KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI"

Átírás

1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Vezetıje Gorgosilits Fábián r.dandártábornok rendırségi fıtanácsos 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Telefon.:34/ ; IRM: 21/20-67 Fax: 34/ ; IRM 21/ Szám: 192/2 /2010. ált BESZÁMOLÓ a közrend és a közbiztonság helyzetérıl Tatabánya, április 29.

2 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 2 BEVEZETÉS Magyarország 2009-ben is jelentıs társadalmi, politikai és gazdasági változásokon ment keresztül, s ezek teljes vertikumában érintették a rendırség szervezetét. Rendıri szerveink 2009-ben is egyszerre szembesültek a biztonságos élethez főzıdı fokozott állampolgári elvárásokkal, a bőnözés visszaszorításának kötelezettségével, s az emberi jogok mindenkori tiszteletben tartásának igényével. Munkánk során nagy hangsúlyt fektettünk a bőnözés struktúrájában és dinamikájában bekövetkezett változások figyelembe vételére. Komárom-Esztergom Megye rendırsége 2009-ben az említett elvárások tükrében végezte munkáját, s jelentıs eredményeket ért el a közrend és közbiztonság fenntartásában és a bőnözés kezelésében. Munkavégzésünkre a fegyelem, a tudatosság, a jogszabályok betartása és betartatása melletti elkötelezettség jellemzı. A 2009-es év a Közterületi biztonság éve volt. Ezért elsısorban ehhez a szakterülethez, pontosabban a közrendvédelmi szolgálati ághoz kapcsolódóan jelentkeztek olyan új feladatok, kerültek kiadásra feladatszabások, amik alapvetıen meghatározták tevékenységünket. Jelentésünkben egyrészt áttekintjük az elmúlt évi feladataink végrehajtását, másrészt reális célokat, cselekvési sávokat jelölünk ki évre, ezekhez pedig olyan feladatokat fogalmazunk meg, amelyek hatásos eszközt jelentenek, s lehetıvé teszik rugalmas reagálásunkat az újabb változásokra. A VEZETÉS-IRÁNYÍTÁS HELYZETE Az elmúlt évben a vezetıi beosztásokban ismét jelentıs változások történtek április 1-jével a Bőnügyi Igazgató megkezdte felmentési idejét, a Bőnügyi Igazgatóság új vezetıje május 16-ával került kinevezésre. A fıkapitányság állományából szintén nyugállományba vonult a Bőnügyi és az Elemzı-Értékelı Osztály vezetıje. Az új vezetık kinevezésére ill. megbízására május 16-án és július 15-én került sor. Új osztályvezetı került kinevezésre az Ügyeleti Osztályon is. A városi rendırkapitányságokon is több osztályvezetı váltásra került sor: az Esztergomi Rendırkapitányság Határrendészeti és Közrendvédelmi Osztályán két alkalommal történt vezetıváltás, az Oroszlányi és a Tatai Rendırkapitányságon új bőnügyi osztályvezetı került megbízásra, a Komáromi Rendırkapitányság Határrendészeti és Közrendvédelmi Osztálya pedig megszőnt. Bár a vezetıi beosztásokban a változások száma az elızı évhez képest a felére csökkent, azonban ez a szám továbbra is jelentıs, évben összesen 8 vezetıi beosztásban történt változás.

3 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 3 A BŐNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE 1 A bőnügyi helyzet értékelését részben az IRM illetékességi terület szerinti valamint eljáró szervek szerinti Enyübs 09 statisztikai adatai alapján végeztük el, az ötéves trendek bemutatásával pedig törekedtünk az eredmények minél szélesebb körő megismertetésére, a változások plasztikusabb érzékeltetésére, a statisztikai torzulások elkerülésére. Megyénkben az elkövetési hely alapján a regisztrált bőncselekmények trendje csökkenı, az elızı évhez képest azonban 2009-ben 29,4 %-kal több deliktum vált ismertté (9.788-ról re). Ennek elsıdleges oka a jelentısen megemelkedett ún. járulékos bőncselekmények (a két bőncselekmény-kategóriában együttesen 3800 bőncselekményt regisztráltunk.). Ezzel együtt sajnos számottevıen 12,7 %-kal emelkedett az állampolgárok bőnözés-érintettségét jellemzı mutató; a 100 ezer lakosra jutó bőncselekmények száma (3.117-rıl 4,028-ra) évben a visszaélés okirattal és a visszaélés készpénz-helyettesítı fizetési eszközzel külön jelölve. Megyénkben az elkövetett bőncselekmények súlya az elmúlt évben mérséklıdött, a bőntettek száma rıl re, 9,2 %-kal csökkent, a vétségek száma pedig rıl re, 46,8 %-kal nıtt. Településeink biztonságosabbak lettek, mivel a közterületen elkövetett deliktumok száma 12,6 %-kal csökkent (3.175-rıl re). Pozitívum, hogy az ún. erıszakos, garázda jellegő bőncselekmények száma 950-rıl 783-re, -17,6 %-kal csökkent. A következı táblázat bemutatja, hogy Btk. fıcsoportonként hogyan változott megyénkben a bőnözés dinamikája, ill. struktúrája: 1 Forrás: crimestat.b-m.hu (IRM adattáblák) valamint IRM által megadott adatbázis felhasználásával, Komárom- Esztergom megye illetékességi területén elkövetett bőncselekmények

4 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 4 Btk. fıcsop év év Változás Orsz. rangsor Állam és emberiség elleni bcs Személy elleni bcs ,2% 13 Közlekedési bcs ,5% 7 Házasság, család, ifjúság és nemi erkölcs ,1% 13 elleni bcs. Állig.igszolg.közélet tisztasága elleni bcs ,3% 18 Közrend elleni bcs ,8% 5 Gazdasági bcs ,8% 4 Vagyon elleni bcs ,7% 16 Honvédelmi kötelezettség elleni bcs Összesen ,4% 13 Az adatok alapján megállapítható, hogy a bőnözés szerkezete megyénkben a bázisévhez képest a közrend és a gazdasági bőncselekmények kivételével alapvetıen nem változott. Az összbőnözésen belül továbbra is 10 % feletti és meghatározó a vagyon elleni (44,5 %), ill. a közrend elleni bőncselekmények (32,1%) száma és aránya. E két kategória teszi ki az összes ismertté vált deliktum 76,6 %-át. Egyenként 10 százalékpont alatti értéket képvisel az összes többi kategória (közlekedési-, személy elleni-, gazdasági-, házasság, család, ifjúság és nem erkölcs elleni, valamint az államigazgatás és igszolg. elleni bőncselekmények), ezek teszik ki az összbőnözés 23,4 %-át. A bőnözés dinamikája tekintetében fentebb jeleztük, hogy 2009-ben a bőncselekmények számában bázisévhez képest jelentıs, 29,4 százalékpontos növekedést regisztráltunk. A bőncselekmények területi megoszlását vizsgálva megállapítható, hogy az Oroszlányi és a Kisbéri Rendırkapitányság kivételével mindenhol emelkedett a bőncselekmények száma, ennek azonban elsıdleges oka a megemelkedett járulékos bőncselekmények (Btk és Btk. 313/C..) száma. Ezen járulékos bőncselekményeket nem számítva a Tatabányai, Oroszlányi, Tatai, Kisbéri Rendırkapitányságok illetékességi területén csökkent, a Dorogi, Komáromi, Esztergomi Rendırkapitányságok területén emelkedett a regisztrált bőncselekmények száma. A legtöbb jogsértés a Tatabányai Rendırkapitányság illetékességi területén vált ismertté, a sorban következik az Esztergomi, Komáromi, Dorogi, Tata, Oroszlányi Rendırkapitányság, bőnügyileg legkevésbé fertızött a Kisbéri Rendırkapitányság illetékességi területe.

5 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 5 A járulékos bőncselekmények okozta bőncselekményszám emelkedés A Komárom-Esztergom Megyei Fıügyészség utasítása alapján az országban egyedülálló módon megyénkben külön visszaélés okirattal ill. készpénz-helyettesítı fizetési eszközzel bőncselekmények kerülnek rögzítésre a lopás bőncselekmények során eltulajdonított okiratokra ill. bankkártyákra, amennyiben azok a nyomozás lezárásáig nem kerülnek meg. Ezen bőncselekményeknél az okiratok eltulajdonítása azért történik, mert azok a pénztárcában, autóstáskában vannak. Többször elıfordult, hogy az iratok a nyomozás lezárása után visszajutottak a tulajdonoshoz ezt azonban nem is mindig jelentik be a sértettek -, de a statisztikában ekkor már szerepel a bőncselekmény holott az meg sem történt, s ez már utólag sem korrigálható. Míg évben ezek a deliktumok az összes bőncselekményszám 7,1 %-át jelentették, addig az új szemlélettel évben a bőncselekmények 30 %-át ez a két bőncselekménykategória jelentette (megyénkben összesen 3800 db bőncselekmény). A kiemelt kategóriába sorolt bőncselekmények alakulása A bőnügyi operatív helyzet elemzése és értékelése során évek óta területi és országos szinten egyaránt hangsúlyt kap az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló, ún. kiemelt bőncselekmények alakulása. Megyénk tekintetében a kiemelt bőncselekmények száma az elızı évhez viszonyítva érdemben nem változott (5.240-rıl re). Az emberölések száma nem változott (mindkét évben 15 deliktumot regisztráltunk). A statisztika azonban némi idıeltolással tartalmaz adatokat évben megyénkben ténylegesen 9 emberölés miatt történt elrendelés, amelybıl 3 vádemeléssel, 3 megszőntetéssel, mert nem történt bőncselekmény, 1 az elkövetı halála miatti megszőntetéssel fejezıdött be, 2 ügy még folyamatban van. Az emberölés kísérletek száma 10 volt, mindegyik nyomozás eredményesen került befejezésre. A testi sértések számában jelentıs csökkenést értünk el: a könnyő testi sértések száma 137-rıl 100-ra, 27 %-kal, a súlyos testi sértések száma pedig 334-rıl 210-re, 37,1 %-kal csökkent megyénkben.

6 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 6 A garázdaság bőncselekmények száma érdemben nem változott (186-ról 187-re). A garázda jellegő bőncselekmények visszaszorításában (testi sértések, garázdaság, rongálás) jelentıs szerepet játszott a közterületi állomány célirányos, a bőnügyi helyzetnek megfelelı szolgálatvezénylése, valamint a Készenléti Rendırség egységeinek jelenléte közterületeinken. A visszaélés kábítószerrel bőncselekmények száma ugyan 4,7 %-kal emelkedett, ez azonban nem a fertızöttség növekedésének, hanem a felderítı szerveink aktivitásának tudható be, hiszen ez a típusú bőncselekmény csak a felderítések révén válik ismertté. A vagyon elleni bőncselekmények alakulása már vegyesebb képet mutat: a lopások száma 4 %- kal emelkedett évhez képest, és ugyancsak emelkedett a betöréses lopások száma is, 4,9 %-kal. A lopás és betöréses lopás bőncselekmények alakulását negatívan befolyásolta megyénk romló gazdasági helyzete, a munkanélküliségi ráta az aktív korúak körében év végére elérte a 11,1%-ot, december 20-án fı munkanélkülit tartottak nyilván 2. Ez az érték 2008-ban 5,2 % volt 3. A lopás, betöréses lopás bőncselekmények elkövetésekor az eltulajdonított tárgyakat vizsgálva megállapítható, hogy egyre nagyobb számban vannak jelen a megélhetést biztosító értékek (készpénz, élelmiszer). 2 Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ tájékoztatása 3 KSH munkaerı felmérése alapján

7 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 7 A lakásbetörések számában szintén emelkedést tapasztalunk (9,6 %), örvendetes viszont, hogy a víkend- és üdülıház betörések száma 2,3 %-kal mérséklıdött. A gépjármő-bőnözés területén a gépjármőfeltörések visszaszorításában értünk el jelentıs eredményeket, számuk 35,2 %-kal csökkent. E bőncselekmény-kategória vizsgálatánál mindenképpen meg kell említeni a Bőnmegelızési Osztály kezdeményezését, amelynek során 56 darab figyelemfelhívó tábla került ki megyénk legforgalmasabb parkolóiba. A táblák az állampolgári visszajelzések alapján hasznosak, céljukat hogy tulajdonosaik ne hagyjanak értéket az autókban elérték. Illetékességi területünkön csökkent a rablások (-6,2 %) és a zsarolások (-2,6 %) száma is:

8 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 8 Pozitívumként értékeljük, hogy a kiemelt bőncselekmények számának trendje megyénkben a két bőncselekmény kivételével csökkenı. Sajnos a betöréses lopások és ezen belül a lakásbetörések száma és trendje az elmúlt években emelkedett évben kiemelt célként kezeljük e bőncselekménykategóriában a bőncselekmények számának csökkentését valamint a nyomozáseredményességimutató javítását. A bőnügyi helyzet értékelésénél említést érdemel a bőncselekményekkel okozott kár és a kármegtérülési mutató alakulása ben megyénkben a bőncselekményekkel okozott kár Ft volt, az elızı évhez képest 7,7 %-kal csökkent ( Ft-ról). A megtérült kár Ft volt, ez 39 %-kal kevesebb, mint a bázisévben ( Ftról). Az általános kármegtérülési mutatónk 11,19 % -ról 7,36 %-ra mérséklıdött. A vagyon elleni deliktumoknál az okozott kár 9,7 %-kal csökkent, azonban csökkent a megtérült kár is, 40 %-kal. Ennek oka lehet, hogy az elkövetık nagy része az eltulajdonított értékeket gyorsan feléli. Megyénkben 2009-ben összességében 330-cal több állampolgár vált bőncselekmény áldozatává, a sértett természetes személyek száma ugyanis rıl re, 6,2 %-kal nıtt, a 100 ezer lakosra jutó sértettek száma pedig rıl re, 9,4 %-kal emelkedett. A gyermekkorú sértettek száma 84-rıl 150-re (78,6 %-kal) emelkedett. A külföldi sértettek száma 280-ról 203-ra (27,5 %-kal) emelkedett. Örvendetes, hogy mind az erıszakos, garázda jellegő bőncselekmények sértettjeinek száma (856-ról 670-re, 21,7 %-kal), mind a közterületen elkövett bőncselekmények sértettjeinek száma (1940-rıl 1693-ra, 12,7 %-kal) csökkent. A regisztrált elkövetık száma megyénkben rıl re, 8,4 %-kal csökkent (ez az országban ismertté vált elkövetık 3 %-a), ezzel együtt a 100 ezer lakosra jutó elkövetık száma 4,8 %-kal csökkent (1.197-ról re). A regisztrált gyermekkorú elkövetık száma érdemben nem változott (90-rıl 89-re), örvendetes viszont, hogy a fiatalkorú elkövetık száma 27,7 %-kal csökkent (372-rıl 281-re). A külföldi elkövetık száma 11 %-kal (108-ról 120-ra) emelkedett év 2009.év Változás % Gyermekkorú elkövetı ,0 Fiatalkorú elkövetı ,7 Külföldi elkövetı ,0 Figyelmeztetı, hogy a kábítószer hatása alatt elkövetett deliktumok száma 89-rıl 129-re emelkedett, a kábító hatású anyagtól befolyásolt állapotban elkövetett jogsértések száma 21-

9 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 9 rıl 14-re mérséklıdött. A kábítószer és kábító hatású anyag együttes használata 35 esetben vált ismertté. A kábítószer valamint a kábító hatású anyag befolyása alatt állt elkövetık szinte valamennyi esetben saját kezdeményezéső ügyekben váltak ismertté. Pozitív változás, hogy az alkohol hatása alatt elkövetett bőncselekmények száma 1017-rıl 934- re csökkent. A bőnügyi szervek munkájának eredményességét egészen 2008-ig (45 évig!) alapvetıen két eredményességi mérıszámmal, a felderítési és a nyomozás-eredményességi mutatóval értékeltük. Az új ENYÜBS statisztikában 2009-tıl azonban már nem szerepel a felderítési mutató, így ettıl az évtıl csak a nyomozáseredményességi mutató mentén értékeljük az eredményességet. A nyomozás-eredményességi mutatónk a regisztrált bőncselekmény (54,7 %-ról 35,6 %-ra), ill. a kiemelten kezelt deliktumok tekintetében is csökkent (41 %-ról 31,3 %-ra) évben jelentıs mértékben negatív befolyást gyakoroltak nyomozás-eredményességi mutatónkra a visszaélés okirattal és a visszaélés készpénzhelyettesítı fizetési eszközzel bőncselekmények miatt indított ügyek. Hiszen ezen bőncselekmények jelentıs része mint azt már korábban is ismertettük olyan eset, amelyben valamilyen lopás bőncselekmény (gépjármő-feltörés, táska lopás, stb.) során, az eltulajdonított tárgyak között szerepelt okirat és bankkártya is, amelyek a nyomozás ideje alatt nem kerültek megtalálásra. A két bőncselekmény nyomozáseredményességében történt visszaesés fıkapitányságunk nyomozás-eredményességi mutatóját összességében az elızı év adatait figyelembe véve a két bőncselekmény-kategóriában 11,7 %-kal csökkentette. A kiemelt bőncselekményeket vizsgálva megállapítható, hogy a személy elleni kiemelt bőncselekmények tekintetében (emberölés, emberölés kísérlet, súlyos testi sértés, könnyő testi sértés) fıkapitányságunk jól teljesített, hiszen nyomozáseredményességi-mutatóink országos szinten is jónak mondhatók. Az emberölés bőncselekményeknél a évre regisztrált két eredménytelen nyomozás mindegyik esetben 2008-ban megszüntetett ügy volt, amelyek 2009-ben kerültek statisztikailag is lezárásra, a megszüntetés oka mindkét esetben nem állapítható meg a bőncselekmény elkövetése volt. A kiemelt közrend elleni deliktumok nyomozás-eredményességét vizsgálva (visszaélés kábítószerrel 93,2 %, garázdaság 86,6%) megállapítható, hogy mindkét bőncselekmény-kategóriában javítottunk elızı évi nyomozás eredményességünkön. A visszaélés kábítószerrel bőncselekmény kategóriában az

10 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 10 elmúlt öt év legjobb eredményét értük el, de a garázdaság bőncselekmények tekintetében is csak 2006-ban volt magasabb a nyomozáseredményességi-mutató. A vagyon elleni bőncselekmények nyomozás eredményességében sajnos elmaradtunk tavalyi eredményeinktıl, bőncselekmény-kategóriánként 1,3-14,3 %-os csökkenést regisztráltunk. Ennek elsıdleges oka, hogy a bőnügyi területen belül itt a legnagyobb a fluktuáció, az állomány fiatal, bőnügyi tapasztalattal nem rendelkezik. Jövı évi célkitőzéseink között szerepel ezen bőncselekmények nyomozás eredményességének javítása. A következıkben anélkül, hogy magunkat ismételten más megyékhez méregetnénk rámutatunk néhány olyan adatra, amely a kiemelt bőncselekmények eredményességét országos körben értékelı statisztikából származik. Mindezt tesszük azért, hogy érzékeltessük: Komárom- Esztergom megye rendıri szervei az országos megmérettetésben is megállják helyüket. E kitekintésben egyértelmően pozitív értékelést érdemel, hogy az országos nyomozáseredményességi rangsorban számos kategóriában az él-, ill. középmezınyben végeztünk, nyomozáseredményességi-mutatónk az országos átlag felett volt, pl.: emberölés kísérlete 1. hely, garázdaság 1. hely, könnyő testi sértés 6. hely, visszaélés kábítószerrel 5. hely, lakásbetörés 9. hely, zsarolás 10. hely. Néhány bőncselekmény-kategóriában azonban - ahol az országos átlagtól elmaradtunk még javítanunk kell eredményeinken, pl. rablás 17. hely, lopás 17. hely, gépjármő-feltörés 18. hely. Megyénkben évrıl-évre országos viszonylatban is példaértékő prevenciós munka folyik. A jelentés terjedelmi korlátai miatt az egyes szakvonalak tekintetében a teljesség igénye nélkül csak a legjelentısebb megállapításokat összegezzük. Mivel a bőnmegelızés legfontosabb eszköze a kommunikáció, a sajtóval a már korábban kialakított szorosabb kapcsolatot a továbbiakban is fenn tudtuk tartani, és nagyon jó együttmőködést folytatunk. A napi híreken túl rendszeresen jelentettünk meg bőnmegelızési témájú cikkeket, nyilatkozatokat, illetve felhívásokat a médiában, mindig az aktuális jelenségekhez, a legnagyobb problémát jelentı jogsértésekhez igazodva. Az elmúlt évben 560 sajtóhírt jelentettünk meg. Továbbra is részt veszünk a tatabányai Kábítószerügyi Egyeztetı Fórum, a tatabányai Bőnmegelızési és Közbiztonsági Bizottság munkájában. Folyamatosan együttmőködünk a bőnmegelızés terén érintett szervezetekkel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel, az Áldozatsegítı Szolgálattal, az Igazságügyi Hivatallal. Tényleges együttmőködéssé alakítottuk át a romákkal való kapcsolattartást, az együtt gondolkodást.

11 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl februárjában aláírásra került a Komárom-Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányság és a Tatabányai Cigány Kisebbségi Önkormányzat vezetıi által az együttmőködési megállapodás, amely keretet ad a közös munkának, a közös programoknak. Az együttmőködés keretén belül kidolgozásra került a RPIRP (Rendvédelmi Pályára Irányító Roma Program), aminek lényege, hogy a megyében kiválasztásra került néhány középiskolás roma fiatal, akik kedvet éreznek a rendvédelmi pályához, és a középiskolás éveik alatt folyamatosan kapcsolatban vannak a fıkapitánysággal. A RPIRP égisze alatt szerveztük meg a programban résztvevı roma fiataloknak a roma rendvédelmi napot. Kiemelt figyelmet fordítunk a kiskorú bőnelkövetıvé válás megelızésére. Ennek érdekében számos oktatási intézményt, lakóotthont keresünk fel és vagyunk velük folyamatosan kapcsolatban ben igen jó kapcsolat alakult ki a Gyermekek Átmeneti Otthonával, illetve a Családok Átmeneti Otthonával. Az ı felvilágosításuk, a felmerülı problémák kezelése egyik fı prioritásunk. Eseti elıadásaink iránt hatalmas az igény, a legtöbb elıadást az általános iskola felsı tagozatos tanulóinak ill. középiskolásoknak tarjuk, de nagy igény van e témákban szülıi értekezletek, tantestületi értekezletek megtartására is ben kb embert értünk el. A korábbi években kidolgozott bemutatóink 2009-ben A környezet- és állatvédelem valamint a Biztonságos internet használat témakörökkel bıvültek. Sikeres volt A Biztonság szigete címő programunk is, amelynek keretében Tatán, valamint Tatabányán az 1-1 napos rendezvényt tartottunk, ahová hátrányos helyzető általános iskolásokat vártunk. A gyerekek közlekedési, biztonságra nevelı, környezetvédelmi témákban kaptak tájékoztatókat, valamint egészséges életmódra nevelı, sport, illetve kreatív szabadidıs programokon vehettek részt. A tavalyi évben forráshiány miatt saját tábort nem tudtunk szervezni, de több nyári táborba ellátogattunk (pl. pilismaróti kommandós, a bakonybánki családsegítıs, valamint a tatabányai nyári napközibe). Továbbra is kiemelt figyelmet fordítottunk városaink biztonságosabbá tételére: 2008 decemberében és 2009 januárjában készültek el pályázati pénzbıl azok a parkoló táblák, amelyek a gépjármő feltörések számának visszaszorítását célozták meg Tatabánya forgalmasabb parkolóiban. A táblák hatásának köszönhetıen évben 35,2 %-kal esett vissza a gépjármő feltörések száma az elızı év adataihoz képest. A kormány 10 pontos közbiztonsági tervében meghatározottak szerint megkezdtük a Bőnmegelızési tanácsadói iroda berendezését fıkapitányságunkon, az iroda mőködésével kapcsolatban a megyei vagyonvédelmi cégek és biztosító társaságok részvételével értekezletet tartottunk.

12 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl évben is folytattuk pályázati tevékenységünket. Az Életet az éveknek megyei nyugdíjas szervezet partnereként pályázaton támogatást nyertünk nyugdíjas kortársképzésre, valamint együttmőködıként részt vettünk a Megyei Igazságügyi Hivatal pályázatán a KÉK-FEHÉR Információs és Szolgáltató Házban. A KÖZBIZTONSÁGI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI TEVÉKENYSÉG Mivel a év a Közbiztonság éve volt, fıkapitányságunk is jelentıs erıfeszítéseket tett, hogy a közterületen minél nagyobb számban és az aktuális bőnügyi fertızöttségnek megfelelıen a valósuljon meg a rendıri jelenlét. A közterületi szolgálatra vezényelhetı állomány létszámát hátrányosan befolyásolta a év végén megnövekedett, és azóta folyamatosan jelenlévı nyugdíjba vonulási hullám. A nagy tapasztalattal rendelkezı kollégák nyugállományba vonulását követıen tovább fiatalodott a közterületen szolgálatot teljesítı állomány. A tapasztalatlan állomány oktatása, nevelése érdekében a parancsnokok a szolgálatellátásaik egy részét a közterületen teljesítették. Az elsısorban a járıri állományban meglévı jelentıs hiányon enyhített a május 16-án szolgálatba álló 42 fı végzıs szakközépiskolás. Sajnos, az év végére az újonnan érkezettek jelentıs része kérte áthelyezését más megyébe, lakóhelyéhez közelebbi beosztásba. Ma már csupán 10 fı szolgál megyénkben. Nehézségeink ellenére, a rendıri állomány folyamatosan jelen volt megyénk közterületein. A Közbiztonsági Háló elnevezéső programban, majd az ezt követı két Intézkedési Tervben meghatározott feladatok érvényre jutása érdekében heti három alkalommal fokozott ellenırzések végrehajtására került sor, elsısorban a késı délutáni és éjszakai órákban. A beérkezı lakossági visszajelzések, az önkormányzatok értékelése alapján a jogkövetı állampolgárok szubjektív biztonságérzetét nagymértékben javította a rendszeres, demonstratív közterületi rendıri jelenlét. A polgárırséggel való és a korábbinál még közvetlenebb, mindennapi kapcsolattartáson és közös munkán alapuló együttmőködés, valamint a nagyobb jelenlét miatti reagálóképesség javulás mindenképpen pozitív hatást gyakorol a rendırség helyi megítélésére. A bőncselekmény elkövetésén tetten ért, illetve a körözés miatt elfogott személyek száma az év folyamán az elızı évhez viszonyítva csökkent, azonban az egyéb jogszabályi ok miatt elfogott személyek száma jelentısen, több mint háromszorosára nıtt. Ez elsısorban a Komáromi Rendırkapitányság beosztottai által elfogott 127 fınek köszönhetı. Jelentısen, közel 21%-kal növekedett az év folyamán foganatosított biztonsági intézkedések száma (651-rıl 785-re). Az

13 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 13 elıállítások száma gyakorlatilag stagnált, 35 fıvel (-1,3%) kevesebb személy személyes szabadsága került korlátozásra 2009-ben, mint az elızı év során. Az intézkedı állomány 2008-hoz képest hatékonyabban alkalmazta az ittas jármővezetık felfedése során az alkoholszondákat, az alkalmazások száma jelentısen, több mint egyharmadával csökkent ( rıl ra), ennek ellenére az eredményesség 1,8%-kal növekedett. Alkoholszonda alkalmazás Eltérés Eredményes alkalmazás %-ban 2,49 4,31 1,82 A rendıri állomány helyszínre küldését igénylı bejelentések száma nagymértékben, 27,5%-kal nıtt, ami tovább rontotta a közterületi állomány leterheltségét. A helyszíni bírságolás tekintetében minimális csökkenés ( fırıl fıre) állapítható meg, azonban ez a augusztus 1-jei jogszabály-módosítások tükrében ami a korábban kiszabott bírságok egyharmadát vonta ki a szabálysértési törvény hatálya alól kedvezı adat. A szabálysértési feljelentések tekintetében 18,2%-os ( ról ra) növekedés tapasztalható, azonban ez már tartalmazza a megindított közigazgatási eljárásokat is. A helyszíni bírságokat és feljelentéseket összességében szemlélve megállapítható, hogy az idei évben fıvel nıtt azon személyek száma, akikkel szemben szabálysértési vagy közigazgatási eljárást kezdeményezett az állomány. A büntetı feljelentések tekintetében kismértékő növekedés tapasztalható, 5,9%-kal, azaz 74 fıvel több személyt jelentett fel az állomány (1.247-rıl re). A Bevetési Szolgálat hajtotta végre a megyénk illetékességi területén tartózkodó, azon átutazó külföldi személyek vonatkozásában a mélységi migrációs háló mőködtetésével kapcsolatos feladatokat Az érvényben lévı 8 hatóságot érintı Együttmőködési Megállapodásban foglaltak alapján közösen (APEH, VPOP, NFH, OMMF, ÁNTSZ, FVM Élelmiszerláncot Ellenırzı Hatóságai és Szervei, Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal, ORFK) hajtott végre ellenırzéseket. A munkaügyi ellenırzések során 75 fı illegálisan (engedély nélkül) foglalkoztatott személyt fedtek fel. Közlekedésrendészeti tevékenység Az M1 autópálya megyénket érintı szakaszán az MRFK Közlekedésrendészeti Osztály Autópálya Alosztálya lát el a járırszolgálatot és balesethelyszínelési tevékenységet a nap 24 órájában. Az alosztály mőködési területén saját kezdeményezéső intézkedést folytatott le. Az M1 autópálya megyei szakaszán 195 közlekedési balesetnél intézkedtünk, amibıl 3 volt halálos

14 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 14 kimenetelő (2008-ban: 3), 15 súlyos sérüléssel (2008-ban: 14), 18 könnyő sérüléssel (2008-ban: 25) járó és 159 anyagi kárral járó évben 19 fı került elfogásra (3 fı bőncselekmény elkövetése miatt, 16 fı elfogató parancs alapján). Helyszínbírságolást 2258 fıvel szemben alkalmaztunk, összesen Ft értékben. Szabálysértési feljelentés megtételére 5252 esetben volt szükség. A feljelentések nagy része a lejárt okmányok, a szabálytalan sávváltás, elızési szabályok megsértése miatt készült. A jelentıs növekedés oka, hogy a gyorshajtókkal szembeni intézkedések közigazgatási eljárás keretében feljelentéssel zárulnak. 23 esetben kezdeményeztünk közigazgatási eljárást AETR hiányosságok miatt a területileg illetékes rendırkapitányságokon. Megyénk útjain a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében erıink koncentrálásával 23 alkalommal tartottunk fokozott közúti ellenırzést (pl: TISPOL, kerékpáros, gyalogos ellenırzések, ıszi-téli kampány, tanévkezdési kampány). A fokozott ellenırzések célja a közutak közlekedésbiztonsági jellemzıinek javítása, a közúti közlekedési balesetek számának, súlyossági fokának, valamint a meghalt és megsérült személyek számának csökkentése volt. A legkiemelkedıbb baleseti ok a gyorshajtás, a nem a látási és útviszonyoknak megfelelı sebesség megválasztása. Az ADR-AETR ellenırzéseket az arra kiképzett állomány önállóan, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatósággal közösen végezte. Az értékelt idıszakban az AETR egyezmény hatálya alá tartozó fuvarozást végzı jármővek vezetıivel szemben 194 esetben volt szükség közigazgatási eljárás kezdeményezésére valamint 86 fıvel szemben helyszíni bírság kiszabására. Az ADR hatálya alá tartozó, veszélyes anyagot szállító jármővek vezetıvel szemben 2 esetben kellett közigazgatási eljárást kezdeményezni. Illetékességi területünkön veszélyes áru fuvarozásával kapcsolatos baleset nem történt. A társzervekkel folyamatos a kapcsolattartás, a Nemzeti Közlekedési Hatóság KEM Igazgatóságával és a Veszélyes Áruszállítási Tanácsadók Országos Egyesületével, akik a Megyei Baleset-megelızési Bizottságban is képviselik magukat. Megyénk országos szintő közútjait érintı forgalomtechnikai felülvizsgálaton 86 helyszínen vettünk részt. Egyéb szabálysértések miatt esetben kezdeményeztük közigazgatási bírság kiszabását. Ebbıl 1235 esetben megállási vagy várakozási tilalom, 59 esetben behajtási tilalom vagy kötelezı haladási irány megsértése, 6 esetben védett természeti terület megsértése miatt került sor intézkedésre.

15 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 15 A személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számában -11 %-os, a megsérült személyek számában valamivel magasabb mértékő, -15 %-os csökkenés következett be. A balesetek kimenetelét tekintve legnagyobb mértékben a súlyos személyi sérüléssel járó balesetek száma csökkent, viszont a balesetek során elhunyt személyek száma sajnálatos módon, a december hónapban bekövetkezett 6 halálos kimenetelő baleset eredményeként emelkedett. Közúti balesetek száma Halálos Súlyos Könnyő Összesen Eltérés % 2,7% -10,1% -13,2% -11,3% Megsérült személyek (fı) Halálos Súlyos Könnyő Összesen Eltérés % 7,6% -17,4% -16,3% -15,6% Az ittasan okozott balesetek számában csökkenést tapasztaltunk (105-rıl 81-re). Az ittasan okozott baleseteknek az összes balesethez mért aránya évben 15,83 %, évben 13,77%. Mindezek alapján a Zéró tolerancia bevezetésével kedvezı eredményt sikerült elérni. Továbbra is a gyorshajtás, nem az út-, látási-, idıjárási- és forgalmi viszonyoknak megfelelı sebesség megválasztása a legfıbb baleseti ok (összes baleset 39%-a), amelyet az elsıbbség szabályainak megsértése (19%), majd a kanyarodás szabályainak megsértése (15%) követ. Megyénk közútjain a évben is a legtöbb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet a személygépkocsi vezetık okozták (ık fordulnak elı közútjainkon a legnagyobb számban), ez a bekövetkezett balesetek 63 %-a. Az elızı évhez viszonyítva csökkenés következett be a személygépkocsi, tehergépkocsi, motorkerékpár vezetık, kerékpárosok és gyalogosok által okozott balesetek számában. Kismértékő az emelkedés az autóbuszvezetık által okozott baleseteknél. A baleset-megelızési tevékenységünk keretében leginkább közlekedésismereti versenyek szervezésével, a gyermek és fiatalkorúak helyes közlekedésre való nevelésével és az iskolakezdéskor célzott közterületi jelenléttel törekedtünk a veszélyeztetettségük csökkentésére, baleseteik megelızésére. A felnıttek esetében az aktív és passzív biztonsági eszközök népszerősítésére, valamint a biztonsági övet használók számának növelésére a sebességtúllépések és az ittas jármővezetés megelızésére helyeztünk hangsúlyt.

16 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 16 A médián keresztül olyan propaganda tevékenységet próbáltunk kifejteni, amely a lakosság minden rétegét tájékoztatta a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekrıl. Ezáltal próbáltuk tudatosíttatni, hogy a baleset-megelızési tevékenység társadalmi érdek, társadalmi összefogást igényel. A két megyei napilapunkban rendszeresen szerepeltek aktuális baleset-megelızési, közlekedésbiztonsági információkat és egyéb, közlekedéssel kapcsolatos hasznos riportokat és írásokat tartalmazó cikksorozatok. Ebbe a munkába bevontuk az elektronikus médiát is, ezáltal nagyságrendekkel több közlekedıhöz juthattak el a hasznos hírek és jó tanácsok. HUMÁNERİFORRÁS GAZDÁLKODÁS Területi szinten január 01-jén a rendszeresített státuszaink száma 857 volt (5-tel kevesebb, mint 2008-ban). Helyi szinten január 1-jén a rendszeresített hivatásos létszám 611 fı, a meglévı 536 fı, míg december 31-én a 615 fı rendszeresített hivatásos helybıl a meglévı 561 fı volt. Rendszeresített létszám Meglevı létszám Rendszeresített hivatásos létszám Meglévı hivatásos létszám Hivatásos létszámhiány fı 801 fı 725 fı 644 fı - 81 fı fı 838 fı 738 fı 675 fı - 63 fı Az állomány utánpótlása érdekében évek óta komoly erıfeszítéseket tettünk. Minden lehetséges fórumon közzé tetettük a rendészeti szakközépiskolák pályázati felhívását, azokat a megye összes középiskolájába megküldtük. Kiemelten kezeltük a rendvédelmi fakultációt folytató megyei szakközépiskolákból a rendıri pálya iránt érdeklıdı fiatalokat. Az oktatással foglalkozó tiszt ellátogatott a középiskolákba és ugyanezt megtették a kapitányságvezetık, az igazgatók és Fıkapitány Úr is. A Megyei Pályaválasztási Kiállításon toborzó és technikai anyagokkal segítettük a rendıri szakma népszerősítését. Felkértük a rendırkapitányságok vezetıit, hogy a hozzájuk forduló jelentkezıket az alapvetı ismeretek átadása után a Humánigazgatási Szolgálathoz irányítsák. Ezen kívül az idén is rendeztünk nyílt napot, amelyre egy idıben a városi kapitányságokkal, vártuk a rendıri szakma iránt érdeklıdı és pályaválasztás elıtt álló fiatalokat. Becsléseink szerint kb.: 550 érdeklıdı kereste meg kapitányságainkat és a fıkapitányságot. A rendészeti szakközépiskolákba jelentkezık és az oda felvételt nyertek száma évrıl-évre csökken a megyénkben. Ebbıl következıen a szakközépiskolákból érkezı utánpótlás nem pótolja az egyre

17 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 17 növekvı létszámhiányt, bár az idei évben rendhagyó módon 41 fı szakközépiskolát végzett tiszthelyettest fogadhattunk, de nagy részük az év végével sajnos el is ment más megyébe. A tiszti állomány utánpótlására a Rendırtiszti Fıiskolán végzett hallgatókat fogadhatunk, valamint lehetıség nyílt 10 fı diplomás pályakezdı felvételére, akiket közalkalmazottként bőnügyi szakterületen foglalkoztatunk. EGYÜTTMŐKÖDÉS A fıkapitányság és a vele együttmőködık a megállapodásokban vállalt feladataikat az elıírásoknak megfelelıen jó színvonalon teljesítették. A rendır-fıkapitányság szolgálati ágai közötti koordináció, szakmai együttmőködés jó színvonalú volt. Ugyanez mondható el a rendırfıkapitányság és a rendırkapitányságok együttmőködésérıl is. A technikai fejlesztések révén (Internet, elektronikus levelezés, mobil kommunikáció) tovább javult az adattovábbítás, kommunikáció hatékonysága, gyorsasága. Ez a szakmai szervezetek együttmőködésére is jó hatással volt. Napi szakmai feladataink teljesítése során a jogszabályokban, az IRM, ORFK normákban meghatározottak alapján együttmőködést folytattunk az alábbi szervezetekkel: ORFK szakirányítást végzı központi szervei, NNI, Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, Nemzetbiztonsági Hivatal, Vám és Pénzügyırség Regionális Igazgatósága, Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Önkormányzatok, közigazgatási szervezetek, Bíróságok, ügyészségek, Rendészeti és civil oktatási intézmények, civil szervezetek, Biztonságtechnikai vállalkozások, vállalatok, Kommunikációs, hírközlési, távközlési vállalatok, Vadásztársaságok, szakmai kamarák, Pénzintézetek, közalapítványok, Kisebbségi szervezetek, jogvédı szervezetek. Az együttmőködésre vonatkozóan kiemelt szerepet kapott az ügyészség, hiszen munkánk törvényességi felügyeletét látták el. Megyei szinten a kapcsolat jónak értékelhetı, a városi ügyészségek és kapitányságok között ugyancsak jó színvonalú együttmőködés valósult meg. A rendırségen belül mőködı érdekvédelmi szervezetekkel a jogszabályokban elıírtak szerinti, megfelelı színvonalú volt a kapcsolatunk. Kiemelendı a Polgárırséggel való szoros együttmőködés. A megye polgárır egyesületeinek tagjai rendıreinkkel rendszeresen láttak el

18 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 18 közös szolgálatot. Azokon a területeken, ahol a polgárır szervezet és a rendıri szervek között jó kapcsolat alakult ki, javult a közbiztonság. ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSOK Szerzıdés Támogatás beérkezett (bank) Befolyt összeg (Ft) Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány Célja járırszolgálatok, többletszolgálatok finanszírozása irodai eszközök, irodabútor és tv, videó, dvd, rádió ( Ft értékben) számítástechniaki eszköz tulajdonba adása (468840,- Ft értékben) Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány túlórák finanszírozása Esztergom Város Önkormányzata túlórák finanszírozása Lábatlan Város Önkormányzata Esztergom és Térsége Közbiztonságáért Alapítvány Nyergesújfalui Rendırırsnek digitális fényképezıgép tulajdonba adása ( Ft értékben) 7 db számítógép, 7 db monitor ( Ft értékben) 10 db mobiltelefon Komárom Város Polgármesteri Hivatal adományozása 0 térítésmentesen Komárom Város Önkormányzat mőködési támogatás Kecskéd Község Önkormányzata többletszolgálatok finanszírozása Oroszlány Város Önkormányzata többletszolgálatok finanszírozása Dorog Város Önkormányzata dologi kiadások, nem rendszeres személyi kiadás Naszály Község Önkormányzat jutalmazásra Tata Város Önkormányzata túlszolgálat finanszírozása Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata bőnmeglızési tábor költségeinek támogatására

19 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 19 ÖSSZEGZÉS A évben elért eredményeink, fontosabb változások a Közterületi biztonság éve volt. Így e szakterület még inkább fókuszba került. Ennek megfelelıen nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a meglévı erık, eszközök a lehetı legnagyobb hatékonysággal, a jogszabályi elıírásoknak és a lakosság elvárásainak megfelelve kerüljenek alkalmazásra. A munkánkat negatívan befolyásoló tényezık ellenére fıkapitányságunk az elıírt feladatait teljesítette. A bőnügyi területen több, ún. kiemelt bőncselekmény tekintetében sikerült jelentıs javulást elérni a bőncselekményszám csökkenésében. A év a bőnügyi szakterületen elsısorban a stagnálás éve volt, a 2007-ben elindult nyugdíjazási hullám és a magas fluktuáció miatt az állomány jelentıs részében kicserélıdött. Az új kollégák nem rendelkeztek átfogó bőnügyi ismeretekkel; az elmúlt év során bizonyos fokú tapasztalatra tettek szert, így a következı évben már várhatóan magasabb színvonalon tudják feladataikat ellátni. A következı idıszakra vonatkozó célkitőzéseink, feladataink év a Lakossági bizalom és biztonság erısítésének éve. Biztosítanunk kell szervezetünk mőködıképességét, fel kell oldanunk a létszámhiány okozta feszültségeket, gondoskodnunk kell a szakmai munka feltételrendszerének biztosításáról anyagi-technikai és humán erıforrások tekintetében egyaránt. A gazdasági helyzetünkre tekintettel az alapfeladatok végrehajtása kap prioritást. Fokozott figyelmet fordítunk a szakirányítói tevékenységre, a Best Practice elv érvényre juttatására. Növeljük a közúti közlekedés biztonságát, a baleset-megelızést célzó közlekedésrendészeti intézkedések számát, valamint hatékonyságukat fokozzuk. A közterületi szolgálatot továbbra is a közbiztonsági, bőnügyi helyzetnek megfelelıen kívánjuk biztosítani. Lehetıség szerint növeljük a kiemelt bőncselekmények nyomozáseredményességimutatóit, csökkentjük e deliktumok összbőnözésen belüli arányát. A bőncselekmények felderítésénél fokozott figyelmet fordítunk a kármegtérülési mutatók javítására is.

20 Beszámoló a közrend és a közbiztonság helyzetérıl 20 A helyi rendıri szervek munkájában nagyobb hangsúlyt adunk a lakosság szolgálatának, a vele való együttmőködésnek. Tovább javítjuk a társadalmi együttmőködésünket a szakmai és civil szervezetekkel, a polgárırséggel, településırökkel. Fontos feladat a szervezett bőnözés elleni fellépés, az illegális javak felderítése és jogszabályi keretek közötti megvonása, a titkos információgyőjtés humán erıforrásainak fejlesztése helyi és területi szinten egyaránt. Tatabánya, április 7. Dr. Gorgosilits Fábián r. dandártábornok rendırségi fıtanácsos megyei rendırfıkapitány Készült: 1 eredeti példányban (1 példány 20 lap) Sokszorosítva: 4 példányban Készítette: Varga Bea r. szds Felterjesztve: 1. sz. pld. Országos Rendırfıkapitány Úrnak Kapja: 2. sz. pld. IRM Rendészeti Szakállamtitkárság Rendészeti Felügyeleti és Ellenırzési Fıosztály Vezetıje 3. sz. pld. Megyei Önkormányzat 4. sz. pld. MRFK Vezetıje 5. sz. pld. Irattár

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Vezetıje Gorgosilits Fábián r.ezredes rendırségi fıtanácsos 28 Tatabánya, Komáromi u. 2. Telefon.:34/517-73; IRM: 21/2-67 Fax: 34/517-768; IRM 21/22-77 E-mail:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL DABASI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2370 Dabas, Szent István tér 1. Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29)360-207, BM : 30-477 e-mail: dabasrk@pest.police.hu Szám: 13030-400/11/2013. ált. Elıadó: Bartuszek Csaba

Részletesebben

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-778; BM: 21/20-04 Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-778; BM: 21/20-04 Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-778; BM: 21/20-04 Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu Szám: 1927/2011. ált. BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl RENDİRKAPITÁNYSÁG Közrendvédelmi Osztály Kiszombor Rendırırs 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6775 Kiszombor, Régi Makói u. 2. 6900 Makó Pf.1 Tel. : (62) 511-260 Fax : (62) 511-280 (62) 525-020 ugyelet.makork@csongrad.police.hu

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS. Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim!

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS. Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim! HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim! A Rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 8. (4) bekezdésének rendelkezése

Részletesebben

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL DABASI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2370 Dabas, Szent István tér 1. Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29)360-207, BM : 30-477 e-mail: dabasrk@pest.police.hu Szám: 13030-514/ /2014. ált. Elıadó: Bartuszek Csaba

Részletesebben

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. T-Com : (52) 361-601 / Fax: (52) 558-512 BM : (32) 56-00 / Fax: (32) 56-21 e-mail: galis@hajdu.police.hu Szám: 09050-5362/2013.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Szarvasi Rendırkapitányság Rendészeti Osztály Dévaványa Rendırırs 551 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu Száma: 46/ 274 /213. ált. A tájékoztatót elıterjesztésre alkalmasnak

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években Tájékoztató az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a 2004-2008. években 2009. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE 4. IKTATÓSZÁM: 2-5/2012. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló Fejér megye 2011. évi bőnügyi, közbiztonsági helyzetérıl ELİTERJESZTİ: Dr. Simon

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a Tájékoztató az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a 2003-2007. években BUDAPEST 2008. év Kiadja: a Legf bb Ügyészség Számítástechnika-

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

Az ırs technikai helyzete 2011.évben: 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. Gépjármő: 4 4 4 5 5 5 Rádió: 5 5 5 6 6 7. Gépjármővek:

Az ırs technikai helyzete 2011.évben: 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. Gépjármő: 4 4 4 5 5 5 Rádió: 5 5 5 6 6 7. Gépjármővek: PEST MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Monori Rendırkapitányság V e z e t ı j e 2200 Monor, Kossuth L. u. 86. Pf. 5. Tel.: 06 /29/ 410-367 BM: 30-322 Szám: BESZÁMOLÓ Az Önkormányzatok felé a Vecsési Rendırırs

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a 2012. évi bűnözésről Kiadja: Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztály, valamint a Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály ISSN 1217-0046 - 3 - I. A BŰNÖZÉS TERJEDELME

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Hajdú-Bihar Megyei Rendır-fıkapitányság Hajdúnánás Rendırkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM Tel.: 32/53-20 Fax.: 32/53-21 e-mail: hraskoj@hajdu.police.hu

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Tárgy: Beszámoló a Békési Rendırkapitányság 27. évi tevékenységérıl Elıterjesztı: Ladányi Zoltán Kapitányságvezetı Véleményezı Ügyrendi, Lakásügyi, Közrendvédelmi bizottság: Bizottság Sorszám: III/. Döntéshozatal

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje. 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police.

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje. 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police. Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. T-Com : (52) 361-601 / Fax: (52) 558-512 IRM : (32) 56-00 / Fax: (32) 56-21 e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police.hu Szám:

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu Szám: 3028/2012.ált. BESZÁMOLÓ A közrend és

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Gödöllıi Rendırkapitányság 2012. évben végzett munkájáról

BESZÁMOLÓ. a Gödöllıi Rendırkapitányság 2012. évben végzett munkájáról PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG GÖDÖLLİI RENDİRKAPITÁNYSÁG VEZETİJE 2100 Gödöllı, Petıfi Sándor u. 6-10. Levélcím: 2101 Gödöllı, Postafiók: 52 Telefon: (Városi) 06-28-524-600 (BM) 30-72-00 E-mail: BozsoZo@pest.police.hu

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S 7. E L İ T E R J E S Z T É S Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Felsılajos község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ. 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ. 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75 Szám: 268-74/ 26-2007. ált. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó TOKAJ VÁROS bőnügyi- közbiztonsági

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL Nagykáta, 2013. BEVEZETÉS... 3 A BŐNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE... 3 A

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 31-i ülésére. vezetıi referens

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 31-i ülésére. vezetıi referens 4. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Tárgy: Felsılajos Község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása Az elıterjesztést

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter. Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.hu Szám: 7861/2007. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

Tárgy: A megye közrendjének és közbiztonságának helyzete a 2006. évi adatok tükrében Elıadó: Dr. Illés László r. dandártábornok megyei fıkapitány

Tárgy: A megye közrendjének és közbiztonságának helyzete a 2006. évi adatok tükrében Elıadó: Dr. Illés László r. dandártábornok megyei fıkapitány KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG 2800. Tatabánya V., Komáromi u. 2. sz., Tel.: (34) 517-777/20-04 Szám: 74-2/1/2007.ált. ELİTERJESZTÉS A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS 2007. április 26-i

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ Sárospatak város 2008. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról

Részletesebben

VÁM-ÉS PÉNZÜGYİRSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PARANCSNOKSÁGA

VÁM-ÉS PÉNZÜGYİRSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PARANCSNOKSÁGA VÁM-ÉS PÉNZÜGYİRSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PARANCSNOKSÁGA A Regionális Parancsnokság A Közép-dunántúli Regionális Parancsnokság hatósági jogkörrel rendelkezı középfokú szervk: A VPKDRP szervezeti ábrája

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA TÁJÉKOZTATÓ dec.

BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA TÁJÉKOZTATÓ dec. BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL MUNKAÜGYI KÖZPONTJA TÁJÉKOZTATÓ A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERİ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 2010. Változás az elızı hónaphoz

Részletesebben

Elektronikus Lakossági Bőnmegelızési Információs Rendszer ELBIR OKTATÁSI HÍRLEVÉL

Elektronikus Lakossági Bőnmegelızési Információs Rendszer ELBIR OKTATÁSI HÍRLEVÉL Elektronikus Lakossági Bőnmegelızési Információs Rendszer ELBIR OKTATÁSI HÍRLEVÉL 2008. FEBRUÁR B E S Z Á M O L Ó B-A-Z Megyei Rendır-fıkapitányság kábítószer-bőnözés elleni tevékenységérıl A megye rendıri

Részletesebben

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13040/386/2019.Ált. B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL -- 2018. évről -- 1 Tisztelt Képviselő

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ máj.

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ máj. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 2010. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı

Részletesebben

A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása

A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása Az elmúlt évek válsághatásai a társas vállalkozásokhoz képest súlyosabban érintették az egyéni vállalkozásokat, mivel azok az egyre

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó R e n d ő r k a p i t á n y s á g Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs S z a r v a s 55 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 BM:3/33/5-7 Fax: 5-7 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu

Részletesebben

410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet

410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések körérıl, az e tevékenységekre vonatkozó megsértése esetén kiszabható bírságok összegérıl, felhasználásának

Részletesebben

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány-helyettes rendészeti főigazgató A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés

Részletesebben

M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S

M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S Rendırkapitányság Szeged M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S : Mórahalom, Kölcsey F. u. 2/b. Pf: 447. 6782. : 06-62-581-040, 562-400/47-80, : 581-041/47-49 Szám: 06010/8643/2013-ált. BESZÁMOLÓ BORDÁNY

Részletesebben

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdasági Szervek S z e g e d CSONGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Fejezet száma, megnevezése: 11. Belügyminisztérium Költségvetési szerv:

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ okt.

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ okt. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 2010. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről T Á J É K O Z T A T Ó a bűnüldözésről 2008. év Kiadja: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Büntetőpolitikai Főosztály, valamint Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ aug.

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ aug. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 2009. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9. szeptember 8-i ülése. számú napirendi pontja Beszámoló Tolna megye 8. évi közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetéről Előadó: dr. Soczó

Részletesebben

2012. május 31. napján tartandó

2012. május 31. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-5/2012. Sorszám: 1. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. május 31. napján

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sajószentpéter város közrendjének nek és közbiztonságának helyzetérıl. 2009. év

BESZÁMOLÓ. Sajószentpéter város közrendjének nek és közbiztonságának helyzetérıl. 2009. év BORSOD-ABAÚJ ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG KAZINCBARCIKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 3700. KAZINCBARCIKA, BARÁTSÁG TÉR 1-3. Telefon: (48) 510-550/ 54-10, fax: 54-11 Szám:05040-1046/2010. ált. BESZÁMOLÓ

Részletesebben

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra Veszélyes árúk közúti szállításának ellenőrzése 28-ban A veszélyes áruk szállítása jelentőségének növekedésével, összetett kockázati viszonyaival évek óta egyre preferáltabbá válik az Európai Uniós és

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE. IKTATÓSZÁM: 1-5/2014. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló Fejér megye 2013. évi bőnügyi, közbiztonsági helyzetérıl ELİTERJESZTİ: Dr. Varga

Részletesebben

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

KOZÁRMISLENY VÁROS ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÉCS KAPITÁNYSÁGVEZETŐ B E S Z Á M O L Ó KOZÁRMISLENY VÁROS. ÉVI KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL ÉS AZ AZZAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL Cím:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ápr.

TÁJÉKOZTATÓ ápr. TÁJÉKOZTATÓ A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERİ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 2011. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı évhez képest Fıben

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ márc.

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ márc. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 21. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı évhez

Részletesebben

Budapesti Mozaik 15. Budapest bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, Ország. Budapest. 100 ezer lakosra jutó regisztrált

Budapesti Mozaik 15. Budapest bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, Ország. Budapest. 100 ezer lakosra jutó regisztrált területi V. évfolyam 56. szám 2011. augusztus 19. 2011/56 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu i Mozaik 15. bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, 2005 2010 A tartalomból 1 Bevezető 1

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S 4. E L İ T E R J E S Z T É S Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. szeptember 12-i ülésére Tárgy: Felsılajos község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása

Részletesebben

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma 2-2. évek statisztikai kimutatása Biztonsági intézkedések száma 2-2. évek statisztikai kimutatása 4 4 3 3 2 2 9 2. év 2. év 22. év

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSE

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSE IKTATÓSZÁM:033/1392/2014. TÁRGY: A PÉCSI RENDİRKAPITÁNYSÁG BESZÁMOLÓJA PÉCS M. J. VÁ ROS 2013. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTON SÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZ KEDÉSEKRİL ÉS A 2014. ÉVI FELADATOKRÓL

Részletesebben

Hajdúnánási Rendőrkapitányság

Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúnánási Rendőrkapitányság 48 Hajdúnánás, Dorogi út 78. Tel.: 52/57-5 Fax.: 52/57-51 BM tel.: 32/53- Fax.: 32/53-21 e-mail: vinczeig@hajdu.police.hu Szám: 96-/23-3/215. ált. B E S Z Á M O L Ó Polgár

Részletesebben

A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca. Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia

A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca. Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia Korrupciós cselekmények testületi megjelenési formái 1. tényleges ellenszolgáltatás igénylése

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2011. április 13-i ülésére.

E L İ T E R J E S Z T É S A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság 2011. április 13-i ülésére. Ügyiratszám: 08-8/102-5/2010 Dátum: 2011. április 8. Ügyintézı: Baracsi László Tárgy: A PÉTÁV Kft. 2010. évi gazdálkodásáról szóló beszámoló elfogadása Melléklet: CD-n kiküldve E L İ T E R J E S Z T É

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ május Fıben %-ban Fıben %-ban

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ május Fıben %-ban Fıben %-ban DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Megnevezés Változás az elızı Változás az elızı 27. hónaphoz képest

Részletesebben

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON 2011. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály ISSN 1418-7493 3 I. ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK 2010-ben

Részletesebben

Baleset-megelőzés a XXI. században, a hazai tendenciák tükrében

Baleset-megelőzés a XXI. században, a hazai tendenciák tükrében Kiss Csaba r. alezredes ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, az ORFK-OBB főtitkára Baleset-megelőzés a XXI. században, a hazai tendenciák tükrében

Részletesebben

81/2010. számú elıterjesztés

81/2010. számú elıterjesztés 81/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselıtestület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (3)

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ szept.

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ szept. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 29. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı évhez

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ febr.

TÁJÉKOZTATÓ febr. TÁJÉKOZTATÓ A DÉL-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERİ-PIACI HELYZETÉNEK ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 2011. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı évhez képest Fıben

Részletesebben

256/2008. (X. 21.) Korm. rendelet

256/2008. (X. 21.) Korm. rendelet 256/2008. (X. 21.) Korm. rendelet az önkéntes tőzoltóság létesítésérıl, mőködésének feltételeirıl és feladatáról A Kormány a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 35. -a (1) bekezdésének

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ dec.

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ dec. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 29. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı évhez

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ A negyedéves munkaerı-felmérés tapasztalatai a dél-dunántúli régióban 2009. I. negyedév A felmérés lényege A PHARE TWINING svéd-dán modernizációs folyamat során

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rend

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rend TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rendırségi hatáskörbe tartozó közterületi jogsértések alakulásáról, a kialakult helyzet értékelésérıl Elıterjesztı: Butkai Sándor r.alezredes

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDİRKAPITÁNYSÁG V E Z E T İ J E

PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDİRKAPITÁNYSÁG V E Z E T İ J E Nyt.sz: 13090-010801/692/2012.Ált. PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG SZENTENDREI RENDİRKAPITÁNYSÁG V E Z E T İ J E Cím:2000 Szentendre, Dózsa György út 6/a. Postacím: 2001 Szentendre, Pf.: 163 Telefon/fax:

Részletesebben

Összes regisztrált b ncselekmény

Összes regisztrált b ncselekmény B ncselekmények Összes regisztrált b ncselekmény 465 694 413 343 436 522 426 914 394 034 Vagyon elleni b ncselekmény összesen 1/ 317 900 275 891 270 740 276 193 253 366 szabálysértési értékre elkövetett

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére A KOMÁROM- ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére Tárgy: A Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat, a Komárom Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányság

Részletesebben

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ jún.

DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ jún. DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS MUNKAÜGYI KÖZPONT TÁJÉKOZTATÓ A MUNKAERİ-PIACI HELYZET ALAKULÁSÁRÓL A NYILVÁNTARTOTT ÁLLÁSKERESİK FİBB ADATAI Nevezés 2009. Változás az elızı hónaphoz képest Változás az elızı

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e a sportról Fejér megye Közgyőlése a magyar és az egyetemes kultúra részeként, elismerve a sport, mint önszervezıdésre épülı civil tevékenység

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a bűnözésről 2008. év Kiadja: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Büntetőpolitikai Főosztály, valamint Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály ISSN

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. szeptember 18-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének. szeptember -i ülése. számú napirendi pontja Beszámoló Tolna megye 7. évi közbiztonsági és közlekedésbiztonsági helyzetéről Előadó: dr. Soczó

Részletesebben

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó Szám: 19040-938/2012 ált. TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG :8300 Tapolca, Ady Endre utca 2., 8301 Tapolca, Pf.:125. +36/87/412-322, Fax: +36/87/412-322 e-mail: rauszi@veszprem.police.hu Jóváhagyom: Rausz István

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl

SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e. a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 14/2007. (V.31.) r e n d e l e t e a jármővek behajtási engedélyeinek kiadási és felülvizsgálati rendjérıl Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete a helyi

Részletesebben