Számlázás: - Számlázás/Számlakészítés: xml importtal fogadható adatok bővítése.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Számlázás: - Számlázás/Számlakészítés: xml importtal fogadható adatok bővítése."

Átírás

1 Verzió leírások ( ) - Törzsadatok/Terméktörzs: fix eladási ár rögzítése esetén számlakészítéskor nem írható át a nettó ár, ha a bekérdezni lehetőség jelölőnégyzete üres. - Beállítások/Beállítások/Számlázás fülön új beállítási lehetőség a Csekk függőleges korrekció, segítségével a nyomtató típusához lehet igazítani a csekken megjelenő sorok helyes elhelyezését. - Számlakészítés: közvetített szolgáltatást nem tartalmazó mintaszámlából történő számlakészítés esetén bejelölhető a közvetített szolgáltatás. - Számlakészítés: korábbi verziókban nem jelent meg a partnernél rögzített csoportazonosító szám, ha a számlakészítés folyamata konkrét vevőszám megadásával kezdődött. - Kivonatok/Vevőnkénti számlaösszesítő: összevont lista Mindösszesen sorának javítása ( ) - EUS beszerzés esetén (amennyiben a Szerviz/Beállítások/Könyvelési- és számlaparaméterek ÁFA fülön beállításra kerültek az érintett ÁFA számlák) az adóablakban csak a nettó összeg írható be. - Számlázás/Számlakészítés: xml importtal fogadható adatok bővítése ( ) Mérleg: - Egyéb követelések és kötelezettségekhez történő besorolás javítása ( ) Pénztár: - Technikai hiba javítása ( ) Mérleg: - Beállítások/Sémák/Előző évi adatok átvétele: 2014-ről 2015-re történő beszámolóséma és a főkönyvi számla kötések nem vették át a korábban létrehozott csoportokat.

2 5.07. ( ) - Excel fájlból történt feladás fogadása után a napló hivatkozás nem minden esetben volt megfelelő. - Kivonatok/Forgalmi adó listák/belföldi összesítő jelentés: a felkínált dátum átírása esetén az Abev Export gomb inaktívvá vált. Mérleg: - Beszámolók/Mérleg, Eredménykimutatás/Mérleg: Egyszerűsített éves beszámoló mérlegének nyomtatása esetén a 24. sor megnevezése helytelenül szerepelt az os verzióban. - Készlet nélküli táblagépes számlázásból is fogadható közvetlen feladás ( ) Mérleg: - Betölthető és használható a évi beszámoló séma (e-beszámoló fájlok tördelése még nem megfelelő, későbbiekben javítjuk). - Számlakészítés/Utazási iroda számla: egyedi igények szerinti fejlesztés. - Az elkészült számla blokknyomtatóra is nyomtatható. - Számlázás/Szállítólevélből számla készítése: a számlán megjeleníthető a vevő e- mail címe ( ) - Könyvelés/Bank napló: tételrögzítéskor, ha a vevő vagy szállító nem határozható meg, az Azonosító szerinti keresés ablak 60 karaktert fogad el. Tárgyi: - Rögzítés/Értékcsökkenés elszámolása menüpont futtatásakor hibaüzenetet kapott a felhasználó, ha nem volt joga a C meghajtó gyökérkönyvtárba írni ( )

3 - Kivonatok/Forgalmi adó listák/belföldi összesítő jelentés: az Abev Export a ös nyomtatványba tölti be az adatokat ( ) Iktató: - Listák/Iktatókönyv: az igazoló személyére lehet szűrni. - Iktatás: Utalási lista, Utalási lista 2: igazolás státusza szerinti szűrési lehetőség. - Számlázás/Számlák keresése, módosítása: a Számlanézegető megőrzi a kiválasztott számla pozícióját. - Törzsadatok/Cikktörzs: helyesen kezeli a karaktert ( ) - Kivonatok/Tételek listázása/bizonylatok listázása és Tételek általános lekérdezése menükbe bekerült a csatolt fájlok exportálási lehetősége. - Kivonatok/Tételek listázása/számlakarton listába visszakerült a sztornózott bizonylatok (tételek) jelölése. Pénztár: - Elkülönült adatbázisban rögzített pénztárbizonylatok (könyvelés nélkül) feladásának fogadása előtt a fogadó állományban nem szükséges pénztártömb felvétele. Iktató: - Elkülönült adatbázisban könyvelés nélkül iktatott tételek feladásának fogadása előtt a fogadó állományban nem szükséges iktató tömb létrehozása ( ) - Beállítások/Dátumellenőrzés: beállítható a fizetési dátumra vonatkozó figyelmeztetés. - Könyvelés/Banknapló: tételrögzítő ablakon új mező a fizetési dátum. - Beállítások/Felhasználói paraméterek: beállítható, hogy banknaplón könyveléskor ne ugorja át a fizetési dátumot. - MKVK XML fogadási hiba javítása.

4 - Díjbekérőből számla/kétnyelvű devizás ill. Magyar nyelvű devizás számlakészítéskor eddig nem jelentek meg a listán a HUF devizában kiállított díjbekérők. Számlázás, Készlet/ - Számlakészítéskor a vevő címe nem jelent meg, ha a vevő kiválasztása konkrét főkönyvi számlaszám megadásával történt ( ) Dokumentum kezelő technikai hiba javítása. - Utazási iroda számlázásánál tétel rögzítés közbeni bruttó érték számolásának javítása ( ) - Adatbázis/Új évi állomány létrehozása: korábbi évben volt Előleg típusú számlatömb, az új évi állomány létrehozásakor jelentkező hibaüzenet megszüntetése. - Adatbázis/Éves nyitás: korábbi évben volt Előleg típusú számlatömb, az éves nyitás során jelentkező hibaüzenet megszüntetése. - Számlakészítés során a Számlabefogadó címénél csak az irányítószám, település és közterület neve mezők megléte ellenőrzésre (ezek kötelezőek), többi hiányában csak figyelmeztető üzenet jelenik meg. Utóbbi kikapcsolható a Szerviz/Beállítások/Általános menüpontban, de az adózóknak törekedniük kell arra, hogy lehetőleg teljes körű adatszolgáltatást nyújtsanak. - Számlakészítés/Számla xml import fogadásának javítása. - Számlakészítés során a Számlabefogadó címénél csak az irányítószám, település és közterület neve mezők megléte ellenőrzésre (ezek kötelezőek), többi hiányában csak figyelmeztető üzenet jelenik meg. Utóbbi kikapcsolható a Szerviz/Beállítások/Általános menüpontban, de az adózóknak törekedniük kell arra, hogy lehetőleg teljes körű adatszolgáltatást nyújtsanak. - Számlázás/Számlakészítés: megszűnt a Kézi sztornó és Kézi helyesbítő számlakészítés jelölése (a Készlet modul nyitása áthozza az előző évi számlatömböket, így a módosító számlák kiállítása azokból történhet). - Szállítólevélből számla készítéskor jelentkező hiba megszüntetése. Bankterminál: - Nyitási folyamat javítása.

5 4.97. ( ) - Helyesbítő számla készítésénél jelentkező hiba javítása ( ) Technikai hiba javítása ( ) A verzió letöltésével biztosítható a Számlázás modulban és a Készlet / Számlázás menüben kiállított számlákra vonatkozóan az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás. Az adatexport követelményeinek megfelelő helyes számlakészítés érdekében kérjük olvassa el az Adóhatósági ellenőrzési funkció a számlázó programokban című tájékoztatónkat, valamint a modulok felhasználói leírásának vonatkozó részeit: Cégadatok: rögzíteni lehet a csoportazonosító adószámot, az egyéni vállalkozó nyilvántartási számát, ill. jelölni lehet, ha a számlakibocsátó egyéni vállalkozó. - Egyebek/NAV XML Export: a kezdő és záró dátum vagy a kezdő és záró számlaszám megadása után indítható az XML export, az elkészült fájl helye tallózással kiválasztható. Törzsadatok: - Törzsadatok/Partnerek: rögzíteni lehet a csoportazonosító adószámot. - Beállítások/Beállítások: Számlázás fülön beállítható, hogy a vevőadatok között megjelenjen az cím. - Törzsadatok/Terméktörzs: a Gyűjtések/Egyéb információk fülön lehetőség van a sajátos termékkategóriák jelölésére (szárazföldi, légi, vízi közlekedés, ásványolaj, árverési tétel, dohány áru. - Számlázás/Számla xml import a Számlakészítés menüpont alatt érhető el, külön menüpontba került a kétnyelvű devizás és a magyar nyelvű devizás xml import. - Számlázás/Számlakészítés: a Vevő, számla adatok fülön kell megadni a számla egészét érintő úgynevezett NAV záradékokat, ezekre szolgáló fülek: o Alapadatok o Termékdíj o Termékdíj visszaigénylés o Jövedéki termék

6 o Képviselő - A Vevő, számla adatok fülön kell jelölni, ha előző évek adatbázisában levő számlákra vonatkozóan történt jóváíró számla kiállítása, itt kell megadni a jóváírt számla azonosítóját. - Tételek fülön kell jelölni, ha a számlázott termékhez, szolgáltatáshoz kapcsolódik közvetített szolgáltatás. - Tételek fülön kell rögzíteni a speciális termékkategóriákra vonatkozó adatokat (NAV adatok). - Beállítások/Készlet- és számlabeállítások: Számlázás fülön beállítható, hogy a vevőadatok között megjelenjen az cím. - Törzsadatok/Cikktörzs: az Alap- és könyvelési adatok fülön lehetőség van a sajátos termékkategóriák jelölésére (szárazföldi, légi, vízi közlekedés, ásványolaj, árverési tétel, dohány áru. - Számlázás/Számlakészítés: a Vevő, számla adatok fülön kell megadni a számla egészét érintő úgynevezett NAV záradékokat, ezekre szolgáló fülek: o Alapadatok o Termékdíj o Termékdíj visszaigénylés o Jövedéki termék o Képviselő - A Vevő, számla adatok fülön kell jelölni, ha előző évek adatbázisában levő számlákra vonatkozóan történt jóváíró számla kiállítása, itt kell megadni a jóváírt számla azonosítóját. - Tételek fülön kell jelölni, ha a számlázott termékhez, szolgáltatáshoz kapcsolódik közvetített szolgáltatás. - Tételek fülön kell rögzíteni a speciális termékkategóriákra vonatkozó adatokat (NAV adatok) ( ) - Adatbázis/Feladások/Feladás fogadása menüpontoknál az Ellenőrzésnél jelentkező hiba megszüntetése (a feladások fogadása ellenőrzés nélkül sikeres volt) ( ) - Beállítások/Dokumentumkezelő: a felhasználó igénye szerint beállítható, hogy a csatolt fájlok kezeléséhez szükséges ablakok közül melyik jelenjen meg a funkció alkalmazása során. - Valamennyi naplóra történő könyvelés során aktív a csatolt fájlok funkció. Használatához Firebird 2.5 szükséges!

7 Iktató: - Listák/Iktatókönyv: mindazon tételek kiegyenlítését lehet jelölni az Iktatótömb megnevezése előtti négyzetben a Kiegyenlít/Töröl gombbal, melyek rögzítése a főkönyvben (Számla iktatása könyveléssel, Iktatás utólagos könyveléssel) megtörtént. - Listák/Iktatókönyv: új szűrési lehetőségek. - Listák/Utalási lista és Utalási lista 2: új rendezési lehetőségek szerint lehet lekérni az utalási listákat (az eddigi Számlaszám mellett Devizatípus, Azonosító és Határidő szerint, ezen belül Növekvő és Csökkenő sorrendben) ( ) - Kivonatok: egyes listáknál jelentkező hiba (bizonylatok ismétlődése) javítása ( ) - Kivonatok/Vevő, szállító listák/vevő, szállító tételek/devizás listánál jelentkező hiba javítása ( ) Törzsadatok: - Törzsadatok/Partnerek menüpontban csak a Vevő és Mind típusú partnerek kapnak eltérő színezést. Az ő esetükben szükséges a Számlázás modult használóknak a címek tagolását javítani. - Az előző verzióban Díjbekérőből számla készítéskor ha a partner címe nem a os NAV adatexport követelményeinek megfelelő volt, a díjbekérő továbbra is nyitott maradt. Lezárása csak a Kivonatok/Díjbekérők listázása menüpontban történhetett ( ) Az új verzió letöltése után a Törzsadatok/Törzsadatok/Partnerek menüpontban valamennyi partner piros színnel kerül megjelölésre, melyeknek cím tagolása nem felel meg a 2016-os Számlázási modult érintő NAV adatszolgáltatási követelménynek. - Beállítások/Általános menüpontban beállítható a kívánt szín, mellyel a partnertörzsben megjelölhetők azon partnerek, melyek cím tagolása nem tesz eleget a 2016-os NAV adatszolgáltatási követelménynek. - A funkció kikapcsolása esetén számlakészítéskor csak az irányítószám, közterület neve és jellege kerül ellenőrzésre. - Számlázási modult nem használó partnerek kikapcsolhatják az említett funkciót.

8 Számlázás / - Számla kiállításakor figyelmeztet, ha a partner vagy a saját cég adatai nem felelnek meg a 2016-os NAV adatszolgáltatási követelménynek. - Készletlisták formájának egységesítése. - Készlet bizonylatok utólagos nyomtatása. - Raktári kiszállításnál a láblécben a Kiállító, Utalványozó, Kiadó, Átvevő, Rakt. nyilvántart., Könyvelő, Ellenőr mezők megjelenítése. Ennek beállítása a Készlet és számla beállítások menü Készlet fülén a Lábléc nyomtatása kapcsolóval történik. - Raktári beszerzésnél a láblécben a Kiállító, Bevételező, Rakt. nyilvántart., Könyvelő, Ellenőr, Minőségi átvevő) mezők megjelenítése. Ennek beállítása a Készlet és számla beállítások menü Készlet fülén a Lábléc nyomtatása kapcsolóval történik. - Készletlistában a mennyiség mező méretének növelése ( ) - Beállítások/Könyvelési és számlaparaméterek menüpontban az ÁFA fülön új paraméterezési lehetőség a közösségi beszerzések és értékesítések könyvelésére szolgáló ÁFA számlák beállítása. Alkalmazása nem kötelező. Ha a beszerzésekhez kapcsolódó ÁFA számlák kitöltésre kerültek, a könyvelt EU-s tételekhez kapcsolódóan a program automatikusan képzi az ÁFA átvezetés tételeit. Főkönyv, Iktató: - Az ÁFA paraméter táblában beállított főkönyvi számlák kiválasztását megkönnyíti az EU-s beszerzések és értékesítések könyvelésekor Vevő-, Szállító naplóban és Iktatóban az ÁFA számlához kapcsolódóan megjelenő Eu T. (EU-s termékbeszerzés vagy értékesítés) és Eu Sz. (EU-s szolgáltatás) gombok - F8 ill. F9 -). Segítségükkel automatikusan betölthetjük a paraméter táblában megjelölt ÁFA számlákat. (A gombokra húzva az egeret, olvashatóvá válik a segítség). - Főkönyv/Kivonatok/Vevő, szállító listák/vevő, szállító tételek: fizetési felszólítás szövegében 15 napos határidő helyett 20 nap szerepel ( ) Számlázás tételablakon való kezdés esetén: - Helyesbítő és sztornó számla nyomtatásakor jelentkező hibaüzenet megszüntetése. - Magyar nyelvű forintos adómentes ÁFA kulcsot tartalmazó számla módosítása esetén az ÁFA-ra utaló felesleges hibaüzenet megszüntetése ( )

9 - Pénzforgalmi ÁFA elszámolás esetén a tételben munkaszám vagy költségkód rögzítése is történt - kiegyenlítéskor az ÁFA rendező tétel javítása. - Ha a számlakészítés a tételablakkal indult, hibaüzenet jelentkezett, ennek megszüntetése ( ) Mérleg: - Beállítások/Funkció beállítások és Beszámolók/Mérleg, Eredménykimutatás menüpontokban Beállítások ablakkezelésének javítása ( ) - Egyebek/Bankterminál: 1.5 Firebird verziónál a Csoportosított nézetnél jelentkező hibaüzenet megszüntetése. Iktató: - Utólagos könyvelésnél jelentkező kijelölési hiba megszüntetése ( ) Általános: új funkcióval bővült a DimSQL rendszer, az úgynevezett csatolt fájlok funkcióval. Lényege, hogy az iktatott tételhez a papíralapú bizonylatot, illetve egyéb dokumentumot elektronikusan lehet tárolni, visszakeresni. A funkció a Firebird 2.5 adatbázis esetén használható, jelenleg az Iktató modulban. Későbbiekben a többi modulban is beépítésre fog kerülni ez a funkció. Az új fejlesztés kipróbálásához javasoljuk, hogy olvassa el a kapcsolódó leírást: menüpont alatt Csatolt fájlok funkció felhasználói leírását. A fejlesztés megkövetelt néhány módosítást is a programban, ezek egy része minden felhasználót érint. Az új funkció működéséről tekintse meg a honlapunkon található videó bemutatót. - Szerviz/ Beállítások/Általános: beállítható a monitoron a DimSQL ablakának elhelyezkedése (programból való kilépéssel aktívizálódik). Cégadatbázisonként kell megadni. - Szerviz/Beállítások/Dokumentumkezelő (új menüpont): Csatolt fájlok Megjegyzés

10 ablakának megnyitása a fájllal együtt. - Szerviz/Adatbázis/Mentés: lehetőség van csak Adatbázis, illetve Adatbázis + csatolt fájlok mentésére. A mentett fájlok kiterjesztése megváltozott: DIMBCK (az eddigi 1 helyett). - Szerviz/Adatbázis/Visszatöltés: a visszatöltés típusa lehet Adatbázis, illetve Adatbázis + csatolt fájlok. A visszatöltés során ellenőrző funkciók nyomon követhetők a Felhasználó számára, illetve megakadályoz Firebird 2.5 adatbázis visszatöltését 1.5-re. - Szerviz/Adminisztráció/DimReg adminisztráció/új cég létrehozása: létrejön a DOC adatbázis is. - Szerviz/Egyebek: új menüpont a Dokumentumok újraszervezése. Iktató: - Iktató/Beállítások/Feladás Dimenzió szerverre: új funkció a könyvelés nélküli iktatás esetén. Az iktatott tételekhez kapcsolódóan a csatolt fájlok feladása is elkészíthető. - Iktató/Beállítások/Fogadás Dimenzió szerverről: új funkció a könyvelés nélküli iktatás esetén a könyvelő számára. Az iktatott tételeken kívül a hozzájuk tartozó csatolt fájlok fogadását biztosítja. - Iktató/Beállítások: új menüpont az Alapértelmezett csoportok. Az itt szereplő beállításokkal a dokumentumok csatolása során a csoportba sorolást lehet leegyszerűsíteni, illetve Egyedi beállítással új csoportokat lehet képezni. Tárgyi: - Rögzítés/Értékcsökkenés elszámolás: a teljesítményarányos és manuális elszámolású kézi kartonok értékcsökkenés számításánál jelentkező hibaüzenet megszüntetése ( ) A modulon belül (Egyebek) új funkciókkal bővült a Bankterminál. - Ablak méretezhetősége: lekicsinyíthető, valamint tálcára rakható. - Összes tétel kijelölése és Kijelölés megszüntetése összes tételen gombra történő kattintással lehetséges az eddigi pipálási mód helyett. - Negatív előjelű, valamint részkiegyenlített tételek elrejthetők. - Az összeállított utalási lista és beállításai a modulból történő kilépéskor mentésre kerülnek. Újra belépés estén kérhető (vagy elvethető) az elmentett utalási lista. - Csoportosított nézet: ugyanahhoz a partnerhez tartozó kijelölt tételek egy utalásként kezelhetők ( )

11 - Szerviz/ Egyebek: CIB bankterminálban az ékezetes betűk megjelenítésének javítása. - Devizás számla forintos bankból történő kiegyenlítésekor több tételes kiegyenlítés esetén adódó hiba javítása. - Elszámolt előleget tartalmazó elektronikus számla átadásának javítása. - Számlaformátumok javítása. Kontrolling: - Gyűjtések, terv/ Általános gyűjtő lekérdezés menüpontban Excel-be történő exportáláskor megjelennek a listában az általános gyűjtőkhöz kapcsolódó megnevezések is ( ) - Német nyelvű fordított adózású számla nyomtatási képének javítása ( ) Általános: - Cégadatok ablakban a cég adatainak rögzítése 3 fülön történhet (Alapadatok, Bank/Adó/Cégjegyzék és IBAN bankszámlák. Utóbbi csak érvényes formátumú IBAN bankszámlaszámot fogad el). - Új: Adatbázis/Feladások/Egyedi partner-készlet árak. Excel fájlból betölthetőek a partnerekhez rendelt egyedi árak. Amennyiben a partnerhez nem tartozik egyedi ár, a cikktörzsben levő ár szerint történik a számlázás. - Egyebek/Partnerkód szerviz: a partnerkód pótlása, felülírása funkció futtatása esetén jelentkező hibaüzenet megszüntetése. - Szerviz/Egyebek: új bankterminál a CIB Bank, belföldi utalási csomag készíthető. Egyedi kóddal védett, melyet megrendelést követően biztosítunk. - Új gázolaj egységár rögzítése a gázolajfelhasználásra vonatkozó számlák utolsó teljesítési dátumát követő időpontra lehetséges ( ) - 0 %-os ÁFA kulcsú előlegszámlából készült végszámla újra nyomtatása esetén

12 jelentkező hiba javítása 4.77 ( ) - Kivonatok: Bizonylatok listázásánál az Összeg rovatban megnöveltük a kiírható karakterek számát. Készlet- - Szállítólevélből számlakészítés után a nyomtatáskor kiírt hibaüzenet megszüntetése ( ) új funkció a jövedéki adó visszaigényléséhez a kiszámlázott szolgáltatáshoz kapcsolódó gázolaj felhasználás adatainak számlán történő megjelenítése. Alkalmazásához egyedi kód szükséges. - Törzsadatok/Terméktörzs: átalakult a felvitel, szerkesztés ablaka, új fül a Gázolaj felhasználás. - Törzsadatok: új menüpont a Gázolaj ár karbantartás. - Beállítások/Beállítások: Számlázás fülön lehet beállítani a gázolaj felhasználás számlán történő elrendezésének módját. - A Számlakészítés menüpontjainál a Tételek ablakon új mezők szolgálnak a gázolaj felhasználás adatainak rögzítésére. - Kivonatok: új listázási lehetőség a Gázolaj felhasználás (számlánként és termékenként). - Német nyelvű számla formai javítása 4.75 ( ) - Devizás számla kiegyenlítésekor az átírt árfolyam tárolása nem minden esetben történt meg. Kontrolling: - Kontrolling/Gyűjtések, terv/általános gyűjtő lekérdezése menüben a szűrési feltétel megadásánál jelentkező hiba kijavítása ( ) - A Szerviz/Beállítások/Könyvelési- és számlaparaméterek Deviza fülön az Árfolyamveszteség és Árfolyamnyereség valamint Devizanem átvezetési számla mezőit ki kell tölteni ahhoz, hogy a Főkönyv/Beállítások/Felhasználói paramétereknél az Automatikus devizanem átvezetés és Automatikus árfolyam különbözet számítás bekattintható legyen. - Fenti számlaparaméterek akkor adhatók meg, ha a számlatükörben szerepelnek. - Devizás szállító kiegyenlítésekor az árfolyam átírható, ha rákattintunk az Árfolyam szóra. - Többtételes devizás számla kiegyenlítésekor, ha átírjuk az árfolyamot, ez minden kiválasztott tételhez tárolásra kerül. - Pénzforgalmis számla kiegyenlítésekor Szerkesztés funkciót használva nem mindig

13 módosult az ÁFA rendezés sora. - Többtételes pénzforgalmis számla kiegyenlítésekor ÁFA átvezetés javítása. - Belföldi összesítő jelentés ABEV Export esetén figyelemfelhívó szövegek bővülése ( ) - Valamennyi naplóban történő könyveléskor a beviteli sorrend megváltozott, ennek javítását végeztük el ( ) - Automatikus deviza-árfolyamkülönbözet helyes elszámolása részkiegyenlítés esetén, utolsó kiegyenlítéskor, valamint évnyitást követően. GE kódos könyvelés esetén is jól működik. Év végi automatikus átértékeléskor is helyesen számolja az árfolyamkülönbözetet. - Deviza bank könyvelése esetén devizás vevő többtételes kiegyenlítésekor engedett nulla árfolyammal könyvelni, ezáltal a forint összeg is nulla volt. Ez javításra került, árfolyam megadása nélkül nem enged rögzíteni a program. Készlet, - Devizás számla kiállításakor enged árfolyam megadása nélkül számlázni, amennyiben a számlázandó tételhez nem kapcsolódik ÁFA, kivéve fordított adózás esetén ( ) - Belföldi összesítő jelentésbe nem kerül be a végszámla, amennyiben összege megegyezik az előző időszakban kiállított előlegszámla összegével (amennyiben a DimSQL számlázási modullal történt a számla kiállítása). Készlet- - Devizás fordított adózású számla készítésénél hiányzó ÁFA árfolyam esetén figyelmeztető üzenet jelenik meg ( ) - Több számlakarton nyomtatásánál az F10-es gomb kezelése aktív. - Kivonatok/Fordított ÁFA-s értékesítések lekérdezésénél a devizás számlák helyes kezelése. Készlet- - Fordított ÁFA-s termék számlázásnál jelentkező hibaüzenet (Terméktörzsből való

14 kiválasztás esetén) megszüntetése. - Számlázás/Számlázás lekérdezések/fordított ÁFA-s értékesítések lekérdezésénél a devizás számlák helyes kezelése. - Több szállítólevélből történő számlakészítés javítása ( ) Általános tájékoztatás: - Abev program fele az adatexport készítéséhez szükséges tudnivalók megtalálhatók honlapunkon a Letöltések/Leírások, felhasználói dokumentációk menüpont alatt Abev export beállítása címmel. - Továbbra is kérjük az adatrögzítés során az ÁFA listák korrekt működése érdekében a DimSQL változások 2013 című leírásunk I.1.2. pontjában (Vevők és Szállítók könyvelése) leírtak betartását. - A Forgalmi adó listák - Belföldi összesítő jelentés exportálás funkció javítása (1565M). - Pénzforgalmi ÁFA elszámolással érintett tételek a Belföldi összesítő jelentés 01-es és 02-es lapján jelennek csak meg ( ) - A Forgalmi adó listák között található Belföldi összesítő jelentés exportálható az Abev program felé (1565M). Készlet - - Készleten nem lévő cikk is számlázható, amennyiben negatív mennyiséget adnak meg (készletre visszavétel) ( ) - Új funkció a Szerviz/Adatbázis/Adatbázis helyreállítás. A menüpont futtatásával helyre lehet állítani azt a sérült adatbázist, melynek a mérete visszatöltéskor nagyon megnövekedett - - A Forgalmi adó listák között található Belföldi összesítő jelentés listái kezelik az 1 milliós értékhatárt. (Pénzforgalmi ÁFA elszámolás esetén az értékhatár alatti beszerzések is megjelennek jelenleg a listán, de ezeket a nem kell szerepeltetni az M lap 06-os sorában! Ebben a menüpontban található listák korrekt működése érdekében javasoljuk a honlapunkról letölthető Tájékoztatás ÁFA listákhoz című ismertetőnk tanulmányozását! A dokumentum megtalálható a Letöltések/Leírások, felhasználói dokumentációk menüpont alatt.) - Beállítások/Beállítások/Szövegek fülön új lehetőség Szöveg a számla fejrészében. Az itt bevitt adatok megjelennek a kiállított számlán a számlakibocsátó azonosítására szolgáló adatok között. Olyan információk rögzítését lehet itt elvégezni, melyeket a felhasználó feltétlenül fel szeretne tüntetni a számlán cégadatai között, pl. FELIR kód. A beírt adatoktól függően a számla fejrésze rugalmasan változik.

15 - Beállítások/Készlet és Számla beállítások/szövegek fülön új lehetőség Szöveg a számla fejrészében. Az itt bevitt adatok megjelennek a kiállított szállítólevélen és számlán a számlakibocsátó azonosítására szolgáló adatok között. Olyan információk rögzítését lehet itt elvégezni, melyeket a felhasználó feltétlenül fel szeretne tüntetni a számlán (szállítólevélen) cégadatai között, pl. FELIR kód. A beírt adatoktól függően a számla fejrésze rugalmasan változik. (A funkció blokknyomtató esetén is működik. - A kiállított szállítóleveleken megjelenik az adószám. - Szállítólevelek fogadásához kapcsolódóan a fogadó gépen Szállítólevélből számlakészítés funkció használata esetén jelentkező hiba megszüntetése. Mérleg: - Betölthető és használható a évi beszámoló-séma ( ) Iktató: - Egyes esetekben a rögzítendő tételnél az adószám hiányára figyelmeztető üzenet megjelent abban az esetben is, mikor az ÁFA összege nem érte el az 1 millió Forintot. Számlázás, - Elkészült a PTGSZLAH nyomtatványhoz az XML formátumú lekérdezés, mely beolvasható az ÁNYK programba. Mérleg: - Egyéb rövidlejáratú követelések és kötelezettségek létrehozásánál nem működött a Csoport létrehozása ( ) - PDX feladás fogadása után a feladás állományok törlése az Igen válasz után sem történt meg minden esetben. Főkönyv, Iktató, Számlázás, - Ha a rögzítendő tételben az ÁFA összege eléri az Ft-ot, a teljesítés dátuma utáni és a partnerhez nincs adószám rögzítve, a bizonylat tárolása előtt erre üzenet figyelmeztet. Iktató: évi Utalási lista Excel formátumban tartalmazza a 2014-ben iktatott számlákhoz tartozó bankszámlaszámokat is. - XML számlafogadás bővítése fordított adózású számlakészítés miatt.

16 4.64 ( ) Általános: - Memória kezelési problémák javítása. - IIR-ből kapott, sztornó számlát tartalmazó XML fogadása esetén a számla kelte az aktuális dátum. Fizetetési határidő állítása ennek megfelelően változik ( ) - PDX feladás fogadásánál jelentkező hibaüzenet megszüntetése ( ) Főkönyv, Pénztár, Számlázás, Készlet, Tárgyi: - Az Általános lekérdezőben, Bővített általános lekérdezőben nyomtatóra lekért listákon megjelennek a fejlécben a könyvelt cég azonosító adatai, illetve a szűrési feltételek. - Az Általános lekérdezőben, Bővített általános lekérdezőben mentett listákat az éves nyitás áthozza. (Figyelem: az új évre a szűrési feltételeket frissíteni kell, pl. bizonylat dátuma, stb.). - Kivonatok/Tételek listázása/számlakartonok nyomtatása: lekérés gyorsítása Firebird esetén a számlakarton javításánál megjelenő hibaüzenet megszüntetése Firebird esetén kompenzáció rögzítésénél hibaüzenet megszüntetése ( ) Szerviz, Készlet, - Mobil számlázásra használt, hordozható, blokknyomtatós gépekről (pl. táblagépekről) érkező közvetlen feladások egy gombnyomásra működő fogadása. Bővebb információk a honlapunkon találhatók ( ) Általános: korlátlan tételszám egymilliós határának feloldása. - Új menüpont a Szerviz/Adatbázis/File küldése a Dimenzió Kft-nek: nagyméretű mentések küldése történhet közvetlenül a programból. Részletes leírás megtalálható honlapunkon a Letöltések/Leírások, felhasználói dokumentációk menüben Nagyméretű fájlok kezelése címen. Számlázás, Készlet- - Többtételes, különböző ÁFA kulcsok alkalmazása esetén már felvitt számlatételeknél Gyűjtők módosításakor jelentkező hiba javítása. - Nyitókészlet felvitelekor jelentkező 2.5 Firebird esetén jelentkező hibaüzenet megszüntetése.

17 - Szállítólevelek keresésének javítása több tömb használata esetén ( ) - Számlatömbök hibás kezelésének javítása ( ) - Több tételes vevőkövetelés vagy szállítói kötelezettség könyvelésekor a második tételtől kezdődően már nem ajánlja fel a program az azonosító halmozott összegét negatív előjellel, mivel erre nincs szükség. - Devizásként paraméterezett vevő vagy szállító forintos számlájának forintos bankba történő kiegyenlítésekor a Deviza mezőbe automatikusan HUF kerül, és a felajánlott hátralékos összeget nem nullázza ki a program. - A Bankterminál modul a K&H Bankkal bővült. - Az utalási lista összeállításakor betöltődik a szállító főkönyvi számához alapértelmezetten kötött partner alapértelmezett bankszámlaszáma ( ) - Az előző verzióban, XML fájlok alapján történő számlakészítéskor jelentkező hiba javításra került. - A Felhasználói jogok beállítása módosításra került, így a Díjbekérő készítés menüpontok beállítása a Számlakészítés menüpontok beállításait öröklik, míg a Díjbekérőből előlegszámla menüpontok a Díjbekérőből számla menüpontok beállításait öröklik ( ) - A számlakészítő menüpontok egy menüszinttel lejjebb kerültek, így a Számlázás / Számlakészítés alatt érhetők el. - A Törzsadatok / Terméktörzs menüpont Terméktörzs felvitel, szerkesztés ablakán módosultak az alábbi feliratok: Egyéb adatok helyett Szöveges információ Egyéb szöveges információt kérdezni helyett Egyéb adatot kérdezni - Új funkció: Díjbekérők készítése, listázása és számlázása. A díjbekérők készítése szeptember 30-ig a Számlázás modul felhasználói számára szabadon elérhető október 1-jétől a díjbekérők kezelése kódokkal védetté válik, vagyis díjazás ellenében lesz használható. A működést és a díjakat külön leírás tartalmazza, mely a honlapon, a

18 Letöltések / Leírások menüpontban, Díjbekérők és számlák címmel érhető el. Számlázás, Készlet- - A számlák alján olvasható jogszabályi hivatkozás módosult: 24/1995. (XI.22) PM rendelet hatályon kívül helyezése miatt annak helyére a 23/2014. (VI.30.) NGM rendelet került. - Megváltoztak a számlakészítő gombok és ablakok nevei: Belf. forintos számla készítése helyett Magyar nyelvű forintos EU, Export dev. számla készítése helyett Kétnyelvű devizás Belf. dev. számla készítése helyett Magyar nyelvű devizás - A Számlázás menüpontban található Számlák keresése gomb új neve Számlák keresése, módosítása. - Mintaszámlaként csak a számlakészítő ablakon kiválasztott számlatömb számlái használhatók. - Mintaszámlából készülő devizás számla esetén a mintaszámlán alkalmazott árfolyamok nem töltődnek be. A program a devizaárfolyam-törzsbe felvitt árfolyamokat használja, illetve ezek hiányában nullával tölti ki az árfolyam-mezőket. - A termékhez felvitt egyéb adatok a számlán beljebb jelennek meg, a termékek szerinti tagolás érdekében. Készlet- - Kétnyelvű, szállítólevélből készült számlák alján angol vagy német nyelven is megjelenik az A számla a következő szállítólevelekből készült felirat. - A Beállítások / Naplóformátumok ablakon új lehetőség a díjbekérő-tömbök létrehozása ( ) - A Számlakartonok nyomtatása menüpont nyomtatási képén javításra került az Időszaki halmozott forgalom és egyenleg számítása, mert Összesítéssel történő lekérdezés esetén minden lapon újraindult a halmozott összegek göngyölítése. - Az elektronikus számlákhoz készített XML állományban módosult az árfolyam mező kezelése, mivel HUF devizanem esetén nincs rá szükség ( ) - Előző évben könyvelt, de tárgyévben kiegyenlített, pénzforgalmi ÁFA elszámolású számlák kiegyenlítésekor az előző két verzió nem könyvelte le az ÁFA-átvezetési tételt. - Elektronikus számlázásnál, eltérő értékelési- és ÁFA-árfolyam esetén javításra került a számlán látható forintosított ÁFA-érték számítása. - Elektronikus számlázásnál a korábbi verziókban nem működött a devizás számlák kiküldése.

19 4.53 ( ) - Új lehetőség az elektronikus számlához való melléklet csatolása, a Számlázás / Kivonatok / Elektronikus számlák menüpontban, a Számla kiküldése melléklettel gomb használatával. - A Cikkcsoport és Cikktörzs ablakokon a másodlagos költségszámla és a saját termelésű készlet állományváltozása számla mezőkben csillag (*) karakter is használható, vagyis nem kötelező pontos főkönyvi számot megadni. - Készletmozgások könyvelése a 8-as számlához is kér másodlagos számlát kapcsoló beállítása szerint működik, mely a Szerviz / Beállítások / Könyvelési és számlaparaméterek ablakon található ( ) - Devizás vevő vagy szállító túlfizetése esetén az árfolyam-különbözet számítása során alkalmazott árfolyam-kerekítés pontosításra került. - A Beállítások / Felhasználói paraméterek menüpontban található Teljesítés dátumába felajánlja a bizonylat dátumát kapcsoló működése pénztári könyvelés esetén módosult (pénztár esetén mindig felajánlásra kerül a teljesítési dátum). - Pénzforgalmi ÁFÁ-s számlák kiegyenlítésének könyvelésekor javításra került az ÁFA elszámolása, mert korábban problémát okozott, ha ugyanolyan azonosító eltérő vevőknél vagy szállítóknál is szerepelt. - A Kivonatok / Tételek listázása / Audit XML export menüpont a 60 karakter hosszúságú bizonylatszámok első 50, és azonosítók első 20 karakterét helyezi az XML fájlba. Pénztár: - A Főkönyv / Beállítások / Felhasználói paraméterek menüpontban található Teljesítés dátumába felajánlja a bizonylat dátumát kapcsoló működése módosult (pénztár esetén mindig felajánlásra kerül a teljesítési dátum). Számlázás, Készlet- - A Számlaösszesítő és Vevőnkénti számlaösszesítő listák megújultak (a fejrovatok több információt tartalmaznak, a devizás listák összesítése változott). - A számlák végösszegének magyar nyelvű, szöveges kiírásánál javításra került a milliárd és billió használata ( ) Iktató: - Az Iktatókönyv beolvasása gyorsabbá vált. Főkönyv, Pénztár, Iktató: - GE kódos könyveléskor a betöltendő főkönyvi számok ellenőrzése szigorúbbá vált, a helyes könyvelés érdekében. - A tételkönyvelő ablakokon javításra került a Munkaszám1 kötelező megadásának ellenőrzése.

20 - Az elektronikus számlák XML állománya javításra került. Kontrolling és - A Szerviz / Beállítások / Könyvelési és számlaparam. menüpont Munkaszám megadása kötelező kapcsolója átkerült a Kontrolling / Törzsadatok / Gyűjtők beállítása ablakra, A Munkaszám1 megadása kötelező tételkönyveléskor néven ( ) Főkönyv, Pénztár, Iktató: - GE kódos könyveléskor nem jelenik meg az adóablak gombja, ha az ablakon nem szerepel ÁFA jellegű főkönyvi szám (466, 467 ). - Az Adatbázis / Feladások / Kiegyenlítések feladása menüpontban készülő feladásfájl új mezőkkel egészült ki (kimenő számla sorszáma, Tartozik számla, Követel számla) ( ) - A főkönyvi adattáblákban a 60 karakteres bizonylatszámok és azonosítók indexei javításra kerültek. Az adatbázis frissítés után előfordulhat, hogy az alábbi hibaüzenet jelenik meg: index unexpectedly deleted. Ez esetben lépjünk ki a főképernyőre, és a Cégadatbázis gomb listáján válasszuk ki újra az érintett cég-év állományt (lépjünk be ismét a problémás adatbázisba). Így a hiba oka megszűnik, és az üzenet nem jelenik meg újra. Iktató: - Utólagos könyvelés során az újként beszúrt tételekben is tárolásra kerül a mögöttes- és a korrigált bizonylatszám. - Utólagos könyvelés során GE kód használata esetén is megjelenik az Összeg mezőben az elkönyvelendő összeg. Számlázás, Készlet- - A Számlák keresése menüpontban hibásan működött az Összes nyomtatása gomb. Amennyiben Csak a ki nem nyomtatott számlák -at kértük, úgy a lista minden második számláját kihagyta a program a nyomtatásból. - Devizás számlák egymás utáni létrehozása esetén a devizanem mezőben módosíthatatlanul rögzült az előző számlában megadott devizanem. - A Számlázás / Kivonatok / Általános lekérdező menüpont a Készlet-Számlázás modulban készült számlák között is keres, illetve beállítható, hogy a keresés melyik modul számláira vonatkozzon.

21 - Cikkcsoport vagy cikktörzs változása esetén problémát okozott, ha az érintett cikkcsoport azonosítója megegyezett egy korábban már törölt cikkcsoport azonosítójával. Bankterminál: - A táblázatban (kötelezettségek listáján) a fejléc megfelelő rovatára kattintva ismét működik a Bizonylatszám és az Azonosító szerinti rendezés ( ) A C meghajtó írási jogosultságának hiánya esetén jelentkező technikai hiba javítása ( ) - Az árfolyam-különbözet számítása téves volt, amennyiben az adott azonosítóval már a vevő követel oldalán vagy a szállító tartozik oldalán is van forgalom, és a hátraléknál nagyobb összegű utalás kerül rögzítésre. - Az elektronikus számlák XML tartalma bővült, így például az e-számlákon megjelennek a termékekre vonatkozóan beírt egyéb adatok. A Kivonatok / Elektronikus számlák menüpontban kiválasztható, hogy hitelesítés után vagy már előtte kapjon értesítést a vevő a számláról. - Új menüpont: ÁNYK nyomtatványok / Pénztárgép helyettesítő számlák. A menüpontból elkészíthető a PTGSZLAA Adatlap XML formátumú változata, mely beolvasható az ÁNYK programba. A lekérdezés a kiválasztott számlatömbök Készpénz, Bankkártya és Csekk fizetési móddal kiállított számláiról gyűjt adatot, melyek keltezési dátuma a szűrés szerinti időtartamba esik. A funkció csak aktív számlatömbökből listáz. A listában a Számlázás és a Készlet-Számlázás modulban készült számlák is szerepelnek. Kérjük, hogy a kitöltött PTGSZLAA nyomtatvány tartalmát a beküldés előtt szíveskedjenek ellenőrizni, és szükség esetén javítani! Hibásan kitöltött bevallásokért a Dimenzió Kft. nem vállal felelősséget! Készlet- - A blokknyomtatóval nyomtatott számlák elnevezése átmenetileg Proforma számla, ezért Nem adóügyi bizonylat! ÁFA visszaigénylésre nem jogosít! megjegyzés szerepel rajtuk. Mérleg: - Betölthető és használható a évi beszámoló-séma. Kontrolling: - A Gyűjtések, terv / Egyedi gyűjtések / Poziszámos fiktív lista menüpontban készülő táblázat két új oszloppal egészült ki (Teljesítés dátuma, Egyenleg) ( ) Pénztár:

22 - A kinyomtatott pénztárbizonylatokon hosszabb terjedelemben jelennek meg a mögöttes bizonylatszámok. Tárgyi: - Az Mozgások menüpontban csak a mozgások ablakára való belépés után, a dátum mező elhagyásakor történik dátumellenőrzés. (Korábban már a mozgás gombjára való kattintáskor is történt dátumellenőrzés, ami egy korai figyelmeztető üzenetet eredményezhetett.) Készlet- - Új beállítási lehetőség a blokknyomtatókra történő számlázás. Aktiválása szerződésmódosítást követően, egyedi kódok birtokában lehetséges. - Cikkcsoport főkönyvi szám változása esetén a csoportba sorolt, törölt cikk beállítását is módosította a program, ami hibát eredményezhetett, amennyiben azonos cikkszámon élő cikk is szerepelt a cikktörzsben. - A Beállítások / Naplóformátumok ablakról Mégsem vagy Esc gombokkal akkor is ki lehet lépni, ha a Formátum mező üres, vagy a beírt adat formátuma nem megfelelő ( ) - A késedelmes kamatok számítása a határidőt megelőző részkiegyenlítések esetében javításra került. - A Cikkcsoport és Cikktörzs ablakok átalakításra kerültek. - Új lehetőség a cikkek könyvelési beállításainak cikkcsoporttól eltérő megadása. - Új lehetőség a cikkcsoportok és cikkek könyvelési adatai között a másodlagos költségszámla beállítása. Meglévő cikkcsoport adatainak szerkesztésekor ezt az új mezőt kötelező kitölteni. - Új lehetőség a mozgásnemek könyvelési beállításánál MK (másodlagos költségszámla) és STK (saját termelésű készlet állomány változása) rövidítések használata. - Új mozgásnem létrehozásakor jellegtől függően az FK paraméter (cikk főkönyvi száma) alapbeállításként Tartozik vagy Követel oldalra kerül. Törzsadatok: - A gyűjtőkódok ablakain új lehetőség a kódok szerint keresés. - Az éves nyitás működik abban az esetben is, ha a Firebird felhasználónév és jelszó az alapértelmezettől eltérő ( ) Számlázás, Készlet - Kisadózású devizás számla készítésekor korábban csak a nettó összeg főkönyvi tételébe

23 került be a kisadózás jelölése, az ÁFA-tételbe nem. - Angol-magyar nyelvű, fordított adózású számlákon a vevő adószámának rovata szélesebbé vált, a teljes adószám megjelenítésének érdekében. - A kétnyelvű, fordított adózású helyesbítő számlák érvénytelenítése (sztornózása) korábban hibásan működött. - A Kartonlista menüpont ablakáról lekerült a Nulla mennyiség megjelenítése opció. Tárgyi: - Az Értékcsökkenés elszámolások listán nem jelenik meg a kivezetett eszközök társasági adó szerinti, halmozott értékcsökkenésének összege. - Az Éves nyitás alkalmával az előző évi állományból átkerülnek a 60 karakteres bizonylatszámok, azonosítók, az adószámok és a kisadózás jelölése. - Az Éves nyitás és a Törzsadatok átvétele nem indul el, amennyiben az érintett adatbázisok verziószáma nem azonos.

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. ÁFA bevallás... 2 1.2. Bank import... 3 1.3. Általános kimenő számlázás... 4 1.4. Folyószámla kezelés... 6 1.5. Pénztári kivonatok...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Készlet moduljának használatához - 1 - www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék A. BEVEZETÉS... 4 I. BEÁLLÍTÁSOK, PARAMÉTEREK, NAPLÓFORMÁTUMOK... 4

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 3 1.1. Pénztár... 3 1.2. Folyószámlakezelés... 4 1.3. ÁFA bevallás... 6 1.4. Bejövő számla rögzítés... 6 1.5. Számlaböngésző... 9 1.6.

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM Kezelési leírás 1993-2015 Program azonosító: UJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080 Fax: 83/515-082 E-mail:

Részletesebben

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi

Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi Pénzügy Működééssii lleeíírráss Figyelem! A leírás nem tér ki miután azt más leírások tartalmazzák - a rendszer általános működési, kezelési kérdéseire, azokat ismertnek tételezi fel. A leírás csak a modul

Részletesebben

1.1 DEVIZÁS SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ AUTOMATIKUS ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZET KÖNYVELÉS

1.1 DEVIZÁS SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ AUTOMATIKUS ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZET KÖNYVELÉS HÍREK 2016.06.01. EOS FONTOSABB PROGRAM-MÓDOSÍTÁSOK 1. KIEMELT FEJLESZTÉSEK 1.1 DEVIZÁS SZÁMLA KIEGYENLÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ AUTOMATIKUS ÁRFOLYAM KÜLÖNBÖZET KÖNYVELÉS Költségvetési könyvelést folytató ügyfeleink

Részletesebben

SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM

SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM SZÁMLÁZÁSI ÉS KÉSZLETEZÉSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS S & B Software Simon István & Bauer Mihály Tel. : ( 99) / 317 327 (30) / 297 4900 (30) / 912 4650 TARTALOMJEGYZÉK A SZÁMLÁZÁSI PROGRAM FUNKCIÓI: --------------------------------------------------------

Részletesebben

T.R.U.S.T. Tax Return Unified Support Tool. Nyomtatványkitöltő Felhasználói útmutató

T.R.U.S.T. Tax Return Unified Support Tool. Nyomtatványkitöltő Felhasználói útmutató T.R.U.S.T Tax Return Unified Support Tool Nyomtatványkitöltő Felhasználói útmutató Tartalomjegyzék 1. A T.R.U.S.T.-ról általában... 3 1.1. Áfabevallás, főnyomtatvány (xx65a)... 3 1.2. Áfabevallás, Belföldi

Részletesebben

Felhasználói dokumentáció

Felhasználói dokumentáció Felhasználói dokumentáció MagneSzamla Számlázó és Készletnyilvántartó Rendszer A rendszer fejlesztője: MagneSoft Bt. Telefon: +36 20 527 1818 E-mail: info@magnesoft.hu www.magnesoft.hu 2005-2016 Tartalomjegyzék

Részletesebben

A 23/2014 NGM rendelet értelmében, kérjük töltse le és őrizze meg ezt a dokumentációt!

A 23/2014 NGM rendelet értelmében, kérjük töltse le és őrizze meg ezt a dokumentációt! Forrás: ProgramTECH MOST (http://most.programtech.hu) Címlap > ProgramTECH MOST felhasználói dokumentáció ProgramTECH MOST felhasználói dokumentáció A 23/2014 NGM rendelet értelmében, kérjük töltse le

Részletesebben

Hírlevél Fejlesztések és változások a Precíz Integrált Ügyviteli Információs rendszerben 2008. I. negyedév 2008. február Tartalom Jogszabályi változások 3 Jogszabályváltozásokból eredő programváltozások

Részletesebben

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra

Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Év zárása és nyitása 2015-ről 2016-ra Ebben az évben a megszokottól eltérően, új programot kell telepíteni. Ennek lépései: 1. lépjen ki a DszámlaWIN programból (FONTOS!). Amennyiben hálózatban használják

Részletesebben

HÍRLEVÉL. 2012.május. Tisztelt Ügyfelünk!

HÍRLEVÉL. 2012.május. Tisztelt Ügyfelünk! HÍRLEVÉL 2012.május Tisztelt Ügyfelünk! Örömmel tájékoztatjuk a 2012 májusában elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentum első felében megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá

Részletesebben

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1

ORPHEUS. Felhasználói kézikönyv. C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 ORPHEUS Felhasználói kézikönyv C o p y r i g h t : V a r g a B a l á z s 2 0 1 2 Oldal: 1 Tartalomjegyzék Rendszerkövetelmények... 5 Telepítés... 6 A program célja... 10 A program indítása... 10 Rendszeradminisztráció...

Részletesebben

KASZPER Felhasználói dokumentáció

KASZPER Felhasználói dokumentáció KASZPER Felhasználói dokumentáció Felhasználói kézikönyv a TITÁN Térségi Információs Technológiai és Általános Nyilvántartórendszer KASZPER moduljához KASZPER modul felhasználói dokumentáció 1/333 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Számlázás-házipénztár. (SZAMLA) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Számlázás-házipénztár (SZAMLA) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Számlázás-házipénztár 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 5 1.1. A program típusai... 5 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Bejövő számla rögzítés... 2 1.2. Pénztár... 4 1.3. Főkönyv... 5 1.4. Folyószámla kezelés... 6 1.5. Banki/Átutalási csomag karbantartó...

Részletesebben

Közlemény az online pénztárgépek által szolgáltatott adatok során alkalmazott naplóállományok adatszerkezetének bővítéséről

Közlemény az online pénztárgépek által szolgáltatott adatok során alkalmazott naplóállományok adatszerkezetének bővítéséről Közlemény az online pénztárgépek által szolgáltatott adatok során alkalmazott naplóállományok adatszerkezetének bővítéséről 1. Bevezetés Pénztárgép gyártók visszajelzései és kérdései alapján amelyek elsősorban

Részletesebben

W_Dohány felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0

W_Dohány felhasználói dokumentáció. Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0 Felhasználói dokumentáció W_Dohány készletkezelő számlázóprogram Ver.1.0 1 Jelen felhasználói dokumentáció alapfokú számítógép felhasználói ismeretekkel rendelkezők részére készült. Ezért nem tér ki az

Részletesebben

2013.05.31. Utófinanszírozás: Vegyes finanszírozás: Szállítói finanszírozás: Engedményezés: Pénzügyi elszámolás részletes szabályai

2013.05.31. Utófinanszírozás: Vegyes finanszírozás: Szállítói finanszírozás: Engedményezés: Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Utófinanszírozás: Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Pályázati e-ügyintézés, Online számlakitöltő A projekt során felmerülő költségek utólagos támogatási formája, a számla, vagy egyéb, az elszámolást

Részletesebben

SZÁMLÁZÁS VEVŐ-SZÁLLÍTÓ NYILVÁNTARTÁS (UJVSZ) KEZELÉSI LEÍRÁS

SZÁMLÁZÁS VEVŐ-SZÁLLÍTÓ NYILVÁNTARTÁS (UJVSZ) KEZELÉSI LEÍRÁS SZÁMLÁZÁS VEVŐ-SZÁLLÍTÓ NYILVÁNTARTÁS (UJVSZ) KEZELÉSI LEÍRÁS Fejlesztő: Forgalmazó: Baloghy Szoftver Kft. FORINT-Soft Kft. 8360 Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel.: 83/515-080

Részletesebben

Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul

Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul Integrált ügyviteli rendszer: Kettős könyvelés modul Használati útmutató 1988-2015. 3100.Salgótarján Fő tér 1. tel.: 36-32-423-912, e-mail minorg@minorg.hu Internet: http://www.minorg.hu/ 1.oldal Tartalomjegyzék.

Részletesebben

Készlet és Számla Kézikönyv

Készlet és Számla Kézikönyv Készlet és Számla Kézikönyv PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ( 273-3310 5 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1161 Budapest, József u. 18.. INTERNET: http:/

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Áfa bevallás modul... 2 1.2. Folyószámla kezelés... 2 2. SZERVIZ... 6 2.1. Munkalap... 6 3. ALKATRÉSZKERESKEDELEM... 9 3.1. Betárolás

Részletesebben

Béta Software számlázó programok adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatása (AEA)

Béta Software számlázó programok adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatása (AEA) Béta Software számlázó programok adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatása (AEA) Dokumentáció történet: 2016.03.19. 2016.05.13. PM, SZWIN:energia adó (6.oldal ) 2016.05.13. PM, SZWIN:számlakibocsátó címváltozás

Részletesebben

SZAMLA.TXT (Tétel sor) Megjegyzés. sorszám

SZAMLA.TXT (Tétel sor) Megjegyzés. sorszám Specifikáció a Windows alapú NTAX rendszer pénzügyi moduljához 2016.01.15. Számlák átvétele Az adatokat az itt leírt sorrendben kérjük. Ha valamelyik mező hosszabb, mint a bele írt adat, akkor balra igazítva,

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ. EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ EMVA ÚMVP I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések Verziószám: 03 2010. február 12. Budapest Tartalomjegyzék Fontos tudnivalók...3 Meghatalmazás

Részletesebben

Szerviz modul felhasználói leírása

Szerviz modul felhasználói leírása Szerviz modul felhasználói leírása 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 77 / 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...4 1.1 Előjegyzés naptár...4 1.1.1 Munkalap készítése

Részletesebben

CobraConto.Net v0.52

CobraConto.Net v0.52 CobraConto.Net v0.52 - Készletkezelés Új lista kérhető le raktáranként, mozgásnemenként vagy kategóriánként a Főmenü/Készletkezelés/Listák/Mozgásnem/Mozgásnem tételes menüpont hatására megnyíló ablakból.

Részletesebben

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján)

(a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) (a 23/2014 (VI.30) NGM és az azt módosító 2/2015. (II. 3.) NGM rendeletek alapján) 2015.11.30. 1. oldal Ezt a dokumentációt és a későbbi kiegészítéseket, módosításokat az ezen számlázó programmal kibocsátott

Részletesebben

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer

Aronic Főkönyv kettős könyvviteli programrendszer 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673, 30/9-593-167 kettős könyvviteli programrendszer v2.0 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy

Részletesebben

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva!

2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! 2011 Rose Software Kft. Minden jog fenntartva! Készítők: Deme Attila, Faddi Viktor, Füzesi István, Justyák Csaba, Kovács László, Lós Tibor, Léka Mónika, Medveczki Marianna, Miló Viktor, Forman-Nagy Rita,

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink!

HÍRLEVÉL. Tisztelt Ügyfeleink! HÍRLEVÉL Tisztelt Ügyfeleink! Örömmel tájékoztatjuk a 2008 szeptemberében elkészült fejlesztéseinkről. A mellékelt dokumentumban megtalálja a változtatások rövid összefoglalóját, míg a hozzá tartozó használati

Részletesebben

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló)

Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) Felhasználói dokumentáció a Kiegészítő melléklet (elektronikus beszámoló) programhoz Forgalmazó: FORINT-Soft Kft. 6500 Baja, Roosevelt tér 1. Tel: 79/424-772, 79/523-600 Fax: 79/420-857 E-mail: forintsoft@forintsoft.hu

Részletesebben

elektronikus kitöltés és benyújtás

elektronikus kitöltés és benyújtás Felhasználói kézikönyv Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG- VP) elektronikus kitöltés és benyújtás 2015. Verzió 02. 1 1. Tartalomjegyzék 1. TARTALOMJEGYZÉK... 2 2. BEVEZETÉS... 4 3. A BEADÓ FELÜLET

Részletesebben

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás

Készletnyilvántartó program. (KESZLET) 2015.21 verzió. Kezelési leírás Készletnyilvántartó program (KESZLET) 2015.21 verzió Kezelési leírás FORINT-Soft Kft. Készletnyilvántartó program 2 Tartalomjegyzék 1. Általános információk... 6 1.1. A program típusa... 6 1.2. Rendszerkövetelmények...

Részletesebben

A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői

A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői A DimSQL programrendszer 2016. évi nyitási teendői FIGYELEM! A nyitási műveleteket 4.94, vagy annál magasabb számú programverzióval kell végrehajtani! Amennyiben a 4.94 verziónál alacsonyabb verziószámú

Részletesebben

KELE3. Felhasználói kézikönyv

KELE3. Felhasználói kézikönyv KELE3 Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés 9 Üdvözlet 9 Kezdetek 10 Rendszerkövetelmények 10 Kérdések, észrevételek 10 Telepítés 10 Frissítések 10 A program használata 11 Bejelentkezés 11 Automatikus

Részletesebben

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36

CIB Bank mobilalkalmazás Felhasználói Kézikönyv Érvényes 2016.március 01-től 1/36 1/36 TARTALOMJEGYZÉK A CIB BANK MOBILALKALMAZÁS-SZOLGÁLTATÁSA... 3 A szolgáltatás igénybevételének feltételei... 3 A szolgáltatás igénybevétele... 3 Bejelentkezés a CIB Bank mobilalkalmazásba... 3 Biztonság...

Részletesebben

Integrált ügyviteli rendszerek fejlesztése A cégre formázható szoftver szállítója. BEMUTATKOZÁS 2016.

Integrált ügyviteli rendszerek fejlesztése A cégre formázható szoftver szállítója. BEMUTATKOZÁS 2016. R-TREND Kft Integrált ügyviteli rendszerek fejlesztése A cégre formázható szoftver szállítója. BEMUTATKOZÁS 2016. Az R-TREND Kft. bemutatása Az R-TREND Kft 1989-ben alakult, 27 éve, öt fő tevékenységi

Részletesebben

Deviza átutalás A modul működésének logikája, felépítése megegyezik, a fent leirt, Forint átutalás funkció használatával.

Deviza átutalás A modul működésének logikája, felépítése megegyezik, a fent leirt, Forint átutalás funkció használatával. Deviza átutalás A modul működésének logikája, felépítése megegyezik, a fent leirt, Forint átutalás funkció használatával. Funkció célja: devizában történő bankon belüli és bankon kívüli átutalások, konverziós

Részletesebben

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 3. foglalkozás

VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER. Váradi László OKTATÁSI SEGÉDANYAG. 2012/13. tanév 2. szemeszter 3. foglalkozás Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar SAP Business One 8.82 VÁLLALATIRÁNYÍTÁSI ÜGYVITELI PROGRAMRENDSZER Váradi László Pénzügy, számvitel OKTATÁSI SEGÉDANYAG 2012/13. tanév 2. szemeszter 3. foglalkozás

Részletesebben

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR

Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Jövedelem-Kiegésztési Rendszer - JKR Felhasználói kézikönyv Verzió: 1.0 Tartalomjegyzék I. Intézményi regisztráció... 4 I.1 Intézményi adatok... 4 II. Bejelentkezés... 6 III. Adatkezelés... 7 III.1 Munkavállalók...

Részletesebben

Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU. Felhasználói Kézikönyv

Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU. Felhasználói Kézikönyv Elektronikus Pénztárgép DATECS DP-25 EU Felhasználói Kézikönyv Ez a jelölés a szelektív gyűjtést igénylő elektromos és elektronikus berendezéseket jelzi. A jelöléssel ellátott berendezést tilos vegyes

Részletesebben

Kisvállalkozások könyvelése. Infotéka Kft. programjaival

Kisvállalkozások könyvelése. Infotéka Kft. programjaival A Kisvállalkozások könyvelése Könyvelés a gyakorlatban (Perfekt, 2014) című könyv esettanulmányának megoldása az Infotéka Kft. programjaival Készítette: Hauserné Dénes Éva A programok letölthetők: http://infoteka.hu/ugyviteli-szoftverek/

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Mérleg moduljának használatához

FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Mérleg moduljának használatához FELHASZNÁLÓI LEÍRÁS a DIMSQL Integrált Számviteli Rendszer Mérleg moduljának használatához www.dimenzio-kft.hu Tartalomjegyzék A. BESZÁMOLÓK... 3 I. MÉRLEG, EREDMÉNYKIMUTATÁS... 3 I. 1. Mérleg... 3 I.

Részletesebben

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság ESZJ Felhasználói kézikönyv III. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071

Részletesebben

Aronic Road Útnyilvántartó program

Aronic Road Útnyilvántartó program 6085 Fülöpszállás, Kiskunság tér 4. Internet: www.cin.hu E-mail: software@cin.hu Tel: 78/435-081, 30/9-573-673 Aronic Road útnyilvántartó program V2.000 Szoftverdokumentáció Önnek is jár egy jó szoftver!

Részletesebben

ProAnt Felhasználói Útmutató

ProAnt Felhasználói Útmutató ProAnt Felhasználói Útmutató http://www.proant.hu/ 2014. október 17. Adminisztrátor 6722 Szeged, Gogol u. 3. 1 TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék... 2 2 A ProAnt szoftverről... 4 3 Jelszó módosítása...

Részletesebben

Autosoft a Profit-generátor

Autosoft a Profit-generátor 1 / 21 2 / 21 4 5 J00003. AZ LPG MODUL EMLÉKEZTETŐ (6.2.6.0) 5 8 S00006. ÁFA KULCS VÁLTOZÁS (6.2.5.0) 8 S00007. MEGADOTT HASZONKULCS ALATT FIGYELMEZTETÉS (6.2.4.0) 11 15 R00009. ASA ÁRLEMEZ EXPORT (6.2.3.0)

Részletesebben

Tartalomjegyzék. www.wsoft.hu Számlázó program v1.x felhasználói kézikönyv. v1.08

Tartalomjegyzék. www.wsoft.hu Számlázó program v1.x felhasználói kézikönyv. v1.08 Tartalomjegyzék Bevezető...3 Rendszer követelmények...3 A program képességei...3 Bejelentési kötelezettség (23/2014. (VI. 30.) NGM rendelet)...4 Dokumentáció megőrzési kötelezettség...4 wsoft Számlázó

Részletesebben

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program

AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program AXEL Számlázó és készletnyilvántartó program Felhasználói útmutató 1. MEGVÁSÁRLÁS... 2 1.1. AUTOMATIKUS ÉLESÍTÉS... 2 1.2. MANUÁLIS ÉLESÍTÉS... 2 2. TELEPÍTÉS... 3 2.1. ELSŐ TELEPÍTÉS... 3 2.2. TÖBB PÉLDÁNY

Részletesebben

RLB-60 Kettős könyvvitel programmal

RLB-60 Kettős könyvvitel programmal A Kisvállalkozások könyvelése Könyvelés a gyakorlatban (Perfekt, 204) című könyv esettanulmányának megoldása RLB-60 Kettős könyvvitel programmal Készítette: Kardos Barbara Ph.D. Az RLB-60 Kettős könyvvitel

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Általános kimenő számlázás... 2 1.2. Főkönyv... 2 1.3. Pénztár... 4 2. SZERVIZ... 6 2.1. Munkalap... 6 3. GÉPJÁRMŰKERESKEDELEM...

Részletesebben

KÖNYVELÉS A GYAKORLATBAN. Webes ERP RENDSZERREL MEGOLDOTT ESETTANULMÁNY

KÖNYVELÉS A GYAKORLATBAN. Webes ERP RENDSZERREL MEGOLDOTT ESETTANULMÁNY KÖNYVELÉS A GYAKORLATBAN Webes ERP RENDSZERREL MEGOLDOTT ESETTANULMÁNY Készítette: Budainé Szekér Andrea 1 Tartalom Bevezető... 4 Partnerek felvitele:... 6 Vevő és szállító számla készítése... 8 Szállító

Részletesebben

Előszó 4 Technikai paraméterek: 5 1 Általános leírás 6

Előszó 4 Technikai paraméterek: 5 1 Általános leírás 6 TARTALOM Verzió szám: 1.1 Előszó 4 Technikai paraméterek: 5 1 Általános leírás 6 1.1 Pénztárgép részei 6 1.2 Billentyűzet 7 1.3 Kijelzők 9 1.4 A pénztárgép feszültség ellátása 9 1.5 Papírszalag csere 9

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 6.0 2014. július 31. 1. Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Regisztráció... 5 3. Elfelejtette jelszavát?... 7 4. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához

Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Felhasználói kézikönyv a minősítési értékelő modul használatához Létrehozva: 2015.02.24. Utolsó módosítás: 2015.04.09. Tartalomjegyzék 1 A dokumentum célja... 4 2 A rendszer elérése... 5 2.1 Technikai

Részletesebben

TÖRZSKEZELÉS e-tabak 01 00

TÖRZSKEZELÉS e-tabak 01 00 TÖRZSKEZELÉS e-tabak 01 00 Dátum: 2013.06.07 Oldalszám: 1 / 22 MÓDOSÍTÁSI NYILVÁNTARTÓ LAP Sorszám Dátum Érintett fejezett, pont A módosítás módja 1 2012.06.20 Teljes I. kiadás 2 2013.06.07 Teljes II.

Részletesebben

Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT

Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT Gyermektartásdíj megelőlegezése GYT Felhasználói kézikönyv V. számú melléklet 2015. 04. 01. TÁMOP 5.4.2-12/1-2012-0001 Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal Projekt Igazgatóság 1071 Budapest, Peterdy

Részletesebben

Tárgyi eszközök felhasználói leírás

Tárgyi eszközök felhasználói leírás Tárgyi eszközök felhasználói leírás Könyvelés modul 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 1/23 Tartalomjegyzék 1. Tárgyi eszköz kezelés a programban... 3 1.1. Beállítások...

Részletesebben

AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program

AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program Page 1 of 164 Bevezető AXEL PRO Számlázó és Készletnyilvántartó Program Az AXEL PRO egy olyan ügyviteli szoftver, amely segítségével a számlázás, a készletnyilvántartás és számos egyéb céges ügy elvégzése

Részletesebben

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE

KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE KETTŐS KÖNYVELÉS PROGRAM CIVIL SZERVEZETEK RÉSZÉRE Kezelési leírás 2015. Program azonosító: WUJEGYKE Fejlesztő: B a l o g h y S z o f t v e r K f t. Keszthely, Vak Bottyán utca 41. 8360 Tel: 83/515-080

Részletesebben

ÓRAREND SZERKESZTÉS. Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2009.

ÓRAREND SZERKESZTÉS. Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2009. Felhasználói dokumentáció verzió 2.1. Budapest, 2009. Változáskezelés Verzi Változás Dátum ó Pont Cím Oldal Felületi színezések (terem, vagy oktatóhiány 2.1 2009.05.04. 2.13. színezése fel volt cserélve,

Részletesebben

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv

WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv WebKincstár - Felhasználói Kézikönyv 2015. november 4. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. WebKincstár szolgáltatás igénybevételének feltételei... 4 3. Bejelentkezés... 6 3.1. Első bejelentkezés... 7

Részletesebben

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv

TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC-ETALON Online Építőipari Költségvetés-készítő és Kiíró programrendszer Felhasználói kézikönyv TERC Kft. Budapest 2015. április 2 Tartalomjegyzék TERC-ETALON ONLINE Tartalomjegyzék... 3 1. Bevezetés...

Részletesebben

Első lépések. MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok

Első lépések. MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok Első lépések MENÜPONT: Szerkesztés/Saját adatok Akár új, akár régi felhasználó veszi használatba a 4.4-es verziót, ezzel az ablakkal kell kezdeni a munkát! Nagyon fontos, hogy a saját vállalkozásunk adatait

Részletesebben

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás

EPeR 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK. Egészségpénztári E számla kezelő Rendszer 1.117.28.141 Felhasználói leírás 1. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 1 2. A PROGRAM INDÍTÁSA... 2 3. INFORMÁCIÓK... 3 3.1. BEÁLLÍTÁSOK... 3 3.2. ÜZENETEK... 3 3.3. STATISZTIKÁK... 3 3.4. MEGFELELŐSÉGI NYILATKOZAT... 3 4. CIKKTÖRZS FELTÖLTÉSE...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv HostLogic SAP EKAER 1.0 megoldáshoz

Felhasználói kézikönyv HostLogic SAP EKAER 1.0 megoldáshoz Felhasználói kézikönyv HostLogic SAP EKAER 1.0 megoldáshoz verzió 3.2 2015.02.09. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 1 2. Jogosultság... 3 3. EKÁER jelszó titkosítása... 4 4. Törzsadatok... 6 4.1 Cikktörzs...

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ

REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ REGISZTRÁCIÓS ELJÁRÁS ISMERTETÉSE A 2012-ES NOVITAX PROGRAMOKHOZ Tartalomjegyzék A regisztrációs eljárás rövid ismertetése... 2 Felhasználói adatok... 3 Programhasználati igény könyvelő programok/ számlázó

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13.sz. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13.sz. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13.sz. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Üzlet+ Számlázó, megrendelés készítő, raktárkészlet és ÁFA nyilvántartó

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer Felhasználói kézikönyv Legutóbbi változások: A könnyebb használat

Részletesebben

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5

1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 EntryProx Beléptető Rendszer FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV v.1.0.7. EntryProx Beléptető Rendszer TARTALOM 1. BEVEZETÉS... 5 2. A RENDSZER ELEMEI, ARCHITEKTÚRÁJA... 5 3. A RENDSZER ÜZEMBE HELYEZÉSE... 7 3.1. Az

Részletesebben

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség

NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató. Magyar Diáksport Szövetség NETFIT modul Tanári felület Felhasználói útmutató Magyar Diáksport Szövetség 2014 2 Tartalom 1 Alap működési jellemzők... 4 1.1 Dátum kitöltés... 4 1.2 Irányítószám / Település kitöltése... 4 1.3 Belföldi

Részletesebben

Számlakészítés a SPRINT programmal

Számlakészítés a SPRINT programmal Számlakészítés a SPRINT programmal A jelen dokumentáció leírás a 2016. január 1 után kiadott SPRINT programmal végezhető számlakészítéshez. A dokumentáció nem tartalmazza a SPRINT program telepítési módjait

Részletesebben

HospiPharma - Gyurika

HospiPharma - Gyurika Intézeti gyógyszertárak gazdálkodási rendszere Összefoglaló ismertető 2010. január Tartalomjegyzék A HospiPharma - Gyurika rendszer fő jellemzői... 4 Rendelések... 6 Defektus lista kezelése... 6 Rendelés

Részletesebben

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás)

NEPTUN_TÖRZS. (Funkcionális leírás) #+$k NEPTUN_TÖRZS NEPTUN_TÖRZS (Funkcionális leírás) S Budapest, 2002 #+ $k NEPTUN_TORZS NEPTUN_TÖRZS Tartalom TARTALOM... 2 1. BEVEZETÉS... 5 2. BELÉPÉS A RENDSZERBE... 6 3. ÚJ EGYÉN FELVÉTELE... 9 3.1

Részletesebben

NMS közösségi tér a hallgatói weben

NMS közösségi tér a hallgatói weben NEPTUN MEET STREET (NMS) HALLGATÓI WEB Felhasználói dokumentáció verzió 3.6. Budapest, 2013. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal 2.0. 2011.03.03. 2.2 A virtuális terek megjelenítése 9.

Részletesebben

Egységes elszámolási útmutató. az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz

Egységes elszámolási útmutató. az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz Egységes elszámolási útmutató az Útravaló Ösztöndíjprogram Út a tudományhoz alprogram 2015/2016. tanév pályázathoz Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. SZAKMAI BESZÁMOLÓ... 3 3. PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS...

Részletesebben

ict220 ict250 iwl220 típusú POS terminál

ict220 ict250 iwl220 típusú POS terminál ict220 ict250 iwl220 típusú POS terminál Felhasználói kézikönyv Verziószám: 2.0 2015. Szeptember 10. Page: 2/77 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 1. A TERMINÁL... 3 1.1 Felépítés... 3 1.2 Üzembe helyezés...

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Kifizetési kérelem Verziószám: 2.0 2011. március 24. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Belépés a felületre... 3 Meghatalmazás használata... 5 Kérelem kitöltésének

Részletesebben

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat:

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Karbantartás Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Jelszó módosítása: A felhasználói jelszavunkat módosíthatjuk ebben a menüpontban, a régi jelszavunk megadása után. Általánosan

Részletesebben

Comp-Sys Fo ko nyv-szá mlá zá s Prográm Felhászná lo i leí rá s á 2015.01.01.-to l e rve nyes prográmmo dosí tá sokhoz

Comp-Sys Fo ko nyv-szá mlá zá s Prográm Felhászná lo i leí rá s á 2015.01.01.-to l e rve nyes prográmmo dosí tá sokhoz Comp-Sys Fo ko nyv-szá mlá zá s Prográm Felhászná lo i leí rá s á 2015.01.01.-to l e rve nyes prográmmo dosí tá sokhoz Tartalom 1 Tételes, 1 millió forintos ÁFA határt... 2 2 Vas és acél termékek fordított

Részletesebben

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása

NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása NeoCMS tartalommenedzselő szoftver leírása A NeoSoft Informatika NeoCMS márkanévvel ellátott rendszere könnyen, gyorsan testre szabható tartalommenedzselő rendszer, mely egyedileg átalakítható, és így

Részletesebben

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat:

Karbantartás. Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Karbantartás Az ESZR Karbantartás menüjébentudjuk elvégezni az alábbiakat: Jelszó módosítása: A felhasználói jelszavunkat módosíthatjuk ebben a menüpontban, a régi jelszavunk megadása után. Általánosan

Részletesebben

6 Nyugta befejezése 37

6 Nyugta befejezése 37 Verzió szám: 4. TARTALOM Előszó 3 Általános leírás 5. Pénztárgép részei 5. Billentyűzet 5.3 A pénztárgép feszültség ellátása 7.4 Papírszalag csere 8 Menü elérése 9 3 Menük tartalma 0 3. Jelentések elérése

Részletesebben

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió

Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Kitöltési útmutató 1.0 Verzió Az ABEV J16 számú 1.0 verzió számú KITÖLTŐ PROGRAM használatához 2009.03.01-től alkalmazandó Sorszámtartományok elszámolása című J16 számú nyomtatvány számítógéppel történő

Részletesebben

2012.07.12. Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás:

2012.07.12. Pénzügyi elszámolás részletes szabályai. Utófinanszírozás: Sipos-Kovács Mónika DARFÜ Nonprofit Kft. Vegyes finanszírozás: Pénzügyi elszámolás részletes szabályai Utófinanszírozás: A projekt során felmerülő költségek utólagos támogatási formája, a számla, vagy egyéb, az elszámolást alátámasztó dokumentum teljes összegének

Részletesebben

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HÍRLEVÉL HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. PÉNZÜGY KÖNYVELÉS... 2 1.1. Pénztár... 2 1.2. Folyószámlakezelés... 4 1.3. Főkönyv... 4 1.4. Bank import... 7 2. SZERVIZ... 8 2.1. Munkalap... 8 3. ALKATRÉSZKERESKEDELEM...

Részletesebben

1. S Z O F T V E R E N G E D É LY E Z É S I S Z E R ZŐDÉS

1. S Z O F T V E R E N G E D É LY E Z É S I S Z E R ZŐDÉS Házipénztár 1 1. S Z O F T V E R E N G E D É LY E Z É S I S Z E R ZŐDÉS Ez egy speciális SZERZŐDÉS Ön, mint Felhasználó (akár magánszemély, gazdálkodó-, vagy egyéb szerv) és az RLB-60 Betéti Társaság között,

Részletesebben

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0.

Általános funkciók partitúrái. Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Általános funkciók partitúrái Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2006 Változáskezelés Verzió Dátum Változás Pont Cím Oldal Kiadás: 2006.11.14. Verzió: 2.0. Oldalszám: 2 / 20 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése

Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése Roma lányok korai iskolaelhagyásának megelőzése (A pályázat kódja: ROM-ISK-15) Kitöltési Segédlet Készült: 2015. október 26. 1. oldal Tartalom 1. Regisztráció... 3 2. Bejelentkezés, jelszóváltoztatás,

Részletesebben

TERC V.I.P. Összevont Épít ipari Költségvetés-készít Programrendszer

TERC V.I.P. Összevont Épít ipari Költségvetés-készít Programrendszer TERC V.I.P. Összevont Épít ipari Költségvetés-készít Programrendszer Felhasználói kézikönyve TERC Kft. Budapest 2015. Kiadó: TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1149 Budapest, Pillangó park 9. Tel.:

Részletesebben

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban

KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban KIVÁ-s társaságok kezelése az NTAX-ban A KIVÁ-s társaság megnyitásakor a cégformánál Kisvállalati adó -t kell választani és a vállalkozási formánál Társaság -ot. A helyes könyvvezetési mód: Kettős könyvvitel.

Részletesebben

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK

ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK 2. sz. melléklet ELSZÁMOLÁSI FELTÉTELEK, TUDNIVALÓK a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész 2012. évi decentralizált keretéből finanszírozott beruházási támogatások felhasználásáról készített elszámolásokhoz,

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Kifizetési kérelemhez. a 6.356.01.01 jogcím keretében. a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján. megítélt támogatás igénylésére

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Kifizetési kérelemhez. a 6.356.01.01 jogcím keretében. a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján. megítélt támogatás igénylésére KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Kifizetési kérelemhez a 6.356.01.01 jogcím keretében a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján megítélt támogatás igénylésére TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D3406-06 KIFIZETÉSI

Részletesebben

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ

SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ SEGÉDLET ELEKTRONIKUS FELÜLET HASZNÁLATÁHOZ Nem mezőgazdasági tevékenységgé történő diverzifikálás Támogatási kérelem Verziószám: 1 2013. február 4. Tartalom Fontos tudnivalók... 2 Firefox portable...

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Számla+ Számlázó és nyilvántartó programhoz 9.21 verzió MINDEN JOG FENNTARTVA!

Részletesebben

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv

Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Elektronikus ügyfélszolgálat Regisztrált ügyfelek felhasználói kézikönyv Verzió 14 2016 január 25. 1 1. Tartalom 2. Bevezető... 4 3. Regisztráció... 6 4. Elfelejtette jelszavát?... 8 5. Online ügyfélszolgálat

Részletesebben

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz

Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009-2014 pályázati kiírásaihoz NFFKÜ - Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság NFFKÜ Zrt. www.norvegalap.hu www.egtalap.hu Pályázati űrlap kitöltési útmutató az EGT és Norvég Finanszírozási

Részletesebben