az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról egységes szerkezetben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról egységes szerkezetben"

Átírás

1 Kaskantyú Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2003. (XII. 20.), 5/2005. (IV. 20.), a 18/2007. (XII. 17.), a 8/2009. (XI. 12.) és a 11/2011. (XII. 22.) rendeletével módosított 5/2003. (IV. 1) rendelete az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról egységes szerkezetben Kaskantyú Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. Törvény 16.. (1) bekezdése és a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. Törvény a, továbbá a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 242/2000. (XII. 23.) Korm.számú rendelet 2.. (2) bekezdésében, a 3.. (1) bekezdésében, a 6.. (6) bekezdésében és a 9.. (1) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján az ingatlantulajdonosoknál keletkező szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról az alábbi rendeletet alkotja: I. fejezet Általános rendelkezések 1. 1) Kaskantyú Község Képviselő-testülete a jelen rendeletben foglaltak szerint hulladékkezelési közszolgáltatást szervez a települési szilárd hulladék rendszeres gyűjtésére, elszállítására, ártalmatlanítására, kezelésére és ezen tevékenységek ellátásáról kötelező helyi közszolgáltatás útján gondoskodik. 2) A közszolgáltatás célja a köztisztaság, a településtisztaság biztosítása, a közegészségügy, valamint az épített és természeti környezet védelme. A kötelező közszolgáltatásra vonatkozó rendelkezések célja a közszolgáltatás kiszámítható, folyamatos és biztonságos ellátása, a tevékenység ellenőrizhetősége. 3) A rendelet területi hatálya Kaskantyú község közigazgatási területére terjed ki. 4) A rendelet személyi hatálya kiterjed a község közigazgatási területén lévő ingatlan tulajdonosára és használójára (a továbbiakban együtt: ingatlantulajdonos), a hulladék termelőjére és birtokosára. 5) Gazdálkodó szervezet akkor köteles a közszolgáltatás igénybevételére, ha a gazdasági tevékenységével összefüggésben keletkezett települési szilárd hulladék kezeléséről a) a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény (a továbbiakban: Hgt.) ában foglaltaknak megfelelően nem gondoskodik, vagy b) a közszolgáltatás keretében nyújtott települési szilárd hulladékkezelés a környezetvédelmi felügyelőség által igazoltan a Hgt ában meghatározottaknál lényegesen kedvezőbb megoldással történik.

2 2 6) A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a településen a szilárd hulladékok alábbi fajtájára: a) háztartási hulladék, b) közterületi hulladék, c) háztartási hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű hulladék. 7) Nem terjed ki a rendelet hatálya a veszélyes hulladékokra, valamint a települési folyékony hulladékra és a velük összefüggő tevékenységre. 8) A kötelező közszolgáltatást a tulajdonosoknak nem kell azokon a beépítetlen ingatlanokon igénybe venni, amelyeken települési szilárd hulladék nem keletkezik és nem gyülemlik fel. 2. A települési szilárd hulladék a) begyűjtésével, szállításával kapcsolatos feladatokat a Saubermacher Magyarország Kft. (1113. Budapest Villányi út 48/a.), b) a hasznosításával, ártalmatlanításával kapcsolatos feladatokat az IZSÁK-KOM Kft. (6070. Izsák Vadas dűlő 0394) teljes körűen, annak minden részfeladatéra kiterjedően e rendelet szabályainak figyelembevételével köteles ellátni. 3. 1) A közszolgáltatás az ennek ellátására feljogosított hulladékkezelő (a továbbiakban: közszolgáltató) szállítóeszközéhez rendszeresített gyüjtőedényzetben, a közterületeken vagy az ingatlanon összegyűjtött és a közszolgáltató rendelkezésére bocsátott települési szilárd hulladék elhelyezés céljára történő elszállítására terjed ki. 2) A begyűjtött hulladék elhelyezése, hasznosítása és ártalmatlanítása az Izsák Vadas dűlő (hrsz: 0394) alatt kialakított lerakóhelyen történik. Mely a társult önkormányzatok tulajdona. 3) 1 II. fejezet A közszolgáltatás ellátásának rendje és módja, a közszolgáltató és az ingatlan tulajdonos, a gazdálkodó szervezet ezzel összefüggő jogai és kötelességei. 4. 1) A közszolgáltató a közszolgáltatást a 3.. (3) bekezdésében megjelölt szerződés, a tulajdonossal, gazdálkodó szervezettel kötött megállapodás (szerződés), valamint a Hgt. És e rendeletben foglaltak szerint köteles ellátni 1 Hatályon kívül helyezte a 16/2003.(XII. 20.) rendelet, hatályos 2003 XII. 20.

3 3 2) A hulladék összegyűjtése, elszállítása hetenkénti gyakorisággal történik a közszolgáltató által előre meghatározott időpontokban, a szállítási naptár szerint. 3) Az esetlegesen elmaradt gyűjtést 24 órán belül, vagy az akadály elhárulását követően haladéktalanul köteles elvégezni. A 24 órát meghaladó ürítés esetén a közszolgáltató köteles legalább egy nappal írásban (szórólapon) értesíteni az érintetteket a gyűjtés tényleges időpontjáról. 4) Ahol az egyedi gyűjtés technikai és műszaki okok miatt nem megoldható (tanyai lakott helyek, stb.), ott a közszolgáltató konténeres gyűjtőedényzetet köteles biztosítani. 5) A közszolgáltató évente egy alkalommal köteles lomtalanítási akciót szervezni az önkormányzattal egyeztetett időpontban. A lomtalanítás pontos idejéről a lakosságot a közszolgáltató szórólap kiküldésével köteles tájékoztatni. 5. 1) A közszolgáltató köteles az általa összegyűjtött hulladékot a 3. (2) bekezdésében megjelölt lerakóhelyre beszállítani. 2) A hulladék szállítása ez e célra szolgáló zártrendszerű célgéppel végezhető. Ennek során olyan gondossággal kell eljárni, hogy a hulladék a szállítójárműbe történő ürítéskor, illetőleg a szállítás folyamán ne szóródjon és más környezetszennyeződést ne okozzon. 3) Az ürítésből vagy szállításból eredő szennyeződés esetén a szállító a hulladék eltakarításáról, a területszennyeződés mentesítéséről, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról köteles gondoskodni. 4) A közszolgáltató köteles a hulladék - eredetét, - származási helyét, - főbb összetevőit, - szállítási idejét, - a fuvareszköz forgalmi rendszámát, - a befogadási engedély számát, - az IZSÁK-KOM Kft. által kért egyéb információt a szállítólevélen feltüntetni. 6. 1) A közszolgáltató a tulajdonos részére, ha az saját tulajdonú gyűjtőedényzettel nem rendelkezik a tárolhatóság és az ürítési gyakoriság figyelembevételével a gyűjtőedényzetet használatba adja. 2) A használatba adott gyűjtőedényzet tulajdonjoga a közszolgáltatót illeti meg. 3) A közszolgáltató által használatba adott gyűjtőedényzet használatáért az ingatlan tulajdonosa költségalapon meghatározott bérleti díjat fizet.

4 4 4) Amennyiben a gyűjtőedényzet meghibásodása bizonyítottan a gondatlan ürítés során történt, javításának, kicserélésének költségei a közszolgáltatót terhelik, függetlenül a gyűjtőedényzet tulajdonosától. 7. 1) Az ingatlanon keletkező és az ott összegyűjtött hulladékot a tulajdonosnak, gazdálkodó szervezetnek az elszállítás napján reggel 6 óráig kell az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre kihelyezni oly módon, hogy azok a közlekedés biztonságát ne veszélyeztessék, a közterületet ne szennyezzék és abban kárt ne tegyenek. 2) Az (1) bekezdésben foglaltakon kívüli időpontban a hulladék közterületen történő tárolása, illetve elhelyezése tilos, kivéve a lomtalanítás időszakában az erre kijelölt helyeken. 3) Az elszállításra váró hulladékot csak a közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített gyüjtőedényzetben, az azt meghaladó mennyiséget pedig csak a közszolgáltató által térítési díj ellenében biztosított műanyag zsákban lehet kihelyezni, amelyben legfeljebb 20 kg súlyú hulladék helyezhető el. Figyelemmel kell lenni arra, hogy a hulladék nem tartalmazhat olyan tárgyat, amely a szállító munkások épségét veszélyezteti, vagy a szállító jármű műszaki berendezéseit megrongálja. 4) A (3) bekezdésben foglaltaknak nem megfelelően kihelyezett hulladék elszállítását a szolgáltató megtagadhatja. 5) A gyűjtőedényzet tisztántartásáról, fertőtlenítéséről annak tulajdonosa (bérlet esetén használója) szükség szerint, de legalább kéthavonta gondoskodni köteles. 6) A gyűjtőedényeket a szállítás napját kivéve közterületen tárolni tilos. 7) A közterületen szervezett rendezvény során keletkezett hulladék tárolásáról, szállításáról, ártalommentes elhelyezéséről a szolgáltatóval kötött külön szerződés alapján a rendezvény szervezője köteles gondoskodni. 8. A közterületen az ürítés céljából kihelyezett hulladékot válogatni, valamint másnak a gyűjtőedényébe annak engedélye nélkül hulladékot elhelyezni tilos. 9. A kötelező közszolgáltatásba újonnan bekapcsolódott tulajdonos a közszolgáltatónak köteles bejelenteni, hogy a közszolgáltatás igénybevételére kötelezetté vált. Tulajdonváltozás esetén a bejelentési kötelezettség az új tulajdonost terheli.

5 5 III. fejezet A szolgáltatásra vonatkozó szerződés egyes tartalmi elemei 10. 1) A tulajdonos és a közszolgáltató közötti szerződésnek tartalmaznia kell: a. A szerződő felek megnevezését, b. A szolgáltatás szervezett és rendszeres elvégzésére irányuló kötelezettség vállalását, c. A szállítás helyét és gyakoriságát, d. A gyűjtőedényzet ürítésre való ki- és behelyezésével kapcsolatos kötelezettségeket, e. Az arra irányuló szolgáltatói kötelezettségvállalást, hogy a szállítást a mindenkori hatályos önkormányzati rendeletben foglaltak szerint és az abban meghatározott mint legmagasabb mértékű díj ellenében, illetve figyelembevételével végzi. f. A szolgáltatási díj megállapításának alapját (a gyűjtőedényzet egyszeri ürítési díja, illetve az elszállításra átvett hulladék térfogat szerinti meghatározott díja), az abban bekövetkezett változásokkal kapcsolatos bejelentési kötelezettséget. g. A szolgáltatási díj megfizetésének módját, határidejét és a díjfizetés elmulasztásának jogkövetkezményeit. 2) A szerződéskötés megtagadása nem mentesít a díj megfizetése és a szolgáltatás kötelező igénybevétele alól. IV. fejezet A közszolgáltatás díja 11. 1) A közszolgáltatás általános forgalmi adó nélkül számított egységnyi díjtételeit a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. 2) Tulajdonosok (lakossági szolgáltatás) esetén az egységnyi díjtétel a közszolgáltatóval kötött szerződésben elszállításra meghatározott hulladék térfogata szerint (80 l, 120 l, 240 l, 1100 l) számított gyűjtőedényzet egyszeri ürítési díja. 2 3) Gazdálkodó szervezetek esetében az egységnyi díjtétel a gazdasági tevékenységgel összefüggésben keletkező a közszolgáltatóval kötött szerződésben elszállításra meghatározott mennyiségű hulladék egy köbméterének díja. 4) A fizető közszolgálati díj az egységnyi díjtétel és a szolgáltatás gyakoriságának, illetve mennyiségének a szorzata. 5) Módosította a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos XII Hatályon kívül helyezte az 5/2005. (IV. 20.) rendelet, hatályos IV. 20.

6 6 1) Tulajdonos változás esetén az ingatlan új tulajdonosa 15 napon belül köteles e tényt a közszolgáltatónak írásban bejelenteni és a szükséges szerződéskötési kötelezettségének eleget tenni. A korábbi tulajdonost a díjfizetési kötelezettség a bejelentés hónapjának utolsó napjáig terheli. 2) Nem kell közszolgáltatási díjat fizetni a lakatlan ingatlan esetében arra az időre, amíg azt nem lakják, vagy használatát szüneteltetik. A lakatlanság és a használat megszüntetésének tényét a tulajdonos köteles a közszolgáltató felé a változást követő 15 napon belül bejelenteni. 3) Nem teljesített és nem pótolt szolgáltatásért díj nem számítható fel. Az emiatt visszajáró arányos összeget beszámítással vagy visszafizetéssel kell elszámolni ) Nem tagadhatja meg a közszolgáltatási díj megfizetését az, aki a településen szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelezettségeit nem teljesíti, feltéve, hogy a szolgáltató számára a közszolgáltatást felajánlja, illetve a közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó rendelkezésre állását igazolja. 2) A hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlantulajdonost terhelő díjhátralék és az azzal összefüggésben megállapított késedelmi kamat, valamint a behajtás egyéb költségei adók módjára behajtható köztartozásnak minősülnek. 4 3) 5 4) 6 5) 7 V. fejezet Díjfizetési kedvezmény 14. 1) A 65 éven felüli egyedülálló, ingatlanán egyedül élő ellátatlan vagy maximum a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegét meg nem haladó jövedelemmel rendelkező ingatlantulajdonos a 11.. (1) bekezdésében megállapított díj 50 %-ának megfizetése alól mentesül külön kérelem benyújtása után. 2) Az (1) bekezdésben meghatározott ügyekben átruházott hatáskörben a Szociális Bizottság dönt. 4 Módosította a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.) 5 Hatályon kívül helyezte a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.) 6 Hatályon kívül helyezte a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.) 7 Hatályon kívül helyezte a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.)

7 7 3) A kedvezményezettek köréről az önkormányzat évente tájékoztatja a szolgáltatót. 4) A szolgáltató felé a kedvezmény finanszírozása a segélykeret terhére történik. VI. fejezet 8 Személyes adatok kezelése 15. A közszolgáltatással összefüggő ingatlan tulajdonosainak, használóinak személyes adatait (közszolgáltatást igénybe vevő neve, lakcíme, születési helye és ideje, anyja neve) a hatályos adatvédelmi törvény és helyi rendelet betartásával a polgármesteri hivatal közszolgáltatóval kapcsolatot tartó köztisztviselője kezeli. VII. fejezet Szabálysértési rendelkezések Szabálysértést követ el és Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki: a.) a gyüjtőedényzetben folyékony, mérgező, robbanó vagy egyéb olyan veszélyes anyagot helyez el, amely veszélyezteti a szállítással foglalkozók vagy mások testi épségét, életét, egészségét, valamint a szállító jármű műszaki berendezéseinek állapotát. (7.. (3) bekezdés) b.) a gyűjtőedényzet tisztításával, fertőtlenítésével kapcsolatos előírásokat megszegi. (7.. (5) bekezdés) c.) a gyűjtőedényeket a szállítás napját kivéve közterületen tárolja. (7.. (6) bekezdés) d.) a tulajdonosváltozással járó bejelentési kötelezettségét a szolgáltató felé nem teljesíti. ( (1)-(2) bekezdése) E rendelet alkalmazásában: Értelmező rendelkezés a.) települési szilárd hulladék: a. háztartási hulladék: az emberek mindennapi élete során a lakásokban, valamint a pihenés, üdülés céljára használt helyiségekben és a lakóházak közös használatú helyiségeiben és területein, valamint az intézményekben keletkező, b. közterületi hulladék: közforgalmú és zöldterületen keletkező, 8 Beiktatta a a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.) 9 Módosította a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.) 10 Módosította a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.)

8 8 c. háztartási hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű hulladék: gazdasági vállalkozásoknál keletkező külön jogszabályban meghatározott veszélyesnek nem minősülő szilárd hulladék. b.) gazdálkodó szervezet: a magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló évi IV. törvény c) pontja szerinti szervezet. c.) háztartás: a lakás, pihenés, üdülés céljait szolgáló ingatlan, függetlenül attól, hogy az adott ingatlan magántulajdonban vagy közös tulajdonban van. d.) ingatlantulajdonos: az a tulajdonos, birtokos vagy használó, aki köteles az ingatlanán keletkező települési szilárd hulladékot a külön jogszabályban előírtak szerint gyűjteni, továbbá az annak begyűjtésére feljogosított hulladékkezelőnek átadni. e.) hulladékkezelő: aki a hulladékot gazdasági tevékenysége körében a hulladék birtokosától átveszi, kezeli. f.) szolgáltató: Kaskantyú település közigazgatási területén a szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás ellátására az e rendelet szerint feljogosított hulladékkezelő. g.) közszolgáltatási díj: az ingatlantulajdonos által a közszolgáltatás igénybevételéért a szolgáltatónak fizetendő az önkormányzat rendeletében meghatározott díjfizetési időszakra vonatkozóan megállapított díj. h.) közterület: az ingatlan nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészlet (közút, járda, tér, park stb.) Záró rendelkezés E rendelete a kihirdetése napján lép hatályba, de rendelkezéseit január 1-től kell alkalmazni Jogharmonizációs záradék E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló az Európai Parlament és a Tanács 2006/123/EK irányelvnek való megfelelést szolgálja. (:Filus Jánosné:) jegyző 11 Módosította a 18/2007. (XII. 17.) rendelet, hatályos (XII. 17.) 12 Beiktatta a 8/2009. (XI. 12.) rendelet, hatályos XI. 12.

9 9 1. számú melléklet 13 A települési szilárd hulladékkal összefüggő közszolgáltatásnak a szolgáltató által alkalmazható legmagasabb díjtételei Az elszállított hulladék térfogat szerinti egyszeri elszállításának és elhelyezésének szolgáltatási díja 60 literes gyüjtőedényzetben 244,- Ft + Áfa 80 literes gyüjtőedényzetben 256,- Ft + Áfa 120 literes gyüjtőedényzetben 287,- Ft + Áfa 240 literes gyüjtőedényzetben 558,- Ft + Áfa 2. számú melléklet Módosította a 11/2011. (XII. 22.) rendelet, hatályos I Hatályon kívül helyezte az 5/2005. (IV. 20.) rendelet

Csengőd Község Képviselőtestülete

Csengőd Község Képviselőtestülete Csengőd Község Képviselőtestülete Csengőd Község Képviselőtestületének 10/2003.(XII.31.) rendelete az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 17/2012.(XII.19.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Módosított rendelet

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Kunpeszér Község Önkormányzatának 16/2005. (IV.15.)sz. r e n d e l e t e A szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Kunpeszér Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2011.(II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ INGATLANTULAJDONOSOKNÁL KELETKEZŐ SZILÁRD HULLADÉK

HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2011.(II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ INGATLANTULAJDONOSOKNÁL KELETKEZŐ SZILÁRD HULLADÉK HARTA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2011.(II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ INGATLANTULAJDONOSOKNÁL KELETKEZŐ SZILÁRD HULLADÉK KEZELÉSÉVEL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 18/2013. (XI.28.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A hulladékkezelési közszolgáltatásról

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 18/2013. (XI.28.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A hulladékkezelési közszolgáltatásról Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 18/2013. (XI.28.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A hulladékkezelési közszolgáltatásról Füredi János sk. polgármester dr. Fazekas István sk.

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(III.17.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(III.17.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2014.(III.17.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Kaskantyú Község Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Akasztó Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014.(III. 14.) rendelete a hulladékgazdálkodás közszolgáltatásról

Akasztó Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014.(III. 14.) rendelete a hulladékgazdálkodás közszolgáltatásról Akasztó Önkormányzata Képviselőtestületének 4/2014.(III. 14.) rendelete a hulladékgazdálkodás közszolgáltatásról Akasztó Önkormányzat Képviselőtestülete az Alaptörvény 32. cikk (1) és (2) bekezdése alapján,

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2002. (IV.24.) ÖR. számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Egységes szerkezetben a 9/2010.(XII.22.)Ör.számú

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008.(IX.30.) számú rendelete

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008.(IX.30.) számú rendelete Egységes szerkezetbe foglalta: Valentovics Beáta jegyző Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2013. augusztus 5. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008.(IX.30.) számú rendelete

Részletesebben

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Tabdi Község Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki.

2. A rendelet területi hatálya Szentdénes település közigazgatási területére terjed ki. Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati rendelete Hatályos:2014-01-01 -tól Szentdénes Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2013.(XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

(A 18/2009.(XII.11.), 12/2010.(XII.16.), 15/2011.(XII.13.), 8/2012.(V.31.)rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe szedve) I.

(A 18/2009.(XII.11.), 12/2010.(XII.16.), 15/2011.(XII.13.), 8/2012.(V.31.)rendelettel módosítva) (Egységes szerkezetbe szedve) I. 1 Csólyospálos Községi Önkormányzat 9/2008.(X.14.) számú rendelete a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról (A 18/2009.(XII.11.), 12/2010.(XII.16.), 15/2011.(XII.13.),

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére.

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére. Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004(IV.29.) rendelete az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete

Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete Tabdi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2015.(V.27.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól Tabdi

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére.

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. (3) A rendelet területi hatálya kiterjed: Földeák község közigazgatási területének belterületére. Földeák község Önkormányzata Képviselő-testületének az ingatlantulajdonosoknál keletkező települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról szóló 26/2004./XII.16./

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról

FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról FÜLÖPHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2013. (XI.29.) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési közszolgáltatásról Fülöpháza Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2

Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 Salomvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1 12/2007.(X. 05.) önkormányzati rendelete 2 a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 21/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 21/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete Hatályos: 2014.06.01.-től Egységesítve: 2014.05.09.-én Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testülete 21/2013. (XII.23.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A rendelet hatálya Pátka Község Önkormányzata 2/2014 (II.5.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Pátka Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 6/2015.(IV.29.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete

Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete Rimóc Község Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Rimóc Község

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2013. (VI.28.) számú rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező szabályainak és díjának meghatározására

Részletesebben

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. Rendelet célja. 2. Értelmező rendelkezések. 3. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Kistelek Város Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.29.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásokról Kistelek Város

Részletesebben

A rendelet célja A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja A rendelet hatálya 2. Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III.31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Röszke Község

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2004. (VIII.27.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI FOLYÉKONY HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (Az 1/2005. (II.25.)

Részletesebben

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások

1.. A rendelet hatálya 2.. Fogalmi meghatározások SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROS KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 10/2005./IV.20./ sz. r e n d e l e t e a település FOLYÉKONY HULLADÉK SZÁLLÍTÁSÁVAL, KEZELÉSÉVEL kapcsolatos helyi közszolgáltatásról 22/2006.XII.20./ sz.

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

A rendelet célja és hatálya

A rendelet célja és hatálya Nagybaracska Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2007.(II.1.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról a módosító 17/2008.(XII.23.), 10/2009.(XI.25.),18/2011.(XII.20.),

Részletesebben

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei Visnye község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.27.) sz. önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Visnye Község Önkormányzatának

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(III. 27.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(III. 27.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Egységes szerkezetbe foglalta: Valentovics Beáta jegyző Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2015. május 4. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(III. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

1. A rendelet célja 1.. 2. A rendelet hatálya 2.. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 3..

1. A rendelet célja 1.. 2. A rendelet hatálya 2.. 3. A közszolgáltató és az ártalmatlanító hely megnevezése 3.. Tapsony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2014.(II.05.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Tapsony Községi

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép:

3. A rendelet 7. helyébe a következő rendelkezés lép: Neszmély Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014(I. 31.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 8/2003. (XII.10.)

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Rábakecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Rábakecöl Község

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések 1 Tóalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002.(VI.28.) rendelete a települési szilárd hulladékra vonatkozó helyi közszolgáltatásról a módosító 6/2008.(III.3.) és 19/2009.(IX.28.), 5/2011.(III.28.)

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Hegyeshalom Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2014. (I.30.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Hegyeshalom

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai 1.

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai 1. 1. oldal, összesen: 5 oldal Mezősas Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2014.(VII.9.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

Részletesebben

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések

Rendelet tervezet. Általános rendelkezések Rendelet tervezet Putnok Város Önkormányzat Képviselő-testületének./2014. (II.07.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról

Részletesebben

I Fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya

I Fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja. A rendelet hatálya Tiszatenyő községi önkormányzat képviselőtestületének 26/2004 (XI. 1.) rendelete a települési folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 25/2004 (IX. 20.) rendeletének módosítására, és

Részletesebben

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Zsámbék Nagyközség

Részletesebben

E rendelet alkalmazásában:

E rendelet alkalmazásában: 41/2004. (XII. 20.) Ör. számú rendelet A Képviselõtestület a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról, a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény

Részletesebben

A tulajdonos alapvető kötelességei

A tulajdonos alapvető kötelességei Felsőpakony Községi Önkormányzat Képviselő - testületének 21/2002. (XII.17. ) sz. rendelete a települési szilárd hulladék kezelésére irányuló hulladékkezelési közszolgáltatásról (módosításokkal egységes

Részletesebben

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013.(XII.02.) önkormányzati rendelete

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013.(XII.02.) önkormányzati rendelete Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2013.(XII.02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Nógrádmegyer

Részletesebben

Kunfehértó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (...) önkormányzati rendelet-tervezete a hulladékkezelési közszolgáltatásról

Kunfehértó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (...) önkormányzati rendelet-tervezete a hulladékkezelési közszolgáltatásról Kunfehértó Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2014. (...) önkormányzati rendelet-tervezete a hulladékkezelési közszolgáltatásról Kunfehértó Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. Értelmező rendelkezések

1. Értelmező rendelkezések Tószeg község Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XII. 19.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tószeg Község Önkormányzata

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. Értelmező rendelkezések Tiszasas Község Önkormányzat Képviselő-testülete 14 /2015. (VI.15.) önkormányzati rendelete A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Tiszasas Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Cigánd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8../1/ bekezdésében, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény /Hgt./ 21../1/

Részletesebben

Hangács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(II.13.) önkormányzati rendelete

Hangács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(II.13.) önkormányzati rendelete Hangács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2014.(II.13.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról Hangács Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.( ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról (t e r v e z e t) Simontornya

Részletesebben

Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2011. ( XII.29. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékszállításról Mány Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai. Közszolgáltató és működési területének határai

A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai. Közszolgáltató és működési területének határai Balatonakarattya Község Önkormányzat Képviselő-testületének./2015.(III...) önkormányzati rendelet a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határa 1. Értelmező rendelkezések 2.

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határa 1. Értelmező rendelkezések 2. SZENTKIRÁLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ - TESTÜLETÉNEK 6./2014. (VII. 30.) rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól Szentkirály

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2014.(II.14.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Sárkeresztes

Részletesebben

KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK Hatályos:2014-06-01 -tól KABA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK A települési hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására szervezett

Részletesebben

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról

7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete. a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgájtatás ról "AVAR AJKA" KFT. ÉRKEZETI:, 2011 jún 2 1 IKTATÓSZÁM: ~jj-~g,j JloJ1 KAPJA.: ~~ Szőc Község Önkormányzata ~ Képviselő-testü letének ~~ ~ 7/2011. (VI. 23.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék

Részletesebben

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról

a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petőfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu Bér Község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2013. (XI.04.)önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kerecseny község Önkormányzatának 13/2003./XII.17./ sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kerecseny község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésesére vonatkozó közszolgáltatásról Bátonyterenye

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Hosszúhetény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2015.(V.04.) rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Hosszúhetény Községi

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2014. (IV.30.) Önk. r e n d e l e t e a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Nagykálló

Részletesebben

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Kálló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012.

Részletesebben

Pakod Község Önkormányzat 1/2015. (I.20.) önkormányzati rendelete

Pakod Község Önkormányzat 1/2015. (I.20.) önkormányzati rendelete Pakod Község Önkormányzat 1/2015. (I.20.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról Pakod Község

Részletesebben

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele

1. Az ingatlanhasználó kötelezettségei, a hulladékkezelés helyi közszolgáltatás ellátásának rendje, a közszolgáltatás kötelező igénybevétele Dunaszentmiklós Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2014. (IV.1.) önkormányzati rendelete A települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételének szabályairól Dunaszentmiklós Község

Részletesebben

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004. (VII 12.) rendelete

Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004. (VII 12.) rendelete Nógrádmegyer Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2004. (VII 12.) rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Nógrádmegyer Község Önkormányzata

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Tolna Város Önkormányzata Képviselőtestületének 3/1997. (III.25.) Ör. rendelete a települési szippantott szennyvíz összegyűjtésére, elszállítására és elhelyezésére irányuló közszolgáltatásról Tolna Város

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA

A HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS HATÁLYA Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2010. (XII.20. ) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról Bocskaikert Község Önkormányzatának

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

Döbrököz Község Önkormányzat 14/2010. (XII.23.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (Egységes szerkezet )

Döbrököz Község Önkormányzat 14/2010. (XII.23.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (Egységes szerkezet ) Döbrököz Község Önkormányzat 14/2010. (XII.23.) számú rendelete a település szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (Egységes szerkezet ) Döbrököz Község Önkormányzati Képviselő-testülete a

Részletesebben

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

T E R V E Z E T! 1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése T E R V E Z E T! Bazsi Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2011. (.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Bazsi Község Önkormányzata

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben