FÜRKÉSZ. Digitális tachográf gépjárművezetői kártya, és diagramtárcsa elemzőprogram. Használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FÜRKÉSZ. Digitális tachográf gépjárművezetői kártya, és diagramtárcsa elemzőprogram. Használati útmutató"

Átírás

1 FÜRKÉSZ Digitális tachográf gépjárművezetői kártya, és diagramtárcsa elemzőprogram Használati útmutató

2 1. A program rendeltetése: A program alkalmas a gépjárművezetői chipkártyára rögzített adatok letöltésére, rendszerezésére, valamint diagrammtárcsa bevitelére (szkenelésére), és azok elenzésére. Az elemzés elősegítése érdekében az adatok táblázatokban és diagramokban láthatóak. A letöltött gk vezetői chipkártya adatok : A gépjárművezető azonosító adatai : - Név - Kártyaszám - A kártya érvényességi ideje - A kártyán tárolt első, illetve utolsó adat dátuma A gépjárművezetői tevékenység adatai : - kártya behelyezés ill. kivételi időpontja - vezetési idők - szünetek - kezdő és végző km Rendszerező táblázatok és diagramok: - Ellenőrizhető a vezetési idő túllépese, illetve a pihenő idő be nem tartása - Napi,heti, kétheti, ill havi táblázat a tevékenységek és teljesítményadatok megjelenítésére - Diagramm a napi munka, a vezetési, valamint a pihenőidő megjelenítésére - Tevékenységgel kapcsolatos szabálysértések diagramm, táblázat és szabálysértési jegyzőkönyv formában. - A rendszerező táblázatok és diagramok nyomtatott formában is elérhetőek. -?? rendeletben előírt tevékenységigazoló lap kitöltése, és nyomtatása

3 2. A program alkalmazási területei: Ez a program egy komplex digitális tachográf adatfeldolgozó, és elemző rendszer, vezetői kártya, és diagrammtárcsa kiértékelő része. Alkalmas a vezetői kártyára rögzített adatok kiértékelésére, és elemzésére a következő módon: - A rögzített, gépkocsivezető tevékénységével kapcsolatos adatokat összegzi, rendszerezi, értékeli. - Az adatokat táblázatos formában összefoglalja - Diagrammban megtekinthető a napi munka, a vezetési, valamint a pihenőidő - Ellenőrizhető a vezetési idő túllépese, illetve a pihenő idő be nem tartása - Heti, kétheti, ill havi táblázat formájában jeleníti meg az adatokat - A kártyán tárolt adatok kinyomtathatóak - Az adatokbó Excel táblázat készíthető Alkalmas tachográf diagrammtárcsára rögzített adatok kiértékelésére, és elemzésére a következő módon: - A diagrammrácsán rögzített tevékénység adatokat összegzi, rendszerezi, értékeli. - Az adatokat táblázatos formában összefoglalja - Diagrammban megtekinthető a napi munka, a vezetési, valamint a pihenőidő - Diagramtárcsára rögzített nyilatkozat is bevihető

4 3. A program kezelése és felületei: A program indítása után a következő képernyőt látja: A kezdőlapról, a következő funkciók érhetőek el: I. Kártyaolvasás: Letölti a kártyaolavsóba helyezett vezetői kártyáról az adatokat. (Amennyiben a felhasználó rendelkezik a megfelelő jogosultságokkal) II. Korongbevitel Diagrammtárcsák beszkennelése, és elemzése III. Vezetői kártyafájlok: Név, valamint a letöltés dátuma szerint kereshet a korábban letöltött vezetői kártyafájlok között IV. Eddig megtekintett kártyaadatok: A korábban letöltött, és megtekintett vezetői kártyaadatok összsítése Nyelvválasztás

5 Vezetői kártya letöltése: A kártyaletöltés indításához kattintson a kártyaolvasás gombra a kezdőlapon. A kártyaletöltés megkezdése előtt helyezze be - amennyiben a program kéri - az olvasóba a program vásárlásakor kapott azonosítókártyát. hogy aprogram azonosíthassa a felhasználói jogosultságot. Az azonosítás akkor eredményes, ha az azonosító kártya tulajdonos ablakba bekerül a felhaszáló( az Ön) neve. ( A kártya elvesztése esetén hívja cégünket!) Amennyiben az azonosítás sikeres volt, kövesse a program utasításait.

6 A kártyolvasás elején a letölteni kívánt vezetői kártya azonosító adatai jelenek meg, majd a letöltés folyamatát is figyelemmel kisérhetjük. A sikeres letöltés után, a letöltött fájl a beállításokban elmentett letöltött vezetői kártyafájlok mappába kerül. Diagrammtárcsa szkennelése: Kezdéshez kattintson a Korongbevitel gombra a kezdőképernyőn. a következő ablakban választani kell, honnan kívánja a korongot megnyitni: - Közvetlenül a számítógéphez csatlakoztatott szkennerről - Korábban beszkennelt, a gép bármely meghajtójára elmentett,.jpg, vagy.bmp kiterjesztésű fájlból Amennyiben a kiválasztott/beszkennelt kép minősége megfelelő az ellenőrzés után a következő ablak jelenik meg:

7 Továbblépés után ellenőrizheti a bevitt korong képét, és lehetőség van a korong elemzésére, valamint kézi bevitelű, teljes pihenőnap készítésére.

8 Elemzés elkészülte után, lehetőség van a feldolgozás során kapott adatok pontosítására. Elemzés pontosítása: - Állítsa be a korongon a 12 órát, a zöld nyilak segítségével! Ahhoz korongelemzés során pontos időértékeket kapjon,elengedhetetlen a 12 óra precíz beállítása!

9 - Állítsa be a korong középpontját a kék nyilak segítégével! Ahhoz, hogy a korongkielemzés során, a program megfelelően felismerje az egyes tevékenységekhez tartozó vonalmagasságot, elengedhetetlen a korongközéppont pontos beállítása! - A képen látható piros ábrát úgy állítsa be hogy, az teljesen a korong középpontján található lyukba essen! Km leolvasása: - A korongon rögzített km rajzolat (farkasfog) kézi összesítése. A korongon jelölje be a farkasfog kezdőpontját, a csúcspontokat, és végpontját. A radír gombra kattintva, előről kezdheti a bejelölést.

10 Kártyafájlok megtekintése: A beállítások panelon beállított letöltött kártyafájlok könyvtár tartalmát mutatja, dátum vagy név szerint rendezve. Az aktuális könyvtár a jobboldali könyvtárkeresső ablakban módosítható. A kiválasztott kártyafájl tulajdonosának adatai a lista alatt olvashatóak. A kártya adatai mező háttérszíne jelzi a kártya állapotát: - Zöld: Már készült elemzés a kiválasztott sofőrhöz (rendelkezik már kielemzett adatokkal) - Sárga: Még nem készült elemzés a kiválasztott sofőrhöz (nem rendelkezik még kielemzett adatokkal) - Piros: Kiválasztott kártyafájl sérült. A kiválasztott kártyafájl hitelességének (sértetlenségének) ellenőrzéshez kattintson hitelesség megtekintése

11 gombra. Tallózás a kártyafájlok között: A már korábban letöltött, és mentett fájlok megtekintéséhez kattintson a Tallózás a kártyafájlok között gombra!

12 A megtekintés gombra kattintva, a feldolgozás után a következő képernyőt látja: Ezen a lapon láthatóak az egyes vezetőkhöz tartozó, öszzesített adatok: - Név - Kártyaszám - A kártya érvényességi ideje - A kártyán tárolt első, illetve utolsó adat dátuma - Aktív idő: első, és az autolsó bejegyzés dátuma az adatbázisban Regisztrált rendszámok: A regisztrált rendszámok listában látható rendszámokat a program teljesen kielemzi, és a teljes adatokat mutatja meg. Az új rendszámok listában található rendszámokhoz tartozó adatokat a program csak részlegesen jeleníti meg. Amennyiben a felhasználónak van jogosultság további rendszámok regisztrálására, akkor az az új rendszámra történő dupla kattintással tehető meg! Amennyiben nincs lehetősége további regisztrációra, a bővítéshez hívja cégünket. A beállítások menüben lehetőség van a regisztrált renszámok törlésére, azonban az egyszer már kitörölt rendszám nem regisztrálható újra!

13 Havi elemzés megtekintése: A program regisztrált rendszámokhoz rendeli a letöltött vezetői kártya kielemzését. A beállítás menüben a regisztrált rendszámok ablakban ellenőrizhetőek a regisztrált rensszámok.. A beállítások menüben lehetőség van a regisztrált renszámok törlésére, azonban az egyszer már kitörölt rendszám nem regisztrálható újra! A tevékenységek megtekintséhez kattintson a havi elemzés megtekintése gombra! Az éves aktivitási táblázatban, a naptárban körrel jelölt napokon található esemény a vezetői adatbázisban, valamint m látható az olyan napoknál, ahol kézi bevitel IS található. A naptárban egy tetszőleges, aktivitást tartalmazó napra kattintva, megtekinthetőek az adott napot tartalmazó, valamint az azt követő 5 hét összeített tevékenység adatai. Egy dátumra kétszer kattintva megtekinthetjuk a napi tevékenységek részleteit, illetve diagramját és a hozzátartozó napi táblázatot.

14 A napi elemzés képernyőn láthatóak az adott naphoz tartozó események, mind táblázatos, mind grafikus formában. A grafikonon az események különböző színekkel vannak jelölve (lásd a színkódokat a grafikon alatt). A táblázatban a kézi bevitelű események időpontja, és hossza kék betűszínnel van megjelenítve, a grafikus táblázatban pedig szürkével. A táblzatban láthatóak: - Az adott esemény kezdőidőpontja - A tevékenység típusa - A tevékenység időtartama - Volt-e kártya a tachográfban? - Csoportos vezetés - Melyik kártyanyílásban volt a kártya? - Rendszám A táblázat utolsó sorában összegzés látható az adott napi vezetési időről. Az adatok a nyomtatás gombra való kattintással nyomtathatóak ki.(grafikus, és a szöveges táblázat is)

15 Munkaidő, tevékenység panel: A panel bal oldalán található munkakezdés, és munkavégzés gombokkal kijelölhető a munka kezdetét, illetve a végét meghatározó esemény, valamint kiválaszthatóak a megjelenített adatok. (több opció is kiválasztható!) Tevékenység igazolás: A digitális tachográf kártyára fel nem vitt, illetve korongal nem igazolt napokról, a hatályos rendelet szerinti tevékenységigazoló formanyomtatványt kell kitölteni. Az igazolás nyomtatásához, kattintson a vállalkozás adatai panelra, majd töltse ki az ott található mezőket, és a vezetői adai közül esetlegesen hiányzóakat is. A mezőket csak az első nyomtatvány elkészítése előtt, vagy adatváltozás esetén kell kitölteni, a beírt adatok elmentésre kerülnek. Az összes mező kitöltése kötelező! Hibás, vagy hiányos adatok esetén az igazolás nem érvényes! Kitöltés után, az igazolás nyomtatásához, kattintson a munkaidő panelen található tevékenység igazolás gombra, majd válassza ki a lehetőségek közül, az iagzolás nyomtatásának az okát, és kattintson az igazolni kívánt periódus tetszőleges napjára!

16

17 Szabálysértések panel: Itt ellenőrizhetőek, 4 hetes időszakokban a szabálysértések, melyeket a program a 3621/85/EGK rendelet alapján listáz ki. Lehetőség van aszabálysértések szöveges, és grafikus jelölésére is, amelyek között a szöveges vagy grafikus gombra kattintva lehet váltani. Jegyzőköny: megjeleníti az elkövetett szabálysértéseket, valamint a hozzájuk tartotzó, rendeletben meghatározott maximálisan kiszabható büntetési tételt. A büntetés összege nem kerül kinyomtatásra!

18 Beállítások panel: Ezen az oldalon találhatóak a program fontos beállításai. A forráskönyvtárnál válaszhatja ki azta könyvtárat, ahol a letöltött vezetői kártyafájlok találhatóak. Ezeknek a fájloknak.esm vagy.ddd kiterjesztéssel kell rendelkezniük. A célkönyvtár megadásával választhatja ki azt a helyet, ahová a program a kielemzett vezetői kártyafájlokat metni. A frissítési beállítások segitségével megadható, hogy a program milyen időközönként ellenőrizze az interneten keresztül elérhető frissítéseket. (lásd fürkész frissítő)

19 A kiértékelt adatok.bmp,.jpg illetve excel dokumentumba exprotálhatóak. A program létrehoz egy új mappát a tualjdonos nevével, ide fognak kerülni az exportált adatok. Az exprtált adatok a panelen található jelölökőnégyzetek módosítsával választhatóak ki. Lehetőség van egész év, vagy egy kiválasztott hónap exportálására is.

20 A program regisztrációja A programban a regisztáció fülre kattintva indítsa el a program regisztrációját. A program regisztrációja, interneten keresztül: - Ha a gépe rendelkezik internetkapcsolattal használja az internetes regisztrációt! Az interneten keresztül történő regisztráláshoz, készítse elő a program vásárlásakor kapott azonosító kártyáját! - Jejölje be a regisztráció kérés négyzetet, kövesse a program utasításait, és a program elküldi a regisztráció kérést. - Ha nem rendelkezik azonosító kártyával, akkor PROBA regisztrációs névvel küldhet el kérést. (amennyiben felhasználó nem volt még regisztrálva) Amíg a program nincs regisztrálva próbaverzióként működik. Ilyenkor a funkciók csak korlátozottan érhetőek el. A próbaverzióban egy rendszámregisztrálható, és az ehhez a rendszámhoz tartozó adatokat, a program 2009.december31.ig jeleníti meg.

21 A program regisztrációja internetkapcsolat nélkül: Amennyiben nem rendelkezik internetkapcsolattal, kattintson a programkód gombra, majd a felugró ablakban látható kódot jutassa el hozzánk telefonon, vagy faxon. - A beállítások képernyőn kattintson a programkód gombra! - Helyezze be a program vásárlaskor kapott azoosítókártyát a kártyaolvasóba! - A megjeneő ablakban látható 15 jegyű kódot küldje el a program készítőjének telefonon, faxon, vagy levélben! Ha a válasz megérkezett, kattintson újból, a a programkód gombra, majd a kód ablakban az OK gombra és a megjelenő ablakba írja be a válaszként kapott 2db 15 számjegyű kódot! számjegy: programkód számjegy: gépkocsikód - Amennyiben a regisztráció sikeres volt a Gépkocsi darabszám mezőben az Ön által megvásárolt verziónak megfelelő gépkocsi darabszám lesz látható!. A programban regisztrált gépjárművek rendszámai a panel alsó részén láthatóak. It látható a program regisztráció érvényességi ideje, a regisztrált, illetve a maximálisan regisztrálható gépkocsik száma. A gépkocsi eltávolítás gomb

22 segítségével lehet a listából gépkocsit eltávolítani, de egy már törölt jármű ismételt regisztrációjára nincs lehetőség! A regisztrálható gépkocsik száma a megvásárolt programverziótól függ! (A regisztrálható járművek számának bővítéséhez hívja cégünket!) Fürkész frissítő A frissitő program automatikusan elindul, a Fürkész indítása után, a beállítások panelon meghatározott időközönként, felhasználói jóváhagyással. (Csak a kezdőlapon, vagy bellítások panelon) A frissítő, megfelelő internetkapcsolat estén, ellenőrzi a programhoz, az interneten keresztül elérhető frissítéseket, kiegészítéseket. Sikeres letöltés után a telepített módosítások érvényesítése (a frissítsek telepítése) automatikusan is elindul. Ha az elindulása előtt kattint a vissza gombra, az éppen telepítendő frissítések elvesznek!

AR-1001/AR-1011. Beléptetőrendszerek és munkaidő nyilvántartó szoftver/kliens szoftver. Kezelési leírás

AR-1001/AR-1011. Beléptetőrendszerek és munkaidő nyilvántartó szoftver/kliens szoftver. Kezelési leírás AR-1001/AR-1011 Beléptetőrendszerek és munkaidő nyilvántartó szoftver/kliens szoftver Kezelési leírás Tartalomjegyzék Általános leírás...3. oldal Általános alkalmazás...3. oldal Kompatibilis Soyal olvasók/vezérlők...5.

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalomszolgáltatási Igazgatóság Utolsó módosítás: 2011.06.03. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen,

Részletesebben

Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv

Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Erste MobilePay Felhasználói kézikönyv Tartalom 1. Az Erste MobilePay alkalmazásról... 2 2. Felhasználási feltételek... 3 2.2. Ügyfélkör... 3 3. Az alkalmazás letöltése... 4 3.1. Alkalmazás regisztráció...

Részletesebben

Segítség a hivatali kapu használatához

Segítség a hivatali kapu használatához Segítség a hivatali kapu használatához Készítette: Kopint-Datorg Zrt. Tartalommenedzsment Üzletág Utolsó módosítás: 2011.01.05. Probléma esetén írásos segítséget az info@magyarorszag.hu e-mail címen, telefonos

Részletesebben

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A MOL NYRT. VIRTUÁLIS KÁRTYA KÖZPONT SZOLGÁLTATÁSÁHOZ MOL Nyrt. Termékelőállítás és Kereskedelem H-1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18. - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv MAGYAR NEMZETI BANK ERA Számlatermékek bejelentő szolgáltatás Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 2 Bevezetés... 3 A dokumentum hatásköre... 3 Alapfogalmak... 3 A modul használatának

Részletesebben

Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomag 4.36 /Használati útmutató/ /Digitális kártya olvasó és tachográfkorong kiértékelı rendszer/

Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomag 4.36 /Használati útmutató/ /Digitális kártya olvasó és tachográfkorong kiértékelı rendszer/ Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomag 4.36 /Használati útmutató/ /Digitális kártya olvasó és tachográfkorong kiértékelı rendszer/ I. Áttekintés A Real Soft 2000 Ügyviteli Programcsomaghoz tartozó kiértékelı

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV NEMZEDÉKEK TUDÁSA TANKÖNYVKIADÓ BUDAPEST Verziószám: 1.0 2013. 09. 09. Bevezető Az NTK Player egy olyan, interaktív e-könyv lejátszóra épülő program, mely lehetővé teszi a Nemzedékek

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB FREE rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB FREE rendszer felhasználói funkcióiról Felhasználói leírás A CKB FREE rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 2.0 Készült: 2010.március 25. 1/63.oldal TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 4 2. Főképernyő... 6 3. Adatbekérés... 10 4. Díjtájékoztatás...

Részletesebben

D.A.S. IroDATA 2002 telepítési és használati útmutató

D.A.S. IroDATA 2002 telepítési és használati útmutató D.A.S. IroDATA 2002 telepítési és használati útmutató 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET A PROGRAM LETÖLTÉSE, TELEPÍTÉSE 1. A program letöltése az Internetről 5 oldal 2. A program telepítése 5 oldal 3. Manuális

Részletesebben

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv

ERSTE Lakossági NetBank. Felhasználói kézikönyv ERSTE Lakossági NetBank 1 Tartalom 1 Tartalom... 2 2 A NetBank működésének általános bemutatása... 4 2.1 Felhasználói felület általános működése... 4 2.1.1 Általános kereső... 4 2.1.2 Listák és lekérdezések

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv magánorvosi dokumentációs rendszer 4.3 verzió Felhasználói kézikönyv 2010. Tartalom - 2 - Privát Praxis kézikönyv 1. A program indítása...2 2. Teendők a program használatba vételekor... 2 3. Listák kezelése...

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER WEB felhasználói kézikönyv Érvényes: 2015. március 1-től Tartalom I. A dokumentum célja... 3 II. Fogalomtár... 3 III. Regisztráció... 4 1. Bejelentésre

Részletesebben

Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció. 1.0.1.1. 2010. szeptember. Raktár 3K internetes készletkezelő

Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció. 1.0.1.1. 2010. szeptember. Raktár 3K internetes készletkezelő Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó program dokumentáció 1.0.1.1. 2010. szeptember Raktár 3K internetes készletkezelő és számlázó szoftver Ez a dokumentáció a szoftver 1.0.1.1-es verziójához

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálat. Díjfizetői szerepkör

Felhasználói kézikönyv. FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálat. Díjfizetői szerepkör Felhasználói kézikönyv FŐTÁV Zrt. Online Ügyélszolgálat Díjfizetői szerepkör 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 2 REGISZTRÁCIÓ... 4 3 BEJELENTKEZÉS, ELFELEJTETT JELSZÓ, JELSZÓ MÓDOSÍTÁS, REGISZTRÁCIÓHOZ TARTOZÓ

Részletesebben

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012.

ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. ÉLELMEZÉSI ÉS RAKTÁRGAZDÁLKODÁSI PROGRAM FELHASZNÁLÓI UTASÍTÁS P E N T A - N O V A K F T. G Y Ő R 2012. - 2 - SZOFTVER FELHASZNÁLÁSI SZERZŐDÉS EZ EGY SPECIÁLIS SZERZŐDÉS ÖN, MINT FELHASZNÁLÓ (AKÁR MAGÁNSZEMÉLY,

Részletesebben

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez

Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S. A Digivu funkciói. Tachográf adatletöltés. Szoftver telepítés PC-re. Csatlakozás PC-hez Használati útmutató R Ö V I D I S M E R T E T É S A Digivu funkciói Tachográf adatletöltés Szoftver telepítés PC-re Csatlakozás PC-hez Fájl kezelés Digivu Használati Útmutató 2. oldal Tartalomjegyzék Gyorsismertető

Részletesebben

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Bóra - Munkaügyi-, bér-és SZJA elszámoló rendszer 1 Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció 1 Általános

Részletesebben

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról

Felhasználói leírás. A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról 1 Felhasználói leírás A CKB Trend rendszer felhasználói funkcióiról Verzió: 3.1 Készült: 2012. október 22. 2 TARTALOMJEGYZÉK 1 Bevezető... 4 2 Általános tudnivalók a program kezeléséről:... 5 2.1 A CKB

Részletesebben

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08.

IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE. Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. IGÉNYBEVEVŐI NYILVÁNTARTÁS (KENYSZI) FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ADATSZOLGÁLTATÓK, E-KÉPVISELŐK RÉSZÉRE Szoftver verziószám: 1.2.2.0 Dátum: 2015.04.08. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A DOKUMENTUM CÉLJA,

Részletesebben

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv

SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv SzámlaCenter Felhasználói Kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés... 5 Menü pontok használata... 6 1. Info... 6 2. Beállítások... 6 3. Számla kiállítása... 8 4. Karbantartás...

Részletesebben

Felhasználói útmutató a Díjnet rendszerhez

Felhasználói útmutató a Díjnet rendszerhez Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Regisztráció... 2 2.1. Bejelentkezési névre vonatkozó formai követelmények... 2 2.2. Jelszóra vonatkozó formai követelmények... 2 3. Regisztráció aktiválása... 3 4.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló TwinNet Felhasználói kézikönyv @Napló Elektronikus Iskolai Osztálynapló v8.2 verzió Bevezetés Tartalom Bevezetés... 6 Általános funkciók... 6 Dokumentumok... 7

Részletesebben

MTMT Gyakran ismételt kérdések

MTMT Gyakran ismételt kérdések MTMT Gyakran ismételt kérdések Jelen GyIK-ban a felmerült kérdésekre rövid válaszok találhatóak, az egyes témákban a bővebb leírást az oldalakhoz tartozó Segítség-ben, illetve a letölthető útmutatókban

Részletesebben

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára.

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. 1. Bevezetés E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. A könyv végigvezeti a Felhasználót a telepítéstől a számfejtésen

Részletesebben

Java-s Nyomtatványkitöltő Program

Java-s Nyomtatványkitöltő Program Java-s Nyomtatványkitöltő Program Súgó (v1.14) Tartalomjegyzék Telepítési útmutató... 4 Jar állományok futtatása és hozzárendelése a Java futtató környezethez... 10 Program telepítése... 11 Hálózatos telepítés

Részletesebben

A MOKKA szoftver telepítése és használata

A MOKKA szoftver telepítése és használata A MOKKA szoftver telepítése és használata Windows XP, Vista és Windows 7, 8, 8.1 rendszeren Cégbírósági eljárásokban történő felhasználás esetén 1(38) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15.

K&H e-bank. felhasználói kézikönyv. legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15. K&H e-bank felhasználói kézikönyv legutolsó frissítés dátuma: 2014.07.15. 1 Kedves Ügyfelünk! Köszöntjük Önt a K&H e-bank felhasználói között. Jelen felhasználói kézikönyvben röviden bemutatjuk a rendszer

Részletesebben

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató

Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA v. 3.0. Felhasználói útmutató v. 3.0 ORSZÁGOS EGÉSZSÉGBIZTOSÍTÁSI PÉNZTÁR 2010 Tartalomjegyzék Orvosi Recept Kitöltő Alkalmazás ORKA 1. A PROGRAM FELADATA...3 2. RENDSZERKÖVETELMÉNYEK...4 3. REGISZTRÁCIÓ...4 4. BEJELENTKEZÉS...7 5.

Részletesebben