Szervezeti és Működési Szabályzat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szervezeti és Működési Szabályzat"

Átírás

1 Baptista Szeretetszolgálat Aranybárka Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthona Aranybárka Otthon 2483 Gárdony Móricz Zs. u.33. Telephely: 2483 Gárdony Móricz Zs. u.29 Szervezeti és Működési Szabályzat Készült: Módosítva:

2 Általános és bevezető rész Az intézmény legfontosabb adatai: Fenntartó megnevezése: Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy Székhelye: 1111 Budapest település Budafoki közterület neve út jellege 34/b. szám Adószáma: Képviseli: Szenczy Sándor - Elnök Intézmény: Baptista Szeretetszolgálat Aranybárka Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthona Aranybárka Otthon Székhelye: 2483 Gárdony, Móricz Zs. u. 33. Telefonszáma: 22/ Szakágazati besorolás: Szociális ellátás elhelyezéssel Ágazati azonosító: S Telephely ágazati azonosító: S S Alapításának éve: Az intézmény jogállása és gazdálkodása: Önállóan működő és gazdálkodó intézmény Működési területe: az ország egész területe Vegyes profilú intézmény: A fenntartó által működtetett intézmények: Székhelyen: Idősek Otthona 28 férőhely Pszichiátriai Betegek Otthona 41 férőhely 2483 Gárdony Móricz Zs. 33. Telephelyen: Idősek Otthona 60 férőhely 2483 Gárdony Móricz Zs. 29. Az intézmény magánkezdeményezéssel épült. Az otthon fenntartója igénybe veszi az állami normatív támogatást. Jogelőd intézmény fenntartója: Aranybárka Egyház 2483 Gárdony Móricz Zs. 33.

3 Az intézmény jogállása: Önállóan működő és gazdálkodó intézmény, amely munkáját az évi III. törvény és az 1/2000 SzCsM. Rendelet személyes gondoskodást nyújtó intézmények szakmai feladatairól és működési feltételeiről szóló rendeletek alapján végzi. Intézményi elhelyezésre jogosult: Intézményi elhelyezésre jogosul az a személy, aki megfelel a 1993.évi III. törvény bekezdésében foglaltaknak: Idősek otthonában a 68/A. (3)bekezdésében meghatározott gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy látható el. Az idősek otthonában a 18. életévét betöltött, betegsége vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes, a 68/A. (3) bekezdés szerinti gondozási szükséglettel rendelkező személy is ellátható, ha ellátása más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható. I. A Szervezeti és Működési Szabályzat: Célja: A Szervezeti és Működési Szabályzat /továbbiakban SZMSZ/ célja, hogy rögzítse az intézmény felépítését, a vezetők, és alkalmazottak feladatait és jogkörét, az intézmény működési szabályait. Az SZMSZ hatálya kiterjed: - Az intézmény vezetőire, beosztott alkalmazottaira, szervezeti egységeire - Az intézményben működő testületekre, szervekre, közösségekre - Az intézmény szolgáltatásait igénybevevőkre A szabályzat és mellékleteinek naprakész állapotban tartása az intézményvezető feladata.

4 II. Az intézmény szervezeti felépítése: Fenntartó: Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy 1111 Budapest, Budafoki u. 34/b. Szenczy Sándor Elnök Fenntartó által alapított intézmény: Baptista Szeretetszolgálat Aranybárka Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthona, Rövidített neve: Aranybárka Otthon Intézmény üzemeltetője: Intézményvezető: Intézményvezető: Hargitai Sándor Novák Berta Székhely Horváth Bálintné Telephely III. Az intézmény szervezeti ábrája: Az intézmény vegyes profilú intézmény. A vezetés és irányítás, az idősek- és pszichiátriai betegek otthonára egyaránt kiterjed. Mint vegyes profilú intézmény az egyes csoportok (Egészségügyi, Gazdasági, Technikai) a két otthon tekintetében látják el feladataikat. Az intézmény irányításáért felelős személyek: Üzemeletető: Az intézmény működtetése intézményvezetőkön keresztül Intézményvezető: Az intézmény szakmai működtetése

5 Több személyes gondoskodási forma egy szervezeti keretben történő megszervezése esetén a szervezeti forma Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy Képviseli Szenczy Sándor Baptista Szeretetszolgálat Aranybárka Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthona Aranybárka Otthon Üzemeltető Hargitai Sándor Intézményvezető Székhely (2483 Gárdony, Móricz. Zs. u33.) Gazdasági Csoport Egészségügy Mentálhigiénés Csoport Ápolási csoport Technikai terület Jogi képviselet Könyvelő (l fő) Gazdasági ügyintéző (l fő) Pénztáros (l fő) Titkárnő (l fő) Intézményi orvos Belgyógyász Neurológus szakorvos Pszichiátriai szakorvos Gyógytornász (1fő) Gyógyszerészeti asszisztens Mentálhigiénés munkatárs (1fő) Vezető ápoló (1 fő) Ápolók, Szociális gondozók (összesen 17 fő) Élelmezés (5fő) Takarítás (2 fő) Mosoda (1fő) Munka, és tűzvédelmi felelős szerz.sz. (l fő) Anyagbeszerzés és Karbantartás (2 fő)

6 Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy Képviseli Szenczy Sándor Baptista Szeretetszolgálat Aranybárka Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthona Aranybárka Otthon Üzemeltető Hargitai Sándor Intézményvezető Telephely (2483 Gárdony, Móricz. Zs. u 29.) Gazdasági Csoport Egészségügy Mentálhigiénés Csoport Ápolási Csoport Technikai terület Jogi képviselet Könyvelő (l fő) Gazdasági ügyintéző (l fő) Pénztáros (l fő) Intézményi orvos Belgyógyász Neurológus szakorvos Pszichiátriai szakorvos Mentálhigiénés munkatárs (1fő) Vezető ápoló (1 fő) Ápolók, Szociális gondozók (összesen 15 fő) Élelmezés (5fő) Takarítás (2 fő) Mosoda (1fő) Munka, és tűzvédelmi felelős szerz.sz. (l fő) Titkárnő (l fő) Gyógytornász (1fő) Anyagbeszerzés és Gyógyszerészeti asszisztens Karbantartás (2 fő)

7 IV. Belső szervezeti tagozódás, szervezeti egységek megnevezése, feladatköre a.) Vezetés, irányítás b.) Gazdasági csoport - könyvelő - gazdasági ügyintéző - pénztáros - titkárnő c.) Egészségügy - Intézményi orvos belgyógyász - Neurológus szakorvos - Pszichiáter szakorvos - Gyógytornász - Gyógyszerészeti asszisztens d.) Mentálhigiénés csoport - mentálhigiénés munkatársak e.) Ápolási csoport - vezető ápoló - ápolók - szociális gondozók f.) Technikai terület - élelmezés - takarítás - mosoda -munka, és tűzvédelmi felelős szerz.sz. (l fő) - anyagbeszerzés - karbantartó g.) Jogi képviselet - megbízás szerint

8 V. A szervezeti egységek feladatai a)vezetés és irányítás Üzemeltető Biztosítja a működéshez szükséges feltételeket. Az intézmény működtetését az intézményvezetőkön keresztül biztosítja. Intézményvezetők feletti jogkör gyakorlása Beruházások, tárgyi eszközök fejlesztése Intézményvezetők (Székhely és telephely intézményvezetője) Feladatuk: - az intézmény működésére vonatkozó rövid és hosszú távú tervek kialakítása - az elvégzett feladatok értékelése - az egyes működési területek beszámolóinak elfogadása - fejlesztésekre vonatkozó döntések előkészítése, közvetítése - gazdasági irányvonalak meghatározása - egyes felvetett problémák megvitatása - az intézmény szakmai, gazdasági munkájának szervezése, irányítása, ellenőrzése - biztosítja a korszerű, magas színvonalú gondozás megvalósítását - szigorúan betartja és betartatja a működéssel összefüggő hatályos jogszabályokat - a gazdasági vezetővel együtt elkészíti az éves költségvetést, - elkészíti az intézmény szervezeti- és működési szabályzatát, szakmai programját szükség szerint módosítja az otthon házirendjét, a dolgozók munkaköri leírását - nyilvántartja a leendő lakók elhelyezési kérelmét, megköti az elhelyezéssel kapcsolatos megállapodásokat - a gondozási szükséglet felmérési teszt elkészítése, és gondozási szükségelt igazolás kiállítása - a térítési díj megállapítása, valamint az üzemeltető felhatalmazása alapján a méltányossági jogkör gyakorlása

9 - irányítja a dolgozók továbbképzését, képzési tervet készít - rendszeresen kapcsolattartás az otthon ellátottaival és azok hozzátartozóival - a rendelkezésre álló tárgyi, személyi és pénzügyi feltételek mellett gondoskodik arról, hogy az ellátottak élelmezése, szellemi és kulturális lekötöttsége koruknak és egészségi állapotuknak megfelelő legyen - folyamatosan tanulmányozza az új gondozási módszereket, a legjobb tudása szerint végzi munkáját, felelős az intézmény jó hírnevének megőrzéséért Jogosultságai: - Az intézmény képviselete - Munkáltatói jogkör - Kiadmányozási jogosultság - Utalványozási jog Irányítja: - valamennyi részleg munkáját, együttműködését és a munkamegosztást, a munkafegyelmet és az etikai követelmények betartását - a munka- és tűzvédelmi védelmi előírások betartását - felülvizsgálja a közösségi panaszokat, és megteszi a szükséges intézkedéseket, különös tekintettel az etikai szabályokra - kapcsolatot tart az állami, nem állami és egyházi szervezetekkel, képviseli az intézményt a külső szervek előtt Fenti jogkörben a székhely intézményvezetőjének távolléte esetén a megállapodások aláírását és a feladatok elvégzését a telephely intézményvezetője látja el. A telephely intézményvezetőjének távolléte esetén feladatait a székhely intézményvezetője látja el. Székhely intézmény vezetője E képviselőként felelős: a TAJ alapú KENYSZI adatbázisban történő napi adatszolgáltatások pontosságáért. Az ezzel kapcsolatos jogszabályok és jogszabályi változások követéséért az adatbázisban megjelenő tájékoztatások, hibajelzések és egyéb rendszer üzenetek napi megtekintéséért, továbbításáért, megoldásáért. b.) Gazdasági csoport Könyvelő A könyvelő a menedzsment tagja, munkáját az intézményvezető irányításával végzi.

10 - egy személyben felelős az otthon gazdálkodásáért - rendszeresen beszámol az intézmény vezetőjének az otthon gazdasági helyzetéről - megszervezi és irányítja az otthon pénzügyi és számviteli munkáját - elkészíti a számlarendet és gondoskodik annak folyamatos karbantartásáról - elkészíti a Házipénztár Szabályzatot, és ellenőrzi betartását - elkészíti a Leltározási Szabályzatot és megszervezi a leltározást - elkészíti az Irattárolás Szabályzatot és a Bizonylati Albumot - elkészíti a Pénzkezelési Szabályzatot - kapcsolatot tart az Adóhivatallal - elkészíti a havi és éves bevallásokat, és az intézmény mérlegét - kapcsolatot tart a számlavezető bankkal - gondoskodik a számlatartozások, adók stb. határidőben történő utalásáról - ellenőrzi a banki kivonatokat - részt vesz az otthon költségvetésének összeállításában, ahhoz adatokat szolgáltat - elkészíti a gazdasági eseményekről készült bizonylatokat, kontírozza, elkészíti a kapcsolódó könyvviteli bizonylatokat - részt vesz az otthon irányításában a gazdasági ügyeket illetően - irányítja az ügyintéző munkáját. Tartós távolléte esetén a napi feladatokban a gazdasági ügyintéző helyettesíti. Gazdasági ügyintéző Munkáját a könyvelő közvetlen irányításával végzi. - elkészíti a bérelszámolást, a TB- vel kapcsolatos számításokat, nyilvántartásokat, beküldendő adatokat - elkészíti a bérrel és munkaüggyel kapcsolatos statisztikai adatszolgáltatást - ellátja a személyügyi feladatokat, dolgozók beléptetését, kiléptetését - további feladatait a munkaköri leírása részletesen szabályozza. Tartós távolléte esetén feladatát a gazdasági vezető látja el. Pénztáros

11 Az intézmény kézpénz forgalmának bonyolítása. Munkáját a gazdasági vezető közvetlen irányításával végzi. Titkárnő Közvetlenül a gazdasági vezető által meghatározott feladatok, valamint az üzemeltető és az intézményvezetők által elvárt teendők, adminisztrációs tevékenységek, protokollok elvégzése, Postaforgalom bonyolítása. Tartós távolléte esetén feladatát a gazdasági ügyintéző látja el. c.) Egészségügy 1. Intézményi orvos- belgyógyász A gyógyító-megelőző munka. A gyógyító megelőző munka keretében: az akut és heveny betegségben szenvedő lakók ellátása, szükség esetén szakrendelésre, illetve kórházba utalása. Rehabilitálás, habilitálás és egészségügyi gondozás. Továbbá: - közvetlenül felügyeli a vezető ápoló munkáját - gyógytornász tevékenységét ellenőrzi, szorosan együttműködik vele - közreműködik a dolgozók egészségügyi továbbképzésében - a lakók körében egészségügyi felvilágosító munkát végez - elősegíti, hogy a gondozás minden eleménél megfelelően érvényesüljenek az egészségügyi szempontok - gyógyszerellátás megszervezése, receptek szükség szerinti biztosításában közreműködik és felelősséget vállal a gyógyszer hiánytalan biztosításáért figyelemmel OEP-el kötött ellátási szerződésben foglaltakra - az intézményi gyógyszerlista összeállítása, (melyet az intézmény vezetője köteles a faliújságon kifüggeszteni-alaplista) - ápolási terv és utasítás készítése - a munkavállalók egészségügyi alkalmasságának vizsgálata - ellátottak alap és szakellátási intézménybe történő beutalása

12 - az ellátottak más szociális intézményben történő elhelyezésének javaslati joga (szakvélemény) - közgyógyellátási igazolvány kiállításához szükséges igazolások kiadása - gondnokság alá helyezés esetén a véleményezés joga - szakhatóságok felé történő felelősség vállalás az egészségügyi ellátás tekintetében Fentieken túlmenően az intézményben rendel, a székhelyen heti 8 órában, telephelyen heti 4 órában, előre egyeztetett időpontban rendel ( lásd. Megbízási Szerződés alapján). Általános vizitet tart, valamint rendelést biztosít az orvosi szobában. 2. Neurológus Szakorvos - a lakók számára szakorvosi ellenőrzés biztosítása - szükség szerinti kontroll vizsgálat - orvosi tanácsadás - időben történő beutalás elvégzése - új betegek szakorvosi felvétele - gyógyászati segédeszköz javaslata - heti 2*2 órában látja el feladatait ( lásd. Megbízási Szerződés) 3. Pszichiáter Szakorvos - a vezető ápoló által jelzett személyek vizsgálata, szükség esetén terápia elrendelése - korlátozó intézkedések elrendelése és feloldása, valamint az ehhez kapcsolódó adminisztráció vezetése - szükséges szakvélemények kiállítása - közreműködés az egyéni gondozási terv, ápolási terv, rehabilitációs terv elkészítésében - részvétel az esetmegbeszélő csoportokon - szupervíziós tevékenység biztosítása szükség szerint - az intézményi gyógyszerlista összeállítása - heti 2*2 órában látja el feladatit (lásd. Megbízási Szerződés)

13 4. Gyógytornász Munkáját az intézmény vezetője és a megbízott orvosok közvetlen irányításával végzi. Tevékenységében szorosan együttműködik a vezető ápolókkal. - Egyéni torna, rehabilitáció (átmozgatás, mozgáskoordináció fejlesztése) - Csoporttorna - Mobilizációs, rehabilitációs terv készítése, mozgásterápiás vizit lap vezetése, mozgásszervi felmérő vizsgálat készítése - gyógyászati segédeszközök használati igényének felmérése, nyilvántartása, azok használatának megtanítása - a torna szoba felszerelésének szakmai biztosítása Cél: prevenció, állapotfenntartás, állapotjavítás, közösségformálás. Tartós távolléte esetén a szintén gyógytornász munkakörben dolgozó gyógytornász helyettesíti. Feladata, hogy a sürgős és folyamatos rehabilitációt igénylő eseteket kezelje. 5. Gyógyszerészeti asszisztens Munkáját az intézmény vezetője és az orvosok közvetlen irányításával végzi. Tevékenységében szorosan együttműködik a vezető ápolókkal. - Az intézményben szervezi a gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök időben történő beszerzését ellátotthoz való juttatását. - Új ellátott beköltözésekor nyilvántartásba veszi a hozott gyógyszereket, szakorvosi javaslatot, felveszi a lakót a napi gyógyszerelési listába. - Nyilvántartja és felügyeli a közgyógyellátási igazolványok érvényességének idejét, annak lejárta előtt egy hónappal megteszi a szükséges intézkedéseket a hosszabbítás céljából. - Vezeti a lakók teljes gyógyszerelésével kapcsolatos adminisztrációt. - Nyilvántartja és beszerzi a szakorvosi javaslatokat. - A gyógyszerekről és gyógyászati segédeszközökről gondoskodik, valamint nyilvántartást vezet róluk. - Eltávozás esetén a lakót ellátja a szükséges gyógyszerrel a távollét idejére. Végleges eltávozáskor pedig a maradvány gyógyszerekkel elszámol.

14 d.) Mentálhigiénés munkatársak Gondoskodik a lakók pszichés gondozásáról, melyet éves munkaterv alapján végez. Munkájukat az intézményvezető közvetlen irányítása alatt végzik. Feladatuk: - az intézményvezetővel történő egyeztetés alapján végzi a lakók elhelyezését, szükség esetén áthelyezését - heti és éves munkaterveket készít - képviseli a lakók ügyeit az intézményvezetőnél - rendszeresen beszámolás a tevékenységéről - esetmegbeszélő csoportot kezdeményez - részt vesz az egyéni gondozási tervek elkészítésében - egyeztet a vezető ápolóval az együttműködés érdekében - a leendő lakók Előgondozásának lebonyolítását végzi az intézményvezető megbízása alapján - a lakókkal vagy hozzátartozókkal kapcsolatos problémákban közvetít - felméri a lakók szabadidő eltöltésére vonatkozó igényeit - foglalkoztatások megtervezése, megszervezése - szabadidős tevékenység megszervezése - az otthonban élők közötti társas kapcsolatok segítése - egyéni mentálhigiénés dokumentáció vezetése a gondozási terv alapján - - csoportos-, és hitéleti tevékenységek dokumentálása - segítségnyújtás a lakók ügyeinek intézésében - szükség esetén költőpénz kezelése, átadása lakók részére - kapcsolattartás társintézményekkel, egyházi szervezetekkel stb. - egyénre szabott pszichés gondozás biztosítása. Tartós távolléte esetén helyettese a megbízott mentálhigiénés munkatárs. KENYSZI ADATSZOLGÁLTATÓ SZEMÉLYE. A mentálhigiénés munkakörben foglalkoztatott (l fő) regisztrált KENYSZI adatszolgáltató. Kötelezettsége, feladatai: - napi adatszolgáltatás, jelentés küldése az adatbázison keresztül az intézményben ellátottak az napi létszámáról.

15 - a napi létszámjelentés kinyomtatása - új lakó adatbázisban történő rögzítése a megfelelő engedélyszám alá. (minimum 24 órával a beköltözés előtt.) - az eltávozott lakók intézményi jogviszonyának pontos lezárása az adatbázisban - havonkénti önellenőrzés tárgyhó ig. - felmerülő akadályok, hibák elhárítása céljából kapcsolattartás a Call Center munkatársaival. e.) Ápolás 1. vezető ápolók Az adott épület szakmai tevékenységének közvetlen irányítása, ellenőrzése. Feladatát az intézményvezető irányítása és az intézmény orvosának irányítása alatt végzi. Tevékenységéről folyamatosan és rendszeresen beszámol nekik. Kötelessége a folyamatos tájékoztatás, szakmai konzultáció felettese irányába. Távolléte esetén Őt vezető ápoló, vagy ápoló munkakörben dolgozó ápoló helyettesíti. - az otthon lakóinak, egészségügyi ellátásának irányítása, szervezése, ellenőrzése - irányítja és ellenőrzi a gondozási részlegek dolgozóinak munkáját - elkészíti az ápolók havi munkarendjét - ellenőrzi az eseménynapló vezetését - megszervezi a lakók szűrővizsgálatát, a dolgozók időszakos egészségügyi vizsgálatait - ellátja a munkavédelmi feladatokat - kapcsolatot tart a lakók hozzátartozóival, és a mentálhigiénés dolgozókkal, gyógytornásszal - kapcsolatot tart a gyógykezelésben résztvevő orvosokkal, szakorvosokkal, gyógyintézetekkel, a beszállításokat végző szervezetek képviselőivel - eljárásrendeket, protokollokat dolgoz ki a munkafolyamatokra vonatkozóan. Feladata az ápolási-gondozási munka operatív szervezése. Hatásköre kiterjed az ápolásgondozás minden ágazatára. A vezető ápoló feladata a takarítási rend betartatása, tisztítószerek szabályszerű tárolása, beszerzéséről való gondoskodás. Felelős a tálaló konyán dolgozó kollégák munkavégzésért, élelmezés kapcsán felmerülő esetleges problémák elhárításáért

16 Együttműködik, kapcsolatot tart a mentálhigiénés munkatárssal, egészségügyet érintően együttműködik továbbá az intézmény gyógytornászával. 2. ápolók Feladatukat a vezető ápoló irányításával végzik. Az otthon ápolóinak szakképzettséggel kell rendelkezniük. Munkájukat folyamatos munkarendben végzik. Feladataik: - az orvos által elrendelt, és a vezető ápoló által felügyelt szakszerű ápolás, gondozás - az otthon lakóinak állandó megfigyelése, az észlelt változások szóban és írásban történő jelentése - gyógyszerek lakóknak történő kiosztása - az előírt eseménynapló vezetése - esetmegbeszélő csoporton való aktív részvétel - kultúrált környezet, és higiénés rend kialakítása - egyéb részletes feladatainak meghatározása a munkaköri leírásban található. Távolléte esetén feladatát a vezető ápoló által kijelölt, helyettes ápoló látja el. 3. szociális gondozók és ápolók Feladataikat a vezető ápoló irányításával végzik. Munkájukat folyamatos munkarendben végzik. A gondozóknak szociális gondozó és ápoló végzettséggel kell rendelkezniük, vagy szakképzettség hiánya esetén vállalniuk kell a képzettség megszerzését. Feladataik: - gyógyszerek lakóknak történő kiosztása, és bevételének figyelemmel kísérése - a lakók fürdetése, borotválása, egyéb higiénés feladatok elvégzése (fodrászat, pedikűrmanikűrt külön szolgáltató végzi) - éjjeli-szekrények tisztántartása, ágyhúzás - étkeztetéssel folyadékpótlással kapcsolatos feladatok végzése - kultúrált környezet, és higiénés rend kialakítása Távolléte esetén feladatát a vezető ápoló által kijelölt a kijelölt, helyettes szociális gondozó és ápoló látja el.

17 4. segédápoló Feladataikat a vezető ápoló irányításával végzik. Munkájukat folyamatos munkarendben végzik. A segédápolóknak nincs kötelező képzettségi előírásuk. Feladataik: - gyógyszerek lakóknak történő kiosztása - a lakók fürdetése, borotválása, egyéb higiénés feladatok elvégzése - éjjeli-szekrények tisztántartása, ágyhúzás - étkeztetéssel kapcsolatos feladatok végzése - kultúrált környezet, és higiénés rend kialakítása Távolléte esetén feladatát a vezető ápoló által kijelölt a kijelölt, helyettes segédápoló, ill. szociális gondozó és ápoló látja el. f.) Technikai Csoport 1. Élelmezés Élelmezésvezető: - Élelmiszerek beszerzése, rendelése - Élelmiszerek szakszerű elraktározása - Étrend összeállítása, Étlap elkészítése - Diétára szoruló lakók speciális étrendjének biztosítása - A lakók körében felméréseket végez az élelmezéssel kapcsolatos igényekről - HACCP előírásainak betartása, betartatása - Dokumentációk pontos, szakszerű vezetése - Konyhai dolgozók munkájának irányítása, ellenőrzése Távolléte esetén feladatait a szakács látja el. 2.Konyhai dolgozók Szakácsok feladata: - Nyersanyagok előkészítése

18 - Ételek elkészítése, kiadagolása - Szükséges anyagok raktárból történő átvétele - Felelős az elkészült étel minőségéért - Ételminta szakszerű vétele, tárolása, megőrzése - HACCP dokumentáció vezetése Távolléte esetén feladatait a szakács látja el. Konyhai kisegítők feladata: Munkájukat az élelmezésvezető közvetlen irányításával végzik. - Szakácsok tevékenységének segítése, az Ő utasításuk szerint - Lakók étkezéseinek előkészítése, tálalása, felszolgálása (ebédlőben, lakószobákban) - Étkezéseket követően edények leszedése, rendrakás, mosogatás - Konyha tisztán tartása, fertőtlenítési szabályok betartása. Távolléte esetén feladatait a megbízott kisegítő látja el. 3. Takarítás Takarítók: Feladataik: - a szobák, a közös helyiségek és a vizesblokkok napi tisztántartása - a nagytakarítás időszakonkénti elvégzése - felel a rábízott anyagok biztonságos felhasználásáért - részletes feladatait a munkaköri leírás határozza meg. Távolléte esetén feladatait a megbízott takarító látja el. 4. Mosoda Mosónő: - ügyel a mosoda rendjére - az intézményi textíliát és a lakók személyi ruházatát tisztítja, szükség esetén javítja - felel a rábízott anyagok megőrzéséért - A megtisztított ruházatot ellátja tikettel és visszahelyezi a lakók ill. az intézmény szekrényeibe

19 Távolléte esetén a megbízott mosónő látja el feladatait. 5. Anyagbeszerző - az intézmény zavartalan működéséhez szükséges eszközök beszerzése - beruházáshoz szükséges anyagok beszerzése - segítséget nyújt a lakók igényeinek kielégítésében, kisebb vásárlások (újság, édesség stb.) Tartós távolléte esetén a karbantartó látja el a sürgősen felmerülő feladatokat. 6. Karbantartó - az épület állagának megóvása, meghibásodások elhárítása - a berendezések működőképességének biztosítása - műszaki eszközök leltározása - a fűtési rendszer és a kazán napi ellenőrzése, a külső hőmérsékletnek megfelelő üzemmód biztosítása - gépjárművek üzemeltetésével kapcsolatos feladatok ellátása - megbízás alapján az intézményi autó vezetése Tartós távolléte esetén az anyagbeszerző látja el a sürgősen felmerülő feladatokat. g.) Jogi képviselet Jogász megbízásával megbízási szerződés szerint. VI. A szervezeti egységek szakmai együttműködésének, az esetleges helyettesítés rendje A helyettesítések rendje, az egyes feladatköröknél lett megjelölve.

20 VII. Az intézmény irányítási és működési rendjével kapcsolatos kérdések, munkáltatói jogok gyakorlásának rendje 1. Vezetői ülés: Havi rendszerességgel, ill. szükség esetén rendkívüli esetben ülésezik, feladatai között szerepel az intézmény működésének folyamatos koordinálása. A munkavállalókat érintő kérdésekről, döntésekről haladéktalanul tájékoztatást kell adni körlevél formájában. 2. Összdolgozói munkaértekezlet: Az intézmény működésében a demokrácia érvényesülése érdekében az intézményvezető szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal össz dolgozói munkaértekezletet tart. A munkaértekezlet keretében kerül sor az eltelt időszakban végzett munka értékelésére, a munkaterv megvitatására, az aktuális változásokról, felmerülő kérdések megvitatására, fejlesztésekről szóló tájékoztatásra. 3. Csoport értekezlet: Az intézmény szervezeti tagozódásának megfelelően szakmai csoportok önálló értekezlete. Az értekezlet megtárgyalja a csoport eltelt időszakban végzett munkáját, az esetlegesen észlelt hiányosságok megszüntetési módját, a csoport munkafegyelmét, a csoport előtt álló feladatokat és a dolgozók javaslatait. A csoport értekezletet szükség szerint kell összehívni, melyről emlékeztetőt kell készíteni. 4. Érdekképviseleti Fórum: A szociális ellátásról szóló törvény alapján az Érdekképviseleti Fórum dönt az elé terjesztett panaszokról, valamint további intézkedést kezdeményez. Működésének részletes szabályait a Házirend tartalmazza. Tartartalma a gondozottakat érintő témakörök megbeszélése, tájékoztatatás az intézmény működését érintő lényeges kérdésekről, eseményeiről és terveiről. Az alkalmon lehetővé kell tenni, hogy az Érdekképviseleti Fórum tagjai, ill. a lakók, elmondhassák véleményüket, javaslataikat. A gyűlésről jegyzőkönyvet kell készíteni és azt az irattárban meg kell őrizni.

21 VIII. Belső szabályzatok 1. Iratkezelési Szabályzat 2. Érdekképviseleti Fórum Működésének Szabályzata 3. Dokumentumkezelési Szabályzat 4. Számviteli Szabályzat 5. Pénzkezelési Szabályzat 6. Anyaggazdálkodási-, Leltár és Selejtezési Szabályzat 7. Vagyonvédelmi Szabályzat 8. Munkavédelmi Szabályzat 9. Tűzvédelmi Szabályzat 10. Gépjármű Használati Szabályzat 11. Nem dohányzók védelmének szabályzata 12. Számlarend 13. Értékkezelési szabályzat 14. Adatkezelési szabályzat IX. Az Aranybárka Otthon munkarendje Az otthon folyamatosan működő intézmény. A teljes munkaidő mértéke napi nyolc óra a következő munkakörök esetében: - technikai terület tagjai - mentálhigiénés csoport tagjai - gyógytornászok - gazdasági csoport tagjai A teljesítendő munkaidőt háromhavi időkeretben kell értelmezni és ledolgozni a következő munkacsoportokban: - a műszakban dolgozó ápolók, gondozók, segédápolók esetében Részmunkaidős munkakör: - Anyagbeszerző (heti 6 óra)

22 A munkarendet, a munkaidőkeretet, a napi munkaidő beosztásának szabályait a munkáltató állapítja meg. Egyes munkakörök és feldatok munkarendje a vállalkozói illetve megbízási szerződés és megállapodások alapján történik. (orvos, szakorvosok, valamint a munka és tűzvédelmi felelős esetében) Az dolgozók munkarendjét az Intézményvezető, valamint a Vezető Ápoló a helyi sajátosságok figyelembevételével készíti el, rugalmasan alkalmazkodva az újonnan felmerülő igényekhez, valamint a hatályos jogszabályokhoz. X. Záró rendelkezések: Az SZMSZ hatálya kiterjed: - az intézmény vezetőire, beosztott alkalmazottaira, szervezeti egységeire - az intézményben működő szervekre, közösségekre, az intézmény szolgáltatásait igénybevevőkre A szabályzat és mellékleteinek naprakész állapotban tartása, az Intézményvezető feladata. A Szervezeti és Működési Szabályzat hatályba lépésének időpontja: Módosítva: Az SZMSZ visszavonásig érvényes.

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA IDŐSEK KLUBJA 3931. MEZŐZOMBOR, JÓZSEF.A.U.5. TEL: 06/47 369-053 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja A Szervezeti és Működési

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Tóth József Alapszolgáltatási Központjának Szervezeti és Működési Szabályzata

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Tóth József Alapszolgáltatási Központjának Szervezeti és Működési Szabályzata Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Tóth József Alapszolgáltatási Központjának Szervezeti és Működési Szabályzata Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat a Tóth József Alapszolgáltatási Központ Szervezeti és Működési

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona (Mozsgó) SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona (Mozsgó) SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Baranya Megyei Önkormányzat Fogyatékos Személyek Otthona (Mozsgó) SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT - 2 - TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az intézmény neve és székhelye Tevékenységi köre Működési

Részletesebben

Az intézményi szabályzatok

Az intézményi szabályzatok TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Az intézményi szabályzatok Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő 2013. szeptember 21.. 1/2000. (I.

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011.

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. 16 Általános bevezetés a. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja Rögzítse

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG

Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS MŰSZAKI IGAZGATÓSÁG 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/A. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KANCELLÁRIA GAZDASÁGI ÉS

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS ÉS BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS ÉS BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS ÉS BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Az intézmény neve és székhelye Baranya Megyei Önkormányzat Boróka Otthona Székhelye: 7683 Helesfa, Nádassy-telep Telefon/fax: 73/378-643 Telephelye: 7953 Királyegyháza,

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL

NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL Szociális Főosztály 1071 Budapest, Damjanich u. 48. Telefon: (1) 462-6615 E-mail: szocialisfo@nrszh.hu MELLÉKLET HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSHEZ 1. A Nemzeti Rehabilitációs

Részletesebben

Szépkorúak Otthona Várpalota SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Szépkorúak Otthona Várpalota SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Szépkorúak Otthona Várpalota SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Alapadatok A szervezeti és működési szabályzat hatálya kiterjed: az intézmény vezetőire az intézmény dolgozóira az intézmény szolgáltatásait

Részletesebben

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KASTÉLYPARK MÓDSZERTANI OTTHONA GÖRCSÖNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KASTÉLYPARK MÓDSZERTANI OTTHONA GÖRCSÖNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KASTÉLYPARK MÓDSZERTANI OTTHONA GÖRCSÖNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések Az intézmény neve és székhelye Tevékenységi köre Működési

Részletesebben

IDŐSEK KLUBJA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

IDŐSEK KLUBJA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Csokvaomány KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 3647 Csokvaomány, Széchenyi út 1. IDŐSEK KLUBJA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2015. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT IDŐSEK KLUBJA CSOKVAOMÁNY I. ÁLTALÁNOS ÉS BEVEZTŐ

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ Szervezeti és Működési Szabályzata

Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ Szervezeti és Működési Szabályzata Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános és bevezető rész Intézmény neve: Dr. Mosonyi Albert Gondozási Központ Székhelye: 2510 Dorog, Otthon tér 4. Intézményi

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM KANCELLÁR 8/2017. (VI.1.) számú kancellári utasítás 1 a Kancellária ügyrendjéről szóló 6/2015. (IV.15.) számú kancellári utasítás módosításáról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Részletesebben

Házi Segítségnyújtó Szolgálat

Házi Segítségnyújtó Szolgálat Házi Segítségnyújtó Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzat 2015 Jóváhagyta Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzatának Képviselő-testülete a../2015. (V.28.) határozatával 2015. május 28.

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 40/2007.(VII.20.)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Demens személyek nappali ellátására vonatkozó szabályok

TÁJÉKOZTATÓ Demens személyek nappali ellátására vonatkozó szabályok TÁJÉKOZTATÓ Demens személyek nappali ellátására vonatkozó szabályok A nappali ellátás igénybevételéhez hasonlóan rendelkezni kell: - Szakmai Program - Szervezeti és Működési Szabályzat - Házirend A Szakmai

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona 7751 Szederkény, Pécsi út 23. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona 7751 Szederkény, Pécsi út 23. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Baranya Megyei Önkormányzat Időskorúak Otthona 7751 Szederkény, Pécsi út 23. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Általános rendelkezések A Szervezeti és Működési Szabályzat célja, hogy rögzítse az intézmény

Részletesebben

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI 1. A körjegyzőség feladata és hatásköre A körjegyzőség számára meghatározott feladatoknak és hatásköröknek a körjegyzőség szervezeti egységei, dolgozói közötti megosztásáról a

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona 5700 Gyula, Vértanúk útja 1-5. Tel.: 66/561-370 Fax.: 66/561-373 E-mail: bagyi@mail.globonet.hu Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

A REVIP HAJLÉKTALANOK ÁTMENETI SZÁLLÓJA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A REVIP HAJLÉKTALANOK ÁTMENETI SZÁLLÓJA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA REVIP Hajléktalanok Átmeneti Szállója 1181 Budapest, Reviczky Gyula u. 72. Telefon: 294-74-15 A REVIP HAJLÉKTALANOK ÁTMENETI SZÁLLÓJA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Jóváhagyta az intézmény fenntartója

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Az Igazgatási és Humánpolitikai Központ ügyrendjét (a továbbiakban:

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra

Közös Hivatal. - Szervezeti struktúra Közös Hivatal - Szervezeti struktúra A Hivatal létszáma 24 fő, melyből - 1 fő: jegyző - 1 fő: aljegyző - 1 fő: i csoportvezető - 1 fő: szociális és gyermekvédelmi ügyintéző - 1 fő: kereskedelmi ügyintéző

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A TANULMÁNYI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 6/2016 (II. 10) számú határozatával... Felsmann Tamás általános rektorhelyettes 2016. február 10. 1. Általános rendelkezések

Részletesebben

Magyar joganyagok - 40/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet - a személyes gondoskodást n 2. oldal 1. melléklet a 40/2016. (XII. 21.) EMMI rendelethez 1. Az

Magyar joganyagok - 40/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet - a személyes gondoskodást n 2. oldal 1. melléklet a 40/2016. (XII. 21.) EMMI rendelethez 1. Az Magyar joganyagok - 40/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet - a személyes gondoskodást n 1. oldal 40/2016. (XII. 21.) EMMI rendelet a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. február 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 12. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE

PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA PROJEKT MENEDZSMENT ELJÁRÁS RENDJE. A projekt azonosító száma: ÁROP 1.A.2/A-2008-0090 Újfehértó, 2009. január 05. TARTALOM 1. A szervezet feladat- és hatásköre 3. 2. Szervezet

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA PÁLYÁZATI IRODA ÜGYREND 2015 Dunaújváros 1. kiadás 0. módosítás 2 (13). oldal Dunaújvárosi Főiskola Szenátusa által 82-2014/2015. (2015.04.21.) sz. határozatával egységes szerkezetben

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonpro

MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonpro MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészt X.Y. (szül.:..., anyja neve: ) igénybevevő és.., a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója - mint a társaság képviselője

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

Szociális és gyermekvédelmi szabályozók PSZI-INT BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYI ELLÁTÁS IRÁNYELV

Szociális és gyermekvédelmi szabályozók PSZI-INT BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYI ELLÁTÁS IRÁNYELV PSZI-INT PSZICHIÁTRIAI BETEGEK RÉSZÉRE NYÚJTOTT BENTLAKÁSOS INTÉZMÉNYI ELLÁTÁS IRÁNYELV Készítették: Bugarszki Zsolt Dr. Gárdos Júlia Gordos Erika Marketti Judit PSZI-INT.doc Létrehozás dátuma: 2007.01.13.

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 1 ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezetben) 1. A költségvetési szerv neve: Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye 2. A költségvetési szerv székhelye: Pápa, Barát u. 9.

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011.

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK VÁROSÜZEMELTETÉSI SZERVEZETE 3571 ALSÓZSOLCA, BOCSKAI ÚT 36. SZ. Postafiók:12/1 Telefon: +36 46 520 030 Fax: +36 46 520 031 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. 1 TARTALOM

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ

ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ ALAPÍTÓ OKIRAT - módosításokkal egységes szerkezetben - Az intézmény neve: Kristály Szociális és Gyermekjóléti Társulás Szociális Szolgáltató Központ Székhelye: Földes, Karácsony Sándor tér 1. Telephelyek:

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

DUNAHARASZTI TERÜLETI GONDOZÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA

DUNAHARASZTI TERÜLETI GONDOZÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA Okirat száma: 2-653453/2016 Dunaharaszti Város Önkormányzata DUNAHARASZTI TERÜLETI GONDOZÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA Okirat száma: 2-653453/2016 Alapító Okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS GONDOZÁSI KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SIÓFOK VÁROS GONDOZÁSI KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SIÓFOK VÁROS GONDOZÁSI KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016. TARTALOM I. Általános és bevezető szabályok 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja 4 2. A Szervezeti és Működési Szabályzat

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Szociális és GyermekjólétiIntézménye Szervezeti és Működési Szabályzata törzsszövegének módosításáról Előterjesztő: Takácsné Juhász Ildikó Szociális

Részletesebben

Alsómocsolád Község Önkormányzata Gerényes Község Önkormányzata

Alsómocsolád Község Önkormányzata Gerényes Község Önkormányzata Alsómocsolád Község Önkormányzata Gerényes Község Önkormányzata - Összhang Intézményfenntartó Társulás - ŐSZI FÉNY IDŐSEK OTTHONA Szervezeti és Működési Szabályzata 1 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

2013. szeptember 1. TÁMOP B Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára

2013. szeptember 1. TÁMOP B Továbbtanulás erősítése a Táncsicsban. Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0004 Működési Szabályzat a projekt megvalósítási folyamatára 2013. szeptember 1. 1 A Szervezeti és Működési Szabályzat határozza meg a projekt megvalósításában részt vevők feladat-

Részletesebben

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény

A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás. Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény A Felső Kiskunsági és Dunamelléki Többcélú Kistérségi Társulás Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetbe foglalva) Bődi Szabolcs Társulás elnöke ALAPÍTÓ OKIRAT A Felső-Kiskunsági

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS KLINIKAI IDEGTUDOMÁNYI INTÉZET KERETÉBEN TEVÉKENYSÉGET ELLÁTÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK SZAKMAI FELÜGYELETÉNEK RENDJE

AZ ORSZÁGOS KLINIKAI IDEGTUDOMÁNYI INTÉZET KERETÉBEN TEVÉKENYSÉGET ELLÁTÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK SZAKMAI FELÜGYELETÉNEK RENDJE AZ ORSZÁGOS KLINIKAI IDEGTUDOMÁNYI INTÉZET KERETÉBEN TEVÉKENYSÉGET ELLÁTÓ EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓK SZAKMAI FELÜGYELETÉNEK RENDJE Jóváhagyta: A dokumentum kódja: SZ-17/M01 Változat száma: 01 Prof. Dr. Nagy

Részletesebben

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN A DEMECSERI SZOCIÁLIS ALAPSZOLGÁLTATÁSI KÖZPONT ALAPÍTÓ OKIRATA EGYSÉGES SZERKEZETBEN Társulási Tanács: Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

ŐSZI FÉNY INTEGRÁLT GONDOZÁSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ŐSZI FÉNY INTEGRÁLT GONDOZÁSI KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Újpest Önkormányzatának Szociális Intézménye Őszi Fény Integrált Gondozási Központ 1046. Budapest, Tungsram u. 9. Tel: 230-5363 Fax: 370-4179 E-mail: oszifeny@szei. hu ŐSZI FÉNY INTEGRÁLT GONDOZÁSI KÖZPONT

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből.

Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyvéből. 51/2013.(III.28.) önkormányzati képviselő-testületi határozat: az Erdős Alapszolgáltatási

Részletesebben

Belső ellenőrzési terve

Belső ellenőrzési terve Belső ellenőrzési terve A vezetői feladatokat ellátók, továbbá a pedagógus és más munkakörben foglalkoztatottak ellenőrzése, értékelése az éves munkatervben ütemezett módon történik. Az intézmény egy tanévre

Részletesebben

A SÁRRÉTI MÚZEUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SÁRRÉTI MÚZEUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. Fejezet A SÁRRÉTI MÚZEUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1.1. Az intézmény neve: Sárréti Múzeum (fej- és körbélyegzőjén: Sárréti Múzeum) 1.2. Az intézmény székhelye: Szeghalom, Tildy Zoltán u. l4.

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Parádi Idősek Otthona 3240. Parád Toldi u. 14. sz. Tel 36/ 544-300 fax: 36/544-127 web: www.idosekotthonaparad.hu e-mail: titkarsag@idosekotthonaparad.hu Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. Tartalom

Részletesebben

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 2. oldal - Azon krónikus pszichiátriai betegek ápolása-gondozása,

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 2. oldal - Azon krónikus pszichiátriai betegek ápolása-gondozása, Magyar joganyagok - Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon - alapító okirata, módo 1. oldal Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról

Részletesebben

HIT GYÜLEKEZETE ORSZÁGOS HIVATALÁNAK Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (kivonat)

HIT GYÜLEKEZETE ORSZÁGOS HIVATALÁNAK Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (kivonat) HIT GYÜLEKEZETE ORSZÁGOS HIVATALÁNAK Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA (kivonat) A Hit Gyülekezete (Egyház) Alapszabálya rendelkezik az Országos Hivatal létrehozásáról:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptember 29-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptember 29-i ülésére 8891/2006. ELŐTERJESZTÉS A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptember 29-i ülésére Tárgy: A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Napraforgó Ápoló- Gondozó Otthona (Gara) Alapító Okiratának módosítása Az

Részletesebben

NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA

NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA A.../2008. (VI.26.) Kgy. határozat melléklete NAPSZAK INTEGRÁLT INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA I. Általános rendelkezések A helyi önkormányzatról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az államháztartásról

Részletesebben

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény

Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény Az ellenőrzéssel érintett köznevelési intézmény adatai: az intézmény neve: az intézmény székhelye: az intézmény vezetője: OM azonosítója az intézmény fenntartója: a fenntartó székhelye: a fenntartó képviselője:

Részletesebben

Újpest Házi Segítségynújtó Szolgálat

Újpest Házi Segítségynújtó Szolgálat Újpest Házi Segítségynújtó Szolgálat Szervezeti és Működési Szabályzat 2015 Jóváhagyta Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testülete a./2015. (XII.17.) határozatával 2015. december

Részletesebben

2. oldal A pszichiátriai és szenvedélybetegek rehabilitációs intézményi részlege olyan 18. életévét betöltött pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek

2. oldal A pszichiátriai és szenvedélybetegek rehabilitációs intézményi részlege olyan 18. életévét betöltött pszichiátriai, illetve szenvedélybetegek 1. oldal Kastély Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Szakmai Program 2. számú melléklete Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon 2687 Bercel, Petőfi S. út 2. Tel.: 35/384-011. Tel/fax.: 35/384-219 e-mail: bercelrehab@nograd.hu SZERVEZETI

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni.

1. A rendelet hatálya. 2. E rendeletben alkalmazott fogalmakat az Sztv. 4. -a szerint kell értelmezni. Albertirsa Város Önkormányzata 8/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete a Humánszolgáltató Társulás által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint az ellátások

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

54 762 02 0010 54 02 Pszichiátriai gondozó Szociális szakgondozó

54 762 02 0010 54 02 Pszichiátriai gondozó Szociális szakgondozó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. Ü G Y R E N D 2011.év SZÁMVITELI OSZTÁLY A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat GESZ

Részletesebben

Szeretet, megbecsülés, gondoskodás, amit mindenki megtalálhat a Hajdúbagoson található Idősek Otthonában.

Szeretet, megbecsülés, gondoskodás, amit mindenki megtalálhat a Hajdúbagoson található Idősek Otthonában. Szeretet, megbecsülés, gondoskodás, amit mindenki megtalálhat a Hajdúbagoson található Idősek Otthonában. Intézményünk várja az idősek bentlakásos Otthonába az arra rászorulók jelentkezését Hajdúbagoson!

Részletesebben

ÜGYREND SZAKMAI MUNKAEGYSÉG

ÜGYREND SZAKMAI MUNKAEGYSÉG CEGLÉDI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM 2700 CEGLÉD, Malom tér 3. Telefon: +36/53/789-934, +36/53/789-935 e-mail: ceglediszc@ceglediszc.hu, web: www.ceglediszc.hu OM azonosító: 203068 Iktatószám: CSZC/220/2/2017 ÜGYREND

Részletesebben

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TELEPÜLÉS ELLÁTÓ ÉS SZOLGÁLTATÓ SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Bevezető rész 1.) A Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet szervezeti felépítését,

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT PETŐFI MŰVELŐDÉSI HÁZ SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Az intézmény neve: Petőfi Művelődési Ház Székhelye, címe: 8182 Berhida Orgona u 2. Az intézmény fenntartó szerve: Berhida Város Önkormányzata Székhelye,

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2013. július 29-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2013. július 29-i ülésére Előterjesztés 3. Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2013. július 29-i ülésére Tárgy: A Társulás által fenntartott Egészségügyi,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 4. A költségvetési szerv működési területe: Alsózsolca Város közigazgatási területe

ALAPÍTÓ OKIRAT. 4. A költségvetési szerv működési területe: Alsózsolca Város közigazgatási területe ALAPÍTÓ OKIRAT Alsózsolca Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (továbbiakban: Áht.) 8. (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a államháztartásról

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Étkeztetés Házi segítségnyújtás Tanyagondnoki szolgálat I. ÁLTALÁNOS ÉS BEVEZETŐ SZABÁLYOK

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Étkeztetés Házi segítségnyújtás Tanyagondnoki szolgálat I. ÁLTALÁNOS ÉS BEVEZETŐ SZABÁLYOK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Étkeztetés Házi segítségnyújtás Tanyagondnoki szolgálat I. ÁLTALÁNOS ÉS BEVEZETŐ SZABÁLYOK Az SZMSZ tartalmazza: Szakfeladatok felépítését egymáshoz való viszonyukat,

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Miskolc 2016. 8.6. sz. Egyetemi Szabályzat A MISKOLCI EGYETEM ÜZEMELTETÉSI IGAZGATÓSÁGÁNAK ÜGYRENDJE Készült 8 példányban. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

Melegedőnk a Fóti úti épületünk földszintjén működik munkanapokon 9-15 óra között.

Melegedőnk a Fóti úti épületünk földszintjén működik munkanapokon 9-15 óra között. Melegedőnk a Fóti úti épületünk földszintjén működik munkanapokon 9-15 óra között. Az intézmény vezetője Surányi Ákos, a szociális munkások a 233-11-91 számon hívhatók. Szakmai program (2008. november)

Részletesebben

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7.

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Intézmény OM- azonosítója: 201827 Intézményvezető: Kovács Péterné

Részletesebben

54 762 02 0010 54 01 Gerontológiai gondozó Szociális szakgondozó

54 762 02 0010 54 01 Gerontológiai gondozó Szociális szakgondozó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok

Előterjesztés. a Képviselő-testület részére. Tárgy: A Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódásával kapcsolatos módosítási javaslatok Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Alpolgármester A Képviselő-testület nyilvános ülésének anyaga (SZMSZ 17. (1) bek.). Előterjesztés a Képviselő-testület részére Tárgy: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

A HALLGATÓI KARRIER- ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1

A HALLGATÓI KARRIER- ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.x. sz. melléklete A HALLGATÓI KARRIER- ÉS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Okirat száma: Alapító okirat módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8/A. -a alapján az Alsózsolcai Gondozási Központ alapító okiratát a következők

Részletesebben

Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának november 23-i ülésére

Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának november 23-i ülésére 2. Előterjesztés Lajosmizse és Felsőlajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási Tanácsának 2015. november 23-i ülésére Tárgy: A Társulás által fenntartott Egészségügyi,

Részletesebben

43/2003. (VII. 29.) ESzCsM rendelet a gyógyintézetek működési rendjéről, illetve szakmai vezető testületéről

43/2003. (VII. 29.) ESzCsM rendelet a gyógyintézetek működési rendjéről, illetve szakmai vezető testületéről 43/2003. (VII. 29.) ESzCsM rendelet a gyógyintézetek működési rendjéről, illetve szakmai vezető testületéről Az egészségügyi szolgáltatókról és az egészségügyi közszolgáltatások szervezéséről szóló 2003.

Részletesebben

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök

A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE. Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök A Magyar Szakképzési Társaság működésének ÜGYRENDJE Az MSZT elnöksége a 2011. 02. 21-i ülésén megtárgyalta. Jóváhagyta: Szenes György elnök I. Az ügyrend célja Az ügyrend célja, hogy meghatározza az alapszabályban

Részletesebben

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE SAJÓVÁMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2015. (II. 12. ) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL Sajóvámos Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tolna Megyei Önkormányzat Csilla von Boeselager Otthona Alsótengelic 7054 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ZÁRADÉK: A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 10/2000 (V.2.) önkormányzati rendeletének 19

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Okmány, Igazgatási és Közterület-felügyeleti Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Okmány, Igazgatási és Közterület-felügyeleti Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Okmány, Igazgatási és Közterület-felügyeleti Iroda Ügyiratszám: 23595/2012. Tisztelt Bizottság! Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Csarnok-

Részletesebben

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017.

Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának. Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. Az Országos Magyar Vadászkamara Országos Szervezete Hivatali Apparátusának Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. I. AZ OMVK HIVATALI APPARÁTUSÁNAK JOGÁLLÁSA ÉS FELADATAI Az Országos Magyar Vadászkamaráról

Részletesebben

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Pf:43. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/16/2003. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2003. december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből 254/A/2003.(XII.19.)

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT MISKOLC KULCS-NYILVÁNTARTÁS ÉS KULCSKEZELÉSI SZABÁLYZATA

SZÉCHENYI ISTVÁN TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT MISKOLC KULCS-NYILVÁNTARTÁS ÉS KULCSKEZELÉSI SZABÁLYZATA Széchenyi István Térségi Integrált Szakképző Központ Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. www.szechenyitiszk.eu, info@szechenyitiszk.eu SZÉCHENYI ISTVÁN

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 90/2013.(IV.25.) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 90/2013.(IV.25.) számú határozata A Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás fenntartásában levő Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosításáról

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola. Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata

Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola. Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata Intézmény székhelye, címe: 5435 Martfű Május 1. út 2. Intézmény OM-azonosítója:

Részletesebben

Erzsébet Utcai Általános Iskola

Erzsébet Utcai Általános Iskola Erzsébet Utcai Általános Iskola Diákönkormányzati szabályzat 13. sz melléklet 1043 Budapest Erzsébet u. 31 034862 Intézmény fenntartója: Budapest Főváros IV.ker. Önkormányzat Intézmény vezetője: Pál lászlóné

Részletesebben