Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit!"

Átírás

1 1 Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! Tisztelt Falugyűlés! Tájékoztatóm elején egy tragikus aktualitásról kell szólnom: március 7- én, szombaton a vasúti átjáró utáni gyalogátkelőn elütöttek egy férfit, aki az elszenvedett sérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A településünkön áthaladó forgalom sok esetben meghaladja az elsőrendű főútvonalakon mért értékeket, még egyes autópálya szakaszokét is. Ezt számtalan módon és formában jeleztük az út fenntartója felé, önkormányzatunk sajnos jogosultság hiányában mást nem tehet. A fenntartótól kapott információk szerint a legtöbb esetben az egy- és kétszámjegyű utak esetében biztosítanak számukra olyan forrásokat, amelyek igénybevételével lámpás gyalogátkelőt lehet kialakítani. Bizonyára emlékeznek rá, hogy az Alkotmány utcán lévő lámpás gyalogátkelővel is csak akkor foglalkozott érdemben a Közút, amikor a balesetek száma elérte azt a mértéket, amelyet rendelet határoz meg, és utána köteles lámpás gyalogátkelőt létesíteni az út kezelője. Az az útszakasz, ahol a március 7-ei halálos baleset történt, a sz. országos közút. Tulajdonosa a magyar állam, kezelője a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A mai napon kezdeményeztük a rendőrségen az említett útszakasz baleseti statisztikájának kigyűjtését, és az eredmények ismeretében ismételten jelezni fogjuk az út üzemeltetőjének, hogy a lehető legrövidebb idő alatt tegyék biztonságosabbá az átkelést a gyalogosok számára. Bármennyire is szeretnék most biztató ígéretet megfogalmazni, az önkormányzat jogosultságai alapján csak azt ígérhetem, hogy mint ahogy eddig is mi továbbra is minden eszközzel azon leszünk, hogy mielőbb meggyőzzük a tulajdonost és a

2 2 kezelőt az itt élők biztonsága érdekében az igényünk jogosságáról. A gyalogátkelők biztonságossága nem lehet pénzkérdés, hiszen öt esztendővel ezelőtt is rengeteg lakossági és önkormányzati próbálkozás után, akkor kezdtek érdemben foglalkozni a lámpa kihelyezésével, amikor már jogszabály kötelezte az út és a hozzá tartozó gyalogátkelő kezelőjét. Ezután több, mint egy évig hitegettek, hogy pályázati forrásból megépítik az átkelőt, és miután ez nem valósult meg, és jelezte a Magyar Közút, hogy mégsem lesz forrása a fejlesztéshez, akkor az önkormányzat gondolkodás nélkül megteremtette a pénzügyi lehetőségeit a közlekedési lámpa kiépítésének. A közút részéről amikor arról tájékoztattak, hogy terveznek közlekedési fejlesztést Környén, a templomnál szeretnének lámpás kereszteződést építeni, mert sokáig kell várni a kihajtásra, akkor jeleztem számukra, hogy sokkal fontosabb lenne a gyalogátkelők biztonságosabbá tétele. Arról biztosíthatok mindenkit, hogy hiába nem az önkormányzat tulajdona és feladata az országos közutak üzemeltetése, és ha a statisztikák nem is teszik kötelezővé a gyalogátkelő létesítését megpróbálunk mindent elérni a közútnál, hogy minél hamarabb vizsgálják felül a gyalogátkelőinket, és tegyék meg a szükséges intézkedéseket a biztonságosabb közlekedés érdekében.

3 3 Ezután hallgassák meg beszámolómat a tavalyi esztendőről tavaszán, a Föld-napja alkalmából kihelyeztük a tó élővilágát bemutató táblákat a tóparti sétány mellé. A kihelyezett táblákon megismerhetjük a tóban elő halfajokat, az itt elő madárvilágot, hüllőket, kétéltűeket, emlősöket és növényvilágot. A táblák színes képek és a magyar nyelvű feliratok mellett német és angol nyelven is tájékoztatják a tóparton sétálókat, kirándulókat közvetlen környezetünk élővilágáról április 25-én, Újszilváson a Magyarországi Falumegújítási Díj kiváló minősítése mellett Környe vehette át a Vidékfejlesztési Minisztérium különdíját is. Környén, a tömbök utáni szakaszon 600 méter hosszan felújítottuk az ipartelepre kivezető utat és a padkázást is elvégeztük a felújított útszakaszt követő fél kilométeres részen. A Székesfehérvári Egyházmegyével megállapodást kötöttünk a 2014-es esztendőre a plébánia külső felújításáról, a ravatalozó búcsúztató térrel való bővítéséről és a katolikus temető utcaoldali kerítésének cseréjéről. Mindenszentekre elkészült a ravatalozó előtti féltető, a katolikus temető utcaoldali kerítése és a hozzá tartozó kapuk kicserélése, valamint lezárult a ravatalozó lépcsőjének felújítása. Ezekkel a munkákkal párhuzamosan készült el a térköves parkoló a temető Rózsa utca felöli oldalán. A plébánia felújítása az engedélyeztetési eljárás elhúzódása miatt sajnos a mai napig nem kezdődhetett meg, hiába állnak rendelkezésre évek óta a tervek és önerőből a kivitelezéshez szükséges forrás. A vakolat már

4 4 jelentős felületen hiányzik az épületről, így továbbra is félő, hogy az épület állaga tovább romlik. A Rózsa utcában a Petőfi Sándor utca sarkától egészen az iskoláig kiépítettük a házak előtt a járdát, biztonságosabbá téve ezzel az iskolába járó gyerekek gyalogos közlekedését. Bár az iskola fenntartója már az állam, önkormányzatunk továbbra is sajátjaként tekint az intézményre, hiszen községünk gyermekeinek neveléséről, oktatásáról gondoskodik. Az iskolának a 2014-es esztendőben 25 db új számítógépet vásároltunk, jelentősen támogattuk az odajáró gyerekek tankönyvvásárlását, a tanulmányi kirándulásokon való részvételét, a taneszköz-vásárlásokat. Továbbra is forrást biztosítottunk a szakkönyvek beszerzéséhez, az iskolában tanító pedagógusok útiköltség térítéséhez, a tanulók versenyre, kirándulásra való eljutásához, illetve a KLIK által nem támogatott versenyekre biztosítottuk a nevezési díjat. Az iskola kerítése is megszépülhetett tavaly nyáron, s az ebédlő teljes üvegfalát kicseréltük egy magasabb hőszigetelési tulajdonságokkal bíró műanyag nyílászáróra. A tavalyi esztendőben is folytatódott a partnerkapcsolati program partnertelepülésünkkel, Steffenberggel. Ennek keretében 10. alkalommal került sor cserediák programra, melynek alkalmával német diákokat láttunk vendégül Környén. Tardoskeddel, felvidéki testvértelepülésünkkel hagyományosan részt vettünk egymás ünnepein, rendezvényein, sporteseményein. A felsőpatonyi partnerkapcsolat tavaly ünnepelte 25 éves fennállását, mely alkalomból tavasszal Felsőpatonyban, ősszel pedig Környén tartottunk közös ünnepséget.

5 5 A nyáron felújításra került a Szent Rókus rendelő. Az épület bizonyos részein a tetőszerkezet nagyon sérült volt, és ezzel a javítással együtt elkészült az épület külső szigetelése is. Környebánya volt az az egyetlen olyan külterületünk, ahol nem történt meg közösségi játszótér építése az elmúlt időszakban. Ezt a hiányosságot pótoltuk tavaly azzal, hogy a régi, társadalmi munkában készült, de mára sok esetben már veszélyessé vált játszóeszközöket elbontottuk és korszerű, minden igényt kielégítő játékokat vásároltunk az ott élő gyermekek és családok számára. Ezen a településrészen önkormányzatunk lakossági kérésre nyílt csapadékelvezető árkot épített ki, közvilágítást fejlesztett és zúzottköves utat kátyúztatott. Tagyospusztán az alsó telepre vezető mart aszfaltos utat hosszabbítottuk meg, így már nem a sáros földúton kell az ott élőknek munkába indulni, illetve hazatérni. Nagyon sok esetben támogattuk a külterületen élők közvilágításkiépítésének kéréseit, és a szabványosan elkészült vezetékszakaszokat önkormányzatunk átvette üzemeltetésbe. A Beloiannisz utca végén a hiányzó közvilágítás lámpát pótoltuk, így már a falu legutolsó háza előtti szakasz is jól belátható az esti időszakban. Településünk sportéletének legjelentősebb támogatója továbbra is önkormányzatunk. Ez a támogatás áll a sporttelep üzemeltetéséből, a Környe SE-nek átadott támogatásból, az önkormányzati tömegsportesemények finanszírozásából és a különböző sportegyesületek pályázati támogatásából ben készült el TAO forrásból a labdarúgópálya melletti lelátó, mely fejlesztéshez az önerős forrást szintén az önkormányzat biztosította.

6 6 Az ősz folyamán a sportpályán olyan fejlesztéseket végeztünk, amely a nem egyesületi formában történő sportolást segíti elő. Elkészült egy szabványos kosárlabdapálya, kihelyeztünk két darab kültéri ping-pong asztalt és egy kerékpáros, gördeszkás ügyességi pályát is telepítettünk három elemmel. A tavalyi esztendőtől kezdtük el színházi előadások bevezetését a művelődési házban, amely olyan sikeres lett, hogy ma már bizony kicsinek minősül a színházterem. A tavalyi esztendő legnagyobb beruházása az óvoda játszóudvarának megépítése és a faluközpont kialakításának folytatása volt. Mindkét beruházásra kiírt közbeszerzési eljárást az Extreme Park Kft. nyerte el. Az óvoda játszóudvarával teljesen elkészült a Vackor Óvoda és Bölcsőde, gyermekeink és óvodapedagógusaink, illetve falunk lakói az ország egyik legkorszerűbb, legjobban felszerelt intézményével dicsekedhetnek. Az óvodaudvar számtalan olyan funkcióval rendelkezik, amely alapján méltán mondhatjuk, hogy az ország egyik szakmailag legjobban megtervezett létesítményévé emeli az intézményt, hiszen a számtalan, az életkori sajátosságoknak megfelelő fejlesztő játékon kívül rendelkezik veteményes- és virágoskerttel, füves labdázó rétekkel. Az intézmény udvara szervesen kapcsolódik a tóparti sétányhoz, ahol lehetősége van a kisgyerekeknek arra, hogy óvónőik és gondozónőik vezetésével jobban megismerhessék közvetlen környezetüket is. Az épület a tavalyi esztendőben közintézmény kategóriában Komárom-Esztergom megyében az Év Háza díjat nyerte el.

7 7 A kivételes környezeti adottságokat az intézmény is kiaknázza: a szülőkkel közösen odúkat alakítottak ki, rendszeresen etetik a madarakat, s olyan idelátogatókat figyelhetnek meg a kicsik, mint a cinege, zöldike, tengelic, rozsdafarkú, vagy fakopáncs, s a tó partján még további ritka fajokat. A Vackor Óvoda és Bölcsőde tavaly nyáron elnyerte a Madárbarát Óvoda címet, melyhez ezúton is gratulálunk! Az új tér és sétány reményeink szerint fontos szerepet fog betölteni településünk közösségi életében, hiszen olyan terek, utak készültek el, amelyek önmagukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy az itt élők egy percre megálljanak, beszélgessenek egymással, pihenhessenek, és mindezt itt Környén, a faluközpontban tehessék meg szép, esztétikus környezetben. Mivel a szökőkút és a tér október elejére készült el, így a neki szánt funkciót igazán még nem tudta teljes mértékben betölteni, de már az őszi és a téli időszak tapasztalatai is jelzik, hogy nagyon sokan látogatják és a remények szerint kedvelt közösségi térré válik októberében voltak az önkormányzati választások, melyen az új választási törvény szerint már öt évre választotta meg a falu az önkormányzat képviselő-testületét. A képviselő-testület összeállítása csak kis mértékben változott, mutatva azt, hogy községünk lakói egyetértenek azzal a fejlesztési iránnyal, melyet a testületünk képviselt az elmúlt négy évben. Köszönjük a megerősített bizalmat!

8 8 A tavalyi esztendő fontosabb eseményeinek ismertetése után néhány gondolat abból a programból, ami az előttünk álló négy és fél éves időszak főbb irányvonalait mutatja be. A faluközpont felújításához kapcsolódóan az Alkotmány út elején lassító sávot és gyalogátkelőt kell létrehozni, hogy az önkormányzati intézmények között még közvetlenebb, szoros kapcsolat épülhessen ki, elősegítve ezzel a biztonságos közlekedést. Mivel ez a fejlesztés az országos közutat érinti, csak akkor valósítható meg, ha céljainkkal a tulajdonos és az üzemeltető is egyetért, s közösen hajtjuk végre azt. A 2019-ig tartó ciklusban az önkormányzat fejlesztési tervei között hangsúlyosan szerepel a belterületi utak állapotának javítása. Szeretnénk, akár pályázati forrás nélkül is, a lehető legtöbb szilárd burkolatú utat felújítani, akár az anyatelepülés útjairól, akár külterületi utakról legyen szó. Továbbra is igyekszünk a környező településekkel együtt lobbizni azért, hogy a térségi elkerülő utak minél hamarabb elkészülhessenek, hiszen a falunkon áthaladó forgalom már nagyon-nagyon megterhelő az itt élők számára. Ennek a mihamarabbi megvalósulására egy kis reménnyel kecsegtet, hogy Tatabánya nagyon szeretné elkészíteni a város déli elkerülő útját. A tervek megvalósításához önkormányzatunk azzal a feltétellel járult hozzá, hogy a Környét érintő szakasz csak akkor épülhet meg, ha ezzel egy ütemben elkészül a községünket elkerülő is. Szintén térségi projekt az Által-ér völgyi kerékpárút. Önkormányzatunk az előző ciklusban is támogatta ezt a fejlesztést, és ez nem lesz másként a jövőben sem. Terveink szerint az idei esztendőben elkészült kiviteli terveket még 2015-ben engedélyeztetjük. Reményeink szerint, pályázati

9 9 forrás segítségével még ebben a ciklusban elkészülhet a Tatabányát Oroszlánnyal összekötő kerékpárút, amely nagyban megkönnyíti a kerékpárral közlekedni kívánók, munkába járók, kirándulók mindennapjait. A településen belül is kijelölhetőek olyan útvonalak, amely segítségével a kerékpáros és gyalogos közlekedést el tudjuk szakítani az igen forgalmas főúttól. A nagyon elhasználódott, rossz minőségű járdák felújítását, illetve építését is folytatni kell mivel már a mellékutcákban is jelentősen megnőtt a gépjármű forgalom. Szintén a megkezdett munka folytatása az intézményeink energetikai korszerűsítése. Szeretnénk minél több intézményben a lehető legnagyobb mértékben lecsökkenteni az energia felhasználásunkat. Amellett, hogy ezzel jelentősen növeljük Környe fenntarthatóságát, nagyon fontos az a környezettudatos gondolkodás, melyet ezeken az intézkedéseken keresztül magukénak érezhetnek településünk lakói. Az intézményeink működtetését továbbra is a jogszabályban előírt színvonal felett kell végeznünk, hiszen ezek mind az itt élőket szolgálják, a környei lakosok életét teszik könnyebbé. Az általános iskola mint már említettem nem tartozik az önkormányzat intézményei közé, de továbbra is támogatni kívánjuk az abban folyó oktató-nevelő munkát. Szeretnénk a pedagógusok számára minél jobb munkakörülményeket, a gyerekek részére pedig minél színvonalasabb tanulási feltételeket biztosítani. Szintén nem saját intézményünk, de a munkatársak és az ellátottak is sajátjaink az idősek klubjánál, és a jövőben is mindent megteszünk

10 10 azért, hogy a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek az intézményben a környeiek. Folytatnunk kell a már több éve futó Szülőföld programot, illetve azt a támogatási rendszert, amellyel a településünkön letelepedni, családot alapítani, tanulni vágyó fiatalokat segítettük. Amennyiben igény jelentkezik új építési telkek kialakítására, az önkormányzat rendelkezésére álló területen újabb ingatlanokat alakítunk ki. Az önkormányzat eddig is nagy hangsúlyt fektetett a településünkön élők számára munkalehetőségek megteremtésére, s ezen törekvéssel sem kívánunk szakítani. Az ipari park környei területén a gazdaságfejlesztő tevékenység eredményeként az eltelt négy évben 915 új álláshelyet hoztunk létre, illetve az önkormányzati intézményekben is létrehoztunk 11 új munkahelyet. A környei ipartelepnél a szükséges engedélyek megszerzése után, pályázati forrás segítségével meg kell oldani az ivóvíz rendszer és a szennyvíz rendszer rákötését a regionális hálózatra. Településünk életének egyik fontos része az a közösségi élet, amely az utóbbi évek alatt egyre meghatározóbb lett. Számtalan olyan kulturális, szabadidős vagy sport rendezvényünk van, melyek gyakran a megye határán túlra is elviszik Környe jó hírét. Fontos, hogy önkormányzatunk a jövőben is kellő támogatást adjon azokhoz a programokhoz, melyek az itt élők mindennapjait teszik színesebbé, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy életünk egészségesebb legyen, melyek fontos szerepet játszanak kulturális örökségünk megőrzésében, ápolásában. Ezért is fontos, hogy ebben a munkájában támogassuk a nemzetiségi önkormányzatot, egyházközségeket, civil szervezeteket.

11 11 Az egyre sokrétűbb sportélet, illetve a rendezvényeink számának és méretének növekedése miatt igény merült fel egy multifunkcionális csarnok megépítésére, amely kiváló helyszínt biztosítana sportrendezvényeknek, kiállításoknak, illetve kulturális eseményeknek. Örömmel jelenthetem be, hogy a beruházás előkészületeit még idén megkezdjük. Beszámolóm végén néhány gondolat az idei esztendő költségvetéséről, a tervezett fejlesztésekről. A évi költségvetését Környe Község Önkormányzata 1 milliárd 316 millió 392 ezer Ft-tal fogadta el a február 10-i ülésén. Ebből az összegből 104 millió 883 ezer Ft az állami támogatás (ez kevesebb, mint a költségvetés 8%-a), a bevétel fennmaradó részét az önkormányzat évi saját bevételei, és a évi pénzmaradványa alkotja. A működési költségek biztosítása mellett az idei esztendőben is lehetőségünk van 373 millió Ft értékben beruházásokra, felújításokra. Mindemellett 238 millió Ft-ot tartalékba helyezett önkormányzatunk. tervek készítése az imént említett multifunkciós csarnokhoz, hiszen évek óta egyre nagyobb az igény a megépítésére. Az új épület és közösségi tér kiszolgálhatja majd községünk sportolóit, az iskolai oktatásban részt vevő tanulókat, civil egyesületeket, legyen szó sport- vagy akár kulturális rendezvényről. A terv megvalósításának sürgető időszerűségét mutatja az is, hogy az idei esztendőben már előfordul, hogy egyszerre három osztály is használja az iskola tornatermét. Ezért a költségvetés elfogadása után megbíztuk az AÁkos Design Kft.-t a tervezési program elkészítésével, amely magában foglalja a megvalósíthatósági hatástanulmányokat is. A dokumentáció elkészültét követően lesz lehetősége az

12 12 önkormányzatnak egy tervpályázat kiírására, melynek lebonyolítását az óvodai tervpályázatéhoz hasonlóan kívánjuk elvégezni. A tervpályázati eljárás után készíttethetőek el az engedélyes és kiviteli tervek, így a jogszabályi keretek között várhatóan ezek lesznek az idei év utolsó elemei a csarnok megépítésének előkészítésében. A költségvetésünkben 200 millió forintot helyeztünk céltartalékba a beruházáshoz, az összeget kizárólag a csarnok építésére lehet majd felhasználni. útfejlesztés (Rózsa utca, Bajcsy utca, aszfaltos javítás Környebánya bekötő út) kerékpáros ügyességi pálya alapzat készítése a sportpályán a játszótér mellett kerékpárút építése az ipari parkban a Henkeltől a Bridgestone-ig a Bajcsy lakópark fejlesztési terv készítése egy közművesített utca kialakítása a Bajcsy lakóparkban halrács felújítása az Által-ér befolyásánál Beloiannisz úti buszmegálló újratervezése és megépítése Járdaépítés és felújítások (1. Alkotmány út páros oldala, 2. Beloiannisz u. páros oldala, 3. Somlói út benzinkút sarok, 4. Alkotmány u. páratlan oldala) ÖNO melletti park felújítása (szalonnasütő és környéke, járdaépítés) Művelődési Ház mögötti játszótérre padok, asztalok kihelyezése civil szervezetek támogatása Környe kártya bevezetése plébánia felújítás, református templom és parókia felújítás ravatalozóhoz harang készítés

13 13 településfejlesztési koncepció, rendezési terv módosításának költsége iskola parkoló melletti kerítés zárttá tétele öntözőrendszer építése a sportpályán kerékpártároló telepítése a vasútállomásra nyilvános toalett kialakítása a faluközpontban az erdei iskola vizesblokkjának és hátsó teraszának felújítása az általános iskolához tartozó kézilabda pálya korszerűsítése az iskolai vizesblokkok átalakítása, négy tanterem parkettázása, a kisépület nyílászáróinak cseréje, a főzőkonyhában a szellőző ablakok cserélése a sport épületének és a gyermekorvosi rendelőnek komplett energetikai korszerűsítése eszközbeszerzésre és informatikai fejlesztésre önkormányzatunk évben közel 45 millió Ft-ot fordít, mely szintén a minél színvonalasabb feladatellátást szolgálja. (Például: önkormányzati traktor beszerzés, Művelődési Ház eszközbeszerzése, óvoda eszközbeszerzése stb. A Polgármesteri Hivatalban fokozatosan kívánunk lehetőséget teremteni az elektronikus ügyintézésre: az idei évtől az iparűzési adóval kapcsolatos ügyintézés végezhető majd ügyfélkapunk keresztül, ennek megvalósításához szerver és számítógép beszerzés válik szükségessé.) Az önkormányzat a 2015-ös évben a Tatabányai Többcélú Kistérségi Társulásnak továbbra is tagja, tevékenységében részt vesz. A társulás egyik fő feladata a járási szociális intézmény fenntartása, az Agora programjaiban való részvétel, a jövőre nézve pedig fontos feladat lesz a megyei, illetve a járási fejlesztésekben, pályázati lehetőségekben való

14 14 részvétel. A szervezet fenntartásához lakosságszám arányában járulunk hozzá. Az idei esztendőben is pályázhatnak önkormányzati támogatásra azok a környei civil egyesületek, akik aktívan részt vesznek a falu kulturális- és sportéletében. A Környe SE számára a költségvetésünk biztosít 3 millió forintot a TAO pályázat önrészéhez, és 2 millió forintot a rezsi költségekhez. Az egyesület működéséhez évi 4,5 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat, melyet havi bontásban utalunk át, e felett pályázhatnak a civil támogatásra. (Ennek a tavalyi összege 3 millió forint volt.) A civil pályázatok kiírására, mint minden évben, március hónapban kerül sor. A településen működő Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe működési kiadásait 1 millió Ft összegben támogatja a helyhatóság, továbbá biztosítja a működés feltételeit. Az anyagi és természetbeni támogatásokon felül továbbra is a két önkormányzat együttműködik a településünk kulturális és hagyományőrző munkájában.

ELŐTERJESZTÉS. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 24-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 24-ei ülésére 1 ELŐTERJESZTÉS Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 24-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Döntés az Önkormányzat 2015-2019. közötti évekre vonatkozó Gazdasági Programjáról, Fejlesztési

Részletesebben

Képviselőjelöltek bemutatkozása

Képviselőjelöltek bemutatkozása Választási melléklet Tisztelt Választópolgárok! Választási tudnivalók A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi önkormányzati képviselők választását 2014. október 12-ére,

Részletesebben

POLGÁRMESTERE 2309 Lórév, Dundity A. u. 43. Telefon/fax: 24/482-544

POLGÁRMESTERE 2309 Lórév, Dundity A. u. 43. Telefon/fax: 24/482-544 L Ó R É V K Ö Z S É G POLGÁRMESTERE 2309 Lórév, Dundity A. u. 43. Telefon/fax: 24/482-544 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (Áht.) 50/A. (4) bekezdés alapján a helyi önkormányzati képviselők

Részletesebben

PROGRAM. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 26/2011.(III.29.) határozata. Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programjáról.

PROGRAM. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének. 26/2011.(III.29.) határozata. Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programjáról. Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 26/2011.(III.29.) határozata Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programjáról. A Képviselő-testület! Az önkormányzat 2011-2014-ig terjedő gazdasági programját

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: EPL/6/12/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 28-án 18,00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit!

Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! Sok szeretettel köszöntöm képviselő-testületünk nevében községünk megjelent lakosait és a kábeltelevízió nézőit! Tisztelt Falugyűlés! Először hallgassák meg beszámolómat a tavalyi esztendőről. 2015. január

Részletesebben

Tisztelt Jászkisériek!

Tisztelt Jászkisériek! A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT IDÕSZAKOS KIADVÁNYA XV. évfolyam 2. szám Tisztelt Jászkisériek! Az év vége felé közeledve, az adventi idõszakban járva engedjék meg, hogy polgármesterükként én is számot adjak néhány

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. J e g y z ő k ö n y v Készült Zajk községben 2015. november 20-án 16.30 órakor tartott közmeghallgatásról. Az ülés helye: Művelődési Ház Zajk Jelen vannak: Grózner Tiborné polgármester, Kovács Tibor alpolgármester,

Részletesebben

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

K I V O N A T. Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Községi Önkormányzat Vámosszabadi K I V O N A T Készült: Vámosszabadi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. szeptember 28-án (kedden) 18.00 órakor kezdődő soron következő nyilvános testületi

Részletesebben

VITNYÉD település Önkormányzat. Képviselő-testületének. Gazdasági programja. 2015-2019. évre.

VITNYÉD település Önkormányzat. Képviselő-testületének. Gazdasági programja. 2015-2019. évre. VITNYÉD település Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági programja 2015-2019. évre. 1 Bevezetés A gazdasági program elkészítésére a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 91. -ában

Részletesebben

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L

A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L P O L G Á R M E S T E R I B E S Z Á M O L Ó A 2 0 1 5. É V M U N K Á J Á R Ó L Tisztelettel, és szeretettel köszöntök mindenkit, aki megtisztelt bennünket jelenlétével. 2014 októberében régi-új képviselőtestület

Részletesebben

Téglás Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája. Mértékegység

Téglás Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája. Mértékegység Cél Indikátor neve Indikátor definíciója C. Tiszta és egészséges települési környezet D. Diverzifikált helyi gazdasági szerkezet E. A helyi közszolgáltatások magas szinten történő biztosítása Arculati

Részletesebben

tovább örökítő város legyen!

tovább örökítő város legyen! K Ö R M E N D I F Ó R U M 3 tovább örökítő város legyen! kampányról, tervekről, a város jövőjéről hogy milyen szakokra lenne még szükség a mezőgazdasági képzések mellett, így például a fémipari szakmák

Részletesebben

T A R T A L O M M U T A T Ó

T A R T A L O M M U T A T Ó 1 T A R T A L O M M U T A T Ó 1. Beszámoló a városrészi Önkormányzatok 2011. évi tevékenységéről. 2. 6/2011.(II.24) sz. ÖKT. Rendelet módosítása. 3. 2012. évi víz- és szennyvízcsatorna szolgáltatási díjak

Részletesebben

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés

Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés Nyugodt, stabil folytatás, folyamatos fejlődés A kerület több pártja és civil szervezete az október 12-i önkormányzati választásra azért fogott ös sze, hogy folytathassuk a 2006-ban megkezdett munkát.

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 2015. évi költségvetési koncepciója Összeállította: Pénzügyi Osztály Tartalomjegyzék I. Gazdasági kilátások és az önkormányzatok várható helyzete

Részletesebben

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. július 23-án, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről.

Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. július 23-án, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében megtartott üléséről. Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-8/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. július 23-án,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL

TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL TÁJÉKOZTATÓ JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ÁLLAMI KÖZÚTHÁLÓZATÁNAK ÁLLAPOTÁRÓL ÉS FELÚJÍTÁSI LEHETŐSÉGEIRŐL Szolnok, 2015. október hó TARTALOMJEGYZÉK I. BEVEZETÉS... 4 II. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE ORSZÁGOS

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA

MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA MEZŐKÖVESD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA Mezőkövesd Város Önkormányzata a települési környezet védelme, ezen keresztül az emberek életminőségének javítása érdekében a település szabályozási

Részletesebben

SAJÓSZENTPÉTER Város Integrált Településfejlesztési Stratégia 1 SAJÓSZENTPÉTER VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA. Borsod-Tender Kft.

SAJÓSZENTPÉTER Város Integrált Településfejlesztési Stratégia 1 SAJÓSZENTPÉTER VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA. Borsod-Tender Kft. 1 SAJÓSZENTPÉTER VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIA 2 Tartalomjegyzék Tartalom 1 BEVEZETÉS... 5 2 HELYZETELEMZÉS ÖSSZEFOGLALÁSA... 7 2.1 A VÁROSI SZINTŰ HELYZETELEMZÉS ÖSSZEFOGLALÁSA... 7 2.2

Részletesebben

Herceghalom Község Önkormányzatának. GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007 - től 2010 - ig terjedő időszakra I. BEVEZETÕ

Herceghalom Község Önkormányzatának. GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007 - től 2010 - ig terjedő időszakra I. BEVEZETÕ Herceghalom Község Önkormányzatának GAZDASÁGI PROGRAMJA 2007 - től 2010 - ig terjedő időszakra I. BEVEZETÕ Az önkormányzat éves költségvetésének alapját a gazdasági program képezi. A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Átány Község Önkormányzatának gazdasági programja 2007-2010.

Átány Község Önkormányzatának gazdasági programja 2007-2010. Átány Község Önkormányzatának gazdasági programja 2007-2010. A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény elõírásai szerint, az önkormányzatoknak a választási ciklus végéig szóló gazdasági programot

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2011. április 6-án megtartott testületi ülésén Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

Részletesebben

LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007.

LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007. 1 LEVÉL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2007. Levél község Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. március 26-án tartott nyilvános üléséről készült jegyzőkönyv Tartalma: Napirend előtt:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat 3741.Izsófalva,Izsó Miklós út 64 sz. Szám: 114/ 14/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 24-én

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE. Dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2009. JÚNIUS 18-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 590-2/2009. MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése tevékenységének félidős

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 24-ei ülésére Tárgy: Tájékoztató az önkormányzati választások óta eltelt időszak történéseiről, képviselőtestület

Részletesebben

szeretettel meghívja Önt

szeretettel meghívja Önt III. évfolyam, 1. szám 2009. március Betűk és ajkak fennen hirdetik: Hogy a világ órjásilag halad; Mondják: az ember, ez erkölcsi lény, Tökélyesebb lesz minden perc alatt. Tompa Mihály MÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. március 31-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. március 31-i ülésére Tárgy: Békés Város Önkormányzatának gazdasági programja Előkészítette: Izsó Gábor polgármester Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező valamennyi bizottság bizottság: Sorszám: III/2 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI. A Képviselő-testület 2012. június 26-i Közmeghallgatásán az alábbi lakossági kérdések hangzottak el:

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI. A Képviselő-testület 2012. június 26-i Közmeghallgatásán az alábbi lakossági kérdések hangzottak el: 2012. július 6. - 2012/14. szám (27. hét) 2335 Taksony, Fő út 85. Tel.: 24/520-777, Fax: 24/520-770, e-mail: onkormanyzat@taksony.hu, www.taksony.hu Ügyfélfogadás: H: 8.00-18.00, Sze: 8.00-16.00, P: 8.00-12.00

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. április 15. napjára (szerda) 10.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2015. április 15. napjára (szerda) 10.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Iktatószám: 05-25056-6 /2006. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy:

Iktatószám: 05-25056-6 /2006. Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése. Tárgy: Iktatószám: 05-25056-6 /2006 Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: Tájékoztató Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Városfejlesztési terveiről Az anyagot készítette: Városfejlesztési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A javaslat 8 fő igen szavazattal, tartózkodás, ellenszavazat nélkül elfogadásra került.

JEGYZŐKÖNYV. A javaslat 8 fő igen szavazattal, tartózkodás, ellenszavazat nélkül elfogadásra került. JEGYZŐKÖNYV Készült: Közmeghallgatás a Képviselő-testület 2015. november 27-i üléséről a kiskunlacházi Petőfi Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermében. Jelen vannak: polgármester Tóth Imre alpolgármester

Részletesebben

be/sfp-10462/2015/mlsz

be/sfp-10462/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kisar Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Kisar SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1959 A kérelmező jogállása Amatőr

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre

Mágocs Város Önkormányzatának. Gazdasági programja. 2014-2019. évre A jövő az nem egy hely, ahová belépünk. Azt mi hozzuk létre: /L.I.Sweet/ Mágocs Város Önkormányzatának Gazdasági programja 2014-2019. évre A programot a képviselő-testület 2015. március.tartott ülésén

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének, valamint a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzatnak 2012. december 17-i Közmeghallgatásáról és Falugyűlésről 1 Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Ruszin Kisebbségi Önkormányzat elnöke

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke Ruszin Kisebbségi Önkormányzat elnöke Város -testülete 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011.

Részletesebben

20. NAPIREND Ügyiratszám: 1/320-4/2012. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére

20. NAPIREND Ügyiratszám: 1/320-4/2012. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére 20. NAPIREND Ügyiratszám: 1/320-4/2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. november 23-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandó: A Tapolca Városi Sportegyesület

Részletesebben

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT.

INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. INGATLANKEZELŐ ÉS VAGYONGAZDÁLKODÓ ZRT. Háromnegyedéves beszámoló 2014. év 1.oldal I. Összefoglaló a 2014. év I-III. negyedéves beszámolójáról Társaság neve: Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. Székhelye:

Részletesebben

J E GYZŐ KÖNYV. Megkérdezte a képviselőket, hogy van-e más javaslat a napirendre vonatkozóan.

J E GYZŐ KÖNYV. Megkérdezte a képviselőket, hogy van-e más javaslat a napirendre vonatkozóan. J E GYZŐ KÖNYV Készült Kéthely Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 26-án 14.00 órakor, a hivatalban tartott soros nyilvános ülésén. Jelen vannak: Fekete Csaba alpolgármester Havanecz

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2013/1

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2013/1 Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2013/1 Központi Statisztikai Hivatal 2013. június Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 5 Beruházás...

Részletesebben

DIÁKTOLL 22 ta i R z e s y é n v e é s R gver han Felemelõ élményben lehetett része annak, aki december 9-én vasárnap délután ellátogatott a Szent Anna templomba, hogy meghallgassa Révész Rita elõadómûvész

Részletesebben

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon

Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január - IV. évf. 1. szám Évnyitó Elnökségi ülés Bajon 2012. január 12-én tartotta évnyitó ülését a Vértes-Gerecse Közösség Elnöksége. A napirendi pontok között az alábbi témák szerepeltek: 1. Fejlesztési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 3-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 3-i ülésére 202/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptember 3-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

Jegyzői tájékoztató. Tisztelt Tápiószecsőiek! Kedves Tápiószecsőiek!

Jegyzői tájékoztató. Tisztelt Tápiószecsőiek! Kedves Tápiószecsőiek! 1 2 Jegyzői tájékoztató Tisztelt Tápiószecsőiek! Tápiószecső Nagyközségi Önkormányzat képviselőtestülete december havi első ülésére december 10-én került sor. Testületünk az alábbi témákkal kapcsolatosan

Részletesebben

5. számú JEGYZŐKÖNYVE

5. számú JEGYZŐKÖNYVE a Képviselő-testületének 5. számú JEGYZŐKÖNYVE 2013. április 02-án megtartott képviselő-testületi üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. április 2-án megtartott képviselő-testületi üléséről. Az

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2015. április 21-ei munkaterv szerinti üléséről

JEGYZŐKÖNYV. a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság 2015. április 21-ei munkaterv szerinti üléséről Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága 6/2015. VFKB ülés JEGYZŐKÖNYV Készült: Az ülés helye: Jelen volt: a Városfejlesztési és Környezetvédelmi

Részletesebben

be/sfp-10279/2015/mlsz

be/sfp-10279/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Túrricse Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve Túrricse SE Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 3352 A kérelmező jogállása

Részletesebben

be/sfphpm01-05044/2015/mkosz

be/sfphpm01-05044/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Bajai Női Kosárlabda Klub A kérelmező szervezet rövidített neve Bajai NKK A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok:

Már elnyert, megvalósításra váró EU-s pályázatok: Eredmények, fejlesztések, kicsik és nagyok. A jót könnyű megszokni! Ez örök igazság. Úgy gondoljuk, hogy városunkban nagyon sok olyan jó dolog készült az elmúlt években, melyeknek nagyon örültünk, hamar

Részletesebben

A képviselő-testület a javaslattal egyetértett és a közmeghallgatás napirendjét egyhangú (6 igen) szavazattal az alábbiak szerint határozta meg:

A képviselő-testület a javaslattal egyetértett és a közmeghallgatás napirendjét egyhangú (6 igen) szavazattal az alábbiak szerint határozta meg: J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szuhakálló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. április 22-én, 17:00 órai kezdettel megtartott közmeghallgatásáról. Az ülés helye: Jelen vannak: Távolmaradt:

Részletesebben

2009. évi határozatok

2009. évi határozatok 2009. évi határozatok 1/2009. (I.27.) Kt. sz. határozat Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2009. január 27-ei ülésén az alábbi napirendi pontokat tárgyalja: Nyílt ülés: 1. Tájékoztató

Részletesebben

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület 2011. március 31-i ülésére

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület 2011. március 31-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: 1100- /2011. Előkészítő: Pékné dr.csefkó Judit E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2011. március 31-i

Részletesebben

Bükkszentkereszt Község Önkormányzatának GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019

Bükkszentkereszt Község Önkormányzatának GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 Bükkszentkereszt Község Önkormányzatának GAZDASÁGI PROGRAMJA 2014-2019 I. Bükkszentkereszt helyzetelemzése Bükkszentkereszt elhelyezkedése Bevezető Bükkszentkereszt Magyarország Észak-Keleti régiójában,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 26-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 26-án 18 órakor megtartott nyílt üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-7/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Határozatok: 34-45 /2011. (III. 30.) Perkáta, 2011. március 30.

JEGYZŐKÖNYV. Határozatok: 34-45 /2011. (III. 30.) Perkáta, 2011. március 30. Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 30-án (kedd) 17:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült JEGYZŐKÖNYV Határozatok: 34-45 /2011.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. október 29-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2009. október 29-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült: Borota Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október 29-én megtartott üléséről 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Borota Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. október

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről

Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2014. évi költségvetésének teljesítéséről Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 28-i ülésére Előterjesztő: Stayer

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a kötvény terhére vállalt kötelezettségekről szóló beszámolóra

Tárgy: Javaslat a kötvény terhére vállalt kötelezettségekről szóló beszámolóra 1 Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Feledi Jánosné osztályvezető Tárgy: Javaslat szóló beszámolóra Tisztelt Képviselő-testület! Kazincbarcika Város Önkormányzata a 275/2007. (IX.28.)

Részletesebben

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam.

Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Régen és most Kezdetek: A község első említése 1288-ból származik. Nevének eredetére kétféle magyarázatot is találtam. Az egyik, hogy 1288-ban Zurchuk néven szerepelt, 1426-ban pedig már Karakozurchek.

Részletesebben

A FEKOSZ ELNÖKÉNEK BESZÁMOLÓJA A MEGVÁLASZTÁSA ÓTA ELTELT IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁRÓL

A FEKOSZ ELNÖKÉNEK BESZÁMOLÓJA A MEGVÁLASZTÁSA ÓTA ELTELT IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁRÓL A FEKOSZ ELNÖKÉNEK BESZÁMOLÓJA A MEGVÁLASZTÁSA ÓTA ELTELT IDŐSZAKBAN VÉGZETT MUNKÁRÓL Beszámolómat, hasonlóképpen elődömhöz, a szervezetünket érintő nagyobb témacsoportok köré építettem föl. E struktúrába

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

MISKOLC MJV ENERGETIKAI KONCEPCIÓJA

MISKOLC MJV ENERGETIKAI KONCEPCIÓJA MISKOLC MJV ENERGETIKAI KONCEPCIÓJA REV.0. Munkaszám: 7795 Budapest, 2002 július Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló...4 Bevezetés...11 Néhány szó a városról...12 A város energetikája számokban: energiamérleg...13

Részletesebben

RÉPCELAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLAT 2016.

RÉPCELAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLAT 2016. RÉPCELAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAM FELÜLVIZSGÁLAT 2016. Répcelak Város a Települési környezetvédelmi program - Felülvizsgálat 2016. 2 Bevezetés Répcelak Város a 2005 során

Részletesebben

BARCS VÁROS. AKCIÓTERÜLETI TERVE /Barcs Városközpont/ 2010.

BARCS VÁROS. AKCIÓTERÜLETI TERVE /Barcs Városközpont/ 2010. BARCS VÁROS AKCIÓTERÜLETI TERVE /Barcs Városközpont/ 2010. TARTALOMJEGYZÉK 1 VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ...3 2 A TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI AKCIÓTERÜLET KIJELÖLÉSE, JOGOSULTSÁG IGAZOLÁSA... 11 2.1 AKCIÓTERÜLET KIJELÖLÉSE...

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Jakabszállás Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. február 16- án megtartott üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme. Jelen vannak: Bukovszki

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. június 26-i ülésére

ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. június 26-i ülésére ELŐ TERJESZTÉS Nyergesújfalu Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2008. június 26-i ülésére Tárgy: Rendelettervezet a 2008. évi költségvetési rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! A

Részletesebben

2007. március V. évfolyam 1. szám A polgármesteri hivatal ingyenes lapja. Megemlékezés március 15-én

2007. március V. évfolyam 1. szám A polgármesteri hivatal ingyenes lapja. Megemlékezés március 15-én 2007. március V. évfolyam 1. szám A polgármesteri hivatal ingyenes lapja Megemlékezés március 15-én Farsangi pillanatok 2007. március SÓSKÚTI HÍRADÓ Lapzártakor érkezett a hír, hogy a Pusztazámor Községben

Részletesebben

Radioaktív. Hulladékokat. Feldolgozó. és Tároló Kft.

Radioaktív. Hulladékokat. Feldolgozó. és Tároló Kft. Radioaktív Hulladékokat Feldolgozó és Tároló Kft. Tisztelt Olvasó! Az intézményi radioaktív hulladékok kezelését és tárolását végző RHFT - jelen szakmai kiadványunk tárgya társaságunk megalakulásakor került

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nyársapát Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. április 25-i nyílt üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal tanácsterme Jelen vannak: Kis Miklós polgármester, Kis

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester Gazdag

Részletesebben

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ

TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ KINCSESBÁNYA TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK TELJES FELÜLVIZSGÁLATA TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ MEGBÍZÓ: Kincsesbánya Község Önkormányzata 8044 Kincsesbánya, Kincsesi út 39. FELELŐS TERVEZŐ: Fehér Vártervező

Részletesebben

Szent Anna Idősek Otthona Intézményfejlesztési Terve

Szent Anna Idősek Otthona Intézményfejlesztési Terve Szent Anna Idősek Otthona Intézményfejlesztési Terve SZOCIÁLIS ALAP- ÉS SZAKELLÁTÁS FEJLESZTÉSE A SZENT LUKÁCS GÖRÖGKATOLIKUS SZERETETSZOLGÁLAT INTÉZMÉNYRENDSZERÉBEN Projekt azonosító: TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0009

Részletesebben

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. Gazdasági programja

Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. Gazdasági programja Mágocs Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági programja 2007-2010. évre 2 Tartalomjegyzék Bevezetés 1. Mágocs Nagyközség gazdasági helyzetét alapvetően befolyásoló körülmények 1.1. A

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Takácsné Rompos Bernadett képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Takácsné Rompos Bernadett képviselő UZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy u.21. Szám: 1/200-15/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 10-én 17.00 órai

Részletesebben

BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT BICSKE VÁROS ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019. 1 20/2015. sz. előterjesztés Bicske Város Önkormányzat Gazdasági Programja 2015-2019. A gazdasági program elkészítésére Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Ajka Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2010. (VI.23.) rendelete

Ajka Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2010. (VI.23.) rendelete Ajka Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2010. (VI.23.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről, annak végrehajtásáról és az éves gazdálkodás egyéb szabályairól szóló, 16/2010. (V.7.),

Részletesebben

Petőfibánya Község Önkormányzata. 9/2008. (IV. 09.) rendelete

Petőfibánya Község Önkormányzata. 9/2008. (IV. 09.) rendelete Petőfibánya Község Önkormányzata 9/2008. (IV. 09.) rendelete az önkormányzati vagyonról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 24/2003. (XI. 27.) önkormányzati rendelete módosítására

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármester. Szöveges beszámoló a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról készített éves beszámolóhoz

Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármester. Szöveges beszámoló a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról készített éves beszámolóhoz Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármester Szöveges beszámoló a 2014. évi költségvetés végrehajtásáról készített éves beszámolóhoz BUDAPEST 2015 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 201 április 28-án tartandó ülésének 6. számú Gazdasági Program felülvizsgálata, kiegészítése tárgyú napirendi pontjához. Előadó: Gömze Sándor polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült: Sződ Község Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében, 2014. március 27. napján 18.00 órakor megtartott Sződ Község Képviselő-testületének üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2012/3

Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2012/3 Statisztikai tájékoztató Baranya megye, 2012/3 Központi Statisztikai Hivatal 2012. december Tartalom Összefoglalás... 2 Demográfiai helyzet... 2 Munkaerőpiac... 3 Gazdasági szervezetek... 5 Beruházás...

Részletesebben

Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája

Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája Devecser város integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-33/2014. ikt.sz.

JEGYZŐKÖNYV. I-1/9-33/2014. ikt.sz. I-1/9-33/2014. ikt.sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 27-én megtartott nyílt ülésén a Városháza 17-es sz. helyiségében. Jelen vannak: Valánszki

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Hernádnémeti Önkormányzat Képviselő-testülete 3564 Hernádnémeti, Kossuth u. 38. sz. Száma: 1-21/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: Hernádnémeti Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december

Részletesebben

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán

készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV készült Vének Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. november 5-én (hétfőn) 18,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán HATÁROZATOK:

Részletesebben

á ú é é ő é ő á ő ő á á ú ű é é ö ő á ő ú ő ő á é Ü Ü á é á é á é á é á ö ö á é ő á ú ű é é á é é ő á ö ö á á é é ú é é ú á á ő é é é ö ö á á é ű ő á é ű ő ú ő á á é á ú é é á é ö á á ö Ü á á é é ú á á

Részletesebben

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események, önkormányzati intézkedések

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események, önkormányzati intézkedések A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események, önkormányzati intézkedések Fábri István polgármester beszámolója a 2012. július 5-augusztus 9. közötti időszakról. (Készült

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. május hó 27. napján megtartott soros üléséről. Jelen vannak: Dénes László polgármester Bertáné Kecskeméti Katalin

Részletesebben

BESZÁMOLÓ Tolmács Község Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásáról

BESZÁMOLÓ Tolmács Község Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásáról 3. Napirend BESZÁMOLÓ Tolmács Község Önkormányzata 2008. évi gazdálkodásáról Tisztelt Képviselő-testület! Tolmács község önállóan működő kistelepülés, az állandó lakosok száma 778 fő. Az elmúlt évben a

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza.

Jegyzőkönyv. A Képviselő-testület 7 igen egybehangzó szavazattal az alábbi határozatot hozza. 6 Jegyzőkönyv Készült: Balatonberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 8-án 15.00 h kezdettel a Művelődési Ház tanácskozótermében (Balatonberény, Kossuth tér 1.) megtartott nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi u. 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-4/2015.NY. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. március 31-én, 17 órakor az Önkormányzati Hivatal üléstermében

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é t ő l 7511. Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710490, E-mail: otvos@latsat.

Ötvöskónyi Község Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é t ő l 7511. Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710490, E-mail: otvos@latsat. Ötvöskónyi Község Önkormányzata P o l g á r m e s t e r é t ő l 7511. Ötvöskónyi, Fő utca 51. Tel.: 82/710490, E-mail: otvos@latsat.hu E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2011. március 28.-i

Részletesebben

ORFALU KÖZSÉG 2015-2019 GAZDASÁGI PROGRAMJA

ORFALU KÖZSÉG 2015-2019 GAZDASÁGI PROGRAMJA ORFALU KÖZSÉG GAZDASÁGI PROGRAMJA 2015-2019 Jóváhagyta: Orfalu Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a 68/2015. (VII.27.) képviselő-testületi határozatával Bevezetés Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2015. február 18-i ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı Szám: IV.110-1/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2014. február 20-án (csütörtökön) 9 óra 15 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

Ajka város integrált településfejlesztési stratégiája. II. STRATÉGIA kiegészítése

Ajka város integrált településfejlesztési stratégiája. II. STRATÉGIA kiegészítése Ajka város integrált településfejlesztési stratégiája II. STRATÉGIA kiegészítése Módosuló szövegrészek piros színnel kerültek jelölésre 1.1.1 Akcióterületek bemutatása és az egyes akcióterületeken megvalósításra

Részletesebben