Szám: 12050/251-1/2012. ált. BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Szécsény, február 06.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Szám: 12050/251-1/2012. ált. BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Szécsény, február 06."

Átírás

1 Szám: 12050/251-1/2012. ált. BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szécsény, február 06.

2 TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS 1. II. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS 1. III. BŰNÜGYI TEVÉKENYSÉG A bűnügyi helyzet értékelése A bűnüldöző munka A körözési munka Ügyfeldolgozó tevékenység Közigazgatási jogkörben végzett munka Bűnügyi szakterület Életvédelmi tevékenység Rablási tevékenység Vagyonvédelmi tevékenység Gazdaságvédelmi tevékenység Egyéb bűncselekmények Az ismertté vált bűnelkövetők Bűnmegelőzési tevékenység A bűnügyi tevékenység javítása, hatékonyságának növelése érdekében tett intézkedések Stratégiai célkitűzések 2012-re 9. IV. RENDÉSZETI TEVÉKENYSÉG Közrendvédelmi szolgálati ág A közterületi jelenlét mértéke, a közterületek és kiemelt idegenforgalmi területek biztonsága A közrendvédelmi szolgálatteljesítés színvonala A rendezvénybiztosítások, a csapaterős tevékenység értékelése A gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvények elbírálásának tapasztalatai Illegális migráció Közlekedésbiztonság helyzete A Városi Baleset-megelőzési Bizottság tevékenysége Igazgatásrendészeti tevékenység Engedélyezés Szabálysértések Az ügyeleti tevékenység 18. V. EGYÜTTMŰKÖDÉSEK Együttműködési megállapodások Egyéb együttműködések 19. VI. A GAZDÁLKODÁS HELYZETE 19. IX. ÖSSZEGZÉS 19.

3 I. BEVEZETÉS A Szécsényi Rendőrkapitányság működési területe a Cserhát hegység lábánál, az Ipoly völgyében helyezkedik el, alapterülete 318,42 km². Nógrád megye területének közepén található, 1 város és 15 község tartozik a működési területhez. A működési terület lakosainak száma hozzávetőleg fő. Északon méter hosszúságban a Szlovák Köztársasággal határos, ahol az államhatárt az Ipoly folyó képezi, itt 54 határjel található. A Szécsényi Rendőrkapitányság működési területén 2 horgász tó és egy mesterséges víztározó található, a vízmélységük miatt azonban vízi rendészeti szempontból kiemelt figyelmet nem érdemelnek. A területen egy vasútvonal halad keresztül Balassagyarmat - Ipolytarnóc viszonylatában. Közúti közlekedés szempontjából jelentős forgalmat bonyolít le a 22- es számú fő közlekedési útvonal, valamint a 2122-es számú út és - az Ipoly-híd átadását követően - a 2205-ös út. Szécsény városban az idegenforgalom idényjellegű, évente kb fő látogatja a múzeumot és a város további nevezetességeit. Hollókő község - mint a világörökség része azonban jelentős idegenforgalmat bonyolít le, s a látogatók száma ott évente eléri a főt. II. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS A Szécsényi Rendőrkapitányságon két osztály, a Bűnügyi Osztály és a Közrendvédelmi, Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztály; továbbá két (önálló) alosztály jogállású szervezeti egység, az Igazgatásrendészeti Alosztály és a Hivatal található. A Bűnügyi Osztály vezetése az osztályvezetőből és osztályvezetőhelyettesből, illetve egy technikusi csoportvezetőből áll. A Közrendvédelmi, Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztály három alosztályból, az Őr- és Járőrszolgálati Alosztályból, a Körzeti Megbízotti Alosztályból és a Határrendészeti Alosztályból épül fel, s az osztályvezető mellett a három alosztályvezető jeleníti meg az Osztály vezetését.

4 III. BŰNÜGYI TEVÉKENYSÉG 1. A bűnügyi helyzet értékelése A Szécsényi Rendőrkapitányság működési területén a évhez képest 16%-kal növekedett az ismertté vált bűncselekmények száma. Úgy tűnik, hogy ez egy folyamatos tendencia, hiszen 2009 évről 2010 évre szintén 18%-os növekedés volt megfigyelhető. Mindezzel együtt a rendőrkapitányság működési területe továbbra sem tekinthető bűnügyi szempontból fertőzöttnek. Évek óta hasonló nagyságrendben rendelünk el nyomozásokat. Öt év átlagát vizsgálva 600 körül mozog az elrendelt nyomozásaink száma, ezt a számot 2011-ben haladta meg. A évben az elkövetett bűncselekmények száma alapján, a legfertőzöttebb területnek Szécsény város, és Rimóc, Nógrádszakál, Nagylóc települések számítottak, azonban újabb települések is bűnügyileg fertőzöttebbé váltak az előző időszakhoz képest, mégpedig Ludányhalászi és Endrefalva és Nógrádmegyer. A legkevésbé fertőzöttnek Hollókő és Nógrádsipek számítottak. Hollókőt ki kell emelni, mivel itt évente több ezer hazai és külföldi turista megfordul, mégis éves viszonylatban nagyon minimális az elkövetett bűncselekmények száma. Az ismerté vált bűncselekmények legnagyobb arányát évben is a vagyon elleni bűncselekmények tették ki. A vagyon elleni bűncselekmények kategóriáján belül a lopások, betöréses lopások jelentik a legnagyobb problémát. 2. A bűnüldöző munka évben új módszert, eszközt nem alkalmazott a bűnügyi állomány a felderítő munka során. A klasszikus kriminalisztikai eszközöket, módszereket alkalmaztuk. Az ismeretlen elkövetők felderítésének eredményesebbé tétele érdekében a titkos információgyűjtő tevékenység által biztosított mozgásteret, lehetőségeket szeretnénk a jövőben jobban kihasználni. A Szécsényi Rendőrkapitányságon 2011-ben a bűncselekmények számának megemelkedése jelentette a legnagyobb problémát. 2.1 A körözési munka évben is több alkalommal tartottunk körözési akciókat, melyeknek célja a körözés alatt álló személyek felkutatása, lakóhelyük ellenőrzése.

5 Hatóságunk nagy figyelmet fordított a körözések felülvizsgálatára, illetve a figyelmeztető jelzések elhelyezésére. Kapitányságunk rendszeres havi jelentést készít, illetve küld a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának a körözött személyek elfogásáról, illetve felkutatásáról. Az eltűnések miatt elrendelt körözések túlnyomó többségét a ságújfalui Biztos Pont Gyermekotthonból eltűnt, elszökött fiatalkorúak körözése teszi ki. 2.2 Ügyfeldolgozó tevékenység A nyomozás eredményességi mutatót vizsgálva megállapítható, hogy a kapitányság a bűnügyi munka terén megfelelően ellátta feladatát, a mutatónk javult a 2010-es évhez viszonyítva. A nehézségek nagy részét sikerült leküzdenünk, de még további változtatások szükségesek a még eredményesebb munka érdekében. Esetenként előfordult tervszerűtlen munkavégzés, valamint kisebb ügyeknél a folyamatos munkavégzés nem minden esetben érvényesült. A parancsnoki revíziós munkák javításával igyekeztünk ezeket a hiányosságokat megszüntetni a felderítő és a feldolgozó munka hatékonyságát és eredményességét javítani. Próbáltunk minél több esetben élni a bíróság elé állítás jogintézményével, évben 7 esetben éltünk ezzel a lehetőséggel. Ez közel megegyező az előző években történ bíróság elé állítás számaival ben cél a bíróság elé állítás szélesebb körben történő alkalmazása. 2.3 Közigazgatási jogkörben végzett munka Illetékességi területünkön a büntetőeljárások mellett több száz általános ügyben jártunk el. A halálesetek vonatkozásában törekedtünk az intézkedések gyors, zökkenőmentes, szakszerű végrehajtására. Az illetékességi területünkön azonosítatlan holttestet nem regisztráltunk. 3. Bűnügyi szakterület 3.1 Életvédelmi tevékenység A második leggyakrabban elkövetett bűncselekmény kategória a személy elleni bűncselekmények. A testi sértések, súlyos testi sértések száma az elmúlt öt évben 30 és 40 között mozgott, 2011-ben 33 esetben indítottunk eljárást ilyen cselekmény miatt. A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az értékelt időszakban nem történt emberölés bűntette.

6 A testi sértésekkel összefüggésben a családon belüli erőszak esetében a helyszínen történő rendőri intézkedések minden esetben a jogellenes állapot megszakítására, a rend rövid időn belüli helyreállítására, valamint a felek indulatainak lecsillapítására irányultak. Az adott helyzettől függően a sérültek kórházba, orvosi ügyeletre, illetve az ittas személyek Kijózanító Állomásra történő szállítására történt intézkedés. Magánlaksértés bűncselekmény elkövetése miatt 13 esetben jártunk el 2011-ben, mely szám növekedett az előző évi 8 esethez viszonyítva. A zaklatás bűncselekmény miatti eljárások évről évre szaporodnak, 2011-ben 36 esetben folytattunk eljárást e bűncselekmény elkövetése miatt. 3.2 Rablási tevékenység Rablás évében illetékességi területünkön egy esetben történt, melyben az elkövetők felderítésre kerültek és bíróság elé állításuk megtörtént. Öt évet vizsgálva megállapítható, hogy jelentős számban nem fordultak elő rablások az illetékességi területünkön és minden esetben elfogásra kerültek az elkövetők. A es év volt kiugró, amikor is 4 esetben indítottunk eljárást rablás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Azon személyek, akik másoktól akarnak idegen dolgokat eltulajdonítani, még mindig inkább a lopás, betöréses lopás bűncselekményt valósítják meg, az erőszak illetékességi területünkön még annyira nem jellemző. 3.3 Vagyonvédelmi tevékenység Az ismerté vált bűncselekmények legnagyobb arányát, évben is a vagyon elleni bűncselekmények tették ki. A vagyon elleni bűncselekmények kategóriáján belül a lopások, betöréses lopások jelentik a legnagyobb problémát. A mindennapi munkájuk végzése során a kollégák (beosztástól függetlenül) felhívták az idős, egyedül élő emberek, és a lakókörnyezetükben élő személyek figyelmét a bűnözők által alkalmazott leggyakoribb elkövetési módszerekre, valamint arra, hogy gyanús személyek, járművek, egyéb körülmények esetén azonnal értesítsék a rendőrkapitányság ügyeletét. A évben az előző időszakkal azonos arányú lakossági bejelentés, jelzés érkezett. A falopások vonatkozásában, a legtöbb elkövetőt állampolgári bejelentés alapján sikerült felderíteni, tetten érni. A évben is a vagyon elleni bűncselekmények vonatkozásában észleltük bűnözői csoportok által kifejtett tevékenységet. Több bűnözői csoportot sikerült felderítenünk, és tagjaik ellen büntetőeljárást indítottunk. Az egyik csoport endrefalvai lakhellyel rendelkező, főleg fiatalkorúakból állt. Tagjai csoportosan követtek el a lopásokat, betöréses lopásokat főleg Endrefalván és a környező településeken.

7 Ugyancsak egy-egy bűnözői csoport Nógrádszakál és Nógrádmegyer területén követett el vagyon elleni bűncselekményeket, őket is sikerült beazonosítanunk, velük szembe büntetőeljárást indítani, melynek hatására a bűncselekmények terjedése megállt. A betöréses lopások során az elkövetők célpontjai leggyakrabban magánlakások, és a hozzájuk tartozó helységek, hétvégi házak voltak. Üzletek, szórakozóhelyek sérelmére kisebb arányban követtek el betöréses lopást. A betöréses lopások során a leggyakrabban készpénzt, műszaki cikkeket, szerszámgépeket (ezek közül is fűkaszákat, motorfűrészeket) vittek el az elkövetők. Az idén, a korábbi évekhez képest megemelkedett azoknak a betöréseknek a száma, amelyek során különböző szerszámgépeket tulajdonítottak el az elkövetők. A betöréses lopások túlnyomó részét, úgymint a korábbi években, az idén is az éjszakai, és hajnali órákban követték el. A lopás bűncselekmények számának másik nagy hányadát a korábbi években is és most is a fémlopások tették ki. Az eltulajdonított fém tárgyak jellege, rendeltetése nem volt meghatározó az eltulajdonítás szempontjából. Az elkövetők tulajdonítottak el csatornát, aknafedelet, a földeken hagyott gépekről alkatrészeket, a földbe fektetett kábelt, szeszfőzdei berendezéseket, közlekedési táblákat, és mindent ami éppen mozdítható volt. Az elkövetők elsősorban a rézből és alumíniumból készült tárgyakat, illetve más fajta fémek esetében a nagyobb súlyú tárgyakat tulajdonították el. Az illetékességi területünkön élő, helyi elkövetők általában törekedtek arra, hogy az eltulajdonított fémet nem a lakhelyükhöz közeli átvevőknél adják le, hanem távolabb, esetenként a megyén kívül (Pest -, Heves megye), ahol nem ismerik őket. Készpénzlopás és gépkocsi feltörés, gépjárműből lopás csekély számban, eseti jelleggel fordult csak elő. A lopások és betöréses lopások esetében megfigyelhető volt, hogy a nagyobb ünnepek (pl.: Húsvét, Karácsony) előtt megnőtt a bűncselekmények száma. A gépjármű eltulajdonítása évben illetékességi területünkön nem volt. Öt éves intervallumot vizsgálva megállapítható, hogy a lopások száma 180-as átlag körül mozgott, azonban évben ez 292-re emelkedett. A betöréses lopások száma pedig csökkent az előző évhez viszonyítva 127-ről 111-re. A nyomozások során kiemelten kezeljük az időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekményeket. 3.4 Gazdaságvédelmi tevékenység

8 Csalás bűncselekmény elkövetése miatt 27 esetben indítottunk eljárást, sikkasztás miatt 21 esetben. Elenyésző számban indult eljárás szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok védelmét biztosító műszaki intézkedés kijátszása, hitelsértés, készpénz-helyettesítő eszközzel visszaélés, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmények miatt. A csalások számát megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy az elrendelt ügyek száma megduplázódott az előző 5 év átlagához viszonyítva ben indítottunk eljárást pénzhamisítás bűncselekmény elkövetése miatt, mert illetékességi területünkön, több helyen is hamis Ft-os bankjegyet hoztak forgalomba. Az ügyekben az elkövetők elfogásra kerültek, a nyomozás még folyamatban van. Két személy előzetes letartóztatását tölti, egy fő házi őrizetben van, 4-en pedig szabadlábon védekeznek az ügyben. Egyéb gazdasági bűncselekményeket az illetékességi területünkön az értékelt időszakban nagyon kis számban követtek el. 3.5 Egyéb bűncselekmények A házasság, család, az ifjúság és a nemi erkölcs elleni bűncselekmények vonatkozásában jelentős emelkedés nem volt észlelhető 5 év átlagában 20 körül mozgott minden évben e bűncselekmények száma ben a tartás elmulasztása miatt indított bűncselekmények száma növekedett meg erőteljesebben. A házasság, a család, az ifjúság és a nemi erkölcs elleni bűncselekményekkel kapcsolatban meg kell említeni, hogy még mindig nagy látenciával számolhatunk. A történteket gyakran szégyenként fogják fel mind a tanúk, mind a sértettek. Tartanak attól, hogy amennyiben a fenti bűncselekmények a hatóság tudomására jutnak, így egyfajta nyilvánosságot kapnak. A közigazgatás, az igazságszolgáltatás és a közélet tisztasága elleni bűncselekmény kategóriát vizsgálva megállapítható, hogy e bűncselekmény kategóriába tartozó bűncselekmény száma éves szinten 10 alatt marad mindig, meghatározóak a zártörés bűncselekmény elkövetések. Minden évben folyamatosan emelkedik a kábítószer fogyasztás miatt indított büntetőeljárások száma is. Illetékességi területünkön jelen van a kábítószer, emiatt kiemelten foglalkozunk e bűncselekmények felderítésével is. Ezen a területen nagy a látenciával kell számolnunk, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetőit félti a baráti, családi környezetük a felelősségre vonástól. A kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel, és azok elkövetőivel kapcsolatos adatokat, információkat birtokló személyek általában tartanak az elkövetői kör bosszújától.

9 3.6 Az ismertté vált bűnelkövetők A szándékos bűncselekmények vonatkozásában, az ismertté vált elkövetők jelentős része büntetett előéletű volt. Ezen túlmenően továbbra is magas volt a visszaeső és a különös, vagy többszörös visszaesők száma. Az elkövetők döntő többsége a fiatal felnőtt kategóriához tartozott. A bűncselekményt elkövetők döntő többsége az illetékességi területünkön élő, helyi lakos volt, hozzájuk képest az utazó, a bűncselekmény elkövetése céljából érkező elkövetők jóval kisebb számban fordultak elő. Azonban azt tapasztaltuk, hogy az illetékességi területünkön lakó elkövetők egyre mobilabbak, nem csak a lakhelyükön, hanem lakhelyükhöz közeli másik településen is követnek el bűncselekményeket. A évben a vagyon elleni bűncselekmények vonatkozásában észleltük bűnözői csoportok által kifejtett tevékenységet. Több bűnözői csoportot sikerült felderítenünk, majd szétbomlasztanunk, a csoportok minden tagja ellen büntetőeljárást indítottunk. Az alkohol szerepe a bűnelkövetők magatartásában elsősorban a garázdaságok és a testi sértések, de esetenként a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésénél játszott jelentős szerepet. Az elkövető az alkohol hatására agresszívvé vált, és az elfojtott indulatait a közvetlen környezetében található személyeken (sok esetben családtagon) ill. tárgyakon vezette le. A vagyon elleni bűncselekmények esetében pedig az ittas, részeg elkövető az alkohol hatása alatt kevésbé számolt a tettei lehetséges következményeivel, könnyebben, gátlástalanabbul megragadta a könnyű pénzszerzési lehetőségeket (pl.: őrizet nélkül hagyott tárgy, pénz eltulajdonítása, lopás egy másik ittas személytől). 3.7 Bűnmegelőzési tevékenység A megszokott gyakorlatnak megfelelően a helyi sajtóban rendszeresen jelentetünk meg cikkeket az aktuális bűnügyi hírekről, mellyel a lakosság figyelmét kívánjuk felhívni a területünket érintő aktualitásokról, ill. a veszélyhelyzetek elkerülése érdekében, bűnmegelőzési jelleggel. A helyi kábeltévével jó kapcsolatunk volt. Időnként - az aktualitásnak megfelelően - tájékoztatást adtunk a bűnügyi helyzetről, melyben részben bűnügyi információkkal, részben aktuális bűnmegelőzési tanácsokkal láttuk el a lakosságot. A helyi középiskolákban alkalomszerűen drog-prevenciós előadást tartottunk. Egy-egy alkalommal óvodások részére szerveztük meg a rendőrségi látogatást intézményünkbe, ahol a gyerekek részére bűnmegelőzési előadást és technikai bemutatót tartottunk.

10 Az ifjúság körében végzett bűn- és áldozatvédelmi tevékenységünk egyik fő területe a rendszeres D.A.D.A.-oktatás. A 2010/2011-es tanévben illetékességi területünk két iskolájában folyt D.A.D.A.-képzés. Összesen 2 osztály 65 tanulója vett részt a programban. Az iskolák a programot szívesen fogadták. A 2011/2012-es tanévben is 2 osztályban kezdtük meg a D.A.D.A. oktatást. Az áldozatok - ill. esetenként törvényes képviselőik - minden esetben megkapták a szükséges tájékoztatást, felvilágosítást fenti jogaikról. Ennek mulasztásából eredő panasz nem érkezett. Az áldozatok meghallgatása továbbra is kulturált körülmények között, szakszerűen, de az áldozat kíméletével és személyiségi jogainak tiszteletben tartásával folyt. A bűnmegelőzési főelőadó - mivel kapitányságunkon ő az áldozatvédelmi referens és a panaszfelvevő is egyben esetben vett fel panaszt (bejelentést, feljelentést, ill. egyéb formában, mint beszélgetés, tanácsadás, átirányítás illetékes szervekhez). Minden esetben konkrét segítséget és tanácsot adtunk az áldozatoknak, felvilágosítottuk őket jogaikról és lehetőségeikről. Nem volt szükséges minden esetben írásban is rögzíteni ezt (feljelentés, bejelentés), sokszor csak az elbeszélgetés és a tanácsadás miatt kerestek fel bennünket. A jegyzőkkel, a gyermekjóléti szolgálatok vezetőivel és a gyámhatósággal is kapcsolatban állunk. Amennyiben családon belüli erőszakos bűncselekmény, illetve kiskorú sérelmére megvalósuló cselekmény történik, értesítjük az esetről az illetékes hatóságot. Gyakran előfordul, hogy tanácsot kérünk egymástól. Egymás kölcsönös segítése, érvek-ellenérvek megvitatása és mindenképpen jó kapcsolat jellemzi a családsegítő szolgálatokkal való együttes munkát. Kapitányságunkon a váróban kihelyezésre került az áldozatsegítő iroda, ill. pártfogó felügyelet címe, elérhetősége azon plakát formájában, melyet az illetékes szervek adtak át részünkre, valamint minden feljelentő kap az elérhetőségről egy kis feljegyzést. Az együttműködés a tavalyi év hasonló időszakához képest hatékonyabb lett, személyesen is többször találkoztunk az áldozatsegítő szolgálat kollégáival, ill. telefonon és faxon is rendszeresen fenntartjuk a kapcsolatot. Kialakítottunk egy ún. forró-drót rendszert, mivel az igazolások kiállítása a bejelentést követő 3 munkanapon belül kell megtörténjen. Kapitányságunkon a vizsgált időszak alatt 10 esetben állítottunk ki igazolást és számtalan egyéb esetben irányítottunk ügyfeleket az áldozatsegítő irodába.

11 4. A bűnügyi tevékenység javítása, hatékonyságának növelése érdekében tett intézkedések A bűnözés várható főbb változásaival, a jövőre nézve a bűnözés súlypontjait meghatározó bűncselekmények prognosztizálható alakulásával kapcsolatban elmondható, hogy az illetékességi területünkön amennyiben a lakosság létfeltételei, életkörülményei nem javulnak a bűnözési mutatók kismértékű növekedése várható. Továbbra is számíthatunk a vagyon elleni bűncselekmények magas arányára. Várható a visszaélés kábítószerrel bűncselekmény terjedése illetékességi területünkön. A nehéz helyzetben élő személyek közül egyre többen menekülnek majd a kábítószerek fogyasztásával elérhető bódulatba, így piacot teremtve a kábítószerterjesztőknek. Továbbá várhatóan egyre többen választják a kábítószer-terjesztést a gyors és nagymértékű vagyoni gyarapodás reményében. Ebből a szempontból Szécsény város tekinthető a legveszélyeztetettebbnek, mivel egy szakközépiskola, egy gimnázium és egy általános iskola is található a településen. Fentiekre tekintettel a jövőben kiemelt szerepet szánunk a bűnmegelőzési tevékenységnek, hatékonyságát növelni szeretnénk, közvetlenebbé szeretnénk tenni kapcsolatainkat az állampolgárokkal. A felderítési munka eredményesebbé tétele érdekében a körzeti megbízottak részére mentorok kerültek kijelölése a bűnügyi osztály nyomozói közül. Ezzel szeretnénk elérni, hogy javuljon a két szolgálati ág közötti információáramlás, valamint közvetlenebb legyen a munkakapcsolat és konkrétan tudják egymás munkáját segíteni a kollégák. Fentieken felül a parancsnoki ellenőrző munka fokozásával szeretnénk elérni a minél pontosabb, precízebb, gyorsabb és hatékonyabb munkavégzést. 5. Stratégiai célkitűzések 2012-re: Az elkövetkezendő időben nagy figyelmet kell fordítani az állomány és a végzett munka ellenőrzésére a parancsnoki állománynak, mivel még mindig merülnek fel visszatérő problémák, hiányosságok a munkavégzés során. Emelni kell az operatív munka színvonalát a még eredményesebb bűnügyi felderítő munka érdekében. Továbbra is nagy hangsúlyt kell fektetni körözési tevékenységre, hogy még eredményesebb munkát végezzünk a körözött személyek elfogása vonatkozásában. Helyi oktatások szervezésével biztosítani kell az állomány szakszerű és eredményes munkavégzését. A nyomozás eredményességi mutatónkat tovább kell javítani, kiemelt figyelmet kell fordítani a lakásbetörések felderítésére. Növelni kell a Bíróság Elé Állítás intézményének minél szélesebb körben történő alkalmazását.

12 1. Közrendvédelmi szolgálati ág Beszámoló a Szécsényi Rendőrkapitányság IV. RENDÉSZETI TEVÉKENYSÉG 1.1 A közterületi jelenlét mértéke, a közterületek és kiemelt idegenforgalmi területek biztonsága. A szakterület fő célkitűzése a lakosság biztonságérzetének növelése, a közterületi szolgálat erősítésével a közterület, továbbá az államhatár rendjének fenntartása. A kapitányságunkon a jelenlegi létszámviszonyok mellett biztosított az állomány megfelelő térbeni és időbeni történő elosztása, az erők összehangolása és a rendelkezésre álló technikai eszközök hely, idő szerinti megoszthatóságának lehetősége. Emellett biztosított a közterületi szolgálat folyamatos, elégséges szintű szervezése. A közterületi szolgálat folyamatosságát 2 fős gépkocsizó járőr jeleníti meg. A közterületi szolgálatot ellátó (járőri- és körzeti megbízotti) állomány, vezényléses szolgálati rendben lát el szolgálatot. A szolgálatteljesítés módja döntő többségében gépkocsival, illetve kisebb részben kombináltan (gépkocsi gyalogos szolgálat) történik. A gépkocsizó járőrszolgálatot ellátó állomány naponként, illetőleg napszakonként váltakozó útirányterv szerint lát el szolgálatot, melyekben a főbb feladatok, az állandó jelleggel ellenőrizendő objektumok, frekventált helyek meghatározásra kerültek. Az útiránytervek közötti szolgálatellátás gyakoriságát a bűnügyi helyzet, az adott terület közbiztonsági sajátosságai befolyásolják, valamint a nyári időszakban az idegenforgalom által érintett településeken gyakori a közterületi szolgálat. A járőrszolgálat reagáló képessége a bekövetkezett eseményekre jó színvonalúra értékelhető, a bejelentéseket követően az ügyeleti szolgálat a járőri állományt megfelelő információkkal látta el és indította útba a helyszínekre. Az állampolgárokkal történő minél szélesebb körű kapcsolat kialakításában fontos szerepet szánunk körzeti megbízottainknak, akik a város mellett a kisebb településeken is, a legfontosabb láncszemet alkotják a mindennapi kommunikációnak és a helyi megelőzésnek. A napi szinten felmerülő települési problémák feltérképezésében és az arra való reagálás lehetőségének megteremtésében a körzeti megbízottak a KMB szabályzatban előírt időszakonként a kapitányság összes KMB irodáján fogadóórát tartanak. Folyamatos a kapcsolat a településeken működő Polgárőr szervezetekkel, és rendszeres a közös szolgálatellátás is, melyek főként a kiemelt és biztosítást vagy felügyeletet igénylő eseményeknél, rendezvényeknél nyújtanak a rendőrségnek nagy segítséget.

13 A körzeti megbízottak szolgálatát az adott települést érintő aktuális rendezvényekhez, egyéb szolgálattal összefüggő feladatokhoz, illetve az adott területen bekövetkező jogsértő cselekmények elkövetésének idejéhez, gyakoriságához igazítjuk. 1.2 A közrendvédelmi szolgálatteljesítés színvonala évben a kapitányság rendészeti szolgálatánál konkrét szervezeti átalakításokra, új szolgálatszervezési formák bevezetésére, valamint hosszú távú létszámátcsoportosításokra nem került sor. A kapitányságunk illetékességi területét 3 KMB Csoport fedi le (Szécsény, Nagylóc, és Endrefalva székhelyekkel). A KMB csoportok a szolgálatok tervezésénél figyelembe veszik az egyéb közrendvédelmi és határrendészeti szolgálatok és a bűnügyi szolgálati ágak vezénylését is, így nagy részben állandó jelenlét biztosítható minden településen. Ehhez nagy segítséget nyújtanak a megyében működő polgárőr szervezetek is. A közterületi szolgálatot ellátó állomány jellemzően fiatal, de intézkedési készsége és aktivitása kisebb-nagyobb megtorpanásokkal megfelelő. Tény miszerint az intézkedések számszerűségi adatai nem igazán tükrözik a közrendközbiztonság javítása érdekében kifejtett munkát, hiszen ebben a szóbeli figyelmeztetések, propaganda tevékenységek és az egyéb ilyen jellegű tevékenységek nem jelentkeznek. A személyes szabadságot korlátozó intézkedések során 94 esetben került sor kényszerítő eszköz alkalmazására, illetve használatára. (Testi kényszer 19, bilincs 75, egyéb kényszerítő eszköz nem volt). A kényszerítő eszközök alkalmazása minden esetben a szolgálati szabályzatban meghatározottak alapján kivizsgálásra került, melynek során kivétel nélkül megállapítást nyert, hogy a kényszerítő eszközök használata jogszerű, szakszerű volt, továbbá megfelelt az arányosság és a fokozatosság követelményeinek. Az időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények számának visszaszorítása és a bűnelkövetők minél eredményesebb felderítése, az ezt célzó közbiztonsági és bűnügyi rendőri tevékenység fokozása, illetve szabályozása, valamint speciális bűnmegelőzési feladatok meghatározása és végrehajtása céljából került kiadásra az ORFK Intézkedési Terve, valamint a Nógrád Megyei Rendőrfőkapitányság Vezetőjének 10/2010. (II.23.) számú Intézkedése. Az intézkedés alapján heti egy alkalommal, 2 fő rendőr 4 órában fokozott ellenőrzési terv alapján ellenőrzi a meghatározott településeket. A végrehajtásokba a kapcsolatfelvételt követően bevonásra kerültek eseti alkalommal polgárőrök is. A területeiken szolgálatot ellátó körzeti megbízotti állománynak szintén meg lett határozva az idős személyek, egyedül élő öregek fokozottabb, visszatérő ellenőrzése.

14 Az intézkedési aktivitás növelése érdekében 202 közbiztonsági, 32 közlekedési, és 72 egyéb akciót, fokozott ellenőrzést hajtottunk végre az év folyamán, melyben összesen 612 fő vett részt, és 719 rendőri intézkedésre került sor. A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén 14 polgárőr egyesület működik, és segíti a munkánkat a közrend és közbiztonság megszilárdítása érdekében. Végrehajtottuk a Polgárőrséggel kapcsolatos együttműködési feladatainkat, amelynek során érvényre jutottak az együttműködési megállapodásban foglalt célok és feladatok. A szolgálatok összehangolását segíti az a kialakult gyakorlat, hogy a polgárőrök rendőr bevonása nélkül végrehajtott szolgálataikat is bejelentik a kapitányságok ügyeletére - illetve egyeztetik azok helyszíneit, időtartamát, résztvevők létszámát - lehetőséget adva ezzel az erők és eszközök optimálisabb felhasználására. A rendőri szolgálatokkal egyidejű, önálló polgárőr szolgálatok az elvárások szerint kerülnek végrehajtásra. A közös szolgálatok mellett a polgárőr egyesületek az elmúlt időszakban különösen nagy segítséget nyújtottak a különböző rendezvénybiztosítási feladatok ellátásában. Az elmúlt évben szinte valamennyi akció és fokozott ellenőrzés végrehajtásába rendszeresen bevontuk a polgárőröket. Egy esetben eltűnt személy kutatásában is segítették munkánkat január 05-től, március 30-ig terjedő időszakban, valamint november 16-tól év végéig a falopások megelőzése, megakadályozása érdekében közös ellenőrzés-sorozatot szerveztünk az Ipoly Erdő Rt. munkatársaival. A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén található erdőket 18 alkalommal ellenőriztük a kerületvezető erdészekkel, melynek során 12 személyt értünk tetten falopáson. Az elkövetőkkel szemben a szükséges intézkedéseket megtettük. Családon belüli erőszak miatt foganatosított rendőri intézkedések során a helyszínre érkező rendőrök minden esetben megadják a sértettnek a szükséges felvilágosítást, a magánindítványra vonatkozó nyilatkozatot (amennyiben a cselekmény magánvádra vagy magánindítványra büntetendő) mindig kitöltik. Amennyiben a sértett 30 napos gondolkodási időt kér, úgy a körzeti megbízott ismételten felkeresi a határidőn belül, s nyilatkoztatja a magánindítvány előterjesztésére, illetve felajánlja segítségét a konfliktus rendezéséhez. A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az értékelt időszakban ideiglenes megelőző távoltartás kapcsán rendőri intézkedésre 7 esetben került sor. A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén négy horgászegyesület működik, melyek közül kettővel ("Öreg Potyka" Horgászegyesület Ludányhalászi, "Petőfi" Horgászegyesület Szécsény) együttműködési megállapodást kötöttünk.

15 Az együttműködési megállapodásban foglaltak szerint a horgásztavakon és horgásztanyákon, valamint azok közvetlen környékén előre egyeztetett időpontokban akciókat szerveztünk, mely kiterjedt egyrészt a vagyonvédelemre, másrészt a vízirendészeti szabályok betartásának ellenőrzésére. A közterületi szolgálatot ellátó állomány szolgálat ellátását, ruházatát, intézkedési kultúráját a parancsnokok több alkalommal, visszatérően ellenőrzik. A végrehajtott ellenőrzések során korrupció gyanúja nem merült fel, ezzel kapcsolatban vizsgálatot nem folytatunk. Az állomány tagjai közül senkivel szemben sem folyik szabálysértési, fegyelmi, vagy büntetőeljárás, ami korrupciós tevékenységgel hozható kapcsolatba. A Körzeti Megbízotti Alosztály állománya a hatáskörükbe utalt büntetőügyekben az eljárásokat szakszerűen folytatják le. A vizsgált időszakban az ismertté vált ügyek 22%-át dolgozták fel.(668 ügyből 148 ügy) 1.3 A rendezvénybiztosítások, a csapaterős tevékenység értékelése Védett vezető biztosítására nem került sor. A vizsgált időszakban egy alkalommal szerveztünk kutatást: egy karancssági lakos gombázás közben eltévedt a községet határoló mintegy 10 km² erdőterületen. A terület nagysága, az éj beállta, valamint az eredményes kutatáshoz szükséges paraméterek pontatlansága miatt az intézkedés nem járt sikerrel, azonban a személy másnap reggel sértetlenül hazatért. A kutatásban összesen 7 fő vett részt, 5 órában évben továbbá mintegy 72 egyéb kulturális rendezvényt jelentettek be a kapitányságunkra, pl. a Hollókői Húsvéti Fesztivál, a Városnap, a III. Szlovák - Magyar vasutas Napok, a Szécsényi Szüreti Felvonulás, az emlékfutások és az egyházi körmenetek, a falunapok és ünnepi fesztiválok biztosítása, melyet polgárőrök bevonásával sikeresen végrehajtottunk. A rendezvények környezetében közbiztonsági járőrözést hajtottunk végre, melyek során rendőri intézkedésre nem került sor. A nagyobb tömegeket vonzó rendezvények biztosítására minden esetben terv készült, az együttműködés a szervezőkkel, a biztonsági szolgálatokkal problémamentes volt, ennek köszönhetően a rendezvénybiztosítások során különösebb esemény nem történt. A biztosításokban 259 fő vett részt, összesen 160 órában. A sportrendezvények biztosítását a helyi körzeti megbízotti állománnyal oldottuk meg.

16 2011. évben Az Európai Uniós Elnökségi rendezvények, valamint a gyöngyöspatai konfliktushelyzet kapcsán elrendelt készültség, illetve az alegységbe szervezett állomány (8 fő) elvezénylése képezte a csapatszolgálati feladataink döntő többségét. 1.4 A gyülekezési jogról szóló törvény hatálya alá tartozó rendezvények elbírálásának tapasztalatai évben 3 esetben jelentettek be az évi III. tv. hatálya alá eső rendezvényt. Ezek döntő többségében a nemzeti ünnepekhez kötődő megemlékezések, koszorúzások voltak. A törvényben meghatározott határidő betartásával az elbírálások rendben megtörténtek, rendezvény megtartásának hely vagy időbeli megtiltására nem került sor. A rendezvények rendben megtartásra kerültek, a közutat nem vették igénybe. A rendezvények környezetében közbiztonsági járőrözést hajtottunk végre, melyek során rendőri intézkedésre nem került sor. A biztosításban 7 fő vett részt, 14 órában. Rendezvény feloszlatására nem került sor, rendkívüli esemény nem történt. 1.5 Illegális migráció A rendőrkapitányság határszakaszán az államhatárral, a határrenddel kapcsolatos rendkívüli esemény nem történt. Az államhatár mentén fekvő települések napi szinten kerülnek ellenőrzésre, a statisztikai adatok és a lakossági visszajelzések szerint sem nőtt e települések veszélyeztetettsége, nem romlottak közbiztonsági mutatói. A határjelek megléte negyedévente ellenőrzésre került, melynek során megállapítást nyert, hogy a határjelek karbantartása, tisztítása a vizsgált időszakban megtörtént. Idegenrendészeti szempontból a Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területe már évek óta nem mutat különösebb aktivitást, ebben valószínűleg földrajzi (teljes egészében vízi határszakasz) és közlekedési (gépjárművek által is használható híd jelenleg csak egy köti össze az Ipoly két partját) szempontok játszanak szerepet. Havi szinten két idegenrendészeti akció, illetőleg augusztus hónaptól fokozott ellenőrzés megszervezésére került sor, ezek keretében feltérképezésre kerültek az illetékességi területen fizető vendéglátással foglalkozó vállalkozások és magánszemélyek, az általuk üzemeltetett szálláshelyek ellenőrzése a lehetőségek adta keretek között folyamatos. A Szlovák Köztársaság részéről az Alsósztregovai Rendőrőrs (Dolná Strehová) munkatársaival láttunk el közös szolgálatot. A közös szolgálatok megszervezése és egyeztetése havonta a Közös Kapcsolattartási Szolgálati Helyen kerül végrehajtásra. A közös szolgálatokban részt vevő állomány egymáshoz való viszonya az elmúlt évben korrekt volt, szakmai és személyi problémák nem merültek fel. A közös szolgálatok során rendkívüli esemény nem történt.

17 A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jellegű cselekmények megelőzése, megszakítása érdekében hetente 1, illetve havi 1 alkalommal fokozott ellenőrzést hajtunk végre. A munkánk végzése során különböző társhatóságokkal NAV, BÁH, OMMF közösen hajtunk végre meghatározott időpontokban ellenőrzéseket, valamint önállóan heti és havi lebontásban saját erővel évben egy esetben a NAV dolgozói, valamint az OMMF munkatársai fedtek fel kisebb jogsértéseket. A határterületen végrehajtott ellenőrzések során rendszeresen ellenőrzésre kerültek a külföldi személyek személyazonossága, Magyarországon való jogszerű tartózkodása, az előírt okmányok magánál tartásának követelményének teljesülése. A gépjárművel történő átkelést is lehetővé tévő Ráróspusztai és a közeljövőben átadásra kerülő Pösténypusztai híd várhatóan nagymértékben változtatja majd meg a kapitányság határrendészeti helyzetét és az államhatár átlépésének gyakorlatát. Jelenleg a gyalogos átkelést lehetővé tévő ideiglenes hidakon túl (Pösténypuszta, Ludányhalászi, Nógrádszakál), a nógrádszakáli vasúti híd jelent stabil átkelési lehetőséget a folyón. A nyári időszakban több gázló is alkalmat teremt a könnyű átkelésre, ezek környékének fokozottabb ellenőrzése kiemelt feladatként jelentkezett a fenti időszakban. 2. Közlekedésbiztonság helyzete A Szécsényi Rendőrkapitányság működési területén bekövetkezett közúti közlekedési balesetek számát tekintve az előző évhez viszonyítva a balesetek számának csökkenéséről számolhatunk be. A balesetek oksági összetételét vizsgálva egyértelműen az emberi tényezők játszanak kiemelkedő szerepet. Az úttest burkolatának állapota a balesteknél nem volt kifogásolható, nem játszott szerepet, ugyanakkor megállapítható, hogy a balesetek nagy része a sebesség nem megfelelő alkalmazásából (gyorshajtás), a figyelmetlenségből és a közlekedő partnerekkel szembeni agresszív magatartásból adódik évben 4 esetben történt gyalogosgázolás, a gyalogosok figyelmetlensége miatt. A jármű-balesetek sajátságos területét képezik az úgynevezett egyjárműves balesetek, melyek a jellemző balesetek vizsgálatánál a legnagyobb számban fordulnak elő: a pályaelhagyással járó, továbbá a keresztező irányban haladó járművek ütközéséből, valamint a szembe-, és azonos irányba haladó járműnek ütközésből adódó balesetek. A pályaelhagyás egyértelműen a gyorshajtással, az út- és látási viszonyokhoz helytelenül megválasztott sebességgel magyarázható. A keresztező irányban haladó járművek ütközéséből származó baleseteknél az elsőbbségadás szabályainak megszegése játssza a főszerepet. A szembe-, és azonos irányba haladó járművek ütközése szintén a helytelenül megválasztott sebességgel, valamint a figyelmetlenséggel és a fáradtsággal magyarázható.

18 Az ittas állapotban elkövetett balesetek terén sajnos évről-évre nem tudunk előre lépni, a vizsgált időszakban, 7 esetben ittas járművezető okozott személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet, ezért a megelőző, forgalomellenőrző tevékenységünket fokoznunk kell. A balesetek okozóinak körét vizsgálva a személygépkocsi vezetők negatív szerepe továbbra is megkérdőjelezhetetlen, a balesetek mintegy 70%-át okozták. 2.1 A Városi Baleset-megelőzési Bizottság tevékenysége A Városi Baleset-megelőzési Bizottság évre szóló munkaprogramjában meghatározott közlekedés-biztonságot javító célkitűzéseket és feladatokat végrehajtotta. A baleset-megelőzés alapvető módszereiben megőriztük a korábbi években már bevált elsősorban a gyermekek, fiatal kezdő gépjárművezetők és a családok körében indított rendezvényeket, kampányokat. A rendezvényeinken (közlekedési versenyek, Falunapi-, Gyermeknapi rendezvények, előadások, Iskola nap) közel 1500 gyermek, fiatal vett részt. Balesetmegelőző tevékenységünk hatékonyabbá tétele érdekében nagy gondot fordítottunk a KRESZ szabályok megismertetésére, szinten tartására, melyről leginkább propaganda- és szóróanyagok formájában adtunk tájékoztatást az érintettek számára, hogy a gépjárművezetők tevékenységét tudatosabbá tegyük. A korábbi évekhez hasonlóan a médián keresztül is igyekeztünk a közúti forgalomban résztvevők minél szélesebb körét elérni: a városi kábel TV-n folyamatosan napra kész információkkal szolgáltunk, elemeztük a balesetek okait, az ennek kapcsán felmerült aktuális KRESZ szabályokat és azok magyarázatát. A gyermekek közlekedési fegyelmének javítása, a gyermekbalesetek számának csökkentése, illetve a gyalogosan közlekedő gyermekek biztonságos közlekedésre való felkészítése, KRESZ ismereteinek bővítését továbbra is elsődleges feladatunknak tekintettük. Mindezt hatékony propaganda-munkával, szórólapokkal, vetélkedők szervezésével, valamint az iskolák környékének rendszeres, visszatérő ellenőrzésével oldottuk meg. Az aktív munkába bekapcsolódott iskolákkal - közlekedési szakreferensekkel - a kapcsolatot fenntartottuk. Az iskola rendőre program keretén belül napi kapcsolatot alakítottunk ki az iskolák pedagógusaival és napi rendszerességgel tudjuk ellenőrizni az iskolák környékét. A forgalom biztonságának javítása érdekében az önkormányzat illetékes vezetőjével rendszeres munkakapcsolatot tartottunk. A Városi Baleset-megelőzési Bizottság tagjai rendszeresen tartották a kapcsolatot egymással a hatékonyabb megelőzési munka, a közlekedési fegyelem javítása érdekében.

19 A közlekedés rendjét veszélyeztető közúti jelzések hiányát, szabálytalan elhelyezését észlelve, soron kívül kezdeményeztük a pótlás, kijavítás elvégzését. Az idén többször felvettük a kapcsolatot a Nógrád Megyei Állami Közútkezelő Közhasznú Társasággal az általunk balesetveszélyesnek tartott útkereszteződések és útkanyarulatok közúti jelzőtáblával történő ellátása végett. Bejárások alkalmával közösen értékeltük az esetleges forgalmirend-változtatási igényeket. A fentieken túl, a területen tartott önkormányzati beszámolók, falugyűlések, egyéb rendezvények alkalmával a közlekedési balesetek alakulásáról is beszámoltunk, felhívtuk a figyelmet a közlekedési szabályok betartására. Az országos és helyi elrendelésű közlekedési és közbiztonsági akciók során, de a napi járőrszolgálat is, ahol kellett szankcionálással, illetve figyelmeztetéssel igyekezett a közlekedésben résztvevők közlekedési kultúráját pozitív irányba befolyásolni. A Városi Baleset-megelőzési Bizottság munkaprogramjában megfogalmazott feladatok végrehajtása szükséges ahhoz, hogy aktív rendőri intézkedésekkel is párosulva csökkenjen a közúti közlekedési balesetek száma, illetve súlyossági foka, és megnyugtató legyen kapitányságunk illetékességi területének közlekedésbiztonsága. 3. Igazgatásrendészeti tevékenység 3.1 Engedélyezés A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén a vadászati, illetve sport célú lőfegyverek, továbbá az engedélyezett gáz- és riasztófegyverek megoszlása az alábbi: Fegyver Mennyiség (darab) Sörétes 205 Golyós 223 Gáz- riasztó 94 Kisgolyós 30 Maroklőfegyver (szolgálati) 19 Fegyverek összesen 571 Egyéni és társas vadászatok ellenőrzésére 2011-es évben 4 alkalommal került sor, amely során 48 személy került ellenőrzésre. A 2011-es évben személy- és vagyonőri igazolvány kiváltását 75 kérelmező személy kérte, s mind a 75 ügyfél esetében fennálltak az igazolvány kiállításának a feltételei. Személy- és vagyonőri tevékenységet végezni kívánó ügyfelek működési engedély iránti kérelmet 9 esetben nyújtottak be, s az engedélyezés minden esetben megtörtént. A 2011-es évben az Igazgatásrendészeti Alosztály - a Közrendvédelmi, Közlekedésrendészeti és Határrendészeti Osztály segítségével - 3 esetben hajtotta végre (a személy- és vagyonőr munkavégzésének a helyén) a személy- és vagyonőri igazolvánnyal rendelkező személyek ellenőrzését, amelyek közül 1 fő működési engedéllyel is rendelkezett.

20 3.2 Szabálysértések A Szécsényi Rendőrkapitányság Szabálysértési Hatósága - a évben iktatott ügyekben ügyben járt el, ebből 40 esetben szüntette meg az eljárást és 22 esetben történt hatáskör vagy illetékesség hiányában áttétel. A Szécsényi Rendőrkapitányság illetékességi területén a szabálysértési eljárás keretében elbírálandó balesetek - beleértve az anyagi káros baleseteken túl a 8 napon belül gyógyuló sérüléssel járó baleseteket is - száma csökkenő tendenciát mutatott (2010. évhez képest 73-ról 42-re csökkent), ebből 16 személyi sérüléses, 26 anyagi káros baleset volt. A szabálysértési eljárás keretében elmarasztalt személyek száma csökken, azonban a biztonsági öv használatának elmulasztása és az ittas vezetés kikerült a szabálysértési törvény hatálya alól, s jelenleg közigazgatási hatósági eljárásban - fix összegű szankció mellett - kerül elbírálásra, amelyek ügyekben szintén az igazgatásrendészeti szolgálati ág jár el, s évben összesen 186 (ún. kkt.) ügyben járt el az Igazgatásrendészeti Alosztály augusztus 19. napjától az igazgatásrendészeti szolgálati ág jár el az ismert elkövető ellen az Sztv. 128/A. -a szerint folytatott előkészítő eljárásokban is évben 59 tulajdon elleni szabálysértési előkészítő eljárást folytatott le az Igazgatásrendészeti Alosztály, ezek nagy része (48) lopás volt. 4. Az ügyeleti tevékenység Az ügyeleti csoport szervezetét, elhelyezését és tárgyi feltételeit tekintve képes a korszerű követelményekhez igazodó feladatok ellátására. A rendőri alaptevékenységgel összefüggő vezetési-irányítási, koordinációs funkcióit megfelelően látja el, az eseményekre való reagálás és az intézkedés szakszerűsége jó színvonalú. A folyamatosan történő erő-eszköz számvetések a reakció idő csökkenését eredményezték, amely hozzájárult az állampolgárok biztonságérzetének fokozásához, illetve a folyamatban lévő bűncselekmények megszakításához és több alkalommal a tettesek elfogásához. Az ügyeleti szolgálat a jelentési és tájékoztatási kötelezettségeit 53/2010. (OT 31.) számú ORFK utasításban foglaltak alapján látta el, melynek során sem jelentési kötelezettség elmaradása, sem késedelmes jelentéstétel nem történt. Az ügyeleti szolgálat továbbá maradéktalanul ellátta az állomány értesítésével, berendelésével kapcsolatos feladatokat is az ügyeleten elhelyezett, és ilyen helyzetekre kidolgozott tervek alapján.

21 1. Együttműködési megállapodások V. EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A Szécsényi Rendőrkapitányság évben 1 együttműködési megállapodást kötött a Rimóci Cigány Kisebbségi Önkormányzattal került sor együttműködési megállapodás megkötésére. 2. Egyéb együttműködések A Szécsényi Rendőrkapitányság évben folyamatosan együttműködött az állami, társadalmi, gazdasági szervekkel, intézményekkel, különböző civil szervezetekkel és a törvénytisztelő állampolgárok széles körével a feladatainak hatékony és eredményes ellátása érdekében. VI. A GAZDÁLKODÁS HELYZETE Tekintettel arra, hogy a rendőrkapitányság gazdálkodási kereteit a Rendőrfőkapitányság, mint önálló feladat- és hatáskörrel működő költségvetési szerv határozza meg, legfontosabb feladatunk - a meghatározott szigorú keretek között - a működőképesség biztosítása volt, amely követelménynek a rendőrkapitányság megfelelt évben felújítására nem került sor. VII. ÖSSZEGZÉS A Szécsényi Rendőrkapitányság a évben a munkatervében meghatározott feladatokat alapvetően teljesítette. Az értékelt időszakra vonatkozó főbb célkitűzéseinket megvalósítottuk. A bűnmegelőzési, bűnüldöző taktikánkat, de általában valamennyi jogsértés elleni fellépésünket úgy fogalmaztuk meg, hogy az megfeleljen a társadalom elvárásainak. A lakosság igényeinek megfelelően a gyors, szakszerű és kulturált intézkedések foganatosítására törekedtünk, melynek során fokozottan ügyeltünk a törvényesség betartására. Rendőri munkánk az állampolgárok megelégedettségének elérését szolgálta. Ez a szolgálat egyúttal a közbiztonság erősödését eredményezte, amely kedvezően hatott az állampolgárok szubjektív biztonságérzetére. A minőség javításának különösen fontos szerepe a közösségi rendőri munka szélesítésében volt, mert itt kerültünk leginkább közvetlen kapcsolatba a lakossággal.

22 A kapitányság állománya a közbiztonság és az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének javítását célzó programokból adódó feladatait végrehajtotta, s a lakosság igényeinek megfelelően a gyors, szakszerű és kulturált intézkedések foganatosítására törekedett, melynek során fokozottan ügyelt a törvényesség betartására. Szécsény, február 05. Dr. Ludvai Dezső r. alezredes mb. kapitányságvezető Melléklet: 11 lap

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szám: 12050/333/1/2013. ált. BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szécsény, 2013. január 30. TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS 1 II. VEZETÉS, IRÁNYÍTÁS 1 III. BŰNÜGYI TEVÉKENYSÉG

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu

AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu AJKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8400, Ajka Rákóczi F. u. 1. : 88/500-980/40-22, fax: 40-84 E-mail: rendorsegajka@freemail.hu Ügyszám: 19060/6298-1/2014. ált. Az Ajkai Rendőrkapitányság beszámolója Halimba község

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó R e n d ő r k a p i t á n y s á g Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály Dévaványa Rendőrőrs S z a r v a s 55 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 BM:3/33/5-7 Fax: 5-7 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu

Részletesebben

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó Szám: 19040-938/2012 ált. TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG :8300 Tapolca, Ady Endre utca 2., 8301 Tapolca, Pf.:125. +36/87/412-322, Fax: +36/87/412-322 e-mail: rauszi@veszprem.police.hu Jóváhagyom: Rausz István

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években Tájékoztató az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a 2004-2008. években 2009. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13040/386/2019.Ált. B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL -- 2018. évről -- 1 Tisztelt Képviselő

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város

B E S Z Á M O L Ó. Pilis város PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG MONORI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 2200 Monor, Kossuth L. utca 86., : 29/410-367, BM : 30-322 Levelezési cím : 2200 Monor, Pf. 5. E-mail: monorrk@pest.police.hu Szám:13050/453-10/2015.

Részletesebben

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Érkezett feljelentések száma Szekszárd (ügyforgalmi) 32 31 3 29 28 27 26 25 3137 375 36 38 2778 28 29 21 211 212 Nyomozás elrendelések száma Szekszárd (ügyforgalmi)

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó Szám: RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉSRENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY /2011. ált. Jóváhagyom: Regdon László r.alezredes mb. rendőrkapitány B E S Z Á M O L Ó Monoszló község

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése

Bevezetés. I. Vezetés-irányítás. II. A bűnügyi helyzet értékelése Bevezetés A Várpalotai Rendőrkapitányság az Országos Rendőr-főkapitányság és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság célkitűzéseinek, utasításainak, továbbá a saját munkatervében meghatározottaknak megfelelően

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a Tájékoztató az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a 2003-2007. években BUDAPEST 2008. év Kiadja: a Legf bb Ügyészség Számítástechnika-

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07

Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Debreceni Rendőrkapitányság Hosszúpályi Rendőrőrs 4274 Hosszúpályi, Szabadság tér 7. 52/375-133 IRM tel.: 32/59-07 Fax.: 59-07 Szám: 09010/ /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Uzonyi Attila r. ezredes kapitányságvezető

Részletesebben

SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ELŐTT A RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ELŐTT A RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szám: 12050-291/2009. Ált. BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ELŐTT A RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szécsény, 2009. február 02. A Szécsényi Rendőrkapitányság 2008.

Részletesebben

Hajdúnánási Rendőrkapitányság

Hajdúnánási Rendőrkapitányság Hajdúnánási Rendőrkapitányság 48 Hajdúnánás, Dorogi út 78. Tel.: 52/57-5 Fax.: 52/57-51 BM tel.: 32/53- Fax.: 32/53-21 e-mail: vinczeig@hajdu.police.hu Szám: 96-/23-3/215. ált. B E S Z Á M O L Ó Polgár

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m.

Belügyminisztérium. S t a t i s z t i k a i a d a t g y ű j t é s - s t a t i s z t i k a i a d a t á t v é t e l a d a t k ö r. c í m. A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 26.. bekezdés szerinti statisztikai adatgyűjtések és a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény 29.. bekezdés szerinti statisztikai

Részletesebben

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről

Beszámoló a Mezei őrszolgálat évi tevékenységéről Beszámoló a Mezei őrszolgálat 2016. évi tevékenységéről Létszám: 3 Fő Az közalkalmazottak neve: Magyar Zoltán, Holecz Róbert, Suhajda Attila A közalkalmazottak beosztása: Mezei őrszolgálat Szervezeti egység

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Szám: A VESZPRÉM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2009. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Készült: az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998 (XII.30.) Korm. rendelet 2. 18. pontja

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Hajdúnánás, 2014. április 17. Dr. Vincze István r. alezredes rendőrségi tanácsos mb. kapitányságvezető

B E S Z Á M O L Ó. Hajdúnánás, 2014. április 17. Dr. Vincze István r. alezredes rendőrségi tanácsos mb. kapitányságvezető Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Hajdúnánás Rendőrkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM tel.: 32/53-00 Fax.: 32/53-21 e-mail: vinczeig@hajdu.police.hu

Részletesebben

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

Jóváhagyom: A Tapolcai Rendőrkapitányság. beszámolója KÉKKÚT KÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY : 8300 Tapolca, Ady Endre utca 2. 8301 Tapolca Pf.: 125 : +36/87/412-322 Fax:+36/87/412-322 E-mail cím : horvathjozseftapolca@veszprem.police.hu Szám:19040/

Részletesebben

BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó Ügyszám: 19070//2017. ált. BALATONFÜREDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY Jóváhagyom: Regdon László r. alezredes rendőrkapitány B E S Z Á M O L Ó Alsóörs község közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. a Makói Rendőrkapitányság. 2010. évi munkájáról Rendőrkapitányság 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/910-1/2011.ált. B E S Z Á M O L Ó a Makói

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.

Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police. 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2015.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője

Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője Üdvözli a megjelenteket Tusjak Tamás a Polgárőrség vezetője A polgárőrség szerepe a közrend biztosításában, a bűncselekmények megelőzésében a tanyás térségben Szarvason. A rendszerváltáskor jelentős gazdasági

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről

B e s z á m o ló Alsózsolca Város 2013. évi bűnügyi, közbiztonsági helyzetéről 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG MISKOLC Cím: 3525 Miskolc, Fábián kapu 4. Pf.: 185 Telefon: (46) 514-511, BM: (31) 26-15; Fax: (46) 514-511/21-45 e-mail: miskolcrk@borsod.police.hu Szám: 05010/.././2014.Ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01

A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 A rendőrség szolgálati tagozódása, szolgálati formák 2016_01 Szolgálati ágak A rendőrség szolgálati tagozódása szolgálatok szakszolgálatok Szolgálati ágak a belső bűnmegelőzési és bűnfelderítési bűnügyi

Részletesebben

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat)

Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) Az 54 861 01 OKJ számú Rendőr tiszthelyettes (a szakmairány megjelölésével) megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye (kivonat) 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető

B e s z á m o l ó. Rendőrkapitányság Tapolca. Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető Rendőrkapitányság Tapolca Szám: 19040/1671 /2011. ált. Jóváhagyom: Dr. Smura János r. alezredes kapitányságvezető B e s z á m o l ó Szigliget község Képviselő-testületének 2011. év május hónapban tartandó

Részletesebben

PÁPAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

PÁPAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG PÁPAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 8500 Pápa, Széchenyi u. 18. Tel/fax: 89/313-011 Szám: 19030/1935-1/2009.ált. 36. B E S Z Á M O L Ó Pápa Város Önkormányzati Képviselő-testületének ülésére 2 I. rész BEVEZETŐ A rendőrségről

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a 2012. évi bűnözésről Kiadja: Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztály, valamint a Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály ISSN 1217-0046 - 3 - I. A BŰNÖZÉS TERJEDELME

Részletesebben

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu Szám: 3028/2012.ált. BESZÁMOLÓ A közrend és

Részletesebben

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója Martonvásár Város 2010. évi bűnügyi - közbiztonsági helyzetéről

A Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolója Martonvásár Város 2010. évi bűnügyi - közbiztonsági helyzetéről 1 RENDŐRKAPITÁNYSÁG GÁRDONY RENDŐRKAPITÁNY 2483 Gárdony, Szabadság u. 40. Tel./fax: 22/355-338, BM-tel.: 22/5614, BM fax: 22/5642 E-mail: sagij@fejer.police.hu Szám: 07060/ /2011. Ált. Tartalomjegyzék

Részletesebben

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 06050/4825/2013 Ált. SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 6600 Szentes, Kossuth L. utca 43. Pf.: 42. Telefon: 63/561-311, Fax: 63/561-330 BM telefon: 33/42-80 BM fax: 33/42-49 E-mail: baloghi@csongrad.police.hu

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. Kardoskút község. közrendjének és közbiztonságának 2008. évi helyzetéről. Szám: 04050/2781-1/2009.ált.

B E S Z Á M O L Ó. Kardoskút község. közrendjének és közbiztonságának 2008. évi helyzetéről. Szám: 04050/2781-1/2009.ált. OROSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KÖZRENDVÉDELMI ÉS KÖZLEKEDÉS RENDÉSZETI OSZTÁLY Orosháza, Szabadság tér 2. Pf: 111 Tel: (68) 411-344 IRM (33) 55-40 Fax: 55-01 E-mail: oroshaza.rk@bekes.police.hu Szám: 04050/2781-1/2009.ált.

Részletesebben

KISKUNHALASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KISKUNHALASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KISKUNHALASI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E 6400-Kiskunhalas, Mártírok útja 25., Pf.: 3. : 06-77/423-255 BM : 03-33/68-10, Fax: 03-33/69-48 E mail:molnárl@bacs.police.hu Szám: 03060-6301/2014. Ált.

Részletesebben

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG H - 8220 Balatonalmádi, Jókai Mór utca 12. BESZÁMOLÓ BALATONKENSE VÁROS 2012. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG H - 8220 Balatonalmádi, Jókai Mór utca 12. BESZÁMOLÓ BALATONKENSE VÁROS 2012. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL 1 BALATONALMÁDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG H - 8220 Balatonalmádi, Jókai Mór utca 12. BESZÁMOLÓ BALATONKENSE VÁROS 2012. ÉVI KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL 2 B E V E Z E T É S A Balatonalmádi Rendőrkapitányság az elmúlt

Részletesebben

BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Szécsény, március 12. Szám: 12050/568-1/2015. ált.

BESZÁMOLÓ SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL. Szécsény, március 12. Szám: 12050/568-1/2015. ált. Szám: 12050/568-1/2015. ált. BESZÁMOLÓ A SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2014. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL március 12. 1.oldal T A R T A L O M J E G Y Z É K A SZÉCSÉNYI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ILLETÉKESSÉGI TERÜLETÉNEK

Részletesebben

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET

VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ május VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA. törzskönyvi nyilvántartási szám: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2006. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1. Fejezet száma, megnevezése: XI. Belügyminisztérium 2. Költségvetési szerv a) Azonosító adatai törzskönyvi nyilvántartási szám:

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. április VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

Budapesti Mozaik 15. Budapest bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, Ország. Budapest. 100 ezer lakosra jutó regisztrált

Budapesti Mozaik 15. Budapest bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, Ország. Budapest. 100 ezer lakosra jutó regisztrált területi V. évfolyam 56. szám 2011. augusztus 19. 2011/56 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu i Mozaik 15. bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, 2005 2010 A tartalomból 1 Bevezető 1

Részletesebben

A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai

A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai A húsvéti ünnepi időszak rendőri feladatai Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály főosztályvezető az ORFK-OBB ügyvezető elnöke Budapest, 2016. március 24.

Részletesebben

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar

Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Rendészeti Igazgatási Szak Közrendvédelmi Szakirány Szakirányfelelős: Dr. Major Róbert r. alezredes

Részletesebben

A Rendőrség áldozatsegítő tevékenysége/tapasztalatok. Buczkó Erika r. alezredes ORFK Bűnmegelőzési Osztály

A Rendőrség áldozatsegítő tevékenysége/tapasztalatok. Buczkó Erika r. alezredes ORFK Bűnmegelőzési Osztály A Rendőrség áldozatsegítő tevékenysége/tapasztalatok Buczkó Erika r. alezredes ORFK Bűnmegelőzési Osztály A kezdetek. 1999: a kormány elkötelezi magát az áldozatok teljesebb körű védelme mellett (1074/1999.

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselőtestülete Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése i X. kerületi Rendőrkapitányság?nnQ < P n i c Vezetője.{""L^l?. * 1102, Harmat u. 6-8. 3 1475, Pf. 31. S 36 (1) 263-7200 /50-100 Főváros

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom : BESZÁMOLÓ

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság. Jóváhagyom : BESZÁMOLÓ Szám: 36/ 343 /8. ált. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Rendőrőrs Jánoshalma Jóváhagyom : Kiskunhalas, K. m. f. Dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes megbízott kapitányságvezető

Részletesebben

- B E S Z Á M O L Ó -

- B E S Z Á M O L Ó - - B E S Z Á M O L Ó - Hajdúhadházi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület A Hajdúhadház Város Önkormányzata által 2015. évben nyújtott támogatás felhasználásról Tisztelt Képviselő-testület! A Hajdúhadházi Polgárőr

Részletesebben

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy Bűnmegelőzés Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnmegelőzés fogalma - az állami szervek - önkormányzati szervek - társadalmi szervezetek - gazdasági társaságok - állampolgárok és csoportjaik minden olyan tevékenysége,

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/205- /2013. E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2013. április

Részletesebben

Hajdúnánási Rendőrkapitányság BESZÁMOLÓ

Hajdúnánási Rendőrkapitányság BESZÁMOLÓ Szám: 96/1161/217. ált. BESZÁMOLÓ Polgár város közbiztonságának 216. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról I. Bevezetés A (a továbbiakban:

Részletesebben

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON 2011. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály ISSN 1418-7493 3 I. ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK 2010-ben

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a. 2.sz. napirendi ponthoz.

E L Ő T E R J E S Z T É S. mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a. 2.sz. napirendi ponthoz. E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2013. április 24 - i testületi ülésére a 2.sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Beszámoló Ordacsehi közbiztonsági helyzetéről Előadó: Dr.

Részletesebben

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE!

2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! 2011. A KISTELEPÜLÉSEK BIZTONSÁGÁNAK AZ ÉVE! Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően 2010-ben is számos intézkedést és javaslatot tett arra, hogy a polgárőr egyesületek

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

I. A közbiztonsági helyzet értékelése 1

I. A közbiztonsági helyzet értékelése 1 , ÉVÉRTÉKELŐ 2014. I. A közbiztonsági helyzet értékelése 1 1. A bűnügyi helyzet értékelése A regisztrált bűncselekmények számának alakulása (rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények az elkövetés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30.

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. A napirendet tárgyaló ülés: Képviselő-testület Az előterjesztést készítette: Gállné

Részletesebben

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe

A tananyag feldolgozására fordítható órák száma: Órák megoszlása Tárgykör száma. Tárgykör címe 1 1. A képzés célja A képzésen résztvevők jogi, szakmai és szolgálati ismeretinek aktualizálása, bővítése, valamint a szolgálati feladatok végrehajtásához kapcsolódó kompetenciák fejlesztése innovatív

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Polgár város közbiztonságának évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról

BESZÁMOLÓ Polgár város közbiztonságának évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról HAJDÚNÁNÁSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BESZÁMOLÓ Polgár város közbiztonságának 17. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az ezzel kapcsolatos feladatokról I. Bevezetés A (a továbbiakban:

Részletesebben

Szám: /2011. RENDŐRKAPITÁNYSÁG SZEKSZÁRD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY KMB ALOSZTÁLY MEDINA KÖRZETI MEGBÍZOTT J E L E N T É S Medina község 2011. évi bűnügyi és közrendvédelmi helyzetéről Jelentem, hogy Medina

Részletesebben

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNY Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2. : 88/ /13-91 fax: /10-19 : 8201 Vp. Pf: 80

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNY Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2. : 88/ /13-91 fax: /10-19 : 8201 Vp. Pf: 80 VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNY 8200 Veszprém, Bajcsy-Zs. u. 2. : 88/428-022/13-91 fax: 428-022/10-19 : 8201 Vp. Pf: 80 veszpremrk@veszprem.police.hu Szám: 19010/../2016. ált. Jóváhagyom: Dr. Ipsits Csaba r.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG HELYZETÉRŐL NAGYCENK

BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG HELYZETÉRŐL NAGYCENK Soproni Rendőrkapitányság Szám: 08050/ 354 - /2018.ált. Tárgy: Beszámoló Ügyintéző: Kovács József c. r. alez. BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS KÖZBIZTONSÁG HELYZETÉRŐL NAGYCENK H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. bfuredph@t-online.hu Szám: 169- /2007. E L Ő T E R J E SZ T É S a Képviselő-testület 2007. március 29-i ülésére

Részletesebben

A d a t g y ű j t é s - A d a t á t v é t e l. Belügyminisztérium. 2. melléklet. Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Adatkörök.

A d a t g y ű j t é s - A d a t á t v é t e l. Belügyminisztérium. 2. melléklet. Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program Adatkörök. 1219 Tűzeseti és műszaki mentési statisztika (1) Műszaki mentések területi egységek és a műszaki mentések helye szerint (2) Tűzesetek területi egységek és a tűz helye szerint (3) Tűzesetek, műszaki mentések

Részletesebben

Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó BALATONFÜRED RENDŐRKAPITÁNYSÁG RENDÉSZETI OSZTÁLY KÖRZETI MEGBÍZOTTI ALOSZTÁLY Szám: 19070/4186-2/2016. ált Jóváhagyom: Regdon László r. ezredes rendőrkapitány B E S Z Á M O L Ó Aszófő község közbiztonsági

Részletesebben

Füzesabonyi Rendőrkapitányság Vezetője 3390 Füzesabony, Baross út 14. Tel.: (36)/ , Fax: (36)

Füzesabonyi Rendőrkapitányság Vezetője 3390 Füzesabony, Baross út 14. Tel.: (36)/ , Fax: (36) Füzesabonyi Rendőrkapitányság Vezetője 3390 Füzesabony, Baross út 14. Tel.: (36)/ 341-944, Fax: (36) 341-944 BM tel.: (31) 40-11, BM fax: (31) 40-35 e-mail:kovacsj@heves.police.hu Szám:10020-1299 / 2014.ált.

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2018. JANUÁR - OKTÓBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2018. JANUÁR - NOVEMBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS

BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS BŰNÖZÉS ÉS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS 2004 2012. ÜGYÉSZSÉG M AG YARORSZÁ G KÖZZÉTESZI: LEGFŐBB ÜGYÉSZSÉG Budapest, 2013. Bűncselekmények 2004 2006 2008 2010 2012 Összes regisztrált bűncselekmény 418 883 425 941

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2016. JANUÁR - SZEPTEMBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE

REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE REPÜLŐTÉRI RENDŐR IGAZGATÓSÁG HELYZETKÉPE 2017. JANUÁR - OKTÓBER VI.1. Saját kezdeményezésű büntető feljelentés VI.2. Saját kezdeményezésű szabálysértési feljelentések VI.3. Elfogások VI.4. Előállítások

Részletesebben

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor.

Az egyesület teljes létszáma 30 fő, mely 22 rendes és 8 tiszteletbeli tagból áll össze. Február hónapban 2 fő felvételére került sor. VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben