Tehetségsegítő Tanácsok Országos Kollégiuma (TTOK) Közgyűlés jegyzőkönyve

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tehetségsegítő Tanácsok Országos Kollégiuma (TTOK) Közgyűlés jegyzőkönyve"

Átírás

1 Tehetségsegítő Tanácsk Országs Kllégiuma (TTOK) Közgyűlés jegyzőkönyve Időpnt: któber Helyszín: Radnóti Miklós Gyakrló Általáns Iskla és Gimnázium díszterme Jelenlévők: a jelenléti ív szerint. Dr. Pais Ella köszöntőt mnd. Ella hangsúlyzza, hgy néhány adminisztrációs feladatnak eleget kell tenni a közgyűlés megkezdése előtt. Ella felteszi a kérdést a jelenlévőknek, hgy kézfeltartással jelezzék és megállapítható legyen, hgy a közgyűlés határzatképes-e? Ella megállapítja, hgy a közgyűlés határzatképes. Másdik adminisztratív feladat, hgy levezető elnököt válasszunk. Ella javaslata: Pethő József, a Pécs- Baranya megyei Tehetségsegítő Tanács titkára. Ella kérdésére kiderül, hgy más jelölt nincs a levezető elnök személyére vnatkzóan. A levezető elnök személyéről szavazás megtörténik kézfeltartással. A jelenlévők 100%-a elfgadta Pethő Józsefet. Ella felkéri Józsefet a feladatra, aki elfgadja azt. Pethő József, mint levezető elnök átveszi a szót. A levezető elnök megállapítja, hgy a Tehetségsegítő Tanácsk Országs Kllégiumának (TTOK) 22 állandó tagjából 18 jelen van a közgyűlésen, illetve azt is, hgy új tagk jelentkeztek a TTOK-ba. Az elnök kérdésére kézfeltartással szavaz a közgyűlés, az alábbiakat a közgyűlés 100 %-ban elfgadta: a közgyűlés napirendjét a közgyűlésről Szántó Judit a TTOK titkára készít jegyzőkönyvet (Szántó Judit a felkérést elfgadta) a jegyzőkönyv hitelesítője Ella javaslatára Körösi Tibr (Körösi Tibr a felkérést elfgadta) Más javaslat nem érkezett sem a jegyzőkönyvező, sem a jegyzőkönyv hitelesítő személyére vnatkzóan, így a fentieket a közgyűlés 100%-s az egyetértéssel, egyhangúan elfgadta. A levezető elnök felkéri Krms Dénest, hgy tartsa meg a TTOK eddigi egy éves működéséről szóló beszámlóját. Krms Dénes lép színpadra: a kivetítésre került beszámlót megkapták a jelenlévők krábban, így az előadás a már kiküldött beszámló kiegészítése. Krms Dénes előadását csatljuk! Tanácsk igénye, hgy a TTOK egy lyan szervezetté váljn, ahl együtt lehet gndlkdni, együtt lehet dlgzni. Tény, hgy az önkrmányzatk, a fenntartói átalakítás miatt vesztettek súlyukból, és ebben az új fenntartói időszakban nem találják helyüket azk a Tanácsk, akik önkrmányzati kezdeményezésre jöttek létre. Az NTP-TSZH-M-MPA-12-es pályázat (Tehetségsegítő szlgáltatásk térségi hálózatainak támgatása) eredményei: A mentr TT-k munkája eredményeként 17 új Tehetségpnt és 5 Tanács alakult a Kárpát-medencében Elkészült a civil tehetségsegítőkről szóló Prtrétár Elkészült a TTOK hnlapja, lgója A Tehetséghidak felhívásban 10 Tanács vett részt, mint a Tehetség Hónapja pályázói Pstacím: 1518 Budapest, 112 Pf. 146 Irda: 1119 Budapest, Mérnök utca 39. Telefn: +36 (1) Fax: +36 (1) inf@tehetseg.hu internet:

2 Javaslatk a tvábbi tevékenységre: A Genius Lci felhívás még frmálódik a Hidak kiterjesztését krmányhatárzatban fgadták el, bízunk a mihamarabbi tényleges flytatásban, reméljük az idei NTP-s frrásk is nyilvánsak lesznek Tanácsi kezdeményezésre Pécs és Smgy megyében elvi megállapdás került aláírásra az illető Tehetségsegítő Tanács és az illető helyi KLIK között. Ezeket a megállapdáskat a hnlapra tesszük! Pethő József kérdést tesz fel: van-e valakinek Dénes előadásáhz hzzászólása, véleménye? 1. felszólalás Pais Ella őszinte köszönetet mnd Krms Dénesnek és csapatának az elvégzett munkáért. Kiemeli, hgy ma Magyarrszágn a tehetségsegítés sikeres 95%-ban a megszálltt pedagógusknak és 5%-ban a pénznek köszönhető. Jelenleg a hit és az elkötelezettség visz előre, Ella mindent köszönöm és megállapítja, hgy jó irányba haladunk. Ella kifejti, hgy szerinte a tvábblépés srán fnts, hgy: A Tanácsk lélekkel-élettel töltse meg a TTOK-át A pénz, szpnzrk keresése rendkívül fnts, muszáj ebbe az irányba haladni. Tanácsk ma nagyn kiszlgáltatttak. Fnts a szervezett adminisztráció erősítése, bürkrácia csökkentése. Erősítsük a családk és a tanácsk kapcslatát. Erősíteni kell a szakmai, mesterségbeli tehetségterületeket. Pais Ella 2 évig elnök vlt, mst leköszön és a tvábbiakban Krms Dénes javaslja elnöknek. 2. felszólalás: Bdnár Gabriella, mint a Magyar Tehetséggndzó Társaság felsőktatási szekciójának vezetője felszólal: a legutóbbi debreceni MTT gyűlésen 22 felsőktatási intézmény vlt jelen. Fnts lenne, hgy a Felsőktatási Tehetségsegítő Tanácsba minél több felsőktatási intézmény lépjen be. A belépésen túl legyen valódi együttműködés. Kvács Zltán, mint a TTOK Felsőktatási tagzatának vezetője köszöni az együttműködés felajánlását. 3. felszólalás: Szanyi Mária, mint a Felvidéki TST titkára felszólal: Mária köszöni a magyarrszági segítséget. A szlvák minisztériumban szeretnék bejegyeztetni a Tanácst, de elakadtak annál a pntnál, hgy tulajdnképpen mi is a szakmai minimum követelmény egy Tehetségpnt létrehzásánál? Már létező szlvák Tehetségpntk minimum követelményeit már elfgadtuk. Kérdés, hgy egy Tehetségpnt hány Tanácshz tartzhat? A szakmai indikátrkhz magyar-magyar szótár kellene. Pstacím: 1518 Budapest, 112 Pf. 146 Irda: 1119 Budapest, Mérnök utca 39. Telefn: +36 (1) Fax: +36 (1) inf@tehetseg.hu internet:

3 4. felszólalás Sárdi Péter, mint a Kapsvár-Smgy Megyei TST elnöke felszólal: KLIK-kel való megállapdásban első fecske vlt. Jelölje ki a KLIK a tehetség krdinátrt. Néhány Smgy megyei intézményben van tehetségkrdinátr. Kevés a frrás. Nem elég egy, több szpnzrra van szükség. Fnts tapasztalat, hgy amikr szpnzrt keresünk, ne pénzt kérjünk, hanem szlgáltatást, kapcslatkat! Fnts feladatunk a szakmunkásk, a mesterségek felé történő nyitás: Pl. Légy a szakmád mestere kiállítás. Szavazás következik. A szavazást a levezető elnök tartja és a kérdések után kézfeltartással jelzik a jelenlévők egyetértésüket, tartózkdásukat és egyet nem értésüket. A Kllégium beszámlóját a közgyűlés 100%-ban elfgadta. A levezető elnök a közgyűlés elé terjeszti az alábbiakat: Váltzzn-e a TTOK neve? Maga a Kllégium Országs jelzővel bír, ugyanakkr a határn túlra is átnyúlik, javaslat: Kárpát-medencei Tehetségsegítő Tanácsk Kllégiuma Sarka Ferenc hzzászól: a már létező határn túli munkabizttság hatásköre már kiterjed a határn túlra, illetve uniós frrásk vajn elszámlhatók lesznek-e ezzel az új névvel? Ha elfgadjuk a névváltzást, az Alapszabályt is át kell fgalmazni. Kőrösi Tibr, a Kőrös-vidéki TST nevében támgatja a névváltzást. Pais Ella is támgatja a névváltzást, egy jövőbeni tehetségkártyával (tehetségútlevéllel) át lehetne lépni egyik isklából egy másikba. Ma az rszághatárk szabadk, a névvel is ki kell fejezni a határk átléphetőségét. Szavazásra bcsátja a levezető elnök a kérdést. A névváltztatással egyetért: 99%-ban a közgyűlés, 1 fő tartózkdik. Mivel a Kllégium vezetőinek (elnök és munkabizttság vezetők) mandátuma lejárt, így a levezető elnök a közgyűlés elé terjeszti az alábbiakat: A jelenlévők a közgyűlésre való jelentkeztető felületen leadhatták javaslataikat a TTOK elnökére és az egyes munkabizttságk vezetőire vnatkzóan. Az Alapszabály szerint 8 fő javaslata kell ahhz, hgy egy személy felkerülhessen az elnöki vagy munkabizttsági vezetői listára. A közgyűlés Az elnöki psztra 21 fő Krms Dénest jelöli, 1 fő pedig Pék Lászlót Az alelnöki psztra 21 fő jelöli Sarka Ferencet Helyi TST munkabizttság vezetőjének Agárdiné Burger Angélát jelöli Megyei térségi TST munkabizttság vezetőjének Sárdi Pétert jelöli Felsőktatási TST munkabizttság vezetőjének Kvács Zltánt jelöli Határn túli TST munkabizttság vezetőjének De Negri Iblyát jelöli A Tematikus TST munkabizttság vezetőjének 3 fő jelöli Ptcki Ferencnét, ami nem elég egyértelműen a jelöltlistára való felkerüléshez, ezért a levezető elnök megkérdezi, hgy van-e más javaslat a Tematikus TST munkabizttság vezetőjének személyére? Pstacím: 1518 Budapest, 112 Pf. 146 Irda: 1119 Budapest, Mérnök utca 39. Telefn: +36 (1) Fax: +36 (1) inf@tehetseg.hu internet:

4 Sarka Ferenc úgy véli, hgy Ptcki Ferencné, Ági mindenképpen maradjn a skrétű (művészeti, egyházi, SNI, kllégiumi, infrmatikai, matematikai stb.) tematikus munkabizttság élén. Ptcki Ferencné jó címe: ptckiagi@gmail.cm a krábbi helytelen cím miatt jó néhány üzenet nem juttt el Ágihz. A közgyűlés egyhangúan Ptcki Ferencnét jelöli a tematikus munkabizttság vezetőjének. Más javaslat nincs. A jelölést az elnök, az alelnök és minden munkabizttság vezető jelölt vállalja. Az újnnan jelölt munkacsprt vezetők bemutatkznak az új kllégiumi tagknak: Sarka Ferenc, Agárdiné Burger Angéla, Sárdi Péter, Ptcki Ferencné (Hegedűs Krisztina képviseli), Kvács Zltán, De Negri Iblya, A levezető elnök felkéri Velkey Lászlót, hgy legyen a szavazat számláló bizttság elnöke, mely felkérést a közgyűlés megszavazta a felkérést Velkey László elfgadta. A levezető elnök felkéri Szili Gabriellát és Szalkai Máriát, hgy legyenek a szavazat számláló bizttság (szszb) tagjai, mely felkérést a közgyűlés megszavazta a felkérést Szili Gabriella és Szalkai Mária elfgadta. Az szszb tagk kisztják a szavazólapk. A levezető elnök instrukciója alapján a közgyűlés tagjai a vízszintes vnalakra kell, hgy írják a jelölt nevét. Fnts, hgy egy Tanács képviseletében egy tag egy szavazatt adhat le! A szavazólapn szerepel, hgy a közgyűlés által: Az elnöknek javaslt személy: Krms Dénes Az alelnöknek javaslt személy: Sarka Ferenc Helyi TST munkabizttság vezetőjének Agárdiné Burger Angélát javaslják Megyei térségi TST munkabizttság vezetőjének Sárdi Pétert javaslják Felsőktatási TST munkabizttság vezetőjének Kvács Zltánt javaslják Határn túli TST munkabizttság vezetőjének De Negri Iblyát javaslják A Tematikus TST munkabizttság vezetőjének Ptcki Ferencnét javaslják A közgyűlés tagjai a szavazatkat összeszámlálják. A szavazatszámlálás közben Krms Dénes kér szót: az idei tanév pályázati lehetőségeiről a tehetséges fiatalk TST munkájába való bevnásának fntsságáról a 2014-es őszi Krdinációs Fórumn milyen knkrét célkat képviseljen Krms Dénes? ne a TST-k működésére szóljn az igény, hanem knkrét prgramk megvalósítására reméljük, hgy az NTP-s pályázat meghíváss kiírás lesz Pályázatkkal kapcslatban tvábbi hzzászólás, ötlet nem hangztt el. A hazai frrás hiánya jelenleg veszélyezteti a szakmai működést, ráadásul a mst meghirdetésre kerülő pályázatkkal június 30-ig el kell számlni. Krms Dénes felhatalmazást kér a közgyűléstől, hgy a TTOK Elnöksége levélben kérje miniszter úrtól, Nemzeti Tehetség Alapból történő hazai frrásk kiírását. Fnts, hgy a kiírás minél hamarabb megtörténjen, az államplgárk felajánlásának megfelelően és a szakmailag krrekt megvalósításért. A közgyűlés felhatalmazta 100%-ban Krms Dénest. Pstacím: 1518 Budapest, 112 Pf. 146 Irda: 1119 Budapest, Mérnök utca 39. Telefn: +36 (1) Fax: +36 (1) inf@tehetseg.hu internet:

5 Közben a szavazatszámlálás véget ért. Levezető elnök megállapítja, hgy 31 érvényes szavazat leadása történt meg. A szavazás eredménye: Új elnök Krms Dénes Új alelnök: Sarka Ferenc Helyi TST munkabizttság új vezetője: Agárdiné Burger Angéla Megyei térségi TST munkabizttság új vezetője: Sárdi Péter Felsőktatási TST munkabizttság új vezetője: Kvács Zltán Határn túli TST munkabizttság új vezetője: De Negri Iblya Tematikus TST munkabizttság új vezetője: Ptcki Ferencné. Szavazatk összesítése: Elnök: Krms Dénes 31 szavazattal Alelnök: Sarka Ferenc 31 szavazattal Helyi TST munkacsprt vezetője: Agárdiné Burger Angéla 31 szavazattal Megyei térségi TST munkacsprt vezetője: Sárdi Péter 31 szavazattal Felsőktatási TST munkacsprt vezetője: Kvács Zltán 25 szavazattal Tematikus TST munkacsprt vezetője: Ptcki Ferencné 25 szavazattal Határn túli TST munkacsprt vezetője: De Negri Iblya 31 szavazattal Dr. Bdnár Gabriella 3 szavazatt kaptt a Felsőktatási TST munkacsprt vezetője psztra. Krms Dénes, mint új elnök megköszöni a bizalmat és hangsúlyzza, hgy a jó elnök a mögötte álló jó csapattól lesz igazán jó. Pais Ellára tvábbra is számít az Elnökség munkájában, köszöni az induláshz adtt segítséget. Pethő József, mint levezető elnök megköszöni a megjelenést és bezárja a közgyűlést. A jegyzőkönyvet készítette: Szántó Judit / MATEHETSZ Pstacím: 1518 Budapest, 112 Pf. 146 Irda: 1119 Budapest, Mérnök utca 39. Telefn: +36 (1) Fax: +36 (1) inf@tehetseg.hu internet:

ELTE TÓK HÖK Elnökségi ülés jegyzőkönyve 2014. február 17. (ELTE TÓK, 119.)

ELTE TÓK HÖK Elnökségi ülés jegyzőkönyve 2014. február 17. (ELTE TÓK, 119.) TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR Hallgatói Önkrmányzat 1126 Budapest, Kiss Jáns altb. u. 40. Telefn: 487-8137 Fax: 202-3859 http://www.tfk.elte.hu ELTE TÓK HÖK Elnökségi ülés jegyzőkönyve 2014. február 17. (ELTE

Részletesebben

Készült a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság április 18-án a Budapest

Készült a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság április 18-án a Budapest 1 Budapest Fővárs X. kerület Kőbá n ya i Onkrmányzat Képvise l ő -testülete BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JE GYZŐKÖNYV

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JE GYZŐKÖNYV 1 Budapest Fővárs. kerület Kőbányai Önkrmányzat Ké pvise I ő-testü I ete BUDAPEST FŐVÁROS. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JE GYZŐKÖNYV Készült a Gazdasági

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV 1 Budapest Főv ár s X kerület Kő b á n ya i Önkrmányzat Képviselő -testülete BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV Készült

Részletesebben

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÓ A TUTORÁLT BEVÁLOGATÁS FOLYAMATÁHOZ A tutrhálózat legfntsabb szlgáltatása a tutr maga, egy tehetségsegítő szakember. A prgram két fnts szereplője a tutr és a tutrált. A tutr az a tehetséggndzó

Részletesebben

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT

ÜGYVITELI SZABÁLYZAT ÜGYVITELI SZABÁLYZAT Az Internatinal Plice Assciatin (Nemzetközi Rendőrszövetség) Magyar Szekció Elnöksége (tvábbiakban Elnökség) az Egyesületekről szóló 1989. évi II. tv. és Alapszabályának rendelkezéseire

Részletesebben

1.1 Üt6J;5/ö IzofLt j /X.

1.1 Üt6J;5/ö IzofLt j /X. ",.. ",.. )~(~,>~\;,/:~~~:;-~.. :- BUDAPEST FOV AROS X. KERULET KOBANY AI ONKORMANYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV Készült a Pénzügyi Bizttság 2014. március 18-án megtarttt ülésén,

Részletesebben

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok

Pályázók köre: magyarországi Akkreditált és Akkreditált Kiváló Tehetségpontok 1 Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 Tehetséghidak Prgram nevű kiemelt prjekt keretében megvalósuló tanórán kívüli tehetségsegítő prgramk szervezésére a szülő-diák-pedagógus együttműködésének fejlesztése

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről

JEGYZŐKÖNYV. A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről JEGYZŐKÖNYV A Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről Az intézmény neve, címe: Rákospalotai Kossuth Lajos Általános Iskola 1151

Részletesebben

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről

Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete február 27-én megtartott közgyűléséről Jegyzőkönyv a Szegedi Szlovákok Egyesülete 2012. február 27-én megtartott közgyűléséről Közgyűlés helye: Szeged, Osztrovszky u. 6. Időpontja: 2012. február 27.16.30. óra Taglétszám: 80 fő Megjelentek száma:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről

JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről JEGYZŐKÖNYV A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola igazgatói megbízásával összefüggő véleményező alkalmazotti értekezletről Az intézmény neve, címe: Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános

Részletesebben

Testületi ülés május 13. Rendelet:--ig. Határozat:46-48-ig

Testületi ülés május 13. Rendelet:--ig. Határozat:46-48-ig Testületi ülés 2015. május 13. Rendelet:--ig Határzat:46-48-ig (0 Ta rtalmjegyzék Testületi ülés 1 Tartalmjegyzék, 2 46j201S(V.13.) számú Határzat a napirend elfgadásáról 3 A Tiszarffi szennyvízkezelés-szlgáltatást

Részletesebben

Testületi ülés július 12. Rendelet: - -ig. Határozat:52-54-ig

Testületi ülés július 12. Rendelet: - -ig. Határozat:52-54-ig Testületi ülés 2016. július 12. Rendelet: - -ig Határzat:52-54-ig Tartalmjegyzék 53/2016.(VII.12.) szárnú Határzat a napirend elfgadásáról 3 Közművelődési érdekeltségnövelő pályázat benyújtása 3 54/2016.(VII.12.)

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2016.08.23., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2016. Jegyzőkönyv Makár Richárd: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv. A közgyűlés helyszíne: Bem József Általános Iskola, Budapest, X. Hungária krt. 5-7.

Közgyűlési jegyzőkönyv. A közgyűlés helyszíne: Bem József Általános Iskola, Budapest, X. Hungária krt. 5-7. Közgyűlési jegyzőkönyv Készült 2010. december 05-én 8,30 órakor a TKTE határozatképtelenség miatt megismételt - közgyűléséről A közgyűlés helyszíne: Bem József Általános Iskola, Budapest, X. Hungária krt.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kruchina Károly üdvözli az Elnökség tagjait, megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Kruchina Károly üdvözli az Elnökség tagjait, megállapítja, hogy az elnökségi ülés határozatképes. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Magyar Szörf Szövetség (1095 Budapest, Mester u. 87.) 2014. április 16. napján, 18 órakr a szövetség székhelyén megtarttt elnökségi üléséről Jelen vannak: Varga Mihály, elnök

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés Jegyzőkönyv Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2015.07.28., kedd 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2015. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm a megismételt

Részletesebben

Testületi ülés. 2015. március 23. Rendelet:--ig. Határozat:17-19-ig

Testületi ülés. 2015. március 23. Rendelet:--ig. Határozat:17-19-ig -- - ----- Testületi ülés 2015. március 23. Rendelet:--ig Határzat:17-19-ig Tartalmjegyzék Testületi ülés 1 Tartalmjegyzék 2 17/2015(111.23.) számú Határzat a napirend elfgadásáról 3 2015. évi Parlagfű-mentesítési

Részletesebben

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/ Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/568-000 E-mail: iskola@petervasara.hu Ikt.sz: 37-3/2017. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pétervásárai Tamási Áron Általános

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség elnöksége által létrehztt MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM keretei között nyújtandó támgatás elnyerésére. I. BEVEZETÉS A Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5.

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 28.-i közgyűléséről. Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jegyzőkönyv A MAGISZ 2014. március 28.-i közgyűléséről Helyszín: Agrárgazdasági Kutatóintézet földszinti tanácsterme. Budapest, Zsil u 3-5. Jelen vannak: 2 jelenléti ív. (mellékelve) 18 szavazásra jogosult

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöksége által létrehozott PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség elnöksége által létrehztt MNASZ TEHETSÉGGONDOZÓ PROGRAM keretei között nyújtandó támgatás elnyerésére. I. BEVEZETÉS A Magyar Nemzeti Autósprt Szövetség

Részletesebben

júniusban hó

júniusban hó 2012. 05.30. Bérczi László tű. dandártábrnk az OTSZ új kncepciójának elkészítéséhez javaslatt kér. 2012. júniusban megbeszélés a TSZVSZ irdában, ahl összeállítjuk az OKF felé javaslatainkat 2012.06.28.

Részletesebben

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/

Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/ Pétervásárai Tamási Áron Általános Iskola 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. Telefon: 36/568-000 E-mail: iskola@petervasara.hu Ikt.sz: 37-4/2017. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pétervásárai Tamási Áron Általános

Részletesebben

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13.

Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. Magyar Radiológus Asszisztensek Egyesülete Rendes évi Közgyűlése 2013. április 13. JEGYZŐKÖNYV KIVONAT Közgyűlés helye: SE- I. sz. Sebészeti Klinika Előadóterme 1082 Budapest, Üllő út 78/a., 2. emelet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. 1. FESTO-AM Sport Egyesület tisztségviselő választás 2. A szavazás végeredményének kihirdetése a szavazat számláló bizottság által

JEGYZŐKÖNY. 1. FESTO-AM Sport Egyesület tisztségviselő választás 2. A szavazás végeredményének kihirdetése a szavazat számláló bizottság által JEGYZŐKÖNY Készült 2011 március 07-én a FESTO-AM Gyártó Kft. 1037 Budapest, Csillaghegyi út 32-34. szám alatti rendezvénytermében a FESTO-AM Sport Egyesület második Vezetőség választásán. Az első időpontra

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1407/2013/EU bizttsági rendelet (HL L 352., 2013.12.24.,

Részletesebben

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén

L.T.SZ Közgyűlés. Jegyzőkönyv. Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén L.T.SZ Közgyűlés Jegyzőkönyv Készült a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége évi rendes közgyűlésén Helyszín: 2015. április 09. 2481 Velence, Kiss köz 6. Hotel Juventus konferenciahelyiségében.

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ELNÖKSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

Normatív Határozat. Felelős: dr. Kelemen Márk polgármester Határidő: azonnal

Normatív Határozat. Felelős: dr. Kelemen Márk polgármester Határidő: azonnal /2014. (XI.26.) sz. NORMATÍV Kth.: A stratégiai dkumentumk tartalmáról és szerkezetéről valamint a mutatószámk kialakításának módszertanáról szóló szabályzat elfgadása Nrmatív Határzat 1./ Kerekegyháza

Részletesebben

Garay János Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Minősített Tehetséggondozó Műhely A tehetség nem ismer határokat Előadó: Heilmann Józsefné

Garay János Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Minősített Tehetséggondozó Műhely A tehetség nem ismer határokat Előadó: Heilmann Józsefné Garay János Gimnázium Akkreditált Kiváló Tehetségpont Minősített Tehetséggondozó Műhely Előadó: Heilmann Józsefné TÉRSÉGI MŰHELYMUNKA 2019. Április 25. A tehetségsegítés térségi hálózatának bővítése -

Részletesebben

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva.

BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv. Nyílt szavazás. Tartózkodás és nem szavazat nélkül egyhangúlag elfogadva. Helye: Ökológiai Intézet, BFTE iroda. 3525 Miskolc, Kossuth u. 13. I. emelet Ideje: 2014.10.30., szerda 17.00 óra BFTE - Megismételt rendkívüli taggyűlés 2014. Jegyzőkönyv Boronkai József: Köszöntöm az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének valamint Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Cibakháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének valamint Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének Cibakháza Nagyközség Önkrmányzata Képviselő-testületének valamint Nagyrév Község Önkrmányzat Képviselő-testületének 2008. július 30. napján megtarttt rendkívüli együttes nyílt ülésének JEGYZŐKÖNYVE Tartalmból:

Részletesebben

"-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere

-- 'AlJ ~ ///1/ l. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere Budapest Fővárs X. kerület Kőbányai Önkrmányzat Alplgármestere Előterjesztés a kőbányai hátránys helyzetű gyermekek sprtcélú, valamint hazánkat nemzetközi szinten képviselő gyermekek sprttevékenysége 2011.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése

JEGYZŐKÖNYV. A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése JEGYZŐKÖNYV A Magyar Floorball Szakszövetség megismételt éves rendes közgyűlése Dátum: 2014. május 31. 10 óra 30 perc Helyszín: Komáromi Városi Sportcsarnok (2900 Komárom, Czuczor Gergely utca 62.) Résztvevők:

Részletesebben

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét

A Kormányhivatalok közneveléssel kapcsolatos feladatai A tanévben Kecskemét A Krmányhivatalk közneveléssel kapcslats feladatai A 2013-2014. tanévben 2013.08.29. Kecskemét Az előadás témái 1. Flyamats feladatk Járási Hivatal Oktatási Fősztály 2. Időszaks feladatk Járási Hivatal

Részletesebben

Testületi ülés. 2015. február 25. Rendelet:1-2-ig. Határozat:4-15-ig

Testületi ülés. 2015. február 25. Rendelet:1-2-ig. Határozat:4-15-ig Testületi ülés 2015. február 25. Rendelet:1-2-ig Határzat:4-15-ig (0 Tartalmjegyzék Testületi ülés 1 Tartalmjegyzék 2 4/2015(11.25.)számú Határzat a napirend elfgadásáról 3 Beszámló a két ülés közötti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. május 29. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. JEGYZŐKÖNYV Készült: a Magyar Lupus Egyesület közgyűlésén, 2007. március 27. napján, Budapest, Frankel Leó út 25-29 sz. (ORFI, Lukács Klub) alatt. Jelen vannak: az Egyesület tagjai a mellékelt jelenléti

Részletesebben

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V

K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V K Ö Z G Y Ű L É S I J E GY Z Ő K Ö N Y V Az ŐRMESTER Vagyonvédelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság székhelye: H- 1142 Budapest, Ógyalla tér 8-9. székhelyén 2017. november 28-án (huszonnyolcadikán)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: az Esztergomi Arany János Általános Iskola (2509 Esztergom-Kertváros, Wesselényi u ) május 3. napján.

Jegyzőkönyv. Készült: az Esztergomi Arany János Általános Iskola (2509 Esztergom-Kertváros, Wesselényi u ) május 3. napján. Ikt.sz.: Jegyzőkönyv Készült: az Esztergomi Arany János Általános Iskola (2509 Esztergom-Kertváros, Wesselényi u. 40-42.) 2017. május 3. napján. Az értekezlet kezdete: 13.30 óra Tárgy: intézményvezető

Részletesebben

1 Jegyzőkönyv Sárkányhajó sportegyesület alakuló közgyűlés Helyszín: 1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 7., Millenium Tower II Dél, Sun Microsystems Kft. nagy tárgyalója Időpont: 2009. 11. 26. 17:00 Jelenlevők

Részletesebben

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára "Zöld Óvoda" cím elnyerésére

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET óvodák számára Zöld Óvoda cím elnyerésére Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium megbízásából az Oktatási és Kulturális Minisztérium Támgatáskezelı Igazgatósága A pályázat célja: NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

Részletesebben

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk.

Csapata erősítésére keres gyakornokot a Kultúra.hu. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a takacs.erzsbet@kortarsmedia.hu címre várjuk. Csapata erősítésére keres gyakrnkt a Kultúra.hu Téged keresünk, ha életed az újságírás, ha kultúrafgyasztó vagy miközben pedig tárlatról tárlatra jársz, és kedvenc íród könyveit keresed a plcn, a kultúra

Részletesebben

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb:

A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület. Jegyzőkönyv. a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: A szervezet neve: Óbarokért Sport és Szabadidő Szervező Egyesület 1.A szerv neve: (a válasz aláhúzandó) Jegyzőkönyv a. közgyűlés b. elnökség c. kuratórium d. egyéb: 2.Az ülés időpontja (év/hónap/nap/óra):

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V a Magyar Mozgás- és Táncterápiás Közhasznú Egyesület (továbbiakban: Egyesület, székhely: 1112 Budapest, Zólyomi út 34/b-36.) 2017. február 14. napján 18.15 órakor tartott megismételt

Részletesebben

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata

Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata SzMSz 3. sz. melléklete Közgyűlés lebonyolításának rendje és választási szabályzata Érvényes: 2012. május 24-től visszavonásig 1 Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége tisztújító/választó közgyűlés

Részletesebben

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról

Tájékoztató ÖFR Verzióváltásról Közpnti szciális infrmációs fejlesztések Irda: 1071 Budapest, Peterdy u. 15. Tájékztató ÖFR Verzióváltásról 1 2014. július 17.... 2 2014. június 10.... 4 2014. május 30.... 8 2014. május 16.... 9 Jelzéseiket,

Részletesebben

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT

TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR HALLGATÓI ÖNKORMÁNYZAT ELTE TÓK HÖK Küldöttgyűlés jegyzőkönyve 2015. február 27. (ELTE TÓK, 123.) IDŐPONT: 2015. február 27. HELYSZÍN: ELTE Tanító- és Óvóképző Kar 123. terem AZ ÜLÉS KEZDETE: 16:30 A megjelent küldöttgyűlési

Részletesebben

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve

Az Önkormányzat Képviselő-testületének évi Munkaterve Tárgy: Az Önkrmányzat Képviselő-testületének 2016. évi Munkaterve Előterjesztő: Bdrkós Ferenc plgármester Összeállíttta: Dr. Görög István jegyző Melléklet: A Képviselő-testület 2016. évi Munkaterve A tárgyalás

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről

Jegyzőkönyv. A MAGISZ március 24.-i ismételt- közgyűléséről Jegyzőkönyv A MAGISZ 2017. március 24.-i ismételt- közgyűléséről Az Egyesület adatai: Neve: Magyar Agrárinformatikai Szövetség (MAGISZ) Székhelye: 4032 Debrecen, Böszörményi út. 138. Adószáma: 18234873-1-09

Részletesebben

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV

Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola - Pe Gyál, Bartók Béla utca 75. Ikt.sz.: 206 / JEGYZŐKÖNYV JEGYZŐKÖNYV Készült a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolában 2017. november 27-én 11 órakor tartott alkalmazotti értekezletén, mely az intézményvezetői pályázat Véleményező alkalmazotti értekezlete

Részletesebben

A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, évi szakmai beszámolója

A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, évi szakmai beszámolója A Közhasznúsági jelentéshez az Egyesület rövid, 2016. évi szakmai beszámlója Szakmai munka Határzatlan idejű együttműködési megállapdásunk keretében a Nemzeti Közszlgálati Egyetemmel (NKE) 2016-ban is

Részletesebben

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI

A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI A KORMÁNYZATI ELLEN RZÉSI HIVATAL ELLEN RZÉSI TAPASZTALATAI az Európai Területi Társulásk gazdálkdásának ellenőrzése srán Dr. Tari Beatrix fősztályvezető, Krmányzati Ellenőrzési Hivatal 2016. szeptember

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint 6 fő teljes jogú tag 2 fő egyesületi tag, (szavazati joggal nem rendelkezik)

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint 6 fő teljes jogú tag 2 fő egyesületi tag, (szavazati joggal nem rendelkezik) 1 JEGYZŐKÖNYV amely készült a HAJDÚ-BIHAR MEGYEI SAKKSZÖVETSÉG Közgyűléséről Időpontja: 2015. június 12. 16 óra 00 perc Helye: Debrecen, Maróthy Gy. U. 5-7 (CTS Irodaház oktatóterem) Jelen vannak: a mellékelt

Részletesebben

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata

A Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla panaszkezelési szabályzata A Lippói Gárdnyi Géza Általáns Iskla Szervezeti és Működési Szabályzatának melléklete Panaszkezelési rend a Lippói Gárdnyi Géza Általáns

Részletesebben

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete

Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2016. (V. 13.) önkormányzati rendelete Balatnrendes Község Önkrmányzata Képviselő-testületének 6/2016. (V. 13.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 7/2014. (X. 9.) önkrmányzati rendelet módsításáról Balatnrendes Község Önkrmányzata

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről

Határozatok a Magyar Evezős Szövetség ára összehívott Közgyűléséről Magyar Evezős Szövetség Közgyűlési határozatok 2013. Határozatok a Magyar Evezős Szövetség 2013. 04. 06-ára összehívott Közgyűléséről MESZ 2013.04.06/1. sz. közgyűlési Határozat A közgyűlés egyhangúan

Részletesebben

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása

NYITOK Hálózat a Társadalmi befogadásért program bemutatása NYITOK Hálózat a Társadalmi befgadásért prgram bemutatása A Nyittt Tanulási Közpntk (NYITOK) kncepciójának kidlgzója, a prgram szakmai fejlesztő- és támgató partnere: A SZETT bemutatása A 20 éves múltra

Részletesebben

A Kispesti Vass Lajos Általános Iskola intézményvezető választási tantestületi és alkalmazotti értekezlet jegyzőkönyve

A Kispesti Vass Lajos Általános Iskola intézményvezető választási tantestületi és alkalmazotti értekezlet jegyzőkönyve A intézményvezető választási tantestületi és alkalmazotti értekezlet jegyzőkönyve Készítette: Urbánné Mészáros Tünde előkészítő bizottság elnöke Budapest, 2016. április 25. Tel: 280-5616 Fax: 282-9551

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. A Fővárosi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módosított és azzal egységes szerkezetbe foglalt szövege

ALAPSZABÁLY. A Fővárosi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módosított és azzal egységes szerkezetbe foglalt szövege ALAPSZABÁLY A Fővársi Törvényszék 9.Pk.60.002/2012./1. számú végzésének megfelelően módsíttt és azzal egységes szerkezetbe fglalt szövege 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Blue Dlphin -

Részletesebben

Szövetség a Közös Célokért

Szövetség a Közös Célokért E-magyar világ a tájékztató irdáiban - Felvidéken A társulás 2001-ben alakult. Infrmációs irdahálózat, amely elsősrban a Szmszéds államkban élő magyarkról szóló törvényből adódó lehetőségekről nyújt tájékztatást

Részletesebben

Testületi ülés május 20. Rendelet:7-7-ig. Határozat:49-52-ig

Testületi ülés május 20. Rendelet:7-7-ig. Határozat:49-52-ig Testületi ülés 2015. május 20. Rendelet:7-7-ig Határzat:49-52-ig Tartalmjegyzék Testületi ülés 1 Tartalmjegyzék 2 49/201S(V.20.) számú Határzat a napirend elfgadásáról 3 Tiszarff Községi Önkrmányzat 2014.

Részletesebben

Jegyzőkönyv (2013. november 19.)

Jegyzőkönyv (2013. november 19.) TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR Hallgatói Önkormányzat 1126 Budapest, Kiss János altb. u. 40. Telefon: 487-8137 Fax: 202-3859 http://www.tofk.elte.hu Jegyzőkönyv (2013. november 19.) Előzetesen kiküldött napirendi

Részletesebben

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016

Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Magyar Fizikushallgatók Egyesülete Megismételt Közgyűlés Budapest, 2016 Időpont: 2016. április 20. 20:15 Helyszín: Budapest Mellékletek: Jelenléti ív Alapszabály Az elnök a határozatképesség vizsgálata

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása

TÁMOP - 3.3.14.B-14/1. Hazai és nemzetközi testvériskolai kapcsolatok kialakítása TÁMOP - 3.3.14.B-14/1 Hazai és nemzetközi testvérisklai kapcslatk kialakítása Pályázók köre: általáns iskla, szakiskla, gimnázium, szakközépiskla, alapfkú művészeti iskla fenntartói Támgatás vehető igénybe:

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ÉVI HATÁROZATOK MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE 2014. ÉVI HATÁROZATOK 1./2014. (február 14.) sz. MÉSZ elnökségi határozat A MÉSZ Elnöksége az Elnöki beszámolót a 2014. január 9. óta eltelt idő eseményekről elfogadja.

Részletesebben

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére

Kommunikálható információk összefoglalója, az etanácsadók részére Kmmunikálható infrmációk összefglalója, az etanácsadók részére - A TÁMOP 2.1.2 Idegen nyelvi és infrmatikai kmpetenciák fejlesztése kiemelt prjekt célja, a felnőtt magyar laksság tanulási hajlandóságának

Részletesebben

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program

Felhívás. Csoportos tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására. a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 azonosítószámú Tehetséghidak Program Felhívás Csprts tehetségsegítő tevékenységek megvalósítására a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsítószámú című kiemelt prjekt keretében A Tehetséghidak Prjektirda a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 aznsító számú 1

Részletesebben

19:07 Jakab Annamária elnök ismerteti az alapszabály módosítás részleteit.

19:07 Jakab Annamária elnök ismerteti az alapszabály módosítás részleteit. Teljesítménytúrázók Társasága Levélcím: 1590 Budapest, Pf. 110. Székhely: 1035 Budapest, Raktár u. 6. e-mail: ttt.levelek@gmail.com Telefon: +36 70 9412258 elnök: Jakab Annamária Jegyzőkönyv a Teljesítménytúrázók

Részletesebben

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11.

Út a munkához program. Kőnig Éva Hajdúszoboszló 2009. június 9-11. Út a munkáhz prgram Kőnig Éva Hajdúszbszló 2009. június 9-11. Az átalakítás céljai és alapelvei Célk: a segélyezettek munkaerőpiaci pzíciójának javítása, a segélyezés munka ellen ösztönző hatásának mérséklése,

Részletesebben

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya

CIN-BORA túracsoport Alapszabálya CIN-BORA túracsprt Alapszabálya 1. Általáns rendelkezések 1) A társadalmi szervezet neve: CIN-BORA túracsprt Rövidített neve: CIN-BORA. 2) Székhelye: BKV Zrt. Cinkta Autóbusz telephely 1165- Budapest,

Részletesebben

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap)

NYILATKOZAT. Egyesülés, szétválás ideje: (év) (hónap) (nap) NYILATKOZAT az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. és 108. cikkének a mezőgazdasági ágazatban nyújttt csekély összegű támgatáskra való alkalmazásáról szóló, 2013. december 18-i 1408/2013/EU bizttsági

Részletesebben

A Biblia Szövetség alapszabálya

A Biblia Szövetség alapszabálya A Biblia Szövetség alapszabálya I. Bevezető rész 1.. Az alapítók az egyesület céljának elérése végett azkat a keresztyén hitre juttt egyháztagkat kívánják a szervezetbe összefgni, - akik készek munkálni

Részletesebben

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája

SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általános közzétételi listája Sárkeresztúri Naprafrgó Óvda Tel./fax.: 25/523-630,e-mail: vilak@invitel.hu OM aznsító: 202875 SÁRKERESZTÚRI NAPRAFORGÓ ÓVODA Általáns közzétételi listája A Krmány 229/2012.(VII.28) Krm.rendelet 10.fejezet

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tanév Az Érdi Batthyány Sprtisklai Általáns Iskla Éves önértékelési terv 2017-18 tanév Készítették: Az önértékelési csprt tagjai Felülvizsgálta és a módsításkat végezte: Kőrösi Tamásné a munkacsprt vezetője

Részletesebben

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről

Orosházi Sakk Egyesület - jegyzőkönyv közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV. közgyűlésről JEGYZŐKÖNYV közgyűlésről,amely készült 2016 év február hó 19. napján 18.30 órai kezdettel, 5900 Orosháza, Pacsirta utca 8. szám alatt az Orosházi Sakk Egyesület (továbbiakban az Egyesület ) közgyűléséről.

Részletesebben

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012.

NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. NYUGDIJASKLUBOK ÉS IDİSEK "ÉLETET AZ ÉVEKNEK" ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE M U N K A T E R V E 2012. 2 A Nyugdíjasklubk és Idısek Életet az éveknek Országs Szövetsége 1989. március 29-én alakult 139 klub részvételével.

Részletesebben

BUDAPEST FOV AROS X. KERULET KOBANYAI ONKORMANYZAT KEPVISELO-TESTULETENEK KERULETFEJLESZTESI ES KORNYEZETVEDELMI BIZOTTSAGA JEGYZOKONYV

BUDAPEST FOV AROS X. KERULET KOBANYAI ONKORMANYZAT KEPVISELO-TESTULETENEK KERULETFEJLESZTESI ES KORNYEZETVEDELMI BIZOTTSAGA JEGYZOKONYV BUDAPEST FOV AROS X. KERULET KOBANYAI ONKORMANYZAT KEPVISELO-TESTULETENEK KERULETFEJLESZTESI ES KORNYEZETVEDELMI BIZOTTSAGA JEGYZOKONYV Kesziilt a Keriiletfejlesztesi es Krnyezetvedelmi Bizttsag 2014.

Részletesebben

A Szociális Műhely ajánlásai

A Szociális Műhely ajánlásai A Szciális Műhely ajánlásai - a közösségi társadalm megteremtésének elősegítésével kapcslatban A műhelymunka résztvevői szciális munkás, szciálpedagógus és pedagógus (andragógus) képzések ktatói és hallgatói,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: április 7 én, 16 órakor, a Gulner Gyula Általános Iskola nevelőtestületi és alkalmazotti értekezletén.

Jegyzőkönyv. Készült: április 7 én, 16 órakor, a Gulner Gyula Általános Iskola nevelőtestületi és alkalmazotti értekezletén. Jegyzőkönyv Készült: 2011. április 7 én, 16 órakor, a Gulner Gyula Általános Iskola nevelőtestületi és alkalmazotti értekezletén. Jelen vannak: a tantestület, később az alkalmazotti testület, a mellékelt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. 1/2011. (IV.15.) számú Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV Készült 2011. április 15-én 18.30 órakor a Zirc és Környéke Ipartestület közgyűlésén a Zirc és Környéke Ipartestület székházában a Zirc, Vak B. u. 1. szám alatt. Jelen vannak: jelenléti ív

Részletesebben

A KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSÉNEK HATÁROZATAI 2010.

A KAPOSVÁR ÉS A ZSELIC VIDÉKE TURISZTIKAI DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSÉNEK HATÁROZATAI 2010. 2010. A Közgyűlés elfogadta az egyesület módosított Alapszabályát. Határozat száma: 2010/1/1. Időpont: 2010. március 22. 1 2011. Határozat száma: 2011/1/1. Időpont: 2011. február 28. A Közgyűlés elfogadta,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Szám: 338/7/2013. 7. JEGYZŐKÖNYV Készült e 2013.05.15-én összehívott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal, tanácsterem Az ülés kezdési időpontja: 17 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV

KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV KÖZGYŰLÉSI JEGYZŐKÖNYV amely közgyűlési jegyzőkönyv készült a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (a továbbiakban Szövetség) 2017. március 25-én 10 órakor megtartott rendes éves Közgyűléséről:

Részletesebben

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite One Number szolgáltatások, Webes hozzáférés OmniTuch 8400 Instant Cmmunicatins Suite One Number szlgáltatásk, Webes hzzáférés Gyrs kezdési segédlet R6.0 Melyek a One Number szlgáltatásk? A One Number szlgáltatásk egyéni hívásátirányítást biztsítanak,

Részletesebben

ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS

ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ESZTERGOM ÉS NYERGESÚJFALU TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS Nyílt ülésen tárgyalandó. 52/2011.09.08. A határzati javaslat elfgadásáhz egyszerű többség szükséges. Előterjesztés az Esztergm és Nyergesújfalu

Részletesebben

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik Géniusz Országos Tehetségnap Budapest, 2010. március 27. Sarka Ferenc a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke A tehetségsegítés nemzeti

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott ülésén.

Jegyzőkönyv. Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának án tartott ülésén. Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási Bizottságának 2012. 09. 13-án tartott ülésén. Jelen vannak: Pocsai Blanka, a bizottság elnöke, Dr. Révész Mihály, a bizottság alelnöke,

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában:

1. Értelmező rendelkezés (1) Jelen rendelet alkalmazásában: BALMAZÚJVÁROS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Képviselő-testületének 12/2016. (IV. 27.) önkrmányzati rendelete a helyi adókról szóló 29/2012. (XI. 29.) rendelet módsításáról Balmazújvárs Várs Önkrmányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Írópályázat szabályzat

Írópályázat szabályzat Írópályázat szabályzat Jelen Pályázati szabályzat (a tvábbiakban: Szabályzat) vnatkzik a Sanma Budapest Zrt. (a tvábbiakban: Sanma) Nők Lapja Évszakk kiadványa által szervezett a Kiadjuk a könyvét! című

Részletesebben

MAGYARORSZÁGI OROSZ FEKETE TERRIER EGYESÜLET A KÖZÖSSÉGÉRT

MAGYARORSZÁGI OROSZ FEKETE TERRIER EGYESÜLET A KÖZÖSSÉGÉRT JEGYZŐKÖNYV A MOFTEK 2011.01.30-án megtartott közgyűléséről Dobainé Tar Zsuzsanna elnök köszönti a megjelenteket, és megállapítja 10.00-kor, hogy a közgyűlés nem határozatképes, az új közgyűlést 10.30-ra

Részletesebben

Magyar Alagútépítő Egyesület. Közgyűlési jegyzőkönyv

Magyar Alagútépítő Egyesület. Közgyűlési jegyzőkönyv Magyar Alagútépítő Egyesület Közgyűlési jegyzőkönyv 2012.02.23. Dr Horváth Tibor, az Egyesület Elnöke, felkéri Dr Müller Miklóst, a közgyűlési Levezető Elnöki feladatainak ellátására. 14:15- Dr Müller

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK ÉVI VÁLASZTÁSÁRÓL

T Á J É K O Z T A T Ó A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK ÉVI VÁLASZTÁSÁRÓL T Á J É K O Z T A T Ó A HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK 2014. ÉVI VÁLASZTÁSÁRÓL Dr. Áder Jáns, Magyarrszág köztársasági elnöke 2014. któber 12-ére tűzte ki a helyi önkrmányzati képviselők

Részletesebben

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség Csemadok alapszabálya

A Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség Csemadok alapszabálya A Szlvákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség Csemadk alapszabálya I. cikkely A Szövetség neve, szimbóluma, pecsétje és hatásköre A Szövetség neve: Szlvákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési

Részletesebben