A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele"

Átírás

1 A Somogy Megyei Kormányhivatal hírlevele Vii. szám augusztus Védjegyoltalom alatt a Somogy Megyei Kormányhivatal Óvodai Kémiai Biztonsági Programja 2010-ben dolgozták ki a Somogy Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szakemberei azt az Óvodai Kémiai Biztonsági Programot, mely a vegyi anyaggal, háztartási vegyszerrel kapcsolatos gyermekmérgezések megelőzése érdekében az óvodás korosztály játékos oktatását célozza. A jelentős szakmai sikereket elért program védjegybejegyzése megtörtént és idén januártól oltalom alatt áll. Az óvodáskorú gyermekek részére kidolgozott - társasjáték, kifestő, mese és mondókák formájában működő - oktató program tesztelését 2010-ben 110

2 óvodás gyermek részvételével végezték el a Somogy Megyei Kormányhivatal szakemberei között Somogy megyében 44 óvodai intézményben 3431 gyermek volt aktív közreműködője a programnak től a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Főiskolai Kar együttműködésével az óvodapedagógus hallgatók képzésébe és az óvodapedagógusok továbbképzésébe is beépítésre került a kémiai biztonsági alapismeretek oktatása, illetve a program bemutatása, hogy az óvodapedagógusok felkészültek legyenek a program végrehajtására. A program az United Way Magyarország Erőforrás Alapítvány Gyermekbiztonsági díj pályázatán elnyerte a évi Biztonsági díjat. A magyarországi egyedülálló jó gyakorlat mind országosan, mind az Európai Unióban bemutatásra került, és komoly érdeklődést keltett. Erre is tekintettel a Somogy Megyei Kormányhivatal és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal közösen indította el a program védjegy bejegyzési folyamatát januárban. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala az Óvodai Kémiai Biztonsági Program védjegybejelentését számon lajstromozta, és a lajstromozást meghirdeti a Szabadalmi Közlöny és Védjegyértesítőben. A védjegy jogosultja 70%-ban a Somogy Megyei Kormányhivatal, 30%- ban az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. A védjegybejelentés napja és az oltalmi idő kezdete január 6. A védjegy bejegyzés révén a jövőben az Óvodai Kémiai Biztonsági Program még több óvodás korú gyermekhez eljuthat nemcsak Somogy megyében, hanem az Országos Tisztifőorvosi Hivatalon keresztül az ország többi megyéjében és Európa országaiban is.

3 Kibővült a hadigondozotti ellátásra jogosultak köre Az Országgyűlés elfogadta a hadigondozásról szóló évi CIV. törvényt. A kihirdetett törvény - kibővítve az eddigi jogosultak körét - támogatást kíván nyújtani a második világháborúban elesett, eltűnt és hadifogságban elhunyt katonák és munkaszolgálatosok özvegyeinek és árváinak, illetve mindazoknak, akiknek férje, édesapja november 2-a és május 9-e között a volt magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált, függetlenül állományviszonyától és rendfokozatától, és attól, hogy a II. világháborút lezáró Párizsi Békeszerződés következtében más ország állampolgárává vált. A törvénymódosítás megnyitja a hadigondozotti jogosultságot azon magyar állampolgárok - volt hadiárvák, volt hadigyámoltak és volt hadigondozott családtagok számára is, akiket január 1-jét megelőzően nyilvántartásba vettek, azonban pénzellátását nagykorúvá válása miatt, vagy 1949-ben politikai okból megszüntették, kérelmét elutasították, vagy kérelmét politikai okból elő sem terjesztette. Azon hadiözvegyek is a gondozottak körébe kerülnek, akiknek férje Magyarországról vonult be, de lakhelyváltozás nélkül jelenleg más állam polgára. A járadék megegyezik a hadigondozotti ellátásra jogosultak havi rendszeres járadékának összegével, mely az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 30%-a. A rendszeres havi járandóságot igényelni lehet a kérelmező lakóhelye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalában, külföldön élő és Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező kérelmező esetében Budapest Főváros Kormányhivatalánál. Az eljárás során a jogosultság hadi eredetét egykori szolgálati, katonai, kórházi iratokkal és hatósági igazolásokkal, ezek hiányában más hitelt érdemlő módon kell igazolni. A kérelem nyomtatvány, a nyilatkozat illetve a tájékoztató letölthető a kormányhivatal honlapjáról is. A járási hivatal a kérelemről határozattal dönt, amely alapján a nyugdíjfolyósító szerv folyósítja a járadékot a nyugdíjjal együtt, vagy ennek hiányában önállóan.

4 A kadarkútiakkal ünnepelt a kormánymegbízott Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is részt vett és köszöntőt mondott Kadarkút várossá nyilvánítása alkalmából tartott jubileumi ünnepi ülésén. A somogyi település 10 évvel ezelőtt kapta meg a városi rangot és azóta számos fejlesztés történt a kisvárosban, fejlődött az infrastruktúra, utak és intézmények újultak meg, emelte ki Karsai József polgármester ünnepi köszöntőjében. Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, Kadarkút városa nemcsak gazdag múltjára, de jelenére is büszke lehet és bizakodással tekinthet a jövőbe. Az ünnepi rendezvény keretében a polgármester egy ez alkalomból kiadott emlékplakettel ajándékozta meg a kormánymegbízottat. Szászfalvi László országgyűlési képviselő beszédében a kormányzati adósságkonszolidációt és a települési infrastruktúra fejlődését méltatta. Az ünnepi közgyűlésen a város elismerésben részesítette azokat, akik munkájukkal sokat tettek, s tesznek a településért. Az ünnepségen Kadarkút várossá nyilvánítás 10 éves évfordulója alkalmából Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott Közjóért emlékplakettet adományozott Karsai József polgármester részére.

5 Kárpátaljai gyerekek látogattak a kormányhivatalba A kárpátaljai Beregrákosról érkezett iskoláscsoport látogatott a Somogy Megyei Kormányhivatalba. Az iskoláskorú gyermekeket és az őket kísérő felnőtteket Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott köszöntötte, majd a mintegy 40 perces látogatáson megismerkedtek a hivatal nevezetességeivel.

6 Beregrákos falu Ukrajnában, Kárpátalján a Munkácsi járásban, Munkácstól 9 kilométerre fekszik. A többségében ruszénok lakta településsel a Somogy megyei Lengyeltóti vette fel a kapcsolatot. Idén július 11-én, a lengyeltóti Városnap alkalmából adta át a lengyeltóti polgármester és Potápi Árpád a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Beregrákos rászoruló lakosai részére összegyűjtött segélyt és támogatást. A Somogy megyei település akkor hívta meg a beregrákosiakat egy egyhetes Somogy megyei táborozásra. A 27 fős küldöttség a mai nap folyamán Zsombok Lajos Lengyeltóti polgármestere kíséretében érkezett a megyeszékhelyre, ahol látogatást tettek a Somogy Megyei Kormányhivatalban is. A 18 gyermek és a 9 felnőtt megtekintette a hivatal látványosságait, a Szász Endre által készített porcelánfalat, a Kormányhivatal Galériát valamint a megyei települések címereit tartalmazó Címertermet is.

7 Augusztus 20-án Balatonlellén és Fonyódon mondott köszöntőt a kormánymegbízott Az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából Balatonlelle és Fonyód városi ünnepségein vett részt Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Délelőtt a balatonlellei ünnepségen Kenéz István polgármester után mondott köszöntőt a kormánymegbízott. Dr. Neszményi Zsolt ünnepi beszédében kiemelte: Szent István állama a jövőről szólt. Erős, a nyugati világhoz kapcsolódó, a kereszténység felé forduló államról, amely képes arra, hogy szolgálja polgárait, de elvárja tőlük, hogy közös államuk közös céljait szolgálják maguk is elvégzett munkájukkal, tehetségükkel és szorgalmukkal. A jó állam az, amikor a polgár számíthat az államszervezetre, s amikor az állam nem akar többet polgáraitól, mint amennyit képes maga is megtenni értük, tette hozzá a mai kor aktualitásaira térve a kormánymegbízott. A balatonlellei ünnepségen az ünnepi beszédek elhangzása után került sor az emlékezés koszorúinak elhelyezésére majd az új kenyér megszentelésére.

8 A fonyódi Szent István utcai kápolnában szentmisével kezdődött a városi ünnepség. Ezt követően mondta el ünnepi gondolatait Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Szent István erős keresztényi alapokon álló államot akart, s épített. Mai szóhasználattal élve azt mondanánk erre, hogy erős nemzetállamokat álmodott Európának, mert csak az erős államok összessége képes az erős Európa létrehozására, mondta el a kormánymegbízott. Amikor erős államot akarunk, akkor az erős országot, benne erős polgárokat jelent, amikor jól szervezett államot akarunk, akkor az a polgárokat szolgáló államot jelent, tette hozzá. A kormánymegbízott után Hidvégi József polgármester köszöntötte a fonyódiakat és mondta el köszöntőjét. A fonyódi rendezvényt az új kenyér és az újbor kóstolása után menettánc, népművészeti produkciók, koncert és tűzijáték zárta.

9 Évnyitó a kaposvári református iskolában A 2015/16-os tanévet már új épületben kezdő kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ünnepélyes használatbavételi ünnepségén és a tanévnyitó istentiszteleten részt vett Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott is. Dr. Neszményi Zsolt az egykori MÁV kollégium épületébe költözött iskola működési engedélyének módosításával érkezett a tanévnyitó ünnepségre, melyet az egyház részéről nagy örömmel fogadtak. A Somogy Megyei Kormányhivatal illetékes főosztályai az idő rövidsége mellett is mindent megtettek a gyermekek sikeres tanévkezdése érdekében, a szükséges intézkedéseket soron kívül megtették.

10 Napelemre vált a Somogy Megyei Kormányhivatal Sor került a Somogy Megyei Kormányhivatal Fotovoltaikus (napelemes) rendszerek kialakítása a Somogy Megyei Kormányhivatalnál KEOP /K/ azonosítószámú pályázat keretében megvalósult beruházás átadására. Az ünnepi rendezvényen részt vett Dr. Mátrai Márta az Országgyűlés háznagya valamint Gelencsér Attila országgyűlési képviselő, akik Dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízottal közösen adták át a Kormányhivatal központi épületének tetején kiépített napelemrendszert. A teljes pályázati összeg Ft volt. A Somogy Megyei Kormányhivatal célja, hogy hozzájáruljon a fosszilis energiaforrás alapú energiatermelés csökkentéséhez, valamint a villamos-energia helyben történő előállításával előmozdítsa az energiabiztonság növelését, mondta el köszöntőjében Dr. Neszményi Zsolt. A lezárult pályázat keretében a Kormányhivatal négy épületének villamos-energia ellátását fogja a fotovoltaikus rendszer kiépítésével biztosítani, amellyel így évi kwh megújuló energiaforrás alapú villamos-energia előállítását vállalja, hozzájárulva a nemzeti célok eléréséhez, tette hozzá a kormánymegbízott. A napelemes rendszerek az alábbi négy épület energiaellátását biztosítják: SMKH központi épület (7400 Kaposvár, Csokonai utca 3.), SMKH Népegészségügyi Főosztály (7400 Kaposvár, Fodor József tér 1.), SMKH Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály (7400 Kaposvár, Vásártéri út 2.), SMKH Kaposvári Járási Foglalkoztatási Osztály (7400 Kaposvár, Kontrássy u. 5/b.).

11 A szakmai főosztályok információi SMKH Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Szociális és Gyámügyi Osztály A szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokat nyújtó engedélyesek fenntartói és vezetői részére teljes körű tájékoztató anyagot készített az Emberi Erőforrások Minisztériuma a augusztus 1. napján hatályba lépett, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokat érintő módosításai vonatkozásában. A módosításokat az egyes szociális és gyermekvédelmi tárgyú törvények módosításáról szóló évi CXXXXIII. törvény tartalmazza. A módosítások egy része augusztus 1. napjától hatályos, a nagyobb változást hozó módosítások azonban január 1. napjával, január 1. napjával, illetve január 1. napjával lépnek hatályba. A tájékoztató anyagok a következő linken érhetők el: s.pdf#!documentbrowse SMKH Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály Az elmúlt 5 év legalacsonyabb kifogásolási arányával zárult fogyasztóvédelmi szempontból a nyári idegenforgalmi időszak Nyáron jelentős számú hazai és külföldi turista keresi fel kikapcsolódás céljából Somogy megyében, elsősorban a Balaton déli partján található vendéglátóipari egységeket és az általuk kínált szórakozási lehetőségeket, valamint a különböző kulturális eseményeket, rendezvényeket, fesztiválokat. A Somogy Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztálya a fogyasztók anyagi érdekeinek védelme, a fogyasztók megkárosításához, megtévesztéséhez vezető szabálytalanságok felderítése érdekében elsődlegesen a turisztikai szempontból frekventált helyeken végzett ellenőrzéseket: a teljes déli parton Balatonvilágostól Balatonberényig és a megye fürdőhellyel rendelkező városaiban. Az alacsonynak mondható, mindössze 18 %-os kifogásolási arány egyrészt az elmúlt évek rendszeres ellenőrzéseinek, és a változatlan jogszabályi környezetnek tulajdonítható, de annak alakulásában nagy szerepet játszik a Fogyasztóvédelmi Osztály tájékoztatási tevékenysége is. Az idei szezonban három alkalommal, három helyszínen (Kaposváron, Balatonszárszón és

12 Siófokon) tartottak előadást a vállalkozások részére és ismertették az ellenőrzési szempontokat, fogyasztóvédelmi előírásokat. A évi nyári idegenforgalmi szezonban tapasztalt legjellemzőbb szabálytalanság a próbavásárolt italok szűkmérése volt, mely egyben fogyasztói megkárosítást is jelent, mivel a vásárló nem a kért és fizetett mennyiségű, hanem annál kevesebb italt kap. A feltárt megkárosítás alkalmanként forint között volt, összesen pedig 250 Ft-ot tett ki, melyet a jogsértést megállapító 18 ellenőrzésből 8 esetben tapasztaltak a felügyelők. Továbbá két-két egységben tártak fel árfeltüntetési hiányosságot, és állapították meg, hogy a vállalkozás hiteles mérőeszközzel nem rendelkezett, továbbá néhány üzemeltetővel szemben a vásárlók könyvének nem megfelelő elhelyezése miatt jártak el. Az ellenőrizendő egységek sajátosságaiból fakadóan továbbra is fontosnak tartottuk az együttműködést a társhatóságokkal, kiemelt hangsúlyt fektetve az ellenőrzések jól szervezett, összehangolt lefolytatására, elsősorban a Rendőrség, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevonásával. Idén, a korábbi évekhez hasonlóan - figyelembe véve a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló évi XXXIV. törvényben foglaltakat - elsődlegesen a figyelmeztető jellegű szankciók alkalmazása került előtérbe. A kért 1 dl (100 ml) helyett 90 ml került kiszolgálásra

13 SMKH Foglalkoztatási Főosztály Megkezdődik a startmunka kistérségi mintaprogramok tervezése a közfoglalkoztatásban A Belügyminisztérium döntése alapján évben a járási minta/ráépülő programot a helyi önkormányzat, valamint az önkormányzat(ok) által létrehozott 100%-ban önkormányzati tulajdonban lévő nonprofit gazdálkodó szervezet, vagy helyi önkormányzatok jogi személyiséggel rendelkező társulása is indíthat. A közfoglalkoztatási minta-, illetve ráépülő programokat azokon a településeken lehet támogatni, amelyek a kedvezményezett járások besorolásáról szóló, január 1-től hatályos 290/2014. (XI. 26.) Korm. rendelet 3. sz. mellékletében meghatározott 109 kedvezményezett járáshoz vagy a 6. mellékletben szereplő természeti vagy civilizációs katasztrófával sújtott kedvezményezett térségek közé tartoznak, továbbá a kedvezményezett települések besorolásáról és a besorolás feltételrendszeréről szóló 105/ (IV. 23.) Korm. rendelet 2. mellékletében szerepelnek. Azok a települések, amelyek a hátrányos helyzetű körből január 1-jétől kikerültek, a hosszabb időtartamú önkormányzati foglalkoztatás keretében a megye decentralizált keretéből finanszírozhatóak. A évben a Belügyminisztérium a járási startmunka mintaprogramok közül az alábbi programelemeket támogatja: mezőgazdasági programok, helyi sajátosságokra épülő közfoglalkoztatás, belvíz-elvezetési program, mezőgazdasági utak rendbetétele, bio- és megújuló energiafelhasználás, közúthálózat karbantartása, illegális hulladéklerakó-helyek felszámolása. A közfoglalkoztatóknak a kérelmet programelemként kell benyújtania az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályának. Összefüggő tevékenységre irányuló programoknál, illetve azonos programelemként egy kérelem nyújtható be. A járási startmunka minta/ráépülő programok előzetes terveinek elkészítése, benyújtásának határideje a járási hivatalokhoz: szeptember hónapban. Az előzetes tervek felterjesztése a Belügyminisztérium irányába: október közepéig. A programok legkorábban március 1-jén indulhatnak és legkésőbb február 28-ig tervezhetőek.

14 Megkezdődött az alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzésének tervezése a GINOP program keretében A GINOP Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése című kiemelt projekt célja, hogy ösztönözze az alacsony iskolai végzettséggel, munkaerő-piacon keresett kompetenciával vagy szakképesítéssel nem rendelkező felnőtt lakosság, kiemelten a közfoglalkoztatottak részvételét az oktatásban, képzésben és lehetőséget biztosítson számukra a munkaerő-piaci szempontból releváns képzettség, ismeretek, készségek, kompetenciák megszerzésére. A projekt célcsoportja a kevésbé fejlett régiókban (Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Közép-dunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli) magyarországi lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező, tankötelezettségüket teljesített, elsősorban alacsony iskolai végzettségű, legfeljebb befejezett általános iskolai végzetséggel rendelkező munkavállalási korú felnőtt személyek, akik közfoglalkoztatási jogviszonyban állnak. A projekt indítása a tervek szerint december január. A Belügyminisztérium megkezdte a projekt előkészítését, a képzések tervezését. A benyújtott közfoglalkoztatói igények alapján OKJ-s, valamint egyéb szakmai betanító képzések indítása várható a közfoglalkoztatottak részére. Tájékoztató a GINOP kiemelt programról Várhatóan október 1-jétől indul a GINOP Út a munkaerőpiacra elnevezésű program. A program várható befejezése december 31. Ez idő alatt 5,84 milliárd forint áll rendelkezésre fő bevonására. A munkaerő-piaci program célcsoportjai: év közötti regisztrált álláskeresők és inaktív személyek, - közfoglalkoztatottak, akik a projekt keretében biztosított bértámogatások és munkaerő-piaci szolgáltatások segítségével a versenyszférában helyezkednek el. Kiemelt célcsoportok: év közötti pályakezdő álláskeresők, - alacsony iskolai végzettségű (ISCED 1-2) álláskeresők, - gyermekgondozás vagy hozzátartozó ápolását követően a munkaerőpiacra visszatérő álláskeresők, - 50 feletti álláskeresők, - közfoglalkoztatásból kilépők, - tartós (legalább 6 hónapja) álláskeresőként nyilvántartottak. A projekt kiemelt figyelmet fog fordítani az alacsony iskolai végzettségűekre, az ő arányuk a programba bevontak harmadát el kell, hogy érje. A program bérjellegű és képzési támogatásokkal nyújt segítséget az aktív munkaerőpiacra történő visszatéréshez.

15 Októberben ismét Pályaválasztási Kiállítást szervez a Foglalkoztatási Főosztály A Somogy Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya együttműködve a Járási Hivatalok Foglalkoztatási Osztályaival idén is megyei szintű pályaválasztási rendezvénysorozatot szervez, melynek keretében a megyében számos programmal segíti a fiatalok pályaválasztását. A rendezvénysorozat egyik jelentős állomása a Kaposvári Pályaválasztási Kiállítás. Az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy a pályaválasztási hetek keretében amely mind a szülők, mind pedig a diákok körében komoly érdeklődést és elismerést vívott ki a munkaügyi szakemberek minden év őszén kiállítás megrendezésével segítik a végzős fiatalokat a megfelelő iskolaválasztási-, pályaválasztási döntés kialakításában. Fontosnak tartják a pálya-, szakma-, illetve iskolaválasztás előtt álló fiatalok megfelelő tájékoztatását, felkészítését, ezért a hangsúlyt ebben az évben is a korszerű ismeretek, szakmák megismertetésére, bemutatására helyezik. A programok keretében lehetőség nyílik (októbertől-novemberig) többek között üzem- és intézménylátogatásokon való részvételre, a szakmák megismerésére, munkakörök kipróbálására, tanműhelyek látogatására. A programokra az általános iskolák tanulóit, szülőket, pedagógusokat, pályaválasztást segítő szakembereket várnak a szervezők. SMKH Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztálya A természetes személyek adósságrendezéséről szóló évi CV. törvény (ARE törvény) szeptember 1. napjával történő hatályba lépésével a Családi Csődvédelmi Szolgálat központi szerve az Igazságügyi Hivatal. A Családi Csődvédelmi Szolgálat területi szervei a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezeti egységei; a kormányhivatalok Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya Igazságügyi Osztályai. Az Igazságügyi Hivatal az ARE törvény hatályba lépésének napjával elindította honlapját (csodvedelem.gov.hu), ahol megtalálhatók az eljárás megindításához szükséges lényeges tudnivalók, nyomtatványok, így Fontos információk: Alapinformációkat tartalmazó, Jogosult vagyok-e? program: Űrlapok: Kitöltési útmutató: Gyakran ismételt kérdések: A fentiekben megjelölt linkek felhasználóbarát, közérthető módon tartalmazzák azokat a fontos információkat, melyek szükségesek az adósságrendezési eljárás megindításához. Így

16 pl. az ügyfelek a Jogosult vagyok-e? linken egy több lépcsős kérdéssorra válaszolva azonnal láthatják, hogy a törvény hatálybalépésekor célszerű-e benyújtaniuk a kérelmüket, vagy csak egy későbbi (2016. szeptemberét követő) időpontban. A Gyakran Ismételt Kérdések között az is megtalálható, hogy hová kell benyújtani a beadványt, lehet-e meghatalmazottat igénybe venni, ki dönti el a jogosultság fennállásának tényét és hasonló gyakorlati tudnivalók. Természetesen az űrlapok és a mellékletek is letölthetők a honlapról.

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre J a v a s l a t Startmunka programban való önkormányzati részvételre Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási O. Ózd, 2015. január 15. A Belügyminisztérium 2014.

Részletesebben

GINOP-6.1.1-15 ALACSONY KÉPZETTSÉGŰEK ÉS KÖZFOGLALKOZTATOTTAK KÉPZÉSE

GINOP-6.1.1-15 ALACSONY KÉPZETTSÉGŰEK ÉS KÖZFOGLALKOZTATOTTAK KÉPZÉSE GINOP-6.1.1-15 ALACSONY KÉPZETTSÉGŰEK ÉS KÖZFOGLALKOZTATOTTAK KÉPZÉSE PÁLYÁZAT CÉLJA: Jelen felhívás célja, hogy ösztönözze az alacsony iskolai végzettséggel, munkaerőpiacon keresett kompetenciával vagy

Részletesebben

1. GINOP Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt: Célja: Azon év közötti nyilvántartott, munkahelyüket vesztett, vagy

1. GINOP Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt: Célja: Azon év közötti nyilvántartott, munkahelyüket vesztett, vagy 1. GINOP 5.1.1-15-2015-00001 Út a munkaerőpiacra elnevezésű kiemelt projekt: Célja: Azon 25-64 év közötti nyilvántartott, munkahelyüket vesztett, vagy tanulmányaikat befejezett álláskeresők, közfoglalkoztatásból

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2017. (IX.25.) önkormányzati rendelete a kerületi képzési támogatásokról

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2017. (IX.25.) önkormányzati rendelete a kerületi képzési támogatásokról Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2017. (IX.25.) önkormányzati rendelete a kerületi képzési támogatásokról Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

Egységes szerkezetben. I. fejezet. d) az e rendeletben meghatározott tanulmányi elvárásoknak megfelelnek. 3 1/6

Egységes szerkezetben. I. fejezet. d) az e rendeletben meghatározott tanulmányi elvárásoknak megfelelnek. 3 1/6 Hatályosítás ideje: 2018. 10.19. Egységes szerkezetbe foglalta: Pádár Gabriella Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2018. (X.18) számú ök. rendelettel, 1/2018.

Részletesebben

Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek

Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek Ádám Sándor főosztályvezető Munkaerőpiaci Programok Főosztály Nemzetgazdasági Minisztérium Budapest, 2017. március 7. MUNKAERŐPIACI TRENDEK

Részletesebben

K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához

K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához Melléklet a 3/2013.(XI.30.) sz. rendelethez K é r e l e m szociális tűzifa juttatásra való jogosultság megállapításához A kérelmező személyes adatai Neve:. Születési neve:. Anyja neve: Születési hely,

Részletesebben

KORMÁNYHIVATAL KORMÁNYHIVATAL A projekt az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi

KORMÁNYHIVATAL KORMÁNYHIVATAL A projekt az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi BARANYA BARANYA MEGYEI MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KORMÁNYHIVATAL GINOP GINOP 5.2.1-14 5.2.1-14 Ifjúság Ifjúság Garancia Garancia Fábos Fábos Nóra Nóra 2015.09.17. 2015.09.17. Munkaerőpiaci Munkaerőpiaci Osztály

Részletesebben

Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól

Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól Hadigondozásra jogosult az a magyar állampolgár, aki a) katonai szolgálat; b) kötelező katonai előképzés; c) légitámadás és hadművelet; d) visszamaradt

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10 /2014. (XI. 11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának

Részletesebben

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre. Előterjesztő: Polgármester. Ózd, január 12.

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre. Előterjesztő: Polgármester. Ózd, január 12. J a v a s l a t Startmunka programban való önkormányzati részvételre Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Startprogram Iroda Ózd, 2017. január 12. Tisztelt Képviselő-testület! A Belügyminisztérium 2016.

Részletesebben

Somogyi kormánytisztviselő elismerése

Somogyi kormánytisztviselő elismerése Somogyi kormánytisztviselő elismerése 2015. július 03-án a Belügyminisztérium márványtermében kerültek átadásra a Magyar Kormánytisztviselői Kar "Köz Szolgálatáért" díszoklevelek valamint a "Közigazgatási

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t a Start mintaprogramokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t a Start mintaprogramokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 6467/2015. J a v a s l a t a Start mintaprogramokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! A közmunkaprogramok

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról

Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete. 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 16/2013.(X.11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatásról Kadarkút Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikkének

Részletesebben

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú

Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.10.) önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú tűzifa juttatásról Monostorapáti község Önkormányzata

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap

TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap TÁMOP 1.1.2 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Szakmai Nap Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2013. április 8. TÁMOP

Részletesebben

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei

1. Általános rendelkezések. 2. A támogatás feltételei Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2015.(X.27.) önkormányzati rendelete A szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól

Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzata képviselő-testületének 5/2011. (III. 25.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályairól Varbó Község Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

a volt hadiárva, a volt hadigondozott családtag és volt hadigyámolt rendszeres havi járadékának megállapításához családi és utóneve: születési neve:

a volt hadiárva, a volt hadigondozott családtag és volt hadigyámolt rendszeres havi járadékának megállapításához családi és utóneve: születési neve: CSONGRÁD MEGYEI KORMÁNYHIVATAL SZEGEDI JÁRÁSI HIVATALA (Átvétel: Szignó: ) Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala Hatósági Osztály 6722 Szeged, Rákóczi tér 1. Az I G É N Y B E J E L E N

Részletesebben

Egységes szerkezetben

Egységes szerkezetben Hatályosítás ideje: 2015. 05. 28. Egységes szerkezetbe foglalta: Pádár Gabriella Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015. (V.28.) számú rendelettel, a 17/2011.

Részletesebben

C9rs4A8gytalt. Htvtuj l Irományszára. T / 2015. évi törvény ( ~( 9,L a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény rdi= gítálfi1máj 2. 7.

C9rs4A8gytalt. Htvtuj l Irományszára. T / 2015. évi törvény ( ~( 9,L a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény rdi= gítálfi1máj 2. 7. C9rs4A8gytalt. Htvtuj l Irományszára. T / 2015. évi törvény ( ~( 9,L a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény rdi= gítálfi1máj 2. 7. A hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

Monostorapáti, november 8. T a k á cs Lászlóné jegyző

Monostorapáti, november 8. T a k á cs Lászlóné jegyző MONOSTORAPÁTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 8296 Monostorapáti Petőfi u. 123. Telefon; 87/435-055, 87/535-005; Fax: 87/435-055 E-mail: mapatik@hu.inter.net Hirdetmény Vigántpetend község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján

Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján Előzetes hatásvizsgálat a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése alapján A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. (1) bekezdése szerint a jogszabályok előkészítése során

Részletesebben

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. január 30-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 4/2014.(I.30.) határozat a közfoglalkoztatás lehetőségeiről, a foglalkoztatottság

Részletesebben

FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében november

FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében november FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében 1. A nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2015. október fő % fő % fő % hónaphoz évhez Győr 2612 56,6 1 924 56,8 1818 54,5 94,5

Részletesebben

FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében december

FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében december FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében 1. A nyilvántartott álláskeresők száma és aránya 2015. november fő % fő % fő % hónaphoz évhez Győr 2552 55,5 1818 54,5 1740 50,2 95,7

Részletesebben

... utca/út/tér/park/köz/stny./rp./krt... házszám...ép./lph... em.,... ajtó

... utca/út/tér/park/köz/stny./rp./krt... házszám...ép./lph... em.,... ajtó BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI POLGÁRMESTERI HIVATAL Szociális és Köznevelési Osztály 1139. Budapest XIII., Béke tér 1. elektronikus elérhetőség: szoco@bp13.hu KÉRELEM Önkormányzati segély Elhunyt személy

Részletesebben

Hadigondozotti ellátások

Hadigondozotti ellátások 1 Hadigondozotti ellátások Az ügyintézéshez szükséges dokumentumok, okmányok: Az újonnan hadigondozásba vett személynek formanyomtatványon nyilatkoznia kell, amelyben kijelenti, hogy hadigondozásba vétele

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2013.(XII.15.)önkormányzati rendelete

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2013.(XII.15.)önkormányzati rendelete Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.15.)önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú tűzifa juttatásról Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)

TÁMOP 1.1.2-11/1-2012-0001 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban) Vállalkozói Fórum Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja 2014. október 21. Az Európai

Részletesebben

A pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások

A pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások A pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátások - Óvodáztatási támogatás - Kiegészítő gyermekvédelmi támogatás - Intézményi étkezési térítési díj Óvodáztatási támogatás Visszatekintés

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a. 17/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelete

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a. 17/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelete Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a 17/2018. (IX. 27.) önkormányzati rendelete A természetben nyújtott kiegészítő, szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Szajol Községi

Részletesebben

GINOP ALACSONY KÉPZETTSÉGŰEK ÉS KÖZFOGLALKOZTATOTTAK KÉPZÉSE

GINOP ALACSONY KÉPZETTSÉGŰEK ÉS KÖZFOGLALKOZTATOTTAK KÉPZÉSE GINOP-6.1.1-15-2015-00001 ALACSONY KÉPZETTSÉGŰEK ÉS KÖZFOGLALKOZTATOTTAK KÉPZÉSE Gajdár Henrietta GINOP 6.1.1-15 szakmai referens Nógrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály e-mail: gajdar.henriett@nograd.gov.hu

Részletesebben

GINOP ÚT A MUNKAERŐPIACRA

GINOP ÚT A MUNKAERŐPIACRA ÚT A MUNKAERŐPIACRA ÚT A MUNKAERŐPIACRA Az Európai Unió a tagjai számára számos támogatási formát nyújt. Magyarország a csatlakozást követően jogosulttá vált ezen támogatási formák igénybevételére. A Széchenyi

Részletesebben

K É R E L E M iskolakezdési támogatás megállapításához

K É R E L E M iskolakezdési támogatás megállapításához 7. melléklet a 35/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelethez K É R E L E M iskolakezdési támogatás megállapításához Alulírott kérem, hogy Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere indokaim alapján részemre

Részletesebben

CSERKESZŐLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2013. (III. 26.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól

CSERKESZŐLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2013. (III. 26.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól CSERKESZŐLŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2013. (III. 26.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól Cserkeszőlő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015. (XI.5.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól

Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól Tájékoztató a hadigondozottak ellátásának szabályairól Hadigondozásra jogosult az a magyar állampolgár, aki a) katonai szolgálat; b) kötelező katonai előképzés; c) légitámadás és hadművelet; d) visszamaradt

Részletesebben

Igénybejelentés az egyösszegű térítés megállapításához. Az igénylő családi és utóneve:... Leánykori név:... Lakóhelye/Tartózkodási helye:...

Igénybejelentés az egyösszegű térítés megállapításához. Az igénylő családi és utóneve:... Leánykori név:... Lakóhelye/Tartózkodási helye:... 5. melléklet a 113/1994. (VIII. 31.) Korm. rendelethez 110 ELSŐFOKÚ HADIGONDOZÁSI HATÓSÁG RÉSZÉRE Igénybejelentés az egyösszegű térítés megállapításához Az igénylő családi és utóneve:... Leánykori név:...

Részletesebben

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA. Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás.

IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA. Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás. IDŐSKORÚAK JÁRADÉKA Az időskorúak járadéka a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás. Időskorúak járadékára jogosult az a személy, aki: a reá irányadó

Részletesebben

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre. Ózd, január 28.

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre. Ózd, január 28. J a v a s l a t Startmunka programban való önkormányzati részvételre Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Startprogram Iroda Ózd, 2016. január 28. A Belügyminisztérium 2015. augusztus 27. napon elindította

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 4/2004. (02.20.) számú rendelete az önkormányzat pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásairól és gyermekvédelmi támogatásairól szóló 27/2003.

Részletesebben

IGÉNYBEJELENTÉS A VOLT HADIÁRVA, A VOLT HADIGONDOZOTT CSALÁDTAG ÉS VOLT HADIGYÁMOLT RENDSZERES HAVI JÁRADÉKÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ

IGÉNYBEJELENTÉS A VOLT HADIÁRVA, A VOLT HADIGONDOZOTT CSALÁDTAG ÉS VOLT HADIGYÁMOLT RENDSZERES HAVI JÁRADÉKÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ 5/A. melléket a 113/1994. (VIII. 31.) Korm. rendelethez IGÉNYBEJELENTÉS A VOLT HADIÁRVA, A VOLT HADIGONDOZOTT CSALÁDTAG ÉS VOLT HADIGYÁMOLT RENDSZERES HAVI JÁRADÉKÁNAK MEGÁLLAPÍTÁSÁHOZ Az igénylő családi

Részletesebben

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás

Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2014 (XI.17) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Báránd Község Önkormányzat

Részletesebben

1 Amennyiben elveszett vagy megsemmisült a bizonyítvány, kizárólag olyan képzés

1 Amennyiben elveszett vagy megsemmisült a bizonyítvány, kizárólag olyan képzés TÁJÉKOZTATÓ az Európai Unió támogatásával megvalósuló GINOP-6.1.1-15-2015-00001 azonosítószámú Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése című kiemelt projektről MUNKAVISZONYBAN ÁLLÓK ÉS MUNKAADÓIK

Részletesebben

SZAKMAI KÉPZÉSBEN ÉS MUNKAERŐPIACI ELHELYEZKEDÉSBEN SEGÍTŐ

SZAKMAI KÉPZÉSBEN ÉS MUNKAERŐPIACI ELHELYEZKEDÉSBEN SEGÍTŐ SZAKMAI KÉPZÉSBEN ÉS MUNKAERŐPIACI ELHELYEZKEDÉSBEN SEGÍTŐ TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNY A ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA KERETÉBEN TOP-5.1.1-15-ZA1-2016-00001 Készítette: Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete Hatályos: 2015. április 1. Egységesítve: 2015. március 1. az önkormányzat fenntartásában lévő nevelési-oktatási

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Bodrog Község Önkormányzat képviselő-testületének 10/2016 (XI. 10.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Bodrog Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 02/88-10/2018. Tárgy: szociális tűzifa rendelet Melléklet: rendelet-tervezet ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 12-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

SZOCIÁLIS TÜZIFA IRÁNTI KÉRELEM

SZOCIÁLIS TÜZIFA IRÁNTI KÉRELEM A kérelmező adatai: SZOCIÁLIS TÜZIFA IRÁNTI KÉRELEM a) Neve: b) Születési neve: c) Születési hely, idő: d) Anyja neve: e) Bejelentett lakóhelye: (érvényes személyi igazolvány, lakcím kártya szerinti lakcím)

Részletesebben

A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA

A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL TÁJÉKOZTATÓJA 2018. ÉVI PROGRAMOK ÉS TÁMOGATÁSRA FORDÍTHATÓ PÉNZÜGYI KERETÜK GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia Program 3 740 243 285.- Ft (2 853 fő bevonása a cél) GINOP

Részletesebben

MUNKAERŐPIACI HELYZET, FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK, SZOLGÁLTATÁSOK

MUNKAERŐPIACI HELYZET, FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK, SZOLGÁLTATÁSOK MUNKAERŐPIACI HELYZET, FOGLALKOZTATÁST ELŐSEGÍTŐ TÁMOGATÁSOK, SZOLGÁLTATÁSOK Kovács Gábor osztályvezető Zala Megyei Kormányhivatal Zalaegerszegi Járási Hivatal Foglalkoztatási, Családtámogatási és Társadalombiztosítási

Részletesebben

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet

Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Ikt.szám: 59-8/ 2017/A2 Tárgy: szociális célú tűzifa rendelet tervezet Tisztelt Képviselő-testület! Az önkormányzat a képviselőtestület döntése alapján pályázatot nyújtott be Belügyminisztériumhoz keménylombos

Részletesebben

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/

15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete. a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ TISZASZENTIMRE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (XI.17.) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzifa juttatásról /Egységes szerkezetben/ Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A Rendelet 21. (3) bekezdés b) pontja hatályát veszti. A Rendelet az alábbi 25/C. -al egészül ki:

A Rendelet 21. (3) bekezdés b) pontja hatályát veszti. A Rendelet az alábbi 25/C. -al egészül ki: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 22/2010. (VI.22.) rendelete a pénzbeli és természetben nyújtott szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 5/2003. (IV. 22.) számú rendelet

Részletesebben

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól

Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól Tata Város Önkormányzati Képviselő-testületének 23/2001. (VII.01.) sz. rendelete a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól A rendelet megalkotásának napja: 2001. június 26. I. rész 1 Tata

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2013. (XII. ) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Tabajd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról

Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének. 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzata képviselő-testületének 22/2010. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete

Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete Kozármisleny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005.(IX.13. ) Ök. számú rendelete a szociális igazgatásról és ellátásról, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 12/2003.

Részletesebben

A biztosításának tartamára tekintet nélkül jár a megváltozott munkaképességű személyek ellátása annak,

A biztosításának tartamára tekintet nélkül jár a megváltozott munkaképességű személyek ellátása annak, TÁJÉKOZTATÓ a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól Az Országgyűlés a 2011. december 20-ai ülésnapján elfogadta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról

Részletesebben

A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifára való jogosultságról, és az igénylés feltételeiről Bucsa Község Önkormányzat képviselő-testülete

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT KERETÉBEN NYÚJTHATÓ Belvárosi kismamabérlet támogatás iránti K É R E L E M

AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT KERETÉBEN NYÚJTHATÓ Belvárosi kismamabérlet támogatás iránti K É R E L E M AZ ÖNKORMÁNYZAT ÁLTAL ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT KERETÉBEN NYÚJTHATÓ Belvárosi kismamabérlet támogatás iránti K É R E L E M Kérelmező neve:... Születési neve:.. Szül. helye, ideje (év, hónap, nap):. Anyja

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 17-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 17-i rendkívüli ülésére Új napirend Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. március 17-i rendkívüli ülésére Tárgy: Hosszabb időtartamú értékteremtő közfoglalkoztatási program támogatása

Részletesebben

Tájékoztatás a művészetoktatásban igénybe vehető díjkedvezményről

Tájékoztatás a művészetoktatásban igénybe vehető díjkedvezményről Tájékoztatás a művészetoktatásban igénybe vehető díjkedvezményről Kedves Szülők! Kedves Diákok! Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, hogy az alapfokú művészetoktatásban a hatályos jogszabályok

Részletesebben

Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2009. (VI. 30.) rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2009. (VI. 30.) rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2009. (VI. 30.) rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Vámosgyörk Község Önkormányzata Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/2013.(VI.10.) önkormányzati rendelete a szociális földprogramról a 4/2014.(IV.1.) módosító önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben Ráckeve

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (X.27.) önkormányzati rendelete a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Amit a közfoglalkoztatásról tudni kell. Ki lehet közfoglalkoztató és milyen tevékenységek végezhetők közfoglalkoztatás keretében?

Amit a közfoglalkoztatásról tudni kell. Ki lehet közfoglalkoztató és milyen tevékenységek végezhetők közfoglalkoztatás keretében? Amit a közfoglalkoztatásról tudni kell A közfoglalkoztatás a munkaviszony egy speciális formája. Támogatott tranzitfoglalkoztatás, amelynek célja, hogy a közfoglalkoztatott sikeresen vissza-, illetve bekerüljön

Részletesebben

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990évi LXV.tv.16..(1)

Részletesebben

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre J a v a s l a t Startmunka programban való önkormányzati részvételre Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási O. Ózd, 2014. március 25. A Belügyminiszter mint

Részletesebben

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL ÉRDI JÁRÁSI HIVATAL HATÓSÁGI OSZTÁLY Érdi Járási Hivatal tölti ki: Érkezett:.... No.:. Átvevő aláírása:... Ügyfélfogadás helye és rendje: Hétfő: 13.00-18.30 Szerda: 8.00-12.00

Részletesebben

a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról

a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról BÁTAAPÁTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 5/2009. ( IV.2) önkormányzati rendelet módosításáról A gyermekvédelmi

Részletesebben

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. ./2015. (X. 22.) önkormányzati rendelet-tervezete

Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. ./2015. (X. 22.) önkormányzati rendelet-tervezete Szajol Községi Önkormányzat Képviselő-testületének./2015. (X. 22.) önkormányzati rendelet-tervezete A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Szajol Községi Önkormányzat

Részletesebben

Rendszeres szociális segély. Ügyleírás: Szükséges okiratok:

Rendszeres szociális segély. Ügyleírás: Szükséges okiratok: Rendszeres szociális segély Ügyleírás: Szükséges okiratok: A hátrányos munkaerőpiaci helyzetű aktív korú személyek és családjuk részére nyújtott támogatás. Az ügyintézéshez a kérelmező személyi igazolványa,

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében február

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében február TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében 1. A nyilvántartott álláskeresők száma és aránya Győr 2924 55,1 2007 48,8 2019 50,4 100,6 69,0 Pannonhalma

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól

TÁJÉKOZTATÓ. a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól TÁJÉKOZTATÓ a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. Törvény értelmében 2012. január

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016. (XI. 25.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2016. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Majosháza Község Önkormányzatának

Részletesebben

Tiszacsege Város Önkormányzata 23/2013.(XI. 25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatásról

Tiszacsege Város Önkormányzata 23/2013.(XI. 25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatásról Tiszacsege Város Önkormányzata 23/2013.(XI. 25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa-támogatásról Tiszacsege Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők nem részesülők

rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők nem részesülők BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI SZKO/58/2 POLGÁRMESTERI HIVATAL Szociális és Köznevelési Osztály 1139. Budapest XIII., Béke tér 1. elektronikus elérhetőség: ph-szko@bp13.hu Települési Támogatás A gyermekek

Részletesebben

Közfoglalkoztatás. Ujhelyi Zita

Közfoglalkoztatás. Ujhelyi Zita Közfoglalkoztatás Ujhelyi Zita Nemzeti Közfoglalkoztatási Program Közhasznú munkavégzés támogatása Közcélú foglalkoztatás Hagyományos közmunkaprogramok Egységes közfoglalkoztatás Cél: minél több munkára

Részletesebben

Drávatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006 (XI.27.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Drávatamási Község

Drávatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006 (XI.27.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Drávatamási Község Drávatamási Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006 (XI.27.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Drávatamási Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-020 jegyzo@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016.

Részletesebben

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Csévharaszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének. 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE. A gyermekek védelméről. Rendelet-módosítási javaslat Jelenlegi szabályozás Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2006. (V. 25.) önkormányzati RENDELETE A gyermekek védelméről Lőrinci Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

ÜGYMENET LEÍRÁS ÁPOLÁSI DÍJ. fokozott ápolást igénylő, súlyosan fogyatékos és tartósan beteg közeli hozzátartozó otthoni ápolása

ÜGYMENET LEÍRÁS ÁPOLÁSI DÍJ. fokozott ápolást igénylő, súlyosan fogyatékos és tartósan beteg közeli hozzátartozó otthoni ápolása ÁPOLÁSI DÍJ fokozott ápolást igénylő, súlyosan fogyatékos és tartósan beteg közeli hozzátartozó otthoni ápolása, 35/342-806 ápolási díj megállapítása iránti kérelem jövedelemnyilatkozat vagyonnyilatkozat

Részletesebben

A projekt részcéljai:

A projekt részcéljai: ÓVODAI ÉS ISKOLAI SZOCIÁLIS SEGÍTŐ TEVÉKENYSÉG FEJLESZTÉSE A FELHÍVÁS KÓDSZÁMA: EFOP-3.2.9-16 Magyarország Kormányának felhívása a család-és gyermekjóléti központok vagy az általuk kiszerződött feladatellátó

Részletesebben

8/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályairól

8/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi szabályairól TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól Tiszaszentimre Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében március

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében március TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében 1. A nyilvántartott álláskeresők száma és aránya Győr 3575 55,9 2019 50,4 2448 52,1 121,2 68,5 Pannonhalma

Részletesebben

Foglalkoztatási támogatások

Foglalkoztatási támogatások Foglalkoztatási támogatások Projektek Az Európai Unió támogatásával és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat közreműködésével megvalósuló programok: 1. Ifjúsági Garanciarendszer keretében megvalósuló munkaerőpiaci

Részletesebben

[Az érintetteknek kérelmet benyújtani nem kell, a nyugdíjfolyósító szerv hivatalból jár el, de a továbbfolyósításról nem hoz külön döntést.

[Az érintetteknek kérelmet benyújtani nem kell, a nyugdíjfolyósító szerv hivatalból jár el, de a továbbfolyósításról nem hoz külön döntést. TÁJÉKOZTATÓ az egészségkárosodáson alapuló nyugellátásban és egyéb nyugdíjszerű szociális ellátásban részesülő személyek, valamint azok részére, akiknek az ügyében folyamatban van a hatósági eljárás Az

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

A Rendelet 4. (2) bekezdésben szereplő rendkívüli támogatás szövegrész helyébe a támogatások szövegrész kerül.

A Rendelet 4. (2) bekezdésben szereplő rendkívüli támogatás szövegrész helyébe a támogatások szövegrész kerül. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni ellátásokról és támogatásokról szóló 8/2015. (II.24.) önkormányzati

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete

Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (XII. 10.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Kistolmács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Gyermekvédelmi tanácskozás 2014. március 11.

Gyermekvédelmi tanácskozás 2014. március 11. Gyermekvédelmi tanácskozás 2014. március 11. Változások a szociális segélyezés területén Budapest Főváros XIIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2012.(II.13.) önkormányzati rendelete a pénzbeli

Részletesebben

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében augusztus

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében augusztus TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében 1. A nyilvántartott álláskeresők száma és aránya fő % fő % fő fő Győr 2146 58,4 1739 55,7 1835 57,0 105,5 85,5

Részletesebben

Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában

Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában Foglalkoztatáspolitika a gazdaságfejlesztés szolgálatában Dr. Simon Attila István Munkaerőpiacért Felelős Helyettes Államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium Székesfehérvár, 2016. november 24. Tartalom

Részletesebben

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól

Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete /2016 ( ) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa juttatásainak szabályairól Szatymaz Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében április

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY. Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében április TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ÉS FOGLALKOZTATÁSI FŐOSZTÁLY Munkaerőpiaci helyzetkép a számok tükrében 1. A nyilvántartott álláskeresők száma és aránya fő % fő % fő fő Győr 2752 59,4 2448 52,1 1974 2752 59,4 2448

Részletesebben

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (XI. 27.) önkormányzati rendelete

Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (XI. 27.) önkormányzati rendelete Majosháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2015. (XI. 27.) önkormányzati rendelete a természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás jogosultsági feltételeiről Majosháza Község Önkormányzatának

Részletesebben