Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján"

Átírás

1 Új év nyitása a Kulcs-Bér 2013-ban, a Kulcs-Bér 2012-ben kezelt év(ek) alapján Az évnyitás lehetővé teszi, hogy a Kulcs-Bér programban kezelt adatok alapján, megnyissuk a Kulcs-Bér 2013-ban kezelni kívánt cégeinket. Az évnyitás sikeressége érdekében a december 20-án kiadott Kulcs-Bér december /2. verzióját mindenképpen futtatni kell. Kérjük Tisztelt Felhasználóinkat, hogy az évnyitást követően a Törzskarbantartás/Közös törzsek/foglalkozási viszonyok és a Törzskarbantartás/Közös törzsek/jövedelem jogcímek csoportban a évi törvényi változások által eredményezett beállítás módosításokat ellenőrizzék. Előkészületek December hónap lezárása a 2012-es programban A decemberi számfejtések, bevallás, közteherutalás elkészítése után zárjuk le a év december hónapot. Erre a Karbantartás/Hónapok karbantartása menüpontban van lehetőségünk. Fontos, hogy a program legfrissebb december/2. verziójában dolgozzunk. A decemberi hónap lezárása azért szükséges, mert a hónapzárás lefuttat több olyan rutint (keresetek, szabadságok halmozása, hátralékos levonások csökkentése ), melyeket célszerű elvégezni decemberben. Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden adat és számfejtés rendben van a es évben. Az évnyitás után a Kulcs-Bér 2012-ben végzett módosítások nem kerülnek át a Kulcs-Bér 2013 programba. Biztonsági mentés készítése a 2012-es program adatairól Az évnyitás előtt fontos biztonsági mentést készíteni a 2012-es évet kezelő program adatairól. A számítógép Start menüjéből indítva, a Minden program / Kulcs-Soft / Karbantartás / Adatmentő és visszatöltő segédprogram pontban találhatjuk meg a biztonsági mentések kezelésére szolgáló segédprogramot.

2 Kulcs-Bér telepítése Mivel az évnyitás a Kulcs-Bér programban indítható el ezért az évnyitáshoz a Kulcs-Bér terméknek a gépen kell lenni. Ajánlott a Kulcs-Bér 2013-at arra a gépre telepíteni ahol a Kulcs-Bér található. Interneten elérhető programfrissítés telepítése A programból közvetlenül (termékszám megadás nem szükséges ebben az esetben), vagy a weboldalon keresztül termékszám megadásával az Ügyfélportálra kell belépnünk. Az Ügyfélportál Szoftvereim/Teméktámogatás pontjában a gombra kattintva elindítható a Kulcs-Bér program telepítőjének letöltése (a letöltésre kerülő telepítő fájl neve: ber2013-januar.exe). A gépre való telepítés a szokásos módon, - a program telepítő fájljának futtatását követően megjelenő telepítés varázsló segítségével történik. A telepítésről részletesen a telepítés varázslóról készült blogbejegyzésünkben olvashatnak. CD-ről történő termék telepítése: Helyezzük be a Kulcs-Bér terméket tartalmazó CD-t a számítógép CD-olvasójába. A lemez beolvasása után megjelenik egy képernyő, melyen a <TELEPÍTÉS> gombra kattintva indítható a telepítés. Amennyiben a telepítő keretprogram

3 nem indulna el automatikusan, a Start gomb Futtatás menüje alatt a Tallózás segítségével válasszuk ki a CD-ről a termékváltozatnak megfelelően elnevezett exe kiterjesztésű fájlt (pl.: ber2013-januar.exe). A telepítésben egy úgynevezett varázsló segíti munkánkat. További információk a Kulcs-Bér felhasználói dokumentációjában találhatóak. Belépés a Kulcs-Bér programba, az első cég létrehozása A Kulcs-Bér program használatba vételéhez, be kell lépnünk a programba. Ehhez létre kell hoznunk egy céget, mely a program indításakor megjelenő Kezdeti beállítások varázslóban tehetünk meg. Kezdeti beállításoknál tudjuk többek között az is megadni, hogy melyik telepített sql serverhez kívánjuk csatlakoztatni a Kulcs-Bér 2013-at. Amennyiben nem biztos az sql server nevében, illetve abban, hogy a 2012 es programmal melyik adatbázist használta, ellenőrizheti a 2012 es programban. Lépjen be bármelyik 2012 es cégbe, majd indítsa el a Karbantartás/SQL server beállítás varázsló indítása opciót. A varázsló első ablaka mutatja, hogy a program melyik sql használta. Az itt látható útvonalat (gépnév\sql neve) kell megadni tehát a 2013 as program első indításakor. Az Első elszámolni kívánt cég neve mezőbe célszerű olyan nevet megadni, amely már a ben is létezett és 2013-ban is kívánunk benne dolgozni. Így az elsőként létrehozott céget is fel tudjuk használni az évnyitás során. Évnyitás a 2013-as programban Az évnyitáshoz rendszergazdai jogosultság szükséges! Az évnyitási folyamat alatt minden egyéb alkalmazásból ki kell lépni!

4 Javasolt, hogy amennyiben rendelkezünk víruskereső programmal, lépjünk ki, abból is az évnyitás idejére. Hálózatos használat esetén, az évnyitási folyamatot a szerver gépen kell elvégezni. Az évnyitás megtörténte után, a kliens gépeken is telepíteni kell a Kulcs-Bér programot. A kliens gépeken a évi adatokat tároló szerver gépet kell kiszolgálóként beállítani. Ajánlott, hogy azon a számítógépen ahol a 2013-as év nyitását végezzük, legyen telepítve a Kulcs-Bér program legfrissebb (2012. december/2) verziója is (munkaállomásként, vagy szerverként üzemelve). Új év nyitására a Kulcs-Bér Karbantartás/2013 évnyitás pontjában van lehetőségünk. Ezért kell feltelepítenünk a Kulcs-Bér programunkat. Kapcsolat létrehozása Kattintsunk a Karbantartás/Évnyitás pontra. Az évnyitási folyamatot segítő varázsló nyitó képernyőjére jutunk. Ezen a képernyőn történik az adatbázis kapcsolat beállítása. Azt az SQL szervert kell kiválasztani az SQL szerver legördülő listából, ahol az évnyitás alapjául kijelölni kívánt es év adatbázisa található. A 2012-es adatbázisok beállításairól ahogy az előző 4-es pontban részleteztük, a Kulcs-Bér 2012-ben a Karbantartás/SQL varázsló indítása menüpontban tájékozódhatunk. Ha nincs fenn 2012-es Kulcs-Bér program a gépen, de 2012-es adatokat tartalmazó adatbázis található rajta, akkor manuálisan megadhatóak az adatbázis eléréséhez szükséges adatok. (SQL szerver neve, az adatbázis eléréséhez szükséges felhasználónév és jelszó, illetve, ha használunk integrált hitelesítést, akkor ennek a ténynek jelzése.) Amennyiben hibásan, vagy nem kerültek megadásra az adatok, az évnyitást segítő varázsló figyelmeztető üzenetet ad és egészen addig nem lehet tovább lépni, míg a megadott adatok alapján a program nem tud csatlakozni az adatbázishoz.

5 Ha kiválasztottuk azt az adatbázist, ahol a év adatait kezeltük, a <KAPCSOLAT LÉTREHOZÁSA ÉS TOVÁBB> gombbal léphetünk tovább a következő képernyőre. Cégek kiválasztása Ezen a képernyőn állítható be, hogy milyen cégeket/éveket hozzon létre 2012-es adatok alapján az évnyitás során a program es cég oszlop tartalma: Itt megtalálhatóak azok a cégek, melyeket az előző lapon beállított szerveren kezeltünk a 2012-es programverzióval. A listában kiemelt színnel jelennek meg azon cégek, melyeknek december hónapja nem került lezárásra as cég oszlop tartalma: Itt választhatóak ki azok a cégek, melyeket a Kulcs-Bér programban kívánunk kezelni az évnyitást követően. Lehetőségek a 2013-as cég oszlopban: Új (2013-as) év felvitele: Ha ezt választjuk, akkor a 2012-es cég oszlopában látható céghez létrehozza a 2013-as évet az évnyitás. Konvertálásból kihagyva: Ha ezt választjuk, akkor a 2012-es cég oszlopának cége alapján nem nyit meg új évet a program.

6 2013-as cég megnevezése: Ha egy 2012-ben már létrehozott céget választunk, akkor a 2012-es cég adatai alapján azt nyitja meg. (Ezért javasoltuk, hogy a Kulcs-Bér 2013-ba történő belépés során, egy olyan cégnevet adjunk meg, amit az évnyitás során itt kiválaszthatunk). Elérhető gombok: <ALAPHELYZET>: Az évnyitás, ha azonos névvel talál céget a 2013-as programban, akkor azt ajánlja fel a 2013-as cég oszlopban, egyébként az <Új (2013-as) év felvitele> az alapértelmezett beállítás. <MINDET KIHAGY>: Konvertálásból kihagyva megjegyzés jelenik meg minden 2013-as cég mezőben. <MIND ÚJ ÉV>: Új (2013-as) év felvitele megjegyzés jelenik meg minden 2013-as cég mezőben. Ennek megfelelően, az évnyitás, a 2012-es cég alapján létrehozza a 2013-as évet. Ha beállítottuk az átvételre jelölt cégek 2013-ban történő kezelését, a <CÉGADATOK MENTÉSE ÉS TOVÁBB> gombbal léphetünk tovább a következő képernyőre. Amennyiben van olyan 2012-es cég, melynek december hónapja nem került lezárásra, akkor erre figyelmeztet a program és lehetőséget ad az évnyitás megszakítására is.

7 Jövedelem jogcím beállítások A évi I. törvény január 1-től jelentősen módosította a távolléti díjszámítást. Az esedékesség időpontjában érvényes törzsbéren kívül az irányadó időszakban utolsó 6 naptári hónap- kifizetett teljesítménybért a ban foglaltak alapján, míg a bérpótlékokat a 151. szerint kell figyelembe venni. A változások kezelésére új jövedelem tulajdonságok kerültek bevezetésre. A jogcím besorolások ellenőrzését, valamint az egyedileg létrehozott jogcímek besorolását az alábbi táblázatban tudják elvégezni. Fontos! A Kulcs-Bér program csak az alábbi kategóriák valamelyikébe besorolt jövedelem jogcímeket veszi figyelembe a távolléti díj megállapításakor a évben a vonatkozási időszakban kifizetett teljesítménybérbér és bérpótlék jogcímeken elszámolt jövedelmek közül. A beállítások a későbbiekben a Törzskarbantartás/ Közös törzsek/ Jövedelem jogcímek szekcióban ellenőrizhetők, illetve módosíthatók. Figyelem! Azon felhasználóink, akik a 2013-as évnyitást már elvégezték, és 2012-es évben volt tiszta teljesítménybérben részesült munkavállalójuk, mindenképpen futtassák le az évnyitás módosítását, amely elérhető a Karbantartások/ Adatbázis karbantartása/ 2013 évnyitás módosítása opcióban. A távolléti díj számításához szükséges adatok beállításához a Távolléti díj számítás kategória beállítása a jövedelem jogcímekhez sort szükséges bejelölni.

8 Beállítások A Cégek szekcióban látható a Cégek kiválasztása lépésben cég oszlop tartalmával azonos lista, tehát azon cégek listája, melyeket a 2013-as évben az évnyitás során létrehozunk. A Beállítások csoportban mindig az Cégek listájában aktív elem beállítási lehetőségei láthatók. Itt található Kilépett dolgozók átvétele, Megmaradt szabadságok átvétele és Jelenlét naptár feltöltése jelölőnégyzetek segítségével az átvételre kerülő adatok köre paraméterezhető. A KOMPAKT vagy PRÉMIUM terméket használó ügyfeleknél megjelenő Számfejtéskor a részletes jelenlét adatok figyelembe vétele (összes foglalkoztatott összes jogviszonyára vonatkozóan) jelölőnégyzet aktiválása esetén, az adott cég összes jogviszonyánál a 2013-as évben beállítja a program a részletes jelenlét adatok használatát. Amennyiben a jelölőnégyzet nem aktív, akkor a 2012-es évben beállított állapotok kerülnek átvételre a 2013-as évre. Törzsbér módosítások: Itt a programban megismert módon: + jelre kattintva lehetőség van megváltoztatni, illetve felvinni az új törzsbéreket. Egyszerű példa: itt lehet megadni a minimálbér, garantált bérminimum változásokat is, így évnyitást követően nem kell minden dolgozónál külön-külön módosítani a törzsbér értékét.

9 Egyéb jövedelemmódosítások: A 2012 decemberében, a jogosultság kezdete és 2013-as vége dátummal, vagy üres jogosultság vége dátummal rendelkező egyéb jövedelmek átvételét alapértelmezetten biztosítjuk a programban. Az évnyitás ezen részénél a megismert módon: + jelre kattintva lehetőség van a 2013-ban alkalmazni kívánt, és az előzőekben leírt feltételeknek megfelelően rögzített egyéb jövedelem jogcímek közül választani és megadni a 2013-ban érvényes összeget egy adott 2012-es összeg helyett. Azok jövedelem jogcímek, amelyeknél a évben a Törzskarbantartások/Közös törzsek/jövedelem jogcímek paraméterezésében az érvényesség vége dátum (hónap,nap), nem kerülnek átvételre. Tipikusan ilyen jogcímek, a tól érvényes műszakpótlékok. Az <ÖSSZES CÉGRE BEÁLLÍT> gomb segítségével érvényesíthetőek a beállítások a céglista valamennyi állományában. <ADATÁTVÉTEL MEGKEZDÉSE> gomb segítségével léphetünk tovább a következő lapra. Adatátvétel Az Adatátvétel lapon követhetjük figyelemmel, az adatok átvételének folyamatát. A folyamat állásáról folyamatjelző csík tájékoztat bennünket.

10 Több cég átvétele esetén az aktuálisan feldolgozás alatt álló cég feldolgozottsági szintjét a felső folyamatjelző csíkban, a teljes adatátvételi és évnyitási folyamat készenléti állapotát pedig az alsó folyamatjelző csíkban láthatjuk. Az Adatátvételi napló tartalmazza azokat az üzeneteket, melyek az egyes feldolgozási lépésekről adnak tájékoztatást. A feldolgozási folyamat hosszabb ideig eltarthat (több perc, adatmennyiségtől függően). A feldolgozási folyamat a <LEÁLLÍTÁS> gomb segítségével bármikor megszakítható. Abban az esetben, ha az adatátvételt megszakítottunk, az évnyitás a későbbiekben megismételhető. A 2013-as adatbázisban, azaz cégekben nem lesz a leállított adatátvételi folyamatnak hatása (dupla átvétel, félig átvett adat, stb.), mivel az évnyitás minden létrehozandó cégben az alapállapotról indul. Figyelem! Ajánlott, hogy a 2012-es évben addig ne kezdjük meg a munkát, míg az évnyitást minden cégnél el nem végeztük, ugyanis minden ismételt évnyitás során a közös törzsek felülírásra kerülnek. Befejezés Az évnyitási folyamat záró képernyőjén, összefoglaló információkat találunk. Az <ADATÁTVÉTELI NAPLÓ MEGTEKINTÉSE> gomb segítségével megnyitható az évnyitási folyamat részletes naplója. Lehetőség van a napló kinyomtatására és Excel fájlba történő kiexportálására is.

11 Az évnyitás után a 2013-as évi cégekre automatikusan lefut az adatbázis frissítés, ezután a 2013-as évi cégek készen állnak a használatra. Kérjük, a 2013-as évben történő munka megkezdése előtt ellenőrizze az átvett adatokat.

ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN

ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN ÚJ ÉV NYITÁSA A KULCS-BÉR 2011-BEN, A KULCS-BÉR 2010-BEN KEZELT ÉV(EK) ALAPJÁN Az évnyitás lehetővé teszi, hogy a Kulcs-Bér 2010. programban kezelt adatok alapján, megnyissuk a Kulcs-Bér 2011-ben kezelni

Részletesebben

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára.

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. 1. Bevezetés E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. A könyv végigvezeti a Felhasználót a telepítéstől a számfejtésen

Részletesebben

infotéka Házipénztár FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft.

infotéka Házipénztár FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft. infotéka Házipénztár FB (SQL verzió) I infotéka Házipénztár FB Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 2 Fejezet II Telepítés 4 Fejezet III Cégek létrehozása, kiválasztása 17 Fejezet IV A szoftver regisztrálása

Részletesebben

infotéka Kontír FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft.

infotéka Kontír FB (SQL verzió) 2011... Infotéka Kft. infotéka Kontír FB (SQL verzió) I Infotéka Kontír FB Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 2 Fejezet II Telepítés 4 Fejezet III Cégek létrehozása, kiválasztása 17 Fejezet IV A szoftver regisztrálása 23 Fejezet

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS az AuditBeszámoló vezérlőpult és dokumentumkezelő használatához 2013. 09. 27. Tartalomjegyzék I. A PROGRAM TELEPÍTÉSE ÉS ÉLESÍTÉSE... 5 I.1 PROGRAMTELEPÍTÉS... 5 I.2 PROGRAMÉLESÍTÉS...

Részletesebben

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést! Verziótájékoztató: Kulcs-Bér 2012. december Megjelenési dátum: 2012. december 28. A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést! A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

Részletesebben

Tartalomjegyzék KETTŐS KÖNYVVITEL 1

Tartalomjegyzék KETTŐS KÖNYVVITEL 1 KETTŐS KÖNYVVITEL 1 Tartalomjegyzék 1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI... 4 1.1. SZÁMÍTÓGÉP TÍPUSA... 4 1.2. OPERÁCIÓS RENDSZER... 4 1.3. NYOMTATÓ TÍPUSA... 4 1.4. A PROGRAM TELEPÍTÉSE... 4 1.5. HÁLÓZATOS

Részletesebben

Tárgyi Eszköz Nyilvántartó rendszer Windows verzió

Tárgyi Eszköz Nyilvántartó rendszer Windows verzió Tárgyi Eszköz Nyilvántartó rendszer Windows verzió FIREBIRD, INTERBASE, ORACLE VERZIÓKHOZ 2/85.oldal Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK...2 A TÁRGYI ESZKÖZ NYILVÁNTARTÓ RENDSZER FŐBB FUNKCIÓI...5 A TÁRGYI

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-EVA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-EVA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-EVA - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva! Ezen szoftvertermék

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva!

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Adatátadó rendszer Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések Ezen szoftvertermék az őt alkotó részelemek együttesét tekintve képviseli a jogvédelem alá eső termék fogalmát.

Részletesebben

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel tájékoztatjuk, hogy megjelent az Ön által használt szoftver legfrissebb változata. KULCS BÉR 2008. DECEMBER/12 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a korábbi

Részletesebben

Bér és munkaügyi modul help

Bér és munkaügyi modul help Bér és munkaügyi modul help Bér beállítások Ez az ablak a bér és munkaügyi modul beállításait tartalmazza. A beállítás minden esetben egy adott cég, adott évére vonatkozik, tehát cégenként és évenként

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.20) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv

ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. Felhasználói kézikönyv ACTUAL Ügyviteli Rendszer TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Felhasználói kézikönyv Tartalom Tartalom A program telepítése 2 A PROGRAM HARDVER- ÉS SZOFTVERIGÉNYE: 2 Szoftverigény: 2 Hardverigény: 2 VÉGFELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS:

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...

1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI... TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék 1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...3 1.1. SZÁMÍTÓGÉP TÍPUSA...3 1.2. OPERÁCIÓS RENDSZER...3 1.3. NYOMTATÓ TÍPUSA...3 1.4. A PROGRAM TELEPÍTÉSE...3 1.5. HÁLÓZATOS TELEPÍTÉS...4

Részletesebben

ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS

ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS ÁLTALÁNOS KEZELÉSI LEÍRÁS Kulcs-Szoftver termékcsaládhoz Negyedik 2007 TARTALOMJEGYZÉK I. TECHNIKAI JELLEMZŐK... 4 II. TERMÉKTÁMOGATÁS... 5 III. TELEPÍTÉS... 7 III. 1. RENDSZERIGÉNY... 7 III. 2. A TELEPÍTÉS

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Kettős könyvvitel 1.

Tartalomjegyzék. Kettős könyvvitel 1. Kettős könyvvitel 1. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 1. A program futtatásának feltételei... 3 1.1. Számítógép típusa... 3 1.2. Operációs rendszer... 3 1.3. Nyomtató típusa... 3 1.4. A program telepítése...

Részletesebben

[KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Post Administrator. Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer. Canlu Software. utolsó módosítás: 2010.11.

[KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Post Administrator. Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer. Canlu Software. utolsó módosítás: 2010.11. 2010 Canlu Software utolsó módosítás: 2010.11.02 Post Administrator Postai adminisztrációs Iktató és dokumentumkezelő rendszer [KEZELÉSI KÉZIKÖNYV] Kezelési kézikönyv a Canlu Software - Post Administrator

Részletesebben

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év

BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év BaBér bérügyviteli rendszer telepítési segédlete 2011. év Ajánlott konfiguráció A program hardverigénye: Konfiguráció: 2800 MHz processzor 512 Mbyte memória (RAM) / Szerver gépen 1G memória (RAM) Lézernyomtató

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

Közzététel IT tudatosság projekt

Közzététel IT tudatosság projekt Közzététel IT tudatosság projekt Kihelyezett Adatküldő Program Felhasználói kézikönyv 1.3 2009. 03. 03. Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 1.1 A rendszer felhasználói... 3 1.2 Hogyan lehet elkészíteni és

Részletesebben

ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS. Felhasználói kézikönyv

ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS. Felhasználói kézikönyv ACTUAL Ügyviteli Rendszer KARBANTARTÁS Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Karbantartás (Rendszer adminisztráció) modul 2 BEVEZETŐ 2 A PROGRAM ÁLTALÁNOS HASZNÁLATA 2 TÖRZSADATOK 3 Cégek kezelése 3 Új

Részletesebben

Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17

Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17 Tartalom jegyzék: MUN v0101... 2 MUN v0128... 17 1 MUN v0101 2. A 2010. évi jogszabályváltozások 1 2.1. Adóalap-kiegészítés A szuper bruttósítás néven ismertté vált, adóalap-kiegészítés során az összevonandó

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

infotéka Bér kézikönyv 2006... Infotéka Kft.

infotéka Bér kézikönyv 2006... Infotéka Kft. infotéka Bér kézikönyv I Infotéka Bér Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 6 Fejezet II Kezdő lépések 9 1 Kezdő lépések... menü áttekintés 9 2 Adatok konvertálása... 9 3 Új cég felvétele... a programba

Részletesebben

infotéka Bér kézikönyv 2009... Infotéka Kft.

infotéka Bér kézikönyv 2009... Infotéka Kft. infotéka Bér kézikönyv I Infotéka Bér Tartalomjegyzék Fejezet I Bevezetés 2 Fejezet II Kezdő lépések 5 1 Demo verzió... 5 2 Kezdő lépések... menü áttekintés 5 3 Adatok konvertálása... 6 4 Új cég felvétele...

Részletesebben