a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 24-ei ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 24-ei ülésére"

Átírás

1 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI /2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés november 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti idıszak fontosabb eseményeirıl, beszámoló átruházott hatáskörben hozott döntésekrıl, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról Elıterjesztı: Popovics György, a közgyőlés elnöke Összeállította: Pataki Gábor önkormányzati referens

2 2 A testület két ülése közötti idıszak fontosabb eseményeirıl, az átruházott hatáskörök gyakorlásáról és egyes közgyőlési határozatok végrehajtásáról a következıkben adok számot, illetve tájékoztatást. A Komárom-Esztergom Megyei Közlöny évi 10. számában megjelent a 21/2011. (X. 27.) sz. ÖR Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat évi költségvetésérıl szóló, többször módosított 1/2011. (I. 27.) számú önkormányzati rendelet módosításáról és kiegészítésérıl 22/2011. (X. 27.) sz. ÖR a kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl szóló 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelet módosításáról Tájékoztatást kívánok adni arról, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló többször módosított évi XXXIII. tv. (Kjt.) 25. (2) bekezdése a) pontja alapján - közös megegyezéssel szőnik meg november 30-án a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltára és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Múzeumainak Igazgatósága gazdasági vezetıjének közalkalmazotti jogviszonya. Erre figyelemmel a gazdasági vezetıi (magasabb vezetı) beosztás ellátására pályázat kiírására került sor a két közgyőjteményi intézmény vonatkozásában. A pályázatok közzétételérıl gondoskodtunk. A Közép-dunántúli és a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségek, német, osztrák, magyar, szlovák, horvát, szerb, bolgár és román szervezetek bevonásával, az osztrák környezetvédelmi hatóság vezetı partnersége mellett pályázatot nyújtanak be a Délkeleteurópai Transznacionális Együttmőködési Program 4. pályázati felhívásának 3.1. intézkedésére, melynek célja az elsıdleges és másodlagos közlekedési hálózatok fejlesztése a koordináció, a tervezés és a mőködtetés fejlesztésével. A pályázat címe: Fenntartható közlekedés és mobilitás a Duna menti turisztikai régiókban. A pályázat célja a résztvevı Duna menti partnerrégiók fenntartható mobilitásának fejlesztése, a tömegközlekedési, kerékpározási és hajózási lehetıségek összehangolása a turisztikai és kulturális látványosságok, valamint védett területek elérhetıségének javításával. A projekt középpontjában a Duna áll, mint közlekedési útvonal, turisztikai vonzerı, és összekötı elem. A tervezett projekt tevékenységek között szerepel az integrált közlekedési és turisztikai rendszer elemzése, multimodális közlekedési lehetıségek kidolgozása a jelentıs turisztikai területekhez kapcsolódóan, a mobilitás és turizmus marketing alapú megközelítésének kidolgozása, és mindezek határon átnyúló szinten történı vizsgálata. A projekt költségvetése hozzávetıleg Euró.

3 3 Mivel Komárom-Esztergom megye gazdag kulturális, történeti, épített és természeti értékekben, a projekt célkitőzéseinek megvalósítása hozzájárulhat ezen értékek hasznosításához, a látogatottság növeléséhez. Ezért javaslom társult partneri közremőködésünket. A projektben részt vesz Gyır-Moson-Sopron és Fejér megye is. A megyei önkormányzatok társult partneri költségeit a regionális fejlesztési ügynökségek állják. Miután a pályázat leadási határideje november 25., ezért együttmőködési szándékunkat már a közgyőlést megelızıen jelezni kellett az osztrák vezetı partnernek. Kérem a T. Közgyőlést, hogy utólag erısítse meg közremőködésünket a projektben, és fogadja el a beterjesztett határozati javaslatot. Folytatódott a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés által, a mőködése idıtartama alatt hozott hatályos közgyőlési határozatok felülvizsgálata. E hónapban a testület által január 1. és december 31. közötti idıszakban hozott döntéseket (összesen: 1018 db) tekintettük át. A határozatok többsége kortörténeti dokumentum, de már megjelennek olyan döntések is, amelyek további feladatot szabnak, és végrehajtás igényelnek. Az októberi elıterjesztéshez hasonlóan célszerőségi és áttekinthetıségi szempontból ismét a hatályban maradó testületi döntések felsorolását tartalmazza a határozati javaslat. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés (a továbbiakban: Közgyőlés) június 30-i ülésén jóváhagyta a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Pénzügyi, Gazdaságfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága tájékoztatását, mely átruházott döntési hatáskörben eljárva: 1.) elfogadta a Zöld Fenyı Kft (a továbbiakban: Kft.) évi egyszerősített éves beszámolóját; 2.) felhívta a Közgyőlés figyelmét a gazdasági társaságokról szóló évi IV. törvény 51. (1) bekezdésére, mely szerint ha a gazdasági társaság a számviteli törvény szerinti beszámolójában foglaltak alapján egymást követı két teljes üzleti évben nem rendelkezik a társasági formájára kötelezıen elıírt jegyzett tıkének (minimum forintnak) megfelelı összegő saját tıkével, és a társaság tagjai (részvényesei) a második év számviteli törvény szerinti beszámolójának elfogadásától számított három hónapon belül a szükséges saját tıke biztosításáról nem gondoskodnak, a gazdasági társaság köteles e határidı lejártát követı hatvan napon belül elhatározni más gazdasági társasággá való átalakulását, vagy rendelkeznie kell jogutód nélküli megszőnésérıl. 3.) felkérte a Közgyőlést, a Kft.-ét évben terhelı kötelezı cégbírósági eljárások költségeinek átvállalására. A fentiek alapján a Közgyőlés a Kft. jogutód nélküli megszüntetésérıl döntött. A végelszámolási eljárás lezárásának követelménye a végelszámolást megelızı nappal készített tevékenységet záró mérleg összeállítása. A záró mérleget az Önkormányzat könyvvizsgálatát ellátó AUDIT SERVICE KFT. elkészítette, és benyújtotta a vonatkozó számlát bruttó Ft összegben.

4 4 A leírtak alapján kérem a T. Közgyőlést a Kft.-ét kötelezıen terhelı fenti költség átvállalására, a vonatkozó határozati javaslat elfogadására. Dr. Bartók István úr, a Modern Üzleti Tudományok Fıiskolájának rektora levélben tájékoztatott arról, hogy a Fıiskola október 18. napjától Edutus Fıiskola néven mőködik tovább. HATÁROZATOK VÉGREHAJTÁSA A 229/2011. (X. 27.) számú közgyőlési határozatban a megyei testület jóváhagyta a Szeged Csanádi Egyházmegyével május 17-én, a gyermekvédelmi feladatok ellátására kötött ellátási szerzıdés módosítását. A szerzıdés aláírása mindkét fél részérıl megtörtént. A 235/2011. (X. 27.) számú közgyőlési határozat 3. és 4. pontjában foglaltak alapján a Bursa Hungarica Felsıoktatási Ösztöndíjrendszer évi fordulójára vonatkozóan állásfoglalást kértünk a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivataltól és kértük a csatlakozási határidı meghosszabbítását a Wekerle Sándor alapkezelıtıl. A felelısök a következı közgyőlési határozatokban elıírt feladatokat végrehajtották, eleget tettek tájékoztatási kötelezettségüknek: 190/2011. (IX. 29.) sz. KH. A KEMÖ Múzeumainak Igazgatósága mőködésével kapcsolatos intézkedések (A határozatot az érintetteknek megküldtük, a határozat 4. pontjában felsorolt határozatok hatályon kívül helyezése megtörtént.) 191/2011. (IX. 29.) sz. KH. Intézményi létszámkeret csökkentés 5/2011. A KEMÖ Erkel Ferenc Alapfokú Mővészetoktatási Intézménye (Dorog) (A határozatot az érintetteknek megküldtük, a szükséges munkajogi intézkedéseket megtettük.) 223/2011. (X. 27.) sz. KH. Részletfizetési kedvezmény biztosítása Dömös Község Önkormányzata számára a Települési Pályázati Alapból (A határozatot az érintetteknek megküldtük. Az Önkormányzat a október 31-ig befizetendı részletet számlánkra átutalta.) 224/2011. (X. 27.) sz. KH. A KEMK által december december 31. között meghozott határozatok felülvizsgálata (A határozatot a felelısöknek megküldtük, a határozatok hatályon kívül helyezése megtörtént.)

5 5 225/2011. (X. 27.) sz. KH. A évi munkaterv módosítása (A munkaterv módosításáról az érintettet tájékoztattuk.) 226/2011. (X. 27.) sz. KH. A 128/2011. (VI. 30.) számú és a 133/2011. (VI. 30.) számú közgyőlési határozatok módosítása (A határozatot az érintetteket megküldtük.) 230/2011. (X. 27.) sz. KH. Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 10/2011. Döntés a Komárom, Iskola u. 12. szám alatti ingatlan ügyében (A pályázat eredménytelenné nyilvánításáról az ajánlattevıt értesítettük, az ajánlati biztosíték visszautalásáról intézkedtünk.) 234/2011. (X. 27.) sz. KH. A Kultsár Diáksport Egyesület kérelme (A hozzájáruló nyilatkozat aláírása megtörtént, az aláírt dokumentumot az egyesület részére megküldtük.) 236/2011. (X. 27.) sz. KH. A KEMÖ Szent Borbála Kórháza behajthatatlan követeléseire vonatkozó leírási kérelem elfogadása (A határozatot az érintetteknek megküldtük. A Kórház behajthatatlan követeléseinek könyvekbıl való kivezetésének a határideje: az éves mérleg elkészítésének határideje.) BIZOTTSÁGOK TEVÉKENYSÉGE A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés - Mővelıdési, Oktatási, Nemzetközi és Idegenforgalmi Bizottsága október 24-ei ülésén a következı közgyőlési elıterjesztéseket tartotta tárgyalásra alkalmasnak: Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Diáksport Tanács munkájáról és versenyrendszerérıl A Szeged-Csanádi Egyházmegyével kötött ellátási szerzıdés módosítása A bizottság átruházott hatáskörben eljárva, egyhangúlag jóváhagyta A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Géza Fejedelem Ipari Szakképzı Iskolája Házirendjét (15/2011. (X. 24.) számú bizottsági határozat) A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Pedagógiai és Gyermekvédelmi Szakszolgálati Intézménye szakmai programját (16/2011. (X. 24.) számú bizottsági határozat). - Pénzügyi, Gazdaságfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága október 17-ei rendkívüli ülésén megtárgyalta a Folyószámlahitel és munkabérhitel szerzıdések módosítása tárgyú elıterjesztést, amelyet hat igen és kettı nem szavazat mellett - közgyőlési tárgyalásra alkalmasnak tartott

6 6 A Bizottság október 24-ei ülésén kialakított, a közgyőlési elıterjesztésekkel kapcsolatos véleményét Önök már a szeptemberi közgyőlésen megismerhették. - az Ügyrendi és Közrendvédelmi Bizottsága szeptemberi ülésén véleményezte és közgyőlési tárgyalásra alkalmasnak tartotta A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat évi költségvetésérıl szóló önkormányzati rendelet módosítása, valamint A kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl szóló többször módosított 12/1995. (XII. 28.) számú önkormányzati rendelet módosítása tárgyú rendelet-tervezeteket, valamint a Döntés kompenzációs megállapodásról Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatával tárgyú elıterjesztést. Információ a késıbbiekben megrendezésre kerülı bizottsági ülésekrıl A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés bizottságai november 21-én tartják soron következı üléseiket. Az ülésekrıl a késıbbiekben adunk tájékoztatást. A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal belsı szervezeti egységei biztosították a bizottságok mőködésének adminisztratív feltételeit. Ezen túl végzett munkájukról a következık szerint adnak tájékoztatást: Elnöki Titkárság Október 28. A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács ülésén vett részt megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Székesfehérvár, Városháza tér 1. Popovics György, a November 2-5. Hivatalos delegáció részvétele a Barátság Fesztiválon. A delegáció vezetıje: Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Heinsberg járás (Németország) November 6. A III. Tóth József UFC Emléktornán részt vett Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Tárkány, Sportpálya November Magyar Szlovák Kormányközi Vegyes Bizottság ülésén vett részt Simon Géza, a megyei közgyőlés alelnöke Helyszín: Pat (Petince, Szlovákia) November 11. A BECOM Electronics Hungary Kft. csarnokátadó ünnepségén részt vett és beszédet mondott Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Környe, Budai út 2. (Tatabánya Környe Ipari Park)

7 7 A Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségen részt vett és ünnepi beszédet mondott Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Komárom, Arany János út 17. A Rajna-Pfalz tartomány bemutatkozik címő kiállítás megnyitóján részt vett és köszöntıt mondott Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Megyeháza November 16. Támogatási szerzıdés aláírása (Kistelepülési pályázati alap) Héreg község Fı út felújítására. Helyszín: Megyeháza November 17. A kereszténység, mint megtartó erı címő konferencián vett részt Simon Géza, a megyei közgyőlés alelnöke. Helyszín: Palást, Ivánka kúria (Szlovákia) November 18. Az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola 10 éves ünnepségén részt vett Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Esztergom, Mindszenty tér 7. November 19. A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyes Kórus 60 éves jubileumi mősorán részt vett és ünnepi beszédet mondott Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Sportcsarnok, Csolnok November Óra napilap partnertalálkozóján vett rész vett Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke. Helyszín: Neszmély, rendezvényhajó Események: - Nemzetközi kapcsolatok: október 29. és november 5. között került megrendezésre a Barátság Fesztivál Komárom-Esztergom megye németországi partnerjárásában, Heinsberg járásban. A fesztiválon megyénket három mővészeti együttes a tatabányai Népház Show Formációs Táncegyüttes, a Bakony Néptánc-együttes és a komáromi UDU People képviselte. A rendezvényre november 2-5. között hivatalos delegáció is kapott megívást, melyet Popovics György a megyei közgyőlés elnöke vezetett november között ünnepelte a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége és a Rajna-Pfalzi Sportszövetség a megyei sport partnerkapcsolat fennállásának 20. évfordulóját. A 12 fıs német delegációt Popovics György, a megyei közgyőlés elnöke fogadta a Megyeházán november 11-én. A programokra a vendégeket Simon Géza, a megyei közgyőlés alelnöke, Horváthy Lóránt, a KEM SZÖSZ elnöke és Varga Zita nemzetközi, nemzetiségi és sport referens kísérte el.

8 8 - Nemzetiségi és etnikai kisebbségi ügyek: A Komárom-Esztergom Megyei Szlovák Kisebbségi Önkormányzat november 17-én tartotta ülését. Az ülésen Varga Zita nemzetközi, nemzetiségi és sport referens vett részt. Ellenırzési Osztály Az Ellenırzési Osztály a közgyőlés két ülése között: - intézményi és hivatali utóvizsgálatokat végzett; - ellenırizte a Települési Pályázati Alapból nyújtott támogatások elszámolását és visszafizetését, - megkezdte a Szent Borbála Kórházban munkaterv szerinti vizsgálatát. Intézményi Osztály október 25-én egyeztetés céljából felkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Zsigmondy Vilmos Informatikai Szakközépiskoláját, a Komárom- Esztergom Megyei Önkormányzat Géza Fejedelem Ipari Szakközépiskoláját, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Id. Rubik Ernı Középfokú Kollégiumát október 26-án intézménylátogatást tettünk a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Mentálhygiénés és Rehabilitációs Intézményében (Tatabánya) november 9-én intézménylátogatást tettünk a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Integrált Szociális Intézménye székhelyén és minden telephelyén (Esztergom, Pilismarót-Basaharc, Tokodaltáró) november 9-én egyeztetés céljából felkerestük a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Levéltárát (Esztergom). - Részt vettünk és a szervezésben közremőködtünk a november 11-én a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és Komárom Város Önkormányzatának a Szociális Munka Napja alkalmából rendezett ünnepségén. - Részt vettünk a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Diákotthona és Gyermekotthona tatai gyermekotthonának november 18-i születésnapi ünnepségén.

9 9 Területfejlesztési és Gazdálkodási Fıosztály Költségvetési és Számviteli Osztály A 16/1997. (XII. 18.) sz. önkormányzati rendeletnek megfelelıen jelentjük, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat intézményeinek október 31-ei tartozás állománya a mellékelt 1. sz. táblázat szerint alakult. A évben felvett munkabérhitelek és kamataik alakulását a 2. sz. táblázat tartalmazza. Az önkormányzat fenntartásában mőködı Szent Borbála Kórház október 31-ei állapotnak megfelelı tartozásállományát a 3. sz. táblázat tartalmazza. Emlékeztetem a testület tagjait, hogy az év utolsó munkaterv szerinti ülésére december 15-én kerül sor. Tatabánya, november 17. Popovics György

10 10 A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés HATÁROZATI JAVASLAT I. 1. Támogatja a Délkelet-európai Transznacionális Együttmőködési Program 4. pályázati felhívásának 3.1. intézkedésére a Fenntartható közlekedés és mobilitás a Duna menti turisztikai régiókban tárgyú pályázat benyújtását, amely támogatása esetén német, osztrák, magyar, szlovák, horvát, szerb, bolgár és román szervezetek bevonásával valósulhat meg. 2. Társult stratégiai partnerként részt vesz a projekt elıkészítésében és megvalósításában, melynek költségeit a KD. Regionális Fejlesztési Ügynökség biztosítja. 3. Felhatalmazza a megyei közgyőlés elnökét a vonatkozó pályázati dokumentumok aláírására. Határidı: Felelıs: azonnal Popovics György, a közgyőlés elnöke Hivatali végrehajtásért felelıs: Petrikné Molnár Erika területfejlesztési csoportvezetı II. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 1. Áttekintette a január 1. és december 31. közötti idıszakban hozott határozatait, amelyek közül a következıket tartja indokoltnak hatályban tartani: ssz. Közgyőlési határozat száma tárgya 1. 18/2001. (III. 29.) A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és Henan Tartomány közötti partnerkapcsolat kialakítása (2002. VIII. 30-án aláírásra került.) /2001. (IX. 27.) "Komárom-Esztergom Megyéért" díj adományozása (Grosics Gyula, Váradi Sándor) "Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj" adományozása (Prof. Dr. Leel-İssy Lóránt, dr. Nyerky László, Szamódy Zsolt) /2001. (X. 25.) Komárom-Esztergom megye környezetvédelmi programja 4. 40/2002. (IV. 25.) Komárom-Esztergom megye középtávú területfejlesztési stratégiai programja 5. 41/2002. (IV. 25.) Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága részére csapatzászló adományozása 6. 70/2002. (VI. 27.) A KEMÖ és a Komárom-Esztergom Megyei Kéményseprı és Tüzeléstechnikai Kft. közötti közszolgáltatási szerzıdés jóváhagyása 7. 97/2002. (IX. 26.) A Komárom-Esztergom Megyéért kitüntetı díj (díj: Gyüszi László és dr. Sáray Szabó Éva emlékplakett és emléklap: Albert Hof) A Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj adományozása (dr. Horváth Istvánné dr. Kelemen Márta; Mészáros Miklós; Kıhalmi Ferencné)

11 /2003. (I. 30.) A KEMÖ és a Gazdasági Érdekképviseleti Szervezetek K-E Megyei Szövetsége együttmőködési megállapodása 9. 4/2003. (I. 30.) Együttmőködési Megállapodás megújítása a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával /2003. (II. 27.) Komárom-Esztergom megyei fogyatékosok sportkoncepciója /2003. (V. 29.) Együttmőködési Megállapodás megújítása a Komárom-Esztergom Megyei Agrárkamarával /2003. (VI. 26.) A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Gazdasági programja /2003. (VI. 26.) Jelzálogjog alapítása a KEMÖ Jávorka Sándor Mezıgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskolája kezelésében lévı Tata 1240 hrsz. ingatlanon /2003. (IX. 25.) Együttmőködési megállapodás megkötése a Komárom-Esztergom Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségével /2003. (IX. 25.) A KEMÖ weboldala, valamint a közgyőlés informatikai rendszere /2003. (IX. 25.) A Komárom-Esztergom Megyéért kitüntetı díj adományozása (dr. Grosschmid Sándor; Pintér Dávidné és (posztumusz) Pintér Dávid) /2003. (IX. 25.) A Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj adományozása (dr. Bíró Gábor; Kmetti Erzsébet) /2003. (X. 30.) Komárom-Esztergom megye ifjúságpolitikai koncepciója /2003. (X. 30.) Együttmőködési megállapodás a KEMÖ és Nyitra Kerületi Önkormányzat között /2003. (X. 30.) A nyitrai együttmőködés védelmi igazgatási feladatai /2003. (XI. 27.) Komárom-Esztergom megye sportkoncepciója /2003. (XI. 27.) Villamosenergia-rendszer jelentıs zavara és a villamosenergia-ellátási válsághelyzet esetére a védett, illetve a létfontosságú fogyasztók köre /2003. (XII. 18.) A PRO ARTE Mővészeti Ösztöndíj odaítélése (Kammerlohr-Kováts László) 24. 7/2004. (I. 29.) Megállapodások közoktatási intézmények és feladatok átvételérıl A KEMÖ Nevelési Tanácsadó és Beszédjavító Intézete (Komárom) alapító okirata /2004. (III. 25.) Komárom-Esztergom megye szociális szolgáltatástervezési koncepciója /2004. (IV. 29.) A Holocaust 60. évfordulójára emlékezı programok, Holocaust Emlékhely kialakítása, a Minden idık mártírjai c. emlékmő felállítása a volt Zsinagóga (Görög-római Szobormásolatok Múzeuma) felújításához kapcsolódóan /2004. (IV. 29.) Együttmőködési megállapodás a KEMÖ és az United-Way-Vértes Vidéke Alapítvány között /2004. (V. 27.) Feladatok, intézmények átvétele, intézmények közös mőködtetése (II/2. ütem) és alapító okiratai KOMÁROM - KEMÖ Széchenyi István Közgazdasági-Informatikai Szakközépiskola - KEMÖ Jókai Mór Gimnázium és Szakképzı Iskola - KEMÖ Ipari Szakmunkásképzı és Szakközépiskolája /2004. (V. 27.) /2004. (V. 27.) /2004. (V. 27.) Feladatok, intézmények átvétele, intézmények közös mőködtetése (II/2. ütem) alapító okiratai KEMÖ Erkel Ferenc Zeneiskolája (Dorog) Megállapodás Sárisáp, Leányvár, Tokodaltáró, Kesztölc, Annavölgy, Bajna, Szomód, Nagysáp, Vértesszılıs és Lábatlan községek önkormányzataival Együttmőködés a Komárom-Esztergom Megyei Ipartestületek Szövetségével

12 /2004. (VI. 17.) Javaslat a megyei és városi könyvtár összevonásának elıkészítésére. Társulási megállapodások jóváhagyása Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatával - Színházi szolgáltatások ellátására - Könyvtári szolgáltatások ellátására /2004. (VI. 17.) Komárom-Esztergom megye egészségügyi fejlesztési szakmai programja /2004. (IX. 30.) A megyei sportfeladatok folyamatos ellátásához szükséges feltételek biztosítása /2004. (IX. 30.) A Komárom-Esztergom Megyéért kitüntetı díj adományozása (Dr. Bodri Ferenc, Dr. Brenner Ferenc) /2004. (IX. 30.) A Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj adományozása (Dr. Szécsiné Domonkos Erzsébet, Ortutay András, Tatár József) /2004. (XI. 25.) Partnerkapcsolat kialakítása a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat és a franciaországi Seine-et Marne megyében található Melun-Val de Seine Agglomerációs Körzettel /2004. (XII. 16.) A PRO ARTE Mővészeti Ösztöndíj odaítélése (Hidvégi Áron) /2005 (I. 27.) A Komárom-Esztergom Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet részére zászló adományozására /2005. (III. 31.) Együttmőködési megállapodás megkötése a VOSZ Komárom- Esztergom Megyei Szervezetével /2005. (V. 26.) Ingatlan kezelıjének kijelölése - Tata 3119/1 hrsz /2005. (VI. 30.) A megyei önkormányzat intézményeinek világításkorszerősítése /2005. (IX. 29.) A Komárom-Esztergom Megyéért kitüntetı díj adományozása (Dr. Békefi Dezsı, Kaposi Endre) /2005. (IX. 29.) A Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díj adományozása /2005. (X. 27.) (Dr. Kopasz László, Gergely László, Kárpáti Edit) Az Új forrás címő folyóirat alapítói jogának átadása a József Attila Megyei Könyvtár számára /2005. (X. 27.) A Balassa Bálint Múzeum átadása Esztergom város számára /2005. (XI. 24.) A PRO ARTE Mővészeti Ösztöndíj odaítélése (Huszti János) /2005. (XII. 15.) Komárom-Esztergom megye II. Környezetvédelmi Programja 2. A felsoroltakon túli közgyőlési határozatokat hatályon kívül helyezi. Határidı: azonnal Felelıs: Dr. Péntek Péter megyei fıjegyzı Hivatali végrehajtásért felelıs: İsz Tibor és Pataki Gábor önkormányzati referensek III. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés átvállalja a Zöld Fenyı Kft.-ét kötelezıen terhelı - végelszámoláshoz szükséges - számla kiegyenlítését bruttó Ft összegben, mely a záró mérleg elkészítésének ellentételezése. Határidı: Felelıs: értelem szerint Popovics György, a közgyőlés elnöke Hivatali végrehajtásért felelıs: Németné Horváth Zsuzsanna fıosztályvezetı Bodnár Mihály osztályvezetı

13 13 IV. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 1. Elfogadja a következı közgyőlési határozatok végrehajtásáról adott jelentést. 190/2011. (IX. 29.) 229/2011. (X 27.) 191/2011. (IX. 29.) 230/2011. (X. 27.) 223/2011. (X. 27.) 234/2011. (X. 27.) 224/2011. (X. 27.) 235/2011. (X. 27.) 225/2011. (X. 27.) 236/2011. (X. 27.) 226/2011. (X. 27.) 2. Tudomásul veszi az átruházott hatáskörök gyakorlásáról és az eseményekrıl adott tájékoztatót. Hivatali végrehajtásért felelıs: Pataki Gábor önkormányzati referens

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY 2011. évi 11. szám 2011. november KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY A KOMÁROM - ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK Szám Tárgy Oldal A közgyűlés 2011. november 24-ei ülése RENDELET

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 205-6/2011. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 205-6/2011. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011.

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére VI. 50-184/2011. KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 50-184/2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Intézményi létszámkeret csökkentés 4/2011. Elıterjesztı:

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés 2007. június 28-ai testületi ülésére Tárgy: A Német Nemzetiségi Zene-és Mővészeti Iskola (Csolnok) fenntartására létrehozott társulási megállapodás

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés május 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-115/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. május 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata. Fejér Megye Közgyőlése II. félévi üléstervérıl

F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata. Fejér Megye Közgyőlése II. félévi üléstervérıl F.M. Közgyőlése 319/2007. (VI.28.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2007. II. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta a közgyőlés 2007. II. félévi üléstervérıl szóló javaslatot,

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 27-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés január 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1584/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. január 27-ei ülésére Tárgy: A 2011. évi munkaterv megállapítása Elıadó:

Részletesebben

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata

F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata F.M. Közgyőlése 49/2009. (II.26.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Önkormányzat fenntartásában mőködı egyes intézmények gazdálkodási tevékenységének átszervezésérıl, ezzel összefüggésben az átszervezett

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. december 15-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. december 15-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. december 15-i ülésére Tárgy: A konszolidációs törvénnyel összefüggı megállapodások elfogadása Elıterjesztı:

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2012. március 29-ei ülésére Tárgy: A 2012. évi munkaterv megállapítása 2 Tisztelt Megyei Közgyőlés!

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 63-16/2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 63-16/2010. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30-ai ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Popovics

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner Pál,

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés március 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. március 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. évi munkaterve Popovics György,

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-298/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. december 17-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-229/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. december 16-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére Tárgy: Személyi javaslat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat képviseleteire

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzata függelékek. A közgyőlés társulásai

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzata függelékek. A közgyőlés társulásai A közgyőlés társulásai 1. sz. függelék 1. Benedek Elek Általános Iskola, Elıkészítı Speciális Szakiskola és Kollégium Intézményfenntartó Társulás (Oroszlány) 38/1998. (III. 26.) sz. KH 1. pontja 189/2005.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-204/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei testületi ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Mővelıdési, Ifjúsági és Közösségfejlesztési

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 18-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-292/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. december 18-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-78/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI.1377/2008 ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 5/2008 Döntés pályázatok

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-215/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Tárgy: Beszámoló a Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottság 2012. november

Részletesebben

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES INGATLANOK (TÖRZSVAGYON)

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES INGATLANOK (TÖRZSVAGYON) Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat ingatlan nyilvántartása 2010. szept. 2. S.SZ. Helyrajzi szám Helyi kijelölés alapján Cím Rendeltetés Telekterület (m 2 ) A telken lévı építmény (db) FORGALOMKÉPTELEN

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 314. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról

K I V O N A T. 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról K I V O N A T 2010. augusztus 18-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl 23/2010. /VIII.25./ ÖR. Tata Építési Szabályzatáról szóló 38/2005. (XII.06.) módosításáról 275/2010./VIII.18./ sz. h a

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKÉTİL ELİTERJESZTÉS A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. augusztus 28-i ülésére Tárgy: Egyetértés a társulásban fenntartott Pedagógiai Szakszolgálat (Nyergesújfalu)

Részletesebben

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE

KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2012. január 26. (csütörtök) 1. A hulladékkezelési közszolgáltatási díj részletes költségkalkulációja Elıterjesztı:

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-52/2008. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. február 28-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-41/2009. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. március 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE FELSİZSOLCA VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE I. TESTÜLETI ÜLÉSEK IDİPONTJA ÉS NAPIRENDJE JANUÁR 15. 1. Köztisztviselıi teljesítménykövetelmények alapját képezı kiemelt célok meghatározása

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-ei ülésére Tárgy: A 2010/11-es tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Román Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.../2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V /Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzıkönyv

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a -Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által alapított alapítványok

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés február 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. február 26-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. évi munkatervének megállapítása

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Beszámoló a Tolna Megyei Területfejlesztési Tanács 2010. évi munkájáról E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. február 24-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. február 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-35/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. február 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 29-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS A L E L N Ö K E VI. 533 / 2007. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. március 29-ei ü l é s é r e Tárgy: Létszámleépítés a Komárom-Esztergom Megyei

Részletesebben

F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata

F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata F.M.ÖK. 6/2011. (I.18.) önkormányzati határozata a Fejér Megyei Mővelıdési Központ alapító okiratának módosításáról Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlése megtárgyalta a Fejér Megyei Mővelıdési Központ alapító

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról 4/2009.(I.29.)Kt.sz. Javaslattevı Testület létrehozása Jánoshalma Város Képviselı-testülete a kitüntetı címek alapításáról és adományozásáról szóló 19/2008.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. január 27-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. január 27-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 127/2011. E LİT E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. január 27-ei ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 1/2011

Részletesebben

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület!

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés Tárgy: A képviselı-testület 2015. évi munkaterve Tisztelt Képviselı-testület! Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testületének az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról

Részletesebben

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának módosítása

Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának módosítása Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. november 25-ei ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Megállapodásának

Részletesebben

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról

Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e. a sportról Fejér Megye Közgyőlése 31/2004. (VII.9.) K.r.számú. r e n d e l e t e a sportról Fejér megye Közgyőlése a magyar és az egyetemes kultúra részeként, elismerve a sport, mint önszervezıdésre épülı civil tevékenység

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyőlése Oktatási és Kulturális Bizottságának

Pécs Megyei Jogú Város Közgyőlése Oktatási és Kulturális Bizottságának melléklet 2/2010. (10.28.) számú a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Nonprofit Kft. közterület-használat engedélyezési kérelmérıl Az Oktatási és Kulturális Bizottság egyetért azzal, hogy a Dél-Dunántúli Idegenforgalmi

Részletesebben

Dr. Botka László polgármester. Ikt. sz.: /2014. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Dr. Botka László polgármester. Ikt. sz.: /2014. Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Elıterjesztı: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 33088-13/2014. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése 2014. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzıi

Részletesebben

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról F.M. Közgyőlése 285/2008. (IX.25.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Szakképzésszervezési

Részletesebben

HATÁROZATOK. Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 274/2011. (X.28) önkormányzati határozata. a közgyőlés napirendjének elfogadásáról

HATÁROZATOK. Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 274/2011. (X.28) önkormányzati határozata. a közgyőlés napirendjének elfogadásáról HATÁROZATOK Fejér Megyei Önkormányzat Közgyőlésének 274/2011. (X.28) önkormányzati határozata a közgyőlés napirendjének elfogadásáról Fejér Megye Közgyőlése az ülést megelızıen kiosztott - napirendi javaslatot

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. június 25-ei ülésére Tárgy: Beszámoló a Komárom-Esztergom Megyei Szakképzés-szervezési Társulás

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 24-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. szeptember 24-ei ülésére Tárgy: Maximális osztálylétszám túllépésének engedélyezése Elıterjesztı: Dr.

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének január 10-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. január 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Együttmőködési megállapodás megkötése Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatával a TIOP-1.2.1/A-12/1

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 460-5/2009. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI. 460-5/2009. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 460-5/2009. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE

MELLÉKLET KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE KESZTHELY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE MELLÉKLET 2012. szeptember 13. (csütörtök) soron kívüli 1. Tájékoztató az önkormányzat 2012. I. félévi gazdálkodásáról 2. Részvétel

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 584 / 2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom megyei területi kisebbségi önkormányzatokkal

Részletesebben

1/2014. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK

1/2014. szám ÖNKORMÁNYZATI HÍREK ISSN 1215 4261 TARTALOMJEGYZÉK SZÁM TÁRGY OLDALSZÁM A MEGYEI KÖZGYŐLÉS RENDELETEI 1/214. (I. 24.) önkormányzati rendelet A 214. évi költségvetésérıl 2. oldal 214. január 24. 1 A Közgyőlésének 1/214. (I.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-104/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. május 29-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKE E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. április 24-ei ülésére Tárgy: A felsıfokú akkreditált szakképzés helyzetének felülvizsgálata

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 258. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK 2011. I. FÉLÉVI MUNKATERVE 2011. január 28. Zárt ülés: 1.) Fellebbezések, méltányossági ügyek Szociálpolitikai Osztály vezetıje Szociálpolitikai

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-56/2010. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. március 25-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-282/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. november 24-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-282/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI /2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére

Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e. Elıterjesztés VI /2010. A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés március 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés E l n ö k e VI. 63-10/2010. Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. március 25-ei ülésére Tárgy: Alapító okiratok módosítása Elıterjesztı: Dr. Völner

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 30-ai ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés június 30-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI.895/2011 ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. június 30-ai ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 7/2011. Tatabánya, Réti

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: A 2012/2013-as tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói intézkedések

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY 2016. évi 6. szám 2016. október KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY A KOMÁROM - ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA TARTALOMJEGYZÉK Szám Tárgy Oldal A közgyűlés 2016. október 27-ei rendkívüli ülése

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 75-1/2008. JEGYZİKÖNYV amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Közgyőlése Pénzügyi Bizottságának 2009. február 26-án 7 óra

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.:.... /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a

Részletesebben

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl

1. Döntés egyes korlátozottan forgalomképes ingatlanok értékesítésre történı kijelölésérıl JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Tulajdonosi Bizottsága, Pénzügyi és Költségvetési Bizottsága, Városstratégiai és Városmarketing Bizottsága valamint Közjóléti Bizottsága

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSÉNEK NEMZETISÉGI, ÜGYRENDI ÉS ELLENİRZÉSI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 240-10/2012. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S A KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E Szám: VI. 690/2007. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 7-ei ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés szeptember 27-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ALELNÖKÉTİL E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ülésére Tárgy: Minısítési eljárás második szakaszának fenntartói kérelmezése

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 120. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009.

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 303. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Kisfaludy

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1817/2009. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. november 26-ai ü l é s é r e Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 5. Kiemelt fejlesztésekre fordítható források biztosítása kötvény kibocsátásával (Írásbeli)

M E G H Í V Ó. 5. Kiemelt fejlesztésekre fordítható források biztosítása kötvény kibocsátásával (Írásbeli) M E G H Í V Ó Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselıtestület 2007. december 19-én (szerdán) 10.00 órai kezdettel, a Városháza tanácskozó termében (Bp. III., Fı tér 3. I. em. 21.) tartandó ülésére. NAPIREND

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. június 24-i ülésére Tárgy: Egyetértés az oroszlányi Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat

146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat ülésérıl készült könyvébıl: 146/2009. (IV. 29.) számú Képviselı-testületi Határozat 1.) Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ü l é s é r e

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés december 17-ei ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 330-14/2009. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. december 17-ei ü l é s é r e Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2009.

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-ei ülésére

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-ei ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1-58/2011. E L İ T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. március 31-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyőlés két ülése közötti

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 61. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Babits Mihály Kulturális Központ alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 49/2012. (VII. 25.) CsKTT. 16-8065-1/2012 Tárgy: Együttmőködési Megállapodás a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása, a Munkaszervezete és Csongrád Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala között A

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt.sz.: I. 201-3/2009. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 M E G H Í V Ó A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 145. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat köznevelési megállapodás kötésére a Négy Évszak Waldorf-pedagógiai Alapítvánnyal E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére

Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Elıterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. október 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse és Felsılajos Köznevelési, Egészségügyi és Szociális Közszolgáltató Társulás Társulási

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.: Tisztelt Képviselı-testület! DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Elıterjesztés Dorog Város Képviselı testületének

Részletesebben

Tisztelt Képviselő- Testület!

Tisztelt Képviselő- Testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Beszámoló a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság 2011. évi munkájáról Tisztelt Képviselő-

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK I. A MEGYEI KÖZGYŐLÉS HATÁROZATAI /2010. (V.13.) K.H.SZ. A KÖZGYŐLÉS NAPIRENDJÉNEK ELFOGADÁSÁRÓL 3.

TARTALOMJEGYZÉK I. A MEGYEI KÖZGYŐLÉS HATÁROZATAI /2010. (V.13.) K.H.SZ. A KÖZGYŐLÉS NAPIRENDJÉNEK ELFOGADÁSÁRÓL 3. TARTALOMJEGYZÉK I. A MEGYEI KÖZGYŐLÉS I 3. 193/2010. (V.13.) K.H.SZ. A KÖZGYŐLÉS NAPIRENDJÉNEK ELFOGADÁSÁRÓL 3. 194/2010. (V.13.) K.H.SZ. A FEJÉR MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT VAJDA JÁNOS GIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA

Részletesebben