ői Tagozata Szervezeti és Működési Szabályzata A Vasutasok Szakszervezete nőszervezete Női Választmány (NV) néven december 17-én alakult meg.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ői Tagozata Szervezeti és Működési Szabályzata A Vasutasok Szakszervezete nőszervezete Női Választmány (NV) néven 1990. december 17-én alakult meg."

Átírás

1 ői Tagozata Szervezeti és Működési Szabályzata I. A Vasutasok Szakszervezete nőszervezete Női Választmány (NV) néven december 17-én alakult meg. A Vasutasok Szakszervezetéhez (VSZ) tartozó női munkavállalók érdekeit védő, képviselő és koordináló rétegszervezet, mára széles tömegbázison nyugvó, átlátható struktúrájú szervezet lett tól Női Tagozat néven végzi tevékenységét. A szervezet neve: Vasutasok Szakszervezete ői Tagozata Székhelye: 1023 Budapest, Ürömi u. 8. Képviselője: A tagozat mindenkori vezetője F e l a d a t a: A ői Tagozat, mint rétegszervezet a vasutas nők érdekvédelmét, és családok élet-és munkakörülményeit nehezítő tényezők feltárását, javaslatok kidolgozását, tekinti fő feladatának. Munkáját a Vasutas Szakszervezete tevékenységéhez szervesen kapcsolódva kívánja végezni. A Női Tagozat nem önálló jogi személy. Működésének feltételeit a VSZ biztosítja az alapszabályban foglaltak szerint. Feladatait a saját SZMSZ-ben foglaltak szerint végzi. Munkáját a VSZ részéről megbízott összekötő segíti. A Női Tagozat kapcsolatot keres a vele együttműködni kívánó érdekvédelmi szervezetekkel. A ői Tagozat működésének célja: II. 1. Küldöttértekezlet a nők sajátos problémáira elfogadható megoldásokat találni. célzott érdekvédelmet, szociális-, kulturális érzékenységet vinni a Vasutasok Szakszervezete munkájába a nők érdekében, a vasutas nők és családok érdekeinek képviselete, védelme. A ői Tagozat legfelsőbb szerve.

2 Résztvevői: Szavazati joggal: Az alapszervezetek által delegált küldöttek és a őbizottság tagjai. (Az alapszervezeti delegálás elveit a Nőbizottság határozza meg, a VSZ Alapszabálya és SZMSZ alapján) Tanácskozási joggal: Meghívottak A Küldöttértekezletet a őbizottság hívja össze. M ű k ö d é s e: üléseit, a VSZ választási ciklusához igazodva, vagy szükség szerint tartja, össze kell hívni a küldöttértekezletet 30 napon belül, ha azt a Nőbizottság tagjainak legalább 25 %-a kéri, határozatképes a testület, ha azon a delegáltak 2/3-a jelen van, határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza, üléseiről jegyzőkönyv készül. D ö n t: A Női Tagozat létrehozásáról, illetve megszüntetéséről, Szervezeti és Működési Szabályzata elfogadásáról, módosításáról, a Női Tagozat programjáról, a végzett munkáról szóló beszámoló elfogadásáról, a vezető tisztségviselők megerősítéséről, (a tisztségviselők mandátuma a választási ciklus idejére szól a VSZ Alapszabálya szerint) a tisztségviselők visszahívásáról. ői Tagozat vezetőjének feladata: rétegszervezet SZMSZ-ben foglalt működtetése, gondoskodik az ülések előkészítéséről, a feladatok végrehajtásáról, két ülés között koordinálja a testület munkáját, képviseli a Női Tagozatot, a Vasutasok Szakszervezetében, illetve más szervezetek előtt.

3 ői Tagozat vezető helyettesének feladata: a Nőbizottságtól kapott feladatok megszervezése és végrehajtása, a női munkavállalók érdekképviseletének segítése, A Nőbizottság és a tagság közötti információáramlás koordinálása, a tagozat vezetőjének akadályoztatása esetén helyettesíti. 2. őbizottság A Küldöttértekezletek között a ői Tagozat operatív testülete. Tagjai: maximum 15 fő tagozat vezetője, tagozat vezető helyettese, Kollár Sándorné örökös Nőbizottsági tag, a középszervek alapszervezetei által delegált, a küldöttértekezleten megerősített bizottsági tagok M ű k ö d é s e: üléseit negyedévente, vagy szükség szerint tartja, ülésterv alapján dolgozik, össze kell hívni a Nőbizottságot, ha azt a tagjainak 25 %-a kéri, az ülés akkor határozatképes, ha a tagjainak 2/3-a megjelent. Az ülés határozatképtelensége esetén, 1 óra elteltével, ha a testület tagjainak min. 50% jelen van határozatképessé nyilvánítható. üléseiről emlékeztetőt készül, munkájáról képviselet útján az érintetteket folyamatosan tájékoztatja, állásfoglalásait nyílt szavazással, egyszerű többséggel hozza. Szavazategyenlőség esetén a vezető szavazata dönt.

4 D ö n t: A Nőbizottság ülésrendjéről, a küldöttértekezlet összehívásáról, a küldöttek keretlétszám felosztásáról, tisztségviselők kooptálásáról, akiket a soros küldöttértekezleten meg kell erősíteni, munka és szakértői bizottságok működtetéséről, szakértők igénybevételéről, felhívások, tiltakozások kezdeményezéséről, felhívásokhoz történő csatlakozásról, kérdőíves felmérések elindításáról, aláírási kezdeményezésekről, illetve más szervezetek által kezdeményezett akciókhoz történő csatlakozásról, a részére biztosított pénzeszközök felhasználásáról. V é l e m é n y e z i: a női munkavállalók élet és munkakörülményeit, érintő törvénytervezeteket, szabályokat, utasításokat, valamint a megállapodás tervezeteket, A MÁV Rt. Kollektív Szerződését, és a KSZ szintű szabályozásokat, a munkáltatók foglalkoztatási politikáját, valamint az ehhez kapcsolódó képzést, továbbképzést, a nődolgozókat érintő munkáltatói intézkedéseket. E l l e n ő r z i: a női munkavállalók törvényes jogainak érvényesülését, és az egyéb megállapodások betartását, saját határozatainak végrehajtását,

5 a Nőbizottság vezetőjének és helyettesének tevékenységét. Kifogást kezdeményez: a női munkavállalókat érintő jogsértő intézkedésekkel szemben. Javaslatot tesz: a női munkavállalók helyzetének javítására. 3. Középszervezeti őbizottság A VSZ Szakmai (KHI IB, Járműjavító Kft-k IB, Egészségügy, utazók) és Területi szervezetein belül fejti ki tevékenységét. Hatásköre az adott területre terjed ki. Tagjai: a középszervezethez tartozó alapszervezetek által delegált tagok. Vezetője: a középszervezethez tartozó alapszervezeti képviselők saját soraiból a Nőbizottságba delegált ügyvivő. Feladata: a biztosítani a működési szinten szükséges sajátos női érdekvédelmet, észrevételeket, javaslatokat tenni hatáskörét meghaladó esetekben a Nőbizottság részére, az információ áramlás biztosítása a Nőbizottság és a tagok között. D ö n t: saját munkaprogramjáról és ülésrendjéről, területi szintű felhívások és tiltakozások kezdeményezéséről,

6 hasonló felhívásokhoz való csatlakozásról. 4. Alapszervezeti női rétegmunka Azon alapszervezet, amely csatlakozni kíván a Női Tagozat munkájához, tagjai sorából nőfelelőst választ, illetve bíz meg. A nőfelelős az SZB ülésein rendszeresen részt vesz. Feladata: az alapszervezeti szintű sajátos érdekvédelem biztosítása, bekapcsolódik a középszervezeti Nőbizottság munkájába, fegyelemmel kíséri a VSZ Nőbizottság tevékenységét, az alapszervezet vezető tisztségviselőit és a tagságot rendszeresen tájékoztatni a végzett munkáról. III. Tájékoztatási záradék: A ői Tagozat működésében, ezen SZMSZ által nem szabályozott kérdésekben, a VSZ Alapszabálya és SZMSZ-e a mérvadó. Elfogadás után kapják: a küldöttértekezlet résztvevői középszervezetek az érintett alapszervezetek

7 szervezetpolitikai alelnök VSZ Szervezeti és Szervezési Osztálya VASUTASOK SZAKSZERVEZETE NŐI TAGOZATA Küldöttértekezlete ői Tagozat Programja A Női Tagozat érdekvédelmi tevékenységét a Vasutasok Szakszervezete munkájához szervesen kapcsolódva, a nők és családok érdekeinek maximális szem előtt tartásával kívánja továbbra is végezni. Fő célként: a nőket érő hátrányok megszüntetését, az esélyegyenlőség mind teljesebb körű megvalósulását, a családok védelmét tűztük magunk elé. Az elérendő célok megvalósítása érdekében, a következő tenni valókat fogalmazzuk meg: I. Szakszervezeti szervezeti tevékenységünk terén: fokozzuk erőfeszítéseinket annak érdekében, hogy minél teljesebb mértékben megvalósuljanak a gyakorlatban az SZSZNSZ 17. Világkongresszusán elfogadott Legyen vége a diszkriminációnak, egyenlőséget a nőknek most! Akciótervben megfogalmazottak. El kell érni, hogy a nők helyzetével való törődés, az esélyegyenlőség kérdése épüljön be az össz-szakszervezeti tevékenységbe. Ennek érdekében tovább kívánjuk építeni a Vasutasok Szakszervezete testületeivel való együttműködést. Fel kívánjuk venni a kapcsolatot a többi vasúton működő szakszervezet nő képviselőivel. tovább folytatjuk azt a gyakorlatot, hogy a nődolgozók közötti közvélemény kutatásra alapozva, évente érdemi észrevételek, javaslatok megtételével segítjük a Kollektív Szerződés tartalmának bővítését.

8 Szorgalmazzuk, hogy a kollektív megállapodások kötését előkészítő bizottságok munkájába a Női Tagozat képviselői kerüljenek bevonásra, és nők sajátos érdekeit is tartalmazó szerződések kerüljenek elfogadásra. kiemelt feladatnak tartjuk a MÁV Rt területén létrejött Esélyegyenlőségi Bizottság tartalmas munkája megvalósulásának segítését. változatlanul nagy gondot fordítunk a női tisztségviselők, aktívák oktatás-, továbbképzésére. Ezt részben az MSZOSZ Női Választmánya által szervezett alap és ráképző, valamint saját szervezésű tanfolyamok, és természetszerűleg, a VSZ átfogó oktatási programja keretében igyekszünk megvalósítani. Oktatási munkánk során kiemelt kérdésként kezeljük az esélyegyenlőségi irányelvek és az Európai Unióval kapcsolatos ismeretek átadását. folytatjuk a korábbi években megindított egészségügyi programunkat, az egészség fontosságát felismertető munkát. tovább kívánjuk építeni a területi női hálózatot, a területek sajátosságait is figyelembe véve, szerves részévé kívánunk válni az ott folyó munkának. munkánkkal segíteni kívánjuk, a Vasutasok Szakszervezete tagszervező és tagmegtartó munkáját. II. A vasúti érdekvédelmi tevékenységünk terén. Fellépünk azért, hogy: a vasúti reform egy korszerű, eredményesen működő, a munkavállaló számára kiszámítható, színvonalas megélhetést nyújtó vasútüzem megteremtését eredményezze.

9 újuljon meg a MÁV Rt humánpolitikája. Készüljenek el végre a mindenkinek esélyt adó rendszerek. A humán stratégiában kapjon helyet a nők előnyben részesítése. kerüljön kidolgozásra a vasutas társadalom Élethosszig tartó tanulás programja, melyben a GYES-en lévők kapjanak külön testre szabott, a helyzetükhöz igazodó oktatási lehetőségeket. A gyermekgondozás után a munkába visszatérő nők segítésére legyen elkülönített képzési alap. készüljön tanulmány a vasutas nőkről, különös tekintettel a bérhelyzetükre. A vasutasok EU szintre való bérfelzárkóztatási programja a lemaradást, külön kezelje. a bevezetésre kerülő bértarifa rendszer az egyenlő értékű munkáért egyenlő bért elvét maximális figyelembe véve érvényesítse a nők sajátos munkavégzési pozitívumait a tarifán belül. az egészség védelem fokozása érdekében, a Nemzeti Egészségügyi Program törekvéseivel összhangban, kerüljön átdolgozásra az alkalmassági vizsgálat rendszere, különös tekintettel a veszélyeztetett korosztályokra. III. Tennivalók a kormányzati munka befolyásolásában Az MSZOSZ ői Választmányával együtt, annak tagjaként: szorgalmazzuk az Esélyegyenlőségi Törvény mielőbbi átdolgozását, illetve az élethez való igazítását. fellépünk azért, hogy az országos érdekegyeztetési rendszeren belül jöjjön létre egy sajátos női érdekegyeztetési fórum. tovább folytatjuk küzdelmünket a nők és kisgyermekes anyák munkajogi védettségének növeléséért, a családok védelméért. El kell érni, hogy aktív munka erőpiaci eszközökkel segítsék a nők GYES utáni, illetve munkanélküliségből való visszatérését az aktív munkavégzésbe. Fordítódjék különös figyelem a pályakezdők és a kisgyerekes anyák, valamint a 45 év felettiek foglalkoztatására.

10 szorgalmazzuk, hogy növekedjen a családbarát munkahelyek száma. A munkavilága kínáljon olyan munkarendeket, amelyek nem rónak nagyobb terhet a szükségesnél a családok életvitelére. követeljük, hogy stabil, reálértékét megőrző gyermektámogatási rendszer valósuljon meg. követeljük, hogy biztonságos, kiszámítható nyugdíjrendszer legyen. A nyugdíjak reálértéke a mindenkori nettóbérek arányában növekedjen. szorgalmazzuk, hogy legalább évente készüljön országos felmérés a nők munkaerő-piaci, foglalkoztatási, bérezési előmeneteli helyzetéről. A KSH munkavállalókkal kapcsolatos adatai női-férfi bontásban készüljenek. Budapest, Női Tagozat Küldöttértekezlete Az ETF január én egy esélyegyenlőségi konferenciát szervezett január végén a litván főváros Vilnius adott otthont az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) által szervezett esélyegyenlőségi konferenciának, melyen a Vasutasok Szakszervezete is részt vett. A rendezvény középpontjában az esélyegyenlőség a közlekedési szektorban állt, melyre 24 női résztvevő érkezett mintegy 10 országból. A konferencia elsődleges célja az volt, hogy összehozza az esélyegyenlőséggel foglalkozó szakembereket, az információt és jó tapasztalatokat kicseréljék egymással és nem utolsósorban a regionális sajátosságokat is figyelembe vegyék. A szakszervezeti tisztségviselők elmondták, hogy a konferencia jó alkalmat teremtett arra, hogy az esélyegyenlőség terén is kiterjesszék az együttműködést, egymástól tanulni soha nem szégyen. A konferencia jelentőségét bizonyítja, hogy a szervezők litván parlamenti képviselőket és szakszervezeti konföderációs vezetőket is megnyertek előadások megtartására. Mivel a rendezvényen eltérő kultúrájú, gazdasági hátterű ország képviselői vettek részt, első körben próbálták megismerni az adott ország gazdaságát, munkaerőpiacát,

11 törvényi berendezkedését és nem utolsósorban a közlekedési szektor munkavállalóinak helyzetét. A beszámolókból azt a következtetést lehetett leszűrni, hogy a legnagyobb különbségek a bérek ill. a munkakörülmények terén tapasztalhatóak. A litván buszvezetőket képviselő kolléga elmondása szerint a munkakörülmények mind a női mind a férfi munkavállalók számára gyakran elviselhetetlenek a városi tömegközlekedés tekintetében. Az adott munka egyre kevésbé vonzó a munkavállalók számára, a buszvezetőknek egyre többet kell dolgozni, ami további kockázatokat jelent egészségük számára is régi, korszerűtlen járműveket vezetve. A kolléga elmondta, hogy a WC lehetőségek több, mint siralmasok, nagy az elvándorlás a régebbi EU-s tagországok munkaerőpiacaira, aminek meg is lett a következménye: a buszvezetői állások tartósan több, mint 15%-a betöltetlen. Ennek a következménye, hogy nem zárkóznak el a női buszvezetők alkalmazásától sem. A női buszvezetők viszont az utasoktól érkező erőszakról, nem egyszer támadásokról számolnak be, amellyel szemben védtelennek bizonyulnak. Több légiutas-kisérőként dolgozó kollegina jelezte, hogy a munkáltató egyáltalán nem foglalkozik a biztonság valamint az egészség kérdésével. Előfordul, hogy több napot esetleg hetet távol otthontól töltenek. Óriási a verseny a légi-közlekedésben és ennek vesztesei gyakran az utazószemélyzet. A résztvevők zárásként szót ejtettek arról is, hogy a nők milyen arányban vesznek részt a kollektív tárgyalásokon, milyen arányban vannak jelen egy társaság menedzsmentjében, de ugyanígy egy szakszervezet vezetésében. A tapasztalat az bár az ETF évek óta nagy hangsúlyt kíván ennek megváltoztatására fektetni hogy Európában a közlekedési szektor még mindig egy férfiak által dominált ágazat és belátható ideig az is marad. Ajánlások A Női Konferencia úgy döntött, hogy között az ETF-nek az alábbi irányok alapján kell cselekednie:

12 A cél, hogy a lehető legjobban megismerjük a közlekedési ágazatban dolgozó nők munka körülményeit Európában, erről a lehető legszélesebb és legvilágosabb képet kapjuk. Ez segíteni fog az ETF-nek, az ETF szekcióinak valamint tagszervezeteinek. 1. Az ETF egy átfogó értékelést kíván összeállítani az Európai Unió részére, mely a nők helyzetével foglalkozik a közlekedési szektorban. 2. Amennyiben az értékelés elkészül, azt az ETF szét kívánja osztani a tagszervezetei között. 3. Az ETF fontos célja, hogy a nők láthatóak legyenek a mindennapi szakszervezeti munkában. 4. Az ETF tagszervezeteinek segítséget kíván nyújtani a női tagok szervezésében. 5. Tapasztalatok szerint az ETF szekciós munkáiban a női kollégák alacsony arányban vesznek részt, amin az ETF mindenképp javítani kíván. 6. Az ETF arra bátorítja és buzdítja tagszervezeteit, hogy azok vezető testületeiben a nők nagyobb arányban vegyenek részt. Az ETF Női Bizottsága folytatni kívánja azt a hagyományt, hogy országjárások alkalmával a munkahelyeken találkozik a női munkavállalókkal és beszélnek meg egy sor fontos kérdést. 7. Az ETF egy információs kampányt kíván indítani, mely lefedi az összes tagszervezetet azzal a céllal, hogy megismertesse az EU törvénykezését esélyegyenlőségi kérdésekben. 8. Az ETF arra kívánja bátorítani és buzdítani a tagszervezeteket, hogy javítsák az esélyegyenlőséget a munkahelyeken a kollektív tárgyalások révén. Olyan meetingekre és szemináriumokra van szükség, ahol a jó tapasztalatokat és gyakorlatokat meg lehet osztani, információt lehet cserélni. 9. Az egészségre és biztonságra tekintettel, az ETF a munkahelyi erőszakra és stresszre kíván a közeljövőben nagy hangsúlyt fektetni.

13 Ajánlások az ETF tagszervezetei számára 1. Javítani a nők képviseletét a szakszervezet vezető és tárgyaló testületeiben. 2. Javítani a nők részvételét a az ETF tevékenységeiben 3. El kell kezdeni olyan területeken is a nők tagszervezését, mint logisztika, multinacionális cégek. 4. Akciók annak érdekében, hogy javuljon a szakszervezeti képviselet és részvétel az Európai Üzemi Tanácsok munkájában. 5. Nagyon fontos annak kikényszerítése, hogy egyenlő munkáért egyenlő bér járjon. Meghatározni azokat a tényezőket, amely a bér-diszkriminációhoz vezetett. Másfél évtized a vasutas nők érdekeinek védelmében 15 éves a VSZ ői Tagozata Mottó: Célokat tűztünk ki, hittünk bennük, tettünk értük, és az eredmény minket igazol december 17-én a VSZ Női Választmányának megalakulásával a szakmák közül szinte elsők között a Vasutasok Szakszervezeténél indult el a megújult női rétegérdekvédelmi tevékenység. A Női Választmány februártól Női Tagozatként végzi munkáját. Tevékenységét 15 fős Nőbizottság irányítja. A ői Választmány Tagozat a vasutas nők és családok érdekeinek képviseletét, védelmét tűzte ki céljául, s ennek szellemében dolgozott az eltelt 15 év során.

14 A Női Tagozat nehéz időszakot tud maga mögött. Megalakulása egyidőre esett a rendszerváltás megindulásával, s tevékenysége pedig azokkal a jelentős változásokkal, amelyek mind az országban, mind a vasúton végbementek. Közel 1,5 millió munkahely szűnt meg, megjelent és tömegessé vált a munkanélküliség. Megindult a vasút át- és szétszervezése, s ennek következményeként a vasutas dolgozói létszám jelentős csökkenése. Romlott a nők munkaerőpiaci helyzete, nőttek munkahelyi, családi terheik. Folyamatosan nehezedtek a szakszervezetek működési feltételei, taglétszámuk jelentősen csökkent. Mindezen körülmények nagymértékben nehezítették az érdekvédelmi munkát. A nehézségek ellenére a Tagozat több pozitív eredményt tudott munkája során elérni. ői Tagozatunk megalakulását követően folyamatos, tudatos építkezéssel jutott el odáig, hogy mára már a VSZ szerves részévé, országos vasutas női rétegszervezetté vált. Tevékenysége két jelentős területre tagozódik: egyrészt és elsősorban vasutas nők érdekképviseletére és védelmére, másrészt az MSZOSZ ői Választmányának munkájában való részvételen keresztül az országos női érdekvédelemre. A vasutas női érdekvédelem terén elért eredményeink közül a következőket tartjuk a legjelentősebbeknek: Munkánknak mindenkor homlokterében állt a Kollektív Szerződések rendszeres meghosszabbításának segítése, tartalmának bővítése. Nődolgozóink körében végzett közvélemény kutatásokra alapozva évenként véleményeztük a KSZ-t, a bértarifarendszert, számos érdemi észrevételt, javaslatot tettünk, melyek jelentős része a tárgyalási csomagokba beépült, s közülük jó néhány a Kollektív Szerződésben is rögzítésre került. Ezek közül a legjelentősebbnek tartjuk a GYES-ről GYED-ről visszatérők 1 éves felmondási védettségének, a rugalmas munkarend kiterjesztési lehetőségének, az Esélyegyenlőségi Bizottság létrehozásának KSZ-be való foglalását. Számos gyakorlatias ötlettel támogattuk 1999-ben az új egyenruharendszer kialakítását. Folyamatosan figyelemmel kísértük, véleményeztük, javaslatokkal segítettük a MÁV Rt. új jóléti és szociális rendszerének bevezetését. A ői Tagozat munkájában folyamatosan kiemelt helyet foglalt el a gyermeket vállaló nők, a GYES-t, GYED-et igénybevevők helyzetének figyelemmel kísérése, s munkahelyre történő visszatérésük segítése ben kérdőíves felmérést végeztünk a gyermekgondozási szabadságon lévők körében, s a felmérés tapasztalataira alapozva kezdeményeztük, hogy a KSZ módosítási tárgyalások során a VSZ Elnöksége érje el a GYES-ről, GYED-ről visszatérők felmondási védettségének növelését. Sikeres tárgyalások eredményeként a MÁV Rt. Kollektív Szerződése 1998-tól az Mt-ben foglaltaknál (30 nap) nagyobb, 1 éves felmondási védelmet tartalmaz. Ennek elérését érdekvédelmi munkánk egyik legnagyobb eredményének tartjuk.

15 Tagozatunk egész 15 éves tevékenységét végigkísérte a nők egyenlő esélyeinek megvalósulásáért, s a velük szemben alkalmazott hátrányos megkülönböztetések megszüntetéséért való fellépés. Ennek érdekében számos fórumon szorgalmaztuk az Esélyegyenlőségi Törvény mielőbbi megalkotását. Aktívan kivettük részünket az Egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvénytervezet társadalmi vitájából. Minden olyan konferencián, fórumon részt vettünk, ahol lehetőség nyílt véleményünk kifejtésére. Kezdeményeztük a VSZ Elnökségénél, hogy a MÁV Rt-nél jöjjön létre Esélyegyenlőségi Bizottság, és készüljön Esélyegyenlőségi terv. Ösztönzésünkre a VSZ-nek sikerült elérnie, hogy 2004-ben megalakult a Bizottság, és februárban pedig Esélyegyenlőségi terv elfogadására is sor került, szinte egyedüliként az országban működő vállalatok közül. Az esélyegyenlőség ügyének az összszakszervezeti tevékenységbe történő beépítéséért való következetes fellépésünk is hozott eredményt: Sikerült elérni, hogy a VSZ a áprilisában tartott XV. Kongresszusára megválasztandó küldöttek arányszámaira vonatkozóan hozott határozatában 30 %-os női kvótát fogalmazott meg. A szakszervezeti tisztségviselők oktatásába képzésébe is beépült az esélyegyenlőség kérdése. Mindenkor kiemelt feladatnak tartottuk és tartjuk női tisztségviselőink, aktivistáink rendszeres oktatását, képzését. Ezt részben saját szervezésű tanfolyamok keretében, részben az MSZOSZ Női Választmánya, valamint különböző szervezetek (Nők Szövetsége, FES) által rendezett tanfolyamokon való részvétellel biztosítottuk. Női Tagozatunk saját szervezésben 1993-ban, 1995-ben, 1998-ban, 2004-ben és 2005-ben rendezett 3-4 napos tanfolyamokat, melyeken átlagosan fő vett részt. A képzések során igyekeztünk a résztvevőket felkészíteni a sajátos vasutas érdekvédelmi feladatokon túl az Európai Uniós csatlakozással kapcsolatos tudnivalókra, valamint az EU nemek esélyegyenlőségére vonatkozó irányelveinek megismerésére. Az országos női érdekvédelmi munka fő eredményeiről szólva az alábbiakat tartjuk kiemelésre érdemesnek: ői Tagozatunk az MSZOSZ ői Választmányának tagjaként, annak októberi megalakulása óta folyamatosan, nagy aktivitással veszi ki részét az országos női érdekképviseleti tevékenységből is. A tagozat vezetője és helyettese tagja a Női Választmány Intéző Bizottságának, a tagozatvezető egyben a Választmány egyik alelnöke is. Az MSZOSZ Női Választmányának jelenleg 6 vasutas kolléganő a tagja. Kezdeményezéseink, vélemény nyílvánításaink, írásos anyagaink meghatározóak a Női Választmány munkájában. Az országos női érdekvédelmi munkában a Választmánnyal közösen elért főbb eredmények a következők:

16 Egyik legsikeresebb akciónk volt decemberétől februárig közel 300 ezer aláírás összegyűjtése a nyugdíjkorhatár felemelése ellen, amelyhez mi vasutas nők 20 ezer aláírással járultunk hozzá. A korhatár emelést ugyan nem tudtuk megakadályozni, azonban sikerült elérni az átmeneti intézkedések nélküli nyugdíjkorhatár emeléséről szóló, már érvényben lévő törvény felfüggesztését és módosítását. A módosított törvény szerint már fokozatos korhatár emelés van, átmeneti szabályozás, rugalmas nyugdíjbavonulási lehetőség. Jelentős részünk volt a emzeti Családpolitikai Koncepció tervezetéről szóló állásfoglalás kialakításában is 1999-ben megfogalmazott kemény kritikánknak is része volt abban, hogy a koncepció átdolgozásra került. Kezdeményezésünkre az MSZOSZ Női Választmánya is elvégezte 1998-ban az országos felmérést a GYES-en, GYED-en lévők körében. A felmérés tapasztalataira alapozva megfogalmaztuk azon követelésünket, hogy a gyermekgondozásról visszatérők felmondási védettségét emelni kell a Munka Törvénykönyvében 30 napról 90 napra, és biztosítani kell a kisgyermekes anyák GYES alatti támogatott továbbképzését, ezzel is segítve munkahelyi visszatérésüket. A felmondási védettség felemelését az Mt-ben jelentős erőfeszítéseink ellenére sem sikerült még elérni, azonban a Foglalkoztatási Törvény módosítását igen, amely már lehetővé teszi a kisgyermekes anyák gyermekgondozás időszaka alatti támogatott képzését. A Választmány kezdeményezésének, rendszeres fellépéseinek is része volt abban, hogy bevezetésre került az apák részére gyermekük születése esetén 5 nap fizetett munkaidő kedvezmény. Az MSZOSZ ői Választmánya óta évente megrendezte, az idén immár 5. alkalommal a Munkavállaló ők Országos Konferenciáit, melyeken átlagosan fő vett részt. A konferenciák előkészítésében, eredményes lebonyolításában, záródokumentumainak kialakításában mindenkor nagyon aktívan résztvettünk. A nők esélyegyenlőségéért, az egyenlő bánásmód érvényesüléséért folytatott küzdelmünk jelentős eredményének tartjuk, hogy 2003-ban életbe lépett az ún. Esélyegyenlőségi Törvény, melynek megszületésében, szövegének formálásában jelentős része volt a ői Választmány tagjainak, s köztük nekünk vasutas lányoknak is. ői Tagozatunk fennállásának 15. évfordulóját igyekeztünk méltóképpen megünnepelni azzal a március között három helyszínen: yíregyházán, Budapesten és Miskolcon közel 400 női aktíva részvételével megtartott rendezvénysorozattal, amelyek szervezésére ők a vasútért vasút a nőkért gondolat jegyében került sor, s melyek megrendezését az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium által kiírt Március a nőké pályázaton nyert anyagi támogatás tette lehetővé. Budapesti ünnepségünket megtisztelte részvételével Lévai Katalin EU parlamenti képviselő, Korózs Lajos ICSSZEM államtitkár is. Ezen rendezvényen került ismertetésre első alkalommal a MÁV Rt. frissen elfogadott Esélyegyenlőségi terve is, melynek megalkotásában jelentős részünk volt.

17 A Női Tagozat másfél évtizedes tevékenységét áttekintve, s abból a legjelentősebb eredményeket kiemelve elmondható, hogy számos érdekvédelmi munkát nehezítő körülmény közepette is a Tagozat tartalmas munkát végzett. Szerénytelenség nélkül elmondhatjuk, hogy kezdeményezéseinkkel, lelkes, aktív, szakszerű munkánkkal ismertséget és elismertséget szereztünk a szakszervezeti mozgalomban, és az esélyegyenlőséggel foglalkozó civil szférában egyaránt. A vasút jelenlegi helyzetét ismerve tudjuk sok tennivaló vár még ránk, van tartalmas programunk, amely irányt szab munkánknak. A 15 év tapasztalatai alapján kimondható, hogy a Női Tagozatot megalapítókat igazolta az élet, igenis az összszakszervezeti munkán belül szükség van a speciális női érdekvédelemre is, hiszen eredményes rétegmunka nélkül nem lehet hatékony érdekvédelem november Készítette: Kollár Sándorné

VASUTASOK SZAKSZERVEZETE ALAPSZABÁLYA

VASUTASOK SZAKSZERVEZETE ALAPSZABÁLYA VASUTASOK SZAKSZERVEZETE ALAPSZABÁLYA Elfogadta: a Vasutasok Szakszervezete Kongresszusa 2015. május 15-én A Vasutasok Szakszervezete jogfolytonosságát az önálló vasutas szakszervezeti mozgalom kezdetétől

Részletesebben

M I N T A. Alapszervezet Szervezeti- és Működési Szabályzata (tervezet)

M I N T A. Alapszervezet Szervezeti- és Működési Szabályzata (tervezet) I. Általános rész: M I N T A Alapszervezet Szervezeti- és Működési Szabályzata (tervezet) 1.) Az alapszervezet a Vasutasok Szakszervezete a. (szolgálati hely(ek), gazdasági társaság, vagy intézmény(ek)

Részletesebben

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának P R O G R A M J A MUNKAANYAG

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának P R O G R A M J A MUNKAANYAG A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának P R O G R A M J A MUNKAANYAG BEVEZETÉS PROGRAM A LIGA Szakszervezetek 2009-től érvényes programja az elmúlt évtized tapasztalatainak és az elkövetkező

Részletesebben

A PDSZ PROGRAMJA 2011-2015

A PDSZ PROGRAMJA 2011-2015 A PDSZ PROGRAMJA 2011-2015 A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének programja 1. Alapelvek A PDSZ-nek, mint nyitott szakmai szakszervezetnek legfontosabb célja a közszolgálat területén, ezen belül

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

A KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETÉNEK (KKDSZ) A 2015. ÁPRILIS 8-I KONGRESSZUSRA KÉSZÜLT

A KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETÉNEK (KKDSZ) A 2015. ÁPRILIS 8-I KONGRESSZUSRA KÉSZÜLT A KÖZGYŰJTEMÉNYI ÉS KÖZMŰVELŐDÉSI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETÉNEK (KKDSZ) A 2015. ÁPRILIS 8-I KONGRESSZUSRA KÉSZÜLT 1. A szervezet neve, működési területe 1. A szakszervezet neve: Közgyűjteményi és Közművelődési

Részletesebben

KASZ ORSZÁGOS ÉRTEKEZLET 2010. OKTÓBER 14.

KASZ ORSZÁGOS ÉRTEKEZLET 2010. OKTÓBER 14. KASZ ORSZÁGOS ÉRTEKEZLET 2010. OKTÓBER 14. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete PROGRAM-ja végrehajtásának legfontosabb éves feladatai A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének programja figyelembe

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE ESZ: 326.183/2007. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE ESZ: 326.183/2007. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE ESZ: 326.183/2007. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése Tájékoztató Miskolc Megyei Jogú Város szociális, fogyatékosügyi és gyermekvédelmi intézményeinek, társadalmi

Részletesebben

3300 Eger, Klapka u. 5/b. Tel.: 36/418-804 E-mail: pszegrijaras@upcmail.hu SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

3300 Eger, Klapka u. 5/b. Tel.: 36/418-804 E-mail: pszegrijaras@upcmail.hu SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. számú melléklet A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE ALAPSZABÁLYA a PSZ XX. Kongresszusának 2013. június 30. napján elfogadott szövegmódosítás egybeszerkesztve a 2012. december 8. napi módosított 2011. március

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM EMLÉKEZTETŐ 2015. SZEPTEMBER 29.

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM EMLÉKEZTETŐ 2015. SZEPTEMBER 29. IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM EMBERI JOGI MUNKACSOPORT TITKÁRSÁGA IDŐSEK JOGAIÉRT FELELŐS TEMATIKUS MUNKACSOPORT IKT. SZÁM: VII/58/4 (2015) EMLÉKEZTETŐ 2015. SZEPTEMBER 29. Helyszín: 1054 Budapest, Akadémia

Részletesebben

1004/2010. (I. 21.) Korm. határozat. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlőségét Elősegítő Nemzeti Stratégia - Irányok és Célok 2010-2021

1004/2010. (I. 21.) Korm. határozat. a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlőségét Elősegítő Nemzeti Stratégia - Irányok és Célok 2010-2021 1004/2010. (I. 21.) Korm. határozat a Nők és Férfiak Társadalmi Egyenlőségét Elősegítő Nemzeti Stratégia - Irányok és Célok 2010-2021 1. A Kormány a) elfogadja a jelen határozat mellékletét képező a Nők

Részletesebben

T E S T N E V E L É S I E G Y E T E M G Y A K O R L Ó S P O R T I S K O L A I Á L T A L Á N O S I S K O L A É S G I M N Á Z I U M

T E S T N E V E L É S I E G Y E T E M G Y A K O R L Ó S P O R T I S K O L A I Á L T A L Á N O S I S K O L A É S G I M N Á Z I U M T E S T N E V E L É S I E G Y E T E M G Y A K O R L Ó S P O R T I S K O L A I Á L T A L Á N O S I S K O L A É S G I M N Á Z I U M S Z E R V E Z E T I É S M Ű K Ö D É S I S Z A B Á L Y Z A T A 2 0 1 5 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

MKKSZ. Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA

MKKSZ. Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA MKKSZ Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA 4 Az MKKSZ Országos Választmányának beszámolója A Magyar Köztisztviselõk és Közalkalmazottak Szakszervezete Országos Választmányának beszámolója az MKKSZ

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ITS

BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ITS BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA ITS 2016. MÁRCIUS BALKÁNY VÁROS INTEGRÁLT TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI STRATÉGIÁJA Készült Balkány Város Önkormányzata megbízásából Készítette: MEGAKOM

Részletesebben

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény

Hodosán Róza. Tízéves a szociális törvény Hodosán Róza Tízéves a szociális törvény A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló, 1993. évi III. törvény és annak változásai Magyarország 1976-ban csatlakozott a Gazdasági, Szociális és

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM VEGYIPARI ÁGAZATBAN KÖTÖTT KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEK ELEMZÉSE

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM VEGYIPARI ÁGAZATBAN KÖTÖTT KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEK ELEMZÉSE SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Kisgyörgy Sándor Könözsy László dr. Lénárt Szilvia dr. Takács György Vámos István VEGYIPARI ÁGAZATBAN KÖTÖTT KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSEK ELEMZÉSE T ANULMÁNY ÉRDEKVÉDELMI TANÁCSADÓ

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Jóváhagyta: Békés Megye Képviselő-testülete Humán Ügyek Bizottsága

PEDAGÓGIAI PROGRAM. Jóváhagyta: Békés Megye Képviselő-testülete Humán Ügyek Bizottsága BÉKÉS MEGYEI TISZA KÁLMÁN KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNY PEDAGÓGIAI PROGRAM Jóváhagyta: Békés Megye Képviselő-testülete Humán Ügyek Bizottsága 2011. szeptember 1. hatállyal, 182/2011. (VIII.30.) HÜB számú határozatával

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA

MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA MAGYARORSZÁG KORMÁNYA MAGYARORSZÁG 2016. ÉVI NEMZETI REFORM PROGRAMJA 2016. április TARTALOMJEGYZÉK Tartalomjegyzék... 2 I. Bevezető... 3 II. Középtávú makrogazdasági kitekintés... 4 II.1. A makrogazdasági

Részletesebben

FÓ TI Ó KUMENIKUS Á LTÁLÁ NÓS ISKÓLÁ E S GIMNÁ ZIUM

FÓ TI Ó KUMENIKUS Á LTÁLÁ NÓS ISKÓLÁ E S GIMNÁ ZIUM FÓ TI Ó KUMENIKUS Á LTÁLÁ NÓS ISKÓLÁ E S GIMNÁ ZIUM 2151 Fót, Vörösmarty u.4. OM azonosító: 032353 Szervezeti e s Mű kö de si Szaba lyzata 1. oldal 2. oldal Tartalömjegyze k Tartalom 1. Általános rendelkezések...

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V P O L G Á R I V É D E L M I D O L G O Z Ó K É R D E K V É D E L M I S Z Ö V E T S É G E O R S Z Á G O S E L N Ö K S É G Nyt. sz.: 17-2/2012 Cím: 1105. Budapest, Ihász utca 13. Levelezési cím : 1903. Budapest,

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzatának 2011 június 29 - i testületi ülésére a 1. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola 9062 Kisbajcs, Arany János út 20. Tel./Fax.: 96 / 560-016 vorosmartyiskola@freemail.hu Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

A SZINERGIA ÜZLETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

A SZINERGIA ÜZLETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA A SZINERGIA ÜZLETI SZAKKÉPZŐ ISKOLA 1031 Budapest, Erzsébet krt. 39. PEDAGÓGIAI PROGRAMJA Véleményem szerint az országnak, a hazának egyik legfontosabb kérdése az, hogy ki neveli, és hogy neveli eljövendő

Részletesebben

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSE

DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSE DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA A DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA KOLLEKTÍV SZERZŐDÉSE 3. kiadás 0. módosítás 2 (24). oldal Dunaújváros 2015 3. kiadás 0. módosítás 3 (24). oldal Tartalomjegyzék 1. A Kollektív Szerződés célja

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MECSEKALJAI ISKOLA TESTNEVELÉSI ÁLTALÁNOS ÉS KÖZÉPISKOLÁJA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Mecsekaljai Iskola Testnevelési Általános és Középiskolája Szervezeti és Működési Szabályzatát Pécs Megyei

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A Szegedi Tudományegyetem 2013-as Esélyegyenlőségi Tervéről

BESZÁMOLÓ A Szegedi Tudományegyetem 2013-as Esélyegyenlőségi Tervéről BESZÁMOLÓ A Szegedi Tudományegyetem 2013-as Esélyegyenlőségi Tervéről 2014 Utolsó módosítás ideje: 2014. 03. 11. I. Hallgatói Esélyegyenlőségi Bizottság Beszámolója 1.rész Az alábbiakban rendre kitérünk

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 2011. március 26-27. napi munkakongresszuson elfogadott Alapszabály szövegével egybeszerkesztve 1 2011. augusztus 27. napján módosított,

Részletesebben

Városközponti Iskola KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS

Városközponti Iskola KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS Városközponti Iskola KOLLEKTÍV SZERZŐDÉS 1 A Városközponti Iskola közalkalmazottainak munkaviszonyával kapcsolatos kérdéseket az intézmény főigazgatója, mint munkáltató és a Pedagógus Szakszervezet (PSZ),

Részletesebben

Nők a munkaerőpiacon. Frey Mária

Nők a munkaerőpiacon. Frey Mária Nők a munkaerőpiacon Frey Mária Magyarországon az elmúlt évtizedekben igen magas női gazdasági aktivitás alakult ki. Ez akkoriban egyben azt is jelentette, hogy a nők túlnyomó része effektíve dolgozott.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról. Budapest, 2007. március

ELŐTERJESZTÉS. a Kormány részére. a felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX. törvény módosításáról. Budapest, 2007. március OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTER IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTER Az 1992. évi LXIII. törvény 19/A. (1) bekezdése alapján /2007. NEM NYILVÁNOS 2007. március -ától számított 10 évig. Készült: 2 eredeti

Részletesebben

VESZTESEKBŐL NYERTESEK?

VESZTESEKBŐL NYERTESEK? BENEDEK ANDRÁS: VESZTESEKBÕL NYERTESEK? 26 VESZTESEKBŐL NYERTESEK? S ZIMBOLIKUS JELENTŐSÉGŰ, hogy az 1990-es években zajló átalakulás legjelentősebb változásai privatizáció, foglalkoztatási válság, gazdasági

Részletesebben

ÉRTELMISÉGI SZAKSZERVEZETI TÖMÖRÜLÉS (ÉSZT) ALAPSZABÁLYA

ÉRTELMISÉGI SZAKSZERVEZETI TÖMÖRÜLÉS (ÉSZT) ALAPSZABÁLYA ÉRTELMISÉGI SZAKSZERVEZETI TÖMÖRÜLÉS (ÉSZT) ALAPSZABÁLYA Elfogadta: az ÉSZT soron kívüli Kongresszusa 2008. december 9-én Egységes szerkezetben a 2012. május 15-i változással 1 PREAMBULUM Az ÉSZT 1989.

Részletesebben

ILPEA PROFEXT Kft. TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0062 pályázat elemeinek összefoglalása

ILPEA PROFEXT Kft. TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0062 pályázat elemeinek összefoglalása ILPEA PROFEXT Kft. TÁMOP-2.4.5-12/7-2012-0062 pályázat elemeinek összefoglalása 1. Projekt előkészítés: munkavállalói interjúk készítése Csatolt dokumentumok: munkavállalói és munkáltatói kérdőívek Az

Részletesebben

A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium. Minő ségirányítási Programja

A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium. Minő ségirányítási Programja Vezessétek elméinket a szép tudományoknak és a bölcsességek fényes napjára, hadd lássuk meg ott: Micsoda az ember! (Bessenyei György) A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Minő ségirányítási Programja

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata. Ináncs Község Önkormányzata

Helyi Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata. Ináncs Község Önkormányzata ÁROP-1.1.16-2012-2012-0001 Esélyegyenlőség-elvű fejlesztéspolitika kapacitásának biztosítása Helyi Esélyegyenlőségi Program Felülvizsgálata Ináncs Község Önkormányzata 2016. Türr István Képző és Kutató

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM. sz. példány ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV a 2005. január 1-jétől 2006. december 31-ig terjedő időszakra (TERVEZET) Jelen Esélyegyenlőségi Terv az egyenlő bánásmódról

Részletesebben

Fordulat a munkaidő-politikában: csökkentés helyett növelés

Fordulat a munkaidő-politikában: csökkentés helyett növelés GAZDASÁG Fordulat a munkaidő-politikában: csökkentés helyett növelés Tárgyszavak: gazdaság; munkaidő; munkanélküliség; munkaügy; Németország. A munkaidő 25 éven át tartó szinte folyamatos csökkenése után

Részletesebben

Útmutató a munkaügy-statisztikai adatszolgáltatáshoz

Útmutató a munkaügy-statisztikai adatszolgáltatáshoz Útmutató a munkaügy-statisztikai adatszolgáltatáshoz Érvényesség kezdetének időpontja: 2015. 01. 01. A 2013. december 31-ig érvényes Útmutató és annak módosítása, kiegészítése a munkaügy-statisztikai adatszolgáltatáshoz

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. Bátai Általános Művelődési Központ Báta, Fő u. 174.

INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM. Bátai Általános Művelődési Központ Báta, Fő u. 174. INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Bátai Általános Művelődési Központ Báta, Fő u. 174. 1 INTÉZMÉNYI MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Intézmény neve: Bátai Általános Művelődési Központ Alkalmazotti közösség

Részletesebben

Könyvelői Klub 2013. január 30. Budapest. adószakértő, jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű könyvvizsgáló TÖRVÉNYEN BELÜL II.

Könyvelői Klub 2013. január 30. Budapest. adószakértő, jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű könyvvizsgáló TÖRVÉNYEN BELÜL II. Könyvelői Klub 2013. január 30. Budapest Konzultáns: Horváth Józsefné okl. könyvvizsgáló, okl. nemzetközi áfa- és adóigazgatósági adószakértő, jogi szakokleveles közgazdász; költségvetési minősítésű könyvvizsgáló

Részletesebben

MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ EGYESÜLET NEVE: MÁTRAI GYÖNGYSZEM NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET AZ EGYESÜLET SZÉKHELYE: 3200 GYÖNGYÖS, ŐRÁLLÓ ÚT 66. AZ EGYESÜLET

Részletesebben

Kollektív szerződés. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Preambulum

Kollektív szerződés. Hatályos: 2014. január 1-jétől. Preambulum Kollektív szerződés Hatályos: 2014. január 1-jétől Preambulum A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza és a Színházi Dolgozók Szakszervezete Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza helyi alapszervezete

Részletesebben

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Derecske Város Önkormányzata. Derecske, 2015. december 10.

Helyi Esélyegyenlőségi Program. Derecske Város Önkormányzata. Derecske, 2015. december 10. Helyi Esélyegyenlőségi Program Derecske Város Önkormányzata Derecske, 2015. december 10. Tartalom Tartalom... 2 Helyi Esélyegyenlőségi Program (HEP)... 4 Bevezetés... 4 A Helyi Esélyegyenlőségi Program

Részletesebben

Társadalmi-önkorm. a területi politikában KOR KÉP. Az alkotmányos jogállami

Társadalmi-önkorm. a területi politikában KOR KÉP. Az alkotmányos jogállami Társadalmi-önkorm a területi politikában KOR KÉP Az alkotmányos jogállami demokrácia nélkülözhetetlen eleme a participáció, annak vizsgálata, hogy a közvetlen és a képviseleti demokrácia miként érvényesülhet

Részletesebben

A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS AZ MTA HADTUDOMÁNYI BIZOTTSÁG FOLYÓIRATA. Huszonöt éves a Magyar Hadtudományi Társaság. XXV. évfolyam 2015/3 4.

A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS AZ MTA HADTUDOMÁNYI BIZOTTSÁG FOLYÓIRATA. Huszonöt éves a Magyar Hadtudományi Társaság. XXV. évfolyam 2015/3 4. A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS AZ MTA HADTUDOMÁNYI BIZOTTSÁG FOLYÓIRATA XXV. évfolyam 2015/3 4. Huszonöt éves a Magyar Hadtudományi Társaság HADTUDOMÁNY A MAGYAR HADTUDOMÁNYI TÁRSASÁG ÉS AZ MTA HADTUDOMÁNYI

Részletesebben

A Budapest XXI. Kerületi 2015/ 2016

A Budapest XXI. Kerületi 2015/ 2016 A Budapest XXI. Kerületi Karácsony Sándor Általános Iskola a 2015/ 2016 1 Tartalomjegyzék 1. A célja és feladata 4 2. A alapjául szolgáló jogszabályok 4 3. Az SZMSZ általános rendelkezései, az SZMSZ hatálya

Részletesebben

Munkaterv 2015/2016 tanév.

Munkaterv 2015/2016 tanév. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Főigazgatóság 5000 Szolnok, Aradi utca 20. OM azonosító: 202794 Tel: 56-510-720, Fax: 56-515-261; E-mail: info.foig@jnszmpsz.hu Főigazgató: Csibi Enikő

Részletesebben

JAVASLAT AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TARTALMÁRA

JAVASLAT AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TARTALMÁRA JAVASLAT AZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV TARTALMÁRA 1 Tabi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 2/2015. utasítása A Tabi Közös Önkormányzati Hivatal Esélyegyenlőségi Tervéről 2 1. Bevezetés Tab Város Önkormányzata,

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2013. július 10-ig!

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2013. július 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2013. ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL MEGYE: Veszprém KOORDINÁTOR NEVE: Vizl Péterné Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2013. július 10-ig! A KOORDINÁCIÓ

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA POGRAMJA

SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA POGRAMJA REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA Székesfehérvár, Széchenyi út 20. Telefon: 22/310-018 E-mail: iskola@albaref.hu REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÉKESFEHÉRVÁR A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA (OM azonosító:

Részletesebben

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége

A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetsége SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A az Alapszabállyal összhangban a Szövetség működését az alábbiak szerint határozza meg: I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

ő ú ú ú ú ő É Á Ő ú ő ű ő ő ü ú Ö É É Á Á Á Á ú ő ü ú ő Ö ú ú Á Á Á ő ü É Á Á ú Ö Ö É É ü Á É Á Ü É Ö Á Á Á Á Ó É Ó Á Á É É É Ü Ö Ú É ú Á É É ü ú Ö Ú É É Ő Ó Ó Ö Ó ú Ő ű ú Ő ű ő ő ú Ö ű ő ő ű É Ő É ű Ü

Részletesebben

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú

ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ű ú ű ű ű É ű ú É É ú Ó Á ú ú Á ú É É ű ű É ú ú ű ú ű ú ű Ó Ú Á ú Ú ú ú ú Ú Ú Ó ú ú Ö ú É ű ú ú ú ú É ú ű ű Ú ú É ű ú ú ú ú ú Á Ú ú Ú ű ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú Ú ú ú ű ú ú Á ú ú ú ű ú Ú ú ú ú ű ú ú Ú ú ű

Részletesebben

Szigethalom és Környéke Egyesített Szociális Intézmény

Szigethalom és Környéke Egyesített Szociális Intézmény Szigethalom és Környéke Egyesített Szociális Intézmény SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÓVÁHAGYVA: TÁRSULÁSI TANÁCS 14/2012. (V.10.) TT HATÁROZATÁVAL HATÁLYBALÉPÉSÉNEK NAPJA: 2012. MÁJUS 10. 1. Szervezeti

Részletesebben

ő Á Á Á ő ó Á Ö É Ö Á Á É Ó Á É É ó ő ü ő ü ő ő ó ó ő ó ó ő ó ő ő Ö ü ó ú ó ő Ö ő ü ó ő ő ú ó ő ü ő ő ü ü ő ő ő ő ő ő ő ü ü ó ó ő ü ő ő ü ü ő ü ó ő ó ü ü ő ú ü ő ü ü ő ő ü ó ő ü ó ó ő ü ú ő ó ő ü ó ú ő

Részletesebben

ű ű ű É Ü ű ű ű Ö Ü Ö ű Ö Ú Ö ű ű ű Á ű ű Á É ű Ú ű Ó ű É Ó É ű ű É ű ű ű Á ű ű ű ű Ö Ö É Ú Í ű Ó ű Ö ű Ö Ö Ö Ö Ö ű ű ű ű ű Ö É É Á Á É Ö Ö É Ú Á ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű Ő ű Á ű

Részletesebben

Ó É Í ű ö ö ű í ö ö ö ö ö ö ö í ö ú ö í í ö í í í í ű ö í ö í ú Á Í Ó Á í ö ö ö ö ö ú Ú ö í í í ö ű ö ú ö Ú É É ö ú ö ö ú í í ú ú í ú ú í É ö É ö ú ú ú ö ú ö ú í É ö ö ö ö ö ö ú ö ö ú ú Á í ú ö Í ö í ö

Részletesebben

Á Á Á Ó ő ő ő í ő ö í ő ő ó í ó í ö ú ű í ó í ö ö őí ö ö ó í ő Á Á ö ö ű ö ö ö ö ö í ö ő ő ö ö í ő ö Ö Ú É Á őí í ö ö ö ö ö ő ö ő ő Ó ú ö ö ó Á ö ö ö í ö í ö í ű ö ö ű ö É ö ú ö í ö ú ű ö ű ö ö ő ű Ö ő

Részletesebben

ű Ó ú ú ú ú ú Ö Ö ú Á Ú ű ú ú Ú É ú ú Ö Ö Ű ú ú ú ű ú É ű ú É ú ú ú ű ű ű ú ű ú ű ú ű ű ú ű ű ú ú Á ú É ű ú ú ű ú Ü ű ú ú ű ű ú ú ú ú Ö Ö Ú ú ú ú ú ú ú ú ű É ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú É Í ú ű ú ú ú ú ű ű É ú

Részletesebben

ö ö ö ö ü ő ű ó ö ö ű ó ú ó ű ó ú ó ó ü ó ö ó ó ű ö ó ű ö ö ü ü ó ó ü ü ó ő ó ü ó ü ó ó ó ó ő ő ü ő ü ű ó ó ü ó ö ó ó ű ű ő ű ö ö ü ű ő ü ő ű ő ú ü ö ö ó ó ü ü ó ü ó ű ú ó ú ó ö ű ő ü ö ó ó ó ő ó ö ó ő

Részletesebben

ű ű ű ű É ű É Ú É É ű Ú É ű ű É É ű ű ű ű É É ű É ű ű ű É ű ű Á Ü Á ű Ú É É ű É ű ű É É ű ű É Á Á ű É É Ü ű Ú Ü ŰŰ ű ű ű Ó Ú ű ű Ö É ű Ú ű ű ű ű ű ű ű Ú Á É Ö Ü ű ű ű É É Á Á Á Á Ú É ű É ű ű Ü É É Ú ű

Részletesebben