MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM"

Átírás

1 A tanulói elımenetel ellenırzésének és értékelésének formái és gyakorlata tantárgyanként MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Irodalomból félévenként legalább egy szóbeli felelete legyen minden tanulónak a követelményként megállapított minimum négy érdemjegy egyikeként. Félévenként legalább egy házi dolgozatot és tanévenként három, az iskolában írt irodalmi dolgozatot érdemjeggyel értékelünk. Tanévenként hat házi fogalmazást kötelezı íratni, az elkészült munkák közül néhányat közösen elemzünk és értékelünk. Az iskolai irodalmi dolgozatok közül évfolyamonként egyet munkaközösségi szinten egyeztetünk, és 100 pontos rendszerben értékelünk (Szövegértés 40 pont, szövegalkotás 60 pont).az egy jeggyel értékelt dolgozat érdemjegyét mind az irodalom, mind a nyelvtan tantárgyhoz beírjuk. A szonettnél hosszabb memoritereket külön érdemjeggyel értékelünk, az annál rövidebb memoriter a szóbeli felelet részét képezi az értékelés szempontjából.(a memoriterek mennyisége: minden tanévben minimum három vers, valamint sor próza-és drámarészlet) Magyar nyelvbıl félévenként legalább egy témazáró dolgozatot íratunk. Félévenként legalább egy szóbeli felelete legyen minden tanulónak a kötelezıen elıírt négy érdemjegy egyikeként. Ebbıl a tárgyból a félévi és év végi osztályzat kialakítása a nyelvtani és a helyesírási részterületek figyelembe vételével történik. A helyesírás minden megfelelı terjedelmő (legalább egyoldalas, 32 soros) szövegalkotási feladatban értékelhetı. A helyesírási osztályzat kialakítása az érettségi követelmények adaptálásával történik. Évközi szövegalkotási feladatokban az elégtelen hibaponthatára 20 hibapont, a jelesé 6 hibapont. Mindkét tárgyból a témazáró dolgozat érdemjegye lényegesebben befolyásolja a végsı osztályzat kialakítását, mint az egy-egy óra tananyagából bizonyított tudás. Témazáró dolgozatnak csak azt tekintjük, amelyben legalább egy esszékérdés vagy igényes szövegalkotási feladat van. Önálló munkára, órai szereplésre, kiemelkedı versenyeredményre a szaktanár külön érdemjegyet adhat. Az érdemjegyek javítására indokolt esetben adunk lehetıséget, pl. hosszabb igazolt hiányzás vagy kevesebb érdemjegy esetén. Mindkét tárgyból az elégtelen félévzáró vagy év végi osztályzat megállapítása a mindenkori érettségi szabályzat alapján történik.

2 BIOLÓGIA Az eredményes elırehaladás egyik fontos elıfeltétele a tanulók tudásának folyamatos ellenırzése és értékelése. A biológia órákon értékeljük a tanulók: - szóbeli megnyilvánulását, - írásbeli teljesítményét - manuális tevékenységét. A szóbeli megnyilvánulások lehetnek: - feleletek, - hozzászólások, képelemzések, - a tananyag feldolgozását segítı jó kérdések, - kiselıadások stb. Az írásbeli teljesítmények: - a munkafüzet feladatainak megoldása, - alkalomszerően készített feladatlapok megoldása, - feladatgyőjtemények válogatott feladatainak megoldása, - különféle tesztek megoldása stb. Manuális tevékenységek: - csoportosítás, rendszerezés, kísérletezés, - internethasználat, - laboreszközök használata stb. ÉNEK Az értékelés szóban és írásban történik. Az énekelt és ritmikai anyag esetében egyedül vagy néhány társával szóbeli számonkérés formájában értékelünk. A zenehallgatás és zenetörténeti anyag írásban, egyéni felelet esetében szóbeli formában kérhetı számon. FIZIKA A nagy osztálylétszámok és a szoros tananyag miatt elsısorban írásban kérünk számon, a tanév során legalább 6 alkalommal, amennyire csak lehet, ezt a félévek közt egyenlı arányban megosztva. - Nagyobb összefüggı fejezeteket végén összefoglalást követıen témazáró dolgozatot íratunk. Egy tanévben legkevesebb hármat. Ezek érdemjegyét kiemelten kezeljük az év végi osztályzat megállapításánál. - Ha valakinek minden témazáró dolgozata jeles, annak év végi osztályzata a többi érdemjegyétıl függetlenül jeles. - Ha valakinek egyik témazáró dolgozata sem elégtelen, nem kaphat elégtelen osztályzatot.

3 FÖLDÜNK ÉS KÖRNYEZETÜNK Félévenként heti óraszám alapján 2 + 1, azaz 3 érdemjegy adása Írásos számonkérési forma: kisdolgozatok, félévenként egy nagydolgozat íratása. A nagydolgozatra egy érdemjegy adható. Évente minden tanuló esetében egy szóbeli felelet. Témáktól függıen szorgalmi feladatok adhatóak. A szorgalmi feladatra adott jegy nem egyenértékő a témazáró és a szóbeli felelet érdemjegyével Tesztek, feladatlapok megoldása Tematikus térképek összehasonlító elemzése Gyakorlati feladatok (kızetfelismerés) Győjtımunka (szorgalmi jegy) Napi sajtó, a tömegkommunikáció híreinek feldolgozása INFORMATIKA A tantárgy a tanulók munkájának speciális ellenırzését kívánja meg. Fontos, hogy helyesen állapítsuk meg az arányt az elméleti és a gyakorlati ismeretek számonkérése között. Van olyan témakör - pl. az informatika alapjai - amelynél a hagyományos feleltetés módszerét célszerő választanunk. Megtehetjük, hogy a kiemelkedı órai munkát, a tanultakon túl megmutatkozó tárgyi tudást egyénileg értékeljük. Témakörök lezárásakor írathatunk röpdolgozatot, tesztet papíron vagy számítógépen. Különösen a gyakorlati jellegő ismeretek kívánják meg a számítógépen történı számonkérést. Ezen módszer esetén az érdemjeggyel való minısítés feltétele, hogy a tanuló egyedül használhasson egy gépet. Fontos, hogy a tanulók gyakran kapjanak önállóan megoldható feladatokat. Ha házi- vagy szorgalmi feladatot adunk, biztosítanunk kell a délutáni gépidıt is tanulóink számára. Törekedjünk a tanulói önértékelés rendszerének kialakítására. Témazárót minden témakör végén íratni kell, hogy félévente legalább három osztályzata legyen a tanulóknak. A munkaközösség által közösen összeállított tesztek és gyakorlati feladatlapok esetén az elégséges osztályzat minimum 50%- os teljesítmény esetén jár.

4 KÉMIA Értékelési formák: Szóbeli: - kísérletek elmondása, jellemzése, értelmezése - fogalmak, törvényszerőségek számonkérése - anyagok kémiai, fizikai jellemzése, elıállítása, gyártása, felhasználása Írásbeli: - számítási feladatok, - kísérletek dokumentálása, elemzése, - reakcióegyenlet írása, - összefüggések elemzése, - gyártási folyamatok, - tesztek, - témazáró dolgozatok. Értékelési szempontok Szóbeli: tárgyi tudás, folyamatosan fejlıdı beszámolás az adott témáról a kémiai szaknyelv használatával, helyes magyar beszéddel Írásbeli: tárgyi tudás, rendezett, logikus elrendezés. Követelményszintek elégtelen: 39%-os teljesítményig elégséges: 40%-os teljesítménytıl közepes: 55%-os teljesítménytıl jó: 75%-os teljesítménytıl jeles: 90%-os teljesítménytıl A magasabb évfolyamba lépés javasolt feltétele: az írásbeli munkák legalább 40%-os átlagos teljesítése, legalább elégséges szóbeli teljesítményátlag. KÖNYVTÁRHASZNÁLATTAN A tanulói elımenetel ellenırzésének és értékelésének módja: az informatika tantárgyon belül félévente egy érdemjegy Megszerzésének feltételei: az órán való aktív részvétel és a témazáró dolgozat. 10. évfolyamon négy házi feladat- keresések az adatbázisokban-is befolyásolja a végsı osztályzatot A többi befogadó tárgynál a szaktanár és a könyvtárostanár egyeztetésén múlik az ellenırzés mikéntje

5 MATEMATIKA - A tanulók felkészültségének ellenırzésére döntıen az írásbeli ellenırzés különbözı típusait alkalmazzuk. Emellett évenként és tanulónként legalább egy szóbeli feleletet is biztosítani kell. - Az írásbeli ellenırzés típusai: - témazáró dolgozat, - témaközi összefoglaló dolgozat, - röpdolgozat. Témazáró dolgozatot minden nagy (a tantervben jelölt) témakör végén tervezünk, de évente legalább a heti óraszámmal egyenlı számú összefoglaló dolgozatot íratni kell. A témazáró dolgozat megírásának idıtartama 1 vagy 2 tanítási óra lehet. Témaközi összefoglaló dolgozatot egy nagy témakör önmagában lezárható részeinek összefoglalásakor javasolt íratni, 1 tanítási órának megfelelı idıtartamban. Röpdolgozatot az elızı 1-2 óra anyagából íratunk, kb. a szóbeli feleletek idıtartamában. Témazáró és témaközi összefoglaló dolgozatok estén a pontozásos értékelést javasoljuk. A teljesítmények érdemjeggyé történı átváltásánál a következı határokat javasoljuk: 0-29 % elégtelen % elégséges % közepes % jó % jeles Az osztályzat megállapításánál a témazáró dolgozat érdemjegyét kétszeres súlyozással, a többi érdemjegyet egyszeresen vesszük figyelembe. Témazáró és témaközi dolgozatot az egész csoporttal, míg röpdolgozatot egyénileg is írathatunk. Érdemjeggyel jutalmazhatunk órai szorgalmas munkát (vagy ennek bizonyíthatóan a nem tanulásból származó elmaradását), otthoni önálló munkát, projektmunkát is. A tanulók felkészültségének ellenırzését havi rendszerességgel, átlagosan legalább havi 1 érdemjegy adásával végezzük. Az osztályzatok megállapításánál az érdemjegyek súlyozott átlagát vesszük alapul. A kerekítés határát azonban módosíthatja a tanuló szorgalma, illetve az évközi teljesítmény változásának tendenciája. Az emeltszintő érettségire történı felkészítésben résztvevı diákok osztályzatát a két csoportban szerzett osztályzatoknak az óraszám szerint súlyozott átlagaként számítjuk. Mivel a tantárgyi követelmények elsajátításának elengedhetetlen feltétele az otthoni tanulás, gyakorlás, ezért a házi feladatok kijelölése minden órán ajánlott és ezek elkészítése minden tanuló számára kötelezı.

6 TÁRSADALOMISMERET ÉS ETIKA A tanév során egy kötelezı témazárót írat a munkaközösség. Minimum minden tanulónak legyen két osztályzata. Törekedni kell egy-egy önálló feladat elvégzésére (riportkészítés, esszé egy társadalmi problémáról, tablókészítés, esetleg projektmunka) TÖRTÉNELEM Értékelés formái: - kiemelt feladat a szóbeli feleletek számának növelése - írásbeli számonkérés formái: kisdolgozat és témazáró, félévente egy témazáró kötelezı jelleggel - a 11. évfolyamon egy témazáró dolgozat az írásbeli érettségi mintájára - jegyek száma: minimum 3, a végsı osztályzat kialakításában a témazáró jegye nagyobb súllyal szerepel - órai munka értékelése - kiselıadás készítése (szorgalmi jegy) - otthoni kutatómunka, győjtımunka (évente egy otthoni feladat kötelezı minden tanulónak) - forráselemzés - grafikonok, táblázatok önálló elemzése - topográfia a szóbeli és írásbeli számonkérés során - iskolai történelmi háziversenyeken való részvétel (szorgalmi jegy)

7 ANGOL A végzett munka folyamatos értékelésének nagyon fontos szerepe van a tanítási folyamatban. Az ellenırzés folyamatos és idıszakos. Az értékelésben kerülni kell az egyoldalú írásbeliséget! A mérésének alapfeltétele, hogy az tartalmában és módszereiben összhangban legyen a tanulási folyamattal. Fontos tehát, hogy ne csak nyelvtani ismereteket mérjünk, hanem az egyes készségek terén elért fejlıdést is, a különbözı értési és kifejezési stratégiák alkalmazását stb! Ne a tanítási folyamat feladattípusait igazítsuk a mérési folyamat feladattípusaihoz, hanem az fordítva legyen. A receptív készségek /olvasás, hallás/ mérése esetén alapvetı, hogy értési stratégiákat csak ismeretlen szövegen lehet mérni, fontos, hogy a feladatok alapjául gondosan kiválasztott, esetleg adaptált, de mindenképpen autentikus szöveget használjunk. A produktív készségek /írás, beszéd/ mérése nem maradhat el! Mérési céllal végezhetünk szituációs feladatokat. Fontos, hogy a produktív készségek mérése esetén elıre rögzítsük, hogy milyen szempontok szerint és hogyan fogjuk értékelni a teljesítményeket. Érdemjegyet csak olyan dolgozatra adjunk, amely összhangban van az általunk helyesnek vélt tartalmakkal és módszerekkel! A számonkérés tehát szóban és írásban történik. A tanár osztályzatokkal értékeli alkalmanként a diákok csoport- és pármunkában nyújtott teljesítményét, érdemjegy adható projektek elkészítésére, szorgalmi és házi feladatokra, órai munkára, versenyrészvételre, ill. az ott elért kiemelkedı eredményekre / különös tekintettel az elsı öt helyzetre/. Értékelési szempontok: szóbeli: - a kiejtés helyessége, - a beszédszándékok megvalósítása, - a helyes reagálás, - a kommunikatív cél teljesítése, - a beszédprodukció önállósága, - a beszédprodukció önállósága, - a beszéd folyamatossága, - a tanult szókincs használata, - a feladatmegoldási képesség szintje, - a nyelvhelyesség. írásbeli: - a kommunikatív cél teljesítése, - a tartalmi elemek értéke, - a mőfaji sajátosságok betartása, - a tanult szókincs használata, - az alapvetı szövegösszefüggés megteremtése, a szövegkohéziós elemek megléte, - nyelvhelyesség, - írásmő terjedelme, - a feladatmegoldási képesség szintje, - a kreativitás, - az együttmőködési készség a közös feladatok megoldása során, - az önálló tanulás képessége,

8 - a nyelvtudás továbbfejlesztésének képessége. Fontos, hogy mind a négy alapkészség szintjét folyamatosan értékelni és minısíteni kell! A tesztekben és a szódolgozatokban elért teljesítményt pontozzuk, és százalékban fejezzük ki, ennek alapján alakítjuk ki az osztályzatot: 0-49 % = elégtelen % = elégséges % = közepes % = jó % = jeles Az érettségi feladat típusainak értékelését az érettségi dolgozatok javítási útmutatója alapján történik. Ilyen jellegő feladatok a 9. évfolyamtól kezdve adhatók, ezek nehézségi fokának megállapításánál a tanulók addigi ismereteit figyelembe véve. Évente évfolyamonként egy ilyen közös dolgozatot is íratunk, ezeket fokozatosan közelítjük az érettségi vizsga követelményeihez. A teljesítmények értékelésében az osztályzatot jól egészítheti ki a tanár /írásban rögzített/ szöveges értékelése, amely a tanuló számára az "objektív" mérıszám mellett jelzi, hogy ı "szubjektíve", saját adottságaihoz képest hol tart, szorgalmával mire jutott, és lehetıséget ad az alapkészségekben elért szinteket külön-külön is értékelni, a nehézségekre rámutatni. Az írásbeli ellenırzés típusai: írásbeli felelet /röpdolgozat/, szódolgozat, feladatlapok kitöltése, nagydolgozat, házi feladat, projektek. A nagydolgozatok nagyobb tananyagegységet áfogó, mind a négy alapkészséges mérı komplex feladatsorok, otthoni munkára olyan feladat adható, amely az addig elsajátított tananyag alapján mind idıben, mind megoldhatóságát illetıen reálisan teljesíthetı. A félévi, ill. az év végi osztályzatok kialakításánál nem a jegyek átlagát vesszük figyelembe, a nagydolgozatok érdemjegyei 1,5-szer súlyosabbak, ezek piros színnel kerülnek az osztálynaplóba. törtjegy nem adható. A végsı osztályzatok megállapításánál figyelembe vesszük a tanulók egyéni fejlıdését. Évente egy közös dolgozatot írnak a tanulók. A tanulók felkészültségét havonta, heti 4 nyelvi óránál, ill. 6 óra esetén minimum egy írásbeli és egy szóbeli jeggyel minısítjük. Az írásbeli és szóbeli feleletekre egy jegy adható, ezek a végsı osztályzat kialakítása szempontjából egyenlı súllyal szerepelnek. Heti 4, ill. 6 órás nyelvi oktatásnál legalább 3 nagydolgozatot kell íratni. A próbaérettségi dolgozatok elbírálásánál az érettségi vizsga útmutatóját kell figyelembe venni. Az írásbeli dolgozatok kijavításának határideje 10 munkanap. A diákoknak lehetıséget kell biztosítani érdemjegyeik javítására ez azonban nem korlátozódhat csupán a félévi és év végi jegyek lezárását közvetlenül megelızı idıszakra, azt folyamatosan biztosítani kell. Nagyobb óraszámú hiányzás esetén /lásd iskolánk pedagógiai programjának iskolai szintő szabályozását!/ lehetıséget kell adni beszámolókra mind írásban, mind szóban nagyobb tananyagból is.

9 NÉMET A végzett munka folyamatos értékelésének nagyon fontos szerepe van a tanítási folyamatban. Az ellenırzés folyamatos és idıszakos. Az értékelésben kerülni kell az egyoldalú írásbeliséget! A mérésének alapfeltétele, hogy az tartalmában és módszereiben összhangban legyen a tanulási folyamattal. Fontos tehát, hogy ne csak nyelvtani ismereteket mérjünk, hanem az egyes készségek terén elért fejlıdést is, a különbözı értési és kifejezési stratégiák alkalmazását stb! Ne a tanítási folyamat feladattípusait igazítsuk a mérési folyamat feladattípusaihoz, hanem az fordítva legyen. A receptív készségek / olvasás, hallás/ mérése esetén alapvetı, hogy értési stratégiákat csak ismeretlen szövegen lehet mérni, fontos, hogy a feladatok alapjául gondosan kiválasztott, esetleg adaptált, de mindenképpen autentikus szöveget használjunk. A produktív készségek /írás, beszéd/ mérése nem maradhat el! Mérési céllal végezhetünk szituációs feladatokat. Fontos, hogy a produktív készségek mérése esetén elıre rögzítsük, hogy milyen szempontok szerint és hogyan fogjuk értékelni a teljesítményeket. Érdemjegyet csak olyan dolgozatra adjunk, amely összhangban van az általunk helyesnek vélt tartalmakkal és módszerekkel! A számonkérés tehát szóban és írásban történik. A tanár osztályzatokkal értékeli alkalmanként a diákok csoport- és pármunkában nyújtott teljesítményét, érdemjegy adható projektek elkészítésére, szorgalmi és házi feladatokra, órai munkára, versenyrészvételre, ill. az ott elért kiemelkedı eredményekre /az elsı öt helyezettre különös tekintettel/. Értékelési szempontok: szóbeli: - a kiejtés helyessége, - a beszédszándékok megvalósítása, - a helyes reagálás, - a kommunikatív cél teljesítése, - a beszédprodukció önállósága, - a beszédprodukció önállósága, - a beszéd folyamatossága, - a tanult szókincs használata, - a feladatmegoldási képesség szintje,

10 - a nyelvhelyesség, írásbeli: - a kommunikatív cél teljesítése, - a tartalmi elemek értéke, - a mőfaji sajátosságok betartása, - a tanult szókincs használata, - az alapvetı szövegösszefüggés megteremtése, a szövegkohéziós elemek megléte, - nyelvhelyesség, - írásmő terjedelme, - a feladatmegoldási képesség szintje, - a kreativitás, - az együttmőködési készség a közös feladatok megoldása során, - az önálló tanulás képessége, - a nyelvtudás továbbfejlesztésének képessége. Fontos, hogy mind a négy alapkészség szintjét folyamatosan értékelni és minısíteni kell! A tesztekben és a szódolgozatokban elért teljesítményt pontozzuk, és százalékban fejezzük ki, ennek alapján alakítjuk ki az osztályzatot: 0-49 % = elégtelen % = elégséges % = közepes % = jó % = jeles A teljesítmények értékelésében az osztályzatot jól egészítheti ki a tanár /írásban rögzített/ szöveges értékelése, amely a tanuló számára az "objektív" mérıszám mellett jelzi, hogy ı "szubjektíve", saját adottságaihoz képest hol tart, szorgalmával mire jutott, és lehetıséget ad az alapkészségekben elért szinteket külön-külön is értékelni, a nehézségekre rámutatni. Az írásbeli ellenırzés típusai: írásbeli felelet /röpdolgozat/, szódolgozat, feladatlapok kitöltése, nagydolgozat, házi feladat, projektek. A félévi, ill. az év végi osztályzatok kialakításánál nem a jegyek átlagát vesszük figyelembe, a nagydolgozatok érdemjegyei 1,5-szer súlyosabbak, ezek piros színnel

11 kerülnek az osztálynaplóba. törtjegy nem adható. A végsı osztályzatok megállapításánál figyelembe vesszük a tanulók egyéni fejlıdését. A tanulók felkészültségét heti 2 nyelvi óra esetén havonta minimum egy jeggyel minısítjük, heti 3 és 4 nyelvi óránál minimum egy írásbeli és egy szóbeli jegyet adunk. Az írásbeli és szóbeli feleletekre egy jegy adható, a végsı osztályzat kialakítása szempontjából egyenlı súllyal szerepelnek. Heti 2 órás nyelvtanulás esetén minimum 2 nagydolgozat, heti 3 és 4 órás nyelvi oktatásnál legalább 3 nagydolgozatot kell íratni. Az írásbeli dolgozatok kijavításának határideje 12 munkanap. A diákoknak lehetıséget kell biztosítani érdemjegyeik javítására, ez azonban nem korlátozódhat csupán a félévi és év végi jegyek lezárását közvetlenül megelızı idıszakra, azt folyamatosan biztosítani kell. Nagyobb óraszámú hiányzás esetén /lásd iskolánk pedagógiai programjának iskolai szintő szabályozását!/ lehetıséget kell adni beszámolókra mind írásban, mind szóban nagyobb tananyagból is. RAJZ Ellenırzés, értékelés - Füzetvezetés ellenırzése, órai munka értékelése, felelés - Témakörönkénti számonkérés dolgozat formájában - Házi feladatok kiértékelése

A Petőfi Sándor Gimnázium értékelési kézikönyve. Érvényes 2011. szeptember 1-től

A Petőfi Sándor Gimnázium értékelési kézikönyve. Érvényes 2011. szeptember 1-től A Petőfi Sándor Gimnázium értékelési kézikönyve Érvényes 2011. szeptember 1-től I. HUMÁN-ESZTÉTIKAI MUNKAKÖZÖSSÉG Értékelési szempontok: Az értékelést az alábbi tantárgyak osztályozásakor vesszük figyelembe:

Részletesebben

2.9. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái

2.9. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái 2.9. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái A nevelők tanulók tanulmányi teljesítményének és előmenetelének értékelését, minősítését elsősorban az alapján végzik,

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai 1. egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

2. sz. melléklet. Értékelés. Célcsoport: osztály csoport pár egyén

2. sz. melléklet. Értékelés. Célcsoport: osztály csoport pár egyén Értékelés 2. sz. melléklet Célcsoport: osztály csoport pár egyén Formák: szóbeli felelet tanórai munka házi feladat feladatlapok kitöltése röpdolgozat nagydolgozat projektek szorgalmi feladatok Szempontok:

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai 1. egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI

IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV. AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI IV/1. Az általános iskolai oktatásban és a sajátos nevelési igényű tanulók oktatásában a kerettanterv szerint oktatott

Részletesebben

Általános tájékoztató a hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályairól. Részlet az intézmény Helyi tantervéből

Általános tájékoztató a hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályairól. Részlet az intézmény Helyi tantervéből Általános tájékoztató a hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályairól Részlet az intézmény Helyi tantervéből 8. A tanuló értékelése, minősítése, ellenőrzése A nevelő-oktató munka értékelésének

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

Hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai

Hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai Hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai A Pedagógiai Programban foglaltak szerint: 2.11 Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái Követelmények: Számon

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM TANULMÁNYOK ALATTI VIZSGÁK A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 9. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. június 06. Hatálybalépés ideje: 2017. szeptember

Részletesebben

13. A tanórán kívüli egyéb foglalkozások igénybevételének lehetősége, a hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai.

13. A tanórán kívüli egyéb foglalkozások igénybevételének lehetősége, a hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai. 13. A tanórán kívüli egyéb foglalkozások igénybevételének lehetősége, a hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és

Részletesebben

Az iskolai írásbeli, szóbeli, gyakorlati beszámoltatások, az ismeretek számonkérésének rendje

Az iskolai írásbeli, szóbeli, gyakorlati beszámoltatások, az ismeretek számonkérésének rendje 3.1.1. Az iskolai írásbeli, szóbeli, gyakorlati beszámoltatások, az ismeretek számonkérésének rendje A beszámoltatás, számonkérés feladatai a) Az iskola a nevelő és oktató munka egyik fontos feladatának

Részletesebben

2. sz. melléklet. Értékelés

2. sz. melléklet. Értékelés Értékelés Célcsoport: osztály csoport pár egyén Formák: szóbeli felelet tanórai munka házi feladat feladatlapok kitöltése röpdolgozat nagydolgozat projektek szorgalmi feladatok 2. sz. melléklet Szempontok:

Részletesebben

A tanulmányi munka értékelése. 1.1. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái

A tanulmányi munka értékelése. 1.1. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái A tanulmányi munka értékelése 1.1. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái A pedagógus a tanuló teljesítményét, előmenetelét tanítási év közben rendszeresen érdemjeggyel

Részletesebben

angol Egységes követelmények

angol Egységes követelmények angol A többi érdemjegynél 3 tizedig a rosszabb, 7 tizedtől a jobb érdemjegyet kapja a tanuló, Írásbeli és szóbeli számonkérés az egész éves anyagból. Ha az írásbeli eredménye nem éri el a kapható pontszám

Részletesebben

3/g A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai

3/g A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai 3/g A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai 1. A számonkérés formái A tanórákon szóban és írásban számolnak be a gyerekek a tudásukról. Az ellenőrzés kiterjedhet a régebben tanult,

Részletesebben

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Iskolai végzettsége Szakképzettsége Tanított tárgyai 1. egyetem közgazdász tanár gazdasági ismeretek

Részletesebben

Az otthoni felkészüléshez a tanórán kapja meg az elvégzendő feladatokat.

Az otthoni felkészüléshez a tanórán kapja meg az elvégzendő feladatokat. Házi feladatok szabályai Az otthoni felkészüléshez a tanórán kapja meg az elvégzendő feladatokat. Ennek mennyisége, tartalma és formája a tantárgy és a tananyag függvénye. A hétvégekre, szünetekre (kivéve

Részletesebben

Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek

Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek Beszámíthatósági szabályzat Beszámíthatósági óratervek 6-. sz. melléklet Bevezetve a 2008/2009-es tanévtıl szakiskolai évfolyamokon A szakképzésbıl lehozott elméleti és gyakorlati ismeretszerzés elfogadásának

Részletesebben

Házirend kivonat A teljesítményértékeléssel kapcsolatos tanulói jogok és kötelességek

Házirend kivonat A teljesítményértékeléssel kapcsolatos tanulói jogok és kötelességek Házirend kivonat 4.11. A teljesítményértékeléssel kapcsolatos tanulói jogok és kötelességek A témazáró dolgozat időpontját a tanulókkal egyeztetni kell legalább egy héttel a megíratás előtt. A tervezett

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata

A tanulmányok alatti vizsga szabályzata A tanulmányok alatti vizsga szabályzata 1. Iskolánkban az alábbi tanulmányok alatti vizsgákat szervezzük: osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga. 2. Hatálya kiterjed az intézmény valamennyi

Részletesebben

13. A házi feladat, hétvégi házi feladat és az iskolai dolgozatok szabályai

13. A házi feladat, hétvégi házi feladat és az iskolai dolgozatok szabályai 13. A házi feladat, hétvégi házi feladat és az iskolai dolgozatok szabályai a) A házi feladat szabályai 5.16. AZ OTTHONI (NAPKÖZIS, TANULÓSZOBAI) FELKÉSZÜLÉSHEZ ELŐÍRT ÍRÁSBELI ÉS SZÓBELI FELADATOK MEGHATÁROZÁSÁNAK

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA PERESZTEG

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA PERESZTEG KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA PERESZTEG Az iskola neve: ÁLTALÁNOS ISKOLA PERESZTEG Az iskola címe:9484 PERESZTEG Fİ u.76 Az iskola OM azonosítószáma: 030679 Személyi feltételek Pedagógusok

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA és a Pálmajori és Jákói Tagiskola 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógus azonosító száma 1. 79849671990 főiskola 2. 78216931335 főiskola

Részletesebben

A tanulók értékelése

A tanulók értékelése kelése A) A tantárgyi évközi értékelés, valamint a félévi és tanév végi osztályozás rendjét a szaktanár a tanév első óráján ismerteti a tanulókkal. B) A tanulók évközi teljesítményének értékelése I. Az

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA ZSIRA 2012/2013. TANÉV

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA ZSIRA 2012/2013. TANÉV KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA ZSIRA 2012/2013. TANÉV 1 Különös közzétételi lista a nevelési-oktatási intézmények részére (A lista személyes adatokat nem tartalmazhat) Iskolák 1. A pedagógusok

Részletesebben

1.1 A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata

1.1 A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata 1.1 A tanulmányok alatti vizsga vizsgaszabályzata 1. Iskolánkban az alábbi tanulmányok alatti vizsgákat szervezzük: osztályozó vizsga, különbözeti vizsga, pótló vizsga, javítóvizsga. 2. Osztályozó vizsgát

Részletesebben

A HÁZI FELADATOK ÉS AZ ISKOLAI DOLGOZATOK SZABÁLYAI

A HÁZI FELADATOK ÉS AZ ISKOLAI DOLGOZATOK SZABÁLYAI A HÁZI FELADATOK ÉS AZ ISKOLAI DOLGOZATOK SZABÁLYAI AZ ISKOLAI BESZÁMOLTATÁS, AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK KÖVETELMÉNYEI ÉS FORMÁI A sikeres a nevelő és oktató munka egyik fontos feladata a tanulók tanulmányi

Részletesebben

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a

K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola OM azonosító: 201584 4254 Nyíradony, Árpád tér 10. K ü l ö n ö s k ö z z é t é t e l i l i s t a 10. számú melléklet a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelet és a 32/2008

Részletesebben

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2

4 évfolyamos képzés. Induló osztályok száma: 2 2018/2019. tanévre 4 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Fél osztály négy évfolyamos kerettantervre épülő, helyi tantervű, matematikából emelt óraszámú Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0003

Részletesebben

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2014/2015-ös tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2014/2015-ös tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2014/2015-ös tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége,

Részletesebben

A Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet 4 és 8 osztályos gimnáziumi osztályaiba a 2012/2013-as tanévre az alábbiak szerint

A Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet 4 és 8 osztályos gimnáziumi osztályaiba a 2012/2013-as tanévre az alábbiak szerint A Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet 4 és 8 osztályos gimnáziumi osztályaiba a 2012/2013-as tanévre az alábbiak szerint 1.) Négyosztályos gimnázium (általános tantervő) Kód: 01 a) Oktatott idegen nyelvek:

Részletesebben

Márki Sándor Általános Iskola

Márki Sándor Általános Iskola Márki Sándor Általános Különös közzétételi lista 10. számú melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

Részletesebben

Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái

Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái Tanórai számonkérés formái: - szóbeli felelet - írásbeli számonkérés - gyakorlati számonkérés Az írásbeli beszámoltatás formái,

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNYE ÉS DIÁKOTTHON

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNYE ÉS DIÁKOTTHON KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYBAJOMI ÁLTALÁNOS MŐVELİDÉSI KÖZPONT EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNYE ÉS DIÁKOTTHON 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a

Részletesebben

BÁRDOS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015.

BÁRDOS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. BÁRDOS LAJOS ÁLTALÁNOS ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2014/2015. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Pedagógusok Végzettség, szakképzettség

Részletesebben

Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai

Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai Alapelv, hogy a hét végére ne adjunk több írásbeli, illetve szóbeli házi feladatot, mint hét más napjain. Szóbeli házi feladat - Tartalma az

Részletesebben

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2009/2010.

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2009/2010. Angol nyelvi munkaközösség Tantárgyi szabályozás 2009/2010. ÉVFOLYAMOK TANULMÁNYI IDŐSZAKBAN ÍRT FELMÉRŐ DOLGOZATAI 7. évfolyam Szeptember első hetében csoportbontó teszt. A cél a két osztályból három

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám Pedagógus azonosító száma 1. 79849671990 főiskola 2. 78216931335

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2016. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

ZRÍNYI MIKLÓS GIMNÁZIUM

ZRÍNYI MIKLÓS GIMNÁZIUM ZRÍNYI MIKLÓS GIMNÁZIUM OM azonosító: 037 632 Címe: 8900 Zalaegerszeg, Rákóczi út 30. Igazgató: Horváth Attila Beiskolázási felelıs: Horváth Attila Telefon/fax: 92/313-490 Honlap: www.zmgzeg.sulinet.hu

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista 2014/2015. tanév 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2. A nevelő és oktató munkát segítők száma, feladatköre,

Részletesebben

Jelentkezz! Szülői tájékoztató január 11.

Jelentkezz! Szülői tájékoztató január 11. Jelentkezz! Szülői tájékoztató 2018. január 11. Amiről szót ejtünk Fakultációk Osztályozóvizsgák Érettségi vizsga Pontszámítás Fakultáció kötelező óraszámba építetten 11-12. évfolyam A, B, C sáv: változatos

Részletesebben

A B.Sc. képzésben résztvevı hallgatók számára a diploma megszerzésének feltétele

A B.Sc. képzésben résztvevı hallgatók számára a diploma megszerzésének feltétele szöveg: Hajdók Ibolya TÁJÉKOZTATÓ (1) (2010 szeptemberében beiratkozó elsıéves hallgatóknak) A DIPLOMA MEGSZERZÉSÉNEK NYELVI FELTÉTELEI 1. AKKREDITÁLT NYELVVIZSGA A B.Sc. képzésben résztvevı hallgatók

Részletesebben

Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai

Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai (Kivonat az iskola Pedagógiai Programjának Ellenőrzési és értékelési rendszer c. fejezetéből) 1. A nevelőtestület által elfogadott folyamatos

Részletesebben

A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai:

A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai: A hétvégi házi feladatok és az iskolai dolgozatok szabályai: Az otthoni felkészüléshez előírt írásbeli és szóbeli feladatok meghatározásának elvei és és korlátai: A "házi feladat" és "házi dolgozat" céljai:

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák részei és értékelése

Tanulmányok alatti vizsgák részei és értékelése LOVASSY LÁSZLÓ GIMNÁZIUM Lovassy-László-Gymnasium Pedagógiai Program Tanulmányok alatti vizsgák részei és értékelése 2013. T A R T A L O M J E G Y Z É K 1. ÁLTALÁNOS FOGALMAK... 1 2. VIZSGAIDŐSZAKOK...

Részletesebben

Házi feladatok, dolgozatírások szabályai

Házi feladatok, dolgozatírások szabályai Kovács Mihály Általános Iskola 5241 Abádszalók, István király út 1. Tel.: 06/59-355-319, tel.,fax: 06/59-355-367 E-mail: kmiskola@gmail.com Házi feladatok, dolgozatírások szabályai Pedagógiai program kivonat

Részletesebben

1.A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1.A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége, hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Magyarországi Evangélikus Egyház - Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium székhely: 1183 Budapest, Kossuth Lajos tér 2 telephely: 1185 Budapest, Hámán Katalin utca 39. telephely:

Részletesebben

Angol nyelv. nyelvet valós célok eléréséért, valamint a készségek gyakorlására, -kutatás) ődését a többiekkel,

Angol nyelv. nyelvet valós célok eléréséért, valamint a készségek gyakorlására, -kutatás) ődését a többiekkel, Angol nyelv A tantárgy célja A tanulóban alakuljon ki pozitív hozzáállás a nyelvtanulás iránt. A tanuló olyan szinten sajátítsa el az angol nyelvet, hogy a hétköznapi kommunikáció során sikeresen tudja

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA DEBRECENI TAGINTÉZMÉNY 1. Pedagógusok:

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA DEBRECENI TAGINTÉZMÉNY 1. Pedagógusok: Igazgató Igazgató helyettesek Egyéb vezető Szakos tanítást végző Szakmai gyakorlati oktatást végző Összesen KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA DEBRECENI TAGINTÉZMÉNY 1. Pedagógusok: 40 fő pedagógusból: 37 fő egyetemi

Részletesebben

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév

Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Szülői tájékoztató 10. évfolyam 2017/18-as tanév Tartalom A kétszintű érettségi vizsga rendszere A pontszám számítás Intézményi ajánlatok és lehetőségek További segítség Kérdések-válaszok A kétszintű érettségi

Részletesebben

9. Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai

9. Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai 9. Hétvégi házi feladat szabályai, iskolai dolgozatok szabályai Az ismeretanyag átadása a tanórán történik, de ez főleg a megértésre korlátozódik. A tananyag mélyítése, rögzítése és begyakorlása már az

Részletesebben

Jelentkezem! Szülői tájékoztató január 12.

Jelentkezem! Szülői tájékoztató január 12. Jelentkezem! Szülői tájékoztató 2017. január 12. Amit körbejárunk Fakultációk Osztályozóvizsgák Érettségi vizsga Felvételi Fakultáljunk 11-12. évfolyam A, B, C sáv 10.évfolyam: informatika Jelentkezés

Részletesebben

Tanulmányok alatti vizsgák

Tanulmányok alatti vizsgák Tanulmányok alatti vizsgák 1 GAZDASÁGI ÉS JOGI ALAPISMERETEK...2 2 ÜGYVITELI ISMERETEK...3 3 ÜGYVITEL GYAKORLAT...4 4 ÁLTALÁNOS STATISZTIKA ÉS STATISZTIKA GYAKORLAT...5 5 PÉNZÜGYI ISMERETEK...6 6 ADÓZÁS...7

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2018. február 1. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló közép- és emelt szintre

Részletesebben

A TANULÓK TANULMÁNYI MUNKÁJÁNAK, MAGATARTÁSÁNAK ÉS SZORGALMÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE

A TANULÓK TANULMÁNYI MUNKÁJÁNAK, MAGATARTÁSÁNAK ÉS SZORGALMÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE A TANULÓK TANULMÁNYI MUNKÁJÁNAK, MAGATARTÁSÁNAK ÉS SZORGALMÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE 1. Az ismeretek számonkérésének formái A tanulói tudásszint ellenőrzésének, értékelésének módja a tanév során:

Részletesebben

Érettségi vizsga 2014/2015

Érettségi vizsga 2014/2015 Érettségi vizsga 2014/2015 1. Érettségi tantárgyai Öt tárgyból kell érettségi vizsgát tenni, és az öt közül négy kötelezően előírt: - Magyar nyelv és irodalom - Matematika - Történelem - Idegen nyelv Az

Részletesebben

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u /2017-es tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u /2017-es tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2016/2017-es tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége,

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához

1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Különös közzétételi lista Iskolánk a vonatkozó jogszabály (32/2008. (XI. 24.) OKM rendelet a nevelési-oktatási intézmények m ködésér l szóló 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet módosításáról) értelmében a következ

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. Pedagógusok iskolai végzettsége tantárgyanként. testnevelés szakos tanár

KÖZZÉTÉTELI LISTA. 1. Pedagógusok iskolai végzettsége tantárgyanként. testnevelés szakos tanár KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. Pedagógusok iskolai végzettsége tantárgyanként Pedagógus végzettsége: biológia- testnevelés szakos tanár magyar nyelv és irodalom szakos tanár, felsőfokú informatikai végzettség testnevelés

Részletesebben

12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga)

12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga) 12. Vizsgaszabályzat (osztályozóvizsga, különbözeti vizsga, javítóvizsga) 12.1 Általános szabályok A vizsgaszabályzat célja a tanulók tanulmányok alatt tett vizsgái lebonyolítási rendjének szabályozása

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK SZÁMÁRA 2009/2010. tanév VASVÁRI PÁL GIMNÁZIUM A DEBRECENI EGYETEM PARTNERISKOLÁJA 4400 NYÍREGYHÁZA, KISS ERNİ u. 8. Tel.: 42/311-920 e-mail: nyhvpg@freemail.hu

Részletesebben

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2013/2014-es tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2013/2014-es tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA NAGYVÁZSONYI KINIZSI PÁL NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA 8291 Nagyvázsony, Iskola u. 1. 2013/2014-es tanév KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége,

Részletesebben

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15.

Vizsgaidőszak. adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: február 15. Vizsgaidőszak adott tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszak jelentkezés: 2019. február 15. A jelentkezés helye Tanulói jogviszony alatt: - saját iskolájában jelentkezik a tanuló középés emelt szintre

Részletesebben

2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei

2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei A tanév alatti vizsgák rendje a pedagógiai program alapján: 2.9 A tanulmányok alatti vizsgák és az alkalmassági vizsga szabályai, valamint középfokú iskola esetében a szóbeli felvételi vizsga követelményei

Részletesebben

Statisztika 1. Tantárgyi útmutató

Statisztika 1. Tantárgyi útmutató Módszertani Intézeti Tanszék Nappali tagozat Statisztika 1. Tantárgyi útmutató 2015/16 tanév II. félév 1/6 Tantárgy megnevezése: Statisztika 1. Tantárgy kódja: STAT1KAMEMM Tanterv szerinti óraszám: 2+2

Részletesebben

Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar. Melléklet

Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar. Melléklet Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Társadalomtudományi Kar Melléklet I. a nemzetközi kapcsolatok szakos közgazdász, politológus-közgazdász, szociológusközgazdász, szociálpolitikus-közgazdász, nemzetközi tanulmányok,

Részletesebben

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire

Az Oberstufe célja. A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az Oberstufe célja A német és a magyar képzési ág tanulóinak felkészítése a német ill. a magyar érettségire Az egyetemi tanulmányok folytatásához szükséges kompetenciák elsajátítása tartalmi, nyelvi és

Részletesebben

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2015/2016.

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2015/2016. Angol nyelvi munkaközösség Tantárgyi szabályozás 2015/2016. 4 és 6 évfolyam 7. évfolyam Még a felvételi évében (6. évfolyamon) május végén csoportbontó tesztet íratunk. Cél a két osztályból három nyelvi

Részletesebben

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 2018/2019. tanévre 6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0001 Egy osztály 6 évfolyamos, kerettantervre épülő helyi tanterv, angol nyelvből emelt szintű (TAGOZAT)

Részletesebben

Elemzés és intézkedési terv - kompetenciamérés

Elemzés és intézkedési terv - kompetenciamérés Elemzés és intézkedési terv - kompetenciamérés Jedlik Ányos Gimnázium 2018. június 29. 1 A KOMPETENCIAMÉRÉS ELEMZÉSE, INTÉZKEDÉSI TERV Tartalom A KOMPETENCIAMÉRÉS ELEMZÉSE, INTÉZKEDÉSI TERV... 2 TÖRVÉNYI

Részletesebben

3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje

3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje 3/h Az osztályozó vizsga tantárgyankénti, évfolyamonkénti követelményei, a tanulmányok alatti vizsgák tervezett ideje Vizsgák fajtái: Osztályozó vizsga Különbözeti vizsga Javító- pótvizsga Szaktantárgyi

Részletesebben

Kürt Alapítványi Gimnázium JAVÍTÓ-, KÜLÖNBÖZETI ÉS OSZTÁLYOZÓ VIZSGÁK RENDJE

Kürt Alapítványi Gimnázium JAVÍTÓ-, KÜLÖNBÖZETI ÉS OSZTÁLYOZÓ VIZSGÁK RENDJE Kürt Alapítványi Gimnázium JAVÍTÓ-, KÜLÖNBÖZETI ÉS OSZTÁLYOZÓ VIZSGÁK RENDJE Jogszabályi háttér: A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. -ának (A nevelési-oktatási intézményi közzétételi lista) 3. bekezdésének

Részletesebben

Belső vizsgaszabályzata

Belső vizsgaszabályzata A Budapest II. Kerületi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium 1024 Budapest, Keleti Károly u. 37. Belső vizsgaszabályzata 2016/2017-es tanév I. A belső vizsga célja 1. a tanulási folyamat hatékonyságának fejlesztése

Részletesebben

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2

6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 2017/2018. tanévre 6 évfolyamos képzés Induló osztályok száma: 2 Tanulmányi terület kódja (Tagozatkód ): 0001 Egy osztály 6 évfolyamos, kerettantervre épülő helyi tanterv, angol nyelvből emelt szintű (TAGOZAT)

Részletesebben

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma:

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: 029743 Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8. Telefonszám: 62/548-936 Fax: 62/548-936 E-mail: rmgszeged@gmail.com Honlap: www.radnoti-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

Adatlap. 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem (Kérem aláhúzni a megfelelı választ!)

Adatlap. 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem (Kérem aláhúzni a megfelelı választ!) Adatlap 1. Általános felvételi eljárásban felvételi vizsgát tartanak: igen nem Ha igen, akkor: Központi írásbeli vizsgát tartanak: - 8 évfolyamos képzésre jelentkezıknek igen nem - 4 (5) évfolyamos képzésre

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL április 23.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL április 23. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2015. április 23. A kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata

A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata A tanulmányok alatti vizsgák szabályzata Készítette: Dr. Mező Ferenc Gimnázium 2017.09.01. A 20/2012 (VIII.31.) EMMI rendelet 24. pontjáénak felhatalmazása alapján a tanulmányok alatti vizsgák ideje, részei,

Részletesebben

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje

A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje A tanulmányok alatti vizsgák helyi rendje Ezt a szabályozást kell alkalmazni valamennyi, a Teleki Blanka Közgazdasági Szakközépiskolában megtartott nem állami vizsga megszervezésekor. A tanulmányok alatti

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014-es tanévre

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014-es tanévre FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014-es tanévre Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelemi Szakközépiskola OM azonosító: 035424 www.hunfalvy-szki.hu 2012.10.30. TANULMÁNYI TERÜLETEK

Részletesebben

Tantárgyi program 2012/2013. II. félév

Tantárgyi program 2012/2013. II. félév Budapesti Gazdasági Fıiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Vállalkozás és Emberi Erıforrások Intézeti Tanszék Tantárgyi program 2012/2013. II. félév Tantárgy megnevezése Prezentációs és íráskészségfejlesztés

Részletesebben

tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér

tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér Kétszintű érettségi tartalom érettségi érettségi és nyelvvizsga emelt szint szerepe emelt szintű oktatásra jelentkezés pontszámítás jogszabályi háttér Az érettségi jellemzői Kétszintű közép és emelt szint

Részletesebben

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma:

Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium OM azonosító száma: 029743 Cím: 6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 6-8. Telefonszám: 62/548-936 Fax: 62/548-936 E-mail: rmgszeged@gmail.com Honlap: www.radnoti-szeged.sulinet.hu

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA. 1. Pedagógusok iskolai végzettsége tantárgyanként

KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA. 1. Pedagógusok iskolai végzettsége tantárgyanként KÖZZÉTÉTELI LISTA ÁLTALÁNOS ISKOLA 1. Pedagógusok iskolai végzettsége tantárgyanként Pedagógus végzettsége: biológia- testnevelés szakos tanár magyar nyelv és irodalom szakos tanár, felsőfokú informatikai

Részletesebben

Társadalomismeret tantárgyi követelmények. 1/9. évfolyam, szakközépiskola

Társadalomismeret tantárgyi követelmények. 1/9. évfolyam, szakközépiskola Társadalomismeret tantárgyi követelmények 1/9. évfolyam, szakközépiskola A tanulók munkájának és előmenetelének értékelése folyamatos. A tantárgyból félévente legalább 3 érdemjeggyel kell rendelkezni ahhoz,

Részletesebben

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév

KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI. 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI 2013/2014. tanév KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI KÖZÉPSZINTŰ Az írásbeli és a szóbeli vizsga az intézményben. A szaktanár értékel. Az írásbeli időpontja: 2014. május 5-26. A szóbeli időpontja:

Részletesebben

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2012/2013.

Angol nyelvi munkaközösség. Tantárgyi szabályozás 2012/2013. Angol nyelvi munkaközösség Tantárgyi szabályozás 2012/2013. 4 és 6 évfolyam 7. évfolyam Szeptember első hetében csoportbontó tesztet íratunk. Cél a két osztályból három nyelvi csoport kialakítása. Heti

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24.

TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL. 2014. április 24. TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL 2014. április 24. Az kétszintű érettségi egyenértékű céljai: egységes és differenciált, továbbtanulási alapot ad, EU kompatibilis érettségi bizonyítványt ad.

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015. OKTÓBER 1. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató 2016/2017. tanévben induló osztályaink

KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015. OKTÓBER 1. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató 2016/2017. tanévben induló osztályaink KÖZZÉTÉTELI LISTA 2015. OKTÓBER 1. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató 2016/2017. tanévben induló osztályaink 01 kód magyar angol két tanítási nyelvű gimnáziumi osztály Az angol nyelv és kultúra

Részletesebben

OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI

OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI OSZTÁLYOZÓ- KÜLÖNBÖZETI- ÉS JAVÍTÓVIZSGÁK RÉSZLETES SZABÁLYAI Érvényes: 2014.augusztus 25-től Jóváhagyta: igazgató OSZTÁLYOZÓ VIZSGÁK SZABÁLYZATA Az osztályozó vizsga lehetséges okai: az adott tanévet

Részletesebben

TANEGYSÉGLISTA (MA) ASSZÍRIOLÓGIA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése:

TANEGYSÉGLISTA (MA) ASSZÍRIOLÓGIA MESTERKÉPZÉSI SZAK (MA) A SZAKOT GONDOZÓ INTÉZET: ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A SZAKRÓL: A mesterképzési szak megnevezése: TANEGYSÉGLISTA (MA) Jelek, rövidítések: D = dolgozat G = gyakorlati jegy K = kollokvium Sz = szigorlat V = vizsga Z = szakzáróvizsga kon = konzultáció k = kötelezı tanegység kv = kötelezıen választható

Részletesebben

A kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. r. 23. (1) és (3) bekezdése alapján

A kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. r. 23. (1) és (3) bekezdése alapján KÖZZÉTÉTELI LISTA A kormány 229/2012. (VIII.28) Korm. r. 23. (1) és (3) bekezdése alapján 1. Felvételi lehetőségekről szóló tájékoztató 2. Beiratkozás ideje, a fenntartó által engedélyezett osztályok száma

Részletesebben

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége.

1. A pedagógusok iskolai végzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához: A nevelő szakképzettsége / végzettsége. Közzétételi lista A 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 23. - a értelmében az Őcsényi Perczel Mór Általános Iskola az alábbi adatokat, információkat honlapunkon is közzé tesszük: 1. A pedagógusok iskolai

Részletesebben

ÉRETTSÉGI FELVÉTELI. Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezési határidő: február 15. JAG

ÉRETTSÉGI FELVÉTELI. Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezési határidő: február 15. JAG ÉRETTSÉGI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: iskolában, jegyzőnél FELVÉTELI Jelentkezési határidő: február 15. Jelentkezés: EGYÉNILEG Kapcsolódó jogszabályok felkészítése középszintű érettségire

Részletesebben

ÉRETTSÉGI EREDMÉNYEK MÁJUS-JÚNIUS

ÉRETTSÉGI EREDMÉNYEK MÁJUS-JÚNIUS ÉRETTSÉGI EREDMÉNYEK 2018. MÁJUS-JÚNIUS OSZTÁLYOK ÉRETTSÉGI EREDMÉNYE I. százalék 12.A 12.B 12.C 12.D 12.E Emelt 66,28 72,29 70,62 75,88 78,04 Közép 73,97 81,51 73,81 82,53 83,55 Együtt 72,62 78,83 73,16

Részletesebben

Az érintett területeket iskolánk Pedagógiai Programjának fejezete tartalmazza.

Az érintett területeket iskolánk Pedagógiai Programjának fejezete tartalmazza. Az érintett területeket iskolánk Pedagógiai Programjának 3.14. fejezete tartalmazza. 3.14. Az iskolai beszámoltatás, az ismeretek számonkérésének követelményei és formái 3.14.1 Az értékelés alapelvei,

Részletesebben

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint

A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium felvételt hirdet négy és nyolc évfolyamos gimnáziumi osztályaiba a 2020/2021-es tanévre az alábbiak szerint A.) Négy évfolyamos gimnázium (Egy osztály általános tantervű)

Részletesebben