor Tanműhelyek Kft. Gyakorlati oktatóhely HÁZIREND Dunaújváros, 2015. július 27. Fodorné Rózsa Csilla ügyvezető A gyakorlati oktató szervezet oktatással kapcsolatos működésének rendjét a házirend szabályozza.

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Az e-napló elérhető a www.ckik.hu oldal mozaik elrendezésében található E-napló linkre történő kattintással, valamint közvetlenül

Részletesebben

Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola

Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola Kisfaludy Sándor Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola 8330 Sümeg, Mártírok útja 1-3. Telefon: 87/550-010; 87/550-012 Fax: 87/550-010 E-mail: titkarsag@kisfaludy.hu Honlap: www.kisfaludy.hu

Részletesebben

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Készült: 2015. szeptember 1 Bevezetés Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A nevelési- oktatási

Részletesebben

HÁZIREND. Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium 9400 Sopron, Ferenczy János u. 1-3.

HÁZIREND. Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium 9400 Sopron, Ferenczy János u. 1-3. 2013 HÁZIREND Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium 9400 Sopron, Ferenczy János u. 1-3. 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1. Bevezető rendelkezések... 4 2. Iskolánk

Részletesebben

Az Arany János Református Általános Iskola tanulóinak házirendje. Érvényes:.. év hó. napjától a visszavonásig

Az Arany János Református Általános Iskola tanulóinak házirendje. Érvényes:.. év hó. napjától a visszavonásig Az Arany János Református Általános Iskola tanulóinak házirendje Érvényes:.. év hó. napjától a visszavonásig 5 Tartalomjegyzék I. Preambulum...6 1. Intézményi adatok...6 2. A házirend célja és feladata...6

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Házirend 2013

TARTALOMJEGYZÉK. Házirend 2013 HÁZIREND 2013 TARTALOMJEGYZÉK 1. A Kőkúti Általános Iskola házirendjének célja, feladatai:... 3 2. A házirend hatálya, elfogadása, nyilvánossága:... 3 2.1. Hatálya:... 3 2.2. Elfogadása... 3 2.3. Nyilvánossága:...

Részletesebben

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14.

Házirend. Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Házirend Dorozsmai Felnőttoktatási Gimnázium 2013/14. Általános szabályok A házirend célja és feladata A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az iskola munkarendjével

Részletesebben

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A NAGYKOVÁCSI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Házirend A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelezettségeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek

Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek Elektronikus napló használati útmutatója szülőknek 1. A weboldal megnyitása Miután megnyitotta a böngészőben vagy a honlapunkon a MaYoR napló programot, a weblap megnyitásakor, a használt böngészőtől függően,

Részletesebben

A Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium és Szakiskola HÁZIRENDJE

A Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium és Szakiskola HÁZIRENDJE 1 A Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium és Szakiskola HÁZIRENDJE 2013 Bácsalmási Hunyadi János Gimnázium és Szakiskola (Székhely: 6430 Bácsalmás, Szent János u. 5.) 1 2 Tartalom A házirend célja, hatálya

Részletesebben

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium Házirendje TARTALOM

Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnázium Házirendje TARTALOM Hazirend-2011.qxd 2011.05.09. 15:45 Page 1 TARTALOM 1. Preambulum.................................4 1.1. A Házirend területi hatálya.....................4 1.2. A Házirend személyi hatálya....................4

Részletesebben

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIREND Készítette: Stolár Mihály igazgató Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember

Részletesebben

TÜKÖRY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND

TÜKÖRY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND TÜKÖRY LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND Körösladány 2014. TECHNIKAI INFORMÁCIÓK Dokumentum megnevezése Tüköry Házirend Körösladány A szöveget előkészítette Kálmán János intézményvezető Érvényesség kezdete

Részletesebben

Bereczki Máté Szakképző Iskola és Sportiskola Házirend 2012 BERECZKI MÁTÉ KERTÉSZETI, ÉLELMISZERIPARI ÉS MEZŐGAZDASÁGI - GÉPÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA

Bereczki Máté Szakképző Iskola és Sportiskola Házirend 2012 BERECZKI MÁTÉ KERTÉSZETI, ÉLELMISZERIPARI ÉS MEZŐGAZDASÁGI - GÉPÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA BERECZKI MÁTÉ KERTÉSZETI, ÉLELMISZERIPARI ÉS MEZŐGAZDASÁGI - GÉPÉSZETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA HÁZIRENDJE Baja, 2012 1 Tartalom A házirend hatálya...3 A házirend nyilvánossága...3 1. A tanulók jogai...3 2. A

Részletesebben

Házirend. A Lauder Javne Iskola 5-13. évfolyamának házirendje. 1121 Budapest, Budakeszi út 48.

Házirend. A Lauder Javne Iskola 5-13. évfolyamának házirendje. 1121 Budapest, Budakeszi út 48. Házirend A Lauder Javne Iskola 5-13. évfolyamának házirendje 1121 Budapest, Budakeszi út 48. Érvényességi terület: Az iskola területén, és minden iskolai rendezvényen. Érvényességi kör: Az iskola minden

Részletesebben

A BONYHÁDI OKTATÁSI NEVELÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE. 2013. március

A BONYHÁDI OKTATÁSI NEVELÉSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE. 2013. március BONI----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BONI A BONYHÁDI OKTATÁSI NEVELÉSI INTÉZMÉNY

Részletesebben

HÁZIRENDJE BLASKOVITS OSZKÁR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Készítette: A Blaskovits Oszkár Általános Iskola tantestülete.

HÁZIRENDJE BLASKOVITS OSZKÁR ÁLTALÁNOS ISKOLA. Készítette: A Blaskovits Oszkár Általános Iskola tantestülete. BLASKOVITS OSZKÁR ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Készítette: A Blaskovits Oszkár Általános Iskola tantestülete. Hatályba lépés időpontja: 2009. szeptember Felülvizsgálva: 2011. szeptember Hatálybalépés időpontja:

Részletesebben

HÁZIREND. Óbudai Nagy László Általános Iskola. 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b.

HÁZIREND. Óbudai Nagy László Általános Iskola. 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b. HÁZIREND Óbudai Nagy László Általános Iskola 1032 Budapest, Zápor utca 90. (székhely) 1035 Budapest, Váradi utca 15/b. (telephely) Nevelőtestületi elfogadás dátuma: 2013. év március hó 25. nap Fenntartói

Részletesebben

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 7625 Pécs, Cserző köz 2. H Á Z I R E N D J E (Pécs, 2013.) A házirend a Pécsi Martyn Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóira vonatkozik. Érvényes: a tanév

Részletesebben

A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Készítette: Rack Ferencné Elfogadta: A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola Nevelőtestülete 2012. augusztus 13. Ritsmann Pál Német

Részletesebben