2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/ ; BM: 21/20-04 Fax: 21/ BESZÁMOLÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-778; BM: 21/20-04 Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ"

Átírás

1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/ ; BM: 21/20-04 Fax: 21/ Szám: 1927/2011. ált. BESZÁMOLÓ A KÖZREND ÉS A KÖZBIZTONSÁG HELYZETÉRİL Tatabánya, április 28.

2 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 2 BEVEZETÉS A Komárom-Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányság területi és helyi szervei évben a bőnözés visszaszorításának kötelezettségével, a biztonságos élethez főzıdı fokozott állampolgári elvárásokkal, s az emberi jogok mindenkori tiszteletben tartásával végezték munkájukat; jelentıs eredményeket értek el a közrend és közbiztonság fenntartásában és a bőnözés kezelésében. Munkavégzésünkre a fegyelem, a tudatosság, a jogszabályok betartása és betartatása melletti elkötelezettség jellemzı. A tárgyévben végzett tevékenységünkre kétségkívül hatással voltak személyi változások; a gazdasági válság hatására illetékességi területünkön bekövetkezett munkanélküliség tartósan magas aránya és a Szlovák Köztársaságban bevezetett Euró használatával kialakult vásárlóturizmus. A BŐNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE 1 A bőnügyi helyzet értékelését az,enyübs 10 statisztikai adatai alapján végeztük el, az ötéves trendek bemutatásával pedig törekedtünk az eredmények minél szélesebb körő felvázolására, a változások plasztikusabb érzékeltetésére, a statisztikai torzulások elkerülésére. A bőnügyi fertızöttséget megyénkben leginkább az alábbi földrajzi, gazdasági, társadalmi, jellemzık befolyásolják: - Komárom-Esztergom megye Szlovákiával határos, december 21-e óta Schengeni belsı határos megye. A Szlovákiába történı átlépés a Komáromi Duna-hídon és az Esztergomi Mária Valéria-hídon lehetséges. A határmenti rendırkapitányságok a szlovák rendıri szervekkel jó kapcsolatot ápolnak, az információáramlás is megfelelı. - Megyénken halad keresztül az M1-es autópálya az 50,660 km szelvénytıl a 99,937 km szelvényig, valamint több, jelentıs forgalmat bonyolító fıút. - A megye ipara az elmúlt évtizedekben jelentıs változásokon ment át, a területre jellemzı bányászat megszőnt, ma három nagy ipari park mőködik megyénkben (Tatabánya, Komárom és Esztergom). Országosan is jelentıséggel bír Komáromban a Nokia Komárom Kft., Esztergomban pedig a Magyar Suzuki Zrt.. - A munkanélküliségi ráta december 31-én, az aktív korúak körében 9,9 % volt 2. Megyénkben az elkövetési hely alapján a regisztrált bőncselekmények száma az elızı évhez képest 2010-ben 12,2 %-kal emelkedett ( ról re). Ennek elsıdleges oka a jelentısen megemelkedett ún. járulékos bőncselekmények száma. Ezzel együtt sajnos számottevıen 12,2 %-kal emelkedett az állampolgárok bőnözés-érintettségét jellemzı mutató; a 100 ezer lakosra jutó bőncselekmények száma (4.028-ról re) 3 is Forrás: crimestat.b-m.hu (BM adattáblák elkövetési hely szerint) Forrás: Komárom-Esztergom megye december havi statisztika KSH közlése alapján Komárom-Esztergom megye népessége: fı ( )

3 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 3 Megyénkben az elkövetett bőncselekmények súlya az elmúlt évhez képest érdemben nem változott, a bőntettek száma rıl 4,373-ra, 14,1 %-kal, a vétségek száma pedig ról ra, 11,4 %-kal emelkedett, így a bőntettek aránya az összes bőncselekményt tekintve 0,5 %-kal emelkedett. A szándékos bőncselekmények száma rıl re, 12,3 %-kal emlekedett, míg a gondatlanoké 174-rıl 114-re, 34,5 %-kal csökkent. Településeink biztonsága érdemben nem változott, a közterületen elkövetett deliktumok száma 2,2 %-kal emelkedett (2.686-rıl re). A személy elleni erıszakos jellegő bőncselekmények száma 750-rıl 990-re, 32 %-kal emelkedett. A bőncselekmények fıcsoportonkénti vizsgálata alapján az alábbi változások tapasztalhatók a bőnözés struktúrájában és dinamikájában: Bőncselekmény fıcsoportok %-os változás 2006=100 % %-os változás 2009=100 % személy elleni bcs-k ,3 2,8 közlekedési bcs-k ,9-24,5 a házasság,... elleni bcs-k ,0 24,4 az államigazgatás, ,1 16,2 közrend elleni bcs-k ,2 7,5 gazdasági bcs-k ,7 13,6 vagyon elleni bcs-k ,3 21,4 honvédelmi kötelezettség elleni bcs-k , évhez képest a bőncselekmény fıcsoportok közül a bázisévhez viszonyítva a közlekedési bőncselekmények aránya 40,9%, a házasság, család, ifjúság és nemi erkölcs elleni bőncselekmények aránya 67 %-kal csökkent. A közrend elleni bőncselekmények aránya 90,2 %- kal, a gazdasági bőncselekmények 125,7 %-kal emelkedtek. E két kategória ezen belül is a visszaélés okirattal és visszaélés készpénz-helyettesítı eszközzel bőncselekmények okozták az elmúlt két évben a bőncselekmények számában bekövetkezett jelentıs mértékő emelkedéseket. Amíg a fent említett két bőncselekmény évben az összes regisztrált bőncselekménynek 7,1 %-át tette ki, addig 2009-ben ez az arány 30 %-ra emelkedett (összesen bőncselekmény), évben pedig 27,8 % (összesen bőncselekmény) volt.

4 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 4 Megállapítható, hogy a bőnözés szerkezete megyénkben az elmúlt öt évben jelentıs változásokon ment át. A bázisévhez képest az összbőnözésen belül csökkent a vagyon elleni bőncselekmények aránya (54,9 %-ról 48,2 %-ra), a házasság, család, ifjúság, nemi erkölcs elleni bőncselekmények aránya (6,95 %-ról 1,97 %-ra) valamint a közlekedési bőncselekmények aránya (8,92 %-ról 4,53 %-ra). Emelkedett viszont a gazdasági bőncselekmények aránya (4,15 %-ról 8,04 %-ra) valamint a közrend elleni bőncselekmények aránya 18,85 %-ról 30,79 %-ra). A bőncselekmények területi megoszlása A bőncselekmények területi megoszlását vizsgálva megállapítható, hogy Komárom-Esztergom megyében a kapitányságok közötti elkövetési arány érdemben nem változott, az arányok közötti legnagyobb eltérés évrıl évre Komárom Rk. illetékességi területén volt tapasztalható (a bőncselekmények aránya ekkor 18, 75 %-ról 13,70 %-ra csökkent) évhez viszonyítva a Tatabányai Rk-n emelkedett a deliktumok aránya, 29,19%-ról 33,70 %-ra, azonban az évenkénti vizsgálatok alapján megállapítható, hogy a 33 % körüli érték tekinthetı az átlagosnak. A regisztrált bőncselekmények kapitányságonkénti megoszlása években Tatabánya Rk. Dorog Rk. Komárom Rk. Oroszlány Rk. Tata Rk. Esztergom Rk. Kisbér Rk Összességében megyénkben az elmúlt 5 évben a bőncselekmények területi megoszlása érdemben nem változott. A legfertızöttebb területek amelyek egyben nagyobb lakónépességgel rendelkezı és iparilag is fejlettebb területek a Tatbányai, az Esztergomi és a Komáromi Rendırkapitányság. A kiemelt kategóriába sorolt bőncselekmények alakulása A kiemelt kategóriába tartozó bőncselekmények számát vizsgálva 4 megállapítható, hogy évhez képest javulást értünk a súlyos testi sértések (362-rıl 229-re), a visszaélés kábítószerrel (278-ról 211-re), a gépjármő-feltörések (354-rıl 225-re), a személygépkocsi lopások (354-rıl 225-re) valamint a zsarolások (32-rıl 23-ra) számának csökkentésében évhez képest csökkent a visszaélés kábítószerrel (224-rıl 211-re), a lakásbetörések (423-ról 415-re) valamint a zsarolások (35-rıl 23-ra) száma. 4 Forrás: crimestat.b-m.hu ORFK bőncselekmények (elkövetési hely szerint)

5 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl évben elsısorban a vagyon elleni bőncselekmények ezen belül is a lopások, betöréses lopások, üdülı betörések, zseblopások, rablások számának visszaszorítását tőztük ki célul, mivel ezen bőncselekmények száma és évekhez viszonyítva is emelkedett. A bőncselekményekkel okozott és megtérült kár Az okozott kár mértéke évben Ft volt, ez 43,4 %-kal magasabb a évben regisztráltnál. A megtérült kár összege 11,6 %-kal csökkent az elızı évhez képest, összesen Ft volt. A fentiek alapján a kárbiztosítási mutató évben 4,36 % volt. 5 A sértettek és az elkövetık Az ismertté vált sértettek száma évben az elızı évhez viszonyítva rıl ra emelkedett, összesen 7,8 %-kal. Ezen belül csökkent a sértett szervezetek száma 6,7 %-kal (1.990-rıl ra) valamint az ismeretlen sértettek száma 91,9 %-kal (86-ról 7-re). A természetes személy sértettek korosztály szerinti vizsgálatánál megállapítható, hogy mind a gyermekkorú (148-ról 165-re, 11,5 %), mind az idıskorú sértettek aránya (1009-rıl 1305-re, 29,3 %) emelkedett. A statisztikai adatok alapján a sértett kábítószer-, alkohol-fogyasztása érdemben nem befolyásolta a bőncselekmények elkövetését, mindkét ok csekély számban volt összefüggésbe hozható a bőncselekmény megvalósulásával. 6 A regisztrált elkövetık száma évben az elızı évhez képest 2,6 %-kal emelkedett ( rıl ra). Ezen belül a gyermekkorú elkövetık aránya 32,2 %-kal csökkent (90-rıl 61-re), míg a fiatalkorú elkövetık száma 271-rıl 330-ra, 21,8 %-kal nıtt. Az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló bőncselekmények közül a testi sértés, lopás, rablás kategóriákban emelkedett az ismertté vált elkövetık száma, míg a betöréses lopásoknál csökkent. Az ismertté vált gyermekkorú elkövetık száma a lopás, betöréses lopás bőncselekményeknél csökkent, testi sértésnél stagnált, rablás bőncselekmény elkövetıjeként nem váltak ismertté. Kevésbé kedvezıbb a kép a fiatalkorúak estében, ahol az ismertté vált elkövetık száma a testi sértés, lopás, rablás bőncselekményeknél is emelkedett, míg a betöréses lopásoknál kis mértékben csökkent. Csökkentek azok a deliktumok, ahol alkohol (-33 %) vagy kábítószer (-8,7 %) hatása befolyásolta az elkövetıt, a kábító hatású anyagoknál viszont növekedés volt tapasztalható 133,3 % (15-rıl 35-re). Az együttes (kábítószer, alkohol ill. kábító hatású anyag) befolyásoltság csak néhány esetben volt megállapítható. 7 A BŐNÜLDÖZİ MUNKA 8 A nyomozás-eredményességi mutatónk a regisztrált bőncselekmények tekintetében az elızı évhez képest stagnált (2009. évben 35,65, évben 35,4 %). 5 Forrás: crimestat.b-m.hu Reg. bcs-knél az okozott és megtérült kár Ft-ban és a kárbiztosítási mutató %- ban- eljáró szervek szerint 6 Forrás: crimestat.b-m.hu sértettek menüpont táblázatai- eljáró szervek szerint 7 Forrás: crimestat.b-m.hu elkövetık menüpont táblázatai- eljáró szervek szerint 8 Forrás: crimestat.b-m.hu (BM adattáblák)

6 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl évhez hasonlóan jelentıs mértékben negatív befolyást gyakoroltak nyomozáseredményességi mutatónkra a visszaélés okirattal és a visszaélés készpénzhelyettesítı fizetési eszközzel bőncselekmények miatt indított ügyek. Hiszen ezen bőncselekmények jelentıs része olyan eset, amelyben valamilyen vagyon elleni bőncselekmény (gépjármő-feltörés, táska lopás, stb.) során, az eltulajdonított tárgyak között szerepelt okirat és bankkártya is, amelyek a nyomozás ideje alatt nem kerültek megtalálásra. E két bőncselekmény-kategória adta nyomozásaink 27,9 %-át, míg az eredménytelen nyomozásokon belüli arányuk együttesen 40, 2% volt. A bőncselekmény fıcsoportok nyomozáseredményességét vizsgálva pozitívumként értékeljük, hogy évhez viszonyítva több bőncselekmény kategóriában is javítani tudtunk az elızı évi eredményeinken (a Személy elleni bőncselekmények 74,73 %-ról 75,17 %, Az államigazgatás, igazságszolgáltatás, közélet tisztasága elleni bcs-k 78 %-ról 80 %-ra, a Közrend elleni bőncselekmények 27,02 %-ról 31,95 %-ra, a Vagyon elleni bőncselekmények 29,42 %-ról 29,6 %-ra). Jelentısebb csökkenést csak a közlekedési bőncselekmények (88,48 %-ról 76,31 %-ra) nyomozáseredményességében regisztráltunk. A kiemelt bőncselekmények nyomozáseredményességét vizsgálva a évben történt befejezett (szándékos) emberölések közül 5 ügy eredményesen került befejezésre, a statisztikában szereplı két eredménytelen nyomozás egyike a korábbi, eredménytelenül lezárt évi csecsemıgyilkosság újra elrendelése volt, amelyben az új eljárás sem hozott pozitív érdemi változást évhez képest javult a nyomozáseredményességi mutatónk a garázdaságok (86,63 %-ról 87,73 %-ra), a gépjármő lopások (12,33 %-ról 21,51 %-ra) valamint a személygépkocsi lopások (12,24 %-ról 15 %-ra) évi célkitőzéseink között szerepel a rablás, betöréses lopás, lakásbetörés, üdülı- víkendház betörés bőncselekmények nyomozáseredményességi mutatóinak javítása, mivel ezek mutató az elmúlt három évben jelentısen csökkentek. A felderítı munkát befolyásoló okok, körülmények Az élet elleni ügyek felderítését negatív irányban befolyásolja, hogy a sértett és a környezetében élı személyek gyakran a társadalom perifériájára szorult emberek, akik sok esetben italozó életmódot folytatnak, esetenként hajléktalanok is, ezért az eredményes nyomozásokhoz még az alapvetıen szükséges információkkal sem tudnak szolgálni. Ugyancsak hátráltatja a felderítést, ha a sértett és az elkövetı közt nincs korábbi kapcsolat.

7 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 7 A vagyon elleni és a kábítószerrel összefüggı bőncselekmények felderítését nehezíti, hogy az elkövetık cselekményüket szervezett jelleggel, tevékenységüket mélyen konspirálva hajtják végre. Sokszor csak részfeladatokat látnak el, egymás kilétérıl, tevékenységérıl nem tudva, kihasználják a kor legkorszerőbb technikai vívmányait. A bizonyítást befolyásoló tényezık vizsgálata, különös tekintettel a bőnügyi technikai, szakértıi tevékenységre Az utóbbi évek ítélkezési gyakorlatát figyelemmel kísérve jól megfigyelhetı, hogy a tárgyi bizonyítás vált elsıdlegessé a személyi bizonyítással szemben. A tárgyi bizonyítás egyik alapját képezi a megfelelı színvonalú nyomkutatás és nyomrögzítés, majd az ezt követı szakértıi tevékenység. A Komárom-Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányságon 2007-ben megszüntetésre került a Bőnügyi Technikai Osztály. A kiemelt bőncselekmények szemléjét is a kapitányságok technikusai végzik, akik nem rendelkeznek e téren kellı tapasztalattal. Mit tettünk az eredmények javítása érdekében? - Kiadásra került a 6/2010. (I. 27.) MRFK Vezetıi Intézkedés a büntetıeljárások idıszerőségének és szakszerőségének javítására, amely egyben segíti a bőnügyi vezetık feladat-meghatározó és ellenırzı tevékenységét. - Az elmúlt évben jelentısen emeltük a bíróság elé állítások számát (131-rıl 183-ra), minden kapitányságon kialakult ennek a törvényes, szakszerő gyakorlata. - Az autópályán elkövetett jogsértések megelızése érdekében a szomszéd megyékkel folyamatos a koordináció. - A napi konferencia-eligazításokon a vezetık közvetlenül cserélik ki az aktuális bőnügyi operatív helyzettel kapcsolatos adatokat, elısegítve ezzel a gyors információáramlást. - A nyomozó szervek vezetıi a betöréses lopások, lakásbetörések, valamint a gépjármővekkel kapcsolatos bőncselekmények esetén megkövetelik a nyomozások kiterjesztését. - A rendırkapitányságokon nagy hangsúlyt fektettünk azon kollégák kiválasztására, akik alkalmasak a titkos információgyőjtı munkára, közülük többen hírszerzı tanfolyamon is részt vettek. - A jogszabályi és szakmai ismeretek bıvítése, valamint a napi munkavégzés során elkövetett típushibák kiküszöbölése érdekében az alegységek heti rendszerességgel tartottak oktatásokat, konzultációkat. - Szakirányítás keretében több oktatás, szakmai konzultáció került megtartásra, jelentıs részében külsı elıadó bevonásával. A konzultációk témái elsısorban a jogszabályi változásokkal érintett területek, valamint a bőnmegelızés (iskolarendırök felkészítése, családon belüli erıszak, áldozatvédelem) voltak. Együttmőködés - Jó kapcsolatot alakítottunk ki a szakmai társszervekkel és civil szervezetekkel. - Az ügyészség megyei és területi szerveivel szintén jó a kapcsolat, velük a napi munkakapcsolaton túl, közös munkaértekezletek megtartására is sor került. - A más szolgálati ágakkal történı együttmőködés megfelelı, egyre több esetben fordul el, hogy a szolgálati ágak vezetı részt vesznek más szolgálati ágak eligazításain, az információáramlás megfelelı. - A sajtóval kialakított jó kapcsolat jelenleg is él, a médián keresztül folyamatosan tájékoztattuk a lakosságot eredményeinkrıl, a bőnmegelızéssel kapcsolatos kérdésekrıl.

8 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 8 - A szlovák rendırséggel konkrét ügyekben történt kapcsolatfelvétel minden esetben eredményes volt. - A korábbi évekhez hasonlóan továbbra is együttmőködünk különbözı önkormányzati és civil szervezetekkel, mőködtetjük az Elektronikus Lakossági Bőnmegelızési Információs rendszert. Szerzıdés Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Önkormányzati támogatások: Támogatás beérkezett (bank) Befolyt összeg (bank) Ft Célja 6 db használt számítógép (egérrel, billentyőzettel) tulajdonba adása Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány Ft túlszolgálat finanszírozására Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány Ft túlszolgálat finanszírozására Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány Ft túlszolgálat finanszírozására Tatabánya Közbiztonságáért Közalapítvány Ft számítástechnikai eszközök Tata Város Önkormányzata Ft túlszolgálat finanszírozására Dorog Város Önkormányzata Ft túlszolgálat finanszírozására Dorog Város Önkormányzata Ft túlszolgálat finanszírozására Kecskéd Önkormányzata Ft túlszolgálat finanszírozására Oroszlány Város Önkormányzata Ft túlszolgálat finanszírozására Esztergom Város Önkormányzata Ft túlszolgálat finanszírozására Esztergom Város Önkormányzata Ft túlszolgálat finanszírozására Nyergesújfalú Város Önkormányzata Ft Esztergom Város Önkormányzata Ft Esztergom és Térsége Közbiztonságért Alapítvány Ft Komárom Város Polgármesteri Hivatal db notebook tulajdonba adása Nyergesújfalusi Rendırırs részére számítástechnikai eszköz tulajdonba adása (3 db számítógép monitorral ) 3 db számítógép monitorral, 1 db HP nyomtató tulajdonba adása Komárom RK részére 15 db mobiltelefon használatba adása

9 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 9 A bőnmegelızési tevékenység Család-, gyermek- és ifjúságvédelem évben is folytatódott az iskolák, lakóotthonok, kollégiumok számára meghirdetett bőnmegelızési tájékoztató, propaganda foglalkozások megtartása. Foglalkozásokat tartottunk a környei lakóotthonban, a Gyermekek Átmeneti Otthonában, különbözı szülıi- és tantestületi értekezleteken, elıadást tartottunk Tatán, az iskolai erıszak témakörében szervezett nemzetközi konferencián. - Felkészítéseket tartottunk a Biztonság szigete és az OVI-ZSARU programokra, valamint 11 óvodában folytatódott saját kidolgozású óvodás programunk a Picurka mese a biztonságodért. Ezen program is bábjátékra, szituációs játékra, és igazi rendırkutya megjelenésére épít. A programnak kifejezetten sikeres az óvodák körében. Kábítószer-megelızés - Drogprevenciós foglalkozásokra 77 iskolai tanórán került sor. - A Bőnmegelızési Osztály állandó tagot delegál a tatabányai Kábítószer Egyeztetı Fórumba. - Folyamatosan figyelemmel kísértük az illegális drogok piacának változásait, az ezekkel kapcsolatos információkkal rendszeresen frissítettük, aktualizáltuk a készülı kiadványokat, tájékoztatókat. Megelızı vagyon- és gazdaságvédelem - Folyamatosan nyomon követtük a megye bőnügyi helyzetének alakulását. Kiemelten foglalkoztunk azokkal a jogsértésekkel, amelyek nagyobb számban történtek meg, illetıleg amelyek fokozottabban rontják a lakosság szubjektív biztonság érzetét. - A 2010-ben kiküldött bőnmegelızési hírlevelek több mint fele vagyonvédelemmel foglalkozott. - Lépéseket tettünk vagyonvédelmi tanácsadó iroda elindítására. A bemutatandó vagyonvédelmi technikai eszközök beszerzése megtörtént, és a tanácsadáshoz szükséges mobil stand és szóróanyagok elıállításához is kaptunk támogatást. Kiemelt kockázatú csoportok áldozattá válásának megelızése ben kiemelt figyelmet kaptak az idıskorú személyek. A Bőnmegelızési Osztály az Életet az Éveknek megyei nyugdíjas szervezettel karöltve pályázati pénzbıl megvalósítva nyugdíjas kortársképzést szervezett a megye kistérségeiben (7 városban közel 300 fı). - Folyamatosan figyelemmel kísértük az idısek áldozattá válását, részükre postai úton juttattuk el szóróanyagunkat valamint az Áldozatsegítı Szolgálat tájékoztatóját, az újabb bőncselekmények megelızése érdekében. - Ugyancsak az idıs személyek védelmét szolgálta az a tájékoztató sorozat, amelyre a megye össze polgármestere meghívást kapott. A 3-szor 1 napos tanácskozáson tájékoztatást adtunk az idısek sérelmére elkövetett bőncselekményekrıl és arról, hogy az önkormányzatok mit tehetnek ezen bőncselekmények megelızése érdekében. - A megyei polgárır egyesületekkel is együttmőködtünk a nyugdíjas, egyedül élı, potenciális sértettek fokozottabb védelme érdekében. A bőnmegelızési tevékenység alakulása a kisebbségek, külföldi személyek vonatkozásában - A 7/2000. ORFK intézkedés valamint a 2009-ben a Komárom-Esztergom Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzattal aláírt együttmőködési megállapodás alapján kapcsolatot tartottunk a megyei cigány önkormányzattal. Tájékoztatást adtunk a cigány fiatalokat segítı ösztöndíj programról és felajánlottuk a bőnmegelızési elıadásainkat. - Az idegenforgalmi szezonban a Tatai és a Komáromi Rendırkapitányság az MRFK Bőnmegelızési Osztály koordinálásával rendvédelmi fakultáción tanuló diákok önkéntes

10 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 10 munkájával nyári idegenforgalmi programot indított Student Police néven. Esztergom területén az önkormányzat szervezésében mőködött hasonló program. A turisták által látogatott városokban nagy segítséget nyújtottak a segítı, felvilágosító munkát ellátó diákok a bőnmegelızési munkában. Ezzel a módszerrel a gépkocsi feltörések, strandlopások, nagy rendezvényeken történı alkalmi lopások jelentıs része megelızhetı volt. A RENDÉSZETI SZAKTERÜLET ÉRTÉKELÉSE A évben elért közrendvédelmi és határrendészeti eredmények értékelése A közterületi szolgálatra vezényelhetı állomány létszámát hátrányosan befolyásolta a év végén megkezdıdött, és azóta is jelenlévı nyugdíjba vonulási hullám. A nagy tapasztalattal rendelkezı kollégák nyugállományba vonulását követıen tovább fiatalodott a közterületen szolgálatot teljesítı állomány. A tapasztalatlan rendırök oktatása, nevelése érdekében a parancsnokok a szolgálatellátásaik jelentıs részét a közterületen teljesítették. Elsısorban a közterületi járıri állományt érintı jelentıs hiányon enyhítettek a év során is szolgálatba álló végzıs szakközépiskolások. Az ı hadrafoghatóságukkal kismértékben sikerült csökkenteni a létszámhiányt az érintett rendırkapitányságokon. Megállapítható, hogy ezzel a létszámnövekménnyel sem sikerült egyes szervezeti elemek tekintetében a év közterületi jelenléti mutatóit produkálni. Ez annak tükrében még inkább elgondolkodtató, hogy már ben is jelentıs létszámhiánnyal küzdöttek a közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és határrendészeti szolgálati ág feladatait ellátó osztályok. A év során váratlanul felmerülı, és jelentıs koordinációt jelentı feladatként jelentkezett a Tatabánya RK Fogdájának Ideiglenes İrzött Szállásként július 9-augusztus 9., majd augusztus között történı mőködtetése. Ennek érdekében amellett, hogy magas költségekkel járt az e célú mőködés, a hiányzó fogdaıri létszám pótlására a rendırkapitányságok közterületi szolgálatot ellátó állományából kerültek vezénylésre a járırök. Ez a rendırkapitányságok fennálló létszámhiányát tovább mélyítette. Az İrzött Szállás emellett további ügyintéznivalót generált a rendkívüli események tekintetében, mely ezen rövid idıszak alatt is elıfordult 3 alkalommal. A gyülekezési törvény hatályán kívüli rendezvények közül évben az országgyőlési képviselıi választások kampányidıszakában lezajlott rendezvények biztosítási feladatai voltak különösen jelentısek. Ezek biztosítása során korrekt, párt semleges együttmőködést valósítottunk meg valamennyi, a kampányban résztvevı politikai párt képviselıivel. A helyi lakossággal, valamint a települési önkormányzatok képviselıivel, egyéb szervezetekkel való kapcsolat szorosabbá tétele, a közbiztonság megszilárdítása érdekében került sor a kistérségekben lévı települések polgármestereinek összehívására és a Kistérségi Egyeztetı Fórumok megalakítására, valamint a Fórumülések több alkalommal történı megtartására. Ezeken folyamatosan egyeztetésre kerül a közbiztonság javítására, erısítésére irányuló törekvésekben való közös feladatvállalás szerepe, valamint a gyors és hatékony információcsere fontossága. A tapasztalatok szerint a települések polgármesterei az egyeztetı fórumokra a meghívást szívesen fogadták, az azokon való további aktív közremőködésüket jelezték, szükségesnek és hasznosnak tartják a Rendırség kezdeményezését. Az elmúlt évben a évet bázisnak tekintve a közterületi szolgálatot ellátó állomány létszáma, továbbá ezzel párhuzamosan a közterületen eltöltött szolgálati órák száma is kevesebb volt. Meggyızıdésem, hogy a közterületek biztonságosabbá tételének, a lakosság

11 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 11 biztonságérzetét befolyásoló bőncselekmények visszaszorításának egyik alapvetı feltétele, a látható rendıri jelenlét. Ebben az évben a változás már kimutatható, közel 10%-kal több rendır teljesített szolgálatot a közterületen. A közterületi rendıri jelenlét növelésére irányuló törekvéseimet jelzi, hogy az elrendelt fokozott ellenırzések számában jelentıs növekedés mutatható ki, melyek végrehajtása során a korábbinál több rendır vett részt, s nıtt az állomány jogsértı cselekmények kiszőrésére irányuló intézkedés aktivitása is. A személyes szabadságot korlátozó rendıri intézkedések száma összességében 10%-kal emelkedett. Az alkoholszondás ellenırzés alá vont személyek száma 11,5%-kal csökkent, de a pozitív mérések száma gyakorlatilag stagnált, így az ittas jármővezetés felfedési eredményessége 13,5%- kal nıtt. Az állomány leterheltségének egyik fı mutatószáma, az ügyeletek részérıl az állampolgári bejelentésekre való járır-küldések 10%-kal csökkent, melynek eredménye a saját kezdeményezéső intézkedések számának 15%-os növekedésén tetten érhetı. A helyszíni bírság kiszabásával végzıdı rendıri intézkedések száma 17%-kal, a kiszabott bírságok összege pedig 12%-kal csökkent a 2009-ben tapasztaltakhoz képest. A csökkenés oka fıleg a jogszabályi változásokban keresendı, melynek következtében több olyan gyakori szabálysértés esetén, melynél a jogszabály korábban lehetıvé tette a helyszíni bírság szankció alkalmazását, 2010-ben már közigazgatási eljárást kellett indítani. A közterületi állomány által indított közigazgatási és a szabálysértési eljárások összesített száma ennek megfelelıen 48%-kal nıtt az elızı évhez mérten. Megyénk területén három idegenforgalmilag kiemelt fontosságú város található, Esztergom, Komárom, és Tata. Az idegenforgalmi szezonban megyei fıkapitányi norma alapján történtek meg az ide látogatók pihenésének zavartalanságát biztosító elıkészületek, illetve feladatok. Az idegenforgalmi szezonban külföldi, illetve magyar turisták sérelmére nem követtek el olyan súlyú bőncselekményt megyénk területén, mely a biztonságérzetüket általánosan befolyásolta volna. Összegezve elmondható, hogy a szolgálatteljesítést hátrányosan befolyásoló tényezık ellenére a közrendvédelmi és a határrendészeti szolgálati ág is a jogszabályoknak, normáknak, a vezetıi utasításoknak és elvárásoknak megfelelıen végezte az éves tevékenységét. Az értékelt idıszakban a közterületi szolgálatot ellátó állomány intézkedési aktivitása a kialakult körülményekhez viszonyítva jó szintő. Az intézkedések során szerzett egyre bıvülı szakmai tapasztalatokkal, a végrehajtó állomány meggyızı motiválásával, a technikai eszközök további fejlesztésével az intézkedési aktivitás mutatói kedvezıbb irányba hatnak, mely tendenciát a mobilitás növelése érdekében a szolgálati gépjármővek újraelosztásával is támogatni kívánjuk ben a létszámnövekedésbıl származó elınyök mellett feladatot is fog jelenteni a rendvédelmi oktatási intézményeket elvégzı fiatal rendırök beépítése a szervezetnél kialakított szolgálati rendszerbe. A fıkapitányság beosztottai sérelmére évben 11 alkalommal 14 fı rendır sérelmére követtek el a Büntetı Törvénykönyvrıl szóló évi IV. törvény 229. (1) bekezdésébe ütközı hivatalos személy elleni erıszak bőntettet, melybıl 10 esetben a bőncselekmény alap törvényi tényállása, 1 esetben pedig minısített esete a felfegyverkezve történı elkövetés tekintetében valósult meg. Az értékelt évet az elızı évvel összehasonlítva megállapítható, hogy 2010-ben 37%-kal több esetben bár ugyanannyi rendırrel szemben követték el a bőncselekményt, mint 2009-ben (8 eset, 14 fı). A rendkívüli események tapasztalatait az érintett szervezeti egységek feldolgozták, a következı idıszaki intézkedéstaktikai képzések tematikájába beépítésre kerül. Ennek ellenére mivel a jelen idıpontig 2011-ben is elıfordult 2 esetben, hogy hivatalos személlyel szemben alkalmaztak

12 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 12 erıszakot az intézkedı rendırök számára továbbra is, folyamatosan szükséges az ilyen témájú foglalkozások megtartása, adott esetben az intenzitás növelésével. Megyénkben nem mőködik büntetés-végrehajtási intézet, ezért a fogvatartottak más megyébe történı átkísérése vagy a különbözı eljárási cselekményeken való részvételük miatt más megyébıl, majd oda újra visszakísérése a közterületeken szolgálatot teljesítı rendıri erık jelentıs mértékő elvonásával jár. Bevetési Szolgálat évben elért eredményei A Rendırség, Határırség integrációja január 01-tıl komoly feladat elé állította a Komárom-Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányság közterületi szolgálatot ellátó állományát. Az integráció veszteseként humánerıforrás hiánya és technikai eszközök alacsony száma miatt a megye rendıreinek egy komplex mélységi migrációs hálót mőködtetni igen nehéz feladatnak bizonyult, ezért szükségessé vált a szoros külsı együttmőködés kialakítása a térségben mőködı társszervekkel. Az illegális migráció visszaszorítása érdekében felállított szervezeti egység, a Bevetési Szolgálat fı feladataként nem ezt a feladatot látta el, hanem elsıdlegesen a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében tevékenykedett, valamint a megye rendırkapitányságainak megerısítését hajtotta végre. Másodlagos feladatként a külföldiek ellenırzésénél a szomszédos megyei rendırfıkapitányságokkal egyeztetve ellenırizte a megyénken áthaladó M1-es autópályát, illetve a fıbb közlekedési útvonalakat (l-es, 10-es, 13-as, 81-es számú fıút), valamint a szálláshelyeket, panziókat, hotelokat, kempingeket. Ezen szolgálati tevékenység nagy hangsúlyt kapott a turisztikai szezonban, valamint kiemelt feladatellátásuk vált szükségessé a jelentıs ünnepekkor hazánkon átutazó külföldi vendégmunkások ellenırzésében. Védelmi igazgatási feladatokra történı felkészülés értékelése Katasztrófa, veszély, illetve veszélyes helyzetek esetén végrehajtandó feladatokra rendelkezünk a megfelelı tervekkel (Veszély-elhárítási feladatterv, Értesítési terv, Készenlétbe-helyezési terv, Bevetésirányítási terv az árvízi védekezési feladatokra), amelyeket folyamatosan aktualizálunk és a katasztrófa, veszély, illetve veszélyes helyzetek kezelésébe bevont személyi állomány ezzel kapcsolatos oktatása megtörtént. A megye területén bármilyen katasztrófa bekövetkezése esetére a logisztikai ellátás biztosított, annak megszervezése elızetesen megtörtént. Amennyiben az MRFK illetékességi területén olyan mérető esemény következne be, amelynek kezelése során felmerülı rendészeti feladatok ellátására az MRFK személyi állományának létszáma nem elegendı az Országos Rendır-fıkapitányságon belüli átcsoportosítás esetén a helyzet kezeléséhez szükséges létszám rövid idın belül rendelkezésre áll. Az elmúlt idıszak éles helyzeteiben történı reagálás során rendre megmutatkozott, hogy nemcsak terveink vannak, hanem a tervekben foglaltak a gyakorlatban is mőködnek és a váratlanul jelentkezı helyzetekben a rendıri szervekre háruló feladatok maradéktalanul végrehajtásra kerülnek. Közlekedésrendészeti tevékenység terén elért legfontosabb eredményeink A közterületeken a közbiztonság megszilárdítása mellett fontos feladatunknak éreztük, hogy közlekedésben résztvevı megyei lakosok, valamint átutazó magyar és külföldi állampolgárok számára a közutakat biztonságosabbá tegyük. Saját elképzelésünk és terveinek mellett igen fontos az Európai Közösségek Bizottsága által kiadott un. Fehér könyv fı célkitőzése, hogy 2010-ig

13 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl hez képest 50 %-kal csökkenjen a közúti balesetek halálos áldozatinak száma. Ezt a célt maximálisan teljesítettük, hiszen megyénkben a évi 45 fırıl 22 fıre (51%-kal) csökkent a közúti balesetekben elhunyt személyek száma. További fontos célkitőzés szerepel a Magyar Közlekedéspolitika programjában, melyben célként határoztuk meg a közlekedési balesetekben elhunyt személyek számának közötti 30 %-os csökkentését. A baleset-megelızési tevékenységnek, a közutakon meglévı rendıri jelenlétnek, jogszabályváltozásoknak köszönhetıen 46 fırıl 22 fıre csökkent a közlekedési balesetben elhunyt személyek száma azaz 52%-kal kevesebben haltak meg útjainkon. A személyi sérüléses balesetek számának csökkentését az elvárt 30%-hoz képest csak 22 %-kal ( 681-rıl 528-ra) sikerült megvalósítani. A rendelkezésre álló hatósági eszközökkel az összes személyi sérüléses közúti közlekedési baleset számában 10 %-os, csökkenést értünk el. Legnagyobb mértékben a halálos kimenetelő - 42% balesetek száma csökkent. Emellett a súlyos sérüléses balesetek számában 2%-os emelkedést tapasztaltunk, míg a könnyő sérülésessel járó balesetek száma 14%-kal csökkent. Útjainkon a legtöbb balesetet a személygépkocsi vezetık okozták (ık fordulnak elı közútjainkon a legnagyobb számban), a bekövetkezett baleseteknek megközelítıleg 60 %-a. Célkitőzéseinknek megfelelıen, az elmúlt évben csökkenés tapasztalható a motorkerékpárosok (13 %) és a segédmotoros kerékpárvezetık (15%) által okozott balesetek számában. A gyalogosok által okozott balesetek száma a korábbi jelentıs csökkenés ellenére a múlt évben nem változott. Egyedül a kerékpárosok által okozott balesetek száma emelkedett 20%-kal, 45 esetrıl 54-re. Megyénken átvezetı tranzitútvonalak közül a jelentıs forgalom ellenére az M1 autópályán, az 1. számú, a 11. számú, 81. számú és a 111. számú fıúton év végére sikerült csökkenést elérni a balesetek számában. A 10. számú, és a 13. sz. fıutakon az elızı évinél több baleset következett be, baleseti gócpont azonban sehol nem alakult ki. Elemzı-értékelı tevékenységünk során tapasztaltuk, hogy a kezdeti csökkenés után az elsı félév végére megemelkedett az ittasan okozott közlekedési balesetek száma. A fokozott ellenırzések eredményeként az év végéig az elızı évhez képest 23%-kal sikerült visszaszorítani az ittasan okozott balesetek elıfordulását. A legfıbb baleseti ok továbbra is a relatív gyorshajtás nem az út-, látási-, idıjárási-és forgalmi viszonyoknak megfelelı sebesség megválasztása (összes baleset 33%-a). Ennek visszaszorítása érdekében 8 db mobil sebességellenırzı készülékünkkel rögzített szabálysértések közül a fı ellen Ft értékben kiszabott helyszíni bírság mellett 409 esetben kezdeményeztünk szabálysértési eljárást, valamint ügyben Ft közigazgatási bírság kiszabását. Az M1 autópálya 63 km szelvényében telepített fix sebességmérı készülékkel db felvételt készítetünk, melybıl db külföldi forgalmi rendszámú gépkocsi volt. A felvételek közül 1064 db volt alkalmas eljárásra, melyek közül 987 esetben Ft pénzbüntetést szabtak ki és 77 esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztünk. Az objektív felelısségen alapuló szabálysértések rögzítése érdekében, PDA készülékek használatát szorgalmaztuk, ezáltal közigazgatási eljárást kezdeményeztünk. (megállási várakozási tilalom megsértése miatt 2031 esetben Ft; behajtási tilalom, kötelezı haladási irány megsértése miatt 226 esetben Ft; fényjelzı készülék tilos jelzésének megsértése miatt 54 esetben Ft, vasúti átjárón történı áthaladás szabályainak megsértése miatt 4 esetben Ft; autópálya leállósávján történı haladás szabályainak megsértése miatt 2 esetben Ft; védett természeti területen elkövetett szabályszegés miatt 6 esetben indult eljárás.)

14 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 14 A Megyei Baleset-megelızési Bizottság tevékenysége Elért eredményeinkhez ahogy már említettem nagymértékben hozzájárult a Megyei Balesetmegelızési Bizottság tevékenysége. Szinte valamennyi korosztályt bevontuk az oktató-nevelı céllal meghirdetett rendezvényeikbe.( Közlekedésismereti Tanulmányi Verseny, Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa, Kerékpáros Iskola Kupa, Ki a mester két keréken? ) elnevezéső felmenı rendszerő vetélkedıkön kívül a Megyei Vöröskereszt, és a Polgárırség bevonásával, valamint a Rendırség Napja és nyári táborok alkalmából színes programokat szerveztünk a lakosság számára. Kiemelt figyelmet érdemel az elmúl év szeptemberében folytatódott Az iskola rendıre program. A program kapcsán a tanévkezdési kampány keretében az általános iskolák környékén a polgárırséggel, városırséggel (ahol mőködik) közösen rendıri jelenlétet biztosítottunk az oktatás kezdete elıtt és befejezését követı idıszakban. Rendıreink a kiválasztott iskolák tanáraival és diákjaival folyamatosan tartják a kapcsolatot, részt vettek az évnyitón, szülıi értekezleten, osztályfınöki órák keretében közlekedési és bőnmegelızési témákban elıadást tartottak. A fentieken túl több intézményben igény merült fel a felsı tagozatos diákok tájékoztatása céljából kábítószerrel kapcsolatos felvilágosító elıadásokra, melyeket a tanév során a bőnmegelızési osztály segítségével valósítottunk meg. Rendıreink többsége a lehetıségekhez mérten hajtotta végre a programból adódó feladatokat, amit azonban nem tudtak maradéktalanul tejesíteni, mert az iskolák részérıl megjelenı igény sokkal nagyobb, mint amit a jelen személyi feltételekkel helyi szerveink ki tudnak elégíteni. Megyénkben jelenleg 90 általános iskolában 66 iskolarendır vállalta a feladatokat évi szabálysértések értékelése A helyi rendıri szerveknél - elsısorban a közlekedésrendészeti szabálysértések elkövetıit az igazgatásrendészeti szolgálati ág beosztottai vonják felelısségre évben megyénk szabálysértési hatóságaihoz szabálysértési feljelentés érkezett, mely az elızı évi adathoz (10.769) képest 9,72% csökkenést mutat. A feljelentett személyek száma volt, ebbıl 96,8% közlekedési szabálysértést, 3,2% közrend elleni szabálysértést követett el fıvel szemben összesen forint pénzbírság kiszabására került sor, az egy fıre jutó bírság összege forint. Figyelmeztetés alkalmazására 742 esetben került sor, jármővezetéstıl fıt tiltottunk el. Az általuk elkövetett szabálysértés tárgyi súlya miatt indokolt volt a közlekedésbıl való ideiglenes kivonás. A határozatokkal szemben fı nyújtott be kifogást, melyek általában a kiszabott pénzbírság mérséklésére, a jármővezetéstıl eltiltás mellızésére irányultak. Jelentıs adminisztratív munkát ró a szabálysértési hatóságokra a meg nem fizetett pénzbírság végrehajtása. A szabálysértésekrıl szóló évi LXIX. törvény augusztus 19-i hatállyal történı módosításának következtében a tulajdon elleni és a feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel szabálysértések elıkészítı eljárása a rendırség hatáskörébe került. A tulajdon elleni szabálysértés elıkészítı eljárását lefolytató hatóságokhoz évben összesen 817 db feljelentés érkezett, ebbıl 499 ügy ismert, 318 ügy (39%) ismeretlenes volt. Az elıkészítı eljárás lefolytatásának eredményeként 27 ügyben 33 elkövetı (3,75%) vált ismertté. Az eljárás alá vontak 10.35%-a (91 fı) fiatalkorú személy volt. Gyorsított eljárás lefolytatására, azaz az eljárás alá vont személyek ırizetbe vétele melletti bírósági elıállításra 14 alkalommal került sor. Az elıkészítı eljárás lefolytatásának eredményeként az ügyiratok 317 esetben kerültek megküldésre az elbírálásra hatáskörrel

15 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 15 rendelkezı bíróságra, 21 alkalommal pedig a rendırség tudomására jutott cselekmény miatt büntetıeljárás elrendelésére kellett intézkedni. Az eljárást 290 esetben szüntette meg az elıkészítı eljárást folytató hatóság. Megállapítható, hogy a tulajdon elleni szabálysértések visszaszorítása érdekében a parlament által elfogadott jogszabály a rendırséget több olyan eszközzel ruházza fel, ami az ismeretlen elkövetık felderítésére lehetıséget ad. Tény, hogy az országos, vagy nemzetközi üzletláncok sérelmére elkövetett lopások száma csökkent. Nem vagyunk azonban elégedettek, mivel a fı célunk, hogy a kistelepüléseken, hátrányosabb egzisztenciális helyzetben élık sérelmére elkövetett, elsısorban lopások elkövetıit derítsük fel és vonjuk felelısségre. CÉLJAINK 2011-BEN Alapvetıen a városokban, valamint a kisebb településeken mindenki számára látható, az állampolgári bejelentésekre gyorsan, hatékonyan reagáló, a helyi lakosság számára megnyugtató szintő közrendet szolgáltató rendırséget biztosítani, kulturáltan, szakszerően intézkedı rendırökkel. Ennek keretében: - Továbbra is célunk növelni a regisztrált bőncselekmények, ezen belül a kiemelt bőncselekmények nyomozáseredményességi-mutatóit, csökkenteni e deliktumok összbőnözésen belüli arányát. - A bőncselekmények felderítésénél fokozott figyelmet fordítani a kárbiztosítási mutatók javítására. - A vizsgálati munka színvonalának emelése, a további nyomozati cselekmények miatt visszaküldött ügyek számának csökkentése. - Tovább növelni a bíróság elé állítások számát. - Hatékony fellépés a területünkön tevékenykedı szervezett bőnözıi csoportok ellen. - Kiemelt figyelmet fordítunk a kábítószerrel kapcsolatos bőncselekmények minısített elkövetési magatartására. - A szakmai munka eredményesebbé tételéhez mindenképpen szükségesnek tartjuk a megyei Bőnügyi Technikai Osztály visszaállítását valamint a Gazdaságvédelmi Alosztály önálló osztállyá történı fejlesztését. - A közterületek rendjének fenntartása céljából az év során folyamatosan végrehajtottuk a 2009-ben indult Hazánk közbiztonságának megszilárdítására kiadott programot követı fokozott ellenırzés-sorozatokban számunkra elıírt feladatokat. Ezzel összhangban, megyénk közbiztonságának hatékonyabb eszközökkel történı javítása érdekében saját programot is indítottunk, melynek célja, hogy a rendırkapitányságok összefogva egy-egy olyan területen, ahol az elemzések koncentrált rendıri erı vezénylését indokolják, hatékonyan lépjünk fel. A gyakorlatban a közterületen tartunk demonstratív fokozott ellenırzéseket, melyeket a legveszélyeztetettebb területeken, operatív eszközökkel megállapított idıpontokban és helyszíneken valósítunk meg. - A szórakozóhelyek fokozott ellenırzését a január hónapban történt budapesti tragédia tükrében tovább erısítjük, mely alapján az együttmőködı hatóságokkal közösen folytatjuk az ez irányú tevékenységünket, mellyel a fiatalkorúak, valamint a fiatal felnıttek szórakozását tesszük biztonságosabbá.

16 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 16 - A körzeti megbízottak napi rendszerességgel történı szolgálatba vezénylése útján törekszünk a településeken a folyamatos rendıri jelenlét megvalósítására, még ha ez a létszám- és eszközhiány miatt maradéktalanul (valamennyi településen a nap 24 órájában) nem is fog tudni megvalósulni. A körzeti megbízottakat kistérségi alapon kialakított csoportokba szervezzük, mely segítségével biztosítható valamennyi KMB körzetben a folyamatos szolgálatellátás. A csoportok kialakítását a technikai felszerelések biztosításával, a gépjármővek újraelosztásával támogatjuk, valamint a körzeti megbízottak részére az önkormányzatokkal együttmőködve új irodák kialakítását tervezzük. - Fokozni kívánjuk a Polgárır Egyesületekkel, a civil szervezetekkel és az együttmőködı hatóságokkal kialakított együttmőködés hatékonyságát, illetve nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a belsı együttmőködés lehetıségeire, melyet alapvetıen a Készenléti Rendırségnél szolgálatot ellátó kollégákra alapozunk, akik már az értékelt idıszakban is jelentıs segítséget nyújtottak a nagyobb rendıri erıt igénylı feladatok végrehajtása során. A körzeti megbízottak részére feladatot szabtunk a polgármesteri hivatalok, az egyházi intézmények minden szolgálat során történı felkeresésére, az együttmőködés erısítésére. - A elsı félévében megvalósuló magyar EU-elnökségbıl adódó feladatok biztosítása szintén kiemelkedıen fontos feladatként került meghatározásra a rendıri szervek részére. Megyénket két hivatalos rendezvény érinti: április 6-8. között a NAIADES (Európai hajózásügyi és belvízi fellépés és fejlesztés) programmal kapcsolatos konferencia, melynek helyszíne a Budapest-Esztergom közötti hajóút; majd május között a Vallási Turizmus Magyarországon és az Unióban elnevezéső rendezvény az esztergomi Szt. Adalbert Konferencia Központban. - Már a korábbi években is kiemelt parancsnoki elvárás volt a közterületi szolgálatot ellátó állomány intézkedéseivel kapcsolatban a törvényesség, a szakszerőség, és az arányosság követelményeinek történı megfelelés. A vezetıi ellenırzések szignifikáns növelésével célunk a közterületi szolgálatot ellátó rendırök megjelenési és intézkedési kultúrájának növelése, a jogszabályoknak megfelelı, határozott, szakmailag felkészült szolgálatellátás elısegítése, melynek eredményeképpen a szabálykövetı, ugyanakkor udvarias és készséges rendır tevékenysége követendı példaként fog megjelenni az állampolgárok szemében. - A különbözı elemzések, valamint gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy az M1-es autópályát a Magyar Köztársaság területét minél hamarabb elhagyni kívánó illegális migránsok, valamint embercsempészek veszik igénybe. A jogsértı cselekmények visszaszorítása érdekében olyan mélységi ellenırzı háló feszítünk ki, mellyel hazánk nemzetközi megállapodásokban foglalt kötelezettségét erısítjük az ország területén jogellenesen tartózkodó külföldi állampolgárok elfogásával. Az ellenırzést az autópálya mellett kiterjesztjük egyéb fıútvonalakra, valamint a Dunára is. - Akár a közbiztonság fenntartása, akár a közlekedési balesetek számának csökkentése, vagy hatékony mélységi ellenırzés nem valósítható meg önállóan, így a mindennapokban is érzékelhetı együttmőködést szervezünk a szomszédos rendır-fıkapitányságok állományával. A közlekedésbiztonság terén elért eredményeink megırzésére, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása, elsısorban a személyi sérüléses balesetek és az ittas vezetések számának visszaszorítása, valamint a halálos áldozatok számának további csökkentése a legfontosabb feladatunk. Ennek elérése érdekében: - A lakosság jelentıs hányada részt vesz a közlekedésben, így alapvetı feladatunk a biztonságosabbá tétele, s ehhez fokozni kell a kiemelt, a baleseti helyzetet leginkább

17 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 17 befolyásoló közlekedési szabályszegések miatt foganatosított intézkedéseket. Minden észlelt szabálysértést a cselekmény tárgyi súlyának megfelelıen szankcionálunk. - A rendelkezésre álló technikai eszközök optimális kihasználásával, a sebességellenırzı mőszereink baleseti gócpontokra, vagy egyéb veszélyeztetett területekre történı telepítésével a legfıbb baleseti ok, a sebességtúllépések számát kívánjuk elérni. - A kerékpáros és gyalogos balesetek megelızése érdekében iskola rendırök bevonásával az oktatási intézmények kereteit is kihasználva minden gyermekhez igyekszünk eljuttatni és készség szintre fejleszteni a biztonságos közlekedést megalapozó ismereteket. Egész évben rendszeresen, visszatérıen fokozott ellenırzést folytatunk, melynek során kiemelten kezeljük a kerékpárok kötelezı felszereléseinek meglétét, a láthatósági mellény viselésére vonatkozó szabályok betartását valamint az ittasan kerékpárt vezetık kiszőrését. - A preventív tevékenység fokozása érdekében kihasználjuk a média lehetıségeit. A különbözı célcsoportok felé és közlekedésbiztonsági célterületekre irányuló aktuális, idényjellegő és érdeklıdésre számot tartó baleset-megelızési, közlekedésbiztonsági információkat a megyei napilapokban rendszeresen szerepeltjük. Az elektronikus média bevonásával nagyságrendekkel több közlekedıhöz juttatjuk el tanácsainkat. - Jelenleg a lakosság telefonon érkezett bejelentéseit a megye 7 rendırkapitányságán szolgálatot teljesítı ügyeletesek fogadják. Ez a szolgálati forma a közterületre vezényelhetı rendıri állomány létszámát csökkenti, így a lakossági igényeknek, elvárásoknak megfelelıen az ügyeletesi létszám csökkentésével, azonban szakmai ismeretük növelésével, az ügyeleti tevékenység koncentrálásával 3 ügyeleti centrumot kívánunk létrehozni, majd a következı év közepétıl egy hatékony bevetés-irányítási központot. Tatabánya, április Csizmadia Gábor r. ezredes megyei rendırfıkapitány

18 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl sz. melléklet Személyi sérüléses közúti közlekedési balesetek számának alakulása évben Bekövetkezett közlekedési balesetek HALÁLOS SÚLYOS KÖNNYŐ ÖSSZESEN Eltérés % 2009-tıl Balesetek megoszlása rendırkapitányságok szerint Eltérés % 2009-tıl Kimenetel H S K Össz: H S K Össz: H S K Össz: Tatabánya Esztergom Komárom Tata Oroszlány Dorog Kisbér Autópálya Összesen

19 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl sz. melléklet Közterületi szolgálat / fı Közterületi szolgálat / óra eltérés / % eltérés /% Tatabánya ,8 Tatabánya ,9 Komárom ,5 Komárom ,1 Komárom Közl ,4 Komárom Közl ,6 Oroszlány ,8 Oroszlány ,2 Tata ,1 Tata ,2 Esztergom ,6 Esztergom ,0 Esztergom Közl ,3 Esztergom Közl ,8 Dorog ,3 Dorog ,2 Kisbér ,6 Kisbér ,8 Nyergesújfalu ,1 Nyergesújfalu ,4 Bábolna ,0 Bábolna ,0 Tatabánya Közl ,1 Tatabánya Közl ,5 Autópálya Alo ,6 Autópálya Alo ,6 Bevetési Szolg ,5 Bevetési Szolg ,5 ÖSSZESEN ,2 ÖSSZESEN ,4 Elfogás / összesen Elıállítás eltérés / % eltérés / % Tatabánya ,6 Tatabánya ,4 Komárom ,0 Komárom ,5 Komárom Közl ,0 Komárom Közl ,0 Oroszlány ,4 Oroszlány ,1 Tata ,8 Tata ,9 Esztergom ,3 Esztergom ,6 Esztergom Közl ,0 Esztergom Közl ,4 Dorog ,2 Dorog ,9 Kisbér ,5 Kisbér ,1 Nyergesújfalu ,6 Nyergesújfalu ,1 Bábolna ,0 Bábolna ,0 Tatabánya Közl ,0 Tatabánya Közl ,1 Autópálya Alo ,8 Autópálya Alo ,2 Bevetési Szolg ,3 Bevetési Szolg ,3 ÖSSZESEN ,0 ÖSSZESEN ,0 Biztonsági intézkedés Alkoholszonda / pozitív eltérés / % eltérés / % Tatabánya ,2 Tatabánya ,5 Komárom ,3 Komárom ,4 Komárom Közl ,0 Komárom Közl ,0 Oroszlány ,5 Oroszlány ,2 Tata ,7 Tata ,5 Esztergom ,0 Esztergom ,1 Esztergom Közl ,8 Esztergom Közl ,0 Dorog ,2 Dorog ,2 Kisbér ,6 Kisbér ,7 Nyergesújfalu ,4 Nyergesújfalu ,5 Bábolna ,0 Bábolna ,0 Tatabánya Közl ,3 Tatabánya Közl ,3 Autópálya Alo ,0 Autópálya Alo ,3 Bevetési Szolg ,3 Bevetési Szolg ,5 ÖSSZESEN ,1 ÖSSZESEN ,3

20 Beszámoló a Komárom-Esztergom megyei Rendır-fıkapitányság évi közrend közbiztonság helyzetérıl 20 Intézkedés / küldés Intézkedés / saját kezdeményezés eltérés / % eltérés / % Tatabánya ,4 Tatabánya ,1 Komárom ,6 Komárom ,2 Komárom Közl ,9 Komárom Közl ,4 Oroszlány ,9 Oroszlány ,3 Tata ,8 Tata ,3 Esztergom ,8 Esztergom ,5 Esztergom Közl ,1 Esztergom Közl ,8 Dorog ,9 Dorog ,9 Kisbér ,0 Kisbér ,1 Nyergesújfalu ,3 Nyergesújfalu ,5 Bábolna ,0 Bábolna ,0 Tatabánya Közl ,1 Tatabánya Közl ,3 Autópálya Alo ,4 Autópálya Alo ,0 Bevetési Szolg ,8 Bevetési Szolg ,6 ÖSSZESEN ,3 ÖSSZESEN ,0 Akciók összesen / eset Rendezvénybiztosítások összesen / eset eltérés / % eltérés / % Tatabánya ,7 Tatabánya ,2 Komárom ,7 Komárom ,5 Komárom Közl ,0 Komárom Közl. 0 0 ######## Oroszlány ,7 Oroszlány ,0 Tata ,9 Tata ,8 Esztergom ,7 Esztergom ,9 Esztergom Közl ,0 Esztergom Közl ######## Dorog ,7 Dorog ,3 Kisbér ,0 Kisbér ,8 Nyergesújfalu ,2 Nyergesújfalu ,7 Bábolna ,0 Bábolna ,0 Tatabánya Közl ,4 Tatabánya Közl ,0 Autópálya Alo ,9 Autópálya Alo ,0 Bevetési Szolg ,9 Bevetési Szolg ,6 ÖSSZESEN ,0 ÖSSZESEN ,8 Helyszíni bírságolás / fı Helyszíni bírságolás / 100 Ft eltérés / % eltérés / % Tatabánya ,1 Tatabánya ,5 Komárom ,2 Komárom ,2 Komárom Közl ,0 Komárom Közl ,3 Oroszlány ,4 Oroszlány ,5 Tata ,1 Tata ,7 Esztergom ,8 Esztergom ,7 Esztergom Közl ,2 Esztergom Közl ,4 Dorog ,1 Dorog ,6 Kisbér ,1 Kisbér ,4 Nyergesújfalu ,0 Nyergesújfalu ,9 Bábolna ,0 Bábolna ,0 Tatabánya Közl ,7 Tatabánya Közl ,5 Autópálya Alo ,5 Autópálya Alo ,7 Bevetési Szolg ,0 Bevetési Szolg ,3 ÖSSZESEN ,6 ÖSSZESEN ,6

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. T-Com : (52) 361-601 / Fax: (52) 558-512 BM : (32) 56-00 / Fax: (32) 56-21 e-mail: galis@hajdu.police.hu Szám: 09050-5362/2013.

Részletesebben

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL DABASI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2370 Dabas, Szent István tér 1. Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29)360-207, BM : 30-477 e-mail: dabasrk@pest.police.hu Szám: 13030-400/11/2013. ált. Elıadó: Bartuszek Csaba

Részletesebben

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ

2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu BESZÁMOLÓ KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Tel.:34/517-787; BM: 21/20-04; Fax: 21/20-07 E-mail: csizmadg@komarom.police.hu Szám: 3028/2012.ált. BESZÁMOLÓ A közrend és

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Hajdú-Bihar Megyei Rendır-fıkapitányság Hajdúnánás Rendırkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM Tel.: 32/53-20 Fax.: 32/53-21 e-mail: hraskoj@hajdu.police.hu

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2013. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSE Kiemelt célkitűzések A polgárok szubjektív biztonságérzetét befolyásoló jogsértésekkel szembeni fellépés; Időskorúak

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET!

ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! ÜDVÖZÖLJÜK VENDÉGEINKET! Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság 4400 Nyíregyháza, Bujtos u. 2. sz. Tel. BM: (03/32) 30-00, 30-01 Városi: (06/42) 524-601 Fax. BM: (03/32) 30-02 Városi: (06/42)

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Vezetıje Gorgosilits Fábián r.dandártábornok rendırségi fıtanácsos 2800 Tatabánya, Komáromi u. 2. Telefon.:34/517-703; IRM: 21/20-67 Fax: 34/517-768; IRM 21/22-77

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS. Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim!

HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS. Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim! HAJDÚNÁNÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK HAJDÚNÁNÁS Tisztelt Polgármester Úr, Képviselı-testület! Hölgyeim és Uraim! A Rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 8. (4) bekezdésének rendelkezése

Részletesebben

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján

Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS évi adatai alapján 428 785 Rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények számának és nyomozás-eredményességének alakulása az ENyÜBS 21-216. évi adatai alapján 431 935 451 51 358 81 39 394 267 628 278 263 Bűncselekmények

Részletesebben

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL

BESZÁMOLÓ ALSÓNÉMEDI NAGYKÖZSÉG KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRİL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRİL ÉS AZ EZZEL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL DABASI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2370 Dabas, Szent István tér 1. Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29)360-207, BM : 30-477 e-mail: dabasrk@pest.police.hu Szám: 13030-514/ /2014. ált. Elıadó: Bartuszek Csaba

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Szarvasi Rendırkapitányság Rendészeti Osztály Dévaványa Rendırırs 551 Dévaványa, Árpád út 5. 6/66/483-377 E-mail : szarvas.rk@bekes.police.hu Száma: 46/ 274 /213. ált. A tájékoztatót elıterjesztésre alkalmasnak

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl

B E S Z Á M O L Ó Kiszombor Rendırırs tevékenységégrıl RENDİRKAPITÁNYSÁG Közrendvédelmi Osztály Kiszombor Rendırırs 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6775 Kiszombor, Régi Makói u. 2. 6900 Makó Pf.1 Tel. : (62) 511-260 Fax : (62) 511-280 (62) 525-020 ugyelet.makork@csongrad.police.hu

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000

Forrás: ENyÜBS. 18 d 000 Összes bűncselekmény 14 kiemelten kezelt bűncselekmény összesen 3 d 25 2 15 1 5 Felderítési eredményesség (%) 1 % 6,6 56,2 58, 51,8 51,5 55,2 56,6 47,4 41,5 26 13 22 255 27 18 23 424 18 915 16 617 14 991

Részletesebben

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje. 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police.

Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje. 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police. Hajdúszoboszlói Rendırkapitányság Vezetıje 4200 Hajdúszoboszló, Rákóczi u. 4. sz. T-Com : (52) 361-601 / Fax: (52) 558-512 IRM : (32) 56-00 / Fax: (32) 56-21 e-mail: dr.domjan.sandor@hajdu.police.hu Szám:

Részletesebben

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22.

Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes február 22. Erdélyi Gábor r. alezredes kapitányságvezető-helyettes 217. február 22. Az Egri Rendőrkapitányság megítélése az önkormányzati felmérések alapján 5 5 4 4 3 3 2 2 1 1 3,99 4,18 4,3 214. év 215. év 216. év

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület!

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY T Á J É K O Z T A T Ó. Tisztelt Képviselőtestület! Ügyszám: 14050/1058/2013. ált. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD KÖZRENDVÉDELMI OSZTÁLY Cím: 7500 Nagyatád Zrínyi u.7. / Pf.:14. Tel :82/553-210 / BM: 03-23/55-11 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu T Á J É K

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s

E l ı t e r j e s z t é s Tárgy: Beszámoló a Békési Rendırkapitányság 27. évi tevékenységérıl Elıterjesztı: Ladányi Zoltán Kapitányságvezetı Véleményezı Ügyrendi, Lakásügyi, Közrendvédelmi bizottság: Bizottság Sorszám: III/. Döntéshozatal

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sugárút 51. Pf.:67. Tel: 06-66/361-644 Fax: 06-66/361-644 e-mail: gyula.rk@bekes.police.hu Ügyszám: 04030/2089/2012/ ált. Tisztelt Képviselő-testület! T Á J É

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a években Tájékoztató az ismertté vált kiemelt bűncselekmények sértettjeiről, valamint a sértettek és elkövetők kapcsolatairól a 2004-2008. években 2009. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről

B E S Z Á M O L Ó. A Dunaharaszti Rendőrőrs évi tevékenységéről SZIGETSZENTMIKLÓS VÁROSI RENDŐRKAPITÁNYSÁG DUNAHARASZTI RENDŐRŐRS 2330 Dunaharaszti, Dózsa György út 24. Telefon/Fax: 06 24 470 007 IRM: 30-082 Mobil: 06 70 338 74-65 Szám: 13130- /2013. ált. Jóváhagyom:

Részletesebben

Összes b ncselekmény az ENyÜBS -6. évi adatai alapján Püspökladányi Rend rkapitányság 8 6 4 8 6 4 6 49 B ncselekmények száma 7. év. év. év. év 4. év. év 6. év 747 78 4 kiemelten kezelt bcs összesen az

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ Sárospatak város 2008. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke

BESZÁMOLÓ. a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról. Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke BESZÁMOLÓ a Bőnmegelızési Tanács egy éves munkájáról Készítette: Dombi György Bőnmegelızési Tanács elnöke 1 A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése szerint az önkormányzatok közbiztonsággal

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Vezetıje Gorgosilits Fábián r.ezredes rendırségi fıtanácsos 28 Tatabánya, Komáromi u. 2. Telefon.:34/517-73; IRM: 21/2-67 Fax: 34/517-768; IRM 21/22-77 E-mail:

Részletesebben

1 32 9 658 9 924 7 962 5 82 5 139 22 958 23 591 25 763 21 21 19 639 14 891 24,9 2, 17,1 24,2 25,4 31,6 36 12 41 983 46 726 32 621 31 319 26 551 2 928 3 392 3 753 2 678 2 566 2 165 Összes bűncselekmény

Részletesebben

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015.

Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 2015. 1 Önkormányzat- Rendőrség kérdőíves felmérés 215. VI. Hogyan minősíti összességében a településen végzett rendőri tevékenységet? kérdésre adott válaszok megoszlása (értékelési skála 1 5) 211 2,96% 18,65%

Részletesebben

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete

2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete 2013. január május hónapok közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 38,9%-kal emelkedett az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a

Tájékoztató. az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a Tájékoztató az ismertté vált kiemelt b ncselekmények sértettjeir l, valamint a sértettek és elkövet k kapcsolatairól a 2003-2007. években BUDAPEST 2008. év Kiadja: a Legf bb Ügyészség Számítástechnika-

Részletesebben

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete

2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete 2012. január augusztus hónap közrendvédelmi helyzete Személyi szabadságot korlátozó intézkedések I./1. Elfogások Az elfogások száma 1,3%-kal csökkent az előző év azonos időszakában regisztráltakhoz viszonyítva

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Gödöllıi Rendırkapitányság 2012. évben végzett munkájáról

BESZÁMOLÓ. a Gödöllıi Rendırkapitányság 2012. évben végzett munkájáról PEST MEGYEI RENDİR FİKAPITÁNYSÁG GÖDÖLLİI RENDİRKAPITÁNYSÁG VEZETİJE 2100 Gödöllı, Petıfi Sándor u. 6-10. Levélcím: 2101 Gödöllı, Postafiók: 52 Telefon: (Városi) 06-28-524-600 (BM) 30-72-00 E-mail: BozsoZo@pest.police.hu

Részletesebben

410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet

410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet 410/2007. (XII. 29.) Korm. rendelet a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések körérıl, az e tevékenységekre vonatkozó megsértése esetén kiszabható bírságok összegérıl, felhasználásának

Részletesebben

ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL

ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL ÉRTÉKELŐ JELENTÉS A NAGYKÁTAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2012. ÉVI SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL ÉS TÁPIÓGYÖRGYE TELEPÜLÉS KÖZBIZTONSÁGI HELYZETÉRŐL Nagykáta, 2013. BEVEZETÉS... 3 A BŐNÜGYI HELYZET ÉRTÉKELÉSE... 3 A

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S 7. E L İ T E R J E S Z T É S Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 29-i ülésére Tárgy: Felsılajos község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó Körösladány Város 2010 évi közbiztonsági helyzetérıl

B E S Z Á M O L Ó Körösladány Város 2010 évi közbiztonsági helyzetérıl Száma: 04070/565-26/2011. ált. R E N D İ R K A P I T Á N Y S Á G S Z E G H A L O M 5520, Szeghalom Kossuth tér 1., PF:3 tel/fax: +36/66/371-555 Jóváhagyom: Szalai Zoltán r. alezredes kapitányságvezetı

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról

T Á J É K O Z T A T Ó Kétegyháza Nagyközség közrendjéről, közbiztonságáról Szám: 04030/2379-1 /2011. ált. Tisztelt Képviselő-testület! 1 Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-10 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01, 33/51-06 Email : gyula..rk@bekes.police.hu.

Részletesebben

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek

Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Rendőrkapitányság Szekszárd Mellékletek Érkezett feljelentések száma Szekszárd (ügyforgalmi) 32 31 3 29 28 27 26 25 3137 375 36 38 2778 28 29 21 211 212 Nyomozás elrendelések száma Szekszárd (ügyforgalmi)

Részletesebben

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA

A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA 1 A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG KÖLTSÉGVETÉSI ALAPOKMÁNYA Az államháztartás működési rendjéről szóló 217/1998. (XII. 30.) Korm. rendelet 21. számú melléklete alapján kiadom a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. december 18-i ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete 2008. december 18-i ülésére Tárgy: 2009. évi Bőnmegelızési Program Elıkészítette: Kálmán Tibor sport referens Véleményezı Ügyrendi, Lakásügyi és bizottság: Közrendvédelmi Bizottság, Pénzügyi Bizottság Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. április 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a határrend, a határırizeti helyzet, a határforgalom alakulásáról Elıterjesztı: Cseri József

Részletesebben

VÁM-ÉS PÉNZÜGYİRSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PARANCSNOKSÁGA

VÁM-ÉS PÉNZÜGYİRSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PARANCSNOKSÁGA VÁM-ÉS PÉNZÜGYİRSÉG KÖZÉP-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PARANCSNOKSÁGA A Regionális Parancsnokság A Közép-dunántúli Regionális Parancsnokság hatósági jogkörrel rendelkezı középfokú szervk: A VPKDRP szervezeti ábrája

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE 4. IKTATÓSZÁM: 2-5/2012. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló Fejér megye 2011. évi bőnügyi, közbiztonsági helyzetérıl ELİTERJESZTİ: Dr. Simon

Részletesebben

2./ Rendezvények biztosításában való részvétel: ( A teljesség igénye nélkül )

2./ Rendezvények biztosításában való részvétel: ( A teljesség igénye nélkül ) Sárospataki Polgárır Egyesület 2012. évi beszámolója Egyesületünk 2004. június 4-én alakult. Taglétszámunk 31 fı. A 31 fıbıl 15 fı alapító tag. Megalakulásunk óta nagyon sok energiát fordítottunk arra,

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ. 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó

RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ. 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó RENDİRKAPITÁNYSÁG SZERENCS RENDİRİRS TOKAJ 3910 Tokaj, Ady Endre út 8. sz. Telefon / Fax: 47/552-189, BM tel: 59-75 Szám: 268-74/ 26-2007. ált. Jóváhagyom: B E S Z Á M O L Ó TOKAJ VÁROS bőnügyi- közbiztonsági

Részletesebben

A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása

A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása Az elmúlt évek válsághatásai a társas vállalkozásokhoz képest súlyosabban érintették az egyéni vállalkozásokat, mivel azok az egyre

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DOROGI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 11020-462/ /2017.ált. BESZÁMOLÓ Piliscsév település közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről

Részletesebben

Az ırs technikai helyzete 2011.évben: 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. Gépjármő: 4 4 4 5 5 5 Rádió: 5 5 5 6 6 7. Gépjármővek:

Az ırs technikai helyzete 2011.évben: 2006. 2007. 2008. 2009. 2010. 2011. Gépjármő: 4 4 4 5 5 5 Rádió: 5 5 5 6 6 7. Gépjármővek: PEST MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG Monori Rendırkapitányság V e z e t ı j e 2200 Monor, Kossuth L. u. 86. Pf. 5. Tel.: 06 /29/ 410-367 BM: 30-322 Szám: BESZÁMOLÓ Az Önkormányzatok felé a Vecsési Rendırırs

Részletesebben

Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési szabályok megtartása érdekében

Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési szabályok megtartása érdekében Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Közlekedésbiztonsági célok és eredmények, egy hatékonyabb és korszerűbb ellenőrzési rendszer a közúti közlekedési

Részletesebben

81/2010. számú elıterjesztés

81/2010. számú elıterjesztés 81/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselıtestület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (3)

Részletesebben

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/

Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/ , BM: Fax: 66/ , BM: 33/ Ügyszám: 04030/ 2159-4/2015.ált. Gyulai Rendőrkapitányság 5700 Gyula, Béke sgt. 51., Pf.: 67; : 66/361-644, BM: 51-00 Fax: 66/361-644, BM: 33/51-01 E-mail : gyula.rk@bekes.police.hu. Jóváhagyom: Gyula,

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.

Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter. Salgótarján Megyei Jogú Város P o l g á r m e s t e r é tıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/312-250 E-mail: stpmhiv@profinter.hu Szám: 7861/2007. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S

M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S Rendırkapitányság Szeged M Ó R A H A L M I R E N D İ R İ R S : Mórahalom, Kölcsey F. u. 2/b. Pf: 447. 6782. : 06-62-581-040, 562-400/47-80, : 581-041/47-49 Szám: 06010/8643/2013-ált. BESZÁMOLÓ BORDÁNY

Részletesebben

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében Kiss Csaba r. alezredes ORFK- Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály vezetője, ORFK OBB főtitkára A rendőrség és az ORFK-OBB szerepe a gyermekek és a kerékpárosok közlekedésbiztonságának fejlesztésében

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 31-i ülésére. vezetıi referens

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 31-i ülésére. vezetıi referens 4. Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Tárgy: Felsılajos Község közrend- és közbiztonsági helyzetérıl szóló beszámoló elfogadása Az elıterjesztést

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rend

TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rend TÁJÉKOZTATÓ Salgótarján területén 2007. évben bekövetkezett, rendırségi hatáskörbe tartozó közterületi jogsértések alakulásáról, a kialakult helyzet értékelésérıl Elıterjesztı: Butkai Sándor r.alezredes

Részletesebben

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer. Tisztelt Olvasóink!

ELBIR. Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer. Tisztelt Olvasóink! ELBIR Elektronikus Lakossági Bűnmegelőzési Információs Rendszer A FÉR MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG BŐNMEGELİZÉSI HIRLEVELE Tisztelt Olvasóink! Az év vége felé közeledve, bőnmegelızési szempontból több,

Részletesebben

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.

RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police. RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 8840 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/471-004 / BM: 03-23/27-42 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 14050/2017/2014/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt"

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. 2012. évi bűnözésről T Á J É K O Z T A T Ó a 2012. évi bűnözésről Kiadja: Belügyminisztérium Koordinációs és Statisztikai Osztály, valamint a Legfőbb Ügyészség Informatikai Főosztály ISSN 1217-0046 - 3 - I. A BŰNÖZÉS TERJEDELME

Részletesebben

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL

GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL GÖDÖLLŐI RENDŐRKAPITÁNYSÁG VEZETŐJE Szám: 13040/386/2019.Ált. B E S Z Á M O L Ó GÖDÖLLŐ VÁROS KÖZBIZTONSÁGÁNAK HELYZETÉRŐL, A KÖZBIZTONSÁG ÉRDEKÉBEN TETT INTÉZKEDÉSEKRŐL -- 2018. évről -- 1 Tisztelt Képviselő

Részletesebben

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy

Bűnmegelőzés. Dr. Szabó Henrik r. őrnagy Bűnmegelőzés Dr. Szabó Henrik r. őrnagy A bűnmegelőzés fogalma - az állami szervek - önkormányzati szervek - társadalmi szervezetek - gazdasági társaságok - állampolgárok és csoportjaik minden olyan tevékenysége,

Részletesebben

Tárgy: A megye közrendjének és közbiztonságának helyzete a 2006. évi adatok tükrében Elıadó: Dr. Illés László r. dandártábornok megyei fıkapitány

Tárgy: A megye közrendjének és közbiztonságának helyzete a 2006. évi adatok tükrében Elıadó: Dr. Illés László r. dandártábornok megyei fıkapitány KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG 2800. Tatabánya V., Komáromi u. 2. sz., Tel.: (34) 517-777/20-04 Szám: 74-2/1/2007.ált. ELİTERJESZTÉS A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS 2007. április 26-i

Részletesebben

A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca. Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia

A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca. Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia A Vám- és Pénzügyırség korrupció elleni harca Korrupció az igazságszolgáltatásban és a Bőnmegelızésben Konferencia Korrupciós cselekmények testületi megjelenési formái 1. tényleges ellenszolgáltatás igénylése

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó SOPRONI RENDŐRKAPITÁNYSÁG V E Z E T Ő J E H-9400 Sopron, Lackner Kristóf utca 5. Telefon/Telefax: 0036-99-314-048 BM Telefon: (21)-46-40, (21)-46-41, BM Telefax: (21)-46-07 E-mail: sopronrk@gyor.police.hu

Részletesebben

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON

A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON A KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁROK ÉS A BŰNÖZÉS KAPCSOLATA MAGYARORSZÁGON 2011. év Kiadja: Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály ISSN 1418-7493 3 I. ÖSSZEFOGLALÓ ADATOK 2010-ben

Részletesebben

2012. május 31. napján tartandó

2012. május 31. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-5/2012. Sorszám: 1. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. május 31. napján

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 22-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Vincent Auditor Számviteli Szolgáltató és Tanácsadó Kft. 2011.

Részletesebben

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma

A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési alapokmányának tartalma HEVES MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3300 Eger, Eszterházy tér2. Telefon: (36) 522-111/11-95, BM: 31/11-95 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

2370 Dabas, Szent István tér 1/b, Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29) , BM :

2370 Dabas, Szent István tér 1/b, Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29) , BM : DABASI RENDİRKAPITÁNYSÁG 2370 Dabas, Szent István tér 1/b, Levélcím: 2372 Dabas, Pf. 30 Tel.: (29)360-214, BM : 30-484 e-mail: dabasrk@pest.police.hu Szám: 13030/ /2011. ált. BESZÁMOLÓ KÉPVISELİ-TESTÜLETI

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról

B E S Z Á M O L Ó. A Makói Rendőrkapitányság évi munkájáról Rendőrkapitányság * 6900 Makó, Csanád vezér tér 13. 6900 Makó, Pf. 1. ( (62) 511-260, Fax: 511-280 BM telefon/fax: 33 10-77 PaliczA@csongrad.police.hu Szám: 06040/1162-1/2013. ált. B E S Z Á M O L Ó A

Részletesebben

A7-0342/ Jelentés Agustín Díaz de Mera García Consuegra A bevándorlási összekötı tisztviselık hálózatának létrehozása

A7-0342/ Jelentés Agustín Díaz de Mera García Consuegra A bevándorlási összekötı tisztviselık hálózatának létrehozása 0.2.200 A7-0342/ 00-00 MÓDOSÍTÁSOK 00-00 elıterjesztette: Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság Jelentés Agustín Díaz de Mera García Consuegra A bevándorlási összekötı tisztviselık hálózatának

Részletesebben

123. számú bizottsági elıterjesztés. Tájékoztató a térfigyelı kamerarendszer kezdeti mőködésérıl. Tisztelt Bizottság!

123. számú bizottsági elıterjesztés. Tájékoztató a térfigyelı kamerarendszer kezdeti mőködésérıl. Tisztelt Bizottság! Tisztelt Bizottság! Tájékoztató a térfigyelı kamerarendszer kezdeti mőködésérıl A Gazdasági és Pénzügyi Bizottság a legutóbbi ülésén felkérte a Polgármesteri Hivatalt, hogy készítsen tájékoztató anyagot

Részletesebben

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22

3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) /20-52, fax: 23-22 NÓGRÁD MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 3100 Salgótarján, Rákóczi út 40. Telefon: (46) 514-500/20-52, fax: 23-22 A központi, a társadalombiztosítási és a köztestületi költségvetési szerv 2009. évi költségvetési

Részletesebben

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet)

HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK. Szervezeti és Mőködési Szabályzata. (tervezet) HAJDÚNÁNÁS VÁROS BŐNMEGELİZÉSI TANÁCSÁNAK Szervezeti és Mőködési Szabályzata (tervezet) Bőnmegelızési Tanács Szervezeti és Mőködési Szabályzata A rendırségrıl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 10. (1) bekezdése

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ SZMSZ 8. számú melléklet A Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Szabályzata a szabálytalanságok kezelésének eljárásáról Hatályos: 2007. április 1. Jóváhagyom:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei

A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés lehetőségei Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy rendőrségi főtanácsos országos rendőrfőkapitány-helyettes rendészeti főigazgató A hazai közlekedésbiztonsági helyzet alakulása a jogszabály-változások tükrében, a továbblépés

Részletesebben

Budapesti Mozaik 15. Budapest bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, Ország. Budapest. 100 ezer lakosra jutó regisztrált

Budapesti Mozaik 15. Budapest bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, Ország. Budapest. 100 ezer lakosra jutó regisztrált területi V. évfolyam 56. szám 2011. augusztus 19. 2011/56 Összeállította: Központi Statisztikai Hivatal www.ksh.hu i Mozaik 15. bűnügyi helyzetének főbb jellemzői, 2005 2010 A tartalomból 1 Bevezető 1

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére A KOMÁROM- ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. február 26-i ülésére Tárgy: A Komárom Esztergom Megyei Önkormányzat, a Komárom Esztergom Megyei Rendır-fıkapitányság

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. Sajószentpéter város közrendjének nek és közbiztonságának helyzetérıl. 2009. év

BESZÁMOLÓ. Sajószentpéter város közrendjének nek és közbiztonságának helyzetérıl. 2009. év BORSOD-ABAÚJ ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI RENDİR-FİKAPITÁNYSÁG KAZINCBARCIKAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 3700. KAZINCBARCIKA, BARÁTSÁG TÉR 1-3. Telefon: (48) 510-550/ 54-10, fax: 54-11 Szám:05040-1046/2010. ált. BESZÁMOLÓ

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2014. JÚNIUS 26-I ÜLÉSÉRE. IKTATÓSZÁM: 1-5/2014. MELLÉKLET: - TÁRGY: Beszámoló Fejér megye 2013. évi bőnügyi, közbiztonsági helyzetérıl ELİTERJESZTİ: Dr. Varga

Részletesebben

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág

Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma évek statisztikai kimutatása Bonyhádi Rendőrkapitányág Szándékos bűncselekmény elkövetésén tettenérés miatti elfogások száma 2-2. évek statisztikai kimutatása Biztonsági intézkedések száma 2-2. évek statisztikai kimutatása 4 4 3 3 2 2 9 2. év 2. év 22. év

Részletesebben

A Fıcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselıkért Konzultatív Fórumának január 20-i ülése.

A Fıcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselıkért Konzultatív Fórumának január 20-i ülése. A Fıcze Lajos Alapítvány a Munkavédelmi Képviselıkért Konzultatív Fórumának 2010. január 20-i ülése. A Konzultatív Fórum ülésén 150 fı munkavédelmi képviselı, munkavédelmi szakember vett részt. Az ülést

Részletesebben

Elızmények. Csengey Gusztáv Általános Iskola 2170 Aszód, Csengey u. 30. Ü.szám: 222/2009.

Elızmények. Csengey Gusztáv Általános Iskola 2170 Aszód, Csengey u. 30. Ü.szám: 222/2009. Csengey Gusztáv Általános Iskola 2170 Aszód, Csengey u. 30. Ü.szám: 222/2009. Aszód Város Önkormányzatai Képviselı Testülete részére 2170 Aszód, Szabadság tér 9. Tárgy: Beszámoló az iskola Minıségirányítási

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a Szekszárdi Rendırkapitányság 2008. évi tevékenységérıl

TÁRGY: Beszámoló a Szekszárdi Rendırkapitányság 2008. évi tevékenységérıl AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 3. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Szekszárdi Rendırkapitányság 28. évi tevékenységérıl E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

szervezeti teljesítményértékelı mutatószámrendszer 1. oldal

szervezeti teljesítményértékelı mutatószámrendszer 1. oldal ----------------------- Page 1----------------------- Szervezeti teljesítményértékelı mutatószámrendszer Eredményességi mutatószámok Mutatószám megnevezése Célérték Akció A Képviselı Testület elvárásaihoz

Részletesebben

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ

RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ RENDİRKAPITÁNYSÁG SÁROSPATAK Sárospatak, Rákóczi út 33/a. BESZÁMOLÓ Sárospatak város 2009. évi közbiztonságának helyzetérıl, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekrıl és az azzal kapcsolatos feladatokról

Részletesebben

Szám: 29000-12080- /2009. RP. Tárgy: alapvetı jogot sértı rendıri intézkedés elleni panasz elbírálása H A T Á R O Z A T

Szám: 29000-12080- /2009. RP. Tárgy: alapvetı jogot sértı rendıri intézkedés elleni panasz elbírálása H A T Á R O Z A T ORSZÁGOS RENDİRFİKAPITÁNY 1139 Budapest, Teve u. 4-6. 1903 Budapest, Pf.: 314/15. Tel: (06-1) 443-5573 Fax: (06-1) 443-5733 IRM: 33-104, 33-140 IRM Fax: 33-133 E-mail: orfkvezeto@orfk.police.hu Szám: 29000-12080-

Részletesebben

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok

A gyermekek közlekedés-biztonságával kapcsolatos ORFK-OBB kampányok, programok Berzai Zsolt r. őrnagy kiemelt főreferens ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Autópálya-felügyeletei és Balesetmegelőzési Osztály Tel.: +36-1-443-5690 berzaizs@orfk.police.hu A gyermekek közlekedés-biztonságával

Részletesebben

Tárgy: évi Bőnmegelızési Program Sorszám: II/1. Elıkészítette: Kálmán Tibor sportreferens

Tárgy: évi Bőnmegelızési Program Sorszám: II/1. Elıkészítette: Kálmán Tibor sportreferens Tárgy: 2010. évi Bőnmegelızési Program Sorszám: II/1. Elıkészítette: Kálmán Tibor sportreferens Véleményezı bizottság: Tisztelt Képviselı-testület! Ügyrendi, Lakásügyi és Közrendvédelmi Bizottság, Pénzügyi

Részletesebben

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó

TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG. B e s z á m o l ó Szám: 19040-938/2012 ált. TAPOLCAI RENDŐRKAPITÁNYSÁG :8300 Tapolca, Ady Endre utca 2., 8301 Tapolca, Pf.:125. +36/87/412-322, Fax: +36/87/412-322 e-mail: rauszi@veszprem.police.hu Jóváhagyom: Rausz István

Részletesebben

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr!

Ügyszám: 14050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: Nyílt Tárgy: Beszámoló Hiv.szám: 985/2013. Ügyintéző: Baranyai Gábor r. őrgy. Tisztelt Jegyző Úr! RENDŐRKAPITÁNYSÁG NAGYATÁD RENDŐRŐRS CSURGÓ Cím: 880 Csurgó Petőfi tér 36. Tel.:82/71-00 / BM: 03-23/27-2 E-mail: nagyatadrk@somogy.police.hu Ügyszám: 1050/2209/2013/ált. Kezelési jelzés: "Nyílt" Tárgy:

Részletesebben

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Mottó: Felelısségteljes élet és cselekvés a munkahelyeken (Fıcze Lajos) Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Vegyipari Ágazati Párbeszédbizottság Budapest 2009. május

Részletesebben

JELENTÉS A NÓGRÁD MEGYEI RENDİR- FİKAPITÁNYSÁG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSÉRİL

JELENTÉS A NÓGRÁD MEGYEI RENDİR- FİKAPITÁNYSÁG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSÉRİL Száma: 12000-2170/1/2011. ált. JELENTÉS A NÓGRÁD MEGYEI RENDİR- FİKAPITÁNYSÁG 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉNEK ÉRTÉKELÉSÉRİL Összeállította: Nógrád Megyei Rendır-fıkapitányság Elemzı- Értékelı Osztálya 2011.

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről

T Á J É K O Z T A T Ó. bűnüldözésről T Á J É K O Z T A T Ó a bűnüldözésről 2008. év Kiadja: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Büntetőpolitikai Főosztály, valamint Legfőbb Ügyészség Számítástechnika-alkalmazási és Információs Főosztály

Részletesebben

NYIL V ÁNOS ÜLÉS napirendje

NYIL V ÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: /. 46812013. Előadó: Belanka Zsolt Mell: I db beszámoló Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Együttmőködési megállapodás megkötése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával a TIOP-1.2.1/A-12/1

Részletesebben