A rendelet célja. A rendelet hatálya. 2. (1) A rendelet területi hatálya Öttömös község közigazgatási belterületére terjed ki.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A rendelet célja. A rendelet hatálya. 2. (1) A rendelet területi hatálya Öttömös község közigazgatási belterületére terjed ki."

Átírás

1 Öttömös Község Képviselőtestületének 1/2004.(II.20.) Ktr. számú rendelete települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Öttömös Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hgt.) 23. -ában biztosított jogkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja: A rendelet célja 1. Az emberi egészség védelme, a természeti és épített környezet megóvása a települési szilárd hulladék káros hatásaitól. A rendelet hatálya 2. (1) A rendelet területi hatálya Öttömös község közigazgatási belterületére terjed ki. (2) A rendelet személyi hatálya kiterjed a területi hatály szerint fekvő ingatlan tulajdonosára, birtokosára vagy használójára (a továbbiakban: együtt ingatlantulajdonos). (3) Gazdálkodó szervezet a Hgt. 20. (4) bekezdésében meghatározott kivétellel - akkor köteles a közszolgáltatás igénybevételére, ha a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett, nem elkülönítetten gyűjtött és a Hgt a alapján nem hasznosított vagy ártalmatlanított hulladéka tekintetében települési szilárd hulladék kezeléséről: a.) a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény (továbbiakban: Hgt.) 13. -ban foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik, vagy b.) a közszolgáltatás keretében nyújtott települési szilárd hulladékkezelés a környezetvédelmi felügyelőség által igazoltan a Hgt ában meghatározottaknál lényegesen kedvezőbb megoldással történik. (4) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a háztartásokból származó szilárd hulladékra, illetőleg a háztartási hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű, azzal együtt kezelhető más hulladékra. (5) Nem terjed ki a rendelet hatálya a veszélyes hulladékra, valamint a települési folyékony hulladékra és a velük összefüggő tevékenységre. A közszolgáltatás tartalma 3. A község közigazgatási belterületén az önkormányzat a települési szilárd kommunális hulladék kezelésére hulladékkezelési közszolgáltatást (a továbbiakban: közszolgáltatás) szervez és tart fenn. A szolgáltató megnevezése és működési területe 4. (1) Öttömös Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátására a Felső Bácskai Hulladékgazdálkodási Kftt (6521. Vaskút, Kossuth u. 90., képviselője: Majoros Róbert ügyvezető igazgató, Adószám:

2 , Cg.: , Hulladékkezelési engedély száma: /2003.) továbbiakban: szolgáltató bízza meg és kötelezi a közszolgáltatás ellátásával kapcsolatos jelen rendeletben meghatározott jogosítványok gyakorlására. (2) A szolgáltató működési területe az e rendelet 2. (1) bekezdésében meghatározott terület. (3) A Képviselőtestület a szolgáltatóval 10 évre szóló - e rendelet 1. sz. melléklete - közszolgáltatási szerződést köt. A közszolgáltatás ellátásának rendje és módja 5. (1) A települési szilárd hulladék gyűjtése, tárolása során olyan gondossággal kell eljárni, hogy a hulladék sem az ingatlanon, sem a közterületen, sem a szállító járműre történő felrakodáskor ne szóródjon szét, ne porozzon, és egyéb módon környezetterhelést ne idézzen elő. Amennyiben szállítójárműre felrakodáskor a szennyezés mégis előfordul, a szolgáltató haladéktalanul köteles azt megszűntetni. (2) A települési szilárd hulladék gyűjtése 80 l-es, illetve 120 l-es gyűjtőedényzetben (kuka) történik. Igény esetén a szolgáltatóval történt előzetes egyeztetés alapján egyéb gyűjtőedényzet is használható. (3) A hulladékgyűjtő edény csak az ingatlanon belül helyezhető el. A gyűjtőedényzetet a szállítási napok kivételével a közterületen csak engedély birtokában lehet elhelyezni. Az összegyűjtött hulladék elszállítása hetente történik. (4) A nagyobb méretű berendezési tárgy (lom) szervezett gyűjtéséről és szállításáról évente egyszeri alkalommal a szolgáltatást végző gondoskodik. A közszolgáltatásra vonatkozó szerződés egyes tartalmi elemei 6. (1) Az ingatlantulajdonos, gazdálkodó szervezet a háztartásában, illetőleg tevékenysége során várhatóan keletkező hulladékmennyiség elszállítására közszolgáltatási szerződést köteles kötni. A szerződés egyes tartalmi elemeit ezen rendelet 3. számú melléklete tartalmazza. (2) A közszolgáltatás kötelező igénybevétele nem szükséges abban az esetben, ha az ingatlan igazoltan lakatlan, illetve az ingatlan tulajdonosa az ingatlanon keletkező hulladékot saját maga elszállítja az ingatlanról, és a hulladékot hulladékkezelési engedéllyel rendelkező kezelőnek adja át. A szolgáltató jogai és kötelezettségei 7. (1) Öttömös Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Hgt. 23. g) alapján felhatalmazza a szolgáltatót a közszolgáltatással összefüggő személyes adatok (a közszolgáltatást igénybevevő neve, lakcíme, születési helye és ideje, anyja neve) kezelésére. (2) A szolgáltató köteles a hulladéklerakó telep üzemeltetőjének a hulladék eredetére vonatkozó adatokat megadni. (3) A díj beszedése a szolgáltató feladata.

3 (4) A rendelet hatálya alá tartozó hulladékot a szolgáltató köteles hetenkénti rendszerességgel összegyűjteni és elszállítani a Vaskúti Regionális Hulladéklerakó üzembe helyezéséig Felsőszentiván község hulladéklerakójára. (5) Az ingatlantulajdonos igénye esetén a szolgáltató köteles egyéb gyűjtőedény fajtát biztosítani. (6) A szolgáltató köteles a szemétgyűjtő edényzet kiürítését kíméletesen, az elvárható gondossággal elvégezni. A szolgáltató által az ingatlantulajdonos részére használatra, rendelkezésre bocsátott edényzet karbantartását, felújítását és szükség szerinti cseréjét a szolgáltató végzi a hozzá beérkező jelzés alapján. Ez a szolgáltatás díjmentes, amennyiben a meghibásodás az ingatlantulajdonosnak felróható okból történt az edényzet javításáról, pótlásáról, illetve cseréjéről az ingatlantulajdonos saját költségén köteles gondoskodni. A 80 l-es ás a 120 l-es edényzet tisztántartása az ingatlantulajdonos feladata, míg a konténerek tisztítása a szolgáltató feladata. (7) A szolgáltató a rendelet hatálya alá nem tartozó hulladék elszállítását megtagadhatja. (8) A szolgáltató köteles a közszolgáltatói tevékenységéről évente részletes költségelszámolást készíteni és azt a települési önkormányzatnak benyújtani. (9) A szolgáltató a szemétszállítás rendjéről és annak megváltoztatásáról a közszolgáltatás valamennyi érdekeltjét 8 nappal korábban értesíteni köteles. Az ingatlantulajdonos jogai és kötelezettségei 8. (1) Az ingatlantulajdonos köteles a települési szilárd hulladékot gyűjteni, a hulladékgyűjtő edényt az ingatlan elé a járatnapon rendszeresen kihelyezni úgy, hogy az a forgalmat ne akadályozza. (2) Tilos a hulladékot az ingatlanon felhalmozni. (3) Az ingatlantulajdonos a 7. (5) bekezdésében foglalt kivétellel köteles a használatában, tulajdonában lévő gyűjtőedényzet javításáról, pótlásáról és cseréjéről gondoskodni. (4) A hulladékgyűjtő edényzetben nem helyezhető el veszélyes hulladék, az állati tetem, trágya, jég, hó, sár, fertőző vagy robbanásveszélyes anyag, tűzveszélyes hulladék, amely veszélyezteti a szolgáltatást végző munkavállalóinak testi épségét, vagy a szállító jármű megrongálódását eredményezheti. E rendelkezést a lomtalanítás során is alkalmazni kell. A közszolgáltatás díja 9. (1) A települési hulladék kezeléséért az ingatlantulajdonosnak, mint a települési hulladék gyűjtésére és a közszolgáltatónak való átadására kötelezettnek, közszolgáltatási díjat kell fizetnie.

4 (2) Nem kell közszolgáltatási díjat fizetni a lakatlan ingatlan esetében arra az időre, amíg azt nem lakják, vagy használatát szüneteltetik. A lakatlanság és a használat szüneteltetésének tényét a tulajdonos köteles a közszolgáltató felé a változás előtt 15 nappal bejelenteni. (3) Tulajdonos változás esetén az előző ingatlantulajdonos 15 napon belül köteles e tényt a közszolgáltatónak írásban bejelenteni, egyidejűleg tájékoztatnia kell az új ingatlantulajdonos személyéről. A díjfizetési kötelezettség az új tulajdonost a birtokbavétel napjától terheli. (4) Nem tagadhatja meg a közszolgáltatási díj megfizetését az, aki a települési hulladékkal kapcsolatos kötelezettségeit nem teljesíti, feltéve, hogy a közszolgáltató számára a közszolgáltatást felajánlja, illetve a közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó rendelkezésre állását igazolja. (5) A fizetendő közszolgáltatási díj az egységnyi díjtétel és a szolgáltatás mennyiségének, illetve gyakoriságának a szorzata. (6) A közszolgáltatás ellátásáért a szolgáltatót megillető díjat negyedéves bontásban utólag kell megfizetni. Az egységnyi díjtételt ezen rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza. (7) A közszolgáltatás díját meghatározó önkormányzati rendelet elfogadását megelőzően a közszolgáltatás rendjére és módjára tekintettel részletes költségelemzést köteles a szolgáltató készíteni minden év november 20. napjáig. Szabálysértési rendelkezés 10. Aki e rendelet 5. (1) és (3) bekezdésében, valamint 8. (4) bekezdésében foglalt rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el, és Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. Záró rendelkezések 11. (1) Ezen rendelet március 1. napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg a község köztisztaságának fenntartásáról szóló 7/2002. (VI.25.) Ktr. számú rendelet 7. -a és 8. -a hatályát veszti. (2) A rendelet az Európai Uniós jogharmonizáció céljából felülvizsgált, és a közösségi normákkal harmonizált központi jogszabályokon alapul. Öttömös, február 18. Bata Ferenc polgármester Gárgyán István jegyző A rendelet kihirdetve február 20-án.

5 1. számú melléklet az 1/2004. (II.20.) Ktr. sz. rendelethez KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS mely létrejött egyrészről Öttömös Községi Önkormányzat (cím: 6784 Öttömös Felszabadulás u. 12. képviselője: Bata Ferenc polgármester), mint megrendelő, másrészről a Felső Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. (6521. Vaskút, Kossuth u. 90., képviselője: Majoros Róbert ügyvezető igazgató, Adószám: , Cg.: ), mint szolgáltató között alulírott napon, helyen az alábbiak szerint: I. A szerződés tárgya 1. A megrendelő megrendeli a szolgáltatótól Öttömös Község közigazgatási területére eső összes ingatlannál képződött hulladék gyűjtését és szállítását. 2. A szolgáltató vállalja a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás elvégzését, valamint ezen tevékenység során összegyűjtött települési hulladék elhelyezését, kezelését, ártalmatlanítását. 3. A vállalkozó tevékenysége a évi XLIII. Hulladékgazdálkodási törvény szerint közszolgáltatásnak minősül, melynek igénybevétele a helyi közszolgáltatással ellátott területen az önkormányzat által bekapcsolt ingatlan tulajdonosára, használójára nézve kötelező. II. A szerződés időtartama 1. Jelen szerződés a felek között március 1. napján lép hatályba és határozott időtartamra 10 évre kötik. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a szerződés hatályának megszűnte előtt 6 hónappal tárgyalnak a szerződés meghosszabbításáról. 60 nap elteltével, amennyiben a tárgyalások során nem tudnak megegyezni a szerződés meghosszabbításáról, az önkormányzat a szolgáltatás ellátására pályázatot ír ki. 2. A közszolgáltatási szerződés megszűnik: a) a meghatározott időtartam lejártával, b) a közszolgáltató jogutód nélküli megszűnésével, c) elállással, ha a teljesítés még nem kezdődött meg, d) felmondással, e) amennyiben a szolgáltató gazdálkodó szervezet (jelen esetben a Felső Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft.) többségi önkormányzati tulajdona megszűnik, a megszűnéstől számított 6. hónap utolsó napján. 3. A szolgáltató a szerződéstől a teljesítés megkezdéséig elállhat, azt követően a szerződést felbonthatja, ha a közszolgáltatási szerződés megkötését követően alkotott jogszabály a közszolgáltatási szerződés tartalmi elemeit úgy változtatja meg, hogy az a szolgáltatónak a közszolgáltatás szerződésszerű teljesítése körébe tartozó lényeges és jogos érdekeit jelentős mértékben sérti. 4. A megrendelő a közszolgáltatási szerződést felmondhatja, ha

6 a) a szolgáltató közszolgáltatás ellátása során a tevékenységére vonatkozó jogszabályokat vagy hatósági előírásokat súlyosan megsértette, és a jogsértés tényét bíróság vagy hatóság jogerősen megállapította, b) A szolgáltató a közszolgáltatási szerződésben megállapított kötelezettségét neki felróhatóan súlyosan megsértette 5. A szolgáltató a közszolgáltatási szerződést akkor mondhatja fel, ha a megrendelő a közszolgáltatási szerződésben meghatározott kötelezettségét a szolgáltató felszólítása ellenére súlyosan megsérti, és ezzel a szolgáltatónak kárt okoz vagy akadályozza a közszolgáltatás teljesítését. 6. A közszolgáltatási szerződés felmondási ideje 6 hónap. III. A megrendelő kötelezettségei: 1. A közszolgáltatás hatékony és folyamatos ellátásához a közszolgáltató számára szükséges információk szolgáltatása. 2. A közszolgáltatás körébe tartozó és a településen folyó egyéb hulladékkezelési tevékenységek összehangolásának elősegítése, 3. A településen működtetett különböző közszolgáltatások összehangolásának elősegítése, 4. Megrendelő a települési szilárd hulladék gyűjtésére, kezelésére, ártalmatlanítására szolgáló helyként Vaskúti Regionális Hulladéklerakó üzembe helyezéséig Felsőszentiván község lerakóját jelöli ki. 5. A megrendelő jelen szerződés megkötésével egyidejűleg átadja a szolgáltató részére a település térképét és a címjegyzéket. 6. Megrendelő tájékoztatni köteles a szolgáltatót az önkormányzati rendeletnek a szolgáltatást érintő lényeges módosításairól. Amennyiben a módosítás a szolgáltatás elvégzését az eddigiekhez képest a szolgáltatóra nézve terhesebbé tenné, úgy a vállalkozót a közléstől számított 6 hónapon belül felmondási jog illeti meg. A felmondási idő 6 hónap. 7. Megrendelő a szolgáltató számára a tevékenység elvégzésére szolgáló kizárólagos közszolgáltatási jogot biztosít. IV. A szolgáltató kötelezettségei: 1. A szolgáltató köteles a közszolgáltatást folyamatos jelleggel, teljes körűen ellátni. A szolgáltató a közszolgáltatást hetente egy napon, csütörtökön végzi. 2. Amennyiben a szolgáltató a hetente esedékes szolgáltatási napon a szolgáltatást elvégezni nem tudja (pl.: gépjármű meghibásodás, időjárási körülmények, stb.), úgy köteles helyettesítéséről gondoskodni, arra engedéllyel és kapacitással rendelkező helyettes útján. 3. Ha a helyettesítés nem megoldható, és ilyen módon a szolgáltatás a szolgáltatási napon elmarad, arról a szolgáltató haladéktalanul értesíteni köteles a megrendelőt. Ez esetben a

7 megrendelő jogosult a szolgáltató költségére helyettesről gondoskodni. Amennyiben a helyettesítés a megrendelő által sem volt megoldható, úgy a szolgáltató az akadály elhárulását követő legközelebbi szolgáltatási napon a szolgáltatás szünetelése idején felgyűlt hulladékot is köteles elszállítani. 4. A hulladék gyűjtése 80 literes és 120 literes gyűjtőedényekben minden héten csütörtöki napon történik. 5. Szolgáltató kötelessége a közszolgáltatás teljesítéséhez szükséges mennyiségű, és minőségű jármű, gép, eszköz, berendezés biztosítása, valamint a szükséges létszámú és képzettségű szakember alkalmazása. 6. Amennyiben a szolgáltatás folyamatos és biztonságos elvégzéséhez szükséges, a szolgáltató köteles a megkívánt fejlesztéseket, beruházásokat és karbantartásokat elvégezni. 7. A közszolgáltatás körébe tartozó hulladék ártalmatlanítását a szolgáltató a Vaskúti Regionális Hulladéklerakó üzembe helyezéséig a Felsőszentiváni Hulladéklerakó igénybevételével végzi. A vaskúti Regionális Hulladéklerakó üzembe helyezését követően a Regionális Hulladéklerakó igénybevételével végzi. 8. A szolgáltató legalább évente egyszer tájékoztatni köteles a megrendelőt az alkalmazott közszolgáltatási díj mértékéről és az alkalmazás tapasztalatairól. 9. A szolgáltató köteles a begyűjtött hulladék mennyiségét és összetételét fajtánként nyilvántartani, az általa végzett kezelésről, a kezelt és a kezelés eredményéből származó hulladékokról nyilvántartást, a kezelőlétesítmények működéséről üzemnaplót vezetni, és ezekről a hatóságoknak bejelentést tenni. 10. A nyilvántartott adatokról a szolgáltató a megrendelőt kérésére tájékoztatni köteles. 11. A fogyasztók számára a Szolgáltató ügyfélszolgálatot működtet (6500 Baja, Keleti Ipartelep 1. Tel.: 79/ Fax.: 79/ ), ahol a fogyasztói panaszok és észrevételek kivizsgálásra kerülnek és a vizsgálat eredményéről az ügyfelet az önkormányzatok rendeletébe foglalt kötelezettség alapján minden esetben értesítik. V. Szolgáltatási díj: 1. A szolgáltatási díj megállapítása a évi XLIII. Hulladékgazdálkodási törvény 25.. és a 242/2000. (XII:23.) Korm. rendelet rendelkezéseinek megfelelően történik és szerződő felek a díj megállapításánál ezeket a rendelkezéseket tekintik irányadónak a szerződés időtartamára. 2. Szolgáltató a szolgáltatási díjat évente felülvizsgálja a fenti rendelkezéseknek megfelelően, s amennyiben az így kiszámított díj magasabb az előző évre megállapított díjnál, úgy azt a megrendelő felé jelzi. A megrendelő a közölt díj tekintetében az erre hatáskörrel rendelkező szerve útján határoz. 3. A következő évi szolgáltatási díjjavaslatot, illetve a kapcsolódó költségszámítást a szolgáltató minden év november 20-ig benyújtja elfogadásra az önkormányzatnak.

8 Amennyiben a megrendelő a közszolgáltatási díjat a jogszabályokban meghatározott módszerek alapján számított díjnál alacsonyabb mértékben állapítja meg, a különbséget díjkompenzáció formájában köteles a szolgáltatónak megtéríteni. Abban az esetben, ha a megrendelő rendeletében szabályozott módon díjkedvezményt vagy mentességet állapít meg, a felmerülő költségeket a szolgáltató számára köteles megtéríteni. 4. Lakossági díjak Edényzet Ft/ ürítés nettó 80 l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es Intézmények, vállalkozások Önkormányzati intézményeknek lakossági áron szolgáltatunk. Lomtalanítás az éves egyszeri kötelező alkalmon (mely térítésmentes) felül eseti megrendelés és elszámolás alapján történik. Intézmények, közületek, vállalkozások Edényzet Ft+ÁFA/ürítés 110 l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es l-es Az önkormányzat által elfogadott lakossági díjakat a Szolgáltató negyedéves bontásban számlázza az ingatlantulajdonosok felé. A fent megadott árak magukba foglalják a hulladékszállítás, elhelyezés, valamint a hulladék kezelésének, ártalmatlanításának költségeit. 7. A szolgáltatási díj beszedése a szolgáltató feladata, amely csekk, átutalás vagy személyes befizetés útján történik meg. Amennyiben díjhátralék keletkezik, úgy az ezt követő 30 napon belül a szolgáltató felhívja az ingatlantulajdonos figyelmét a díjfizetési kötelezettségének elmulasztására és felszólítja annak teljesítésére.

9 A felszólítás eredménytelensége esetén az igazolt díjhátralék keletkezését követő 90. napot követően a szolgáltató a felszólítás megtörténtének igazolása mellett a díjhátralékot a megrendelőtől igényelheti. 8. A szabályosan benyújtott igénylés alapján a megrendelő haladéktalanul intézkedik a díjhátralék és a felmerült költségek köztartozás módjára történő behajtása érdekében. A behajtott díjhátralékot a megrendelő nyolc napon belül átutalja a szolgáltatónak. Ha a köztartozás behajthatatlan, a megrendelő a behajthatatlanság tényének megállapítását követő nyolc napon belül megtéríti a díjhátralékot a szolgáltató részére. VI. Vegyes rendelkezések A jelen szerződésben foglalt szolgáltatás ellátásának és finanszírozásának kötelezettsége kizárólag a szolgáltatót terheli. A megrendelő anyagi felelőssége csupán az V. pontban meghatározott alábbi esetekre terjed ki: 1. a szolgáltató által be nem hajtható hátralékos díjak megtérítése, 2. a jogszabályokban meghatározott módszerek alapján számított díj és a megrendelő által alacsonyabb mértékben megállapított díj különbözetének megtérítése, 3. a megrendelő által rendeletben szabályozott módon biztosított díjkedvezmény vagy mentesség miatt felmerülő költségek megtérítése. A megrendelő gondoskodik arról, hogy a lakosságot tájékoztatja a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tennivalókról és a gyűjtés időpontjáról. Jelen szerződés módosítása közös megegyezéssel és írásban lehetséges. Jelen okiratot a felek képviselői elolvasás és közös értelmezés után, mint jogügyleti akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag aláírták.,... Megrendelő polgármester Szolgáltató

10 2. melléklet a 13/2011. (XII.22.) önkormányzati rendelethez Közszolgáltatás éves díja A B Ssz. Edényzet Díj l-es edényzet esetén 238 Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén 444 Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén 484 Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén 969 Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén Ft/ürítés + Áfa l-es edényzet esetén Ft/ürítés + Áfa

11 3. számú melléklet az 1/2004. (II.20.) Ktr. sz. rendelethez A szerződés egyes tartalmi elemei a) A szerződő felek megnevezése, b) A szolgáltatás szervezett, és rendszeres elvégzésére irányuló kötelezettségvállalás, c) A szállítás helye és gyakorisága, d) A gyűjtőedény ürítésre való ki és behelyezésével kapcsolatos kötelezettségek, e) Az arra irányuló szolgáltatói kötelezettségvállalás, hogy a szállítást a mindenkor hatályos önkormányzati rendeletben foglaltak szerint és az abban meghatározott, - mint legmagasabb mértékű díj ellenében, illetve figyelembevételével végzi. f) A szolgáltatási díj megállapításának alapja, amely az egyszeri elszállításra átvett hulladék térfogat szerint meghatározott díja, és az abban bekövetkező változásokkal kapcsolatos bejelentési kötelezettséget, g) A szolgáltatási díj megfizetésének módja, határideje és a díjfizetés elmulasztásának jogkövetkezményei, h) A szerződésben rendelkezni kell továbbá a szerződés módosítása, felmondása feltételeiről.

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Egységes szerkezetben a 9/2010.(XII.22.)Ör.számú

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. február 9-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. február 9-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011. február 9-én 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Javaslat a Szelektív Kft.-vel közszolgáltatási szerződés megkötésére

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1999. (III. 02.) számú rendelete egységes szerkezetben a 6/2001.(III.27.) számú a 4/2002.(III.26.) számú a 4/2003.(IV.01.) számú a 5/2004.(III.30.)

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2015. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 31/2004. (XII. 17.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 31/2004. (XII. 17.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 31/2004. (XII. 17.) ÖR. rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 27/2001.

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

Közszolgáltatási szerződés

Közszolgáltatási szerződés Közszolgáltatási szerződés mely létrejött egyrészről Bihartorda Község Önkormányzata 4174.Bihartorda Kossuth út 73.sz (. képviseli: Dr Szabó József polgármester), mint a kötelező közszolgáltatást elrendelő

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (Az 1/2005. (II.25.)

Részletesebben

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki.

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki. Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-01-01 -tól Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014.

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. A Miskolc Térségi Konzorcium 2013/12/18/XX/3.számú határozata alapján 2014. január 1-től a MiReHuKöz Nonprofit Kft. (továbbiakban, mint Közszolgáltató) végzi közszolgáltatás

Részletesebben

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról "AVAR AJKA" KFT. ÉRKEZETI:, 2011 jún 2 1 IKTATÓSZÁM: ~jj-~g,j JloJ1 KAPJA.: ~~ Szőc Község Önkormányzata ~ Képviselő-testü letének ~~ ~ 7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Kunpeszér Község Önkormányzatának 16/2005. (IV.15.)sz. r e n d e l e t e A szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés

Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés K7.Jóméi)' létrejött egyrészről...vtfv óf 3?...z f!?:)... Önkormányzata (...!\IQ.9...7.9!lV. f... ivv;1a.l..!!...v. ;>..., képviseli:.. Gí ívk-/.. í.díah...

Részletesebben

a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról.

a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról. TOKORCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2002./XII.13/ SZÁMÚ RENDELETE a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatásról. Egységes szerkezetben a 16/2004(XII.17,

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS amely létrejött egyrészről Simontornya Város Önkormányzata (7081 Simontornya, Szent I. kir. u. 1., képviselője: Csőszné Kacz Edit polgármester), mint megrendelő, másrészről a

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések Tószeg község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XII. 19.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tószeg Község Önkormányzata

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére.

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére. Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004(IV.29.) rendelete az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Akasztó Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014.(III. 14.) rendelete a hulladékgazdálkodás közszolgáltatásról

Akasztó Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014.(III. 14.) rendelete a hulladékgazdálkodás közszolgáltatásról Akasztó Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014.(III. 14.) rendelete a hulladékgazdálkodás közszolgáltatásról Akasztó Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) és (2) bekezdése alapján,

Részletesebben

E rendelet alkalmazásában:

E rendelet alkalmazásában: 41/2004. (XII. 20.) Ör. számú rendelet A Képviselõtestület a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról, a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete

Csengőd Község Képviselőtestülete Csengőd Község Képviselőtestülete Csengőd Község Képviselőtestületének 10/2003.(XII.31.) rendelete az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére.

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére. Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló 26/2004./XII.16./

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 16- i nyilvános ülésének 2. napirendi pontjához

ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 16- i nyilvános ülésének 2. napirendi pontjához ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Velem községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. december 16- i nyilvános ülésének 2. napirendi pontjához Tisztelt Képviselő-testület! Magyarország önkormányzatairól szóló

Részletesebben

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6.

Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Témafelelős: Kiss Ferenc Ikt.sz.: E-3802/2014. Tárgy: hulladékgazdákodási közszolgáltatási szerződés megkötése a Szentes Városellátó Nonprofit

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Pátka Község Önkormányzata 2/2014 (II.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Közszolgáltatási szerződés

Közszolgáltatási szerződés Közszolgáltatási szerződés mely létrejött egyrészről Bihardancsháza Község Önkormányzata 4175.Bihardancsháza Kossuth út 17.sz ( képviseli: Bagosi Sándor polgármester), mint a kötelező közszolgáltatást

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2002. (XII. 30.) számú rendelete

Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2002. (XII. 30.) számú rendelete Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2002. (XII. 30.) számú rendelete a települési szilárd hulladék-kezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (a módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2014.(II.14.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Sárkeresztes

Részletesebben

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete

Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

12.. Az ingatlantulajdonos a szolgáltató felhívására az edényben összetömörödött vagy befagyott hulladékot ürítésre alkalmas állapotba hozza.

12.. Az ingatlantulajdonos a szolgáltató felhívására az edényben összetömörödött vagy befagyott hulladékot ürítésre alkalmas állapotba hozza. Ete Község Képviselőtestülete 3/2006.(III.28.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról. (a 11/2007.(IV.27.) számú, az 1/2012.(I.25.) számú, és a 8/2012.(VI.7) számú

Részletesebben

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete

Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete 4 Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének.../2013 (...) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Szuhakálló

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Nagykálló

Részletesebben

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról egységes szerkezetben

az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról egységes szerkezetben Kaskantyú Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XII. 20.), 5/2005. (IV. 20.), a 18/2007. (XII. 17.), a 8/2009. (XI. 12.) és a 11/2011. (XII. 22.) rendeletével módosított 5/2003. (IV. 1)

Részletesebben

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HORT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (IV.8.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRDHULLADÉK GAZDÁLKODÁSRÓL Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (IV.29.)

Részletesebben

Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2002. (XII. 30.) számú rendelete

Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2002. (XII. 30.) számú rendelete Koppányszántó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2002. (XII. 30.) számú rendelete a települési szilárd hulladék-kezelési közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (a módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

A rendelet célja A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja A rendelet hatálya 2. Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III.31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Röszke Község

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete a Települési szilárd hulladék kezeléséről szóló 17/2013. (XII.20.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 29 - i nyilvános testületi ülésére az 5. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: A helyi hulladékkezelési

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2005. (VI. 30.) KT. számú rendelete

Gádoros Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2005. (VI. 30.) KT. számú rendelete Gádoros Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 10/2005. (VI. 30.) KT. számú rendelete a települési szilárd hulladék közszolgáltatás igénybevételérıl (egységes szerkezetben az időközi módosításokat

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) Paksi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. 7030 Paks, Dózsa Gy. út 55-61. Telefon: 75/830-690 Fax: 75/830-697 E-mail: info@phgkft.hu Web: www.phgkft.hu Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:./2016.

Részletesebben

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei Visnye község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.27.) sz. önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Visnye Község Önkormányzatának

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2015. Hulladékszállítási szerződés (társasházi lakossági

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Közszolgáltatási szerződés

Közszolgáltatási szerződés Közszolgáltatási szerződés mely létrejött egyrészről Bihartorda Község Önkormányzata 4174.Bihartorda Kossuth út 73.sz (. képviseli: Dr Szabó József polgármester), mint a kötelező közszolgáltatást elrendelő

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:..../2015. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése T E R V E Z E T! Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2011. (.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Bazsi Község Önkormányzata

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma Rudabánya Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II.03) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete

Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Rimóc Község

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2013. május 3. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás tartalma, területe

A rendelet hatálya. A közszolgáltatás tartalma, területe Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014. (III.03.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatatásra Bocskaikert

Részletesebben

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből KIVONAT Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből Furta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.12.) ÖR.

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(V.04.) rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Hosszúhetény Községi

Részletesebben

HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2011.(II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ INGATLANTULAJDONOSOKNÁL KELETKEZŐ SZILÁRD HULLADÉK

HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2011.(II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ INGATLANTULAJDONOSOKNÁL KELETKEZŐ SZILÁRD HULLADÉK HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2011.(II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ INGATLANTULAJDONOSOKNÁL KELETKEZŐ SZILÁRD HULLADÉK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Nagybaracska Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007.(II.1.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról a módosító 17/2008.(XII.23.), 10/2009.(XI.25.),18/2011.(XII.20.),

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésesére vonatkozó közszolgáltatásról Bátonyterenye

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Újléta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2009. (I.30.) rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésével és kezelésével összefüggő tevékenységről Újléta Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

7/2011.(IV.29.) a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és. annak kötelező igénybevételéről

7/2011.(IV.29.) a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és. annak kötelező igénybevételéről Nyárád Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011.(IV.29.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről Nyárád

Részletesebben

Márkó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (V.19.) önkormányzati rendelete

Márkó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (V.19.) önkormányzati rendelete Márkó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2010. (V.19.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Márkó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2010. (XII.20. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Bocskaikert Község Önkormányzatának

Részletesebben