Szécsény, Rákóczi út 66. Telefon: BM: 31/65-02 Fax: 31/65-01 Postacím: 3170 Szécsény Pf: 1

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szécsény, Rákóczi út 66. Telefon: BM: 31/65-02 Fax: 31/65-01 Postacím: 3170 Szécsény Pf: 1"

Átírás

1 R E N DİRKAP I T Á N Y S Á G S Z É C S É N Y Szécsény, Rákóczi út 66. Telefon: BM: 31/65-02 Fax: 31/65-01 Postacím: 3170 Szécsény Pf: 1 szecsenyrk@nograd.police.hu Szám: 12050/330-1/2011. ált... számú példány BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDİRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL Szécsény, február 15.

2 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 2 BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNY I RENDİRKAPITÁNY SÁG ÉVI TEVÉKENY SÉGÉRİL, A VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELY ZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL Tisztelt Képviselı-testület, Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy a Rendırségrıl szól évi XXXIV. törvény 8. (4) bekezdésébe foglalt kötelezettségemnél fogva tájékoztatom Önöket a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl, a város közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról. A rendıri munka terén is, mint bárhol az életben a tervszerőség, a rendszeresség elengedhetetlen feltétele az eredményes, hatékony munkának. Egy helyi rendıri szerv tevékenységét elsısorban a területi szerv tevékenységérıl lebontott feladatrész képezi, messzemenıen szem elıtt tartva az illetékességi terület sajátosságait, az itt élık jogos igényeit. Elsı számú célkitőzésünk a terület lakosságának szubjektív biztonság érzetének, a közterületek rendjének javítása. A bőnözés visszaszorítása érdekében aktív megelızı tevékenységgel, a társadalmi önszervezıdések széles körő bevonásával és a minél eredményesebb felderítıi munkával kívánunk elıbbre lépni. A megye rendırsége, ezen belül a Szécsényi Rendırkapitányság részére is nagyrészt rendelkezésre állnak azon technikai és személyi feltételek, amelyek az alaprendeltetésbıl adódó szakmai feladatok kívánt szinten történı végrehajtását biztosítják. Szakmai munkánk során arra törekszünk, hogy fegyelmezett, hivatástudattal végzett munkával eleget tegyünk a város lakossága által támasztott követelményeknek. A fiatal, jól felkészült állomány a szükséges szakmai gyakorlat megszerzésével biztosíték arra, hogy a közbiztonság megfelelı legyen a városban és vonzáskörzetében.

3 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 3 I. BŐNÜGYI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE A térség bőnügyi fertızöttsége A Szécsényi Rendırkapitányság mőködési területén évben a évhez képest 492 rıl 582 re növekedett az ismertté vált bőncselekmények száma.ennek ellenére a rendırkapitányság mőködési területe továbbra sem tekinthetı bőnügyi szempontból fertızött területnek. Szécsény városában 200 bőncselekmény vált ismertté az elızı évi 119-hez képest. Ez nagyarányú növekedést jelent. Ezt a növekedést fıleg a fiatalok hétvégi szórakozásával összefüggı a erıszakos, garázda jellegő jogsértések idézték elı. Ez nem egyértelmően jelenti azt, hogy sokkal több ilyen eset történt mint az elmúlt évben, hanem részben azt, hogy a korábbi évekhez viszonyítva több sértett fordul bizalommal a rendırséghez, többen tesznek feljelentést. A évben is az elkövetett bőncselekmények száma alapján, a legfertızöttebb területnek Szécsény város, és Rimóc, Nógrádszakál, Nagylóc települések számítottak, azonban újabb települések is bőnügyileg fertızöttebbé váltak az elızı idıszakhoz képest, mégpedig Ludányhalászi és Endrefalva és Nógrádmegyer. A legkevésbé fertızöttnek Hollókı, és Nógrádsipek számítottak. Hollókıt ki kell emelni, mivel itt évente több ezer hazai és külföldi turista megfordul, mégis éves viszonylatban nagyon minimális az elkövetett bőncselekmények száma. A vagyon elleni bőncselekmények Az ismerté vált bőncselekmények legnagyobb arányát, évben is a vagyon elleni bőncselekmények tették ki. A vagyon elleni bőncselekmények kategóriáján belül a lopások, betöréses lopások jelentik a legnagyobb problémát. A lopások, és a betöréses lopások elkövetıit kisebb arányban sikerült felderíteni mint az elızı években. Szécsény vonatkozásában 59 lopás, 24 betöréses lopás és 46 esetben egyéb személyek javai elleni bőncselekmény elkövetése miatt folytattunk nyomozást. A mindennapi munkájuk végzése során a kollégák (beosztástól függetlenül) felhívták az idıs, egyedül élı emberek, és a lakókörnyezetükben élı személyek figyelmét a bőnözık által alkalmazott leggyakoribb elkövetési módszerekre, valamint arra, hogy gyanús személyek, jármővek, egyéb körülmények esetén azonnal értesítsék a rendırkapitányság ügyeletét. A évben az elızı idıszakkal azonos arányú lakossági bejelentés, jelzés érkezett. A falopások vonatkozásában, a legtöbb elkövetıt állampolgári bejelentés alapján sikerült felderíteni, tetten érni. A évben is a vagyon elleni bőncselekmények vonatkozásában észleltük bőnözıi csoportok által kifejtett tevékenységet. Több bőnözıi csoportot sikerült felderítenünk, és tagjaik ellen büntetıeljárást indítottunk. Az egyik csoport endrefalvai lakhellyel rendelkezı, fıleg fiatalkorúakból állt. Tagjai csoportosan követtek el a lopásokat, betöréses lopásokat fıleg Endrefalván és környékén településeken.

4 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 4 Ugyancsak egy-egy bőnözıi csoport Nógrádszakál és Ságújfalu területén követett el vagyon elleni bőncselekményeket, ıket is sikerült felderítenünk. A betöréses lopások vonatkozásában az elkövetık új elkövetési módszert, eszközöket nem alkalmaztak. A betöréses lopások során az elkövetık a behatolás céljából a nyílászárókat feszítették ki, az ablakok üvegét törték be, illetve az ajtón elhelyezett lakatot vágták vagy ütötték le. A betöréses lopások során az elkövetık célpontjai leggyakrabban magánlakások, és a hozzájuk tartozó helységek, hétvégi házak voltak. Üzletek, szórakozóhelyek sérelmére kisebb arányban követtek el betöréses lopást. A betöréses lopások során a leggyakrabban készpénzt, mőszaki cikkeket, szerszámgépeket (ezek közül is főkaszákat, motorfőrészeket) vittek el az elkövetık. Az idén, a korábbi évekhez képest megemelkedett azoknak a betöréseknek a száma, amelyek során különbözı szerszámgépeket tulajdonítottak el az elkövetık. A betöréses lopások túlnyomó részét, úgymint a korábbi években, az idén is az éjszakai, és hajnali órákban követték el. A lopások jelentıs részét alkalomszerően, a kínálkozó alkalmat kihasználva követték el. A lopás bőncselekmények számának másik nagy hányadát a korábbi években a fémlopások tették ki. Ez jelentıs mértékben csökkent az értékelt évben. Az eltulajdonított fém tárgyak jellege, rendeltetése nem volt meghatározó az eltulajdonítás szempontjából. Az elkövetık tulajdonítottak el csatornát, aknafedelet, a földeken hagyott gépekrıl alkatrészeket, a földbe fektetett kábelt, szeszfızdei berendezéseket, közlekedési táblákat, stb. Az elkövetık elsısorban a rézbıl és alumíniumból készült tárgyakat, illetve más fajta fémek esetében a nagyobb súlyú tárgyakat tulajdonították el. Az illetékességi területünkön élı, helyi elkövetık általában törekedtek arra, hogy az eltulajdonított fémet nem a lakhelyükhöz közeli átvevıknél adják le, hanem távolabb, esetenként a megyén kívül ( Pest megye, Heves megye ) ahol nem ismerik ıket. Készpénzlopás, és gépkocsi feltörés, gépjármőbıl lopás csekély számban, eseti jelleggel fordult csak elı. A lopások és betöréses lopások esetében megfigyelhetı volt, hogy a nagyobb ünnepek ( pl.: húsvét, karácsony ) elıtt megnıtt a bőncselekmények száma. A gépjármővek eltulajdonítása évben nem volt jellemzı bőncselekmény az illetékességi területünk vonatkozásában. Összesen egy esetben indítottunk nyomozást. Rablás évében illetékességi területünkön két esetben történt, ebbıl az egyik ügyben az elkövetık elızetes letartóztatásban vannak. Szécsény városában nem követtek el rablást, a fenti esetek a környezı településeket érintették. Zsarolás miatt a vizsgált idıszakban nem indítottunk büntetıeljárást. Kifosztás a rendırkapitányság illetékességi területén évben nem történt.

5 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 5 A csalások száma hasonló számú, mint az elızı években, mely annak köszönhetı, hogy csoportosan követtek el olyan bőncselekményeket, hogy hamis munkáltatói kölcsönnel áruvásárlási kölcsönt igényeltek és a vásárlást követıen a részleteket nem fizették. A magán személyek sérelmére elkövette csalások nem voltak jellemzıek évben 11 esetben indítottunk büntetıeljárást Szécsényben elkövetett csalás miatt. A személy elleni bőncselekmények A második leggyakrabban elkövetett bőncselekmény kategória a személy elleni bőncselekmények. A testi sértések, súlyos testi sértések száma a évben az elızı évhez képest nem növekedett. Szécsényt érintıen 7 eseten indítottunk büntetıeljárást szándékos testi sértés elkövetése miatt a 2009 évi 5 esethez képest. A Szécsényi Rendırkapitányság illetékességi területén az értékelt idıszakban nem történt emberölés bőntette. A közrend elleni bőncselekmények A közrend elleni bőncselekményeken belül még mindig, a garázdaságok a leggyakoribb bőncselekmények. A garázdaságok száma a tavalyi évhez képest növekedett, ez igaz Szécsényre is. Szécsény városában elkövetett garázdaság miatt 2010-ben 16 esetben indítottunk eljárást. Az önbíráskodás bőncselekmény elkövetésének száma a korábbi évek alacsony számaihoz képest nem változott jelentısen. A gondatlan és a szándékos bőncselekmények arányát vizsgálva megállapítható, hogy továbbra is a szándékosan elkövetett bőncselekmények száma teszi ki az elkövetett bőncselekmények döntı többségét. A házasság, ifjúság, nemi erkölcs elleni bőncselekmények Házasság, a család, az ifjúság és a nemi erkölcs elleni bőncselekmények vonatkozásában a évhez viszonyítva változás nem következett be. Megállapítható, hogy az ebbe a kategóriába tartozó bőncselekmények azért még mindig viszonylag csekély számban fordultak elı. Ezen a kategórián belül leginkább a kiskorú veszélyeztetésével találkozunk és elvétve fordul elı megrontás, erıszakos közösülés, szemérem elleni erıszak. Szécsény városát érintıen 7 esetben indítottunk büntetıeljárást kiskorú veszélyeztetése bőncselekményt elkövetése miatt. A házasság, a család, az ifjúság és a nemi erkölcs elleni bőncselekményekkel kapcsolatban meg kell említeni, hogy még mindig nagy látenciával számolhatunk. A történteket gyakran szégyenként fogják fel mind a tanúk, mind a sértettek. Tartanak attól, hogy amennyiben a fenti bőncselekmények a hatóság tudomására jutnak, így egyfajta nyilvánosságot kapnak. A családon belüli erıszak esetében a helyszínen történı rendıri intézkedések minden esetben a jogellenes állapot megszakítására, a rend rövid idın belüli helyreállítására, valamint a felek indulatainak lecsillapítására irányultak. A kiskorúak vonatkozásában a kollégák az adatlapokat kitöltötték. Az adott helyzettıl függıen a sérültek kórházba, orvosi ügyeletre, illetve az ittas személyek Kijózanító Állomásra történı szállítására történt intézkedés. A sértettek jogaikról tájékoztatást kaptak, szükség esetén magánindítvány beszerzésére került sor a helyszínen, amennyiben nem valósult meg hivatalból üldözendı bőncselekmény.

6 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 6 Az államigazgatás, az igazságszolgáltatás és a közélet tisztasága elleni jogsértések Ezen bőncselekményi kategóriában csak 1 esetben indítottunk büntetıeljárást. A közbizalom elleni bőncselekmények Ebben a bőncselekményi kategóriában jelentıs változás nem történt. A közbizalom elleni bőncselekményeknél a leggyakrabban megvalósított bőncselekmény még mindig a magánokirat hamisítás. A leggyakrabban a gépjármővek eladása vagy vásárlása, továbbá a banki hitelek, vásárlói hitelek igénylése során készülnek a hamis magánokiratok, amelyek elsısorban az okmányirodákban és bankokban kerülnek felhasználásra. A leggyakoribb hamis magánokiratok a hamis adás-vételi szerzıdések, és a hamis munkáltatói igazolások. A hamis munkáltatói igazolások vonatkozásában gyakori volt, hogy az elkövetı a csalás bőncselekmény elkövetéséhez használta fel a hamis magánokiratot. Jellemzı volt, hogy a pénzintézetek csak azután ellenırizték a munkáltatói igazolások valóságtartalmát miután a pénzt átutalták az igénylınek és az nem tett eleget a visszafizetési kötelezettségének. Volt eset amikor a büntetıeljárás során tisztázódott, hogy az elkövetı már nem mert a lakhelyének közelében lévı pénzintézethez fordulni, mivel ott már ismerték. Általában a pénzintézetek biztonsági szolgálataitól csak annyira tellett, hogy megírták a feljelentéseket és azokat eljutatták a hatóságunkhoz. Az egyedi azonosítójel meghamisítása bőncselekmény száma a korábbi évek mutatóihoz képest is csökkent, a évben csak 3 esetben rendeltünk el emiatt nyomozást. Közegészség elleni bőncselekmények (visszaélés kábítószerrel) A évben 16 esetben, 28 személlyel szemben indítottunk büntetıeljárást visszaélés kábítószerrel bőncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kábítószer jelen van az illetékességi területünkön, elsısorban a fogyasztói körnek köszönhetıen. Ezen a területen nagy a látenciával kell számolnunk, a kábítószerrel kapcsolatos bőncselekmények elkövetıit félti a baráti, családi környezetük a felelıségre vonástól. A kábítószerrel kapcsolatos bőncselekményekkel és azok elkövetıivel kapcsolatos adatokat, információkat birtokló személyek általában tartanak az elkövetıi kör bosszújától. Egy szécsényi terjesztıi csoportot is sikerült felderítenünk, az elkövetık elızetes letartóztatásban vannak. E terjesztıi csoporthoz kapcsolódóan Szécsénybıl és a környezı falvakból több fogyasztót sikerült kézre kerítenünk. Gazdasági bőncselekmények A gazdasági bőncselekményeket az illetékességi területünkön az értékelt idıszakban nagyon kis számban követtek el, egyáltalán nem jellemzı bőncselekmények illetékességi területünkön, minimálisan fordul elı olyan, hogy hamis bankjeggyel fizetnek valahol, vagy ilyet találnak a pénzintézetek záráskor ban sikerült egy budapesti pénzhamisító bandát elfognunk, akik illetékességi területünkön nagyobb mennyiségben terítettek a hamis bankjegyekbıl kisebb üzletekbe. Fénymásoló segítségével gyártották a hamis bankjegyeket, majd a nagyobb címletekkel vásároltak és ezután a visszajáró eredeti pénzt pedig saját célra használták fel.

7 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 7 Az ismertté vált bőnelkövetık A szándékos bőncselekmények vonatkozásában, az ismertté vált elkövetık jelentıs része büntetett elıélető volt. Ezen túlmenıen továbbra is magas volt a visszaesı és a különös, vagy többszörös visszaesık száma. Az elkövetık döntı többsége a fiatal felnıtt kategóriához tartozott. A bőncselekményt elkövetık döntı többsége az illetékességi területünkön élı, helyi lakos volt, hozzájuk képest az utazó, a bőncselekmény elkövetése céljából érkezı elkövetık jóval kisebb számban fordultak elı. Azonban azt tapasztaltuk, hogy az illetékességi területünkön lakó elkövetık egyre mobilabbak, nem csak a lakhelyükön, hanem lakhelyükhöz közeli másik településen is követnek el bőncselekményeket. A évben a vagyon elleni bőncselekmények vonatkozásában észleltük bőnözıi csoportok által kifejtett tevékenységet. Több bőnözıi csoportot sikerült felderítenünk, majd szétbomlasztanunk, a csoportok minden tagja ellen büntetıeljárást indítottunk. Az alkohol szerepe a bőnelkövetık magatartásában elsısorban a garázdaságok és a testi sértések, de esetenként a vagyon elleni bőncselekmények elkövetésénél játszott jelentıs szerepet. Az elkövetı az alkohol hatására agresszívvé vált, és az elfojtott indulatait a közvetlen környezetében található személyeken (sok esetben családtagon) ill. tárgyakon vezette le. A vagyon elleni bőncselekmények esetében pedig az ittas, részeg elkövetı az alkohol hatása alatt kevésbé számolt a tettei lehetséges következményeivel, könnyebben, gátlástalanabbul megragadta a könnyő pénzszerzési lehetıségeket (pl.: ırizet nélkül hagyott tárgy, pénz eltulajdonítása, lopás egy másik ittas személytıl). A sértettekrıl Szükséges megemlítenünk a sértettek szerepét a bőncselekmények bekövetkezésében. A vagyon elleni bőncselekmények áldozatai, szenvedı alanyai sérelmére elkövetett bőncselekmények fıbb okai között említhetjük, a felelıtlenséget, az alapvetı vagyonvédelem elmulasztását (pl. nyitva hagyott bejárati ajtó, nyitott állapotú gépjármő, a földeken, bánya tavaknál ırizet nélkül hagyott gépek, stb.) A vagyon elleni bőncselekmények sértettjei gyakran voltak idıs emberek akik a korukból adódó naivitás, figyelmetlenség miatt váltak sértetté. A testi sértéseknél a gyakori tényezı volt a provokáló magatartás. A testi sértések sértettjei a leggyakrabban élettársuk, férjük által bántalmazott nık, illetve családtagjaik, ismerıseik által bántalmazott felnıtt férfiak voltak. A legtöbb testi sértést a családtagok, rokonok, illetve a szomszédok, ismerısök között kialakult vita, veszekedés során követték el. A évben hatóságunk nem folytatott büntetıeljárást külföldi állampolgárok sérelmére elkövetett bőncselekmény vonatkozásában.

8 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 8 A bőnözés várható fıbb változásai, a jövıre nézve a bőnözés súlypontjait meghatározó bőncselekmények prognosztizálható alakulása A bőnözés várható fıbb változásaival, a jövıre nézve a bőnözés súlypontjait meghatározó bőncselekmények prognosztizálható alakulásával kapcsolatban elmondható, hogy az illetékességi területünkön amennyiben a lakosság létfeltételei, életkörülményei nem javulnak a bőnözési mutatók kismértékő növekedése várható. Továbbra is számíthatunk a vagyon elleni bőncselekmények magas arányára. A térségünkben jelentıs probléma a munkanélküliség és az év folyamán bekövetkezı áremelések valamint a gazdasági válság hatására feltehetıen meg fog növekedni a betörések száma. Mivel az áremeléseket a béremelések nem megfelelı ütemben követik, így várható a népesség további elszegényedése. Ez az elszegényedés sajnos magával hozhatja a vagyon elleni bőncselekmények számának növekedése mellett az alkoholhoz való menekülést, és így az erıszakos bőncselekmények növekedését is. Továbbá az alkoholos állapotban lévı személyek könnyebben válnak áldozattá. Így ugyanez az emelkedı tendencia mutatható ki az elkövetési mód tekintetében a személy és a közrend elleni bőncselekmények esetén is. Várható a visszaélés kábítószerrel bőncselekmény terjedése illetékességi területünkön. A nehéz helyzetben élı személyek közül egyre többen menekülnek majd a kábítószerek fogyasztásával elérhetı bódulatba, így piacot teremtve a kábítószer-terjesztıknek. Továbbá várhatóan egyre többen választják a kábítószer-terjesztést a gyors és nagymértékő vagyoni gyarapodás reményében. Ebbıl a szempontból Szécsény város tekinthetı a legveszélyeztetettebbnek, mivel egy szakközépiskola, egy gimnázium és egy általános iskola is található a településen. A BŐNÜLDÖZİ MUNKA Ismeretlen tettesek felderítése A évben a rendırkapitányság felderítési mutatója hivatalosan nem mutatható ki, a statisztikai rendszer változása miatt, de a befejezésekbıl megállapítható, hogy a bőncselekmények ismeretlen elkövetıinek kézre kerítése kis mértékben csökkent. Az eredményességi mutatónkban az idén is benne van a rendırkapitányság állományának becsületesen, lelkiismeretes munkája. A lopások, betöréses lopások felderítési mutatója is csökkent, de már 2011-ben sikerült olyan ügyeket eredményesen leadnunk, melyben sorozatos betörések voltak. A évben két rablás bőntett történt, az egyik ügyben jelenleg még folyamatban van a nyomozás. A testi sértések száma az értékelt idıszakban jelentısen nem változott. Az értékelt idıszakban új módszert, eszközt nem alkalmazott a bőnügyi állomány a felderítı munka során. A klasszikus kriminalisztikai eszközöket, módszereket alkalmaztuk. A NetZsaru alkalmazásával összefüggéseket, kapcsolatokat sikerült a bőnelkövetık, módszerek, események, idıpontok között találni. Így a felgyorsult információáramlás útján tudunk olyan kapitányságokat megkeresni, akik segítséget tudnak nyújtani az ismeretlen elkövetı, elkövetık személyének felderítésében.

9 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 9 A felderítést nehezítı körülmények között kell említeni, hogy a felderítést végzı állomány a munkaidejének nagyobb részét a számítógépek mögött, a bürokratikus terhekbıl adódó papírmunka elvégzésével tölti. Nehezíti a felderítést az is, hogy az állampolgárok még mindig védtelennek érzik magukat a bőnözıkkel szemben, tartanak az esetleges megtorlásoktól. Akik bőncselekmények tanúi, illetve akik a bőncselekmények és azok elkövetıivel kapcsolatos információk, adatok birtokában vannak nem merik vállalni az együttmőködést a hatósággal. Javult a titkos információ győjtı munka minısége. Kijelölésre került egy olyan személy, aki folyamatosan képzi magát ezen a területen és végzi a kapitányságon az ilyen irányú tevékenységet. Problémát jelent továbbra is, hogy a hivatásos állomány tagjai sok esetben nem dokumentálják a tudomásukra jutott információkat, így azok sok esetben elvesznek vagy késve kerülnek az adott ügyben illetékes személy, szerv birtokába és már nem megfelelıen hasznosíthatók. A körözési munka Kapitányságunk rendszeres havi jelentést készít, illetve küld a Nógrád Megyei Rendırfıkapitányság Bőnügyi Osztályának a körözött személyek elfogásáról, illetve felkutatásáról évben is tartottunk körözési akciókat., melyeknek célja a körözés alatt álló személyek felkutatása, lakóhelyük ellenırzése. Hatóságunk nagy figyelmet fordított a körözések felülvizsgálatára, illetve a figyelmeztetı jelzések elhelyezésére. Ezen kívül naponta ellenıriztük a lejárt körözések listáját a rendszerben. Az eltőnések miatt elrendelt körözések túlnyomó többségét a ságújfalui Biztos Pont Gyermekotthonból eltőnt, elszökött fiatalkorúak körözése teszi ki. Ezen intézménybıl néhány személy több alkalommal is megszökött, így több alkalommal is kellett körözést kiadni rájuk vonatkozólag eltőnés miatt. Elıfordult, hogy amikor a kollégák a szökött fiatalkorút visszaszállították az otthonba, még vissza sem ültek az autóba amikor a fiatalkorú az egyik ablakon kimászva ismét elszökött. Tapasztalataink szerint van amikor az illetékesek nem tesznek meg mindent az eltőnt fiatalkorú megtalálása érdekében, hanem az eltőnést jelzik a rendırség irányába és azután várják, hogy a rendırség tegye a dolgát. Volt olyan eset amikor csak a hozzátartozókat kellett volna felhívniuk, ugyanis náluk volt az eltőnt fiatalkorú. Körözéssel kapcsolatos határidıcsúszást nem volt tapasztalható. A körözések elrendelésére, mindig a lehetı legrövidebb és a körözési törvényben meghatározott idın belül kerül sor. A A végrehajtó bőnügyi állomány A rendırkapitányság bőnügyi állományának reagáló képessége jó. A bőnügyi készenlét a kiértesítést követıen egy órán belül a helyszínen tud lenni. A tanúvédelem helyzetével kapcsolatosan elmondható, hogy a Szécsényi Rendırkapitányságon a bőnügyek feldolgozása során kihallgatott tanúk figyelmét minden esetben felhívtuk adataik zárt kezelésének lehetıségére. A teljesen zárt kezelésre csak néhány esetben került sor. Más tanúvédelemhez kapcsolódó intézkedésre nem volt szükség.

10 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 10 Ügyfeldolgozó tevékenység A felderítési és a nyomozás eredményességi mutatókat vizsgálva megállapítható, hogy a kapitányság a bőnügyi munka terén eredményesen, jó színvonalon tevékenykedik. A nehézségek nagy részét sikerült leküzdenünk, de még további változtatások szükségesek a még eredményesebb munka érdekében. Esetenként elıfordult tervszerőtlen munkavégzés, valamint kisebb ügyeknél a folyamatos munkavégzés nem minden esetben érvényesült. A parancsnoki revíziós munkák javításával igyekeztünk ezeket a hiányosságokat megszüntetni a felderítı és a feldolgozó munka hatékonyságát és eredményességét javítani. Próbáltunk minél több esetben élni a bíróság elé állítás jogintézményével. Azonban azokban az ügyekben ahol megvoltak a bíróság elé állítás feltételei a nyomozás során felmerültek olyan problémák, végrehajtandó feladatok ( pl.: környezettanulmány beszerzése, igazságügyi elmeszakértıi vélemény beszerzése, idézett tanúk, gyanúsítottak nem jelentek meg, stb. ) amelyek meggátolták a 30 napos határidı betartását. Az idıszerőségre kedvezıtlenül hatnak a megkeresésekre adott késedelmes válaszok. Itt kiemelném a mobiltelefon szolgáltatókat. Másik határidıt negatívan befolyásoló tényezı az, hogy esetenként az ügyekben kirendelt szakértık a számukra megadott határidın túl készítik el a szakvéleményüket, és emiatt csúszik a vizsgálati munka érdemi befejezése. A védelemre vonatkozó eljárásjogi szabályokat betartottuk, védıi panaszok egyetlen esetben sem merültek fel. Ha személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedésre került sor az minden esetben törvényes és megalapozott volt. A kialakított gyakorlat alapján fiatalkorú gyanúsított ırizetbe vételérıl akkor határozunk, és akkor teszünk elıterjesztést az elızetes letartóztatás indítványozására, ha az elızetes letartóztatás elrendelésének indokai közül egynél több áll fenn. Közigazgatási jogkörben végzett munka Illetékességi területünkön a büntetıeljárások mellett több száz általános ügyben jártunk el. A halálesetek vonatkozásában törekedtünk az intézkedések gyors, zökkenımentes, szakszerő végrehajtására. Az illetékességi területünkön azonosítatlan holttestet nem regisztráltunk. Az eltőnt személyek vonatkozásában folytatott eljárások során a felkutatására tett intézkedések (körözések elrendelése, külsı szervek megkeresése, lakcímellenırzések, stb.) minden esetben eredményre vezettek. Együttmőködés A munkánk végzése során folyamatosan együttmőködtünk az NMRFK szerveivel és a többi kapitánysággal. Az adott feladattól függıen, együttmőködtünk az ország több rendıri szervével is.

11 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 11 A helyi polgárırcsoportokkal szoros kapcsolatot ápoltunk. Lehetıségeink szerint segítettük a tevékenységüket, igyekeztünk bevonni ıket a közrend és közbiztonság védelmébıl és a bőnügyi felderítı munkából adódó feladataink végrehajtásába, közös akciókba. Az évek óta jó szintő munkakapcsolatot tovább építettük, erısítettük a Balassagyarmati Városi Ügyészséggel, Bírósággal valamint a Nógrád Megyei Fıügyészséggel is. Hozzájuk bármikor, bármilyen kéréssel, kérdéssel fordulhattunk, részünkre a segítséget megadták. A részükrıl érkezı feladatokat, megkereséseket soron kívül teljesítjük. Folyamatos kapcsolatot tartottunk az önkormányzatokkal, tanintézményekkel és a gyermekvédı intézettel. Tılük a munkánk végzéséhez szükséges segítséget megkaptuk, és részükre a kért segítséget minden esetben megadtuk márciusában megalakult a Kistérségi Egyeztetı Fórum, amely havonta 1 alkalommal ülésezik. A Fórum keretében a Szécsényi Rendırkapitányság illetékességi területén található önkormányzatok vezetıi közvetlenül kapcsolatot tartanak a Rendırkapitányság vezetésével. Bőnmegelızési tevékenység A megszokott gyakorlatnak megfelelıen a helyi sajtóban rendszeresen jelentetünk meg cikkeket az aktuális bőnügyi hírekrıl, mellyel a lakosság figyelmét kívánjuk felhívni a területünket érintı aktualitásokról, ill. a veszélyhelyzetek elkerülése érdekében, bőnmegelızési jelleggel. A helyi kábeltévével jó kapcsolatunk volt. Idınként - az aktualitásnak megfelelıen - tájékoztatást adtunk a bőnügyi helyzetrıl, melyben részben bőnügyi információkkal, részben aktuális bőnmegelızési tanácsokkal láttuk el a lakosságot. A helyi középiskolákban alkalomszerően drog-prevenciós elıadást tartottunk. Egy-egy alkalommal ovisok részére szerveztük meg a rendırségi látogatást intézményünkbe, ahol a gyerekek részére bőnmegelızési elıadást és technikai bemutatót tartottunk. Az ifjúság körében végzett bőn- és áldozatvédelmi tevékenységünk egyik fı területe a rendszeres D.A.D.A.-oktatás. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a járırszolgálatot ellátó állomány bevonására a bőnmegelızési munkába. Az idegen személyeket törvényesen, szakszerően, tisztelettudóan, de fokozott alapossággal ellenırizzük. Az áldozatok - ill. esetenként törvényes képviselıik - minden esetben megkapták a szükséges tájékoztatást, felvilágosítást fenti jogaikról. Ennek mulasztásából eredı panasz nem érkezett. A vizsgált idıszakban adatvédelemmel kapcsolatos probléma nem merült fel. A médiamunkában is különös figyelmet fordítunk arra, hogy a nyilatkozatok ne tartalmazzanak azonosításra alkalmas adatokat. Az áldozatok meghallgatása továbbra is kulturált körülmények között, szakszerően, de az áldozat kíméletével és személyiségi jogainak tiszteletben tartásával folyt.

12 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 12 A meghallgatások, kihallgatások alkalmával a helyiségben csak azok a személyek tartózkodnak, akiknek a jelenlétét a jogszabály lehetıvé teszi, vagy nem tiltja, illetıleg az áldozat érdeke azt megkívánja. A bőnmegelızési fıelıadó mivel kapitányságunkon ı az áldozatvédelmi referens és a panaszfelvevı is egyben 155 esetben vett fel panaszt (bejentést, feljelentést, ill. egyéb formában, mint beszélgetés, tanácsadás, átirányítás illetékes szervekhez). Minden esetben konkrét segítséget és tanácsot adtunk az áldozatoknak, felvilágosítottuk ıket jogaikról és lehetıségeikrıl. Nem volt szükséges minden esetben írásban is rögzíteni ezt (feljelentés, bejelentés), sokszor csak az elbeszélgetés és a tanácsadás miatt kerestek fel bennünket. A panaszfelvétel során folytattunk vagyonvédelmi tanácsadást, valamint az irodában található riasztók, zárak, egyéb biztonságtechnikai eszközök bemutatása mellett segítséget nyújtottunk az adott eseteknek megfelelı eszköz kiválasztásában. Illetékességi területünkön jó az együttmőködés az önkormányzatokkal. A polgármestereket rendszeresen tájékoztatjuk a területen megjelenı új elkövetési módokról (pl. megszaporodó gépkocsiból történı lopások és azok kísérletei, réz és főnyírólopások, utazó bőnözık megjelenése). Ennek tükrében a polgármesterek a helyi fórumokon felhívták a lakosság figyelmét a veszélyforrásokra. Az illetékességi területünkön szolgálatot ellátó plébánosokkal is tartjuk a kapcsolatot, ık ugyancsak a lakosság (a hívek) tájékoztatásában vesznek részt a bőnmegelızés jegyében. A jegyzıkkel, a gyermekjóléti szolgálatok vezetıivel és a gyámhatósággal is kapcsolatban állunk. Amennyiben családon belüli erıszakos bőncselekmény, illetve kiskorú sérelmére megvalósuló cselekmény történik, értesítjük az esetrıl az illetékes hatóságot. Gyakran elıfordul, hogy tanácsot kérünk egymástól. Egymás kölcsönös segítése, érvek-ellenérvek megvitatása és mindenképpen jó kapcsolat jellemzi a családsegítı szolgálatokkal való együttes munkát. A bejelentés, ill. feljelentés megtételekor minden egyes károsultat tájékozattunk az áldozatsegítı szolgáltatásról, annak pontos elérhetısége felıl. Kapitányságunkon a váróban kihelyezésre került az áldozatsegítı iroda, ill. pártfogó felügyelet címe, elérhetısége azon plakát formájában, melyet az illetékes szervek adtak át részünkre, valamint minden feljelentı kap az elérhetıségrıl egy kis feljegyzést. Az együttmőködés a tavalyi év hasonló idıszakához képest hatékonyabb lett, személyesen is többször találkoztunk az áldozatsegítı szolgálat kollégáival, ill. telefonon és faxon is rendszeresen fenntartjuk a kapcsolatot. Kialakítottunk egy ún. forró-drót rendszert, mivel az igazolások kiállítása a bejelentést követı 3 munkanapon belül kell megtörténjen. Sokszor, még az ügyfél személyesen meg sem jelent az áldozatsegítı irodában, az ottani kollégák már tájékoztatva vannak az esetrıl, ill. arról, hogy az ügyfélnek szándékában áll ıket felkeresni, számíthatnak rá. Az igazolások kiállítása telefon és fax segítségével nagyon rövid

13 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 13 határidın belül megtörténik. Erre a kialakított rendszerre szükség is van, hiszen a postai úton érkezett igazolás kiállítására vonatkozó kérelem, ill. a kapitányságon zajló kiszignálás a 3 napot gyakorta meghaladná. A kapitányságon a segédhivatallal együttmőködve az igazolások kiállításához szükséges szignálást, iktatást, ügyszámadást, és egyéb teendıket jól szervezetten, rugalmasan, de kellı körültekintéssel és szabályszerően kezeljük azért, hogy a 3 napos határidıt tartani tudjuk. Kapitányságunkon a vizsgált idıszak alatt 7 esetben állítottunk ki igazolást és számtalan egyéb esetben irányítottunk ügyfeleket az áldozatsegítı irodába. Összességében megállapítható: A bőnügyi osztály állománya alapvetıen eleget tett a munkatervbıl adódó kötelezettségeinek és végrehajtotta a rábízott feladatokat. A bőnügyi felderítı és vizsgálati munkát megfelelı eredményességgel végezte az osztály. A körözési tevékenység terén kiemelkedı munkát végzett az állomány. A rendırkapitányság évi eredményeit látva elmondható, hogy az állomány a fennálló nehézségek ellenére is lelkiismeretes, jó munkát végzett, de a nyomozás eredményességünket növelni kell. A legfontosabb feladatok: Az elkövetkezendı idıben nagy figyelmet kell fordítani az állomány és a végzett munka ellenırzésére a parancsnoki állománynak, mivel még mindig merülnek fel visszatérı problémák, hiányosságok a munkavégzés során. Továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni körözési tevékenységre, hogy még eredményesebb munkát végezzünk a körözött személyek elfogása vonatkozásában. Helyi oktatások szervezésével biztosítani kell az állomány szakszerő és eredményes munkavégzését. A felderítési és nyomozás eredményességi mutatóinkat szinten kell tartani, tovább kell javítani.

14 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 14 II. KÖZRENDVÉDELMI TEVÉKENYSÉG ÉRTÉKELÉSE 1. A közterületi jelenlét mértéke, a közterületek és kiemelt idegenforgalmi területek biztonsága. A közterületek rendjének fenntartásával kapcsolatos rendészeti feladatok ellátása, ezen belül a közterületi járırszolgálat a rendırség egyik alapvetı feladata, és egyben a rendıri tevékenység klasszikus, meghatározó eleme. A közterületen megjelenı, intézkedı rendır tevékenységét mindig megkülönböztetett figyelem kíséri, megítélése szinte csillapítás nélkül transzformálódik a rendırség egészének megítéléséhez. A közbiztonság fenntartásának, a bőnözés elleni küzdelemnek, a közterület rendjének és a lakosság biztonságérzetének egyik legfontosabb láncszeme az aktív egyenruhás rendırök folyamatos közterületi jelenléte, az igazoltató-szőrı tevékenység végzése, a bekövetkezett eseményekre történı gyors, szakszerő és kulturált reagálás. Az osztály fı célkitőzése: a lakosság biztonságérzetének növelése, a közterületi szolgálat erısítésével a közterület, továbbá az államhatár rendjének fenntartása. A kapitányságunkon jelenleg vezényléses szolgálati idırendszerben tevékenykedik a közterületi szolgálatot ellátó állomány, mely a jelenlegi létszámviszonyok mellett biztosítja az állomány megfelelı térbeni és idıbeni történı elosztását, az erık összehangolását és a rendelkezésre álló technikai eszközök hely, idı szerinti megoszthatóságának lehetıségét. Emellett biztosítja a közterületi szolgálat folyamatos, elégséges szintő szervezését. A közterületi szolgálat folyamatosságát 2 fıs gépkocsizó járır jeleníti meg. A közterületi szolgálatot ellátó (járıri- és körzeti megbízotti) állomány, vezényléses szolgálati rendben lát el szolgálatot. A szolgálatteljesítés módja döntı többségében gépkocsival, illetve kisebb részben kombináltan (gépkocsi gyalogos szolgálat) történik. A gépkocsizó járırszolgálatot ellátó állomány naponként, illetıleg napszakonként váltakozó útirányterv szerint lát el szolgálatot, melyekben a fıbb feladatok, az állandó jelleggel ellenırizendı objektumok, frekventált helyek meghatározásra kerültek. Az útiránytervek közötti szolgálatellátás gyakoriságát a bőnügyi helyzet, az adott terület közbiztonsági sajátosságai befolyásolják, valamint a nyári idıszakban az idegenforgalom által érintett településeken gyakori a közterületi szolgálat. A növekvı közterületi jelenlét javította a rendırség reagáló képességét, a különbözı jogsértések helyszínére történı gyorsabb kiérkezést. A járırszolgálat reagáló képessége a bekövetkezett eseményekre jó színvonalúra értékelhetı, a bejelentéseket követıen az ügyeleti szolgálat a járıri állományt megfelelı információkkal látta el és indította útba a helyszínekre. Hosszabb idı a bejelentés és a helyszínre érkezés között azokban az esetekben telt el, amikor a szolgálatban lévı állomány létszáma kisebb volt, mint amennyi a mőködési terület jellemzıi alapján szükséges lett volna. A fentieket összefoglalva fı célkitőzés, hogy továbbra is tartani kell az állomány intézkedési aktivitását, csökkenteni kell a közterületen elkövetett bőncselekmények számát. Az egymás mellett párhuzamosan közterületen tevékenykedık munkáját jobban össze kell hangolni, a jobb munkamegosztás, az erık és eszközök ésszerőbb felhasználása érdekében.

15 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 15 A látható rendırség és a polgárokkal való közvetlen kapcsolat megteremtését segíti elı az, hogy a rendıreink a közterületi szolgálat ellátása során jelenlétükkel és tevékenységük alapján továbbra is a megelızést, az állampolgáraink áldozattá válástól való félelmének csökkentését szolgálja, illetve azt, hogy a közúti közlekedés biztonsága folyamatosan javuljon. Ezen cél elérését, a gyakoribb gyalogos közterületi járırszolgálat, illetve a körzeti megbízottak közterületi szolgálatainak növekedésével próbáljuk megvalósítani. A rendırségbe vetett bizalom és emberekkel minél szélesebb körő kapcsolat kialakításában fontos szerepet szánunk körzeti megbízottainknak, akik a város mellett a kisebb településeken is, a legfontosabb láncszemet alkotják a mindennapi kommunikációnak és a helyi megelızésnek. A napi szinten felmerülı települési problémák feltérképezésében és az arra való reagálás lehetıségének megteremtésében a körzeti megbízottak a KMB szabályzatban elıírt idıszakonként a kapitányság összes KMB irodáján fogadóórát tartanak. Folyamatos a kapcsolat a településeken mőködı Polgárır szervezetekkel, és rendszeres a közös szolgálatellátás is, melyek fıként a kiemelt és biztosítást vagy felügyeletet igénylı eseményeknél, rendezvényeknél nyújtanak a rendırségnek nagy segítséget. A bőnügyi helyzettel kapcsolatos elemzı-értékelı tevékenység végzése valamennyi szakterület vonatkozásában kiemelt feladat. A közterületi szolgálatok szervezése során kiemelt figyelmet fordítottunk az elemzı-értékelı munka során levont következtetésekre, tapasztalatokra, korábbi jogsértések, elkövetık, helyszínek jellemzıire. A körzeti megbízottak szolgálatát az adott települést érintı aktuális rendezvényekhez, egyéb szolgálattal összefüggı feladatokhoz, illetve az adott területen bekövetkezı jogsértı cselekmények elkövetésének idejéhez, gyakoriságához igazítjuk. Az elıbbiek során említett feladatokhoz figyelemmel azok minıségére, fontosságára a rendelkezésre álló erıket, eszközöket átcsoportosítjuk, az eredményes végrehajtás érdekében. A közterületi jelenlétet, az adott létszámkerethez igazodva, a korábbi évekhez hasonlóan megfelelı szinten tudtuk tartani, a közterületi bőnözés terén, a bekövetkezett jogsértı cselekmények számát tekintve lényeges változásról nem számolhatunk be. Legégetıbb problémaként a határrendészeti szakképesítéső állomány létszámának nagy mértékő csökkenése jelentkezik amellett, hogy az egyéb (közrendvédelem, bőnügy, stb) szakterületeken dolgozó tapasztaltabb, magas szintő szakmai ismeretek birtokában lévı kollégák is folyamatosan távoznak (nyugállomány) a szervezetbıl. A határellenırzés esetleges visszaállításának esetére látni lehet, hogy a szükséges technikai eszközök rendelkezésre állnak, azonban a határellenırzést végrehajtó állomány létszáma megyei szinten nem elegendı. A rendırkapitányság határszakaszán az államhatárral, a határrenddel kapcsolatos rendkívüli esemény nem történt. Az államhatár mentén fekvı települések napi szinten kerülnek ellenırzésre, a statisztikai adatok és a lakossági visszajelzések szerint sem nıtt ezen települések veszélyeztetettsége, nem romlottak közbiztonsági mutatói. Idegenrendészeti szempontból a Szécsényi Rendırkapitányság illetékességi területe már évek óta nem mutat különösebb aktivitást, ebben valószínőleg földrajzi (teljes egészében vízi határszakasz) és közlekedési (gépjármővek által is használható híd nem köti össze az Ipoly két partját) szempontok játszanak szerepet.

16 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 16 Havi szinten két idegenrendészeti akció megszervezésére került sor, ezek keretében feltérképezésre kerültek az illetékességi területen fizetı vendéglátással foglalkozó vállalkozások és magánszemélyek, az általuk üzemeltetett szálláshelyek ellenırzése a lehetıségek adta keretek között folyamatos. A határterületen végrehajtott ellenırzések során rendszeresen ellenırzésre kerültek a külföldi személyek személyazonossága, Magyarországon való jogszerő tartózkodása, az elıírt okmányok magánál tartásának követelményének teljesülése. A gépjármővel történı átkelést is lehetıvé tévı Pösténypusztai és Ráróspusztai híd várhatóan nagymértékben változtatja majd meg a kapitányság határrendészeti helyzetét és az államhatár átlépésének gyakorlatát. Jelenleg a gyalogos átkelést lehetıvé tévı ideiglenes hidakon túl (Pösténypuszta, Ludányhalászi, Nógrádszakál, Ráróspuszta), a nógrádszakáli vasúti híd jelent stabil átkelési lehetıséget a folyón. A nyári idıszakban több gázló is alkalmat teremt a könnyő átkelésre, ezek környékének fokozottabb ellenırzése kiemelt feladatként jelentkezett a fenti idıszakban. A Szlovák Köztársaság részérıl az Alsósztregovai Rendırırs (Dolná Strehová) munkatársaival láttunk el közös szolgálatot. A közös szolgálatok megszervezése és egyeztetése havonta a Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen kerül végrehajtásra. A közös szolgálatokban részt vevı állomány egymáshoz való viszonya az elmúlt évben korrekt volt, szakmai és személyi problémák nem merültek fel. A közös szolgálatok során rendkívüli esemény nem történt. A kapitányság szakmai eredményessége jónak mondható, csökkent a közterületi bőncselekmények száma is, ennek ellenére a lakosság szubjektív biztonságérzete a felmérések alapján romlott. A bekövetkezett jogsértések, tendenciák elemzése-értékelése folyamatos, amelyekbıl levont következtetések alapján továbbra is törekednünk kell a legjobb, leghatékonyabb gyakorlat kialakítására a megye közrendjének és közbiztonságának fenntartása érdekében. Kapitányságunk mőködési területén idegenforgalmi szempontból érintett területeken (Szécsény, Hollókı) a turisztikai idényben rendszeres ellenırzést tartottunk, külföldi személy sérelmére jogsértı cselekményt nem követtek el, rendkívüli esemény az érintett területeken a vizsgált idıszakban nem történt. 2. A közrendvédelmi szolgálatteljesítés színvonala évben a kapitányság rendészeti szolgálatánál konkrét szervezeti átalakításokra, új szolgálatszervezési formák bevezetésére, valamint hosszú távú létszám-átcsoportosításokra nem került sor. A kapitányságunk illetékességi területét 3 KMB Csoport fedi le (Szécsény, Nagylóc, és Endrefalva székhelyekkel). A szomszédos KMB csoportok a hatékonyabb munkavégzés érdekében egymás területét átfogva rendszeresen közös szolgálati csoportokba vannak vezényelve, mely során KMB csoportvezetı koordinálja a szolgálatot. A KMB szolgálatok tervezésénél figyelembe veszik az egyéb közrendvédelmi és határrendészeti szolgálatok és a bőnügyi szolgálati ágak vezénylését is, így nagy részben állandó jelenlét biztosítható minden településen. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a megyében mőködı polgárır szervezetek is. A fentiek alapján a rendıri jelenlét teljes idıbeli lefedettsége megoldott, az elmúlt évekhez képest javult. Hiányosságok elsı sorban a rendıri jelenlét szempontjából a periférián lévı területekre tevıdik ki. Ezeken a területeken is, ha a közbiztonsági helyzet úgy kívánja, rendszeresen szolgálati átfedéssel más szolgálati ágak bevonásával biztosítani kell a folyamatos rendıri jelenlétet.

17 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 17 Célkitőzéseink között szerepel az egyenruhás rendıri állomány szemléletmódjának további alakítása, ezzel együtt intézkedési kultúrájának megváltoztatása. A büntetés centrikus fellépés helyett a tisztességes, becsületes állampolgárokkal történı kommunikáción alapuló, szolgáltatás orientált közterületi szolgálatot akarjuk megvalósítani. A közterületi szolgálatot ellátó állomány jellemzıen fiatal, de intézkedési készsége és aktivitása kisebb-nagyobb megtorpanásokkal megfelelı. Az év során foganatosított egyes intézkedési nemek számában bekövetkezett csökkenés annak is köszönhetı, hogy a jogszabályi változások következtében szigorodtak a büntetési tételek, több szabálysértés bekerült az objektív felelısség hatálya alá tartozó szabályszegések közé. Ezen szabályszegések elkövetésénél alkalmazható közigazgatási bírságok mértéke, a szankcionálás mikéntjének változása (nem alkalmazható figyelmeztetés, helyszínbírság, nincs mérlegelési lehetıség, csak a jogszabályban megállapított összeg szabható ki), illetve a médiában (sajtó, TV, újság) való széles körő propagálása a jogsértések elkövetése kapcsán nagyobb visszatartó erıt jelentett, megállapítható, hogy az állampolgárok jogkövetıbbé váltak. A közterületi szolgálatot ellátó állomány az intézkedések során, az esetek döntı többségében a helyszínen bírsággal sújtotta a szabálysértést elkövetı személyeket, és a feljelentés intézményével csak abban az esetben élt, amennyiben durva, kiemelt szabálysértésrıl volt szó, illetve az intézkedés alá vont a felajánlott helyszíni bírságot nem fogadta el, vagy a szabálysértés tényét nem ismerte el. Megjegyezni kívánom, hogy az intézkedések számszerőségi adatai nem igazán tükrözik a közrend-közbiztonság javítása érdekében kifejtett munkát, hiszen ebben a szóbeli figyelmeztetések, propaganda tevékenységek és az egyéb ilyen jellegő tevékenységek nem jelentkeznek. A közlekedés rendjének fokozottabb biztosítása érdekében célkitőzéseink között szerepelt az ittas vezetık fokozottabb kiszőrése, de a közlekedık felé toleránsabb tevékenységgel. Ez azt jelenti, hogy alkoholszondát csak gyanúok esetén alkalmaznak a járıreink. Kijelenthetı, hogy az ittas vezetés kapcsán továbbra is rendkívül fontos az odafigyelés, az állomány érzékenysége és szőrı tevékenysége. Az elmúlt idıszakban számos új feladat, közbiztonság javítását szolgáló program került bevezetésre (Közbiztonsági Háló, Zéró Tolerancia, Közbiztonsági és Kistérségi Egyeztetı Fórumok), amely jelentısen befolyásolta a közterületi szolgálatellátás, az intézkedési aktivitás mutatóit. Mindezen programok, projektek és feladatrendszerek meghatározói lettek az elmúlt idıszak közterületi szolgálatellátásának. A közterületi szolgálatot ellátók speciálisan e témakörökkel kapcsolatosan képzésben részesültek, a végrehajtandó feladatok a napi eligazítás és beszámoltatás szerves részét képezték, illetve végrehajtásuk rendszeresen ellenırzésre is került. A projektek keretében számos alkalommal kerültek végrehajtásra különbözı témájú fokozott ellenırzések, akciók kiegészítve az egyéb közbiztonsági, körözési, stb. rendszeresen végrehajtott akciókat. Fokozott ellenırzések a veszélyeztetett településeken (3) községben heti három alkalommal, illetve veszélyeztetettnek nem tekinthetı településeken (13) hetente egy alkalommal kerültek végrehajtásra.

18 Beszámoló a Szécsényi Rendırkapitányság évi tevékenységérıl 18 A fokozott rendıri jelenlét jótékony hatása a polgárok szubjektív biztonságérzetének javulásában is megmutatkozik. Az ellenırzött településeken a lakosság visszajelzése pozitív hatású. Az illetékességi területen lévı polgármesterekkel és polgárırvezetıkkel továbbra is folyamatos kapcsolattartás valósul meg, hogy a kitőzött célokat minél hatékonyabban lehessen megvalósítani. Az idıskorúak sérelmére elkövetett erıszakos bőncselekmények számának visszaszorítása és a bőnelkövetık minél eredményesebb felderítése, az ezt célzó közbiztonsági és bőnügyi rendıri tevékenység fokozása, illetve szabályozása, valamint speciális bőnmegelızési feladatok meghatározása és végrehajtása céljából Intézkedési Terv került kiadásra. Az intézkedés alapján heti egy alkalommal, 2 fı rendır 4 órában fokozott ellenırzési terv alapján ellenırzi a meghatározott településeket. A végrehajtásokba a kapcsolatfelvételt követıen bevonásra kerültek eseti alkalommal polgárırök és településırök is. A területeiken szolgálatot ellátó körzeti megbízotti állománynak szintén meg lett határozva az idıs személyek, egyedül élı öregek fokozottabb, visszatérı ellenırzése. A KMB Alosztályvezetı szervezésében Rimóc, Piliny és Nagylóc községekben idıseknek felvilágosító elıadást tartottak a rájuk veszélyként leselkedı cselekmények felismerésérıl, azokra történı reagálási módokról és a preventív magatartásformákról, mely osztatlan sikert aratott a hallgatóság berkeiben. Az intézkedési aktivitás növelése érdekében 158 közbiztonsági, 63 közlekedési, és 30 egyéb akciót, fokozott ellenırzést hajtottunk végre az év folyamán, melyben összesen 520 fı vett részt, és 750 rendıri intézkedésre került sor. A Szécsényi Rendırkapitányság illetékességi területén 13 polgárır egyesület mőködik, és segíti a munkánkat a közrend és közbiztonság megszilárdítása érdekében. Végrehajtottuk a Polgárırséggel kapcsolatos együttmőködési feladatainkat, amelynek során érvényre jutottak az együttmőködési megállapodásban foglalt célok és feladatok. A Körzeti Megbízotti Alosztály vezetıje került kijelölésre, mint kapcsolattartó, aki a folyamatos információcsere útján biztosítja a szolgálatok összehangolását, valamint az egyéb közös tevékenységek megszervezését. A polgárırök közös tevékenységbe történı bevonása, közös szolgálatok ellátása napi szintő, amely fokozottan megvalósul a bőnügyileg fertızött, közbiztonságilag alulexponált területeken. A szolgálatok összehangolását segíti az a kialakult gyakorlat, hogy a polgárırök rendır bevonása nélkül végrehajtott szolgálataikat is bejelentik a kapitányságok ügyeletére - illetve egyeztetik azok helyszíneit, idıtartamát, résztvevık létszámát - lehetıséget adva ezzel az erık és eszközök optimálisabb felhasználására. A rendıri szolgálatokkal egyidejő, önálló polgárır szolgálatok az elvárások szerint kerülnek végrehajtásra. A közös szolgálatok mellett a polgárır egyesületek az elmúlt idıszakban különösen nagy segítséget nyújtottak a különbözı rendezvénybiztosítási feladatok ellátásában. Az elmúlt évben szinte valamennyi akcióba, fokozott ellenırzésbe, valamint a Közbiztonsági Hálóval kapcsolatos feladatok végrehajtásába rendszeresen bevontuk a polgárıröket. Egy esetben eltőnt személy kutatásában is segítették munkánkat. A polgárırök részt vállalnak a bőn- és baleset-megelızési rendezvények lebonyolításában is. Több esetben általános iskolai bőnmegelızési rendezvényen is részt vettek.

Szám: 12050/397-1/2010. ált. BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDİRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL. Szécsény, február 16.

Szám: 12050/397-1/2010. ált. BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDİRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL. Szécsény, február 16. Szám: 12050/397-1/2010. ált. BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL Szécsény, 2010. február 16. A Szécsényi Rendırkapitányság 2009. éves munkájának értékelése 2 BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNY

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl RENDİRKAPITÁNYSÁG Közrendvédelmi Osztály Kiszombor Rendırırs 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6775 Kiszombor, Régi Makói u. 2. 6900 Makó Pf.1 Tel. : (62) 511-260 Fax : (62) 511-280 (62) 525-020 ugyelet.makork@csongrad.police.hu

Részletesebben

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. T-Com : (52) 361-601 / Fax: (52) 558-512 BM : (32) 56-00 / Fax: (32) 56-21 e-mail: galis@hajdu.police.hu Szám: 09050-5362/2013.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS. Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim!

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS. Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim! HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim! A Rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 8. (4) bekezdésének rendelkezése

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években Tájékoztató az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a 2004-2008. években 2009. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Szarvasi Rendırkapitányság Rendészeti Osztály Dévaványa Rendırırs 551 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu Száma: 46/ 274 /213. ált. A tájékoztatót elıterjesztésre alkalmasnak

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Körösladány Város 2010 évi közbiztonsági helyzetérıl

B E S Z Á M O L Ó Körösladány Város 2010 évi közbiztonsági helyzetérıl Száma: 04070/565-26/2011. ált. R E N D İ R K A P I T Á N Y S Á G S Z E G H A L O M 5520, Szeghalom Kossuth tér 1., PF:3 tel/fax: +36/66/371-555 Jóváhagyom: Szalai Zoltán r. alezredes kapitányságvezetı

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a Tájékoztató az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a 2003-2007. években BUDAPEST 2008. év Kiadja: a Legf bb Ügyészség Számítástechnika-

Részletesebben

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL DABASI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2370 Dabas, Szent István tér 1. Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29)360-207, BM : 30-477 e-mail: dabasrk@pest.police.hu Szám: 13030-400/11/2013. ált. Elıadó: Bartuszek Csaba

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Hajdú-Bihar Megyei Rendır-fıkapitányság Hajdúnánás Rendırkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM Tel.: 32/53-20 Fax.: 32/53-21 e-mail: hraskoj@hajdu.police.hu

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rend

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rend TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rendırségi hatáskörbe tartozó közterületi jogsértések alakulásáról, a kialakult helyzet értékelésérıl Elıterjesztı: Butkai Sándor r.alezredes

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S 7. E L İ T E R J E S Z T É S Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Felsılajos község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ. 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ. 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75 Szám: 268-74/ 26-2007. ált. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó TOKAJ VÁROS bőnügyi- közbiztonsági

Részletesebben

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje. 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police.

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje. 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police. Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. T-Com : (52) 361-601 / Fax: (52) 558-512 IRM : (32) 56-00 / Fax: (32) 56-21 e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police.hu Szám:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. december 18-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. december 18-i ülésére Tárgy: 2009. évi Bőnmegelızési Program Elıkészítette: Kálmán Tibor sport referens Véleményezı Ügyrendi, Lakásügyi és bizottság: Közrendvédelmi Bizottság, Pénzügyi Bizottság Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL DABASI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2370 Dabas, Szent István tér 1. Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29)360-207, BM : 30-477 e-mail: dabasrk@pest.police.hu Szám: 13030-514/ /2014. ált. Elıadó: Bartuszek Csaba

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 22-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Vincent Auditor Számviteli Szolgáltató és Tanácsadó Kft. 2011.

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ Sárospatak város 2008. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Tárgy: Beszámoló a Békési Rendırkapitányság 27. évi tevékenységérıl Elıterjesztı: Ladányi Zoltán Kapitányságvezetı Véleményezı Ügyrendi, Lakásügyi, Közrendvédelmi bizottság: Bizottság Sorszám: III/. Döntéshozatal

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter. Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.hu Szám: 7861/2007. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 31-i ülésére. vezetıi referens

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 31-i ülésére. vezetıi referens 4. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Tárgy: Felsılajos Község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása Az elıterjesztést

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca. Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia

A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca. Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia Korrupciós cselekmények testületi megjelenési formái 1. tényleges ellenszolgáltatás igénylése

Részletesebben

SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ELŐTT A RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ELŐTT A RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szám: 12050-291/2009. Ált. BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ELŐTT A RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szécsény, 2009. február 02. A Szécsényi Rendőrkapitányság 2008.

Részletesebben

2./ Rendezvények biztosításában való részvétel: ( A teljesség igénye nélkül )

2./ Rendezvények biztosításában való részvétel: ( A teljesség igénye nélkül ) Sárospataki Polgárır Egyesület 2012. évi beszámolója Egyesületünk 2004. június 4-én alakult. Taglétszámunk 31 fı. A 31 fıbıl 15 fı alapító tag. Megalakulásunk óta nagyon sok energiát fordítottunk arra,

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

81/2010. számú elıterjesztés

81/2010. számú elıterjesztés 81/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselıtestület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (3)

Részletesebben

PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDİRKAPITÁNYSÁG V E Z E T İ J E

PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDİRKAPITÁNYSÁG V E Z E T İ J E Nyt.sz: 13090-010801/692/2012.Ált. PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDİRKAPITÁNYSÁG V E Z E T İ J E Cím:2000 Szentendre, Dózsa György út 6/a. Postacím: 2001 Szentendre, Pf.: 163 Telefon/fax:

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S

M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S Rendırkapitányság Szeged M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S : Mórahalom, Kölcsey F. u. 2/b. Pf: 447. 6782. : 06-62-581-040, 562-400/47-80, : 581-041/47-49 Szám: 06010/8643/2013-ált. BESZÁMOLÓ BORDÁNY

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

JELENTÉS A NÓGRÁD MEGYEI RENDİR- FİKAPITÁNYSÁG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSÉRİL

JELENTÉS A NÓGRÁD MEGYEI RENDİR- FİKAPITÁNYSÁG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSÉRİL Száma: 12000-2170/1/2011. ált. JELENTÉS A NÓGRÁD MEGYEI RENDİR- FİKAPITÁNYSÁG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSÉRİL Összeállította: Nógrád Megyei Rendır-fıkapitányság Elemzı- Értékelı Osztálya 2011.

Részletesebben

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu Ügyszám: 19060/6298-1/2014. ált. Az Ajkai Rendőrkapitányság beszámolója Halimba község

Részletesebben

Az ırs technikai helyzete 2011.évben: 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. Gépjármő: 4 4 4 5 5 5 Rádió: 5 5 5 6 6 7. Gépjármővek:

Az ırs technikai helyzete 2011.évben: 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. Gépjármő: 4 4 4 5 5 5 Rádió: 5 5 5 6 6 7. Gépjármővek: PEST MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Monori Rendırkapitányság V e z e t ı j e 2200 Monor, Kossuth L. u. 86. Pf. 5. Tel.: 06 /29/ 410-367 BM: 30-322 Szám: BESZÁMOLÓ Az Önkormányzatok felé a Vecsési Rendırırs

Részletesebben

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON 2011. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály ISSN 1418-7493 3 I. ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK 2010-ben

Részletesebben

256/2008. (X. 21.) Korm. rendelet

256/2008. (X. 21.) Korm. rendelet 256/2008. (X. 21.) Korm. rendelet az önkéntes tőzoltóság létesítésérıl, mőködésének feltételeirıl és feladatáról A Kormány a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 35. -a (1) bekezdésének

Részletesebben

ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL Nagykáta, 2013. BEVEZETÉS... 3 A BŐNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE... 3 A

Részletesebben

Szám: 12050/251-1/2012. ált. BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Szécsény, február 06.

Szám: 12050/251-1/2012. ált. BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Szécsény, február 06. Szám: 12050/251-1/2012. ált. BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szécsény, 2012. február 06. TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS 1. II. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS 1. III. BŰNÜGYI TEVÉKENYSÉG

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S 4. E L İ T E R J E S Z T É S Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. szeptember 12-i ülésére Tárgy: Felsılajos község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása

Részletesebben

Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében

Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében Az állampolgári jogok országgyőlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény (Obtv.) az országgyőlési biztost a hatóságok,

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

2012. szeptember 13. napján tartandó. Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás

2012. szeptember 13. napján tartandó. Rádpusztai idegenforgalmi centrum fejlesztéséhez benyújtandó támogatáshoz kapcsolódó együttmőködési megállapodás Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 3499/2012. Sorszám: 6. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. szeptember 13.

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete Nemti. 27/2010.(VII.12.) Kt. szám HATÁROZAT

Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete Nemti. 27/2010.(VII.12.) Kt. szám HATÁROZAT Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete Nemti 27/2010.(VII.12.) Kt. szám HATÁROZAT Nemti Község Önkormányzatának Képviselı-testülete az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE 4. IKTATÓSZÁM: 2-5/2012. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló Fejér megye 2011. évi bőnügyi, közbiztonsági helyzetérıl ELİTERJESZTİ: Dr. Simon

Részletesebben

Szám: 29000-12080- /2009. RP. Tárgy: alapvetı jogot sértı rendıri intézkedés elleni panasz elbírálása H A T Á R O Z A T

Szám: 29000-12080- /2009. RP. Tárgy: alapvetı jogot sértı rendıri intézkedés elleni panasz elbírálása H A T Á R O Z A T ORSZÁGOS RENDİRFİKAPITÁNY 1139 Budapest, Teve u. 4-6. 1903 Budapest, Pf.: 314/15. Tel: (06-1) 443-5573 Fax: (06-1) 443-5733 IRM: 33-104, 33-140 IRM Fax: 33-133 E-mail: orfkvezeto@orfk.police.hu Szám: 29000-12080-

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Tárgy: évi Bőnmegelızési Program Sorszám: II/1. Elıkészítette: Kálmán Tibor sportreferens

Tárgy: évi Bőnmegelızési Program Sorszám: II/1. Elıkészítette: Kálmán Tibor sportreferens Tárgy: 2010. évi Bőnmegelızési Program Sorszám: II/1. Elıkészítette: Kálmán Tibor sportreferens Véleményezı bizottság: Tisztelt Képviselı-testület! Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottság, Pénzügyi

Részletesebben

A gyermek- és ifjúkori bűnözés adatai az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bűnügyi statisztikában év

A gyermek- és ifjúkori bűnözés adatai az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bűnügyi statisztikában év IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM RENDÉSZETI KODIFIKÁCIÓS FŐOSZTÁLY STATISZTIKAI ÉS ELEMZŐ OSZTÁY A gyermek- és ifjúkori bűnözés adatai az egységes nyomozó hatósági és ügyészségi bűnügyi statisztikában

Részletesebben

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Szám: 09010/ /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes kapitányságvezető

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sajószentpéter város közrendjének nek és közbiztonságának helyzetérıl. 2009. év

BESZÁMOLÓ. Sajószentpéter város közrendjének nek és közbiztonságának helyzetérıl. 2009. év BORSOD-ABAÚJ ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG KAZINCBARCIKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 3700. KAZINCBARCIKA, BARÁTSÁG TÉR 1-3. Telefon: (48) 510-550/ 54-10, fax: 54-11 Szám:05040-1046/2010. ált. BESZÁMOLÓ

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Gödöllıi Rendırkapitányság 2012. évben végzett munkájáról

BESZÁMOLÓ. a Gödöllıi Rendırkapitányság 2012. évben végzett munkájáról PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG GÖDÖLLİI RENDİRKAPITÁNYSÁG VEZETİJE 2100 Gödöllı, Petıfi Sándor u. 6-10. Levélcím: 2101 Gödöllı, Postafiók: 52 Telefon: (Városi) 06-28-524-600 (BM) 30-72-00 E-mail: BozsoZo@pest.police.hu

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-778; BM: 21/20-04 Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-778; BM: 21/20-04 Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-778; BM: 21/20-04 Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu Szám: 1927/2011. ált. BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a 2012. évi bűnözésről Kiadja: Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztály, valamint a Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály ISSN 1217-0046 - 3 - I. A BŰNÖZÉS TERJEDELME

Részletesebben

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13040/386/2019.Ált. B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL -- 2018. évről -- 1 Tisztelt Képviselő

Részletesebben

A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ SZMSZ 8. számú melléklet A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szabályzata a szabálytalanságok kezelésének eljárásáról Hatályos: 2007. április 1. Jóváhagyom:

Részletesebben

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m.

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 26.. bekezdés szerinti statisztikai adatgyűjtések és a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 29.. bekezdés szerinti statisztikai

Részletesebben

2012. május 31. napján tartandó

2012. május 31. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-5/2012. Sorszám: 1. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. május 31. napján

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: jegyzo@sarospatak.hu Elıterjesztés a - a képviselı- testületnek - az óvodai körzethatárok módosításáról

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Együttmőködési megállapodás megkötése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával a TIOP-1.2.1/A-12/1

Részletesebben

szervezeti teljesítményértékelı mutatószámrendszer 1. oldal

szervezeti teljesítményértékelı mutatószámrendszer 1. oldal ----------------------- Page 1----------------------- Szervezeti teljesítményértékelı mutatószámrendszer Eredményességi mutatószámok Mutatószám megnevezése Célérték Akció A Képviselı Testület elvárásaihoz

Részletesebben

Az ellenırzések helyszínei:

Az ellenırzések helyszínei: Az ellenırzések helyszínei: I. Általános területi ellenırzések ÚTMUTATÓ a NAPSUGÁR 2008 akció Élelmiszerlánc-felügyeleti nyári kiemelt ellenőrzés végrehajtásához I./1. Élelmiszerforgalmazó és vendéglátóhelyek,

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a Szekszárdi Rendırkapitányság 2008. évi tevékenységérıl

TÁRGY: Beszámoló a Szekszárdi Rendırkapitányság 2008. évi tevékenységérıl AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 3. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárdi Rendırkapitányság 28. évi tevékenységérıl E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSE IKTATÓSZÁM:033/1392/2014. TÁRGY: A PÉCSI RENDİRKAPITÁNYSÁG BESZÁMOLÓJA PÉCS M. J. VÁ ROS 2013. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTON SÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZ KEDÉSEKRİL ÉS A 2014. ÉVI FELADATOKRÓL

Részletesebben

SZİKE ISTVÁN A BŐNÜLDÖZÉS ÉS BŐNMEGELİZÉS ÖSSZEFÜGGÉSEI HATÁRİRSÉGI TAPASZTALATOK ALAPJÁN. 1. A Határırség bőnüldözıi feladatai

SZİKE ISTVÁN A BŐNÜLDÖZÉS ÉS BŐNMEGELİZÉS ÖSSZEFÜGGÉSEI HATÁRİRSÉGI TAPASZTALATOK ALAPJÁN. 1. A Határırség bőnüldözıi feladatai SZİKE ISTVÁN A BŐNÜLDÖZÉS ÉS BŐNMEGELİZÉS ÖSSZEFÜGGÉSEI HATÁRİRSÉGI TAPASZTALATOK ALAPJÁN 1. A Határırség bőnüldözıi feladatai A Határırség 1997. november 01-tıl kezdıdıen lát el bőnüldözési feladatokat

Részletesebben

Szociális és Egészségügyi Iroda

Szociális és Egészségügyi Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1., Pf.: 85. Tel.: 06 (32) 311-057 Ikt.szám: 47246/2005. J a v a s l a t a három éves szociális

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a határrend, a határırizeti helyzet, a határforgalom alakulásáról Elıterjesztı: Cseri József

Részletesebben

3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax.: 47/ J A V A S L A T

3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax.: 47/ J A V A S L A T SÁROSPATAK VÁROS JEGYZİJÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/513-273 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T a Képviselı-testületnek rendjérıl szóló 8/2013. (IV.03.)

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer. Tisztelt Olvasóink!

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer. Tisztelt Olvasóink! ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer A FÉR MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG BŐNMEGELİZÉSI HIRLEVELE Tisztelt Olvasóink! Az év vége felé közeledve, bőnmegelızési szempontból több,

Részletesebben

Összes regisztrált b ncselekmény

Összes regisztrált b ncselekmény B ncselekmények Összes regisztrált b ncselekmény 465 694 413 343 436 522 426 914 394 034 Vagyon elleni b ncselekmény összesen 1/ 317 900 275 891 270 740 276 193 253 366 szabálysértési értékre elkövetett

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Vezetıje Gorgosilits Fábián r.dandártábornok rendırségi fıtanácsos 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Telefon.:34/517-703; IRM: 21/20-67 Fax: 34/517-768; IRM 21/22-77

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek beszámolója

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek beszámolója 1 8 1 7 3 5 0 3-1 - 4 2 Adószám A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek beszámolója 2 0 0 2 év MAZSIHISZ Szeretetkórházért Közhasznú alapítvány egyéb szervezet megnevezése 1145 Budapest, Amerikai

Részletesebben

TÓTH TIBOR A HATÁRİRSÉG ÉS A POLGÁRİRSÉG EGYÜTTMŐKÖDÉSE A BŐNMEGELİZÉS TERÉN. 1. A Polgárırség megalakulásának körülményei

TÓTH TIBOR A HATÁRİRSÉG ÉS A POLGÁRİRSÉG EGYÜTTMŐKÖDÉSE A BŐNMEGELİZÉS TERÉN. 1. A Polgárırség megalakulásának körülményei TÓTH TIBOR A HATÁRİRSÉG ÉS A POLGÁRİRSÉG EGYÜTTMŐKÖDÉSE A BŐNMEGELİZÉS TERÉN 1. A Polgárırség megalakulásának körülményei Közismert, hogy Magyarország közbiztonsága a nyolcvanas évek végétıl gyökeresen

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ Sárospatak város 2009. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére A KOMÁROM- ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére Tárgy: A Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat, a Komárom Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányság

Részletesebben

M E G H Í V Ó N A P I R E N D

M E G H Í V Ó N A P I R E N D Öcs Község Polgármesterétıl M E G H Í V Ó Értesítem, hogy Öcs Község Önkormányzati Képviselı-testülete 2012. május 30-án (szerdán) 16.00 órai kezdettel testületi ülést tart, amelyre, mint a Képviselı-testület

Részletesebben

32/2007. (OT 26.) ORFK utasítás. I. Általános rendelkezések

32/2007. (OT 26.) ORFK utasítás. I. Általános rendelkezések 32/2007. (OT 26.) ORFK utasítás a családon belüli erıszak kezelésével és a kiskorúak védelmével kapcsolatos rendıri feladatok végrehajtására Szám: 5-1/32/2007. TÜK Az elmúlt években a társadalmi érdeklıdés

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 56. MELLÉKLET : 2 db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárdi Rendırkapitányság 2013. évi tevékenységérıl E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2004 2012. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2013. Bűncselekmények 2004 2006 2008 2010 2012 Összes regisztrált bűncselekmény 418 883 425 941

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

A Kisteleki Kistérség munkaerı-piaci helyzete. (pályakezdı és tartós munkanélküliek helyzetelemzése)

A Kisteleki Kistérség munkaerı-piaci helyzete. (pályakezdı és tartós munkanélküliek helyzetelemzése) A Kisteleki Kistérség munkaerı-piaci helyzete (pályakezdı és tartós munkanélküliek helyzetelemzése) 1 Tartalomjegyzék I. Kisteleki Kistérség elhelyezkedése és népessége... 3 A népesség száma és alakulása...

Részletesebben