TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV"

Átírás

1 TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt A gazdálkodási és vagyoni környezet hatása a Szolnoki Főiskola képzésfejlesztési tevékenységére SWOT részanalízis Készítette: Handl Gyula 2012.

2 1. A Szolnoki Főiskola gazdálkodási és vagyoni környezet elemzésének szerepe és jelentősége a főiskola képzésfejlesztési tevékenységének tervezésében A gazdálkodási és vagyoni környezet elemzésének szerepe és jelentősége abban testesül meg a magyar felsőoktatás egészében, ezzel együtt a Szolnoki Főiskolán is, miszerint a gazdálkodásnak, valamint a kiegyensúlyozott vagyoni helyzetnek lehetőséget kell teremtenie az intézmény számára a képzésfejlesztési elképzelések megvalósítására. A Szolnoki Főiskola gazdálkodásának alapelve a pénzügyi stabilitás megtartását túl, a fejlesztésorientált gazdálkodás megteremtése. A tárgyszerű, és objektív helyzetértékelés, elemzés az intézmény valós vagyoni és gazdasági ereje, lehetőségei segítséget nyújt, a szakmai fejlesztési elképzelések megvalósításában, ugyanakkor esetenként rávilágít, az intézmény pénzügyi, vagyoni korlátaira is. Ilyen irányú elemzések eredményeként, azok segítségével az intézmény jelentős tartalomfejlesztési, képzésfejlesztési pályázati kiírásokon tud részt venni, azokra sikeresen, kellő gazdasági alátámasztással pályázni. 2. Az elemzéshez szükséges információk és azok forrásai Információk megnevezése Gazdálkodási adatok vagyoni adatok vagyon elemek Információk forrása intézményi költségvetések, beszámolók vagyonmérleg, gyorsjelentés, vagyongazdálkodási terv 3. A gazdálkodási és vagyoni környezet hatása a Szolnoki Főiskola képzési tevékenységére A felsőoktatás általános gazdasági, vagyoni jellemzői A mai magyar felsőoktatás túlnyomó része forráshiányos. Az állami szerepvállalás a felsőoktatásban egyre csökken, amely természetesen az állami források csökkenését is jelenti. Ezt a forráshiányt, részben azonban pótolni tudják a túlnyomórészt az Európai Unió támogatásával kiírt beruházási, tartalomfejlesztési pályázatok. Az intézmények mindenkori gazdasági, vagyoni helyzetét nagyban befolyásolta, befolyásolja a normatív finanszírozás, valamint a költségtérítéses díjbevétel oktán hallgatói létszámuk. A felsőoktatási intézmények túlnyomó része ezért eredeti tudományterületükön túl más tudományterületi szakokat is indított a hallgató vonzó képességének, ezen keresztül vagyoni, gazdasági helyzetük javítása miatt. Létrejöttek nem állami fenntartású felsőoktatási intézmények. A hallgatói létszám növekedését két adat érzékelteti a legjobban: míg 1990-ben fő* jelentkezett a felsőoktatásba, addig 2005-ben már fő*(*forrás: KSH). Ebben az időszakban jelentős külső források áramlottak be a felsőoktatásba, melyek elősegítették új beruházások elindítását, a hallgatói igényekhez

3 mért új szakok, képzési formák kidolgozását. A 2007-ben bevezetett felvételi rendszer némileg átalakította a felsőoktatás gazdasági helyzetét. Tekintettel arra, hogy az egyes tudományterületekre felvehető létszámkeretek, valamint a felvételi ponthatárok központilag kerültek szabályozásra, meghatározásra, számos első sorban vidéki felsőoktatási intézmény egyre nehezebb gazdasági helyzetbe került. Az utóbbi években fejlesztést jelentettek az ún. PPP programok a felsőoktatásban, melyeknek kockázata a finanszírozást illetően azonban jóval nagyobb, mint a becslések voltak. A év is jelentős változást hozott, ill. hoz a magyar felsőoktatásban, mivel számos tudományterületen folytatott képzés állami támogatása töredékére esik vissza (pl. közgazdász), egyes képzések esetében viszont a korábbi támogatott keretszámok szinten tartása, enyhe növekedése figyelhető meg (pl. műszaki képzések, orvosképzés). A felsőoktatási kormányzat a normatív finanszírozás módszerét is át kívánja dolgozni, ill. módosítani amely a gazdálkodást, ezen keresztül a képzésfejlesztési, beruházási elképzelések pénzügyi fedezetét befolyásolhatják. A Szolnoki Főiskola gazdasági helyzete Az intézmény gazdasági, pénzügyi helyzete az utóbbi években jelentős mértékben romlott. Az államilag támogatott hallgatók aránya jelentős visszaesést mutat. Államilag támogatott hallgatói létszám alakulása a Szolnoki Főiskolán Államilag támogatott hallgatói létszám (fő)

4 Az államilag támogatott hallgatók számának visszaesését követte, ill. azt jelentősen meghaladta az állami források csökkenése. Az állami támogatás változása m Ft állami támogatás Az intézmény gazdálkodásában a pénzügyi egyensúly megteremtése, ill. megatartása mellet alapelv a fejlesztésorientált gazdálkodás megteremtése. Ennek eszköze a saját bevételek 10%-os központosítása ún. stratégiai alap címen. Ennek felhasználása a pályázatok önerejének biztosítására és egyéb képzés, ill. tartalomfejlesztési elképzelések megvalósítására szolgál. Nehézséget jelent azonban, hogy az intézmény szűkülő forrásainak okán, azok egyre nagyobb hányadát kénytelen fordítani mindennapi működésének kiadásaira. Ezzel együtt is példaértékű fejlesztések valósultak meg az elmúlt években a Szolnoki Főiskolán. Az intézmény rendelkezik a gyakorlati oktatás elősegítése céljából tanszállodával, tanétteremmel, műszaki tanüzemmel, ill. a mezőgazdasági képzés gyakorlati bázisául szolgáló tangazdasággal. Az említett elkülönített stratégiai alap segítségével tudott az intézmény jelentős összegű pályázatokat megnyerni, azokhoz az önerőt biztosítani, vagy pl. a távoktatás módszertanát az országban példaértékűen átalakítani, korszerűsíteni. A Szolnoki Főiskola gazdálkodásában a legnagyobb probléma, hogy a kieső állami forrásokat nem tudta más egyéb saját forrásokból kipótolni ban a működési bevételének összege nagyságrendileg 950 millió forintot tett ki, amely 2011-ben némileg csökkent és 943 millió forint volt. Ezért is nagyon lényeges a pályázati lehetőségek minél nagyobb fokú kiaknázása, melyeket segítségül hívva az intézmény meg tudja valósítani képzésfejlesztési elképzeléseit, ezzel megőrizve a hallgatóvonzó képességét, amelyen keresztül megteremthető a gazdálkodásban a biztonság és a fejlesztésorientáltság. A Szolnoki Főiskola vagyoni helyzete: Az intézmény vagyoni helyzetét a legjobban az éves mérleg-beszámolóval, annak elemzésével lehet kifejezni, leírni. A főiskola a hallgatói létszámának csökkenése miatt, jelentős mértékű ingatlan állományról tervez lemondani, ill. tervezi értékesíteni, elsősorban Mezőtúron, mivel az elméleti képzés 2010-től Szolnokon folyik. Az intézmény vagyoni helyzete az elmúlt években kiegyensúlyozott volt, beruházási pénzeszközeinek túlnyomó részét immateriális javakra fordította, amely az oktatásban hasznosult (SAP, SPSS stb).

5 ESZKÖZÖK Változás 2011/2010 I. Immateriális javak ,6 % II. Tárgyi eszközök ,6 % III. Befektetett pénzügyi eszközök ,3 % IV. Üzemeltetésre, kezelésre átadott, koncesszióba, vagyonkezelésbe adott, ,4 % illetve vagyonkezelésbe vett eszközök A) Befektetett eszközök összesen ,4 % I. Készletek ,9 % II. Követelések ,8 % III. Értékpapírok 0 0 0,0 % IV. Pénzeszközök ,2 % V. Egyéb aktív pénzügyi elszámolások ,1 % B) Forgóeszközök összesen ,7 % ESZKÖZÖK ÖSSZESEN ,7 % FORRÁSOK Változás 2011/2010 I. Tartós tőke (Induló tőke) ,0 % II. Tőkeváltozások ,5 % III. Értékelési tartalék 0 0 0,0 % D) Saját tőke ,4 % I. Költségvetési tartalékok ,6 % II. Vállalkozási tartalékok 0 0 0,0 % E) Tartalékok összesen ,6 % I. Hosszú lejáratú kötelezettségek 0 0 0,0 % II. Rövid lejáratú kötelezettségek ,4 % III. Egyéb passzív pénzügyi elszámolások ,8 % F) Kötelezettségek összesen ,9 % FORRÁSOK ÖSSZESEN ,7 % Befektetett aránya eszközök Befektetett eszköz Összes eszköz 82,1 % 89,0 % 88,6 % 93,05 % A mutató az egy éven túli tartós befektetések százalékos arányát mutatja be az összeg eszközhöz viszonyítva. A mutató lényeges változást nem mutat az elmúlt három évben, kiugró összegű beruházás, felújítás nem volt. Forgóeszközök aránya Forgó eszközök Összes eszköz 17,9 % 11,0 % 11,4 % 6,95 % A mutató az egy éven belüli eszközök és forgó eszközök százalékos arányát mutatja az összes eszközhöz viszonyítva. A 2008-as arányhoz képest a mutató folyamatosan csökken, amely a forgatási célú kincstárjegy állomány csökkenésének, majd megszűnésének és a pénzeszközök állományának csökkenésével magyarázható.

6 Tőkeerősség Saját tőke Mérleg főösszeg 89,1 % 86,0 % 84,4 % 89,46 % A tőkeerősség kifejezi a saját tőke arányát az eszközöket fedező összes rendelkezésre álló forráshoz viszonyítva. A főiskola tőkeerőssége, ha kis mértékben is, de folyamatosan csökkent az elmúlt években, 2011-ben viszont elérte a 2008-as szintet. Kötelezettségek aránya Kötelezettség Mérleg főösszeg 3,8 % 6,8 % 10,1 % 7,85 % A mutató arról nyújt információt, hogy az összes forráson belül az idegen források milyen arányt képviselnek. A mutató annál kedvezőbb minél kisebb a mutatóértéke. A vizsgált időszakban a kötelezettségek aránya évre majdnem megduplázódott, évre pedig megháromszorozódott. Ez a kedvezőtlen tendencia annak is köszönhetők, hogy mindkét évben december hónapban a főiskolát maradványtartási kötelezettségre és szállítói kifizetések befagyasztására kötelezte a felügyeleti szerv ben sikerült javítani a mutatón, amely a kötelezettségek állományának csökkenésével indokolható. Vevő-, szállítóállomány összemérési mutató Vevő állomány Szállító állomány 343,3% 41,9% 27,9% 39,09 % A mutató tájékoztatást ad arról, hogy a vevőállomány a szállítóállományt milyen mértékben finanszírozza. Míg a évben a vevőállomány finanszírozta a szállítóállományt, addig az elmúlt három évben egyre kisebb mértékben finanszírozza a vevőállomány a szállítóállományt. Ehhez hozzájárult az előző pontban említett maradványtartási kötelezettség előírása is. Likviditási ráta Forgóeszközök Rövid lejáratú kötelezettségek 623,6% 207,7% 168,5% 101,95% A főiskola likviditási helyzetének romlását szemlélteti a likviditási ráta. Az intézmény vagyongazdálkodásának fő célja a feleslegessé vált vagyonelemekről történő lemondás, azok értékesítése, és ezt leszámítva a vagyonvesztés minimalizálása, a felesleges kapacitások hasznosítása. 4. A gazdálkodási, vagyoni környezet hatásának beazonosítása és értékelése 4.1 Környezet hatása az üzleti alapképzésre

7 Lehetőségek Megnevezés Érték Súlyszám Érték x súlyszám hallgató vonzó képesség növelése lehetőségekhez mért gazdálkodás az erőforrássokkal pályázati fejlesztések további elnyerése A fejlesztésorientált gazdálkodás további elősegítése A feleslegessé vált vagyon értékesítéséből fejlesztések megvalósítása A hallgatói létszám további csökkenése, első sorban államilag finanszírozottak körében A hiányzó anyagi erőforrások miatt a fejlesztések elmaradása A pénzügyi egyensúly megbomlása Jelentős vagyonvesztés A finanszírozás további romlása, egyre kevesebb állami támogatás Környezet hatása a műszaki alapképzésre Lehetőségek Megnevezés Érték Súlyszám Érték x súlyszám A jelentkezők arányának emelkedése az állami finanszírozás miatt a képzés megszűnése Környezet hatása az agrár alapképzésekre Lehetőségek Megnevezés Érték Súlyszám Érték x súlyszám a képzés megszűnése

8 1.1 Környezet hatása a felsőfokú szakképzésre Lehetőségek Megnevezés Érték Súlyszám Érték x súlyszám 1.1 Környezet hatása a szakirányú továbbképzésre Lehetőségek Megnevezés Érték Súlyszám Érték x súlyszám 5. Javaslat a képzésinnovációra 5.1 Konkrét javaslat a képzési portfolió módosítására, új képzések indítására Konkrét javaslat a folyó képzések tartalmának és az oktatás módszereinek fejlesztésére.. Szolnok, március 31.

ADOSZT Egészségpénztár Törzsszám: Mérleg Eszköz Közzététel év

ADOSZT Egészségpénztár Törzsszám: Mérleg Eszköz Közzététel év Mérleg Eszköz ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 381 150 480 544 Befektetett eszközök 6 987 7 794 I. Immateriális javak 2 178 3 758 Vagyoni értékű jogok 2 178 3 758 II. Tárgyi eszközök 4 809 4 036 Ingatlanok

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz Adatszolgáltató neve: Allianz Hungária Egészségpénztár 73EME Mérleg - Eszköz Előző évi beszámoló záró adatai Előző évi felülvizsgált beszámoló záró adatai Tárgyévi beszámoló záró adatai Nagyságrend: ezer

Részletesebben

2013. évi mérlegadatok (adatok E Ftban) I. Immateriális javak II. Tárgyi eszközök

2013. évi mérlegadatok (adatok E Ftban) I. Immateriális javak II. Tárgyi eszközök 2013. évi mérlegadatok 2012. év 2013. év A) Befektetett eszközök 69 327 133 68 870 199 I. Immateriális javak 801 605 748 749 II. Tárgyi eszközök 68 364 887 68 062 800 III. Befektetett pénzügyi eszközök

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz beoló záró 73EME Mérleg - Eszköz beoló záró beoló záró beoló záró 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 2 923 920 0 2 923 920 2 880 354 0 2 880 354 E 002 73EME11 Befektetett eszközök 1 562 870 0 1 562

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2008.

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2008. ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2008. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM LÉTEZIK. 1. A PÉNZTÁR VAGYONI, PÉNZÜGYI, JÖVEDELMI HELYZETE, VÁRHATÓ FEJLŐDÉS...3 2. A MÉRLEG

Részletesebben

Kardirex Egészségpénztár. Cégszerű aláírás: Sorszám. 73EME Mérleg-Eszköz 2006.év Nagyságrend:ezer Ft. Tárgyévi felülvizsgált. Előző évi.

Kardirex Egészségpénztár. Cégszerű aláírás: Sorszám. 73EME Mérleg-Eszköz 2006.év Nagyságrend:ezer Ft. Tárgyévi felülvizsgált. Előző évi. 73EME Mérleg-Eszköz 2006.év Nagyságrend:ezer Ft záró záró 001 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 92934 92934 127602 127602 002 Befektetett eszközök 0 0 0 0 003 I. Immateriális javak 0 0 0 0 004 Vagyoni értékű

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló TÁRSADALMI SZERVEZET MEGNEVEZÉSE: MAGYAR ORSZÁGOS HORGÁSZ SZÖVETSÉG TÁRSADALMI SZERVEZET CÍME: 1124 BUDAPEST, KOROMPAI U. 17. Statisztikai számjel: 19815857911252301 Egyszerűsített éves beszámoló 2015.12.31

Részletesebben

73MME Mérleg - Eszközök

73MME Mérleg - Eszközök 73MME Mérleg - Eszközök záró záró záró záró 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73MME1 Eszközök (akítvák) összesen 27 236 331-27 236 331 32 274 336-32 274 336 002 73MME11 Befektetett eszközök 22 931 404-22

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2012.

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2012. TEST-VÉR Egészségpénztár Cím: 1119 Budapest, Hengermalom út 6/A, fszt. 3. Tel: (+36 1) 361-4901 Tel/fax: (+ 36 1) 385-8586 Levelezési cím: 1509 Budapest, Pf. 5. Ingyen hívható: (+36 80) 20 44 73 Honlap:

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a 2013. évi beszámolóhoz Az Önkormányzat fő feladata 2013. évben is a jogszabályok szerinti feladatok ellátásának biztosítása volt. Ennek megfelelően működtette az óvodát, a bölcsődét,

Részletesebben

73MME Mérleg - Eszközök

73MME Mérleg - Eszközök Táblakód: 73MME záró 73MME Mérleg - Eszközök záró záró záró 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73MME1 Eszközök (akítvák) összesen 24 635 478-24 635 478 22 311 009-22 311 009 002 73MME11 Befektetett eszközök

Részletesebben

Balatonszabadi Község Önkormányzata Az egyszerűsített mérleg előírt tagolása 2011.év. Előző év auditált egyszerűsített beszámoló záró adatai

Balatonszabadi Község Önkormányzata Az egyszerűsített mérleg előírt tagolása 2011.év. Előző év auditált egyszerűsített beszámoló záró adatai Az mérleg előírt tagolása ESZKÖZÖK Előző évi eltérések +- Tárgyévi beszámoló eltérések +- A) BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 2 114 617 2 114 617 1 953 461 1 953 461 I. Immateriális javak 731 731 1 193 1 193 II. Tárgyi

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz Megállap ít 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 919 0 919 773 0 773 002 73EME11 Befektetett eszközök 003 73EME111 I. Immateriális javak 004 73EME1111 Vagyoni értékű jogok 005 73EME1112

Részletesebben

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban)

Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) ... évi költségvetéséről Az önkormányzat által felvett hitelállomány alakulása Lejárat és eszközök szerinti bontásban (e/ft-ban) 5. sz. melléklet Sorszám Felvétel Lejárat Hitel állomány december 31-én

Részletesebben

Önkormányzat VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről

Önkormányzat VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről 1.sz. melléklet ESZKÖZÖK Bruttó érték Nettó érték I. Immateriális javak (2+5) 1 Törzsvagyon (3+4) 2 Forgalomképtelen (3.1.+3.2.) 3 -kizárólagos önkormányzati

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2010.(IV.1.) r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2010.(IV.1.) r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2010.(IV.1.) r e n d e l e t e az önkormányzat költségvetéséhez és a zárszámadáshoz csatolandó mérlegek, kimutatások tartalmi követelményeinek meghatározásáról

Részletesebben

73OME MÉRLEG-Eszközök

73OME MÉRLEG-Eszközök Sorszám Sorkód Megnevezés 73OME MÉRLEG-Eszközök c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 10 179 214 0 10 179 214 11 041 882 0 11 041 882 E 002 73OME11 A) Befektetett eszközök 5 810 0 5 810

Részletesebben

OFFICIUM Országos Nyugdíjpénztár 4400 Nyíregyháza Korányi Frigyes út 12 3/323 18794872 Mérleg 2014 évről Eszközök

OFFICIUM Országos Nyugdíjpénztár 4400 Nyíregyháza Korányi Frigyes út 12 3/323 18794872 Mérleg 2014 évről Eszközök OFFICIUM Országos Nyugdíjpénztár 4400 Nyíregyháza Korányi Frigyes út 12 3/323 18794872 Mérleg 2014 évről Eszközök Megnevezés ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN A) Befektetett I. Immateriális javak 1. Vagyoni

Részletesebben

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti. A rendelet a mai napon kihirdetésre került.

Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatályba lépését követő napon hatályát veszti. A rendelet a mai napon kihirdetésre került. Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2012. ( IX.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetési zárszámadásáról szóló 10/2012.(IV. 24.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

MÁK program Készült: óra 58 perc 2.Lap Központi költségvetési szervek évi beszámolója ( időszak)

MÁK program Készült: óra 58 perc 2.Lap Központi költségvetési szervek évi beszámolója ( időszak) MÁK program Készült: 2008.03.05 14 óra 58 perc 2.Lap Központi költségvetési szervek 2007. évi beszámolója (2007.2. időszak) VIII. MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÜGYÉSZSÉGE fejezet összesítő ( Szektorok együtt ) ***

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS VASAS ÖNKÉNTES ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR

ÜZLETI JELENTÉS VASAS ÖNKÉNTES ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR ÜZLETI JELENTÉS VASAS ÖNKÉNTES ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR 2015. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS... 3 1. A PÉNZTÁR VAGYONI, PÉNZÜGYI, JÖVEDELMI HELYZETE... 3 2. A MÉRLEG FORDULÓNAP UTÁNI ESEMÉNYEK... 4 3. VÁRHATÓ FEJLŐDÉS...

Részletesebben

Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára

Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára Herendi Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2004. ÉVI ÉVES PÉNZTÁRI BESZÁMOLÓHOZ 1. Általános kiegészítések A pénztár működési formája: kiegészítő egészségpénztár. Alapítás

Részletesebben

Elemzés, értékelés 2017.

Elemzés, értékelés 2017. Adószám: 18256127-2-43 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: 16 PK.60914/2001/1 Nyilvántartási szám: 01/01/86227 1212 Budapest, Zsolnai utca 28 2017. Fordulónap: 2017. december

Részletesebben

Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetés- Vis maior keretből igényelt támogatás

Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetés- Vis maior keretből igényelt támogatás EU támogatással megvalósuló pályázatok Projekt megnevezése: TÁMOP 4.3.1/B-09 Közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastrukturális fejlesztése A halmaji Körzeti Iskola és Óvoda rekonstrukciója,

Részletesebben

MÁK program Készült: 2011.03.21 12 óra 43 perc 1.Lap Önkormányzati költségvetési szervek 2010. évi beszámolója (2010.2. időszak)

MÁK program Készült: 2011.03.21 12 óra 43 perc 1.Lap Önkormányzati költségvetési szervek 2010. évi beszámolója (2010.2. időszak) 1.Lap 01 Könyvviteli Mérleg ezer ft ESZKÖZÖK 1. 1.Alapítás-átszervezés aktivált értéke (1111,1121) 0 0 2. 2.Kísérleti fejlesztés aktivált értéke (1112,1122) 0 0 3. 3.Vagyoni értékű jogok (1113,1123) 27715

Részletesebben

Pécel város Önkormányzatának működési mérlege

Pécel város Önkormányzatának működési mérlege Pécel város Önkormányzatának működési mérlege z.3 jelű melléklet Bevétel Kiadás megnevezése Összeg megnevezése Összeg Intézményi müködési bevétel 77 644 Költségvetési címek müködési kiadásai Helyi adók

Részletesebben

Bónusz Önsegélyező Pénztár

Bónusz Önsegélyező Pénztár Bónusz Önsegélyező Pénztár Kiegészítő melléklet 2007. év 1025-Budapest, Nagybányai út 92. 1. Általános kiegészítések A Pénztár működési formája: kiegészítő önsegélyező pénztár Alapítás időpontja: 2001.

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz Tárgyévi c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 8 241 574 0 8 241 574 9 828 755 0 9 828 755 002 73EME11 Befektetett eszközök 0 0 0 6 000 0 6 000 003 73EME111 I. Immateriális

Részletesebben

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73E PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 6 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 6 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73S PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös önsegélyező pénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 6 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 6 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés

Részletesebben

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített éves beszámolója Kelt: Budapest 2012.április 21. egyéb szervezet vezetője Statisztikai

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73E PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) Vonatkozási idő : 2 6 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 6 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés dátuma:

Részletesebben

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73E PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) Vonatkozási idő : 2 4 1 1 -tól (év / hónap / nap) 2 4 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés dátuma:

Részletesebben

73S. - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös önsegélyező pénztár) PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE

73S. - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös önsegélyező pénztár) PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE 73S - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös önsegélyező pénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 7 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 7 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz Megállapíto tt eltérések Megállap ított eltérések c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 403 401 0 403 401 428 372 0 428 372 002 73EME11 Befektetett eszközök 367 0 367

Részletesebben

Államháztartási mérlegképes könyvelő Azonosítószám: 54 344 02 0001 54 01

Államháztartási mérlegképes könyvelő Azonosítószám: 54 344 02 0001 54 01 Államháztartási mérlegképes könyvelő Azonosítószám: 54 344 02 0001 54 01 2153-06 Számviteli, elemzési, ellenőrzési ismeretek alkalmazása az államháztartásban Az államháztartás szervezetei beszámolási és

Részletesebben

Normál egyszerűsített éves beszámoló

Normál egyszerűsített éves beszámoló 2 4 3 9 3 1 4 6 8 3 2 5 7 2 1 3 Statisztikai számjel 1 3-9 - 1 6 4 7 1 8 Cégjegyzék száma A vállalkozás megnevezése: GTÜ Közhasznú Nonprofit Kft. A vállalkozás címe: 2217 Gomba, Bajcsy-Zsilinszky utca

Részletesebben

Számjel. Fejezet. Éves beszámoló Éves beszámoló ... a beszámoló elkészítéséért kijelölt felelős személy. ... (név)... (név)

Számjel. Fejezet. Éves beszámoló Éves beszámoló ... a beszámoló elkészítéséért kijelölt felelős személy. ... (név)... (név) A fejezet megnevezése, székhelye: Irányító szerv: Számjel 300081 1051 17 05/00 038764 PIR-törzsszám Szektor Fejezet Címrend ÁHT A költségvetési szerv megnevezése, székhelye: 1145 Budapest Columbus utca

Részletesebben

MÁK program Készült: 2010.03.03 08 óra 27 perc Központi költségvetési szervek 2009. évi beszámolója (2009.2. időszak) Intézményszintü kiiratás

MÁK program Készült: 2010.03.03 08 óra 27 perc Központi költségvetési szervek 2009. évi beszámolója (2009.2. időszak) Intézményszintü kiiratás 1.Lap 01 Könyvviteli Mérleg ezer ft állományi érték előző év tárgyév ESZKÖZÖK 1. 1.Alapítás-átszervezés aktivált értéke (1111,1121) 0 0 2. 2.Kísérleti fejlesztés aktivált értéke (1112,1122) 0 0 3. 3.Vagyoni

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a évi egyszerűsített éves beszámolóhoz

Kiegészítő melléklet a évi egyszerűsített éves beszámolóhoz Statisztikai számjel 1142483974121133 Cégjegyzék szám 3-9-15166 Vállalkozás megnevezése "AUDITÁL" Könyvvizsg.és Adótan. Kft. Vállalkozás címe, telefonszáma 61 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 5 Kiegészítő

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz Tárgyévi c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 7 836 827 0 7 836 827 8 241 574 0 0 002 73EME11 Befektetett eszközök 003 73EME111 I. Immateriális javak 004 73EME1111

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz Nagyságrend: ezer forint Előző évi felülvizsgált beszámoló záró

73EME Mérleg - Eszköz Nagyságrend: ezer forint Előző évi felülvizsgált beszámoló záró Táblakód: 73E 73EME Mérleg - Eszköz c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 1470576 0 1470576 1873898 0 1873898 002 73EME11 Befektetett eszközök 1562 0 1562 2950 0 2950 003 73EME111 I. Immateriális

Részletesebben

2013. évi. Közhasznúsági jelentése

2013. évi. Közhasznúsági jelentése ŐRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG JÖVŐJÉÉRT ALAPÍTVÁNY i Közhasznúsági jelentése Az Őri Református Egyházközség Jövőjéért Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2013-as esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Az Alapítvány

Részletesebben

VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről 2012.

VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről 2012. Berzék Község Önkormányzat 4. tájékoztató tábla a 3/2013. (V.2.) önkormányzati rendelethez a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről 2012. I. Immateriális javak (02+09+12+13+14) 01. 3 127 110

Részletesebben

A) BEFEKTETETT ESZKÖZÖK ÖSSZESEN

A) BEFEKTETETT ESZKÖZÖK ÖSSZESEN Köröstarcsa Község Önkormányzata 2013. évi összevont könyvviteli mérlege (adatok ezer Ft-ban) ESZKÖZÖK 01 1. Alapítás-átszervezés aktivált e (111-ből,112-ből) 02 2. Kísérleti fejlesztés aktivált e (111-ből,112-ből)

Részletesebben

73EA Eredménykimutatás - Fedezeti alap

73EA Eredménykimutatás - Fedezeti alap Előző évi beszámoló Tárgyévi beszámoló c d e f g h 001 73EA01 Tagok által fizetett tagdíj 1150286 0 1150286 1105814 0 1105814 002 73EA02 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 934065 0 934065 784303 0 784303

Részletesebben

73EA Eredménykimutatás - Fedezeti alap Nagyságrend: ezer forint

73EA Eredménykimutatás - Fedezeti alap Nagyságrend: ezer forint beszámoló záró Tárgyévi beszámoló záró Tárgyévi 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h 1 73EA1 Tagok által fizetett tagdíj 1 1 15 1 1 15 1 79 773 1 79 773 2 73EA2 Munkáltatói tagdíj-hozzájárulás 6 394 787 6 394 787

Részletesebben

CÁT ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS NYUGDÍJPÉNZTÁR

CÁT ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS NYUGDÍJPÉNZTÁR CÁT ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS NYUGDÍJPÉNZTÁR 2700 Cegléd, Bede 575. Mérleg 2017. december 31. Cegléd, 2018. május 29. Dr. Vargáné Barna Judit IT elnök 73OME MÉRLEG-Eszközök c d e f g h z 001 73OME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK)

Részletesebben

- ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki!

- ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete tölti ki! 73E PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE - ÉVES BESZÁMOLÓ (Önkéntes kölcsönös egészség pénztár) Vonatkozási idő : 2 0 0 6 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 0 6 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Kitöltés

Részletesebben

A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR évi kiegészítő melléklete

A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR évi kiegészítő melléklete A TISZAI KÖZSZOLGÁLATI ÖNKÉNTES EGÉSZSÉGPÉNZ- TÁR 24. évi kiegészítő melléklete I. BEVEZETŐ RÉSZ 1. A PÉNZTÁR BEMUTATÁSA a) Elnevezése: Tiszai Közszolgálati Önkéntes Egészségpénztár Rövidített neve: Tiszai

Részletesebben

73OME. MÉRLEG-Eszközök. Előző évi beszámoló záró adatai

73OME. MÉRLEG-Eszközök. Előző évi beszámoló záró adatai Sorsz ám Sorkód Megnevezés 73OME MÉRLEG-Eszközök Megáll apított eltérés ek (+, -) felülvizsgál t Nagyságrend: ezer forint Megál lapíto tt eltéré sek (+, -) felülvizsg ált beszámol ó záró 1 2 3 4 5 6 c

Részletesebben

2010. évi. Közhasznúsági jelentése

2010. évi. Közhasznúsági jelentése ŐRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG JÖVŐJÉÉRT ALAPÍTVÁNY i Közhasznúsági jelentése Őr, 2011. június 16. Az Őri Református Egyházközség Jövőjéért Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2010-es esztendőről 1. SZÁMVITELI

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ

KÖLTSÉGVETÉSI BESZÁMOLÓ Fejezeti jellemző adatok Fejezeti jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok Önkormányzati jellemző adatok 20 1002 fejezet cím/alcím megye megye pénzügyi pénzügyi körzet körzet településtípus település-

Részletesebben

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 11 i ülésére

Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 11 i ülésére Előterjesztés Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 11 i ülésére Tisztelt Képviselők! Az Vaszar Község Önkormányzat 2015. évi zárszámadásának elfogadásának megelőzően szükséges

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS A 2. NAPIRENDI PONTHOZ Beszámoló

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 2 904 262 0 2 904 262 2 841 339 0 2 841 339 002 73EME11 A) Befektetett eszközök 5 695 0 5 695 4 756 0 4 756 003

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 2 841 339 0 2 841 339 2 661 649 0 2 661 649 002 73EME11 A) Befektetett eszközök 4 756 0 4 756 3 616 0 3 616 003

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 2 661 649 0 2 661 649 2 661 248 0 2 661 248 002 73EME11 A) Befektetett eszközök 3 616 0 3 616 3 745 0 3 745 003

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2009.

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2009. ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2009. TARTALOMJEGYZÉK 1. A PÉNZTÁR VAGYONI, PÉNZÜGYI, JÖVEDELMI HELYZETE, VÁRHATÓ FEJLŐDÉS... 3 2. A MÉRLEG FORDULÓNAPJA UTÁN BEKÖVETKEZETT LÉNYEGES

Részletesebben

Pénzügyi előirányzatok mérlege

Pénzügyi előirányzatok mérlege Remeteszőlős Község Önkormányzat 1.1. melléklet a.../2015. (...) önkormányzati rendelethez Pénzügyi előirányzatok mérlege 1. sz. táblázat Bevételek Ezer forintban Bevételi jogcím Eredeti előirányzat Módosított

Részletesebben

Becsült állományi érték A B C D E. Sorszám

Becsült állományi érték A B C D E. Sorszám Bakonyoszlop Községi Önkormányzat 6. melléklet a 4/2014. (V.15.)rendelethez VAGYONKIMUTATÁS értékkel szereplő eszközökről ezer forintban ESZKÖZÖK Bruttó Sorszám Könyv szerinti Becsült állományi érték A

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen:

működési bevétel támogatás támogatás értékű bevétel saját bevétel átvett pénzeszköz államháztartáson kívülről pénzügyi műveletek összesen: működési bevétel támogatás központi költségvetésből normatív állami hozzájárulás központosított előirányzatok normatív, kötött felhasználású támogatások felügyeleti szervtől kapott támogatás értékű bevétel

Részletesebben

Települési Önkormányzat Lesenceistvánd

Települési Önkormányzat Lesenceistvánd 34. melléklet a 7/2010. (IV.2..) önkormányzati rendelethez Települési Önkormányzat Lesenceistvánd önkormányzat mint önállóan gazdálkodó szerv és a hozzá kapcsolódó önállóan kezelt szakfeladatok és felhasználás

Részletesebben

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV

TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV TÁMOP-4.1.1/A-10/1/KONV-2010-0019. Munkaerő-piaci igényekhez alkalmazkodó integrált hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Szolnoki Főiskolán Munkaerő-piaci alkalmazkodás fejlesztése alprojekt

Részletesebben

Mérés gyakorisága. Aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók száma Fő Féléves ORH Neptun Automatikus

Mérés gyakorisága. Aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók száma Fő Féléves ORH Neptun Automatikus A.1 Hallgatói létszám növelése A.1.1 Aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók Aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatók Fő Féléves ORH Neptun Automatikus Finanszírozási szempontú kimutatás, azaz kétszakos

Részletesebben

TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2001./ III.19. SZÁMÚ RENDELETE A ÉVI KÖLTSÉGVETÉS ÉS GAZDÁLKODÁS VÉGREHAJTÁSÁRÓL.

TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2001./ III.19. SZÁMÚ RENDELETE A ÉVI KÖLTSÉGVETÉS ÉS GAZDÁLKODÁS VÉGREHAJTÁSÁRÓL. TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2001./ III.19. SZÁMÚ RENDELETE A 2000. ÉVI KÖLTSÉGVETÉS ÉS GAZDÁLKODÁS VÉGREHAJTÁSÁRÓL. Tokorcs Község Önkormányzat Képviselőtestülete,,A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámoló elfogadásáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács évi költségvetésének teljesítéséről szóló beszámoló elfogadásáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2012. április 19-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET. A BKV Előre SC 2010. évi Közhasznúsági Jelentése

BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET. A BKV Előre SC 2010. évi Közhasznúsági Jelentése BKV ELŐRE SPORT CLUB KÖZHASZNÚ SZERVEZET 2 2. Vezetői összefoglaló A BKV Előre SC elkészítette az egyesület 2010. évi gazdálkodásáról szóló Közhasznúsági Jelentését, a közhasznú eredmény kimutatást és

Részletesebben

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e

CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e CSORVÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2009.(X.1.) r e n d e l e t e az önkormányzat költségvetéséhez és a zárszámadáshoz csatolandó mérlegek, kimutatások tartalmi követelményeinek meghatározásáról

Részletesebben

Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesülete. Társadalmi Szervezet Egyszerűsített Beszámolója

Csongrád Megyei Kereskedők és Vendéglátók Egyesülete. Társadalmi Szervezet Egyszerűsített Beszámolója 1 9 0 7 8 1 1 9-9 4 1 1-5 2 9-0 6 Társadalmi Szervezet Egyszerűsített Beszámolója Éves zárómérleg 2012. január 01. - 2012. december 31. 2012 Kelt Szeged, 2013. április 03. P. H. A vállakozás beszámolóját

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2010.

ÜZLETI JELENTÉS TEST-VÉR MAGÁNBIZTOSÍTÓ EGÉSZSÉGPÉNZTÁR 2010. TEST-VÉR Egészségpénztár Cím: 1119 Budapest, Hengermalom út 6/C, 2/39. Tel: (1) 361-4901 Tel/fax: (+ 36 1) 385-8586 Levelezési cím: 1509 Bp., Pf.5. Ingyen hívható: (+36 80) 20 44 73 Honlap: www.tvep.hu

Részletesebben

CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat

CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat Bírósági bejegyzés száma: 0100/Pk.60702/2015 Telefon: 1-268-0183 CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat Alapítvány Alapítványok egyszerűsített éves beszámolója Bírósági bejegyzés száma: 0100/Pk.60702/2015

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2009.december 31. Érdi Csatornamű és Vízgazdálkodási Társulat. I.Alap-adatok

Kiegészítő melléklet 2009.december 31. Érdi Csatornamű és Vízgazdálkodási Társulat. I.Alap-adatok Kiegészítő melléklet 2009.december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379 Lc: 2030 Érd, Radnai u. 75.. Érdi Csatornamű és Vízgazdálkodási

Részletesebben

Önálló Főiskolai Közalapítvány 19096988-1-07. 2013. évi. Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete

Önálló Főiskolai Közalapítvány 19096988-1-07. 2013. évi. Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete Önálló Főiskolai Közalapítvány 19096988-1-07 2013. évi Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1 Önálló Főiskolai Közalapítvány adószám: 19096988-1-27 Oldal 1

Részletesebben

73EME Mérleg - Eszköz

73EME Mérleg - Eszköz 73EME Mérleg - Eszköz 1 2 3 4 5 6 7 c d e f g h z 001 73EME1 ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) ÖSSZESEN 2 661 248 0 2 661 248 2 907 754 0 2 907 754 002 73EME11 A) Befektetett eszközök 3 745 0 3 745 1 225 0 1 225 003

Részletesebben

Andocs Község Képviselő-testületének 8/2011 (IV.28.) számú rendelete. Az Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról. A rendelet hatálya

Andocs Község Képviselő-testületének 8/2011 (IV.28.) számú rendelete. Az Önkormányzat évi gazdálkodásának zárszámadásáról. A rendelet hatálya Andocs Község Képviselő-testületének 8/211 (IV.28.) számú rendelete Az Önkormányzat 21. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Andocs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször

Részletesebben

73EA Eredménykimutatás - Fedezeti alap Nagyságrend: ezer forint

73EA Eredménykimutatás - Fedezeti alap Nagyságrend: ezer forint 73EA Eredménykimutatás - Fedezeti alap Sorszám Sorkód Előző évi beszámoló záró adatai Megállapított eltérések (+/-) Előző évi felülvizsgált beszámoló záró adatai Tárgyévi beszámoló záró adatai Megállapított

Részletesebben

Kék Nefelejcs Alapítvány

Kék Nefelejcs Alapítvány Közhasznúsági jelentés 2008. Kék Nefelejcs Alapítvány 4405, Nyíregyháza, Bóbita u. 43. Közhasznúsági jelentés részei: 1. Számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatás felhasználása 3. Vagyon felhasználása

Részletesebben

"A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok E Ftban

A MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok E Ftban 18233597-8623-529-01 1. oldal Statisztikai számjel MAGYAR SEBKEZELŐ TÁRSASÁG 12PK61 188/1997/4 Bírósági bejegyzés száma "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) adatok E Ftban Sorszám A tétel megnevezése 2012. december

Részletesebben

Községi Önkormányzat Balatonberény

Községi Önkormányzat Balatonberény Községi Önkormányzat Balatonberény A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Tv. 92/A.. (3) bekezdése szerinti 2011. évi önkormányzati közzététele ESZKÖZÖK költségveté si 21. melléklet a 10./2012.(05.03

Részletesebben

ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BEVÉTELI ÉS KIADÁSI MÉRLEGE évi. BEVÉTELEK Állami támogatás Intézményi működési bevétel 20

ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT ÉVI BEVÉTELI ÉS KIADÁSI MÉRLEGE évi. BEVÉTELEK Állami támogatás Intézményi működési bevétel 20 1. sz. melléklet 1. oldal ROMA NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2012. ÉVI BEVÉTELI ÉS KIADÁSI MÉRLEGE 2012.évi eredeti 2012.évi II. MEGNEVEZÉS előirányzat módosítás Teljesítés % BEVÉTELEK Állami támogatás Intézményi

Részletesebben

A HERENDI Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára Évi éves beszámolója

A HERENDI Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára Évi éves beszámolója A HERENDI Porcelánmanufaktúra Rt. Egészségpénztára 2004. Évi éves beszámolója Adatok eft-ban Előző év Tárgyév Előző év Tárgyév Eszközök auditált auditált auditált auditált Források beszámoló beszámoló

Részletesebben

Önálló Főiskolai Közalapítvány évi. Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete

Önálló Főiskolai Közalapítvány évi. Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete Önálló Főiskolai Közalapítvány 19096988-1-07 2015. évi Közhasznúsági jelentése és kiegészítő melléklete 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1 Önálló Főiskolai Közalapítvány adószám: 19096988-1-27 Oldal 1

Részletesebben

Táblatípus : 20 2007.2 éves beszámoló Készült : 2008.05.28

Táblatípus : 20 2007.2 éves beszámoló Készült : 2008.05.28 Intézmény neve: Magyar Bányászati Hivatal Év: 27 Típus: Beszámolók Táblatípus : 2 27.2 éves beszámoló Készült : 28.5.28 Fejezet: 15 Szektor: 151 Törzsz: 381 Cím,alcím: 11 Magyar Bányászati és Földtani

Részletesebben

A Mezőtúri Hallgatókért Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2013. év

A Mezőtúri Hallgatókért Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2013. év A Mezőtúri Hallgatókért Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2013. év Székhely: 5400 Mezőtúr Petőfi tér 1. Adószám: 19223261-1-16 Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági végzés: A Jász-Nagykun-Szolnok

Részletesebben

FIATALOK KÜLDETÉSSEL ALAPÍTVÁNY 1061. BUDAPEST, PAULAY EDE UTCA 15.

FIATALOK KÜLDETÉSSEL ALAPÍTVÁNY 1061. BUDAPEST, PAULAY EDE UTCA 15. FIATALOK KÜLDETÉSSEL ALAPÍTVÁNY 1061. BUDAPEST, PAULAY EDE UTCA 15. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013. május 30. Steven Johnson képviselő FIATALOK KÜLDETÉSSEL ALAPÍTVÁNY Közhasznúsági jelentés

Részletesebben

2009. évi. Közhasznúsági jelentése

2009. évi. Közhasznúsági jelentése ŐRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG JÖVŐJÉÉRT ALAPÍTVÁNY i Közhasznúsági jelentése Az Őri Református Egyházközség Jövőjéért Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2009-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Az Alapítvány

Részletesebben

Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2011 év

Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2011 év Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Közhasznúsági jelentése 2011 év Budapest: 2012. március 26. Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2011 évről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Tanácsa 2011. április 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Tanácsa 2011. április 14-i ülésére Iktató szám: /2011. ELŐTERJESZTÉS Szobi Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Társulása Tanácsa 2011. április 14-i ülésére Tárgy: A 2010. évi zárszámadás megvitatása és elfogadása Készítette: Galanits Béláné

Részletesebben

Püski Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2011. (IV. 29) önkormányzati rendelete

Püski Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2011. (IV. 29) önkormányzati rendelete Püski Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011. (IV. 29) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról Püski Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről

VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről VAGYONKIMUTATÁS a könyvviteli mérlegben értékkel szereplő eszközökről év 5.számú melléklet Adatok: ezer forintban ESZKÖZÖK Sorszám Bruttó Könyv szerinti állományi érték 1 2 3 4 I. Immateriális javak (02+09+12+13+14)

Részletesebben

MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2004. évi beszámolója (2004.2. idıszak)

MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Központi költségvetési szervek 2004. évi beszámolója (2004.2. idıszak) MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11 óra 30 perc 1.Lap Szükített lista elölapja 2014.09.09-án 11:29:57-kor készített szőkítés szempontjai Őrlap 01, 38, 98 MÁK PF.II. program Készült: 2014.09.09 11

Részletesebben

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár)

- ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE 73O - ÉVES JELENTÉS (Önkéntes nyugdíjpénztár) Vonatkozási idő : 2 0 1 3 0 1 0 1 -tól (év / hónap / nap) 2 0 1 3 1 2 3 1 -ig (év / hónap / nap) Bizonylat jellege

Részletesebben

2012. évi. Közhasznúsági jelentése

2012. évi. Közhasznúsági jelentése ŐRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG JÖVŐJÉÉRT ALAPÍTVÁNY i Közhasznúsági jelentése Őr, 2013. február 14. Az Őri Református Egyházközség Jövőjéért Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2012-es esztendőről 1. SZÁMVITELI

Részletesebben

A HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. és a nonprofit kft-k 2010. I-III negyedéves gazdálkodásának elemzése

A HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. és a nonprofit kft-k 2010. I-III negyedéves gazdálkodásának elemzése A HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. és a nonprofit kft-k 2010. I-III es gazdálkodásának elemzése 1.) HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. 2.) Megnevezés 2009. évi bázis 2010.

Részletesebben

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2011 évről

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2011 évről 1 8 2 5 7 3 9 3-2 - 4 3 Adószám A vállalkozás megnevezése 1205 BUDAPEST RÉVAY UTCA 22. A vállalkozás címe, telefonszáma EGYÉB SZERVEZET Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló 2011 évről 2011. 01. 01-2011.

Részletesebben

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2012 évről

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2012 évről 1 8 2 5 7 3 9 3-2 - 4 3 Adószám A vállalkozás megnevezése 1205 BUDAPEST RÉVAY UTCA 22. A vállalkozás címe, telefonszáma EGYÉB SZERVEZET Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló 2012 évről 2012. 01. 01-2012.

Részletesebben